maanantai 28. elokuuta 2017

ANTERO LÄRVÄNEN JA SUURI MIELENOSOITUS

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion suorassa lähetyksessä täällä Helsingissä. Täällä on menossa suuri mielenosoitus josta emme vielä tässä vaiheessa tiedä muuta kuin sen mitä meille on alustavasti kerrottu. Eli tämä on kuulemamme mukaan pykätty solidaarisuusmielessä yhdessä vuorokaudessa pystyyn. Suuren, noin kolmenkymmenen tuhannen vahvuisen mielenosoittajajoukon lisäksi tuolla etempänä näkyy olevan noin sadan kilowatin PA-laitteistolla varustettu soittolava ja tällä hetkellä esiintymisvuorossa näkyy olevan yhtye Klunssi Mela & Väsyneet Kädet.

- Näyttää siltä, että kyseessä ei ole ainakaan varsinaisesti kansallismielinen mielenosoitus, sillä tuolla näyttää olevan kenttäkeittiö josta jaetaan mielenosoittajille ilmaista biodynaamista parsavelliä. Kenttäkeittiö näyttää toimivan ekologisesti sähköllä saastuttavien halkojen sijaan ja keittäjillä näkyy olevan arvomerkit kauluslaattojen sijasta niitattuna naamaan. Lisäksi kun katselen mielenosoittajia niin huomaan melko laajan urbaaniluonnon kirjon. Nopeasti bongattuna täällä on ainakin liimatilhiä, punavihervästäräkkejä, sukkahousukoppeloita, koloradonqueeriäisiä, punapäähysteerejä sekä huivihuppuhippiäisiä. Mutta tässä vieressäni on eräs naishenkilö megafoni kädessään, ehkä hän osaisi hieman ilmenteerata meitä enemmän. Päivää, anteeksi häiriö, olen toimittaja Antero Lärvänen.

- Toimittaja? Ai kun ihanaa! Minä rakastan toimittajia. Arvostan teidän väsymätöntä taistelua ideologisesti oikeaoppisen tiedonvälityksen puolesta. Minä olen puolestani tohtorikoulutettava Lärberttiina Vätkytän-Läkittäinen Helsingin Yliopiston asenteellisen käsitehässimisen laitokselta.

- Osaisitteko kertoa, että mistä tässä mielenosoituksessa oikein on kysymys? Tämä ei nähtävästi ole terrorismin vastainen mielenosoitus eikä myöskään terrorismin vastaisen mielenosoituksen vastainen mielenosoitus?

- Ei ole niin, vaikka normaalistihan me vihataan sekä vihaa että rasismia ja marssitaan joukolla yleismaailmallisen solidaarisuuden ja kertakaikkisen pullahalaamisen puolesta. Mutta tällä kertaa me olemme päättäneet puhua asioista niitten oikeilla nimillä. Solidaarisuuttahan täällä toki osoitetaan ja varmasti aidommin kuin koskaan ennen.

- Mutta ketä kohtaan tätä solidaarisuutta oikein osoitetaan?

- No tietysti meitä itseämme kohtaan. Meitä mielenosoittajia. Me olemme kaikki suvaitsevais-tiedostavaan kansalaisryhmään kuuluvia ihmisiä ja me vastustamme voimakkaasti nykyistä kehitystä jossa vihafaktoilla pyritään kyseenalaistamaan sekä etumme, asemamme,  että ennen kaikkea egomme. Onhan niin, että me edustamme omalla tavallamme yhteiskunnallisen solidaarisuuskehityksen ehdotonta huippua. Joskus aikanaan, no, herra nähköön vielä Kekkosen aikaan meidät oltaisiin luokiteltu turhaksi, tarpeettomaksi, kädettömäksi ja osaamattomaksi väestönosaksi joka olisi joutunut turvautumaan sosiaalihuollon karttuisaan ja ennen kaikkea kitsaaseen käteen. Ei niillä rahoilla oltaisi lennelty kaksi kertaa vuodessa Goalle opettelemaan ekologista elämäntapaa.

- Mutta viimeisen parinkymmenen vuoden kehityksen aikana on kehitetty yhteiskunnallinen utopiaideologia jonka ansiosta meille, ja nimenomaan vain meille on räätälöity sopivat virat joko yliopistoissa, mediassa, virastoissa tai NGO-organisaatioissa. Meidän tarvitsee vain saavuttaa tarpeellinen oppiarvo jonka saa toistamalla jonkun toisen kirjoittamaa vallitsevaa epistolaa eikä siihen tarvita kuin ulkolukua ja kestäviä perslihaksia. Tämän jälkeen meillä on tarvittava arvo ja asema. Me voimme puhua mälkyttää mitä sylki suuhun tuo, palkka juoksee, sanomamme saa säännöllistä medianäkyvyyttä ja päälle tulee vielä suuri määrä tiedostavaa olalletaputusta toisilta samanlaisilta. Lisäksi on tämä aivan loistava eurooppalainen monikulttuurisuusprojekti jonka myötä ja jota kannattaessamme meillä on oikeus  tuntea ihanaa älyllistä ylemmyydentunnetta sitä väestönosaa kohtaan joka itse asiassa elättää meidät ja joille meidän pitäisi normaalitilanteessa olla kiitollisia.

- Eli mielenosoituksen aiheena on se, että meidän tilanteemme tulee jatkua samanlaisena nyt ja aina eikä sitä saa missään nimessä kyseenalaistaa vihafaktoilla. Sillä täähän lähentelee taivasta. Ainakin meille. Ajattele, nollasubstanssilla varustetut ihmiset on nostettu palkatuiksi ja arvostetuiksi yhteiskunnallisiksi vaikuttajiksi. Voisin siteerata hieman muunnellen sitä Cohagenia siinä Total Recall-elokuvassa: ”Do you know why I´m such a happy person? Because I´ve got the best job in the solar system. As long as bullshitium keeps flowing, I can do whatever I want. Anything. In fact, the only thing I ever worry about is, that one day, if the common sense wins…it all might end.” Ja juuri siksi meidän suvaitsevais-tiedostavien ihmisten on aika nousta barrikadeille. Vihafaktoja vastaan. Itsemme puolesta. Muusta ei ole niin paskankaan väliä. Ja siksi me kannatamme aivan mitä tahansa poliittista järjestelmää, kunhan se vaan ylläpitää asemaamme ja ruokkii loputtoman nälkäistä egoamme.

- Ymmärrän nyt mielenosoituksen perusperiaatteen. Mutta täsmennättekö tuota vihafakta-termiä?

- Sinähän taidat olla vasta uraasi aloitteleva toimittaja kun tommonenkin täytyy kädestä pitäen opettaa. Vihafaktathan ovat juuri niitä, mitä minä äsken sanoin. Eli puhtaita faktoja. Mutta ne muuttuvat vihafaktoiksi vasta jos sen sanovat ääneen väärät ihmiset väärissä medioissa. Kansallismieliset. Arvokonservatiivit. Halla-aholaiset perkeleet. Raappahousujätkät. Alikoulutetut ihmiset jotka ovat alkaneet ajatella kysymättä meiltä siihen lupaa. Vain meillä on lupa määritellä mitä saa ajatella ja ketkä saavat ajatella. Yleensäkin ihmiset, jotka – ja perkele soikoon, vielä perustellen – pyrkivät kaatamaan korttitalomme. Toimittajille tämän voi tietysti sanoa ääneen, koska te kumminkin olette yksi meistä ja kirjoitatte uutisiin, että me järjestimme yleisen alaleukaa väpättävän hulinan vihapuhetta ja rasismia vastaan. Mistäs lehdestä sinä muuten sanoit olevasikaan?

- Tota noin… Turun ja Porin Sanomistahan minä. Urheilutoimituksesta. Tulin vaan tuuraamaan toimittajakaveria kun sillä sattui jäämään journalistinen putki päälle. Passaiskos muuten kysyä, että mihin se teidän tohtoriohjelmanne liittyy?

