lauantai 8. elokuuta 2020

ERÄS VIRSTANPYLVÄS


Minullahan on tuolla blogin alareunassa Bloggerin oma kävijämittari joka on laskenut sivunnäytöt blogin aloittamisesta saakka ja nyt se ylitti viiden miljoonan rajan. Aikaisemmin siinä oli Site Meterin mittari mutta se lopetti toimintansa muutama vuosi sitten ja sillä mittarilla oltaisiin ehkä ylitetty vasta kolmen miljoonan kävijän raja koska se laski vain yksittäiset käynnit. Joka tapauksessa lukemaa voi pitää varsin hyvänä tällaiselle marginaaliblogille. Erityisen ilahduttavaa on tietysti kommenttien määrä josta blogger ei pidä lukua mutta joita käsittääkseni on jo useita kymmeniä tuhansia. Kommenttien määrä ja erinomaisen hyvät kommentoijat tekevät niin tästä, kuin monesta muustakin samanlaisesta blogista sellaisen virtuaalisen Veijo Esson baarin missä sana on vapaa ja joita niin valtamedia kuin valtakoneisto syvästi inhoavat.

Olen aikaisemminkin todennut että aloitin kirjoittamisen vuonna 2007, syynä yleinen kyrpiintyminen vallitsevaan tilanteeseen. Saattaa olla, että kuulun siihen kuuluisaan ”kahdenkymmenen ensimmäisen netsin” joukkoon. Ajattelin silloin että kirjoitan muutaman jutun, huomaan, että ei tää ketään kiinnosta ja lopetan tuumien että tulipahan edes yritettyä.

Toisin kävi, blogi elää jo neljättätoista vuottaan ja kirjoituksia on läjässä 1414 kappaletta. Niitä sivunnäyttöjä on bloggerin mittarin mukaan 60.000 – 80.000 kuukaudessa. Kesäkuukaudet ovat luonnollisesti hiljaisimpia. Sinänsä aika ajoin mieleen tulee että mitä järkeä tässä oikeastaan on sillä eihän tilanne mihinkään muutu ja tavallinen suomalainen on edelleenkin kuuliainen itäsaksalainen joka äänestää mitä käsketään. Ajattelin kuitenkin että jatkan ainakin vuoden 2023 vaaleihin saakka. Mitä muutakaan tässä voisi tehdä? Kun tulee mutistua kumminkin niin mutistaan sitten porukalla eikä pelkästään yksinään poskilihoihinsa.

Jatkamista kannustaa tietysti myös se, että kirjoittamisesta on tullut harrastus. Kirjoitukseni voidaan jakaa karkeasti kolmeen osioon:

1. Puhdas agitprop joka on tietysti tämän blogin pääidea. Myös tietyt fiktiiviset jutut esim. Epäilyksen Piru ja Antero Lärvänen-jutut kuuluvat tähän osioon. Joskus agitproppia on helpompaa ja mielestäni tehokkaampaa ja ainakin kirjoittajalle mukavampaa tehdä tarinamuodossa.

2. Fiktiiviset tarinat jotka tietysti osittain menevät päällekkäin agitpropin kanssa mutta joita on mukava kirjoittaa. Joskus ne tarinat venyvät kymmenien sivujen mittaisiksi. Ovatko ne sitten onnistuneita vaiko ehkä eivät on taas oma lukunsa.

3. Jotain ihan muuta-jutut jotka ovat vaan sellaista mukavaa ajanvietettä. Nehän ovat yleensä sellaisia ajankuvajuttuja erityisesti 1970-luvun Kekkoslovakiasta ja mukana on myös paljon sotilaallista ja muuta historiaa.

Joka tapauksessa blogia ei ole olemassa ilman lukijoita ja kommentoijia. Esitän lämpimimmän kiitoksen lukijoille ja erityisesti kommentoijille ja laitanpa vielä muutamia hyviä kommentoijien heittoja. Moni hieno heitto jää varmasti tästä pois mutta niin kuin sanoin aikaisemmin, kommentteja on tullut matkan varrella kymmeniä tuhansia.



Valtsu:

Hieman pelkään, ettei Hyvien Ihmisten puolella ole kukaan huomannut olleensa väärässä: jos syyrialaisten nälkäkuolevien lasten vaihtuminen irakilaisiin hyvinvoiviin miehiin ei haitannut, niin ei haittaa mikään muukaan.

Ihminen on mestari valehtelemaan itselleen. Jos maailma ja ideologia ovat ristiriidassa, usein maailma häviää.

*

keski-ikäinen pikkupoika:

No ei ihme sitten ettei Suomen somalit ole töissä. Niitähän kun on kuitenkin vain se parikymmentä tuhatta ja jos sellaisen porukan pitää elättää kaikki yli viisi miljoonaa suomalaista niin missä välissä sitä muka töihin ehtisi?

*

Becker:

Luin juuri että Ruotsissa monet suuret mediat ovat lopettaneet aprillipilojen julkaisun. Ihmisillä alkaa olla vaikeuksia erottaa niitä normaalista uutisoinnista.



Qroquius Kad:

Sinänsä mielenkiintoista olisi nähdä, miten maamme nykyinen eliitti puolustautuisi Budapestissa vuonna 2025 järjestettävässä Euroopantuhoamissyyllisyysoikeudenkäynnissä. Vetoisivatkohan he siihen, ettei Suomi ollut rikosten tapahtuessa enää itsenäinen valtio, vaan EU:n osavaltio jonka oli toteltava liittovaltion käskyjä?

Toisaalta edellämainittu ei kelvannut enää Nürnbergissäkään puolustukseksi, ellei voitu osoittaa käskyn tottelematta jättämisen aiheuttaneen todellista vaaraa alaisen omalle hengelle. Voitaisiin olla jännän äärellä.

*

Becker:

Suomessa asuu maailman onnellisin kansa, sillä siellä miehetkin synnyttävät.

