torstai 1. elokuuta 2013

TOTANOIN ÄLYLLISTÄ RISPEKTIÄ

Niin… se on se hiljainen aika vuodesta. Ei oo kovin paljon poliittista pulinaa eikä kiistelyä. Vaan eipä oo toisaalta hirveen paljon tiedostavaa älyllistä kilpailuakaan. Tää sauma kannattaa ehkä käyttää hyväksi ja hankkia ittelleen porvoon mitalla sopivaa medianäkyvyyttä.

Vaan mitähän sitä keksis?

Mutta hei! Sehän oli se Helsingin Sanomien juttu! Siinä kun rinnastettiin semmonen vanhasta kivikaupunkirakentamisesta tykkäävä keskustelufoorumi Hommaforumiin. Mitäs siinä sanottiinkaan, niin, ”Ilmiönä Lisää kaupunkia Helsinkiin on tavallaan kivikaupunkifanien vastine maahanmuuttokriitikkojen Hommafoorumille.” Voi juma örtsy, tästähän pääseekin mukavasti jeesustelemaan.

Tässähän pääsee napauttamaan Helsingin Sanomiakin rasismista, ja kun ottaa huomioon, minkälainen sen linja tommoset viimeisen kymmenen vuotta on ollut, niin se on kyllä jo saavutus se, ja saavutuksenhan tein Minä. Minä pääsen sanomaan, että Helsingin Sanomat meni ja teki Hommaforumista salonkikelpoisen. Että lähiöelementtirakentamisen vastustaminen on nyt ihan samalla linjalla Hommaforumin hirveyksien kanssa.

Niin, nyt vaan pitäis sitten naputella näkyville niitä Hommaforumin hirveyksiä. Kun ei oo pahemmin tullut luettua. Öö… öö… brrgele… ai… ai… lässähtikö tää juttu nyt tähän? Ja eihän helevetissä. Ei totuuden saa antaa pilata hyvää tiedostavaa läppää. Ei muuta kuin vanhaa kunnon lapinlisää peliin, niin kyllä se siitä suttaantuu.

Mitäs sitä keksis? No, ensikshän vois laittaa, että siellä halutaan raiskata, kuohita ja tappaa. Joo, ei muuta kuin pilataan tapetit ja tunnelma heti alkuun, piruako tässä nynnyilemään. Laitetaan sitten tietysti naisellista vinkkeliä, eli naisia huoritellaan, fantasiaraiskataan ja haukutaan läskeiksi. Se se vasta on rumaa, kun haukutaan läskeiksi. Ja tähän väliin sitten tietysti voisi ottaa Helsingin Sanomat, joka mieltää tuon edellämainitun, – joskin ehkä vähän omakeksimäni – kauheuden samanlaiseksi kuin keskustelut kivijalkakaupoista. Joo, toi on hyvä. Minä, siis totanoin Minä, löysin Helsingin Sanomien piilevän rasismin, joka nyt alkaa koputella karvaista sorkkaansa ihan avoimesti. Eikä edes häpeä.

Tietysti tuosta läskihaukkumisesta ne homma-apinat saattavat muistuttaa, että mitähän sitä tuli aikanaan kirjoitettua Tony Halmeesta kun ei ruumis vielä ollu ehtiny jäähtyä. Nääh, ei ne muista sitä kumminkaan. Ja Minä olen ihan eri asia. Kyllä Minulla on oikeus provosoida.

Vaan eihän tää vielä riitä. Jatketaanpa.

Joo, laitetaanpa toisen ihmisen polttamisella uhkaaminen. Se kolahtaa aina. Ja koska on hyvä panna tiedostavan älyllisesti turpaan ja tuplaten, niin otetaanpa se kuohiminen vielä toisen kerran. Pannaanpa tähän vielä erikseen että ulkomaalaisten kuohiminen. Se saa aina aikaiseksi tiedostavaa alaleuan väpätystä. Ja kruunataanpa juttu sitten vielä fantasiasilpomisella. Se on piste i:n päälle. Aijai, tästä tulee hyvä. Tästä tulee tosi hyvä.

Tietysti Hommaforumin runkkurinki saattaa mutista, että tulikohan laitettua lapinlisää niin paljon, että mukaan tuli Koillismaa ja vielä puolet Kainuusta, mutta paskanko sillä on väliä. Ei ne ihmiset, joille minä juttuni kirjoitan niitä tarkasta kumminkaan. Riittää, että Minä olen väitteeni esittänyt ja totuudeksi todennut. Se yks homma-apina, mikä hotellinpitäjä se nyt olikaan, totesi jotenkin niin, että ei sen oo väliä, mikä totta on, vaan se, kuka sen saa määritellä. Ja vaikka sen homma-apina sanoikin, niin sehän on ihan saatanan totta. Ja yksi määrittelijöistä olen minä. Ja aion sellaisena pysyäkin.

