tiistai 11. elokuuta 2020

80 000 ELI VIHREÄ PAKKOMIELLE


Tietyt asiathan ne pysyvät samanlaisina vuodesta toiseen. Aivan kuin kiveen hakattuina. Yksi näistä ikuisista asioista on vihreitten de röda käsittämätön kyky elää reaalimaailman ulkopuolella. Täällä reaalimaailmassa eletään syvenevää lamaa ja Suomen talouden odotukset ovat erittäin heikot. No, mikäs on vihreitten lääke asiaan. Vastaus:

Vihreiden ministeriryhmä linjasi maanantaina Lahdessa kesäkokouksessaan, että hallituksen pitää ottaa tavoitteekseen 80 000 uuden työperäisen maahanmuuttajan houkutteleminen Suomeen.

Ja perustettakin löytyy:

On tosiaan niin, että kestävyyskriisin ratkaisemisessa tarvitaan monia keinoja. Yksi on se, että meillä riittää tarpeeksi työntekijöitä ja veronmaksajia. Työperäinen maahanmuutto on nostettu valtiovarainministeriön erinäisissä raporteissa esille, Ohisalo painottaa.

Varonmaksajia, sano. On jokseenkin käsittämätöntä että asioita joutuu vääntämään rautalangasta/ratakiskosta kerran toisensa jälkeen. Suomen kaltainen korkean verotuksen ja korkean sosiaaliturvan maa ei houkuttele kuin kehitysmaalaisia pysyvälle elatukselle. Mainitusta työperäiseksi kehutusta maahanmuutosta voi todeta että kyseinen kokeilu on mennyt kolmekymmentä vuotta perseelleen. Mutta se ei estä vihreitä jatkamasta samalla, hyväksi kokemallaan linjalla. Jolla linjalla unohdetaan samalla se pikkuseikka että suomalaisia on työttömänä satoja tuhansia.

Kysehän on pelkästä vihreitten pakkomielteestä. On pakko saada kehitysmaalaisia koska on pakko saada kehitysmaalaisia. Ei pakkomielteissä sinänsä mitään pahaa ole. Mutta kun ne muuttuvat joukkohysteriaksi jonka mukaan kokonaisen maan tulee elää on tilanne kestämätön.



38 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei pysy ihmismieli duo Ohisalo et Haavisto järjenjuoksun perässä. Jos "kestävyyskriisin ratkaisemiseksi tarvitaan monia keinoja", niin miksi sitten mainitaan vain tämä yksi keino joka on ehdottomasti surkein ylipäänsä minkään kriisin ratkaisemiseen. Olisiko niin, että niitä muita keinoja ei ole edes harkittu koska siihen kapoistakin kapoisempaan ideologiaan ei mikään suomalaisille +-merkkinen mahdu?

Haavisto on aika ulalla siitä, mikä se ulkoministeriön ensimmäinen ja tärkein tehtävä on: suomen kansalaisten suojeleminen ja avustaminen ulkomailla. Ministeriössä ei ole mainosalan ammattilaisia joten Suomi-kuvan kirkastaminen on delegoitu muille palkatuille toimijoille (milloin se Suomi-kuva muuten samentui? Auttaisikohan kv. kirkastamista esim. se, että punamummolle laastari suun päälle?). Ja tällä sitten oikeasti saalistetaan niitä huippukoulutettuja ja investointeja: "korkea koulutustaso ja ystävällisyyttä". Jep. Ihan yhteismitallisia asioita.

Ilman muuta prosessit kuntoon että saavat nopeasti lupansa. Turha sitä aikaa tuhrata mihinkään kontrolliin. Luotettava kädenpuristus ja rehti katse - onhan se ennenkin lupiin riittänyt. Ja saatavuusharkinta, johan nyt. Meillä on jo nyt valtava määrä uupuneita pizzankääntäjiä ja kebabinveistelijöitä, jotka tarvitsevat lisätyövoimaa. Ei suomalainen osaa sekoittaa vettä, jauhoja ja hiivaa ja lätkäistä päälle sitä halvinta täytettä, eikä käydä ostamassa tukusta isoa klönttiä jauhelihaa. Nää on kuulkaas etnisiä herkkuja joihin tarvitaan alkuperäiskansalaisia. Hei, eikös pizza ole italialainen ja sinä irakilainen? Entäs sitten, minä olen etninen.

Miten Suomen kestävyyskriisiin positiivisesti vaikuttaa tuo Haaviston esitys edustustoverkoston laajentamisesta, jää minulle epäselväksi. Sitähän supistettiin koska todettiin, että EU-kansalaiset voivat mennä toiseen EU-edustustoon hoidattamaan asioitaan. Oletan, että Haaviston laajennusesitys näkyy käytännössä vain Afrikassa. Darfour, Mogadishu, Ouagadagou - eipä sitten tarvitse Adbin vaivautua turhia reissailemaan työviisumin perässä kun Suomen anteliaat palvelut tuodaan nenän alle. - Suhteethan ovat nykyään kaiken a ja o. Mitä enemmän Haavisto luo suurlähettiläspaikkoja, sitä enemmän hänellä on kavereita joista on hyötyä. Tai näin hän ehkä ajattelee. Selkäänpuukotushan alkaa heti kun ministerikausi loppuu.

Olen eri mieltä Ykän kanssa, kyllä pakkomielteissä on pienimuotoisestikin, esim. perheissä, pahaa. Tai sillä saadaan aikaan pahaa. Pakkomielteiset sarjamurhaajat esim. eivät ole oikein kivoja.
tira+

QroquiusKad kirjoitti...

