torstai 12. huhtikuuta 2012

NISKALAUKAUS HUUMORILLE

Maailman sivu on nähty, että totalitaarisiin ideologioihin kallellaan päin oleville ihmisille huumori on syanidiin verrattavaa myrkkyä. Sillä kun, piru vie, voi näyttää, että kuninkaalla ei ole housuja jalassa, ja parhaimmillaan vielä melko ilkeästi. Se taisi olla Frank Zappa joka sanoi, että ei vittumaista tyyppiä kannata ampua, sillä jos sen ammut, niin sehän pääsee vaivoistaan kertalaukauksella, mutta jos kerrot siitä oikein nasevan vitsin, niin sehän hiertää tyyppiä koko hyvinkin pitkän loppuelämänsä.

Me ns. voiman pimeälle puolelle kallistuneet kirjoittajat käytämme silloin tällöin huumoria aseena. Huumoria on sinänsä helppo saada aikaiseksi, sillä se perustuu suvaitsevan ja tiedostavan vastapuolemme sanomisiin ja kirjoittamiseen, eli me käytämme ns. ”ne tekevät sen itse”-metodia. Ei siihen edes suurta lahjakkuutta tarvitse. Ja sekös vastapuolta vituttaa. Kun itse asiaan ei voi vastata niin vakavasti kuin kieli poskessakaan, niin luontainen reaktiohan on sitten vaatia koko asian kieltämistä ja vääräleuan rankaisemista ankarammin kuin ketään koskaan.

Suvaitsevan ja tiedostavan vastapuolemme on melko vaikeaa ympätä huumoria omiin julkisiin näkemyksiinsä. Johtuneeko tuo yksiniitisestä ajattelusta joka pohjautuu valmiiseen epistolaan eli siitä, että suvaitsevaa puolta edustava heppu, joka saattaa olla siviilissä ihan mainio vitsiniekka joutuu julkisiin kirjoituksiinsa ymppäämään ainakin termit yhdenvertaisuus, voimavara, globalisaatio, osaamiskeskus, voimavara, sotalapsi ja vielä muutaman muun Hommaforumilla lanseeratun monikulttuuribullshit-bingon termejä.

Selväähän on, että ei sen jälkeen jutussa jää enää hirveästi tilaa sinisille ajatuksille ja naurun juurelle.

Tuorein ilmiö siitä, kuinka humoristisesti kirjoitettuun, tiettyä suuntaa arvostelevaan juttuun vastataan ainakin kolmen patteriston raskaalla tulella oli tämä Helena Eronen-causti. Hänen kirjoituksestaan ei sinänsä sen enempää, sillä jos sen idean hoksasi jopa joku niin tyhmä jätkä kuin minä, niin olishan se pitänyt aueta yliopistokoulutetulle toimittajallekin. Jatko on sitten sitä tuttua eli otetaan muutama lause kirjoituksesta ja tarkoituksella unohdetaan muut ja kirjoitetaan skandaali ja sensaatio ja sen jälkeen muut valtamedian edustajat käyttävät lähdetietonaan asiasta kirjoitettua uutista, eivätkä edes vaivaudu lukemaan alkuperäistä.

Tämähän on niin tuttua settiä, ettei se jaksa pahemmin hämmästyttää. Se, mikä minua henkilökohtaisesti ihmetyttää on se, että perussuomalaiset nöyrtyvät ja alkavat pyydellä anteeksi. Suurimpana siveyden sipulina on tässä(kin) asiassa Pirkko Ruohonen-Lerner. Henkilökohtaisena veikkauksena muuten heitän, että mamma loikkaa johonkin toiseen suurpuolueeseen ennen seuraavia vaaleja. Tämän lisäksi nyt sitten perussuomalaisten eduskuntaryhmässä pähkäillään, että annetaanko Eroselle kenkää. Siis ei Erosen jutun takia, vaan jonkun toimittajanplantun tulkinnan takia. Jos tässä persut kumartavat yhtään syvemmälle, niin alkaa näyttää siltä, että he yrittävät nostaa päätänsä. Meinaan, jos Eronen erotetaan, niin persut voivat varautua siihen, että seuraava skandaali on noin kolmen viikon päässä ja sitten pähkäillään, että erotetaanko joku toinen eduskunta-avustaja. Media on hyvä tekemään skandaaleja ja poimimaan yksittäisiä lauseita. Eihän se eduskunnan paikkajakoa minnekään muuta, mutta kiusahan se on pienikin kiusa.

Persut voisivat tässä asiassa kasvattaa selkärangan ja todeta tylysti, että jos toimittajalla on noin suuria vaikeuksia luetun ymmärtämisessä, niin vika ei ole Erosen eikä perussuomalaisten, vaan vika on kelvottomassa ala-asteen opettajassa joka ei opettanut tulevaa toimittajaa kunnolla lukemaan ja vika on ehkä myös kelvottomassa yliopistojärjestelmässä, joka mahdollisti sen, että lukutaidoton sai maisterin paperit. Vertauksena voisi käyttää sitä, että tavallinen heppu joutuu pyytämään anteeksi hahmotushäiriöiseltä sitä, että hahmotushäiriöinen on hahmotushäiriöinen.

Lisäksi persut voisivat muistuttaa toimittajakunnalle, että lukemisen ymmärtämisen lisäksi sillä on vaikeuksia myös ajan hahmottamisessa, sillä vuoden 2011 eduskuntavaalit pidettiin vuonna 2011 ja persuilla on joka tapauksessa 39 kansanedustajaa, vaikka toimittajakunta on jo vuoden vaalien jälkeen jatkanut vuoden 2011 vaalikamppailuja pistämällä kädet korviinsa, huutamalla vahvaa älämölöä ja toivomalla, että jospa huomenna herätessä ei persuja enää oliskaan.

Sehän on meinaan selvää, että vaikka persut ryömisivät kuinka paljon, niin armoa ei tule. Vaikka persut muuttaisivat käytöksensä, kirjoituksensa ja ajattelunsakin demareiksi ja Timo Soini kävisi plastiikkakirurgilla muuttamassa pärstävärkkinsä Alexander Stubbin näköiseksi ja koko puolue alkaisi puhua pelkkää ruotsia, niin he ovat silti syyllistyneet synneistä suurimpaan eli vieneet Nännistis-Lellistiseltä Liitolta 39 kansanedustajanpaikkaa siihen liittyvine puoluetukineen ja sitähän persut eivät saa anteeksi.

