tiistai 25. elokuuta 2020

UTOPIAN JA REAALIMAAILMAN KARTTAHUTI


Sain tuossa muutaman linkin parilta lukijalta. Kiitos WhiteHunterille ja Acc:lle. Linkkien myötä mietin tiettyä ymmärrysharjoitusta joka pohjautuu siihen, että vihervasemmistolainen utopia monikulttuurisuuden ihanuuksista kivoine ruuanlaitto- pelihetkineen (© Marja Sannikka) pitää ilman muuta paikkansa. Totta kai se pitää, koska valtamediakin sanoo niin. Reaalimaailma tosin sanoo hieman toista mutta kun on asialleen omistautunut niin siitähän ei kannata välittää.

No, siinä ensimmäisessä – Helsingin Uutisten – linkissä joka on vuoden vanha mutta joka ei asialtaan ole vanhentunut mihinkään todettiin että joillain Helsingin alueilla on jo liki 40 prosenttia asukkaista vieraskielisiä. Uutinen jatkaa ja täsmentää:

Helsingissä on jo asuinalueita, joilla liki 40 prosenttia puhuu äidinkielenään jotain muuta kuin suomea tai ruotsia.

Vuosaaren Kallahdessa ja Meri-Rastilassa 38 prosenttia väestöstä on vieraskielisiä. Itäkeskuksessa osuus on 37 ja Kontulassa 36 prosenttia.

Viidenneksi eniten vieraskielisiä asuu Jakomäessä, tuoreimman tilaston mukaan 34 prosenttia.

Tästä voi laittaa näkyville kolme vuotta vanhan kartan joka hahmottaa asiaa:



Kartta ei kerro kuinka suuri määrä noista ihmisistä elää suomalaisten veronmaksajien rahoilla mutta suuri se on. Ja se elatettava määrähän kasvaa ihan luonnonmenetelmällä ja miksei kasvaisi kun tsuhna maksaa viulut. Sitten tuli ihan ilman mitään linkkiä mieleen se kysymys, että missäs päin Helsinkiä se vihervasemmistolainen kannatus onkaan suurinta? Ja sehän on taas aivan muualla, keskipisteenä suurinpiirtein paljon lännempänä olevan karttaympyrän sisällä. Missä taas noita vieraskielisiä on huomattavan vähän ja niistäkin mitä varmimmin huomattava osa ei puhu afrikkalaisia eikä Lähi- ja Keski-idän kovasti mainostettuja uussivistyskieliä niin kuin Itä-Helsingissä.

Toisin sanoen todellisuudessa on virhe. Vihervasemmistolainen utopiahan pitää aina paikkansa mutta todellisuus ei – juutas – ole suostunut muuttumaan sen mukaiseksi. Pitäisihän meinaan olla niin, että vihervasemmistolaisuuden kannatus tulisi olla suurinta nimenomaan rikastetussa Itä-Helsingissä. Kahdesta syystä:

1. Ensinnäkin tuolla alueella asuvien varsin nuivien kantasuomalaisten tulisi opetetun epistolan ja aidon kohtaamisen myötä huomata että hitto vie, monikulttuurisuus on todellakin mukavia peli- ja ruuanlaittohetkiä tarjoavaa rikkautta ilman minkäänlaisia varjopuolia. Jolloin heidän ilman muuta tulisi siirtyä äänestämään vihervasemmistoa todeten että tätä herkkuahan täytyy saada lisää.

2. Vihervasemmistolaisessa kuplassa elävien ihmisten tulisi ilman muuta alkaa myydä kalliimpia talojaan ja asuntojaan sekä muuttaa porukalla Itä-Helsinkiin jossa heidän suuresti mainostamaansa ja kaipaamansa kulttuurista rikastusta on tarjolla oikein urakalla. Tokihan he toteaisivat että eivät hekään halua ilman jäädä.

Mutta eihän näin tapahdu. Sillä vihervasemmistolaiset ovat porukkaa jotka tykkäävät kovasti puhua tietyistä asioista mutta eivät ole itse niin innokkaita kokeilemaan sitä vaan elävät mielellään hyvässä, samanhenkisessä ja jalustalle nostettuja poikkeuksia lukuunottamatta etnisesti kovinkin pottunokkaisessa seurassa. Se varsinainen aito kohtaaminen jätetään muurahaiskansalaisille sillä vihervasemmistolaiset ovat lahjakkaita istumaan toisten perseillä tuleen.

