keskiviikko 1. lokakuuta 2014

INGRID

Viipurin satama

Suomalainen rahtialus Ingrid oli saanut lastinsa täyteen ja odotteli tulliselvitystä päästäkseen lähtemään. Ingrid oli 80 metriä pitkä ja 11 metriä leveä alus, jonka syväys oli 2,4 metriä. Se kuljetti lastia 2.300 tonnia ja siinä oli kahdeksan hengen miehistö. Ingrid oli vanha ja uskollinen rouva, joka oli kyntänyt kymmeniä vuosia niin Itämerta kuin sisävesiäkin. Viime ajat se oli toiminut hieman toisenlaisissa tehtävissä. Miehistö sulki aluksen luukut ja odotti lähtölupaa. Elettiin koleaa lokakuuta.

Laivan komentosillalla venäläinen tullimies katseli Ingridin kapteenin ojentamaa paperinippua. Itse asiassa häntä ei kiinnostanut se, mitä papereissa luki. Hän oli asioinut Ingridin miehistön kanssa ennenkin. Se, mikä häntä kiinnosti, oli paperinivaskan välissä ollut kirjekuori, joka sisälsi mukavan summan seteleitä. Mies aukaisi kuoren, laski setelit, katsoi kapteenia ja totesi:

- Puutavaraa?

Kapteeni nyökkäsi.

- Da, puutavaraa.

Tullimies laittoi kirjekuoren povitaskuunsa, lämpsi papereihin tarvittavat leimat ja toivotti hyvää matkaa. Ingrid irrottautui laiturista ja aloitti matkansa Viipurista Suomenvedenpohjan kautta kohti Saimaan kanavaa. Lappeenrannassa olisi vuorossa suomalainen tullitarkastus ja sen jälkeen Ingrid jatkaisi matkaansa kohti Joensuuta. Joensuussa purettaisiin osa lastista, otettaisiin mukaan hieman kappaletavaraa ja sen jälkeen palattaisiin kohti Lappeenrantaa, niin että välillä pysähdyttäisiin sekä Varkaudessa, Savonlinnassa että Imatralla, jossa suoritettaisiin samanlainen purku- ja lastausoperaatio kuin Joensuussakin.

Laivan edetessä pitkin Saimaan kanavaa miehistö puhui Viipurista, jossa he olivat käyneet Ingridin kanssa useita kertoja. Paikka oli jotenkin synkkä, harmaa ja iloton, eikä uskoisi että se oli aikanaan ollut kuuluisa karjalaisten kaupunki. Viipuri ei kuitenkaan ollut miehistön päällimmäisin ongelma, vaan pääasia oli koti-Suomessa tarvittava heidän kuljettamansa lasti. Lasti, jota Venäjältä rahaa vastaan kyllä löytyisi.

Suomen puolella, Mälkiän sulun jälkeen Ingrid ankkuroitui ja odotti. Kapteeni halusi varmistuksen tullista. Varttitunnin odottamisen jälkeen kapteenin kännykkä piippasi tekstiviestin merkiksi. Tekstiviestissä luki ”SK Lappeenranta”. Se oli merkki siitä, että tutut tullimiehet olivat paikalla. Ingrid jatkoi matkaansa Lappeenrantaan, jossa tullimies saapui laivalle. Hän kävi ruumassa katsomassa lastia, hymyili tyytyväisenä ja sanoi kapteenille saman, minkä venäläinenkin tullimies:

- Puutavaraa.

- Puutavaraapa hyvinkin.

- Turvallista matkaa, totesi tullimies, puristi kapteenin kättä, löi leiman paperiin ja poistui aluksesta. Matka kohti Joensuuta saattoi jatkua. Syysmyrskyt eivät vielä olleet alkaneet, joten Ingrid saattoi seilata tyynissä vesissä. Suur-Saimaa, Kutveleen kanava, Myhkiönselkä, Puumala, Savolinna, Tuunaanselkä, Haponlahden kanava, Enonvesi, Pyyvesi, Paasselkä, Savonselkä, Pyhäselkä ja lopulta Joensuu.

Joensuussa vastassa oli tutut miehet. Sen suurempaa tehtävänjakoa ei tarvittu, vaan miehet alkoivat lastata laivan ruumasta laiturilla odottaviin kuorma-autoihin vihreäksi maalattuja puulaatikoita, joissa oli kyrillisiä kirjaimia. Kuorma-autot lastattuaan miehet toivat Ingridiin kahdeksan kappaletta pari metriä pitkää painavaa laatikkoa.

Kappaletavaraa.

Ingrid jatkoi matkaansa. Varkaus, Savonlinna, Imatra. Jokaisessa satamassa vähäpuheiset miehet tyhjensivät lisää Ingridin lastia ja toivat tilalle parimetrisiä painavia laatikoita. Imatralta lähdettyään Ingrid ei suunnistanut suoraan Lappeenrantaan, vaan jatkoi sen sijaan Suur-Saimaan Ilkonselälle, Iso-Vitsain saaren länsipuolelle, jossa veden syvyys oli lähes seitsemänkymmentä metriä. Siellä miehistö alkoi upottaa Joensuusta, Varkaudesta, Savonlinnasta ja Imatralta kyytiin tulleita laatikoita. Viimeistä laatikkoa saatteli matkalleen miehistön jäsenen tupakantumppi, joka sihahti veden pinnalla. Ingrid käänsi kurssinsa ympäri, ja pian vesi oli upotuspaikalla jälleen tasainen.

Kappaletavaraa.

Ingrid oli tehnyt näitä reissuja nyt vuoden verran. Miehet olivat olleet mukana koko ajan. He olivat vapaaehtoisia. Kun Ingrid seilasi kohti Lappeenrantaa, miehet alkoivat miettiä, mikä oli se piste, joka tähän tilanteeseen oli ajanut. Ehkä se oli vain monista puroista koostuva virta. Yksi miehistä muisteli sitä, kun valtiollinen yleisradiokanava otti lopullisesti agendakseen suomalaisuuden halventamisen ja humanitaarisen maahanmuuton nostamisen itseisarvoksi ilman mitään selitystä, että miksi näin pitäisi tapahtua. Toinen muisteli sitä, kun Lähi-idästä palanneille elämysterroristeille oltiin viranomaisten taholta vuosien työnä kehitetty kallis hoivakoneisto, samaan aikaan kun suomalaiset vammautuneet rauhanturvaajat jäivät omilleen.

Kolmas muisteli tajunneensa lopullisen muutoksen siitä, kun pääministeri Stubb oli todennut, että ei ole olemassa enää oikeistoa ja vasemmistoa. Oli vain globaalisesti ajattelevat ja paikallisesti ajattelevat. Ja tavallaanhan hän oli oikeassa. Jätti vain sanomatta sen, että globaalit aikovat jyrätä oman utopiansa väkisin läpi.

