tiistai 27. elokuuta 2024

UTOPISTIT JYRÄÄVÄT EDELLEENKIN

Ne utopistit, jotka nakottavat naama täynnä niittejä perseellään jossain Mannerheimintiellä ovat tietysti äärimmäisen ärsyttäviä. Mutta kaikkein vaarallisimpia ovat ne hyvin pukeutuneet utopistit Brysselissä. Ne ovat ihan yhtä lailla vailla kosketusta reaalimaailmaan mutta niillä on valtaa. Yksi niitten vallankäytön esimerkki on tämä ennallistamisasetus, joka ei ole hävinnyt minnekään.

Sen asetuksen mukaan Suomessa – ja nimenomaan Suomessa – pitäisi alkaa muuttaa käyttökelpoista maata joutomaaksi. Yksi esimerkki tämän hysterian seurauksista on tuore uutinen jossa ilmoitettiin, että kyseisen asetuksen mukaan metsähallituksen hakkuut vähenisivät niin paljon että se tietäisi pahimmillaan 3.600:n työpaikan menetystä.

Niitä korvaavia työpaikkoja ei ole. Tämähän on tietysti vain yksi osa utopistien utopian seurauksista. Muistutetaan puolitoista vuotta vanhasta uutisesta:

Lainsäädäntöehdotuksen mukaan turvepeltojen pinta-alasta tulisi ennallistaa vuoteen 2030 mennessä 30 prosenttia, josta neljäsosa tulisi vettää eli palauttaa kuivatettu alue kosteikoksi.

Vastaavat ennallistamistavoitteet olisivat 50 prosenttia vuodelle 2040 ja 70 prosenttia vuodelle 2050, joista puolet pitäisi vettää.

Eli poltetaan järkyttävä määrä rahaa että voidaan muuttaa käyttökelpoinen maa-alue käyttökelvottomaksi lutakoksi. Maassa, jossa soita on valtavasti muutenkin.

En tunne niiden päättävien utopistien taustoja mutta veikkaan jokaisen olevan kaupunkilainen, joille metsä on vain joku teoreettinen käsite. Ja Suomi on niille yhtä lailla teoreettinen käsite. Alue, jossa voidaan toteuttaa älyttömimmätkin visiot.

Uutisessa todetaan vielä:

Suomessa ryhdytään vääntämään nyt kansallisesti, miten EU:n ennallistamisasetus istutetaan kansalliseen lainsäädäntöön.

Ainoa järkevä vastaus olisi todeta että ei istuteta mitenkään, sillä Suomi ei tee päätöksiä harhoista kärsivien ihmisten päiväunien mukaan.

Vaan emmehän me elä järkevässä maailmassa, joten hallitus joutuu miettimään että kuinka taas kerran ampua maata polveen. Ja ottaa utopistisia käskyjä vastaan edelleenkin.


23 kommenttia:

29051453 kirjoitti...

Muistanko oikein? Ruotsi neuvotteli itselleen poikkeuksen tähän asetukseen? Suomessa pääministerillä oli kiire muotikuvauksiin joten asia jäi hoitamatta?

Gottihan Se kirjoitti...

Kun tuossa jokunen aika sitten pari Hollantilaista kaveria kävi täällä metsässä, niin Suomea ja kuinka "villi" tämä maa on. "Eihän täällä ole muuta kun metsää ja vettä". Nämä kaverit ovat kovia Pro-EU tyyppejä ja myös liputtavat tämän ennallistamisasetuksen puolesta. Siinä sitten alettiin puhumaan tästä asiasta ja mitä se Suomelle tarkoittaa. Heidän mielipide oli heti kun ne ymmärsi tuon ennallistamisasetuksen Suomen mittakaavassa, että eihän sitä voi täällä toimeksipanna ja maille jotka ovat hoitaneet asiansa hyvin, pitäisi olla eri asetukset tai erivapaus.

"Hauskaahan" tästä tekee sen, että pari Pro-EU tyyppiä Hollannista tajuaa tämän kävästyä täällä, mutta meidän päättäjät ja VMP ei...

Anonyymi kirjoitti...

Ensi vuonna päättyy ensimmäinen, viiden vuoden mittainen tarkastelujakso, jonka odotetaan kertovan, että Suomessa on päästetty ilmakehään enemmän hiilidioksidia kuin mihin "olemme sitoutuneet". Ja hölmö-Suomihan maksaa tästä EU:lle. Suuruus tarkentuu parin vuoden kuluttua, mutta summan arvioidaan nousevaan miljardiluokkaan. Arvioidaan sen olevan apaut 0,8–2 miljardin euroa.

Suomen oltava kunnianhimoisesti etunenässä hiilineutraali, vuonna 2035. Ruotsin vuonna 2045, muu EU vasta vuoteen 2050 mennessä. Mitä järkeä tässä taas on? Pienen 5 miljoonan pottunokan + 0,6 matun asuttaman kylmän, pitkien etäisyyksien maan Suomen on oltava joka asiassa ensimmäinen ja EU:n mallioppilas. Miksi ihmeessä?

