tiistai 16. joulukuuta 2014

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA LVII

1. Lähijunassa on tunnelmaa

Hotellin respassakin on pantu merkille (ei niinkään harvinainen) uutinen, että Helsingissä lähijunaliikenne pysähtyi, kun ulkomaalaisporukka pisti siellä hulinaksi. Tapaukseen liittyy tietysti se normaali menettelytapa, että kun yksi (1) suomalainen mies oli pyytänyt porukkaa rauhoittumaan, hän sai sitten turpaansa useammalta. Tällaiseen olen sinänsä työni puolesta tutustunut jo 1990-luvun puolella. Tietyissä kulttuureissa yhdeksän yhtä vastaan mielletään kunnialliseksi. Sen sijaan yksinään nämä hemmot ovat suorastaan sävyisiä tyyppejä, kun ei olekaan porukan ylivoimaa takana.

Tästä päästään VR-konsernin tilaan noin yleensäkin. Olen joskus aikaisemminkin maininnut, että kavereihini lukeutuu Helsingin lähijunien konduktööriporukkaa eli kippareita, niin kuin he itse sanovat. Sieltä saadun tiedon mukaan tällainen hälinä on hyvin yleistä, mutta kippareilla on vielä oma vaikutusvaltansa junissa, sillä heillä on vielä ihan oikeat toimintavaltuudet ja –välineet. Kipparithan muuten jo viisi vuotta sitten vahvistivat että Vantaankosken rataosuudella liikkui kolmenkymmenen somalin joukko, joka etsi suomalaisia nuoria pahoinpideltäväksi. Mitään mainittavaa se porukka ei silloin saanut aikaiseksi, mutta kaavahan oli ihan sama, mikä tämän vuotisissa pahoinpitelyissä. Nyt asia vain pullahti julkiseksi.

Kippareitten kertoman mukaan VR oli vielä kymmenisen vuotta sitten erittäin hyvä työpaikka, joka oikeasti piti huolta työntekijöistään. Tilanne on muuttunut muutaman vuoden aikana hyvin radikaalisti, ja syynä on tietenkin raha, sen säästäminen tai ainakin kuviteltu sellainen. Toisaalta VR:n täytyy, niin kuin tämän kaltaisilla suurilla organisaatioilla tapa on, jatkuvasti ”uudistua”, mistä esimerkkinä voi kertoa vaikka kippareitten uuden lipunlukulaitteet, jotka piti väkisin saada toimintaan, vaikka entistenkään hankkimisesta ei pitkä aika ollut.

Näissä lukulaitteissa on se mainio piirre, että niissä verkkoyhteys on tolkuttoman hidas, ja käytännössä se tarkoittaa että varsinkin ruuhkajunissa noin 90% asiakkaista voisi halutessaan mennä pummilla, sillä kipparit eivät vaan kerta kaikkiaan ehdi lukea lippuja.

Luonnollisesti VR kantaa myös internationaalista vastuutaan, sillä kippareita on koulutettu myös etnisesti edistyksellisistä suunnista. Heidän tärkein työvälineensä on älypuhelin, jolla pidetään yhteyttä muihin etnisesti edistyksellisiin kavereihin.

Joka tapauksessa konduktöörit ovat niitä ainoita tekijöitä, jotka pitävät junissa edes jonkunlaista järjestystä yllä. Mutta pitkän juoksun suunnitelma on, että Helsingin lähijunissa luovutaan konduktööreistä kokonaan ja korvataan ne konnareita halvemmilla lipunmyyjillä, joilla taas ei ole mitään toimintavaltuuksia. On jokseenkin selvää, mitä tämä saisi aikaiseksi. Lähijunat muuttuvat YYA-juniksi, eli yleinen ja yhtäläinen anarkia kaikille. Jolloin ne ihmiset, jotka itse asiassa ovat ostaneet lipun matkalleen alkavat käyttää mieluummin omaa autoaan. Tämähän tietää VR:lle ankaraa persnettoa, mutta VR on säästänyt, maksoi mitä maksoi.

