lauantai 18. lokakuuta 2014

AINESTA LEGENDAKSI

Kun seuraa Helsingin maahanmuuttajajengien silmittömästä väkivallasta tehtyä uutisointia, huomaa, että tiedostavat piirimme laajentavat mielellään vastuun sellaisillekin tahoille, jotka tätä riekkumista eivät ole harrastaneet. Nyt on kovasti muodikasta mainostaa sitä, että Helsingissä on – ihonväristä riippumatta – niin ja niin paljon syrjäytyneitä nuoria ja kyse on nimenomaan syrjäytymisestä ja eriarvoistumisesta.

Tähän eriarvoistumisen termiin turvaudutaan kuin hukkuva oljenkorteen. Se, että syrjäytyneet suomalaisnuoret eivät ole perustaneet tällaisia täysin randomisti ihmisiä hakkaavia porukoita, vaikka näitä syrjäytyneitä suomalaisia on ollut jo 1990-luvulta alkaen ei tämän epistolan hokemisessa ole mikään este, sillä tiedostavalla puolellahan ei olla koskaan takerruttu yksityiskohtiin, eikä todellisuuden olla annettu häiritä hyvää läppää.

Tämän epistolan hokemisessa Helsingin Demarinuoret ovat saavuttaneet tähänastiset pohjat. He luonnollisesti toteavat, että väkivallalla ei ole mitään tekemistä maahanmuuton kanssa. Ovathan tutkijat ja asiantuntijatkin sanoneet niin. Vakavampi ongelma sinänsä ovat moraalista paniikkia ja vihaa lietsovat kommentit. Ei se lyöminen niinkään, mutta lyömisestä puhuminen ja kirjoittaminen.

Yhtä kaikki, helsinkiläiset demarinuoret ovat nyt löytäneet syyn väkivaltaan:

Kuvittele itä-helsinkiläinen nuori, jonka äiti on matalapalkkaisessa kolmivuorotyössä, koulu loppuu kolmelta ja kotona odottavat vanhentuneet pelikonsolit. Maailmassa, jossa vapaa-ajan vietto perustuu kuluttamiseen ja uusin pelikonsoli maksaisi puoli tuhatta euroa, nuorella on uudenlaiset sosiaaliset paineet ja odotukset.

Vanhentuneet pelikonsolit. Siitä se otti kiinni. Siinä se pinna katkesi. Kärsimysten malja jo kukkuroillaan on.

Tulee muistaa, että demarinuoret puhuvat aivan härskisti koko nuorisosta, aivan kuin se olisi ollut porukalla hillumassa ja ihmisiä hakkaamassa. Vaikka tällä tavalla demarinuorten mielestä vastuun väkivallasta kai jollain tavalla voi jakaa laajemman porukan kesken, on tosiasia, että pottunokkajengit eivät edelleenkään terrorisoi Helsinkiä. Vaikka persaukisia löytyy suomalaisistakin yllin kyllin. Suomalaisia persaukisia vaan ei nosteta samalla lailla jalustalle kuin etnisiä vastineitaan.

Joka tapauksessa demarinuoret nuodattavat säntillisesti nykylinjaa, jossa väkivallan tekijällä ei ole vastuuta teoistaan. Vastuu on yhteiskunnalla, joka ei järjestänyt tekijälle tarpeeksi ajanmukaista viihdettä. Demarinuoret heittivät pallon kentälle vanhentuneen pelikonsolin muodossa. Hotellin respassa odotetaan vastausta vasurinuorilta. Ehkä he ryhtyvät tutkimaan sitä, ovatko väkivallantekijät joutuneet kulkemaan vanhentuneissa lenkkareissa. 36 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Vanhentunut pelikonsoli.

Mutta minkä takia jossain Somaliassa tai Afganistanissa soditaan, koska siellä ei ole lainkaan vanhentuneita pelikonsoleita. Siellä ei edes tiedetä, että jollain voi olla vanhentunut pelikonsoli.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä menee jo niin absurdiksi ettei mitään rajaa... Muistaakseni Pahkasika kuopattiin 90-luvulla, koska todellisuus oli jo silloin ylittänyt parodiahorisontin, mutta tästä analyysistä ei tiedä itkeäkö vai nauraa.

