maanantai 2. huhtikuuta 2012

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA XXVII

1. Kakola vai Cambridge?

Aina mainion Roopen mediaseurannan kautta hotellin respassa törmättiin uutiseen, jonka mukaan Suomessa on taas kerran, piru vie, löytynyt rasismia. Rasimin sankarilöytäjänä on sosiologi Leena Huhta, joka on tutkimuksessaan hoksannut, että suomalaisissa vankiloissa niin vartijat kuin varsinkin vangit suhtautuvat tiettyihin maahanmuuttajavankeihin rasistisesti ja maahanmuuttajavankien erityistarpeitakaan ei oteta tarpeeksi hyvin huomioon. Tutkimuksen tulos oli varmaankin yllätys niin tutkijalle kuin hänen kavereilleenkin. Meille raappahousutyypeille ei sinänsä ole yllätys, että vangit eivät välttämättä ole suvaitsevuuden parhaita mannekiineja, mutta eihän meiltä taaskaan mitään kysytty.

Tutkimuksen lähtöasetelmana on ollut se, että Huhta on tutkimuksissaan pyrkinyt löytämään rasistisia toimintatapoja ja tilanteita, joissa etninen yhdenvertaisuus ei täyty, ja toteaapa hän vielä, että rasismin määritelmä ei ole niin yksinkertainen. Koska meille hyville hallintoalamaisille on opetettu jo entuudestaan, että rasismin toteennäyttämiseen riittää tuntemus siitä, että rasismia on saatettu ehkä jopa jollain tavoin kokea, tulee herkästi mieleen tästäkin tuotteesta nykyinen yhteiskunnallisen tutkimuksen linja, että johtopäätökset määritellään ensin, ja sen jälkeen etsitään tai keksitään tarvittavat faktat.

Huhta tietysti pelaa varman päälle, sillä kohderyhmähän on tähän tarkoitukseen varsin sopiva. Meinaten, jos lähdet kysymään vankilaan, että onkohan täällä sun mielestäsi joku asia perseellään, niin epäilemättä epäkohtia löytyy. Missäänhän ei ole niin viattomia ja sorrettuja heppuja kuin vankilassa. Siitä emme ole kyllä varmoja, että onko tutkijamme hieman auttanut vankeja löytämään epäkohtia, sillä hänhän on närkästynyt nimenomaan tuomiotaan lusivien arabien ja afrikkalaisten puolesta, ja niin arabimaissa kuin afrikassakin vankilat epäilemättä toimivat kovasti humaaneilla perusteilla.

Periaatteessa kyse lienee siitä, että ihmiset hahmottavat asioita eri tavoilla. Minä tämmöisenä ylikouluttamattomana turvenuijana hahmotan vankilan niin, että siellä lusitaan tuomiota tehdyistä rikoksista, ja samalla vankila suojaa tavallisia kansalaisia vaarallisilta rikollisilta. Näin ollen asiaan kuuluu, että elämä vankilassa ei ole ihan yhtä helppoa kuin siviilissä. Erityisesti tämän tulisi koskea ulkomaalaisia rikollisia, koska vankilan tulisi antaa viesti ulospäin, että ei tänne parane tulla törppöilemään.

Sosiologi Huhta hahmottaa taas asian niin, että vankiloita voi verrata kalliiseen yksityiseen yliopistoon, johon pyrkimällä pyritään ja opiskelijat valitaan tiukkojen pääsykokeitten perusteella, ja he maksavat sitten suuret lukukausimaksut, jolloin tietysti ovat myös oikeutettuja siihen, että heidän erityistarpeensa otetaan huomioon.

Nykyisessä Suomessa, ainakin virallisesti, on tilanne se, että meistä kahdesta se hahmotushäiriöinen olen minä. Ainakin Ylen mielestä, sillä kyseessähän oli kumminkin vaan gradu, enkä ole varma, uutisoidaanko kaikista Suomessa tehdyistä gradutöistä.

Vaan onhan Huhdalla ratkaisuehdotus löytämäänsä ongelmaan ja hyvä niin. Hän toteaa, että tärkeämpää olisi tunnistaa rasistisia toimintatapoja ja ajattelutapoja, ja pyrkiä etsimään niihin positiivisempia toimintamalleja ja odotettavissa onkin nyt tunkua vankilan terapiatiloihin, kun mm. tästä ajatuksesta innostuneet moottoripyöräilyä, painonnostoa ja luovaa liiketoimintaa harrastavat herrasmiehet hakeutuvat porukalla antirasistiseen ryhmäterapiaan.

