perjantai 2. elokuuta 2024

ENGLANTI JA YLEN PROPAGANDA

Niin, tapahtui Englannissa.

Ruandalainen jätkä menee ja puukottaa hengiltä kolme lasta ja haavoittaa kymmentä muuta.

Englantilaisilla alkaa mennä lopultakin kuppi nurin ja ne aloittavat mellakan.

Kuinka Ylen toimittelija Kirsi Crowley asiaan otsikoi? No näin:

Eli suurin ongelma ei ole tuontitavaran tekemät murhat, vaan se, että kantaväestö polttaa siitä päreensä.

Kysymys: Kuka sitä väkivaltaa itse asiassa teki? Britit vai tuontitavara? Se, että tekijä ei ehkä ollutkaan islamilainen ei ole mikään lieventävä asianhaara.

Toinen kysymys: Jos ihmisillä menee kuppi nurin jatkuvan tuontitavaran väkivallan vuoksi niin tekeekö se heistä äärioikeistolaisia? Täytyisikö se väkivalta vain hyväksyä? Ja ehkä ajatella että sen syy oli omissa rasistisissa asenteissa?

Crowley toteaa vielä:

Protestoijat leimasivat puukkoiskun osoitukseksi maahanmuuton epäonnistumisesta Britanniassa.

Jälleen kysymys: Millähän tavalla se maahanmuutto on onnistunut niin briteissä kuin muuallakin Euroopassa?

En ihmettele yhtään että niin briteissä kuin muuallakin alkaa pinna palaa.


32 kommenttia:

Seppo Oikkonen kirjoitti...

No, tippaleipäaivoiset toimittelijattaret eivät suinkaan ole ainoita, joille klassisen durkheimilaisen sosiologian avainkäsitteet, kuten sosiaalinen sitovuus ovat jääneet käsittämättä.

Vahvaan sosiaaliseen sitovuuteen perustuvissa kulttuureissa ja yhteisöissä vallitsee normipaine, joka käytännössä tekee yksilön irrottautumisen omasta sosiaalitaustastaan mahdottomaksi. Kun toiskulttuuristen maahantulijoiden joukossa joku onnistuu irrottautumaan -- "sopeutuu" -- suvustaan ja perheestään, se kääntyy kulttuuristen yhteisövoimien ja -ominaisuuksien vaikutuksesta vain kaksin verroin vahvistamaan yhteisölle ominaista normipainetta. Kaiken "sopeutumisen" hinta on kasvavat kulttuuriset hylkimisreaktiot, ja jo maahantunkeutuneiden toiset sukupolvet ovat tyypillisesti ensimmäisiä radikalisoituneempia.

Näin ollen toimittelijattaren taivastelut siitä, että kyseessä ei ollut "maahanmuuttaja", vaan "Englannissa syntynyt ja kasvanut lapsi", ovat vain osoitus hänen täydellisestä tietämättömyydestään tai kyvyttömyydestään omaksua sosiologian perusasioita.

Aikamme individualistisen sokeuden -- joka johtaa yhteiskunnallisten ilmiöiden kaikki selityslangat yksilöön -- lisäksi meidän pitäisi kai näiden naispuolisten toimijoiden kohdalla alkaa puhua sokeasta empatiasta, millä termillä siis pitäisi tarkoittaa tätä nimenomaan naisväelle ominaista tajunnallista oikosulkua, jossa symbioottiset perustunnot oikeuttavat eliminoimaan kaiken järjen.

Jossain alitajuntaisten pelkojen sumentamassa tietoisuudessa varjellaan sokean empatian tuottamia asenteita siksi, että oma järkeen perustuva asiahallinta on niin alkeellista, että pelätään empatian puutteen johtavan oitis ihmistuhontaan. Siltä pohjalta nämä kaikki täysin kajahtaneet mielikuvat "äärioikeistosta" tai "natseista", jne, syntyvät. Pelätään, että kun antaa pirulle pikkusormen, se vie koko käden.

Sitä pikkusormea sitten varjellaan niin syvällä symbioottisella ja periaatteellisella moralisoivalla paatoksella, että omasta ihmisyydestä amputoidaan kaikki järki ja lopulta jopa kaikki ihmisyys pois. Ei ymmärretä enää ihmisestä mitään. Jäljelle jää vain tarkkaan varjeltu puhtaaksi nuoltu pikkusormi.

