maanantai 14. lokakuuta 2013

VALKOISUUDEN ETUOIKEUKSISTA

Hotellin respassa on ajateltu jo pitemmän aikaa, että kirjoitustahti on turhan kova, ja varmasti vähemmälläkin pärjäisi. Mutta kun todellisuus näyttää kieltään ja lällättää kovaan ääneen, niin ei oikein malta pitää turpaansa kiinni. Tuorein tapaus, mikä pisti respassa purkan pysähtymään oli Aamulehden (no enpä olis arvannut) uutinen, joka kertoo Turun Yliopiston ehkä vuoden spedesteettisimmästä ideasta joka saa muut yliopistot mutisemaan, että minkä ihmeen takia me ei tuota keksitty. Turun Yliopiston tutkijat meinaten haluavat aikaansaada keskustelua valkoihoisuuden tuomista etuoikeuksista. Ja asian tiimoilta yliopistolla pidetäänkin sitten valkoisuuden tutkimuksen konferenssi, johon on luonnollisesti hankittu akateemiset pääposkensoittajat ulkomailta.

Mikäli vaalean orvaskeden tuomista etuoikeuksista pidettäisiin yliopistollinen konferenssi vaikkapa down in the Louisiana, asian järki hahmottuisi paljon helpommin ihan noin historiallisesta näkövinkkelistä, sillä U.S. of A. oli pitkään orjavaltio ja valkoisella rodulla oli kieltämättä nahkansa väristä huomattavia etuja ja mustilla taas enempi niitä haittoja.

Suomen kohdalla tilanne on kieltämättä astetta ongelmallisempi. Vaikka nämä Turun Yliopiston tutkijat toteavatkin, että miksi Suomessa vältellään keskustelua valkoisuuden tuomista etuoikeuksista. Jos puhutaan asiaa historiallisessa mielessä, sanotaammeko ajalta ennen vuotta 1990, ei keskustelua vältellä. Siihen kun ei ole tarvetta.

On toki selvää, että historiamme aikana maassamme on ollut valkoisia, joilla on ollut etuoikeuksia. Ja nämä valkoiset ovat harjoittaneet myös etuoikeuksiinsa pohjautuvaa silkkaa sortoa. Ongelmana on vaan se, että myös sorron kohteena ovat olleet valkoihoiset. Kas kun täällä ei ole ollut muita kuin valkoisia. Se, että amerikkalaiset ovat pitäneet mustia orjina, ei ole suomalaisten syytä. Aivan samoin kuin se, että niin mustat kuin arabit ovat myös pitäneet orjia ja pitävät niitä vieläkin ei myöskään ole suomalaisten syytä. Miksi muuten nykyisestä orjuudesta esim. Afrikassa ei pidetä yliopistollista konferenssia vaikkapa Turun Yliopistossa?

Tietysti jos miettii sitä, että meillä on tietyillä valkoisilla ollut etuoikeuksia ja tiettyjä valkoisia taas on sorrettu, niin voitaisiin tarkastella niitten etuoikeutettujen sukunimeä, joka saattaa olla vaikkapa tietynkielinen ja sorrettujen nimet taas ovat olleet tietynkielisiä, joita niissä toisissa tietynkielisissä on pidetty enempi mongoleina, mutta semmoisia tarkastelujahan ei saa tehdä, koska, no, niitä nyt ei vaan saa tehdä. Ja onhan se kieltämättä osannut sortaa se suomenkielinenkin herra.

Yleensä ottaen on melko vaikeaa puhua valkoisen ihon suomista etuoikeuksista maassa, jossa ei noin vuoteen 1990 asti ollut muita kuin valkoisia. No, vaikuttihan täällä Delta Rhythm Boys, rumpali Billy Carson ja muutama amerikkalainen koripallonpelaaja, ehkä pioneerinä Leon Huff, joka Joensuun Katajassa pelatessaan tunnettiin lempinimellä Letku-Leksa. Johtuneeko lempinimi ihonvärin tuomista etuoikeuksista, mene ja tiedä. Mutta käsittääkseni heitäkään ei ole sorrettu, ja he ovat saaneet työstään palkkaa.

Vaan tietysti jos unohdetaan varsinainen kaukaisempi historia, ja keskitytään vuosiin 1990 – 2013, voidaan selvästi osoittaa, että valkoihoisella suomalaisella on tiettyjä etuoikeuksia.

- Valkoihoisella suomalaisella on etuoikeus kustantaa maahantuotujen mustaihoisten elämä.

- Valkoihoisella suomalaisella on etuoikeus kuulla päivystävän dosentin kommentoivan tuontitavaraväestön väkivalta- ja seksuaalirikokset yksittäistapauksiksi ja tilastoharhoiksi.

- Valkoihoisella suomalaisella on niin sanotun positiivisen erityiskohtelun perusteella oikeus antaa muun väriselle työpaikka, vaikka hän olisi siihen yhtä pätevä/pätevämpi ja sattuneesta syystä myös kielitaitoisempi.

