lauantai 16. heinäkuuta 2016

IKILIIKKUJA - PERPETUUM MOBILE

Tiedemiehet ovat sanoneet, että ikiliikkujan keksiminen ei ole mahdollista. Tämä johtuu termodynamiikan ensimmäisestä pääsäännöstä eli energian säilymisen laista.

 Hotellin respassa väitetään kivenkovaan, että tiedemiehet ovat väärässä. He ovat väärässä siksi, että he eivät ymmärrä etsiä ratkaisua toisesta suunnasta eli tiedostavan poliittisen termodynamiikan suvaitsevaisuuden säilymisen laista.

Ikiliikkuja toimii eikä pysähdy koskaan. Toiminta etenee suurinpiirtein näin:

- Kehitysmaalaiset terroristit menevät ja tappavat ihmisiä.

Seuraus:

- Tiedostava sosiaalinen media tulee täyteen hashtageja.

- Tiedostava sosiaalinen media tulee täyteen avatareja, jotka ovat värjätty sen maan väreillä, missä kehitysmaalaiset terroristit ovat milloinkin tappaneet ihmisiä.

- Tiedostava sosiaalinen media tulee täyteen lausetta Je Suis just se joka tällä kertaa tapettiin.

- Esille astuu poliittisen termodynamiikan ammattilainen joka lausuu maagiset sanat: ”Kyseessä ei ole islam, vaan ekstremismi. Me emme saa antaa pelolle valtaa. Me emme saa antaa periksi rasismille.”

Tällöin tilanne on nollattu, kehitysmaalaisten tekemä terrori-isku on tulkittu eräänlaiseksi ukkosen aiheuttamaksi raekuuroksi pellolla ja luonnonvoimallehan ei löydy syyllistä. Mitään ei siis tapahtunut eikä mitään myöskään tarvitse tehdä.

Jolloin ikiliikkuja jatkaa käyntiään eli:

- Kehitysmaalaiset terroristit menevät ja tappavat ihmisiä.

Seuraus:

- Tiedostava sosiaalinen media tulee täyteen hashtageja.

- Tiedostava sosiaalinen media tulee täyteen avatareja, jotka ovat värjätty sen maan väreillä, missä kehitysmaalaiset terroristit ovat milloinkin tappaneet ihmisiä.

- Tiedostava sosiaalinen media tulee täyteen lausetta Je Suis just se joka tällä kertaa tapettiin.

- Esille astuu poliittisen termodynamiikan ammattilainen joka lausuu maagiset sanat: ”Kyseessä ei ole islam, vaan ekstremismi. Me emme saa antaa pelolle valtaa. Me emme saa antaa periksi rasismille.”

Niin kuin tämän viimeisen, Nizzan tapauksenkin jälkeen. Poliittisen termodynamiikan ammattilaiset ovat painaneet reset-nappia taas kerran täällä meilläkin:Tietysti jos poliittisen termodynamiikan ammattilaiset olisivat rehellisiä, he kirjoittaisivat:

Toki me tiedämme, mitä on tapahtunut. Ja tiedämme hyvin ketkä sen tekivät. Tiedämme hyvin, että he tekevät sen jatkossakin. Mutta me emme voi tunnustaa sitä, sillä juuri me teimme heidän tänne tulostaan kyseenalaistamattoman itseisarvon. Emmekä me voi enää sitä muuttaa. Sillä jos sen tekisimme, tunnustaisimme olleemme koko ajan väärässä. Ja tunnustaisimme, että demonisoimamme ja viha-ajattelijoiksi määrittelemämme ihmiset olivat olleet koko ajan oikeassa. Silloin joutuisimme kärsimään sinisilmäisyytemme ja typeryytemme seuraukset. Mieluummin annamme tavallisten ihmisten kärsiä.

Eiköhän siis porukalla sovita, että jatketaan entiseen malliin. Tämä isku oli se ensimmäinen isku, joka yllätti meidät kaikki. Ennen kuin tulee se seuraava isku. Joka on jälleen se ensimmäinen isku, joka yllättää meidät kaikki. Ja jos siinä iskussa joku teistä sattuu kuolemaan, niin ei kai sen ole väliä. Sillä tuleehan teistä kuollessanne sitten komeita hashtageja. Joita me voimme käyttää hyväksemme julistaessamme jälleen kerran, että emme saa antaa pelolle valtaa emmekä hyväksyä rasismia.

Mutta näinhän ei käy. Hotellin respassa jäädään odottamaan seuraavia kehitysmaalaisten terroristien lahtaamia rauhallisia ihmisiä, joitten kuolema selitetään taas kerran merkityksettömäksi sattumaksi.

Ikiliikkuja elää.48 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näin pitkään kesti kommentointipaussi! Kyllä, kaikki kirjoitukset on tullut luettua!
Ranskan PM (en muista nimeä) twiittasi rantabulevardi-iskun jälkeen että "we must learn to live with terrorism" (ja se on sama ranskaksi!) -Näkeekö kukaan muu tässä ajatuksessa semmoista pienenpientä pikkaraista ongelmaa? On aivan halvatun pelottavaa, että suuren valtion korkeimmilla palleilla istuu näin täydellisen typeriä ihmisiä!

Kiitos hyvistä kirjoituksista, tsemppiä kirjoittamiseen ja hyvää kesänjatkoa toivottelee
Riku Raunioilla

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Milloinkahan Suomessa lähtee tämä ikiliikkuja käyntiin?