Toinen linkki jonka sain liittyy osiltaan samaan asiaan. Eli otsikko kertoo:

Yhä useampi haluaa asua etäämmällä keskustasta

Kasvava ja etupäässä nuorista koostuva joukko haaveilee entistä enemmän Nurmijärvi-ilmiön mukaisesta asumisesta. Taloustutkimuksen tekemä kysely osoittaa, että enemmistö suomalaisista on henkisesti maalaisia.

Kuva selittää lisää:



Niin kuin kuvasta näkyy niin määrä on kasvamassa. Tutkimusten välillä on kolme vuotta. Ja uutinen kertoo vielä:

Kaikista halukkaimpia ympäryskuntaan muuttajia ovat selvityksen mukaan 15–24-vuotiaat suomalaiset. Tästä ikäryhmästä peräti 44 prosenttia kertoi haluavansa asua ympäryskunnassa.

Uutisessa selitetään että enemmistö suomalaisista on henkisesti maalaisia. Hotellin respassa taas ajatellaan, että kyse ei ole siitä vaan nimenomaan nämä nuoret ovat esittäneet itselleen kaksi kysymystä:

1. Haluanko, että lapseni jäävät kaupunkiin etnisen edistyksellisyyden rääkättäväksi?

2. Haluanko osallistua mahdollisena nettoveronmaksajana esim. Helsingin jatkuvasti kasvavaan mielettömyysprojektiin jossa kyseisen projektin arvostelu on rangaistavaa väärinajattelua vai äänestänkö jaloillani?

Jos Helsingissä olisi jollain lailla reaalimaailmassa elävä poliittinen johto, se ymmärtäisi että ne lähtijät ovat juuri niitä nettoveronmaksajia. Ehkä se jopa ymmärtäisi että vihervasemmiston nettoveronmaksajat voi laskea sahatyömiehen sormilla.

Mutta todennäköisimmin Helsingin poliittinen johto ja vihervasemmisto yleensäkin ajattelee että hei, tuossahan häipyy Helsingistä pois lähinnä nykyisiä ja potentiaalisia perussuomalaisten äänestäjiä ja vihervasemmistolaisia äänestäviähän voidaan aina hankkia tuontitavarana. Tämähän on win – win-tilanne.

Raha ei tietenkään ole ongelma sillä vihervasemmistolaisen käsityksen mukaan se, että jos antaa jollekin toiselle kaksi koria toisten maksamia kananmunia ja saa itselleen takaisin yhden korin kananmunia on tienannut yhden korin kananmunia.

Elämä on varmaan kaunista kun on vapauttanut itsensä täydellisesti reaalimaailman ja loogisen ajattelun kahleista.

27 kommenttia:

klova kirjoitti...

Nettoveronmaksaja on tällä hetkellä täysin hyödytön otus,eikä pelkästään hyödytön vaan vaarallinen,koska hän ei tarvitse poliitikkoa juuri mihinkään.Loiselle poliitikko antaa leivän ja säätelee leivän leveyttä,varsinkin yksityisellä työskentelevä ei juurikaan poliitikkoa kaipaa.

No miksei niitä nettoja tarvita?Koska rahaa saa keskuspankin kautta ilmaiseksi ja keskuspankkia ei tarvitse mielistellä kuten äänestäjää.Veronmaksajan fyrkat voivat loppua mutta velkaa Eussa saa lähes loputtomiin.Suomikin on ottanut velkaa joka vuosi 2008 jälkeen enemmän kuin tuloverotuksen kertymä,hallituksista ja puheista riippumatta.Ja ihan kohta esim väestöpyramidi 1,5 eläkeläisineen ja erikoissairaanhoitoineen,paskavaippoineen ja hoivakotineen alkaa iskemään oikein kunnolla,you ain’t seen nothing yet.

Totta kai velkaelvytys loppuu joskus helvetillisellä rytinällä,mutta ei ennen kuin viimeinenkin selitys ja keino on käytetty.Koska mistä löytyy se pomiitikko tai poliitikot,kansoista puhumattakaan,jotka ovat vapaaehtoisesti valmiita romahduttamaan elintasonsa ja tuhoamaan ihanan vähätöisen joutilaan yltäkylläisyyden.Ei meillä oikein ole muita vaihtoehtoja kuin velkaantua niin kauan kuin se on mahdollista ja EUn myötä se on mahdollista vielä pitkään.

Että ei tämä ihan heti lopu ja toisaalta kukaan ei pysty ennustamaan sitä hetkeä kun laulu loppuu.Mutta sitä ennen muodostetaan liittovaltio koska jos on yhteisiä velkoja,niin pitää olla yhteistä verotusta ja kaikkea muuta mitä se tuo tullessaan.Jos Eu ei hajoa lähitulevaisuudessa,niin meillä on 10 vuoden kuluttua jonkinlainen verotusoikeudellinen liittovaltio.