Heiveröisenä helpottavana seikkana tässä on, ettei näitä 80 000 karjuvan työvoimapulan pelastavaa astronauttiaivokirurgia ole määrä rahdata maahan tällä vaalikaudella, vaan vuoteen 2030 mennessä.
Silloin maassamme on ehtinyt istua tyttöhallituksen jälkeen yksi hallitus kokonaisen vaalikauden sekä sen seuraaja kolmeneljäsosavaalikauden, mikäli hallitukset eivät ala kaatuilla kuin Kekkoslovakiassa.

Toisaalta Hilpeän Huti-Maisan tuntien tämä saattoi olla juurikin tämän vaalikauden toimintasuunnitelman julistus ja toiset samanmoiset jatkavat siitä, mihin tämä keväällä 2023 jää.

Miksipä se seuraava hallitus yhtään nykyistä parempi olisi? Ei meistä ole mitään unkarilaisjytkyjä tekemään.
On sitä ollu ennenkin nuijasotia tässä maassa, sanoi Simo.
Vaan huonosti niissä kaikissa meillä on aina kapinallisille käynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Muistelen lehdistä lukeneeni, että koronakriisikin ratkeaa tällä virheiden ajatuspierulla. Eli 80 000 läpsyttelijää lisää niin korona lähtee karkuun. Lisäähän se tietty työllisyyttä, kun palkataan kulttuuritylkkeja ja koordinaattoreita ym. höpöhöpö väkeä pitämään kädestä näitä tulijoita, vaan ei se lisää veroeuroja sentin latia. Siksiköhän se demarien eudustaja taas ajaa sitä maastapoistumisveroa, ettei vaan kukaan pääsisi karkuun läpsyjen elättämisestä. Tai kiljunen kiljuu maailman hallitusta ja sille verotusoikeutta? Kiljuselle olis paree imee vaan sitä kontulan tissiä eikä avata suutaan. Ja lauta-mattikin saisi jättää verojen ym. asioden pohtimisen sellaisille joilla on siihen edellytykset.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

tira+: Täytyy sanoa että tiivistit asian ja nykytilan osuvasti. Ja joo, onhan niissä pakkomielteissa pahaa yksilötasollakin. On sitten toisaalta harmittomia pakkomielteitä.

Qroquius Kad: Se vuosi 2030 on oikea dystopian vuosi sillä silloin pitäisi myös lopettaa öljylämmitys kokonaan ja siitäkös vähätuloiset eläkeläiset kiittävät. Ja joo, ne eläkeläiset jotka nytkin voimakkaimmin tukevat demareita jotka ovat oikeastaan vihreitten talutusnuorassa. En tiedä kuinka pahaksi tilanteen tulee mennä ennen kuin ihmisillä alkaa päässä raksuttamaan.

Huru-ukko: Totta joo ja laitetaanpa se Kiljusen avautuminen ihan linkkinä:

https://www.suomenuutiset.fi/sdpn-kiljunen-valayttaa-maailmanlaajuista-poliittista-hallintajarjestelmaa-ja-globaalia-verotusoikeutta/

Anonyymi kirjoitti...

80000 työperäistä maahanmuuttajaa. Tekemään mitä?

Suomi on menossa kiinni, yritykset irtisanovat joukolla, lomauttavat urakalla ja tilauskirjat ovat tyhjiä. Mitä nämä työperäiset tekisivät, vääntäisivät kebabbia? Sori, ei ole tarvetta. Vääntäisivät koodia, suomi nousuun ohjelmilla? Tottahan sohjoinen maamme pohjoinen houkuttelee väkeä, erikoisesti keventyvä - 70 - 80 % kokonaisveroaste on melkoinen vetonaula. Halpa autoilu vielä erikoisvetonaulana.

Haistakaa ny huilu, eihän mokomaa aivoripulointia voi ottaa kukaan vakavasti.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Terhehdys, Pyssymies. Tekemään mitä? No elämään suomalaisten elätettävänä. Järkevässä maailmassa ei mokomaa aivoripulointia ottaisi kukaan vakavasti mutta tässä todellisuudessa se paska hierotaan vasten meidän naamaamme. En nimittäin usko että vuonna 2023 tulee vielä mitään radikaaleja muutoksia eduskunnan kokoonpanoon.

Anonyymi kirjoitti...

Perjantain Maaseudun Tulevaisuudessa oli kiinnostava pikku-uutinen. Britanniassa maatilavarkauksien vuosittainen arvo on ollut kasvamassa, ja viimeksi raportoitu vuosi oli arvoltaan ennätyksellinen. Tekijöistä ei jutussa tietenkään mitään mainittu. Profiilia toki syntyy helposti jutussa esitetyistä vihjeistä: erityisesti Skotlannin nummilla laiduntavista lammaslaumoista viedään karjaa; eläimet kuulemma teurastetaan laittomissa teurastuslaitoksissa ja myydään epävirallisten kanavien kautta. Maatiloilta varastellaan myös jonkin verran traktoreita, mutta mieluummin mönkijöitä ja varkaiden erityisenä kohteena ovat Land Rover Defender-maasturit. Nämä ilmeisesti katoavat Brittein saarilta kuin pieru..ehkä juuri Saharaan johonkin merikontteihin kätkettynä. Kyllä siis maahantulijat taloudellista aktiviteettia aikaan saavat, kun niitä vaan saadaan tarpeeksi suuret yhteisöt!

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Achtung. Kai tätäkin tulee pitää jonkinlaisena kehityksenä…

Pate kirjoitti...

