torstai 7. helmikuuta 2019

JOTAIN IHAN MUUTA LXI


Eli vihan maantiedettä & FAQ

Meikäläisellähän on kasassa jo 1.138 kirjoitusta ja melkoinen osa niistä on fiktiivisiä kirjoituksia joitten tekemisestä tykkään kaikkein eniten. Näistä fiktiivisistä kirjoituksista taas huomattava osa on kahdesta kuvitteellisesta paikasta eli Pinnanmaan maakunnasta sekä Radanvarsikaupungista. Voisi sanoa, että Pinnanmaa edustaa kirjoituksissani utopiaa ja Radanvarsikaupunki taas dystopiaa. Kun kirjoitan noista paikoista niin itselläni on tietysti selkeä mielikuva siitä, mitä tapahtuu ja missä. Olen tunnetusti hieman höhlä, enkä ole hoksannut että lukijalla ei tietenkään sitä mielikuvaa ole. Kuinka olisikaan kun ei ole karttaa apuna. Tästä huomauttikin kommentoija Jaakko66 hiljattain näin:

Terve yrjö.

Piirräppä joskus huvikses kartta, mihin nämä pinnanmaat ja naakkamot on aseteltu soviksi katsomilles paikoille. Vai onko semmoista ollut vanhemmissa jutuissa? vähän vaikka sammaan tyyliin kuin vaikkapa keskimaan kartta, vähä sinne päin.

Näinpä ajattelin panna toimeksi ja väsäillä kartat. Ensi sijassa se oli itselleni oikein mukava ja vielä helppokin urakka ja ehkä se auttaa lukijaakin hahmottamaan noita tarinoita hieman paremmin.

Ensimmäisenä on vuorossa Pinnanmaan maakunta johon kuuluvat siis Hömpstadin kaupunki sekä Huitsinnevadan, Lälläveden, Vökellysveden, Äkkölämäkölän, Härnävän ja Uuden Hyisianan kunnat. Kuva suurenee klikkaamalla:Ja sitten Radanvarsikaupunki, johon on pakkoliitetty entiset Naakkamon, Reunansyrjän, Tyrellin, Heukensaaskin ja Paljasveden kunnat. Tämä kartta on hieman pelkistetympi sillä Radanvarsikaupungin tarinoissa liikutaan lähitulevaisuudesta aina 2090-luvulle ja sekavuuden estämiseksi kannattanee keskittyä pelkkään maantieteeseen:Ehkä näillä kartoilla lukijan on hieman helpompi hahmottaa kirjoitusten maisemia.

FAQ

Ja laitetaanpa vielä tähän hieman niitä hakusanoja minkä kautta lukijat ovat päätyneet viimeisen kuukauden aikana tähän blogiin:

Metsästäjä ampui oman tyttärensä

Tällainen ikävä tapaus on näköjään tapahtunut hiljattain Saksassa. Uutisen mukaan kyseinen mies oli ladannut aseensa jo kotitalossaan ja ase oli lauennut vahingossa. Jokseenkin käsittämätön amatöörimäinen moka. Ase ladataan aina vasta metsässä tai ampumaradalla. Ja suomalaiselle miehelle opetetaan viimeistään armeijassa se itsestäänselvyys että asettahan ei osoiteta kuin vihollista kohti. Se, miksi tuosta hakusanasta päätyy blogiini on sinänsä arvoitus. Ehkä siksi, että tässäkin blogissa on kirjoituksia metsästyksestä.

Symboli

Tämä taitaa tulla siitä kirjoituksestani jossa totesin vasemmistoliberaalin median vihaavan Donald Trumpia niin armottomasti juuri siksi että kyseinen mies on symboli sille ettei kyseinen vasemmistoliberaali media sittenkään voi säädellä kaikkea. Ja sekös sitä vituttaa. Ja sekös vitutus meitä puolestaan miellyttää.

hmp 46 mittari

Kyseessä on Vaisala Oy:n kosteusmittari. Mainittakoon että Vaisala Oy ei avusta tätä blogia rahallisesti eikä muutenkaan ja blogikirjoitukseni 2002: Kertomaton Tarina-jutussa esiintynyt Vaisalan tykistölaskin-viestintälaite oli allekirjoittaneen omaa mielikuvitusta.

napalävistys miehellä

Ihan yhtä typerä kuin naisella. Tosin siinä mielessä naamalävistystä parempi että se on sentään pääosin piilossa. Naamalävistykset puolestaan ovat mainio keino saada kaunis nainen näyttämään välittömästi rumalta. Helvattu, joillain naisilla on naamassa enemmän rautaa kuin meikäläisellä työkalupakissa. Miten sellaisia oikein voi ottaa vakavasti?

olin kimppakivana

Varmasti hyvin monen nuoren miehen unelmana on olla parin naisen kimppakivana mutta muistutetaan kumminkin että ei elämä mene todellakaan niin kuin pornareissa ja yhdenkin naisen tyytyväiseksi saamisessa on panomiehellä hikinen homma.