Kävisiköhän se aloituspäivä Veikkaus Oy:n vedonlyöntikohteeksi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rikulle Raunioilla ja Yhel Turkkulaasel & kiitos kommenteistanne.

Riku Raunioilla: Kesällä moni vetää henkeä. Se on täysin ymmärrettävää. Mutta kommenttisi osui asian ytimeen. ”Meidän täytyy oppia elämään terrorismin kanssa”. Tuota on muuten hoettu aikaisemmin muuallakin, lähinnä yhteiskunnallisesti koulutettujen puhuvien päitten taholta.

Jatketaan ajattelurakennetta:

”Meidän täytyy oppia elämään murhien kanssa”.

”Meidän täytyy oppia elämään raiskausten kanssa.”

”Meidän täytyy oppia elämään ryöstöjen kanssa.”

”Meidän täytyy oppia elämään väkivallantekojen kanssa”.

Ja se tärkein:

”Meidän ei täydy oppia elämään minkään noitten edellämainittujen kanssa, jos sen tekijä on kantasuomalainen. Silloin kyseessä on rikos. Mutta jos sen tekee etnisesti edistyksellinen henkilö, niin meidän vaan täytyy oppia elämään sen kanssa.”

En minä ainakaan opi.

Ja lämmin kiitos sinulle kannustuksesta sekä mahdottoman mukavaa heinäkuuta.

Yksi Turkkulaanen: Miten niin milloinkahan? Katopas piruuttasi, ketkä nuo twitterin kuvakaappaukset ovat allekirjoittaneet. Ihan suomalaisia ne. Jos meinaat taas sitä, että koska täällä jysähtää, niin en epäile, etteikö kauaa mene. Se on nähty muuallakin. Alistuminen ja pakkohyväksyminen ei ole kuin kiihoke.

Ekku kirjoitti...

On se vaan erikoista logiikkaa, etten paremmin sano.

Ilmeisesti järkevä varautuminen ja reagointi olemassa olevaan ja tulevaan uhkaan on nykyisin "vallan antamista pelolle".

Täytyy varmaan tästä lähteä ajamaan moottoripyörällä shortsit ja T-paita päällä, ilman kypärää ja toimimattomilla jarruilla, että ei vaan tule antaneeksi pelolle valtaa varautumalla mahdolliseen onnettomuuteen...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ekku. Joo, se mikä meille on kallista, vahingollista ja vaarallista pitäisi mieltää voimavaraksi. Ja tämä väitetään ihan pokkana.

Anonyymi kirjoitti...

"Meidän täytyy oppia elämään omia mielipiteitämme vastustavien mielipiteiden kanssa!"Kuka poliitikko,ja milloin,tulee sanomaan näin?Kerroin kohteelle:Ei kukaan,ei koskaan ,on luokkaa 1,00000001!
Muuten,surunvalittelut menehtyneiden,haavoittuneiden ja vangittujen Turkin armeijan jätkien puolesta,jotka yrittivät kaataa islamistihallinnon ja jihadisti Erdoganin!Te edes yrititte,respektit siitä-valitettavasti teistä tehdään Erdoganin taholta esimerkki muille mahdollisille maallista ja länsimaista Turkkia halajaville!Mutta näissä jätkissä oli munaa enemmän kuin koko EUn ja USAn vallanpitäjissä yhteensä-Obamakin riensi vaatimaan tukea islamistihallitukselle,äijä on todellakin maailman johtava munaton koira!
T:Vesku

Heikki Välimäki kirjoitti...

Henkilökohtaisesti yritän olla antamatta valtaa pelolle, minun pelkonani on se että kun tilannetta hyssytellään riittävän kauan seurauksena on vastareaktio jonka jälkeen ollaan siinä tilanteessa että kuulemme kuinka uuninluukut kolisevat. Tietysti on myös mahdollista että ranskalaiset suorittavat oman pesänsä siivouksen periaatteella muukalaislegioona ja pari tusinaa panssaria jonka jälkeen Pariisissa ei enään ole ns. no-go-vyöhtykkeitä. Sinänsä käsittääkseni tälläinen siivous ei välttämättä olisi pahin mahdollinen vaihtoehto. Nyt kenties rankka mutta helpottaisi tilannetta tulevaisuudessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veskulle ja Heikki Välimäelle & kiitos kommenteistanne.

Vesku: Joo. Ei ensimmäinenkään poliitikko sano noin. Tai siis itse asiassa sanoo, mutta kiistää sanoneensa niin. Turkin armeijalla on kova paikka edessään, kun Erdogan pitää puhdistustaan. Sitä voi muuten verrata Stalinin puhdistuksiin. Eli sotilaallinen osaaminen korvataan uskonnollisella / poliittisella luotettavuudella. Mikä islamissa on yksi ja sama asia. Turkin viholliset varmaan kiittävät ja ovat tyytyväisiä kun saadaan asiantunteva väki pois tieltä. Obama on taas puolestaan pian historiaa. On vaan mahdollista, että tilalla on H. Clinton, joten touhu ei pahemmin muutu

Heikki: Mainitsemasi homma ei olisi suinkaan pahin mahdollinen vaihtoehto. Mutta jos ajatellaan Ranskaa, niin ei Muukalaislegioona riitä, kun katsoo ongelmaan suuruutta. Ehkä Ranskassa on hoksattu tämä sillä siellähän on alettu kutsua reserviläisä aseisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Ei saa antaa pelolle polttoainetta:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3692359/French-government-suppressed-gruesome-torture-Bataclan-victims-official-inquiry-told-castrated-eyes-gouged-ISIS-killers.html

Sitä edellisellä kerralla,kun Ranskassa munia leikattiin,seurasivatkin Tullen ja Oradourin "toimenpiteet".Toivottavasti niissä meni muutama syyllinenkin.

