lauantai 20. joulukuuta 2014

RASKAIMMAN JÄLKEEN

Tulipa törmättyä uutiseen, jossa kerrottiin, että terrorismin rahoittamista koskevassa oikeudenkäynnissä oltiin sitten luettu tuomiot. Terrorismihan on yleensäkin ottaen hullun touhua ja kyseessä oleva terrorismi, jota on rahoitettu on islamilaista terrorismia, joka on palauttanut kunniaan pitkään kadoksissa olleet perinteet ihmisten päitten irti nirhaamisesta. Näin ollen olettaisi, että oikeuslaitoksemme olisi reagoinut kunnolla ja napakasti. Antaakseen viestin, että tällaista touhua ei täällä sitten kerta kaikkiaan hyväksytä.

Vaan eipä reagoinut. Yksikään syytetyistä ei lähtenyt lusimaan. Eli ehdollisella selvisivät jokainen. Tässä blogissa on jo aikaa sitten käsitelty ehdollisia tuomioita. On olemassa ihmistyyppi, joille ne eivät ole minkäänlainen rangaistus. Ehdollisia tuomioita vaatii myös kihlakunnansyyttäjä tälle helsinkiläisiin nuoriin sadistista, rasistista ja järjestelmällistä väkivaltaa kohdistaneelle porukalle. Ehdollista. Toisin sanoen sen porukan näkökulmasta ei rangaistusta ollenkaan.

Terrorismin rahoitusoikeudenkäynnistä ja sen niin sanotuista tuomioista totesi valtionsyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen seuraavaa:

Suomessa on ensimmäistä kertaa annettu ratkaisu terrorismirikoksia koskevassa asiassa. Nyt on olemassa oikeuskäytäntöä, johon jatkossa voidaan muita vastaavia juttuja lähteä vertaamaan.

Niin kyseinen juttu kuin epäilemättä ehdollisiin tuomioihin päätyvä Helsingin väkivaltakierre ovat siis ennakkotapauksia, ja ennakkotapaus kertoo, että oikeusjärjestelmämme on päättänyt voimakkaasti ja päättäväisesti heristää etusormeaan ja painokkaasti pyytää, että olkaapa ihmisiksi.

Päätyykö Suomessa sitten vankilaan ollenkaan?

No johan nyt toki. Hommaforumilla osattiin kertoa, että saihan eräs lieksalaismies ehdottoman tuomion kun oli puhunut facebookissa pahaa maahanmuuttajista. Ja eräs heppu sai ehdotonta, kun oli pöllinyt kellareista hillopurkkeja. Voi tietysti todeta, että tuomiot olivat lyhyet, 60 vrk ja 40 vrk, mutta voi todeta myös, että ehkäpä tuomiot ovat annettu jonkunlaisena varoituksena. Kun jutuissa taas on mukana ns. etniset tekijät, ei näin toimita.

Ja muistellaanpa erästä tamperelaista elämäntaiteilija Seppo Lehtoa. Hän sai posken soittamisesta kahden vuoden ja viiden kuukauden ehdottoman tuomion. Tulee muistaa, että hän ei ampunut ketään, ei lyönyt ketään eikä hajoittanut kenenkään omaisuutta. Kovia, useitten vuosien ehdottomia tuomioita saa tietysti myös tupakan salakuljettamisesta. Tässähän on tietty logiikka, sillä tupakkaa salakuljettamalla on jätetty maksamatta veroja, joita tarvitaan ehdottomasti mm. niitten oikeudenkäyntien kustantamiseen, joissa etnisin perustein lasketaan syytetyt vapaalle jalalle. Sekä luonnollisesti niitten moniammatillisten työryhmien rahoittamiseen, joita on varattu terroristisilta elämysmatkoilta palaavien päänsilitykseen.

Oikeuslaitoksemme on kieltämättä antanut selvän viestin näille etnisille sankareille. Viesti on: tehkääpä veikkoset ihan mitä huvittaa. Ja tekeväthän ne, sitä ei tarvitse epäillä.

23 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Tuo hillopurkkien ryöstelystä annettu vankeustuomio on käsittämätön.

En tunne tuota al-Shabaabin rahankeräystä, joten ehdollinen tuomio viittaa hiukan siihen, että tuomio haluttiin antaa vaikka näyttö oli heikko. Suomalaisen oikeudenkäytön yksi ongelma on juuri se, että meillä on lakeja joiden nouodattamista ei voida kunnolla valvoa. Sen takia annetaan tuollaisia nahkapäätöksiä, jotka vuorostaan entisestään rapauttavat kansalaisten kunnioitusta lakeja kohtaan.