Niin kuin olivat sitten tehneetkin. Euroopan liittovaltion myötä Suomikin oltiin pakotettu niin sanottuun vastuunkantoon. Maahan oltiin nopealla aikavälillä kuskattu kaksisataa tuhatta humanitaarista maahanmuuttajaa ja annettiin ymmärtää, että tämä oli vasta alkua. Nämä tulijat sijoitettiin ympäri Suomea, ja luonnollisesti heille taattiin sama elintaso, kuin mitä aikaisemmillakin tulijoilla oli ollut. Siitä asiasta tinkimisestä ei sallittu edes keskustelua.

Koska maassa vientiteollisuuden työpaikat olivat vuosien mittaan jatkuvasti vähentyneet ja verotulot sitä myötä, eikä uutta valtionvelkaakaan enää saatu, sai tämä aikaan sen että kantasuomalaisia palvellut sosiaalisektori yksinkertaisesti lakkasi olemasta. Mikäli työttömäksi joutuneilla suomalaisilla oli omaisuutta, sosiaalitoimistot ilmoittivat, että heille ei anneta minkäänlaista päivärahaa, vaan heidän oli myytävä autonsa ja omakotitalonsa. Mutta taloille ei ollut ostajia. Kaikki olivat yhtä kusessa. Niinpä maahanmuuttovirasto käytti tilaisuutta hyväkseen ja osti suuren määrän omakotitaloja pilkkahintaan. Ihmisillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin myydä. Suomessa päädyttiin siihen, että suomalaiset joutuivat muuttamaan asuntoloihin ja heidän koteihinsa muuttivat jotkut toiset, jotka eivät edes osanneet lausua sen paikkakunnan nimeä, johon he tulivat elätettäväksi.

Siihen pinna sitten katkesikin. Minkäänlaisia mielenosoituksia ei pidetty. Suomalaiseen tapaan ei mölisevä kulkue oikein kuulu. Mutta Ingrid ja samankaltaiset laivat alkoivat tehdä matkojaan. Ja muualta tulleet alkoivat muuttaa paniikissa eteläiseen Suomeen. Sillä ihmisiä alkoi vain kadota. Jälkeäkään jättämättä. Nacht und nebel. Kappaletavaraa. Helsingin hallinto vannoi edelleen sinikeltaisten värien nimeen, mutta vuoden sisällä se oli tajunnut, että sillä oli hallinnassaan pienempi alue kuin punaisilla vuonna 1918. Ja päivä päivältä, tunti tunnilta, kilometri kilometriltä se siirtyi kohti etelää. Ei ollut mitään taisteluja. Ei mitään rintamaa. Helsingin hallinto vain yksinkertaisesti lakkasi olemassa maakunnissa. Siitä ei piitattu. Sitä ei kuunneltu. Sinivalkoisessa Suomessa asuvat yritykset toimittivat veroäyrinsä jonnekin aivan muualle kuin Helsingin eurohallintoon. Kunnanvirastot eivät vastanneet Helsingin yhteydenottoyrityksiin. Ja jos joskus vastasivatkin, niin vastaajina olivat Helsingin hallinnolle täysin oudot henkilöt.

Aina suurempi osa Suomea muuttui Helsingille mustaksi aukoksi, eikä se tiennyt, mitä siellä tapahtui. Ainoastaan se, että se oli organisoitunut ja varustautunut. Ja se varustautui edelleen.

Sillä laivat seilasivat vieläkin. Ingrid oli palannut Lappeenrantaan. Miehistö lepäsi. Voimia tarvittiin, sillä edessä oli jälleen uusi purjehdus. Ingrid seilaisi jälleen Viipuriin. Mutta sieltä ei palattaisikaan Saimaalle, vaan jatkettaisiin länteen. Ensiksi Kotkaan, jossa Ingridistä purettaisiin vihreäksi maalattuja puulaatikoita, joissa oli kyrillisiä kirjaimia. Ja laivaan lastattaisiin kappaletavaraa, joka matkaa jatkettaessa upotettaisiin Suomenlahteen.

Siitä jatkettaisiin edelleen Uuteenkaupunkiin, Raumalle ja sieltä Vaasaan. Vaasan jälkeen mentäisiin vielä lännemmäksi, Uumajaan. Sielläkin purettaisiin lastia, ja otettaisiin kyytiin suomalaisia miehiä, jotka olivat auttaneet ruotsalaisia oman, alkavan toimintansa organisoimisessa. Uumajastakin olisi tulossa mukaan kappaletavaraa.

Pohjoisesta se alkaisi Ruotsissakin.


39 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ykä kuvaa tuossa aika rujosti sen, miten voi käydä jos hallinnon moraalinen legitimeetti pettää kansan silmissä. Ei tarvita mitään vallankumousta. Vallan ignrointi riittää varsin pitkälle.

Ruotsissa, Saksassa, Britanniassa, Ranskassa ja monessa muussa Euroopan maassa on jo taidettu saavuttaa se vaihe, jossa esim. poliisien, sosiaali- ja terveysalan, vartijoiden, sotilaiden, opettajien, kaupallisten palvelualojen, taksi- ja bussikuskien jne. parissa on ruohonjuuritasolla täysin erilainen toiminta- ja moraalikoodi kuin keskijohdosta ylöspäin. Sinne esimiessuuntaan sovelletaan sitten kollektiivisesti herkkusieniperiaatetta - pidetään ne pimennossa ja syötetään niille paskaa.

Käytännössä tilanne tarkoittaa sitä, että hallinnollisissa linjaorganisaatioissa komento- ja raportointiketjun raportointilinja on katkennut kokonaan. Siitä on hyvin, hyvin lyhyt matka siihen, että myös komentolinja menee umpeen. Tuossa kohtaa moinen prosessi on jo alkanut.

Stubb on siinä suhteessa oikeassa että on olemassa jyrkkä jako globaalisti ja lokaalisti ajattelevien välillä. Sen Stubiootti jättää sanomatta että kuin noin sata prosenttia ihmisistä elää lokaalisti eikä globaalisti niin tämä globaali joukkue on määrältään ja painoarvoltaan heikompi ja tarvitsee lokaalisti elävien moraalisen, aineellisen ja juridisen mandaatin voidakseen globalisoida jatkossakin. Sen sijaan nämä lokaalisti olevat, elävät ja identifioituvat eivät tarvitse globalisteilta minkäänlaista mandaattia.

Lisäksi tilanne on se, että nimenomaan lokaalisuus on se nouseva, teknologisen kehityksen, yhteiskunnallisen muutoksen, tiedon lisääntymisen ja saavutettavuuden paranemisen tukema trendi. Globalismi - etenkin keskittämispolitiikkaan liitettynä - on tayloristisen menneen maailman horjuvia virtauksia. Se ei poistu, mutta sen painoarvo vähenee. Lisäksi globalismissakin tapahtuu siirtymistä lokalisoitumisen suuntaan. Stubiootti huutelee siis viisauksia mätänevän laivan kannelta.

Sitä toivon että tässä maassa ei enää ikinä tulisi mitään kyyditsemisten tai katoamisten tapaista ilmiötä. Mutta kun Eurooppa on menossa syvemmälle kohti intifadaa ja sisällissotien/terrorismin jatkumoa niin eiköhän tuo silti ole kaikista toiveista huolimatta edessä.