Oli kuinka oli, vankiloihin liittyviä tutkimuksia kannattaa jatkaa edelleenkin, sillä sitä kautta löytyy aina muikeita skandaaleja. Niin kuin esmes viime kesänä, jolloin suomalaisten sielua riipaisi järkyttävä paljastus, eli tieto siitä että vankiloissa syötetään myös ulkomaalaisille vangeille paljon perunaa.

2. Porvari kyykkyyn


Pahkasian Jurpon kohtaaman viisauden mukaan todetaan että joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään ja jota tikulla silmään sitä sonnalla suuhun. Suusontapesun uhallakin potkinpa minäkin hetken ajan jo poisolevaa pollea.

Aloitetaan hyvinvointivaltiosta. Hyvinvointivaltiohan tarvitsee elääkseen huomattavan määrän verorahoja, ja jopa minä äeentinen sosialisti ja muutonkin tyhmä tyyppi hahmotan, että verovaroja kertyy sillä, että maahan perustetaan yrityksiä, jotka palkkaavat työntekijöitä ja tekevät voittoa. Erityisesti vientiteollisuuden yritykset tahkoavat rahaa, jolla ylläpidetään yleistä hyvinvointia. Verovaroja ja sitä kautta ylläpidettävää hyvinvointia ei kerry esim. tutkimuksista, jonka mukaan ulkomaalaista vankia ottaa kupoliin.

Eli vasemmistolainenkin tajuaa ihan hyvin, että jos kapitalistin kyykyttää niin syvälle suohon, että se ei siitä enää nouse, niin äkkiä se loppuu tuo turha syöminen myös duunarin perheessä. Eli meidän kaikkien etu on, että maassa on toimivia yrityksiä, ja yrittämiselle luodaan hyvät edellytykset.

Tämän ymmärtää melko vähällä hahmottamisella. Koska Suomi on ainakin teoriassa vapaa maa, joten voihan tietysti joku tyyppi todeta asiasta ettei usko yrittäjyyden ja Suomen yleisen kehityksen soveltuvan yhteen. Vaan varmaankin on niin, että viisaat kansalaiset eivät semmosta tyyppiä kuitenkaan äänestä kovin johtaviin asemiin.

Ainakin toivemaailmassa. Tässä maailmassa näin totesi kuudenteentoista sukupolveen kunnioitettu entinen presidenttimme Tarja Halonen. Tästä voisi päätellä, että Halosen mielestä pitäisi kaikki tuotantovälineet kansallistaa. Esim. itänaapurissamme sitä kokeiltiin ja lopputuloksessa oli kumminkin vähän laittamista.

Vaan mielipiteethän ovat kuin persereikiä. Jokaisella on omansa. Oma mielipiteeni alkaa olla se, että kun 1990-luvulla alettiin karsia presidentinvaltaa, se ei välttämättä ollut kovinkaan huono idea.

3. Kumous Kepussa. Taiko ehkä ei? Tai jotakin?


Respassa törmättiin myös uutiseen, jonka mukaan Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi totesi, että mä en viitti enää. Jos lukija ajattelee, että nyt seuraa valikoituja kuittailuja Kiviniemeä kohtaan, hän on väärässä. Kun ottaa huomioon Kiviniemen kautta edeltäneen Vanhasen kauden, jolloin kepu hioi linjansa EU-kiimaan ja totesi että asioihin vaikuttaminen vaikkapa äänestämällä on ylimainostettua, moraalitonta, ettei suorastaan rikollista ja yritti myydä linjansa isännille ja emännille, niin voidaan todeta, että ei se välttämättä Kiviniemen vika ole, ettei hän jaksa nostaa penkistä kolmensadan kilon poliittisia puntteja.

Se, mikä meikäläistä kiinnostaa, on se, mitä jatkossa seuraa. Kepulaiset kieltämättä pistävät aivoriiheä pystyyn parhaitten aivojensa voimin. Joko nyt lopultakin kävisi niin, että kaikkein terävin kepuaivo saa älykkyyskohtauksen ja hoksaa, että puolueen äänestäjät eivät olekaan helsinkiläisiä vihreän piipertäjiä, vaan jotakin ihan muuta. Ja tulisiko vielä jatkoälykkyyskohtaus, jossa hoksataan, että pitäisikö tämän näkyä jotenkin puolueen linjassa.