Toisaalta, en ole koskaan demareita äänestänyt ja nyt tein päätöksen, etten tulevaisuudessakaan äänestä heitä.

Br,
--Madri

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja Madrille & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Hyvä kysymys. Olisko niin, että nuo valtiot kaipaavat kipeästi pohjoismaisia demariaktiiveja selittämään konfliktit olemattomaksi? Pääsisi se kuuluisa koneinsinöörikin hakemaan sen todistuksensa Somaliasta.

Madri: Mulla on semmonen käsitys, että muutama vuosi sitten Pahkasian heput suunnittelivat paluuta. Sen jälkeen ei ole kumminkaan kuulunut mitään. Ehkä ne tuumivat että turha vaiva, kun koko maa alkaa olla elävää Pahkasikaa. Tällä meiningillä demarit takuuvarmasti karkoittavat riveistään ne viimeisetkin uskolliset rautakourat. Joskaan eipä heitä taida kovin viljalti siellä enää olla muutenkaan.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Voi Sviddu!
Kävin lukemassa tuon nd-blogin.

Tuntemattomassa sotilaassa oli kai nykyisiä tuntojani kuvaava lausahdus?

"Perkele! Tulis kuula ja tappais." ;)

Enivei, täytyy jatkaa töitä jotta saadaan veroeuroja uusiin pelikonsoleihin. :D

Pantalone kirjoitti...

Aivanko demarit vakavissaan kuvittelevat, että pelikonsoleilla ja muilla hilavitkuttimilla voidaan aikaansaada siitäkin suurempi adrenaliinihumala ja kaikkivoipaisuudentunne, kuin minkä saa hakkaamalla pesäpallomailalla lapsen päätä? Tosiasia on, ettei psykiatria tunne parannuskeinoa niin vaikeille tunne-elämän vaurioille ja kehittymättä jäämisille. Näiden tekojen tekijät pysyvät hulluina koirina loppuikänsä. Psykiatrisena haasteena aivan yhtä iso, kuin yrittäisi terapian avulla opettaa joltakulta luku-ja kirjoitustaidon pois. Mahdoton tehtävä.
Hämmentävää että juuri demarit eivät oppineet mitään Breivikistä. Luulisi juuri demarinuorten ymmärtävän mitä tarkoittaa silmitön ja järjetön väkivalta. Alkaa herätä ikävä ja julma ajatus, että entäs jos Breivik olikin oikeassa? Entäs jos vain äärimmäisillä toimenpiteillä voidaan turvata ihminen nimisen lajin selviäminen? Siinäpä haastetta tulevalle hallitukselle.

Anonyymi kirjoitti...

Avainsana tuossa demarinuorten pläjäyksessä ei kuitenkaan ole pelikonsoli, vaan "kuvittele".

Kuvittele, älä selvitä millainen todellisuus on.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Pantalonelle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Samasta kirjasta löytyy myös toinen asiaan sopiva lausahdus:

”Jos jostain löytyis mies, jonka päätä ei olis kaikella tällä koohotuksella sekoitettu, niin kyllä se ihmettelis”.

Muistahan painella kovasti hommia. Suuri määrä maahanmuuttoasioiden projektikoordinaattoreita kaipaa työpanostasi. Heillä on kova nälkä.

Pantalone: Luulen, että tuollaiset pelikonsoliheitot kertovat lähinnä sitä, että eivät nämä ihmiset välttämättä ajattele edes näitä maahanmuuttajia. Ovatpahan vaan henkilökohtaisesti loukkaantuneita siitä, että todellisuus ei vastannutkaan heidän utopiaansa ja vielä loukkaantuneempia siitä, että joku meni sen ääneen sanomaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun eräs sekoomusnuorisojohtaja meni ja teki verityönsä (uhrin ollessa ilmeisesti maahanmuuttaja-taustainen nainen) niin olen odotellut milloin media alkaa vaatia A Stubidon päätä vadille?
Sillä kertoohan tämä mitä puolue edustaa?