Anteeksi, sanoinko panomies? Tarkoitin tietysti panohenkilö. Sehän on nykyaikaista. Meinaten, THL aikoo poistaa kaikki sellaiset ammattinimikkeet joissa on pääte ”mies”. Jatkossa siis kotiasi remppaa kirveshenkilö, putkihenkilö, sähköhenkilö ja jos töpeksit asiasi jotenkin niin käräjiä käy lautahenkilö.

Sen sijaan jos puhutaan siitä etnisesti edistyksellisestä kimppakivasta niin se on asia jota tulee käsitellä tuomioistuimissa ja rangaistusasteikon yläpäästä.

Puola kansandemokratiaksi

Puolasta tuli ns. kansandemokratia eli sosialistinen diktatuuri jolla ei ollut demokratian kanssa mitään tekemistä kun Neuvostoliitto valtasi sen kakkosrähinän lopulla ja samalla siirsi Puolan maa-aluetta useita satoja kilometreja länteen kuitaten sopimuksensa Natsi-Saksan kanssa Puolan kansan mielipidettä pahemmin kyselemättä. Pitihän rikollisvaltion kuitata itselleen se mitä sille oltiin luvattu. Puola vapautui tuosta ikeestä Neuvostoliiton hajottua eikä halua sellaisen alle enää uudestaan mikä tietysti EU:ta vituttaa. Sen agendaan kun eivät kuulu itsenäiset valtiot.

venäläinen torpedokone

Niin Venäjällä kuin Neuvostoliitollakaan ei tainnut olla ensimmäistäkään varsinaista torpedopommittajaa. Käviskös tämä Tupolev Tu-14?

pillu

Mainio naisellinen elin ja oikein mukava miehisen elimen vastakappale. Miehet tykkäävät kyseisestä elimestä vallan kovasti. Osa naisistakin tykkää siitä ja se heille ilman muuta sallittakoon. Nykyisin kyseinen elin on tosin noussut interpiereskelevän feminismin myötä jumalattaren asemaan nimellä vittu. ”Virkkaa sinäkin villejä vittuja”. Ja palvo jumalaa joka näyttää katujyrän alle jääneeltä bulldogilta joka ei osaa edes puhua mutta kyllähän se jollain ihmeellisellä tavalla nostaa vittu-uskovaisen egoa.

Aku Ankka

Disneyn suosittu sarjakuvahahmo. Tässä blogissa puolestaan merivoimien sotaveteraani josta tuli MC Demontoothin rikollisjohtaja ja jonka korruptoitunut poliisi Mikki Hiiri ampui.

Petteri Punakuono

Parasta käristyksenä perunamuussin kanssa.

Unkarin kansannousu

Unkarissa sille ei ole enää tarvetta koska Unkaria ei enää sotilaallisesti miehitä mikään ylikansallinen kansoja alistava mahti. Sillä aikaisemmalla miehittäjällä oli tarpeellinen sotilaallinen voima. Wanna be-miehittäjällä EU:lla taas ei ja sekös sitä jurppii.

korttitalo vaan

No sitähän se järjestelmäpuolue yrittää kovasti pitää kasassa. Ja onhan sillä vieläkin kaikki valttikortit käsissään. Meillä voiman pimeällä puolella ei ole kuin faktat. Ja nehän ovat nykyisin vihafaktoja. Tuomittavia sellaisia.

Tässähän näitä tällä kertaa. Lällähin rauhaa kaikille lukijoille. Kevättä odotellessa.33 kommenttia:

Jaska Brown kirjoitti...

Hienot kartat!

Kaverin kanssa pohdittiinkin juuri, että meistä tulee piakkoin panohenkilöitä. Erikoisin uusi ammattinimike mitä keksittiin taisi olla talonhenkilö. Naisiin liittyviä ammattinimikkeitä ei juuri ole. Ent. lappuliisa, nyk. lappuvieno (huom. sukupuolineutraali nimi) on epävirallinen. Yksi poikkeus kyllä löydettiin eli ilohenkilö. Prostituution luulisi vähentyvän, jos joutuu tilaamaan itselleen ilohenkilön. Siinä kun ei voi olla varma tavaran laadusta.

Ekku kirjoitti...

Joku on joskus tullut siihen johtopäätökseen, että melko hyvä nyrkkisääntö on, että ne maat joiden nimessä mainitaan sana "demokraattinen" eivät niitä varmasti olemä. Myös työkalut maan lipussa lähes varmasti takaavat sen, että niissä maissa ei työläinen juhli.
Pillu on sinänsä kiinnostava kapine, mutta joillekin naisille tulee yllätyksenä, että kaikki miehet eivät ole valmiita tekemään mitä tahansa sitä saadakseen.
Lisähuomiona kun voidaan todeta, että kyse ei ole niin harvinaisesta väristä, kun niitä on joka naisella.

Juha R kirjoitti...