Meikäläisen näkökulmasta tässä on win-win tilanne. Joko kepulaiset muuttavat linjansa suomalaisten asiaa ajavaksi, ja sehän on hyvä se, koska minusta on ihan sama, kuka tai ketkä Homman hoitavat, kunhan se hoituu. Tai sitten puolue jatkaa citykepulaista linjaa ja näivettyy merkityksettömäksi. Käyhän se mulle tietysti sekin.

Joka tapauksessa asioitten kehittymistä on mukavaa seurata, sillä siihen ei liity henkilökohtaisia tunnekuohuja. Vähän niin kuin kattelis Tshekin ja Slovakian välistä jääkiekko-ottelua. Ei ole varsinaisesti kummankaan puolella tai kumpaakaan vastaan, joten voi keskittyä seuraamaan hyvää peliä. Täytyy varata kaljaa ja sipsejä. Hockey Night In Huitsinnevada.

4. Irtisanoutuisko väkivallasta?

Minä en noita viihdeohjelmia juuri seuraa, mutta Ilta-Ryönän nettisivuilta huomasin, että on olemassa tosi tv-ohjelma n:o 16.384, jossa suomalaisia bimboja viedään jonnekin hornan tuuttiin bimboilemaan. Ja sitten yksi bimboista oli päästänyt sammakon suustaan, ja sen seurauksena saanut mustalaisilta tappouhkauksia.

Sehän nyt on selvää, että asiasta ei ainakaan tiedostavien puolueitten taholta suurempaa meteliä nouse, mutta odotan mielenkiinnolla irtisanoutuuko Suomen Romanifoorumi näistä tappouhkauksista ja toteaa, että perinteisesti väkivalta ei ole ollut tapamme selvittää asioita.

5. Terveisiä Kiinasta

Aikaisemman kirjoitukseni Nimellä ja nimimerkillä kommenttiosiossa sain taas terveisiä Kiinasta kommentoineelta Castorilta, joka vielä tuli ulos nuivasta kaapista. Kannattaa lukea, jos ette ole lukeneet. Castorin kommenteista ja tuumailuista yleensä voisin tehdä johtopäätöksen, että suomalaisten ja kiinalaisten välinen ero on nykyisin pääosin se, että kiinalaiset ovat kansa, joka vetää härskisti kotiinpäin ja on siitä ylpeä. Suomalaiset ovat kansa, joka kusee härskisti omaan kaivoonsa, ja on siitä ylpeä.

Suomalainen tapa tietysti soveltuu hyvin globaaliin maailmanvaltioon, jossa on hävitetty niin rajat, rodut kuin ahneuskin ja jossa hyväuskoisuus ja lämpimät ajatukset ovat palavaa polttoainetta. Mutta jotenkin vaan tuntuu, että kiinalaiset taitavat olla fiksumpia.

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt voisi Kiviniemelle ehdottaa sitä suurlähettilään pestiä Saksaan sitten kun se vapautuu. Tai miksei Itävalta tai Sveitsi. Voisi vaikka olla hyödyllisempi edustuston päällikkönä noissa.

Kepulle on tuhoon tuomittua yrittää olla jokin "citykepulainen", kun tuo arvoliberaali tontti on varattu Sekoomukselle ja viherhörhöille. Jos Väyrynen sai presidentinvaaleissa kohtalaisesti ääniä jopa Helsingin ja Uudenmaan vaalipiireissä, niin se tarkoittaa sitä että "perinnekepu" toimii samanaikaisesti sekä maalla että jopa "kaupungeissa" ja "etelässä".

Ehkä olet huomannut Hommaforumilla on nimimerkin JR. Hän on varmaan Homman ainoa julkikepulainen. Järki-ihmiseltä hän vaikuttaa. Tavallaan hänen puolesta harmittaa kun hän on joutunut ottamaan vastaan sitä paskanheittoa, joka suuntautuu vanhas-rehnin-kiviniemen citykepulaista linjaa vastaan. Vaikkei hän tietääkseni kannata cityhörhöilyä eikä eurokiimaa. JR:n näkemykset omaavia henkilöitä saisi Kepu laittaa keskeiin tehtäviin. Perinnekepulainen kenttäväki on keskimäärin kohtalaisen nuivaa joten sillä saisi tuloksia.