Parodiahorisontti on todellakin ohitettu eikä tilanteen selkiyttämiseen riitä Väinö Linnan ja Kalle Päätalon yhditetty tuotantokaan.

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Ykä hei… Anna nyt vähän armoa noille demarinuorille. Muista että niiden keski-ikä on 78 ja Parkinsonin tauti on demarinuorten parissa paljon finnejä yleisempi vaiva.

Sitä paitsi tottakai vastuun paviaanilauman perseilystä voi jakaa laajemman porukan kesken. Vastuu kulkee rinkeinä.

Ykkösrinki. Perseilevät paviaanit.

Kakkosrinki: Mädäntynyt kalanpää eli sivistyneistöksi itseään kuvitteleva tärähtäneistö, joka tekee kaikkensa sekä maksimaalisen perseilymäärän että maksimaalisen perseilijämäärän ja vieläpä maksimaalisen perseilynkannustusrahan.

Kolmosrink: Narratiivisesti orientoituneet journalistit yhteistyökumppaneineen.

Nelosrinki: Äänestyskopeissa Virheitä, Vasemmistoliittoa, RKP:tä, SDP:tä jne. äänestäneet henkilöt.

Noin se vastuu jakaantuu. Pitää vaan muistaa että vastuun jakaminen ei ole jako- vaan kertolasku. Paviaanilla on täysi vastuu perseilyistään. Journalisteilla on täysi vastuu perseilyistään. Tärähtäneistöllä on täysi vastuu perseilyistään...

Anonyymi kirjoitti...

Mitä lääkkeitä noi oikein vetää?

Becker kirjoitti...

Ensinnäkin, jos ei Hesan kokoisessa kaupungissa nuori löydä itselleen mielekästä harrastusta, niin kyllä silloin on vikaa korvien välissä eikä olosuhteissa. Kuinka h..vetissä jossain Itä-Suomen muutaman tuhannen asukkaan kunnassa ovat nuoret pysyneet täysjäkisinä, vaikka ei ole ollut kymmenittäin erilaisia vapaa ajan vietto mahdollisuuksia. Ei ole autoja tai kouluja polteltu tai ambulansseja kivitelty kun ei ole ollut tarjolla kunnan tai kaupungin puolesta kymmeniä erilaisia ilmaisia harrastelumahdollisuuksia.
On hiihdetty, metsästetty, ruuvattu mopoja ja muuten vaan saatu sisältöä elämään pienistä asioista.

Tyypillistä sosiaalidemokraattista sontaa tuo vinkuminen, että pitäisi taas sijoittaa miljoonia räkänokkien elämänlaadun kohottamiseksi. Yhteiskunta on vastuussa kaikesta, yksilö ei mistään.

Vai että vielä on vanhanaikaiset pelikonsolit. Meillä oli pelikonsolit luonnonantimissa, missä kävyistä ja tikuista tehtiin eläintarhoja. Ilmankos me olemmekin niin älyllisesti vajaita kun ei ollut pentuina pelikonsoleita, vaan pelikonsoli oli jokaisen aivoissa eli mielikuvituksessa.

Ymmärrän toisaalta oikein pirun hyvin ettei määrättyjen vähemmistöjen edustajat ole oikein tervetulleita porukoihin, kun taas määrättyjen vähemmistöjen edustajat ovat oikein tervetulleita porukoihin. Mitä kylvää sitä niittää.

Anonyymi kirjoitti...

Vanhentuneet pelikonsolit. Ajatteleppa sitä. Mitä siinä enää muuta voi kun väkivaltaisesti purkaa pahaa mieltään mahdollisimman avuttomiin uhreihin. Ykä kun aina muistuttaa että nää tyypi aina kertoo mitä muttei miten niin tähän mäkin haluaisin kuulla ratkaisun. Täytyykö kunniakansalaisille tästä eteenpäin kustantaa valden toimesta uudet konsolit joka vuosi? Vai mitä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Ano1:lle, Ano2:lle, Beckerille ja Ano3:lle. Tässä tapauksessa riittänee, että vastaan Ano2:n kysymykseen ja totean, että eivät ne ole vetäneet mitään lääkkeitä. Nykydemarit ovat suvaitsevaisessa syntymähumalassa jo muutenkin.