- Valkoisella suomalaisella on oikeus olla arvostelematta em. käytäntöjä kansaryhmää vastaan kiihottamista koskevan lain perusteella.

- Valkoisella suomalaisella on oikeus kuunnella omaa kansanryhmäänsä vastaan koskevaa kiihottamista, sillä enemmistöasemassa oleva valkoinen suomalainen ei tarvitse tämän lain suojaa, joten se ei häntä koske.

- Valkoisella suomalaisella on oikeus menettää teollinen työpaikkansa, ja lukea lehdestä, kuinka se siirtyi hänen kansainväliselle veljelleen toisella puolella maailmaa.

- Valkoisella suomalaisella on oikeus elättää akateemista rälssiä, joka saa valkoisen suomalaisen maksaman palkan siitä, kuinka rälssi toteaa aina uusin sanankääntein, kuinka paskaa porukkaa rälssin elättävät valkoiset suomalaiset ovat.

- Valkoisella suomalaisella on ollut kymmeniä vuosia oikeus maksaa kehitysapua kansainvälisille veljilleen, ensi vuonnakin yli miljardi euroa, vaikkei valkoisella suomalaisella ole pienintäkään havaintoa siitä, onko siitä varsinaisesti mitään hyötyä ja mihin se lopulta päätyy.

- Valkoisella suomalaisella on myös oikeus maksaa kansainvälisille veljilleen ilmastorahaa, samaan aikaan kun hänellä on oikeus tuhota omaa – verorahaa tuottavaa – teollisuuttaan mm. järjettömään EU:n rikkidirektiiviin perustuen.

- Ennenkaikkea valkoisella suomalaisella on tulevaisuudessa oikeus saada rajaton määrä pysyviä kansainvälisiä kavereita naapurikseen ja elätettäväkseen, sillä valkoihoisen suomalaisen Suomi ei enää karkoita ketään. Kielteisenkään turvapaikkapäätöksen saanutta ei karkoiteta. Perusteeksi riittää se, jos tyyppi ei halua lähteä.

- Luonnollisesti kaikki nämä valkoiselle suomalaiselle myönnetyt edut on myönnetty toisten valkoisten suomalaisten toimesta.

Eli valkoisella suomalaisella on kiistatta sellaisia etuja, joita hänen esmes Afrikasta muuttaneella tummempi-ihoisella veljellään ei ole. Luulen, että monikin valkoinen suomalainen voi pyytää anteeksi amerikkalaisilta neekeriorjilta vaikkeivat he niille mitään ole tehneetkään. Ihan vaan siksi, ettei näitä oikeuksia tulisi enää lisää.

Luonnollisesti Turun Yliopistossa pidettävässä selitteläätiön, sovelletun spedestetiikan ja orvasketeen pohjautuvan akateemisen syyllistämisen konferenssissa keksitään valkoisille suomalaisille uusiakin oikeuksia. Tuskin ne sinänsä toteutuvat, sillä ideanahan näissä konferensseissa on se, että akateemiset humanistipellet voivat tavata toisiaan ja kärsiä yhdessä niin orgastisen ihanaa hyvää pahaa mieltä.

Vaan kukahan tuonkin konferenssin rahoittaa? Olisko Turun Yliopisto voittanut lotossa tai jotain?


34 kommenttia:

Närpes varg (heh,heh) kirjoitti...

Samaan aikaan kun me valkoiset otamme tänne jokaisen, joka haluaa nauttia sossustamme, lähetämme isolla rahalla Italiaan laivoja estämään ei-valkoisten tuloa Italiaan. Kuten vanhassa hengenpelastusmainoksessa sanottiin: "Näin auttaa urhjeilijapoika ystäväänsä".
Hieno lista taas Ykältä. Kyllä kannattaa pitää konferennseja asian tiimoilta.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Panin palautettu Turun spedestiikka-yliopistoon ja pyysin kertomaan tiedotusvälineille kuka tuon maksaa.

Tuskimpa tuottaa tulosta.

PS. Mahtaakohan sovelletun spedestiikan professoori Adolf Butler osallistua? ;)

Jaska Brown kirjoitti...

