lauantai 15. elokuuta 2020

KÄPPÄUKOT JA MUODIKAS VÄKIVALTA


Huitsinnevadan Örnätjärvellä, näinä päivinä…

Muuan örnätjärveläisen talon pihalle saapui omakotitalosta kaksi silmiinpistävän rumaa ja suurikokoista käppäukkoa ruhot höyryten. Eli liene yllätys että kyseessä olivat Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis. Miehet olivat olleet aikaisemmin päivällä kyyhkysjahdissa kyttäillen erään pellon reunassa sijaitsevia lepopuita mutta kyseinen pelto ei ollut tänä vuonna herneellä ja muutenkaan kyyhkyset eivät olleet vielä parveutuneet. Niin että eväitten syömiseksi sekin jahti jäi mutta kiittiväthän miesten vanhat uskolliset Baikalit että niitä välillä ulkoilutettiin.

Jahtihan oli aina onnistunut tuli sitä saalista eli ei ja sen jälkeenhän oli tietenkin saunan aika. Toverukset asettautuivat saunatauolla pihatuoleihin kun keli oli vielä ihan vetokelpoinen, aukaisivat Tsuhnan Kostot ja panivat palamaaan voimasavuke Bostonit. Ykä siinä sitten totesi hörpyn otettuaan:

- Tää on kyllä pelottavaa tää maailman meno. Kun meinaan väkivaltakin hyväksytään tai ainakin kokonaan unohdetaan jos se on muodikasta ja muodikkaaseen kohteeseen kohdistettu kuviteltu väkivalta taas on paljon vakavampi asia kuin oikea väkivalta. Olishan meinaan tälläkin hetkellä tuolla Valko-Venäjällä tarjolla ihan oikeaa ihmisiin kohdistettua virkavallan mielivaltaista väkivaltaa. Mutta mitenkä on? Pistävätkö Social Justice Warriorit ja muut liimatilhet sekä sukkahousukoppelot länsimaissa pystyyn mielenosoituksia? Tartteeks potku-, rysä- ja kainalopallonpelaajien polvistua kyseisen oikean väkivallan edessä?

Lötjönen vastasi savut puhallettuaan:

- No ei tartte niin. Kun kyseisellä porukalla on muodikkaampaa protestoitavaa. Voi myös kysyä että herättääkö siellä Hongkongissa tapahtuva mielivalta ja väkivalta sen suurempia joukkoliikehtimisiä lännessä? Loistavatko Hongkong Lives Matter-mielenosoitukset?

- Loistavat toki. Poissalollaan. Ja tietysti jos mennään tuonne Etelä-Afrikkaan niin siellä lahdataan valkoisia jatkuvasti. Neekereitten toimesta. Nouseeko asiasta protesteja länsimaisten vasemmistoliberaalien toimesta?

- Eipä nouse. Kun niillä on muodikkaampaa protestoitavaa siellä Ameriikan suunnassa. Ja kohdistuuko se Ameriikan protestointi siihen, että maan musta väestönosa syyllistyy huomattavaan määrään niin murhia kuin väkivaltarikoksia sekä muita etnisiä ryhmiä että ennen kaikkea itseään kohtaan?

- Vaan eipä kohdistu eikä asiasta edes puhuta. Mutta siitäpä puhutaan, että yksi ammatti- ja taparikollinen neekeri joka oli täynnä kaikenlaisia tajunnanlaajentajia kuoli sairaalassa ja virallinen kuolemansyy oli valkoisen poliisin aiheuttama etätukehduttaminen. Se oli mainio tekosyy että päästiin ruokkimaan länsimaisen vasemmistoliberaalin egoa ja samalla neekerit pääsivät pistämään pystyyn mellakoita ja ryöstelyä minkä ne muutenkin hyvin hallitsevat. Nyt se tapahtuu vaan vasemmistoliberaalien siunauksella ja suoranaisella kannustuksella. Kun eihän se ole tärkeää, mitä oikeasti tapahtuu vaan se, mitä voi kuvitella tapahtuvaksi ja mikä ennen kaikkea ruokkii omaa, hyvän ihmisen egoa.

Lötjönen pisti palamaan uuden voimasavuke Bostonin ja totesi:

- Joo… toi muoti sanelee asioita niinkin pitkälle että minä uskon että jos islamilaiset arabivaltiot hyökkäävät Israeliin, saavat jollain ihmeen systeemillä hyökkäyksen onnistumaan sekä sodan voitettua. maan miehitettyä ja sen jälkeen vievät loppuun sen mikä siltä saksalaiselta kahjolta jäi aikanaan kesken niin meidän vasemmistoliberaalit ignoroivat koko asian tai selittävät sen jollain tavalla hyväksytyksi. Kas kun ne islamilaiset arabitkin ovat ihqun muodikkaita länsimaisen hyödyllisen idiootin silmissä.

Ykä puolestaan totesi:

- Näin muuten varmasti kävisi. Ei voi välttyä siltä johtopäätökseltä että suurinta osaa länsimaita johtaa uskonnollisessa hurmiotilassa oleva ämmälauma joka näkee kuviteltuja demoneja joka puolella mutta eivät huomaa sitä että rottalauma järsii jo niiden varpaita.

- Eiväthän ne huomaa eikä se järsiminen kipeetäkään tee sillä hurmiotila antaa hyvän puudutuksen ja helppoahan sitä on muutenkin istua toisten perseillä tuleen.

- Eikä se porukka paljon käppäukkojen mielipiteitä kysele. Vaan otetaan mekin puudutusta eli mukit Äkkölämäkölän bönjakkia, uudet Tsuhnan Kostot ja lähdetään ottamaan uudet löylyt.