Itsehän muutin Helsingistä pois jo ajat sitten. En viihtynyt Helsingissä. Syy ei ole varsinaisesti tavallisten helsinkiläisten, sillä siellä löytyy roppakaupalla järkeviä ja asiallisia ihmisiä. Olin vain itse väärä mies väärässä paikassa. Mutta inhosin jo silloin Helsingin rauhatonta ja etnisesti rikastettua joukkoliikennettä. Sääliksi vaan käy niitä järkeviä ja asiallisia helsinkiläisiä, jotka niissä rööreissä joutuvat liikkumaan. Heillä kun ei ole käytössään eduskunnan taksiseteleitä.

Annettakoon muuten Hotellin Journalistipalkinto Iltalehden toimittaja Jarmo Luuppalalle. Kas kun junassa riehui ulkomaalaisporukka, Luuppala kirjoitti että junassa riehui ulkomaalaisporukka, eikä sössöttänyt mitään ”nuorisosta”. Kiitokset Luuppalalle.

2. Ylellä havaittavissa paikallista ajatustoimintaa

Tämän blogin lukijoillehan ei ole minkäänlainen uutinen se tietty paradoksi, joka leimaa pohjoismaista feminismiä. Feminismithän etsimällä etsivät ja jos eivät löydä, niin keksivät räikeitä epäkohtia joilla nimenomaan heitä sorretaan ja sittenhän onkin mukavaa selvittää kurkkua ja päästää ilmoille oikein komea itkunsekainen joukkorääkyminen. Hyvä esimerkki oli tämä tuorein naisiin kohdistuva ihmisoikeusrikos, kun huomattiin, että Ruotsissa naisten mukaan nimetyt kadut ovat lyhyempiä kuin miesten mukaan nimetyt.

Sen sijaan kun tulee puhe siitä, kuinka islamilaisista elinpiireistä tulleita naisia kohdellaan sen oman elinpiirin miesten taholta, tapahtuu feministin aivojen puhelohkossa ns. opillinen äkkihalvaus ja suu napsahtaa kiinni.

Ei mitään uutta auringon alla. Mutta on ilahduttavaa huomata, että Ylen toimittaja tunnustaa asian olevan juuri näin, niin kuin toimittaja Jussi Mankkinen tässä jutussaan kirjoittaa.

Valtamediassammehan niin feminismi, maahanmuutto kuin islamkin ovat tabuja, joista ei saisi kirjoittaa muuten kuin positiivisesti. Ja nyt Yleltä palkkansa saava Mankkinen ottaa talikon ja röyhäisee kaikkia kolmea sontakasaa kerralla. Joten toinen Hotellin Journalistipalkinto lähtee hänelle. Onnea ja menestystä. Suomalainen media on sen verran mädäntynyt, että noita harvoja valopilkkuja Ulla Appelsinin ohella kannattaa aina tuoda esille.

20 kommenttia:

Strix Senex kirjoitti...

"Tämän blogin lukijoillehan ei ole minkäänlainen uutinen se tietty paradoksi, joka leimaa pohjoismaista feminismiä. Feminismithän etsimällä etsivät ja jos eivät löydä, niin keksivät räikeitä epäkohtia joilla nimenomaan heitä sorretaan ... kun tulee puhe siitä, kuinka islamilaisista elinpiireistä tulleita naisia kohdellaan sen oman elinpiirin miesten taholta, tapahtuu feministin aivojen puhelohkossa ns. opillinen äkkihalvaus ja suu napsahtaa kiinni".

Tätähän sitä on usein ihmetelty, mutta eikös johtopäätös ole ilmeinen. Syvällä sisimmässään nämä naiset odottavat, että mies lopulta ottaa sen pomon paikan. Tietysti hyväntahtoisen, mutta kuitenkin tiukan pomon paikan. Nalkuttavat niin kauan, että se äijä lopulta herää, ryhdistäytyy ja sanoo, että nyt tämä hullutus saa riittää.

Kumitonttu kirjoitti...

Jaahas, nyt pitäisi laittaa veto pystyyn, kauanko Jussi Mankkinen saa nostaa palkkaa YYA-radiosta tuollaisen kirjoituksen jälkeen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille ja Kumitontulle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Minun on vaikeaa sanoa tuohon varmaksi mitään, sillä uskoisin ymmärtäväni keskivertorupisammakon ajattelumaailmaa huomattavasti enemmän kuin tämän tyyppisten feministien. Kun ei vaan hahmota, ei niin millään.