Niin ei puhettakaan vihervassuri kommareilta siitä, miten kantasuomalaisten syntyvyys saataisiin nousuun. Ehei. Sehän on kansallismielistä jne. Päinvastoin on ollut viimevuosina meno sellaista, että melkein syyllistetään niitä jotka perheenlisäystä miettivät. 80 000 läpsyttelijää ja jokaiselle perheenyhdistäminen. Niin soromnoo. Vihreät ovat tämän maan vaarallisin ilmiö sitten sotien.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Unknown. Unkarissahan ne ovat jo onnistuneet. Mielestäni vihreät ovat vaarallisempia kuin puna-armeija. Se kun meinaten pysäytettiin rajojemme itäpuolelle. Vihreät pitävät hallitusvaltaa Helsingissä.

Ukkeli kirjoitti...

Ohisalo ajaa vain omaa lupaamaansa linjaa, jota on ajettu jo kolmekymmentä vuotta, ainakin. Meet the new boss. The same a the old boss.

Olli Pusa kyselee ovatko puolueet vain teatteria? Hän jatkaa puolueiden vallasta:

”Puolueiden vallankäyttöä taas ei juurikaan valvota. Kun joku pystyy kaappaamaan puolueen vallankäytön itselleen, hän voi sen ja ryhmäkurin nojalla ajaa itselleen mieluisia päätöksiä. Päätökset voivat olla kansalaisten enemmistön mielestä vääriä ja vastustettavia. Siitä kertovat edellä olleet epäluottamusta kuvaavat luvut.

Selvästi puolueiden päätöksentekoa ohjaavat taustalla piileskelevät kummisedät, jotka teettävät päätöksiä vastoin ihmisten kantaa. Jos he käyttäisivät valtaa avoimesti, ei sitä hyväksyttäisi. Ihmiset nousisivat kapinaan. Siksi tarvitaan kulissiksi poliittinen järjestelmä puolueineen.

Epämieluisia päätöksiä tekevät poliitikot kuluttavat melko nopeasti uskottavuutensa ja siksi heidät vaihdetaan uusiin ja vanhoille poliitikoille keksitään suojatyöpaikkoja EU:sta tai suomalaisista byrokratioista. Poliitikot ovat kuin teatterinäyttelijöitä, joita vaihdetaan, kun suosio on mennyt. Käsikirjoitukset ovat monilta olennaisilta osiltaan aivan samoja oli hallituksessa kokoomus, kommunistit tai molemmat.”

Ongelma koskee koko läntistä maailmaa. Yhdysvalloissa kansa ei luota puolueisiin yhtään sen enempää kuin täälläkään. Mikä porukka näitä naruja oikein vetelee?

Anonyymi kirjoitti...

Vihreiden esittämät 80.000 "työperäistä" merkitsee oheistulijoineen monta kertaa suurempaa ihmismäärää. Olisiko 500.000 oikeampi luku.

Suomessa on jo riittävästi väestöä, josta voidaan poimia 80.000 ihmistä työelämään. Jää vielä pelivaraakin eli työtä vailla olevia. Vihreiden esitys merkitsee, että sillä varmistetaan ainakin 80.000 ihmisen työttömyyden jatkuminen.

Suomi tarvitsee työvoimapulaa. Ei siis täystyöllisyyttä vaan negatiivista työttömyyttä. Silloin työpaikat kilpailevat tekijöistä ja kilpailykyvyttömät työpaikat katoavat. Mutta kukaan ei jää työtä vaille.

Työvoimapulan olosuhteissa näennäistyöllistämisen tarve loppuu. Samoin loppuu ylikouluttautuminen. Myös työttömyydestä aiheutuvat kustannukset yhteiskunnalle loppuvat.

Kukavaan

Strix Senex kirjoitti...

”On pakko saada kehitysmaalaisia koska on pakko saada kehitysmaalaisia”.

Oikeastaan tuo ajatuskulku taitaa mennä niin, että on pakko saada kehitysmaalaisia, koska heistä saadaan todennäköisemmin vihervasemmiston äänestäjiä koska vihervasemmisto suuntaa propagandansa juuri heihin ja jakaa heille anteliaimmin etuuksia ja koska heillä ei ole tähän maahan mitään siteitä, joiden takia heillä olisi tarve ja halu ajatella tämän maan tulevaisuutta vaan puhtaasti omaa hyötyään.

Niinpä he sitten kertovat, että haluamme 80 000 kehitysmaalaista. Sitten he sepittävät tarinan, jossa tätä tavoitetta perustellaan hyvillä asioilla, jotka perustelut kuitenkin ovat täysin paikkansa pitämättömiä. Sanat näyttävät kauniilta mutta ovat irti todellisuudesta. Aina voi kuitenkin toivoa, että löytyy niitä, joita voi huijata ja kun omat kohortit noita väitteitä ahkerasti toistelevat, huijattavia löytyy vastaavasti enemmän. Toteutetaan siis sitä Göbbelsin reseptiä, jonka mukaan väitteen ahkera toistelu on oleellista, sen todenmukaisuus merkityksetöntä.