Parempi olisi kun noita muslimeita ei laskettaisi maahan, niin vältyttäisiin tällaisilta näytösoikeudenkäynneiltä.

Hemuli kirjoitti...

Itse en ole kovien tuomioiden ystävä. Vangit tulevat liian kalliiksi tälle yhteiskunnalle eikä pitkien tuomioiden vaikutuksesta ennalta ehkäisevänä tekijänä ole todisteita. Mallia voi katsoa vaikkapa jenkkien kolmannesta elinkautinen systeemistä. Systeemillä on saatu vain vankilat täyteen...

Itse suosisin yhteiskuntapalvelua. Tehkööt töitä ilmaiseksi sovelias määrä kustakin rötöksestä...

Anonyymi kirjoitti...

Hesari vähättelee rikosta: "Lähetetyt summat ovat suhteellisen pieniä. Yhden syytetyn osalta kyse on runsaasta sadasta Yhdysvaltain dollarista. Yhteensä kyse on kaikkien syytettyjen kohdalla noin 4 000 dollarista."

Nuokin rahat on saatu sosiaalitukena Suomesta. Onko sossu siis toiminut avunantajana rikoksessa.

Arvaanpa, että tutkintavankeudessa ollut somali tulee vaatimaan korvausta valtiolta, koska hänkin olisi päässyt ehdonalaisella.

Somaliassa 4000 dollaria on iso raha. Maan rahan arvosta on vaikea sanoa mitään, mutta dollari voi olla 10-, jopa 20-kertainen arvoltaan Somaliassa Suomeen verrattuna.

Pauli Vahtera

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Hemulille ja Pauli Vahteralle & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Murhan jälkeen pahin rikoshan Suomessa on verojen pimittäminen. Törkeä pahoinpitelykään ei ole sen rinnalla mitään. Siitä, ettei noita laskettaisi / oltaisi edes alun perin laskettu maahan, olen kanssasi aivan samaa mieltä.

Hemuli: Jos yhteiskuntapalvelu mitoitettaisiin niin, että se tosiasiassa purisi, niin mikä ettei. Mutta nykyisellään se ei pure. Itse näkisin, että tämän tyyppiset tyypit pitäisi karkoittaa maasta, täysin riippumatta siitä, onko heillä Suomen kansalaisuus ja onko se ehkä toisessa polvessa. Väärin perustein annetut kansalaisuudet tulisi yleensäkin ottaa uudelleen käsiteltäväksi.

Pauli: Totta.

Castor kirjoitti...

Terrorismin rahoittamisrikoksessa rangaistusasteikko on vähintään 4 kuukautta, enintään KAHDEKSAN VUOTTA vankeutta (RL 35a:5). Eli asteikkoa riittää tuomitsemaan muutakin kuin lyhyitä, täysin hyödyttömiä, ei-ennaltaehkäiseviä ehdollisia tuomioita. Näille tuomioille nauretaan, muuta vaikutusta niillä ei ole. Sen paremmin oikeusteoriassa esitetyt yleisestävä (pelote) kuin erityisestävä (terapeuttinen) vaikutuskaan eivät toteudu, retributiivisesta puhumattakaan.

Konkurssirikkomukseen epäillyiltä otetaan kuulemma nykyään DNA-näyte, koska maksimirangaistus, 6 kuukautta vankeutta antaa siihen oikeuden. Syytä DNA:n ottamiseen en tiedä, rikos kun on luonteeltaan sellainen, että ei siinä juuri ihmiseritteet lentele. Otettiinkohan näiltä tekijöiltä? Vastaus lienee EI, koska se varmaankin olisi rasismia.

Surullistahan tämä on, mutta näin siinä on käynyt. Ja Ykä on oikeassa myös näitten jääkarhunmetsästäjien osalta, joille syyttäjä vaatii ehdollista. Taustalla soi Kumbaya, ja kaikilla on lämmin ja hyvä olla, kun on taas näytetty, mitä yhteiskunta suvaitsee. Kansallinen itsemurha etenee, hitaasti mutta varmasti.

Anonyymi kirjoitti...

