tiistai 26. helmikuuta 2019

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CII


Tuossa aikaisemmassa Antero Lärvänen-jutussa todettiin että suvaitsevais-tiedostavan henkilön henkinen pipi pyörittää pelottavassa määrin koko valtakunnan asioita. Otetaanpa esille pari esimerkkiä:

1. Pepittää niin vietävästiSe, että joku ihminen saa henkisen pipin whatever asiasta on tietysti – tavallisen lautamiesjärjen mukaan – henkilön yksityinen asia jonka ei pitäisi missään nimessä ylittää uutiskynnystä koska ei joka ainoa vitutus ole uutinen. Mutta kun kyseessä on sopivaan utopistiseen ideologiaan sopiva henkinen pipi niin asia tietysti muuttuu. Elikkä: muuan 40-vuotias perheenäiti poltteli päreensä ja veteli kik-herneet nenäänsä kuunnellessaan Radioteatterin Peppi Pitkätossu-kuunnelmaa ja Iltalehtihän pamautti asian valtakunnalliseksi opiksi ja opastukseksi muurahaiskansalaisille. Nainen loihelausui ja Iltalehti toisti näin:

- Jaksossa sanotaan tosi monta kertaa neekerikuningas ja neekerit. En halua selittää lapselle, mikä on neekeri tai neekerikuningas. Lapseni on päiväkodissa, jossa on paljon tummaihoisia lapsia. Olisi katastrofi, jos suvaitsevaiseksi opettamani lapsi alkaisi hokea neekeri-sanaa ihmisten ilmoilla.

- Kieli rakentaa maailmaa, ja Yle tuputtaa lapselleni tällaista tunkkaista maailmankuvaa!

Ruotsin puolellahan Peppikirjoista onkin se neekerikuningas sensuroitu parhaiseen orwellilaiseen henkeen. Se, mitä Astrid Lindgrenin tytär selitti jo vuonna 2015 sopinee hyvin tähän suomalaiseenkin mielensä pahoittaneeseen:

- Ajattelin suojatussa maailmassani, että tämä n-sana, se oli vain sana, joka kuuluu historiaan, ja voinee jäädä paikoilleen. Olen muuttanut mieltäni, koska valitettavasti se on sana, jota edelleen käytetään. Se loukkaa, emmekä yksinkertaisesti voi jättää sitä Peppi-kirjoihin.

”Suojatussa maailmassani”. Se lienee villakoiran ydin. Mutta yleensä ja erikseen voi todeta että valtamediamme nostaa esille juuri tällaisia tapauksia ja mielellään sitten jättää julkaisematta tämän suojellun etnisesti edistyksellisen ryhmän perseilyjä. Totta kai se tekee niin sillä samalla se suojelee myös suvaitsevais-tiedostavaa mieltä joka loukkaantuu niin kovin, kovin herkästi.

2. Kourat mämmissä

Tiedostava henkinen pipi on tullut myös ”Tampere kuplii” sarjakuvafestivaaleilla jo ennen kuin ne ovat alkaneet. Tarkemmin sanoen pipi on tullut tästä julisteesta:Siinähän on Mämmilä-sarjakuvan hahmoja ja yhtenä hahmoista on Mohamed al-Zomal eli Mukku. Itsekin olen Mämmilät aikanani lukenut ja kyseinen Mukku esitettiin siinä erittäin positiivisessa valossa ja varmasti ilman minkäänlaista rasismia. Mutta se ei auttanut nykysuvakkia sillä he valittivat että julisteessa on ”rasistinen karikatyyri”. Sillä ei tietenkään ole merkitystä että sarjakuvan kaikki henkilöt ovat jonkun sortin karikatyyrihahmoja sillä sellaisia sarjakuvat tapaavat olla. No, festivaali sitten antoi periksi ja lupautui poistamaan julisteen. Tässä on usein nähty kaava:

1. Suvakki järkyttyy.

2. Suvakki valittaa.

3. Suvakin valitus otetaan vakavasti ja toimitaan niin kuin suvakki haluaa.

Mitä seuraavaksi? Aletaanko peruskoulussa opettaa että kuvitteellinen afrikkalainen Wakandan valtio onkin täyttä totta ja esimerkki afrikkalaisesta osaamisesta jota me Suomessakin tarvitsemme paljon, lisää ja vielä enemmän?