Nur noch eine Frage. Huomasitko minun viestit?

Anonyymi kirjoitti...

Vaihteeksi hyviä uutisia. Tiistaina kello 13 näkyy 1-kanavalla Pekka ja Pätkä neekereinä. Huomasitko? Nähtävästi Yle ei ole hyllyttänyt ohjelmaa eikä Termien Uudelleen Määrittelyn Osasto ole määrännyt ohjelmaa nimettäväksi uudelleen eikä määrännyt perumista.

Pyrrhos kirjoitti...

Erinomainen kirjoitus jälleen. Törmäsin punamuumin nerokkaaseen kommenttiin itsekin tänään ja kyllähän siinä taas nousi niskakarvat pystyyn. Jokohan olis aika museoisa "arvojohtaja"? Olen muuten löytänyt blogisi aika hiljattain ja nyt rupesin lukemaan vanhempia kirjoituksiasikin ja täytyypä sanoa että loistavaa materiaalia on sielläkin päin. Keep up the good work.

Närpes varg (grrrr...) kirjoitti...

Kuuntelin tänään radio Suomesta keskustelua romanialaisista kerjäävistä romaneista. Ben Zyzckowits (tai miten se nyt kirjoitetaankaan) ja joku romanien palvelukeskusta vetää nainen siinä keskustelivat. Ben arveli, että kerjääminen tulisi kieltää ja sen harjoittajat palauttaa kotimaihinsa.
Hän myös arveli, että Romanian valtion tehtävä on huolehtia köyhistään, ei meidän.
Johon nainen: Juu, minusta vaan Suomen pitäisi auttaa Romaniaa luomaan työpaikkoja romaneille Romaniassa.
Nainen näki myös rasismia siinä, kuinka meillä kerjäläisiin suhtaudutaan.
Tässä on vähän samaa ilmiötä kuin Yrjön havainnoissa. Rasismia oikein hakemalla haetaan ja jos ei muuten löydy, jututetaan linnassa istuvia arabeja. Seuraavaksi varmaan mennään kysymään kerjäläisiltä, kokevatko he tuntevansa rasistisia virtauksia suomalaisten suunnasta päin. Ja jos kaksi tai kolme sanoo kokevansa, on Hesarilla pääuutinen siinä valmiina.
Vähän minä ihmettelen kun sinä, Yrjö, moitiskelet kunnioitettua entistä tsaarinvallan, anteeksi tasavallan presidenttiä. Eihän hänellä ole mitään edellytyksiä tietää, mistä maan hyvinvointui tulee, kun on koko ikänsä nostanut rahaa valtiokonttorista. Varmaan hän on myös sitä mieltä, ettei sähkövoimalaitoksia tarvita, koska sähköähän saa töpselistä seinästä! Eikä tarvita maanviljelijöitä, koska maitoa saa nykyisin kaupasta. Ruokaa taas saa kun tilaa linnan kokilta. Ja se on vähän helvetin hyvää, eikä maksa mitään. Ja joku sitten vuielä kitisee ruuan hinnasta! Jos ei rahat riitä leipään, syökööt sitten leivoksia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Pyrrhokselle ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Tervetuloa takaisin Suomeen. Kiviniemi saattaisi mainion saksankielentaidon omaavana olla ihan hyvä suurlähettiläs. Citykepulaisuudesta ja sen seuraamuksista puolueelle olen ihan samaa mieltä, mutta jään seuraamaan, hoksaako puolue sitä ollenkaan. Jos ei hoksaa, niin oma häpeänsä. Tota JR:ää en ole hoksannut. Täytyy tönkiä vähän tarkemmin. Hommaforumilla keskustelu etenee niin nopeasti, etten aina pysy kärryillä. Pekan ja Pätkän neekereinä muistan katsoneeni nyrkillätapettavana muistaakseni vuonna 1971.

Sähköpostiviesteistä:

Viesti 1: Täällä -3,4 ja pilvistä. Tohon Piippumiehen julkaisemaan juttuun

http://piippumies.wordpress.com/2012/01/17/elama-ennen-vihreita-ajatuksia/

olen törmännyt itsekin ja se on mielestäni vallan mainio.

