keskiviikko 9. lokakuuta 2013

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA XXXXI

1. Järjestelmän vastaisku äärioikeistolle

Tulipa törmättyä Aamulehden tömäkkään pääkirjoitukseen, jossa Pekka Kymäläinen ottaa kovasti kantaa, nähtävästi tuoreeseen Hirvisaari-caustiin, tosin hän ei siitä varsinaisesti pahemmin pulise, vaan miehen ajatus lentää lailla linnun liitävän ympäri Eurooppaa. Yhtä kaikki, lopussa hän tekee sitten johtopäätöksen, joten aloitetaanpa tämä raapustus sitten lopusta tälläkin nurkalla. Kymäläisen johtopäätös:

Voidakseen toimia hallitusvastuuseen tähtäävänä puolueen puheenjohtajana Timo Soinin on puhdistettava myös muita selvästi rasistisia kannanottoja lausuneita edustajiaan eduskuntaryhmästä.

Sitä ennen Kymäläinen hehkuttaa, että ympäri Eurooppaa demokratiaa puolustavat voimat ovat käyneet vastaiskuun rasismia ja äärioikeistolaisuutta kannattavia puolueita vastaan. Kymäläinen on mielissään, että nyt on pantu toimeksi. Anskuma katton juttua. Minkälaisista toimenpiteistä on kysymys?

- lain koura on tarttunut
- on pidätetty
- on määrätty vankilaan odottamaan oikeudenkäyntiä
- tavoitteena on, että puolue hajotetaan
- oikeus tuomitsi puolueen lopetettavaksi
- pohditaan puolueen kieltämistä
- on puhdistettava

Oli tavoitteet sitten omasta mielestä kuinka hyvät tahansa, niin nuo pääkirjoituksessa mainitut menettelytavat eivät muistuta minua varsinaisesti demokratiasta vaan jostain ihan muusta. Se, mikä on äärioikeistoa ja rasismia on tietenkin määrittelykysymys, ja vamaankin Kymäläinen määrittelee sen hieman toisin kuin esmes minä. Oletettavasti Kymäläinen määrittelisi minutkin äärioikeistolaiseksi. Yhtä kevyesti hän määrittelee osan perussuomalaisten eduskuntaryhmästä äärioikeistolaisiksi, joitten poliittista toimintavapautta voidaan ihan rauhassa rajoittaa ja se on jopa suotavaa. Luonnollisesti demokraattisiin arvoihin vedoten.

Pääkirjoituksessaan Kymäläinen hehkuttaa Euroopassa tapahtunutta poliittista väkivaltaa. Muistutamme jälleen Kymäläisen johtopäätöksestä hänen ajatusmatkailtuaan halki Euroopan:

Voidakseen toimia hallitusvastuuseen tähtäävänä puolueen puheenjohtajana Timo Soinin on puhdistettava myös muita selvästi rasistisia kannanottoja lausuneita edustajiaan eduskuntaryhmästä.

Kymäläinen ei sano nimiä. Epäselväksi ei jää, että Jussi Halla-ahostahan heppu puhuu. Oliskos joku ystävällinen ja selvittäisi mm. minulle, missä on esiintynyt Halla-ahon organisoima poliittinen väkivalta? Koska Halla-aho on yleensä yllyttänyt ihmisiä poliittiseen väkivaltaan? Yhtä kaikki, Kymäläinen ottaa itselleen jumalallisen oikeuden määritellä, minkälaisilla mielipiteillä voidaan olla hallituksessa vallankäyttäjänä ja minkälaisina taas vallankäytön kohteena.

Kymäläinen on huolissaan Euroopassa esiintyneestä poliittisesta väkivallasta ja varmaan pelkää että se rantautuu Suomeenkin, ellei hänen mielestään uhkaavia ryhmiä mm. pidätetä, määrätä vankilaan odottamaan oikeudenkäyntiä, puhdistettava ja oikeus tuomitsee puolueen lopetettavaksi. Niin kuin Euroopassakin.

