perjantai 5. joulukuuta 2014

ITSENÄISYYSPÄIVÄ 2014

Huomenna vietetään Suomessa itsenäisyyspäivää. Sitä vietettiin myös seitsemänkymmentäviisi vuotta sitten. Silloin ei ollut hymy herkässä, vaan mielessä oli lähinnä epävarmuus ja pelko kaiken loppumisesta. Ei vielä tiedetty, että eletään jaksoa, jota joskus myöhemmin kutsuttaisiin nimellä 105 Kunnian Päivää. Silloiset suomalaiset pelastivat maan tuleville sukupolville.

Hotellin respasta todetaan, ettei noita miehiä ja naisia voida koskaan kiittää tarpeeksi. Vaikka nykysuomalaiset intellektuellit tällaiselle ajattelulle naureskelevatkin. Mikseivät naureskelisi, sillä pelkällä asiaan liittyvällä ivalla he voivat ilmoittautua älykköjen itsetyytyväiseen kastiin. He jaksavat muistuttaa, että itsenäisyys on muutakin kuin ampumista ja kuvittelevat, että tavallinen kansalainen ei asiaa tajua, ennen kuin he sen hänelle opettavat.

Itsenäisyys on todella muutakin kuin ampumista. Se sukupolvi, joka aikanaan ampumalla pelasti Suomen, nosti myös sen ennennäkemättömään hyvinvointiin tekemällä työtä. Jonka hedelmistä pääsivät nauttimaan seuraavat sukupolvet. Jotka puolestaan ovat kiittäneet tästä työstä luopumalla vapaaehtoisesti itsenäisyydestä ja ulosmittaamalla hyvinvoinnin toisille, muuttamalla Suomen yleismaailmalliseksi sosiaalitoimistoksi ja pyrkimällä siihen, että maastamme tulee samanlainen kansakunnan irvikuva, mitä Ruotsista on jo tullut.

Aikanaan Norjassa quislingit ammuttiin. Nykyisessa Suomessa ne palkitaan korkeilla kunniamerkeillä. Ja samaan aikaan yritetään tavallisille ihmisille väen vängällä opettaa, että hienointa, mitä Suomi on koko historiansa aikana saanut aikaiseksi on jonkun häiskän homoseksuaaleille piirtämä runkkausmateriaali.

Joka tapauksessa hotellin respasta toivotetaan hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille lukijoille. Siinä toivossa, että joskus tulevaisuudessa vielä vietettäisiin itsenäisyyden palauttamisen juhlapäivää.27 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

...Itsenäisyyden muistopäivää sinnekin...

Imulippo kirjoitti...

Hieman joutuu kyllä itsenäisyyden käsitettä venyttämään itsenäisyyspäivää juhliakseen.

Tämän EU-Suomen takiako sotaveteraanit uhrasivat elämänsä? Ehkä sen häpeän takia vain nelisenkymmentä kansanedustajaa saapui sotaveteraanien muistojuhlaan. Surullista seurata miten halpamaisesti tätä maata ollaan tuhoamassa.

Lauri Stark kirjoitti...

Sitä samaa Ykällekin. On kumma, ettei nyt edes kerran vuodessa muka voitaisi muistella kunnolla sotiamme, ja niitä tuskallisia hetkiä, jotka ovat itsenäisyytemme edellytys. Rellestää voi sitten vappuna tai juhannuksena.

Anonyymi kirjoitti...

Itsenäisyyttä koetellaan. Nyt presidenttikin menee monikulttuurisuusitsenäisyysjuhlaan, jonka päätössanat sanoo Husu. Miten ihmeessä joku ei-suomalainen voi juhlia sydämellään Suomen itsenäisyyttä. Teeskennellen toki voi.

No, kaikkeen tottuu. Uutiset kertovat, että suomalaiset ovat Syyriassa taistelemassa ISIS-joukoissa. Pitääkö tämä nyt rinnastaa Suomen itsenäisyyteen, siihen sotaan missä isämme ja isoisämme olivat uhraamassa nuoruutensa, jotta tänne voi tulla mistä päin maailmaa tahansa ja sanoa: olen suomalainen, antakaa rahanne.

Minusta tuntuisi kohtuulliselta, että nämä uuden ajan taistelijat olisivat Suomen kansalaisia, jos heille jostain käsittämättömästä syystä kansalaisuus on annettu. Mutta eivät he ole suomalaisia.