*
Ano:

6-vuotias ei ole kykenevä päättämään mitä syö, juo, miten pukeutua tai huolehtia hygieniastaan jne mutta nämä pellet ovat valmiita luovuttamaan tällaiselle raakileelle päätäntävallan sukupuolen korjausleikkausten suhteen. Pikku juttu, vähän kuin valkkaisi karkkipäivänä lontoon rakeiden ja englannin lakritsin välillä.



Tuumailija:

Välillä mietin että se kuuluisa äkkirysäys pysäyttäisi tämän ja avaisi ihmisten silmät. Mutta nyt iski pessimismi: entäs jos sitä rysäystä ei tulekaan, vaan roikumme koko ajan löysässä hirressä? Palveluita karsitaan yksi toisensa jälkeen hiljalleen, ja tilalle tulee erilaisia silmänlumepalveluja joita sitten hiljaisuudessa vähitellen ajetaan alas. Ei nämä muutokset tapahdu yhdessä hetkessä, vaan hiljaa hivuttamalla jolloin kansalaiset tottuvat, mitään liian äkkinäisiä muutoksia ei tule, kunnes lopulta löydämme itsemme jostain kolmannen luokan haisevasta, köyhtyneestä ja rappioituneesta Suomen eurostotasavallasta. Samaan aikaan Viro porskuttaa. Tätä menoa näemme päivän, jolloin rikkaat virolaiset turistit tulevat Suomeen ostamaan halpaa viinaa ja suomalaiset raksamiehet pyrkivät töihin Viroon.

*

Qroquius Kad Unkarista:

Populismin voisi suomentaa kansaan vetoamiseksi.

Valtiomies ottaa selville, mikä on kansakunnan tahto ja mikä on parasta valtakunnalle. Hän lupaa tehdä sen mukaista politiikkaa, saa kansalaisten äänet ja pitää lupauksensa, saaden kansalaisten tuen ja kannatuksen jatkossakin.

Tämä on kuulemma väärin, eikä demokratiaa laisinkaan.

Populismin vastakohta on elitismi.

Siinä kapea eliitti tekee mitä sitä sattuu huvittamaan ja mikä sitä eniten hyödyttää. Laskut maksatetaan muurahaiskansalaisilla, jotka saavat äänestää sellaisissa vaaleissa, joissa jo etukäteen on ilmoitettu yhden puolueen olevan hallituskelvoton, ellei saa vähintään 51 % äänistä.

Tämä on sitten demokratiaa, meille sanotaan ja opetetaan.

*

Simo:

Sukupuoliroolejahan pyritään nykyään muokkaamaan suurten filmiyhtiöiden toimesta ihan urakalla. Nykyään miespuolinen toimintaelokuvan sankari alkaa olla harvinainen, ja mallin muotoiset leidit pistää äijiä pinoon ihan urakalla elokuvissa. No nuoret naisethan tästä tietenkin ajattelee, että heidän pitää pystyä samaan ja olla esikuviensa mukaisia vahvoja suojelijoita. Ikävä kyllä aika harvalla taitaa fysiikka riittää kovan paikan tullen.



Ano:

A-studiotakaan ei viitsi enää katsella. Otsikoista tietää jo agendan. Vastaukset on valittu, niihin käsikirjoitetaan sopivat kysymykset ja vieraiksi kutsutaan henkilöt jotka vastauksillaan agendan vahvistavat. Journalismilla ei ole tämän kanssa mitään tekemistä.

*

Qroquius Kad:

Kuvitteleeko joku, että Ukrainan sodan alettua maahamme olisi voinut kävellä paperittomina 32 500 vaaleaa, sinisilmäistä, pitkäsääristä nuorta ja nuorehkoa itäukrainatarta? Moni mies olisi ottanut heidät vastaan, mutta heiltäpä ei olisi kysytty mitään. Kas, maahanmuuttopolitiikkaamme kun tehdään naisten halujen ja himojen mukaan.

*

tira+ siihen kun palo- ja pelastusala suunnittelee testejä siten että naisetkin pääsevät helpommin koulutukseen:

Voi hyvänen aika. On siis väärä tapa testata fyysistä voimaa testaamalla fyysistä voimaa.



Huru-ukko:

Jos se hiilidioksidi on niin kamalaa myrkkyä, niin miksiköhän tomaatinkasvattajat Närpiössä sitä niin innolla kasvihuoneisiinsa suihkivat?

*

tira+:

Enpä juuri erottelisi opportunisteja ja utopisteja, yhtä vahingollisia kun pääsevät päättäviin asemiin eli vaikuttamaan muiden ihmisten elämään. Utopia on ihana haavekuva, jonka toteuttamiseen ei missään tapauksessa haluta uhrata senttiäkään oma rahaa.

*

Qroquius Kad:

Mitä ne ovat, ne kuuluisat Eurooppalaiset Arvot? Yksikään eliitin edustaja ei ole määritellyt, mitä ne ovat, mutta useaan otteeseen on mainittu mitä ne eivät ole.

Kun Visegrád-maat kieltäytyvät ottamasta kaduilleen afrikkalaisia ja islamilaisia ryöstäjiä, raiskaajia, tappajia ja terroristeja, Suomen ja EU:n eliitti raivoaa näiden rikkovan Eurooppalaisia Arvoja.

Kun unkarilaiset äänestävät vapaissa vaaleissa valtiomiehiä, jotka lupaavat ajaa kansakuntansa ja valtakuntansa etuja pitäen lupauksensa, Suomen ja EU:n eliitti raivoaa Unkarin rikkovan Eurooppalaisia Arvoja muuttumalla diktatuuriksi.

Kun Perussuomalaiset ja sen veljespuolueet vastustavat EU:n kehitystä Euroopan Neuvostoliitoksi, joka tuhoaisi eurooppalaiset kansallisvaltiot kansakuntineen, Suomen ja EU:n eliitti raivoaa heidän vastustavan Eurooppalaisia Arvoja.

Kyllä tässä alkavat nuo Eurooppalaiset Arvot tulla jo koko lailla tarkoin määritellyiksi sen kautta, mitä ne eivät ole.