Kiitos taas mukavasta taustoittavasta kirjoituksesta. Sen verran tuosta venäläisestä torpedokoneesta, että hiukan ne käyttivät kakkosrähinän aikaan noihin hommiin lend-lease-apuna saatuja Douglas DB-7:iä Ne tunnettiin USA:ssa nimellä A-20 Havoc ja britit taas kutsuivat niitä Bostoneiksi, jolla nimellä ne suomalaisissakin taistelukertomuksissa yleensä kulkivat. Torpedoversio oli A-20C, jollainen hiljattain löytyi Nordstream-putken rakentamispuuhissa Suomenlahden pohjasta. On vieläpä jokseenkin ehjä, kukahan senkin nostaisi ja kunnostais, tai siis rahottaisi homman?

Anonyymi kirjoitti...

"THL:n Tasa-arvotiedon keskus julkaisee kevään aikana sukupuolitietoisen viestinnän ohjeet."
Mielenkiinnolla odotan ohjeita. Voipi olla vinkeitä.

No joo. Tuo sähkömies on kyllä helppo. Sähköviisaiksi meitä sellunpilaajat nimitteli jo seitkytluvulla. Kai se johtui siitä, kun viisaan näköisinä tutkittiin kaavioita, vaihekynällä tököteltiin riviliittimiä, käytiin painamassa jotain nappia keskuksessa, ja taas lähti prosessi pyörimään.

-.- thinker Dill

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jaska Brownille, Ekulle, Juha R:lle ja thinker Dillille & kiitos kommenteistanne.

Jaska: Kiitokset. Niitä oli mukava väsäillä. Vaan mitenkäs jos otettaisiin sen ilohenkilön kohdalla käyttöön vanha ja ihan toimiva termi ”huora”?

Ekku: Joo, ero on kuin tuolilla ja sähkötuolilla. Mutta pistää tosiaan ihmettelemään kuinka nuo feministit ovat niin kertakaikkisen fiksautoituneet siihen elimeensä.

Juha R: Muistan tuon jutun joo, koneen hylky on kansainvälisillä vesillä mutta teknisesti ottaen kai Venäjän omaisuutta. Sitä en muista että kuinka syvällä se on ja kuinka kalliiksi nosto tulisi. Asiaan liittyen tuossa on muuten blogi joka kertoo VL Myrsky-hävittäjän entisöimisestä:

https://www.vlmyrsky.fi/blogi.html

thinker Dill: Jep, vinkeää tavaraa on varmasti luvassa. Noista ammattimikkeistä pitää tietysti mainita levuseppä-hitsaajat eli levynhävittäjät.

Hemuli kirjoitti...

Suomessa on sellainen vänkä juttu, että nämä tasa-arvo jaostot eivät itse ole kovin tasa-arvoisia:

https://thl.fi/fi/web/sukupuolten-tasa-arvo/yhteystiedot

tai vanha tuttu STM:n tasa-arvo yksikkö:
https://stm.fi/tto/tasy-henkilosto

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Hemuli. Tässähän on kyse sellaisesta feministisestä tasa-arvosta. Jolla ei ole varsinaisen tasa-arvon kanssa pahemmin tekemistä.

Anonyymi kirjoitti...

Voisikohan sellaisia ammattinimikkeitä, joissa sana mies on korvattu sanalla henkilö (esimerkiksi sähköhenkilö?) tai jotenkin muuten, sanoa vaikkapa eufeminismeiksi?
Ei siis eufemismeiksi vaan nimen omaan eufemiNIsmeiksi. Ainakin tällainen termi sopisi, jos suurin osa ammatin harjoittajista kuitenkin on edelleen miehiä.

Kielitieteellisenä terminähän eufemismi merkitsee kiertoilmaisua, jota käytetään, kun jotakin sanaa pidetään sopimattomana tai sitä muuten ei haluta käyttää. Sellaisia ovat ennen muinoin olleet esimerkiksi karhun monet nimitykset kuten kontio ja mesikämmen, sekä nykyisin esimerkiksi ne ilmaisut, joilla eräs n:llä alkava sana (arvatkaa mihin viittaan) pyritään korvaamaan. Kun tuohon termiin eufemismi lisätään nuo kaksi kirjainta "ni", niin se viittaa samalla feministeihin. Juuri hehän ennen muuta ovat olleet vaatimassa, että tällaisia uudissanoja on otettava käyttöön.
, ja sopisi kenties kävisi juuri tuohon merkitykseen.

Joppos123 kirjoitti...

Koko sukupuoliasiasta on tehty vitsi. Kenenkähän etuja tämäkin vouhotus oikein ajaa?
Onko todellakin niin, että pikkuriikkinen friikkiporukka määrittelee nykyisin mitä meikällä on kalsareiden alla?
Ei vaan jaksa moista paskaa, tulkoot henit ja muut sukupuolimoniot tsiikaamaan.
Länsimaiden rappio alkaa olla jo huipussaan ja muslimit väijyvät heti siellä oven takana.
Vaikuttaa siltä, että aika olisi heille aika otollinen jos todellakin väännetään jostain femakkoskeidasta kun samaan aikaan kakaroitamme järjestelmällisesti raiskataan.
Aika "deeppiä shittiä" sanoisinko.