Älä unohda keltaisuuden etuoikeuksia. Kuten varmaan tiedät, vihreiden Lilja Tamminen hyökkäsi persujen Belle Selene Xiaa vastaan aika rajusti: Belle Xia on tietääkseni suomalaisen korkeakoulun kepulikonstein läpäissyt nolla, jolla ei ole mitään sanottavaa mihinkään. Hän on persujen rotupesutuote Myöhemmin Tamminen täsmensi lausuntonsa perustuvan "Xian opiskelukaverin kommenttiin" ja "kiinalaisten tapaan luntata".
Koin aivan-totaalisen-repeämisen. Xia on siis valmistunut hyvin nopeassa tahdissa Otaniemestä. Asiaa tuntemattomille tiedoksi, että minua ihmetyttää aivan helvetin paljon miten siellä tentissä lunttaamisesta voisi olla hyötyä. Ei siis ihmetytä se miten lunttaaminen olisi mahdollista - se olisi jopa helppoa. Vaan se, ettei lunttaaminen auta. Jos alan opiskelija menee tenttiin osaamatta asiaa, hän ei selviä tentistä läpi vaikka saisi pitää mukanaan kaikkia alan oppikirjoja ja laskinta (joka on usein kielletty). Lilja Tamminen on nettisivujensa mukaan graafinen suunnittelija ja opiskellut (huom. valmistumisesta ei puhuta) "Helsingin Yliopistolla, Laajasalon kansanopistolla ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa digitaaliseen viestintään ja graafiseen suunnitteluun liittyviä aiheita." Ymmärrän oikein hyvin, että Tamminen ei voi käsittää että jollakin alalla pitää ihan oikeasti ymmärtää asiat eikä niiden papukaijamainen toistaminen tentissä (johon lunttaaminen auttaa, vink vink valmistumista ajatellen) riitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Jaska Brownille & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg: Eikös meidän puolustusvoimiammekin olla pikku hiljaa muuttamassa Ruotsin malliin eli hoidetaan vain kansainvälisiä tehtäviä? Kotimaan puolustuksesta ei niin suurta lukua ole. Noista etuoikeuksista, joita ranskalaisin viivoin esitin, voisi tietysti myös puhua siellä Turun akateemisessa tapahtumassa, mutta eihän niitä saa siellä ääneen esittää, sillä se saa aikaan akateemisen painetilan ja rytmihäiriöitä. Mitä niistä pakolaislaivoista Välimerellä puhutaan, niin jos niitä ei saa italialiainenkaan pysähtymään, niin ei niitä saa suomalainenkaan. Tietysti jos Välimeren etelärannikolla tulisi tietoon, että Italian laivasto ampuu kaikkia tunnistamattomia aluksia, niin innostus voisi vähentyä.

V.N.V: Jos saat palautetta palautteeseesi, niin pistäpäs viesti tännekin. Luulen, että tuossa tapahtumassa Adolf Butler nauraa paskaista naurua takavasemmalla.

Jaska: Tämä Lilja Tamminen / Belle Selene Xia-episodi oli varsin hyvä esimerkki siitä, että vihreäksi tunnustautuva ihminen voi ilmoittaa itsensä älyköksi yksinkertaisesti mollaamalla jotain perussuomalaista. Faktoista ei ole niin suurta lukua. Bellehän on vihreille sinänsä totaalinen hirviö, sillä hän, vaikka onkin maahanmuuttaja ja vielä kaiken lisäksi nainen, on silti perussuomalainen. Voi olla, että seuraavissa eduskuntavaaleissa saadaan se tiedostavien ihmisten kaipaama ihan oikea maahanmuuttaja (pois lukien Elisabeth Nauclér jota ei vääränvärisenä tietenkään lasketa) eduskuntaan, mutta sekään ei kelpaa, koska hän edustaa ihan jotain hirveän kamalan väärää. Suomessa olevien ulkomaalaisten muuten pitäisi pikku hiljaa alkaa hoksata, että ei meidän tiedostava väkemme ole heidän hyvinvoinnistaan kiinnostunut. He vain käyttävät heitä hyväkseen pönkittääkseen suveitsevaista egoaan. Siitä on kysymys, eikä mistään muusta.

korpisoturi kirjoitti...

Taannoin kuulin tai luin erään naispolitiikon valittavan, että joutuu kuulemaan vaalikopeilla vanhojen naisihmisten pahaa rasismia. Nämä "rasistiset" mummot ovat pitkän työn tehny ja silti joutuvat kitkuttamaan pienellä eläkkeellä. Samalla näkevät hyvin syöneiden, merkkivaatteissa lorvien maahanmuuttajien lampsivan matkalla sossuun.

Mää toivo kans, et tämä yliopiston sanoma valkoisten runsaista etuoikeuksista tavoittais myös nämä mummelit.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Korpisoturi. Minä arvostan kovasti näitä rasistisia vanhoja mummoja. He ovat Oy Suomi Ab:n eteen varmasti tehneet enemmän kuin Turun Yliopiston sosiospedesteettiset tutkijat.

Anonyymi kirjoitti...

Näin se käy... Yksi kansallinen itseruoskintaviikko (joita tapaa meilläpäin olla jo n. 52 vuodessa) on jälleen saatu avattua, ja huimapyörä ottaa yhä kovempia kierroksia.

Niin btw, koska niitä rotujahan ei ole edes olemassakaan (tai näin olen joskus jossain jonkun kuullut kovasti väittävän ;), niin miten sitten voisi olla jotain rotuun sidottuja etuoikeuksiakaan... ;)

Myös Ruukinmatruuna oli jo ehtinyt kommentoimaan tuota tulossa olevaa spedestetiikan huippukokousta:

http://takkirauta.blogspot.fi/2013/10/valkoisuuden-taakka.html

Tom Kärnä kirjoitti...

