tiistai 6. elokuuta 2013

JAKKUPUKUISET HIRVIÖT

Hotellin respassa on pantu merkille, että demareitten kannatus on menossa samaan suuntaan kuin se viimeiset vuodet on yleensäkin ottaen mennyt, eli suuntana on häränpylly ja ennustettavissa on taas seuraavissa vaaleissa Jutta Urpilaisen johdolla saavutettava torjuntavoitto ja yleinen tuumiminen, että demarit itse asiassa nauttivat siitä kun saavat selkäänsä.

Selväähän on, että demareitten puoluetoimistossa on käynnissä ankara akateeminen painetila, jossa maisteri kysyy tohtorilta, joka kysyy maisterilta, joka kysyy toiselta maisterilta joka kysyy tohtorilta joka kysyy maisterilta ja lopuksi kaikki kysyvät keskenään, että mikä siinä on, kun ei työväestöä enää sosialidemokraattisen puolueen epistola kiinnosta. Ongelman ratkaisuhan olisi maistereilla ja tohtoreilla sinänsä ihan käsissään, eli he voisivat kysellä työväestöltä eikä toisiltaan. Vaan niinhän ei voi tehdä, sillä silloinhan tunnustettaisiin, että haalariväki osaa ajatella ilman akateemisen sosialistirälssin opastusta.

Jos tältä työväestöltä, eli vaalien vielä valitettavasti välttämättömältä raaka-aineelta ts. äänestäjältä kysyttäisiin mielipidettä, tarjolla olisi varmaan lyhyt, mutta varsin kattava kommentti. Äänestäjä saattaisi muistuttaa eurooppaseikkailusta ja jatkuvasta toistosta sen seikkailun välttämättömyydestä. Ynnä vastuun kantamisesta kaikkia muita kuin omaa kansakuntaa kohtaan. Äänestäjä voisi myös muistuttaa demareitten hällävälismistä suomalaisten vientiteollisuustyöpaikkojen vähentymistä kohtaan. Sekä demareitten verovaroja tuovien teollisuustyöpaikkojen sijasta ihmelääkkeeksi esittämä halu jatkuvasti turvottaa julkishallintoa nimenomaan sieltä hallintopuolelta. Kuvitellen, että se olisi tuloa itsessään.

Ehkä äänestäjä saattaisi kysyä demarien puoluekoneistolta, että ymmärrättekö, että te jaatte meidän leipomaa kakkua. Ja jos me emme sitä voi enää leipoa niin ei ole mitään jaettavaa. Äänestäjä saattaisi muistuttaa myös siitä, että demareille niin tärkeä monikulttuurisuusprojekti ei ole tavalliselle äänestäjälle niin tärkeä, kuin puolueessa luullaan.

Yleensäkin äänestäjä voisi todeta, että demarit ovat muuttuneet ylemmän virkamieskunnan julkishallinnolliseksi kokoomukseksi, joten kerätkööt sitten ääniä sieltä ja huoratkoot kenen kanssa lystäävät.

Nämä maininnat on mainittu monta kertaa. Niin täällä kuin muualla. Ei niistä sen enempää. Mutta tämän lisäksi ovat olemassa mielikuvat. Ne ovat siitä jänniä, että niitä ei voi tutkia pois eikä gallupeilla osoittaa olemattomaksi. Ihmisen pääkoppaan ei vielä pääse sisälle.

Itse vedin aikanaan pitkän aikaa viivan vasemmalle. Äänestin usein demareita. Nykyisin en. Sillä minullekin on ajan myötä pikku hiljalleen tullut mielikuva. Mielikuvani demareista ja Suomesta, jonka demarit ovat muokanneet itsensä näköisiksi, koostuu kahdesta hirviöstä.

Molemmat ovat naisia.

Molemmilla on jakkupuku päällä.

Molemmat istuvat työpöydän takana.

Ensimmäinen jakkupukuisista hirviöistä on nimeltään Viran Puolesta Pätevä. Hän istuu pöytänsä takana, hänellä on ylempi korkeakoulutus, hän on minuun nähden esimiesasemassa ja hänellä ei ole pienintäkään havaintoa siitä työstä, mitä hän johtaa. Mutta hän on asemansa ja koulutuksensa myötä asiantuntija virkansa puolesta. Kun minä selitän hänelle työhön liittyvän asian rautalangasta, hän katsoo minua täysin hukassa olevan ihmisen ilmeellä ja toteaa, että niin… niin… ja sitten hän tekee, niin kuin ylemmästä portaasta käsketään, sillä eihän hän muutakaan voi. Koska hän ei osaa. Mutta virkakoneiston jäsenenä hän voi välittää käskyn. Hän ei kyseenalaista järjestelmää. Hän tekee, niin kuin joku samanlainen häntä ylempänä vaatii tekemään. Tai oikeastaan ei hän tee, vaan vaatii muita tekemään. Hänestä tulisi hyvä keskitysleirin komendantti. Hän on osa järjestelmää, joka tehtiin palvelemaan, mutta josta tuli itsetarkoitus.

Hänen alaisuudessaan me työntekijät sitten survomme nelikulmaista palikkaa pyöreään reikään, ja luemme virallista oppimateriaalia siitä, kuinka olisi periaatteessa niin hyvä, jos nelikulmainen palikka mahtuisi pyöreään reikään. Yhdestä jakkupukuhirviön toimistosta on turhaa juosta selittämään toiseen toimistoon, sillä siellä istuu aivan samanlainen jakkupukuhirviö.