Kumis: Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan. Jos tämmösiä kirjoituksia tulee useampikin, niin huonosti käynee. Mutta on hyvä huomata, että tervejärkisiäkin toimittajia on vielä olemassa. Niitä kuuluisia yksittäistapauksia.

Anonyymi kirjoitti...

Firman työntekijänä ja entisenä lähiliikennekipparina (6 vuotta) täytyy tuoda esiin sellainen fakta, että VR ei ole poistamassa lähijunista konduktöörejä, vaan aloite on tullut asiakkaalta eli HSL:ltä. En tiedä onko taustalla halu tehdä joukkoliikenteestä maksutonta (Vihreät ja vasemmisto) vai pelkkä kustannuskysymys (kokkarit ja rkp), mutta jokatapauksessa HSL linjaa haluaako se, että lähiliikennejunissa vielä myydään lippuja, kun uusi sopimuskausi alkaa 2018. VR sitten tietysti reagoi tämän mukaan.

Jos asiakas ei halua konduktöörejä juniin, niin ei VR voi tehdä sellaista tarjousta, jossa konduktöörit olisivat mukana (tai voivat, mutta häviävät ja HSL alueen liikennöinti siirtyy jonkun ulkomaalaisen operaattorin haltuun). Huomioitavaa on, että ei siellä junissa ole myöskään lipunmyyjiä. Junan kuljettaja on ainut rautatieläinen ja lisäksi saattaa mukana olla vartija.

Ns. Junamyyjä konduktöörin apuna oli kyllä VR:n oma juttu kustannussyistä. Tätä ei kuitenkaan pidä yhdistää mahdollisesti tulevaan tilanteeseen, koska HSL päättää mitä palveluja haluaa lähiliikennejunissa pitää. Muuten kyllä allekirjoitan mainitsemasi asiat lähiliikenteen osalta. Junamyyjistä suurin osa on täysin kykenemättömiä pitämään minkäänlaista järjestystä yllä, ei siihen kykene kyllä enää kaikki konduktööritkään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano ja suuri kiitos täsmennyksestä. Eli jäljet johtavat Helsinkiin itseensä, ja sen linjahan tiedetään.

Anonyymi kirjoitti...

Sama havainto yle(nannosta)?
Mitä-mitä tapahtuu? Vai olenko vaipunut koomaan?

Nimittäin olihan siellä kolmaskin, aito ja kerrankin positiivinen mamu-tarina: http://yle.fi/uutiset/nightwishin_floor_jansen_nauttii_elamastaan_joensuussa__tuomas_sai_uudella_levylla_koko_aanialani_kayttoon__katso_video/7690722

-vaikuttaa kotoutuneelta ja ilmeisesti ihan ilman Byroslavian holhouskoneistoa?

Kaiken lisäksi aidosti työperäinen maahanmuuttaja, voisipa sanoa että tuli paikkaamaan tätä huutavaa työvoimapulaa korvaamalla sen ruotsalaislaulajan.

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Eipä muuta kuin äärimmäistä lyckaa tälle viehättävälle hollantilaisnaiselle ja tervetuloa suomalaiseksi.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tuli mieleen, notta mahtaako Jussi olla sukua Sisäisen Turvallisuuden (Sisäsiittoisen Turvattomuuden) sihteeristön päällikkö Tarja Mankkiselle?

Jos vaikka sukupuu suojaa?

http://www.intermin.fi/fi/ministerio/organisaatio/sisaisen_turvallisuuden_sihteeristo

Anonyymi kirjoitti...

Usko-fucking-matonta! (Pardon my french)
Järjen sanoja Ylen toimittajalta.
Jos Mankkinen saa pitää työpaikkansa ilman itseinhoista kirjoitussarjaa monikulttuurisuuden ihanuudesta ja islamin rauhantahtoisuudesta, pieni mahdollisuus muutokseen voi, ehkä, hyvällä tuurilla, olla olemassa!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Mene ja tiedä. Väestörekisterin mukaan ei Mankkisia ole Suomessa kuin 32 kappaletta, joten voi olla.