Suomessa on jo pitkään määritelty totuutta niin kauniisti. Mulle on ollut aina inspiraationa se joskus kymmenen vuotta sitten esitetty keskusteluohjelma, A-talk se taisi olla. Siinä oli muistaakseni se Päivärinta. Ja se haastatteli niitä Suomen Sisun heppuja. Lahtinenko se oli, ja joku toinen. Ja siinä tuotiin näkyville valokuva, jossa neekerit jyrsi irti yhden toisen neekerin päätä.

Se kuva oli ollut näkyvillä Suomen Sisun keskustelupalstalla. Ja sitten niin kauniisti päiviteltiin ja loukkaannuttiin. Niin siellä studiossa kuin me katsomossa. Päiviteltiin sitä, kun se valokuva neekereistä, jotka jyrsivät irti neekerin päätä oli esillä Suomen Sisun keskustelupalstalla. Vulgaaria. Hirveää. Kauneinta siinä päivittelyssä oli se, ettei kukaan päivitellyt itse asiaa, eli sitä, että neekerit jyrsi irti toisen neekerin päätä. Tuota minä olen pitänyt aina inspiraation lähteenä. Ja enpä Minä ihan huono totuuden määrittelijä ole itsekään. Niinpä Hommaforumilla puhutaan, mitä minä kerron siellä puhuttavan.

Niin no, luinhan minä sitä Hommaforumia muutaman kerran. Piti lopettaa. Kun huomasin, että sehän onkin ehkä moderoiduin keskusteluforumi Suomessa. Ja minä rupesin huomaamaan, että mitä enemmän sitä luin, jäi minun mielikuvilleni ja tunteilleni aina vain vähemmän tilaa hengittää. Siispä lopetin lukemisen. Eivät jotkut homma-apinat saa riistää minulta mielikuviani ja tunteitani. Ja oikeuttani esittää niitä totuutena. Mokomat paskat.

Sit ei muuta kuin naputtelemaan ja enteriä perään. Ja tarjolla on taas roppakaupalla älyllistä rispektiä, womään. Ja helposti. Niin kovin, kovin helposti. Ai että minä rakastan tätä maata. Tää on älyköksi julistautuneelle ihmiselle niin hyvä paikka.


*

Lukijalle: Tämä kirjoitus on tajunnanvirtaa ja mielikuvituksen tuotetta. Saattaa tosin olla, että siihen on jotenkin alitajunnan tasolla vaikuttanut Kaarina Hazardin tuore avautuminen. Joka sekin on tajunnanvirtaa ja mielikuvituksen tuotetta. Mutta hänellähän on sertifikoitu oikeus esittää tajunnanvirtansa totena.

25 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Kaarinahan sai JSN:n moitteet kun nimitteli rip Tony Halmetta sikaniskaksi. Tuo kolumni on aivan järkyttävän huono.

Pääsen samalle tasolle, jos totean että Vihreän langan kommenteissa suunnitellaan toisinajattelijoiden tappamista elävältä keittämällä. Onhan siinä sen verran totuutta siteeksi, että Virheiden mielestä tulvat ja hallitsemattomasti karkaava lämpeneminen tosiaan tuo mieleen elävältä keittämisen. Mutta Hazardin jutussa ei ole totuutta senkään vertaa.

Onkohan sillä PMS? Vai voiko noin lihavat edes saada menkkoja?

Viimeinen oli sargasmia, jos satut Kaarina lugemaan tätä. Ettet vaan laita Ykän blogista tutkintapyyntöjä mannevitsejä latelevalle nettipoliisi Forssille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kumis, ja kiitos kommentistasi. Minusta tästä Hazardin avautumisesta tuli kovasti mieleen tämä taannoinen Katja Ståhlin ”Avoin Kirje Punaniskalle”:

http://blogit.iltalehti.fi/katja-stahl/2012/08/29/avoin-kirje-punaniskalle/

Molemmissa vuodatuksissa haisee se, että tyypit uskovat omaavansa jotenkin erinomaisen aseman ja sen perusteella uskovat olevansa oikeutettuja latelemaan mustaniinqutuntuusiltä-juttujaan totena ja kuvittelevat, että totta kai kaikki ottavat ne vakavissaan.

Minä taas luulen että PMS:n sijasta voisi miettiä sitä mahdollisuutta, että Kaarina on ottanut ennen kirjoitusta ja kirjoittamisen aikana liian monta drinksua. Se kun tunnetusti alentaa tuota ns. aivofiltterin toimintaa.

Nettipoliisi Forss-episodista olen kuullut, mutta sitä en tiedä, että minkä mannevitsin se kertoi. Tietääkö kukaan?

Kumitonttu kirjoitti...

Se kun mannet oli kassalla ja hameen alta putosi pakastebroileri ja manne alkoi huudella että "kuka heitti meidän Almaa pakastekanalla?"

Anonyymi kirjoitti...