Toinen jakkupukuinen hirviö on nimeltään Virallinen Hoitotäti. Hän lyö vauvaikäiselle kansalaiselle kypärän päähän, kun kansalainen istuu syöttötuolissa, ottaa nulikan umpioituun turvaan tissiensä väliin ja suojelee häntä siltä, ettei sormeen tule haava, polveen rupi, ettei kädet tule likaiseksi, ettei hän kuule koskaan kirosanaa, näe leikkipyssyä eikä naisten alusvaatemainosta, ei haista rasvankäryä, häntä ei komenneta, kielletä eikä kuriteta ja että hän yleensäkin elää elämänsä siten, miten Virallinen Hoitotäti näkee sen viisaana elää. Aikanaan hän laskee kansalaisen tissiensä välistä maailmalle ylisuojeltuna, ylianalysoituna, onnettomana ja avuttomana kermaperseenä, mutta on ylpeä siitä, että kansalainen kasvoi aikuiseksi, niin kuin Virallinen Hoitotäti halusi hänen kasvavan.

Molemmat hirviöt hymyilevät vienoa virkahenkilöhymyä ja suuttuvat silmittömästi, jos heitä sanoo hirviöiksi. Sillä omasta mielestään he elävät täydellisyydessä, josta ei voi olla suuntaa muualle kuin alaspäin. Kummankin jakkupukuhirviön kasvot ovat yhdistelmä Ritva Viljasta ja Päivi Lipposta, ja niitten kasvot pelottavat minua paljon enemmän kuin kauhuelokuvien hirviöt. Vampyyrit ja ihmissudet ovat kuvitelmaa, mutta jakkupukuhirviöt ovat todellisuutta.

Nämähän ovat vain yhden ainoan miehen yksittäisiä mielikuvia. Ja demareitten puoluekoneisto voisi todeta, että et sinä voi pelkkien mielikuvien takia olla äänestämättä meitä. Totta kai voin olla äänestämättä. Pelkkien mielikuvien takiahan minä demareita alun perin äänestinkin. Kuvittelin, että demarit ovat jonkunlainen Otto Kivivuoren ja asevelisosialistien työn jatkumo, joka koostuu tolkullisista ihmisistä, jotka ajattelevat kansalaisten etua, eivätkä pelkkää omaa organisaatiotaan.

Ja sehän oli pelkkä valheellinen mielikuva. Tosiasiassa minä äänestin joka kerta jakkupukuisia hirviöitä.

Enkä minä edes miellä tulleeni kusetetuksi. Minähän kusetin itse itseäni. Niin kuin hyvän hallintoalamaisen kuuluukin. Ja missä se on ikävän hyvä vielä nykyisinkin.

33 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä kirjoitus, visualisoi.

Lisäksi sosialismi on pari sataa vuotta vanha teoria eikä toimi vapailla pääomamarkkinoilla. Vähän samanlainen tilanne kuin uskonnoilla luonnontieteellisen ymmärryksen lisääntyessä.

Sosialismi perustuu holhoukseen ja nykymeno individualismiin. Ympyrän neliöimistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kumis, ja kiitos kommentistasi. Ei demareilla aikanaan varmaankaan ollut suunniteltuna tuommoinen turvonnut hirvitys, mutta mopo lähtee niin herkkään käsistä, nälkä kasvaa syödessä ja sitten pitääkin ruveta jo korjaamaan ehjää.

Sosialismi perustuu holhoukseen ja nykymeno individualismiin, kyllä. Ja politiikka mielikuviin. Sitä kuvaa hyvin kepun gallupveturi, joka jyrää kovassa nosteessa. Ja puoluehan ei ole tehnyt mitään muuta kuin vaihtanut puheenjohtajakseen miehen, joka vaikuttaa ihan kelpo hepulta. Asiaa vois verrata siihen, että Antti maalauttaa autonsa, ja koko kylä tuumii, että nyt Antti on tuplasti parempi kuski kuin ennen.

Kari kirjoitti...

Väinö Tanner ja kumppanit tuskin tällaista hyvinvointivaltiota suunnittelivat sata vuotta sitten. Vanhat sosialistit kai olivat sitä mieltä, että ellei työtä tee ei syömänkään pidä. Heille aatteessa oli kyse enemmän työstä, toimeentulosta ja tulonjaosta. Olisivat ihmeissään nykyisten demarien ja vassarien mielipiteistä. Mitähän ajattelisivat vaikkapa siitä, että nuori voi muuttaa kotoaan kunnan vuokra-asuntoon elämään toimeentulotuella? Kenties pitäisivät heitteillejättönä.
Tuo on muuten mielenkiintoinen huomio, miten pelkkä koulutus tuo pätevyyden johtaa. Onko todella näin?
Itse tunnen valtion laitoksista vain puolustusvoimat, jossa vietin vuoden ja siellä kenraalitkin ovat aloittaneet alokkaina palveluksensa. Se voisi olla hyvä malli sosiaalipuolellekin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kari. Kyllä sosiaalipuolella näin on. Käytännön kokemusta ei vaadita ollenkaan, mikäli sopiva yliopistollinen koulutus on. Sotavaltion systeemi on siihen nähden erinomainen, ja siitä tulisi ottaa oppia siviilipuolella.

Tanner ja vanhat sosialistit eivät voineet varmaankaan hahmottaa millään, että sitä kakkua on aikanaan niin paljon jaettavaksi. En usko, että hekään pyrkivät nykyisen kaltaiseen systeemiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Lisäksi tervehdys ja kiitos sähköpostiviestistä Kki:lle ja A.T:lle sekä myös Tunkille Homman yksityisviestistä. Mulla on tuo vastaaminen tällä hetkellä hieman hidasta, sillä vietän muutaman päivän täällä mökillä Lällävedellä.