- Passaahan toki ja mielelläni sen kerronkin. Eli tulen tekemään tohtorinväitöskirjan aiheesta ”Avoimen rasistiset ja piilorasistiset elementit suomalaisten maansiirtofirmojen mainosten värivalinnoissa ja graafisessa asettelussa sekä niitten vaikutus koko tienhoitoalan ideologisesti epätoivottavan ajattelun leviämiseen”.

- Ja tuolle tutkimukselle on kyllä ehdottomasti sekä tarvetta että tilausta. Lärberttiina Vätkytän-Läkittäinen, kiitän teitä haastattelusta ja toivotan teille onnea ja menestystä tärkeässä työssänne. Otas Hösse muuten vähän kuvamateriaalia.

- Vähän kuvamateriaalia tulossa:
Ja jatketaanpa sitten eteenpäin tässä tiedostavassa ja epäilemättä ansaittuja etuoikeuksiaan puolustavassa väkijoukossa. Päivää, olen toimittaja Antero Lärvänen Turun, Porin- ja Ylä-Savon Asenteellisesta Voimaviestistä. Saisimmeko ehkä pienen haastattelun?

- Haastattelun? Ihanaa! Tuleehan kuvakin lehteen?

- Ilman muuta. Jos ensiksi esittelisitte itsenne.

- Juu minä olen siis Visvetta Kärttynen ja opiskelen Helsingin Yliopiston sukupuoliselitteläätiön ja soveltavan femiqueerestetiikan laitoksessa.

- Mikä toi teidät tähän suvaitsevais-tiedostavaan solidaarisuusmielenosoitukseen?

- Kyllä se on se palava halu varmistaa se tilanne, että minä jään aikanaan eläkkeelle arvostettuna sukupuoliselitteläätiön ja feministiqueerestetiikan ammattilaisena ja saan vittuilla urani aikana niin monelle suomalaiselle – ja hähhää, minut elättävälle – miehelle ettei ole mittaa eikä määrää. Kas kun tuo varsinainen työn tekeminen missään muodossa ei oikein ole koskaan ollut minun juttuni ja tosiasia on, että olen sen verran itseäni täynnä oleva ihminen että minä saisin minkä tahansa työpaikan sotkettua alta viikon. Mutta nyt kehittynyt yhteiskuntamme on antanut minullekin mahdollisuuden toteuttaa syvintä kutsumustani.

- Joka on?

- Minä itse tietysti.

- Niin, sehän tietysti tämän mielenosoituksen aiheenakin on. Oikeus palvoa itseään ja paistatella oman egosentrisen aurinkokuntansa keskipisteenä. Mutta mitenkäs, kun te olette opiskelijana siellä sukupuoliselitteläätiön ja soveltavan femiqueerestetiikan laitoksessa niin jokos teillä on gradu työn alla?

- Itse asiassa se on jo ihan hyvässä vaiheessa. Sen otsikko on ”Maskuliininen sukupuolisorto teknisillä aloilla” ja käsittelee sitä, kuinka vähän naisia on palkattu erilaisille teknisille ja erityisesti suorittaville teknisille aloille ja myös sitä kuinka vähän heitä otetaan sinne opiskelemaan.

- Mitenkäs muuten, oletteko te itse koskaan hakenut opiskelemaan teknisille aloille?

- Hä? No en tietenkään. Näytänkö minä joltain haalaripelleltä?

- Ette tietenkään. Te näytätte kyllä kovasti osallistuvalta ja älylliseltä ihmiseltä. Mitenkäs muuten kun teillä on tuo pinssi, jossa lukee LGBTQTiiTyy Against Islamophobia. Eikös siinä ole hieman ristiriitaa?

- Miten niin ristiriitaa? Se vaan kuuluu olla niin. Jos sitä ei ole, niin ei ole oikealla lailla tiedostava. Ja kai se on vaan niin, että feministit luonnollisesti tukevat LGBTQTiiTyytä koska sitä täytyy aktiivisesti tukea ja sekä feministien että islamilaisten yhteinen inhokki on länsimaalainen valkoinen mies. Viholliseni vihollinen on ystäväni.

- Ja täällä länsimaissa se valkoinen mies joutuu elättämään sekä feministin että islamilaisen jotka molemmat vihaavat länsimaista valkoista miestä.

- Joo, toi on hyvä pointti. Se on niille haalaripelleille ihan oikein. Ja näin tulee jatkua. Aina ja ikuisesti. Siksi minäkin olen mukana tässä mielenosoituksessa. Sortoa vastaan ja haalaripellejen sorron puolesta, saatana!

- Visvetta Kärttynen, kiitos haastattelusta. Otatkos Hösse taas joitain kuvia?

- Joitain kuvia tulossa.
- Vaan mikäs tuolla yläilmoissa pörrää? Onks se joku drooni vai?

Hösse: Eihän toi mikään drooni ole. Sehän on Epäilyksen Piru!

Pertta: Epi! Tuu hei Epi täällä käymään! Tuttuja jätkiä paikalla!

Antero: Olette edelleenkin suorassa lähetyksessä ja me olemme saamassa yllätysvieraan suoraan Oy Helvetti Ab:sta!

Epäilyksen Piru surahti miesten luo.

- No hemmetti! Mitäs jäbät? Mitäs te täällä Reuna-Suomessa teette?

- No tuota tutkivaa journalismiahan me tässä harjoitetaan. Jonkun sitäkin pitää yrittää, kun muuten se on mennyt tuonne saarnaavan egojournalismin puolelle. Vaan entäs itte? Oletko etsimässä uusia epäilijöitä?

- Eihän nyt tommosesta lössistä pirukaan löydä mitään. Täällähän on tunnelma kuin Beatlesin keikalla vuonna 1965. Hyvä etteivät housuihinsa pissi. Minä olen jeesaamassa täällä Helvetin yhteiskuntaa tutkivia demoneja ja kuvaan sekä video- että aivokäyrämateriaalia. Siellä Helvetissä ollaan meinaan kovasti mietitty sitä, että mistä tää suvaitsevais-tiedostava hysteria täällä länsimaissa oikein johtuu. Kun siinä ei ole mitään logiikkaa. Aivan niin kuin kaikki maailman käärmeet olisivat yhtä aikaa alkaneet syödä omaa häntäänsä. Ehkä tästä aineistosta saadaan lisää tutkimusdataa.

- Onko mitään selvinnyt? Siellähän niillä tutkivilla sarvipäillä on kyllä hyvät resurssit.

- No sen verran kyllä että näissä tiedostavissa ryhmätilaisuuksissa ja islamilaisissa mielenosoitusmellakoissa on itse asiassa aika paljon yhteistä. Kummassakin lähestytään jonkunlaista pesäajattelua, kollektiivista tietoisuutta jota voisi määritellä siten, että normaalin yksittäisen ihmistietoisuuden taso jaetaan osallistuvien lukumäärällä ja sitä kautta voidaan hahmottaa, mikä on tällaiseen porukalla tehtävään alaleuanväpättämistalkoisiin osallistuvan yksilön henkilökohtaisen ajattelun taso session aikana. Joitain erojakin tietysti on.

- Minkälaisia eroja tarkalleen?

- Katsos, siellä parranpäristysmellakoissa ne häiskät ihan oikeasti ulvovat sen Allahinsa ja profeettansa ylivertaisuuden puolesta. Mutta näissä alaleuanväpätyshartauksissa osallistujat – joka ainoa – mieltävät itse olevansa jonkunlainen keskipiste. Heistä jokainen on ylivertainen ja välttämätön. Ja aineistossa on myös havaittavissa takaraivossa oleva pelko kuplan puhkeamisesta ja sen aiheuttamasta väistämättömästä persaukisuudesta. Helvetissä ollaan päätymässä johtopäätökseen, että tämän kaltaisten ihmisten egoismi on muuttunut länsimaissa uudeksi ja voimakkaaksi uskonnoksi, mutta lisäaineistoa tarvitaan vielä. Helvetin tutkijat kun eivät toimi niin kuin maallisissa yliopistoissa yhteiskuntataiteitten alalla. Joissa tehdään johtopäätös ensin ja sitten etsitään sitä tukeva aineisto. Mutta siitä Helvetin tutkijat ovat yhtä mieltä että te ihmiset olette vielä kusessa noitten tiedostavien yksilöittenne kanssa.