Se oli kai jotain sinnepäin että romanirouvalta oli pudonnut kaupassa pakastebroileri hameen alta sukulaisen jalkoihin, josta toinen veli alkaa huutamaan että kuka heitti meidän Jonnea broilerilla...

Minusta tuntuu että on olemassa piirejä, joiden mielestä Fobba on liian lälly tai jopa hommalainen mielenlaadultaa. Ei jahtaa ja syytä näitä nettikriminaaleja ihan täysillä ja sylkeä roiskuvalla kiihkolla.

Nyt sitten oli mahdollisuus oikein oikeusasiamiehen arvovallalla tylyttää tällaista luopiota.

Ja kenties vaihtaa mies sopivampaan....

Anonyymi kirjoitti...

http://areena.yle.fi/tv/243570 tuossapa olisi melko maanläheinen dokumentti, vielä 3-4 pv katsottavissa.

Närpes varg (hmmm...) kirjoitti...

Olipa mennä otsa kurtulle, kun luin tarkasti Yrjön kirjoituksen ja sen perään linkistä löytyneen Hazardin. Enkä ymmärtänyt ollenkaan, mistä on kysymys. No sitten kävin hakemassa Hesarista sen Teppo Moision blogikirjoituksen "Soininvaaralaisten hommafoorumi".
Se oli minusta aivan asiallinen ja kuvasti halla-aholaisten ja viherpiipertäjien eron hyvin: "Hommafoorumilla keskustellaan nimimerkkien suojista, Lisää kaupunkia Helsinkiin -ryhmässä omilla nimillä. Hommafoorum vaatii vähemmän maahanmuuttoa, Lisää kaupunkia Helsinkiin vaatii, no, lisää kivikaupunkia".

Ei kai tämän takia kenenkään pitäisi repiä rintaliivejään. Mutta Hazard repi ja tuotti jotain aivan käsittämätöntä mömmöä.
Tuo mömmö oli niin paksua, että minusta Yrjön ei olisi kannattanut sinne lusikkaansa pistää. Vanha isäukkoni tapasi sanoa, että "mitä enemmän paskaa hämmentää, sitä enemmän se haisee."
Meinaan, Hazard tekee sen itse. Ei hänen sanomisiinsa kannata puuttua. Näyttää siltä, että hänen näppärissään eivät kaikki kirjaimet ole tallella tai jotain.

Yrjö kysyi Forssin mannejutusta. Sellaista luin eräätä toisesta blogista hänen kertoneen, että tummalta tytöltä oli kaupan kassalla pudonnut pakastebroileri hameen taskusta. Johon Feija huutamaan kovalla äänellä: "Hai, kuka heitti Allua pakastetulla kanalla?"

Kirjoitukseni tarkoituksena ei ollut moittia Yrjöä aihevalinnasta, ei suinkaan, mutta tässä ihmeellisessä nettimaailmassa näkyy kohta käyvän niin, että jos ei tunne asioiden kaikkia taustoja, ei pysty aina hahmottamaan, mitä kulloinkin tarkoitetaan. Hazardin kanssa nyt kävi niin, mutta alkaahan minulla tuo ikäkin painaa...

Närpes varg (heh,heh) kirjoitti...

No täällä se mannevitsi nyt on oikein präntättynä: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012112716380742_uu.shtml

Dan Koivulaakso & Co ovat jo närkästyneet mustalaisten puolesta ja Forssin esimies on moittinut häntä rasismista. Mustalaisten omia kommentteja ei ole toistaiseksi näkynyt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumikselle, Ano1:lle, Ano2:lle ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg: Hieman eri mieltä. Niin Hazardin kuin Ståhlin kuin muittenkin vastaavien kohdalla paskatunkiota kannattaa silloin tällöin tönkiä. Vaikka haiseekin. Koska nämä tyypit ovat joltain ihmeelliseltä taholta nostettu Valtakunnan Viisaiksi, tosin emme tiedä, mikä taho tämä on, mutta on hyvä muistuttaa ihan heidän omien kirjoitustensa kautta, että nämähän ovat pelkkiä pellejä vain.

Kaikille kommentoijille: Kiitokset. Vitsi tuli selvitettyä monelta suunnalta. Minun mielestäni Fobba on ihan liikaa ”firman mies” mutta kaikille tahoille tämäkään ei näemmä riitä. Ano2:lle kiitos linkistä.

Vasarahammer kirjoitti...

Tunkiota kun tonkii, voi tulla itselle likainen olo. Toisaalta ymmärrän, että myös suvispuolella voi tulla samanlainen tunne, kun esim. tutkii voiman pimeän puolen kaikkein räävitttömimpiä tuotoksia.

Olen Ykän kanssa samaa mieltä, että tunkiota pitää välillä tonkia. Samalla on varottava, ettei kasa leviä ja kärpäset pääse lisääntymään.

Ensio kirjoitti...

Nelosella alkaa syyskuussa Jari Sarasvuon talk-show. Olisi hienoa nähdä vaikka Halla-aho vieraana ja nähdä millainen mies Jarista kuoriutuu. Onko oikeasti suorapuheinen ja rehellinen vai pelkkä systeemin hymistelijä.