Jumala meitä armahtakoon - myös meiltä itseltämme.

Anonyymi kirjoitti...

Olen Ano1. kanssa juurikin samaa mieltä. Six,eiku,four-pack johtajilta on kadonnut todellisuuden taju jo aikaa sitten ja nykymenon jatkaminen saattaa johtaa vakaviin yhteiskunnallisiin ongelmiin. Yhä useampi kansalainen kun on ruvennut ajattelemaan entisen neuvostokansalaisen tavoin "paperi on paperia, käytäntö on käytäntöä". Keskusjohdoltamme ja nk. punavihreältä kansanosalta on kadonnut käsitys siitä että Suomi on helvetin suuri maa joka jatkuu myös kehä III:n ulkopuolelle ja samalla on suljettu silmät sellaisilta pikkuasioilta että kun ihmiseltä viedään elämisen mahdollisuudet ja siirrytään jatkuvaan kyykyttämiseen saattaa joku jopa radikalisoitua.

T. aNo

Jani Alander kirjoitti...

Sais alkaa se Ingrid jo liikennöinnin. Eka tarvisi sitä "puutavaraa" saada vähän enämpi, jotta saataisin kappaletavara liikennöintikin sujumaan...

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka osuva kirjoitus Tornion maihinnousun 70-vuotispäivänä.
On sitä osattu matkustaa ennenkin...

-Tvälups-

Arska kirjoitti...

Mietin Perskeleen kirjoituksia tuossa hirvipassissa.
Meitä kai on 200000 miestä aseissa ja kovat piipussa. Nytkin.

Mutta tarina jonka kuulin eräältä upseerilta -70 luvulla.
Aikoinaan, Kekkosen aikoina, oli Suomessa Neuvostoliiton presidentti hirvijahdissa.
Olivat kulkeneet autolla ja nähneet paljon hirvimiehiä.
Kekkoselta oli kysytty, paljonkos suomalaisia metsästää hirveä.
Kekkonen oli vastannut että 300000 miestä aloittaa metsästyksen nyt.
Oli tullut supinaa venäläisten kesken.

Illalla, Kekkoselle oli tultu sitten presidentin voimalla sanomaan, että Suomessa täytyy hirvenmetsästys lopettaa.
Kekkonen oli virkannut että hän ei halua 300000 metsästäjää eduskuntatalolle, kiväärien kanssa.

Kekkonen ymmärsi, mitä on reservi.

Nyt saunaan. Seuran kaikki hirvet kaadettu.
Vaikka alueella on kaksi isoa susilaumaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se Kekkos juttu oli -80 luvun puolessa.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Puutavara-alus Ingridin tarina taitaa olla ajalta, joka on yli Viisi päivää kello Viiden jälkeen? ;)

Näin tuumaili vanha tuttavani, Ogadenin sodan veteraani.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, aNo:lle, Jani Alanderille, Taisteluvälineupseerille, Arskalle (joka oli vissiin myös täsmennyksineen se seuraava Ano) ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne. Oikeastaan tuo Ano1:n kommentti kattoi kokonaan sen, mitä ajoin takaa. Stubb ja kaltaisensa ovat globalisteja ja samalla tietysti utopisteja. Heillä on siihen varaa, koska heidän ei tarvitse miettiä omaa elantoaan. En tiedä, onko heidän koskaan tarvinnutkaan tehdä niin. Tavallisella ihmisellä ei riitä voimavarat eikä mielenkiinto ajatella kovin globaalisti. Elämä ja läheiset ovat lähellä, ja siinä elämässä päivittäinen toimeentulo vie huomattavan osan. Siinä oppii, että käytettävä raha on ensin tienattava.

Jossain aikaisemmassa tämäntyyppisessä blogikirjoituksessa tuli kommentteja, että eivät suomalaiset enää mihinkään vastarintaan kykene. Eivät aktiiviseen eivätkä passiiviseen. Äkkikatsomalla tietysti vaikuttaa niin, sillä suomalaiset ovat edelleenkin kuuliaisia ja suorastaan lammasmaisia hallintoalamaisia. Mutta suomalaisia voisi myös verrata siihen porukan rauhallisimpaan mieheen. Siihen, jota ei kannata ärsyttää, sillä kun se lopulta hermostuu, se hermostuu eniten.

Hyvä esimerkki samanlaisesta hermostumisesta ovat juutalaiset. Ne menivät aikanaan kiltisti teurastettavaksi, kun saksalaiset viranomaiset niin vaativat. Muutamaa vuotta myöhemmin ne totesivat, että eivät ota vastaan käskyjä kuin itseltään ja panivat pleksiin koko arabimaailmaa.

Minäkään en halua minkäänlaista väkivaltaa. Mutta maamme johto ei näytä tajuavan, että sillä porukan rauhallisemmallakaan ei pinna veny loputtomiin. Mikäli EU:n vaatimukset ”vastuun jakamisesta” toteutuvat, eli mikäli Suomesta tulee ihmisjätteen kaatopaikka, se pinna saattaa lopullisesti katketa.

Anonyymi kirjoitti...

No niin,melkeen meni 50 vuotta(kuukautta vaille),ettei
ole tullut kirjoiteltua tai kommentoitua netissä mitään,mutta niin se on pojjaat,että Ykälle tuli yksi turha sana viimeseen kommenttiinsa;ei saata pinna katketa,vaan se katkeaa!Tulee mieleen viimeinen puhelu isälle ennen hänen kuolemaansa,totesi,että seuraava sairaalamatka on sitten viimenen,mutta ei haittaa,on tullut nähtyä Suomen parhaat ajat ja valitettavasti tämä nyky touhu tulee johtamaan sellaseen surkeuteen,ettei sitä halua nähdä.Oikeassa oli isä,vaikka tavallinen typerä suomalainen duunari olikin,kuten olen itsekin.
T:Vesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veskulle ja onnittelut etukäteen 50-vuotispäiviesi johdosta. Mutta sinullakin oli kommentissasi yksi turha sana. Ota lauseesta ” tavallinen typerä suomalainen duunari” se sana ”typerä” pois turhana. Vaikka meitä suorittavan tason työntekijöitä esmes joku elämästä vieraantunut teatteritaiteen professori saattaa typerinä pitääkin, niin ei me sitä hänen päätöksellään olla. Ja tulee muistaa, että me pärjäämme ilman tämän professorin ”työpanosta” aivan hyvin, mutta hän ei selviä ilman meidän työpanostamme.

Anonyymi kirjoitti...

Jotain tässä yhteiskunnassa on pahasti vialla.

Nykyisellä maahanmuuttopolitiikalla eurooppaa ajetaan selvästi kohti konfliktia. Tulemme vielä elinaikanamme näkemään euroopassa sodan ja sitä sotaa ei käydä kansallisvaltioiden välillä ja siinä sodassa univormuilla ei myöskään ole niin suurta merkitystä. Oikeastaan konflikti on jo alkanut matalan intensiteetin sotana, tämä on asia jota päättäjämme eivät halua nähdä tai tunnustaa. Oikeastaan tästä herää eräs varsin mielnkiintoinen kysymys, miksi näin tapahtuu ja kuka siitä hyötyy...