Toverukset palasivat bönjakkimoukun jälkeen saunaan ja päättivät hetken aikaa pysyä järjellä ymmärrettävässä maailmassa tuumaillen meneillään olevia NHL:n pudotuspelejä. Molemmat tuumivat että nyt siellä on pakka niin sekaisin että mitä tahansa voi tapahtua. Ykä kuitenkin päätyi veikkaamaan että Philadelphia Flyers vie kannun. Lötjönen puolestaan otatteli että Vegas Golden Knights juhlii lopussa. Molemmat tosin totesivat että pieleenhän ne veikkaukset ovat menneet heillä ennenkin.



Käppäukoilla on aina mukavaa



Mutta tiedostavissa hysteriabailuissa heidän mielipidettään ei pahemmin kysellä

45 kommenttia:

J. Jörgensen kirjoitti...

Niinpä niin. Vaikea suorastaan kuvitella, miten pahemmin persiilleen tämänkin maan asiat olisi voitu hoitaa. Miljardivelat senkun kasvavat. Mutta Haloskan mukaan asiat hoituvat just jetsulleen, kun vaan akat ovat puikoissa. Tuosta möläytyksestä tulisi tehdä oppikirjaesimerkki kognitiivisestä dissonanssista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, J. Jörgensen. Halonen muuten varmaan uskoo itse siihen mitä puhuu ja todistaa sen, että itselleen valehtelu on todellakin taitolaji.

Strix Senex kirjoitti...

Tiedostavaisto protestoi mielellään ja äänekkäästi, mutta vain silloin ja sellaisissa tapauksissa, että siitä ei koidu heille vaaraa. Natsi-Saksasta pidetään hirveää melua, kun sen kaatumisesta on kulunut aikaa jo 75 vuotta. Piiskataan urheasti täytetyn suden koinsyömää turkkia. USA:ta vastaan voidaan hyvin melskata, kun debatti on ainakin tähän asti kuulunut sen kulttuuriin, eikä kostoa ole pelättävissä. Venäjääkin vastaan voi nyt polemisoida suurella äänellä, kun se on vain keskisuuri valtio eikä enää oikeasti vaarallinen. Silloin, kun se oli Neuvostoliitto, sitä piti myötäillä mielin kielin. Kiinan ihmisoikeuksista ja päästöitä voi vielä vähän nalkuttaa, kun se on niin kaukana, mutta se nalkutus on kyllä vaimenemassa. Silloin, kun Kiina vain nosti maata kurjuudesta, rakensi elintasoa ja kasvatti muskeleita, se nalkutus oli paljon äänekkäämpää mutta nyt, kun se on alkanut hiukan niitä muskeleita esittelemäänkin, protestointikin on muuttunut vaimeammaksi. Ja tietysti näillä kotoisilla kaduillakin ollaan hiljaa siitä porukasta, joka harrastaa raiskauksia, ryöstöjä ja pahoinpitelyitä, heistä kun saattaa olla todellista vaaraa niille, jotka heistä pahaa puhuvat. Parempi keksiä sellaisia protestoinnin kohteita, jotka ovat joko kuvitteellisia tai ainakin tavattoman harvinaisia.

Tällainen ihmislaji on varmaan yhtä vanha kuin ihmiskunta. Sellaista kuvaa osuvasti Molieren Tartuffe. Tarinahan on tuttu. Nimihenkilö on hartaalta uskovaiselta vaikuttava Tartuffe, joka hyödyntää häikäilemättömästi rikkaan herra Orgonin vieraanvaraisuutta ja naiiviutta. Isännän voimattomuuden vuoksi loinen pääsee pesiytymään perheeseen ja tuhoaa niin perheonnen kuin taloudenkin. Hän ajaa poikansa pois talosta ja aikoo testamentata koko omaisuutensa Tartuffelle ja antaa tälle myös tyttärensä. Näytelmässä Tartuffen ylimielisyys lopulta kostautuu, isännän silmät avautuvat ja paha saa lopulta palkkansa. Toivoa sopii, että näin käy meillä myös elävässä elämässä, jossa isännän roolissa olemme me äänestäjät.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli muuten mieleen että mitäköhän se bönjakki oikein olisikaan.
Tässäpä ehdotus siihen asiaan.
Bönjakki valmistetaan omenaviinin ja viljamäskin sekoituksesta joka on tislattu kahteen kertaan ja laitettu mäntytynnyriin vähintään kolmeksi vuodeksi keräämään makua.
Lopputulemana on jokin calvadoksen ja viskin äpärälapsi

T Labrotta

Anonyymi kirjoitti...

Nuorisokielellä: Halonen on nolo.

Eikä meitä nyt kiinnosta kaikenmaailman kinkit tai ryssät, kun on aito harkkineekeri kuollut yliannostuk eiku natsikuristukseen.

Ja sitten päiväpolitiikkaan: Trump on kyllä niin paha, UAE ja Israel solmivat diplomaattiset suhteet. Eikä se vieläkään ole aloittanut yhtään uutta sotaa.

Ja mestaruus: Kyllä sen vie Milwaukee Rednecks, jos ei sitten New Jersey Muthafuckas.

Pyssymies

Pinlaareni kirjoitti...

Kiitos tarinasta. Metsästyksessä, kuten kalastuksessakin ja vaeltelussa ei omasta mielestäni ole tärkeintä saalis, vaan itse jahti ja eväät. Saunominen alkeellisissa oloissa kavereiden tai perheen kanssa on oikein oiva tapa rentoutua, ja unohtaa edes hetkeksi esim. nykyhallituksen ja virkamiesten perseily.