Ekku kirjoitti...

Nämä "tiedostavat tahot" varmasti haluaisivat päästä valitsemaan sellaisen poliittisen poliisin valvomaan nettiä.

Sopii varmasti heidän arvomaailmaansa, että kaikki eri mieltä olevat pitää sensuroida ja rangaista.

Noiden naisten kannalta on ikävä asia, että ne "sikaniskat" eivät nakkaa paskaakaan noiden tyyppien kirjoituksista ja se ei välttämättä johdu siitä, että heillä ei muka riitä ymmärrys niiden lukemiseen.

Äänioikeus onneksi on vielä yleinen ja yhtäläinen ihan riippumatta siitä, kuka siellä sanomalehdessä itkee oman poliittisen agendansa haaksirikkoa.

Päivän musiikkivinkki :

http://www.youtube.com/watch?v=npzG0EIT5os

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille ja Ensiolle & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Tätä mieltä minäkin. Ei siksi, että voi todeta jollain yksittäisellä tättähäärällä päästä viiraavan, vaan siksi, että nämä ovat hyviä esimerkkejä valtamedian linjasta. Eli hallintoalamaisille on sopivaa syöttää puhtaaseen paskanpuhumiseen perustuvaa mustatuntuu-epistolaa. Ja se pitäisi niellä. Yleensäkin termin ”toimitettu teksti” merkitys on viimeisen parinkymmenen vuoden aikana kääntynyt päälaelleen.

Ensio: Silloin aikanaan Sarasvuon ja Rantalaisen vetämä Hyvät, Pahat ja Rumat oli ihan toimiva keskusteluohjelma, mutta siitäkin on parikymmentä vuotta ja Nelonen kuuluu samaan mediakonserniin kuin eräs Helsingin Sanomat, niin että jos Sarasvuolla on aikomus ns. make a difference, niin hepulla on kyllä kyinen pelto kynnettävänä. Sarasvuon nykyisistä mielentiloista ja ajattelumaailmasta minulla ei ole tarkkaa tietoa, joten hepusta itsestään en osaa paljon kommentoida. Sen toki tiedän, että mies on pitänyt hyvähintaisia innovaatiobullshit-luentoja, mutta eihän se hullu ole joka pyytää vaan se joka maksaa, ja jos joku haluaa kalliilla hinnalla kuunnella, kun joku puhuu paskaa, niin kyllä minäkin voisin pari tuntia niillä palkoilla puhua pehmosia lämpimikseni.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Ekulle, ehti kommenttisi näköjään tulla tuossa välissä kun vastailin edellisiin. En tiedä riittäisikö näille naisille pelkkä poliittinen poliisi. Olen usein tuuminut ja blogissakin pähkäillyt, että mitähän tapahtuisi, jos näille tyypeille annettaisiin oikeus allekirjoittaa kuolemantuomioita. Meinaan, jos sitä valkohehkuista vihaa etsitään, niin siitä suunnasta sitä löytyy ämpärikaupalla ja osa vuotaa ylikin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Valtamediamme moraalista antaa tuoretta esimerkkiä päivän Höblä. Malmöhän on islamilaistumassa hyvää vauhtia ja sitä mukaa juutalaisviha lisääntyy. Sen islamilaistuvan väestön toimesta. Vaan ketkäs ne Höblän mukaan ovatkaan sen juutalaisvihan takana? Juu, Ruotsidemokraatit, naturligtvis. Linkki Hommasta:

http://hommaforum.org/index.php/topic,86016.msg1389047.html#msg1389047

Anonyymi kirjoitti...

"Minusta tuntuu että on olemassa piirejä, joiden mielestä Fobba on liian lälly tai jopa hommalainen mielenlaadultaa. Ei jahtaa ja syytä näitä nettikriminaaleja ihan täysillä ja sylkeä roiskuvalla kiihkolla."

Varmasti on. Eiköhän Fobban tilanne ole aika perinteinen puun ja kuoren välissä. Yhtäältä hänellä on esimiehiä joille hän on vastuussa, joiden kanssa hän on tekemisissä ja raportointivelvollinen ja joiden mahdollinen asenne ja näkemykset ovat mitä ovat.

Toisaalta hän on osaltaan kenttähenkilökuntaa/ainakin lähellä sitä, joten hänellä lienee perstuntumaa myös pakanpohjan poliisin arkitodellisuuteen. Sitä en toki tiedä kuinka paljon hänellä on konkreettista maijan nahkapenkkikokemusta kentältä ennen nettipestiä vai kuuluuko se jopa vieläkin osana arkeen jollain tasolla.