Belle Selene Xia on paitsi Perussuomalainen, niin myös kiinalainen. Ja sitä paitsi kiinalainen nainen, jollainen voi olla periaatteessa kiinnostunut suomalaisista miehistä. On niin paljon syitä potkia häntä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Kärnän Tomille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Minä en itse asiassa ole kauhean innostunut tuosta Ruukinmatruunan blogista, mutta yhdyn kyllä hänen toivotukseen Turun Yliopiston tutkijoille, eli menkää oikeisiin töihin.

Tom: Varmaan vastaukseni Jaskalle käy myös vastaukseksi sinulle.

Anonyymi ja sen synonyymi kirjoitti...

Heh, saatiinpa viimeinkin suuren maailman menoa Suomeen. Valkoinen etuoikeus on uusi, moderni ja maallinen perisynti. Ikävintä siinä on se että jotkut ottavat sen tosissaan. Itsekin luulin pitkään että valkoisista etuoikeuksista puhuminen olisi pelkkää satiiria mutta ikävä kyllä olin väärässä.

Yhdysvalloissa on päästy niin pitkälle että on huomattu että normaalipainoisilla on etuoikeuksia (thin privilege) jotka antavat heille etulyöntiaseman yhteiskunnassa.

Kumitonttu kirjoitti...

Tuo viherhyypiö pitäisi laittaa syytteeseen, että nähtäisiin mitä saa sanoa ja kenestä. Kiinalaisethan eivät ole vähemmistö. Koska en kuitenkaan halua sananvapaudesta ongelmia, Perussuomalaiset voisivat järjestää puolustuksen ja maksaa sakot.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Yrjölle ja Jaskan kommenttiinkin voin vastata vain, että taas ymmärtää miksei Pahkasikaa enää tarvita. Ei järki vihreiden päätä pakota.

Anonyymi kirjoitti...

Jotkut yrittävät hankkia lisää rahoitusta joten kyse on varmaan tästä.

Olen huomannut nimityksen häpeäyliopisto ja kommariyliopisto. Luulin että vain Helsingin yliopisto ja Tampereen yliopisto ovat sellaisia. Turun yliopisto on myös. Kaikilla tuntuu olevan pyrkimys samaan ainakin lisärahoituksen toivossa.

Persujen tulee tavoitella opetusministerin postia tavoitteena tehdä henkilövaihdoksia ja suuntaamaan rahaa parempaan tieteentekoon.

Anonyymi kirjoitti...

Veikkauksia otetaan vastaan. Kuinka kauan menee siihen, kun joku huomaa, että myös kauneus ( nainen ) ja komeus ( mies ) tuovat mukanaan etuoikeuksia, joita vähemmän kauniilla/komeilla ei ole.

Tämän kilvoittelun haluaisin kyllä nähdä. Saisimme ehkä nähdä YLE:llä jännittävääkin jännittävämmän antimissi-kilpailun. Miettikää sitä.

maallikko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ´n´ sen Synolle, Kumitontulle, Korppi On Oikeudelle, Vieraalle ja Maallikolle & kiitos kommenteistanne.

Ano & Syno: Amerikoissahan on selvää, että tietty orjuuden perintö vaatii tiettyä paybackia, mutta minullakin on sellainen kuva, että se ns. poliittinen korrektiivisuus on siellä lähtenyt täysin lapasesta. Jännää sinänsä, kun maa on muuten kovasti konservatiivinen.

Kumis: En usko, että Xia lähtee siihen käräjäruljanssiin. Varsinkin kun tietää mediassa, kuka siinä olisi marttyyri ja kuka demoni. Muutenkin ehkä kannattaisi välttää sitä linjaa, että kaikki sanottu käsitellään käräjillä. Poliitikoilla menisi puolet ajasta levättömän pöydän ääressä hyppimiseen. Niin Xia kuin persut yleensäkinhän voivat kyseisesti tapauksesta todeta että höntti mi höntti, kiitos ilmaisesta vaalituesta.

Korppi on Oikeus: Minulla kun on sellainen käsitys, että Pahkasian vanha tekijätiimi suunnittelisi paluuta. Luin jostain. Ihan tuoreita uutisia ei ole. Mutta Pahkiksen mahdollisessa paluussa on kyllä se ongelma, että kuinka vääntää vitsiä maailmasta, joka on jo vitsi itsessään.

Vieras: Turun Yliopisto kieltämättä nosti osakkeitaan ns. tiedostavana yliopistona. Yleensäkin (esmes persujen taholla) voisi miettiä erityisesti sitä, kuinka paljon tätä yhteiskunnallista yliopistollista opetusta tarvitaan ja mihin.

Maallikko: No eräänlainen antimissi-kilpailuhan tänä vuonna jo oli. Miss Gay Finland:

http://www.missgayfinland.fi/finalistit-2013.html

Sinänsä ulkonäön liiallinen korostaminen on minustakin höhlää. Me kaikki vanhenemme ja painovoima alkaa vaikuttaa. Missin ulkonäkö ei tee kenestäkään automaattisesti mukavaa ihmistä.