Sokea empatia on kaiken humanismin irvikuva.

Anonyymi kirjoitti...

Näin juuri; maahanmuutto kehitysmaista länsimaihin on kokenut saman kohtalon kuin kommunismi eli ei ole onnistunut missään. Varoituksen sanat ovat kaikuneet kuuroille korville, vaikka sentään jotkut poliitikot ovat tunnustaneet, että "olemme olleet liian sinisilmäisiä". Sana "me" ei tässä ulotu tavalliseen kansaan, koska eihän siltä ole koskaan mitään kysyttykään. Olisi ehkä kannattanut eikä jatkaa elämistä siellä utopiassa, jonka nimi Suomessa on Hölmölä.

Rouva Ano

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Se on tuo ääärrrioikeistaolaisuus meidän median kommunisteille sitä mitä sen kulloinkin halutaan olevan. Ihan ilman mitään kognitiivista dissunanssia he kirjoittavat sen olevan milloin mitäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tällaiseksi muuttui Ruanda-malli labourin valtakauden alussa.

Tapio Suhonen kirjoitti...

Olen sen verran usein keskustellut neekereiden kanssa, että ymmärrän hyvin, miksi on Haiti ongelmineen ja miksi Afrikan maiden taloudet ovat mitä ovat.
Ja, eritoten tämä selittää sen miksi he niin kiivaasti Eurooppaaan haluavat.
Tämä erilaisuus selittää toki myös sen, että ko. tuontitavara ei sopeudu eikä myöskään pärjää Euroopassa.
Mutta, YLE ja HS näkevät ongelmana vain kuvitellun rasismin ja kantaväestön ennakkoluulot.

Andy kirjoitti...

Hyvä kompakti asiantilan kuvaus Ykä!
Myös UK:ssa näkyy sama vihr.vas. vaikutus, jossa maahanmuutosta ei koskaan saisi keskustella tällaisen hirvittävän tapahtuman jälkeen. Kysymykseni universumille: milloin maahanmuuton epäonnistumisesta saa puhua ja milloin epäonnistumista osoittavat tapahtumat saa nostaa esiin?

Mamu puukotti uniformussa olevaa sotilasta https://www.bbc.com/news/articles/c90373qeq7zo
Marokkolainen puukotti eläkeläistä Palestiinan nimeen https://www.reuters.com/world/uk/man-who-murdered-uk-pensioner-revenge-gaza-jailed-least-45-years-2024-05-17/
Afgaanipakolainen heitti alkaalia perheenäidin ja tämän lasten päälle https://en.wikipedia.org/wiki/Clapham_alkali_attack
Triplapuukotus https://www.bbc.com/news/uk-england-nottinghamshire-68087302
Pakistanilainen yritti räjäyttää pommin naistensairaalassa https://www.bbc.com/news/articles/c4ngx3341ldo

P.s.
Myös Saksassa tilanne kutakuinkin hirvittävä, mutta pelko että kertoo vääriä mielipiteitä vaientaa suut tehokkaasti.
Ohessa saksaa ymmärtäville hyvä kuvaus maauimalasta. Apinalauma alkaa elämöimään ja koko uimala suljetaan -tapahtuu kaikkialla Saksassa ja useita kertoja kuukausittain.
https://www.focus.de/panorama/welt/streit-von-jugendlichen-eskaliert-nach-massenschlaegerei-berliner-freibad-vorzeitig-geschlossen_id_260156661.html

Bogreol kirjoitti...

Media pysyy narratiivissaan, monikulttuurista väkivaltaa vastustavat ovat äärioikeistolaisia. Ylen uutisissa jopa Venezuelan ilmeisen vilpillistä vaalitulosta kritisoineet ovat äärioikeistoa. Tavalliset ihmiset lähtevät Britanniassa marssille lastensa suojelemiseksi ja osoittaakseen solidaarisuutta tapettujen lapsien vanhemmille, eikä sitä olisi saanut tehdä. Onhan meille näytetty, että kun kuolettavia iskuja kantaväestöön tulee, poliitikot eivät yleensä edes vaivaidu esittämään surunvalitteluja, ja suuremmissa iskuissa surraan yhdessä maalaamalla valovärein jokin tärkeä rakennus. Viha, raivo ja suuttumus on tukahdutettava, emmehän me uhreja ole, vaan tekijät.