Poliisi vain sattuu olemaan yksi niistä ammateista, joilla toimenkuvan takia tuo maailmankuva ja mieli helposti kyynistyä ja nuivistua koska he joutuvat joskus sananmukaisesti painimaan todellisuuden kanssa. Kuten Ykäkin. Molemmilla asiakkaat kun edustavat lähes sitä ryhmää jollaisen keskiverto lenkkimakkaran kuluttaja kohtaa ehkä kerran-pari vuodessa, jos nyt ei naapurissa asu.

Minulla on joitain kavereita, jotka aikoinaan ajautuivat mm. rajavartiolaitokseen ja eräskin teki opiskelun ohella jonkin aikaa vartijanhommia Helsingin suunnassa, mm. itäkeskuksessa.

Sivustaseuraajana oli mielenkiintoista huomata mm. miten asenne ja suhtautuminen muuttui osin sellaisissa tyypeissä jotka oli kuitenkin tuntenut vuosikausia ja jotka ns. tunsi hyvin. Osan jopa ajalta ennen kouluun menoa. Mm. tyyppi jolle moinen käyttös ei ollut ollenkaan tyypillistä, alkoi kertoilemaan mannevitsejä silloin kun tavattiin ja hän nuivistui muutenkin asenteeltaan huomattavasti tiettyjä ryhmiä kohtaan, eikä kyseessä ole koko sinä aikana mitä hänet olen tuntenut ollut mikään ns. stereotyyppinen leijonariipustyyppi, lähinnä päinvastoin.

Tiettyjä hommia tehdessä se arkipäivien haastavin asiakaskunta kuulemma vain oli sen verran stereotyyppistä että se tihkui lähes pakosti omiin asenteisiin, kun sitä touhua joutui joka päivä katselemaan. Ja näin se varmasti tekee kenttätyötä tekeville jepareillekin. Lähes aina kun tarvitaan niin vastaanotto todennäköisesti lämmin ja mahdolliset kirveet on omasta takaa.

Veikkaisin että Fobban hommat eivät ole kaikilta osin herkkua, sen verran on saanut/joutunut maistamaan julkisuutta, että sitä paskaa sataa sisään molemmilta laidoilta. Saa nauttia sekä natsisyytöksistä että niistä toisista, olivat omat ajatukset mitä tahansa. Ja kuitenkin näin kärjistäen, vain se ns. toinen puoli maksaa sen palkan ja mahdollisen asuntolainan.

- lihapuhe

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lihapuhe. Olet kommentissasi hyvin pitkälle oikeassa. Fobban toiminta on ollut minusta liikaa ns. vastapuolen mukainen, mutta sehän on vain oma näkemykseni, ja mies on kyllä tullut pitkälle vastaan meitä nuivienkin puolta ja heppu on todellakin puun ja kuoren välissä. Lisäksi hän on pioneeritapaus, ensimmäinen suomalainen nettipoliisi, ja kaikki ryönä mitä siitä hommasta voi tulla, henkilöityy juuri häneen. Rohkea heppu sinänsä. Ja tiedänhän minä, ettei hän pysty räätälöimään työtään, niin että se miellyttäisi esim. minua täydellisesti.

Mitä tulee tuohon kertomaasi poliisin – kavereittesi – Ykän maailmankuvan kyynistymiseen niin siinä olet aivan oikeassa. Omassa työssäni olen ollut aina tekemisissä nimenomaan poliisin kenttähenkilökunnan kanssa ja he ovat kyllä hyvin nuivia. Eivät ennakkoluuloisuutensa, vaan kokemustensa vuoksi.

Ja sama koskee minua. Kun aloitin hommani, ei tätä maahanmuutto-ongelmaa vielä edes ollut, ja minä olin mielestäni hyvinkin kansainvälinen ja solidaarinen mies. Minähän olin silloin vielä kovasti vasemmistolainenkin. Mutta kun se maahanmuutto-ongelma (ja se on ongelma, ei voimavara) sitten tuli, niin neljännesvuosisadan aikana minusta on tullut hyvin nuiva ja hyvin kyyninen. Ei ennakkoluulojen, vaan kokemusten vuoksi. Yleensäkin ottaen jos omalla alallani työskentelevä ihminen ei pikkuhiljaa nuivistu, niin sitten hänellä on joko vaikeuksia asioitten hahmottamisessa tai sitten mahtava kyky valehdella itselleen.

Ja tämä ei tarkoita, ettenkö tule työssäni toimeen ulkomaalaisten ihmisten kanssa. Olen aina tullut. Se johtuu siitä, että otan ihmisen ihmisenä ja kurmotan häntä tarvittaessa ihan niin kuin suomalaistakin. Ja sitten tarvittaessa, jos homma pelittää, annan suklaata ihan niin kuin suomalaisellekin. Vallitseva systeemi taas ei hyväksy, että otan ihmisen ihmisenä, vaan minun pitäisi ottaa hänet ennakolta erityisasemassa olevana kansanryhmän jäsenenä. Ja siihenhän minä en piru vie suostu.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys taas Perskeleen yksikköön ja maininta myös edellisestä, aivan muusta blogauksesta, joka oli mainion liikuttavaa proosaa. Kun on taitoa, niin on taitoa. Hyvä että hyödynnät. On tullut kehuttua ennenkin, mutta olen ottanut asenteen, että ei se etenkään täällä Suomessa hukkaan mene jos hyvästä työstä mainitaan, kun perusvire on kuitenkin pitkään ollut aina vähätellä tekemisiään. Saa sitä välillä olla ylpeäkin.

