lauantai 14. syyskuuta 2024

MIKÄ IHMEEN KOTOUTUMINEN?

Meidän suuresti arvostamamme Yle harjoitti haistattelua suomalaisille ilmoittalla että se aloittaa somalin- ja arabiankieliset uutislähetykset. Perusteena oli Ylen mukaan se, että se auttaa kyseisiä tuontitavararyhmiä kotoutumaan. Erityisesti perussuomalaiset ovat todenneet että ei se mitään ”kotoutumista” edistä. Missä persut ovat tietysti aivan oikeassa. Eikä tuontitavara edes katso suomalaisia kanavia.

Sinänsä itseäni ärsyttää äärimmäisesti tuon newspeakin sanahirviön ”kotoutuminen” käyttö yleensäkin. Monikulttuurinen kokeilu on mennyt Suomessa perseelleen jo yli kolmekymmentä vuotta. Lähes saman ajan on hoettu ”kotoutumista”. Kas kun integraatio olisi rasistista. Onhan tulijoiden kulttuuri niin kovin, kovin arvokasta.

Se ”kotoutuminen” ei vaan koskaan toteudu. Se on utopiaa ja unelmaa. Kehitysmaalaiset tulevat tänne vain elätettäväksi.

Muistutan lyhyessä postauksessani siitä, että Kela aloitti ”kotoutumista edistävän” somalinkielisen puhelinpalvelun jo vuonna 2019. Arabiankielinen puhelinpalvelu oli olemassa jo sitä ennen. Palveluitten ideahan oli ”auttaa asiakkaita Kelan etuuksiin liittyvissä kysymyksissä”.

Mitäs lukija tuumaa? Kuinkas hyvin ”kotoutuminen” on edennyt vuodesta 2019 tähän päivään. Jos ”kotoutumisella” tarkoitetaan suomalaisten verorahojen lypsämistä, suomalaisiin kohdistuvaa sadistista väkivaltaa ja muuta rikollisuutta – mitä se tosiasiassa on  ollut – niin kaipa se on edennyt oikein mukavasti.

Mä oon tehny tään jo kolmekymmentä kertaa. Jos se ei tällä kertaa tekiskään enää kipeetä.

24 kommenttia:

Tapio Suhonen kirjoitti...

Kun puhutaan sanahirviöistä: integroituminen, kotiutuminen ja kotoutuminen, on niiden asiasisältö keinotekoisesti määritelty ja erityisesti - poliittisin syin - jätetty määrittelemättä.
Kuten tuolla rohvessoorin palstalla asiaa kommentoin. Sanojen yksi rajoite on myös niiden sisältövaateissa, tulkinnoissa ja painotuksissa: sanat eivät ole eksakteja määreitä, so. niiden tarkoitus on, informaatiosisällön ohessa myös harhauttaa.
Jos sanat olisivat eksakteja, propagandan olemassaolo ei olisi mahdollista.
Ps. onkohan Namibiassa suunnattomasti namia???

Pauli Vahtera kirjoitti...

Kotoutuminen sana on ymmärretty väärin maahanmuuttokriittisten joukossa. Sehän tarkoittaa, että somalit kotoutuvat elämään Suomessa kuten he elävät kotonaan Somaliassa. Kun sana tulkitaan oikein, on Suomi onnistunut kotouttamisessa loistavasti.

Tupla-J kirjoitti...

Kysehän on siitä, että nämä kotouttajat kuvittelevat kyseen olevan pelkästään kulttuurista. Ei se ole. Kulttuuri on hyvin pitkälle geneettistä - halusi tavan neekeri miten paljon tahansa sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan, rahkeita ei yksinkertaisesti ole, koska hänen geeninsä ovat sopeutuneet olemassaolon taisteluun täysin erilaisessa ympäristössä.

Tämä biologinen fakta ja siitä seuraava kulttuurinen ero tarkoittaa, etteivät suomalaisen ja somalialaisen kulttuurit kerta kaikkiaan voi olla olemassa samaan aikaan samalla alueella.