Pate Pankavaarasta:

Päättäjillä ja virkamiehillä tai muuten itsensä tärkeiksi tuntevilla on aina ollut asenne että heillä on länsimaiset vapaudet ja itämaiset oikeudet.

*

Qroquius Kad:

Luottamukseen liittyy myös tunnettu vertaus, että se on kuin peili:
jos sen rikkoo, sen voi korjata, mutta rikkomisen jäljet näkyvät silti kaikille ikuisesti.

Nykyinen poliittinen, hallinnollinen ja mediaeliittimme on ottanut suorastaan asiakseen rikkoa peilejä - ja väittää naama pokerina peilin olevan täysin ehjä; jos muurahaiskansalainen ei näekään peilistä enää mitään, se on hänen vikansa!

Ja aivan liian moni kansalaisemme tämän kaiken jälkeen vain tuijottaa sitä rikottua peiliä ja uskottelee itselleen näkevänsä siinä jotain, koska eliitti on käskenyt hänen nähdä.

*

Seppo Oikkonen:

Olen kuullut useammankin kirjailijan ja elokuvaohjaajan suusta saman toteamuksen: vaikka keksisit kuinka hurjan fiktion, kohta itse todellisuus panee paremmaksi. Ihminen ei yksinkertaisesti kaikella järjellään voi kuvitella mitään niin tyhmää kuin mihin todellisuudessa voi törmätä.




Kissamies:

Olin hädin tuskin äänestysikäinen vuonna 94 ja saivat huijattua äänestämään EUn puolesta. Sanoisin että hyvä argumentti äänestysikärajan nostoon.

*

Reijo Koiras:

Minun sukupolveni ei tätä projektia aloittanut, mutta ei ole sitä kyllä keskeyttämässäkään. Päinvastoin, pökköä lyödään pesään niin maan perkeleesti. Se ero minun ikäluokkani ja noiden 90-luvulla syntyneiden välillä on, että me vielä muistamme sen 80-luvun impivaaran ja joudumme siksi turvautumaan jonkinasteiseen ajatusakrobatiaan vakuutellessamme, että nykyinen asiaintila olisi sitä impivaaraa parempi. Ainoa mitä voin ikäluokkani puolustukseksi sanoa on se, että olimme vielä melko nuoria kun aivopesumme alkoi.

*

Rouva Ano BLM-mielenosoituksista:

Some-aikakaudella on niin helppoa höynäyttää porukkaa mukaan mihin tahansa. Uusi uljas nuoriso on aina median mukaan parempaa kuin edellinen saapumiserä; fiksumpaa, koulutetumpaa ja kielitaitoisempaa, mutta eipä nämä tempaukset taida sellaista todistaa. Vai onko niin, että ”Refugees welcome”, ”Meillä on unelma”, ”Ei natseja Turkuun” -mielenosoitukset ja koulusta pinnaamiset maailman pelastamiseksi Greta Thunbergin johdolla ym. ovat vihervasemmiston masinoimia mielenosoituksia ja pelkkää jatkumoa Koijärven porukalle ja taistolaisten rauhan junille ja marsseille. Joidenkin lippujen perässä sopulilauma aina ryntää, niissä lipuissa ei ole siniristiä ja jos sellainen Itsenäisyyspäivänä toisella porukalla on, se täytyy sabotoida.

Mitä nämä Amerikassa kulovalkean tapaan leviävät mellakat ovat muuta kuin anarkiaa? Kun tällaiselle toiminnalle poliittiset nuorisojärjestöt antavat tukensa, olisiko syytä tarkistaa valtion pussista myönnettäviä avustuksia?



heppa:

Se vaan jaksaa ihmetyttää, että kun nämä rähmällään olijat eivät järjestä vastaavia protesteja ja kannanottoja/mielenilmauksia Suomessa tapahtuvia matu(joukko-)raiskauksia/-rötöstelyjä/-väärinkäytöksiä vastaan?

Siinä olisi ilmeisesti liian oikeaa asiaa protestoida.

*

Toinen professori:

Joskus kauan sitten joku, en muista kuka, sanoi suunnilleen näin: Asettumalla ehdokkaaksi poliittiseen tehtävään henkilö osoittaa sellaista luonteenlaatua, että ei ainakaan häntä tulisi siihen tehtävään valita.

*

Qroquius Kad:

Pahojen voittoon tarvitaan vain, etteivät hyvät tee mitään.



Tuumailija:

Kuulin kerran vasemmistoanarkistin itsensä suusta, kun joku kysyi että mikä niissä mielenosoituksissa on niin hienoa: vastaus oli että se joukkovoiman aikaansaama yhteisöllisyyden tunne, huuma ja voimantunne on jotain mitä kokee vain miekkareissa.

Se kertoikin ihan tarpeeksi. Näissä jutuissa on kyse vain tunteista, hurmoksesta ja ideologiauskovaisuudesta.


*

Seppo Oikkonen kirjoitti…


Kyllähän tuossa pakkorakastamisessa jokin totalitarismille ominainen ehdottomuus taitaa ilmetä. Ihminen ei saa enää valita ystäviään.

*

tira+:

Aina kun joku kehtaa julkisesti esittää ei-työperäisen maahanmuuton hillitsemistä, media kertoo opettavaisesti että Suomessa on erittäin vähän etnisiä joten lisäähän niitä pitäisi päinvastoin saada. Miksi näitä vähäisiä määriä varten on sitten valjastettu valtava määrä suomalaisia pitämään huolta heidän kaikinpuolisesta hyvinvoinnistaan ja opettamaan jo päiväkodeista alkaen suomalaisille heidän kunnioittavaa kohteluaan? Mihin esim. vähäinen määrä somaleita tarvitsee suomalaisten rahoittamana yli sata järjestöä?



Joppos123:

Eikös neekereiden hävittäminen erilaista pakkauksista ole silkkaa rasismia, kohta varmaan ne otetaan pois myös mainoksista? Itse jos olisin edes varttineekeri alkaisin kysellä miksi rotuni ei kelpaa jonkin brändin tuotteen pakettiin.