Ano: I forgive your french. Ei muuta kuin peukkuja ja äärimmäistä lyckaa tälle toimittajalle. Ja meille kaikille.

Anonyymi kirjoitti...

Mä vähän luulen että sekä Ylen että Pravdan suunnasta alkaa pikkuhiljaa tulla vähän useammin noita järjen sanoja, todellisuutta lähestyviä tekstejä ja kukkahattujen sivuunlaittamista.

Tässä kun on menossa pari magetrendiä joka jopa sopuliston on pakko ottaa huomioon.

1) ISIS ja terroritekojen lisääntyminen länsimaissa pakottaa jopa median huomioimaan sitä, että islam käy toisaalla sotaa, toisaalla intifadaa länttä vastaan. Sisällissotamaisessa tilanteessa median on vähän pakko valita puolensa ja "omaa kansaa sekä väestön enemmistöä vastaaan terroristien puolella" luo aika huonoa levikkiennustetta.

2) Kohta tulee vaalit. Sateenkaarihallitus ei jatka. Poliittiset voimasuhteet muuttuvat. Ylen johto voi mennä vaalien jälkeen uusiksi samoin kuin osa toimittajaistosta.

3) Hesari on menettänyt yli kolmasosan lukijoistaan ja yli puolet ilmoittajistaan. Vähän tyhmempikin sopulipäällikkö alkaa tossa vaiheessa huomata että Maaseudun Tulevaisuus on tätä menoa muutaman vuoden päästä selvästi Hesaria isompi ja arvostetumpi lehti eikä se luo hyvää uraennustetta.

4) Kun poliittisen korrektiuden kulttuuri vaatimuksineen meni täysin överiksi niin iso osa kansasta alkoi irrottautua siitä. Seurauksena oli se, että uu(ti)skieli alkoi vaikuttaa yhä naurettavammalta, älyttömämmältä, teennäisemmältä… Suorapuheisuus alkaa olla uusi normi.

5) Arvoliberalismi ei vallannutkaan maailmaa. Lapsista ei tullutkaan Vihreiden äänestäjiä. Konservatiivisuus lisääntyy. Konservatiivisuus tuntuu olevan hankalan pitkämuistista, joten ei kannata jättää sitä tuuliviireilyä aivan viime tinkaan.

6) Narratiivinen journalismi vie kyseisen median uskottavuuden hyvin pitkäksi ajaksi.

7) Kansalaiskasvattaminen ei onnistunutkaan pitämään valtaa medialla vaan johti siihen että media alkoi menettää sekä valtaa että rahaa oikein urakalla. Ja niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin jopa YLE ja Pravda voivat oppia virheistään - ainakin kun ensin toistavat samaa virhettä 25 vuotta ja huomaavat että se ei silti lakkaa olemasta typeryyttä.

8) Nykyisessä taloustilanteessa ja poliittisten voimasuhteiden muuttuessa + netin tarjotessa lähes ilmaisen julkaisuareenan ei ole enää järjellisesti perusteltavissa tolkuton "mielipidelehtien" hyysääminen verovaroin sen enempää kuin holtittomuuksiin paisunut ideologisten järjestöjen lelliminenkään. Edessä voi hyvin olla se, että kukkahattuustoin jättimäinen suojatyöpaikkasektori joutuu tulemaan toimeen sillä rahalla jonka se ihan itte onnistuu ansaitsemaan. Ja siinä kohtaa irtisanottavan kukkahattusopulin mahdollisuudet siihen että ansiosidonnaisen päättymisen jälkeen edessä olisi mitään muuta kuin kelan peruspäiväraha tai hautakivien puhelinmyynti alkaa olla lähellä nollaa.

Odottakaas nuivinaattorit pari vuotta niin voi hyvinkin olla että tolkullisia kirjoituksia alkaa nousta vähän sieltä ja täältä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Toivon, että olet oikeassa. Tietysti vastapuolella on olemassa se primus motor eli hirvittävä kasvojen menettämisen pelko, ja sen myötä sama linja voi jatkua edelleenkin.

Becker kirjoitti...