3. Mistä tulikaan moraalikrapula?

Suvaitsevais-tiedostavan poliisin Jari Taposen logiikka tunnetusti kulkee aivan omia polkujaan. Tässäpä tuorein esimerkki:Kun ottaa huomioon sen asian minkä vuoksi tanskalaiset siirtävät etnisesti edistyksellisiä tyyppejä sille saarelle niin asian tiimoilta herää pari kysymystä:

1. Jos rikollisia ja terroristeja sanoo rikollisiksi ja terroristeiksi niin sekö on paha?

2. Jos rikollisia ja terroristeja kuskaa niin Suomeen kuin muihin pohjoismaihin elätettäväksi niin sekö on hyvä?

Näinkö se meni?

4. Tervetuloa Gävleen

Joskus yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.Ruotsi saisi tietysti tuhota itsensä kaikessa rauhassa jos se sattuisi olemaan saarivaltio keskellä Atlanttia. Mutta kun se sattuu olemaan Suomen naapurivaltio niin eihän tuo ikeniä naurata.

Joka tapauksessa pian ollaan saatu tämäkin talvi lusittua ja perjantaina alkaa – ainakin kalenterin mukaan – kevät. Sitä odotellessa.

35 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Uudin 1:
"Helsingin Kallion alueella kun asuu, ei voi ymmärtää, miten vastenmielinen maailma on ollut vielä vuonna 1996. Olen pahoillani kaikkien lasten puolesta, jotka ovat altistuneet tälle Ylen vihamieliselle ohjelmalle", Anna sanoo.

Niinpä. Siellä Kallion punavihreässä kuplassa kun hopealusikka suussa syntyy, vaaleanpunaisessa pumpulissa kasvaa ja koko ikänsä asuu, jää se ympäröivä maailma realiteetteineen ymmärrettävästi vähän epämääräiseksi asiaksi.
Lieneekö Anna edes kuullut Turun terroristi-iskusta sekä arkipäivän terrorista grooming-jengeineen katuryöstöineen päivineen?
Enpä hämmästyisi, jos ilmenisi, ettei ole.

Uudin 2:
Mämmilää on tullut luettua aika vähän, mutta eikö tuo somali tehnyt siinä maitokahvinvärisen mukulan paikalliselle, tuolloin vielä naimissa olleelle rouvashenkilölle? Ei ehkä aivan viimeisen päälle positiivista.

Uudin 3:
Jari Taponen se tekee uutteraa työtä tulevan poliisiylijohtajuutensa eteen, ellei sitten hypähdä sekoomuksen poliisikansanedustajaksi vähän ennen vaaleja.
Kaikkeahan voi näköjään sattua ja tapahtua, minkä osoitti Ilja Janitskinin lähteminen Väyrysen jengin ehdokkaaksi.

Uudin 4:
Kuten täällä on monta kertaa todettu, meillä on aikakone. Sen nimi on Ruotsin kuningaskunta, ja se näyttää meille mitä odotettavissa on, ellemme saa unkarilaisuuskohtausta ja sellaista ei ikävä kyllä ole näköpiirissä.

Liekö olemassakaan? Emme kuitenkaan voi väittää, ettei vaihtoehtoja olisi ollut tai ettemme olisi tienneet, mitä tuleman pitää.

Anonyymi kirjoitti...

Aina välillä kun menee yli ymmärryksen nämä afrikkalaisten kuvat, niin on hyvä muistaa että google on selain ja hakea vaikka tällainen sivusto:

http://africandigitalart.com/2015/02/encyclopedia-african-political-cartooning/

Jos noista tekisi sämplesivun ja antaisi ymmärtää, ja hyvät ihmiset someraivoaisivat kunnes totuus paljastuu, ett kyl ne afrikkalaiset on hirveitä rasisteja ja blackfeissareita.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa jutussa mainittu 40-vuotias äiti puhui suorastaan "vihamielisestä kielenkäytöstä". Omasta puolestani voisin kuitenkin vaikka lyödä vetoa siitä, että Astrid Lindgren ei käyttänyt tuota n:llä alkavaa sanaa siitä syystä, että hän olisi suhtautunut vihamielisesti joihinkuihin, esimerkiksi "Etelämeren" (=lounaisen Tyynenmeren) saarten asukkaisiin.
Ehkä kyllä hieman alentuvasti, koskapa hän oletti, että sikäläiset ilman muuta hyväksyisivät paikalle sattumoisin eksyneen ruotsalaisen miehen kuninkaakseen. Mutta ei vihamielisesti.