AnttiT kirjoitti...

Ikiliikkujaksi ei kutsuta konetta, joka tarvitsee ja käyttää ulkopuolista energiaa. Samaan tapaan tämäkään Yrjön hahmottelema koneisto ei ole ikiliikkuja, koska se pyörii ainoastaan ulkoa tulevan jatkuvan rahavirran varassa. Se on enemmänkin tyhjää pyörivä moottori.

Hemuli kirjoitti...

Kyllä tuo ikiliikkuja jo pyörähti käyntiin. Jos joku haluaa harjoitella vitutuksen maksimoimista niin käykääpä lukemassa uuninpankkopojan kirjoitus aiheesta.

Ei kuulemma Nizzan pommittaja ollut islamisti vaan yksittäinen sekopää. Tämä jakeluautokuski kuitenkin oli jostakin saanut lähes 100 000 € ja lähetti rahat sukulaisilleen ennen iskua...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3693227/Brother-reveals-violent-drug-crazed-ISIS-soldier-Mohamed-Lahouaiej-Bouhlel-smuggled-84-000-family-Tunisia-DAYS-murdering-84-Nice.html?ito=embedded

Ehkä sekopää oli vaan paiskinut reilusti ylitöitä rahojen eteen...

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

No nythän ei puutu enää muuta kuin se, että tempaistaan Turkki nopeasti EU:n jäseneksi niin saadaan sinnekin valvomaton sisäraja. Ei tarvitse sen jälkeen EU:n ulkopuolisten uhkien pelolle antaa valtaa...

Anonyymi kirjoitti...

https://vultureofcritique.wordpress.com/2016/07/16/turkey-shouts-about-a-coup-but-is-it-a-real-coup-or-is-it-a-false-flag/

Kohu ainakin sopii hyvin hyvin tietyille tahoille...

Anonyymi kirjoitti...

Vai ei voida Turkista saapuneita pakolaisia palauttaa? Nyt kun joukko sotilasvallankaappareita pakeni hekolla Kreikkaan niin jätkät palautetaan pikavauhdilla Turkkiin koptereineen.

Noin muuten pidän koko kaappausespisodia Erdoganin itsensä juonittelemana temppuna.
Kuka hyötyy vastaa kysymykseen. Puhdistus ihan Stalin-sedän malliin tiedossa...

Vaan turkkilaisten retoriikka on jotain megalomaanista: Usalle ollaan julistelemassa sotaa ellei turvapaikkaturisti Güleniä luovuteta Turkkiin:
"Aiemmin lauantaina Turkin pääministeri Binali Yıldırım syytti Güleniä terroristijärjestön johtajaksi ja uhkasi Yhdysvaltoja melko suorin sanoin:
– En katso nyt maata, joka suojelee häntä. Jos tämä maa kätkee terroristin, tämä maa ei ole Turkin ystävä, ja se johtaa sotaan Turkkia vastaan, Yıldırım uhkasi."

Incirlikin NATO-ilmatukikohta on saarrettuna ja ilman sähköjä sekä kuulemma tämä venäläisen hävittäjän tiputtanut F-16 pilotti oli kapinallisten joukossa ja ainoa syypää tapahtumiin (ei Erdogan joka aiemmin uhoili Venäjälle).

Elämme uutisrikkaita aikoja.

-Tvälups-

Unknown kirjoitti...

Ikiliikkujan ongelma on laakerointi, jonka pitäisi olla kitkaton. Kitka pysäyttää koneen kuin koneen. Jos ajatellaan yhteiskunta koneena, niin kitka pysäyttää senkin. Liian feministisissä yhteiskunnissa pysähtyminen tulee nopeammin kuin vähän maskuliinisemmissa. Syy tähän on pelkästään se, että liukulaakereissa on suurempi kitka kuin kuulalaakereissa.

Sori. Insinöörivitsi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, AnttiT:lle, Hemulille, Keski-ikäiselle pikkupojalle, Ano2:lle, Taisteluvälineupseerille ja Unknownille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Tuo uutinen pysäyttää kyllä. Ei riitä, että tapetaan viattomia sivullisia vaan vielä silvotaan ja kidutetaan. Tämänkö kanssa meidän pitäisi oppia elämään? Lieköhän muuten valtamediamme uutisoinut asiasta ollenkaan?

AnttiT & Unknown: Olette ilman muuta oikeassa. Nykymaailman poliittinen koneisto vaan ei tunnusta eikä tunnista fysiikan lakeja.

Hemuli: No joo, se Timonen istuu vihreällä oksallaan ja kukkuu mitä hänen halutaankin kukkuvan.