Poliitikot eivät ota näitä asioita huomioon, vaan kaatavat ongelmien päälle rahaa. Ja se, mitä rahoitetaan, on se, mitä saadaan lisää.

Anonyymi kirjoitti...

Aikaisemmin on kehuttu kielikylpyjä parhaana metodina uuden kielen oppimisessa, mutta se kai nyt hylätty, koska kotoutumisessa (inhoan myös tätä termiä) kaikki muukin menee päinvastoin kuin tavallinen tossunkuluttaja pitää järkevänä. Yle näytti myös maksavalle kansalle keskisormea, kun samaan aikaan kun julkaistiin 66 miljoonan lohkaisu budjetista vuonna 2027 (porsastelu jatkuu siihen asti entisellään) se ilmoitti näistä arabian- ja somalinkielisistä uutisista. Kysymyksessä on kokeilu, mutta arvatenkin siitä seuraa vain se, että seuraavana vuorossa ovat Kiinan, Intian ja lukuisten Afrikan eri heimojen kielet. Surkuhupaisaa on, että idea on lähtöisin Yleltä ja jopa Suomen somaliliitto yllättyi siitä. Ei riitä enää, että kaikkiin maahanmuuttajien vaatimuksiin suostutaan, kun niitä sen sijaan oikein tarjotaan lisää ja pyytämättä. Kynnysmattona on ilmeisesti hyvä olla, kun alemmaksi ei voi enää mennä.

Rouva Ano


Joppos123 kirjoitti...

YLE teki teollaan Selväksi sen jonka me jo tiedämme. Se on valtio valtiossa ja tekee ihan mitä haluaa ja meidän tehtävänä on maksaa suojelurahaa. Jos emme maksa niin ruutu täytetään mokutuspaskalla ja kansaa kiinnostava sisältö lakkautetaan. Huoraamismatkoja tehdään veronmaksajan piikkiin edelleen, lällällääää.
Mikä siinä oikeasti on niin vaikeaa pistää sitä mafiaa kuriin?
Ei oppositio voisi estää YLE:ä koskevaa lakimuutosta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset jälleen Yrjölle tästä mainiosta uutisseurannasta ja ennenkaikkea osuvista kommenteista... Menee vähän tämänkertaisen aiheen ohi, mutta muistui mieleen muutaman vuoden takainen lehtikirjoitus aiheesta mitä nuo ulkomaalaiset EIVÄT täällä juurikaan tee: https://www.ess.fi/paakirjoitus-mielipide/137325

Toivottavasti tästä löytyy jotain jutun juurta tuleviin kirjoituksiisi.

Terv. - JT

Bogreol kirjoitti...

Kotouttaminen ja kotoutuminen on kovaa hommaa, siitä saavat osallistujat toimeentuloa, tavallisille veronmaksajille tulee vain miljardien maksut ja kulttuuriset haitat. Kaikkihan me näemme, ettei kotoutumista tapahdu kuin yksittäistapauksissa, suuri tulijoiden massa tarrautuu uskomuksiinsa tiukemmin kuin kotimaissaan, eikä vastaa odotuksiin osaamisen ja työllistymisen suhteen. Muslimit vetäytyvät rinnakkaisyhteiskuntiinsa ja osoittavat valtaväestölle pukeutumisellaan ja uskonsa oikeuttamillla vaatimuksilla kieltäymyksensä kotoutua. Ensimmäiseen maailmaan on vaikea sulautua kun tulee kolmannesta maailmasta, ja tuo kulttuurinsa mukanaan, todellisuutta ei voi muuttaa virallisella ihanteellisella kuvalla suomalaiseksi muuttuvasta etnisesti ja uskonnollisesti vieraasta maahanmuuttajasta. Ei sitä voi muuttaa kieltämällä puhumasta meistä ja heistä, kun raja meidän ja heidän väliltä ei kielloilla katoa. Kotoutumista ei tapahdu, kotouttamista yritetään, pitäisi puhua integraatiosta kuten yleisesti muissa kielissä. Kotouttaminen on vähän kuin viihdyttämistä ja Suomessa se paljolti sitä onkin.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, ei edistä kotoutumista, kun ne vielä pyrkivät lähelle toisiaan, niin mikäs täällä on asuskella, Kelasta vain rahat ja lähikaupasta ruuat.
Tuo Mäkelän mainitsema keskisormen näyttö oli osuva ! Mut eihän Ylen suoltama propaganda säästöjen seurauksena lopu ellei toimittajakuntaa vaihdeta.