Viesti 2: Väitöskirjalla tai ilman, Jerry rulettaa. Jerry Cottonhan on mulle lämmin muisto menneestä. Silloin ei ollut internetiä, älypuhelimia, hilavitkuttimia ja kutkuttimia, mutta heput luki Jerry Cottonia, Tex Willeriä ja 1970-luvulla vielä tietysti Shokki-lehteä. Kyllä se riitti viihdetarjonnaksi ihan hyvin.

Viesti 3: Meinasinkin kysyä, että miten Saksan reissusi meni, mutta pistitkin ihan hyvän matkaraportin sähköpostiin. Kiitokset siitä.

Pyrrhos: Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan & kiitos kannustuksesta. Vieras tossa esitti Mari Kiviniemeä Suomen Saksan suurlähettilääksi ja minä puolestani esitän Tarjaa Suomi – DDR- seuran puheenjohtajaksi. Tietysti DDR:ää ei ole enää aikoihin ollut, mutta ei takerruta turhiin yksityiskohtiin. Ja siinä pestissä Tarja ei saisi mitään haittaa aikaan minnekään suuntaan.

Närpes Varg (murinaa på finska): Zysse on asiassaan oikeassa, ja muutenkin monessa asiassa järkevä ja asiallinen mies, mutta harmi vain, että heppu sitten äänestää eduskunnassa juuri niin kuin Kokoomus haluaa. Mitä tulee näihin palvelukeskuskukkahattuihin, niin nää nyt on mitä ne on. Heidän mielestään Suomella on jatkuva ja loputon piikki avoinna mihin tahansa suuntaan ja sen ajattelu, millä se maksetaan on rahvaanomaista. Ja rahvashan sen maksettavan rahan tekee. Ihmettelen sinänsä Halosta siitä, että hän taitaa oikeasti uskoa, että maito tulee purkista ja sähkö töpselistä. Meinaan, hän on syntynyt 1940-luvulla. Minä olen syntynyt 1960-luvulla ja Halosta selkeästi nuorempana ymmärrän, että kakku täytyy leipoa, ennen kuin sen voi jakaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Suomalaiset ovat kansa, joka kusee härskisti omaan kaivoonsa, ja on siitä ylpeä."

Ei me itte kusta ja olla siitä ylypeitä. (Ainakaan suoraan.)

Me (tai siis ne tollot) äänestämme näitä vanhoja puolueita jotka sinne kaivoon kusee, sen mitä kansan suuhun ei osu.

Mutta sitä mää vaa ihmettele iha kauhiast, et kui ne tollot yhä jaksaa uskoa noiden vanhoje puolueitte valehtelua ja äänestää niitä?

Ei tämmöne yksinkertane oikee ymmärrä? ;)

Närpes varg (heh, heh, hee) kirjoitti...

No nyt se myrkyn lykkäs! Juuri kun naisasialiitto Unioni kunnioitetun tasavallan presidentin tuella on saanut koko maailman uskomaan, että Suomi on maailman persläpi, joka haluaa pois EU:sta tunkkaiseen Impivaaraansa ja mennessään hakkaa akat sekä töihin lähdettäesä että sieltä palatessa tulee joku saatanan neek... anteeksi värillinen maailmanjärjestö, joka väittää, että suomalaiset onkin vähän helkutin onnellisia.
Uuden Suomen sivuilla tänään:

"YK:n laajan raportin perusteella suomalaiset ovat toiseksi onnellisimpia ihmisiä koko maailmassa. Ykköspaikalla ovat tanskalaiset.
Pohjoiseurooppalaiset ovat raportin mukaan muutenkin keskimääräistä onnellisempia, sillä Norja, Alankomaat ja Ruotsi pääsevät niin ikään kymmenen onnellisimman maan joukkoon. Myös Kanadassa, Sveitsissä, Uudessa-Seelannissa, Australiassa ja Irlannissa ollaan onnellisia.
Sen sijaan vähiten onnellisia ihmiset ovat muun muassa Togossa, Beninissä, Sierra Leonessa, Burundissa ja Haitissa."