Anonyymi kirjoitti...

Ekun mainitsema nyrkkisääntö on varsin paikkansapitävä. Ja kun maan nimeen liitetään "demokraattinen kansantasavalta", se se vasta onkin laadun tae!
tira+

Qroquius Kad kirjoitti...

Tulipa mieleeni tuosta asiasta, jonka edesmennyt Matti Nykänenkin totesi olevan aina mielessä mutta hypätään nyt ensin, Itä-Preussissa olleen tällaiset paikannimet kuin Pillau ja Pillkallen.

Ensinmainittu on nykyään Baltijsk ja jälkimmäinen Dobrovolsk, molemmat Kaliningradin alueella.
Jälkimmäisessä on säilytetty ehkä rippunen sitä, miltä se suomalaiseen korvaan kuulosti:
tarkoittaahan se vapaaehtoista, ja sellaisia olisi molempien osapuolten toki aina oltava kyseisen asian kanssa puuhastelussa. Olipa motiivina rakkaus tai raha.
Eikä niitäkään ole välttämättä aina niin helppo erottaa toisistaan.

Mutta tuo Baltijsk on pelkkää kulttuurivandalismia!

Anonyymi kirjoitti...

Siistit kartat!

Eniten hymyillyitti toi Son Lönsönin suoramyyntifirman läheisyys genitaalihiekkalouhokseen, kiitokset päivän huumoripläjäyksestä. Taitavat olla samaa yritysrypästä? Tosin, Trump lienee jo myynyt jokusen kuution tuota maa-ainesta?! Joku maansiirtourakoitsija voisikin asettua ehdolle joko kunta- tai eduskuntavaaleissa ja ottaa sloganikseen "hiekkaa sosialismin rattaisiin". Ideaa saa vapaasti hyväksikäyttää/jatkokehitellä.

Ja vanhana sananmuunnos-fanina kommentoija thinker Dillin ja Ykän mainitsemat sanat "sellunpilaaja" ja "levynhävittäjä" ansaitsevat kunniamaininnan, en ihan heti muistanutkaan. Tulee mieleen ne Radiomafian mainiot kuunnelmat 90-luvulta, joissa Pimu-Illu seikkaili mm. Närvänkylässä vai oliko se sittenkin Sorvankylä? No, joka tapauksessa sana kunnanhallitus itsessään asettunee uuteen valoon, kun siitä alkaa vääntämään noita sananmuunnoksia. Näitä onkin sitten todella vaikeaa kääntää muille kielille, ellei jopa mahdotonta. Kertonee jotain suomen kielen rikkaudesta ja monipuolisuudesta.

Noista kiertoilmaisuista sen verran, että jollei enää voi tummahipiäisestä henkilöstä käyttää sanaa "n**keri", niin sitten sille keksitään yhä uusia ilmaisumuotoja, vaikkapa "keeneri" tai "neeperi". Siinä onkin sitten sensoreilla tekemistä, jotta pysyisivät (muka) vihapuheen perässä. Se N-sanahan oli alunalkujaan neutraali, mutta jotenkin vuosikymmenten saatossa siitä tuli paha paha (hyi, hyi), ota näistä nyt sitten selvää?

Jos vakuutusyhtiö käyttäisi nykyään tällaista mainosta, siitä taitaisi nousta aikamoinen älämölö somessa ja lehdistössä? Niin ne ajat muuttuvat, eivätkä aina parempaan suuntaan. Mulle toi musta mies näyttäytyi vain iloiselta hemmolta rannalla, hän taisi tulla juuri uimasta ja kaverin matkavakuutukset olivat kunnossa, ei sen ihmeellisempää. Joku pikkusieluisempi mielensäpahoittaja voisi viitata sanaan "zambo", mikä on Etelä-Amerikan kolonialismin ajoilta mulatin ja mestitsin jälkeläinen eli kunnon cocktail intiaania ja n**keriä, jos siis tälle tielle lähdetään. Eikös sen monikylddyyrisyyden ja -etnisyyden pitänyt olla onni ja autuus, joten miksi nillittää kansojen sekoittumisesta ja siihen käytetystä terminologiasta?


@Tira+, jep ja Mosambikin lipussa on mm. AK-47, ihan kunnioituksesta sen maan itsenäisyystaistelussa Portugalin vallan alta, kas siinä oikein kunnon työkalu. Ja mihinkähän jamaan se maa ajautui itsenäistyessään kun marxilaiset elementit saivat vallan maassa? Taisi pikemminkin mennä ojasta allikkoon (maan sisällissota 1977-1992)....