Valko-Venäjästä: 33:n venäläisen yksityisarmeijan (tai kauniimmin turvallisuuspalveluja tarjoavan yrityksen) kohteliaan miehen pidätys epäiltynä yrityksestä vaikuttaa vaaleihin herättää mielenkiintoisia ajatuksia. Semminkin, kun miesten pidätykseen johti joidenkin lähteiden mukaan se, että olivat epäilyttäviä, koska olivat kylpylässä selvin päin.

Nostan noiden maintisemiesi intersektioanaalisten välttämien huolenaiheiden oheen sen, että "nuorten älykkäiden naisten" hiljaisuus on suorastaan korvia huumaavaa, mitä tulee Jesidien kohtaloihin unelmayhteiskunnassa, tai naisten asemaan noin niin kuin yleensä muhamettilaisissa maissa/yhteisöissä. Ei siis ihme, että muhamettilaisten maiden feministit kokevat länsimaisten trigger-femakkojen pettäneen heidät.

No menemättä sen tarkemmin psykologisiin seikkoihin, viherpunikkien toimintaa vaikuttaa ohjaavan halu kokea hedonistista mielihyvää omista touhuistaan. Ellei sitten jo aiemminkin mainitsemani suoraNAINEN Raamatullinen pahuus. Korostus ihan vain sarkasmin vuoksi - politiikassakin toimivissa naisissa on oikeasti älykkäitä nuoria naisia. Viherpunikkien "nuoret älykkäät naiset" ovat ainoastaan vastuullistakin vastuullisemman median jalustalle nostamia "hyviä tarinoita".

Raamatullisesta pahuudesta tulikin mieleeni, että intersektioanaaliset voisivat kohta vaatia uutta Raamatun käännöstä, jossa Jumala on eksplisiittisesti naisoletettu, samoin kuin Jeesus ja opetuslapset. Tai sitten jälkimmäiset ovat vähintäänkin homoja. Ja se oli Aatami, eikä Eeva joka poimi sen ompun (käärme tietysti miesoletettu). Maria Magdalena on intersektioanaalisessa tulkinnassa luonnollisesti trans-sukupuolinen.

Entäs sitten Kain ja Abel? Kain oli raamatun mukaan maanviljelijä, ja Abel lammaspaimen. Kun laitetaan intersektianaaliset lasit päähän, voidaan tulkita, että Kain oli rikas valkoinen maanviljelijä, Abel puolestaan kunniakansalaisiin kuuluva vaatimaton lammaspaimen. Kain murhasi Abelin ihan vaan rasistisuuttaan.

Siinäpäs hiukan tulevan käppäukon tajunnanvirtaa näin aamupäivästä.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa matematiikan opetuskin on pantu vituralleen eli kun lainataan tai peräti lahjoitetaan Eurooppaan kuusi miljardia euroa ja saadaan takaisin kolme, niin voitto on meidän ja hyvä diili! Johan tälle nyt nauraa peruskoulun ensimmäistä luokkaa käyvätkin. Seuraava naurun tai oikeastaan jo itkun aihe on työperäisen maahanmuuton lisääminen kehitysmaista; miten pihalla ihminen voi olla kun tällaista kehtaa esittää maassa, jossa on satoja tuhansia työttömiä! Jokohan kaikki vuonna 2015 tulleet irakilaiset nuoret miehet on työllistetty vai yhäkö kauppakeskuksissa notkuen odottavat tänne kavereitaan hauskanpitoon?

Amerikassa musta mies ampui viikolla naapurinsa 5-vuotiaan pojan kotipihalleen tämän sisarusten silmien edessä; poika taisi pihalla pyöräillessään erehtyä vahingossa vähän väärälle puolelle. Uutista yritettiin pimittää USA:ssa, eikä kai tuo ole noussut valtamedian otsikoihin meilläkään. Mitä me teemme näin puolueellisella ja värittyneellä medialla? Ei edes pienen pojan teloitustyyliin tehty ampuminen nosta meteliä mustien väkivaltaisuudesta. Kas, kun ei uutisoitu kuten Ruotsissa, että tappaja onkin oikeastaan uhri ja me kaikki olemme syyllisisä! Taitaa olla amerikkalaiset samanlaisia lampaita kuin suomalaiset ja alistuvat maansa tuhoamiseen kumartamalla aina vaan syvempään.

Joskus toivoo, että olisi sen verran viinapäätä, että voisi joskus ottaa kunnolla murheeseen ja v-tutukseen, mutta kun se sattuu olemaan niin huono, että pienen nousuhumalan jälkeen tulee jo etova olo. Käppäukkojen kanssa olisi virvokkeita nauttien mukava turista, jos vaan miehiseen joukkoon huolisivat!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ef6b6189-c45d-4e13-a047-22587718f864?fbclid=IwAR3-E-akmxyF4I3jzmoSJHtyKlm_-HWyRqRGLSoyXTu2wuJ90tQILMTx9Ww

Aiheen vierestä, mutta Ykää voi kiinnostaa ammatin puolesta tuo artikkeli.

Professori kirjoitti...

Voiko tuosta siis vetää sen johtopäätöksen, että Halonen on taitava edes jossain?

QroquiusKad kirjoitti...