Siis mitä vittua! Afrikkalaisethan ovat maaiman onnellisinta porukkaa, laulavat ja tanssivat ja suostuvat tuomaan sitä iloa Suomeenkin. Mutta tämä ei ole mennyt rasististen suomalaisten kaaliin. Kyräillään vaan. Ja nyt tulee YK ja on samaa mieltä suomalaisen enemmistön kanssa. Saattepa nähdä, että kohta joku Päivi Lipponen päästää housihinsa ja huutaa, että YK on pettänyt meidät. Vuosikymmenet ollaan kerrottu niillekin, miten kurjaa meillä on ja tässäkö on sitten kiitos? Kadulle mieltä osoittamaan, niinkuin olisi jo! Julisteet ovatkin tuossa eteisen nurkassa jo valmiina. "Suomi on paska maa!" "Alas suomalainen rasismi!" "Kaikki valta kukkahatuille!"

Närpes varg kirjoitti...

Jaa, jäi sanomatta, että tsekkasin Hesarin nettisivut ja arvatkaapas mitä? Ei sanaakaan YK:n onnellisuustutkimuksesta. Eipä tietenkään. Sen sijalla oli uutinen siitä, kuinka suomalaiset huijaavat virolaisilta heille kuuluvat rahat veks.
Tämä uutinen kertoo vastaansanomattomasti sen, että vaikka nyt jokunen suomalainen sattumoisin sattuisikin olemaan onnellinen elämäänsä niin läheisen sukukansan edustajat eivät sitä ainakaan ole. Ja kun läheinen sukukansa ei ole niin miten sitten läheinen sukukansa? Selvää kuin naistutkimus.

Anonyymi kirjoitti...

Närpes Varg ei ole tajunnut, että suomalaiset ovat onnellisempia kun onnelisuus on tarttunut niistä onnellisista afrikkalaisista. Vartooppa vaan vähän aikaa, sitten sitä vasta onnellisia ollaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Närpes Vargille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: No tottahan sinä puhut. Uskollisuus valtapuolueille johtuu varmaan pitkälti siitä, että media on niitten takana ja julistaa jatkuvasti, että persuja äänestämällä me kaikki joudumme tsuhnien helvettiin. Ja suurin osa ihmisistä hankkii vielä tietonsa (lue: propagandansa) valtamediasta.

Närpes Varg: Mainitsemasi tahot ovat selkeästi unohtaneet vanhan viisauden, eli ”jos se toimii, älä räplää”. Epäilemättä asian tiimoilta on jatkossa tulossa joitain kollektiivisia katumusharjoituksia, ja epäilemättä palkataan myös paljon projektisihteereitä, joitten tehtävänä on saattaa Suomi-kuva tiedostavan nuhjuiseksi ja opettaa meille tolloille, että meidän tulisi olla kauhean kiinnostuneita jostain ihmeellisestä Suomi-kuvasta.

Ano2: Epäilemättä ajatus siitä, etteivätkö afrikkalaiset toisi meille rikastettua syväonnea on rasismia, fasismia ja militarismia, mutta tämän saamme varmaan ajan myötä selville. Ehkäpä kahdenkymmenen vuoden kuluttua laulamme kaikki Hullujussin sanoin ”en tarvii paitaa, sukka, kenkää, tukkaa, rockii, suksii, jazzii, saksii, oi bingo bango bongo, rakas ompi Pohjois-Kongo”.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeastaan halusin vain tulla 2. mieleni puitteissa vahvistamaan poikkeuksella tuon konservatiivien ikiaikaisen sääntömantran: "jos se toimii, älä räplää".

Eli kyllä meikämandoliinolla ja vaimokkeellakin on tuolla alakerrassa vielä ihan hyvin toimivat vekottimet, jotka tuntuvat toimivan yhä paremmin jos niitä vähän enemmänkin räplää.

Kauniiksi lopuksi kaiken uhallakin voisi vielä tähän illan päätteeksi lähteä räveltämään tuota vaimoa, kun ei se tähänkään asti ole vielä rikki mennyt. Mutta ehkä jo tällä kerralla.

Ja nyt tämäkin vihapuheelta vivahtava keskustelu on käännetty nykyilmapiirissä turvallisemmaksi lihapuheeksi. Tulette epäilemättä vielä kiittämään minua tästä.

Ja kiitoksia blokistille asiapitoisen humoristisista tilannekatsauksista. Jatkakaa!

- naamaparta

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Naamaparralle ja kiitos kommentistasi. Nyt täytyy sanoa, että löysit kiistatta poikkeuksen, joka vahvistaa säännön. Eli genitaalialueitten kohdalla voi todellakin todeta, että jos se toimii, räplää, ja jos se ei toimi, niin räplää vähän lisää. Mukavia räpläyssessioita teidän huusholliin.