Yritän kuitenkin katsoa tulevaisuuteen edes hiukan toiveikkaana, sillä tiedän, että en ole ajatuksineni yksin. Nyt todennäköisesti katsotaan kuinka pitkälle heiluri heilahtaa ennenkuin sen suunta muuttuu. Miten se muutos tulee tapahtumaan onkin sitten toinen tarina...

Muutos voi olla hyvinkin nopea ja raju, tietäen suomalaisen luonteen.

- Ink Visitor

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin sanottu tuo "porukan rauhallisin mies, jota ei kannata ärsyttää" vaikka olenkin eri mieltä kohdasta "hermostuu eniten". Näiden rauhallisimpien miesten vaarallisuuspotentiaali ei nimittäin mielestän pohjaudu hermostumiseen vaan yhdistelmään laskelmoivuutta, taipumattomuutta, rohkeutta ja periaatteellisuutta.

Hermostuvaa voi ohjata provosoimisen kautta. Näitä ei. Todennäköisempää on joutua itse provosoimisen kautta ohjatuksi jos lähtee kokeilemaan näiden kanssa sitä, että kuka jää jäljelle.

Suurimmalle osalle ihmisistä erilaiset yhteenotot ovat ensisijaisesti nokkimisjärjestyspeliä. Niillä hankitaan asemaa, valtaa, kyykyttämismahdollisuuksia, liittolaisia, alamaisia ja näiden kautta mielihyvää.

Sitten ovat ihan erikseen ne henkilöt, jotka eivät tule ollenkaan mukaan noihin lapsellisiin nokkimisjärjestyspeleihin. Jo heidän olemassaolonsa on tietenkin loukkaus nokkimajärjestyksiä ja muuta pikkusieluisuutta elämänsä keskiöissä pitäville kusipäille. Niinpä nämä nokkimajärjestysten ulkopuolella pysyttelevät ovat koko elämänsä saaneet osakseen aiheetonta ja oikeudetonta silmille ja varpaille hyppimistä + selkään puukottamista. Ja kun näillä nokkimajärjestyskeskeisillä tapauksilla tuppaa olemaan sellainen kunniakulttuurimainen harhakuva että ystävällisyys ja hyväntahtoisuus on heikkoutta ja oikeuttaa ylikävelemiseen niin joskus joku noista paskoista sitten tekee sen virheen että koittaa onneaan puoli milliä tai viisi kilometriä liian pitkälle.

Mutta kun/jos tuon nokkimajärjestysten ulkopuolelle asettumisen takana onkin nimenomaan sellainen henkinen vahvuus, joka ei tarvitse sitä nokkimajärjestystä ja liehittelevää alamaislaumaa pysyäkseen koossa, niin tossa kohtaa peli muuttuu kokonaan.

Tämmöiselle sisäpuoliselle ulkopuolisellehan yhteenotoissa ei ole kyse sosiaalisesta järjestyksestä vaan olemassaolon taistelusta. Tällöin toimintalogiikka ei kuulu että "se ratkaisee, että miltä asiat saadaan näyttämään pikkusieluisten vajakkien kollektiivisessa piipityspiirissä" vaan "se pärjää, jonka olemassaolo jatkuu, se, ei, jonka olemassaolo päättyy". Ja olemassaolon taisteluahan ei saa tai pidä vaaranaa sillä että provosoidutaan tai antaudutaan tunteiden vietäviksi väärällä hetkellä.

Israelissa ei pidetä kenraalina eikä minään ketään sellaista jolla ei ole kanttia itkeä häpeilemättä sotilaiden haudoilla. Siinä on kyse juuri siitä että organisaation huipulle on valittu parhaat - ne, jotka eivät keskitys lapsellisiin nokkimajärjestys- ja urheilukenttähierarkia-asioihin vaan todellisuuteen - olemassaolon taisteluun.

Näiltä nokkimajärjestysnööseiltä menee yleensä pupu pöksyyn kun tulee kova paikka. Tai jos ei niin keskitytään näyttämään eikä saamaan aikaan. Nämä eivät koskaan tajua että rohkeutta ei ole pelottomuus vaan se, että kykenee toimimaan pelosta riippumatta. Niinpä he koittavat näytellä pelotonta (eli tyhmää) ja toisinaan onnistuvatkin siinä hyvin.

Nokkimajärjestysten ulkopuolella viihtyville elämä on usein opettanut että jossain vaiheessa on pakko lakata joustamasta ja seistä omalla tontillaan täysin taipumatta. Vähän tyhmemmille tämä tuppaa tulemaan yllätyksenä - samoin kuin se periaatteellisuus jolla taipumattomuus jatkuu.

Sekä kunniakulttuurien että kotimaan white trash -väestön edustajille nämä helppotajuiset asiat eivät tunnu juurikaan aukenevan. Kun on pää liian syvällä perseessä, niin lakkaa näkemästä todellisuutta. Oma napa väärästä suunnasta katsottuna peittää todellisuuden tehokkaasti näkyvistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ink Visitorille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Ink Visitor: Kiitos linkistä, jonka lähetit ja jota käytin osana kirjoitusta. Haluaisin kovasti sanoa, että olet väärässä ja edessämme on ruusuinen tulevaisuus, mutta silloin valehtelisin. Ruotsin tilanne näyttää meille, mitä tuleman pitää. Tosin voi olla, pahimmillaan, että Ruotsi yksinkertaisesti valitsee alistumisen. En usko, että Suomi sitä tekee.

Ano: Olen kyllä varsin pitkälle samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Mietin vaan suomalaisia ihmisiä, ovat meinaan kovasti muuttuneet sitten viime suuren rähinän. Sen huomaa työpaikoilla, harrastuksissa, kirkossa, missä nyt vaan on puheissa ja kuulolla.

Tarkoitan sitä, että osa suomalaisista on aivopesty kannattamaan nykyistä politiikkaa ja niin he tekevät vaikka kuinka ympäröivä empiria muuta todistaisi. Sitten on nämä älyllisesti laiskat tv:n katsojat, jotka eivät kyseenalaista mitään, kun ei satu yhteiskunnalliset asiat kovin kiinnostamaan. Tosin ne alkavat kiinnostamaan heitä viimeistään sitten kun on jo hieman myöhäistä. Nämä kaksi ryhmää ovat poliittisen ja taloudellisen eliitin ja ”älymystön” ohjailtavissa. Tavallaan he ovat jo menetettyjä.

Kolmantena ryhmänä ovat nykymenon kyseenalaistavat ja itsenäisesti ajattelevat. Heille nykytilanne ja varsinkin tulevaisuus on huolestuttava ja ainakin osa heistä olisi valmis asialle jotain tekemäänkin – kun vain tietäisi mitä. Ongelmana heillä on joukon hajanaisuus ja pieni koko.