Tähän kyseenalaiseen tuomioon olisi voinut lisätä maasta poistamisen ja elinikäisen maahantulokiellon, samoin kuin ulkomaalaisille myymälävarkaille, jotka vievät kymppitonnin edestä merkkivaatteita. Nyt todellakin vaan heristetään sormea. Joku oikeusoppinut sanoi terrorismin rahoitusjutun tuomioon liittyen, että meillä tapahtuu vain se, mikä muuallakin, eikä se ole sen kummempaa. Erikoista suhtautumista minun mielestäni, käsien levittelemistä ja kaiken sallimista, eikä ainakaan auta rikollisuuden torjumisessa pätkääkään.

Rouva Ano kiittää Yrjöperskelestä kaikista päättymässä olevan vuoden kirjoituksista ja toivottaa hänen ja Ylvan jouluun paljon lämpöä ja iloa!

Becker kirjoitti...

Ykä, kuten olemme havainneet, niin Demlalaisessa oikeusjärjestelmässä pottunokkiin sovelletaan asteikkoa rankimman päälle ja mamut pääsee kehoituksin olemalla siivosti.

Unohdit tuosta listastasi vaalijulisteiden töhrimisen. Siitä saa myös mojovat rapsut.

Juha kirjoitti...

Kansalaisuuden peruuttaminen olisi ongelmallista, sillä jos ja kun "pelkkä" suomalainen innostuisi rahoittamaan terrorismiä, miten häntä sitten kohdeltaisiin? Passi pois ja HKi-Vantaan kansainväliselle osastolle pyörimäänkö?

Castor mainitsi, että asteikkoa olisi - vika on siis muualla, kuin laissa itsessään. Luultavasti lähellä nuijaa.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Mutta onneksi poikamme & tyttömme sinisissään käyvät yksissätuumin ei-jengien suorittamaa ei-organisoitua ei-rasistista katuväkivaltaa vastaan urhoollisen mullahinsa J.T.:n johdolla. ;)
http://yle.fi/uutiset/helsingin_poliisi_kay_aari-ilmioiden_kimppuun_lisaamalla_lahipoliiseja/7699957

Onneksi sentään pääsee jouluksi possun kimpppuun maalle. Siellä sentään miliisit tuntuvat järki-ihmisiltä. ;)

Anonyymi kirjoitti...

4 000:lla dolarilla ostaa Afrikan sarvessa monen monituista AK-47 -rynnäkkökivääriä...

Olisiko aika KELA:n ottaa käyttöön erityinen maahanmuuttajille tarkoitettu lisämomentti, josta mamut saisivat avustusta pääsääntöisesti uusien PlayStation4-konsolien ja Samsung Galaxy 4-älykännyköiden hankkimiseen? Siihen samaan momenttiin voitaiiin upottaa myös erityinen AK 47-lisä, jonka turvin voisi lähettää serkuille Somaliaan fyffeä välienselvittelyvälineiden hankkimiseen. KELA:ltahan ne rahat nytkin olivat peräisin.
Se olisi vain kohtuullista, sillä maksetaanhan yhteisistä rahoista nytkin avustusta rikoksentekovälineiden, eli ns. kansallispukuhameiden hankintaan...

Käykääpä muuten joskus, te pääkaupunkiseudulla asuvat, Hämeentien etnisissä ruokakaupoissa. Niistä monessa on myös rahansiirtopalvelu, esim. Western Unionin palvelupiste. Siellä uusiosuomalaiset lähettävät rahaa kotimaihin. Tiedän että olen rasisti, ja niinpä totean että suurin osa siirretyistä rahoista ei ole työllä ansaittua, vaan Valdelta peräisin.

Mitä noihin nyt annettuihin "rangaistuksiin" tulee: Suomessa saa rajut rangaistukset aina, kun tekee "rikoksen" valtiota vastaan. Varsinkin jos se tarkoittaa jonkin sortin salakuljettamista. Nyt syyttäjä vaatii ex-poliisi (pian) Aarniolle 13:sta vuoden vankeutta. Käsittääkseni mies ei ole tappanut tai murhannut ketään, vaikka onkin tuottanut maahan massiiviset määrt huimausaineita.

Sen sijaan rahan lähettäminen rynkkyjen ostoon,ja sukulaislasten kidnappaamisen suunnittelu on kevyttä kiisseliä, joista seuraa tukistus ja Hyi! Hyi!

On tämä Suomi mielenkiintoinen "oikeusvaltio"...

