keskiviikko 23. elokuuta 2017

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA LXXXVI

1. Pressa puhuu

Lukija on toki tietoinen termistä ”olkiukko”. Sehän tarkoittaa esmes maahanmuuttokeskustelussa sitä, että kansallismielinen henkilö vaatii asiaa A tapahtuvaksi. Minkä jälkeen suvaitsevais-tiedostava henkilö vääntää kyseisen asian asiaksi B, josta ei ollut puhetta, hyökkää B:tä vastaan ja toteaa lopuksi että tämän takia vaatimus A on mahdoton.

Suvaitsevais-tiedostavaan olkiukkoiluun on toki totuttu, mutta kun siihen lähtee mukaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö niin tilanne alkaa kieltämättä ällöttää. Niinistölle ei riittänyt jo aikaisemmin kesällä hänen esittämänsä vaatimus Halla-ahon & co ”aktiivisesta katumisesta” vaan nyt hän heittää lausuntoa jota yleensä kuulee suvaitsevaista elämäntuskaa elävältä lukion ekaluokkalaiselta:

On siis syytä tehdä selväksi: Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse. Palaaminen rajatarkastuksiin lännessä ei estä turvapaikanhakijan maahan pääsyä, ei estänyt itärajallakaan pari vuotta sitten.

Ensinnäkin voi tietysti todeta, että jos maassa on toimiva rajavalvonta, niin maahan ei pääse haittamaahanmuuttajia. Mutta Niinistö (epäilemättä tietoisesti) unohtaa sen, ettei kukaan vaadi rajojen täyttä sulkemista. Niinistölläkin on asian suhteen jostain käsittämättömästä syystä on/off-kytkentä eikä mitään off-tilaa ole koskaan ollutkaan. Suomen käymä ulkomaankauppa ei alkanut vasta sillä hetkellä kun Suomi aukaisi rajansa kaikkien tulla. Rajan yli liikkui ihmisiä silloinkin, eikä Suomi ollut mikään DDR. Eikä Suomi ollut maailmassa mikään hylkiövaltiokaan silloin, kun se valvoi rajojaan tehokkaasti. Eikä se ole sitä vaikka se aloittaisi valvonnan uudelleen. Kysykääpä asiaa piruuttanne vaikkapa australialaisilta. Hotellin respassa ei olla kuultu, että esmes Euroopan Unioni olisi asettanut Australian kauppasaartoon nuivan haittamaahanmuuttopolitiikkansa suhteen. Jos ei viitsi kysyä Australiasta saakka, niin riittää kun kysyy virolaisilta.

Niinistö tietää kaiken tämän. Joten ei voi olla esittämättä kysymystä että mitä hän oikein ajattelee? Onko hänen mielestään todellakin niin, että haittamaahanmuutto on kyseenalaistamaton itsestäänselvyys? Onko meidän hänen mielestään vain totuteltava Turun kaltaisiin tapauksiin uutena normaalitilana?

Minä Sauli Niinistö, jonka Suomen kansa on valinnut Suomen tasavallan presidentiksi, vakuutan, että minä presidentintoimessani vilpittömästi ja uskollisesti noudatan tasavallan valtiosääntöä ja lakeja sekä kaikin voimin edistän Suomen kansan menestystä.

Millä tavalla haittamaahanmuutto ja sen aikaansaamat murhat, tapot, pahoinpitelyt, ryöstöt ja raiskaukset edistävät Suomen kansan menestystä? Vai ovatko ne Niinistönkin mielestä kohtuullinen ja hyväksyttävä hinta siitä, että hänenkin edustama koneisto ei menetä kasvojaan?


2. Wanna be-pressa puhuu

Suuresti arvostamani Vasarahammer kirjoitti tuoreeltaan tästä vahingossa pääministeriksi nousseesta Matti Vanhasesta enemmänkin, mutta heitänpä minäkin muutaman sanan. Vanhanenhan on arkkityyppi nykyaikaisesta poliitikosta joka on ajatukseton ja mielipiteetön ja joka sen vuoksi toistaa jatkuvasti liturgiaa jonka sisältöä hän ei oikein itsekään ymmärrä eikä varsinkaan pysty perustelemaan, mutta muutakaan hän ei osaa.

Täytyy silti antaa Vanhaselle tuoreesta avautumisestaan tyylipisteet, sillä hänhän itse asiassa sai sanottua jotain uutta. Ei varsinaisesti kylläkään mitään järkevää, vaan hän kehitti termin, jota voisi kutsua vaikkapa nimellä ”fiilisturvapaikanhakija”:

Hy­lä­tyn pää­tök­sen saa­neis­sa­kin on nii­tä, jot­ka ai­dos­ti ko­ke­vat, et­tä heil­lä oli­si ol­lut oi­keus tur­va­paik­kaan. Ei hei­tä voi van­kei­na koh­del­la.

Tuo Vanhasen heitto on jo sen verran hardcorea, että uskoisin niin vihreissä kuin vasureissa potkittavan tällä hetkellä itseään perseeseen ja manataan että minkä helvatun takia me ei keksitty tuota ensin. Sillä tuolla aidosti kokemisen periaatteellahan voidaan todeta, että hylsypäätöksiä ei saa antaa enää ensinkään. Onhan nimittäin niin, että Valtion Teknillinen Tutkimuslaitos ei ole vielä kehittänyt telepatiamasiinaa, jolla voidaan mitata aidon kokemisen taso, joten silloin asia muuttuu pelkäksi ilmoitusasiaksi. Pitkän poliittisen uransa myötä Matti on onnistunut lopultakin kehittämään jotain uutta. Ja niinpä hän onkin keskustapuolueen presidenttiehdokas. Ehkä puolue otti siinä itselleen juuri itsensä näköisen ehdokkaan. Sääliksi vaan käy isäntämiehiä, jotka vieläkin kuvittelevat äänestävänsä Maalaisliittoa.


3. Ihan niin kuin joku puhuisi

Laitetaanpa vielä meidän kaikkien suosikin eli genitaalikäsityön mestarin Rosa Meriläisen kommentti:


Eihän tässä sinänsä mitään. Taattua Rosaa. Mutta jos joku kansallismielinen esittäisi jostain asiasta edes puoliksikin noin yleistävää, vaatisi valtamedia suuressa lössissä hieman perusteluja väitteelle. Rosalta ei vaadita. Sillä hän on nykyajan käsityksen mukaan esimerkillinen ihminen. Kai se kuvaa aikaamme ikävän osuvasti.

40 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Autollakin voidaan tästedes ajaa täysillä tai ei ollenkaan tällä logiikalla. Mihin enää tarvitaan rajavartijoita? Siis muuhun kuin kantamaan murhapaikanhakijoiden laukkuja?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, voihan mullakin olla vahva tunne että ajan täysin turvallisesti kun painelen kuudenkympin alueella sataakuuttakymppiä mutta ihmiset ympärillä voivat ajatella toisin. Ja kyllähän niitä kapsäkin kantajia tarvitaan. Ettei pojilla pitkän reissun jälkeen kädet väsy.

Anonyymi kirjoitti...

Kohta 1:

Niinistöhän on oikeassa siinä, että rajatarkastusten palauttaminen ei vaikuttaisi turvapaikanhakijoiden määrään, koska turvapaikkaa saisi silti edelleen hakea ja kaikki hakijat otettaisiin vastaan käsittelyä varten.