Ja monikulttuuriset liittovaltiot....no ne harvoin ovat olleet kansojen paratiiseja.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Ka niinpä, Ykä!
Minun elämänpiirini lie supistunut niin, että en enää edes halua matkustaa Helsinkiin viikonlopuksi. Jo vuosia sitten kuviosta ovat pudonneet pois Saksa, Englanti ja Ruotsista nyt puhumattakaan (kaikissa näissä maissa on muuten sukulaisiani!). Virossa ja Unkarissa voin onneksi vielä käydä, ellei tuo typerä marinoitu sitä estä.
Tämän vastapainoksi totean, että kun menen Karjalaan (Tl) kesäpaikkaani, saan moninverroin nauttia sitä mielihyvää ja mielenrauhaa tuovaa hiljaisuutta ja tunnelmaa, joka on Länsi-Euroopasta kadonnut kuin pieru Saharaan.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Helsingin nykytilanteessa tuo Vuosaaren sataman olemassaolo on aika käsittämätön yhtälö alunperinkin. Miksi satama sijoitetaan paikkaan jossa kaupunki tekee liikkumisen sinne mahdollisimman hankalaksi. Liikkumisen rajoittaminen tekee myös sen että alueen yritykset siirtyvät alueille joissa logistiikka toimii. Jokainen on nähnyt mitä kävelykatu tekee alueen yrityskulttuurille, jäljelle jää baarit, terassit ja kebapputkat kaupat ja muut siirtyvät sinne missä auton saa samaan pihaan parkkiin. Lapsiperheiden äidit eivät käy kaupassa polkupyörällä kuin vietkongsissit Hotsiminin tiellä Laosissa. White flag on todellisuutta muualla maailmassa kun alueelle alkaa muuttaa minoriteetteja joilla on vaikeuksia integroitua kulttuuriin alkaa enemmistö etsiä rauhallisempaa ympäristöä ja monikulttuurinen moniarvoinen alue muuttuu favelaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös ne perheelliset virheät majaile siellä Kumpulan kuplassa? Lattea juovat taasen pitävät majaa Kalliossa, paitsi että Kalliossa taitaa olla paljon salapersuja, ainakin viime vaalien tulosten perusteella, kun eikös Halla-aho saanut sieltä melkoisen äänisaaliin?
Huru-ukko

Rigor.Mortis kirjoitti...

Niin. Aina kun bongaa jonkun viherpunakhmerin ylistävän monikulttuurin ihanuutta ja rikkautta, niin kannattaa, jos viitsii, tarkastaa missä kyseinen henkilö asuu. Jostain käsittämättömästä syystä nämä tyypit eivät tosiaan juuri koskaan asu voimavarojen ja huippuosaajien keskuudessa vaan jossain ihan muualla.

Yksi huvittava esimerkki oli Junes Lokan twitterketjuun pölähtänyt Helsingin kaupungilla jonain suunnittelijana työskentelevä demariaktiivi, joka julisti asuvansa Mellunmäessä ja jota ei voimavarat häiritse ollenkaan. Väestönvaihdostakaan demariaktiivi ei ollut luonnollisesti nähnyt merkkiäkään. Noh, tuo haiskahti jo niin härskiltä paskapuheelta, että oli pakko tarkistaa faktat.

Kävi ilmi, että demariaktiivi todellakin asui Mellunmäessä, mutta jännästi tyypin päälle 400 tonnin paritalo sijaitsi juuri suunnilleen sillä ainoalla alueella, jossa rikkaus ei hyppää välittömästi silmille omassa pihapiirissä. (Etsikää tuolta kartalta -> https://palvelukartta-vanha.hel.fi/?lang=fi&heatmap_layer=language_other# <- Naulakalliontien varrelta löytyvä väritön alue.)

Kävi myös ilmi, että demariaktiivi oli muuttanut alueelle, muistaakseni Tampereelta, vain parisen vuotta aiemmin, joten mahdollisesti siksi se väestönvaihto ei ole ollut niin silmiinpistävää. Ehkäpä jos demariaktiivi olisi pyörinyt Länsimäki-Mellunmäki akselilla viimeiset kolmekymmentä vuotta, kuten minä, niin perspektiivi saattaisi olla hieman erilainen..

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Kummallista, Ykä: Nimittäin lähetin eilen illalla kommentin tähän blogiisi, mutta lienee mennyt huitsinnevadan bittiavaruuteen, koskapa ei näy täällä.

Anonyymi kirjoitti...