Lisäksi kaikki mediat nettiä lukuun ottamatta ovat vastapuolen hallussa. Sumutus saa siis jatkua: esim. tiistain Ajankohtaisessa kakkosessa rinnastettiin monikulttuurisessa hengessä surutta Akseli ja Elina Mohammediin ja Aishaan. Tietämättömyyttä vai tahallista?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Varmaan pitkälle totta. Ihmiset ovat median ohjailtavissa. Osittain se on henkistä laiskuutta. Muutakin tietoa voisi hankkia. Minulla on yksi hyvä kaveri, jonka kanssa on tullut oltua hyvin pitkään tekemisissä. Järkevä ja asiallinen mies. Kunnes päästään näihin tiettyihin asioihin. Hän on todennut, että ei hän halua mitään nettiä tönkiä, vaan hän haluaa lukea Maakuntalehteä, koska hän haluaa lukea toimitettua tekstiä. Eikä hän tajua, että se ns. toimitettu teksti on ollut tietyn suunnan poliittisesti värittämää mielipidekirjoitusta jo iät ajat. En ole aikoihin jaksanut riidellä asiasta hänen kanssaan. Me puhutaan jostain ihan muusta ja tullaan hyvin toimeen.

Oliskos sulla siihen Ajankohtaisen kakkosen juttuun linkkiä heittää?

Anonyymi kirjoitti...

Miten Viro menettelee tässä tarinassa? Varmaan Ingrid hakee sieltäkin tarvikkeita.

Historix kirjoitti...

Pyytämäsi linkki on tällainen: http://areena.yle.fi/tv/2160153

Ohjelmassa käsiteltiin useita aiheita: ”Suomalaiskonsernien veroale EU:ssa. Sotaisa samuraihenki palaa Japaniin. Toimittaja eli viikon verkossa. Timo Kiiskinen, mies menestyslevyjen takana. Juontajina Salla Paajanen ja Jyrki Richt.”

Se Mohammed ja Aisha -kohta tulee lauluntekijä Kiiskisen osiossa. Jännästi siinä aikaisemmassa Japanin jutussa on taas löydetty nationalisteja ja äärioikeistolaisia. Sitä kun ei saisi enää edes puolustaa maataan tai olla siitä ylpeä.

Piti lisäämäni tuohon edelliseen kirjoitukseeni, että tv-kansan sieluista käydään mielikuvien tasolla melkoinen taistelu varsinkin aina ennen vaaleja. Eliitin mediat rummuttavat sopivaksi katsomiaan agendoja ja pyrkivät mitätöimään vastapuolen, eli nykyiseen harjoitettuun politiikkaan nuivasti suhtautuvien näkökannat. Erityisen härskisti tämä näkyi Ruotsin taannoisissa vaaleissa, jossa tuntui olevan lopulta vain kaksi puoluetta: hyvät ja pahat! Siinä sitten se kansanosa, jota asia ei kauhiammin kiinnosta tekee äänestyspäätöksensä iltapäivälehtien ja tv:n viihdeohjelmien valistamana.

Anonyymi kirjoitti...

Jos vertaa Stubbia ja Vapaavuorta niin se on kuin vertaisi ruttoa ja koleraa. Mutta ehkä se kolera voisi kelvata rimaa hipoen hetken ajaksi. Vapaavuori on umpikiero ja mulkku, ei siitä pääse mihinkään. Silti hän lienee pikkuriikkisen enemmän realisti ja todellisuudentajuinen. Ehkä Vapaavuori ei myöskään ole yhtä tyhmä kuin Stubb. Meinaan kun Stubb ei ole edes kiero huijari vaan aidosti tyhmä, typerä ja irrationaalinen. Vapaavuori ei tietääkseni ole sefie/twitter-narsisti. Jollain tavoin Vapaavuori on todellisemman tuntuinen. Jos hän suostuisi samaan pöytään juomaan oluttuopin ja polttamaan tupakan tai sikarin niin siinäkin olisi tietty inhimillinen piirre.

Jostain kuulin sanonnan että älä luota kehenkään joka on absolutisti tai kasvissyöjä, puhumattakaan molempia. Se nimittäin kertoo taipumuksesta ehdottomuuksiin ja kyvyttyömyydestä ja haluttomuudesta joustaa jos tarve vaatii.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tosta kappaletavarasta mieleen yksi ikävänhupaisa asia. Miten se taas olikaan… Suomi on siis se maailman maa josta on suhteessa väkilukuun lähtenyt eniten muhamettilaisia ISISin riveihin kuolemaan? Eli siis… Joku on kadonnut salaperäisesti ja jättänyt jälkeensä lähinnä lapun jossa kerrotaan että velvollisuus kutsuu ja voi olla että paluuta ei ole tiedossa?

Totanoin… Jokos te ootte aloittaneet ton kappaletavaran rahtaamisen ja kuka teistä oikein harjoittaa joko turkistahausta, kalanviljeystä tai pitää isoa sikalaa? Ja ohjaatteko te ensteks pariksi kuukaudeksi ne kappaletavaran kelan tuet Clean Tech -toimintaan tarpeeksi monen Syyrialaisen ja Libanonilaisen pankin kautta vai jätättekö ne suosiolla verottajalle?

Ton kappaletavaradeletoinnin eli suomeksi kansanmurhaamisen sijaan olisi kuitenkin kiva kokeilla poliittisia, sosiaalisia, juridisia ja ennen kaikkea taloudellisia keinoja ensteks. Eli väärin perustein tapahtuvalta maahanmuutolta taikaseinä umpeen, palvelut minimiin, kotoutumisvastuu kotoutujille, työskentelyvelvoite ja oleskelulupaa vain ja ainoastaan siksi ajaksi että sieltä kotimaasta aukeaa edes joku kulma tykkitulettomaksi ja vainottomaksi vyöhykkeeksi. Sitten saman tien takaisin.

Becker kirjoitti...

Filkkaa ei ole tiettävästi kuvattu Ruotsissa, mutta juuri näille tämän maailmankatsomuksen omaaville pienokaisille Peppi Pitkätossu oli liian rasisitista luettavaa.

https://www.youtube.com/watch?v=V1ZbHckg0FM#t=55

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Historixille, Ano1:lle, Beckerille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Vieras:

Viesti 1: Varmaankin Viro jatkaisi samalla järkevällä linjalla kuin nytkin.

Viesti 2: Olet mitä todennäköisimmin oikeassa tuossa Stubb / Vapaavuori-tuumailussasi. Mutta minä kyllä tunnen parikin absolutistia, jotka ovat ihan tolkun miehiä. Samoin jopa yhden kasvissyöjän. Hän ei tosin ole absolutisti.

Historix: Kiitos linkistä. En ole vielä ehtinyt katsoa, kun on olevinaan vähän kiirettä ja olen vielä viikonlopun Lällävedellä. Tuosta mediamyllytyksestä yleensäkin puhut totta. Saa nähdä, minkälainen loskanheitto alkaa, kun meillä mennään kohti seuraavia vaaleja. Luulen tosin, että ihan ruotsalaiselle tasolle ei täällä pudota.

Ano1: Tuota tämäkin blogi ajaa takaa. Tämähän oli vain kirjoitus yhdestä mahdollisesta vielä toteutumattomasta tulevaisuudesta. Ei kehotus tappaa ketään.