Rajavalvonnalla on merkitystä vain etelämmässä, jossa suurin osa vaeltajista haluaisi vain kulkea maan läpi joutumatta mihinkään rekistereihin. Käsittääkseni Unkarissakin kyllä otetaan vastaan ne harvat, jotka suostuvat Unkarista turvapaikkaa hakemaan, ja rajoilla mieltään osoittavat vain ne, jotka "aidosti kokevat" tarvitsevansa turvapaikan nimenomaan pohjoisemmasta. Suomi kuitenkin on kansainvaelluksen viimeinen päätepysäkki, eli jokainen tänne asti tuleva anoo täältä turvapaikkaa.

Asia olisi kokonaan toinen, jos rajavalvonnan palauttamisen yhteydessä päätettäisiin, että turvallisista maista tulevilta ihmisiltä ei otettaisi turvapaikkahakemuksia vastaan, mutta eihän tällaisesta ole ollut puhetta. Enin, mitä tässä asiassa saattaa tapahtua, on se, että rajavalvonta palautetaan, mutta turvapaikanhakuoikeuteen ei kosketa, jolloin mikään ei muutu, mutta asiaa voidaan markkinoida persujen äänestäjille muka kompromissiratkaisuna.

Kohta 2:

Vanhaselle ja muillekin, jotka luulevat tietävänsä, mitä tp-hakijat "aidosti kokevat", suosittelen edes pientä työharjoittelujaksoa asiakaspalvelutöissä firmassa, jonka asiakaskunnassa on merkittävä määrä kyseistä porukkaa. Useinhan luullaan, että heidän kanssaan olisi hankaluuksia aggressiivisuudesta ja kielitaidottomuudesta johtuen, mutta se ei pidä paikkaansa. Eivät he rähise mitenkään erityisen paljon (ainakaan miehille) ja puhuvat ihan riittävän hyvää suomea. Eniten heidän kanssaan on riesaa heidän patologisesta epärehellisyydestään. Koko ajan heidän pitää yrittää tilaisuuden tullen puliveivata vähän ekstraa itselleen ja testailla, onko vastapuoli riittävän typerä mennäkseen lankaan.

Ja se röyhkeys ja pokerinaama, jolla he valheitaan esittävät, on jotain täysin vierasta suomalaiselle kulttuurille. Heillä ei ole pienintäkään ajatusta, että asiassa saattaisi olla jotain väärää, vaan periaate on, ettei se ole tyhmä, joka vaatii, vaan se, joka antaa. Ja miksipäs he eivät näin ajattelisi, kun kerran suomalaiset ovat riittävän typeriä päästämään heidät maahankin.

Kohta 3:

Jos minulla olisi Twitter-tili, harkitsisin kysymistä Rosalta, että ovatko hänen mielestään myös kaikki vapaan maahanmuuton puolesta äänestäneet osallisia Turun iskuun. Lopulta päättäisin jättää kysymättä, koska eihän siitä seuraisi muuta kuin se, että Rosa blokkaisi minut, eikä sillä mitään saavutettaisi.

intrigööri kirjoitti...

Sama tahallinen rajahöpinä on ärsyttänyt minuakin pitempään. Suomessa eivät rajat ole olleet koskaan kiinni, ei edes sota-aikana muuten kuin vihollisen suuntaan. Ei kukaan oikeasti vaadi rajoja kiinni. Estää ja ainakin rajata pitäisi vain haittamamuilua. Yksinkertaisinta ja laillistakin olisi päästää tulijoita Suomen rajan yli vain kunnollisten matkustusasiakirjojen kanssa.

Paperit pitää ihmisellä olla, jos hän on päässyt tulemaan tänne Euroopan halki tai vaikka Venäjältä Suomeen. Paperittomia tulijoita ei saisi ottaa lainkaan turvapaikkaa hakemaan, heidät pitäisi käännyttää rajalta takaisin sinne, mistä he ovat viimeksi tulossa. Ei mekään päästä ilman papereita esim. Venäjälle, takaisin ne käskevät, vaikka olisi neljä vaimoa lapsineen mukana, eikä sitä parane vastustella.

Äänestin aikaisemmin Niinistöä, mutta nyt ääni menee Lauralle. En varmasti ole hänen kanssaan kaikesta samaa mieltä, mutta en ole Niinistönkään, eikä kenenkään kanssa. Jo 1978 äänestin pressan vaaleissa kristillisten Westerholmin valitsijamiestä, koska Urkki oli liian hyvää toveria Neukkulan pamppujen kanssa. Protesti meni oikein ja tuli edes itselle hyvä mieli. Maakuntavaaleissa ei ole mitään järkeä, se touhu on pelkkää kepulien vallanhimoa.

Hemuli kirjoitti...

Harmi kun Suomessa ei ole "kysy Saukilta" ohjelmaa. Olisi nimittäin vallan vekkulia kuulla Saukin mielipide millä perusteella esmes Australian maahanmuuttopolitiikan käyttäminen Suomessa on huono juttu mutta ihan OK ausseille. En tosin muista, että Saukki olisi Virollekkaan noottia antanut.

Tietysti moisen kysymyksen esittäminen kuuluisi jokaiselle itseään kunnioittavalle toimittajalle...

Vähän off topic... mulla olisi sellainen kutina munaskuissa (onko Hemulilla munia?!?), että Niinistö saattaa alkaa sotkeutumaan suvakkiuteen ja tällä voi olla mielenkiintoisia seuraamuksia vaaleissa. Meinaan vaan, että moisesta voi seurata äänestäjä vuotoa Huhtasaaren suuntaan vaikkakin toki edelleen Niinistö vaalit voittaa.

Vasarahammer kirjoitti...

Vanhasen löysä heitto ei ole mitenkään epätavanomainen.

Tavallista on myös se, että valtamedia ei kritisoi moisia löysiä heittoja, jos ne ovat "hyvän" puolella.

Katainen ehdotti miljoonaa maahanmuuttajaa eikä hänen mielenterveyttään asetettu missään mediassa kyseenalaiseksi.

korpisoturi kirjoitti...

Niinistön takana on Jenni ja se rupee luovutuslakkoon jos Sauli ei tottele.

Anonyymi kirjoitti...

Historiaa...

https://www.youtube.com/watch?v=I_To-cV94Bo

Joppos123 kirjoitti...

Se mikä tuossa rajakuviossa tänne sohjolan suuntaan on vähintäänkin irvokasta on se, että mikäli olet etnisesti sopivaa sorttia oleva nuorimies niin ei tarvitse esittää edes kirjastokorttia maahantulemisen yhteydessä. Nämä arabi- ja neekerivenkulat pyörittävät useita henkilöllisyyksiä useissa maissa yhtaikaa, päivän fiiliksen mukaan.
Koittakaapa tehdä sama missä tahansa Euroopan maassa sama valkoisena sikaa syövänä miehenä niin ei onnistu.
Turun kurkunleikkaaja ei varmaan edes enää muista kuka ja mistä on lähtöisin, sen verran patologisesti valehdellut aivan liian pitkän elämänsä aikana.
Kävin eilen Bosniassa ja perkeleen tarkkaan syynättiin passi mennessä ja tullessa. Minusta pelkästään hyvä asia, veikkaan myös , että asylymiä olisi ollut ihan turha kysellä.