Tosin oikeastaan voisi väittää, että sen n:llä alkavan sanan käyttö tässä yhteydessä oli alun perinkin virhe, koska Tyynenmeren saarten asukkaat tuskin ovat kovinkaan läheistä sukua afrikkalaisille. Mutta onhan niissä saarelaisissakin eroa. Osa Tyynenmeren läntisistä saaristoista lähellä Uutta-Guineaa tunnetaan vanhastaan kreikkalaisperäisellä nimityksellä Melanesia, joka tarkoittaa "mustat saaret" ja viittaa sikäläisten asukkaiden ihonväriin. Mutta ainakin vielä puoli vuosisataa sitten jopa oppikoulujen maantiedon oppikirjoissakin sanotaan, että he eivät olleet samaa rotua kuin ne, joista silloin vielä koulukirjoissakin käytettiin sitä n-sanaa, ja afrikkalaisista poikkeaviakin fyysisiä piirteitä heissä oli ainakin yhtä paljon kuin yhteisiä. Sinne Melanesiaan Lindgren kaiketi kuvitteli sen Kurrekurredutsaaren, jonka kuninkaaksi Efraim Långstrump päätyi. Mutta suurempi osa Tyynenmeren saarista tunnetaan nimellä Polynesia, ja sikäläiset ovatkin jo melkoisesti vaaleampi-ihoisia kuin melanesialaiset.

Tuossa kirjoituksessa mainittu äiti oli huolissaan siitä, että hänen 3-vuotias tyttärensä oppisi sopimattoman sanan neekeri. Ja siksi hän keskeytti sen nauhan kuuntelun lyhyeen, ja selitti pettyneelle lapselle tekosyynä, että kone olisi joutunut jumiin. Luultavasti tyttö ehtikin sen sanan jo kuulla, ja ehkä kysyikin, mitä se tarkoittaa. Äiti pelkäsi, että hän ryhtyisi nimittelemään sillä päiväkodissaan olevia tummaihoisia lapsia. Oma ehdotukseni: jos tyttö kysyy, mitä sana neekeri tarkoittaa, hänelle voisi ehkä (toistaiseksi) vastata, että se tarkoittaa sen saaren asukkaita, johon Pepin isä joutui. Se riittänee siinä vaiheessa, varsinkin jos tyttö ei edes tiedä, että niiden päiväkodissa olevien tummaihoisten lasten vanhemmat ovat muuttaneet Suomeen jostakin kaukaisesta maasta, ja että samaa sanaa on vanhastaan käytetty myös heidän kaltaisistaan. Tuskin voi millään estää, etteikö hän ennemmin tai myöhemmin saisi senkin tietoonsa, mutta se on sitten sen myöhemmän ajan murhe. Yhtä vähän kuin lapsia on ennenkään voitu estää oppimasta kirosanoja, vaikka vanhemmat tai opettajat eivät niitä lapsille opetakaan.)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad:

1: Olen itse aikanani asustellut noilla kulmilla mutta siitä on pitkä aika. Silloin siellä asusteli duunareitakin mutta taitavat olla nykyisin aika vähissä. Mainio tira+ siellä vielä asustelee.

2: Tuota en muista mutta voi olla että ihan niitä viimeisimpiä Mämmilöitä en ole lukenut.

3: Taponen on hyvä esimerkki ajatuksettomasta ja mielipiteettömästä virkamies-papukaijatoistimesta. Hänen urallaan on rajana vain taivas. Janitskinin ehdokkuudestahan näyttää mediassa tulevan akateeminen ylipainetila.

4: Totta. Niin totta. Ruotsi on jo menetetty. Onko meidän pakko mennä samaa tietä?

Ano1: Kiitos linkistä. Osasta kuvista tulisi epäilemättä tiedostava triggeröityminen.

Ano2: Kiitos hyvistä huomioista. Ja veikkaanpa että se kyseinen lapsi oppii aikanaan monikultturismin todellisuuden ihan omin neuvoin vaikka äitinsä selittäisi mitä.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Voihan jeevle !!!

Anonyymi kirjoitti...

Tähän voisi vielä lisätä: mitenhän tuonkin lapsen äiti mahtaisi suhtautua niihin kohtiin Peppi Pitkätossu -kirjoista, joissa Peppi itse kertoo itse keksimiään, mitä kummallisimpia juttua milloin minkäkin maan asukkaista. Ne jutut eivät taida edes vastata mitään vanhoja stereotyyppisiä käsityksiä tai yleisiä ennakkoluuloja, vaan ne ovat Astrid Lindgrenin itse jokseenkin mielivaltaisesti keksimiä. Jossakin maassa muka kulkevat aina takaperin, toisessa he valehtelevat aamusta iltaan, kolmannessa nukkuvat jalat tyynyllä ja pää sängyn jalkopäässä ja neljännessä taas kouluissa vain syödään karamelleja koko sen lyhyen ajan, mikä siellä jää sikäläisten, paljon meikäläisiä pitempien lomien väliin. Ja mitä muita niitä olikaan. Miten mahtavat kyseisten maiden asukkaat suhtautua niihin, jos Peppi-kirjat ovat edes tulleet silläkin tunnetuiksi?