Ilmeisiä valheita voi tietysti kumota faktoilla ja loogisella päättelyllä. Voi esimerkiksi katsoa tuoreinta työllisyyskatsausta, joka kertoo, että: ”Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli kesäkuun lopussa yhteensä 416 900 työtöntä työnhakijaa. Se on 162 700 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Pitkäaikaistyöttömiä eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli 75 200, mikä on 11 400 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. …Kaikkiaan TE-toimistoissa oli kesäkuussa avoinna 93 000 työpaikkaa, mikä on 17 000 vähemmän kuin vuosi sitten. … Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli kesäkuussa 87 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisyysaste oli 73,7 prosenttia, mikä on 2,1 prosenttiyksikköä matalampi kuin edellisen vuoden kesäkuussa”. Väite 80 000 kehitysmaalaisen tarpeesta on siis selvästikin perätön. Eivät he toisi parannusta kestävyysvajeeseen. He pahentaisivat sitä.

Tosiasioiden esille kaivamien kuitenkin vaatii työtä, joskus enemmän, joskus vähemmän. Sitä paitsi tilastolukujen esittely on monien mielestä tylsää. Perättömät iskulauseet ovat helposti vetoavampi ja niitä on helpompi keksiä. Mitään faktaperustaa kun ei tarvita. Ei tilanne kuitenkaan ole toivoton. Pikemminkin se on sama kuin sen paimenpojan tapauksessa, joka aina huuteli ”susi, susi”. Kun tavat tunnetaan ja oireet tunnetaan, lähtökohdaksi voidaan ottaa se, että perättömiähän nuo taas puhuvat ja kiinnostavaa eivät ole esitetyt väitteet vaan niiden todennäköiset motiivit eli se, mihin niillä todennäköisesti tähdätään. Vaikuttaako moinen menettely siltä vanhalta kunnon Kremnologialta? No sitähän se tietysti onkin, eikä mitenkään sattumalta. Samanlaisesta neuvostoviestinnästä kun tässäkin tapauksessa on kysymys.

Pinlaareni kirjoitti...

Hyvä, mutta samalla epämiellyttävä kirjoitus. Kiitos Ykälle asian tuomisesta esiin. Ja kaikille kommentoijille näkemyksistä.

Kun päivä olikin ollut niin mukava tähän saakka, saa lukea (ja myös kuulla) viherpunikkien uusimmasta "ideasta". Päivä muuttui vähemmän mukavaksi. Siinä missä pääministeriolettu on työntänyt päänsä hiekkaan (ja nauttii poliittisesti kivasti ajoitetuista satuhäistä ja kuherruskuukaudesta), niin virheet vetää 100 lasissa.

Kuka tollo vielä uskoo, että viherpunikkien nuo 80,000 olisivat tulossa, tai olisi suorastaan tarkoitus tuoda paikkaamaan kestävyysvajetta? Siis silleen niin kuin Kreikasta piti tuoda naisia ja lapsia.

Aikoinaan tuli luettua tarinoita siitä, kuinka hölmöläiset kantoivat säkeillä valoa torppaan, ja jatkoivat tilkkutäkkiä leikkaamalla toisesta päästä, ja ommellen toiseen. Jos Suomalaiset eivät herää, niin no...

Anonyymi kirjoitti...

Tuli vaan mieleen, olisi tarjolla eksoottia pakolaisia, kaukaa. Osaavat lukea, kirjoittaa ja puhuvat jopa ymmärrettävää kieltäkin. Etelä-afrikasta. Eivät vaan taida kelvata hutisalolle, mulle kävis vaikka tulis 800 0000.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

En valitettavasti voi yhtyä Q.K:n heiveröiseen optimismiin mitä tulee tuohon aikatauluun eli vuoteen 2030 mennessä. Onhan olemassa sellainenkin sana kuin "etupainotteinen". Antti Rinne on saanut kovasti moitteita kun hän tuossa vappusatasessa toimi päinvastoin eli takapainotteisesti, joten tämä hallitus on niin fiksu ettei mokomaan ansaan lankea. Pelataan siis varman päälle ja otetaan 25.000 v.-21, 25.000 v. -22 ja 25.000 heti alkuvuodesta -23. Loput 5.000 ripotellaan sitten vuosille -24-30. Näin tämä hallitus on viittä(tuhatta) vaille toteuttanut edes yhden lupauksensa ja pääsee taas paistattelemaan kv. median loisteeseen.

"Tarveharkinta" on ikävän oikeistolaiselta kuulostava sana. Ja "harkinta"-sana ei todellakaan kuulu hallituksemme vokabulääriin. Suu suoltaa älyttömyyksiä mutta pääasiassa että kädet ovat just eikä melkein sen konsulttifirman määräämässä asennossa.

Miehille vaatimaton pyyntö: menkää joukolla takaisin politiikkaan ja käyttäkää mahdollisimman kieroja konsteja ja muistakaa, että ne ja selkäänpuukotus eivät ole naisten yksinoikeus. Tämä vetoomus siis kohdistettu 40+ ikäisille miehille jotka eivät pidä korvarengasta, maripaitaa tai miesnutturaa vain naisia miellyttääkseen.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Minä en nyt vaan ymmärrä kuinka nämä vihreet ovat saaneet niin paljon valtaa? Sama täällä Ruotsissa;vihreiden aatteet sanelevat koko maahanmuuton ja se on kyllä sitten sen näköistäkin. Yhden sossun piti toimittaa 80 000 (merkillistä, sama luku) kielteisen päätöksen saanutta jo muutama vuosi sitten takasin sinne, mistä olivat tulleet, mutta ei sitäkään ole tapahtunut.

Miten ihmeessä tästä tilanteesta oikein selvitään?

Joppos123 kirjoitti...

Jänskä juttu kuinka 10%n pikkupuolue voi huseerata muiden valtakiiman johdosta ihan mitä haluavat.
Nythän ne vaativat jo uusia ja paljon suurempia polttonesteiden veronkorotuksia, rahat laitetaan silleen ihqusti 80 000 "huippukoodarin" maahan houkuttamiseen, kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen.