Anonyymi kirjoitti...

Pekka Koskenkorvalla oli hyvä striimi Hyvinkäältä,haastatteli Huhtasaarta,Halla-ahoa,Merta ja Hakkaraista.Oli Lauralta tiukkaa settiä,halusi kysyä Niinistöltä onko Sveitsi,Australia tai Japani hylkiövaltioita?Samoin EUsta ja eurosta ihan asiaa,muistutti,että Suomi on ainoa pohjoismaa,joka on rahaliitossa-eikä se muiden pohjoismaiden talous kuitenkaan ole Suomea heikompi.Mutta Niinistöstä suvakit saa sen naispressan samassa paketissa,sen verran neiti on pressamme ollut.Pinkkiä mekkoa ja ballerinatossua ylle vaan,niin prideväkikin tykkää Soili...eiku Sauli Niinistöstä.
T:Vesku

Heikki Välimäki kirjoitti...

Mitenkään muuten kommentoimatta tätä täysin järjetöntä menoa silmiini sattui vallan "loistava" ulostulo aiheeseen liittyen.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/li_andersson_tilapaiset-69242
"Väliaikaisilla oleskeluluvilla voitaisiin vasemmistoliiton puheenjohtajan mukaan ehkäistä paperittomuutta tilanteissa, jossa turvapaikanhakijaa ei voida palauttaa."

Kannattaa vilkaista ihan sen takia että voi todeta kuinka suuri näkijä olikaan Axel Oxenstierna todetessaan pojalleen “Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan.”

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, Rosa ei ainakaan petä, kuten meidän "huippu"poliitikot! Äänestin Jussia EU-parlamenttivaaleissa 2014 joten olen sitten itsekin osasyyllinen rasismiin Suomessa. No kiitokset nyt tästäkin kunnianosoituksesta!

Dublin sopimus ei toimi ja Suomi on sinisilmäinen.

Tänään 23.8.1939 tekivät natsi-Saksa ja Neuvostoliitto hyökkäämättämyyssopimuksen, mikä mahdollisti Aatun Puolan sotaretken, sytyttäen samalla 2. maailmansodan. Mielenkiintoinen kuriositeetti muuten toi, että Englanti ja Ranska julistivat sodan Saksalle 3.9., mutteivät Neuvostoliitolle mikä ylitti Puolan itärajan 17.9?

Kait se on sitä fiinimpää kansainvälistä politiikka jota tällainen tavallinen pulliainen ei ymmärrä? Ironisinta mielestäni koko kalabaliikissa oli se kun sveitsiläiset ja amerikkalaiset suurpankkiirit rahoittivat Aatua vielä sodan kuluessakin, kyllä heille kulta kelpasi vaikka hyvin tiesivät mistä ja millä tyylillä se oli hankittu. Tästä onkin Tubessa hyvä dokkari "Banking with Hitler".

Kuten aikaisemminkin olen todennut, niin tämä Suomen 100-vuotisjuhla sai nyt irvokkaan tapahtuman osaksensa, plus tähän päälle valtamedian valkopesuyritykset terroristin puolesta. Jää linnanjuhlat katsomatta ja pressanvaaleissa äänestän Lauraa, valtamedia ulostuloillansa sekä poliitikot ovat ihan itse pyytäneet minua tekemään näin. Ei mulla muuta....

- Soompepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

En koskaan ole Niinistöä pitänyt minään suurena älykkönä, mutta viimeaikaiset populistiset tyhjänpuheet ovat vieneet viimeisenkin arvostuksen arvojohtajalta.

Sinänsä totta, että koko rajaa on mahdotonta valvoa. Mutta se, että on edes jonkinlainen valvonta rajanylityspaikoilla on parempi kuin ei mitään. Ja varmasti sekin, että tuloon vaaditaan asianmukaiset paperit toimisi jo ennaltaehkäisevästi.

Suomen talvea voi käyttää tehokkaasti apuna häätämiseen. Kukaan ei selviä täällä talven yli ilman kattoa pään päällä ja ruokaa. Tietenkin uskonveljet majoittaisivat jonkin aikaa, mutta ei vierasta isäntäväkikään pitkään samassa pöydässä katsoisi.

Tulijapopulan hajottamista ympäri Suomen tai syrjäseuduille en kannata. Siitä kärsisivät enemmän täysin viattomat kansalaiset. Ratkaisu: Yksi iso pakolaiskeskus Helsingin kauppatorille presidentinlinnan viereen. Sormenjälkitunnistusta vastaan saa päivän aterian ja yösijan, ei muuta. Vihervasemmistolaiset edustajat voisivat siitä sitten poimia töistä tullessaan halukkaat koteihinsa ja palauttaa taas aamulla kauppatorin teltalle töihin mennessään. Vapaavuorikin saisi kaupunkiinsa sitä kaipaamansa monikulttuurisuutta.

Kitupiikki

Anonyymi kirjoitti...

Koin tänään sellaisen "heräämisen" lukiessani otsikoita ja miettimällä asioita syvemmin.
Outo-of-box -ajattelu avartaa maailmankuvaa vaikka sen lopputulema masentaakin.

Miettikää mitä sanotaan ja mitä se tarkoittaa:
"Pelolle ei saa antaa valtaa" sekä
"palauttamalla rajavalvonnan terroristit ovat voittaneet"

Jos rajavalvonnan palauttamista vaativa onkin se terroristi niin em on täysin järkeenkäypä väite. Terroritekojen suorittajat eivät siis ole terroristeja (SIC) ja siksi teurastettavat eivät saa pelätä (ja toimia siten, että pelko eli terroristit sekä uhka poistuu).

Henkilökohtaisesti en tule suostumaan elävältä tappamiseeni ja itsepuolustusta ei voi ulkoistaa, ei edes "tiedustelulakien" avulla. Kaikki esitetyt lakiuudistukset on kohdistettu kantaväestön "ääriajattelijoiden" hiljentämiseksi sillä jo nykyinen lainsäädäntö omaa pykälät, ja siten keinot toimia niin terroritekoja, niiden suunnittelua kuin "hallitsematonta" maahanvyöryäkin vastaan.

Koska valtiovalta ei suostu kansalaisiaan suojelemaan niin täytyy kysyä, että millä oikeudella se sitten kerää meiltä veroja, joilla se rahoittaa maksajilleen vihamielistä sekä tappavaa toimintaa? Olen tämän kysymyksen esittänyt aiemminkin vaan tämä ajatus pitää saada iskostettua sen viimeisenkin ajattelevan ihmisen kalloon. Miksi? Ykäkin on tätä kysynyt ja nyt minä vastaan: meitä hallitsee meille vihamielinen joukkio moraalittomia omaneduntavoittelijoita eikä heitä paina saati puserra vaikka Turun tapahtumista tuleekin jokapäiväistä sillä päinvastoin se antaa heille keinot sementoida oma asemansa lainsäädännön keinoin.

Miettikää millainen maa Suomi on 20 vuoden kuluttua...