Vahtera

jlokka kirjoitti...

Vahtera: myös Oulussa pohdimme tämän mystisen tilaisuuden merkitystä: https://www.youtube.com/watch?v=TATfVxFShZs

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Yhel Turkkulaasel, Imulipolle, Korppi on oikeudelle, (oletettavasti Pauli) Vahteralle ja Junes Lokalle & kiitos kommenteistanne.

Yksi Turkkulaanen: Suomen Turkuhan julistaa joulurauhan. Olisihan se upeaa, jos Suomen Turku aikanaan ilmoittaisi itsenäisyyden palauttamisesta.

Imulippo: Mahdotontahan meidän on puhua sotaveteraanien puolesta, mutta väitän kyllä, että eivät he ihan tätä tarkoittaneet, kun silloin aikanaan montussa rautasateessa pelkäsivät.

Korppi on oikeus: Joo. Ja tämän uuden uljaan Suomen uusia uljaita asioita riekutaan 364 päivää vuodessa. Mitäs jos rauhoitettaisiin yksi päivä vuodesta hieman perinteellisemmille arvoille.

Pauli: Samaa mieltä. Eivät he ole suomalaisia. Toivoisin yleensäkin, tosin toiveajatteluahan tämä on, että eduskunta jossain vaiheessa käsittelisi, että millähän perusteella niitä Suomen kansalaisuuksia oikein on jaettukaan, ja voisikos niitä ottaa pois.

Junes: Kiitos linkistä. Totta se, mitä siinä mainittiin, eli nykymenosta saisi televisioon mahtavia sketsejä, jos niitä vain saisi siellä esittää.

Anonyymi kirjoitti...

Jumalan siunausta vaan niin maalle, kansalle kuin kulttuurillekin. Luoja meitä johdattakoon.

Kattelin just töllöstä Masiinamiehet -nimisen ohjelman. Siinä kerrottiin että yhtään hävittäjäsuojasta nauttinutta Blendheimiä eivät vastapuolen hävittäjät ampuneet alas sodan aikana. Mietitytti. Tuli vähän sellainen tunne että on ne hävittäjäsuojan tyypit olleet sitten aika hurjia painamaan päälle. Mutta tuli mieleen sekin, että sota oli pitkä ja vastapuolella sitä lentävää tavaraa aika paljon enemmän. Ja että kyllä siinä on ollut Taivaallinen Suojelusenkulilaivue myös mukana meitän pommareita puolustamassa.

acc kirjoitti...

Nyt itsenäisyysjuhlia järjestävät itsenäisyydestä luopumista edistäneet.

Mutta mitä tapahtuisikaan, jos itsenäisyyden palauttamista haluavat ryhtyisivät järjestämään itsenäisyysjuhlia, itsenäisyyskulkueita ja itsenäisyystapahtumia.

Otaksun, että sana "itsenäisyys" yritettäisiin kieltää, jos sen uskottaisiin saavan suomalaiset kannattamaan itsenäisyyttä.

Ehkä elämme nyt siirtymäajanjaksoa, jolloin "itsenäisyysjuhla" nimellä saa vielä järjestää tapahtumia, kunhan ne vain vesitetään monikulttuurisuudella ja mamuilla.

Jos monikulttuuristaminen jatkuu, niin voi tulla aika, jolloin "itsenäisyysjuhla" sanana yhdistetään johonkin pahaan. Kenties juhlat ovat silloin kielletty ja Maamme -laulun esittämisestä saa tuomion. Ja Suomen lippu järkyttää ja loukkaa syvästi mamujen jälkeläisiä ja on siksi muuttunut Kolmannen valtakunnan lipun kaltaiseksi kielletyksi symboliksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja acc:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Täytyy nostaa hattua masiinamiehille. Blenheim oli talvisodan aikana vielä ihan nykyaikainen peli, mutta niillähän lennettiin aivan jatkosodan loppuun, jolloin kone oli jo täysin vanhentunut. Talvisodassahan suomalaiset muuten lensivät vielä äärimmäisen vanhentuneilla Blackburn Ripon-koneilla ja muistan jostain lukeneeni erään englantilaisen lentäjän välirauhan aikana tästä todenneen että ”voi hyvä jumala”.

acc: Varmaankin poliisi määrättäisiin sekä vahtimaan näitä itsenäisyysmielisten mielenosoituksia että turvaamaan sitä, että niin anarkistit kuin vasemmistolaistem poppiräppiosasto pääsisi rauhassa ilmaisemaan mieltään.