Kki: kiitos linkistä. En tiedä, saadaanko meuhkaamisella aikaan mitään, mutta jos ei edes yritetä meuhkata, niin ei ainakaan saada.

A.T: Kiitos ideasta. Mulla on vaan näitten ns. tilaustöitten kanssa niin, että writer´s block iskee päälle. Olen huono niissä. Pidän hautumassa.

Tunkki: Olen nähnyt tuon youtubessa itsekin, ihan tyylikästä, vaikkeivat kovin monella putkella edes ampuneet. Koko patteristo tekis vielä kattavampaa jälkeä. Kunniaa kenttätykistölle. Pannaan vielä tuo räime muitten lukijoitten katsottavaksi:

http://www.youtube.com/watch?v=IUvcdKGD-FM

Anonyymi kirjoitti...

Tämä zensuroitiin U-Suomesta:
Minkä takia Breivik tähtäsi päähän?
Koska demareilla ei ole sydäntä.
Ei ehkä kovin "akkuraat" vitsi,parhaimman tuhovaikutuksen taitaa saada jättämällä ampumatta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Ei ehkä kovin akkuraat, mutta omalla tavalla kohdallaan.

korpisoturi kirjoitti...

Kattelin tuota tykistön ampumista. Ja tuli mieleen, että mitäs eroa on haupitsilla ja kanuunalla? Vainko putken pituus?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Korpisoturi. Erona on putken pituus suhteessa tykin kaliiberiin. Äkkimuistamalla kanuunan putken pituus on 25 kertaa kaliiberin mitta tai enemmän. Haupitsilla alempi.

Anonyymi kirjoitti...

Sanoit näin: "Sosialismi perustuu holhoukseen ja nykymeno individualismiin".

Tuossa on kiteytettynä syy jakkupukuhirviöiden tarpeellisuuteen ja pseudolegitimaatioon. Holhoava sosialismi tasapäistää ja vaatii tasapäisyyttä. Individualismi huomioi yksilöllisyyttä. Ristiriita. Ristiriita näivetetään sillä että sosialistit rupeavat tasapäistäviksi, tasapäisiksi holhoajiksi jotka kuitenkin eroavat "individualistisesti" tasapäistettävistä. Jakkupukuhirviöt pääsevät toimimaan Animal Farmin johtopossuina ja muut johdettavina. Journalismin parista löytyvät sitten possujen valtaa pönkittävät raatelevat koirat. "Vallan vahtikoiria" samantyylisesti kuin verotarkastaja Dobermannin koirat aikanaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano, kiitos kommentistasi ja terveiset Lällävedeltä. Olen pitkälti samaa mieltä kanssani. Näin virkamiehenä itseäni tympii aina vaan enemmän ajatus, että asiaa ei ole olemassa, ellei virkamies ole muodostanut siitä mielipidettään. Virka ei anna viisautta, mutta virallisesti näin ajatellaan.

Närpes varg (grrr....) kirjoitti...

Jakkupukuisten hirviöiden lauma on valtava peto, joka syö Suomea sisältäpäin. Jakkuhirviöt ovat työntäneret lonkeronsa kaikkialle. He imevät yhteisistä varannoista miljardeja miljadien perään tuottamatta itse mitään.
Kuvauksesi organisaatioita pilaavista JP-hirviöistä osui nappiin, mutta sinähän pyyhkäisit vasta pintaa. Suuri lukeva yleisösi vaatii lisää paljastuksia!

Närpes varg kirjoitti...

Helena Eronen, jonka blogi löytyy Yrjön listalta, on tehnyt melkoisen listan jakkupukufirmoista. Kannattaa lukea! Kannattaa selata myös kommentit. Vantaan kaupungillakin on varaa pistellä satoja tuhansia pioneereille ja heidän tädeilleen. Eroselle pitäisi antaa tutkivan journalismin palkinto.
Toistaiseksi ei kukaan ole avannut Ahvenanmaan saamia tukiaisia, Pohjoismaiden Yhteistyön kuluja ja yleensä ruotsalaisuuden tukemiseen menneitä lukemattomia miljoonia. Ei ihme, että pitää ottaa lujasti velkaa...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Närpes Varg, kiitokset ja terveisiä Lällävedeltä. Suomalainen turvonnut ja virallisesti erehtymätön julkishallinto ei sinänsä ole kovin suuri paljastus. Lähipäivinä ei tekstejä tule, sillä Lällävedellä keskitytään saunomiseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Vieraalle: Kiitos sähköpostista ja mukavista kuvista. Arvauksesi oli oikea, eli kaverisi työpaikka toimii täsmälleen samalla alalla kuin omani. Välitä hänelle terveiset ja lätsännostot, sillä siihen paikkaan sijotetaan yleensä hankalia tapauksia, joitten kanssa ei etelän laitoksissa pärjätä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Vielä Närpes Vargille, näkyi tulleen sulta vielä yksi kommentti, joka meni ohi. Mutta tuo Helenan juttu kannattaa muittenkin lukea. Maassamme on todellakin vielä ylimääräistä rahaa, jota äyskäröidään tyhjänaikaiseen paskaan.

http://ohohupsis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/146279-suomessa-demokratiakin-on-hiivatin-kallista

Anonyymi kirjoitti...