Joppos123 kirjoitti...

Seuraavaksi lienee aletaan pikselöimään leffoista pois etnisesti edistyksellisiä jos joku saa heidän roolihahmostaan peppusäryn.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle, Anolle ja joppos 123:lle & kiitos kommenteistanne.

Terho: Ja, och tammefan och f-f-f-för helvete…

Ano: Aivan jävlar hyviä huomioita.

joppos 123: Ja piru vie, nykytekniikalla se on vielä helppoa. Mikäänhän ei ole niin suuri tragedia kuin edistyksellinen peppukipu.

KKi kirjoitti...

Niinpä niin. Kirjojen sensurointia, niin.

Tuleeko kellekään muulle mieleen historiasta yhteiskuntia joissa sensuroitiin ja poltettiin kirjoja?

Noh, suhtaudun tähän nykyään hyvin suurella mielenkiinnolla. Tulen eläissäni näkemään tasvallan muuttumisen totalitarismiksi. Miten hyvin aikaamme sopiikaan sanonta tiestä helvettiin ja hyvistä aikomuksista.

Kannattaa alkaa pistämään aseiden lisäksi niitä kirjojakin sinne jemmaan...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Jep, tulee mieleen tietyt yhteiskunnat. Ja nämä ns. hyvät ihmiset jotka pelottelevat noilla yhteiskunnilla toimivat juuri samalla lailla kuin ne yhteiskunnat joilla ne pelottelevat. Kannattaa tehdä jemmoja. Monenlaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa, multa on aikanaan Lindgrenin tyttären mediaselitys mennyt ohi. Häpeällistä äitivainajan työtä kohtaan - onneksi Matti "anteeksi" Vanhanen ei taida ainakaan vielä päästä peukaloimaan isänsä julkaisemia geenipoolien suorityskykyjen eroihin liittyviä tutkimuksia.

Mutta niin, "suojatussa yhteiskunnassamme". Sanotaan nyt vaikka siten, että tottakai jokainen vanhempi haluaa varjella lastaan maailman pahalta, niin kauan kuin asia on hänen vallassaan. Mutta vastuullinen vanhempi ymmärtää, että ei voi lastaankaan koko ajan varjella, saati kun tämä tulee aikuiseksi. Siksi valmentaa lastaan myös olosuhteisiin, jotka eivät ole niin pumpuliin suojattuja. Käsittääkseni suurkaupunkien suomalais-alaikäis-oletetut joutuvat yhä enemmän kuulemaan ja ymmärtämään kaikenlaisia halventavia, niin vieraskielisiä kuin hoono soomi -sanoja.

Mämmilä kyllä näyttäisi varsin...vääristyneeltä, jos sarjan afrikkalainen hahmo olisi ainoana piirretty realistisesti, jalona mustana. Kun kaikki muut hahmot ovat hyvin vahvasti karrikoituja. En ihmettelisi, vaikka moni tuon porukan edustaja pitäisi juuri semmoista epätasa-arvoisena kohteluna. Olisi mielenkiintoista nähdä, kellä taito siihen olisi, sellainen strippi, tai vaikka yksi kuva. Sinähän, Ykä, kun kuvapeukalointia hiukan osaat, voisit koettaa rakentaa kirjoitukseen laittamastasi kuvasta ehostettu versio, jossa Mukun päänä onkin jokin realistisesti kuvattu (tai valokuvattu) "jalo villi", Kunta Kinte tms.

Terv. Achtung

Veijo Hoikka kirjoitti...

Tuollaistahan se tahtoo olla. En vaan ymmärrä sitä asiaa, että korkeammalla jakkaralla istuva poliisi Taponen on paha poliisi, sen sijaan enstexhaalariset autoilevat katujen sankarit ovat hyviä (näin väitetään näillä somesivuilla asian olevan). Enstexmannekiinit ovat hyviä, koska retuuttelevat niska-perseotteella ns. kansallismielisiä miekkarivähemmistöjä, mutta ottavat suutkorvat täyteen somalin megafonista kytät-siat-natsienkätyrit - solvauksia, jne jne. En vaivaudu linkittämään videoita näistä pikkuasioista. Minusta kaikki poliisit ovat karikatyyrejä, Mykkäsen ja edeltäjiensä agressiivisia sylikoiria, joilla on lupa aina halutessaan purra Suomen kansalaisia.