Mutta vielä aiheesta. Itsehän olen pääosin säästynyt käsitellyiltä lieveilmiöiltä tähän asti, koska lapsuuden ja nuoruuden jälkeen on ollut lähinnä helppoja sisätöitä yksityisellä puolella, joissa perse pysyy kuivana ja jossa raha ratkaisee, ei asiakkaan tahi omien naamavärkki, näin yleistettynä.

Myös omaan kaveripiiriin kuuluu kaikenlaista vipeltäjää, on käyty/ei ole käyty armeijaa, on työtöntä/vakituisia, homoa/lesboa, hyvinkin tummaa ja vähemmän tummaa mamuakin. Hyvin tullaan toimeen, koska eipä ole tullut tapana hengailla porukoissa joissa en viihdy.

Sinänsä minulla olisi lähes täydelliset lähtökohdat olla myös kukkahattutäti, koska olen etenkin henkilökohtaisella tasolla elänyt maahanmuuton ongelmien suhteen pumpulissa, mutta tämä ilmeisesti syntymässä saatu perskeleen virus joka aiheuttaa mm. tarvetta realismiin, jopa naivistista oikeudentuntoa ja itseironista itsekritiikkiä ja samalla estää itseäni miellyttävän todellisuuden luomisen. En vain pysty valehtelemaan itselleni kovinkaan monessa asiassa joka myös tarkoittaa että eri ideologioiden tarttuvuus ja niiden palvominen on ei onnistu.

Lisäksi omaan valitettavan usein suuren suun joka koituu normaalisti omaksi vahingokseni. Joskus olisi fiksumpaa olla turpa kiinni, mutta kun ei yleensä halua taipua. Vaikuttaa siltä että mm. Halla-aholla on samaa vikaa, mutta hän tekee sen julkisesti omalla naamallaan, itse taas lähinnä omissa piireissä ja yleensä ns. isommilleni tarpeen vaatiessa.

Mutta tuo sinun toimintamallisi on se jota olen itse aina kunnioittanut ja pyrkinyt. Ei se mitään vaikka ihminen olisi kuinka kyyninen kusipää (enkä nyt viittaa tuolla sinuun kun en enempiä tunne), sekin olisi pienehkö synti, jos asenne on kuitenkin tasapuolisen sama kuitenkin kaikkia kohtaan juuri kuten omia toimiasikin kuvailet. Ja tästäkin on tainnut olla puhetta, mutta vaikka virallinen kaanoni ei moista hyväksyisikään, niin ainakin työkaverit ja asiakkaan asemassa olevat osaavat tuota kunnioittaa.

- lihapuhe

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lihapuheelle ja kaunis kiitos kannustuksesta. Kyllähän se mieltä lämmittää. Tunnustan kyllä olevani perinteisellä suomalaisella asenteella varustettu mies, eli emmää oo mikkään enkä mää ossaa mittään, ja kehuja on aina vähän vaikeaa ottaa vastaan. Haukkuihin suhtautuu helpommin, mutta kun niitä ei tänne blogiin juuri tule. Tuumivat vissiin, että heppu on aivan liian paatunut, joten miksi vaivautua.

Tuo mitä kerrot itsestäsi ja ajattelutavastasi, saa aikaan ajatuksen, että kaltaisestasi kaverista kehittyy väkisinkin nuiva, sillä et niele kaikkea, mitä valmiiksi syötetään. Ja sehän on terve piirre ihmisessä.

Noista kaikenlaisista vipeltäjistä (ehkä jo ihan off-topiccia tämä) voisi mainita nämä lesboporukat, joita minäkin toki tunnen. Sanoisin, että perusennakkoluuloisempaa sakkia ei löydy. Suurimpaan osaan on jotenkin valmiiksi ohjelmoitu ihan käsittämätön miesviha, vaikka siihen ei varsinaista perustetta löydykään. Homot taas ovat ihan homomiehiä vaan, varustettuna omalla seksuaalisella suuntautumisellaan, mutta ei heillä ole mitään tarvetta erityisesti kiukuta kenellekään eikä toisaalta alleviivata omaa erinomaisuuttaan. Nämähän ovat puhtaasti yhden miehen kokemuksia, mutta omista kokemuksistaan ihminen paljolti mielikuvia muodostaa.