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Toisen Anon kohtaan 1: rajavalvonta, ymmärtääkseni, tarkoittaa koko prosessia, jolla valvotaan, keitä tänne tulee. Totta maar sellaisen olemassaolo rajoittaisi tp-hakijoiden määrää. Ainakin, jos rajavalvonnan tehtävä olisi päästää rajojen sisään vain riittävän luotettavasti tunnistettuja henkilöitä. Ja jos vielä olisi uhka, että väärennetyillä henkilötiedoilla esiintymisestä tai muuten viranomaisille valehtelusta kärähtäminen keskeyttäisi hakuprosessin välittämästi, ja nollaisi maassaolo-oikeuden saman tien.

En ollut minäkään läheskään kaikista asioista S.N:n kanssa samaa mieltä, kun hän oli 90-luvulla ministerinä. Äijällä oli kuitenkin särmää ja hyviä perusteluja asioilleen. Myös 2010 episodissa Eduskunnan puhemiehenä ukolla oli vielä jonkinlainen selkäranka, jonka vuoksi häntä kuitenkin arvostin. Nyt näyttää vähän särmä syöpyneen, ja henkiseen selkärankaan tulleen välilevynpullistuma. S. kaiketi haluaa olla ns. koko kansan presidentti, ja - omasta tai neuvonantajien suosituksesta - katsoo perussuomalaisten potkimisen tuovan jopa 70-90% suosion vaaleissa. No, minulta ei ainakaan enää ääntä saa.

Ja vielä loppukevennys Hemulille: munaskuut eivät tarkoita munia, vaan ovat murteellinen ilmaus munuaisille. Hassua muuten sinänsä, että miesten sukurauhasia kutsutaan muniksi: niissä kun tuotetaan munien hedelmöittämiseen tarvittavia sukusoluja. Biologisesti ottaen munat ovat naisilla - ihan peräti sarjassa. Mutta se kielinillityksestä: ainakin henkisten munien omaaminenhan ei ole absoluuttisesti sidoksissa sukupuoleen.

Terv. Achtung

Historix kirjoitti...

Vuoden 2019 eduskuntavaalit ovat tulevaisuudellemme ratkaisevat: jos Perusuomalaiset ei pääse hallituksenmuodostajaksi, sanelemaan hallitusohjelmaa ja huolehtimaan sen toteuttamisesta, puolue todennäköisesti eristetään kuten Ruotsidemokraatit. Silloin suomalaisten pettäjät Kepu, Kok, Vihr, Vas, Sdp, Krisset ja Ruåts voivat jatkaa yhteiskuntamme tuhoamista. Sen jälkeen on vain yksi keino pelastaa kansamme ja yhteiskuntamme. Ja se keino ei ole kaunis.

Mutta tuo kokkaripressan halpamaisuus ja iljettävyys ovat jotain omaa luokkaansa ja kertovat karua kieltään Kokoomuksen täydestä henkisestä luhistumisesta. Hyvä että tuo tuli ilmi ennen presidentinvaaleja. Vanhasesta ei ole paljoa enempää sanottavaa kuin Ykällä, se mätäpaise on säälittävä aivokuollut.

Qroquius Kad kirjoitti...

Niinistön motiiveista eivät voi varmuudella sanoa mitään muut kuin hän itse, mutta tätä lukiessani aloin pohtia onko kyse jo suoranaisesta kiristyksestä? Onko Bryssel uhannut Niinistöä, Sipilää & kumppaneita suoraan, että Suomen kansainväliset lainoittajat lyövät rahahanansa tukkoon heti, jos Suomi lakkaa tanssimasta nöyrästi Brysselin pillin tahtiin.

Kun meneillään on vielä itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi, olisi turhan monesta tsuhnasta varmaankin hieman keljua, jos talvella loppuisikin sähkö, vesi, lämmitys ja ruoka. He saattaisivat jopa järjestää seuraavana keväänä vapaussodan 100-vuotisuusinnan.

Onneksi tämä on helposti vältetttävissä niin kauan kuin Suomi saa velkaa velan päälle, jolla kustantaa kansalle leipää ja sirkushuveja sen pitämiseksi passiivisena. Hyvä ruoka, parempi mieli ja ruoan päälle jääkiekkoa televisiosta oluen kera. Harvapa siitä viitsii mihinkään kadulle lähteä vallankumousta tekemään.

Vanhasen logiikka on metkaa. Uskoisin, että aika moni rikoksistaan vankeuteen tuomittu kantasuomalainen myös kokee aidosti olevansa oikeutettu vapauteen. Eihän hän ollut rikokseensa syyllinen vaan yhteiskunta; näinhän hänelle on 1960-luvulta asti opetettu! Miksihän minusta tuntuu, ettei Vanhasella ole pienimpiäkään vaikeuksia edellyttää mainittuja tapauksia silti kohdeltavan vankeina?

Rosa Meriläinen...jaa jaa. Voisikohan hän ylipäänsä tehdä mitään, mikä saisi minut kohottelemaan kulmiani? Lähinnä hänen elämänvaiheissaan ihmetyttää niinkin pitkä avioliitto Simo Frangénin kanssa: vaikka en viimemainittua erityisesti arvostakaan, on hän silti pellenroolinsa takana muutamaa kertaluokkaa Rosaa älykkäämpi ja järkevämpi ihminen.

Toisaalta ajattelin myös Touko Aallosta hänen olevan epätavallisen järkevä Vihreäksi...kunnes hän päätti heivata ilmeisen toimivan avioliittonsa Witun Wihaisen Zirbulan takia. Epäilemättä hän oli saanut sänkykamarissa melkoisia kyytejä, mutta pakkohan hänen oli käsittää, ettei wittuzirbulalla voi olla mitään yhteistä tulevaisuutta hänen tai ylipäänsä kenenkään miehen kanssa.

Inhimillistä, aivan liian inhimillistä, sanoi konsonantteja sukunimeensä tuhlannut Nietzsche.

Lemminkäinen kirjoitti...

Jos tiedustelulaki tulee olemaan hallituksen ainoa konkreettinen toimenpide haittamaahanmuuttoa ja terrorismia vastaan, niin silloin hallitus on kuin virkattu vittu: Hajuton, mauton ja täysin tarpeeton.

Anonyymi kirjoitti...

Minustakin tuntuu, että Niinistön kannanotot asioihin tulevat sieltä makuukamarin puolelta ja muutamat mielipiteet ja sellaisiin asioihin puuttuminen, jotka eivät presidentille kuulu, saavat kyllä vaaleissa miettimään hänen äänestämistään aika kriittisesti.

Mikä ihmeen vankila se olisi, jos kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet laitettaisiin johonkin säilöön? Kotiinhan sieltä voisi lähteä kenenkään estämättä vaikka seuraavana päivänä.

Rajojen vartioinnista muistuu mieleen alkukesä, jolloin kokemuksia aiheesta syntyi reissulla pitkin Eurooppaa kuukauden ajalta. Monen maan rajan yli pääsi suoraan ajamalla, rajavartioiden kopeissa ei aina ollut edes ketään ja ainoastaan Ranskan ja Italian rajalla konepistoolein varustetut sotilaat syynäsivät vähän pitempään. Mutta mutta. Pohjoismaissa on ollut maiden kansalaisille ties kuinka kauan passivapaus, mutta lähdepä Turusta Tukholmaan tai päivastoin, niin ilman passia tai henkilöllisyystodistusta et laivaan nouse.