Henkilökohtaisesti ajattelen, että en minä haluakaan persujen olevan politiikan jääkentillä joku perinteinen piruettiluistelija, vaan Charleston Chiefs. Tietysti, jos tuon lauseen olisi sanonut joku persujen kansanedustaja, niin seuraava skandaali ulvoisi lööpeissä tyyliin Väkivallan uhka eduskunnassa! Perussuomalaisten kansanedustaja haluaa eduskuntaan kolmea kivitalon kokoista silmälasipäistä pitkätukkaa mäiskimään turpaan lehtereillä olevaa yleisöä!

Näkisin, että niin meidän tavallisten ihmisten kuin vallan äärellä työskentelevien kannattaa jatkaa epäkorrektia vittuilua. Mikäli me suostumme valtamedian linjalle, me hyväksymme sen tilan, että meillä kellään ei voi olla hyvä olla, ellei meillä kaikilla ole juuri samalla tavalla suvaitsevainen ja tuomitseva paha olla.

No, ei mul muut, sanotav´ oo. Paitsi se, että tsemiä Helenalle sinne maalikyliin.

Ja sitten vielä hieman huumoria. Minusta tää on mainio. Ammattimaisen kulttuurikriitikon mielestä tää on tietysti ihan tyhmä, eikä tää sisällä minkäänlaista tiedostamistakaan. Vuorossa Leo Lastumäki. Respan henkilökunta kunnioittaa hänen muistoaan.

41 kommenttia:

Närpes varg (grrrr...) kirjoitti...

Jee, jee. Kun ei-persu flmiohjaaja sanoi tosissaan, että kaikki rikkaat pitäisi ampua, media hyrisi ja nomenklatura kiitteli.
Mutta kun pieni pohjoiskarjalainen ämmänräähkänä heitti hyvän vitsin on koko valtakunta häntä hirttämässä.

Jussi kirjoitti...

Tuon blogikirjoituksen ja Turun Sanomien artikkelin luettuani ensimmäinen reaktioni oli kiukustuminen. Harmitti suoraansanottuna ihan perkeleesti Helena Erosen puolesta tämä täysin aiheeton myllytys ja noin räikeä vääristely. Sitten mieleni valtasi suru - useastakin syystä.

Jotenkin tuntuu niin käsittämättömältä lukea tuota räksytystä Turun Sanomien kommenttiosastolta ja - mikä pahinta - omien tuttujen kommentteja tuolta naamakirjasta. Keitä nämä ihmiset oikein ovat?

Jo pitkään olen tuntenut että en oikein tunne minkäänlaista ykseyttä muiden suomalaisten kanssa ja tämäkin tapaus vain vahvistaa tuota tunnetta. Se että täältä blogosfääristä löytyy muutama ihminen joiden mielipiteille huomaa useimmiten nyökyttelevänsä ei oikein riitä. Se on surullinen tunne kun huomaa että ei oikein tiedä kuuluuko omiensa joukkoon.

Toinen surun aihe on perussuomalaisten reaktio asiaan. Ehdin jo uskoa että vihdoin löytyi puolue jota voin äänestää koska sen ideologia tuntuu omalta sen sijaan että vastentahtoisesti äänestäisin vähiten huonoa vaihtoehtoa. Uskoin että vihdoin meillä on vaihtoehto. Nyt tuntuu että iloitsin ehkä liian aikaisin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille ja Jussille & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg (epäkorrektia murinaa): Kaurismäkihän on tiedostava kulttuuriyksilö, joten hänhän on arvostelun yläpuolella. Hakkarainen saattoi olla humalassa, mutta Kaurismäki oli tiedostavassa humalassa. On siinä meinaan melkoinen ero, on siinä.

Jussi: No vähän samanlaisia tuntemuksia mullakin, mutta odotellaanpa mitä persut päättävät. Saattaahan siellä ehkä järki voittaa. Toi, mitä uutisissa sanottiin, että suurin osa persujen eduskuntaryhmästä haluaa erottaa Erosen on vielä kumminkin uutinen tasolla ”R-L sanoi niin, että toivoisi muittenkin PS-edustajien tuntevan vastuunsa ja kai se sit on niinqu näin. Sillai”

Nimetön kirjoitti...

Lähetin James Hirvisaarelle sähköpostia ja sanoin että pidä Helena avustajan hommassa ja että näin voi näyttää ettei ole median komenneltavissa.

Hirvisaaren on pakko pitää päänsä ja pitää Helena siinä hommassa. Jos James erottaa Helenan, niin minä varmaan alan etsiä nuivia kepulaisia tai kristillisiä jos niiden kautta voisi vaikuttaa. Ehkä James on kuitenkin sen verran jämpti että pitää Helenan hommassaan. Jameksella on ollut itsellään se oikeusjuttu joten ei hän nykyään säikähdä helpolla. Ja se mitä hän on sanonut mediasta, viittaa siihen ettei hän aio suostua median komenneltavaksi.

Eduskuntaryhmän käyttäytyminen kummastuttaa, etenkin R-L:n pelkuruus median edessä ja muutenkin amatöörimäinen ote mediataidoissa. Se olisi ollut ok jos R-L olisi ollut tuppisuuna ja sanonut että ei sano mitään, kun ei tiedä mitään koska ei ole lukenut juttua, ja vaikka olisi lukenut niin ei siltikään sano mitään koska hän ei vastaa toisten sanomisista.

Jos ei eduskuntaryhmä peru vaatimustaan Helenan erottamisesta, niin vastatoimena James voisi tehdä niin että hajottaa persujen eduskuntaryhmän ja muodostaa oman ryhmä, vaikka sen Halla-ahon falangi, jossa olisi Jussi, James, Olli Immonen ja joitakin muita. Jos poruukkaa lähtee mukana, niin lähtee myös puoluetukea rahan muodossa. Ehkä eduskuntaryhmä haluaakin säilyttää puoluetuen eikä enää kitise jos James päättää pitää Helenan hommassaan.

Nimetön kirjoitti...

Heitän tännekin että Helena julkaisi loppuillasta jutun siitä mitä on tapahtunut, mutta Usarin sensuuri poisti jutun. Juttu löytyy täältä.

Muistan nähneeni että Helenalla on ainakin joskus ollut myös Blogspot-blogi, joten hänen olisi parempi julkaista jutut siellä.

Ekku kirjoitti...

Huumori on niin rankka ase, että suvaitsevaisto haluaa pitää sen käytön yksinoikeutenaan ja pitää huolen siitä, että kansalaisille tarjotaan vain poliittisesti ennakkosensuroitua huumoria.