Olen tässä monikulttuuriasiassa käyttänyt termiä kyyninen, ja sehän on sinänsä hieman väärä termi, mutta ei oikein parempaakaan keksi. Kyynisyyshän on usein myös synonyymi pettyneelle ja elämässään katkeroituneelle ihmiselle, enkä minä mitenkään katkera ole ja elämä menee ihan mukavasti mallillaan. Kyynisyyttä tässä asiassa voisi kai kuvailla, että on kantapään kautta oppinut, ettei kaikki asiat vaan kertakaikkiaan mene, niin kuin jotkut unelmoivat. Ja ennen kaikkea vaativat toisiakin elämään unelmiensa mukaan.

Kumitonttu kirjoitti...

kovasti vasemmistolainen

Nyt kun on kovasti arvuuteltu että miksi esdeepee romahti, niin minä en voi olla ajattelematta että Ykän kaltaiset perusjantterithan ovat lopettaneet sen tukemisen. Syitä on varmaan useita mutta mielellään kuulisi Ykän kehityskaaren tehtaan piipun juurelta.

Arvo Poika Tuominen kirjoitti jo sotien aikoihin että kun duunarilla on oma auto ja kesämökki se ei ole kiinnostunut työväenluokan ideologiasta. Sitäkin enemmän mä luulen että tuo on vaikuttanut että käsitys tasa-arvosta on jäänyt individualismin alle. Ja kun modernissa maailmassa aika moni ryhtyy ryyppäämään minun verovaroilla, niin ei se oikein nappaa niitä naisella, eli vasemmiston ikiaikainen tavoite tulonsiirroista on kääntynyt itseään vastaan. Avustuksesta on siirretty elättämiseen ja se ei mene ahkeran perusduunarin kaaliin.

Ensio kirjoitti...

Homoaiheesta tuli mieleen Salattujen elämien vanhat jaksot (tunnustan katsoneeni tällaista hömppää)joissa oli kaverikaksikko homo-Kalle ja hetero-Saku. Kalle oli älykäs, hyväkäytöksinen ja loistava koulussa kun taas Saku oli agressiivinen, lukihäiriöinen ja sairasti epilepsiaa. En todellakaan ole mikään homofobi, mutta tuollainen propaganda-asetelma menee jo rytinällä tahattoman komiikan puolelle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja Ensiolle & kiitos kommenteistanne.

Kumis:

Noin yleensähän SDP on ollut jo pitkään akateemisten haaveilijoitten puolue, jolla ei ole suorittavan tason työntekijöitten (alasta riippumatta) kanssa aikoihin mitään tekemistä. SDP on organisaatio, joka on olemassa siksi, että on oltava olemassa organisaatio nimeltä SDP ja se työllistää poliittisia broilereita sekä puoluetoimiston väkeä ja näin pitää olla jatkossakin, sillä muuten ne joutuisivat hakemaan töitä, joita ne eivät osaa tehdä.

Itsehän olen siis vanha vasemmistolainen, aikanaan aina kommareissakin käynyt, sitten vanhennuttua ja ehkä viisastuttua ottokivivuorelaiseksi demariksi siirtynyt ja joskus vuosituhannen vaihteessa huomasin, että Paavo Lipponen & co olivat teloittaneet Oton ja siirtyneet eurostoliittolaisiksi ja mitään kyseenalaistamattomiksi monikultturismin kannattajiksi. Silloin sain tarpeekseni. Sinänsä suurin syy, miksi irtaannuin vasemmistolaisuudesta oli työni julkishallinnossa, mikä itsessään on sosialismia aidoimmillaan, ja siitähän kirjotin pari vuotta sitten tarkemmin:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2011/09/elamaani-sosialismissa.html

Mitä tulee tuohon Arvo Poika Tuomisen mielipiteeseen, niin tottahan heppu puhui. Minä olen sieltä piipun juurelta kotoisin, ja ennen kuin läksin sosiaalipiipertämään kerkesin siellä hommiakin tehdä. Ja silloisten rautakourien sosialismi ei ollut punaisia lippuja, aatetta ja kansainvälistä solidaarisuutta. Vaan se oli sitä, että vasemmistopuolueita äänestämällä he halusivat vaikuttaa siihen, että palkoilla pystyisi hankkimaan omakotitalon, kesämökin ja yleensäkin perheelle paremmat ja taloudellisesti varmat olot. Sitä se sosialismi siellä suorittavalla tasolla oli. Ei mitään muuta.

Meillä on muuten tekninen kommunikaatio-ongelma keskenämme. Aikaisemmassa kirjoituksessani yksi kommenttisi hävisi kokonaan, ja tässä kommentissasi oli tuolla blogin valvontaosioissa mukana myös jotakin muuta, joka oli jollain ihmeen harmaammalla värillä ja josta ei saanut oikein selvää ja joka ei sitten tullut tähän varsinaiseen blogiin. Onko tuo yllä oleva kommenttisi se koko kommentti jonka laitoit? Jos oli, niin silloin Blogger temppuilee täällä minun puolellani.