*
Ekku:

Setämiesten ja käppäukkojen itsetunto on sen verran kehittynyt, että näille termeille voi päästää paskaisen naurun ja silloinhan niiden keksijät ei pääse tavoitteeseensa.

*

Joppos123:

Mätäsalo on juuri julistanut Suomen olevan askeleen lähempänä diktatuuria. Uusi tasa-arvokäsitys on sitten jatkossa intersekstionaalinen feminismi. Arvaappas Ykä ja kumppanit millä portaalla me heterot, lihaasyövät, valkoiset käppäukot ja akat uudessa kastijärjestelmässä ollaan?



KKi:

Utopiat ovat nyt muotia täällä pohjoisessa. Ruotsi alkaa pikkuhiljaa, normaalin kehityksen mukaisesti, muuttua utopiaa seuraavaksi dystopiaksi. Suomi seuraa edistystä perässä.

*

YYZ:

Intermitkälie feministithän ovat joukkona meidän päiviemme taistolaisia: typeriä, omahyväisiä ja intoa täynnä.

*

Qroquius Kad intersektionaalisesta feminismistä:

Sitähän tässä toivoisi, että Huti-Maisa ja hänen interfemppusiskonsa tekisivät juuri noin:
tunnistaisivat oman etuoikeutensa länsimaisena naisena, jolla on pelkkiä vapauksia ja oikeuksia vailla vastuita ja velvollisuuksia. Ja ymmärtäisivät oman asemansa perustuvan vain ja ainoastaan sille, että valkoinen lihaasyövä persvakomies on antanut sen heille ja suojelee heitä päivästä toiseen saamatta palkakseen muuta kuin vittuilua.

Vaan kuinkahan kauan? Ja mitä sen jälkeen?



Rouva Ano:

Kun hallituksen ohjelmat alkavat muistuttaa Saara Särmän ja Rosa Meriläisen perustaman ajatushautomo Hatun aikaansaannoksia, ollaan merkillisellä tiellä.

*

Pyssymies henkilötunnuksen uudistamisesta:

Uudistus on kallis, tyhmä, turha, teknisesti ja muutenkin riskaabeli. Niinpä se toteutetaan ihan varmasti.

*

Historix:

Luulevatko suomalaiset miehet ja tolkun naiset, että nämä mieleltään häiriintyneet (feministit) tyytyvät aikaansaannoksiinsa jossain välissä? Että tuo porukka joskus pysähtyy ja miettii tekemisiään? Jos heitä ei pysäytetä, he eivät pysähdy! Ja ahkerina idiootteina tuhoavat kaiken ympäriltään.

Vaan mistäpä löydettäisiin se pysäyttävä voima? Suomessa kun on vallalla suvaitsevaisuus ja apatia - Aristoteleen mukaan ne kuolevan yhteisön viimeiset "hyveet".



Tuumailija:.

En voi olla hykertelemättä ajatukselle, jossa jonain päivänä Puolan maahanmuuttoviranomainen sanoo saksalaiselle valkoihoiselle tulijalle: "Tietojemme mukaan toimitte aikoinaan Saksassa transideologian levittäjänä. Maahantulohakemuksenne hylätään. Poistukaa Puolan maaperältä välittömästi."


*
tira+:

Jos EU olisi fyysinen henkilö, se olisi suljettu jo ajat sitten johonkin hourulaan.



Vielä kerran lämpimimmät kiitokset kaikille lukijoille ja kommentoijille. Jatketaan yhdessä ja erikseen sekä toivotaan että järki joskus voittaa. Onko meillä oikeastaan mitään muuta mahdollisuutta?

*


Lisäys samana päivänä: Lisätty linkkilistalle Alkon kassalla ja Intrigööri-blogit.

36 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Kiitoksia kiitoksista. Olisin kommentoinut, että älä ihmeessä lopeta, sillä Pahojen voittoon tarvitaan vain, etteivät Hyvät tee mitään.
Mutta se tulikin sitten vastaan bloggauksessa, joten se tuli siis tähänkin vielä kerran.

Mutta ei sitä pidä unohtaa. Itse en muistanut enää puoliakaan siteeratuista kommenteistani.
Onneksi Internet ei unohda.

Ja kun toivottomuus hiipii, niin muistellaan Neuvostoliiton ja Itäblokin hajoamista. Ei sitäkään olisi kukaan voinut uskoa tapahtuvaksi, ainakaan niin vähällä rytinällä ja verenvuodatuksella.
Mutta se tapahtui.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Off-Topic: Vittu parantaa Virukset(kin).

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006595382.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Sinun kommenttisi ovat säännöllisesti sitä parasta A-ryhmää. Muisto itäblokin nopeasta hajoamisesta herättää kyllä toivoa. Neuvostoliiton ja Eurostoliiton kohdalla on sinänsä tiettyjä eroja. Neuvostopropagandaa uskoi tuskin kukaan neuvostokansalainen. Meillä tilanne on valitettavan toinen. Eurostoliitolla ei taas puolestaan onneksi ole samanlaista väkivaltakoneistoa kuin Moskovalla oli. Ja kun itäblokki hajosi, kyse oli ainoastaan epäonnistuneen yhteiskunta- ja talousjärjestelmän hajoamisesta ja sen jälkien korjaamisesta. Eurostoliitto on puolestaan haalinut miljoonia, ellei kymmeniä miljoonia etnisyytensä perusteella elätettäviä. Kun tai jos se elättäminen joskus loppuu, niin rytinältä tuskin vältytään.

VNV: Naiset pelastaa, joo. Tekis mieli kommentoida jotain purevaa mutta sitten tulee mieleen että suomalaiset äänestivät tuon tättähäärän täysin vapaaehtoisesti tasavallan presidentiksi ja vielä kahdesti.

Anonyymi kirjoitti...

Jatkahan Ykä hommia. Pienestä siemenestä kasvaa iso puu. Tai oikeastaan on kasvanut jo. Siitä kiitos.