Britanniassa ihmisiä on suututtanut poliisien kaksoisstandardit. Lontoon pormestari Sadiq Khan kielsi valtakunnan ja Englannin lipun heiluttelun kaduilla jalkapallokisojen aikaan, mutta palestiinalaisliput ja islamin uskonnolliset liput ovat saaneet liehua missä tahansa, poliisit ovat jopa BLM-mielenosoituksissa polvistuneet, Leedisin riehunnan aikaan pari viikkoa sitten poliisit pakenivat paikalta, Gazan puolesta on saanut osoittaa mieltä melko rauhassa, ja niissäkin puututtu vastamielenosoittajiin kovemmin ottein.

Nyt kun valkoinen väestö lähtee kaduille, poliisi pidättää ja estää liikkumisen. Pääministeri Starmer on kutsunut poliisin johtoa keskustellaakseen uuden väkivaltaista levottomuutta hillitsevän yksikön perustamisesta ja puhuu äärioikeiston haasteesta. Onko mikään ihme, että kansan kärsivällisyys romahtaneen monikulttuurisuuden aiheuttamiin tuhoihin on loppu.

Kalle Pelttari kirjoitti...

Kovin ovat viherkommarit ja Eva Biaudet, sekä Soma Li Andersson olleet tästä asiasta hiljaa. Jutuksi tuli valtamedian puolella se, että tekijästä liikkuu niin paljon vääriä tietoja. Siis se oli tärkeämpää kuin se, että 3 valkoista lasta kuoli ja paljon haavoittui vakavasti, saattaa kuolla vielä lisääkin. YLE tosiaan piti niitä mielenosoituksia tärkeämpänä uutisena, koska ilmeisesti muka äärioikeisto niitä teki. Tuli ikään kuin todistettua, että äärioikeistohan pahus vieköön tässä syyllinen on. Eikö tosiaan tullut mieleen, että tavallinenkin kansa saattaa katsoa tällaisen väkivallanteon menneen jo liian pitkälle. Olisiko syyllisen päätä pitänyt vain silitellä, koska kaikkihan johtuu siitä rakenteellisesta rasismista.

Historix kirjoitti...

Rouva Anolle pieni täsmennys:

"Sana "me" ei tässä ulotu tavalliseen kansaan, koska eihän siltä ole koskaan mitään kysyttykään."

Onhan meiltä kysytty aina neljän vuoden välein - siis ainakin periaatteessa.

Kansa on äänestänyt aina samat maahanmuuttoa edistävät puolueet valtaan. Se on sitten eri asia, onko meillä nykyisissä eduskuntapuolueissa edes vaihtoehtoa mitä äänestää. Siis jos halua lopettaa "turvapaikanhakijoiden" maahanvyöryn, palauttaa heidät lähtömaihinsa ja palauttaa Suomen itsenäisyyden eroamalla Eu:sta.

Kun yli 80 % äänestäneistä valitsee valtapuolueet, vaikka ovat nähneet niiden ajaman politiikan seuraukset, niin mistähän tilanteemme johtuukaan...

Anonyymi kirjoitti...

Aina kun tällaista tapahtuu, niin ensimmäinen ja suurin huolenaihe toimittajilla ja poliitikoilla on, ettei saa antaa aggressiolle tilaa. Eli suomennettuna: tämä on nyt uutta normaalia, ette saa toimia järkevästi ettei meidän kuplamme puhkeaisi ja paljastuisi syvätyperyytemme ja agendamme toimia kansanpettureina. Kysymys kuuluukin vain, että kuinka kauan tätä jatkuu eli milloin lopulta kuppi menee kantiksilla täysin nurin.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Seppo Oikkoselle, Rouva Anolle, Thorvald Eskilinpojalle, Ano1:lle, Tapio Suhoselle, Andylle, Bogreolille, Kalle Pelttarille, Historixille ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistä. Tämäkin avautuminen kuvaa hyvin vihervasemmistolaista ajattelua. Jos et usko vihervasemmistolaiseen utopiaan sataprosenttisesti, niin olet tuomittavaa äärijotakin. Herää vain kysymys että miksi se määrittelyoikeus on vihervasemmistolla.

Anonyymi kirjoitti...