Eikä siinä mitään. Poliittisesta väkivallasta kannattaa olla huolissaan. Sitä löytyy niinkin läheltä kuin Ruotsista. Ruotsissa tapettiin hiljattain ruotsidemokraattien nuorisojärjestöön kuluva Erik Björkman. Tosin mies kuului juuri siihen pelottavaan äärioikeistoksi tulkittuun ryhmittymään, jonka toimintaa Kymäläinen haluaa rajoittaa. Palataan vielä kerran Kymäläisen johtopäätökseen:

Voidakseen toimia hallitusvastuuseen tähtäävänä puolueen puheenjohtajana Timo Soinin on puhdistettava myös muita selvästi rasistisia kannanottoja lausuneita edustajiaan eduskuntaryhmästä.

Nykyisinhan harjoitetaan kovasti tätä ns. käsitteiden määrittelyä. Ja tuota demokratiaakin on viime akoina kovasti määritelty uusiksi. Onko se sitten enää demokratiaa, on toinen kysymys, mutta onpahan määrittelijöinä sentään olleet oikeat ihmiset.

2. Järkyttymistä eli kiperä pulma

Tuli törmättyä toiseenkiin uutiseen. Demariministeri Susanna Huovinen oli meinaan kommentoinut sitä, kuinka järkyttynyt eduskunnan puhemies – myöskin demari – Eero Heinäluoma oli ollut Seppo Lehdon valokuvasta. Itte vaan tuumailen, että:

1. Kuinka järkyttynyt se Eero Heinäluoma oikeesti oli? Ihanko alaleukaväpätysjärkyttynyt? Kyseessä on kuitenkin eduskunnan puhemies, ja jos yksi törkyperformanssitaiteilija saa hepun kovastikin järkyttyneeksi, niin mitä tapahtuu silloin, jos löydetäänkin ihan oikea järjestäytynyt ja ihan oikeasti fasistinen liike? Pyörtyykö mies vallan?

2. Vai laittoiko Huovinen mukaan lapinlisää saadakseen asiaan hieman alaleukaväpättävää human touchia korostaakseen omaa järkyttymistään? Eli ei Heinäluoma ehkä tosissaan niin järkyttynyt ollutkaan? Olipahan ehkä vaan tuuminut, että eipä tämmöistä suvaita?

3. Mikäli kohta 2 pitää paikkansa, niin kuinkas Heinäluoma siten menettelee? Jurppiihan se, että miehelle tulee tyhjästähötkyilijän maine. Kun toveriahan ei jätetä vaikka toveri törppöileekin, niin heppu ei voi oikein mennä sanomaankaan, että Huovinen liioittelee. Niin että kai Heinäluoman on sitten vaan elettävä tyhjästäjärkyttyjän maineessa. Oikeastaan sääliksi käy, mutta piruakos on demareissa. Järkyttyvien naisten puolueessa.

Yhtä kaikki, Huovinen latelee kirjoituksessaan tutut epistolat:

Huolimatta ihmisten koulutustason noususta sekä matkailun ja kansainvälisen kanssakäymisen lisääntymisestä, suvaitsemattomaan ilmapiiriin törmää vieläkin liian usein.

Eli väärien ajatusten välttämiseksi lienee välttämätöntä että koulutetaan lisää selitteläätiön ja sovelletun spedestetiikan maistereita sillä koulutustason nousu muuttaa Huovbisen mukaan automaattisesti myös poliittisen ajattelutavan. Ja aika ajoin täytynee muistuttaa matkailun avartavasta vaikutuksesta suvaitsevaiseen mielialaan. Tätähän ei ole taas vähään aikaan kuultukaan. Ja onhan kieltämättä totta, että kun ulkomaille menee maksavana asiakkaana, on palvelu kohdallaan ja hymy irtoaa. Tosin jos vaikkapa Goalla suomalainen lähtee maksamisen sijasta kyselemään elatusta, voi tilanne olla toinen.

