torstai 21. heinäkuuta 2016

KAKSI EPISTOLAN JULISTAJAA


Niin sanotusta Hyvän Ihmisen sekä Järjestelmäuskovaisen Syndroomasta kärsivien ihmisten taudinkuvaan kuuluu, että kyseistä syndroomasta ei millään tavoin pyritä parantumaan ja sen sairastaminen esitetään julkisuudessa mahdollisimman positiivisena seikkana luonnollisesti pyrkien levittämään tautia. Tautiin ei ole sinänsä muuta lääkettä kuin eläminen normaalimaailmassa, mutta järjestelmämme pitää kyseisiä sairauksia sairastavat ihmiset siitä mahdollisimman tiukasti erossa joten toipumisennuste on äärimmäisen huono. Tällä kertaa oireitaan ylpeänä esittelee SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen joka luonnollisesti laittaa tuoreimmassa avautumisessaan mutkat suoriksi ja aloittaa jo otsikossaan komeasti ”Vihapuheet ovat jo äärirajalla” ja jatkaa:

Perussuomalaisten oululaispoliitikko Sebastian Tynkkynen vaatii facebook-kirjoituksessaan islamin kitkemistä Suomesta. Kirjoitus menee lajissaan toistaiseksi pisimmälle, sillä siinä esitetään jo maassa olevien muslimien poistamista ”massiivisilla siirroilla” sekä leimataan tietty uskontokunta terroristeiksi – selvin sanoin, vähääkään sievistelemättä.

Tuppurainen unohtaa taktisesti muutaman seikan, eli valtaosa terrorismista on nimenomaan muslimien tekemää ja mitä enemmän maassa on muslimeja, sen enemmän terroriteon riski kasvaa eikä siihen tarvitse etsiä kuviteltuja esimerkkejä. Tämä on fakta, mutta faktaahan ei saa sanoa ääneen, sillä se loukkaa mm. sosialidemokraattien ylläpitämää utopiakuvaa jonka mukaan jokainen maahamme saapunut islamilaismies muuttuu Suomeen saavuttuaan välittömästi lauhkeaksi, yliselittäväksi, ylianalysoivaksi, ylilässyttäväksi ja feministiseksi pohjoismaiseksi sosialidemokraatiksi ja joka myös muuttuu välittömäksi äärimmäisen tuottavaksi ja hyödylliseksi uussuomalaiseksi. Todellisuus on tietysti toinen, minkä Tuppurainenkin hyvin tietää ja tulee muistaa, että jokaisen tämän porukan suomalaisiin kohdistama niin väkivalta- kuin seksuaalirikos on jo itsessään terroriteko, joita edesauttamassa ovat olleet mm. suomalaiset sosialidemokraatit. Ilman avointa maahanmuuttopolitiikkaa ne olisivat jääneet tekemättä.

Tuppuraisella tulee tuossa lauseessaan myös tietty hupsis, eli hän jälleen taktisesti unohtaa sen, että valtiolla – jopa Suomen kaltaisella puoli-itsenäisellä valtiolla – on tietty oikeus poistaa maasta ihmiset, jotka eivät ole Suomen kansalaisia ja joilla ei ole mitään muuta syytä notkua maassamme kuin suomalaisten tarjoama elatus. Tuppurainen vahvistaa tällä sen faktan, että pelkkä Suomen alueelle pääseminen ja sanan ”asylum” sanominen takaa koko iän mittaisen elatuksen ja sen kyseenalaistaminen on ihmisoikeusrikos. Se, mikä jää Tytiltä, niin kuin niin monelta kaltaiseltaan sanomatta on se, että mikä on piikin raja. 50.000? 100.000? Miljoona? Siihen Tytti ei vastaa. Ja siihen vaativampaan kysymykseen eli millä nämä kaikki elätettäisiin ei Tytin tarvitsekaan vastata, sillä sosialidemokraattina hän on maallisista ja materiaalisista asioista vastuuvapaa. Järkevämmässä yhteiskunnassa hänen kaltaisestaan ihmisestä käytettäisiin ehkä termiä ”holhouksenalainen” mutta meillä holhouksenalaiset äänestetään eduskuntaan ja heistä tulee myös korkeassa asemassa olevia virkamiehiä.

Tytti lyö vaihteen isompaan läpeen ja jatkaa holocaustikortilla:

Tynkkysen tekstin arveluttavuutta voi testata vaikkapa korvaamalla sanat ’islam’ ja ’muslimi’ sanalla ’juutalaiset’. (Kun Tynkkynen vaatii palautusautomaattia toimimaan ”täyttä häkää”, kyseessä on kai sentään lipsahdus.) Mitään muuta ei tarvitse muuttaa, ja teksti näyttää hätkähdyttävästi samalta kuin natsisaksan antisemitistiset suunnitelmat. Ne suunnitelmat pantiin täytäntöön Euroopan historian hirvittävimmällä rikoksella.