- Se kyllä ymmärretään oikein hyvin täällä maan päälläkin. Jaa-a,  eiköhän tää mielenilmaus olla nähty. Virallisestihan tällä siis osoitettiin mieltä vihapuhetta ja rasismia vastaan sillä ne ovat paljon, paljon suurempi uhka kuin terrorismi. Näinhän sanoivat sertifikoidut asiantuntijat. Täällä Antero Lärvänen, Helsinki. Siirto paikallisration rutioon.

- Ja täällä paikallisration rutio. Soitetaanpa tässä välissä musiikkia siltä ajalta, kun Suomessa edellisen kerran vallitsi tiedostavien ihmisten pesäajattelu ja kollektiivinen tajunta. Vuorossa Kaj Chydeniuksen kappale Che:


Antero: No niin, jätkät. Eiköhän häivytä näitten tättähäärien seasta ja käännetä Ransitin keula kohti Pinnanmaan mäkisiä tasankomaita? Mutta hei Epi, onkos sulla kiireitä? Lähde Lällävedelle saunomaan. Ykä lämmittelee siellä saunan valmiiksi. Ja Tsuhnan Kostoa riittää kyllä yhdelle pirullekin.

Epäilyksen Piru: No mikä ettei. Minä saan lähetettyä tään materiaalin ajomatkalla ihan hyvin. Yksi satsi menee Helvettiin ja toisen satsin laitan Hömpstadin Vähänköehkäopistollisen Keskussairaalan ylimmälle aivoräätälille Veikko Vopakille. Veikko tutkii samoja asioita. Kyseessä on vähän niin kuin yliopistollinen yhteistyö maallisen ja helvetillisen tason välillä. Ja kyllä ne siellä Taivaankin puolella tätä ongelmaa pähkäilevät.

myöhemmin Ransitissa, matkalla Lällävedelle


Hösse: Vaan mitäs sinä Epi itse tuumit tuosta suvaitsevais-tiedostavasta ilmiöstä?

Pertta: Joo, olis mielenkiintoista kuulla. Sulla kun on asiaan tuota aikakausien perspektiiviä.

Epäilyksen Piru: Ihan puhtaasti henkilökohtaisena mielipiteenäni toteaisin, että kysymys on köyhäinavusta,  joka lähti jossain vaiheessa lapasesta.

Antero: Köyhäinavusta?

Epäilyksen Piru: Kyllä. Kas kun ennenvanhaan kyläyhteisöissä ei ollut muuta sosiaaliturvaa kuin kyläläiset itse. Ja kylähulluja oli. No, kyläläiset elättivät nekin. Kylähullut eivät sinänsä ruvenneet ylpistymään vaan tiesivät paikkansa. Auttelivat missä pystyivät ja olihan niistä aika ajoin viihdettäkin. Sitten se elatus siirtyi kunnille ja kaupungeille ja kylähullut alkoivat pärjätä ilman kyläläisten apua. Ja jossain vaiheessa kylähullujen sosiaalihuolto muunnettiin sellaiseksi, että niitä varten alettiin räätälöimään virkoja vaikkei niille mitään käyttöä varsinaisesti ollutkaan. Ja sitten lisää virkoja. Ja jossain vaiheessa kävikin niin, että kylähulluus oli edellytys virkaan ja ylpeäksi muuttuneet kylähullut itse alkoivat määritellä tarvittavat virat ja ihmiset joille ne myönnettiin. Siitä tuli oravanpyörä joka lähti käsistä eikä sitä olla saatu pysähtymään.

Hösse: Voisko se olla niin yksinkertaista? Äkkiseltään miettien tuo kyllä voisi olla mahdollista. Että sattui niin kuin suuren luokan vahinko?

Pertta: Vai oliskos sitä kehitystä vauhditettu? Yliopistothan muuttuivat tietyiltä osiltaan kylähullujen pesäpaikaksi jo 1960-luvulla.

Epäilyksen Piru: Lisäselvitystä siihen saattaa tulla, mutta vasta joskus tuonnempana. Onhan meinaan niin, että historian yksi kuuluisimmista asioitten vituralleen hässijöistä eli Adolf Butler päätyi muutama kuukausi sitten Helvettiin. Me ollaan yritetty jututtaa Adolfia asian tiimoilta. Siis ihan jututtaa, nätisti. Ollaan vapautettu se jopa lapiotöistä toistaiseksi. Mutta Adolf on vieläkin ihan shokkitilassa ja hokee vaan että mitä helvettiä minä oikein olenkaan tehnyt. Toipuminen vapaaehtoisesta suvaitsevais-tiedostavasta tilasta kestää kauan, eikä se kaikilla onnistu koskaan. Mutta Adolf on itse tajunnut tekonsa ja sen seuraukset, joten hänellä on toivoa.

Antero: No, sinä varmaan ilmoittelet, jos lisätietoa tulee. Joka tapauksessa on selvää, että kyseessä on nollasubstanssilla varustettujen ihmisten ansioton arvonnousu ja egon keinotekoinen pönkittäminen jonka vallitseva yhteiskunnallinen tilanne on jostain syystä mahdollistanut. Onhan meinaan niin, että jos kyseiset ihmiset olisivat tosissaan omistaneet elämänsä järjen, logiikan ja rationalistisen ajattelun pohjalle, niin koko ilmiö olisi yhteiskunnassamme promilleluokkaa. Ehkä se on sitä nytkin, mutta se promille istuu väärillä palleilla ja pitää mediaa käsissään. Sen pohjalta ehdotan, että eiköhän me oteta Lällävedellä ensi töiksemme moukut maailman parasta jäykkää viinaa eli Tsuhnan Kapinaa. Otetaan kaikkien suvaitsevais-tiedostavasta psykoosista kärsivien terveydeksi ja mahdollisimman pikaista paranemista toivoen.


Tsuhnan Kapina © Reijo Koiras

40 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terve,

no tuossahan tuli Epin suulla kiteytettynä analyysi aiheesta: kuinka näin pääsikään käymään? Auki jää toistaiseksi kysymys, että missä vaiheessa ja kuka päästi kylähulluuden auktorisoinnin lapasesta? Huomasin, että haastateltavat mielenosoittajat edustivat ilmeisesti XX-kromosomistolla varustettuja Homo Sapienseja. Tämä on sinänsä ihan selkeää, sillä tämän suunnan ideologinen lähde on ilman muuta naispuolinen - jos vielä sukupuolta näin saa ilmaista - tiedostavaisto. Jos näet Antero olisi haastatellut XY-kromosomista mielenosoittajaa, olisi tämä ehkä avautunut tyyliin: "öö...hillun hillun, minkä hillun, jos vaikka ehtoommalla saisin säälipillun" tms.

Kylähulluuden auktorisoitumisen yksi syy voi muuten olla patriarkaaliseen normistoon kuuluva sukupuolten asymmetrinen kohtelu (olipa helvetin hieno ilmaisu). En tarkoita nyt naisten sortoa, vaan sitä, että kun naiset saivat täydet poliittiset oikeudet, naispuolisilta poliittisilta hahmoilta ei saman tien ryhdytty vaatimaan samoja loogisia kriteereitä kuin miespuolisilta. Tämä johtunee lajimme koiraisiin ohjelmoidusta ja länkkärikulttuurissa viljellystä ns. ritarillisuudesta. 1980-luvulta asti minkä tahansa puolueen naispolitiikoilta on odotettu jonkinlaista "naisnäkökulmaa", jonka on käsitetty tarkoittavan jotakin tunnepohjaista hyvää, jota ei tarvitse järjellä perustella. Arkkityyppinen esimerkki on kypäräpappi-Kokoomuksen kuolinkouristuksissa asemiin noussut Sirpa Pietikäinen. Samasta syystä kaikkien puolueiden miespuoliset poliitikot varovat huolella sanomasta mitään, minkä voisi ehkäkenties tulkita loukkaavan naisten itsemääräämisoikeutta. Tuore esimerkki tässä epäonnistumisesta on Antti Rinteen kömpelöhkö ulostulo siitä, että suomalaisten pitäisi ryhtyä tekemään vauvoja "talkoilla" (sinänsä aika kinky mielikuva.. ilmaisu tosin taisi olla "synnytystalkoot"). Tämä varsin neutraali ja asiallinen esitys sai jossakin netin syövereissä päälleen paskamyrskyn juuri mainitusta syystä.