Rouva AnoYrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Intrigöörille, Hemulille, Vasarahammerille, Korpisoturille, Ano2:lle, joppos 123:lle, Veskulle, Heikki Välimäelle, Soomepoisille Eestist, Kitupiikille, Taisteluvälineupseerille, Achtungille, Historixille, Qroquius Kadille, Lemminkäiselle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne. Kommenteissa oli niin paljon saman sisältöistä asiaa että kaikkiin erikseen vastaaminen menisi turhan toistamiseksi. Mitä tulee Niinistöön ja Vanhaseen, niin ehkä Taisteluvälineupseeri kiteytti asian:

”Meitä hallitsee meille vihamielinen joukkio moraalittomia omaneduntavoittelijoita eikä heitä paina saati puserra vaikka Turun tapahtumista tuleekin jokapäiväistä sillä päinvastoin se antaa heille keinot sementoida oma asemansa lainsäädännön keinoin.”

Mitä tulee Meriläiseen niin hän on tämänkaltaisen yhteiskunnan tuote. Missään järkevästi toimivassa yhteiskunnassa häntä ei olisi nostettu sille jalustalle millä hän nyt paistattelee.

Rajavalvonnasta totean, että totta kai siihen siis pitäisi lisätä se, että turvapaikka-automaatti yksinkertaisesti perutaan. Sitä peruessa voisi todeta ääneen, että olemme puolestamme maksaneet oman osamme suvakkihulluudesta kolmeksikymmeneksi vuodeksi. Harkitaan asiaa uudestaan vuonna 2047.

Joppos123 kirjoitti...

Tuossa rajavalvonnassa olen sitä mieltä, että liikkuvat taakse ja seuraava tikataan. Tätä me joskus 2015 odotettiin mutta politiikot pettivät koko kansan.

Anonyymi kirjoitti...

Heikki Porkka


Yöunille on hyvä lähteä ihmetellen seuraavaa asiaa, jonka fb-kaveri kirjoitti A-studion keskusteluun liittyen.

J-P.H kommentoi

"Aikamoista. Ulkomailta Suomeen päästetty terroristijengi lahtaa suomalaisia ja suomalaiset kansanedustajat ovat huolissaan siitä, mitä ulkomaalaiset meistä ajattelevat, jos pidämme huolta siitä, ettei näin enää kävisi.

Oikeus elää ei ilmeisesti koske suomalaisia, ainoastaan oikeus menettää henkensä ja yksilönsuojansa.

Kuunteleekohan jengi oikeasti mitä meidän johto päästää suustaan?"

Anonyymi kirjoitti...

Laitanpas nyt lusikkani sekaan tähän kaljupäisten uutishavaintojen sakeaan soppaan, saksalainen kaveri antoi linkkivinkkiä FB:ssä eräästä rasisminvastaisesta kampanjasta Hampurin Edeka-supermarkettiketjussa.

Nää ovat hyviä kylttejä "So leer ist ein Regal ohne Ausländer" - Näin tyhjiä ovat hyllyt ilman ulkomaalaisia tai "Unsere Auswahl kennt heute Grenzen" - Tänään valikoimamme tuntevat rajat (eli ei tuotteita) ja "Dieses Regal ist ohne Vielfalt ziemlich langweilig" - Tämä hylly on ilman monipuolisuutta aika tylsä.

No, tämä kampanja sai sitten tyrmäävän vastaanoton somessa, ja tässä ote itävaltalaisesta Wochenblick lehdestä, käännöstä noin pääpiirteissään:

"Ups: Edeka erntet nach Aktion gegen Rassismus Mega-Shitstorm!" - Oho: Edeka sai rasisminvastaisen kampanjansa jälkeen mega-aallon kakkaa niskaansa.

"Mit einer Aktion gegen Rassismus löste die Supermarktkette Edeka einen gewaltigen Shitstorm im Netz aus. In der Hamburger Filiale in der Hafencity wurden am Samstag sämtliche importierten Produkte aus den Regalen entfernt.

Stattdessen wurden Schilder aufgestellt, die sogenannten „Fremdenfeinden“ die Augen öffnen sollen."

Rasismin vastaisella kampanjalla Edeka-ketju päästi netissä valloillensa suurehkon kakkamyrskyn. Hampurilaisessa Hafencity (Satamakaupunki) haaraliikkeessä poistettiin viime lauantaina hyllyistä kaikki tuontitavarat.

Lisäksi esille laitettiin kylttejä, joiden piti avata "muukalaisvihamielisten" silmät.

"Völlig blödsinnig" - Täysin typerää, tuossa kappaleessa on esitelty e.m. kyltit teksteineen. Johan olikin mielenkiintoiset iskulauseet, huhhuh.

"Kunden verwundert" - Asiakkaat ihmeissään

"Aber die Aktion ging völlig nach hinten los. Aus allen Lagern hagelte es Buh-Rufe auf die Supermarktkette. Sogar die Facebook-Anhänger der „Weißen Rose Gemeinschaft“, die sich gegen Rassismus und Intoleranz stark macht, schimpfen und spotten in hunderten Facebook-Kommentaren auf die Edeka-Kampagne:"

Mutta kampanja meni täydellisesti ns. reisille. Vähän kaikkialta supermarkettiketju sai buuauksia. Jopa FB-ryhmä "Valkoinen Ruusu Ryhmä/Yhdistys", mikä on vahvasti rasismia ja suvaitsemattomuutta vastaan, valitti ja pilaili satojen FB-viestien myötä tätä Edekan-kampanjaa.

"Edeka gegen Regionalität?" - Onko Edeka paikallisia/lähialueita vastaan?

"Mit dieser Aktion würde Edeka nur beweisen, dass die Supermarktkette den Großteil seiner Waren aus dem Ausland importiert und auf Regionalität keinen Wert legt, ist für viele Facebook-Nutzer klar. So postet ein Kritiker:"

Tämän kampanjan myötä Edeka halusi vain näyttää, että kauppaketju tuo suurimman osan myyntiartikkeleistansa ulkomailta eikä anna arvoa paikallisuudelle, on selvää monille FB:n käyttäjille. Näin kommentoi eräs kriitikko:

"Im Umkehrschluss heißt das, dass bei Edeka statt auf Regionalität, Umweltschutz und Sicherung der deutschen Arbeitsplätze lieber auf billige Importware Wert gelegt wird. Gut zu wissen und danke für die Ehrlichkeit."

Päinvastoin kuin Edeka väittää olevansa paikallisuuden, ympäristönsuojelun ja saksalaisten työpaikkojen puolesta, se mieluummin hankkii edullisia tuontitavaroita. Hyvä tietää ja kiitokset rehellisyydestä.

Aina eivät mene asiat ja kampanjat ihan putkeen. Onkohan tästä takaiskusta kauheasti uutisoitu Suomen lehdistössä? Kampanjan alku tosin, mutta entä palaute? On se tavallaan virkistävää ettei ole pelkästään Suomen median varassa. No, tämä on sitten sitä toisenlaista multikultia, mitä meidän päättäjät eivät vissiin ole miettineet. Se on valitettavaa etten ole pelkästään Suomen median varassa, eikä moni muukaan suomalainen. Sellaista kansainvälisyyttä tällä kertaa....