"1. Haluanko, että lapseni jäävät kaupunkiin etnisen edistyksellisyyden rääkättäväksi?"

Tämä voi ollakin keskeinen syy siihen, miksi monet itähelsinkiläiset haluavat muuttaa muualle. Mutta mikäli kantakaupunkilaisetkin ovat muuttoaikeissa, syy tuskin on tämä. Kuten linkittämästäsi kartasta ilmenee, ulkomaalaisten osuus väestöstä on lähes kaikkialla kantakaupungissa suht. pieni, alle 17 %, useimmissa kaupunginosissa jopa alle 9 %. Poikkeuksena on vain Itä-Pasila, jossa osuus on melkoisesti suurempi, mutta ei silläkään niin suuri kuin monissa Itä-Helsingin lähiöissä.

Tämän ykköskohdan vaikutus eri alueiden houkuttelevuuteen tuskin noudattaa kuntarajoja, onhan Helsingin rajojen sisäpuolellakin niin kovin erilaisia alueita. Mutta toisin on tietysti laita sen listaamasi kakkoskohdan.

Anonyymi kirjoitti...

Terve taas blogimestarille pitkästä aikaa! Luen kyllä ahkerasti joka bloggauksen, mutta välillä ei vain ehdi saada sanaa suustaan (tai näppäimistöltään) ennen kuin tulee jo uutta kirjoitusta sivulle :)

Mutta aiheeseen: Itse täällä itäisessä Helsingissä asuvana kantiksena olen huomannut yhden pikkuseikan erityisesti Kontulassa ja sen ympäristössä: Kaikkein kuuluimmat vieraat kielet ovat venäjä ja viro. Sompansseja ja karvaranteita näkyy ja kuuluu kyllä, mutta useat vieraskieliset ovat juurikin joko ryssiä tai eestiläisiä ja he ovat myöskin äärinuivia savunahkoja kohtaan. Puheet kadulla kertovat että Kontulan ostarille olisi muodostunut ns. "valkoinen nurkkaus", jonne varsinkaan somaleilla ei ole mitään asiaa. Siitä pitää huolen 10 asiaa: 5 ryssää ja 5 pesäpallomailaa. Tietysti voidaan miettiä miksei suomalaisilla ole ollut samantyyppistä yhteisön suojelunhalua, mutta jos naapurit saa valita niin mieluummin ryssä ja virolaiset kuin sompanssit.

Ja koska tuossa ~5v. sitten Kontulassa oli välillä fyysiseksikin meneviä reviirikiistoja eri etnisyyksien välillä, niin nyt on siellä jonkun sortin välirauha voimassa. Tietysti tilanne voi eskaloitua uudelleen jos joku rikkoo sovittuja sääntöjä.

--Madri

WhiteHunter kirjoitti...

MTV3:n Eeva Lehtimäki totesi kolumnissaan: "vuoden 2020 SDP on jopa entistä punaisempi, vihertävämpi ja aatteellisempi".

Kun katsoo HKI:n kaupungin valtuutettujen puoluetaustaa, on vihervasemmisto todellakin jyllää.
Että saisi paremman kuvan koko pääkaupunkiseudun rappiosta, kokosin alle myös Esppon ja Vantaan kaupunginhallitukset.
On huomioitava, että normaalin ihmisen elämään vaikuttaa enemmän kaupungin hallituksen toimenpiteet kuin hallituksen.
On tutkittu, että ihmisen pää elinpiiri on 7 km säteellä.

Kun katselen poliittisia voimasuhteita ja muistan sen, että puolueen linjaukset valuvat kuntiin ja kaupunkeihin, maailma näyttää synkältä pääkaupunkiseudulla.
Uutisoinnissa puhutaan aina yhdestä kaupungista ja sen ongelmista. Mielestäni tuollaisissa uutisissa tulisi käsitellä koko pyhää kolminaisuutta.
Eli Helsinki, Espoo ja Vantaa. Mm puhuttaessa rikos tilastoista, työttömyydestä, eriarvoisuudesta tai taloudesta. Mikään noista ei pärjää yksin vaan muodostaa liiton.