Katsoin tuossa pari päivää sitten taas kerran Chaplinin Diktaattorin. Rohkea veto, kun ottaa vielä huomioon ajankohdan jolloin se on tehty.

Jos Perussuomalaiset puolueena alkavat tässä asiassa antamaan periksi, niin se kyllä näkyy seuraavissa vaaleissa ja ei positiivisella tavalla

Nimetön kirjoitti...

Eli mitä tahansa skeidaa voi suoltaa julki, kunhan kirjoittaa sen humoristiseen sävyyn tai varmuudeksi vielä julistaa sen sarkasmiksi? Ja voi sitten arvuutella lukijan kustannuksella olenko minä oikeasti tätä mieltä vai en, mutta disclaimer on lukijalla - sehän on vaan vitsi ;)

Ja sit toisekseen, mitä ideaa on tommosella hihamerkkiasialla leikitellä ja provoilla? Saipahan Eronenkin sen oman julkisuusvarttinsa nyt sitten.

Nimetön kirjoitti...

Loistava kirjoitus ja huomasit, sekä puit sanoiksi sen mitä olen ajatellut asiasta! Sen Suuren Median Persujen kyykyttämisen on loputtava, vaikka kaikki tiedämme ettei näin tule tapahtumaan sillä EK-vaalien murska "voitto" oli niin monelle liikaa.

Nyt Edustaja Pirkko R-L. lopetat sen nöyristelyn silloin kun aihetta ei ole. Muuten olet hoitanut työsi hienosti mielestäni. Itse olen PerusSuomalaisten jäsen, ihan tuore ja tavis sellainen. Muutamat ovat kirjoittaneet, että vaihtavat puoluetta? Mitä H......ä? Anteeksi? Muistelkaapas minkä vuoksi olette PS:a alunperin äänestäneet, älkääkä katselko Kokoomuksen määräämiä/omistamia "gallup-tutkimuksia".

...Mutta nyt ryhhtiä sinne korkeimpaan johtoon ainakin ja myös muille "Persuille"! Nyt pidämme yhtä ja ideologiastamme kiinni, emmekä sorru valta-median tai J. Käteisen 5:den puudelin takinkääntöhallituksen määräiltäväksi!

J. Laakso

Nimetön kirjoitti...

Joo kyllä tuo natsismilla vitsailu ja parodisointi on kovin paheksuttavaa toimintaa. Mutta hetkonen, eikös vasta elokuviinkin tullut elokuva, jonka koko idea on natsismilla vitsailu ja parodisointi? Miten Iron Sky-elokuvaa ei vielä kukaan ole paheksunut ja vaatinut ohjaajan karkottamista siperiaan?

Nimetön kirjoitti...

lähestyin itsekin Hirvisaarta ja ilmaisin tukeni sekä avustajalle että kansanedustajalle. L-R tekee virheen siinä että konttaa median komennossa, sillä vaikka keskusta ja perussuomalaiset ovat molemmat oppositiopuolueita, vanhanen/kiviniemi-keskusta on pelkkä aisankannattaja. Ainoa todellinen oppositio on (oli?) PS.


persuja on kannatettu siksi että he ovat olleet oikeasti vaihtoehto mutta nyt näyttäisi siltä ettei osa perussuomalaisten kovista nimistä ole tajunneet miksi heitä kannatetaan, ja tulos näkyy R-L:n kommenteissa. Tämä vain lisää kannatuksen laskua, ei toisinpäin.

Kumitonttu kirjoitti...

No hitto sentään taas... Yritin jotain räpeltää samasta aiheesta omaan blogiini, mutta pakko se on myöntää, että tässä nuivassa on blogosfäärissä on niitä, jotka taitavat sanansäilän sivaltelun jalon taidon ja kaltaisiani piiluhirren hakkaajia.

Kiitos Ykä jälleen kerran!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Ekulle, Ano1:lle, J. Laaksolle, Ano2:lle, Ano3:lle ja Kumitontulle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Toivottavasti Hirvisaari pysyy tiukkana, uskoisin kyllä niin. Ryhmän hajottamista en suosittelisi, siitä tulee pahasti mieleen se SMP / SKYP-vaihe 1970-luvulta. Helena ei ymmärtääkseni ole päivittänyt sitä blogspot-blogiaan aikoihin.

Ekku: Chaplinin Diktaattori oli kyllä mahtava. Perussuomalaisissa taitaa valitettavasti olla se luulo, että ns. virallinen salonkikelpoisuus on heille eduksi, mutta jytkyhän tuli siksi, että ihmiset ovat koko lailla kyllästyneet siihen viralliseen salonkikelpoisuuteen.

Ano1: Sinä voi toki pitkää paskana ihan niitä asioita mitä lystäät, mutta tuskin sinäkään ihmiselle potkuja jakaisit yhden kirjoituksen ja varsinkin siitä tehdyn tulkinnan perusteella?

J. Laakso: Samaa mieltä. Jos tässä periksi annetaan, niin ei se kyykyttäminen siitä mihinkään lopu. Innostuvat vaan.

Ano2: Jos Iron Sky tehtailee maailmalla tarpeeksi taaloja, niin eiköhän se nillittäminen siinä vaiheessa ala, jos ei muusta niin kateudesta. Vaan toisaalta leffan tekijät voivat siinä vaiheessa välittää nillittämisestä vähät.

Ano3: Huomattavaa on, että tää Turun Sanomien juttuhan oli vedätys ja paljastui heti vedätykseksi, mutta se ei enää muuta mitään. Ruohonen-Lernerkin toimii, niin kuin vedättäjä haluaa.

Kumis: Kiitokset kannustuksesta. Oma juttusi aiheesta oli hyvä. Eri ihmisiä, eri tyylejä, yhteinen tavoite.

Nimetön kirjoitti...

Koska huumori eri alalajineen on niin tulenarkaa, ehdotan Valtakunnanhumoristin viran perustamista. Häntä varten perustetaan Valtakunnanhumoristin virasto, jossa ylihumoristin alaisuudessa työskentelevät lukuisat vanhemmat ja nuoremmat humoristit lukuisine avustajineen. Virasto huolehtii siitä, että Suomessa nauretaan vain virallisesti naurettaviksi todetuille asioille tai näitä asioita edustaville ihmisille.

Virasto on avoinna arkisin 8 - 16.