T. Ymmi

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että jatkat, onpahan jotain järkevää lukemista. Täällä on myös järkevien ihmisten kommentteja, joita on ilo lukea. Tuntuu että täällä on tolkun ihmiset samalla aaltopituudella. T. Oloneuvos

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ymmille ja Oloneuvokselle & kiitos kommenteista ja kannustuksesta.

Ymmi: Toivotaan että puusta kasvaa aikanaan metsä.

Oloneuvos: Ja olen ylpeä siitä että tolkulliset ihmiset voivat kohdata täällä. Ainakin näin virtuaalisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä aiheellinen blogi on ollut ja on vakiokirjanmerkkinä monessa tietämyskoneessani.
Kiitos myös kiitoksesta ja pitkiä jatkoja odotellessa.
Eräs virstanpylväs tuli näköjään itselläkin, kun pääsin kerran kommenteihin... ;)

heppa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, heppa ja kiitokset. Niin sinulla kuin monella muulla olisi ollut lukemattomia hyviä kommentteja mutta niitä tuli vaan pikaisesti plärättyä joten paljon jäi pois.

Pinlaareni kirjoitti...

Kiitos Ykälle blogista, ja kaikille kommentoijille näkemyksistä. Vierastan somea, mutta tähän blogiin tulee suht aktiivisesti kommentoitua jotain ajatusrikollista. On tärkeää, että tällaisia vaihtoehtoisia informaation ja viihteen lähteitä on olemassa.

Ns. vastuullinen media kun tuppaa kertomaan totuuden sijaan "hyviä tarinoita", ja tuputtamaan vastuullistakin vastuullisempien toimittelijoiden mielipiteitä faktoina. Ei mikään ihme, että iso osa Suomen kansasta on pihalla kuin lumiukot ja -akat. Tosin, olen ollut havaitsevinani (parkkipaikka-, tori-, marketti yms. keskusteluista) ihmisten lisääntyvää tympiintymistä "nuorten älykkäiden naisten" touhuihin.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

On ollut ilo kommentoida. Älyllinen rehellisyys, joka teksteistä säteilee, nostaa potenssissa arvoaan näinä syvenevän "poliittisen korrektiuden" syöksykierteen aikoina.

Itse olen joutunut pohtimaan oman kirjoitteluni motiiveja, ollut aikeissa monta kertaa kokonaan lopettaa. Olen pyrkinyt kirjottamalla pääsemään käsitteelliseen selvyyteen, joten koko touhu on ollut tietyllä tapaa itsekästä. Kun sitten oivallukset sukeltavat vain syvemmälle, ja huomaa ajautuneensa jo kauas siitä kielestä jolla "keskustelua" näillä parhaimmillakin palstoilla käydään, vähätkin vaikuttamisen tarpeet katoavat.

Omien blogieni kävijämäärät yltävät tuskin kymmenesosaan tämän palstan lukijamäärästä. Koska kieli ja ajattelu ovat kuitenkin "sosiaalista muodostetta" -- eli eivät koskaan kenenkään "yksityisomaisuutta" -- kannatan sitä ideaa, että myös hyvin poikkeavanlaatuinen ajattelu dokumentoitaisiin ja museoitaisiin talteen sitä tulevaisuudessa mahdollisesti koettavaa hetkeä varten jolloin jokin kehittymässä olut trendi sai varhaisimman ilmauksensa.

En edes luule, mutta toivoisin, että sosiologia autonomisena tieteenä joskus palaisi takaisin, ja että sen ja syvyyspsykologian -- joka on paras käsitteellinen raamitus kuvaamaan ja selittämään nykyisiä "kulttuurisen narsismin" aikaan kuuluvia ongelmia, kuten kaikenlaisen "uhriajattelun" vetoavuutta ja voimaannuttavuutta -- välille syntyisi jokin käsitteellinen silta, joka auttaisi ihmisiä nykyistä enemmän ymmärtämään miten toivottomassa tilassa eurooppalainen ajattelumme jo on.

Hyvää jatkoa Yrjö, perskeleen hyvin porskuteltu tähän saakka.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pinlaarenille ja Seppo Oikkoselle & kiitos kommenteistanne.

Pinlaareni: Kiitokset. Minähän en myöskään ole noin niin kuin henkilönä millään tavalla somen kanssa tekemisissä. Tämä blogi on ainoa juttu. Ja samanlaisia havaintoja on itsellänikin. Kun se vaan joskus heijastuisi äänestämiseen.

Seppo: Kiitokset. Jatka ihmeessä blogiasi. Voiman pimeä puoli tarvitsee monenlaisia näkövinkkeleitä. Minun blogini on Veijo Essoa. Sinun on, no, akateemisempaa. Mutta molemmille on tarvetta. Ja joo, minä olen hirvittävän laiska päivittämään ja huoltamaan tätä sivustoa mutta nyt sain laitettua sekä omasi että intrigöörin blogin linkkilistalle. Porskutellaan porukalla jatkossakin.

Anonyymi kirjoitti...

Onnee ny niinmmaar perkuleesti!

Tuo laskuri, missäs se näkyy? Ei mulla näy kuin teksti "Laskuri"?

Tämmönen blogi on hyvä varaventtiili, jos ei blogeja olis, olis voinu jo ärjähtää joku, jossain. Tämä on polponkin hyvä ymmärtää. Jos ei esson baaria ole, tai siellä ei juttu ilmiantajien takia juttu luista, siirrytään tekoihin.

Tuohon kommenttiini:

Henk. koht. olisin ennustuksessani mielelläni väärässä. Pelkään pahoin, etten ole. Kokemusta on julkishallinnosta sen verran.

Muistakaa äänestää, järjellä, ei tunteella!

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Se laskuri näkyy siellä sivun alareunassa lippulaskurin yläpuolella. Ja joo, olet oikeassa. Jos meidän kaltaiset maltilliset äänet vaiennetaan niin jäljelle jää vain ääripäät. Äänestetään järjellä, ei tunteella.

Anonyymi kirjoitti...