Niinpä juur, George Floydin kiinnioton alkuvaiheet tallentanut video päätyi meillä Älykkään Nuoren Naistoimittajan silleen soppelisti editoimaksi ja todisteeksi USAn poliisin kauhiasta rasismiväkivallasta.
Viisivuotiaan pikkuisen tolkuton murha ei ole saanut minkäänlaista mediareaktiota.

Black-Loot-Murder jatkuu presidentinvaalien yli. Se on selvä.
Vaan mitä, jos Biden tulisi valituksi, mutta asiat eivät menisikään kuten hän ja taustajoukkonsa ovat suunnitelleet?

Mitä jos Bidenin valinnan varmistuttua neekerit kajauttaisivat ilmoille mahtavan voitonkarjuntansa ja alkaisivat panna Washingtonia paskaksi ja palamaan määrätietoisena tavoitteenaan White House;
sehän se vasta Mustaa Elämää loukkaakin!

Burn-Loot-Murderia tähän asti johdatelleet anarkomarkot ja antifa-annat yrittäisivät alkaa hillitä lemmikkejään:
"Eikuhei, eikuhei?! Siis nythän me ollaan saatu se Meidän Tyyppi johtoon, älkää nyt enää, olisitte niin kiltit?!"
Ja vastaukseksi tulisi:

"Haistakaa paska te kaikki spermanaamat! NYT meillä on se oma tyyppi koko maan johdossa, kuten aikaisemmin oli vain kaupunkien johdossa.
Silloin me saatiin panna paskaksi ja palamaan vain niiden kaupunkeja!
MUtta NYT me voidaan panna paskaksi ja palamaan koko teidän spermanaamojen maa!"

Miten POTUS "Sleepy Joe" Biden vastaisi tähän? Ei kai vaan lähettämällä USAn liittovaltion poliisivirastot jyräämään mölyapinat?
Olisivatko nämä liittovaltion poliisivirastot silloinkin Bidenin yksityisarmeija?

Vai olisiko se Loistavaa Johtajuutta vaikeassa tilanteessa, juuri sitä mitä siltä tyhmältä Trumpilta ei koskaan nähty yhtään missään;
eihän se pöljä edes osannut lähettää liittovaltion joukkoja riehuviin kaupunkeihin!!

Anonyymi kirjoitti...

PEW-research on julkaissut tukimuksen, että vasemmistolaisten nuorten naisten keskuudessa on suuri osa mielenterveyspotilaita. Oliko jopa kaksi kolmesta. Kun taas konservatiivisesti ajattelevilla osuus vain noin 10 % luokkaa. Eli mutkat suoraksi, vasemmistolaisuus on mielenvikaisuutta?
Asiasta oli juttua mv-lehdessä, linkkiä en ossaa laittaa, vaan löytynee jos ja kun on innostusta halea ja lukea.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon nimettömän kommenttiin lisäyksenä: Mäntyharjulta läksi hatkaan 15 v tyttö ja poika. Päihdekuntoutuksesta, eivät ketään rusikoineet lähtiessään onneksi. Häipyivät vain hiljaa yön pimeuteen.
Huru-ukko

Tinahattu kirjoitti...

Rustasin tuollaista mätäkuun juttua. Ei liity päivän aiheeseen.


Suvaitsevais-hölmöläinen (itkien):
Kyllä tämä maahanmuuton järjestelmä on epäonnistunut, epäonnistunut. Ei edes Kanadan malli toimi.

Uusnatsis-äärioikeistolainen:
Turhaan itket, lapsiparka. Sehän on onnistunut, onnistunut.

Suvaitsevais-hölmöläinen:
Kuinka niin?

Uusnatsis-äärioikeistolainen:
No niin, pitääkö selittää. Otetaanpa esimerkiksi Tornion tempaus vuonna 2015. Silloin oli varauduttu ottamaan 80.000 'meijjän poekkaa' mutta saatiin houkuteltua vain 50.000. Tämä ei suinkaan ollut epäonnistus, epäonnistus vaan onnistus, onnistus. 50 000 yhdessä satsissa on aikamoinen saavutus. Kortteerit ja kaikki järjestetty. Punaisen Ristin neitosetkin olivat mielissään.


Suvaitsevais-hölmöläinen (kuivaten kyyneleitään):
Onko tämä sitten niin?

Tinahattu kirjoitti...

Jotkut amerikkalaiset väittävät kärsivänsä aivovauriosta. Olivat olleet Harvardin yliopiston luentosalissa kun presidentti Halonen esitelmöi siellä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Labrotalle, Pyssymiehelle, Pinlaarenille, Rouva Anolle, Anolle, Professorille, Qroquius Kadille, Huru-ukolle ja Tinahatulle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Tiivistitpä tilanteen ja partisaania leikkivän nykytiedostavan erittäin osuvasti.

Labrotta: Aito pinnanmaalainen bönjakkihan valmistetaan transfobisesta slurrista. Tuo oma ideasi voisi sinänsä olla kokeilemisen arvoinen.

Pyssymies: Valtamediamme varmaan onnistuu kääntämään tuon Trumpin avittaman rauhansopimuksenkin jotenkin negatiiviseksi.

Pinlaareni: Joo, ei niissä mettäreissuissa se ampuminen ole ollut enää aikoihin mitenkään oleellista. Ja kyllä, nuorille älykkäille naisille all lives does not matter vaan oma hedonistinen mielihyvä on se, joka merkitsee eniten. Ja sitä Raamattuahan ollaan muuten taas kääntämässä joten nähtäväksi jää, mitä sieltä tulee.