Keski-ikäinen pikkupoika, Ano2 & Tvälups: En tietenkään tiedä Turkin tapahtumien taustoja mutta voi sanoa, että kaappaus kyllä lässähti käsittämättömän nopeasti ja pidätyksiä on tehty sillä nopeudella että jonkunlaiset listat on etukäteen ollut valmiina. Ja koko touhu on tullut kuin taivaan lahjana Erdoganille. Huomattavaa muuten on se, että länsimaiset poliitikot olivat Erdoganin tukena sillä perusteella että demokratiaa tulee kunnioittaa. Samat tyypit mutisivat Brexitin jälkeen että demokratia on syvältä. Näkisin asiassa tietyn ristiriidan.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä taisi Turkin vallankaappausyritys tulla määrätyille tahoille sopivaan aikaan. Nyt voidaan nopeasti haudata Nizzan uhrit ja siirtyä puolustamaan vaaleilla valittuja poliitikkoja ja demokratiaa Turkissa, ehkä jopa jäsenyysneuvottelut EU:hun kiihtyvät. Kuten kaikki muistaa, Englannissahan äänestettiin vähän aikaa sitten väärin ja siitä syntyi kauhea parku ja äänestystulos yritettiin mitätöidä. Kuinkahan "puhtaat" vaalit sellaisessa muslimivaltiossa kuin Turkki mahtaa olla, kun taannoin jopa sellaisessa maassa kuin Itävalta syyllistyttiin vilppiin. Rohkenen epäillä.

Eilen pisti kaupan kassalla silmään iltapäivälehden lööppi, isoilla kirjaimilla MIKSI. Se ei näköjään vieläkään ole toimittajille selvinnyt. Ja nyt sitten taas kerran kaikki samat litaniat ja aivopesun yritykset, jotka valitettavasti menevät vielä perille liian monelle. Kaikkein raivostuttavinta on poliitikkojen hokema, ettei saa antaa periksi ja pelätä. Itsehän ovat etunenässä olleet periksi antamassa avaamalla rajat apposen auki ja nyt ei tavallinen kansalainen saisi edes pelätä, vaikka Suomeenkin on lappanut poliisin mukaan satoja jihadisteja.

Elämä palaa kuulemma ennalleen ja jatkuu. Voimme siis unohtaa kaikki tällä kertaa Nizzassa kuolleet, vammautuneet, elämästään vielä taistelevat ja traumatisoituneet ihmiset, täysin syyttömät miehet, naiset ja lapset, ja odottaa rauhassa seuraavaa paukkua! Sen tulo on takuuvarma, toisin kuin Jeesuksen uusi tuleminen, joka joidenkin hihhuleiden mukaan tapahtuu (jälleen kerran) tämän kuun 29. päivä. On myös ennustettu ajat sitten, että kolmas maailmansota syttyy Lähi-idästä; sytytyslanka taitaa palaa jo!

Ykälle kiitos taas hyvästä tekstistä!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Eilen Ranska kutsui 26000 reserviläistä palvelukseen, tänään Ranskassa nostetaan sotilaspoliisin vahvuutta 9000 reserviläisellä ja poliisin 3000 miehellä.
http://www.ibtimes.com/attack-nice-12000-police-reservists-deployed-france-help-boost-security-2392202

- Ink Visitor

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja Ink Visitorille & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Kiitokset sinullekin. Ja kommenttisi on täyttä asiaa, lätsää päästä. Sen voisi sinänsä todeta, että näin jälkeenpäin katsottuna sitä kolmatta maailmansotaa on käyty jo kauan. Ehkä Persianlahden sodasta alkaen.

Ink Visitor: Joo, ja samalla nuoria ranskalaisia kannustetaan liittymään varareserviin:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016071721921225_ul.shtml

Kyllähän Ranskassakin korulauseet hallitaan, mutta ehkä siellä jotkut fiksut sentään hoksaavat tuuliviirin asennon.

Anonyymi kirjoitti...

Jännästi samaan aikaan Ranskan Muukalaislegioonan yksikkö siirretään Arabiemiraateista Etelä-Ranskaan...

http://foreignlegion.info/2016/07/12/13dble-abu-dhabi-to-france/#more-8540

- Ink Visitor

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä, kuten Tvälups tuossa edellä totesikin, niin uutismateriaalista ei ole ainakaan pulaa. Tässä pari esimerkkiä, vallankaappaukseen osallistuneita ja antautuneita sotilaita on kidutettu, ehkä olisi sittenkin kannattanut ampua sinne väkijoukkoon? Lopputulos olisi ollut lähes samankaltainen. Ja tätä maata halutaan ja hingutaan EU:n jäseneksi?!

Ja tämmöistä sitten siitä marraskuisesta Bataclanin iskusta, otapas tuosta selvää jotta pitääkö paikkansa, mutta uhreja oli myös kidutettu ennen kuolemaa?

Tässä pisteessä alkaa ns. sappi kiehumaan, eipä näytä hyvältä. Tähän väliin pitää oikein käyttää "Aatumaista" ilmaisua Europa erwache! - herää Eurooppa....

- Soomepois Eestist -

Hemuli kirjoitti...

En tiedä kenen masinoima Turkin sähellys oli. Todellinen kapina se ei ollut! EU johdolle tilanne on täysi katastrofi. Erdogan aloitti puhdistukset, Erdogan määrää uskonnollisen koulutuksen Turkin armeijaan, puhdistuksien vuoksi kuolemantuomio tullaan ottamaan käyttöön (EU katsoo tämänkin läpi sormien). Tämä kaikki, koska Erdogan pystyy halutessaan avaamaan rajan ja vyöryttämään miljoona pakolaista Eurooppaan. Tuota miljoonaa ei EU kestä. Se kaataa koko nykyisen järjestelmän eli EU päättäjillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin hypätä aina kun Erdogan viheltää.

Toki olisi se mahdollisuus että politikot tunnustausivat olleensa väärässä mutta....