Niin demari- kuin muissakin tiedostavissa leireissä tietysti ajatellaan, että nyt pisti Tytti pahan pallon ja nyt meni varmasti rasistilla sekä jauhot että sormi suuhun. Näissä leireissä tietysti tarkoituksella unohdetaan, että Tynkkynen ei puhunut juutalaisista mitään. Ei hänen tarvitsekaan. 1930-luvun Saksassa ei ollut sitä tilannetta, että juutalaiset:

a) Tulivat jostain päin maailmaa suurella porukalla saksalaisten elätettäviksi.

b) Syyllistyivät huomattavaan määrän väkivalta- ja seksuaalirikoksia saksalaista kantaväestöä kohtaan.

c) Syyllistyivät huomattavaan terroritekojen ketjun joissa on lahdattu täysin viattomia sivullisia.

Sen sijaan Euroopassa on selkeä fakta, että:

a) Muslimit ovat tulleet jostain päin maailmaa paikallisväestön elätettäväksi.

b) Muslimit ovat syyllistyneet huomattavaan määrän väkivalta- ja seksuaalirikoksia eurooppalaista kantaväestöä kohtaan.

c) Muslimit ovat syyllistyneet huomattavaan terroritekojen ketjuun jossa on lahdattu täysin viattomia sivullisia.

Mutta oikeaoppisena ihmisenä Tytti luonnollisesti ajattelee, että kun hän vetää esille noin kaksitoista miljoonaa kertaa esille nostetun holocaustikortin niin purkka pysähtyy ja mutina loppuu. Osoittaen samalla sen, että länsimaiselle sosialistille juutalainen kelpaa kyllä kuolleena esimerkkinä sosialistin oman ideologian pönkittämisessä mutta sen elävän kanssa on vähän niin ja näin.

Tytti jatkaa niin kuin hänen kaltaisensa tuleekin jatkaa:

Terrorismia pitää torjua lujin ottein. Sen kasvualustana oleva radikalismi on kitkettävä, olipa kyseessä uskonnon vääristely tai rasismi. Pohjoismaiden pahin terroriteko Norjassa oli rasistisen äärimmäisyysihmisen tekemä. Pelkkä vuoropuhelu ei riitä, vaan tarvitaan valvontaa, ennaltaehkäisyä ja rikollisten rankaisemista.

Hotellin respassa vaan mietitään sitä, että mitä enemmän Eurooppaan on tullut islamilaisia ihmisiä, sen enemmän täällä on islamilaista terrorismia. Sekä virallisesti terrori-iskuiksi luokiteltavia tekoja että tavallisiin kansalaisiin kohdistuvaa väkivaltaa, joita tosin Tytin kaltaiset sosialidemokraattiset ihmiset mieltävät sosio-ekonomisesti haastavaksi tilanteiksi. Selitteläätiön ja soveltavan spedestetiikan ammattilainen voisi tietysti selittää, että näillä asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään mutta se ei poista niitten olemassaoloa.

Tytti toteaa myös, että terrorismi saattaa johtua uskonnon vääristelystä. Hotellin respassa taa esitetään vastakysymys, että mahtaisiko islamilainen terrori johtua uskonnon kirjaimellisesta noudattamisesta? Islamilaiset terroristit kun eivät elä Tytin luomassa tai toisten luomassa ja Tytin toistamassa utopiassa rauhanomaisesta islamista. He eivät edes tiedä kuka Tytti on eikä heitä se kiinnosta.

Tytti puhuu vuoropuhelusta. Mitä ihmeen vuoropuhelua on se, että suomalainen yhteiskunta on kehittänyt puolestaloukkaantumiskoneiston jonka myötä islamilaisen ihmisen ei tarvitse opetella suomen kieltä, suomalaisia tapoja ja joka mahdollistaa hänelle sekä asunnon saamisen että työllistymisen suomalaisen ohi ohitusramppia pitkin? Tytti puhuu valvonnasta ja lujista otteista. Niin kuin lukija tietää, niin poliisi ei saa etsiä laittomia maahanmuuttajia laittomien maahanmuuttajien näköisten ihmisten joukosta sillä se on etnistä profilointia. Valvontaa?