Väitän edelleen, että se akka on erityisen vaarallinen siksi, että se tietää tasantarkkaan mitä ja miksi se on tekemässä.
Syynä ei ole ideologia tai usko siihen vaan kylmä laskelmointi siitä kuinka maa laitetaan totaalisen sekaisin ja kuseen.

Pinlaareni kirjoitti...

"Väitän edelleen, että se akka on erityisen vaarallinen siksi, että se tietää tasantarkkaan mitä ja miksi se on tekemässä.
Syynä ei ole ideologia tai usko siihen vaan kylmä laskelmointi siitä kuinka maa laitetaan totaalisen sekaisin ja kuseen."

Minä en keksi tuohon muuta vastausta kuin akan pahuus.

Anonyymi kirjoitti...

En usko että suoranainen pahuus on kyseessä.Fanaattinen ideologia on vain sumentanut järjen käytön ja mädättänyt ajatusmailman kokonaisvaltaisesti tällä ministeri-oletetulla.Tämähän on on yleistä kiihko-uskovaisilla,joihin vihreätkin on luettava.Hän uskoo olevansa oikeassa ja tekevänsä vain hyvää.

klova kirjoitti...

Periaatteellisella tasolla Ohisalon ajatus on oikea,maamme tarvitsee kipeästi lisää tekeviä käsiä.2030-luvulla meillä on enemmän eläkeläisiä kuin yksityisellä työskenteleviä ja tämä tilanne ei muutu.Koska 2019 ikäluokka on jo tehty,sen kuten muidenkaan ikäluokkien määrään ei voida enään vaikuttaa.

Kun kantikset eivät lisäänny,niin tekeviä ja kuluttavia käsiä täytyy yrittää tuoda ulkoa,sama ongelma riivaa kaikkia länsimaita,nuoret eivät jostain syystä halua aikuistua ja aloittaa ns aikuisten elämää.Syitä varmaan monia,yhtenä epäselvä tulevaisuus ihan kuten silloin kun ns suuret ikäluokat pantiin alulle,sarkasmivaroitus.

Se tietysti missä ohisalo menee metsään on se,ettei maamme houkuttele kuin sosiaalihuollon perässä tulevia,kuka ahkera ja osaava tänne haluaisi tulla,heille on ottajia maissa joissa myöskin on puhdas luonto ja talvella pimeää.Saamme siis loisia ja huijareita,parhaassa tapauksessa juuri ja juuri taksikuskeiksi kelpaavia nuoria miehiä.Haitat ovat ilmeiset ja niitä on täälläkin käsitelty jonkun verran.

Entäs ne työttömät,miksei niitä työllistetä?Niinpä,suurin osa heistä on erinäisistä syistä vaikeasti/mahdottomia työllistää niin että heidän työsuoritteensa olisi korkeampi kuin sosiaaliturvan taso,ihan se että aika iso prosentti on älykkyydeltään sellaisia ettei heidän kykynsä riitä kuin hyvin matalan tuottavuuden töihin.Jos ihminen ihan oikeasti osaa kotain hyödyllistä,ei ole alkoholisti,painaa alle 200 kiloa ja ei ole joka toinen päivä psykoosissa eikä ole syntymälaiska,niin töitä löytyy.Palkka voi olla heikohko,mutta sellaistata se on kun ihmiset eivät ole valmiita maksamaan esim rappusiivouksesta 50 euroa tunti,paitsi silloin jos se tehdään verovaroilla ja siten velaksi.Ja jos taas kyvyt viittaavat korkeammalle,niin hyvistä ja taitavista tekijöistä on ikuinen pula.

Ehkä kannattaisi miettiä miksi esim Sveitsi,Uusi-Seelanti tai Kanada ovat sellaisia maita jouhin ihan oikeat osaajat haluavat muuttaa?Yhdysvaltoihinkin olisi menijöitä että oikein aita tarvitsee rakentaa ja maa kai ei ole kovin tunnettu laveasta sosiaaliturvasta.

Sitä muutosta odotellessa ne 40 000 joka vuosi syntymätöntä lasta korvataan lähi-idän pojilla ja somaleilla,jotka muuten tekevät niitä lapsia samoilla ehdoilla joilla kantikset eivät tee.

Että sinällään tämä koko mamukysymys on ohimenevä ilmiö,2070 maamme yleisin nimi on Abdullah,ihan oikeasti.Täytyy vaan toivoa että kantikset ovat siihen mennessä integroituneet valtaväestön tavoille.

Anonyymi kirjoitti...

Lyhyestä "vitsi" kaunis: nimimerkki Tehdäänkehitysmaayhdessä kommentoi esimerkiksi tuolla:

https://pt-media.org/2020/08/05/expressen-12-vuotiaan-tyton-murhaajat-ovat-itse-uhreja/

Voiko enää ytimekkäämmin typistää kaiken tapahtuvan kuin todeta: "Tehdään kehitysmaa yhdessä."?

Nimimerkkiä Tehdäänkehitysmaayhdessä ihailee nimimerkki Helsingitär

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ukkelille, Kellevaan, Strix Senexille, Pinlaarenille, Pyssymiehelle, tira+:lle, Ano1:lle, Joppos123:lle, Ano2:lle, klovalle ja Helsingittärelle & kiitos kommenteistanne.