______________ Tilastoa ___________________
Lähde: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/kaupunginvaltuusto/valtuustoryhmat/
Helsingin kaupunginvaltuuston valtuustoryhmät
Kaupunginvaltuuston puoluejakauma kaudella 2017–2021
Puolue Paikat
Kokoomus 24
Vihreät 21
Sosialidemokraattinen puolue 12
Vasemmistoliitto 10
Ruotsalainen kansanpuolue 5
Perussuomalaiset 4
Keskusta 2
Sininen valtuustoryhmä 2
Liike Nyt Helsinki 1
Kristillisdemokraatit 1
Feministinen puolue 1
Avoin Puolue 1
Terve Helsinki 1
Yhteensä 85

Vihreät, Sosialidemokraattinen puolue , Vasemmistoliitto, Ruotsalainen kansanpuolue, Feministinen puolue, Avoin Puolue, Terve Helsinki:
51 edustajaa
--------------------------------
Espoo Valtuutetut puolueittain 2017–2021
Kansallinen Kokoomus 28
Vihreä liitto 17
SDP 10
RKP/ 6
Perussuomalaiset 3
Sininen valtuustoryhmä 2
Suomen Keskusta 3
Vasemmistoliitto 3
Suomen Kristillisdemokraatit 2
Lib. 1 paikka
--------------------------------
Vantaa valtuustoryhmät.
Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä 18
Kokoomuksen valtuustoryhmä17
Vihreä valtuustoryhmä 11
Perussuomalaisten valtuustoryhmä 4
Vasemmistoliiton valtuustoryhmä 5
Keskustan valtuustoryhmä 3
Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä 4
Vantaan Siniset 2
Ruotsalaisen kansanpuolueen valtuustoryhmä 2
Muut 1
---------------------------------

Elämme vaikeita aikoja. Mutta lainaan vielä erään suositun bloggaajan elämään jäänyttä sanontaa.
"
Mitäs tässä persaukinen mihinkään mitään kommentoimaan. Yrjö Perskeles
"

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin ne yrittää selittää, siis tuo paskamedia, että suurin osa suomalaisista on henkisesti maalaisia. Ehkä onkin, mutta oikeita syitä muuttohaluista kehä kolmosen ulkopuolelle tai ainakin yksi niistä, on haittamaahanmuutto. Vai onko niin hurjaa, että nämä toimittelijat eivät näe kuplansa sisällä kehitystä, joka on katastrofi. T. Oloneuvos

Anonyymi kirjoitti...

Ja rasismia ei suvaita,mutta maalaisuus yhtä kuin junttius.Ajattelee puolueeton meedia.(vai meediot).

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys klovalle, Terho Hämeenkorvelle, Patelle Pankavaarasta, Huru-ukolle, Rigor.Mortisille, Ano1:lle, Madrille, WhiteHunterille, Oloneuvokselle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

klova: Tuo, mitä kirjoitat tästä vekseli-ikiliikkujasta pitää valitettavasti täysin paikkansa. Fiksummat järjestelmäpuolueitten poliitikot toivovat että ”not on my watch” ja vähemmän fiksut kuvittelevat että tämä voi jatkua loputtomiin. Ja niin kuin ihan hiljattain on havaittu, niin demarit kuuluvat niihin vähemmän fiksuihin. Ja on hyvin mahdollista että liittovaltion kautta mennään.

Terho:

Viesti1: Samanlaiset kuviot minulla. Viihdyn kotona. Enkä kaipaa minnekään ulkomaille. Minkä nyt vähän Suomessa matkustan. Se riittää minulle.

Viesti2: Nyt näyttää valitettavasti niin käyneen. Blogger temppuilee joskus.

Pate: Kiitos lisäyksestä. Vuosaaren satamasta en osaa sanoa kun en ole siellä päin sen sataman aikana liikkunut. Ja totta tuo muukin mitä totesit.

Huru-ukko: Se Kumpulan pientaloaluehan oli jo silloin aikanaan taistolaisten keskittymä. Ja ei siellä Kalliossa tosiaan kaikki ole vielä punavihreitä.

Rigor.Mortis: Samanlainen esimerkki on demareitten Tuula Haatainen joka mainosti asuvansa monikultturisella alueella joka on aivan rauhallinen. Jätti vaan sanomatta että se alue on Tammisalo eli yksi Helsingin kultahammasrannikoita.

Ano1: Siihen kakkoskohtaan voi tietysti lisätä yleisesti Helsingin kalleuden.

Madri: Terve taas ja kommento kun kerkeät. Ja joo, venäläisillä ja virolaisilla on kyllä se suojelunhalu (ja sitä myötä kyky) toisenlaisia. Suomalaiset ovat ajan myötä muuttuneet niin kiltin itäsaksalaisiksi että sen myötä on tullut avuttomuus. Ennen saattoi ajatella että virkavalta suojelee kyllä mutta siihenkään ei enää voi luottaa.

WhiteHunter: Ja SDP on myös entistä utopistisempi. Ja tiivistit asian noilla lukemilla hyvin. Sitä, mitä Suomelle tarjotaan nyt on pääkaupunkiseutu saanut nauttia jo vuosikaudet.