Rouva Ano: Joo, tää matematiikka on nykyisin sellaista käänteismatematiikkaa. Miinus puhutaan plussaksi ja persnetto on selwää tuloa. Mutta tuo Ameriikan tapaus osoittaa sen, kuinka vastenmieliseksi touhu on mennyt. Ihmiselämän arvo määritellään pelkän muodin mukaisesti. Järkyttävää paskaa. Toivotaan muuten että tilanne muuttuisi joskus sellaiseksi että voitaisiin ottaa tuutinki koko porukalla.

Ano: Tuo on valitettavasti jo arkipäivää tällä alalla. Romahtaneesta turvallisuustilanteesta saa kaikkein eniten kiittää yli-innokkaita lakimiehiä.

Professori: Joo, voidaan positiivisessa hengessä todeta että kaikilla on joku lahjakkuus. Vaan mitenkäs, onko Proffa kirjoitustauolla?

Qroquius Kad: Tuo skenaario ei muuten ole millään muotoa mahdoton. Ja jos Biden valitaan niin tosiasiallinen presidenttihän on se Kamala Harris.

Huru-ukko: Totta joo, ja tuossa linkki asiasta kertovaan ruotsalaiseen lähteeseen:

https://twnews.se/se-news/vansterasikter-bland-unga-kvinnor-kopplas-till-psykisk-ohalsa

Tinahattu:

Viesti1: Eikä valitettavasti ole ihan täysin mätäkuun juttua.

Viesti2: Jenkkiyliopistoissahan on nykyisin sellaisia suojahuoneita joihin voi mennä jos alkaa ahdistamaan. Voisiko asioilla olla yhteyttä…

Anonyymi kirjoitti...

Jokos kaakanoiden syyssoidin on alkanut? Ihan vaan ornina, uteliaisuuttani kyselen.

Ja hieman OT: Kanttarellejä on helevetisti. Normaali salainen apajani, ampumaradan taustavalli on keltaisnenaan niitä. Ehkä 3 litraa / neliömetri. Ja pari paikkaa tuntuu tuottavan melken ämpärilisen neliöltä. Tunnin reissu, matkoinen, kävellen, tuotti 30 litraa tänään. Metsään jäi ainakin 80 litraa, jossei enemmänkin. Pakkanen huutaa pikapakastuksella. Syöty on ihan ähkyyn asti paistettuja kanttarellja. Ja kun kuvittelin ihan vain käväiseväni kotosalla, ja palaavani jatkamaan mökkeilyä.

Aattelin vain pikaisesti käväiseväni metsässä katastamassa olisiko sieniä tulossa,kori ja kaksi isoa muovikassia tuli. Kevyesti paistettuna pakkaseen, ja hieman hirvittää - mökin sieniapajat kokonaan kokematta.

Covid on siirtänyt etätöihin, jatkuu toistaiseksi tällä tietoa. Puhetta on ollut hajauttamisesta - siirtymisestä kriisiajan toimintamaaliin. Ehkä palaamme piilopirtien aaikaan. Sikäli sienisato on paikallaan.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Veli Seppo todistaa väkevästi tyttöhallituksemme lörpöttelyjä vastaan, käyttäen ilmaisua:
"Ja hallitus, nuo kuin suoraan lähteen silmästä nousseet ministerit."
(https://alkonkassalla.blogspot.com/2020/08/absoluuttinen-maskiraivotila.html)

Ilmaisusta tunkee mieleeni tämä kaunis lyhytanimaatio:

https://www.youtube.com/watch?v=3zCc3_GrDoM

Tunkee mieleeni, koska haluaisin koko puheena olevan asian olevan ihastuttavaa kuin Keski-Maan salohaltiatarneitsyt, joka pissii puroon sääskien tanssiessa suolla.

Mutta todellisuus on lauma Morgothin rumimpia ja örisivimpiä örkkejä kusemassa myrkkyä kaikkiin puhtaisiin vesiin röhöttäen paskaista naurua:

heidät on varta vasten hommattu tähän saastutukseen, ja siitä heitä vielä vaaditaan kunnioitettavaksi vallan polvistumista myöten!

Pinlaareni kirjoitti...

"Joo, ei niissä mettäreissuissa se ampuminen ole ollut enää aikoihin mitenkään oleellista."

Ampumatarvikkeet kannattaakin säästää mieluummin akuuttiin nälkään ja manttaalien puolustamiseen, kuin pelkkien metsästysvaistojen tyydyttämiseen. Josta tulikin mieleeni, että harvoissa toimintaelokuvissa (mitä olen nähnyt), päähenkilöt keräävät aseet ja ampumatarvikkeet mukaansa.

"Raamattuahan ollaan muuten taas kääntämässä joten nähtäväksi jää, mitä sieltä tulee."

Kääk!? No, just. Jään kauhulla odottelemaan... Vaikka ei minun uskoni ole yksin Raamatusta ja sen käännöksistä kiinni.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Qroquius Kadille ja Pinlaarenille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Joo, jo kaakanat klukluttaa mutta pienriistaohjukset on vielä kalibroimatta syksyn jahtia varten. Olen kuullut muualtakin että kanttarellivuosi on ollut hyvä. Samoin kuin muuten perunavuosi. Meillä nostettiin jo perunat ylös ja niitä tuli tosi mukavasti. Minun hommissani nuo etätyöt eivät ole mahdollisia tosin en niitä panisi kyllä pahaksenikaan.