Anonyymi kirjoitti...

Intellektuelli-kuinka kauas sanan merkitys onkaan karannut juuriltaan. Intellektuelli tai älymystö on varma takuu nykyään siitä, että tyypit jotka katsovat kuuluvansa ryhmään eivät pysty tuottamaan ainuttakaan ajatusta jossa olisi jotain järkeä. ts. älykkyyttä. Intellektuellit jotka oikeasti pohtivat vaikeita asioita kuten matematiikkaa tai fysiikkaa tai tekniikkaa yms...niin kuka sellaisista on kuullut. Harvinaista porukkaa. Nykyajan intellektuellit sylkisivät sellaisten ihmisten päälle kuin Einstein, Newton, Darwin yms. Lähipiirissä on muutama tän lajin edustaja ja ovat kyllä paitsi todellisuudesta vieraantuneita myös ihka oikeasti aika helvetin yksinkertaisia ihmisiä. Sellasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kunnia toki perinteille, Mutta siltikin pyrin omalta kohdaltani siihen, että vietän itsenäisyyspäivää toki sinänsä arvokkaissa merkeissä, mutta yritän saada siihen muutakin sisältöä, kuin tuskan, menetykset ja ahdistuksen...

Tällä blogillahan on monesti kerrottu (sinänsä oikeaan osuneita tarinoita) ns. peeksi menneestä "kansainvälisestä vuorovaikutuksesta". No, kerrotaanpa nyt kerrankin jotain positiivisempaakin; olin n. parikytä wee sitten työskentelemässä katastrofialueella, ja pelastin yhden nuorehkon naisihmisen
raunioista. No, nainen osoitti yllättäen (?) mielenkiintoa puoleeni, ja ensi töikseni nakkasin muijan mäkeen. Eihän tuollainen nyt voi mihinkään johtaa?! Mutta hänpä etsi minut uuudelleen käsiinsä, tuli myöhemmin uudelleen luokseni, ja sittenpä en enää ulos nakannutkaan...

Olihan meitä siinä kaksi PTSD:n koskettamaa ihmistä, mutta siltikin tapahtui jotain... josta en sittenkään osaa näin jälkeenpäinkään sanoa muuta, kuin että tuntui kuin jokin Korkeampi Voima olisi sillä hetekllä vieraillut elämnässäni! (Tämä myös Tuplikselle ja Ruukinmatruunalle, jos tämän lukevat...) Jotain vain tapahtui...

No, nainen sattui onneksi olemaan ns. hieman koulutetumpi paikallisekseen, ja kun tuli mukanani Suomeen, alkoi opetella kieltä, kouluttautua, jne. Ja nyt on sitten jo yhdessä oloa ollutkin kohta kaksikymmentä wee, ja meillä on pari aika lupaavaa tytärtä, olemme sopineet, että esim. uskonasioista ym. maailmankuvastaan päättäkööt sitten itse tykönään, jahka kokevat ajan olevan siihen kypsä, emme halua mitään arvomaailmaa heille käydä pakottamaan. Mutta jos tämä nyt on jotain itsellekin opettanut, niin ei kaiken onneksi aina tarvitse käydä elämässä huonoinkaan päin, ihmeistä voi olla mieltä tai toista, mutta asiat kyllä joskus jotenkin itseäänkin kummastuttavalla tavalla järjestyvät...!

Niin, ja hyvää itsenäisyyspäivää toki sinnekin!

Becker kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää vaan sinne respankin porukalle.
Juhlitaan nyt tätä Itsepäisyyspäivää niinkauan kun syytä siihen on. EU on imemässä loputkin suvereenin valtion olemuksesta kiitos hännystelijöiden, joita nyt siitä hyvästä palkitaan prenikoilla.
En aio katsoa tuota vastaanottoa, josta on tullut jonkinlainen muotinäytöksen ja paremman väen hillityn charmin cabaree.