Becker: Kiitos linkistä. Kannattaa muittenkin katsoa. Suvaitsevaista islamilaista lastenkasvatusta. Peppiä käsittääkseni sensuroivat nimenomaan han-ruotsalaiset. ne kun keksivät niitä loukkaantumisen aiheita sieltäkin, mistä ”varsinaiset” eivät edes hoksaa. Tuota Peppiähän ei muuten sensuroitu vielä tarpeeksi. Minä kun muistelen, että ainakin tv-sarjassa esiintynyt lastenvalvojaämmä oli kovasti miehiin päin kallellaan. Kyllä hänen suuntauksensa on ehdottomasti korjattava edistyksellisempään suuntaan.

Ano2: Niin kuin Kullervon kirjoituksesta huomaa, tämä on tiedetty Suomessakin jo vuosia. Mutta asiasta on haluttu vaieta.

Anonyymi kirjoitti...

Tunnen paljon ihmisiä, joita on alkanut kiinnostaa yksinkertainen elämä. Harjoittavat itseään metsästämään, kestämään nälkää ja kylmää ja toimimaan puutteellisilla varusteilla. Sitä kun ei koskaan tiedä mitä taitoja tulevaisuudessa tarvitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jossain aiemmassa viestissä pähkäilin miten noita Israelin öljynporauslauttoja. Laivat voivat torjua merta pitkin tapahtuvan hyökkäyksen. Unohdin kysyä miten menetellään silloin jos joku aikoo ampua ohjuksia maasta käsin, vaikka satojen kilometrien päästä. Pitää olla semmoisia laivoja joilla voidaan torjuta ohjuksia. Tai sitten ohjustentorjunta pitää suorittaa maasta. Ennakoiva isku olisi semmoinen että kun tiedetään missä joku aikoo kohta ampua ohjuksen, ammutaan se ampumapaikka hajalle.

Becker kirjoitti...

Tässä skenariossa oli aika mielenkiintoisia piirteitä sekä sujuva tarinan kulku, tuttuun tyyliin.
Jos hallinto todellakin menettää legitimeettinsä, niin kuka sitä jää puolustamaan. Poliisi, rajavartiosto
sekä vapaaehtoisista kootut puolustusvoimat. Kuka lähtee hallinnon puolesta omaa kansaa vastaan?
Saako asekätkentäjuttu uuden version?
Keskinäisten riitojen, sakotuksen maksimoinnin ja oikeusjuttujen kalvama poliisilaitos sekä demlan
kyllästämä oikeuslaitos eivät herätä luottamusta. Demokratia ei ole mikään itsestään pystyssä pysyvä olomoto, vaan sitä pitää valvoa ja vahtia.

Näin tuon Stubbin Globaali ja lokaali lässytyksen jossain aamuteeveen ohjelmassa, siis ennen pääministeripostia. Hyi helvetti ajattelin, sillä hän antaa kautta rantain ymmärtää, että suuri osa kansaa on idiootteja kun eivät ymmärrä hyvän päälle.
Asiat on maassa päin persettä, mutta Kokoomuksen kurkihirren alla iloa hymyä riittää.
Konflikti on tulossa, tosin kipinä ei natsaa Suomessa, vaan jossain Euroopassa luultavimmin.

"Ingrid" saattanee joskus tulevaisuudessa seilatakkin, toivottavasti vain ei Suomen rannikolla.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ,Ykä, 50-vuotisonnitteluista.Joo,sarkasmilla tosiaan käytin sitä "typerä" sanaa duunareista,viitaten juuri noiden "huippuasiantuntioiden" ja "jo lähes melkeen ehkä yllätysnobelistien" ynm. kansanvaihtajien mielipiteeseen,itsekin duunarina kuulun joukkoon,joka ei älyä olla kiitollinen,kun saa moisia "Ajatusten Vantaanjokia" pitää hengissä hienoissa viroissaan verovaroin maksettujen palkkojen,apurahojen ja "kulttuuripalkintojen" avulla.Mutta onkohan meidän hallintoeliitti jo suunnittelemassa "kappaletavara"kuljetuksia,aivan eri miesten toimesta?Tällaset Awat Hama Salihit,josta TT on kertonut,voivat ollakin näitä kippareita hallituksen kaavailussa,gastina vihervasemmistoanarkisteja ja uussuomalaisia "sotaveteraaneja".Ja upotettavana tietysti väärinajattelevat,multikultin ihanuutta ymmärtämättömät han-sumalaiset.Meinaan,aseet halutaan kovasti pois kansan käsistä,nyt jo vrvelitkin on ilmeinen uhka eliitille,kun kalojen väsytys rinnastetaan eläinrääkkäykseen...Ja samaan aikaan toisaalla IS ja muut vastaavat "rauhanliikkeet" etenevät,mikä huomioitavaa,niin kokoajan putkahtaa esiin yhteyksiä Suomeen,vaikka meillähän on vain rauhaa ja "oikeaa islamia"kannattavia työvoimapulan poistajia.
T:Vesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano:lle, Vieraalle, Beckerille ja Veskulle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Eikä noista taidoista haittaa ole opetella noin yleensäkään. Ei välttämättä tule mitään sotaa, mutta eihän se automaattinen hyvinvointi ajasta ikuisuuteen mikään itsestäänselvyys ole.

Vieras: Harmi, ettei ”Ammattisotilas”-blogi ole päivittänyt toimintaansa pariin vuoteen. Olisit voinut kysyä noita häneltä. Minä kun en pysty tuommosia kuin vain arvailemaan.

Becker: Totta tuo. Ongelman ydin lienee siinä, että valtaeliittimme kuvittelee kansan siunaavan sen toiminnan loputtomiin saakka ihan vain sen takia kun kansan kuuluu siunata valtaeliitin toiminta, teki se sitten mitä hyvänsä.

Vesku: Luulen, ettei hallintoeliitti ihan vielä tällaisia suunnittele, viitaten juuri siihen, mitä Beckerille kommentoin. Se uskoo pelkän määräyksen riittävän ainaiseen kuuliaisuuteen. Jos tällaisia ”kappaletavarakuljetuksia” suunniteltaisiin mainitsemiesi tahojen toimesta, saattaisi se touhu täällä Suomessa loppua melko lyhyeen. Meillä kun niitä aseita ei ole takavarikoitu, ja jos niitä meinataan takavarikoida, ne yksinkertaisesti katoavat.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän näyttää siltä että tää kotimainen poliitinen rälssi alkaa miettiä asioita vähän eri näkökulmasta. Ne ovat olleet nyt parisen vuotta ihan kuin niille olisi tullut yllätyksenä se, että esim. Britannian, Ranskan, Saksan, Italian, Belgian, Tanskan ja monen muun eurooppalaisen sivistysmaana pidetyn maan poliittisella kentällä sekä arvonkonservatiivisuuteen, porvarillisuuteen että myös maahanmuuttopolitiikkaan suhtaudutan epäruotsalaisesti eli aivan kuin ne olisivat ihan normaalin maailman normaaleita asioita eivätkä jonkin ääriliikkeen ajamia ääri-ilmiöitä.