Ukkeli: Pusa kirjoittaa aina hyvin ja tuon ongelman juuret täällä Suomessa ovat siellä 1980-luvun konsensuspolitiikassa. Sitä myötä puolueilla ei ole enää juurikaan eroa.

Kukavaan: Totta puhut lukemista. Tosin sitä työvoimapulaa tuskin koskaan enää tulee. Sen saa aikaan aina vain lisääntyvä automaatio.

Strix Senex: Puhut curley-ilmiöstä ja olet oikeassa. Tosoin uskon että tässä on mukana myös käsittämätön sinisilmäinen typeryys. Ja suomalainen viestintä on jo puhdasta neuvostoviestintää.

Pinlaareni: Vihreät elävät nyt sitä etsikkoaikaansa. Kukaan valtapuolueista ei uskalla panna hanttiin. Vihreys on tietysti ideologiana levinnyt kaikkiin valtapuolueisiin. Se on dogmi. Sitä ei saa arvostella.

Pyssymies: Eikä buurien kansansurma hetkauta hallitustamme mitenkään.

tira+: Tuo aikataulu saattaa hyvinkin pitää kutinsa. Ja se vaatimaton pyyntösi on asiallinen mutta aika harvaa tolkullista ihmistä huvittaa nykyisin lähteä politiikkaan.

Ano1, Joppos123 & Ano2: Tuo vihreitten käsittämätön valta-asema kyllä ihmetyttää. Kallistun muuten Ano2:n näkökulmaan mutta oli toiminnan syynä mikä hyvänsä niin joku Ohisalo on vaarallisempi kuin kokonainen jalkaväkiprikaati.

klova: Unkarissahan tässä asiassa on alettu onnistumaan. Ja olet oikeassa, ei Suomi houkuttele työhaluisia. Ei meillä ole mitään vetovoimatekijää. Siitä olen eri mieltä että suurin osa työttömistä olisi työkyvyttömiä. Valtiovalta on vaan yksinkertaisesti unohtanut nuo suomalaiset.

Helsingitär: Tuo juttu on osuva esimerkki ruotsalaisesta totaalisesta alennustilasta.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Päivän pelastus:

https://twitter.com/HeikkiUutiset/status/1293505730901934080

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Toi oli kieltämättä aika ässä.

klova kirjoitti...

Tarkoitin tuolla työkyvyttömyydellä sitä,että näiden ihmisten omaamat taidot eivät ylitä sosiaaliturvan tasoa,eli he voisivat vaikka jakaa lehtiä mutta miksi vaivautua kun asumistuki ja minimitoimeentulotuki varsinkin kasvukeskuksissa ylittää palkan.Maksakaa enemmän palkkaa huutaa demari,heti kun se sama demari on valmis maksamaan siitä lehdenjakamisesta enemmän.
Osa taas on kouluttautunut aloille mistä ei töitä löydy,on medianomia ja naistutkijaa,ainoa toive että yhteiskunta palkkaa.

Ja 10% työvoimasta on niin pahasti alkoholisoitunutta/ongelmakäyttäjää/muuten elämänsä sössinyttä ettei heille löydy töitä koskaan eikä mistään,koska sitä halua edes ei ole.

Ja joku sattuu asumaan väärällä paikkakunnalla Lieksasta itään ja on koulutukseltaan raitiovaununkuljettaja ja aviopuoliso ahtaaja,poika joka haluaa jäädä asumaan Lieksasta itään kouluttauttuu parhaillaan lennonjohtajaksi.

100% työllisyysaste ei onnistu kuin P-Koreassa,mutta aika moni länsimaa on onnistunut saamaan sen 80% työikäisistä ja kykyisistä,meillä luku on 70 kieppeillä.Ehkä voitaisiin ottaa mallia mitä nuo maat ovat tehneet,vinkkinä että siihen ei kuulu verojenkorottaminem ja julkisensektorin kasvattaminen.

Toisaalta miksi vaivautua,Eu ja Imf tekevät nuo liikkeet meidän puolestamme 10-20 vuoden kuluessa jos mitään ei muuteta.

Vinkkinä vielä sen verran että noihin pelastuspaketteihin liittyy lähes aina myös eläketason lasku,että jos joku ajattelee ettei kosketa minua,olen onneksi tuolloin eläkkeellä....

Joppos123 kirjoitti...

Ihme, että ylipäätänsä olemme saaneet houkuteltua tänne oikeita nettoveronmaksajia.
Jos verrataan vaikkpa mätäsalon esimerkki koodaria ja valintana on Saksa ja Suomi niin Saksa pesee meidät palkoissa , asuntojen hinnoissa, veroasteessa ja oikeiden työlupien saannin helppoudessa.
Kumpaankohan maahan se huippukoodari menee?
Ei mätäsalo tänne mitään oikeita duunareita halua vaan kamelikuskeja perseilemään, heille ovat ovet aina auki mutta mahdolliselle tulevalle nettoveronmaksajalle vittuillaan byrokratialla päin naama.
Olen ulkomailla ollessa jutellut aika monen oman alansa ammattilaisen kanssa ja kaikki ovat kovasti kehuneet maatamme. Töihin tulon kohdalla edellämainitsemani asiat ovat aina tulleet esiin.
"Tarveharkinta" toteutuu vain loisten ja perseilijöiden osalta, niitä ei tunnu koskaan olevan tarpeeksi omasta takaa.

Joppos123 kirjoitti...