3. Jotain ihan muuta 17,34

Suomalainen on aina paennut metsään. Metsään on paettu vainolaista. Metsään on paettu myös pommitusta. Aika ajoin on hyvä paeta metsään myös yhteiskunnallisen tilanteen aiheuttamaa vitutusta. Metsään voi paeta pyssyn kanssa tai ilman. Mieltymyksen mukaan. Ohessa pieni tuokiokuva siitä, kun herrat Perskeles ja Lötjönen pakenivat taas kertaalleen huitsinnevadan metsiin. Kupissa on lihalientä. Mainio taukojuoma.22 kommenttia:

korpisoturi kirjoitti...

Niin matkailu se avartaa. Minua se avarsi sillee, että tulin "rasistiksi". Kymmenisen vuotta kiertelin sellasia reppuselkämatkoja ihan yksikseni tuolla maailman turuilla. Turha sinisilmäsyys putos multa pois. Valkoinen mies oli usein riistaa jota sopi yrittää huijata. Opettihan se varomaan näitä rikastajia, joita tännekkin tulee kusettamaan meidän yhteiskuntaa. Vaikea tajuta tuollaista naivia lässytystä, että matkailu tekee suvaisevaiseksi. Ei tee jos katselee asioita rehellisesti.

Castor kirjoitti...

Itävallan boikotti vuonna 2000 katsottiin 6-7 kuukauden jälkeen "turhaksi". Se on varmaankin yksi järkevimpiä päätöksiä, mitä EU:ssa on koskaan saatu aikaan. FPÖ:n kannatus on siinä 25%:n pinnassa vieläkin. Kansa se (Itävallassakin) vaan äänestää väärin!

Pari sanaa Kreikasta: vaikka Kreikka nyt kuinka olisi demokratian kehto, niin se on kylläkin ollut kahden suvun hallitsema (Papandreou/Samaras) helvetin huonosti hoidettu bisnes, siis muitten kuin kyseisten sukujen kannalta.

Pari sanaa kohtapäätä uhkaavasta tai jo aloitetusta vaskismin käärmeen hyökkäyksestä Euroopassa: sehän on seurausta EU:n omasta, kansalaisia halveksivasta, demokratiaa halveksivasta, taloutta ymmärtämättömästä politiikasta. Ei EU ole tuonut sitä vakautta ja demokratiaa Eurooppaan josta sille Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin! EU on seuraus vakaudesta ja demokratiasta, joka on vallinnut Euroopassa. Nyt se EU:n politiikka on johtanut siihen, että ääriliikkeet ovat heränneet. Kummallista kyllä, ainoastaan tuota äärioikeistoa nyt sitten ajetaan takaa kun taitavat takaa-ajajat itse edustaa sitä toista äärilaitaa.

Kyllä se EU on vaskisminsa ansainnut, valitettavasti.

Castor kirjoitti...

Hjuu, jos se matkailu niin saatanasti avartaisi, niin avara se olisi meikäläisenkin mieli, kun ei vuoden 1993 jälkeen ole juuri muuta tehty kuin maailmaa kierretty. Ja mieli on synkkä, muoto suorastaan mustanpuhuva...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Korpisoturille ja Castorille & kiitos kommenteistanne. Asiakommentteja kummaltakin, eikä minulla ole niihin lisättävää, enkä lisäilekään kun ei aivo toimi, eli kirjoitustani julkaistessani päälle pahasti pyrkivä flunssa iski pahimmiten päälle heti sen jälkeen ja nyt ei aivo toimi ollenkaan. Jos räkä olis palavaa polttoainetta niin Fortum vissiin vaatis, että minut kansallistettaisiin energiatuotantoon. Hyvää yötä. Palataan huomenna. Vissiin.

korpisoturi kirjoitti...

Poikkesin tänään piruuttani viinakauppaan ja ostin pienen putelin Tullamore Dew -viskiä. Otin tässä pari ohutta siivua, maku on mainio ja se avartaa...