Oloneuvos: Minä vähän luulen että ne toimittajat eivät sitä näe tai jos näkevät niin valehtelevat itselleen lahjakkaasti.

Ano2: Ehkä meediot kävisi paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

"Helsingissä on jo asuinalueita, joilla liki 40 prosenttia puhuu äidinkielenään jotain muuta kuin suomea tai ruotsia." - Oikeasti tämän pitäisi olla huolestuttava uutinen. Lehteäkin huolestuttava. Miksi sitä uutisoidaan hyvänä uutisena? Mitä hyvää tämmöisessä on?

Joka kuudes (16%) on vieraskielinen, oikeasti mitä helvettiä on tekeillä?

Mitä varten vieraille rakennetaan uusia lähiöitä? Miksi ihmeessä tarvitaan vieraita noin helevetin paljon. Ja vielä luku- ja kirjoitustaidottomia vieraita, miksi? Rinnakkaisyhteiskuntia rakentavia vieraita. Tämä ei pääty hyvin.

No, runoilijan sanoin: "... Tulkoot hurttina aroiltaan!Mahtuvat multaan tänne ...". Enpähän pahemmin sano.

Pyssymies

WhiteHunter kirjoitti...

Hupsista saatana.

Vieraskielisten määrä yli kaksinkertaistuu vuoteen 2040 mennessä.
Maahanmuuton pysyessä vähintään nykyisellä tasolla vieraskielisen väestön määrä enemmän kuin kaksinkertaistuu Suomessa vuoteen 2040 mennessä. Kasvua selittävät etenkin muuttovoitto ulkomailta sekä vieraskielisen väestön nuori ikärakenne.

https://www.kuntaliitto.fi/tiedotteet/2020/kuntaliitto-selvitti-vieraskielisen-vaeston-maara-yli-kaksinkertaistuu-vuoteen-2040

Sitten, mielenkiintoista ennustetta ihan viralliselta taholta. Kattaa Helsinki, Espoo, Vantaa.
Helsingin seudun vieraskielisen väestön ennuste 2018–2035
https://www.espoo.fi/download/noname/%7B3BCB6932-EF84-47F1-B4AD-708B27E77B1E%7D/112601

Erittäin mielenkiintoista. Maahanmuuttajien osuus on mielenkiintoinen tuossa...

Tässä asia, josta on ollut PT_mediassa, mutta näkyy pätevän tännekkin.
Koulutus
Yli 15-vuotiaista syntyperältään ulkomaalaisista espoolaisista 56 % ei ollut peruskoulutuksen jälkeistä tutkintoa.
https://www.espoo.fi/download/noname/%7BCB800B83-7329-479E-B85A-468360EEF1E2%7D/34950

Tuolta löytyy muutakin mielenkiintoista viha faktaa.
ULKOMAALAISTAUSTAISET NYT JA TULEVAISUUDESSA Tietoisku 2/2013

Anonyymi kirjoitti...

Eipä hätiä mitiä. Kyllä veroeuroja taas pian piisaa kun demarikokous taas meinasi 30% palkankorotusta. Jokaiselle. Tai emmä tosta prosentista tiedä kun jäi epävarmaksi kuinka paljon tota työaikaa piti tällä kierroksella lyhentää. Vittu että on suomen päättäjät pihalla. Liika pitkä yltäkylläisyys moisen aina aiheuttaa. Juuri tällaisella velttoilulla romutetaan menneiden sukupolvien uhraukset. Jos suomalaisia ei pikku ponnistelu kiinnosta niin maailma on täynnä porukkaa jotka jaksavat painaa.

Anonyymi kirjoitti...

Migrin sivuilta yritin selvittää paljonko meille on tullut porukkaa vierailta mailta Eta- ja EU-alueen ulkopuolelta. Eu- ja Eta-alueelta tulevat kun eivät oleskelulupaa tarvitse. Sen kun tulee ja rupeaa paiskimaan töitä. Myönteisiä oleskelulupapäätöksiä Migri on tehnyt vuodesta 2015 saakka 320 793 kappaletta. Lukuun saattaa sisältyä sama häiskä useammankin kerran, mutta ensimmäisen oleskeluluvan on saanut 122 511 häiskää ja kansainvälisen suojelun perusteella 20 502 häiskää ja sen myötä saa välittömästi pysyvän oleskeluluvan. Myönteisiä päätöksiä Migri on tehnyt seuraavsti

2015 75 073 kpl
2016 80 361 kpl
2017 83 645 kpl
2018 79 401 kpl
2019 82 929 kpl
2020 44 426 kpl

Suuri määrä, kuin liukuhihnalta. Vaikea saada selvää paljonko on jäänyt Suomeen ja millä perusteella. https://tilastot.migri.fi/index.html#decisions?start=600

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, WhiteHunterille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Usko huviksesi ettet ole ainoa joka tuota ihmettelee.