Vaikuttaa siltä, että nyt koronan varjolla jokainen meidän tyttöministeri on asemoinut itsensä pääministeriksi ja suhailee omiaan.
Tästä syystä en oikein voi ymmärtää tai edes uskoa, että SDP porskuttaa huimassa nousussa.
Välillä haiskahtaa hommat vähän Valko-Venäjältä, nimittäin on valtamedian etu kun vihervasemmisto porskuttaa.
Pikkuisen säälittää Vanhasen osa todellisena aisankannattajana nykyiselle touhulle.

Anonyymi kirjoitti...

Tehdäänkehitysmaayhdessä - kommenttini villakoiran ydin oli, että tehdään Suomesta(kin) yhdessä kehitysmaa esim. Ohisalon johdolla. Ihailen siis nasevaa Tehdäänkehitysmaayhdessä-nimimerkkiä sinänsä, ja tuo ytimekäs nimimerkki tuli mieleeni Ohisalon haaveilemasta 80 000 moniosaajan rahtaamisesta Suomeen.

Selittelyterveisin Helsingitär

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys klovalle, Joppos123:lle ja Helsingittärelle & kiitos kommenteistanne.

klova: Tuo on kovasti totta. Kannustinloukku on olemassa ja se vie työinnon. Samoin kuin tämä turhankoulutus. Ja tietysti automatisaatio tulee syömään työpaikkoja aina vain lisää joten pysyväistyöttömien määrä vain kasvaa. Siksi en oikein usko että sitä 80 pinnan työllisyysastetta saavutetaan enää koskaan. Tuo, mitä totesit eläkkeistä on totta ja se pistää ihmettelemään miksi juuri eläkeläiset ovat demareitten uskollisimpia tukijoita.

Joppos123:

Viesti1: Juuri näin. Suomen houkuttelevuus on vain usein toistettu hokema.

Viesti2: Tämmösenä kriisiaikana tai ainakin sen kaltaisena hallituspuolueen suosiolla on tapana kasvaa. Seuraavissa vaaleissa on se varsinainen mittari. Jos huulipunahallitus porskuttaa silloinkin niin minä taidan heittää pyyhkeen kehään ja ruveta rakentelemaan varmuusvarastoa.

Helsingitär: Joo, ja se nimimerkki kyllä tiivistää ns. ajan hengen.

Tinahattu kirjoitti...

— Tinahattu kyllä tietää —

Näin uusnatsis-äärioikeistolaisesta näkökulmasta on selvää että ohisalolais-haavistolainen kopla ajaa Kalergi-suunnitelmaa. Yksinkertainen asia, ei siinä ole ihmettelemistä.

Esimerkkejä sellaisista suunnitelmista voi hakea vaikka karjanjalostuksesta. Eihän nykyään lypsetä mylvivää alkuhärkää vaan lempeäluontoista Punikkia. Naudan luonnetta ja maidontuotantoa on muutettu ristisiitoksella.

Vertaukseni tosin ontuu vähäsen koska Kalergi-ihmiset eivät hae taloudellista tuotantoa vaan sekasortoa ja orjaluokan siittämistä.
Suunnitelmalla jalo ylimystö korottaa suhteellista asemaansa silti muuttumatta entistä jalommaksi. Tuskin se on edes mahdollista, ovathan jo niin lähellä jumalaista täydellisyyttä. Suhteelinen ero mylvivään nautalaumaan kuitenkin kasvaa.
__________

Jk.
Joku kirjoitti buureista eli afrikaaneista. Eräs heistä hekotteli jossakin, en muista missä, että onhan surkeaa mitä Ruotsissa tapahtuu, pitäisi sääliä — mutta sanoi sitten että paskat, eivät ole minun väkeäni. Suomea pidettänee samanlaisena, ja syystä.
Buurit muistavat sen ajan kun Tukholma oli ANC'n toinen koti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tinahattu. Niin. Nää salaliittoteoriat kieltämättä houkuttaa monia. Ne antavat asioille vähän sellaisen kohtalonuskoisen asetelman. Asiat menevät kuin tukki koskessa näkymättömän mutta ohjatun virran viemänä. Niin kuin tämä Kalergi-suunnitelma jossa yksi jätkä kirjoitti levottomia sata vuotta sitten ja jonka mukaan Eurooppaa on ohjattu sen jälkeen. Mitä nyt välillä liki koko Eurooppa oli natsistinen ja välillä puoliksi kommunistinen ja muuta sen päälle.

Itse näen paljon pelottavampana vasemmistoliberalismin joka on jyrännyt 1960-luvulta lähtien ja joka ei esitä mitään salaliittoa vaan joka on hyväuskoisen typeryyden valtaan päässyt hirviö.

Mitä tulee tuohon buurit vs. Ruotsi-asiaan niin olet aivan oikeassa. Ruotsi on aina flirttaillut terroristijärjestöjen kanssa. Oli se ANC, PLO tai muu vastaava.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreät ja vasemmisto tarvitsevat kipeästi kotoperäisiä ja maahanmuuttajataustaisia työttömiä ja huonosti pärjäävää väkeä, sillä vain heidän avullaan päästään lähemmäksi unelmaa. Vallankumousta on yritetty ennenkin, mutta nyt siihen on saatu uutta puhtia ulkomailta ja tarkoitus pyhittää keinot. Suomalainen yhteiskunta on matkalla monikulttuuriseen helvettiin ja taloudelliseen konkurssiin, mutta sehän heille sopii, sillä eihän hyvinvointiyhteiskunta tarjoa heille kuin muutaman prosentin kannatuksen. Ei tätä järjettömyyttä voi muulla tavalla ymmärtää.

Rouva Ano

Tinahattu kirjoitti...