Peppi Pitkätossu on rasisti, joka sai rasisiminsa ujutettua sadun kautta viattomaan Suomeen. Äänestäkää RKP:tä.

Pitkässä juoksussa tästä on kysymys: https://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU&feature=youtu.be

Kaikki muu on ajanvietettä videon sanoman toteutumiseen asti.

Anonyymi kirjoitti...

George Orwell 1949: Vuonna 1984
Ray Bradbury 1953: Fahrenheit 451

ei mulla muuta

-.- thinker Dill

Anonyymi kirjoitti...

Minkälainen tuomio räpsähtää käräjäoikeudesta, jos nimittää supisuomalaista neekeriksi?

Anonyymi kirjoitti...

Tietty ihmisaines haluaa sensuroida Peppi Pitkätossua tai joutuu hakemaan sairaslomaa, kun Donald Trump valitaan Yhdysvaltojen presidentiksi. Tällainen väki ei todellakaan ole uutta ihmiskunnan historiassa. He omaksuvat sydämestään kulloinkin muodissa olevan tai lähipiirinsä ideologian. Kiihkeä omistautuminen ideologialle demonisoi kaiken muun ajattelun. Historialliset olosuhteet määräävät, millainen ideologia kulloinkin tulee omaksutuksi. Tämän ihmisaineksen yleisyys tekee osaltaan ymmärrettäväksi esimerkiksi sen, että natsit kykenivät Saksassa pääsemään valtaan.

Viisikymmenluvulla lapsuutensa viettäneestä n-sanan tuomittavuus tuntuu kummalliselta. Se oli tietenkin täysin normaali sana, joka esiintyi kirjoissa ja sanomalehdissä. Sen sijaan oli toinen sana, jonka käyttöä laajasti paheksuttiin, eikä sitä missään painettuna nähtykään. Tämä oli v-sana, jota kuuli käytettävän korkeintaan jossakin nurkan takana. Nykyisin tämä sana tulvii esiin joka tuutista, ja nuoriso, tytöt mukaan lukien, käyttävät sitä sujuvasti, jos ei ihan joka toisena sanana niin ehkä joka kolmantena.

Toinen professori

J. Jörgensen kirjoitti...

Kaikkea muuta kuin lapsen parasta on suojella häntä kaikelta suvakkia häiritsevältä kielenḱäytöltä. Oman terveen järjen käytön opettaminen ja korostaminen myös sanojen, niiden varsinaisten ja viitemerkitysten suhteen, on keskeisimpiä vanhemman tehtäviä. Voihan sitä toki myös korostaa, että hyviin tapoihin kuuluu myös kohtelias kielenkäyttö; että koululaistenkin keskuudessa yleiset homottelu ja huorittelu eivät ole coolia tai sigamageeta, vaan yksinomaan typeryyttä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Onko väki niin herkkää että kun löytyy yksi peppukipuinen inisijä niin kaikki muut pomppii hänen pillinsä mukaan. Lanttumaakarit puhuisivat kaiketi psykopaatista ja narsistista tai jostain kombinaatiosta muut edistyksellisestä sekä suvakista.

Mämmilää tuli sen verran seurattua ettei Mukku ole Syrjäsen äpäreen isä, se oli somppu oliko nyt Rhodokselta vai Kossilta joka tuli Tampereelle vai Helsinkiin ajamaan renkinä taksia ja käväisi Mämmilässä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tästä kirjojen uudestaan "editoinnista" on lyhyt matka seuraavaan vaiheeseen mistä 1800 luvulla elänyt saksalainen runoilija Heinrich Heine osuvasti sanoi:" Das war ein Vorspiel nur, dort wo man bucher verbrennt, verbrennt man auch am Ende Menschen."