Terve Ykä ja kommentoivat sekä passiiviset seuraajat! Tämä blogisi avautuu joka päivä ensimmäisenä
sivuna koneillani. Ilon on ollut lukea järjen ääntä yhä hullummaksi tulevassa yhteiskunnassamme.

Eilen "vävypoika" erehtyi saunoessamme minulle kehuskelemaan "Samariinin" johtajuutta... voi
v...u. Piti "poika" pudottaa maan pinnalle :).


terveisin Sepi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Sepi ja kiitokset. Toivottavasti se vävypoikasikin löytää vielä tiensä tänne reaalimaailmaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärrän hyvin, että joskus/usein toivottomalta tuntuu. Jos - tätä tosin vahvasti epäilen - haluat tuntea samanlaista ylimaallista hyveellisyyttä kuin eliittikin, niin voithan pitää tätä blogiasi hyväntekeväisyysprojektina joka kohentaa huomattavasti lukijoiden mielenterveyttä ja mielialaa. Ajankuvajutut tuottavat hilpeää nostalgiaa - no, ehkä ne asejutut eivät armeijaa käymättömälle. Ja nuo metsä/saunajutut suloista haikeutta entisiin aikoihin. Ja kumma kyllä, ihan oikeita fyysisiä tuoksumuistojakin.

Pahasta mielestä ja kiukusta osaavat kyllä hesari, usari ja yle pitää huolen. Joten suurkiitos tähänastisesta!
tira+

P.S. Mihin ihmeeseen me tarvitsemme THL:ää, virologeja, pamdemia-asiaintuntijoita sun muita, kun Haloska keksi täysin aukottoman ratkaisun tähänkin ongelmaan? Nainen jokaisen valtion päämieheksi, niin korona kauhusta kirkuen karkaa Etelämantereelle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. En tunne samanlaista ylimaallista hyveellisyyttä. Ja Halonenhan keksi täydellisen ratkaisun. Kun itse toimin naisvaltaisella – erityisesti johtajien kohdalla – alalla niin uskallan sanoa että Halosen linja saa aikaan täydellisyyden. Katastrofin muodossa.

Anonyymi kirjoitti...

Iso kiitos tältäkin suunnalta Yrjölle näistä kirjoituksista. Näitä tulee luettua uusintoinakin, kun se pahuksen unijukka antaa odotuttaa itseään. Vaan onpahan se aikaa poissa pahanteosta, kun näitä lukee:) Kun sehän menisi väkinsinmakuun puolelle jos tuossa sängyssä piehtaroisi eikä unta tulisi.
Ja juu, tämä Yrjö blogi on vaikolukulistalla, tulleepi joka päivä katsottua, tai usein jo yöllää, etä onko tullut uusia juttuja. Ne historiakatsaukset on erityisen mukavia, muistuu asioita itsellekin mieleen, ja joskus "pakko" kommentoida, jos jotain muistaa asiaan liittyen. Ja usein sitä tuolta ajukopasta jotain pulpahtaa esille.
Vaasassa oli tuossa pari päivää sitten pienet puukkohippaset, polliisin mukan "mies" puukotti toista miestä ja polliisi sai tyypin kiinni pian tapauksen jälkeen.
No siitä voi olla kyllä eri mieltä kuka sen kiinnioton teki. Monta videota tapauksesta pyörii ja monella saitilla.
Virallinen tarina ei kerro sitä, että tekijä oli somppu, ja että siinä paikalliset naiset olivat primus motorina siinä kiinniotossa. Miehetkin siihen tulivat mukaan ja puukko tippui taistelun tuoksinassa ratavarteen eikä enempiä vammoja tullut.
Polliisi vaatii ettei videoita julkaista, että se saa tutkintarauhan. Minkä helevatan rauhan selvässä tapauksessa? Kaipa se vodeolevityksen kielto tulee siitä, että voitaisiin somppu häivyttää tekijälistalta, vaan nyt ei pysty, kun niin moni on asiasta tietoinen.
Eli kuten armeijassa sanottiin: Jatkakaa:)
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Heh, laskuri näkyy kun Ad Blocker Ultimaten ottaa päältä. Ei tullu mieleen.

Blokkeri on oletuksena aina päällä. Samaten VPN. Vainohulluillakin on vihollisia...

Hajahuomioita: Halonen on jo suorastaan nolo. Naamapalmua vaan.

Samariini osaa lukea paperista kuuluvalla ja selkeällä äänellä, hitaasti. Tämä toki sekoittaa tavallisen sukankuluttajan kuvittelemaan, että osaisi jotain. Tai, että olisi touhuissa järkeä.

Ykä on hieno bloki, ei pahoja herjoja, ei natsilarppailuja. Kannattaa levittää linkkiä. Yksi kerrallaan "suvaitsevaisille" uutta näkökulmaa asioihin. Huumori tehoaa paljon paremmin kuin totinen julistus. Aika moni "suvaitsevainen" seuraa Ykää nyt, ei tunnusta mutta kun ei malta jättää lukemista. Käännytystyö on hidasta ja sitä pitää tehdä varovasti, yksi kerrallaan. Kaksi isoa helpparia jo takana, kymmeniä asiakkaita. Pikkuhiljaa, hivuttamalla, kohti voittoa. Ei lopun alkua ole vielä näkyvissä mutta ehkä on alun loppu.

Pyssymies

Joppos123 kirjoitti...

Jouduimpa kerrankin sellaseen aika turvatarkastukseen että oksat pois.
Riikasta pois.
Mulla kepit ja hässäkät ja kundi otti lähempään tarkastusteluun.
Mulla hälytti mm metalli ja räjähdysaineet.
Eihän niitä ollut mukana.
Käsissä saattaa olla

Joppos123 kirjoitti...

Jouduimpa kerrankin sellaseen aika turvatarkastukseen että oksat pois.
Riikasta pois.
Mulla kepit ja hässäkät ja kundi otti lähempään tarkastusteluun.
Mulla hälytti mm metalli ja räjähdysaineet.
Eihän niitä ollut mukana.
Käsissä saattaa olla
Ihan käsissä .