Missä viherpiiperö ja EU, siellä ongelma.

heppa

Vanha kyynikko kirjoitti...

Jossain ikivanhassa oppaassa oli kirjoitus"Kun hulluus valtaa lapsosen mielen,niin kurituksen vitsa sen kauas karkoittaa"...nyt ei taida ihan koivuniemenherra enää riittää..

Heikki kirjoitti...

Taas eu:lta meille äärimmäisen haitallinen ja erittäin kallis päätös. Nuo päättäjät pitäisi varmaan lennättää Suomen läpi
Ei he todellakaan ymmärrä meidän luontoa

Anonyymi kirjoitti...

Ei nämä utopiat mitään utopismiaa ole... Nämä toimenpiteet, joilla länsimaita ajetaan romahdukseen ovat hyvin loogisia ja kohdistuvat joko suoraan tai epäsuoraan aina talouteemme. Kyllä nämä johtavat "vihervassarit" ovat todennäköisesti aivan järjissään, heidän tahtotilansa vain on romahduttaa läntinen maailma. Nämä manskulla makoilevat niittinaamat ovat niitä erittäin tarpeellisia "hyödyllisiä hölmöjä". Koko homman kannustimena on pyrkimys päästä valtaan romahduksen jälkeen ja vallan tuoma voima/kyky ohjata rahavirtoja itselleen ja lähipiirilleen. Tähän johtopäätökseen olen tullut tarkasteltuani "vihervassareiden" läpiajamia veronkorotuksia, lakihankkeita ja kulttuurimuutoksia aina 1990-luvun alusta asti tähän päivään.

Anonyymi kirjoitti...

Ei toki lennättää vaan laittaa ne kävelemään läpi metsien. Vois aloittaa vaikka ihan siitä Sipoonkorvesta johon ei edes virheät eksy kun lentokoneiden nousujen ja laskujen äänet kuuluvat:)
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Gottihan Se:n kommentista muistui mieleeni, mitä eräs tuttavani kertoi vierailustaan Hollannissa jollakin luonnonsuojelualueella. Siellä oli asfaltoidut polut, joita piti kävellä ja joilta ei saanut poiketa... Samassa EU:ssa ollaan, mutta sama lippalakin ei sovi kaikille. Timo Soinia enemmänkin siteerakseni lisään vielä, että missä EU, siellä ongelma. Eikä vaan yksi. Pahin ongelma on hallitsematon maahanmuutto kehitysmaista, jonka ongelmista ympäri Eurooppaa saamme kuulla joka ikinen päivä. Irlannissa ja Englannissa lienee kohta edessä sisällissota, mutta tapansa mukaan Yle vaikenee tai korkeintaan syyttää taas kaikesta äärioikeistoa; se on niin helppoa ja sopii hyvin vasemmistolaiseen agendaan.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Itseäni kiinnostaisi tietää, miten nuo päästöt lasketaan ja mikä instanssi/virasto sen tekee sekä kuinka luotettavia ne ovat. Ettei vaan laskemassa olisi piipertäjien armeija, joka laittaa varmuuden vuoksi reilusti ylimääräistä, että EU:sta tulisi vakavat nuhteet mallioppilaalle ja Suomeen voitaisiin julistaa ilmastokriisi. Sitähän se Elokapinakin vaahtoaa sillä varmuudella, jonka vain täydellinen tietämättömyys antaa.

Rouva Ano

Isä Nicolae kirjoitti...

Nå men herregud Ykä...

...kuinka saatat kiistää maailman onnistuneimman johtamiskyhäelmän - EU - kaukaaviisauden ynnä totuudenmukaisuuden. Onhan nimittäin niin, että kun Suomenmaa palaa aikaan ennen 1300 eKr., lakkaamattomat ilmaston ja Euroopan kiitokset satelevat lämpiminä meille kaikille. Mitäpä emme uhraisi moisen auvon eteen, rahahan on yksin paperia, jonka raaka-ainesta sitä paitsi mainittu metsäteollisuutemme varsin tuottaa. Niinpä, kuta enemmän kulutamme setelejä, sitä varmemmin korvaavat pestit syntyvät.

Pettämätöntä Keski-Euroopan logiikkaa, eikö?

Sitä eivät vain Brysselin nerokkaat ole toistaiseksi kertoneet, miksi olemassa olevia ja toimivia työpaikkoja nimenomaisesti tulee 1) alasajaa JA 2) samantien vaihtaa korvaaviin... Lopputuloshan on työmarkkinoilla suurinpiirtein osapuilleen +/- (muut hyödyt erikseen toki). Ja kuten nimim. Konstantinopolin sortumisen päivä ylhäällä aprikoi, miten sama ennallistamisen laskento-oppi ei saata koskea Sverige'ä - joka selviää näinkin tuiki tärkeästä tehtävästä vailla Brysselin ankaria oikeusvaltio- ynnä paarialuokkakurinpitotoimia?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys 29051453:lle, Gottihan Se:lle, hepalle, Vanhalle Kyynikolle, Heikille, Anolle, Huru-ukolle, Rouva Anolle ja Isä Nicolaelle & kiitos kommenteistanne. Lisätään vielä tosiaan se, että Suomi – joka on EU:n metsäisin maa – joutuu EU:n laskentaperusteiden mukaan ostamaan hiilinieluja sellaisilta mailta kuin Romania, Espanja tai Italia. Nämä laskentaperusteet ovat kyllä ihan omaa matematiikkaansa.