Off-topic: EU:n sisään syntynyt railo aukeaa entistäkin selvemmin: Alankomaiden Budapestiin akkreditoitu suurlähettiläs oli rinnastanut Unkarin politiikan ISIS/Daesh:n politiikkaan. Tästä - oikeutetusti - loukkaantuneena Unkari on vetänyt suurlähettiläänsä pois Haagista. Saas nähdä, mitä tästä seuraa. Unkarille. Fideszille sekä Orbánille peukut.

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Viharikospoliisi tiedottaa:
Sosiaalisessa mediassa julkaisusta tykkääminenkin voi olla rikos
versus
Terrorijärjestöihin kuuluminen tai niiden kannattaminen ei ole rikollista


hmm

Kahdet rattaat ne mennä kolisee...

Esimerkiksi tästä osuu kuinka kela maksaa isikseen liittyneille päivärahaa ym etuisuuksia kun taas Lokan Junes päätyi "vihakuvaamisen" vuoksi kiinniotetuksi ja samaan syssyyn suoritetaan nyt myös kuulustelut sen "vihatekstittämisen" vuoksi (puhujaa itseään ei ole asiasta kuulusteltu).

Vaan nyt rasti seinään! Sillä kun IL menee ja julkaisee jotain tällaista niin on sen paikka:
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708272200352311_u0.shtml

-Tvälups-

Veijo Hoikka kirjoitti...

Huimaa tekstiä! Luulin aluksi jutun olevan fiktiivinen, mutta Epäilyksen Pirun ilmaantuessa ohjelmaan, huomasinkin lukevani historiallista faktaa!
Jos remahditte blogin syystä nauramaan, suosittelen jatkoksi:
http://blogit.iltalehti.fi/perttu-hillman/2017/08/27/sukupuolten-valinen-kuilu/

Anonyymi kirjoitti...

Jestas sentään mikä stoori! Onkohan Ykä ainoa tässä valtakunnassa, joka kykenee noin terävään yhteiskunnalliseen satiiriin? Se edellinen taituri oli pilapiirtäjä ja sai lähtöpassit, kun totuus tuli kuvien kautta liian ilmeiseksi.

Rouva Ano

R Leon kirjoitti...

Mahtavaa Ykä! :) Liimatilhi saa aina repeilemään. Arvomerkit niitattuna naamaan LOL. Voisiko sen paremmin ilmaista.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvään haastattelutuokioon lisäyksenä parit jutut

Olisiko aika keskustella tosiasioista? Mut-mut-mut ku ei voi, sehän olisi rasismia.

Tällainen on Turun puukottajan pimeä tausta, nimi, kansalaisuus ja ikä väärät, jotenkin ei yllätä. Veijari on ainakin ehtinyt tekemään pahojansa Saksassa ja sitten on jatkettu matkaa Suomeen. Ilmeisesti maa on alkanut vähän polttaa jalkojen alla. Montako tällaista samantyylistä sankaria on päästetty Suomeen? Ollos huoleton, Nerg tietää heidän taustansa [sarkasmi].

- Soomepois Eestist -

P.S. tätä kirjoitettaessa J. Lokan Tube-kanavaa ei enää löydy. Seuraavaksi liipasimella Monokulttuuri FM?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, Taisteluvälineupseerille, Veijo Hoikalle, Rouv Anolle, R Leonille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Tuo analyysisi on kyllä varsin osuva, säälipilluosiota myöten. Ja Unkarille peukkuja kaiken kaikkiaan. Hyvä että jossain on vielä ajattelu sallittu.

Tvälups: Käsittääkseni Lokka on vieläkin pidätettynä, ja sitä voi pitää kyllä enemmän kuin yliampuvana kun ottaa huomioon miehen ”rikosten” vakavuuden. Ja tuo linkkaamasi uutinen ei ole varsinainen yllätys, mutta kun Iltalehti julkaisee sen, niin se kyllä on.

Veijo: Kiitokset. Ja tuo Hillmanin kirjoitus on kyllä aika osuva.

Rouva Ano: Lämmin kiitos. Olen otettu. Eihän tää sinänsä vaikeaa ollut. Laittoi vain vallitsevan tilanteen keskustelun muotoon. Ja Kari oli Visionääri isolla alkukirjaimella.

R Leon: Kiitos sinullekin. Tuli vaan ne arvomerkit mieleen kun niin monella naisella on nykyisin naamassaan enemmän rautaa kuin minulla kalupakissa. Minusta sellainen naamalävistys tekee kauniistakin naisesta ruman.

Soomepois: Ihan hyvin kirjoitettu tuolta hepulta. Ja tuon uutisen pohjalta voi kysyä, että montako yli kaksikymppistä potentiaalista joukkomurhaajaa on tällä hetkellä peruskouluissamme 15-vuotisten suomalaisten seassa?

korpisoturi kirjoitti...

Kuuntelin aamupäivällä radiosta Roman Schatzin Maamme-kirjaa. Ohjelmassa oli Suvi Auvinen ja Erkki Tuomioja. Mistähän johtui, että Tuomioja alkoi kuullostaa jopa järkevältä?
Auvisen mielestä on iso ongelma maassamme tämä rasismi. Mutta jos rasismi on synonyymi sanalle realismi, niin hyvin pullat paistuu uunissa. Toivoa on, että äänestäjät näkee tilanteen myös niin.
Sen Epäilyksen Pirun olisi hyvä poiketa tervehtimässä Suvi Auvista. Mutta taitaa olla muita kiireitä liikaa.

Anonyymi kirjoitti...


Onko kuva "Vihafakta on rikos" aito eli otettu jossain oikeassa mielenosoituksessa?

Tässä on tullut mieleen, että kulttuurimme on taantumassa. Löysin netistä sivuston A Theory of Civilisation, jossa kuvaillaan dementoituneen yhteiskunnan piirteitä.

http://www.ourcivilisation.com

http://www.ourcivilisation.com/diagnose.htm
"Consider the community’s general attitude to truth: a civilisation rises because it pursues truth; it falls when it suppresses truth. Our stance is revealed by the existence of popular delusions, whose absurdity has not prevented them from being adopted as truth by governments. The list of popular delusions include"

Kannattaa silmäillä tuota sivustoa. Sen avulla moni asia selittyy.

acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Korpisoturille ja acc:lle & kiitos kommenteistanne.

Korpisoturi: Jos joku tyyppi saa Erkki Tuomiojan kuulostamaan järkevältä niin se on kyllä jo huippusaavutus. Mutta tuon kyseisen Suvi Auvisen esilletuominen on hyvä veto. Hän on loistava esimerkki akateemisesta suojatyöläisestä. ”Päivystävä anarkisti” joka kuolisi nälkään ilman järjestäytynyttä yhteiskuntaa.

acc: Nää on minun muokkaamiani kuvia. Mitä linkkiin tulee, niin itse ajattelen että elämme aikaa, joka muistuttaa hyvin paljon Rooman rappiota. Yhteiskunta on saavuttanut tietynlaisen huippunsa ja on todellakin taantumassa. Ja ne ihmiset, jotka vastustavat tätä taantumista mielletään taantuvan yhteiskunnan toimesta rikollisiksi.

Becker kirjoitti...

Länsimainen sivilisaatio sellaisena kuin me sen tunnemme on vaarassa tuhoutua muiden jo hävinneiden kulttuurien ja sivilisaatioiden tapaan. Tuo Rooman rappio on hyvä esimerkki tapahtuneesta, sillä tällä hetkellä oireet Euroopassa ja miksei myös USA:ssa ovat aivan samat. Poliitikkojen korruptio, rikas vähemmistö omistaaa suurimman osan vauraudesta, urheilijoiden mielipuoliset palkkiot, seksualisuuden esilletuonti ja korostaminen erityisesti poikkeavuudet, vihamielisen sivilisaation hyväksyminen sekä oman väheksyminen. Ja mikä erikoista niin kokkien statuksen nousu sekä moraalin yleinen lasku. Tänä päivänä voidaan todeta kulttuurimarksisimin sisältävän kaikkea tätä, jotta saadaan tämä kulttuuri tuhottua ja sen suurin kannattaja, valkoinen heteromies tapettua. Tämä on niin selvää ja näkyvissä.