Tuo Ranskan varautuminen sotaan mobilisoimalla reservejä ja siirtämällä joukkoja on mielenkiintoista (valtamedia ei kauhiasti ole tätä uutisoinut). Ranskan tiedustelu päällikkö kun varoitti pari viikkoa sitten, että seuraava isku tai joukkoraiskaus ajaa Ranskan sisällissotaan. Tuon voisi tietysti sivuuttaa huuhaana mutta tuo Ranskan varautuminen puhuu omaa kieltään.

Elämme todellakin mielenkiintoisia aikoja...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ink Visitorille, Soomepoisille Eestist ja Hemulille & kiitos kommenteistanne.

Ink Visitor: Onko tällaista muukalaislegioonan siirtoa kotimaahan tehty muuten koskaan ennen? Jos ranskalaiset päättävät ottaa maansa takaisin, niin täältä nostetaan peukkua.

Soomepois: Niin viestit päästään irroitetusta turkkilaissotilaista kuin silvotuista ranskalaisista näyttävät pitävän paikkansa. Jolloin herää kysymys, että oliko tämä sitä, minkä kanssa meidän kannattaa oppia elämään?

Hemuli: Joka tapauksessa Erdogan keräsi tuosta pinnat itselleen ja ideologialleen. Elämme mielenkiintoisia aikoja ja toivotaan, että ranskalaiset päätyvät toisenlaiseen ratkaisuun. Jostainhan tämän mätäpaiseen puhkaisu täytyy aloittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei saa antaa pelolle valtaa...ja sitten seuraa jotain vilinää joka erehdyttävästi muistuttaa lampaiden määkimistä. Pelkurin tunnistaa nykyään nopeimmin lausahduksesta "ei saa antaa pelolle valtaa."

Itse ajattelin world trade Centerin iskua kolmannen maailmansodan lähtölaukauksena. Sota on ollut vähän kylmää vielä mutta kun katselen ympärilleni en voi kuin ihmetellä kuinka vähän ihmiset tuntuvat ymmärtämään, että tapahtumat ovat kuumenemassa ja nopeutumassa kaiken aikaa. Tulee mieleen, että olenkohan mahdollisesti hullu kun tunnun olevan kovin yksinäni pahojen aavistusteni kanssa, että maailma on kiertymässä kiihtyvällä vauhdilla kohti joitain sangen ikäviä tapahtumia.

Anonyymi kirjoitti...

Jankuta jankuta lätiläti ei saa antaa pelolle valtaa... Miksi ei saisi? Nuo hokevat samaa mantraa isku toisensa jälkeen varmaan tajuamatta mitä tuli sanottua. Terve pelko on viisauden alku.

Mitä vittua, mua ainakin pelottaa nykyään kävellä yksin iltapimeillä täällä kotimaaani Mogadishussa, arvaatte varmaan missä. No onneksi on tullut jo vuosi sitten hankittua erinäisiä "välineitä", jotta ei minua ihan helposti raiskata, yms. Huonosti käy sille, joka yrittää, yhtään en epäröi. Silmät on selässänikin.

Kiitän onneani tai jotain, ettei tarvitse junia tai busseja käyttää. Lentämään en suostu ennen kuin tämä hulluus on jossain määrin taltutettu, nythän ollaan vasta jännän alussa. Terveiset lässysetä orpoille ja muille, joiden pärstän näkeminenkin mediassa saa verenpaineeni kohoamaan, että mars kotiin kasvamaan sieltä hiekkalaatikolta! Iines

Anonyymi kirjoitti...

Terve Ykä!
Algerian itsenäistyttyä vuonna 1962 legioona siirtyi Sidi Bel Abbesista Aubagneen Ranskaan.
Tiedossani ei ole ainuttakaan kertaa tämän lisäksi jolloin legioonan operatiivinen yksikkö olisi siirretty muualta Ranskan maaperälle.

- Ink Visitor

Stadin Korppi kirjoitti...

Pelolle ei saa antaa valtaa, salli mun nauraa moiselle kliseelle.
Huvittavasti moni "suvakki" muuten on flooran (ja osin faunan) vieraslajeista sitä mieltä, että ne tulisi kitkeä maastamme, mutta pahinta vieraslajia ovat puolustamassa henkeen ja vereen...
Ei voi kuin kummastella moista epälogiikkaa.
Kirjoittelin aiheesta joskus taannoin seuraavaa:
https://stadinkorppi.blogspot.fi/2011/09/vieraslajit-floorassa-ja-faunassa.html

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä!

Laitan tähän nostalgian vuoksi linkkejä eräästä toisesta epäonnistuneesta vallankaappausyrityksestä - riigipöördekatse, eli Itänaapurin oma viritelmä elokuulta 1991. Metka juttu et aina kun siellä "sattui ja tapahtui" niin radiossa ja TV:ssä soitettiin jotain klassista musiikkia, kuten Tshaikovskia.

Muistan tuon tapauksen kuin eilisen päivän, olin meinaan tuolloin Vekaranjärvellä, ja kun aamusella tultiin syömästä niin radiosta kuulimme ensimmäiset uutiset tästä keissistä. Olihan siinä mielenkiintoista lähtee taisteluharjoituksiin metsään, kun naapurissa rytisee. Iltapäivällä harjoitusten jälkeen komppanian päällikkö (eräs kapteeni) otti rakennuksen takapihalla meidät muotoon ja vei meidät TV-huoneeseen katselemaan viimeisimpiä tapahtumia Neuvostoliitosta. Ei sitä unohda koskaan, kun ei tiedetty mitä siellä tulee tapahtumaan.