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ai niin ostin ajoissa veljen muksuille mustapekka kortit joissa lukee mustapekka, osulan tarjouskorista dvd elokuvat Pekka ja Pätkä Neekereinä ja arabikulttuuria ylistävän Suezilla.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Niin ja Mämmilässä oli karikatyyrihahmoina venäläisiä businessmiehiä, kiinalaisia pääomasijoittajia, köpiksenhinttiekonomeja, mämmiläntiedostavatlesbot, miehenkipeäkiimainen vanhainkodinjohtajatar ja äpäreen saanut neekerin kanssa huorannut Syrjäsen rouva jotta kyllä siellä sitten on tarvittaessa peppukipua joka lähtöön puhumattakaan m-klubista. Mutta yksi juttu näistä karikatyyreistä kun katselee näitä albumeja niin semmoisia näkee elävässä elämässä, Kallio nyt ehkä olla omalukunsa teletappi yhteiskuntana ja maailmana. Joku tusinataiteilija Kosonen kertoi itse tuttu polliisivideosta youtubelta ei ollut eläissään nähnyt eikä tuntenut ketään perussuomalaista mikä kertonee kaiken näistä mielensä pahoittajista

AaJii kirjoitti...

En ymmärrä miten vaikeaa on vaan sanoa lapselle, että ennen neekeri oli OK ja neutraali mutta nykyään haukkumissana jolla ei saa päiväkotikavereita nimitellä. Jos sanoo, niin menee kännykkä/tv/jokumuukiva kieltoon.

On se jännä että joskus on ihmiset sodastalin selvinneet. Nyt vähän on pienemmät aiheet ahdistua

Anonyymi kirjoitti...

Kalliohan on paitsi nimbyjen myös pöyristyjien lintukoto, heillä ja vain heillä on se ainoa tieto mistä milloinkin on tarpeeksi cool tuohtua. Joka päivä aihe uus, mutta tuo n-sana nyt autojen lisäksi on tietenkin kestosuosikki. Tosin Kalliossa ei japanilaisten kesäturistien lisäksi juuri etnisiä näe Kaarlenkadun vokista huolimatta. Eiväthän hipsterit halua tänne afrikkalaisia jotka kuulemma ovat kotimaissaan syöneet lihaa, jopa uhanalaisten eläinten. Brutaalia porukkaa ja sitä paitsi ei heidän basaaritouhujaan tarvita tänne pilaamaan meidän huisinhauskoja block-partyjamme ja pridetouhujamme. Eihän ne jumalauta osaa edes fillaroida!

Gävle on Gevalia-kahvin syntysija, joten tuo tervetulomainos oli aika pliisu, liian vaalea ihonväri kahvipapua merkkaamaan. Olisi pitänyt ottaa mallia Tajukankaan tänään esittelemästä minuutin videosta jolla Linköpingin kaupunki etsi kesätyöntekijöitä. Siinä oli ihan oikean kahvipavun värinen (tumma paahto) somalityttö. (En valitettavasti vieläkään osaa tehdä linkkejä mutta löytynee helposti.) Kyllähän mainosfirmoja jo 80-luvulla kutsuttiin huorahausseiksi, mutta vähänpä tiesimme mihin sfääreihin yltävät. Tosin maksaja päättää, ja Linköping oli sitten päätynyt tällaiseen tulkintaan yhtälössä somalit ja työ. Pelkkä ajatuskin työstä sain tytön pyörimään onnesta. Vielä koskettavampaa olisi ollut, jos mainoksessa olisi käytetty miespuolista somalia. Uskottavuuden kustannuksellakin.

Onneksi tant Astrid on päässyt jo manan majoille, suvakkifatwa olisi rasittavaa vanhukselle.

Millainen on yhteiskunta, joka sensuroi satukirjoja mutta ei sanaakaan raamatusta tai Mein Kampfista? Länsimainen hyvinvointiyhteiskunta.
tira+

Qroquius Kad kirjoitti...

Miksikö Taponen on Paha Poliisi mutta enstexhaalarit Hyviä...
ehkä siksi, että enstexhaalarien on pakko tehdä mitä Taponen käskee. Vaikka eivät haluaisi.

Mutta kun ei se edelleenkään ole niin helppoa kieltäytyä, jos on kaksi alle kouluikäistä lasta asunnossa, joka on vielä pankin omaisuutta:
sille virkamerkkinsä menettäneelle poliisille kun ei uusia töitä löydy ainakaan yksityiseltä turvallisuusalalta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, Veijo Hoikalle, thinker Dillille, Anolle, Toiselle professorille, J. Jörgensenille, Patelle Pankavaarasta, AaJiille, tira+:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.