Hemuli kirjoitti...

Tottakai yhteiskuntapalvelun muuntosuhdetta pitäisi nostaa. Päivä (8h) päivästä lienisi kohtuullinen ja toki mamujen kanssa maastakarkoitus tietyn (suht. matalan) rajan jälkeen. Maastakarkoituksessa on sekin hyvä puoli että kriminaalista pääsee eroon, tapojaan se ei sillä paranna mutta päätyypähän kotimaansa ongelmaksi.

Sandscorpion kirjoitti...

Juha sanoi: Kansalaisuuden peruuttaminen olisi ongelmallista, sillä jos ja kun "pelkkä" suomalainen innostuisi rahoittamaan terrorismiä, miten häntä sitten kohdeltaisiin? Passi pois ja HKi-Vantaan kansainväliselle osastolle pyörimäänkö?

Olisi parasta, jos kaikki terroristit ja muutkin rikolliset tasapuolisesti palautettaisiin lähtömaahansa. Suomalaisen rikollisen lähtömaa on Suomi. En minä ymmärrä, mikä tässä nyt on niin kummallista ja ongelmallista.

Sitten kyllä tulee juridisia ongelmia, jos ruvetaan puuhaamaan palautusta Suomessa syntyneille ulkomaalaistaustaisille, jotka eivät esi-isiensä maassa ole koskaan käyneetkään, mutta niiden meistä, jotka tykkäävät demokratiasta ja muista vapaista moderneista arvoista, on tärkeää muistaa, että se on vain juridinen, ei käytännön ongelma.

Jostain syystä Suomen oikeuslaitos on nykyään kaikkein aktiivisin ja tehokkain fasismin ja oman käden oikeuden propagoija yhteiskunnassamme. Mitä muuta voidaan päätellä siitä, kun nyt nähtyjen ja monien muiden vastaavien tuomioiden myötä järjestelmä mediaälymystön tukemana antaa ymmärtää, että "roistojen kuriinlaitto ei kiinnosta meitä, mutta katulamppuja on tienvarret täynnä ja köyttä saa Biltemasta"?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Rouva Anolle, Beckerille, Juhalle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Anolle, Hemulille ja Sandscorpionille & kiitos kommenteistanne.

Castor: Tuli noista DNA-testeistä mieleen vielä se, että tänne tulevien ”nuorten” ikä voitaisiin kyllä hyvin selvittää niin hampaita kuin luustoa tutkimalla, mutta eduskunnan oikeusasiamies torppasi senkin joku vuosi sitten. Rangaistusasteikon maksimipäätähän ei käytetä muussa kuin rikoksista pahimmassa, eli valtion verojen pimittämisessä.

Rouva Ano: Samaa mieltä kanssasi. Jos toiset ryssivät asiansa, velvoittaako se meidätkin tekemään niin? Lämmin kiitos kannustuksesta ja hyvää ja rauhallista joulua myös sinun perheellesi. Täältä on vielä ennen joulua tulossa tämän vuoden joulutarina.

Becker: Olisi mielenkiintoista muuten tietää, että kuinka paljon näitä demlalaisia tuomareita on, missä asemissa ja jos tuomari tunnustaa asiakseen poliittista väriä, niin eikö se tee hänet jääviksi tietyissä asioissa. Castor osaisi varmaan kommentoida tuohon viimeiseen kysymykseen.

Juha & Sandscorpion: Tässä olen kyllä samaa mieltä Sandscorpionin kanssa. Jos kantasuomalainen töpeksii, hänet tuomitaan Suomessa. Mutta mitä tulee kansalaisuuskysymyksiin, niin tässä maassa on tehty taannehtiva poikkeuslaki ennenkin ja huomattavasti kyseenalaisemmasta asiasta. Voisi ottaa tarkasteluun sen, että millähän perusteella niitä kansalaisuuksia on jaettu. Laajemmassa mitassa voi esittää kysymyksen, että jos edellinen sukupolvi on utopistisella haihattelullaan aiheuttanut tilan, josta seuraavat sukupolvet kärsivät, eikö seuraavilla sukupolvilla ole oikeutta korjata tilannetta? Myös Sandscorpionin näkemyksen oikeuslaitoksestamme jaan täysin. Tällä menolla sillä ei saada aikaan kuin suojeluskuntia, ja kun ne jakavat oikeutta, siinä saattaa viattomatkin valitettavasti saada osansa.