Tytillä ei ole mitään muuta ratkaisua kuin se, mikä hänen kaltaisillaan ennenkin eli jatkuva ja lisääntyvä toiseuden hyväksyntä ja jalustalle nostaminen sekä suomalaisiin kohdistuva mielenmuokkaus. Jonka seurauksena suomalaisten turvallisuudesta huolehtiminen on vihapuhetta. Vihapuhetta, joka on vaarallisempaa ja tuomittavampaa kuin islamilaisten ihan oikeasti tekemä terroriteko. Joko joukkolahtaamisena tai yksittäiseen ihmiseen kohdistuvana. Sillä terroriteonhan saa aina selitettyä johtuvan jostain muusta kuin islamista ja islamilaisia kansoja edustavista ihmisistä. Tytin maailmassa suomalaisen sanoma sana ilman tekoja on vaarallisempi kuin islamilaisen tekemä teko ilman sanoja. Onko sana todellakin vahingollisempi kuin teko? 

Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin muotikatsaus: Kansanedustaja Tytti Tuppuraisen blogikuvassaan päällään pitämä harmaasävyinen puku on raikas tuulahdus 1970-luvulta ideologisesti pitemmälle päässeistä ja kehittyneemmistä maista. Ainoa kauneusvirhe on se, että kauluksessa ei ole arvomerkkejä, mitkä mannekiinin yhteiskunnallisen aseman huomioon ottaen olisivat ehdottomasti paikallaan.


Tytin raikas tyyli pohjaa DDR:läiseen tyyliin jota kuvassa edustaa ympyrällä merkitty paikallinen suosittu mannekiini Angela Merkel.


Toinen epistolan julistaja löytyy oikeuslaitoksestamme. Hän on apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen, joka on huolissaan poliittisen retoriikan koventumisesta esimerkiksi maahanmuuttoon ja islamiin liittyvissä asioissa. Hän toteaa:

- On huolestuttavaa, jos suvaitsematon, halveksuva ja solvaava puhetyyli yleistyy. Se muuttuu hyvin nopeasti vihapuheeksi, ja sellaisella ei ole sananvapaussuojaa.

Hotellin respassa ei olla lakiasioitten ammattilaisia niin kuin apulaisvaltakunnansyyttäjän ehkä luulisi olevan, mutta täälläkin tiedetään että maassamme on kyllä olemassa rikosnimike ”kiihottaminen kansanryhmää vastaan”, mutta ei rikosnimikettä ”vihapuhe”. Jos ihminen toimii valtakunnansyyttäjänä ja käyttää avautumisessaan termiä, jota ei olla millään muotoa määritelty, se herättää tässä päässä hieman huolestuneita ajatuksia.

a) Jos asiaa ei olla määritelty, niin se on tulkinnanvarainen.

b) Jos määrittelemätön asia on tulkinnanvarainen, sitä tulkitaan vallitsevan poliittisen ideologian mukaisesti.

c) Jos asiaa tulkitaan vallitsevan poliittisen ideologian mukaisesti, se mahdollistaa poliittiseen ideologiaan perustuvan mielivallan.

Toiviainen toteaa myös:

Toiviainen toivoo, että poliittiset puolueet ottavat tarvittaessa kantaa edustajiensa ja jäseniensä edesottamuksiin ja ennaltaehkäisevät vihapuheen syntymistä.

Hotellin respassa todetaan, että vihapuhe ei ole vieläkään muuta kuin poliittisesti hyväksikäytetty termi. Apulaisvaltakunnansyyttäjä antaa oikeusjärjestelmän edustajana selvän vaatimuksen poliittisen koneiston  edustajille, että tiettyjä asioita ei saa käsitellä eikä kyseenalaistaa. Aikanaan kun Jussi Halla-aho sai tuomion kansanryhmää vastaan kiihottamisesta hän arvosteli tuomareita ja silloin huudettiin turpa kuolassa että Halla-aho rikkoo vallan kolmijako-oppia.

No mitäs tämä apulaisvaltakunnansyyttäjä sitten tekee?

Joka tapauksessa niin kyseinen apulaisvaltakunnansyyttäjä kuin demareitten kansanedustaja Tytti Tuppurainen ovat selvästi sitä mieltä, että suomalaisten turvallisuuden asettaminen etusijalle ulkoa väkisin tuotua uhkaa vastaan on vihapuhetta.

Heidän avautumisensa voisi tiivistää näin:

”Edustamme vallitsevaa poliittista järjestelmää. Se perustuu ehkä täysin kuviteltuun utopiaan, mutta se järjestelmä takaa meille niin turvatun talouden, yhteiskunnallisen arvostuksen ja muutenkin se ruokkii meidän egoamme. Tiedämme toki, että se järjestelmä on teille moukille kallis, hyödytön, haitallinen ja vaarallinen. Mutta eihän kyse ole teistä. Kyse on vain meistä.”