WhiteHunter: Järkevässä maailmassa tuo linkittämäsi olisi jonkun hyvän scifi-kirjailijan dystopiaa. Nyt se on totta. Ja seuraukset näemme esim. Ruotsissa.

Ano1: Tässä tosiaan tuhotaan aikaisempien sukupolvien työ varsin totaalisesti.

Ano2: Kiitos tilastolisäyksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiittämisestä kiitokset, mutta ei tuolla määrällä vielä työpaikkojen kohtaanto-ongelma ole ratkennut kun Ohisalo haluaa tuoda 80 000 "työperäistä" häiskää lisää. Olisiko mitään jos ei myönnettäisi enää oleskelulupia vaan työlupia?

Ano2

QroquiusKad kirjoitti...

Mieleen tulee Appelsinin Aviisin lähimenneisyyden uudin valkopaskahanhia Helsingin keskustassa ruokkineesta eläkemummosta. Hän kun kävi ruokkimassa näitä "ihania mumisijoita" eikä voinut tajuta, miten joillakin ihmisillä voi olla jotain näitä vastaan.

Valkopaskahanhien jälkeensä jättämä runsas paska ei mummoa mitenkään haitannut;
vaikka uutimessa ei suoraan muistaakseni mainittukaan, oli ilmeistä, että mummo asui jossain muualla, josta käsin kävi ruokkimassa ihania mumisijoitaan jättäen nämä paskomaan muiden asuinalueet täyteen.

Samalla tavoin hippiviherkommunistit tuovat maahamme vaarallisia lemmikkejään, joita käyvät ihastelemasa ja rakastelemassa näiden asuinalueilla. Siten he palaavat omille asuinalueilleen kauas vaarallisista lemmikeistään, jättäen nämä kylvämään tuhoa sinne aivan muualle sieltä, missä itse asuvat.

"How dare You?", kysyisi pieni Greta. Mainitun kiinnostukset kohteet ovat tunnetusti olleet hieman toisaalla, ja ehkä alkavat pikkuhiljaa suuntautua vähän vähemmän utopistisiin suuntiin;
onhan hän palannut koulunpenkille:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006612590.html

Uudin julkaistiin eilen klo 22.24. Luin sen jokseenkin tuoreeltaan, jolloin siihen oli tullut kuusi kommenttia.
Viidessä toivotettiin pienelle Gretalle hyvää paluuta koulunpenkille ja siellä pysymistä. Kuudennessa Älykäs Nuori Nainen raivosi Greta-ilmiön todistavan jälleen kerran kuinka miehet hallitsevat mediakenttää kaikin keinoin!!!11!.

Ennen koneeni sulkemista vilkaisin vielä uudinta, olisiko tuohon hieman kryptiseen kommenttiin tullut tarkennusta, mutta kas:
kommenttikenttä olikin jo ehditty sulkea.

Liikaa vääränlaisia kommentteja liian nopeasti niinkin lyhyessä ajassa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Ja tulee muistaa että noiden 80.000:n ”työperäisen” myötä aloitetaan perheenyhdistäminen joka on tietysti kyseenalaistamaton ihmisoikeus ja sen myötä lukema onkin jo 300.000. Ja kuka maksaa? Niin, kukahan maksaisi? Hän, jonka mielipidettä ei kysytä.

Qroquius Kad: Tuo valkopaskahanhen paskavertaus tiivisti nykytilanteen kyllä varsin osuvasti. Ja Gretallehan me toivomme kaikkea hyvää normaalina ruotsalaisnuorena mutta en ole oikein varma kuinka paluu tavalliseksi ruotsalaiseksi onnistuu. Mutta Greta on hyvä esimerkki siitä kuinka yhteiskunnallinen muoti (ei järki) toimii. Viime vuonna hän oli Messias. Nyt hän on so last millenium. Niin kuin ovat pian BLM-messiaatkin, tosin ne saavat vielä Gretaa enemmän pahaa aikaiseksi.

Tinahattu kirjoitti...

Mitä nämä lapintytöt oikein meinaavat näillä lauluilla? Toivottavasti tarkoitus on varoittaa ja kasvattaa tyttöjä.