Se metsähän on suomalaiselle kirkko ja siellä ne hermot palautuu. Hyvä olla muutamia "pyhiä paikkoja", jonne ei maallinen vitutus seuraa.

Becker kirjoitti...

Nuo Aamulehden horinat ovat sitä tyypillistä PK - ulostetta jota nyt löytyy joka aviisista Tekniikan Maailmaa lukuunottamatta, toistaiseksi ehkä. Eikös juuri siellä Nääsvillessä ole tuo toimittajaopisto, jonka tuotoksista saa lehdistö syyttää laskeneita tilauskantojaan.
Halla-ahoa kun hyt on jatkuvasti mollattu, niin noiden eduskunnassa (pienellä alkukirjaimella) istuvien valopäiden kannattaisi muistaa vähän Halla-ahon kannatuslukuja viime vaaleissa. On meinaan pikkasen suosittu meidän äärioikeistolaisten rasistien keskuudessa.
Muuten olen kyllä vähän epäilevällä kannalla Soinin pääsystä pääministeriksi. Vaaleista on varmaan tulossa mielenkiintoiset.
Ruotsissa tapetusta Erik Björkmannista ei paikallinen lehdistö juuri uutisoi. Mies kun oli väärästä puolueesta. Ruotsalaisen median erottaa Pohjois-Korealaisesta vain kieli. Sisältö on sitä samaa paskaa.Reinfeldtkin on todennäköisesti tuuminut, että sen siitä saa kun Ruotsidemokraattien jäsen.

Huovisesta ei muuta voi todeta kuin että tällaisia aatosten Tonavia meillä on hoitamassa vastuullisia virkoja. Eikä hän ole ainoa. Kaksinaismoralistista oman egon nostatusta. On se vaan niin kauheata, kun joku tuuletti kainaloaan tyhjässä eduskuntasalissa. Ja pahinta tietysti että hän oli selin puhemiehen jakkaraa päin. Ei minkäänlaisia käytöstapoja.

Matkustaminen ei nykyjään avarra muuta kuin lompakkoa. Itse olen tehnyt suuren osan matkoistani kun Kiina ja Itä-Eurooppa pitivät vielä kansalaisensa rajojensa sisäpuolella. Nykyjään joka kulmassa kusetetaan kaikin keinoin. Taskuvarkaita, erityisesti mustalaisia parveilee suosituilla alueilla. Jonot joka paikkaan satoja metrejä pitkät. Huonoa kohtelua ja ihmisten massa käsittelyä. Ennen maksava turisti sai sentään hyvää ja kohteliasta palvelua. Erityisesti lentomatkustaja koki olevansa hemmoteltu. Nykyjään pitää reissata ensimmäisessä luokassa jos haluaa samaa palvelua. Kyllä tyylillä tänäänkin pystyy matkustamaan, mutta silloin pitää jo olla oligarkin tulot.
Mä tunnen suurta vastenmielisyyttä ihmismassoja ja jonottamista kohtaan, joten reissaaminen on todella vähentynyt.

Tuosta valokuvasta tulee mieleen viisu Putte Possun nimipäivistä ja etenkin siitä kohdasta joka kuuluu: "Oi jospa oisin saanut olla mukana."

Vai flunssa. Yhden tähden Jallusta sitten totia. Eihän se paranna. Tiedetään ,mutta kohmeloa ei silleen flunssassa niin helposti huomaa. Vointeja.

Castor kirjoitti...

Näistä kotoisista ääriliikkeistä ollaan kovasti huolissaan, syystä kyllä ainakin Kreikassa. Mutta kun sitä vielä suurempaa uhkaa ei nähdä ollenkaan! Tänään MI5:n uusi johtaja sanoo, että "tuhannet ääri-islamistit Britanniassa ptävät englantilaisia legitiimeinä kohteina hyökkäyksille". Luetaanko Suomessa muuta kuin Pravdaa tai Uutta Suolta, tahi Iltapaskoja? Vielä tärkeämpi kysymys on kai lukevatko suomalaiset päättäjät mitään...