Maailmanpolitiikan erikoisasiantuntijana olen huomannut että Valko-Venäjällä on epävakautta. Taitaa olla värivallankumous tulossa, Ukrainan tapaan.

Suomessa värivallankumous lienee jo toteutunut mutta sitä ei ole huomattu. Ehkä CIA lujittaa asemaansa vielä ja siksi hyppyyttää natokiimaisia hupsis-poikia.

Mutta mikä on Suomen vallankumouksen väri?
Vihreä liike on Iranissa ja muutkin värit alkavat olla käytetyt. Joku amerikkalainen huomasi Belarusin liikken käyttävän tohvelia maskottinaan. Suomessa voinee käyttää jotakin kukkasta nimenä, tai ehkä alpakkaa tai pupujussia kuten kerran Helsingissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja Tinahatulle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Jossain vaiheessa tulee esille Simo Salmisen viisaus: ”olis ehkä kannattanu… vähä ajatella… enste…”.

Tinahattu: Tämä Suomen vallankumous on kyllä ennemminkin systeemin sisältä tullut vallankaappaus.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Helkkarin hyvä kolumni tämä:

Vihreässä ideologiassa mielikuvitusrahaa voi jakaa muillekin kuin itselle, jopa niille, joilla menee huonosti, kirjoittaa Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola.

Hei, olen mainio, tuoreilta vegelastuilta tuoksuva vihreä!

Viime aikoina olen ihmetellyt, miksi et ole sellainen kuin minä.

Mikä sinua vaivaa? Miksi et halua polskia historian oikealla puolella? Miksi vihaat itseäsi, miksi vihaat lapsiasi?

En halua syyllistää!

Me vihreät olemme valo, josta usein sokaistun itsekin, ja kun en enää näe ympärilleni, ymmärrän näkeväni itseni tarkemmin, ja siitähän politiikassa on kyse.

Tällä viikolla pidimme kesäkokouksen, vaikka kesä on melkein ohi, mikä kertoo siitä, kuinka paljon olemme edellä kaikkia muita.

Kesäkokouksessa vaadimme hyviä asioita kaltaisillemme ja käytimme ylpeinä sanaa ”askelmerkit”, jollaisia toivomme myös Helsingin kaduille enemmän, koska yksi meistä kompastui toissa vuonna Esplanadilla.

Kesäkokouksessa vaadimme tukien poistoa väärin eläviltä köyhiltä ja siten kannustimme heitä elämään paremmin, jos haluavat vielä joskus syödä.

Vaadimme myös muita töihin, jotta itse emme joutuisi tekemään niitä, vaan voisimme keskittyä miettimään, mitä kaikkea muuta toiset voisivat tehdä puolestamme. Vanhukset haluamme potkia ulos eläkeputkesta pesemään lattioitamme. Työperäiset maahanmuuttajat tuovat eksoottista väriä proletariaatin taistoon ja hymyilevät iloisina, kun huudamme ”Bitch! Unohdit nuolla tuon nurkan!”.


Ai niin, köyhyys! Melkein unohtui! Hih!

Pyöräily on ihanaa, sillä kun elää oman mielensä kokoisessa maailmassa, ei tarvitse autoa, ja jos tarvitsee, joku toinen ajaa sitä puolestasi.

Joskus on ihmisen myös lennettävä voidakseen pyöräillä, ja siksi me vihreät emme moralisoi omaa lentämistämme niin paljon kuin maalaisten autoilua. Vaadimme myös rahaa sähköpyörien tukemiseen, koska olisi kiva, jos joku polkisi puolestamme, ja Suomessa on toimivan riksaverkoston luomiseen liian vähän maahanmuuttajia (siksi vaadimmekin lisää työperäistä maahanmuuttoa).

Ai niin, köyhyys! Melkein unohtui! Hih!

Köyhän tyhjää sijoitustiliäkin suurempi ongelma on köyhän tyhjä pää, mutta onneksi me tiedämme, miten ja millä sen täyttää.

Puheenjohtajamme Maria (Jumalatar! (Kunnes heitämme ulos.)) on köyhyystutkija, joten vihreillä on tästäkin enemmän tietoa kuin muilla. Kesällä MTV:n puheenjohtajatentissä kysyttiin puoluejohtajilta, kenelle he jakaisivat ”koronasatasen”, jos heillä sellainen olisi. Maria tunki vastauksellaan muille soijajauhot suuhun. Maria antaisi koronasatasen ”pienituloisille yksinhuoltajille, jotka voisivat ostaa lapsille vaikka kirjoja”.

Maria, Maria, Maria! Marian lausunnossa tiivistyy kauniisti vihreä ideologia:

1. On olemassa mielikuvitusrahaa.

2. Mielikuvitusrahaa voi jakaa muillekin kuin itselle, jopa niille, joilla menee huonosti.

3. Mielikuvitusrahaa ei saa käyttää niin kuin itse haluaa, vaan niin, että meille vihreille tulee parempi mieli.

Anonyymi kirjoitti...

Ohisaloa voisi pyytää tarkentamaan sitä, miten tuo 80 000 työperäistä maahanmuuttajaa pystyttäisiin valikoimaan Suomeen ottamatta siinä samassa ihmisvirrassa satojatuhansia heikosti kotoutuvia ja työllistyviä kehitysmaalaisia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Terho: En ole sinänsä kovin suuri Lehtola-fani mutta tuo kirjoitus oli ihan hyvä.

Ano. Niin voisi. Mutta valtamedia ei sitä kysy ja meidän mielipiteemme ei saa julkisuutta.