Vanha ja Hottis (Frontside Ollie Cover)
16,026 views
• May 25, 2013
https://www.youtube.com/watch?v=VxWtgFIJsx4&feature=emb_logo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tinahattu. Jaa-a, en tiedä mitä tällä haettiin. Mutta sen tiedän, että tuon katsottuani tunnen itseni aivan hel-ve-tin vanhaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Käyn paljon Helsingin eri uimahalleissa, ja Kontulan uimahallissa minulle on sattunut viime vuosina erinäisiä kökkökohtaamisia ei-suomalaisten kanssa, vaikkakin kerran myös suomalaisen kanssa, ja noiden liian monen häirityn uintikerran seurauksena välttelen nykyään Kontulan uimahallia. Muutoinkin koko Kontulan ostari on yhtä epämiellyttävä paikka kuin esim. Itäkeskus. Mieluiten käyn - - - tadaa! - - - Kallion uimahallissa, eikä vähiten siksi, että siellä käy lähinnä meitä pottunokkia...

T. Helsingitär

Anonyymi kirjoitti...

Whitehunter kirjoitti:
"Helsingin seudun vieraskielisen väestön ennuste 2018–2035"
https://www.espoo.fi/download/noname/%7B3BCB6932-EF84-47F1-B4AD-708B27E77B1E%7D/112601


Kiitos linkistä. Hyvin monipuolisesti ja tarkasti tehty ennuste. Ilmeisesti kunnat käyttävät noita tietoja suunnitellessaan toimintaansa ja infraansa. Ennuste on tehty lyhyellä tähtäimellä.

Kumma juttu, että samanlaista ennustetta "ei osata" tehdä väestöryhmien aiheuttamista vaikutuksista pk-seutuun. Miten käy turvallisuuden, miten rikollisuuden, mikä on minkin ryhmän osuus yhteiskunnan sosiaalituista. Mikä on ennuste väestön kyvykkyyden kehityksestä ja väestön ÄO-jakauman muutoksesta.

Tähän saakka pk-seutua on suunniteltu keskinäiseen sopuun pystyvälle väestölle. Mutta sopu ei välttämättä vallitse enää vuonna 2050, koska tulijoiden määrän lisääntyessä heidän tarpeensa sopeutua ja kantaväestön kyky elättää heitä vähenevät.

Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Helsingittärelle ja Acc:lle & kiitos kommenteistanne.

Helsingitär: Samaa kuulin jo kauan aikaa sitten myös Itäkeskuksen uimahallista. Ensimmäisenä siitä (jo 1990-luvulla) tosin valitettiin venäläisistä naisista jotka tulivat altaisiin peseytymättä ja meikit naamalla.

Acc: Näkisin, että kaikki tällaiset ennusteet tehdään poliittisen korrektiuden mukaisesti tyyliin ”toivomme, että näin tapahtuu” vaikka ennusteen tekijätkin tietävät mitä todella tapahtuu. Esimerkkinä mm. eräs Ruotsi.

Anonyymi kirjoitti...

OT: mutta tavallaan sittenkään ei.

Amerikassa on taas yksi musta päässyt hegestään. Poliisit ampuivat, kun oli menosa autonsa etupenkille. Ja ampuivat viejä selkään. Seitsemän laukausta. Ettäs kehtasivat. HS/iS/IL/YLE/...

Juu, ja mitäs tapahtui: alussa oli musta ukko ja polliiseja. Ja jotain härdelliä. Ukko päätti poistua paikalta / hakeä kirveen / pumppuhaulikon / nallekarhun avukseen autonsa etupenkiltä. Poliisit käskivät pysähtyä, ukko saapasteli autoansa kohti. Polliisit käskivät pysähtyä tai ampuvat. Ukko jatkoi ja kumartui ottamaan jotain etupenkiltä.

Ja ylläripylläri: Poliisit alkoivat ampua. Kohti ja kovilla. Kohti torson massakeskipistetä. Kunnes ukko oli maassa, eikä enää yrittänyt ylös. Ihan ohjeen mukaan. Eivät esimerkisi ampuneet päähän.

Opetus: Tee niinkuin poliisi käskee.

Seuraus: Burn Loot Murder -sakki sai lisää syytä riehua.

Oliko ukko huumeissa, kuuro vai tyhmä. Ei vielä tiedossa. Mutta se on tiedossa, että kun olisi pysähtynyt polisin käskiessa, olisi hengissä.

Tätäkään juttua et lukenut vastuullisesta mediasta.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Amerikkalaiset muuten taitavat alkaa valmistautua siihen että mahdollisessa demokraattivetoisessa Yhdysvalloissa poliisista luovutaan tyystin:

https://www.nssf.org/first-time-gun-buyers-grow-to-nearly-5-million-in-2020/