OT:nä, Kansallisarkiston mukaan suomalaiset SS-joukot syyllistyivät ehkä surmatöihin? Niinno, ainakin venäläisten soturien sellaiseen, mutta olivatko he sitten muka teilaamassa aseettomia siviilejä à la saksalaisten "Einsatzgruppen" tai "Sonderkommandos" eli ns. "erikoiskomennuskunnat"? En oikein jaksa uskoa, koska nämä kaverit olivat ikäänkuin Jääkärien jalanjäljillä oppimassa sotilaskoulutusta yhdessä erään sen ajan eliittijoukoissa maailmassa, vaikka tällä organisaatiolla olikin se poliittinen kytkös natsihallintoon ja -ideologiaan.

Eivät he sentään missään Das Reich- tai Totenkopf-divisioonissa palvelleet, puhumattakaan Dirlewangerin SS-prikaatista. Turhaa jeesustelua sanoisin...- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, joppos 123:lle, tira+:lle, Qroquius Kadille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tuo ”eufeminismi” on muuten harvinaisen osuva termi.

joppos 123: Kyllä. Meillä pieni ammatti- ja tapaloukkaantujien joukko saa määritellä sen mitä puhutaan ja kirjoitetaan.

tira+: Jep. Ja pelottavaa on että niinkin moni ihminen vieläkin flirttailee kyseisen aatteen kanssa.

Qroquius Kad: Itse asiassa koko Kaliningradin alue on jonkun sortin kulttuurivandalismia. Olihan se alue tosiaankin aikanaan Itä-Preussi. Koko alue katosi ja kansa ajettiin huuthemmettiin ja korvattiin toisilla.

Soomepois: Kiitokset. Son Länsönin genitaalihiekalle on jatkuva kysyntä nimenomaan tiedostavissa piireissä. Siellä kun se mieli pahoittuu niin kovin herkästi. Samaa yritysrypästä ovat. Noista sananmuunnoksista tuli mieleen että koskahan nekin pyritään kieltämään. Sinänsä kieliä on vaikea kääntää niin että ajatus säilyy, myös englanninkieli. Esimerkkinä aikanaan tulleet Benny Hill-showt joitten kikka oli paljolti kielen kaksoismerkityksissä ja niitä oli vaikeaa kääntää.

Muistan tuon dzamboo-mainoksen hyvin ja nokitan tarjoamalla Halvan maukasta lakritsaa:

https://www.youtube.com/watch?v=numbCLeS14o

SS-joukoista voi todeta että Suomessa on tietty hysteria että pyritään analysoimaan koko maa rosvolaumaksi. Sota on sinänsä paljasta pahantekoa mutta tulee muistaa että sen SS-divisioonan jossa suomalaiset sotivat komentaja eli kenraali Felix Steiner ei joutunut sodan jälkeen syytetyksi minkäänlaisista sotarikoksista.

Anonyymi kirjoitti...

Toisaalta itä-preussi oli aikoinaan balttilaisten kansojen asuttama ja germaanit tekivät sinne ristiretkiä ja käytännössä murhasivat alkuperäisasukkaat taistelujen lopuksi. Jäljelle jääneet sitten sekoittuivat valloittajiin.
Ari

Veijo Hoikka kirjoitti...

Promillet?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Arille ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

Ari: Totta tuokin. Tapahtui 1200-luvulla ja muinaispreussilaiset katosivat. Tuo kansanmurhaaminen on ihmiskunnalla ikävän hyvin hallussa. Ollut aina.

Veijo: ?

Anonyymi kirjoitti...

Ammattinimikkeiden, jotka päättyvät sanaan "mies", kielenkäytöstä poistamisen jälkeen keksitään uutta poistettavaa.

Seuraavaksi havaitaan tarve poistaa sanat, jotka ilmaisevat tavalla tai toisella sukupuolen. Tällaisia sanoja ovat esimerkiksi äiti, isä, tytär, poika, tyttö, täti, setä, emäntä, isäntä, morsian, sulhanen ja tietysti mies ja nainen.

acc

Anonyymi kirjoitti...

Terve Yrjö.
Hienot kartat. Radanvarsikaupunkia olet kuvaillut jutuissasi ilmeisesti niin hyvin, että se on melkolailla semmoinen mitä odotinkin,oikeastaan muunlainen se ei voinut ollakkaan. Pinnanmaankartta taas oli oudompi, mutta se onkin suurempi kokonaisuus. Moni sijoittelee varmaan mielessään kuvitteeliset tapahtumat omaan todellisuuteensa, ja missä osassa itse olisi suhteessa kuvailemiisi tapahtumiin. Oma tonttini saattaisi sijaita pari kilometriä naakkamosta kaupunkiin päin. Asuisin ehkä mielummin reunansyrjässä.

Jaakko66

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys acc:lle ja Jaakko66:lle & kiitos kommenteistanne.

acc: Ei mitenkään mahdotonta. Tiedä vaikka interpiereskelevät feministit keksivät että syntyvälle lapselle ei saa antaa nimeä vaan joku randomi numerosarja ettei se vaan häiritse lapsen sateenkaarikehitystä.