Ekku kirjoitti...

Juuri näin se menee. Luovat Suomesta uuden Somalian. Täällä Jyväskylässä on pidempään toiminut "moskeija" kerrostalossa tilassa, jossa ei sellaista lainsäädännön eikä yhtiöjärjestyksen mukaan pitää. Tilanne on jatkunut jo pitkään ja oli siitä jossain mediassa juttukin. Kuinkahan pitkään saisi kanta suomalaiset jatkaa laitonta hommaa ilman viranomaisten toteuttamaa häätöä?

Muualta maailmasta on kokemusta siitä, että kun maahanmuuttajat katselevat omankielistä ohjelmaa sateliittikanavilta, niin ei se edistä uuden kotimaan kielen oppimista.

Mmmm kirjoitti...

Kotoutuminen tulisi korvata kokonaan sanalla kotiuttaminen.

Tapsa vaan

QroquiusKad kirjoitti...

Mikäkö on vaikeutena pistää kuriin viherkommunistit, joita kannattaa suoraan viideosa kansasta ja epäsuorasti kolme viidesosaa?

Sen jäljellejäävän viideosan on hieman hankala toimia yksi viittä vastaan.
Oikeastaan yksi kuutta vastaan, kun otetaan laskuun mukaan myös äänestämättä jättävät, jotka antavat viherkommunisteille hiljaisen puoltoäänensä.

Anonyymi kirjoitti...

Riikka Purra oli ylen Ykkösaamussa. Puhumassa asiaa. Ylen radio uutisissa tietenkin otettiin esille, ettei ps ole puuttumassa ylen sisältöihin. Se oli niinku joku tärkeä pointti. Ai jaa. Mites toi vihervasemmisto? Nehän vasta puuttuukin. Esim leikkaukset ylen budjetista. Mistä tuli, kuten Purra totesi farssi. Ja nuo uutiset muslimeille, ovat jälleen kerran suvakkien naiiviutta, sekä keskarin näyttö ps:n kannattajille. Tyyliin, ette mahda meille mitään.

Heikki kirjoitti...

Eiväthän he halua "kotouta: vaan ylläpitää kulttuuriaan. Näin ainakin pari tuntemaani.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapio Suhoselle, Pauli Vahteralle, Tupla-J:lle, Rouva Anolle, Joppos123:lle, JT:lle, Bogreolille, Ano1:lle, Ekulle, Tapsalle vaan, Qroquius Kadille, Ano2:lle ja Heikille & kiitos kommenteistanne. Nuo kehitysmaalaiset muuten varmasti keskenään ihmettelevät että kuinka noin hyväuskoisten hölmöjen kansa on voinut saada aikaan näinkin kehittyneen yhteiskunnan.

QroquiusKad kirjoitti...

Namibia on verbi:
minä namibin, sinä namibit, me namibimme.
Teemme niin, koska meistä on ratkihauskaa namibia.

QroquiusKad kirjoitti...

Mahtanevatko ne vanhat siirtomaavallan aikoina eläneet kehitysmaalaiset ihmetellä, mikä oikein on luhistanut sen ennen niin voimakkaan ja itsestään ylpeän, kovaan kurinpitoon kyvykkään ja halukkaan valkoisen miehen nykyisenkaltaiseksi kynnysmatoksi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Epäilemättä ihmettelevät. Ja käyttävät tilannetta härskisti hyväkseen. Tuosta ykkösviestistäsi tuli mieleen tämä. Ei se Namibiasta kerro mutta naapurivaltiosta kumminkin:

https://www.youtube.com/watch?v=2dcYrG6CRi4

Eihän tuotakaan nykyisin julkaistaisi.