Anonyymi kirjoitti...

Meinaatko syödä jotain pääsiäisruokaa? Ostin tänään pashan. Hakisiko vielä huomenna jotain...

Huomasin että kauppahallin lihatiskillä on myynnissä lammasta. Paketin mukaan se oli suomalaista lammasta. Siinä paketissa ei lukenut halal. Arvelin että se ei ole halal. Joten minun tapainen vääräuskoinen voi sellaisen hommata. Jos huomenna saisin toimeksi käydä kauppahallissa ja hankkia sen. Perjantaina ja lauantaina sitten paistaisi sen pannulla tai uunissa. Maustamisesta en vielä tiedä, jos marinoi, niin siinä menee yksi päivä välissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Meillä ei pahemmin pääsiäistä vietetä, mutta lammasta me syödään varsin paljon. Oma reseptini on se, että paisti pataan, mukaan tukeva viskillä ja kahvilla terästetty liemi, kansi kiinni, 150 astetta ja useamman tunnin haudutus. Halal-tuotteisiin en ole tavallisissa marketeissa juuri törmännyt, eikä ole niin väliksikään.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole minullekaan väliksi, mutta huomasin Prisman ja mun kämpän lähellä olevan Salen pakkasessa uusiseelantilaista lammasta jonka paketissa luki halal. Tuo dhimmeily on taas edennyt askeleen. Rauhan uskonnon tunnustajat voisivat itse hankkia halalia omia kanaviaan pitkin, jos sitä erikseen haluavat. Niillä on kummiskin niitä omia kauppoja ja maahantuontiliikkeitä joten sitä kautta he saisivat haluamansa.

Tästä syystä pähkäilin että jos jostain paikasta löytää lampaanlihaa joka ei ole halal, niin sellaisen voisi hankkia.

Onko sinulla muita lampaanpaisto-ohjeita, tai saisiko tuon ohjeen jotenkin keittokirjamaisesti tähän näkyville?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Täytyy näemmä ruveta tarkemmin kyttäämään mitä niissä lihapaketeissa lukee. Ja yritetäänpä sitten hetken ajan olla Jaakko Kolmonen, eli:

- Ota n. kilon lammaspaisti, ja töki siihen veitsellä muutamia reikiä, joihin laitat valkosipulin kynsiä.

- Keitä vahva lihaliemi, johon lisäät tukevan lorauksen viskiä ja kupillisen vahvaa kahvia. Lisäksi mausteeksi merisuolaa, rouhittua mustapippuria ja minttua.

- Laita paisti pataan ja lisää liemi, niin että paisti peittyy noin puoleen väliin. Jätä loppuliemi talteen, jos sitä tarttee välillä lisätä.

- Kansi päälle, jööti 150 – 175 asteiseen uuniin (riippuu vähän uunista) ja anna hautua 3 - 4 tuntia. Lisukkeeksi keitetyt riisit tai perunat, ja mausteeksi lisäksi lautaselle minttuhyytelöä. Ei se sen hankalampi ole.

Toinen yksinkertainen lammasresepti on se, jos ostat Lidlin pakkasaltaasta uusseelantilaisia lammaspihvejä (ei ymmärtääkseni ole halal). Ne ovat hyvin marinoituja itsessään, joten ota foliota, laita folioon nokare voita, sitten pihvi päälle ja siihen päälle vielä nokare voita ja folio umpeen. Laita nyytit 200-asteiseen uuniin ja pidä niitä siellä puoli tuntia.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä ja tässä näkyy mitä hommasin. 998 grammaa karitsan potkaa. Siinä on neljä palaa.

Mausteiksi ostin suolatonta lammasmaustetta ja rouhittua mustapippuria. Nuo sekoittaisin rypsiöljyyn ja soijaan jolloin saisi marinadiluoksen. Ehkä pikkuriikkisen suolaa, muttei paljoa ettei se kuivaa lihaa.

Ostin vielä tämmöisen leivoksen, mikä tuommoinsen nimi on. Pullataikina on pohjana, siinä on rahkaa, persikkaa ja kirsikoita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Eiköhän tuosta ihan kunnon evään väsäile. Rauhallista pääsiäistä noin muutonkin.