Ehdotan ensimmäiseksi Valtakunnanhumoristiksi jotain monissa liemissä keitettyä, kokenutta henkilöä, joka tulee päivänpolitiikan ulkopuolelta. Sellainen henkilö on esimerkiksi Lauri Tarasti.

Nimetön kirjoitti...

Persut voivat vain odotella mistä seuraava jupakka nostetaan. On ihan turha alkaa hypätä roskamedian tahtiin. Kolonna kulkee ja rakkikoirat räksyttävät.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: En ole varma, että kannattiko kommenttiasi julkaista ollenkaan, sillä siitähän joku voi saada kuningasajatuksen. Meinaan, jos tuo virasto perustetaan, niin puolen vuoden kuluttua palavat roviolla ainakin Veikko Huovisen kirjat, Pahkasika-lehdet ja Sleepy Sleepersin koko levytetty tuotanto. Tarastista en sano mitään, tiedän miehen nimeltä, mutten tarpeeksi hänen edesottamuksistaan.

Ano2: Just näin. Anteeksipyynnöt vain lisäävät intoa. Vastapuolellehan ei riitä mikään muu kuin se, että persut lopettavat toimintansa, pyytävät anteeksi olemassaoloaan ja testamenttaavat äänensä Nännistis-Lellistiselle liitolle.

Nimetön kirjoitti...

Katselin eilen(?) uutisista kuinka L Tarasti, jonkin tuulivoimatyöryhmän puheenjohtajan ominaisuudessa, kertoili kuinka Suomi on tuulivoima-asioissa vielä kehitysmaa-asteella. Minua nauratti kovasti.

Siksi hra Tarasti tuli mieleeni, kun mietin kuka voisi olla Valtakunnanhumoristin viraston ensimmäinen johtaja. Varmasti muitakin päteviä ehdokkaita Suomessa on.

Virasto voisi myös virallisen linjan valvomisen lisäksi tuottaa itsekin vitsejä, pakinoita ja muita humoristisia kirjoituksia - virka-aikana tietenkin! Epäilemättä se olisi Suomen hauskin työpaikka.

Nimetön kirjoitti...

Erkki Raatikais-vainaa taisi joskus todeta, että oikeat ihmiset saavat tehdä myös vääriä asioita, mutta väärät ihmiset eivät edes niitä oikeitakaan. Taisi olla oikeassa. Eikös Aki Kaurismäki esittänyt tässä taannoin aika rankkojakin näkemyksiään, mutta kun skyldyyrieliittiin kuuluu, niin kai niitä sitten on arvioitava jotenkin eri asteikolla kuin jonkun Virallisen Pahan Ihmisen ulostuloja. Minkälainen paskamyrsky olisikaan muuten noussut, jos tämän (mielestäni sinänsä ansiokkaan) kirjoituksen olisi laatinut esim. Eronen?

http://blogit.iltalehti.fi/eeva-liisa-sjoholm/2012/04/12/kulttuurisokkia-mennen-tullen-ja-palatessa-14/

Närpes varg (grrrr...) kirjoitti...

Helena Erosen kansainvälistäkin kuuluisuutta saavuttanut blogikirjoitus oli silkkaa panettelua ja rasismia, eikö totta? Suomen poliisilla ei ole mitään syytä epäillä täällä olevia ulkomaalaisia mistään. Niinhän?
Luetaan nyt rauhassa vaikka nämä parin päivän sisällä ilmestyneet uutiset:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012041315450938_uu.shtml

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/kolmikko-vei-vanhukselta-suurehkon-rahasumman/art-1288462182555.html

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/kaksikko-pahoinpiteli-suomalaismiehia-asemalla-aamuyolla/art-1288462172793.html

http://www.iltasanomat.fi/asuminen/venalaisten-mokkitemppu-jarkytti-suomalaisen-pariskunnan/art-1288461888926.html

Oikeastaan kaikki muut paitsi ensimmäinen menevät vielä ”normaalin” elämänmenon piikkiin. Tuo ensimmäisen jutun kertoma maantierosvous on ilmiö, jonka en minä ainakaan soisi täällä yleistyvän. Jos nyt vähemmistövaltuutettu nostaa metelin siitä, että poliisi pysäyttelee tiellä tietyn merkkisiä autoja, joissa on raappiumia kyljessä, ollaan niin kaltevalla pinnalla, että jotain ikävää saattaa tapahtua. Suomalaisilla on tunnetusti pitkä pinna, mutta joskus sekin katkeaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Oma ehdokkaani Valtakunnanhumoristin viraston pomomieheksi olisi professori Olli Alho. Muistan nimittäin kun Alho piti joskus vuonna Kekkonen tv:ssä esitelmäsarjan huumorista, ja se oli niin tylsää ja puisevaa settiä kuin olla voi. Asiaan liittyvät faktathan miehellä oli ihan kohdallaan, ei siinä mitään, mutta esitystapa oli niin akateemisen kuiva, että varmaankin sellainen tyyli sopisi myös vastuulliseen viralliseen huumoriin. Toisaalta wikipedian mukaan Alho harrastaa sikareita, ja sikarimiehillähän saattaa löytyä salaista pirunkuria.

Ano2: Kiitokset linkistä. Jonkun väärän ihmisen kirjoittamana tuo olis kyllä laukaissut pommin, sillä olihan se melkoista tykkiä. Käsitykseni mukaan niin lähetys- kuin kehitysaputyöhön osallistuneet ihmiset nuivistuvat huomattavan nopeasti. Tässä oli tietysti edistyksellisessä mielessä lieventävänä asianhaarana se, että Namibia on kristitty maa, eikä islamilainen.

Närpes Varg: Totta tuo. Jos vähänkin tätä virallista logiikkaa hahmottaa, niin mikäli tommonen maantierosvous yleistyy, niin sehän ei ole ongelma, mutta jos suomalaiset varautuvat asiaan ja alkavat kuljettaa kotteroissaan kättä pidempää, niin se taas on valtava ongelma, jonka seurauksena on aselakia luonnollisesti vieläkin kiristettävä. Ja juu, suomalaisen pinna on pitkä, mutta ei loputon. Esimerkkinä voi käyttää vuotta 1918.

Nimetön kirjoitti...

Tämä ei ehkä ole aivan akuutisti jutun otsikon alle liittyvää mutta yleisesti ottaen liittyy sinun blogisi aiheisiin.