Lehdistö on viime aikoina riemuinnut poliisin suuresta tutkinnallisesta läpimurrosta.
On saatu selville Turun veitsimiehen "oikea nimi ja ikä." Piru vie, mulle on aivan yks paskan hailee oliko jätkän nimi joku Ahmed, Muhammed tai Mahmud.Ja oliko se 18 vai 25 ikäinen. Kyseessä on marokkolainen muslimi joka pääsi tappamaan ja haavoittamaan ihmisiä koskapa ne kansainväliset sopimukset ja aivottomat kotimaiset poliitikot. Kyllä tällainen kulttuuri joutaakin romukoppaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Becker. Jep, kyllä länsimainen kulttuuri on tekemässä parhaansa, että se saisi tuhottua itsensä. Ja ajatellaanpa sitä että tuon joukkomurhaajan kaltaisia ihmisiä on tälläkin hetkellä suomalaisissa peruskouluissa ”alaikäisinä”.

Anonyymi kirjoitti...

Muuten vieläkö muistatte Ylen lanseeraaman oppaan miten raiskaaja karkotetaan tummpuja näyttämällä ja avaimia helisyttämällä? Siitähän saatiin viikkokausien naurut.

Innolla odotan Ylen avautumista miten puukottajaterroristimurhaaja karkotetaan.

Ajatella, ettei Sipilän veljen tyttären raiskaus á la turvapaikanhakija saanut Sipilää miettimään kansakuntamme tulevaa tuhoa, jos ei mitään oikeita asioita tehdä. Tuskin saa tämäkään puukotus, tuskin saa mikään. Money talks. Tosin taisihan Kempeleeltä lähteä vokki aika liukkaasti ja kostoksi jätti antamatta talonsa turviksille.

Vihapuhe ja tähän mulla on ihan laillinen oikeusa sanoa julkisesti: Mä todella vihaan Sipilää, Orpoa, Stubbia, Soinia, Risikkoa, Niinistöä, ketäs niitä maanpettureita vielä oli? Enkä ikinä tule antamaan niille anteeksi tätä tuhoa, minkä ovat saaneet aikaan ja jonka toki on alkuun pannut punahirviö lakeijoineen.

Mutta naurettavimpia juttuja on ollut Li Anderssonin uikutus ihmisoikeuksista, että rajatarkatukset olisi joku vi#%&un ihmisoikeuskysymys. Vit#@*un ihmisoikeudet. Ainoa minkä sallisin sitä lajia, ettei ihmistä saa kiduttaa tai myydä orjaksi tai pitää orjana, kuten nyt kuitenkin SUomikin tekee pannessaan työttömät 9 euron orjatöihin ja muihin palkattomiin töihin. Muunlaisia ihmisoikeuksia ei tarvita, laki voi sitten määrätä kuka saa tehdä ja mitä ja missä.

Anonyymi kirjoitti...

Hehe, kiitos osuvasta kirjoituksesta!

EP:n ajatus lapasesta lähteneestä köyhäinavusta on oikeasti ehkäpä yksi parhaista selityksistä tälle näiden ylikoulutettujen turhakkeiden kollektiiviselle hulluudelle. Itse olen aina välillä leikitellyt ajatuksella haastattelu- / tms. tilanteesta, jossa löperöitä laskettelevan korkea-arvoisen tiedostavan henkilön puhe laukaisisikin spontaanin naurunremakan kuulijoiden joukossa. Voisiko olla, että massiivinen joukkorepeäminen ja räkänauru rikkoisivat poliittisen korrektiuden kahleet, hävittäisi lumouksen ja näyttäisi nämä tyhjiä puhuvat maanpetterit sellaisina kuin he todellisuudessa ovat?

Pari pientä ajatusta:
-Olisin olettanut, että joku ”suuren miekkarin” haastatelluista (ei EP) olisi epäröinyt jutella selkeästi mieheksi sukupuoleltaan määriteltävän toimittajan kanssa, tyyliin: ”Tota, mä en niinku oikein osaa puhua tommoisen sovinistiseksi olennoksi itsensä manifestoivan tyypin kanssa…”
-Visvetan puhahduksesta haalarimiesten oikeutetusta sorrosta nousi mieleen sellainen häkellyttävä ajatus, että me raappahousumiehethän niitä supersuvaitsevaisia oikeastaan olemme! Me suvaitsemme vähän kaiken; Visvetan ja hänen kaltaistensa veetuilun, kaiken maailman LiberalGreenTriggerBabyQueenien länkytykset ja miessukupuolen (anteeksi -monion) massamurhafantasioinnit, SPR:n, RHC:n ym. naaraiden lemmikkileikit, virallistetut sukupuolikiintiöt, maksamiemme verorahojen käyttämisen tsiljoonaan epäoleelliseen höttöpääprojektiin, jne, jne, ad nauseam - jos tuo ei ole suvaitsevaisuutta, niin mikä on? Meinaan, sitten kun haalariheppujen suvaitsevaisuus oikeasti loppuu, tulee Suomesta yhtäkkiä maailman ankea paikka.

Ja nyt niitä veroeuroja tahkoamaan…
T. Riku Raunioilla

Reijo Koiras kirjoitti...

Mainiota kuittailua jälleen. Siinä onkin Epillä ja kumppaneilla työsarkaa, kun yrittävät ymmärtää näiden joukkorääkyjien touhuja. Siinä kun ei hirveästi ole logiikasta apua. Noin yleensä tuo touhu alkaa suorastaan muistuttaa kulttia. Sekin täytyy todeta, että täällä reaalimaailmassakin olisi kovasti tarvetta Lärväsen kaltaisille toimittajille.

p.s. Pertinlaakson väki kiittää tärkeän vientiartikkelin mainonnasta.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Keventävää (suos. lukemaan!!!!).
http://paivanbyrokraatti.com/2017/08/28/metro/
Loppukaneeteissa Smokin'joe heittää hyvän! Kokonaisuus taustoineen tekee tarinasta uskottavan, siis opasteet luojineen (kokoomuksen think tank VV?). Becker viittasi länsimaiseen sivilisaatioon, tässäpä tätä sanoi...

Tri Hankamäki saa päivä päivältä enemmän respektiä, koska järki
http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2017/08/mita-terrori-iskun-kasittely-osoitti.html

Myös Riikka on palannut kehiin
https://riikkapurra.net/2017/08/28/epatodellinen-maahanmuuttopolitiikkamme/

Toivokin elää

Ukkeli kirjoitti...

Oliko se edesmennyt Rähmispossu vai Paavo Tajukangas, joka varoitti, että kaikki Ruotsin hulluudet halutaan Suomeenkin. En uskonut, että olemme yhtä hölmöjä, mutta näinpä vain alaikäiset yksintulleet lapsukaiset istuvat peruskoulussa, eikä kukaan uskalla sanoa mitään. Tuo Turun juttu on kammottava. Montakohan teroa meni tänäänkin peruskouluun?

Becker kirjoitti...

Jaahas, nyt on sitten saatu valmiiksi Suomen itsenäisen historian kallein hullujenhuoneen peruskorjaus. Arkadian mäellä seisovan tönön remontti maksoi yli 270 miljoonaa euroa. Kyllä siellä nyt kelpaa mielipuolten mölistä.

Tossa sun jutussas herätti toi Transit mukavia muistoja. Paripyöräisenä se oli tyylikkään näköinen ja bensakoneella aikoinaan ihan siivo kulkemaan. Pohjois-Suomen postille niitä toimitettiin 2 litran V-4 koneilla ja olivat aikansa vauhtipakuja. Jos auto oli mallia "Custom Cab", niin siinä oli mm. pehmustettu kojetaulun päällinen.

Vasarahammer kirjoitti...