- Soomepois Eestist -

Joppos123 kirjoitti...

Se, että meille lampsi arabidivisioona ei ollut minkään sopimuksen mukainen. Maamme johto istui tarkoituksella käsiensä päällä ja jo siten syyllistyi maanpetokseen. Tekemättömyys ei vapauta syyllisyydestä.
Rajavalvonta saadaan heti kuntoon kun tulee valtuudet. Nyt syynätään vain ja ainoastaan valkoiset. Muille samantien asylym.
Mielenkiintoista kun se afrikanvyöry tulee, ja tuleehan se. Ne pojat eivät todellakaan pyydä, ne ottaa.
Kuka antaa on eri juttu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys joppos 123:lle, Anolle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

joppos 123: Itsenäisellä valtiolla on tarvittaessa oikeus siihenkin. Valitettavasti emme ole enää itsenäisiä. Sinänsä riittävää vuoden 2015 invaasioon olisi ollut tieto, että täällä ei ole tarjolla tulijoille rahapenniäkään, vaan pelkkä soppatykkieväs jonka halalista ei oltaisi turhan tarkkoja. Se Afrikanvyöry voi hyvinkin tulla. EU dumppaa ylijäämän tänne ja täällähän otetaan edelleenkin vastaan.

Ano: Tuo oli kyllä vähän helvetin hyvin sanottu.

Soomepois: No just. Tuohan on kuin laajemmassa mitassa se jatkuva nillitys että ilman monikultturismia meillä ei olis pizzaakaan.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Sekoomuksen(=kokoomuksen) tuleva ehdokas Sampo "Pervo" Terho ylpeilee hallitusohjelmallaan:

http://blogit.iltalehti.fi/sampo-terho/2017/08/24/terrorismin-torjuntaan-lisatoimenpiteita/

Mutta muistanko väärin?
Vai saiko Sampo Terho potkut hallituksesta kun puolueensa tuore puheenjohtaja vaati VAIN hallitusohjelman noudattamista?

Ukkeli kirjoitti...

Presidentinvaaleihin on puoli vuotta, paljon ehtii tapahtua. Jo nyt on selvää, ettei Niinistöä valita suoraan ekalla kierroksella, koska muut ehdokkaat saavat yli puolet äänistä.

Huhtasaarella on hyvät mahdollisuudet toiselle kierrokselle, jos käy kovan kampanjan Niinistöä vastaan, haastaa oikein kunnolla. Muut ehdokkaat eivät osaa tai uskalla. Ehkä Väyrynen uskaltaa, jos lähtee leikkiin.

Toinen kierros onkin sitten kokonaan oma kisansa, jos vastakkain ovat Niinistö ja Huhtasaari. Kumpaa vassarit äänestävät vai jäävätkö nukkumaan. Yhtään ääntä ei ole vielä annettu.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä Ykä, kyllä toi oli aika väsynyttä läppää. Kuinkahan monta vuosikymmentä Suomeenkin on tuotu esim. banaaneja, appelsiinejä ja kaakaota Afrikasta tai kahvia Brasiliasta? Niin tiukasti kiinni ovat ne Suomen rajat olleet! Noita tuotteita on tullut kauan ennen jo EU- ja EFTA-aikoja. Tuo ilmaus "rajat kiinni" on tahallaan ja saivarrellen väärinymmärretty tuolla suvaitsevaiston puolella, impivaaralaisuus tuohon vielä päälle tai "itseensä käpertyminen". Näin pikkuilkeästi sanottuna huhhuh mitä verbaalista masturbointia!

Iltasanomista ke 23.8. sitten tällainen uutinen 40 vuoden takaa, suoraan etusivun kääntöpuolelta, otsikkona:

"Ruotsiin hinnalla millä hyvänsä: Varoitukset eivät tehoa siirtolaisiin"

"Uusia siirtolaisia ei enää haluta Ruotsiin, ilmoittaa valtiosihteeri Ingemar Eljason. - Tilanne Ruotsissa ei koskaan ennen ole ollut näin kestämätön."

"Suomen työvoimaviranomaiset eivät kuitenkaan pysty pysäyttämään siirtolaistulvaa. Olemme yrittäneet selvittää tilannetta työnhakijoille mutta turhaan, sanoo pohjoismainen neuvoja Raili Lindgren Helsingin työvoimatoimistosta. Jatkuu takasivulle"

"Ruotsi sulkee meiltä ovensa. Mihinkäs meikäläiset maastamuuttajat pääsevät jos lännestä ei töitä löydy. Uusia siirtolaisia ei enää haluta Ruotsiin, ilmoittaa valtiosihteeri Ingemar Eljason. - Tilanne Ruotsissa ei koskaan ole ollut näin kestämätön. Suomen työvoimaviranomaiset eivät kuitenkaan pysty pysäyttämään siirtolaistulvaa."

"Ruotsin työttömyysluku on 70.000 eli puolitoista prosenttia koko työvoiman määrästä. Suomessa työttömiä on yli 100.000. Jotain sentään on tarjolla: Suomalaisen opiskelijan on löytänyt tänä kesänä varmimmin Ruotsista. Kutistuvat opintolainat ja Suomen heikot työmahdollisuudet ovat ajaneet ennätysmäärin suomalaisopiskelijoita kesäsiirtolaisiksi."

Sellaista kertomaa 70-luvun lopulta. Kun vertaa nykytilanteeseen, niin näkisin tietyn ristiriidan Ruotsin maahanmuuttopolitiikassa. Maahanmuuttajat olivat noin pääsääntöisesti menossa sinne duuniin eikä sossun eläteiksi, kulttuurierotkaan eivät olleet mahdottomat ja sama luterilainen perinne. Nythän suurin osa tulijoista tulee täysin päinvastaisesta ympäristöstä. Eli mitä kauempaa ja mitä erilaisemmasta kulttuuriympäristöstä siirtolainen tulee, niin sen parempi.

No joo, olihan noiden suomalaisten joukossa myös muutama "Slussenin sissi", mutta en jaksa uskoa että he aiheuttivat lähellekään noin paljon häiriöitä & ongelmia kantaväestön keskuudessa kuin mitä nämä Lähi-idän/Afrikan "ihmeet". En finne igen taisi olla se kulunut klishee, nythän he eivät uskalla sanoa että "arabi/afrikkalainen jälleen". Rähmispossun lanseeraamasta ilmaisusta partalapsukainen löytyy ruotsalainen vastine "skäggbarn", joskus he käyttävät ilmaisua "ensankommande" - aivan yksintullut. Tai sitten keksitään ironisia sanontoja kuten se Ikean asiakaspalvelijan keksimä "tekniska fel" - tekninen vika, kun joku sai puukosta itseensä ylimääräisiä reikiä.

Näin pähkinänkuoressa, ensin täällä Suomessa (yli)koulutetaan oppilaat, osa lähtee ulkomaille duuniin (kuten allekirjoittanut) ja samalla tapahtuu aivovuotoa. Tilalle otetaan sitten noita moniosaavia ulkomaalaisia kehitysmaista, joille joutuu kädestä pitäen opettamaan tiettyjä länsimaisen elämäntyylin ihmeitä, kielikurssit tähän päälle. Osa ei edes koskaan työllisty ja/tai halua integroitua. Tälle kaikelle tulee hirvittävä yhteiskunnallinen hinta! Onneksi sodat käyneet ja kokeneet isovanhempani eivät ole tätä kaaosta näkemässä.