Virossa se toki tuntui erilaiselta, kun venäläiset lähettivät panssareita ja miehistökuljetusvaunuja Tallinnaan ja koittivat ottaa haltuunsa sen Teletornin. Tässä aiheesta hyvä dokumentaarinen elokuva, on viroksi ja valitettavasti ilman tekstityksiä, mutta eiköhän tuosta saa pääpiirteissään selvää. Täälläpäin tuota sanotaan "Augustiputš", 20. elokuuta Viro antoi itsenäisyysjulistuksen, Latvia seurasi päivää myöhemmin ja tuosta alkoi sitten sarja Neuvosto-osavaltojen itsenäisyysjulistuksia pitkin elokuun loppua. Joulupäivänähän tuo systeemi sitten hajosi omaan mahdottomuuteensa.

Ja tässä sen Teletornin johtajan muisteloita elokuulta 1991, toi "dessantväelased" tarkoittaa laskuvarjojoukkoja. Liettuan Vilnassa oli ollut samantyylinen tapahtuma tammikuussa 1991, mutta onneksi tuolla siltä vältyttiin.

Laulava vallankumous.

Jotenkin amatöörimäisesti ja vasemmalla kädellä oli tämä Turkin kaappausyritys koitettu tehdä. Ensinnäkin se kannattaisi aloittaa aamuyöllä 3-4 aikoihin, media haltuun ja pidättää valtion johto tai laittaa kotiarestiiin, eikä päästää mediaan. Tätä kirjoitettaessa, luin jostain että kapinallisten F16 hävittäjät koittivat etsiä sitä Erdoganin kuljetuskonetta taivaalta. Olisi ehkä ollut hyvä jos se olisi löydetty ja ammuttu alas....

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...


Sanonta "pelolle ei saa antaa valtaa" esiintyy usein valtionhallinnon edustajien puheissa. Sitä toistellaan kuin papukaijat. Vaikuttaa kuin sen käyttäjät olisivat ohjelmoituja toistamaan sanomaa.

Kuitenkin sanonta voi kääntyä suvakkeja vastaan. Ehkä se tulkitaan rohkaisuksi puolustautumiseen ja jopa vastarintaan.


acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Iinekselle, Ink Visitorille, Stadin Korpille, Soomepoisille Eestist ja acc:lle & kiitos kommenteistanne. Ehkä hokema ”pelolle ei saa antaa valtaa” tarkoittaa että ”minulla ei ole aavistustakaan siitä, mitä minun pitäisi sanoa, mutta kun olen sanonut että pelolle ei saa antaa valtaa, voin väittää sanoneeni jotain hienoa”.

Kiitos Ink Visitorille täsmennyksestä ja Soomepoisille linkeistä. Muistan hyvin tuon elokuun. Ja Iinekselle voimia eloon omille kulmilleen.

Stadin Korppi kirjoitti...

Muistakaamme vanha sanonta; Jos haluat rauhaa, varaudu sotaan. Yrjö tietänee, mitä tarkoitan. Varaudumme sotaan, siis. Maahamme on änkeytynyt tuhansittain nuoria sotakuntoisia miehiä asyylin varjolla. Mitäpä tehdä? No tietysti varautua puolustamaan lähimmäisiään, näin aluksi. Jatkotoimenpiteistä ei sitten julkisesti huudella.

Anonyymi kirjoitti...

Näin jossain kirjoituksen, jossa käsiteltiin noita ikiliikkujaväitteitä. Siinä oli hyvää kyseenalaistamista. Tässä siitä inspiroitunutta ja vähän muutakin höpinää:
- Islamistisen terrorismin määrä ja laatu sekä muu intifadamaisuus korreloi tarkasti islamilaisen väestön prosenttiosuuden kanssa, mutta ei millään tavoin integroitumisen, sopeuttamistoimien, rasismin tai sellaiseksi väitetyn tms. kansssa.
- Itäinen Eurooppa on islamin ja islamilaisista maista tulleiden suhteen "rasistisinta". Siellä on vähiten sopeuttamistoimia. Siellä on vähiten islamistista terrorismia. Siellä on vähiten islamilaisia.
- "Pelolle ei saa antaa sijaa" -houre pitäisi vaihtaa muotoon "islamismille ei saa antaa sijaa" tai jopa "islamilaiselle maahanmuutolle ei saa antaa sijaa.
- Turvallisuuden ja turvallisuudentunteen heikkeneminen on itse itseään ruokkiva mekanismi. Sitä on vaikea havaita tai etenkään todistaa, ennen kuin se on edennyt niin pitkälle, että sitä on vaikea - jopa mahdoton - pysäyttää kokonaan.
- Islamilainen valtio eli Kalifaatti on islamin perustaa. Sen merkittävin vastavoima on itsenäiset islamilaiset valtiot. Niitä pitää kasassa kansallisuusaate. Nationalismi on siis islamin suhteen koko maailmaa hyödyttävä asia, vaikka meidän suhteemme sitä väitetäänkin pahuuden tiivistymäksi.

Anonyymi kirjoitti...

Islamin ja islamismin käydessä sivilisaatioiden sotaa meitä vastaan, kannattaa muistaa Rokan Antin asemasovan ratekia.