Lentäjistä puheen olen sain just eilen lainaksi uuden "Illu"-nimisen 500-sivuisen opuksen Lentomestari Ilmari Juutilaisen elämästä. Se on ilmestynyt tänä vuonna.

korpisoturi kirjoitti...

Itsenäisyyspäivä kuuluu veteraanien ja vanhojen ikäpolvien työn kunnioittamiselle. Nyky-Suomihan ei ole enää itsenäinen. Miksi teeskenellä?

Ykä sano: "Blenheim oli talvisodan aikana vielä ihan nykyaikainen peli, mutta niillähän lennettiin aivan jatkosodan loppuun, jolloin kone oli jo täysin vanhentunut."

Täällä Lahes eli veteraani Ville Salminen, Blenheim-lentäjä, Mannerheim-ritari ja myös sakujen rautaristillä palkittu mies. Kävi tutussa baarissa loppuunsa asti. Mukava mies.

Tämä Ville osasi ohjata sitä konettaan taitavasti it-tulessakin, jopa ryssät arvostivat hänen taitoaan. Ja se rautaristi tuli ilmeisesti sakuille tehdyillä kuvaus- ja tiedustelulenoilla Leningradin rintamalla (itse eivät kyenneet).

A. Stubb, Antti Rinne ja Valtioneuvoston orkesteri esittävät jenkan kusessa ollaan. Tosin esittävän sen homopositiivisesti, että kaikki on fantastisen hyvin.

Ekku kirjoitti...

Ylellä tuntuu tuota monikulttuurisuus-propagandaa riittävän ihan vuoden jokaiselle päivälle.

Maassamme asuvat, ei-yhteiskuntaan sopeutuvat ulkomaalaiset onneksi älyävät pitää vähän pienempää ääntä edes itsenäisyyspäivänä...

Minulla menee itsenäisyyspäivä työn merkeissä kuten monesti aikaisemminkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Beckerille, Korpisoturille ja Ekulle & kiitos kommenteistanne. Poltellaan nyt kynttilöitä kumminkin. Jos ei muuten, niin muistoksi. Ja Ano2:lle perheineen toivotan tietenkin kaikkea hyvää.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää itsenäiysyyspäivää täällä käyneille! Kun nyt semmoinen on päivämäärä, vaikken tiedä miten tätä päivämääärää kutsuttaiisin. Itsenäisyyden muistopäivässä on tappiomielialan ja jopa masoksimin vaara. Itsenäisyyden odotuspäivässä on sentään jonkinlainen toivon kipinä.

Jollain tavoin oltiin nykyistä itenäisempiä 1809-1917 vaikka oltiin vain autonominen suuriruhtinaskunta. Asioita päätettiin omassa keskuudessa ja saatiin oma raha ja keskuspankki. Kun vielä oltaisiin saatu Petsamo jo 1864 kun oli puhe.

Niin no, mitä hotellin keittiön chef on suunnitellut tälle päivälle ruuaksi ja juomaksi? Alkuruoka, jäkiruoka ja pääruoka? Itselläni on possun kyljystä ja kassleria, jälkiruuaksi kakun paloja.

Sodanjälkeisen vaurauden ja hyvinvoinnin tuottaminen onnistui niin kauan kuin siitä olivat vastuussa sodan käyneet ja muutoin sotaponnistuksiin osallistuneet. Seuraavat sukupolvet söivät noiden hedelmiä ja se sai aikaan julkishallinnon paisumisen. Luultiin että rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Sitä voi tulla vain jos toimintaedellytykset pidetään kunnossa mutta seuraavat sukupolvet eivät pitäneet niitä kunnossa. "Joosefilainen" tapa pistää tuottoja talteen pahan päivän varalle taisi unohtua, jos edes tiedettiin semmoisesta. Jos vertaa 1930-lukuun niin silloin julkishallinto ei tainnut olla kovin raskas.

En sano että vauraus ja hyvinvointi tuotettiin nimenomaan siksi kun käytiin kaksi sotaa. Pyöritettiin taloutta jo 1920-30-luvulla. Hölmöltä se kuulostaa jos väittäisi että kannattaa joutua kahteen sotaan ja viittä vaille hävitä molemmat. Tämän jälkeen sitten ryhtyy vaivalloiseen jälleenrakennukseen. Kun vielä teollisuutta jäi luovutetuille alueille eikäs niitä saatu vietyä evakkojen mukana.