Castor kirjoitti...

Turku, tuo sivistyksen kehto! Tämä ylittää mahdollisesti kaiken entisen älyttömyyden, kunnes saadaan lukea jotain vielä parempaa. Ei oikein irtoa kommenttia, ei vaikka kuinka vääntäisi...jotenkin tämä on mennyt jo niin överiksi...

Tuosta kiinalaisesta poliitikosta sellainen assosiaatio, että lähetin 2005 yhden minulla töissä olleen typykän Helsinkiin kansainvälisen yksityisoikeuden kurssille, siis stipendinhän neitokainen oli jo saanut Fudanin yliopistosta (jossa en usko että aikaa juurikaan tuhlataan "tutkimukseen"). Kurssi alkoi tietty syyskuussa, tulimme jouluksi Suomeen vaimoni kanssa ja vietimme joulua äitini kanssa vanhemman veljeni perheen luona, jonne neitokin sitten tuli mukanamme. Ja puhui kolmen kuukauden Suomessa oleskelemisen jälkeen sujuvaa suomea äitini kanssa, jonka kielitaito rajoittui saksaan ja ruotsiin. Lunttaamalla se kaikki oli varmaankin opittu.

Niin, ja rotujahan ei ole, ja valkoiset eivät ole vielä älähtäneet niistä tutkimuksista, joissa aasialaiset ovat olleet älykkyydeltään ylivoimaisia, mutta kun mustat jäivät kolmansiksi, niin hehän älähtivät, mutta heillähän on älähtämiseen erityisoikeus, koska ovat mustia. NEEKERIystäväni yhteisvaltioista sanoi kerran kapakassa, ilmeisesti alkoholista avautuneena, että kun mustat alkoivat vaatia omaa kulttuuriaan erityisesti 60-luvulla, eivätkä halunneet elää kuin valkoiset, niin kaikki meni suoraan karhun persiiseen.

Sitäpaitsi, näköharhaa, emme me ole valkoisia, me olemme vaaleanpunaisia!

Ekku kirjoitti...

Ah tätä valkoisen miehen taakkaa.

verotuspäätösen mukaan tuli nelisen tonnia jälkiveroja. Kyllä kannaattaa valkoihoisen vanhan pojan käydä ahkerasti töissä, että saavat verorahoja, joilla tehdä näitä yhteiskuntapoliittisia kokeilujaan.

Kaipa sitä pitäisi itsekkin luovutta ja pyrkiä tekemään van minimimäärä töitä ja nauttia "elämästä".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

Castor: Kieltämättä tätäkin paremmaksi pistetään. Ehkä jo ensi viikolla. Tampereen yliopistossa varmaankin fundeerataan, että mitenkäs pannaan turkulaisten innovaatiosta paremmaksi.

Kertomasi kiinalainen typykkä on epäilemättä omannut jotain, mitä monelta puuttuu eli motivaation, eikä hän tullut tänne elelemään sosiaalirahalla eikä sosiaalirahalla eläminen kuulu varmaan hänen tulevaisuudensuunnitelmiinsa muutenkaan. Työni puolesta tiedän ihmisiä, jotka ovat asuneet Suomessa jo 1990-luvulta, eikä suomen kieli taivu ollenkaan. Miksi taipuisi, kun ei ole edes tarvetta? Sosiaali maksaa tulkin kun tarvitaan.

Tuosta mustasta amerikan hepusta tuli mieleen, että eikös Ameriikan mustalla väestöllä ole tämä termi ”acting white”? Jos heppu meinaa elää tavallista keskiluokkaista elämää. Meillä on oma vähemmistö eli mustalaiset, jotka eivät katso hyvällä, jos heihin kuuluva elää kuin valkolainen. Heppu ei elä ”kaalen lailla”, vaan hän elää ”kaajen lailla”. Ja suku hylkää.

Ekku: Ei muuta kuin mutinat pyllyyn ja huomenna ahkerasti töihin. Sulla on paljon elätettäviä. Muummuassa minä, mutta minun työni kai nähdään elättäjienkin puolelta suhteellisen tolkullisena. Mulla muuten meni verot melko tarkalleen plusmiinusnolla.

Anonyymi kirjoitti...

Uusi tiedote! Norjan uusi hallitus pyörähtää käyntiin keskiviikkona. Uudessa hallituksessa on 18 ministerin vakanssia, joista Høyre saa 11 ja Edistyspuolue 7, mikä vastaa näiden keskinäisiä voimasuhteita.

Oikeus-ja yleisen turvallisuuden ministeriö (kai tämä on oikea käännös) meni Edistyspuolueelle, mikä vaikuttaa lupaavalta. Ehkä Rähmiksen sikolätti julkaisee asiasta lisää.

http://no.wikipedia.org/wiki/Erna_Solbergs_regjering

Sandscorpion kirjoitti...