Kyllä se maailma on muuttunut Eskoseni, eikä aina ihan positiiviseen suuntaan...


- Soomepois Eestist -

Juho kirjoitti...

Mistä poliisille lisää resursseja terrorismin torjuntaan? Tähän on helppo ENSIASKEL, joka ei edes vaadi lisärahoitusta. Ne netissä pyörivät vihapuhepoliisit. Ei tarvitse palkata ketään lisää, että voidaan tarkistaa radikalisoitumisesta kertovat vihjeet. Riittää että firmassa jo oleva väki priorisoidaan uudelleen. Tuskin tuokaan pitkälle riittäisi, mutta olisi helppo aloitus.

Anonyymi kirjoitti...

Eilinen A-Studio. Kai Mykkänen (kok):

"jos haluamme suomalaisia suojella"

-jos, huom. konditionaali, ehdollinen muoto. Ei kun vaan jos.

Kannattaa kuunnella mitä ne (sekä kuka) sanoo, sillä siitä saimme vahvistuksen aiemmalle väitteelleni suoraan hallituspuolueen edustajan suusta.

-Tvälups-

Veijo Hoikka kirjoitti...

Jos kerrot, että tunnet asentajan, joka on ihan oikeesti fiksu, sua silleen vähän katotaan viistoon. Jos sä kerrot, et sä oot jostai lukenu, et sä tiät yhen hemmon joka on domari, mut sen keskiarvo oli sileet 6,5 ja vannomaopistolla rima notku lähes joka hypyllä, sua katotaan siis sillee. Ku se on päässy Kultaiseen Rantaan, hei!
Jos laitetaan kriteerit liian kireiks, ni meillä ei oo kohta domareita eikä pressoja.
Meillon vaan Finland.
Vaalit tuloillaan, useissa maissa (ent. valtioissa)

Joppos123 kirjoitti...

Nyt taas utaretieteiden maisteri Päivi Nerg päästelee niitä kuuluisia aivopieruja liittyen palautuskeskuksiin. Pitääkö sille naudalle mennä ihan kirjaimellisesti rautalangasta vääntämään, ettei ole mitään ongelmaa laittaa talteen meille vaaralliset matut.
Itse edustan sitä koulukuntaa, että laittomia maassalonnijoita pitäisi kohdella kuten vihollissotilaita. Tasan kaksi vaihtoehtoa, omin jaloin pois tai penaalissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Ukkelille, Soomepoisille Eestist, Juholle, Taisteluvälineupseerille, Veijo Hoikalle ja joppos 123:lle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Tarkalleen ottaen Terho on ministeri edelleenkin, mutta ymmärrän toki pointin. Halla-aho vaati ohjelman noudattamista mutta Terho paineli kiltisti uuvattien mukaan. Sen jälkeen ei auta paljoa piestä suutansa, varsinkaan jonkun ”sinisen tulevaisuuden” nimissä kun ei ole varmaa saadaanko koko plutoonasta edes puoluetta aikaiseksi.

Ukkeli: Minähän en sinänsä ole noista pressanvaaleista hirveän kiinnostunut, koska edustusvirkahan se nykyisin on, mutta Huhtasaaren kautta voi kyllä panna protestiäänen vetämään ja veikkaanpa että niitten määrä on kasvanut. Niinistön ulostulot ovat kesän aikana olleet ala-arvoisia.

Soomepois: Ja noita tuotteitahan aikanaan kutsuttiin nimellä ”siirtomaatavara”. Tuo vanha uutinen kertoo hyvin sen, että tuohon aikaan Ruotsissakin osattiin vielä ajatella. Ei kannata hankkia siirtolaisia, jos niille ei ole käyttöä. Nythän Ruotsiin hankitaan nimenomaan niitä siirtolaisia joille ei ole käyttöä. Ja nykypäivään verrattuna Slussenin Sissit olivat kyllä kevyttä kauraa. Jos kuriositeetteja suomalaisista haluaa muistella, niin nykyinen Hell´s Angels Stockholm on alun perin ollut pääosin suomalaisvetoinen MC Perkele.

Juho: Totta. Vihapuhepoliisit kyttäävät kansalaisten sanoja, eivät tuontitavarana hankittuja väkivallan tekoja.

Tvälups: Poliittisen koneiston edustajat suojelevat lähinnä itseään siltä, etteivät joutuisi kantamaan vastuuta teoistaan.

Veijo: Joo, kultaisessa rannassa ajatellaan, että ilman akateemista oppiarvoa ei osaa ajatella.

joppos 123: Nerg on hyvä esimerkki ihmisestä joka on väärässä paikassa väärään aikaan eikä hänen kohdallaan sitä oikeaa aikaa kyllä ole olemassakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tähän lankaan vielä viimeinen postaus, sitten meikäläiseltä riittää. Eräs MTV3:sen pahimmista sukelluksista vuosikymmeniin, tämän takia kanava meni minun taholtani armottomaan & kertakaikkiseen boikottiin. Lähetin heille myös aiheesta palautetta ja uutinen on ruudunkaappauksella kopioitu, joten tästä aivopierusta he eivät pääse eroon. Tämä on mielestäni irvokasta Turun uhrien suhteen, eivätkö he tunne mitään häpyä, kuinka joku voi yleensä kirjoittaa tuollaista Scheissea?!

Nyt on yllätytty vankisairaalassa olevan miehen käytöksestä. Voiko tämän alemmaksi enää vajota?

Vaikka en ole mikään Sara Forsberg-fani, se nuori neiti joka puhui siansaksaa usealla kielellä Juutuubissa ja pääsi sillä ihan Ameriikkoihin asti, niin hän päätti sitten tehdä itsellensä Sinead O'Connor tyyppisen millisiilin. WTF?! Ymmärtäisin tämän jos hän olisi menossa inttiin tai luovuttaisi noi kutrit syöpääkärsivien naisten peruukkeihin. Muuten toi tempaus menee kyllä niin totaalisesti yli hilseen etten voi tajuta.

Pitkät hiukset kun ovat naisten kruunu ja eräs viehättävimmistä seikoista mitä heillä on tarjota miehille, niin hän päättää vetää hiuksensa siiliksi. Ei tätä voi enää järjellä käsittää? Onko hänestä kuoriutumassa joku über-feministi?

"Kauneuteni ei riipu hiusteni pituudesta tai siitä miltä ne näyttävät, hän summaa tunnelmiaan." - Toi on juurikin se yksi suurimmista tekijöistä, mistä riippuu se naisen viehättävyys, oletko aivan sokea?

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois. Joo, valkopesu eikun jatkuu:

”Tietolähteet luonnehtivat epäiltyä fiksuksi, kohteliaaksi ja asiallisesti käyttäytyväksi. Lähteiden mukaan miehestä ei välity vaikutelmaa, että hän olisi erityisen uskonnollinen.”

Tuollahan tipahtaakin jo puolet tuomiosta pois. Ja tuon jätkän kohdalla ei liene olennaisinta jonkun suomalaisen saama vaikutelma hänen uskonnollisuudestaan vaan se, että hän on murhaaja.