Se muuten muistuttaa aika paljon Stand Your Ground -periaatetta. Tuo lause ei oikein käänny kunnolla suomeksi, joten käännän sen vaikka muotoon "vääryyttä ei tartte väistää".

Aika iso osa oikeudenmukaisuudesta muuten perustuu juuri tuohon ajatukseen täysin riippumatta siitä, perustuuko suuri osa laista siihen vai ei. Myös perinteiset suomalaiset koti-, nais-, sauna-, kirkko-, käräjä- jne. -rauhat lakeina tai kulttuurillisina periaatteina ovat varsin yhdenmukaisia tuon Stand Your Ground -periaatteen kanssa. Perusajatus on se, että perseilijöille ei tarvitse antaa mahdollisuutta valloittaa omaksi reviirikseen jonkun muun - yksilön, organisaation tai yhteisön - reviiriä.

Pelontuottajalle ei saa antaa tilaa. Valheelle ei saa antaa tilaa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Stand-your-ground_law

Anonyymi kirjoitti...

Pedolle ei pidä nyt antaa tilaa.

Anonyymi kirjoitti...

https://twitter.com/a_tumor/status/755168660675710977

Anonyymi kirjoitti...

https://cdn.liveleak.com/80281E/ll_a_s/2016/Jul/18/LiveLeak-dot-com-23d_1468892407-186015_HierkommtAdbul_qAThjPy_1468891495.jpg?d5e8cc8eccfb6039332f41f6249e92b06c91b4db65f5e99818bdd19e4445d8d38706&ec_rate=230

Anonyymi kirjoitti...

Saksassa tuli sitten pieni taisteluvoitto:ISISin terroristi ei saanut ketään hengiltä ennen kuin poliisi ampui "kirvesmiehen".Ja nyt sitten odotellaan taas muutamaa "ei saa antaa pelolle valtaa"- ja "meidän on totuttava elämään terrori-iskujen kanssa"-kommenttia suurten eurooppalaisten arvojohtajien suusta.Rasmuksen wannabemarttyyrit tietty ulvoo Saksan poliisiväkivallasta,eihän se afgaanilapsukainen edes tappanut ketään...Mutta niin kyyniseksi on itse jo tullut,että tämä 1-0 voittokin saa vilpittömästi hyvälle mielelle edes hetkeksi-taidampa ihan Karhutölkin aukaista ja nostaa maljan säästyneiden ihmishenkien ja kyseisen poliisin kunniaksi.
T:Vesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Stadin Korpille, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle Ano4:lle, Ano5:lle ja Veskulle & kiitos kommenteistanne.

Stadin Korppi: Ja elämme maassa, jossa edes julkituotu ajatus puolustautumisesta on jonkun sortin rikollisuutta.

Ano1: Kyllä näin. Kannattaa muuten muistaa historiasta eräs Libanon. Se oli aikanaan kukoistava maa. Ja silloin kun arabimaissa oli diktaattorit, niin siellä homma joten kuten pelitti. Ainakin ihmisillä oli parempi olla kuin nykyään.

Ano2: Tuo kuulostaa hyvin järkeenkäyvältä.

Ano3: Joo, eikä pelon sijasta kotimaisille peeloille.

Ano4 & Ano5: Kiitos osuvista linkeistä.

Vesku: Ja uutta pukkaa. Ranskassa puukotettiin äiti ja kolme tytärtä säädyttömän pukeutumisen takia.

http://hommaforum.org/index.php/topic,114592.msg2345034.html#msg2345034

Anonyymi kirjoitti...

Joo,Ranska on näemmä kotouttanut muslimit lopullisesti,niin alkuperämaidensa tyyliin touhuavat.Niinhän se menee,että yhden taistelun voitto ei tarkoita koko sodan voittoa,ja niin kauan,kun Eurooppaa johtaa eliitti,joka ei sodan olemassaoloa myönnä,ei ole voittoon edes mahdollisuutta.Toivottavasti Ranskan sotilaallisen valmiuden nosto kotimaassa johtaa konkreettisiin tuloksiin.Sarkocyn heitto aikanaan muslimilähiöiden täydellisestä putsaamisesta painepesurilla olisi hyvä alkusuunnitelma,jokaiselle poliisia ja sotilaita vähänkin vastustava kylmästi hengiltä,ei sääliä paskiaisille,jotka eivät itsekään sääliä tunne.
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Vesku kirjoitti
"Saksassa tuli sitten pieni taisteluvoitto:ISISin terroristi ei saanut ketään hengiltä ennen kuin poliisi ampui "kirvesmiehen".

Tiistaina 2016-07-19 klo 12 Ylen Radio 1:n uutisissa kirvesmiehestä käytettiin nimitystä "teinipoika" ainakin kaksi kertaa.

acc

Anonyymi kirjoitti...

Eipä hätää, kyllä Suomessa valveilla ollaan. Nyt poliisi tutkii, syyllistyykö Teuvo Hakkarainen kiihottamisen kansanryhmää vastaan, kun on naamakirjassa kehdannut sanoa, että kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja. Onhan tämä nyt aivan pöyristyttävää, koska viimeisen vuoden aikana vain jotain 98 prosenttia maailman terroriteoista on muslimien tekemiä ja niillä ei lisäksi ole tietenkään mitään tekemistä islamin kanssa. Hakkarainen siis syyllistyi kiihottamisen lisäksi törkeään liioitteluun. Ei kun mies rautoihin, niin voidaan taas jatkaa hymistelyä ja kuvitella, että Suomessa vallitsee sananvapaus. Itsepetos se mahtaa olla herkkua se!