VNV: Tuossa jutussa mullah J.T. totesi, että ”lähipoliisin täytyy tuntea kaupungin turvallisuustilanne kuin omat taskunsa”. Voihan se hyvinkin tuntea, niin kuin viime syksyn Helsingin väkivalta-aallossa, mutta jos se ei tee mitään, eikä edes varoita ihmisiä, niin sanahelinän lisäksi käteen jää plusmiinusnolla, tai etten jopa sanoisi Musta Pekka.

Ano: Ettei vain sosiaalivaltiolla tällaista mietittäisi jo. Terminä voisi olla vaikkapa ”kansainvälinen solidaarisuuslisä”. Tuosta Jari Aarniosta voin todeta, että en ole ollut kärpäsenä katossa, mutta sattuneista syistä en kyllä mieheen kohdistuneita syytteitä ihan purematta niele.

Hemuli: No jotain tonnepäin ja terminhän voisi muuttaa taas tylysti pakkotyöksi.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä jos lainattaisiin syyttäjät ja tuomarit Venäjältä, Virosta tai Israelista...tai vaikka Kiinasta? Myös rangaistusten toimeenpano voitaisiin ostaa noilta, ehkä vanja tai kinuskit tekisivät parhaimmat tarjoukset.

Eduskunnan oikeusasiamiehellä ei taida olla sinänsä mitään päätösvaltaa mihinkään. Hän kai ottaa kantaa viranomaistoimintaan, jos joku pyytää kannanottoa kantelun perusteella.

Tehtäisiin mieluiten näin. Jos jihadia harrastaa ulkomaalaissyntyinen henkilö tai Suomessa syntynyt henkilö jonka molemmat tai toinen vanhemmista on syntynyt ulkomailla, niin tällöin perutaan oleskelulupa tai kansalaisuus. Karkotus ja maahantulokielto päälle.

Pitäisikö tuomitun istua tuomio täällä ja karkottaa sitten? Entäs niin että tuomio voitaisiin suorittaa saman tien ulkomailla ja määrätä maahantulokielto? Voi olla että olisi vapaana muualla mutta keksikööt paikalliset mitä tekevät hänen suhteensa.

Jos joku harrastaa jihadia niin hänen karkotuspaikka on se mistä on alunperin kotoisin. Jos hän on syntynyt Suomessa mutta vanhemmat tai toinen vanhemmista on syntynyt ulkomailla, niin karkotus noihin ulkomaihin. Jos jihadia harrastaa kääntynyt pottunokka-tsuhna niin hänen kohdalla Suomi eli missä on jo valmiiksi. Niin no, voitaisiin kai kääntyneeltä tsuhnalta ottaa kansalaisuus veke ja siirtää hänet johonkin maahan joka ottaa hänet maksua vastaan, kuten jokin Somalian klaaneista tai ISIS/ISIL. Riehukoot siellä. Maahantulokielto päälle. Ei saa päästä edes kuolleena ruumiina.

Anonyymi kirjoitti...

Lähetin viestin ehdokkaalle jonka äänestämistä harkitsen vaaleissa. Kysyin kommenttaja muutamiin kohtiin. Yksi kohdista oli ulkomaalaispolitiikka. Periaatteessa tähän riittäisi kohta jossa otin puheeksi kansalaisuuden ja oleskeluluvan poiston sekä maastakarkotuksen mutta pistän koko höskän. Se vaan ei mahdu tähän yhteen viestiin joten joudun lähettämään kaksi viestiä. Tässä on:

"Hädänalaisia on parasta auttaa heidän omissa maissa tai ainakin naapurimaissa. Se on halvinta, tehokkainta ja kaikille osapuolille paras vaihtoehto. Tästä syystä tulee luopua pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanotosta sekä pakolaisstatuksen ja turvapaikkojen myöntämisestä. Tulee luopua niistä vetovoimatekijöistä jotka houkuttelevat pyrkimään tänne.

Ei myönnetä sosiaaliturvaa ulkomaan kansalaisille. Oleskelulupa ei oikeuttaisi sosiaaliturvaan. Jos tuollaista lakimuutosta ei saada heti aikaan, niin aluksi sellainen että sosiaaliturva myönnetään vain määräajaksi, yhteensä enintään 6 kuukaudelle. Määräajan päättymisen jälkeen sitä ei myönnettäisi. Sosiaaliturvan tulee olla nimenomaan kansalaisuuteen perustuva oikeus. Ainoa sosiaaliturva minkä olisin valmis myöntämään ulkomaan kansalaiselle, on määräaikainen työttömyyspäiväraha, jota maksettaisiin yhtä monelta päivältä kun on ollut työssä. Tieto tuosta leviäisi ulkomailla ja tällä tavoin supistuisi sosiaalietuuksien perässä tulevien maahantulo.