Niin nämä viherpunikit ihan tosissaan kuvittelevat, että näiden äärifanaattiset mielipiteensä ovat absoluuttinen totuus ja fakta.
Ja kaikki jotka nämä houreet kyseenalaistavat ja eivät ole käytännössä sanasta sanaan samaa mieltä..niin kylläpä natsi, rasisti, putinisti kortti heilahtaa.
Koska eivät esim. pysty kumoamaan (haitta) maahanmuutto kriitikoiden argumentteja.

Bogreol kirjoitti...

On ihan käsittämätöntä kuinka tyhmä Britannian pääministeri on, hän ei osaa lukea kansan siis työväen tuntoja, ei näe oikeutettua suuttumusta vaan puhuu siitä, miten paljon tällainen Southportin tapaus on koskenut poliiseihin, jotka joutuivat sen kokemaan, hän puhuu yhteisön ja perheiden kärsimyksistä, sivuuttaa oikeastaan lapsiuhrit ja vanhemmat viitaten epämääräisesti nuoriin tyttöihin. Yhteisön tuska on tullut varmaan siitä kun äärioikeiston riehujat (thugs) ryntäsivät kadulle. Ei tunnetta vain byrokraattista kylmää pohdiskelua, ja lupausta että hän löytää vastaukset.

Ihmiset ovat raivoissaan massamaahanmuuton takia, islamin aiheuttaman levottomuuden takia. Miten voi olla pääministeri, joka ei edes varovasti koskettelisi asiaa. Vaalien alla hän pohti kuinka vaarallista on islamofobia. Tämän päivän työväenluokkaa nimellisesti edustavat ovat globalisteja, joilla ei ole mitään tekemistä työväenluokan etujen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Historixille kommentista, mutta mielestäni maahanmuutto kehitysmaista on sellainen kohtalonkysymys tälle vähäväkiselle kansalle että siitä olisi syytä järjestää kansanäänestys. Sitä ennen olisi tehtävä perusteellinen selvitys maahanmuuton kaikista vaikutuksista yhteiskuntaan sekä sen hinnasta, jotta umpiossa ja unelmahötössä elävätkin heräisivät horroksestaan. Ruotsin tie EI SAA olla meidän tiemme.

Rouva Ano

QroquiusKad kirjoitti...

Määrittelyoikeus on viherkommunisteilla, koska ne edustavat viidesosaa Suomen kansasta ja kolme viidesosaa peesaa niitä, vaikka ei edes ole itse samaa mieltä.
On vain pakko Pakko PAKKO toimia kuten Hyvät Kansalaiset ja äänestää vain viherkommunistien sallimia puolueita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Bogreolille, Rouva Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Täysin totta.

Bogreol: Kyseinen tauti vaivaa valitettavan monta eurooppalaista poliitikkoa.

Rouva Ano: En panisi kyseistä kansanäänestystä pahakseni. Siinä pitäisi olla vaan täysin selkeät vaihtoehdot.

Qroquius Kad: Ei unohdeta valtamedian merkitystä tässä asiassa.

Strix Senex kirjoitti...

Siinä sitten oli Suomen Zaharova äänessä. Mutta eihän se oikeastaan ole mikään yllätys. Yle näyttää edelleen vanhasta tottumuksesta kopioivan uutisensa Moskovasta. USA:ta pitää haukkua ja kertoa, kuinka kurjaa siellä on. Israel pitää leimata terroristivaltioksi mutta palestiinalaisten, Hizbollahin, Iranin ja kumppaneiden terrorismia ei pidä nähdä. Natseja pitää nähdä kaikkialla ja joka paikassa mutta äärivasemmiston harjoittamaa häiriköintiä ja sabotaasia ei saa nähdä. Kapitalismi täytyy esittää kaiken kurjuuden ja saasteiden aiheuttajana mutta sosialistimaiden kurjuutta ja niiden tuottamia ekokatastrofeja ei saa nähdä. Välillä pitää hurskaasti sanoa, että Putin on paha poika mutta samaan hengenvetoon hänen toimiensa vastustaminen kyllä leimataan erittäin tuomittavaksi, olipa kyse sitten laittomien maahantulijoiden vyöryttämisen torjunnasta tai puolustusvalmiuden kohottamisesta. Onpa jopa kopioitu ”vapaaehtoiset” aivopesuluennot, joihin on pakko osallistua ja joista julkisesti puhuminen johtaa hyllytykseen ja potkuihin.