Strix Senex kirjoitti...

Mitenkäs se Shakespeare sanoikaan. "Tarina on se houkan tarinoima/ täys ääntä vimmaa/ mutta mieltä vailla"

Joku saattaisi epäillä, että tuon tarinan on kirjoittanut ja demarinuorten nimissä julkaissut joku demarien vihaaja, joka haluaa leimata demarinuoret sekä naiiveiksi, että vastuuttomiksi haihattelijoiksi. Vaalien lähestyessähän intoudutaan toisinaan kaikenlaisiin likaisiin temppuihin. Koska mitään älähdystä ei kuitenkaan ole kuulunut, täytynee uskoa että tarina saattaisikin olla aito.

Minulle kotona opetettiin kaikenlaisia asioita, kuten "ensimmäiset asiat ensin" ja "perusta poika touhusi tosiasioihin eläkä kaiken maailman huhupuheisiin" ja "kyllä huono sika syitä löytää, joko on maa kova tai kärsä kipiä".

Kun täällä nyt todennetusti kuljeskelee jengejä, jotka pahoinpitelevät sivullisia, ensimmäinen asia lienee se, että sellainen touhu on saatava loppumaan. Ja se taas onnistuu varmimmin siten, että kellokkaat poimitaan mahdollisimman pian pois katurauhaa häiritsemästä ja seurailijoita pahoille teille viettelemästä. Vähemmän tärkeää sen sijaan on esimerkiksi se, nimitetäänkö näitä jengeiksi tai jonkinlaisiksi löyhemmiksi porukoiksi.

Viranomaiset tuntuvat kovasti panttaavan niitä tosiasioita ja pelkäävän, että niillä olisi kaikenlaisia ikäviä vaikutuksia. Sellaisessa touhussa vain tahtoo käydä niin, että kun lähtee sutta pakoon, tulee karhu vastaan. Niinpä liikkeelle on lähtenyt kaikenlaisia huhuja, joista osa saattaa pitää paikkansa ja osa on epäilemättä perättömiä. Liikkeellä tuntuu olevan nimilistoja, jossa jengien jäseniksi nimetään niin syyllisiä kuin syyttömiäkin. Kerrotaan myös väkivaltaisista katupartioista. Todennettuja näyttöjä tosin ei taida olla, toivottavasti ei tulekaan. Olisikohan avoin ja selväsanainen tiedottaminen sittenkin paras keino näiden huhujen hävittämiseksi? Tuolla väistelevällä ja selittelevällä tiedottamisella se ei oikein tunnu onnistuvan.

Demarinuorten mielestä väkivaltaa täytyy ehkäistä antamalla kaikille nuorille vastaan mielekästä tekemistä. (Huomaa tämä demarinuorille ominainen malli. Mielekäs tekeminen täytyy tarjota ulkoapäin. Ihmiset eivät keksi sitä itse). He toki toteavat, että hyvinvointivaltio tarjoaa maksuttoman koulutuksen sekä monipuoliset nuorisopalvelut ja sosiaalinen media ja älypuhelimetkin tarjoavat uusia mahdollisuuksia sosiaalisiin suhteisiin. Demarinuoret valittavat, että nämä tuotteet eivät ole kaikkien ulottuvilla, mutta ilmeisesti ne kuitenkin olivat jengiläisten käytössä, koska niitä käytettiin näiden pahoinpitelytapahtumien kokoon kutsumiseen. Ainoaksi ratkaisematta jääneeksi ongelmaksi tuntui jäävän se kolmivuorotyössä olevan äidin jälkeläisen vanhentunut pelikonsoli. Se kyllä tuntui kovin haetulta selitykseltä, mutta jos joku luotettava taho osoittaa, että näiden jengien kellokkaat olivat saaneet sielullisen vamman vanhentuneesta pelikonsolista, olen valmis harkitsemaan uudestaan näkemystäni. Siihen asti olen taipuvainen olettamaan, että tämä selitysmalli ei ole kovinkaan uskottava.