Mutta Ekku, muista, että työpaikkasi on yksi valkoisuuden tuomista etuoikeuksista. Tummemmanvärisillä on matalampi työllisyysaste, mikä voi johtua vain siitä, että rotuerottelevassa Suomessa työpaikat jaetaan ensisijaisesti valkoisille. Sinun tulisi siis olla kiitollinen, ja mielellään myös hävetä vähän. Ja tehdä töitä kahta ahkerammin.

Vai että kiinalainen valmistui Otaniemestä lunttaamalla? Heh. Voin vahvistaa Jaskan väitteen, ettei Otaniemessä lunttaaminen auta. Tenteissä ei ole aikaa miettiä, miten kaavaa käytetään, vaan pitää osata laskea rutiininomaisesti, eikä siihen auta muu kuin laskuharjoitusten tunnollinen suorittaminen. Yliopiston puolella taas tentistä pääsee läpi - heikolla arvosanalla, mutta kuitenkin - kunhan vain jotain raapustaa, ja pelkkä yleissivistyskin voi riittää pitkälle. Riippuu toki aineesta, enkä tiedä, mitä L. Tamminen tarkkaan ottaen on siellä opiskellut.

Hän on muuten näköjään keskustellut jo asiasta Xian kanssa ja julkaissut blogissaan anteeksipyynnön: http://liljat.fi/2013/10/kommentoinnistani-varavaltuutettu-xiasta/

Joku oli kertonut Liljalle Xian "seuraavan ns. kiinalaista opiskelutapaa". En tiedä, oliko hän kertonut yksityiskohtia, vai oliko Lilja omin päin vetänyt johtopäätöksen, että kiinalainen tapa on ilman muuta huonompi kuin rehellinen ja ahkera suomalainen tapa.

Minä voin kyllä kertoa tarkemmin. Otaniemessä on aina auki oleva rakennus pelkästään tietokoneluokkia varten, Maarintalo. Siellä opiskelijat, joilla ei ole omaa konetta, voivat tehdä koulutöitään silloin kun heille sopii. Keskellä yötä se on yleensä lähes tyhjä, mutta ei täysin. Kiinalaiset vaihto-oppilaat istuvat siellä kellon ympäri koodaamassa kokakolan voimin. Moneen kertaan tuli TKK-aikoinani kavereiden kanssa ihmeteltyä, että miten ne pystyvätkään sellaiseen.

Menipä minulla yksi vuosi solukämpässä, jossa molemmat kämppäkaverit olivat kiinalaisia. Oikein asiallista porukkaa. Joskus nekin kyllä pitivät bileitä, mutta silloinkin meno oli niin rauhallista, ettei mitään häiritsevää melua kuulunut oven läpi. Ainoa moitteeni heitä kohtaan oli se, että jos halusi laittaa itse ruokaa, aineksia ei kannattanut ostaa useammalle päivälle, sillä ne katosivat yhteisessä keittiössä alta aikayksikön. Eineksiin ne eivät sentään koskeneet.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Yrjö huomannut asiasta herännyttä keskustelua Aamulehdessä?

Hommafoorum on kukkahattujen leikkikenttä noihin rutinuiviin kommentteihin verrattuna mitä tämä uutinen kansassa herättää.

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=KAL_newssite%2FAMLayout&cid=1194845734893&p=1194596113763&packedargs=packedargs%3DAMArticleCommentThreadDetails%25253AcurrentPage%253D1&pagename=KALWrapper

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Sandscorpionille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Kiitos tiedotteesta. Kotimainen uutisointi asiasta on varsin vähäistä.

Sandscorpion: Joku sopivan piiperöitynyt ihminen saattaa saada kommenttisi ensimmäisestä kappaleesta ahaa-elämyksen. Vaan sehän on tuo nimetön työnhaku kovasti tulossa. Seuraava vaihe lienee sitten se, että työpaikat jaetaan vain työkkärin kautta, yksityinen palkkaaminen kielletään ja työnantaja ei saa enää päättää, ketä palkkaa.

Pystyihän tuo L. Tamminen sentään anteeksi pyytämään.

Ano: Joo, olen pannut merkille. Kyistä palautetta on tarjolla. Eikä tietysti ihmekään. Tässähän pyritään puhua mälkyttämään suomalaisille jonkunlaista syyllisyydentuntoa asioista, joita suomalaiset eivät ole tehneet. Syyllisyyden perusteena on vain suomalaisten valkoinen ihonväri. Mitä tää on, jos ei sitä paljon puhuttua rasismia?

Ekku kirjoitti...

Sandscorpion:

Tämä meikäläisen ala eli taksiautoilu on kyllä muualla päin maailmaa sellainen tyypillinen "ei valkoisen miehen homma" :)

Toki se meilläkin ihon tummuusaste alkaa alalla kasvamaan ja tämä kehitys näyttää olevan alullaan tuolla pääkaupunkiseudulla.