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ensiksi mitä nöyrimmät kiitokset mukaan pääsystä, lämmitti kehveli niin mukavasti sydäntä. Kun Ruotsia on nyt kehuttu edistykselliseksi tasa-arvoiseksi sukupuolineutraaliksi yhteiskunnaksi. Niin pitäisi telaketju feministeiltä kysyä jos Kaivopuisto annettaisiin muslimien perjantairukous paikaksi ja siihen vedoten kielletään vähintäin perjantaisin tai sitten kokonaan naisoletettujen liikkuminen puiston alueella. Toinen hyvä esimerkki on Tukholmasta mitä pitäisi soveltaa Helsingin kaupungin tiloissa eli iso oikein iso varoituskyltti eteisaulaan missä varoitetaan että rakennuksen tiloissa voi törmätä naisiin jotka ovat joko töissä tai asiakkaina rakennuksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa olla itseään paremmassa seurassa; johtuisikohan siitä, että täällä on miesenemmistö... Onneksi Ykä ei taida edes harkita lopettamista, sillä siitä voisi seurata syyte lukijoiden heitteillejätöstä. Niin tärkeä tämä blogi on. Kolminkertainen eläköön-huuto Ykälle, iso kiitos tähänastisesta ja monia, monia aktiivisia vuosia kauas tulevaisuuteen!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Komeat luvut!

Itselleni tärkeintä blogissasi on se, että tekstien ja kommenttien myötä tiedän, että kaikki eivät ole tulleet hulluiksi; on vielä ihmisiä, jotka eivät vaikkapa usko kehitysmaalaisten huimaan kysyntään työmarkkinoilla.

Kun kirjallisuuden parissa paljon työskentelen, on ehkä kompetenssia sanoa, että tekstisi ovat tasokkaita - etenkin kielikuvat ja sanalla pistämiset ovat miellyttävän kirveleviä - ja samalla mainiota yhteiskunnallista havainnointia.

Kiitos!

Valtsu

Kalevi Nissila kirjoitti...

On ehdottoman tärkeää pitää näitä vihervasemmiston omituisuuksia jatkuvasti esillä käyttäen näiden agitprop-osaston menetelmiä esim. huumorin keinoin - vaikutus tulee ajan myötä. Tällaiset asiat näyttävät noudattavan ns. S-käyrää, jossa alussa muutokset tapahtuvat hitaasti, mutta myöhemmin muutos nopeutuu. Kiitos erinomaisista ajankuvan yhteenvedoista ymmärrettävällä tavalla esitettynä - varsinkin, kun väliin on lisätty vertailukohtia aikaisemmista ajankuvista. Täällä pysytään kuitenkin asiassa, kuten Pyssymies totesi.

Huumori on voimakas vaikuttaja. Sen todistaa mm. kun Hymyhuulet-, Pulttibois- ja Manitbois-sketsisarjat nousivat julkisuuteen, kun Petelius joutui pyytämään saamelaissketsejä anteeksi. Asiaa voi hahmottaa vaikkapa tällä Mahatma Gandhin lorun neliportaisella asteikolla:

Ensin he jättävät sinut huomiotta,
sitten he nauravat sinulle,
seuraavaksi he taistelevat sinua vastaan
ja lopulta sinä voitat.

Onnittelut Ykälle hurjista kävijämääristä. Toivottavasti se noudattaa tätä S-käyrää. Ykän plogissa ollaan vasta tunnettavuuden alkumetreillä. Itse en ole ollut kovinkaan aktiivinen kirjoittamaan kommentteja. Täällä on niin paljon paremmin sanottu samat asiat joita mielessä on ollut. Olisivat vaan olleet toistoja.

Hajakysymys:Suomi arvioi Sannan mukaan saavansa koronaelpymispaketista 3,2 miljardia euroa ja maksavansa 6,6 miljardia euroa. Tulee vaan mieleen - onko tässä kyse ns. velalla kostamisesta...

Anonyymi kirjoitti...

Eläköön, eläköön, eläköön!

T. Helsingitär

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Pyssymiehelle, Joppos123:lle, Patelle Pankavaarasta, Rouva Anolle, Valtsulle, Kalevi Nissilälle ja Helsingittärelle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Lämmin kiitos kannustuksesta. Ne historiakatsaukset ovat myös mukavia väsäillä. Siinä tavallaan elää tietyn aikakauden uudelleen. Vaasan videon näin minäkin ja täytyy muuten todeta että ei Vaasan naisten veri vapise. Kunniaa heille. Ja on jokseenkin höhlää poliisilta vaatia ettei nettiin laiteta sellaista joka on jo siellä.

Pyssymies: Halonen on todella nolo mutta kun hänellä on sanomisen oikeuden sertifikaatio niin valtamedia julkaisee kaiken minkä se nainen suustaan päästää eikä kritisoi ollenkaan. Voi olla, että suvakkipuoleltakin tätä seuraillaan mutta kommentteja on siitä suunnasta tullut kovin vähän. Hivutellaan porukalla, pikkuhiljaa.

Joppos123: Täytyykö tästä tehdä johtopäätös että jätkähän on läpitte terästä.

Pate: Kommenttisi ovat aina tervetulleita. Tuosta Ruotsin alennustilasta kirjoitti PT-media ja laitetaanpa linkki niille jotka eivät ole vielä lukeneet:

https://pt-media.org/2020/08/07/varoitus-naispuolisista-virkailijoista/

Rouva Ano: Lämmin kiitos. Olen otettu. Ja ällös alentamas itseänne. Olette parasta A-ryhmää.

Valtsu: Tuo havaintosi oli muuten minulle blogin alkuvaiheessa yksi tärkeimpiä. Sitä kun mietti silloin että yksinkö minä näitä tuumailen. Ja kiitokset kannustuksesta.