Pantalone kirjoitti...

Minä en ole huomannut uutisia väkivaltaisista katupartioista. Olisin jopa valmis väittämään, että jos tässä maassa taitettaisiin hiuskarvakin tulevan huippuosaajan päästä, niin mediassa nousisi sen kokoluokan haloo, ettei se jäisi keneltäkään huomaamatta.
Se ainokainen kadulle jalkautunut ryhmä oli täysin väkivallaton ja ilmoitti siitä omalla "patriootti"-sivullaan. Tässä kohtaa vielä muistutan, ettei siitä ole montaakaan viikkoa, kun vielä mediassa rummutettiin, että aikuisten ja vanhempien pitäisi jalkautua sinne missä nuoret hengaa, että saavat jonkun käsityksen siitä mitä lapset ja nuoret puuhailee. "Tidätkö sinä missä lapsesi on? " Oltiin kovasti huolissaan, kun kukaan ei yhtään katso niiden perään. Nyt kun sinne sitten jotkut meni, niin paljastuikin, että aikuiset ovat natseja. Luultavasti ulkomailta johdettua järjestäytynyttä toimintaa.
Suvakit ovat ovat ilmeisesti päättäneet poistua estradilta hukuttautumalla omaan paskaansa. Hyvä.

Ari Laakso kirjoitti...

En ole millään malttanut olla leikkimättä ajatuksella, että minkälainen poru rasismista olisikaan vallalla, jos asetelmat olisivat päinvastoin? Jos suomalaisnuorten jengit olisivat järjestelmällisesti pahoinpidelleet ulkomaalaistaustaisia?

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Niillä joilla on uudet pelikonsolit - pitää ottaa pois ja antaa niille oilla on vanhetuneet pelikonsolit.

Se olisi oikeata sosisaaliraattia. Sillä tavalla sosisaaliraatinuoret, eteenpäin sosisaaliraatin tiellä.

Kaikille samanlaiset pelikonsolit! Eriarvoistuminen on turvallisuus uhka isolla U:lla.

Anonyymi kirjoitti...

Näitä suvaitsevaisista kirjoituksista lähteneitä ja nuivaan kielenkäyttöön kotoutuneita sanontoja on kertynyt vuosien saatossa aika tavalla.

Pienellä miettimisellä tulee mieleen 'diskoraha', 'etninen värinä', 'huippuosaaja', 'kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre', 'koneinsinööri', 'kultamuna', 'kulttuurin rikastaja', 'moniosaaja', 'nuiva', 'nuoriso™', 'perunanenä', 'rauhanuskonto', 'voimavara'. Ja nyt viimeisenä joskaan ei vähaisimpänä 'vanhentuneet pelikonsolit'!

Anonyymi kirjoitti...

Somppujengi on saanut perin huonoja vaikutteita Suomessa asuessaan.Paavo Pesusieni on aivopessyt jopa alle kolmivuotiaasta saakka ja aiheuttanut väkivaltaisen roolimallin omaksumisen. Ykähän tämän toki tietääkin nuorisotyössä toimineena.

terv. Sepi

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Btw. huomasitteko, että sosisaaliraattinuoret ovat maahanmuuttajia/-taustaisia.

Ermin Zec, piirihallituksen varajäsen
Roby Mountrakis, piirin pj

Nuorten eriarvoistumiskehitys on pysäytettävä ja kaupungin pitää kustantaa kaikille nuorille uudet pelikonsolit.

Ei Suomessa ole enää omasta takaa sosisaaliraattinuorisoa, ulkomailta pitää näköjään nekin hommata sosisaalistamaan.

Ironmistress kirjoitti...