Ensio:

Mielikuvateollisuus tekee mitä se tekee. Luulis, että ihmiset alkais olla jo kyllästyneet tähän. Tosin onhan tuo ymmärtääkseni jo jonkun verran vähentynyt (en juuri katso televisiota) ja kai näitä pakollisia kiintiöhomoja ei ole enää niin paljon. Lienenkö oikeassa vaiko väärässä aivan. Vastatkoon ne, jotka enemmän televisiota seuraavat. Kai se huippukohta tuossa homohypetyksessä oli joitain vuosia sitten, kun oli se ohjelma, missä viisi homoa stailasi heteromiehen siihen vaatetuskuntoon, että se saattoi lähteä naisiin. En liene ainoa, joka huomaa jo lähtökohdassa lievää ristiriitaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Suorittavan tason sosialismi tuli mulle hyvin tutuksi kesällä 75 tai 76 kun tapasin Kalevi Kivistön. Oli joku ministeri silloin ja tuli paikalle - kuskin ajamana - firman Ladalla. Mä kattelin ihan ihmeissäni kun autot oli asia joka täytti pääni ennen kuin tytöt vähän myöhemmin ottivat niiden paikan.

Mutta että siis ministeri tuli Ladalla! Toki ministerit ajo Saabilla mutta esimerkiksi Yhtyneitten pääjohtajalla oli silloin sellainen hemmetin hieno Cadillac ja muutamia Lincolnejakin oli. Ja raggarit ajeli vanhoilla jenkeillä, joista lähti ääntä ja tehoa oli niin että asfaltti meni rullalle niiden kiihdyttäessä. Ja tää yksi tulee paikalle Ladalla.

Silloin muistan ekaa kertaa - mun perheessähän ei koskaan puhuttu politiikasta - ajatelleeni, että on siinä sosialismissa jotain aika siistiä että vaikka heppu pääsee ministeriksi se ajaa samalla kärryllä kuin valtaosa äänestäjistään. Joskus vähän myöhemmin tapasin Kajanojan, ja sillä ei muistaakseni ollut autoa ollenkaan (voi olla että muistan väärin)!

Nykyisistä samppanjasosialisteista ei todellakaan voi sanoa samaa, ja mä luulen että se on vasemmiston alamäen syynä. Harva viittii äänestää jotain alapää-Urpilaista, jonka sosialismi on todellakin leipäpapin selityksiä. Jos siellä olis sellainen Poika Tuominen joka eli niinkuin opetti, niin sossuilla menis vieläkin ihan hyvin, näin uskon.

Mä poistin itte sen edellisen kommenttiketjun viestin kun se oli ehkä hiukan liian suorasukainen omasta mielestäni. Kerroin asioita jotka oli vähän liian henkilökohtaisia. Mutta tämän kommenttiketjun osalta en osaa sanoa miksi jotkut on harmaita. Tää mun tablettini saattaa lähettää niitä tietty useampia kertoja ehkä. Paska mikä paska mutta kun tuli hankittua niin en jätä pölyttymään kaapin pohjalle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kumis. Kalevi Kivistöhän ei ollut sinänsä todellakaan mikään duunari, mutta SKDL:n riveissä ihan maltillinen ja miellyttävä heppu. Taistolaisethan hänestä eivät pitäneet. Miehestä tulee mieleen Ele Alenius.

Silloin 1970-luvullahan kun pidettiin niitä energiansäästötalkoita, niin UKK myös muutti virka-autonsa dollarihymystä Saab ysisataseen. Väriltään vielä Urkin toivomuksesta tummanvihreä.

Kun miettii demareitten huonoa menestystä voi todeta, että siellähän ne puoluekoneistossa yhteiskuntatieteitten tohtorit ja maisterit keskenään pähkäilevät, että miksi duunari ei lämpene demareitten epistolalle. Nimenomaan keskenään. Eivät viitsi kysyä niiltä duunareilta. Ja aika pitkälle tuo sen alamäen selittääkin.

Voi olla, että tossa kommenttiosiossa bloggerkin temppuilee. Sehän kun on aika ajoin aina pahalla päällä.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy sanoa, että luin subwayssä kanalaatikoiden täyttämistä odotellessa tän hazardin aivopierun, enkä saanut koko höskästä kokonaisuudessaan punaista lankaa kiinni, vaikka koko kirjotuksen odotellessani luin ainakin kolmesti. Tottakai kiinnostus tekstiin heräsi, kun näin että puhuttavana oli homma forum, mutta en minä silti ole ihan varma, mitä ihmettä Hazardi kirjoituksessaan yrittää kertoa. Joku jotakin loukkasi jossain ja joku kirjoitti nimettmästi, mutta kyseinen pulautus jätti minut lähinnä vetämään sämpylää lärviini hämmentyneenä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Ehkä Hazard vain halusi sopivassa saumassa mainostaa erinomaisuuttaan, ja ehkä viisain reaktio saattoi sittenkin olla pistellä sämpylät naamariin sen kummemmin asiaa ihmettelemättä.