Neuvostoliitto romahti kolmisenkymmentä vuotta sitten omaan mahdottomuuteensa mutta sen mediatoiminnot evakuoitiin Suomeen, jossa ne jatkavat maanpakolaisen elämää vanhoja tapojaan noudattaen ja avokätisesti rahoitettuina.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei unohdetakaan:
valtamedia on kansan viidesosaa edustavien viherkommunistien hallussa käytännössä sataprosenttisesti.
Se kertoo kolmelle viidesosalle millainen on oltava täyttääkseen Hyvän Kansalaisen kriteerit.

Niinpä jos järjestettäisiin kansanäänestys maahanmuutosta, neljä viidesosaa haluaisi sen lisäämistä:
VMP olisi pohjustanut äänestyksen tuloksen paasaamalla kansalle maahanmuuttoa tarvittavan erittäin paljon lisää ja joka ei äänestä maahanmuuton puolesta on persu ja Sen Hullun Rumpin kannattaja.

Ja niin kansalainen äänestää, koska ei halua olla Huono Kansalainen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: En ole oikein varma tuosta. Minun nähdäkseni suomalainen valtamedia kopioi uutisensa nimenomaan amerikkalaisesta vasemmistomediasta.

Qrpquius Kad: Tätähän me emme etukäteen tiedä.

-TR- kirjoitti...

Joillakin ihmisillä Putin-psykoosi menee yli äyräiden. Nimittäin, heidän mielestään kaikesta Ukraina-kiireistään huolimatta Putinhan se nämäkin mellakat jotenkin järkkäsi.

Strix Senex kirjoitti...

"Yle näyttää edelleen vanhasta tottumuksesta kopioivan uutisensa Moskovasta". Ilmaus oli huonosti muotoiltu. Niinhän tällaisia on tapana selittää. Tarkoitus oli sanoa, että medialle on jäänyt päälle ne vanhat neukkulan aikaiset asenteet ja suhtautumistavat joiden kautta maailmaa tarkastellaan, uutiset valitaan ja niitä väritetään. Uutisten kopiointia ei siis tarkoitettu kirjaimellisesti otettavaksi. Mutta edelleen olen kyllä sitä mieltä, että kovasti paljon samoja piirteitä löytyy itänaapurin ja meidän mediamme välillä.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä olisi näemmä esitelty tämä Southportin tapp..eikun veitsihyökkääjä Daily Mailissa:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13702957/How-Southport-stabbing-suspect-Axel-Rudakubana-dressed-Doctor-Children-Need-fundraising-video-12.html

heppa

Anonyymi kirjoitti...

Minkälainen kuperkeikka täytyy ihmisen aivoissa tapahtua, että tässäkin karmeassa tapauksessa voidaan syyttää äärioikeistoa, kun ihan tavalliset ihmiset oikeutetusti suuttuvat siitä, että viattomien pienten lasten kimppuun käydään puukon kanssa ja etnisten tappajien tekoja viimeiseen asti piilotellaan ja silotellaan? Voi olla, että Englannissa kohta poliisit nostavat kädet pystyyn, koska peli on menetetty; videot Youtubessa kertovat karua kieltään. Jos Lontoossakin lähes puolet asukkaista on jo nyt muualta tulleita Aasiasta, Lähi-idästä ja Afrikasta, mikä mahtaa kaupungin tilanne vain muutaman vuoden päästä?

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TR:lle, Strix Senexille, hepalle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

TR: Se Putin-kortti on vaan niin helppo heittää. Ja tiedostavissa piireissä sitä ei tarvitse edes perustella.

Strix Senex: Nyt kun täsmensit niin pääsin kärryille.

heppa: Kiitos linkistä.

Rouva Ano: Se kuperkeikkahan alkoi Suomessa tapahtua jo jotain 30 vuotta sitten. Englanti on matkalla kohti jonkin asteista sisällissotaa. Sen kylläkin aloittaa tuontitavara.

Anonyymi kirjoitti...

Englannissa mellakoidaan tälläkin hetkellä. Ylen radio uutiset kertovat, että ääärrioikeisto riehuu. Ja vastamellakat ovat käynnissä myös. Ennenvanhaan olisi uutisoitu niin, että Britannian kansalaiset ovat esim suuttuneet, ja vaativat muutosta maahanmuuttoon. Samahan se oli ruotsin mellakoissa. Kaikki oli äärioikeiston syytä. Paikat laitettiin paskaksi jonkun satukirjan poltosta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Totta. Tuontitavaran mellakoinnille löytyy aina ymmärrystä. Kantaväestölle taas ei.