Sosialismi on että kaikille samanlaiset pelikonsolit!

Mitenhän me aikoinaan itse pärjäsimme lapsina kun meillä oli vain korttipakka ja pelasimme marjapussia ja casinoa?

Pantalone kirjoitti...

Ah' nuo nuoruuden kultaiset päivät. Minun luokallani oli kaveri joka leuhki harrastavansa SLALOMIA! Oli muutenkin tyhmä jätkä.
Siitä poliittisesti korrektien pilkkanimien listasta unohtui vihreiden viime kunnallisvaalien alla lanseeraama "rotupesutuote". Se on kyllä jo niin pahansuopainen, ettei sitä mielellään käytä.

Sandscorpion kirjoitti...

Ironmistress sanoi: Mitenhän me aikoinaan itse pärjäsimme lapsina kun meillä oli vain korttipakka ja pelasimme marjapussia ja casinoa?

Mutta silloinhan juuri ei ollut eriarvoistumista, kun ei kenelläkään ollut uusia eikä vanhoja pelikonsoleita. Sosialismissa ei tarvita, että kaikilla olisi yhtä paljon, vaan riittää, kun kaikilla on yhtä vähän.

Ala-asteella kaikki kaverit ihailivat minua, koska muilla oli nintendoja ja segoja, mutta minulla oli ihan oikea tietokone (286). Jostain syystä kenellekään ei kuitenkaan tullut mieleen antaa minulle sen takia turpaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Ano1:lle, Pantalonelle, Ari Laaksolle, Buurille Johannesbuurista, Ano2:lle, Sepille, Ruukinmatruunalle ja Sandscorpionille & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Aivan totta. Ongelmana on se, että kantasuomalaisia pahoinpidellään, mutta asia yritetään häivyttää miettimällä sitä, että minkämuotoinen lössi se oli kun löi vai oliko se lössi ollenkaan. Ja niin kuin olen aikaisemminkin todennut, valtiovallalle on tärkeämpää utopian ylläpitäminen kuin kansalaisten turvallisuus. Ja demarinuorethan noudattavat vanhempien demareitten näkemystä, että ihminen ei todellakaan osaa keksiä itselleen tekemistä, ellei tekemistä ole virkakoneiston kautta ihmiselle syötetty.

Ano1: Joo, ja tulihan sieltä se perinteinen eli:

”Maahanmuuttajat tuulettaisivat niin kulttuuriamme kuin geeniperintöämme. Kainuun lapsista kasvaisi jo tarhoissa huomisen marttiahtisaaria, joille vieraaseen tutustuminen on mahdollisuus”.

Pantalone: En minäkään ole huomannut. Mutta eihän niitä tarvitse ollakaan, sillä lehdistölle riittää pelkkä mielikuvien luominen ja ne sitten esitetäänkin jo totuutena. Onhan se jauhanut meidän suuresta äärioikeistostakin jo sen kymmenen vuotta, vaikka sitäkään ei ole vielä mistään löytynyt.

Ari: Siinä tapauksessa tiedostavat ihmiset olisivat jo vaatineet tankkeja kadulle.

Buuri Johannesbuurista: Joo, pistin merkille. On siellä tosin piirihallituksessa semmonenkin heppu kuin Wiking Vuori. Ettei vaan olis äärioikeiston soluttama mies?

Ano2: Joo, huomattavissa määrin. Vastapuoli taas kehittelee omiaan. Vihapuhe ja vihakirjoitukset alkavat olla loppuun kuluneita. Uusia tarvitaan. Aikanaan suosiossa ollut ”laitaoikeisto” on hävinnyt melkein kokonaan.

Sepi: Muistelenpa, että se oli kunnioitettu entinen maahanmuuttoministerimme Astrid Thors, joka aikanaan totesi, että ongelmat johtuvat siitä, kun maahanmuuttajat ottavat suomalaisuudesta huonoja vaikutteita.

Ruukinmatruuna: Vaan olihan meillä eräänlainen internet. Sitä kutsuttiin nimellä kirjasto.