Jaakko66: Kiva kun miellytti. Jokainenhan mieltää nämä tavallaan ja minä mielsin näin. Pakko tunnustaa että viime aikoina on tullut enemmän liikuttua siinä dystopisessa Radanvarsikaupungissa kuin leppoisassa Pinnanmaassa. Ajat ovat sellaiset.

KKi kirjoitti...

No joo....

"
Jatkossa siis kotiasi remppaa kirveshenkilö, putkihenkilö, sähköhenkilö ja jos töpeksit asiasi jotenkin niin käräjiä käy lautahenkilö.
"

Miksei noi muut voi olla asentajia. Vaan kirvesasentaja? Lautamies kai vois olla oikeustoimihenkilö?

Hyvä vaihtoehto voisi olla sekin, että koko hiton akakoominen lipilaariporukka istuisi, polttais persruohot ja menisi Nokian Pitkäänniemeen kyselemään apua akuutimpaan pahaan oloon.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Voiskos olla niin että näillä tahattomilla koomikoilla ei paha olo helpotu jos sitä ei pääse jakamaan suurissa määrin muillekin?

Anonyymi kirjoitti...

Heh joo Ykä,

toihan oli mitä mainioin lakritsamainos! Brunbergin n**kerinsuukot joutuivat jo aikoinaan ns. myrskynsilmään ja he joutuivat vaihtamaan tuotteen nimeä. Astunee samaan kategoriaan niiden lakritsipiippujen kanssa, koska karkki kuulemma herättää nuorisossa piipunpoltto-ominaisuuksia. Näin ne viisaammat ovat ainakin meille kertoneet. Henkilökohtaisena mielipiteenäni sanoisin - voihan hyvä Jeesus, anna mun kaikki kestää!

Eräässä suomalaisessa dokumentissa (en nyt muista nimeä) oli juttua kun Hangon edustalla haaksirikkoitui myrskyssä ulkomaalainen laiva karille joskus 1920-luvun puolella ja miehistö evakuoitiin maihin. Joku tomera naishenkilö alkoi sitten pesemään puhtaaksi öljyn tahrimia miehistön jäseniä ja hän ihmetteli kun eräästä kaverista ei sitten millään meinannut lähteä lika pois vaikka hän kuinka olisi hangannut puhtaaksi pesusienellä. No, mies oli tietysti pesunkestävä n**keri (heh sananmukaisesti!) ja paikallinen daami ei ollut koskaan aikaisemmin sellaiseen hemmoon törmännyt. Sellainen hassu väärinkäsitys. On siinä myös afrikkalaisella merimiehellä riittänyt naurussa pidättelemistä?

OT:nä, nyt kun Yrjö otit puheeksi Benny Hillin, niin tähän oheen pitää heittää pätkä "Pitkän Jussin majatalosta" (Faulty Towers), John Cleese kärsii aivotärähdyksen jälkeisistä komplikaatioista ja hän koittaa parhaansa mukaan välttää keskustelua toisesta maailmansodasta saksalaisten turistien kanssa. Suoritus ei mene ihan nappiin. Miten voi noin pitkä mies nostaa jalkansa noinkin korkealle, aikas kumiukko ja kunnon karikatyyri preussilaisesta paraatimarssista lol?

Vahinko, etten tähän hätään löydä sitä kohtaa jossa J. Cleese sättii espanjalaista apulaistansa, jonka englanninkielen taidoissa oli todellakin parantamisen varaa ja sen takia (tai ansiosta) sattui hassuja väärinkäsityksiä. Repliikki meni muistaakseni näin "Miten h-vetissä he pystyivät rakentamaan sen Voittamattoman Armadan?" kun Manuelilla kestää hotellin keittiössä kohtuuttoman kauan.

Eli tässä sarjassa pilailtiin tosi pahasti eurooppalaisten kansallisuuksien kustannuksella. Näitä katselee nykyisinkin mielellänsä, kuten "On the buses" - Mennään bussilla-sarjaa. Tarkastaja Blake (jo edesmennyt Stephen Lewis) anyone? Kaverin viiksityyli ainakin viittaa vahvasti tuonne Itävallan suuntaan, ehkä se teki hieman pilaa siitä eräästä tunnetusta "itävaltalaiskorpraalista"?

Kun tosiaankin oppi välttävästi tuon enkun kielitaidon, niin monesta britti-sarjasta aukeni uusi ulottuvuus. Ja sitä saa pitää pienehkönä ihmeenä miten britti Neil Hardwick pystyi luomaan sen humoristisen sarjan Tankki Täyteen kaikkine Sulo Viléneineen & Reinikaisineen?