Kari: "Tuo on muuten mielenkiintoinen huomio, miten pelkkä koulutus tuo pätevyyden johtaa. Onko todella näin?
Itse tunnen valtion laitoksista vain puolustusvoimat, jossa vietin vuoden ja siellä kenraalitkin ovat aloittaneet alokkaina palveluksensa. Se voisi olla hyvä malli sosiaalipuolellekin."


En kyllä varauksetta vaihtaisi tuohonkaan järjestelmään. Tulee Peterin periaate mieleen (siis että työntekijä ylenee urallaan niin pitkään kunnes pääsee/joutuu asemaan, jossa ei enää osaaminen riitäkään nykyisiin tehtäviin) http://blog.hse-econ.fi/?p=2015

Ja kaikistahan ei niihin johtohommiinkaan ole, se vaatii tietynlaista suuntautumista alasta riippuen ja yleensä tarkoittaa paperisotaan päätymistä. Joillekin sopii, toisille ei.

Mutta, jonkinlainen välimalli voisi toimia, joko siinä että ylennyksen tapauksessa huolehditaan riittävästi koulutuksesta uuteen tehtävään (jos todellisuus antaa myöten, yleensä joutunee omatoimisesti opiskelemaan) tai sitten jonkinlainen työnkierto/tutustumisosuus sille korkeakoulutetulle portaalle, joka tarkoittaa että he pääsisivät tai joutuisivat tutustumaan rivityöntekijän arkeen, etenkin jos aiempaa käytännön kokemusta alalta ei ole. Ja miksei vaikka olisikin, etenkin jos kokemus on aikojen takaa.

Vähintään päivän-parin pesti esim. harjoittelijan statuksella että näkee mitä ne hommat käytännön arjen tasolla ovat. Tai ihannetapauksessa päivä säännöllisesti kuukauden parin välein. Samalla pääsisi sitten käytännössä esim. soveltamaan niitä teoriaoppeja ja niiden purevuutta käytäntöön ja samalla voisi vähän haistella ilmapiiriä, että miltä vaikuttaa yleisellä tasolla.
Ihan sillä ajatuksella että jos johtaa jotain organisaatiota, niin on hyvä tietää mikä panee sen tikittämään ja antaisi vähän perspektiiviä omaankin toimintaan.

- lihapuhe

Närpes varg (grrr....) kirjoitti...

Sillä aikaa kun Yrjö saunoo Lällävedellä (Hyvät löylyt sinulle!), me voimme vaikka vilkaista, mitä julkishallinnon JP-kalkkunat puuhaavat. Siis nämä ehtoisat emännät, jotka istuvat neljän tonnin kuukausipalkalla viihtyisissä työhuoneissaan Helsingin keskustassa ja jakavat työkseen rahoja Zimbabween, Koillis-Intiaan, Laromakkiin. Mutta ei kenelle tahansa, vain sosdem-hyväksymisleimoilla varustetuille AY-aktiiveille. Miljoonia, miljoonia, miljoonia ja yhä uusia miljoonia virtaa maailmalle, jotta siitä tulisi hyvä. Ette usko vai?
No nyt tulee pitkä lista:

Solidaarisuutta Palestiinaan - mahdollisuuksia maaseudun nuorille
Järjestö: VASEMMISTONUORET RY
Tavoitteet: Parantaa palestiinalaisten nuorten yhteiskunnallisia osallistumismahdollisuuksia, lievittää sosiaalista eriarvoisuutta sekä tarjota nuorille vaihtoehtoja ääriryhmiin ajautumisen ehkäisemiseksi.
Toiminnot: Perustetaan viestintäkeskus, koulutetaan sekä kumppanijärjestöä että palestiinalaisnuoria ja tehdään seurantaa.
Varaus 2011 28 900 EUR
Varaus 2010 28 130 EUR
Tuki 2009 26 980 EUR
Aiempi tuki 2006: 43 983 EUR, 2007: 21 250 EUR, 2008: 21 250 EUR
Naisten edistyksellinen eetteri, Uganda (järjestöhanke)
Järjestö: TURUN LÄHIRADIOYHDISTYS RY
Tavoitteet: Naisten näkyvyyden ja aseman parantuminen oikeudellisesti, kulttuurisesti, sivistyksellisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti Kampalan alueella
Toiminnot: Tuetaan MAMA FM:n toimintaa koulutuksen ja konsultoinnin avulla, kehitetään radion naisille kohdistamaa sosiaalista yhteisöviestintää ja pyritään löytämään radiolle uusia varainhankintatapoja.
Varaus 2011: 45 400 EUR
Varaus 2010: 53 700 EUR
Tuki 2009: 56 000 EUR
Maaseutuyhteisön kehittämishanke, Somalia
Järjestö: SOMALIAN MEHILÄISKULTTUURIYHDISTYS RY
Tavoitteet: Mehiläishoidon ja hunajatuotannon sekä tuotteiden markkinoinnin kehittäminen.
Toiminnot: Kehitetään hunajantuottajien yhteistyötä perustamalla neuvontakeskus sekä johtamis- ja markkinointitaitoja. Jatketaan mehiläiskasvattajien koulutusta.
Tuki 2009: 40 700 EUR
Aiempi tuki 2002: 8 409 EUR, 2003: 16 819 EUR, 2004: 8 409 EUR,
2005: 20 498 EUR, 2007: 36 000 EUR
Jatkuu...

Närpes varg (grrr....) kirjoitti...