Ruotsi ei ollut kahdessa maailmansodassa joten se pysyti tuottamaan vaurautta rauhan ajan oloissa, käytännössä ideaalitilanteessa. Heidän kohdalla se johti myöhemmin sokaistuivat siitä eivätkä ne sitä osanneet arvostaa. Siitä varmaan johtui heidän halu rakentaa ja ylläpitää utopiaa, joka ei toimi muualla kuin mielikuvituksessa. Ruotsissa pistetään maaliskuussa uudet vaalit pystyyn. Hyvässä lykyssä Ruotsidemokraatit saavat lisää paikkoja.

Norja ja Sveitsi ovat pahemmin mokutettuja kuin Suomi mutta eivät ole EU:ssa. Noiden mokutuspolitiikka on ollut omaa hölmöyttä eikä niihin ole edes tullut mitään käskyä EU:sta joten he eivät siinä suhteess voi syyttää EU:ta. Toisaalta ne ova varakkaampia kuin Suomi ja voivat halutessaan luopua mokutuksesta milloin vain.

Israelin pysyminen omana valtionaan ja konkreettisesti olemassa on erään sortin ihme. Pelkällä järjellisesti päättelemällä sen ei olisi pitänyt olla mahdollista. Siinä on ollut todennäköisesti mukana korkeampia voimia apuna, muuten sitä ei käsitä. Vaikkei olisikaan kiinnostunut uskonasioista niin voi ottaa tuon vaikka vertauskuvana. Kaikista vaikeuksistaan huolimatta veikkaan Israelin olevan itsenäisempi kuin Suomi nyt. Jotenkin voi vain ihailla iippojen kykyä pitää oma pää ja jättää ulkovaltojen viisastelut omaan arvoonsa. Oma pää täytyy pitää koska jos ei niin tee niin on huomenna pelkkä kivikasa.

Viro on nykyisin EU:ssa ja peräti eurorahassa mutta veikkaan heidän olevan silti realistisempia kun eivät ole lähteneet mukaan monikulttuurisuushumppaan eikä sosiaalimamuiluun. Eivät tietääkseni menneet mukaan tukipaketteihin. Pitkäaikainen itsenäisyyden menetys ja eläminen kommunismin ja sosialismin käytännön todellisuudessa toi varmasti vastustuskyvyn niille piirteille joihin meillä ei ole vastustukykyä.

Juha Ahviolla on tälle päivälle juttu:

http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/643/itsenaisyyspaivan_mietteita_6_12_2014

Anonyymi kirjoitti...

Tapion Pomo olisi pitänyt kutsua linnaan ja kätellä noiden veteraanien jälkeen. Pomo on varmaan valvonut noita linnan remonttitöitä jotka saatiin äsken valmiiksi.

No jos ei muuta kiinnostavaa ole niin on tuohon kutsuvieraiden joukkoon eksynyt jokunen näpsäkkä muija...ottaa tuon vaikka viihteenä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin. Meillä syötiin täällä ihan tavallista makaroonilaatikkoa.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä valitus toistuu vuodesta toiseen, taas on väärä vuodenaika.
Jokohan ensi vuonna taas valitus jostain muusta.

http://yle.fi/uutiset/roman_schatz_itsenaisyyspaivan_voisi_siirtaa_kesaan/7670957


Vasemmisto anarkistien vuosittainen itsenäisyyspäivän töhrimiset on kuin nelivuotiaan kiukuttelua.

http://yle.fi/uutiset/tohrijat_iskivat_tahtitorninmaella__perussuomalaisten_niinistoa_solvattiin/7673522

Anonyymi kirjoitti...

Professori mainitsi tuosta blogissaan.

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2014/12/miksi-taysmulkuille-annetaan-tv-aikaa.html

Muuten, Ykä, huomasitko että Sampo Terho päätti osallistua eduskuntavaaleihin ja asettua Helsingin vaalipiiriin. Sinne kun saisi vielä Jussi Halla-ahon niin kaksi varmaa ääniharavaa. Jonkun pitäisi suostutetella hänet siihen. Jussi voisi tehdä vaikka "väyryset" jos ei eduskunta kiinnostakaan. Väpe teki parissa ek-vaalissa niin että asettui ehdolle europarlamentaarikkona, mutta ei ottanut eduskuntapaikkaa vaan meni jatkoi europarlamentissa ja eduskuntaan meni sitten varajäsen.