"Sain halvalla Mäkiseltä" kun Sulo hinausauton osti, mikä jouduttiin toisella hinausautolla tuomaan bensa-aseman tontille. Hieman vakavammin puhuen, Suomi tarvitsisi nykyään noihin poliisi-setiin enemmänkin "Reinikaisia" ja sitten vähemmän sitä "Polpoa". Tämän jälkeen olisin samaa mieltä kuin joskus ennen muinoin v. 2015 "pakolais"kriisiä, jotta poliisi on ystävä....


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Moi, Ykä ja kommentoijakollegani.

Ammattinimikkeet ovat koulutusnimikkeiden osalta jo kauan sitten korvattu särmättömillä ja sukupuolineutraaleilla otsikoilla: kirvesmieheksi kouluttautunut serkkuni totesi jo kauan sitten olevansa virallisesti "talonrakentaja". Toki monet näistä nuoremmista eivät välttämättä tiedä, kuinka päin kirvestä pitää kädessä, saati osaa sitä käyttää. Putkimiehet ovat jotain LVI-ammattilaisia jne.

Lautamies on hiukan eri massaluokkaa oleva nimike. Se kun on lakiin kirjattu luottamusasema, ei koulutuksen tuloksena saatava plakaatti. Tunsimme aikoinaan erilaisten hyvien asioiden "asiamiehiä". Pohjanaan ruotsalainen ombudsman, joka käsite on sellaisenaan lainattu anglosaksiseenkin maailmaan. Kielellinen ero on se sama, joka erityisesti leimaa englantia ja esim. ruotsia: "man" tarkoittaa joissakin yhteyksissä ihmistä yleensä (joskin ihmistä toisissa yhteyksissä tarkoittava ruotsin "människa" on samaa kuin "miehetär", siis feminiinistä sukua). Saksassa termien sukupuolittuminen menee lähemmäksi persoonaa, joten siellä näkyy hassuja kauttaviivalla esitettyjä ilmaisuja, joissa molempia sukupuolia koskevat muodot on esitetty hiukan kömpelösti.

Nyttemmin "asiamies"-virkanimikkeet taitaa olla korvattu virkanimikkeillä "plääplää...valtuutettu". Lautamies on kuitenkin syvempää lainsäädäntöä kuin mikä tahansa virka-asiamies/valtuutettu. Luulen silti, että lähiaikoina lautamiehistä tehdään jotain "oikeusvaltuutettuja". Tämä on arkaaisten juurtemme, meissä olevien vanhimpien kieli-ilmaisujen pakottamista. Kielemme syvimpien merkitysten kuohimista. Enkä hyväksy sitä. Ja kutsun edelleen timpuria, joka ymmärtää kirveenkin käytön merkityksen, ehkä tuota käyttöä osaakin, kirvesmieheksi. Vaikka olisi sukupuoleltaan naisoletettu.

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

Soomepois: Joo, lakritsipiippu on seuraavana pannassa. Ja meillä Kekkoslovakian nulikoilla kun oli vielä ihan oikeita lakritsitupakoitakin. Tuo John Cleesen kävelytaitohan on huipussaan tässä ”ministry of silly walks”-pätkässä:

https://www.youtube.com/watch?v=GfEh9EUS-6g

Noin vakavasti ottaen suunta on menossa siihen että se, mistä saa pilailla on lähinnä rääkyvien tiedostajafeministien määriteltävissä. Ja lopputulos on sitten aika tylsä. Mutta se lienee tavoitekin. Huumorihan on totalitarismin vihollinen.

Achtung: Kiitos lisävalaisusta ja on tosiasia että nimistä ja termeistä särmät hiomalla ja uudet keksimällä siirrytään hyvää vauhtia newspeakiin. Tuosta mainitsemastasi koulutuksen heikkenemisestä voi mainita myös lähihoitajakoulutuksen. Oppilaitoksilla kun on se linja että kaikkien opiskelijoitten pitää valmistua (rahoitus on siitä kiinni) joten lopputuloksena on totaalisen säälitodistuksen saaneita joista autokouluvertauksella voisi sanoa että eivät erota pakkia ykkösestä.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...Anonyymi sanoi oikein: Kansallisarkiston mukaan suomalaiset SS-joukot syyllistyivät ehkä surmatöihin? Niinno, ainakin venäläisten soturien sellaiseen, mutta olivatko he sitten muka teilaamassa aseettomia siviilejä à la saksalaisten "Einsatzgruppen" tai "Sonderkommandos" eli ns. "erikoiskomennuskunnat"? En oikein jaksa uskoa, koska nämä kaverit olivat ikäänkuin Jääkärien jalanjäljillä oppimassa sotilaskoulutusta yhdessä erään sen ajan eliittijoukoissa maailmassa, vaikka tällä organisaatiolla olikin se poliittinen kytkös natsihallintoon ja -ideologiaan.

Eivät he sentään missään Das Reich- tai Totenkopf-divisioonissa palvelleet, puhumattakaan Dirlewangerin SS-prikaatista. Turhaa jeesustelua sanoisin...