Sandscorpion: Minullahan se tietokoneitten tuleminen silloin 1980-luvulla jäi vaan jotenkin välistä, mutta muistelen kyllä itsekin, ettei kenenkään ihmisarvoa määritelty sen mukaan minkälainen kone sillä oli vai oliko minkäänlaista.

Anonyymi kirjoitti...

Voihan itkupotkuraivari sentään,mulla on 9 vuotta vanha voortti-jos en nyt hetikohta välittömästi saa korkeintaan vuoden ikäistä Demari-Bemaria,niin kai se on otettava vasara mukaan Espoon asemalle ja pamauteltava sattumanvaraisesti musulmaaneja tantereeseen,kun on niin eriarvoistunut ja syrjäytynyt olo...Ei,Jeesus,näitä eliitin avautumisia,alkaa olo olla kuin asuisi Suomi-nimisessä suljetussa mielisairaalassa,paitsi,että hulluthan ovat syyntakeettomia,nämä valtakunnan narrit toimii ns. täydessä ymmärryksessä!
Se kirjasto muuten nykyisin taitaa tarkottaa mokutuskeskuksen,diskon ja sisäleikkipuiston yhdistelmää-ei niissä nykyisin lukurauhaa ole.
T:Vesku

LW kirjoitti...

Voipi olla, että tämä lainaus on kirjoitettu tähän blogiin tai sen kommenttiosastoon aiemmin. Kuvaava se on silti, niin Amerikan ihmemaan kuin Suomenkin tapauksessa.

"America is at that awkward stage. It's too late to work within the system, but too early to shoot the bastards." -Claire Wolfe

Awkward stage indeed. Tämän pidemmälti en voi tästä aiheesta kirjoittaa, koska varsinainen PC:ni otti ja hajosi äskettäin, ja joudun nyt käyttämään rupista, hidasta miniläppäriä. Näin ollen minun on aivan pakko lähteä tuonne Itä-Helsingin karuille kaduille purkamaan katkeruuttani tästä yhteiskunnallisesta epäoikeudenmukaisuudesta. Mitäs ovat tehneet minusta niin köyhän, ettei minulla ole välttämättä varaa korjauttaa konettani saman tien. Ruojakkeet.

Hep0nen kirjoitti...

Anteeksi vaan, mutta nyt taisi Ykällä tulla huti. Jutussa mainittiin vanhentunut pelikonsoli siinä mielessä, että mitä jos nuorella ei ole muuta tekemistä, ja esitettiin vaihtoehdoksi nuorisotaloja ja liikuntapalveluita, joita ollaan nyt supistamassa. Nyt kun syrjäytymässä olevat nuoret ovat täällä, ja osa heistä on syntynyt Suomessa, eikä heitä voida lähettää "takaisin" minnekään, mitä heille pitäisi sitten tarjota?

Anonyymi kirjoitti...

Aina voi syyttää yhteiskuntaa.
https://www.youtube.com/watch?v=MKIaS0lh-uo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veskulle, LW:lle, Hep0selle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vesku: Juu, enpä ole itsekään hoksannut, että minun pitäisi ruveta riehumaan siitä, kun jollain on kalliimpi auto kuin minulla. Ehkä demarit eivät älynneet opettaa minua siihen. Toisaalta, ei mua huvita riehua siitäkään huolimatta. Ihmisten pitäisi elää ihmisiksi.

LW: En ole varma, onko tuota lainausta ollut täällä, mutta harvinaisen kuvaava se on kyllä siitä huolimatta.

Hep0nen: Jaa, näinköhän tuli? Demarinuoret, niin kuin yhteiskuntamme yleensäkin pyrkii maksamaan ihan selvää suojelurahaa siitä, että tuontitavara käyttäytyy ihmisiksi. Noitten nuorisotalojen tarjoamaa autuutta en ole koskaan ymmärtänyt. Ja juu, ajattelen niin, että jos meillä sattumoisin olisi ihan oikea eduskunta, se ottaisi käsittelyyn asian ”jaettiinko Suomen kansalaisuuksia väärin perustein ja kuinka nopealla aikataululla niitä voidaan alkaa perua? Täysin sukupolvesta riippumatta.” Heille ei tarvitse tarjota mitään sen enempää kuin suomalaisillekaan.