En usko että Halla-aho ja Terho söisivät toistensa ääniä, vaan pystyisivät keräämään yhdessä ääniä. Jussi olisi nuivien pääehdokas. Sampokin taitaa olla melko nuiva mutta hän keräisi enemmän eurokriitikkojen ja muitten ääniä. Sampo voisi samalla alkaa pohjustaa persujen puheenjohtajuuden hakemista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Joo, Roman tiedostaa ja vaippaväki riekkuu. Suomessa perinteisellä tavalla kaikki hyvin.

Vieras: Väsään tuosta itsekin muutaman rivin. Huomasin Sampo Terhon osallistumisen ja toivon todella kovasti, että Jussikin vielä osallistuisi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostaisi tietää mitä ne siellä Saksassa ajattelee tuosta Romanista. Heivasko niksmannit hänet pihalle ja sanoivat että mene muualle tiedostamaan? Jos heivattiin, niin heivasiko tavis-niksmannit vai tiedostajakollegat? Siellä kun oli ja on niitä tiedostajia niin paljon että Roman ei voinut pärjätä sillä sektorilla. Vai oliko tiedostajien taktiikka levittää teidostusta ulkomaille ja hänet lähetettiin siihen?

Ei ne keskiajan hansakauppiaat, jotka majailivat Turussa ja Viipurissa, olleet tuollaisia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Tuskinpa ne Saksassa ajattelevat hänestä mitään, kun eivät mitä varmimmin tiedäkään hänestä mitään. En usko, että miestä on Saksasta minnekään ajettu, vaan muistaakseni naisen perässä hän on tänne tullut. Takaisinhan hänen ei kannata mennä, sillä siellähän hän olisi täysin mitätön tyyppi. Sinänsä huvittavaa, että kun yksi niksmanni toteaa mielipiteenään, että itsenäisyyspäivä on väärällä paikalla, on se Ylen mielestä kerrassaan uutinen.

Anonyymi kirjoitti...

Laitoin keittiön pöydälle eilen sinivalkoisen kynttilän palamaan aloittaessamme mieheni kanssa sunnuntaipäivän lounasta. Myöhemmin iltapäivällä huomasin kynttilän palaneen niin, että vain sininen väri oli jäljellä. Tulipahan vaan jotenkin vertauskuvallisesti mieleen, että Suomen siniveriset ovat tänä päivänä jotakin ihan muuta kuin yleensä kuvitellaan. Meille on syntynyt uusi eliitti, jota kumarretaan, mutta siinä eliitissä ei ole yhtään suomalaista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. On aina erityisen mukavaa, kun tähän blogiin saa kommentteja naisilta. Ne kun ovat perin harvinaisia. Mutta kyllä tuohon eliittiin kuuluu suomalaisiakin. Eritoten ne ihmiset, jotka saavat leipänsä suomalaisten ja suomalaisuuden halveksumisesta ja mitätöimisestä. Huvittavintahan on, että juuri ne heidän halveksumat suomalaiset elättävät tämänkin porukan.

Anonyymi kirjoitti...

Huomasin virheeni itsekin, samoin kuin sen, että kirjoitin sunnuntaipäivästä kun tarkoitin itsenäisyyspäivää, joka oli lauantai. No, pyhäpäivä joka tapauksessa ja juhlimisen arvoinen.

Uskon, että tällä blogilla on lukijana useitakin naisia. Näin hersyviä ja asian ytimeen porautuvia juttuja on harvassa. Omaan päivärutiiniini kuuluu ilman muuta käydä tsekkaamassa, josko jotakin uutta juttua olisi pukannut. Myös kommentaattorit ovat monesti mainioita.

Kiinnostaisi vielä tietää, oletko saanut oppia kirjoittamiseen vai oletko vain luonnonlahjakkuus? Joka tapauksessa ihailen terävänäköisyyttäsi ja herkkiä tuntosarvia, joilla havainnoit suomalaista yhteiskuntaa tänä päivänä. Kiitos!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano ja lämpimimmät kiitokset. Minulla ei ole minkäänlaista kirjoittajakoulutusta.