Suomalainebn raha pelastaa maailman, osa 2:

Musiikintallennuslaitteiston hankinta Kuuban perinnemusiikinkeruuohjelmalle (järjestöhanke)
Järjestö: MAAILMAN MUSIIKIN KESKUS
Hanke: Musiikintallennuslaitteiston hankinta Kuuban perinnemusiikinkeruuohjelmalle
Tavoitteet: Edistää kuubalaisen musiikkiperinteen tallentamista ja tutkimista, vaikuttaa paikallisten traditioiden säilymiseen sekä tiedon säilymiseen sukupolvelta toiselle.
Toiminnot: Ostetaan tarvittava laitteisto kahteen musiikkitutkimuskeskukseen, viedään laitteet paikan päälle, asennetaan ne ja koulutetaan henkilökuntaa niiden käyttöönotossa.
Tuki 2006: 10 563 EUR
Marginaaliset äänet kuuluviin YK:n ilmastoprosessissa
Järjestö:SUOMEN YK-LIITTO RY
Tavoitteet: Parantaa kansalaisyhteiskunnan mahdollisuuksia osallistua kansallisiin ja kansainvälisiin poliittisiin prosesseihin sekä vahvistaa globaalia dialogia liittyen sosiaalisiin ja ympäristöllisiin ongelmiin Intiassa, Tansaniassa, Brasiliassa ja Suomessa
Toiminnot: Kapasiteetin vahvistaminen ruohonjuuritason tutkimuksen kautta, työpajat, videoharjoitukset ja käytännön osallistuminen poliittisiin prosesseihin.
Varaus 2011: 216 600 EUR
Varaus 2010: 201 900 EUR
Tuki 2009: 277 200 EUR
Yhteisöteatterikoulutus CFRAV, Burkina Faso (järjestöhanke)
Järjestö TEATTERIN TIEDOTUSKESKUS RY
Toimiala: Kehitystietoisuuden edistäminen
Tavoitteet: Afrikkalaisten kapasiteetin vahvistaminen sosiaalisen elämän vahvistamisessa ja elämänlaadun parantamisessa.
Toiminnot: Toteutetaan koulutusjaksoja. Koulutetaan yhteisöteatterikouluttajia. Kehitetään CFRAV-koulutuskeskuksen toimintaa ja koulutusvälineitä, hankitaan keskukselle esiintymisteltta ja siihen teatteritekniikka.
Tuki 2008: 53 295 EUR
Aiempi tuki: 2006: 21 900 EUR, 2007: 39 653 EUR
Ukrainan romanikylien kyläkehitysohjelma
Järjestö: ELÄMÄ JA VALO RY
Tavoitteet: Voimaannuttaa Ukrainassa asuvaa romaniyhteisöä sekä paikallista yhteistyökumppania kokonaisvaltaisempaan työhön romaniväestön hyväksi. Romanien elinolosuhteiden parantaminen, kylien kehittäminen, lasten koulutus ja naisten aseman parantaminen.
Toiminnot: Koulutetaan kansallisia kouluttajia ja perustetaan terveyskomiteoita. Kansalliset kouluttajat kouluttavat kyläläisten valitsemia kyläläisiä kylähoitajiksi, jotka edelleen kouluttavat muita kyläläisiä.
Varaus 2010: 49 300 EUR
Tuki 2009: 53 900 EUR
Aiempi tuki: 2007: 20 000 EUR, 2008: 57 900 EUR

jatkuu....

Närpes varg (grrr....) kirjoitti...

Suomen rahat maailmalla, osa 3:

Ja lopuksi Suomen ulkoministeriön panos maailman ammattiyhdistysliikkeille. Lista kaikista Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskuksen hankkeista niitä erikseen avaamatta:
Afrikan metalliliittojen tasa-arvostrategia (järjestöhanke) 22.9.2009
Amazonasin perheviljelmät ja maatyöläiset, Brasilia (järjestöhanke) 7.7.2010
Ammattiliittojen vahvistaminen Acehissa, Indonesia (järjestöhanke) 8.7.2010
Ammattiliittojen verkostot Andien alueen metsä- ja puualalla (järjestöhanke) 22.9.2009
Andien alueen vesialan liittojen vahvistaminen (järjestöhanke) 22.9.2009
ASPEK-liiton kehittäminen, Indonesia (järjestöhanke) 21.9.2009
Autokuljetusten työolot Etelä-Amerikassa (järjestöhanke) 22.9.2009
Ay-liikkeen kouluttajakoulutus, Indonesia (järjestöhanke) 8.7.2010
Ay-oikeudet Kaakkois-Aasiassa (järjestöhanke) 22.9.2009
Broileriteollisuuden työolot, Brasilia (järjestöhanke) 7.7.2010
Call Center -työläisten järjestäytyminen, Intia (järjestöhanke) 8.7.2010
Demokratia ja naiset, Filippiinit (järjestöhanke) 8.7.2010
Edunvalvonta ja liittorakenteet, Kolumbia (järjestöhanke) 22.9.2009
Edunvalvonta ja liittorakenteet, Kolumbia (järjestöhanke) 8.7.2010
Elokuva- ja teatterialan ammattiliittojen toiminnan vahvistaminen, Etelä-Afrikka ja Brasilia (järjestöhanke) 22.9.2009
Ghanan ay-liikkeen tutkimus ja koulutus (järjestöhanke) 8.7.2010
Globalisaatio ja Etelän yhteistyöverkostot / Global Network (järjestöhanke) 22.9.2009
Hiv/aids ja siirtotyöläiset Aasiassa (järjestöhanke) 22.9.2009
Ihmisoikeudet ja työelämän oikeudet, Kolumbia (järjestöhanke) 8.7.2010
Jalkapallostadionit ja ihmisarvoinen työ, Etelä-Afrikka (järjestöhanke) 7.7.2010
Julkinen ala ja ihmisoikeudet, Kolumbia (järjestöhanke) 22.9.2009
Julkisen alan liitot eteläisessä Afrikassa (järjestöhanke) 22.9.2009
Julkisen alan yhteistyöverkosto Keski-Amerikassa (järjestöhanke) 22.9.2009
Järjestäytyminen ja työsuojelu kaivoksissa ja metallitehtaissa, Peru (järjestöhanke) 22.9.2009
Järjestäytyminen terästeollisuudessa, Intia (järjestöhanke) 22.9.2009
Järjestäytyminen terästeollisuudessa, Intia (järjestöhanke) 8.7.2010
Järjestökehitys ja verkottuminen monikansallisten yhtiöiden parissa, Brasilia (järjestöhanke) 7.7.2010
Järjestövoimaa julkiselle alalle, Indonesia (järjestöhanke) 8.7.2010
Kiinalaisyritysten työolot Afrikassa (järjestöhanke) 22.9.2009
Kohteena tekstiilialan monikansalliset (järjestöhanke) 22.9.2009
Kuljetusalan järjestäytyminen ja sopimusoikeudet, Thaimaa (järjestöhanke) 22.9.2009
Kuljetuskäytävien työolot Länsi-Afrikassa (järjestöhanke) 22.9.2009
Kyläkoulu ja naisten lukutaitopiirit, Pakistan (järjestöhanke) 9.7.2010
Lapsityövoima ja järjestäytyminen Intian rakennusalalla, Intia (järjestöhanke) 8.7.2010
Latinalaisen Amerikan alueellinen ay-foorumi (järjestöhanke) 22.9.2009
Liittojen vahvistaminen ja ay-oikeudet, Pakistan (järjestöhanke) 9.7.2010
Liittoyhteistyö Mekongin alueella (järjestöhanke) 22.9.2009
Meksikon vapaatuotantovyöhykkeiden (maquila) metallialan työntekijöiden järjestäytymisen edistäminen (järjestöhanke) 8.7.2010
Metallityöntekijöiden järjestäytyminen, Meksiko (järjestöhanke) 22.9.2009
Monialaliiton vahvistaminen, Swazimaa (järjestöhanke) 22.9.2009
Monikansallisten yritysten sosiaalidialogi, Brasilia (järjestöhanke) 7.7.2010
Monikansallisten yritysten sosiaalidialogi, Brasilia (järjestöhanke) 7.7.2010
Naisten asema julkisilla aloilla, Aasia (järjestöhanke) 22.9.2009
Naisten verkosto köyhyyttä vastaan, Haiti (järjestöhanke) 8.7.2010
Namibian metalliliiton kehityshanke (järjestöhanke) 9.7.2010
Nuorten järjestäytyminen ja osallistumiskanavat julkisella alalla, Brasilia (järjestöhanke) 7.7.2010

jatkuu...

Närpes varg (grrr....) kirjoitti...

Suomen rahat ulkomailla, osa 4:
Nuorten järjestäytymisoikeudet, Kolumbia (järjestöhanke) 8.7.2010
Paperialan liittojen strateginen yhteistyö, Latinalainen Amerikka (järjestöhanke) 22.9.2009
Perun kaivosalan vuokratyövoiman järjestäytyminen (järjestöhanke) 9.7.2010
Rahoitussektorin liiton kehittäminen, Nepal (järjestöhanke) 9.7.2010
Rakennusalan lapsityövoimahanke, Nepal (järjestöhanke) 9.7.2010
Rakennustyöläisten järjestäytyminen Länsi-Afrikassa (järjestöhanke) 22.9.2009
Rakennustyöläisten järjestäytyminen, Brasilia (järjestöhanke) 7.7.2010
Rautatieläisten ay-koulutus, Indonesia (järjestöhanke) 22.9.2009
Reiluja kukkia, reiluja työoloja, Afrikka (järjestöhanke) 22.9.2009
Sosiaalidialogin rakentaminen Kosovossa (järjestöhanke) 22.9.2009
Sosiaalidialogin rakentaminen Kosovossa (järjestöhanke) 8.7.2010
Suomalaiset sellujätit ja ay-oikeudet, Brasilia (järjestöhanke) 7.7.2010
Tasa-arvokoulutus, Ukraina (järjestöhanke) 22.9.2009
Tehoa julkisen alan edunvalvontaan, Thaimaa (järjestöhanke) 22.9.2009
Tehoa luottamusmiesverkostoon Afrikassa (järjestöhanke) 22.9.2009
Tekstiilialan järjestäytyminen ja edunvalvonta, työterveyspalvelut ja työsuojelu, Bangladesh (järjestöhanke) 7.7.2010
Tekstiilialan järjestäytyminen ja edunvalvonta, työterveyspalvelut ja työsuojelu, Bangladesh (järjestöhanke) 7.7.2010
Tekstiilialan lapsityövoiman vähentäminen, Aasia (järjestöhanke) 22.9.2009
Tekstiilialan monikansalliset (järjestöhanke) 23.9.2009
Telealan yhteistyö Etelä-Aasiassa (järjestöhanke) 23.9.2009
Telekommunikaatioalan oikeudet ja työolojen parantaminen, Latinalainen Amerikka (järjestöhanke) 23.9.2009
Terveysala ja työmarkkinakoulutus, Brasilia (järjestöhanke) 7.7.2010
Tukea yhdistyneelle keskusjärjestölle, Dominikaaninen tasavalta (järjestöhanke) 7.7.2010
Turva-alan työntekijöiden oikeudet, Mosambik (järjestöhanke) 9.7.2010
Turvatyöläisten edunvalvonta Andien alueella (järjestöhanke) 23.9.2009
Tutkimus ja koulutus ay-liikkeen tukena, Namibia (järjestöhanke) 9.7.2010
Tutkimuskeskus ay-liikkeen tukena, Zimbabwe (järjestöhanke) 22.9.2009
Työelämän suhteet ja työolot Nokian Meksikon tehtaalla (järjestöhanke) 8.7.2010
Työläisen maailma -radioaseman ohjelmatuotanto ja koulutus, Etelä-Afrikka (järjestöhanke) 7.7.2010
Työntekijöiden oikeudet, Kiina (järjestöhanke) 8.7.2010
Työntekijöiden oikeudet, Kiina (järjestöhanke) 22.9.2009
Työolot ja yhteiskuntavastuu, Vietnam (järjestöhanke) 9.7.2010
Vuokratyövoiman järjestäytyminen, Afrikka (järjestöhanke) 23.9.2009
Yksityisten palvelualojen järjestäytyminen, Intia (järjestöhanke) 8.7.2010
Yksityisten palvelualojen järjestäytyminen, Intia (järjestöhanke) 22.9.2009
Yksityistämisen haasteet - rahoitustyöläiset, Bangladesh (järjestöhanke) 7.7.2010
ZCTU jälleenrakennuksen tiellä, Zimbabwe (järjestöhanke) 22.9.2009