Linkki: http://www.bbc.co.uk/news/uk-24454596

Anonyymi kirjoitti...

"Amerikanperskeles"(kommentti 7) tykkäs tästä:
http://uncabob.blogspot.fi/2013/10/the-not-so-wild-wild-wild-west.html

Anonyymi kirjoitti...

Aina kannattaa todeta että kun matkustaa ulkomailla maksavana asiakkaana saa varmasti positiivisia kokemuksia. Varmasti Huoviskan käynnit ulkomailla ja tapaamiset ja bileet ulkomaisten sosialistitovereiden kanssa ovat kivoja kokemuksia.

Muutoin voi todeta että matkailu nuivistaa. Siinä näkee hyviä juttuja mutta näkee myös huonoja juttuja. Oli sitten lomamatka, työmatka, opintomatka tai jokin. Matkailu avartaa siinä mielessä että kykenee paremmin tekemään vertailuja kokemusperäisesti ja tason mittari on leveämpi ja syvempi. Isäkä ja äippä lähtivät tänään Budapestiin kun heillä on siellä kämppä.

Miten hyvin Ykä tietää verkoston käsitteestä ja sen merkityksestä tietojen lähettämäisestä ja vastaanottamisesta? Juutalaiset ovat varmaan jalostaneet verkostonsa pisimmälle. Pitkän ajan kuluessa on ollut mahdollista rakentaa verkostoja ja ylläpitää niitä. Erityisesti toisen temppelin hävityksen jälkeen 70 jKr. kun roomalaiset häätivät juutalaiset maanpakoon, he ovat pitäneet verkostoja toisiin juutalaisiin kaikkialla.

Aiemmin totesin että tekisi mieli kokeilla semmoista vanhan tyylin menoa laiva-juna-systeemillä niinkuin UKK kävi Budapestissa 1928. Tai kun Mannerheim teki niitä matkoja virkauran aikana ja sotien välillä tai se matka jonka hän teki Portugaliin pressana. Tarvis varata riittävästi lomapäiviä ja aika joustavan ja väljän aikataulun ja joustava budejtti.

Median tiedostavat toimittajat alkavat kohta määkiä Norjan uudesta hallituksesta. Pitäisi toivoa että Norjan uusi hallitus esittäisi Suomelle virallisen nootin tuollaisen takia.

Ekku kirjoitti...

Ei Halla-ahosta "laillisesti" eroon päästä. Eihän sitä perhanaa saada edes puhuttua pussiin missään asiakysymyksessä.

Näyttää siltä, että suvaitsevaisto pyrkii tekemään mitä tahansa, että Halla-aho saataisiin jotenkin vaalikelvottomaksi seuraaviin vaaleihin mennessä.

Ääniä kun seuraavissa vaaleissa tulee ilmeisesti enemmän kuin edellisissä.

Näyttää muuten vahvasti siltä, että Yle-vero oli massiivinen virhe. sen verran poliittisesti painotettua ohjelmaa sieltä tulee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Korpisoturille, Beckerille, Castorille, Anolle, Vieraalle ja Ekulle & kiitos kommenteistanne. Tuo toimittajan vuodatus oli hyvä esimerkki nykymeiningistä, eli demokratia pyritään poistamaan demokratiaan vedoten. Halla-ahon kanssahan ei tää porukka enää oikein tasaselle halua lähteä, kun tietää, ettei miehen kanssa pärjää. Tämäkään Aamulehden pelle ei edes enää uskaltanut mainita heppua nimeltä. Toivoipahan vain että Soini ymmärtäisi vihjeen ja tekisi likaisen työn muitten puolesta..