Voisiko tuota hurmosta ajatella myös niin, että kyseessä on uskonnon kaltainen liike, jossa omaa uskontoa julistetaan hurmoksellisella paatoksella ja tuomitaan vääräoppiset kadotukseen?

Veijo Hoikka kirjoitti...

Näinköhän Becker on Mobilisti-lehden kaartia, tuskin löytyy netistä (helposti) nuo tiedot!? Suomen paras ja viihdyttävin kulkupelilehti, ei vaadi edes galluppeja sen todistamiseen.
http://fordtransit.org/forum/viewtopic.php?t=3196&highlight=pakettiauto

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Rikulle Raunioilla, Reijo Koiraalle, Veijo Hoikalle, Ukkelille, Beckerille ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Laitetaanpa se Ylen surullisenkuuluisa pätkä vielä kertaalleen:

https://www.youtube.com/watch?v=3WIp2mae6Zo

Voisi ajatella, että Yle ei enää ilkeä tehdä opetusvideoita, mutta eihän se mahdotontakaan ole. Eli joku ”pakene, piiloudu, hälytä”-pätkä voi olla tulossa. Viha on normaali ihmistunne ja totta kai sellaisia saa vihata, jotka laittavat suomalaiset tieten tahtoen vaaraan. Li Andersson kuuluu niihin ihmisiin jotka eivät ota vastaan informaatiota reaalimaailmasta mutta tuo yhdeksän euron pakkotyö karenssiuhalla on kyllä ihan puhdasta vittuilua.

Riku: Kiitokset sinullekin. Periaatteessa tuon sukupuoliaspektin olisi voinut ottaa mukaan, mutta sitten olisi pitänyt kehittää uusi henkilöhahmo haastattelemaan ja minä ajattelin pitää Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin toimituksen enempi miesvetoisena. Mutta totta on mitä totesit. Tavallinen raappahousujätkä ylläpitää infrastruktuuria ja saa palkkioksi aina vain kasvavan kusiryöpyn kengilleen. Se on mitä suurinta suvaitsevaisuutta. Ja niin kuin totesit, silläkin on rajansa.

Reijo & Vasara: Jonkunlaiselta kultti & uskontoilmiöltä tuo vaikuttaa. Lisäisin siihen vielä piirteitä aikuisiälle venyneestä Dingo-tyyppisestä hysteriasta.

Veijo: Kiitos linkeistä. Tuo ykköslinkki pisti miettimään, että on se hyvä, etten asu enää Helsingissä.

Ukkeli: Muistaakseni niin sanoi molemmat. Ja olivat oikeassa. Kouluissa oli tänäkin päivänä yli kaksikymppisiä potentiaalisia murhaajia.

Becker & Veijo: Noissa vanhoissa pakuissa kun nyt vaan kertakaikkiaan on sitä tyyliä. Niin kuin vanhoissa autoissa yleensäkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Vielä unohtui viesti Reijolle, eli totta kai suomalaista vientiteollisuutta tulee tukea kaikin keinoin.

Lemminkäinen kirjoitti...

Jokohan kohta alkaa kylähullujen järjestämä Viimeinen Heihulina ja Ranttali! Luontoäiti on huhujen mukaan päättänyt niistää nenät ja kuivata perseet vitosen santapaperilla kaikilta homo sapienseilta ja lähettää ne sen jälkeen kompostiin tai savustamoon. Toivottavasti se on vain huhua, lol.

Becker kirjoitti...

@ Veijo, tuo vanhojen Transittien tuntemus perustuu kyllä ihan aikaisempaan työelämään, vaikka Moblakin on tuttu.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ei se Kempeleen raiskattu tyttö kyllä tainnut olla Sipilän siskontyttö, mutta tuskin sekään olisi asianomaista hetkauttanut. Kyseisen päivän uutislähetyksissä Sipilän naamasta tosin paistoi järkytys ja suorastaan epätoivo, mutta ilmeisestikin vain pelosta pääministerinsalkunsa ennenaikaisesta menettämisestä.

Kuluneen vuoden aikana olen useamman kerran kuunnellut tämän videon, tai oikeammin audion:

https://www.youtube.com/watch?v=q3KMP1briXM

Linkin takaa löytyy "Jonestown Death Tape". Kuten kaikki tietänevät, kyseessä on Jim Jonesin surullisenkuuluisan Kansojen Temppelin joukkoitsemurha 18.11.1978 ja sitä edeltävä Jonesin puhetilaisuuden audio. Jones saarnaa väsähtäneen asiallisella äänellä kuinka kaikkien on nyt tehtävä itsemurha, mutta ei se mitään. Se on vallankumouksellinen itsemurha, ja loppujen lopuksi iloinen asia.

Yleisön joukosta nousee vastustava ääni, joka kuuluu 60-vuotiaalle Christine Millerille. Hän yrittää puhua järkeä, kysyen voitaisiinko paeta Neuvostoliittoon, mistä oli aiemmin ollut puhetta? Eeei eeei ei, Jones vastaa. Liian myöhäistä. Kuollaan pois... Miller yrittää vedota lapsiin, mutta vastaus on van sama eeei eeeii ei, kuoltava on kaikkien, iloisessa vallankumouksellisesa hengessä.

Millerin alati yrittäessä toimia järjen äänenä alkaa yleisön joukosta nousta vastarääkymistä. Miller taitaakin olla pelkuri, kun ei uskalla tappaa itseään, mitä häh?! Ja Miller alkaa tosiaankin puolustautua, ei hän pelkää. Jones keskeyttää: hän tietää, ettei Miller pelkää. Miller yrittää aina vain vedota eloonjäämisen puolesta, tivaten jo saako hän puhua vai ei? Jones armollisesti suo hänen puhua, ilmaisten arvostustaan Millerille, joka on aina ollut hyvä agitaattori. Mutta nyt ei ole enää agitatsioonin aika. Nyt on kuoltava...

Audion lopulla ryhdytään tuumasta toimeen. Yleisön joukosta alkaa kuulua lasten hätääntynyttä itkua heidän tajutessaan mitä isi ja äiti aikovat heille tehdä hullun johtajan käskystä. Järkyttävämpiä ovat silti aikuisten psykoottiset ilonhoilotukset, joissa he kiittelevät Jonesia siitä, että tämä suo heille tämän suuren riemun!

Kuunnelkaa ihmeessä, ellette ole ennen kuulleet. Audioon löytyy myös transkripti osoitteesta:

http://employees.oneonta.edu/downinll/mass_suicide.htm

Yhteiskuntamme meno alkaa olla jo hyvin samanlaista. Poliittinen ja hallinnollinen eliittimme vaativat meitä tekemään kansallisen itsemurhan ja olemaan siitä vielä iloisia. Mediaeliitti itkeekin ilosta orgastisen riemun vallassa.

Voiman pimeän puolen edustajien, Jussi Halla-aho etunenässä, yrittäessä vastustaa hulluutta poliittinen ja hallinnollinen eliitti vain vastailevat ettei tuollaisista puheista ole enää mitään hyötyä, eeei eeei ei, kuolla täytyy koko porukan ilolla. Mediaeliitti puolestaan hyökkäilee raivokkaasti kirrrkuen tuollaisen hullu-uhon suoltajia vastaan vaatien tukkimaan turpansa!

Tällä menolla meilä on kohta edessä Jonestownin kohtalo.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle, Beckerille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Sinänsä nämä kylähullut eivät itse saa aikaan minkäänlaista hulinaa, mutta ne saavat kyllä aikaan tilanteen että jotkut muut pistävät hulinaksi.

Becker: Meidän huushollissahan ei silloin 1960-luvulla ollut autoa ollenkaan mutta isäukolla oli aika-ajoin työn puolesta lainassa Mersun pakettiauto. Tommonen:

http://www.peachparts.com/shopforum/attachments/mercedes-cars-sale/46095d1184862261-sale-1962-l319d-cimg4615.jpg

Qroquius Kad: Rankka, mutta ei mahdoton vertaus.

Becker kirjoitti...