Alan miehiä kun Ykä olet, niin nythän olisi mahdollisuus päästä oikein kunnolla tienaamaan, kun laitat paperit vetämään Maahanmuuttovirastoon ja sinun koulutukseltasi ja kokemuksellani olisi läpihuutojuttu päästä edustamaan maahan yksin tulleita lapsukaisia. Tämä yllytys oli tietenkin vitsi, mutta aika lailla korpesi, kun luin tällaisella hommalla ilman mitään koulutusta tekevien tienesteistä. Muuhun lopputulokseen ei voinut tuolla kuin että kyllä Suomi on rikas maa! Rahat loppuvat vasta siinä vaiheessa, kun rahaa pitäisi antaa omien kansalaisten tai infran tarpeisiin.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veskulle, acc:lle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vesku: Voisi sanoa, että ei meillä muslimeja olla kotoutettu, vaan meillä on kotoutettu kantaväestö. Raaka ja satunnainen väkivalta ei ole enää mikään poikkeus. Se on hyväksyttävä normaalitila jonka tekijästä tulee vaieta.

acc: Ja jos kirveen kanssa olisi heilunut tavallinen valkoinen mies, niin näitä termejä ei oltaisi käytetty vaan puhuttu jostain laajasta ja pelottavasta ilmiöstä. Varsinkin jos mies olisi heilunut rauhanuskonnon edustajia kohtaan.

Rouva Ano: Nyt kun sanoit, niin pisti oikein hävettämään. Meinaan, minä työni puolesta osaan tuon muhevan ja ravinnerikkaan sosiaalipaskan suoltamisen niin hyvin, että leikilläsi yllyttämäsi asia kyllä onnistuisi. Mutta moraalinen selkäranka ei anna myöten.

Anonyymi kirjoitti...

Asian vierestä, mutta kuka neuvoisi, miten iPadissa saa pois päältä koneen omat taivutukset sanoille? Vaikka kuinka tarkastan ja korjaan, niin aina sinne jää jotakin? Niin kuin tuossa viimeisessäkin, "koulutukseltasi ja kokemuksellani", kun piti tietysti olla, että "koulutuksellasi ja kokemuksellasi".

Joo, tiedän kyllä, että selkärankaa löytyy. Kaikilta ei, kun rahan ihana haisu huumaa pään, varsinkin kun sitä tulee helposti ja turhia hikoilematta ja vielä etenkin, jos on aatteen paloa.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Jos oikein muistan, niin Ranskan laki taitaa kieltää muukalaislegioonan käyttämisen Ranskan sisäisissä levottomuuksissa.

Jos asia on näin, niin legioonan yksiköiden siirtämisen idea saattaa olla se, että joissain vaativissa turvaamistoimissa olleet yksiköt halutaan vapauttaa muuhun käyttöön ja legioonalaisia laitetaan heidän tilalleen.

Kyse voi olla myös siitä, että aloitetaan joitain sellaisia vaativia turvaamistoimia, joissa edellytetään herkkää liipasinsormea ja kovaa stressinsietokykyä. Ydinvoimalat, kemian tehtaat ja kuljetukset...

Kolmas vaihtoehto on se, että jos halutaan reserville nopeasti aitoja ja todellisia operatiivisia valmiuksia, niin silloin pitää hyödyntää sellaisia kouluttajia, joilla on operatiivista kokemusta ja mahdollisesti jopa samankaltaista vihollista vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti July 20, 2016 at 10:04 AM:
"Asian vierestä, mutta kuka neuvoisi, miten iPadissa saa pois päältä koneen omat taivutukset sanoille?"

Asetukset -> Yleiset -> Näppäimistö -> Automaattinen korjaus


acc

Anonyymi kirjoitti...

Ranskassa on selvästi tapahtumassa jotain...

"Francois Hollande has called on reservists to boost security in the wake of the attack in Nice.

Announcing the news at a gendarme training camp, the president said the new recruits alongside current reservists could form the basis of a National Guard.

“I have chosen to call up all the men and women who, at the same time as their studies or professional choices, have chosen to sign up to protect the French, I’m talking about you. So we already have available 12-thousand reservists from the military police and the police”.

Hollande added that the counter-terror operation Sentinel would be maintained with an addition 10 thousand soldiers added to the military police."

http://www.euronews.com/2016/07/20/boosted-reservist-force-a-national-guard-for-france

- Ink Visitor

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Anolle ja acc:lle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano & acc: Sieltähän se apu jo löytykin. Minulla kun ei itselläni ole älypuhelinta. Mutta se on totta, että tämän matuinvaasion avulla ovat röyhkeimmät rahastaneet todella härskisti. Toivottavasti asiaa käsitellään vielä joskus käräjillä.

Ano: Hyviä ja todennäköisiä veikkauksia

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

13e DBLE:n korvaa 5e Cuirassier Regiment joka muodostetaan n. 30 vuoden tauon jälkeen uudestaan.

https://fr.wikipedia.org/wiki/5e_r%C3%A9giment_de_cuirassiers
- ilmeisesti kiertää vuorottain noin 200 miestä ehkä 2-3kk koulutusjaksoilla?

Ja vuoteen 2018 mennessä/kuluessa tuo 13e DBLE kasvatetaan täyteen rykmenttiin (n. 450 >> 1300).