Vieras: en oikein tiedä, mitä verkostoja tarkoitat. Onhan minulla työni puolesta oma verkosto, mutta se nyt ei kovin salatiedettä ole. Mitään suuria salaisia verkostoja minulla ei ole, joten en osaa niistä pahemmin kommentoida.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Heh, täytyy laitaa tästä Halla-ahosta vielä linkki. Nyt sitten marmatetaan, kun mies on nimitetty Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan varajäseneksi:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013101017592227_uu.shtml

Uutisessa itsessään mainitaan että ”Euroopan neuvosto on ihmisoikeusjärjestö, joka pyrkii turvaamaan ihmisoikeuksia, moniarvoista demokratiaa ja oikeusvaltion toteutumista.” Ja Halla-ahoa ei haluta siihen edes varajäseneksi. Haistaako joku muukin nurinkuria?

Anonyymi kirjoitti...

Ois nyt valinneet Jussin varsinaiseksi jäseneksi. Seuraukasena isompi möly joka sitten tuo Jussille lisää pojoja. Nojoo saa se nytkin pojoja vaikka onkin varajäsen.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ehkä ne pelkää, että valtuuskunnan varsinaisissa & varajäsenissä pääsevät enemmistöön jossain suomalaisessa oikeusasteessa syylliseksi tuomitut? ;)

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/kvtoimielimet/kvtoimielin-ensv01/index.htx

Sandscorpion kirjoitti...

Tuo on kyllä harvinaisen sitkeä myytti, että koulutus lisää suvaitsevaisuutta. Onhan se aina gallupeissa niin, että korkeasti koulutetut ovat matalasti koulutettuja suvaisevaisempia, mutta tässä taidetaan vaan huomata se, mistä on ollut usein ennenkin puhetta, eli että suvakeilla on vaikeuksia hahmottaa syy-seuraussuhteita.

Yliopistolla pyörivien kokemus maahanmuuttajista ovat fiksut ja ahkerat vaihto-oppilaat, kun taas duunari kohtaa enemmän sossun tuilla eläviä somaleja. Voi myös olla, että yliopistolle lähtökohtaisesti syystä tai toisesta hakeutuu enemmän suvaitsevaishenkistä porukkaa, ja joukossa suvaitsevaisuus tiivistyy entisestään. Suvakki kuitenkin tyytyy vetämään yhtäsuuruusmerkin suvaitsevaisuuden ja koulutuksen välille.

Samoin mieleeni tulee tuosta matkailun avartavasta vaikutuksesta, että olivatkohan ne tuota mainostavat tyypit itse kovia nahkapäitä ennen ensimmäistä ulkomaanmatkaansa? Voisiko vain olla niin päin, että ne, joita vieraat kulttuurit kiinnostavat, reissaavat enemmän tutkimassa maailmaa, ja ne, jotka arvostavat enemmän kotimaan rauhaa, myös pysyttelevät kotonaan? Kysynpä seuraavan kerran, kun joku käskee matkustelemaan enemmän, että oliko hän aiemmin sitten itsekin rasisti.

Halla-ahon tapauksesta vielä, että Usarissa oli otsikko, jonka mukaan Guzenina-Richardsonin mielestä tapaus on kiusallinen Suomen kannalta. http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/63092-maria-guzenina-richardson-halla-ahosta-hyvin-kiusallista-suomelle

Ehdin jo innostua. Onko hänkin sitä mieltä, että on jumalattoman noloa Suomen maineen kannalta demokraattisena oikeus- ja sivistysvaltiona, että yksittäistä poliitikkoa yritetään kaikin mahdollisin tekosyin kammeta pois näkyvältä paikalta lähes koko eduskunnan voimin, kun ei sille muuten pärjää? No, eihän siitä sittenkään ollut kyse.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, VittuuntuneelleNettoVeronmaksajalle ja Sandscorpionille & kiitos kommenteistanne.

Vieras: No, melkonen metelihän tuosta varajäsenyydestäkin tuli. Vainon makuahan tässä jo on.

V.N.Vm: Kas joo, tuolta listaltahan löytyi Kanki-Kaikkonen ja Kimmo Sasi ja mitenkäs se niitten tausta menikään?