Nähä hankkeet oli kaivanut esiin Janne Suuronen ja ne löytyvät myös Helena Erosen blogista. Luettelo on melko vaikuttava, eikö totta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lihapuheelle ja Närpes Vargille, kiitos kommenteistanne ja terveiset Lällävedeltä.

Lihapuhe: Niin no, enhän minäkään sitä sotavaltion systeemiä ihan suoriltaan siviilelämään ottaisi. Mutta tuo ehdottamasi välimalli voisi olla ihan vetokelpoinen systeemi.

Närpes Varg: Kiitos kattavasta listasta. Täytyy sanoa, että purkka pysähtyi.

Närpes varg (nam, nam) kirjoitti...

Juu, kyllä olisi minunkin purkkani pysähtynyt, jos olisin sellaista käyttänyt.

Itseäni ilahdutti avustuslistalla tämä: Hanke: Musiikintallennuslaitteiston hankinta Kuuban perinnemusiikinkeruuohjelmalle.
Toiminnot: Ostetaan tarvittava laitteisto kahteen musiikkitutkimuskeskukseen, viedään laitteet paikan päälle, asennetaan ne ja koulutetaan henkilökuntaa niiden käyttöönotossa.

Joopa joo, sano rengit päissään. Kuubassahan ei tuota musiikkia oikein missään kuule, kitaroita saa vain mustasta pörssistä, eikä nauhureista ole kuullut kukaan. Pitää roudata Suomesta vehkeet sinne ja opettaa Juan-Jesus-Maria kääntämään nuppeja kaakkoon.

Tämä on vähän samaa kuin että Kuuban valtio lähettäisi pari metsuria Suomeen näyttämään, miten paljon tehokkaampi on Husqvarna kuin vanha pokasaha puun kaadossa. Saattaisi meinaan metsien miestä naurattaa, kun Juan-Jesus kiskoisi Huskyn narua ja kyselisi, miten tän saa käyntiin.

Mutta eteviä ovat olleet nämä hankkeen suunnittelijat. Pääsevät veronmaksajien varoilla muutamiksi viikoiksi Kuubaan ja asumaan siellä täydellä ylöspidolla. Jos Juan-Jesus-Maria joskus tulee paikalle, näytetään se nappi ja mennään taas biitsille panemaan.

Olen ollut itse Kuubassa parikin kertaa ja voin vannoa, että siellä härmän mies viihtyy. Taidankin laittaa pystyyn projektin, jossa opetetaan kuubalaisille vaikka... no, sokeriruokojen viljelyä. Siitähän ne pystyrintaiset farmaritytöt eivät tiedä mitään. Raah! Heti paperit vetämään. On ne farmarit siellä senverta söpöjä.

korpisoturi kirjoitti...

Keväällä hallitus päätti antaa Afganistanin hallitukselle 30miljoona vuosittain johonkin projektiin. Kuin manulle illallinen, automattisesti joka vuosi.

Ja siitähän ei kukaan vedä omaan taskuun, eihän?

Närpes varg (grrr....) kirjoitti...

Tämä vielä ja sitten menen minäkin saunaan rauhoittumaan.
Nuo äskeiset listat ovat tosiaan vain pieni pintaraapaisu siitä arvokkaasta työstä, jota maamme JPK:t tekevät maailman hyväksi. Lisää infoa ja ihan uusia avustuslistoja löytyy täältä:
http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=48555&contentlan=1&culture=fi-FI

Tämä on siis ulkoministeriön virallinen sivu, jonka informaation voi kaiketi uskoa. Löytyykö lukijoista vielä sellainen nörtti, joka löytäisi listan niistä rahoista, joita näihin projekteihin tänäkin vuonna menee? Minä en niitä mistää saanut irti, vanha ja hölmö kun olen.

Anonyymi kirjoitti...

Jos joskus tapaan kaverin niin välitän terveiset. Niin miten olisit vastannut siihen viestiin jonka pistin aikaisempaan blogiin? Siitä kahvimyllystä?