Tuon Forsbergin taivalta en ole jaksanut seurata. Ehkä hänen media-aikansa on vähentynyt ja hän hankki sitä hieman lisää. Aivan yks lysti.

Becker kirjoitti...

Meidän pitää myös muistaa että pressana istuu henkilö joka aikoinaan Siimeksen kanssa möi velalliset suomalaiset 5% velkaosuudesta ulkolaisille perintäyhtiöille. Velalliset eivät saaneet velkojaan anteeksi sillä 5%:lla. Kansainvälisesti ottaen aivan ainutlaatuinen ja omia kansalaisia kohtaan historiallisesti ottaen härskein mahdollinen temppu. Tätä asiaa ei muuten otettu esiin kenekään toimittajan haastatteluissa jotka pidettiin ennen presan vaaleja. Olen tästä motkottanut ennenkin, mutta temppu oli niin ainutlaatuinen ettei se jää mielestä ja toivottavasti ei myöskään kansalaisten muistista. Ja näin vaalien alla olisi taas aiheellista palauttaa muistiin.

En minäkään ajatellut äänestää pressan vaaleissa, mutta nyt tilanteen ollessa se mikä on niin onhan sitä käytävä Huhtasaarta jeesaamassa.

Tuossa tuli muuten mieleen, että onko kukaan huomannut että maaseutua ollaan pikkuhiljaa hävittämässä. Kaikki asutus ja palvelut pyritään pikkuhiljaa keskittämään suuriin asutuskeskuksiin, joihin ollaan tietty myös asukkaita haalimassa. Helsinki on hyvä esimerkki tästä. Kaupunkia rakennetaan hullun lailla, samalla kuin ns. vapaa liikkuminen eli omalla autolla kulku pyritään tekemään kalliiksi ja hankalaksi. Massoja on helpompi kontrolloida kun he joutuvat käyttämään julkisia kulkuvälineitä. Joudut koko ajan rekisteröitymään liikuessasi kaupungissa. Kamerat filmaa, korttiostokset tallentuvat, kännykkä kertoo missä kuljet, käteisen nostot reksiteröidään eli olet koko ajan isonveljen silmän alla ja kaupungeissa tämä kontrolli on helpompaa.
Maaseudulla omakotitalot eivät enään kelpaa edes pienempien lainojen takuuksi. Niiden hinnat tippuvat kokoajan ja moni asuntoaan pitkän työelämän aikana maksanut huomaa istuvansa kodissa joka on arvoton. Urbaaniin kaupunkilaiselämään tottuneet kakarat eivät enään ole kiinnostuneet kesämökkeilystä. He ovat täysin kädettömiä, eivät edes tiedä miten päin vasaraa pidetään kourassa.
Ns. vanhat kasvukeskukset ovat muuttumassa väestönkatokeskuksiksi. Toisaalta on nähtävissä että monet työelämänsä kaupungeissa tehneet muuttavat takaisin kotikuntiinsa eläkepäiviä viettämään. Mutta riittääkö se pitämään koko Suomen asuttuna. Pelkäänpä ettei.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Tiedäpä muuten, vaikka tällä kertaa palautettaisiin. Aikaisemmissa vaaleissa ovat olleet vastakkain eri joukkueitten edustajat, mutta joukkueet ovat kuuluneet samaan liigaan. Nyt onkin mukana musta hevonen. Tai no, vaalea oikeastaan.

Minähän kun asustan haja-asutusalueella niin olen kyllä huomannut mainitsemasi ilmiön. Syrjäseudut yritetään jyrätä kaikin keinoin. Niin kuin olen blogissakin kirjoittanut, niin märkä uni olisi saada kaikki ihmiset keskitettyä muutamaan suurkaupunkiin kuutioasuntoihin. Voi olla, että arvottomassa omakotitalossa mekin asustetaan, mutta mehän ei täältä lähdetä kuin kilon kappaleina. Varmasti hyvin moni nuori perhe asustaisi mieluummin syrjässä mutta mahdollisuudet siihen heikkenevät koko ajan.

Anonyymi kirjoitti...

Höh, taas oli jäädä kommentoinnit kommentoimatta, harmittavaisesti tuo työ aina sotkee päivän ohjelmaa!

On aika ovela juttu, kuinka istuva providentti on parissa kuukaudessa onnistunut tekemään itsestään inhokin. Toki, henkilön selkärangan suoruus on ollut kyseenalainen jo pidempäänkin, mutta muutamalla sopivasti ajoitetulla tarkkaan ajattelemattomalla ulostulolla puhtoisen, "koko kansan providentin" imago on saatu ainakin pahasti tahrattua, jollei aivan tuhottua.
Kun / jos Ninnistöstä tulee kuitenkin Suomen seuraava providentti, voivatkin toista ehdokasta äänestäneet kansalaiset alkaa "sytyttelemään nuotioita" ja uudelleenkoristelemaan kauppojen näyteikkunoita, kiljuen samalla "Not my Provident!", kuten USA:ssa hyvät, tiedostavat ja edistykselliset liberaalit tekivät taannoin. Tuskinpa suomalaiset toimittelijat moista viatonta kantaaottavaa aktivismia menisivät tuomitsemaan - eiväthän he tehneet sitä Trumpin valinnan jälkeenkään.

Lahn...Vanhanen on toivoton opportunisti, jonka muistaa parhaiten kuuluisimpien lausuntojensa lisäksi pääasiassa Sellon ampumatapauksen jälkipyykeistä, jolloin hän toivoi, ettei kukaan yrittäisi kalastella tapauksella "poliittisia irtopisteitä" - ja jonka hän itse teki jotakuinkin seuraavassa lauseessa.

Meriläisestä ei tarvinne sanoa mitään, sen sijaan Frangenille esitettävä kysymys olisi: "Saiko siltä oikeasti niin hyvää hudaa, että kannatti mennä kimppaan moisen kahelin kanssa?"

T. Riku Raunioilla

jahas, en sitten ehtinyt ajoissa, seuraava kirjoitus odottaa jo lukemistaan - kiitos tuosta jo etukäteen!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Riku, ja kiitokset sinullekin. Minullakin oli Niinistöstä sellainen käsitys että hepu eka kaudella jarruttelee ja toisella kaudella ottaa selvästi nuivemman linjan. Joitain vihjietä siihen oli. Mutta pieleen meni veikkaus. Se on ainakin selvää, että jos Laura on toisella kierroksella ja häviää, niin hänen kannattajansa eivät ala riekkumaan. Se kun on tuon akateemisvasemmiston leipälaji. Meriläisestä voi sanoa, että hän on aikamme ilmiö. Vielä joskus 1980-luvulla hänen kaltaiselleen pellelle olisi nauraneet kaikki puolueet.

Anonyymi kirjoitti...

Rosa Meriläisen logiikkaa toiseen asiaan sovellettuna:

Jokainen Rosa Meriläistä äänestänyt on osallinen oman puolisonsa pettämiseen mielenterveydeltään kyseenalaisen päihdeongelmaisen ex-toimittajan kanssa.

Jos Rosalta lainatun logiikan soveltamisesta löytää vakavia valuvikoja, niin ei kannata ryhtyä Virheiden (De Röda) äänestäjäksi.