24 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mutta miettikääpäs seuraavanlaista skenaariota, Turkissa on viimeisen viikon aikana sattunut ja tapahtunut monta mielenkiintoista seikkaa, mm. seuraavaa:

a.) julistettu kansallinen poikkeustila kolmeksi kuukaudeksi
b.) virkamieskuntaa on raakattu pois suht'koht rankalla kädellä (keitä tilalle?)
c.) Euroopan ihmisoikeusjulistus jäädytetty "hetkeksi"
d.) kuolemantuomiota on ehdotettu takaisin lakiin
e.) Fethullah Gülenia halutaan luovutettavaksi USA:sta Turkkiin (tuntematon kaveri meikäläiselle ennen tätä epäonnistunutta vallankaappausyritystä)

Lisääkin varmaan löytyisi, mutta nämä kohdat näin pikaetsinnällä. Jos noi toteutuvat, niin Turkki ei todellakaan täytä EU-jäsenyyskriteereitä! Seuraava huono juttu, Turkille käy kuten Syyrialle, eli siellä alkaa kunnon sisällissota kaikkine "lieve"ilmiöineen ja etnisine puhdistuksineen. Josta seurauksena pakolaisuus räjähtää sitten oikein kunnolla reisille.

Tässä sitten hyvää graafia Turkin väestökehityksestä ja tämänhetkisestä väkimäärästä. Jokainen meistä voi vain kuvitella miten toi vaikuttaisi EU:hun suuntautuviin pakolaismääriin, Turkin sekä itä- että länsiraja vuotaisi vain yhä pahemmin.

Kreikka on lähestulkoon konkurssikypsä, Bulgarialla on jonkunlaista rajavalvontaa ja piikkilankaa rajallansa kuten Unkarilla, siis tällä hetkellä. Sitten kun tästä lähes 80 miljoonaisesta kansasta edes 10%:ia alkaa oman exoduksensa EU:hun, niin olemme todella jännän äärellä.

Siinä vaiheessa oma veikkaukseni on että EU kaatuu sekä sisäisiin ristiriitoihin pakolaispolitiikasta että taloudellisiin ongelmiin. Tuollaista määrää pakolaisia me emme enää pysty vastaanottamaan, peppu ei yksinkertaisesti kestä. Eikä 500 €uron setelien massasyytäminen setelipainoistakaan kauheasti auta. Ehkä "Brexit" oli alkusoittoa ja esimakua tulevasta, jotta EU lähtee hajoamaan omaan mahdottomuuteensa? Kuten Kalmarin unioni, Hansa-liitto ja Neuvostoliitto nyt muutamia mainitakseni.

Turkki jotenkin muistuttaa minua tilanteesta Iranissa 1979, kun Khomeini otti vallan ja perusti islamilaisen tasavallan. Eli Turkki luisuisi demokratian hapuilevista askelista uskonnolliseksi teokratiaksi. Eipä näytä hyvältä, siinä tapauksessa meni Atatürkin perintö kankkulan kaivosta alas.

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois. Täysin totta. Turkki muuttaa itseään islamilaiseksi valtioksi ja Euroopalla ei yksinkertaisesti riitä lompakko elättämään tänne tulevia elätettäviä. Jossain vaiheessa ollaan pankrotissa. Muistan Iranin vuonna 1979. Onko Turkissa sama edessä? Kuka sitä haluaa? Tuppurainen ja apulaisvaltakunnansyyttäjä? Siksi, että tiettyä ideologiaa ei saa arvostella? Tai sitä utopiakuvaa, mitä he ovat siitä ideologiasta julistaneet?

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Ykä taas! On mielenkiintoista lukea blogiasi kommentteineen, koska saan sitä lukiessani henkistä happea, vaikka sitten toisaalta ei haluaisi tietää ja nähdä, koska tieto lisää tuskaa. Mutta tuskankin kestää hyvin, kun on hyvässä hapessa :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Happea tarjotaan sen mukaan mitä kyetään. Voimia eloon.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"Se, mikä jää Tytiltä, niin kuin niin monelta kaltaiseltaan sanomatta on se, että mikä on piikin raja."

Kyllä Tytti tietää!

Se raja on Tytin mielestä noin 40.000.000 - 60.000.000 (= 40-60 miljoonaa) jotka jossain EU:n taulukossa oli laskettu mahtuvan Suomeen.
Täällä kun on niin pieni tuo ihmistiheys per neliökilometri.