Sandscorpion: Niin, minullahan kansoihin tutustuminen teki ihan päinvastaisen vaikutuksen kuin kuvitellaan. Minähän olin nuorena hyvinkin kansainvälinen mies. Kun en ollut tavannut kuin suomalaisia. Sitten rupesin työn puolesta jatkuvalla syötöllä tapaamaan väkeä, jotka tulivat nimenomaan ei-maksavina asiakkaina ja maailmankuvani ns. laajeni.

Jaa, Guzenina, hjuu. Ja käytäväpuheita on sitten ollu niin? Mitenkä musta tuntuu, että se on Guzenina, joka on ne käytäväpuheet aloittanut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Pannaanpa lisäys vielä Heidi Hautalasta, eli mammahan yritti torpedoida Shellin kanssa tehdyn kymmenien miljoonien sopimuksen ja olis pitäny jäänmurtajat kesäisin tyhjänjoutona satamissa:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013101117593504_uu.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Politiikan ulosteen preparointi sikseen... kun kuvassa ollaan ns. ytimessä. Takana viikon reissu ja kaiho sinne jonnekkin jäi... koirakin heräsi linnun haukulle ja reppuun sai mahtavan muiston ja tunteiden kirjon.

Tapiola kirkkolta terkut.

Ensio kirjoitti...

Katselin tuota joskus aikaisemmin mainostamaani Sarasvuon showta ja täytyy sanoa, että kyllä Jari aika kiltisti valtamedian talutusnuorassa menee mitä tulee maahanmuuttoasioihin.

Vieraana oli Mamban Tero Vaara ja keskusteltiin jostain hänen blogipostauksestaan. Ei Sarasvuo Vaaraa fanaattisesti lytännyt, mutta ei Vaara oikein loistamaankaan päässyt.

Kuvaavaa oli kun kertoi, miten ovia on mennyt kiinni kun tuli mielipiteineen julkisuuteen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Ensiolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tuo metsässä käynti jotenkin vaan rauhoittaa. Pyssyn kanssa tai ilman. Taisit olla pitemmälläkin metsästysreissulla? Kävitkö jossain valtion mailla? Terveiset täältäkin Tapiolan kirkolle.

Ensio: Terolle täytyy nostaa lätsää. Onhan hänen nettisivuillaan muuten linkkinä myös eräs Yrjö. Ja taiteilijanhan, varsinkin populaarimusiikin taiteilijan pitäisi olla niin merkeleen tiedostava. Tero ei ole, luin hänen Suomen Sisuassa olleen kirjoituksensa ja asiaahan se oli ihan täysin. Ja Yle löikin sitten luukut kiinni. Kaikkea lyckaa Terolle.

Anonyymi kirjoitti...

Kuvassa näkyy pyssyjä. Mites Ykällä on noitten pyssyreissujen kanssa ollut syksyn aikana? Mites on ollut saaliitten kanssa? Entäs eväspuoli, kai siellä jotain syödään? Entäs juomat? Keitätkö kahvin pannussa nuotiolla vai meneekö termospullossa? Mites onko tapana ottaa keikalle mukaan terästystä?

Vieraissa kielissä kyse on jahtaamisesta tai saalistamisesta eikä metsästyksestä. Engl. hunting, saks. Jagd, ransk. chasse, ruots. jakt...Jos vaikka arolla, aavikolla, vuoristossa tms. pyydystää niin onko se oikeen mitään metsästystä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Tuolla nimenomaisella reissulla, mistä tuo kuva on, ei tullut saaliiksi mitään eikä ammuttu edes ensimmäistäkään laukausta. Aikaisemmilla reissuilla sentään vähän, mutta ei se saaliin määrä noissa reissuissa niin tärkeää ole.

Eväspuolesta voin sanoa, että termospullossa on lihalientä. Se on mainio sapuskan ja juoman välimuoto. Tulilla sitten paistellaan makkaraa ja mukana on parit eväsvoileivät. Lapinvaelluksilla sitten tietysti mukana on trangia ja siinä valmistellaan raskaammat sapuskat.

Tuohon kieliopilliseen kysymykseen en kyllä pysty vastaamaan, kun ei tieto riitä.