Ihmetyttää vaan, että miten lähes suomen kieltä osaamaton voi selvittää edes sen ammattiajolupaan tarvittavan kokeen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ekku. Myöskään suomalaisilla taksiautoilijoilla ei ole kunniavelkaa Afrikan suuntaan, joten puolestani taksielinkeino voisi pysyä oikein hyvin paikallisten pottunokkien hallussa. Oliskohan siinä ammattiajolupakokeessa myös mukana sitä ns. positiivista erityiskohtelua? Eikös se Trafi ne kokeet järjestä? Tuo ammattiajoluvan pakollinen uusiminen viiden vuoden välein vaikuttaa kyllä ihan puhtaalta gettuilulta.

Castor kirjoitti...

No niin, kun jossain vaiheessa möläytin siitä möläytyksestä, että Suomessakin on orjia, niin nyt on sitten ranking-lista julkaistu ja löytyy netistä www.globalslaveryindex.org.

Venäjä on näemmä päässyt kymmenen parhaan joukkoon orjuuttamisessa, tietenkin Kiina on siellä, mutta muuten on enemmän tuota ns. ählymaata edustettuna. Kymmenen kärki (otin suoraan): India, China, Pakistan, Nigeria, Ethiopia, Russia, Thailand, Democratic Republic of Congo, Myanmar and Bangladesh.

Suomi jakaa sijan 150 naapuriensa kanssa, mutta miten Irlannissa on vähemmän orjuutta kuin Suomessa? Minua hävettää mennä Irlantiin, Islannista puhumattakaan!

Että näin!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor, ja kiitos linkistä. To Moldova muuten yllätti. Euroopan häpeäpilkku. Vaan eikös asian tiimoilta voitais järjestää vaikkapa, no, konferenssi? Otsikolla ”miksi keksimällä keksiä ongelmia, kun oikeitakin on olemassa?”.

Becker kirjoitti...

Ja kuinka ollakkan niin naapurissamme Absurdistanissa, mitä myöskin Ruotsiksi kutsutaan, niin siellähän on maan historiassa todella oikeata orjakauppaa. Nimittäin St.Barthelemyn saari Karibialla joutui ruotsalaisten käsiin, kun saarta hallinut rasnskalainen myi se svennuille 1784 jotta saisivat oikeuden käydä kauppaa Göteborgissa.
St. Barts oli vapaasatama jossa harjoitettiin vilkasta kaupankäyntiä ja alusten bunkrausta. Ranska osti saaren takaisin jo 1878, mutta saaren pääkaupungin ruotsalaisyuus näkyy edelleen mm. joissakin taloissa, hautausmaalla ja pääkaupungin ja suurimman sataman nimessä Gustavia.
Saaressa ei olut viljelyksiä, joten sen tyyppistä orjuutta saaressa ei ollut, mutta siihen aikaan kaikki saaria isännöivt maat harjoittivat orjakauppaa. Ruotsi ei ollut parempi eikä pahempi täassä suhteessa.
No tämä historian jakso on ollut tiedossa koko ajan, mutta ajalle tyypillisesti se on nyt "löydetty", otettu esiin ja odotettavissa on tuttuun tyyliin kuninkaanlinnasta lähtien läpi koko hallinnon polvillaan oleva alaleukaa väpättävää anteeksipyytelyä jokaisen mustan rodun edustjalta. Ja tähänkin löytyy taas muutama sata miljoonaa kruunua jaettavaksi jollekkin afrotaustaiselle järjestölle.
Asiaa seuraamme henkeämme pidätellen.
Illalla tuli keskustelua Syyrialaisten kohtalosta. Naapurimaahan saapuu viikottain 2000 "pakolaista" joiden asuttaminen tuottaa ihan selviä vaikeuksia viranomaisille. Reinfeldt on kaivanut pohjattomasta parasiittikassasta taas muutamia miljardeja tähän työperäiseen maahanmuuttoon.
Tuohon edelliseen blogiin lisäisin vielä tuosta feminismistä sen verran, että tänään luin että maan edellinen puolustusministeri Sven Tolgfors oli todennut puolustusvoimien hävittämisen yhteydessä, että "Nyt olemme poistaneet viimeisenkin naisten diskriminaation tähtäävän intituution." Ja niinhän ne piru vie tekivätkin.

Mielenkiintoista seurata mitä kaikkea kulttuurimarksistit keksivätkään valkoisen patriarkaalisen väestön syyksi. Siirtomaaherruus, naisen alistaminen ja kapitalismi.Niin ja rasisimi sekä vaskismi.
Tv:ssä on loppukussta odotettavissa melkoinen spektaakkeli, jossa tullaan kehumaan rauhan ja rakkauden uskontoa Islamismia koko illan. Halla- ahoakin oli pyydetty mukaan, mutta hänpä ei kyseiseen toritapahtumaan osallistukkaan. Kun nimilistaa katsoo, niin illanistujaisten lopputulos on selvillä. Hankkiuduppa Ykä telkkarin ääreen TV2 29.10 klo21.00.Kantsuu vissin ottaa mukaan jotain verenpainetta tasaavaa juotavaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker ja kiitos tiedon pläjäyksestä. Tuo oli mulle uutta. Mikäli ruotsalaisten laajamittaista anteeksipyyntöä on luvassa, niin luulen, että siitä uutisoidaan Suomessakin ja vaaditaan jonkunlaista yhtymistä anteksipyyntöön. Voi olla, että asian tiimoilta kaivetaan esille vanhoissa historian kartastoissa ollut valtiotermi Ruotsi-Suomi, jota tosin ei oikeasti ole ollut olemassakaan muussa kuin suomalaisten mielikuvituksessa.