Kalevi: Kiitokset sinullekin. Tässä blogissa on ollut tiettyjä kävijämäärän nousupiikkejä jossa lukijamäärä on hypännyt muutaman kymmentä prosenttia suuremmaksi. Nyt määrät ovat olleet muutaman vuoden samanlaisia. Maahdetaanko muuten nykyisin esim. televisiossa tehdä huumoria ollenkaan? Voiko sitä edes tehdä? Sanna Marinin logiikka alkaa lähennellä jo jotain kvanttifysiikkaa.

Helsingitär: Kiitokset ja pärjäilyjä sinne Helsinkiin.

QroquiusKad kirjoitti...

Omasta puolestani voisin sanoa sisarten Rouva Ano, tira+:n ynnä muiden kommenttien lukemisen olevan oloani helpottavaa:
media ja nyttemmin jo valtakuntamme hallitus päästää ääneen vain Älykkäitä Nuoria Naisia julistamaan Hämäräin Oletettujen Epistolaansa kuin keitetystä lampaanpäästä, edesmenneen äidinäitini viljelemän sanonnan mukaan.

Intersektionalistien vyörytystä naamalleen saadessaan tunutuu aina joskus, ettei naisille pitäisi suoda minkäänlaista puhevaltaa yhteiskunnassa, kun heidän aivonsa eivät näköjään siihen kerta kaikkiaan riitä.

Veli Ykän kommenttiosion järkevät vakikommentaattorisisaremme palauttavat silloin uskoni siihen, että julkisessa äänessä meluavat Älykkäät Nuoret Naiset ikään ja sukupuoleen katsomatta ovat sittenkin vähemmistö.
Suurin osa suomalaisista naisista on järkeviä, suomalaisen miehen kumppaneita, tukijoita ja liittolaisia.

Joppos123 kirjoitti...

Ykälle iso käsi kun jaksaa tätä pitää yllä ja siinä sivussa lueskella ei aina niin järkeviä kommennetteja (tarkoitan itseäni).
Terveisiä Latviasta, kandee käydä. Meidän rahat on jo siellä, ainakin kun autokantaa tsuumaili.
Ystävällistä sakkia ja hinnat kohdallaan.
Riian lentokentän turvallisuushenkilöstö on aika tarkkaa. Meikäläistä pyyhittiin sen sadalla eri lapulla, kipsi piti kaviosta irroittaa ja hyvä kun eivät alkaneet kumirukkasta laittamaan kouraan.
Noihan tekee ennakkoprofiloinnin ihan passin perusteella, en tiedä miksi nyt päättivät meikää kyykyttää.
Varmaan olivat varmoja jo ammatin perusteella, että kone alkaa huutamaan pyyhkäisynäytteissä räjähdejäämiä.
Lällällää, eipäs alkanut.
Joppos 1 virkaintoiset tarkastajat 0.

Anonyymi kirjoitti...

Taju-Paavohan kertoi myös sen, että miten se akkavalta ruåttinmaallakin huseeraa siellä hitsarin helmoissa. Ministereillä on akkavalta 12-11, ja hitsari, eiku rutari siihen päälle. Liekö lövveeni laitettu hitsarin hommista kilometritehtaale kun ei niissä pärjännyt.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Joppos123:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Allekirjoitan tuon täysin ja nostan lätsää voiman pimeän puolen sisarillemme.

Joppos123: Iso käsi sinullekin ja kiitos kommenteistasi. Hyvä että ne tarkastajat sentään päästivät sinut Suomeen takaisin. Jätin sen toisen viestin pyynnöstäsi julkaisematta. En muuten epäile sanomaasi ollenkaan.

Huru-ukko: Luulen, että Löfven ei hitsarina olisi millään pystynyt hitsaamaan niin paskaa saumaa että hän olisi tehnyt enemmän vahinkoa kuin pääministerinä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia Ykälle!

Monien muiden kommentoijien tavoin tämäkin blogi on vakilistalla, pienistä puroista kasvaa iso virta ja uskon tämän vaikuttavan positiivisesti tänä hajaannuksen ja harhojen aikana.

Ari

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ari ja kiitokset. Toivotaan, että purot yhtyvät ja saavat aikaan suuren virran.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Kiitos tiedoista Ykä. Itse kun olen tosikko isolla teellä, joten olen jäävi arvostelemaan TV:n viihdeohjelmia. Mielestäni nykyinen viihdetarjonta liittyy lähinnä luonnonlahjakkuuksiin, kuten ex pressa Ylen Politiikkaradion Elämä ja politiikka -sarjassa, tai tarina suomalaisten rasismista Hesarin sunnuntai-sivulla. Harmi vaan, että ovat lähinnä surkuhupaisia.

Tämä blogi on minulle ollut jo viimeiset kymmenen vuotta vakilistalla. Aika moni blogisti aloitti, kun Kataisesta tuli valtionvarainministeri. Mitä lie kertoo vänrikki nappulasta?

Kalevi Nissila kirjoitti...

...piti vielä sanoman, että joitakin poikkeuksia lukuunottamatta ylen nykyiset viihdeohjelmat eivät enää vastaa omia mielikuviani - en osaa enää muuta kuin vaihtaa kanavaa. Poliittinen tv-satiiri puuttuu kokonaan. Kummelien sketsejä on sensuroitu, esim. Aziz The Combat Fighter on poistettu Yle Areenasta jne.. Ei puututa ilmiselviin epäoikeudenmukaisuuksiin koskien kantasuomalaisia. Oma huumori loppuu näissä kohdin.

Suomi on menossa hyvää vauhtia konkurssiin ja hallitus miettii vain ilmastoa, koronaa, maahantunkeutujia, suomalaisten rasismia ja - yle peesaa! En ole lukenut yhtään ehdotusta, missä puhutaan suomalaisten hyvinvoinnista! Yle maksukanavan taakse ja kaadetaan jo tämä hallitus.

Miehillä tosiasiat, naisilla sanat (italialainen sananlasku)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kalevi ja kiitokset. Itse en ole jaksanut ikään aikaan katsella tv:tä. Ja totta, hallitus on unohtanut suomalaiset. Ei heitä ole sille olemassakaan.