Vastaanottokeskus tarjoaa majoituksen, ruuan, vuodevaatteet, vaatteita ja pesutarvikkeita. Sisätiloissa ja ulkotiloissa on harrastusmahdollisuuksia. Aidosti hädänalainen on yksistään noista kiitollinen. Ei sellainen tarvitse sosiaaliturvaa eikä kunnan antamaa asuntoa. Pelkästään vastaanottokeskuksen takia maahan ei pyrkine ketään jos tietää ettei saa sosiaaliturvaa eikä kunnan asuntoa. Omasta aloitteestaan alkuperäiseen kotimaahansa palaavalle tai muualle poistuvalle voidaan maksaa matka ja antaa mukaan käyttörahaa.

Ei myönnetä kunnallisia vuokra-asuntoja ulkomaan kansalaisille. Jos haluaa asunnon, niin etsiköön vapailta markkinoilta omalla kustannuksella.

Ei tarjota julkisia palveluja ulkomaan kansalaisille. Julkisten palvelujen tulee olla nimenomaan kansalaisoikeus. Tai sitten erittäin rajoitettu ja tilapäinen oikeus niihin. Jos haluaa palveluja, niin etsiköön vapailta markkinoilta omalla kustannuksella."

Anonyymi kirjoitti...

...jatkoa

"Oleskelulupia voidaan myöntää määräajaksi. Tarvittaessa niiden voimassaoloa voi jatkaa. Oleskeluluvan ehtona tulee olla osoitus siitä että kykenee vastaamaan itse omasta toimeentulostaan. Lainrikkomuksiin, ainakin varkauksiin sekä henki- ja väkivaltarikoksiin syyllistyneiden oleskeluluvat tulee perua ja heidät tulee karkottaa välittömästi ja määrätä maahantulokielto.

Työlupia voidaan myöntää määräajaksi. Tarvittaessa niiden voimassaoloa voidaan jatkaa. Työluvan saannin ehtoja tulisi tiukentaa nykyisestä varsinkin taloustaantuman takia. Työnantajan tulisi perustella aukottomasti miksi haluaa ulkomaalaisen työntekijän. Työnantajan tulee perustella vedenpitävästi se että Suomesta ei löydy millään konstilla yhtä hyvää tai parempaa työntekijää kyseiseen työtehtävään. Ulkomaisen halpatyövoiman ja pimeän työvoiman käytöstä tulee rangaista nykyistä kovemmin.

Kansalaisuuden saannin ehtoja tulee kiristää. Pitäisi asua ensin 10 vuotta maassa ja vastata tuona aikana itse omasta toimeentulosta, lisäksi rikosrekisteriin ei saa tulla merkintöjä. Vasta tämän jälkeen voisi hakea kansalaisuutta. Tällöinkään ei pitäisi helpolla myöntää kansalaisuutta, mieluummin ehdotetaan pitempiaikaista oleskelulupaa. Myönnetyn kansalaisuuden menetys pitäisi olla mahdollinen jossain tilanteissa. Jos henkilölle on joskus myönnetty kansalaisuus, mutta hän syyllistyy henki- tai väkivaltarikokseen Suomessa tai aseelliseen toiimintaan ulkomailla jonkin aseellisen organisaation riveissä, niin sen tulisi merkitä kansalaisuuden menetystä. Jos tällainen henkilö on ulkomailla niin hänelle pitää määrätä maahantulokielto ja käännytys jos hän yrittää päästä maahan.

Maasta karkotukset tulisi toteuttaa tehokkaammin. Ennen kuin karkotettava henkilö poistetaan maasta, hänestä tulisi ottaa muistiin valokuvat, sormenjäljet, dna, hammaskartta, verinäyte sekä skannata verkkokalvo. Nämä siltä varalta jos hän saapuu maahan uudestaan. Käännytettävälle tai karkotettavalle henkilölle tulee määrätä maahantulokielto. Käännytyspäätöksistä ja karkotuspäätöksistä ei pitäisi voida valittaa mihinkään instanssiin. Silloin kun henkilö käännytetään tai karkotetaan, niin voidaan maksaa hänen matka alkuperäiseen kotimaahan tai johonkin muuhun maahan. Hänelle voidaan antaa rahaa, joko mukaan paluumatkalle tai sitten kun on perillä. Tuollainen raha on pieni hinta siitä jos hän ei palaa Suomeen.