Varmaan olet itse huomannut julkishallinnon työntekijänä sen mikä merkitys on sillä minkälaiset henkilöt ovat julkishallinnon työntekijöinä toteuttamassa poliitikkojen päätöksiä. Tästä kävi mielessä että ei riitä vaikka on saatu jytky tai tulee lisää jytkyjä vaaleissa. Tästä syystä valtionhallinnossa pitäisi tehdä huomattavia puhdistuksia virkamiehistöön ja nimittää tilalle nuivia kaikille hallinnonaloille. Se on välttämätöntä jotta nuivaa politiikkaa voi toteuttaa käytännössä. Tietysti hallintoon tehtävät puhdistukset onnistuvat vain jos on nuiva hallitus ja nuivan hallituksen saa vain lisäjytkyjen avulla.

Käytännössä nuivia virkamiehiä tarvitaan kaikilla hallinnonaloilla, mutta mielessäni kävivät ensimmäisenä nämä: sisäasiainministeriö, oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, työ-ja elinkeinoministeriö, sosiaali-ja terveysministeriö, ulkoasiainministeriö ja valtiovarainministeriö. Tämä voisi olla tärkeysjärjestys mutta oikeastaan kaikki ovat melkein yhtä tärkeitä. Liikenne-ja viestintäministeriön osalta totean että mokuttajat on savustettava pois YLE:stä ja korvattava nuivilla. Ympäristöministeriölle kuuluvat asunto- ja kaavoitusasiat joten niistä vastaaviin virkoihin pitäisi laittaa nuivia, jottei mamulähiöitä pääse syntymään. Puolustusministeriöstä, maa- ja metsätalousministeriöstä ja valtioneuvoston kansliasta ei tullut mieleen mikä vaatisi puhdistuksia ainakaan heti. Tuossa tulikin sitten mainittua kaikki 12 ministeriötä.

En tiedä sanooko ulkoasiainministeriö ja valtiovarainministeriö nuivalle heti mitään. Mainitsin ulkoasiainministeriön koska ulkomaalaispolitiikkaa toteutetaan myös ulkomailla. Maalimanparantajat on siksi savustettava ulos ministeriöstä ja ulkomaanedustustoista. Nuivia on nimitettävä ulkomaanedustustoihin arvioimaan kohdemaiden tilanteita ja torjua niistä käsin haitallisten ainesten pääsyä tänne. Valtiovarainministeriö on se mikä kerää rahat ja jakaa ne. Tämän vuoksi tarvitaan nuivaa rahankeräämistä ja nuivaa rahanjakoa. Valtiovarainministeriöön kuuluu nykyisin kunta- ja aluehallinto-osasto, joten kuntien ja kuntayhtymien nuivuus on varmistettava.

Joitakin henkilövaihdoksia voi tehdä nopeasti, mutta joidenkin osalta joudutaan odottamaan määräaikaisen viran tai työsuhteen päättymistä tai eläkkeelle siirtymisiä tai omaehtoisia irtisanoutumisia. Ja vaikka hallintoa alettaisiin miehittää nuivilla virkamiehillä, niin käytäntöjen muuttamiseen ja toisten käytäntöjen omaksumiseen ja niiden täysimääräiseen toteuttamiseen voi kulua aikaa. Jos katsotaan että miten nykyiseen mokuhallintoon on päädytty, niin se on tapahtunut vuosikymmenien kuluessa, jostain 1960-70-lukujen vaihteesta alkaen. Näin ollen koko valtionhallinnon palauttaminen nuivaksi on iso urakka.

Vaikka eduskunnassa olisi 200 Jussin ja Jameksen tapaista edustajaa ja hallituksessa 18 Jussin ja Jameksen tapaista miniseriä, niin toimittajakuntaan ei suoraan voi tehdä puhdistuksia, koska mediat ovat yksityisomistuksessa. Poislukien YLE. Puhdistuksia voi tehdä niihin paikkoihin joissa toimittajat ovat opiskelleet eli tiedotusopin, valtiotieteelliseen, yhteiskuntatieteellisiinn tiedekuntiin sekä muihin media-alan koulutusohjelmia tarjoaviin paikkohin.

Media on osa eliittiä ja siksi se on vallan sylikoira ja rakkikoira. Voisiko valtamedia olla niin paatunut opportunisti että alkaisi pokkuroida vallanpitäjiä, vaikka eduskunnassa olisi 200 nuivaa ja hallituksessa 18 nuivaa?

Pravdan äskettäin julkaiseman Kekkos-aiheisen teemalehden mukaan Kekkonen vaiensi YLE:n ja lehdistön. Juuri nyt tarttis tehdä samoin. Tuntuu siltä että pitäisi manata UKK esiin huutamaan että saatanan tunarit, ja kutsua median edustajat ankaran puhutteluun.

Nimetön kirjoitti...

Toimittajien pitäisi olla semmoisia kuin Tapio Tuuri ja Antero Lärvänen. Mikäli olisivat, niin tämmöistä ei olisi päässyt tapahtumaan. Kukaan ei olisi kuullutkaan mistään blogitekstistä.

Mitä jos laittaistit jonkin Lärväs-aheisen jutun jossa Antero käy tutkimassa mitä tuolla TS:n toimituksesa tapahtui?

Vasara arveli että turkulaiset eivät tajua miten itäsuomalaiset puhuvat ja kirjoittavat. Ehkä Suomi pitäisi jakaa länsi-itä-suunnassa kahtia murrerajojen mukaan. Sitä tuo Petri Kaivanto pähkäili blogissaan. Tehtäis niin että länsipuolen alue olisi nimeltään Suomi, itäpuolen alue olisi Karjala. Minä voisin mennä tuohon Karjalaan, kunhan siihen vielä saisi vanhan Viipurin läänin mukaan.

Suomi tarkoitti alunperin sitä aluetta jossa on Varsinais-Suomi. Se alue josta tuli Suomen suuriruhtinaskunta ja Suomen valtio, niin miksi sen nimi ei ole Suomi-Karjala? Nimi Suomi-Karjala korostaisi sitä että valtio kattaa länsimurrealueet ja itämurrealueet.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja kiitos kommenteistasi. Koska tämänkin blogin lukijoissa on varmasti ihmisiä, jotka haluavat ymmärtää asioita tarkoituksella väärin, niin mainittakoon, että Vieraan käyttämällä termillä ”puhdistus” hän ei tarkoittanut esim. Stalin-tyyppistä puhdistusta. Olen käynyt keskustelua Vieraan kanssa jo sen verran pitkään ja paljon, että voin taata, että niskalaukauksia ei ammuttu Vieraan kirjoittaessa kommenttiaan.