(Luvut vedetty hatarasta ulkomuististani.)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

tuossa joku aika sitten tännekin kommentoin omaa ratkaisuani, eli lopetin maakuntalehden tilaamisen kolmenkymmenen vuoden jälkeen ja melko selväsanaisesti jätin myös palautteen miksi tilaukseni lopetin. Muija s:tana meni ja tilasi kalliina keskotilauksena saman läpyskän uudestaan. Verenpainelääkkeitä piti taas ottaa tuplamäärä kun vahingossa pisti silmään tuo Tynkkys/Teukka case.. (SJK:n europelistä halusin lukea artikkelin, muuten tuo lehti joutaa aina suoraan saunanpesän sytykkeeksi). Käsittämättömksi on maailmanmeno mennyt jos ei edes tietoa, vieläpä faktoihin perustuvaa, saa jakaa. Mitähän tässä enää voi tehdä?

Henkistä happea tosiaan tarvitsee itse kukin.

Sepi

Sametti kirjoitti...

Soomepois Eestist:
Huhhu. Nyt alkoi oikeasti jänskättää.

Ja päättäjät ja korkeat virkamiehet eivät vaan tajua...

Anonyymi kirjoitti...


Ehkä Turkki jaetaan. Venäjä ei voi sallia Bosborinsalmen sulkemista. Vuonna 1877 Turkin sodassa Venäjän joukot etenivät muutaman kilometrin päähän Konstantinopolista. Eivät ottaneet tarjottimella olevaa kaupunkia haltuunsa. Syynä lienee Englannin ja Ranskan uhka. Tällä kertaa sitä ei ole.


acc

Anonyymi kirjoitti...

Mitäpä on Ykä mieltä eu:n päästötavoitevaatimuksista?
Samaa hulluuttahan sekin on. Suomi hoitaa asiat mallikelpoisesti joten meitä kuritetaan kovimmin.

Nooh, onneksi media ei tee dokumenttia tai uutisoi mitä YK:n Agenda 21 ja 2030 oikeasti tarkoittavat. Länsimaailmanloppu.
Miten muuten näihin päästötavoitteisiin liittyy kasvava matuilu? Kuinka samalla pitää säästää mutta ottaa lisää elätettäviä?

Hah haa muuten tuo uutinen Ruotsiin perustetusta Black li(v)es matter sivuhaarasta.
Omaan päähän potkimisessa ei ole voittajaa valkoiselle liberaalimarksistille.

-Tvälups-

Hemuli kirjoitti...

Soomepois Eestist,

Eihän Eurooppa puutu mitenkään Turkin touhuun! Kyllä eu johtajamme tietää varsin hyvin, että nyt ollaan syvällä.

Erdoganilla on kaikki tarvittavat valtit käsissään. Jos eu johtaja haluaa pysyä eu johtajana niin johtaja nuolee Erdoganin karvaista persettä.

Vai onko joku kuullut yhtään vastalausetta Erdoganin toimista? Onko edes media murissut aiheesta? Eurooppa saa nyt islamistisen diktatuurin rajalleen!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Sepille, Sametille, acc:lle, Taisteluvälineupseerille ja Hemulille & kiitos kommenteistanne.Tuo Tytin avautuminen on sinänsä ns. peruskauraa sillä broileri puhuu mitä se on opetettu puhumaan. Mutta tuo apulaisvaltakunnansyyttäjän veto on taas pelottava sillä sehän tarkoittaa sitä, että käräjäsali on politiikanteon väline.

Turkin tilanteessa ei ole mitään positiivista, mutta en oikein jaksa uskoa, että Venäjä lähtee höökimään. Turkki on kuitenkin sotilaallisesti kova pala eikä Venäjällä ole Turkkiin suoraa maayhteyttä.

Tuo päästötavoitevaatimus kertoo hyvin selkeästi sen, että kilttiä kusetetaan ja jos täyttää vaatimukset, niin vaatimuksia kiristetään. Hölmöläisen touhua kerta kaikkiaan.

Justeeri kirjoitti...

Pyöräilin parisen päivää sitten kaupungin puistossa. Siellä oli tietenkin muhamettiläisiä perheitä piknikillä. Pisti silmään tuo lasten määrä 4 tai yli lapsia perheissä. Kumpikaan vanhemmista ei luultavasti ole töissä. Tuppurainen & kumppanit eivät näytä tajuavan millaista pommia rakentavat Suomeen ja mitä se maksaa. Demareitten alennustila on karmea. Valitettavasti meillä ei ole yhtään kunnon puoluetta, seuraavat vaalit menee nukkuessa luultavasti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Justeeri. Olet oikeassa ja tässä on nähty nyt neljännesvuosisadan ajan, ettei asia muutu kuin pahemmaksi. Mutta älä nuku kuitenkaan. Äänestä vaikka viskipuoluetta jos ei muuta. On sekin signaali. Nimenomaan persuille.

Anonyymi kirjoitti...