On väitetty että karkotusta ei voida toimeenpanna jos karkotettavan alkuperäinen kotimaa ei suostu ottamaan häntä vastaan. On väitetty jopa niin että jos karkotettava ei suostu poistumaan maasta niin häntä ei poisteta. Tällaisen tilanteen varalta on olemassa ratkaisu: keppi tai porkkana. Ensin voidaan kokeilla porkkanaa. Neuvotellaan palautussopimus kyseisen maan kanssa. Maksetaan sille maalle rahallinen korvaus tai muu taloudellinen korvaus siitä että ottaa karkotettavan henkilön vastaan. Jos maa ei suostu ottamaan henkilöä vastaan vaikka tarjotaan porkkanaa niin sitten tarvitaan keppiä. Keppinä voidaan käyttää sitä että uhataan poistaa kehitysapu tai muu taloudellinen apu tai uhataan sen leikkaamisella tai keskeyttämisellä. Talouspakotteita tai taloussaartoa voidaan myös harkita. Voidaan myös harkita viisumikieltoa tai maahantulokieltoa kyseisen maan kansalaisille. Keppiä käytettäisiin siihen asti kunnes maa suostuu ottamaan henkilön vastaan. Sellainenkin vaihtoehto on jos jokin toinen maa suostuu ottamaan hänet vastaan, edes korvausta vastaan, niin viedään hänet sinne."

Castor kirjoitti...

Kiitos Ykälle tästä vuodesta ja Hyvää Joulua & Uutta Vuotta koko porukalle!

Niin, tuosta demlalaisuudesta: en ole onnekseni ollut Suomen "oikeuslaitoksen" kanssa tekemisissä yli 15 vuoteen, mutta kollegoiden käsitys Suomessa on, että demlalaisuus on saturoinut koko systeemin, ylhäältä alas asti. Sekään ei auta, että elämää kokemattomia "7 ällän" (äärihumanisti)naisia nimitetään tuomareiksi toteuttamaan omaa "sosiaalista" käsitystään lainsäädännöstä ja lakien soveltamisesta.

Omakohtaisesti pääsin nauttimaan näitten neitokaisten kyvyistä toimiessani ylimääräisenä oikeusneuvosmiehenä ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Muuan AUSKULTANTTI, 26-vuotias naisjuristi perusteli tuomiota kirjoittamalla tuomiolauselmaan "pitkän elämänkokemukseni perusteella totean, että on mahdotonta...". Se päätös meni tietenkin nurin. Kai tämä kaikki sitten alkoi joskus neljännesvuosisata sitten, ei tämä mikään uusi ilmiö ole, että ehdollisia annetaan loputtomasti. Sellaisenkin jutun olen istunut, jossa tekijällä oli 11 (yksitoista) aikaisempaa ehdollista tuomiota eri puolilta maata. Sitten piti laskea sen kovan kakun mitta, joka meni korkeamman matematiikan puolelle.

Tuomarinvalassa puhutaan tahdosta tehdä oikeutta "niin köyhälle kuin rikkaalle" ja "lain vääristelemisestä". Olisi oman pakinan arvoinen juttu kirjoittaa tuosta lain vääristelemisestä, mutta minulla ei ole taipumusta liikkua metafysiikan alueella, joten sanon tässä suoraan, että on olemassa sellainenkin asia kuin "lain tarkoitus", joka tässä terrorismin rahoitusjutussa jäi täysin piiloon.

Hemuli kirjoitti...

Ykä sulta puuttuu nyt poliittisesti korrektit ilmaukset =) Pakkotyö on sopimuksilla kielletty mutta yhteiskuntapalvelu ei...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Castorille ja Hemulille & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Noin alkuun sanon kyllä, että olen vahvasti eri mieltä tuosta syyttäjien ja tuomareitten lainaamisesta. Tämä on meidän ongelmamme, ja se pitää pystyä ratkaisemaan suomalaisin keinoin, eli mätä oikeusjärjestelmä ei lainavoimalla mihinkään muutu. Eri asia on sitten lähteä vaikka Viroon katsomaan, kuinka siellä homma hoituu.