Ano: Kiitos linkistä. Siitä on muuten pitkä aika kun olen tuon leffan nähnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Olen jo sen ikäinen ja kuntoinen, että en pärjää paljain käsin millekään jengille. Mutta kun joudun liikkumaan kaupungilla ja kun poliisikaan ei minua suojaa, joudun sitten turvautumaan omaan apuun. Helpottavana tekijänä omassa avussa on, että vankilassa on paremmat olot kuin vanhainkodissa onkaan. Kun muut harmaat pantterit tämän tajuavat, rupeavat hekin kulkemaan varautuneena. Varustuksella pääsee parempaan vanhustenhoitoon kuin mitenkään muuten, ja samalla saa vähän tasattua kalavelkoja.

Tämä ei ole kivaa, mutta tarjolla olevista vaihtoehdoista vähiten huono. Erityisesti kun vertaa oloja vankilassa ja vanhainkodissa.

Anonyymi kirjoitti...

Ylinopeus ja kaahaminen johtuvat vanhoista autoista. Kun oma kulkuneuvo ilmentää alhaista ostovoimaa, kompensoidaan tätä ajamalla ylinopeutta. Tällöin köyhä näyttää, että kulkee se vanha autokin.

Jos valtio ostaisi kaikille uudet autot, ei kenelläkään olisi tarvetta kaahata.

Anonyymi kirjoitti...

En tunne ketään jolla olisi uusimman sukupolven konsoli. Ja edellinen sukupolvi jolla pelaa vielä uusimpia pelejä hyvin, ilmestyi n. 8-9 vuotta sitten. Epäilen vahvasti, ettei itähelsinkiläisen kolmivuorotyötä tekevän yksinhuoltajan lapsikaan kohtaa kolmelta kotiin päästyään kohtalo että pitäis sentään pelata alkuperäisellä xboxilla tai pleikkari kakkosella. Se olisikin aika kova paikka, vähän sama kuin entisajan huutolaislapsilla.

Anonyymi kirjoitti...

Säästääkseni vasurinuorten tutkijoiden vaivoja voin tässä ja nyt vannoa, että porukan potkijoilla ei epämuodikkaita lenkkareita ollut. Poliisi on raportoinut vain kännykkävarkauksista, ei uhreilta mystisesti kadonneista lenkkareista. Oletan myös pesismailojen olleen vähintään Vimpeli- tai Sotkamo-tasoa.

Kuinkahan monessa eri yhteydessä on painotettu, että vieraillemme pitää antaa tasokasta palvelua? Käsi sydämelle, kutsutteko todellakin vanhentunut konsolia tasokkaaksi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne ja voimia eloon teille kaikille. Erityinen kiitos Ano1:lle, sillä inspiroit minua uuteen kirjoitukseen. Julkaisen sen, jos se menee Ylvan sensuurista läpi.

Anonyymi kirjoitti...

"Anonymous said...

Olen jo sen ikäinen ja kuntoinen,..."

Armed and Dangerous

Mutka kainaloon ja menoksi. Nuorempana vielä (ehkä) pystyi pinkomaan pakoon mutta ikä tekee tehtävänsä ja sitä tasoittaakseen Colt kehitti keksintönsä.

"God made man, but Samuel Colt made them equal"

Ei siinä. Annan tasoitusta kulkemalla yksin. Kun päälleni käydään niin otan etutikkiä ampumalla ensin ja kysymällä jälkeen.
Mielummin kolmen tuomitsema kuin kuuden kantama.

Sitäpaitsi vankilaolot voittavat mennentullen vanhainkodin ja varuskunnan, joten...

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Tuollainen ajattelu lisääntyy. Enkä ihmettele. Valtion ideanahan on, että ongelmaa ei ole, jos sen olemassaolo kielletään.