No,jos paskasta haluaa etsiä vaihtelua,niin Saksan uusin terroristi oli "iranilaistaustainen saksalainen",eli shiiamuslimi ilmeisesti.Sunnit on Al-Quaidan,ISISin ja Hamasin ansiosta kyllä niin monta ruumista edellä,että shiioilla tekee tiukkaa saada kiinni tässä maailmanvalloituskilpailussa-mutta Iranin ydinasekehittely voi jossain vaiheessa tasoittaa tilannetta.Valitettavasti vääräuskoisina meillä on vain katsojan rooli ja omien idioottipäättäjien ansiosta tietysti mahdollisuus joutua pisteeksi jommankumman lahkon laariin kun seuraava isku tulee,tai sitä seuraava,tai sitten sitä seuraava,.....
Mutta jos Tytti Tyhjätötteröinen,tai oikeu(denhalventami)slaitos sanoo,että islam on rauhaa ja monikulttuuri rikkautta,niin sitä jättipottia odotellessa...
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Törmäsin jossain sellaiseen näkemykseen, että jos jokin ideologia on rauhanomainen, niin kyseisen ideologian kirjaimellisesti ottavat, fundamentalistit ja äärimmäisyysainekset olisivat sitten tämän planeetan rakastavimpia ja rakastetuimpia ihmisiä.

Tuo näkemys toimii hyvin lakmustestinä ideologian, uskonnon, poliittisen suuntauksen, kulttuurin, sivilisaation... suhteen.

Fundamentalistikristityt ovat yleensä varsin rakkaudellisia ja rakastettavia.

Fundamentalistimuslimit ovat yleensä ympäristölleen ja aika usein itselleen vaarallisia, hyvin vahvasti väkivaltaisia ratkaisuja suosivia ja reviiriä eri tavoin valloittavia.

Öööhh.... Mikäs se näin arvioiden olisikaan rauhanuskontoja mikä taas sodan, sorron ja lastenraiskaajien uskonto?

Anonyymi kirjoitti...

Kolmannella kotimaisella on julkaistu mielenkiintoinen teksti, joka antaa ymmärtää - ilmeisesti tutkittuun faktaan nojaten - että kotouttaminen tai kotoutuminen, integroituminen, marginalisoitumisen estäminen, ghettoutumisen estäminen, kouluttaminen tai mikään muu perusmantran mukainen toiminta ei vähennä terroritekoja - estämisestä puhumattakaan.

Korkeimman profiilin terroristit ovat noin keskimäärin olleet keskiluokkaisia ja hyvin koulutettuja. He ovat siis olleet juuri niitä esimerkki- ja toteemiyksilöitä, joita nostetaan niin todellisten kuin valheellisesti rakennettujenkin mahdollisuuksien rajoissa medialemmikeiksi.

Jopa itsemurhapommittajat ovat omassa yhteisössään keskimääräistä koulutetumpia yksilöitä.

Teksti ton tuotu esille The Economist -lehdessä. Kyse ei siis ole mistään iltapulusta tai pravdasta vaan ihan oikeasta tiedotusvälineestä.

http://www.economist.com/node/17730424

Siinäpä sitä lisää pureskeltavaa "meidän ei pidä lisätä turvaamistoimia, koska juuri sitä terroristit haluavat" ja "lisää rahaa kotoutukseen" -sössöttäjille.

Koulutus ja kokemus näyttäisi siis tarjoavan ääriainekselle tehokkaampia keinoja, ääriajattelun voimistumista, suhteita ja verkostoja eikä suinkaan kantaväestöön integoitumista.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisikunta kärsii Ruotsissa suuresta irtisanoutumismäärästä. Välillä tulee poliisikunnan sisältä ananyymejä vuodatuksia siitä, miten politisoitunut poliisijohto estää poliiseja tekemästä työtään. Poliisi pakotetaan dialogipoliisiksi silloinkin kun sen pitäisi olla operatiivinen tai tutkiva poliisi.

Irtisanoutuneilla poliiseilla ei mene huonosti. Yksityiset turvapalveluiden tuottajat palkkaavat jokaisen poliisin jonka saavat käsiinsä.

Tässä on selkeä trendi. Yhteiskunta luopuu turvallisuuden tuottamisesta. Yksityissektori ja erilaiset lain ulkopuoliset toimijat ottavat kentän haltuunsa. Samoin tekevät erilaiset kansalaisten epäviralliset yhteenliittymät.

Valtion paras määritelmä on se, että valtiolla on väkivaltamonopoli tietyllä alueella. Ruotsi on lakannut ylläpitämästä valtiollista väkivaltamonopolia monin paikoin. Noissa paikoissa ja organisaatioissa ei voi aivan täysimittaisesti enää puhua Ruotsista valtiona ja valtiollisena toimijana.