Mitä tulee tuohon Ruotsin armeijaan, niin siellähän sattui muutama vuosi sitten episodi, missä ruotsalaiset naissotilaat vaativat jostain sotilaallisesta vaakunasta vaakunaleijonan munien häivyttämistä. Näinhän sitten tapahtui, ja joku koiranleuka keksi sanonnan, että ruotsalaisille sotilaille ei antaudu enää kukaan. Miehille ei ilkeä ja naisille ei uskalla.

Tuon odotetun spektaakkelin ennakkoasetelmat ovat jo sen verran hyvin selvillä, että taidan verenpaineeni takia jättää sen väliin.

Castor kirjoitti...

Hyvät kanssakommentoijat, onko suomenkieleen maahanmuuton myötä tullut sellainen sääntö, että islam tulisi kirjoitaa isolla alkukirjaimella? Silloin joskus viime vuosisadalla kun koulua kävin, niin uskonnot kirjoitetiin pienellä kirjaimella, kuten kristinusko, katolilaisuus, juutalaisuus, jne. ja ihan hyvästä syystä. Nyt näkee jatkuvasti islamin kirjoittamista kapitaalilla. Miksi, onko se jollain tavalla arvokkaampi kuin muut "mielikuvitusystävät"?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor. Perskeles, enpä ole tajunnutkaan. Täytyypä vähän ruveta seuraamaan tuota.

Tom Kärnä kirjoitti...

Ja sana "jumala" kirjoitetaan usein pienellä silloin kun se pitäisi kirjoittaa isolla, ja isolla, kun se pitäisi kirjoittaa pienellä.

Becker kirjoitti...

Hyvä huomio Castorilta. Minunkin koulunkäynnistä on jo kulunut vuosikymmeniä. Onkohan tuonne takaraivoonn pureutunut jokin huomaamaton uskonnollisen aivopesun jäänne. Ei islamia todellakaan kuin muitakaan pidä kirjoittaa isoilla alkukirjaimilla.
Asia on nyt rekisteröity ja muutos astuu voimaan välittömästi.

Ekku kirjoitti...

Tuohon ammattiajoluvan hankkimiseen liittyvästä "positiivisesta erikoiskohtelusta" olen kuulut juttuja, mutta ensikäden tietoa asiasta ei ole. Nykyisin Trafi järjestää nuo kokeet, mutta minulla ei ole tästä kokemusta, kun olen ollut alalla nyt 13 vuotta ja aiemmin kokeet järjesti eri taho.

Käsittääkseni työvoimaviranomaiset kuitenkin pitävät tätä alaa sellaisena, että sitä pystyy harjoittamaan "kuka tahansa", joten tokihan alalle pyritään myöskin kouluttamaan "kuka tahansa".

Alahan ei sinänsä vaadi mitään erikoiskykyjä, mutta ei siihen silti kaikista ole.

Käsittääkseni taksikuskit eivät vastoin yleistä luuloa ole rasisteja, mutta kun tässä hommassa joutuu näkemään myöskin ihmisten vähemmän kehuttavat puolet, niin pakostakin muuttuu vähän kyyniseksi.

Hyvän harkintakyvyn omaavaa kuskia kyllä arvostetaan oli ihonväri sitten mikä tahansa. Eihän läheskään kaikki alalla toimivat "alkuperäisasukkaatkaan" ole mitään ammattikunnan helmiä...

Tuo pakollinen lisäkoulutus ammattipätevyyden ylläpitämiseksi on kyllä yksi vitsi. Tosin maksullinen sellainen...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kärnän Tomille, Beckerille ja Ekulle & kiitos kommenteistanne. Täytyy ruveta tosiaan vahtimaan itsekin tuota kielioppiaan.

Ekku: Meillä syrjässähän taksikuskit ovat ihan pottunokkia ja touhu on heidän kanssa pelittänyt ihan asiallisesti. Siihen nähden mulle on sama, vaikka kuski olisi kotoisin Angolasta, kunhan pulkka kulkee ja kieli sujuu. Se, mitä kuskituttavani ovat kommentoineet noista pakollisista lisäkoulutuksista jääköön toistamatta, sillä blogissa saattaa olla lukijoina myös alaikäisiä.

Ja juu, taksikuskin hommaan ei ole kaikista. Taksikuskihan on parhaimmillaan yhdistelmä kuskia, pappia ja terapeuttia. Sekä kuskituttujeni mukaan myös luottolaitosta, kun ”hupsis, ei nyt ollukkaan tuota rahaa mukana, pantaiskos piikkiin?” Ja päälle usein sitten oksut auton penkille.