Vaan itse asiaan. Minä katson tuon asian hieman toisesta vinkkelistä. Minun tavoitteenani olisi saada aikaan mahdollisimman puolueeton ja itse virantoimitukseen keskittyvä virkamiehistö. Virkamiehistö tietysti toteuttaa eduskunnan antamia suuntaviivoja, ja mikäli meillä olisi 200 nuivaa kansanedustajaa, en panisi asiaa ollenkaan pahakseni.

Mutta julkishallinnon tulisi tajuta, että se on olemassa vain ja ainoastaan antamiensa palvelujen vuoksi. Jos se ei anna kansalaisille niitä palveluja, mitä varten se on alunperinkin perustettu, herää kysymys, että mihin julkishallintoa silloin edes tarvitaan. Julkishallinnon tulisi keskittää resurssit nimenomaan suorittavalle tasolle, joka niitä palveluja tarjoaa. Suorittavan tason ihmiset ovat sinänsä luontaisesti nuivempia kuin toimistopomoporukka, sillä he ovat tekemisissä käytännön kanssa ja huomaavat herkkään, että poliittiseen unelmointiin perustuvat työohjeistukset joko heikentävät työn suorittamista tai ovat parhaassa tapauksessa yhtä tyhjän kanssa.

Ankaraa karsintaa sitten voitaisiin tehdä keskijohdossa ja ennen kaikkea kaikenlaisessa projektityössä. Niitä tulisi tarkastella siitä näkökulmasta, että liittykö tämä projekti tai hallinnon osa itse asiassa millään tavoin siihen palveluun, mitä tämän julkishallinnon osan tulee tarjota. Vai ovatko ne pönkittämässä jotain tiettyä poliittista ideaa vai onko kyseessä pelkkä akateeminen suojatyöpaikka. Näistä karsisin ankarimmalla kädellä ja siirtäisin säästyneet varat suorittavalle tasolle. Luonnollisesti se tietäisi työttömiä, mutta ei minusta työtön maisteri ole yhtään sen suurempi murhenäytelmä kuin vientiteollisuudesta ulos kengityt työntekijät.

Mitä tulee yliopistoihin, niin olisi ehkä hyvä miettiä, kuinka paljon meillä tarvitaan erilaisia valtiotieteilijöitä ja tarvitseeko niitä kouluttaa nykyisessä määrin. Valtiotieteilijät kun eivät valmistu varsinaisesti mihinkään ammattiin, vaan saavat oppiarvon, joten heille on sitten keksimällä keksittävä näitä siistejä toimistotöitä.

Tiettyjä hallinnonaloja, kuten vähemmistövaltuutettu voitaisiin ihan rauhassa lopettaa. Vähemmistövaltuutettu toteuttaa puhtaasti poliittista utopiaa ja asiakseen keksii vähemmistöjen syrjintää maassa, jossa vähemmistöt on nostettu jalustalle. Lisäksi pestiä pitää tällä hetkellä fanaatikko, jolle ei todellakaan kannata antaa lupaa kirjoittaa teloitusmääräyksiä.

Yleensäkin näen, että yksi yhteiskuntarauhaa ylläpitävistä tekijöistä on kansalaisten luottamus virkamieskuntaan, ja nykyisinhän se on rapistumaan päin.

Alkaisiko media pokkuroida vallanpitäjiä, jos eduskunnassa olisi 200 nuivaa? Jaa-a, siinäpä kysymys. Tällä hetkellä luulen, että media ihan oikeasti uskoo itse olevansa se vallanpitäjä. Ja suurin osa mediaa elää keskenään ikiomassa rinnakkaistodellisuudessaan.

Vaan tää nyt oli tämmöistä sottailua, niin kuin tietysti sinullakin. Eduskunnassa on tällä hetkellä 39 perussuomalaista. Heillä ei ole juuri mitään mahdollisuutta vaikuttaa asioitten etenemiseen tällä hetkellä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Toinen viesti:

Antero Lärväsen tulevia edesottamuksia en pysty ennustamaan. Minun tapani kirjoittaa ei ole sellainen, että istun koneelle ja päätän naputella jutun aiheesta se ja se. Aiheet tulevat, kun näen jonkun uutisen, haastattelun tai edistyksellisen mielipidekirjoituksen, ja kirjoitus tavallaan vaan pompsahtaa päähäni.

Suomi-Karjalasta: Kyllä mulle riittää sinänsä ihan yksi yhtenäinen Suomi, jossa on monia mukavalla tavalla erilaisia heimoja, vähän kuin suola sopassa. Eikä Suomea pysty oikein jakamaan itään ja länteen kokonaisuudessaan. Mihinkäs Lapin sijoittaisi? Se on kumminkin vähän oma lukunsa. Toinen ongelma on Suur-Helsinki & radanvarsi, joka ei ole itää eikä länttä, vaan muutamassa kymmenessä vuodessa tehty sekametelisoppa. Sekametelisopan seurauksena voi tietysti todeta, että se gimis vanha buli mutta snadi Stadi ei ole enää olemassa. Siellä päin asuessa tutustuin onneksi muutamaan vanhaan starbuun, jotka puhuivat sitä ikivanhaa slangia. Mukava sitä oli kuunnella, vaikkei puoliakaan ymmärtänyt.

Närpes varg (grrrr...) kirjoitti...

Tämän päivän lehdessä oli yhden palstan uutinen:
"Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt 650 000 euroa monikulttuurisuuden tukemiseen, rasismin vastaiseen työhön sekä maahanmuuttajien kotouttamisen edistämiseen taiteen ja kulttuurin avulla."
Ensin luulin, että kysessää oli aprillipila mutta vilkaistuani kalenteria oli pakko uskoa, että tottahan tämä on.
Armeijan menoja leikattiin 200 miljoonalla, jotta talous saadaan tasapainoon. Samalla tapettiin noin viisisataa työpaikkaa lopetettavista varuskunnista. Mutta hip huraa! Paavon parhaat kaverit, monikulttuuria edistävät taiteilijat saivat 650 000 euroa. Sillä varmaan perustetaan tuhat uutta työpaikkaa.

Ei kun ihan totta. Sanokaa, että tuo uutinen ei ollut totta!

Nimetön kirjoitti...

Tarkoitin puhdistuksilla nimenomaan massiivisia henkilövaihdoksia, joko erottoamalla, vapaaehtoisesti lähtemällä tai odottamalla että määräaika loppuu. Tietysti Ykä tietää että tarkoitin juuri tätä.