Onkohan jossain tehty päätös turvallisuutta ylläpitävän toiminnan yksityistämisestä vai onko kyse ihan vain tyhmyydestä ja ammattitaidottomuudesta. itse epäilen että 90% ideologialähtöistä tyhmyyyttä ja 10% ideologialähtöistä päätöksentekoa.

Anonyymi kirjoitti...

Turkista:

Turkki on jo kauan pelannut kusetuspeliä lännen suuntaan. Lännessä asia on kyllä huomattu, mutta arvovaltasyistä on jatkettu kusetettavana olemista.

Nyt kun Turkki alkaa teokratisoitumaan ja tyrannisoitumaan, ei mikään maa tai yksikään johtava poliitikko voi enää teeskennellä olevansa tekemisissä kemalistisen, sivistyvän ja länsimaistuvan Turkin kanssa. Sellaista maatahan ei ole ollut olemassakaan enää 90-luvun loppuvaiheiden jälkeen. Täysi poliittinen kusetus on siis jatkunut jo 20 vuotta.

Nyt Turkki joutuu etsimään uusia kavereita - sellaisia, joita islamistinen tyrannia ja länsivastaisuus tai mahdollisesti suunnittella oleva ydinasevaltioksi hankkiutuminen ei suuremmin häiritse. Venäjä? Kiina? Pakistan?

Eivät Venäjä ja Turkki ole nyt lähdössä sotimaan toisiaan vastaan. Ne etsivät yhteisiä etuja ja yhteistä säveltä.

Asiasta on näkynyt jo aika monia signaaleja, mm. heti venäläiskoneen alas ampumisen jälkeen sekä etenkin nyt kaappauksen (tai "kaappauksen", kumpi sitten lieneekään) jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Kolmas epistolan julistaja voisi olla arkkipiispa Kari Mäkinen. Mies peräänkuuluttaa dialogia muslimien kanssa. Olen taas kerran sanaton tällaisen viisauden edessä.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veskulle, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vesku: Kun seurailin niitä Saksan tapahtumia, niin valtamediamme näytti olevan pöksyt märkinä kun oli sellainen mahdollisuus, että saataisiinkos kantaväestöön kuuluva joukkomurhaaja. No, niinhän ei käynyt, mutta nyt on sitten todettu, että ampujalla on ”ilmeinen yhteys” Breivikiin. Nyt kun joku selittäisi vielä että minkälainen yhteys.

Ano1: Joka tapauksessa on selvää, että fundamentalistikristityt eivät harrasta ihmisten joukkolahtaamista jumalansa nimeen.

Ano2: Ja näitä hyvin koulutettuja ja ”integroituneita” terroristeja tulee esille aina vain uudestaan.

Ano3: Kyllä. Valtio on luopunut turvallisuuden takaamisesta ja siirtynyt turvallisuuden illuusion ylläpitämiseen. Maa on turvallinen, koska siitä on poliittinen päätös.

Ano4: Ei mitenkään mahdotonta. Jos Turkki lipeää pois Natosta niin siinähän meni Naton pihtien eteläinen siipi sitten kerralla. Ja Venäjälle tämä varmasti sopii.

Rouva Ano: Joo, Mäkinen on kuin lihaksi muuttunut Pahkasika-lehden sketsi.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjö kun olet siellä lastensuojelussa tavannut mamulapsosia, niin onko ikinä tullut vastaan sellaista tapausta joka olisi itse kokenut olevansa suomalainen ja ollut vihainen siitä ettei häntä sellaisena kohdella? Meinaan vaan ettei tuo ikoniksi nostaminen ulkopuolisten taholta ainakaan älykkäimpiin tehoa, varsinkin kun sen seurauksena monet kantasuomalaiset tavalliset ihmiset haistattaa paskan vaikka yksilönä mamulapsonen on tietenkin omaan ikonin hahmoonsa täysin syytön.

Tuli vaan mieleen tosta "olen saksalainen" kommentista minkä ostoskeskus ampuilija oli huutanut.

Niin ja onneksi oli laiton ase. Voi edes vähän huokaista.

Simo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Simo. Jaa täysin puhtaasti suomalaisena? Taustastaan huolimatta? No en oikeastaan. Asiallisia tyyppejä olen kyllä tavannut, taustastaan huolimatta. Ongelmallisimpia tapauksia ovat ne, joilla on toisenmaalainen isä ja toisenmaalainen äiti ja jotka ovat sitten oppineet käyttämään r-korttia tai joka on oikeastaan opetettu heille. Kun siinä on toiminut tiukasti ja johdonmukaisesti, niin se r-kortti häviää ajan myötä ja kyseiset ihmiset elävät varsin suomalaisesti. Kykyjensä ja taitojensa mukaan niin kuin muutkin. Ikävää heidän tahollaan on se, että ihmisellä on oikeus tiettyyn perimään, taustaan ja historiaan. Olenko suomalainen? Olenko maan x ihminen? En ole, vaan olen molempia. Mihin kuulun? Kuka olen?