Ykä, nää on nykyjään suosittuja entisöinnin kohteita ja hyvä niin että näistä arjen työjuhdista jää jotakin näkyviin jälkipolville. Itseäni tällaiset viehättää paljon enemmän kuin jokin tavallinen kaksiovinen perusjenkki joitakin poikkeuksia poislukien.
http://blog.caranddriver.com/mercedes-benz-traces-lineage-of-sprinter-with-restored-1960-l319-panel-van/

Qroquius Kad kirjoitti...

Eikä sitä Kempeleen tyttöä oltu Sipilän sisarentyttäreksikään epäilty, vaan veljentyttäreksi, vaikkei ilmeisesti sitäkään ollut. Ei ole niin vaarallista, kun minunkaltaiseni nobody töppäilee. Huonompi juttu olisi, jos minulla olisi valtiollista vaikutusvaltaa.

Norjan maahanmuutttoministeri Sylvi Listhaugilla on, ja silti MV-lehti kertoi tänään asianomaisen valitelleen Euroopan ihmisoikeussopimusta, joka vaikeuttaa oman maan kansalaisten puolustamista pakottaen asettamaan turvapaikanhakijoiden edut oman maan kansalaisten turvallisuuden edelle.

No, Euroopan ihmisoikeussopimus löytyy googlettamalla suomeksi, enkä löytänyt siitä yhtään tuollaiseen velvoittavaa pykälää. Sylvin lausahdus oli vähän samankaltainen, kuin että Suomen rikoslaki sallisi raiskauksen, koska tunnetaan useampia tapauksia, joissa raiskauksesta syytetty on vapautettu koska näyttö ei muka ollut riittävä. Ei Suomen rikoslaissa siitä huolimatta todellakaan raiskauksen sallivaa pykälää ole.

Oikealla asiallahan Sylvi toki oli, mutta kovasti sitä toivoisi, etteivät nyt ainakaan kansallismieliset alkaisi vastapuolen tavoin vedota tämän tason asioissa "kansainvälisiin sopimuksiin" joita ei tosiasiassa ole olemassakaan tai ovat, mutta täysin erisisältöisinä kuin väitetään.

Anonyymi kirjoitti...

https://blogit.kansalainen.fi/maahanmuuttokeskustelun-sudenkuopat/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Kiitos linkistä. Tuo on kyllä hieno. Taidanpa jossain vaiheessa tehdä täysin epäpoliittisen Jotain Ihan Muuta-jutun jossa keskityn tuon ajan tyylikkäisiin autoihin.

Qroquius Kad: Luulen, että valtiollinen valta sinun käsissäsi olisi huomattavasti vähemmän vaarallista kuin Juha Sipilän käsissä. Mitä tulee tuohon muuhun viestiisi, niin taitaa olla niin, että meidän nuivien on aivan turha lähteä hakemaan mitään keskusteluyhteyttä utopistien kanssa. Niille keskustelu merkitsee alistumista ja heidän mielipiteittensä kyseenalaistamatonta hyväksymistä.

Ano: Kiitos linkistä. Tuo Tuukka Kuru on ihan tolkun mies.

Anonyymi kirjoitti...

Tervepä taas,

huomioni kiinnittyi vielä EP:n haastatteluosioon. Upeaa, että pirukin käytti termiä "pesäajattelu", sekä "kollektiivinen tietoisuus" tjsp. Hänkin siis tekee vertauksia hyönteisyhdyskuntien toimintatapoihin, kuten mekin taannoin möttiäiskeskusteluissamme. Hyönteisyhdyskuntien tunnetason feromoniviestintää vastaava efekti syntyy nykyajan ihmisten keskuudessa helposti sosiaalisen median välityksellä - tämä on omiaan välittämään juurikin tunnetiloja, ei punnittuja ajatuksia. Kilpailussa someyhteisö-öttiäiset pisteet kumminkin menevät jälkimmäisille: niiden genetiikka ohjaa automaattisesti toimimaan yhteisön hyväksi. Ihminen on tähän aavistuksen liian monimutkainen olio - vaatii siis yksilöllisiä järkiä toimiakseen yhteisönäkään. Muhamettilainen äbäläwäbälä, vaikka älytöntä, on kumminkin omalla tavallaan miehisen loogista. Samoin kuin bolshevikkien agitoimien köyhien kansanmiesten riehunta ~100v sitten oli. Uskollisille on olemassa lupaus hyvästä elämästä, vaikka sitten toisia riistämällä ja orjuuttamalla, sekä oikeutus tähän kaikkeen. Heidän järkensä rajoissa ja kulttuurinsa puitteissa on siis loogista ja oikein toimia kuten toimivat, sekä itsensä että henkisen yhteisönsä eduksi.

Totta on samoin, että länsimaisen rappioyhteiskunnan ns. vaihtoehtopiirien yhteisöllisyys on somen tavoin pseudoyhteisöllisyyttä. Se on kunkin yksilön oman imagon rakennusta. Kuten jotkut tekevät identiteettinsä urheiluharrastuksen, ulkonäön, ruokavalion tai seksuaalisuuden ympärille, tämä porukka kerää henkilökohtaista sosiaalista pääomaa ns. hyvyydellä. Ja joutuvat siis käymään keskenään hyvyyskilpailua, jonka säännöthän määrittyvät jatkuvasti sillä kollektiivisella tunneälyllä. Kuten seksuaalisen suvaitsevaisuuden hyvyyskilpailu on jo saavuttanut raamatulliset Sodoman ja Gomorran mittasuhteet, samoin kansainvälisen yhteisöllisyyden kilpasarjassa kisataan jo siitä, kuka hakkaa päätään kovimmin kivijalkaan. Mutta kukaan ei taida joutua oikeasti, aineellisesti, auttamaan tiukille joutunutta henkistä heimotoveriaan. Siinä se yhteisön koheesio vasta punnitaan IRL.

Terv. Achtung

Veijo Hoikka kirjoitti...

Tämän blogiseinämän txt ja kommentit ovat luotettavalta taholta saamani tiedon mukaan ykkössijalla Suomessa. Assosioinnit uskonnollisen seinähullun ja Suomen vastaavien välillä ei tarvinnut aasia eikä siltaa.
Achtung: ei lisättävää.

Yllä olevan trollauksen kirjoitin, koska luen myös muiden seinien blogeja ja kommentteja. Etenkin US:n kommentoijista suuri osa on..., koska kuten Achtung esitti.

On kunnia osallistua näihin juttusessioihin!

Vasarahammer kirjoitti...

https://blogit.kansalainen.fi/maahanmuuttokeskustelun-sudenkuopat/

Tässä kirjoituksessa rakennetaan olkiukko kosher-konservatiiveista.

Itse olen luultavasti kosher-konservatiivi enkä näe ristiriitaa islamin sivilisaatiotason uhan ja sen ideologisen perustan tunnustamisella ja kansallisvaltiolla, jonka kansalaiset ovat sitoutuneita tiettyy kansalliseen identiteettiin ja sen symboleihin.

En myöskään kannata etnisen diversiteetin edistämistä maahanmuutolla. Minusta etninen diversiteetti ei voi olla mikään tavoite missään politiikassa.

Minusta tuntuu, että tietty osa maahanmuuttokriitikoista on omaksunut Yhdysvalloista ajatuksen valkoisen rodun suojelemisesta ja he mätkivät sen takia sellaisiakin, jotka eivät sitä ansaitse. Useimmat eurooppalaiset kansallisvaltiot perustuvat yhteen pääkansallisuuten ja sellaiset sietävät etnisiä vähemmistöjä mutta eivät sellaisia, jotka aktiivisesti pyrkivät syrjäyttämään kantaväestön ja käyttävät hyväksi sosiaalivatiota rahoittaaksen oman lisääntymisensä.

Lemminkäinen kirjoitti...