Ja Ykä jatkoi hyvin täsmentäen:
SS-joukoista voi todeta että Suomessa on tietty hysteria että pyritään analysoimaan koko maa rosvolaumaksi. Sota on sinänsä paljasta pahantekoa mutta tulee muistaa että sen SS-divisioonan jossa suomalaiset sotivat komentaja eli kenraali Felix Steiner ei joutunut sodan jälkeen syytetyksi minkäänlaisista sotarikoksista.

Minä kun olen tällainen ärräpää-änkyrä mies, niin ostin tuon "kohun" alettua heti antikvaarista Mauno Jokipiin perusteoksen "Panttipataljoona". Toki sen luin aikanani, mutta luenpa uudestaan ja samalla vähän niinkuin rotestina sijoitan kirjastooni näkyvälle paikalle. Ai niin - ja tarkistan - mutta enpäs kerrokaan, koska kirjoitan omalla nimelläni...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Terho. Käsittääkseni tuokin tutkimus oli hyvin tarkoitushakuinen ja mitään varsinaista todistetta se ei esitä. Totta kai on sinänsä selvää että kaikkien maitten sotilaat ovat syyllistyneet sodissa raakuuksiin. Suomessa suomalaisuuden mahdollisimman suuri mitätöiminen on tietysti oikotie yhteiskuntatanhuavaan katu-uskottavuuteen. Ja niin kuin totesin, niin divisioonan komentajaa Steineria ei syytetty sodan jälkeen mistään. Ja hän antoi käskyt.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tähän kohtaan täytyy lausua vakava varoitus, jonka veljemme Korppi on Oikeus minulle lausui ja joka olisi minut muuten yllättänyt huhtikuun toinen päivä:

Google + lakkaa silloin toimimasta, ja sen myötä kaikki sen kautta tapahtunut kommentointi lakkaa.
Eikä vain pelkästään lakkaa, vaan kaikki siihen asti Google +:n kautta lähetetyt kommentit poistetaan blogosfääristä totaalisesti!

Olen yrittänyt nyt muuttaa Google + -profiilini Blogger-profiiliksi; tämän julkaistuttua tiedän onnistuiko.
Tämä siis varoituksena mm. veljillemme Joppos 123, Terho Hämeenkorpi ja Veijo Hoikka:
vaihtakaa Google +:sta Bloggeriin!

Joppos123 kirjoitti...

Sodasta ja siihen liittyvistä teoista kannattaa aina muistaa se, että voittajat kirjoittavat historian kuten haluavat.
Ei taatusti ole koskaan käyty ensimmäistäkään sotaa missä ei olisi tapettu tai muutoin kaltoinkohdeltu myös siviilejä.
Kumma juttu kun nyt jahdataan Suomalaisia Waffen SS:n silloisia sotilaita vain ja ainoastaan huhujen perusteella ja naapuriimme Venäjälle on pystytetty jopa patsaita partisaanien joukkomurhien kunniaksi. Saijan kylä hyvänä esimerkkinä kun ryssä tappoi jopa sylivauvat.
Nykypäivänä unohdetaan omassa alamaisuudessaan se, että varsinainen SS oli ihan eri porukkaa kuin Waffen SS.
Saksahan nämä säännöt on laatinut mutta onneksi Saksalaiset sotilaat ovat alkaneet toimimaan sotilaan säännöillä myös ulkomailla.
Kovia junnuja, kerran saunotin yhden ylikessun Balkanilla Suomalaisessa saunassa kiitoksena hyvästä yhteistyöstä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tuliko edellinen kommenttini perille?

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Qroquis Kad:lle ja mahd. muillekin:
Mitä hemmettiä tuo tarkoittaa på finska oikeasti - ja mitä minä voin tehdä?
Tavallinen tallaaja kun olen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, joppos 123:lle ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, molemmat viestit tuli perille. Tiesin tuon Google+:n homman mutta en sitä että nuo kommentitkin häviävät. Ikävä homma joka sotkee aika pahasti noita kommenttiosastoja. Täytyy ilmoittaa asiasta vielä blogissa erikseen ennen h-hetkeä.

joppos 123: Kyllä. Voittajat kirjoittavat historian. Suomessahan tutkiskelijat saavat automaattista akakoomista katu-uskottavuutta kun ne keskittyvät heittämään ryönää suomalaisten päälle. Noita vihollisen ”partisaanien” toimia Itä- ja Pohjois-Suomessa taas ei oikein jakseta tutkia kun se ei ole muotia.

Terho: Voit luoda itsellesi blogger-tilin. Tai sitten voit jatkaa kommentointia anonyyminä mutta lisäät vain kommenttiin nimesi että tiedetään kommentin olevan sinulta. Mm. Rouva Ano tekee näin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Terho:

ei se Bloggeriin vaihtaminen ole tämän vaikeampaa:

https://support.google.com/blogger/answer/41375?hl=fi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Joo, tuossa oli suht hyvät speksit.