Nyt kun pääministerikin on lausunut että hallitus on jo tehnyt varsinaiset hommat ja jäljellä on vain vaaleja edeltävää näpertelyä ja vaaleihin valmistautumista, niin moni puolue tulee muuttamamaan kellonsa ääntä varsin reilusti.

Humamuilun rajaton ylistäminen on jo lähes loppunut. Pakkokuntaliitoksia vältellään aiheena hallituspuolueissa viimeiseen asti. Homoilustelun ihannointia ei enää pakkosyötetä samalla tavalla. Haja-asutusalueiden elinkelvottomaksi tekemiseen pyrkivät aloitteet ovat vaienneet. Energiapolitiikka ei ole enää ihan yhtä De Röda -henkistä. Välillä myönnetään ihan ääneen että ei se armeija enää kiviritsoilla ja malli kajanderilla/kataisella pärjää… Keskustassa se vähä-älyisin arvolipilaarisiipi on painettu sivummalle ja siirrytty paljon perinteisemmälle linjalle…

Jos Demulit saavat oikein veret seisauttavan rökäletappion ja joutuvat jäämään yhdessä Vasemmistoliiton kanssa seuraavan hallituksen ulkopuolelle niin sillä tulee taatusti olemaan raju vaikutus tämän maan poliittisen rälssin koostumukseen. Voisi melkein luulla että vähän kaikki poliittisia nimityksiä sisältävä toiminta tervehtyisi moisesta edes vähän.

Ja kun Ruotsin poliittinen klowneria näyttää siltä, että sen nykyinen hallitus ei ehkä pysy pystyssä edes Suomen seuraaviin vaaleihin asti niin tuntuu vähän siltä että ehkä tässä poliittisessa pohjolassa on viriämässä ihan uutta toivoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, tommosta hajua on kyllä. Sinänsä emme voi ennustaa, että mitä sitten vaalien jälkeen tapahtuu. Mutta hallitus on todellakin työnsä tehnyt, ja vaalien lähestyessä valtapuolueillakin on mahdollisuus puhua mälkyttää mitä haluaa. Vaalien jälkeenhän sitten puheet ja lupaukset voidaan perua ”vastuun kantamiseen” vedoten.

Anonyymi kirjoitti...

Tiedän ettei Ykä ole sotilasasiantuntija mutta kysytään silti riskillä. Jos puolustusbudjetti per henki olisi Israelin tasoa eli 2,5–2,7-kertainen siihen nähden mitä se on ollut oikeasti, niin mitä sillä saisi? Tai edes Norjan tasoa eli 2-kertainen? Saadaanko vastaus sillä että vertaillaan minkälaiset härvelit on iipoilla tai turskilla ja kuvitellaan ne tsuhnien käyttöön?

En teidä hämääkö iipoilla budjetissa se että naiset suorittavat pakollisen palveluksen ja heitä on kapiaisina. Jätetään se tästä pois mutta budjetin suuruus pysyy samana.

Jätetään tässä jossittelussa pois meillä käytössä oleva naisten vapaaehtoinen palvelus mutta korvataan se vapaaehtoisella lottapalveluksella. Lottapalveluksessa saisi halutessaan asekoulutuksen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras.

Viesti 1: Valitettavasti tällä hetkellä näyttää siltä, että jos persut pääsevät seuraavissa eduskuntavaaleissa 15 – 17 prosenttiin, niin silloinkin on jo suht onnistuttu. Toivottavasti olen sinänsä tässä väärässä.

Viesti 2: En todellakaan ole sotilasasiantuntija, ainoastaan innokas harrastelija ja yli-ikäinen reserviläinen. Mutta onhan selvää, että jos puolustusbudjettimme tuplaantuisi, niin sen vaikutukset olisivat huomattavat nimenomaan asehankintoihin. Israelin naisiin kohdistuvasta aseellisesta palveluksesta en pysty sanomaan mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Persujen vaalivoittoa peräänkuuluttavalle "vieraalle":

Persujen vaalimenestys on ihan täysin Persujen omissa käsissä.

Jos Persut rakentavat tuttuun tapaan liikaa Soinin "suosion" ja "tätä me halutaan" -perspektiivin varaan niin Persut kisaavat SDP:n kanssa kolmannesta sijasta ja eivät taatusti ole hallitusta kokoavalle puolueelle mieluisa hallituskumppanivaihtoehto.

Jos taas Persut panostavat rajusti fiksuimpien naisehdokkaidensa (etenkin vähän nuorempien ja/tai koulutetumpien) nostamiseen, Terhon tapaisten älykkäiden ja aloitekykyisten kokeneempien ei-änkyrä -ehdokkaiden ja näiden aloitteiden ja menettelytapaosaamisen hyödyntämiseen sekä "kuinka tämä-ja-tämä tavoite on saavutettavissa" -puolen vahvaan painottamiseen, niin voivat uhata jopa tällä hetkellä kahden suurimman asemaa.

Eli Persujen kannalta tilanne näyttää todella huonolta. Tilannetta huonontaa vielä se, että Soini on jo muutaman vuoden hyökännyt liian rajusti luonnollisimman liittolaisensa eli KooDeen kimppuun. Se voi toki heikentää KooDeen asemaa - Kepun hyväksi. Aivan taatusti se verottaa Persujen kannatusta useita prosentteja sillä harva tykkää pienempiään potkivista koulukiusaajista. Ja niille jotka tykkäävät on jo ehdolla Stubb.

Jotenkin Persuilta on jäänyt poliittisen aikuistumisen prosessi kesken. Persut on juuttunut uhmaikäkäyttäytymiseen eli huutaa sitä, että mitä se tai sen ehdokkaat haluavat. Sen pitäisi tuoda järkevästi argumentoiden esille kustannustehokkaita ja realistisesti toteutettavia keinoja ja menetelmiä joilla kulloisetkin tavoitteet ovat saavutettavissa. Silloin ja vasta silloin se nousisi varteenotettavaksi äänestämisen kohteeksi myös niille äänestäjille, jotka haluavat äänestää jotakuta sellaista jolla on edes alkeellinen käsitys siitä, miten asiat tehdään ja toteutetaan.

Jos Persut olisi lähtenyt tolle tielle niin se olisi voinut surutta esittää omaa, aika kovaakin leikkauslistaansa ja siten haastaa muut isot puolueet esittämään puolestaan omat konkreettiset leikkauslistansa. Mutta Persut on valintansa tehnyt ja leikkii mieluummin ylikokoista uhmaikäistä kuin aikuistuu poliittisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Puolustusbudjetin tuplaamisesta kysyvälle:

Puolustusbudjetti on noin 2.75 miljardia. Siitä toimintamenot ovat noin 1.86 miljardia. Puolustusmateriaalihankinnat ovat noin 0.47 miljardia.

Leikitään että puolet kehitys- ja korruptioyhteistyömäärärahoista mätettäisiin puolustukseen. Se olisi noin 550 miljoonaa eli alle viidennes puolustuksen nykyrahoituksesta.