Antifilatelisti kirjoitti...

The Clash sai haluamansa 47 vuoden viipeellä. https://www.youtube.com/watch?v=Xk00SETBlyA

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Antifilatelisti. Totta joo, tosin vissiinkin ihan eri aiheesta mitä Clashilla oli mielessä.

QroquiusKad kirjoitti...

Valtamedia osoittaa alentuvan oikeamielistä paheksuntaa tyhmille ÄÄÄÄRRRRRIoikeistolaisille, jotka hyökkäilevät moskeijoita vastaan, vaikka tekijä ei ole muslimi:

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000010607694.html

Syy siihen on netissä levitetty valeuutinen, jonka mukaan tekijä oli muka "Ali-Al-Shakati", joka oli saapunut Britanniaan edellisvuonna kumiveneellä ja ollut MI6:n seurannassa.
Valeuutinen paljastui tosin välittömästi, koska tuollaista nimeä ei ole olemassakaan eikä ulkomaantiedustelupalvelu MI6 (se James Bondin työnantaja) todellakaan seuraa maassa oleskelevia, vaan se on turvallisuuspalvelu MI5:n vastuulla.

Omaa osuuttaan mellakointiin valtamedia ei tietenkään voi nähdä.
Hehään tekivät vain arvokasta rassissmin, fassissmin ja nassissmin vastaista työtä, kun eivät kumonneet valeuutista kertoen kansalle tekijän olevan Cardiffissa syntynyt ruandalaisvanhempien poika.
Hieman outoa logiikkaa, sellaista hannelelaista...

Joku voisi jopa luulla, että valtamedia halusikin tällaista antamalla huonolaatuisen valeuutisen levitä, että pääsisi huutamaan ilvoksuttavista ja niin thyyyyyhmistä ÄÄÄÄÄRRRIoikeistolaisista.

Änymuumi 007 kirjoitti...

Olen vuosia kuullut brittien hämmästelevän että tämänkö takia taistelimme. He luulevat taistelleensa maansa vapauden ja kunnian puolesta Toisessa Maailmasodassa.
Iso-Britannian valtaus alkoi pian sen jälkeen. Oli herra nimeltä Enoch Powell joka siitä huomautti ja sai solvauksien ryöpyn niskaansa. Oli niitä vanhoja äärioikeistolaisia.
Nyt on jäljellä vain tekoylpeys, imperiumista ei juuri muuta kuin Gibraltar.

Ja maahanmuutto ei ole epäonnistunut vaan onnistunut. Todikseeksi ei tarvita muuta kuin se kiihko jolla sitä ajetaan.
–––––––––––––––––

Moottori.fi
Päivän kuva: mitä kuuluu, Gibraltarin apinat?
Teksti Aake Kinnunen Kuva Aake Kinnunen
https://moottori.fi/uutinen/paivan-kuva-mita-kuuluu-gibraltarin-apinat/

Magotti eli berberiapina on monille se, mitä Gibraltarista tulee kallion lisäksi mieleen.

Brittien uskomus on, että Gibraltar säilyy osana imperiumia niin kauan, kuin siellä on apinoita. Toisen maailmansodan aikana apinoiden määrä kävi vain seitsemässä, jolloin Winston Churchill määräsi apinoita tuotavaksi Marokosta ja Algeriasta.


________________

Niin myös Suomi pysyy NATO’ssa niin kauan kuin Eduskunnassa on apinoita.
Winston Churchill onkin suuri sankari suomalaisille. Hänen ja Stalin-sedän ansiota lienee Talvisodassa saatu torjuntavoitto jota juhlitaan vieläkin.
Tällaisia mietteitä…

QroquiusKad kirjoitti...

Erotaan vaan NATOsta ja liitytään Moskoviaan.
Sitten on kivaa.
Paitsi ettei ole.
Helpoimmalla päästäisiin kun kerättäisiin kaikki Putleria kumartavat maanpetturit yhteen junaan, joka lähetetään Moskoviaan.
Saisivat sitten olla siellä ihanassa Onnelassaan, johon jostain syystä eivät itse halua muuttaa, vaan haluavat sen tänne.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Se Änymuumi kaivaa NATOn esille säännöllisesti, vaikka postaus ei koske sitä ollenkaan. Se on aika väsyttävää.