Qroquius Kad: Tuosta örkkikommentistasi tuli mieleen että koiranleuat ovat kehittäneet myös Orc Lives Matter-meemiliikkeen. Tosta:

https://images-cdn.9gag.com/photo/ao1v77g_700b.jpg

Ja tosta:

https://i.pinimg.com/564x/83/72/35/837235ca570024a421a2873b02d524c3.jpg

Ja vielä tosta:

https://i.ytimg.com/vi/qbJf3KsqGg0/hqdefault.jpg

Pinlaareni: Tarttee varmaan alkaa hamstraamaan patruunoita. Tiedä hänessä koska niiden myynti kielletään. Tuossa on siitä kääntämisestä juttua:

https://www.piplia.fi/raamattu/raamattu-suomessa/uuden-testamentin-2020-kaannostyo/

Anonyymi kirjoitti...

Pyssymiehelle: En haluaisi olla ilonpilaaja, mutta ihan itsesi ja perheesi takia mietin, onkohan kantarellit ampumaradan taustavallista poimittuina kovinkaan terveellisiä? Paremmin asioista perillä olevat voivat vastata.

Rouva Ano

Pinlaareni kirjoitti...

Veli QK:n laittamat kuvalinkit saivat hyvälle mielelle näin aamusta. Kiitos :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja Pinlaarenille & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: En ole sienispesialisti. Sinänsä suurimmassa osassa ampumaratoja on nykyisin luotiloukut, Mikä tiesi niin ampuma- kuin metsästysseuroille sekä rahanmenetystä että pirunmoista työmäärää.

Pinlaareni: Jos örkkikuvia meinasit niin minä laitoin ne. Mutta QK:n animaatiolinkki sai kyllä hyvälle tuulelle. Sellaista vanhan ajan animaatiota.

Anonyymi kirjoitti...

Ei voita Kamala ja Bideeni vaaleja.Tästä on hyvä ennuste ja arvio Jaskan blogissa.

Pinlaareni kirjoitti...

Unenpöppörössä en ollut kyllin tarkkana. Kiitos korjauksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Ad Rva Ano:

On ne turvallisia, taustavalli tarkoittaa tässä tapauksessa mäkeä varsinaisen taustavallin takana. Sinne ei juuri koskaan osu mitään. On meluvallina ja turvallisuuden takia suljettua aluetta. Muistaakseni joskus kun aitaa tehtiin, laskettiin laelta kolme metrinä pystysuunnassa sopivaksi rajaksi. Siis, niin, että aita menee kolmen metrin korkeuskäyrää pitkin, kolme metriä lakea alempana. Haulikkoradalle laitettiin sitten puoli kilometriä turva-aluetta, aikoinaan kun maa ei maksanut paljon mitään.

Ampumaradan alue on iso, paljon suurempi kuin olis tarvis. Melusuojauksen ja turvallisisuuden takia. Käytännössä miltään ampumapaikalta ei voi osua kehenkään aidan ulkopuolella kuljeskelevaan, jos ammutaan taulujen suuntaan. Kivääriradan ampumapaikan takanakin on mäki, "taustavalli", nykyään toimittaa meluvallin virkaa.

Moreeniharjujen välinen laakso kuvaa rataa parhaiten, ammutaan harjulta tai juurelta kohti toista harjua. Välissä matalampia harjuja, joissa lyhyempien ratojen maaleja.

Lyijy ei juurikaan liiku maahan jouduttuaan, jos ei maata erikoisesti möyritä. Muistini mukaan, -80/90 luvulla tehtiin määrityksiä, eikä marjoista tai sienistä löytynyt poikkeavia pitoisuuksia.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...


Uskonnollisessa hurmiotilassa olevan ämmälauman vuosisadan kusetus:

"Historioitsijat tulevat varmasti ihmettelemään tulevina vuosisatoina sitä, kuinka syvästi virheellisellä logiikalla, verhottuna salamyhkäisen taitavaan ja armottomaan propagandaan on itseasiassa mahdollistettu voimakkaiden etupiirien liittouma vakuuttamaan lähes koko maailma, että teollisuuden tuottama hiilidioksidi on vaarallista, planeettaa tuhoavaa myrkkyä. Maailmanhistorian suurimpana massakusetuksena tullaan muistamaan, että hiilidioksidia, kasvien elinehtoa, pidettiin jonkin aikaa tappavana myrkkynä."

Richard Lindzen

https://www.aei.org/carpe-diem/quotations-of-the-day-on-climate-alarmism/

Johan

QroquiusKad kirjoitti...

Koskahan tiedostavaisto keksii J.R.R. Tolkienin tarinat kiellettäviksi niiden ilmiselvän rasismin johdosta:

örkit ovat mustia ja tummanpuhuvia sekä vääräsäärisiä, haltiat sen sijaan pitkiä, ryhdikkäitä, vaaleita ja sinisilmäisiä, kuten myös ihmisistä rohirrim. Gondorilaiset ovat muuten vain hyviä.
Örkeistäkin jalostetaan parimetrinen jättiläisrotu, Uruk-hai; asialla on Saruman Valkoinen! Voi miten raivostuttavaa Valkoisen Heteromiehen rodunjalostusta, kuin suoraan Hitelrin valtakunnasta!

Entäs hobitit:
ensin heidän olemuksellaan ja elintavoillaan ilkutaan lyhytkasvuisia, joita Pahat Ihmiset saattavat vieläkin pilkata kääpiöiksi, ja sitten kaadetaan niskaan vastuu koko Maailman Pelastamisesta kuin millekin pienelle Gretalle?
Ja voi kirous ja kuolema:
siellähän niitä kääpiöitä ON tarinoissakin mukana!