Achtung: Eikös Amerikoissa se yksi geenitutkija joutunut yliopistolliseen pannaan kun se julkaisi vähän samanlaisia tuloksia kuin Tatu Vanhanen? Voisi sanoa että virallinen yliopistomaailma ei vaadi tutkimuksissa totuutta vaan utopian mukaista valehtelua. Ainakin yhteiskuntatanhuavalla puolella. Tästä ”suojatusta yhteiskunnasta” ja kyseisestä Peppi Pitkätossusta triggeröityneestä naisesta voi olettaa että hän on ns. curling-vanhempi ja sellaisten lapsia tulee minun laitoksiini. ”Minä suojelen sinua kaikelta enkä koskaan sano ei”. Luulen, ettei kuvankäsittelytaitoni riitä siihen mitä kysyit. Jos jätkän naama näkyisi kokonaisuudessaan niin ehkä, mutta siinä on pottunokan naama edessä. Ehkä se sopiva henkilöoletettu olisi se ”Black Panther”:

https://i5.walmartimages.com/asr/1530b71e-b315-4366-ab17-16e414494fa8_1.b1de9d7004b257a374c1a95adc1f8c7a.jpeg?odnHeight=450&odnWidth=450&odnBg=FFFFFF

Veijo: En ole menettänyt täysin uskoani kenttäpoliisiin mutta mainitsemasi tapaukset kyllä rapauttavat luottamusta. Ja nimenomaan linkittämästäsi on kysymys.

thinker Dill: Lisätään vielä Aldous Huxley 1932: Brave New World

Ano: Jaa-a… siinäpä olisikin tuomarilla pulma.

Toinen professori: Tällainen ihmisaines ei todellakaan ole uutta mutta väittäisin että näillä hysteerikoilla on nykyisin valtaa enemmän kuin koskaan ennen.

J. Jörgensen: Olen samaa mieltä.

Pate Pankavaarasta: Kiitos hyvistä huomioista.

AaJii: Joo. Silloin aikanaan ihmisillä ei ollut aikaa eikä varaa ahdistua ihan pienestä.

tira+: Joo, hipsterit ovat laumaeläimiä ja viihtyvät omissa laumoissaan. Etninen diversiteetti jätetään sitten muurahaiskansan ongelmaksi. Ja länsimainen hyvinvointiyhteiskunta ei luonnollisesti sensuroi sanaakaan sosialistisista julistuksista.

Qroquius Kad: Valitettavasti näin on. Poliisinkin pääelinkeino on syöminen.

Anonyymi kirjoitti...

Tere.
Sanoisin noista enstexhaalaripolliisesita sen, tää nuo mainitut isänmaallisia kyöräävät olivat/ovat nätiä taposen miehiä eli helsingin polpon kavereita. Ja vielä niitä pahimpia, oikein näkyivät nauttivan kun saivat retuuttaa kansalaisia.
Sitten siihen Pepin"äitiin", jostakin on jäänyt/tullut sellainen mielikuva että hän olisi ollut "lepakko". No jos kerran on lapsi niin lienee ainakin keraan saanut, tuskin keinohedelmöitystä käytetty arvelee Huru-ukko

Veijo Hoikka kirjoitti...

Pieni kommentti QK:n kommenttiin.
Ilman johdantoa kysyin ystävältäni palomieheltä: Jos menet tulipalopaikalle ja tiedät palavassa talossa olevan ihmisiä, mutta ylin pelastuslaitoksen pomo on määrännyt evakuoitavaksi kauempana olevan talon, joka ei ollut vaarassa edes syttyä tuleen. Kumpaan taloon menet. Hän vastasi: menen pelastamaan palavassa talossa olevat ihmiset.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne. Veijon vertaus on hieman epäreilu sillä ei palopäällikkö anna tuollaista käskyä eikä tuo ole ihan suoraan verrannollinen poliisin toimintaan. Mutta toisaalta ymmärrän vertauksen pointin ja minulla on samanlainen mielikuva Helsingissä toimineista kenttätason poliiseista kuin Huru-ukolla.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ykä

Saattaa vaikuttaa jankkaamiselta, mutta "ylin pelastuslaitoksen pomo" ei taida olla palopäällikkö ( https://fi.wikipedia.org/wiki/Simo_Weckst%C3%A9n ). Toisekseen palopäälliköistä tuskin löytyy yhtään arvopohjaltaan niin mätää pol-palopäällikköä, joka esimerkkini mukaista käskyä antaisi.

Esim. Hgin kaupungin pelastuslaitos:

https://www.hel.fi/pela/fi

Sieltä: Väestönsuojelu

"...meidän kaikkien tulee varautua moninaisiin vakaviin häiriötilanteisiin ja jopa poikkeusoloihin, jotka äärimmillään voivat ilmetä aseellisena selkkauksena."

Kun kaivetaan pyssyjä esiin, tuskin palopäällikkö on tulenjohtajana.