Vaikka eduskunnan oikeusasiamiehellä ei olekaan suoraa käskyvaltaa, niin käytännössä ainakin omalla alallani kaikki hänen huomautuksensa menevät mutisematta läpi ja käytäntö muutetaan niitten mukaiseksi.

Noin muuten olen pitkän kommenttisi sisältämistä asioista hyvin pitkälle samaa mieltä. Joku varmaan pitää niitä julmina, mutta mielestäni on vielä julmempaa ajaa Suomi ja suomalaiset samaan tilaan kuin missä Ruotsi nyt on. Ja se, mikä Ruotsin tulevaisuus tulee olemaan, on vieläkin julmempaa.

Castor: Kiitos sinullekin kuluneen vuoden hyvistä kommenteista ja hyvää ja rauhallista joulua sekä onnen ja menestyksen täyttämää uutta vuotta.

Itse viestistä: Niin notta pitkän elämänkokemuksen perusteella hjuu… no, toisaalta, olenhan minä törmännyt tommosiin omallakin alallani. Mutta se, mitä kerrot ei juurikaan ikeniä naurata. Omalta puoleltani olen taas kuullut, ja uskon sen pitävän paikkansa, että ei-vasemmistolaisesti ajattelevat juristit taas pyrkivät nimenomaan yksityiselle sektorille ja se jättää varsinaisen oikeuslaitoksen aina vain enemmän demlalaisille. Jonkunlainen selvitys pitäisi olla, että kuinka politisoitunut suomalainen oikeuslaitos oikein onkaan. Ja sen selvityksen pitäisi tehdä nimenomaan yksityisen sektorin lakimiehet, sillä jos demlalainen tuomari tekee selvitystä siitä, haittaako demlalaisuus oikeusjärjestelmämme uskottavuutta, niin tutkimuksen lopputulos lienee melko selvä.

Hemuli: Juu, kyllä siinä nyt näin taisi päästä käymään… näinköhän sitä tuli tuotettua taas sitä kuuluisaa vihapuhetta?

Hemuli kirjoitti...

Kait pakkotyö on ihan vaan yleistä julmuutta (se koskee myös kantasuomalaisia) maasta häätö varmasti taas paljon vakavempaa vihapuhetta, sehän ei koske suomalaisia...

Rigor.Mortis kirjoitti...

Vieras virkkoi: "..Myös rangaistusten toimeenpano voitaisiin ostaa noilta, ehkä vanja tai kinuskit tekisivät parhaimmat tarjoukset."

Niin. Olen itsekin..köh..fantasioinut tästä mahdollisuudesta jo pidemmän aikaa. Ulkoistaminenhan on ollut kovin suosittua viime aikoina, joten miksi emme ulkoistasi myös vankilapalveluja? Olen melko varma, että jostain Siperian perukoilta, tai Kiinasta, löytyisi sopivia laitoksia, jotka ottaisivat mielellään esimerkiksi kaikki ulkomaalaiset rikolliset asukeikseen €uroja vastaan. Hyvin todennäköisesti veronmaksaja pääsisi halvemmalla ja vuoden tai parin (mieluiten enemmänkin) mittainen vierailu siperialaisella työleirillä voisi toimia jo hyvänä pelotteena.. :)

Ironmistress kirjoitti...

Anarkotyrannia elää ja voi vahvasti Suomessa. Kiitos siitä, vasurit.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hemulille, RigorMortisille ja Ruukinmatruunalle & kiitos kommenteistanne.

Hemuli: Näin varmaankin on. Yleensäkin vihapuheelle uusien määritelmien keksiminen on joillekin jo ammatti. Ja samaan aikaan varmaankin myös rakas harrastus.

Rigor.Mortis: Tämä tuomarointi tulee kyllä hoitaa kotimaisin voimin, mutta nimenomaan rikastusperäisiin vankeihin nähden en minäkään sinänsä pistä pahakseni, jos ostetaan vankilapalveluja Kiinasta. Neljäsosalla suomalaisesta vankivuorokausihinnasta kiinalaiset jäisivät vielä plussan puolelle ja pelote toimisi aivan oikeasti.

Ruukinmatruuna: Tarkoitus on varmasti alun perin ollut kovastikin jalo, ylevä ja humaani. Sitten vaan lähti mopo lapasesta ja lopputulos on mitä on.