Kautta intersektionalismin ja sen Pyhän Ikonin, Hywältä Haisewan Witun, totisesti on paljon sensuroitavaa noissa eepoksissa! Kieltää ne pitäisi!
Miksei kukaan ole vielä ottanut sitä asiakseen?

Professori kirjoitti...

Tuli kiireisiä ja tärkeitä asioita. Palaan kyllä.

QroquiusKad kirjoitti...

Veli Pinlaareni:
olen joka tapauksessa iloinen, jos olen voinut tuottaa hyvää mieltä vaikka sitten epäsuorasti mutkan kautta. Liian monella tässä maailmassa kun on hyvä mieli vasta sitten kun kaikilla muilla on paha mieli.

Anonyymi kirjoitti...

Pyssmiehelle terveisiä ja mukavia sieniretkiä! Kaduin kommenttiani heti kun olin viimeistä nappia painanut, koska varmasti te metsästävät ja aseita tuntevat miehet olette hyvin perillä asioista, kun taas itse taidan välillä olla kanaemo, joka hyvää tarkoittaen sotkeentuu asioihin, joita ei ymmärrä ja joista ei pitäisi olla huolissaan. Anteeksi ja kiitos hyvästä selonteosta!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Rouva Ano. Aina järkevät naiset, nuoret ja vanhat sopivat ja mahtuvat päppäukkojen seuraan, vaikka turisemaan, myös ilman näkäräisiä jos niiden ottamisesta seuraa kuvailemiasi oireita ja ongelmia. Ne ottaa jotka voi, muut seuraavat katsella ja ovat hengessä mukana:)
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...


Seuraava vaatimus ulkoampumaratojen ympäristölupiin on radan ylärakenteet.
Ampumapaikalla pitkä lippa ja sivuilla seinät tai vallit.
Radalta on mahdotonta ampua harhalaukauksia maisemaan. Nykyään se on mahdollista.
Tuossa pari linkkiä joiden kuvista asia on helpompi ymmärtää.

https://news.postimees.ee/1131174/baltics-most-modern-shooting-range-opens-in-voru-county
http://bulletin.accurateshooter.com/2011/08/22/

Johan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Pinlaarenille, Pyssymiehelle, Johanille, Qroquius Kadille, Professorille, Rouva Anolle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Toivotaan, että Jaskan ennuste pitää kutinsa.

Pinlaareni: Täysin hengenvaaratonta.

Pyssymies: Tässähän se selvisi. Ja niin kuin totesin, on radoilla jouduttu tekemään pirunmoinen määrä työtä.

Johan:

Viesti1: Kun asia menee hurmostilaan asti, niin sitä on vaikeaa pysäyttää. Samat tyypit muuten säännöllisesti unohtavat väestöräjähdyksen.

Viesti2: Kiitos lisäyksestä.

Qroquius Kad:

Viesti1: En epäile, etteikö tällaisia viritelmiä jo olisi. Siitä on muuten joitain vuosia kun joku suomalainen toimittelija/tutkiskelija/whatever ehti jo tuomita Sormusten Herran vihervasemmistolaisiin näkemyksiin perustuen mutta en nyt kuollaksenikaan muista tyypin nimeä enkä varsinkaan linkkiä juttuun.

Viesti2: Juuri näin ja kyseisillä ihmisillä ei ole hyvä mieli ennen kuin heillä itselläänkin on tiedostavan ihmisen paha mieli.

Professori: Okke. Pärjäilyjä.

Rouva Ano: Blogissa on sekä sana että kysymys vapaa. Kysyvä ei tieltä eksy. Paitsi ehkä Savossa.

Huru-ukko: Juuri näin.

Anonyymi kirjoitti...

Ad Rva Ano: Huoli on ymmärrettävä, termi "taustavalli" on hieman hämäävä. Nimittäin, taustaharju on osuvampi. Luodit iskevät alarinteeseen, sienet ovat ylempänä, tavallaan harjan takana. Paikassa, jossa oleilu ei ole suotavaa ammunnan aikana mutta johon ei osu luoteja.

Ryyniruiskujen jäljiltä on hauleja vähän joka paikassa mutta taannoin maaperä ja matjat & sienet tutkitettiin. Lyijyä oli siellä missä epäilimmekin muttei paljoa. Muistini mukaan yksi autokuorma lähti kohti riihimäkeä.

Lyijyhysteriaa lietsotaan tarkoituksena ammunnan vaikeuttaminen. Lyijyn määrä ympäristössä on romahtanut kun bensasta lyijy poistettiin ja lyijypigmentit maaleista kiellettiin.

Mutta asiaan: Tänään keräsin neljä ämpärillisti kantarellejä, paistoin kolme pakkaseen. Huomenna yksi ämpäri joutaa konttorille jakoon työn orjille, helpparin väelle yms. paikalle velvoitetuille. Itse jatkan mökille takaisin, epätyön pariin. Viimeinen lomaviikko edessä, sitten alkaa etätyö.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Viesti välitetty. Lyijystä puheenollen EU:n märkä unihan on kieltää lyijyhaulit kokonaan ”kosteikkojen lähimaastossa”. Ja Suomestahan siihen virallisesti kuului jotain kaksi kolmasosaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kanttarellit löysivät uuden kodin, hyvin kelpasivat.

Meille on saatu naamareita jakoon lisää. Sain viisi 3m:n ffp2 nassua asiakastapamisia varten. Kertakäyttöisiä, ensi viikolla kuulemma tulee lisää. Ja kyselivät onko mulla nassen suodattimia, on NBC, voimassa vuosia vielä, 2kpl. Uusi nasse ja läjä suotimia tulossa ensi kuussa. Joku on aika vakavissaan nyt.