Jaaha, sitä ollaan taas tultu ex-kotomaahan pyhiä viettämään ja on todettava että on niin kotoisen tuntuista saada kaupan kassalta tuiman ilmeen tutumman "Tack och ha en bra dag" sijasta. Laiva oli lastattu muutamalla tuhannella pikkujoulujuhliaan viettäneitä suomalaisia ja oli hivenen erikoinen olo olla niitä harvoja selviä porauslautalla. On kyllä myönnettävä että olen pirun paljon mieluimmin humalaisten suomalaisten kuin humalaisten ruotsalaisten seurassa.

Nuorempana on toki tullut käytettyä julkisia kulkuneuvoja etenkin Hesassa, mutta nyt kierrän ne kaikkialla kaukaa.
On tosin viimevuosilta yksi miellyttävä ratikkakokemus, mutta se tapahtui San Fransisicossa. Tosin sporassa ei ollut somaleita vaan hyväntuulisia turisteja. Niin kauan kun kaasujalka pelaa ja näkökyky riittää, ajan omillani. Hesan myöhäisiltojen juna/metro matkustus on varmaan vastenmielistä. Ennen joku yksittäinen juoppo saattoi örveltää, mutta nyt somalilaumat ovat tehneet kyydin suorastaan vaaralliseksi.
Suomessa on selvästi aistittavissa uutta positiivista meininkiä johtuen päättäjien ponnistuksista nostaa maa lamasta kieltämällä kaljan mainonta ja sallimalla homoavioliitot.
Ruotsi on taas tuttuun tyyliin ylittänyt parodiahorisontin mm. parahtamalla patriarkaalisista katujen nimistä ja niiden pituuksista sekä siitä, että turvapaikan hakijat saapuvat nykyjään maahan yksityisjeteillä.
Jumaliste, siinä on tyyliä. Poliittinen eliitti on varmaan käynyt kuolaamassa lentokentällä tätä uusinta maahanmuuton muotoa.
Toistaiseksi ensimmäisenä ja ainoana maailmassa, ja siitähän ruotsalaiset saavat viboja.
Nuo urheat toimittajat ovat todella ansainneet respan myöntämät kunniamaininnat. Onko järki palautumassa hiljalleen toimittajakuntaan, vai onko kyseessä vain valoa tunnelin päässä ennen potkuja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Laitetaanpa ensiksi linkki, etteivät ihmiset epäilisi miehen puhuvan lapinlisää tuosta yksityiskoneesta:

http://rahmispossu.net/2014/12/17/tulijat-saapuivat-ruotsiin-prameasti-yksityislentokoneella/

Meillä hotellilla täällä Huitsinnevadassa nykyisin julkiset kuljetusvälineet ovat yksityisiä kuljetusvälineitä, eli Rutinoffiin ei häiriköt pääse sisälle. Eivät tosin pahemmin pyrikään, sillä nämä ovat rauhallisia seutuja. Mutta noista humalaisista ruotsalaisista tuli mieleen, että kerropas, minkälainen se on semmonen keskivertainen törpöttelyilta ruotsalaisten miesten kanssa. Minulla kun ei ole kokemuksia. Ruotsalaisista naisista ei tarvitse kertoa.

Anonyymi kirjoitti...

Enpäs tuota Floor Jansen asiaa tiennytkään.

Nymme voitettiin Hollanterit. Saatin Floo Jansen ja annettiin vaihdossa Umaya Apurahahanna.

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun bisneseliitti on avannut bisnesjetin avulla mahdollisuuden sivuuttaa kokonaan nämä eteläisemmät ja sosiaaliturvan + papereiden kyselemisen suhteen ikävämmät maat, niin voidaan odottaa innolla sitä, miten turvapaikkaturistiluokan charterlennot Afrikan ja eteläisen Aasian suunnilta kohti Ruotsin taikaseiniä lisääntyvät.

Aatelkaas nyt…

Jos 28-vuotias alaikäinen turhapaikan hakija on valmis maksamaan vaikka 5 000€ paikasta vuotavassa laivajätteessa, jonka merikelpoisuuden arviointi menee teologian ja uskontotieteen välimaastoon, niin kyllähän se maksaa ilomielin vaikka 12 000€ siitä että pääsee turvapaikkaturistiluokan lennolle Tripoli-Arlanda.