Mätetään tuo kuvitteellinen raha jakoon näin:
- Puolustusvoimien toimintamenoihin koulutustapauudistukseen ja koulutus- ja harjoitusmenetelmien kehittämiseen, uhkakirjaston ja siihen liittyvien vastatoimien valikoiman kehittämiseen sekä ennen kaikkea maakunta- ja paikallisjoukkotoimintaa ylösajavaan kertaamiseen 140 miljoonaa.
- Reserviläisjärjestöjen toiminnan voimakkaaseen monipuolistamiseen, niiden toimintakonseptin täydelliseen uudistamiseen ja niiden puolustusvoimiin liittymättömien yhteistoimintavalmiuksien kehittämiseen 8 miljoonaa.
- Viestintä-, tiedustelu-, tarkka-ampuja- ja maastoutumisjärjestelmiin 12 miljoonaa lisää.
- Valemaalijärjestelmiin 6 miljoonaa.
- Miehittämättömiin lennokkeihin järjestelmineen 40 miljoonaa lisää.
- Lähi-ilmatorjunnan, panssarintorjunnan ja merimaalien sekä raskaiden raketinheitinten ohjusjärjestelmiin 200 miljoonaa.
- Käytettyjen mutta meille sopivien järjestelmien ja yllä lueteltujen hankintojen "otetaan toi kokonaisuus niin saadaan se halvemmalla" tai "tota kokonaisuutta pitää täydentää jotta tähänastiset hankinnat pelittäisivät täydellä hyödyllä" -tyyppisiin yllättäviin menoihin 144 miljoonaa.

Yhteensä 550 miljoonaa.

Jokainen pohtikoon itse että miten iso vaikutus tuollaisella olisi esim. vaikka seuraavien kymmenen vuoden aikana kun kumuloituva vaikutus alkaisi pikkuhiljaa kertyä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Lisäisin tuohon sen, että Soini on kyllä varsin ikävästi välillä puukottanut omiakin selkään. Ja toivoisin puolueen tajuavan, että mediaa mielistelemällä se ei voita mitään.

Ano2: Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Soisin tuon mielelläni tapahtuvan.

Anonyymi kirjoitti...

Yllä olevat saisi siis sillä että puolitetaan kehitysapu ja siirretään se puolisko Puolustusvoimille. Mokutus, kehitysapu ja ilmastohumppa nollaan niin siitäkös kerättäisiin puolustusvoimille hyvät lisärahat.

Perutaan kantahenkilökunnan määriin tehdyt ja kaavaillut leikkaukset. Palautetaan henkilömäärät sekä rahat niihin indeksikorotuksella. Kapiaisten palkkoihin ja etuihinkin korotuksia. Ehkä niitä lakkautettuja kasarmeja ei saada rahallakaan takaisin, mutta pääasia on rahoituksen määrällisen ja suhteellisen tason palautus ja ylitys.

Lisärahoilla saisi vanhat palvelusajat takaisin eli 240, 285 ja 330 vuorokautta. Tai ehkä sen pisimmän voisi pitää siinä 362 vuorokaudessa jossa se oli ehtinyt olla.

Nykyisillä ja entisaikojen päivärahoilla sai ehkä tupakka-askin jos sitäkään. Tai sitten tyytyi ottamaan sotkussa kahvin ja munkin. Ei siitä varusmiespalveluksesta ollut taloudellista hyötyä, siis siten että olisi voinut pistää vaikka säästöpossuun. En ehdota mitään palkka-armeijaa vaan erään sortin "palkallista asevelvollisuutta". Tosin päiväraha on päiväraha eikä palkka, eikä siitä kertyisi eläkettä. No, sanotaan sitten "asevelvollisuus kelpo päivärahoilla".

Varusmiespalvelus on fyysisesti verrattavissa ruumiilliseen työhön jota tehdään joka päivä ylityönä. Siksi päivärahoja voisi nostaa hyvällä omallatunnolla reippasti. Työmarkkinatuki on nyt 32,66 € bruttona/päivä. Tällä perusteella heitän hatusta vaikka näin: palvelusvuorokaudet 1-240 toisivat 33 € päivärahan, vuorokaudet 241-285 toisivat 36,5 € ja sitten vuorokausista 286-362 saisi 40 €. Siis verovapaana. Lisäksi maksettaisiin kotiuttamisraha joka olisi 10 prosenttia viimeisen täyden kuukauden päivärahoista. Verovapaana.

Jos katsoo pelkkää hypoteettista päivärahaa niin kuukaudessa jää ehkä pienituloisenkin palkan alle. Ei mitenkään päästäisi Sveitsin tasoon. Mutta kun tuohon päälle tulisi perinteiseen tapaan Puolustusvoimien piikkiin ilmainen majoitus, ruoka, lomalitterat, oman asunnon vuokran tai asuntolainan koron maksu, niin selvä parannus nykytilaan. Vaikka päiväraha olisikin isompi niin pitäisi katsoa ettei sotkun kahvi ja munkki kallistu siviilihintohin.

Reservin kertausharjoituksia sitten tiheämmin ja kaikille ikähaitarin päästä päähän. Joissakin tapauksissa ekat kertaukset pidettäisiin tuoreeltaan, kotiutumisvuotta seuraavana vuotena.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Tämäkin sopisi minulle kyllä mainiosti.

Olli kirjoitti...

Isoisoisä kertoi isälleni hiihtäneensä tammikuussa 1918 lähikaupunkiin ja sieltä jatkoi muun joukon mukana Tampereelle. Selvisi ehjänä kotiin, mutta varmasti näki ja koki kaikenlaista.

Poliitikot ovat uskoneet, että kyllä se talouskasvu alkaa ja pelastaa. Entäpä jos niin ei käykään, vaan joudutaan oikeasti leikkaamaan rankalla kädellä, kun Troikan mustapukuiset herrat ja rouvat tulevat käskynhaltijoiksi?

Arhinmäki sanoi jossain, ettei köyhiä saa asettaa vastakkain, mutta itsehän he sellaista politiikkaa ajavat, jossa se on lopputulos, kun rahat oikeasti loppuvat. Silloin aletaan noita suojelukaarteja koota puolin ja toisin, mutta nillä puolella punavirheät ovat?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Olli. Lisätäänpä tähän vielä se, että Suomi joutuu kantamaan tätä EU:n yhteistä turvapaikkavastuuta. Sanotaan, että jos touhu oikeasti rähinäksi menee, niin punavihreät saattavat ruinata suojelusta juuri niiltä suojelukaarteilta. Niistä kun itsestään ei ole tekemään. Vain teettämään toisilla.

Anonyymi kirjoitti...

"Sanotaan, että jos touhu oikeasti rähinäksi menee, niin punavihreät saattavat ruinata suojelusta juuri niiltä suojelukaarteilta."

Mutta kuinka moni niistä kaarteista olisi valmis pistämään nahkansa ja henkensä alttiiksi näiden, tämän liemen keittäneiden, puolesta...
Voipi olla sangen hiljaista...

-Ink Visitor

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ink Visitor. Juu, ei mahda jono olla kovin pitkä...