Achtung! Näinhän se on. Makrotaso muovaa mikrotason identiteettiä. Kun yksilö räjäyttää itsensä ja samalla tappaa uskottomia, niin se on looginen jatkumo ympäristön muovaamalle identiteetille. Räjäyttäjän todellisuuskäsityksiin kuuluu uskottomien tappaminen ja palkintona neitseet ja mitä vielä lisukkeita siihen päälle. Islamyhteisön koheesio roikkuu ilmassa demokraattisessa valtiossa. Ryhmää pidetään kasassa uhkauksilla tappaa karkurit ja jos mahdollista, ghettoutumalla omiksi alueiksi. Ruotsi ja Ranska ovat hyviä esimerkkejä ghettoutumisesta. Länsimaisen logiikan mukaan itsensäräjäyttäjällä ei ole kaikki herneet sopassa ja itsensäräjäyttäjän logiikan mukaan uskottomilla ei ole kaikki herneet sopassa. Kulttuuritörmäyksissä on kysymys erilaisten todellisuuksien törmäyksistä keskenään. Jos psykologit alkavat väittämään, tutkiessaan puukottajan sielunmaisemia, että hän on henkisesti häiriintynyt jne., niin psykologien ohjelmat vaativat uusia päivityksiä. Kun yksilö toimii ryhmän koheesion ja siitä seuraavan logiikan jatkumon mukaan, niin kysymys ei ole hulluudesta, vaan ihan normaalista yksilön toiminnasta ryhmän sisällä.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen ylivoimaisesti paras vientituote olisi tällä hetkellä ns. pakolaiset. Yhteiskunnan tila kohentuisi kaikilla sektoreilla, rahaa säästyisi omiinkin tarpeisiin, asuntopula pääkaupunkiseudulla hellittäisi, loppuisi rasismi, terrorismi ja kansan kahtia jakautuminen. Saisimme takaisin sen Suomen, jossa on turvallista elää ja jonka haluamme jättää jälkipolville, mutta nämä lennipirkitat tekevät sen mahdottomaksi ja vielä ylpeilevät sillä.

Älyttömämmäksi vaan menee. Nyt jo ehdotetaan sotaan lähteneille ja sieltä palaaville jihadisteille tukitoimia ja ohituskaistaa suomalaiseen sosiaaliturvaan. Sanotaan, ettei mitään uutta auringon alla, mutta se ei enää pidä paikkaansa. Ei Suomessa ja Euroopassa ole koskaan ollut nykyisenlaista itseaiheutettua tilannetta eikä näin paljon koulutettuja pähkähulluja ihmisiä!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Ikävä todeta, mutta ehdottaessaan veteraanistatusta Lähi-Itään lähteneille ”vierastaistelijoille” kansallissosiaalidemokraattisen puolueen Tuula Väätäinen ei näemmä ollutkaan täydellisen latvalaho idiootti, vaan visionääri - sillä siitähän tuossa ”ohituskaista jihadisteille” ideassa loppujen lopuksi on kyse. Veikkaan, että parin vuoden kuluttua sana ”rintamamiestalo” on saanut uuden, jännittävän merkityksen.
Totean myös näin lakonisesti, että tämä jihadistien suosiminen ohi kunniallisten kansalaisten on kyllä sellaista veronmaksajien päälle kusemista että harvoin on moista nähty. Toisaalta, onhan Kela jo pari vuotta sitten todennut, ettei jihadoimaan lähteminen ole syy tukien lakkauttamiselle, eli ihan looginen jatkumohan tämä ”ohituskaista” on. Noh, ei muuta kuin harmaa talous kasvuun.
Niin tai näin, aika vaikeahan sitä on suomalaisia päättäjiä nähdä enää muuna kuin tuolileikkejä leikkivinä lallattavina mielipuolina…
T. Riku Raunioilla

Anonyymi kirjoitti...

Allekirjoitan! (koska olen tästä puhunut/kirjoittanut kesästä 2015)

http://kreiviolaf.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242105-jos-isis-jarjeston-tilalla-olisikin-venaja

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, Veijo Hoikalle, Vasarahammerille, Lemminkäiselle, Rouva Anolle, Rikulle Raunioilla ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Kaiken kaikkiaan osuvia havaintoja ja tuo hyvyyskilpailu on erittäin kuvaava termi.

Veijo: Kiitokset ja kommenttisi näihin juttusessioihin ovat tervetulleita jatkossakin.

Vasara: Pitkälti samaa mieltä. Nythän etninen diversiteetti on kyseenalaistamaton uskonkappale.

Lemminkäinen: Yleensäkin olen sitä mieltä että tulisi harkita kolmekin kertaa ennen kuin kysyy psykologilta mielipidettä yhtään mistään. Kyseisessä kulttuuritörmäyksessäkin psykologit yrittävät epätoivon vimmalla etsiä selitystä asialle oman arvaustieteensä pohjalta.

Rouva Ano, Riku & Tvälups: Tämä niin sanottu ohituskaista on hyvä esimerkki siitä, ettei hulluuden absoluuttista rajaa olla lähellekään saavutettu. Ja tuossa Tvälupsin linkissä puhutaan asiaa. Vain ja ainoastaan islamilaiset (ja no, yleensäkin kehitysmaalaiset) ovat erityisasemassa ja –suojeluksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Psykologeista olen yleisesti ottaen varsin samaa mieltä kanssasi. Sitä mieltä kumminkin olen, että psykologia ja psykiatria ovat varsin arvokkaita tieteitä, eivätkä ansaitse kategorista väheksyntää. Soveltamisessa sitten voi olla pahojakin puutteita. Psykologian tieteellisessä kirjallisuudessa on ymmärtääkseni joku viisas kauan sitten tunnistanut ryhmäpaineet ja kulttuurisen taustan merkityksen. Se, että nämä sivuutetaan diagnoosissa, on ennemmin merkki 1)huonosta ammattitaidosta, 2)praktikanttien korruptoituneisuudesta tai 3)siitä, että alan uudempi tutkimus ei vain osaa tunnistaa oleellisia asioita, esim. tieteellisen korruption vuoksi. Sama se on fysiologisenkin lääketieteen puolella: tehdään löysiä diagnooseja, hoidetaan oireita käsikirjojen mukaan. Syiden yksilölliseen ja tarkkaan analysointiin ei vain praktikanttien eikä tutkijoiden aika tai ammatillinen intohimo riitä. Tutkijoita tietysti ohjaavat myös tutkimusten rahoittajien eli lääketeollisuuden intressit. Lääkäreiltäkin voi yhä saada todella hyvää palvelua, jos on itse perehtynyt asiaan sen verran, että osaa tehdä vastaanotolla oikeita kysymyksiä. Caveat emptor, tässäkin. Myös oikeuspsykiatristen tutkimusten tilaajan eli oikeusviranomaisen pitäisi tämä osata. Eivät vissiin osaa, tai halua.

Muutenkin yhteiskuntamme elämä on keskittynyt liikaa sokeaan luottamukseen asiantuntijaosaamiseen. Useimpien, minkä tahansa alan ammattilaisten ammattiylpeyden pystyy kyllä herättämään, jos osoittaa ymmärtävänsä ko. alaa edes sen verran, että osaa kysyä. Tämähän on tietysti rakenteellisesti väärin: oikean asiantuntija-ammattilaisen pitäisi nähdä asiakkaan ongelmat ja tarpeet, joita tämä ei edes itse tunnista, saati osaa kysyä. Tai, toisaalta, olla riittävän vahva toteamaan, että ei sulla ole minun alaani liittyvää ongelmaa. Tämänkin rehellinen toteaminen on näet ammatillinen ansio.

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Achtung. Psykiatreistahan en tuossa kommentissani sanonut sinänsä mitään ja he ovat aivan eri asia kuin psykologit. Omat, pitkältä ajalta kertyneet kokemukseni psykologeista eivät ole mairittelevia. Mitä tulee tähän ylimitoitettuun asiantuntijavaltaan, olen kanssasi samaa mieltä. Varsinkin kun nykyisin sertifikoidun asiantuntija-aseman saa poliittisella luotettavuudella.

Totesit:

”… olla riittävän vahva toteamaan, että ei sulla ole minun alaani liittyvää ongelmaa. Tämänkin rehellinen toteaminen on näet ammatillinen ansio.”

Ja tuo on täysin totta. Yhtä lailla ammatillista on todeta, että ”Osaamiseni ei riitä tähän kyseiseen ongelmaan. Sinun täytyy kysyä joltain muulta”.