Miksi mulla on nasse? Jäi jostain harjoituksesta 2000-luvun alussa. Miksi mulle tulee nasse, kuulemma kuulun porukkaan, joka kuuluu varustaa. WTF?

Tuo lyijyhysteria on ihan silkkaa tekopyhää asevastaisuutta. Lyijyn määrä laskee ympäristössä. Koska lyijytetraetyyli kiellettiin bensan lisäaineena. Lyijymönjä ja lyijyvalkoinen kiellettiin maalipigmenteistä. Haulit ja luodit on mitätön murto-osa noiden edellä mainittujen lyijykuormituksesta.

Huolta kannetaan maamassojen saastumisesta ampumaradoilla, lyijyn määrä melkein sama kuin valtatien penkereellä takavuosina. Siis kaikkein vilkkaimmilla radoilla, pahiten sastuneilla alueilla.

Nyt ollaan huolissaan sisäratojen lyijymäärästä, lyijyttömiä nallimassoja ajetaan sisäradolle. Hienoa, lyijypitoisuus massa-ammunnoissa alempi kuin takavuosina katukahvilan ilmassa.

Takavuosina pienoiskivääriradan taustavalli tavattiin seuloa parin vuoden välein. Saatiin lyijyä valuluoteihin. Nuo vallit seulottiin ja sitten analysoitiin, olivat ekokem kamaa. Noin 40 vuoden jäljiltä. Muualla oli vähemmän lyijyä, paljon vähemmän.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Meillä ei töissä ole jaettu mitään naamareita vaikka ihmisten kanssa ollaan erityisen paljon tekemisissä. Lyijyhysteria on mielestäni vain osa sitä että EU haluaa aseet pois kaikilta muilta kuin viranomaisilta. Etteivät ihmiset pystyisi puolustamaan itseään.

Jani Alander kirjoitti...

Turkkusessa on alettu hyökkäillä patsaita vastaan...
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5038127/Leninin+patsas+Turussa+sai+ylleen+tervaa+ja+hoyhenia

:D Tosin ehkäpä moni ei ole kauhian pahoillaan....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Jani. Ymmärrän sotkijoiden pointin mutta jättäisin itse ne patsaat sotkematta. Ne ovat kuitenkin pala historiaa. Baltian maissa voi olla asia toisin sillä ne olivat Neuvostoliiton miehittämiä ja terrorisoimia.

Pinlaareni kirjoitti...

Qroquius Kad kirjoitti...
"Koskahan tiedostavaisto keksii J.R.R. Tolkienin tarinat kiellettäviksi niiden ilmiselvän rasismin johdosta"

Kiitos veli QK:lle kiittämisestä, ja taasen hyvien naurujen aiheuttamisesta. Tuosta Tolkien-analyysistä tuli hyvä mieli näin aamupäivästä. Sivunnee mahdollista Raamattu-käännöstä koskevaa kommenttiani(?).

Mikähän voisi olla intersektioanaalien seuraava "uudelleenjärjestellyn literatuurin" kohde? Kenties Umberto Econ "Ruusun Nimi". Sehän voidaan intersektioanaalisoida tapahtumaan nunnaluostariin, ja päähenkilö trans-oletetuksi nunnaksi.

Vaikuttaa, että täälläkin kirjoittavilla on järjen lisäksi mielikuvitusta. Mutta kun viherpunikeilla vaikuttaa olevan pelkästään mielikuvitusta (aiemmin kommenteissani esittämien spekulaatioiden ohella) vailla järjen hiventä, niiden vallassa riekkuessa jälki on rumaa.

Ja taasen kiitos Ykälle, että jaksat pitää blogia. Ja kaikille muille kommentoijille. Elämä olisi paljon ikävämpää ilman Teitä - niin kuin teitäkin...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pinlaareni. Nythän tuntuu olevan menossa suorastaan kilpailu ”mistä vielä voisimme loukkaantua”. Veikkaan myös että Vaahteramäen Eemelikin joutuu kiellettyjen tai ainakin muokattujen listoille. Eihän siinä ole minkäänlaista diversiteettiä. Ja kiitos kannustuksesta ja omista kommenteistasi.

Pinlaareni kirjoitti...

"Vaahteramäen Eemelikin joutuu kiellettyjen tai ainakin muokattujen listoille."

No sen voi "korjata" vaikkapa siten, että kepposteleva Eemeli muutetaan ahkeraksi koululaiseksi nimeltään Emilia, ja kaikki kepposet ovat uudessa todellisuudessa pontikkaa keittävän, ja juoppohulluuden vallassa riehuvan isän tekosia. Isä on vhm, cis-paska - sekä mahdollisesti vielä jotain pahempaakin...

Anteeksi, että kommentoin jo vähän vanhaa postaustasi. Mutta todellisuus on viherpunikkien vallassa riehuessa sen verran mieliharmia aiheuttavaa, että pitää yrittää keksiä kevennyksiä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pinlaareni. Vanhoihinkin juttuihin voi toki kommentoida. Ja eiköhän se Eemelikin pian diversoida ihan uusiksi.

QroquiusKad kirjoitti...

Asiaa on puitu ja pohdittu myös tuolla:

http://rayhablogi.blogspot.com/2020/08/poliittisesti-korrektia-paivitysta.html

Tänään tuo on satiiria, mutta saattaa olla totta huomenna - kirjaimellisesti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Juuri tuon vuoksi en oikein jaksa enää katsella elokuvia ja tv-sarjoja.