Itse asiassa tarkoitin Ylintä pomoa eli tasoa ministeri(ö), jolta kyllä esimerkkini kaltainen komento voisi ainakin joissakin tapauksissa tulla.

Meidän pitää toki muistaa, että poliisien vajavaisista resursseista ei riitä pikkumurtojen ja rosvoilun selvittelyyn. Sen sijaan vakavammat rikokset, kuten pullan luvaton käyttöönotto vaatii resurssien täyden liikekannallepanon:
https://www.nykysuomi.com/2019/02/22/tampereen-poliisi-pullavarkautta-selvittamassa-pullia-turmeltui-myyntikelvottomaksi/

Arvopohjat ratkaisevat, Suomessa.

Pullasta puheenollen, pullakuskeja olen aina arvostanut https://www.youtube.com/watch?v=YR98-NjCwbE

Kissamies kirjoitti...

Jos klassisita totalitaarisista dystopiakirjoista puhutaan, niin on hyvä mainita Jevgeni Zamjatinin romaani Me vuodelta 20-luvulta.

Anonyymi kirjoitti...

@thinker Dill ja Pate Pankavaarasta,

teidän kommenteistanne onkin sitten kukonaskel tällaiseen meininkiin, pläjäys historiasta ja Stalinin salainen poliisi. Tuben syövereistä löytyi myös tällainen englanniksi tekstitetty (kiitokset tuntemattomalle kääntäjälle) leffa 90-luvun alusta kuin Tshekisti - Чекист, kertoo karulla tavalla NL:n salaisen poliisin toimintatavoista.

Näin Ykän bloggauksia lainatakseni, elokuvan loppupuolella tshekistin luona on tainnut vierailla se Epäilyksen Piru? Poliisi-sedät sen kuin lukevat pidätettyjen listoja ja lähes joka ainoa tuomio on tyyliin "na strel" - teloitusryhmän eteen. Eräässä kohdassa tshekisti-kollega luettelee listaa ja sanoo kollegansa nimen, johon toinen toteaa kuin apteekin hyllyltä "na strel" sen enempiä tuuminkeja. Tähän kollega päästää räkäisen naurun ja toteaa "sainpas sinut!". Se niistä juonenpaljastuksista, loput selviää sitten katselemalla.

Mutta kuten pätkän lataaja onkin hyvin todennut "tätä pitää näyttää/opettaa kouluissa ja yliopistoissa"....


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veijo Hoikalle, Kissamiehelle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Veijo: No hieman jankkaamiselta joo, koska ymmärsin kyllä viestisi sisällön. En usko, että koko kenttäpoliisi on politisoitunut mutta vittumaisessa puun ja kuoren välissähän ne ovat sillä poliisijohto taas on kokonaan politisoitunut ja se toimii todellakin sen kuuluisan ”arvopohjan” mukaisesti.

Kissamies & Soomepois: Kiitos vinkeistä. Silloin tshekistien aikaanhan käsittääkseni oli olemassa (Leninin siunaama ja suunnittelema) systeemi että tietyn alueen ihmistä on etukäteen laskennallinen osuus kansanpettureita ja niitä kohdellaan niin kuin kansanpettureita kuuluu kohdella. Aivan sama oliko kysessä syyllinen eli ei.

Hemuli kirjoitti...

Ikäviä dokumenttejä... Yle rahoittaa dokumentin mutta totuus ei miellytä, joten dokumentti sensuroidaan

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006018140.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Hemuli. Jep. Kuvaa hyvin aikaamme. Vain propaganda hyväksytään.

TimoTuomio kirjoitti...

Tosta Mämmilän Mukku jutusta tuli miäleen, et nythän nää on sit keksiny ”suvaitsevaisen ikiliikkujan”!?
Ensin poistetaan kaikista kirjoista, sarjakuvista ja julkaisuista kaikki nee...eiku...ex-neek...eiku...runsaspigmenttiset länsimaisten yhteiskuntien pelastajat. Ja sit ku se on saatu aikaseks, ni nää ”rupit” pääsee möykkäämään et: ”Täähän on saatana RASISMIA ku meitä neekereitä (tässähän tätä rumaa sanaa kai sentään voi vielä käyttää kun sen sijoittaa ruman itsensä suuhun, eikö? Ainakin oon amerikkalaisten ”rupien” huomannu paljon toisiaan tällä sanalla kutsuvan) ei esiinny missään painetuissa julkasuissa!”.

Bravo!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, TimoTuomio. No perhana. Tuostahan joku tekee vielä itselleen leipäpuun.