Vesiosuuskunta veti johdot kaikkiin tienoon taloihin joten mummo, vielä eläessään suostui siihen ja maksoi sen liittymismaksun.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille, Korpisoturille ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg & Korpisoturi: Eipä mulla kommentteihinne oikeastaan lisäämistä ole. Ja juu, kyllähän ne Kuuban tytöt varmaan on herkullisia olleet. Minä en vaan ole koskaan päässyt maistamaan.

Vieras: Kyse tuon kahvinkin kanssa on varmaankin vaan helppoudesta. Minäkin keittelin pitkään kahvit ihan pannulla, mutta sitten broidi, kehno, meni ja osti mulle joululahjaksi kahvinkeittimen ja sillä on sitten tullut tiputeltua.

Noista ulkohuuseista puheenollen täytyy sanoa, että yksi maailman loistavimpia keksintöjä on se ulkohuuseihin tehty styroksinen persalusta. Siihen voi ahterinsa asettaa kovallakin pakkasella, eikä palele.

Ja vesiosuuskunnassahan mekin ollaan. On siinä omat etunsa kyllä.

Ari Laakso kirjoitti...

Okei. Taas helppo yhtyä ajatuksiisi. Vaikea on demarin tunnustaa, että jos aateiden ja tekojen välinen ristiriita on suorastaan huutava, niin mitäpä muuta voisi odottaa?
Toki sama päätee aika moneen puolueeseen.
Olen joskus sanonut näin: "Demari ymmärtää köyhyydestä yhtä vähän kuin hevonen raveista ja vasemmistoliitossa on työläisiä yhtä vähän kuin kokoomuksessa isänmaallisia ja kepussa maalaisia".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ari. Joo, niin demarit kuin vasurit ovat haudanneet haalarit, kokoomus kypärän ja kepu talikon.

Becker kirjoitti...

Näihin jakkupuku hirviöihinkin minäkin olen elämäni varrella usein törmännyt ja on todettava, että ykän luonnehdinta heistä on osuva. Itse olen ollut ennemmänkin yksityisillä töissä, joten siellä ei näihin hirvityksiin törmää niin usein kuin kunnallisella puolella. Mutta useasti olen näiden tanttojen kanssa riitoihin joutunut, etenkin kun mulla on suuria vaikeuksia tulla toimeen auktoriteettien kanssa, etenkin jos he ovat em. kuvantunlaatuisia ämmiä. Toisaalta jos haluaa saada asiansa läpi, niin pienellä flirtillä se usein onnistuu, sillä pitää muistaa että jakkupuku hirviö on sellainen kuin on syystä, että hän useimmiten potee kunnon panon puutetta, ja sellainenhan tekee usein ikäneidoista sellaisia kuin ovat, hirviöitä.
Näitä jakkupuku hirviöitä on paljon varmaa hoiva alalla ja parasiittien vastaanottajina sillä siellä he pääsevät jakamaan muiden rahoja ja purkamaan ylitsevuotavaa äidillista energiaansa.

Meillähän on muuten valtionvarainministerinäkin jakkupuku "henkilö", ja vaikka tuo edellämanittu ei muuten häneen ehkä sovellu, niin luulojen ja taitojen epäsuhde on huomattava. Niinikään hän tuntuu potevan eräänlaista kapillaaritautia, joka on näille usein tyypillistä.

Närpes vargin lista oli verenpainetta lisäävä, ja minulla purkansyönti tahti vaan kiihtyi. Pitäneekö ottaa illemmalla toti ihan terveydellisistä syistä.

Tuo styroxi aterin suojus on todellakin eräs hienoimpia oivalluksia pyörän jälkeen.
Miinus 20, susien ulvonnta kuutamoisella taivaalla ja lämmin puuseen reikämystä, ahhhh!

Sellaisen päälle eivät kermaperseet tajua.

korpisoturi kirjoitti...

Mäkin kiertelin Kuubassa v. -01. n. nelisen viikkoa. Ja usein oli ratkaistava kysymys, että rommia tai mulaattityttö.

Anonyymi kirjoitti...

Moro Ykä.

Terveisiä täältä Kalliojärveltä.

Joudun pikkasen tarkentamaan asenteitani karavaaneja kohtaan.

Taitaa minustakin kehkeytyä varakaani.

Mukavaa hommaa tämä. Karavaanikin tehoiltaan vähintään riittävä, ihan ei jaloissa pyöritä.

Rouva muuten oli perushoitajana jotain 15v. Sitten tympiintyi.

KKi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Korpisoturille ja KKille & kiitos kommenteistanne.

Becker: Yksityisellä puolellahan joudutaan miettimään ihan tulostakin, joten jakkupukuhirviöitten kasvualusta ei ole niin luonteva. Tietysti kun firma kasvaa tarpeeksi suureksi, niin kyllähän siihenkin helposti kaikenlaista tyhjänjoutoa ilmestyy. Omalla alallanihan niitä riittää, mutta en ole aivan varma, että uskovatko he oikeasti epistolaansa, vai eivätkö uskalla olla sitä julistamatta, vaiko yksinkertaisesti saarnaavat epistolaa, koska se on virallista epistolaa ja oma järki ei riitä sitä kyseenalaistamaan.

Ihmiskunnan suurimpia keksintöjä: styroksinen persalus, jeesusteippi ja jekkulanka.

Korpisoturi: Veikkaan, että valitsit molemmat.

KKi: Mukavia kruisailuja. Blogiin ilmestyy hetken päästä tavallaan autoiluun (kiertotien kautta) liittyvä kirjoitus.