Anonyymi kirjoitti...

Tere õhtust Ykä.

Jos näin hirtehistä ilmaisua saapi käyttää, niin tämä Münchenin veijari päätti sitten iskeä samana päivänä kuin Breivik muutama vuosi takaperin Utøya'lla. Ehkäpä vuosipäivän kunniaksi!? Rekordit eivät ihan vielä paukkuneet rikki, joten Anders voi nukkua yönsä rauhassa (sarkasmivaroitus).

Ylilaudalla joku humoristi oli ehdottanut Twitteriin hashtaggia "freeBreivik". Ehkä kettuuntuneena noihin Facebookin profiilikuviin, jossa on maan X lipunvärit edustettuna, mikä on joutunut terrori-iskun kohteeksi? No, aika turhaa tuo näyttää tässä vaiheessa enää olevan, eihän se mitään enää muuksi muuta.

Nizzan kuormuri-iskun jälkimainingeissa oli myös eräs toinen huolestunut "Ano" pohtinut sitä Ylilaudalla, jotta mitäs sitten jos tämä tunisialais-ranskalainen terroristi lyö Breivikin enkat uhrien määrässä, niin saako ABB enää nukuttua öitänsä kunnolla kun ennätys rikkoontui? Tähän kymysykseen oli eräs toinen kaveri todennut jotensakin näin:

"Ei lasketa highscoreks tota jossa ajetaan eka autolla yli ja sit ammutaan, kyl se pitäs tulla puhtaasti ampumalla se uus recordi eikä tommosia huijauksia käyttämällä."

Kas tässä linkkiä Ylilaudan keskustelunpätkään. Kuten olen aikaisemminkin todennut, tuolta kannattaa kopsata pahimmat iskut ja meemit omalle koneelle, koska osa langoista poistetaan suht'koht nopiaan. Hauskoja lukuhetkiä! Eipä tässä kenttäketutuksessa taida enää auttaa kuin hirtehinen huumori?

Asiasta kolmanteen, tässä pieni näyte siitä Aatu-elokuvasta Er ist wieder da - Look Who's Back, eipä tuolle voi muuta kuin nauraa kaikessa neroudessaan ja satiirisuudessaan paska*set naurut!! Ja vielä kertaalleen kommentoija Tvälups'ille kiitokset vihjeestä! Suosittelen katselemaan koko leffan, ihan sen sanoman vuoksi.

Enpä ollut aikoihin naureskellut näin paljoa partaani, kun Aatu-vainaa koitti ottaa omalla nimellänsä s-postiosoitetta haltuunsa. Jostain kumman syystä ne kaikki olivat varattuja!

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Olen kai hieman myöhässä kommentissani, mutta pakko on siteerata hs 26.7. juttua tästä "SDPn sisäisen opposition äänestä". Suomeksi siis Rinteen "ehkäpä"-haastajasta. Tällä kertaa ei kuvassa DDR-lookia vaan raikkaasti puna-valkoista, taustalla kivoja kesäisiä purjeveneitä Kaivarissa (kokoomus) ja etualalla koiransa (Animalia). Lakatut varpaankynnet ei ihan sävysävyyn puseron kanssa, tästä saattoi tulla aamuharmitus puolueetonta aviisia avatessa. Tämä siis puolen sivun kuvassa, mutta toki Tytille on annettu palstatilaa myös mielipiteidensä ilmaisuun koska hän on tunnettu "aktiivisena ja kärkevänä sanojana". Hän sanoo kärkevästi että Antti Rinteellä on kiltit silmät, hyvä sydän ja hän on vilpitön. Jokainen rivien välistä lukija tajuaa sanoman että tuopa on höynäytettävä nössö. Hän oudoksuu mm. Orpoa ja Soinia (eipä mitään, niin minäkin) ja näppärästi Turkin ja Tynkkysen jälkeen pääsee siihen kuolemattomiin pariin virkkeeseen: "Vihapuheet täytyy kerta kaikkiaan puhaltaa poikki. POLITIIKASSA PUHEKIN ON TEKO." (Ja Ykä siinä sitten miedosti kyselee, onko sana vahingollisempi kuin teko.) Sitä ei näköjään Tuppuraisen korvat kuule mitä suu suoltaa. Tarvinneeko mainitakaan, että hän ihailee Lipposta, Jaakonsaarta ja Halosta. I rest my case. Ja toivotan Tuppuraiselle onnea ja menestystä SDPn seuraavaksi puheenjohtajaksi.
tira+