Varmasti on mahdollista että julkishallinnon virkamiehistö olisi puolueeton ja virantoimitukseen keskittyvä, ja samalla nuiva. Tätä tarkoitin sillä että julkishallinnon virkoihin nimitettäisin mahdollisimman paljon nuivia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Närpes Varg. Valitettavan totta. Ja sitä ennen heppu jakoi persunuorille kokonaista 15.000 eur ja vasemmistonuorille & pioneereille yhteensä kitsaasti vain 40 kertaa enemmän.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Joo, toki tiedän. Tätäkin blogia vaan luetaan tietyillä tahoilla kuin piru raamattua. Itse asiasta olen kanssasi ihan samaa mieltä.

DuPont kirjoitti...

Yrjöperskeles: "Tätäkin blogia vaan luetaan tietyillä tahoilla kuin piru raamattua."

Tuotahan voi pitää tietynlaisena kunnianosoituksena. Lienet "vaarallinen henkilö" joidenkin mielestä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, DuPont. Emmää tiä. Vaarallisesta vihapuheesta meuhkataan kyllä, mutta koskaan ei kerrota, mistä sitä löytää. Kaipa tää blogirintama sitä on. Niinkuin Eronen-caustista huomattiin. Minun blogini kävijämääräthän ovat sinänsä perin vaatimattomia, jos niitä vertaa vaikka esim. muotiblogeihin. Mutta jos jonkun kunnanvaltuutetun varamiehen kaiman kummin kaverin facebookissa heittämät möläytykset ovat tunnissa julkisuudessa, niin kaipa näitä sitten kytätään.

Nimetön kirjoitti...

Erosgate kuulemma laajenee, kun nyt Venäjällä ja varmaan muuallakin ollaan helvetin närkästyneitä ja vallan kauhuissaan tällaisen vihakirjoittelun johdosta. Markku Huuskoko se oli tän tähtitoimittajan nimi, joka käynnisti koko paskan? No oli mikä oli niin tulipa tuossa mieleen, että mikäli itse olisin toiminut TS:n tähtireportterin lailla olisin tällä hetkellä aivan paskat housussa/rikki. Harmittaisi alulle panemani kohu ja sen lisäksi olisin todella pahoillani Erosen puolesta. Ja saattaahan olla, että toimittajalla tällaisia tuntemuksia onkin ja jos on niin aiheesta. Mutta kyllä jo tän koko paskan käynnistäminen osoittaa sellaista pahantahtoisuutta tai vähintäänkin välinpitämättömyyttä toista ihmisistä kohtaan, että varmaan tää jo oireesta käy jonkin sortin luonnehäiriölle. Saatana mikä niljake. Tai sitten aivan uskomaton idiootti. Olen tuota Erosen blogia toisinaan selaillut ja aika skarppi tyyppi tuntuu olevan. Eikä kirjoittelu ole milloinkaan ollut tuollaista öyhötystä millaista TS maalailee.

Lisäksi olen pannut merkille, että kyseessä näyttäisi olevan sangen nätti tyttö. Ehkä juuri siksi osaan arvostaa myös hänen älykkyyttään :) Pyydän tytöttelyä anteeksi, onhan moinen toki alentavaa ja halveksivaa ja suorastaan vihapuhetta. Traumoja tällainen ainakin aiheuttaa ihan varmasti jollekin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano, ja kiitos kommentistasi. Tuollaisia tuntemuksia toimittaja varmaan tuntisi, jos hänellä olisi omatunto.

Naurettavintahan on, että sen kohun Venäjällä on aiheuttanut tämä tietty dosentti, josta ei tiedä, onko tyypillä kaikki kortit pakassa vai onko se kaikkien trollien trolli.

Närpiön susi kirjoitti...

Älkääs mitä! Vähän ajan kuluttua huomataan, että tämä causti pantiin käyntiin peittämään jonkun tosi pahan mokan. Huhut kertovat, että Turun hyvävelikerho hoitelee juuri nyt kuumeisesti piiloon Åbo Akademin säätiön arvoasuntojen omistus- ja vuokrasuhteita.
Ja pankaapa merkille: kuka enää edes muistaa AKT:n ja sen kauheudet? Entä Suomen takuut Kreikalle? Ei mitään havaintoa. Nyt joka mies lähettämään Erosen hellulle kannustavaa sähköpostia.

Närpiön susi kirjoitti...

Älkääs mitä! Vähän ajan kuluttua huomataan, että tämä causti pantiin käyntiin peittämään jonkun tosi pahan mokan. Huhut kertovat, että Turun hyvävelikerho hoitelee juuri nyt kuumeisesti piiloon Åbo Akademin säätiön arvoasuntojen omistus- ja vuokrasuhteita.
Ja pankaapa merkille: kuka enää edes muistaa AKT:n ja sen kauheudet? Entä Suomen takuut Kreikalle? Ei mitään havaintoa. Nyt joka mies lähettämään Erosen hellulle kannustavaa sähköpostia.

Nimetön kirjoitti...

Tuli tosta Närpiön suden ihmettelystä Eurotukien suhteen mieleen kun just eilen näin TV:ssä pätkän ilmeisesti jostain tärkeästä kokouksesta. Katainen tässäkin jutussa oli esillä ja siellä hän mallioppilan lailla tärkeänä huolellisesti alleviivaili papereista tärkeitä pointteja eikä varmaan taaskaan ymmärtänyt kokonaisuudesta yhtään mitään. Katkeraa vaikerrusta, kenties? No totta helvetissä. Kuinka väärin sitä onkaan elämänsä järjestänyt? Kuinka helppoa elämä olisikaan jos ei omaisi omaa tuntoa tai aivoja ensinkään. Sitä voisi valtiovarainministerinä tai pääministerinä vaan tärkeillä kaiket päivät ja tuhlata toisten rahoja ilman minkäänlaista osaamista. Nyt kun katainen on huolestunut "käsittämättömistä lausunnoista", on syytä palautella mieliin sellainen viime keväältä:

"”On oikeastaan turha puhua isommista teoreettisista miljardimääristä, koska täysimittaiset vakuudet rajaavat vastuumme tuonne alle kahden miljardin. Se kaksi miljardia on oikeastaan ainoa luku, joka tavallisen suomalaisen kannattaa muistaa”, selvitti valtiovarainministeri. Myöskään ko. kahta miljardia ei voi mitenkään laskea menetetyksi, sillä etenkin sen muuttuminen kokonaan tappioksi edellyttäisi lainojen arvon putoamista nollaan, mikä on äärettömän epätodennäköistä."