QroquiusKad kirjoitti...

Mutta sehän olisi pelkästään hyvä asia, jos Metsähallituksen hakkuut vähenisivät niin paljon, että se tietäisi pahimmillaan 3 600:n työpaikan menetystä:
silloinhan Suomen metsisssä olisi 3 600 raakuntallaajaa vähemmän ja
MAAILMA PELASTUU!

Jokainen torakka ja tupajumi saisi elää monimuotoista ja rikasta elämää Suomen ollessa Vihreän Siirtymän tiennäyttäjä ja edelläkävijä!
Sitäpaitsi eihän ihmisen ole mikään pakko olla missään töissä, sillä rahaa saa taikaseinästä, ruokaa kaupasta ja sähköä pistorasiasta!

Juhox kirjoitti...

Mikei media tee työtään ja perää SDP:n nykyiseltä johdolta, että onko tämä ennallistamisasetus millään tavalla kohtuullinen Suomelle? Samalla täytyy penätä, että irtisanoutuvatko he Sanna Marinin linjasta ja toiminnasta asian suhteen. Vastaavaa uudelleenarviointia olen odottanut myös keskustan nykyiseltä johdolta koskien Juha Sipilän toimintaa siirtolaiskriisin aikana.

Vai onko se niin, että mediaväellä on jokin herrasmiessopimus demarien, keskustan ja kokoomuksen kanssa siitä, ettei lantakasaa pöyhitä?

Anonyymi kirjoitti...

Näillä laskentaperusteilla ei voi olla mitään korrelaatiota todellisuuden kanssa! "Sokea Reettakin" sen näkee, eikö jumalauta uskalleta pullikoida? Ja mitä sitten josko Suomen mepit ovat paskahousuja? Me voimme viitata kinttaalla kaikelle tälle kuuhotukselle! No entäs sitten?erotus EU? Miten helppoa päästä paskadiilistä!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Juhoxille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Ehkä hieman karrikoitua mutta tuollaisia ihmisiä kyllä on. Ja se raakkumeteli on koeltämättä alkanut huvittaa. Aivan kuin puolet maasta olisi räjähtänyt.

Juhox: Valtamedia mieltää työkseen ja velvollisuudekseen vihervasemmistolaisuuden edistämisen. Ja pääosa poliittisesta koneistosta ei uskalla haastaa mediaa millään tavoin.

Ano: Niin järkevässä maailmassa tehtäisiin.

QroquiusKad kirjoitti...

Juuri siksihän tätä raakkumeteliä pidetään, että maailma tai ainakin Eeuu saisi nähdä ja kuulla kuinka hirrrvittävästi Suomi tuhoaa luontoaan, ja siksi kaikki mahdollinen ennallistamisapu Bryssän suunnasta on enemmän kuin tarpeen.
Tällä menolla saattavat jopa saadakin, viimeistään seuraavan hallituksen avuksi.

Anonyymi kirjoitti...

Juha Sipilä naureksii kun katsoo pankkitiliään, senverta sai hilloa kun suhmuroi Rautaruukin ruottalaislle ..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Emmä tiä. Saattoi olla ihan kotikutoinen hysteria joka alkaa niin kovin helposti ja jota ei ole sen pidemmin ajateltu.

Ano: Ei Sipilällä taida tosiaan olla leivänpäällisestä pulaa.

Anonyymi kirjoitti...

VMP osaa, tietää ja mieluusti määrääkin kaiken.

Ekku kirjoitti...

Illalla oli Ylen sivuilla ihan ensimmäisenä uutisena juttu nuoresta naisesta, joka oli jo kahdesti "palanut loppuun ja uupunut" ilmastoahdistuksen vuoksi. Oli semmoista kukkua koko juttu, että ei ole toimittajalla minkäänlaista itsekritiikkiä, kun menee moista julkaisemaan. Ihmisen päänsisäinen häiriö ei ehkä tarvitse moista julkisuutta. Tarinan mukaan ko. Henkilön äiti on töissä ympäristöministeriössä. Siellä se varmaan kohta on tuokin.
Kohta saadaan varmaan virallinen tautiluokitus tuolle "ilmastoahdistukselle", niin saadaan nuoria eläkeläisiä...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Ekulle & kiitos kommenteistanne. Ja joo, tuollaisia sankareita se VMP antaa meille esikuviksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jos kaikki turvemaat pitäisi ennallistaa tarkoittaisi että Satakunnan rajasta Ouluun rannikolla 100km leveydeltä kaikki viljelymaa palautettaisiin suoksi. Kolmasosa Suomen viljelymaasta katoaisi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Totta.