Jos vaikkapa johonkin vanhentuneeseen MD-83 -kokoluokan taivaskeikuttimeen tungetaan tommottet 240 matkatavaratonta ja paperitonta kulttuurinrikastajaa ja velotetaan suorasta lennosta Paratiisistaniin vaikka se vaatimattomat 12 000€ per kuorolainen niin sehän tekee silleen ihan vaatimattomasti karvan vajaa kolme milliä per matka. Ja jokainen etelänlomien tai halpalentoyhtiöiden hintoja toisella silmällä kattellut tietää ettei se itte lento nyt niin kallis ole - etenkään jos voi tinkiä pikkuisen mukavuuksista.

Muttamutta… Miksi joku maksaisi 12 000 Ruotsiin pääsystä jos Italiaan pääsisi viidellä? No kahdesta tärkeästä syystä tietenkin.

1) Ruotsi ei ole Italia. Ruottissa on kivempi rikastaa. Ruottissa rikastamisella rikastuu ihan eri tavalla.
2) Tukkualennus. Italiaan mennessä jokainen joutuu maksamaan sen matkalipun hinnan. Ruottin suhteen taas riittää että yksi perheen valinnaisenikäinen jäsen pääsee maaperälle ja sen jälkeen taivas aukenee koko suvulle. Ankkurirahaa kerääväämään voidaan siis valjastaa isompi kööri. Voidaan jopa ottaa 12 000€ laina ja laittaa suvun tyttölapset pantiksi korkoja kuittaamaan siksi aikaa että Abdi/Elmi/Muhammed/Mahmut/Mehmet/Muhammad/Muhamed/Pekka (tarpeeton ylipyyhitään) pääsee kultaa vuolemaan.

Anonyymi kirjoitti...

AAAAHHHHH….

Ykä tuntee Rutinoffin!

Ookkonää lukenu pakinoitsija Erkki-Mikaelin Tuplavahinko -ja Isaskar Keturi -juttuja? Jos oot niin muistatkos sen nakkikioski-auto-oikeudenkäynti -pakinan jossa Rutinoffi esiintyi niin edukseen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Joo, kyllä Suomi tässä vaihtokaupassa vei sen pitemmän korren.

Ano1: Kyllä tuo on täysin mahdollista. Ja vain Ruotsissa. Luulen että jos mihin tahansa muuhun maahan tultaisiin yksityislennolla, niin siellä todettaisiin että älkää ny jätkät viittikö, mutta Ruotsissahan tämä onnistuu.

Ano2: Olen lukenut joskus hyvin kauan sitten, mutta tämä Rutinoff ei tullut minulle sieltä, vaan Spede Shown Uuno Turhapuro-sketseistä. Siis ajalta silloin, kun niitä esitettiin Spede Shown yhtenä osana, eikä niistä ollut vielä tehty itsenäisiä elokuvia.

Becker kirjoitti...

Ruotsalaisten juomatavat. Erään tarinan mukaan Itävallan ympäristöministeriltä kyseltiin kerran että mikä on maan suurin ympäristöuhka, ja ministeri oli vastannut, että "ruotsalaisen turistin oksennus."
Ruotsalaiselle kun antaa pari pari tuhtia gintonickia, niin kotvan kuluttua hän nousee pöydälle ja alkaa huutaa suoraa huutoa.
Svenne nuoret ja miksei keski-ikäiset ovat jurripäisään mölyämisen maailmanmestareita. Ja tämä on varsin ymmärrettävää kun ottaa huomioon kasvatuksen, josta kiellot ja epämiellyttävyydet on karsittu pois. Kun päähän on iskostettu harhakäsitys kansan erinomaisuudesta, niin ei siinä sen enempää tarvita. Etelä-Euroopan lomaparatiiseissa tämä järjettömyyksiin tottunut kansa jurripäissään tuplaa järjettömän käytöksen.
Moni Ruotsinlaivoilla matkustanut on varmasti havainnut saman ilmiön.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Minulla on kyllä varsin pitkä aika siitä, kun olen viimeksi Ruotsinlaivoilla ollut, mutta nyt kun muistelen, niin tuon ruotsalaisten kovaäänisyyden kyllä muistan.