Just näin, Jyrki. Pitäisi vaan turpansa kiinni asioista joista ei mitään ymmärrä. Koskee niin blogikirjoittelua kuin talousasioitakaan. Huomaan syyllistyneeni vihakirjoitteluun kokoomuspuolueen puheenjohtaja-kansanryhmää vastaan. Blogi-isäntä päättäköön kirjoituksen kohtalosta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille ja Anolle & kiitos kommenteistanne. Ensinnäkin Anolle voi blogi-isäntä todeta, että vihakirjoituksen piirteitä ei kommentistasi löydy, joten tokihan sen julkaisen. Ja sitten molemmille: teistä kumpikin on hoksannut sen seikan, että tätä uusinta tekemällä tehtyä caustia katsellessaan nauravat herrat Katainen & Stubb paskaista naurua. Hehän ovat käyttäneet Suomea lähinnä välineenä varmistaakseen oman pääsynsä tulevaan EU-aateliin, ja media hoitaa heidän asiaansa keskittymällä kaikkeen muuhun mahdolliseen. Mulla on jutun pätkää siitä tulossa, julkaisen sen tahi ehkä en, katotaan ny.

Närpes varg (heh, heh, hee) kirjoitti...

Jos joku haluaa tietää kuinka uutiset akkaraisesta ja Hellusta syntyvät, katsokapa tätä pari minuuttia:

http://www.youtube.com/watch?v=F-PZmqoOjA8&feature=share

Nimetön kirjoitti...

Jatkanpa aiheesta vielä lisää. Teksti TV:ltä just luin, että Hirvisaari on hyllytetty väliaikaisesti kun ei antanut kenkää Eroselle. Pahimmat pelkoni alkavat toteutua. Persut näyttävät itse sössivän asiansa, kuten niin moni jo pilkallisesti naureskellen vaalien jälkeen ennusti. Tällainen selkärangattomuus puolueelta on...en tiedä enää mitä sanoisi. Hirvisaari toimi hienosti, mutta entäs tää muu porukka. Uskomatonta selkärangattomuutta. On aivan varmaa, että äänestän ensi kerralla mielummin vaikka kirkkovenettä kuin Persuja jos tällainen akkamainen selkään puukottmainen jatkuu.

Itse asiassa tää olis ollu oiva paikka jyrähtää kaikille median ja eliitin pikkurunkkareille, että "painukaapa vaikka vittuun siitä hirttämään itsenne munistanne puuhun, jos huvittaa." Tässähän on ollut kaikenlaista Hakkaraisgatea, jotka toden totta saattavat tuntua joistain vähän noloilta. Tällä kertaa kuitenkaan ei olisi ollut mitään syytä hävetä. Tää olis ollut mitä otollisin tilaisuus näyttää, että PS:n porukalla on ns. munaa. Mutta mitä tekee perussuomalaisten eduskuntaryhmä: liittoutuu koulukiusaajien kanssa. Maali oli tyhjä mutta PS ei osunut edes palloon. Saatanan tunarit.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg: Sehän oli tiedossa, että Spede oli mainio koomikko. Nyt kävi ilmi, että heppu oli myös oraakkeli.

Ano: Totta. Persut liittoutuivat koulukiusaajien kanssa ja ampuivat itseään jalkaan oikein isokaliiberisella. Eikä mediahöykytys tähän lopu, nehän innostuvat tästä vaan. Ajattelin naputella asiasta jotakin blogiini, mutta sitten päätin, että antaapa pään jäähtyä pari päivää. Jussi Halla-ahon näkemys olis hyvin mielenkiintoista kuulla.

Kokoliha kirjoitti...

Joo. Jäähtyä pitäisi toki itsekin. Nyt ei vaan enää pysty. Raja meni tässä. Olen tähän asti ollut äärimmäisen kuuliainen PS:n kannattaja, tukija ja äänestäjä. Olen systemaattisesti pitänyt mölyt mahassani silloinkin, kun olisi ollut The Puolueen arvosteluun aihetta.

Laitetaan nyt tähän upeaan blogiin vain hiukan mukaeltuna sama, mikä tuli päivällä postattua Hommaan:

"Aukean takaa alkaa kuulua toimittajasopulilauman tuttua, Yliopiston tiedostuslaitoksella omaksuttua hemanukselaista pulinaa. Halvan viinin, vanhan vodkan ja mahorkan tuoksu leijuu puolustajan asemiin asti sopulilauman edetessä ja valmistautuessa jälleen kerran uuteen hyökkäykseen.

- Kuka sieltä on tulossa?

- Mitäs luulisit? Kukahan sieltä mahtaisi tulla? Nyt sitten taistellaan kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta. Ja kookoota ei sitten jätetä, ettäs en tiedätte!

- Otanhan minä jalustan.


Sopulilauma hyökkää yhtenäisenä tuttuun tapaansa, tällä kertaa Turun Sanomien politrukin johtamana. Puolustajan rintama pettää välittömästi. STT, Turun Poliisilaitos ja muutamat kranaattikauhusta järkyttyneet, hyökkääjän puolelle siirtyneet heikkohermoiset poliisit ja ryhmänjohtajat antavat hyökkääjälle ratkaisevaa tulitukea. Puolustaja pakenee paniikissa hyvistä asemistaan, mutta yksi kk jatkaa tulitustaan loppuun asti suojaten samalla pakenijoita. Pakenijat vetäytyvät kilometrikaupalla kunnes pysähtyvät hetkeksi.

- Saatanan lampaat! Hylätään loistavat tuliasemat, joista käsin olisi ollut helppoa niittää vihollinen aukealle. Juostaan vaan sopuleita karkuun kieli vyön alla ja jätetään haavoittuneet. Missä on Lahtinen ja konekivääri (=Hirvisaari ja Eronen )?

- Sinne jäivät. Hankeen vierekkäin.

- Siinä oli ainoat Miehet koko joukkueesta!:


Hiukan helpotti. Toivoo Kokoliha

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kokoliha, ja kiitos kommentistasi. Kyllähän tästä sai semmosen kuvan, että nyt ei edes ehditty laittaa vyötä syöttäjään, vaan lähdettiin saman tien lipettiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ja tervehdys sille Anolle, joka lähetti mukavan kannustavan kommentin. Minä en sitä suinkaan sensuroinut, mutta se on jäänyt jonnekin kyberavaruuteen seikkailemaan. Minusta riippumaton tekninen ottiatuota. Pahoittelen.