Anonyymi kirjoitti...

"Kulttuuri on hyvin pitkälle geneettistä ..."

Juuri näin. Perimä vaikuttaa millaiseksi kulttuuri tulee ja kulttuuri vaikuttaa perimään. Koska perimää ei voi muuttaa koulutuksella, kotoutus ei voi onnistua.

Farewell to Henry
https://www.unz.com/pfrost/farewell-to-henry/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo. Kansojen eroavaisuuksista ÄO:n osalta on tehty tutkimuksia mutta nehän ovat nykyisin täysin tabu.

Antifilatelisti kirjoitti...

Suurin osa muslimeista ei ole neekereitä, ja suurin osa Suomeen tulleista neekereistä on kristittyjä. Somalit puolestaan eivät ole neekereitä, vaan murjaaneja, eli sukua seemiläisille ja haamilaisille kansoille.

Suurin osa neekereistä on sopeutunut sangen hyvin suomalaiseen yhteiskuntaan. Riesaa koituu muslimeista, ja islam puolestaan on uskonto eli hankittu ominaisuus.

Anonyymi kirjoitti...

Ainoa "kotouttaminen" mitä tässä maassa tapahtuu on suomalaisten kotouttaminen näiden vieraslajien läsnäoloon maassamme. Kaikki mitä niille annetaan on poissa meiltä ja meidän on tehtävä jokainen kompromissi, omaksi vahingoksemme, emmekä me saa vastineeksi edes yhteiskuntarauhaa.
Jos nuo haluttaisiin oikeasti kotouttaa tähän maahan, niin heille lätkästäisiin pakollinen viikottainen suomen kielen, kulttuurin ja lainsäädännön koulu, jonka laiminlyömisestä tai lintsaamisesta lentäisi välittömästi takaisin lähtömaahan.
Ollaanhan tässä kuultu jopa ns. "oikeistolaisten" kansanedustajien suusta että jos ei suomalaisille kelpaa omassa maassaan palvelu englanniksi, niin se on suomalaisten oma ongelma.
Suomen tuhoamiseen ei edes tarvita vihervasemmistoa, kun meillä on tälläisiä "oikeistolaisia". Ns. "Oikeistolainen" opetusministerikin päästi aikoinaan setan levittämään homopropagandaa suoraan luokkahuoneisiin. Meillä ei ole varaa tälläisiin "sankareihin", tilanne on sen verran paha.

QroquiusKad kirjoitti...

Yliopistotyttö ei kerta kaikkiaan vain pysty tajuamaan, ettei yksi ole enemmän kuin viisi.
Yksin viittä vastaan on aika vaikeaa saada mitään aikaan.
Muta mitenpä yliopistotytön pää voisi tällaisia kyetäkään prosessoimaan.
Se vain imee sisäänsä tekstiä ja toistelee sitä papukaijan tavoin apinoiden.

Ja tuokin saa äänestää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Antifilatelistille, Ano2:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano1 & Qroquius Kad: Luku on järkyttävän suuri mutta persut eivät ole koko hallitus. Eivätkä persut tätä kehitystä aloittaneet. Kokoomus sen sijaan oli siinä kovasti mukana.

Antifilatelisti: Islam muodostaa sen suurimman ongelman.

Ano2: Hyviä huomioita.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvinhän nuo ovat kotoutuneet. Ihme jos eivät olisi. Asunnot järjestetään ja kädestä pitäen neuvotaan omalla kielellä mistä saa kaikki elämiseen tarvittavat tuet. Voi rauhassa keskittyä rikoslain kanssa yhteensopiviin harrastuksiin. Niistäkin tuomiot ovat lieviä koska erilainen kulttuuri. Usein vain ehdollista, sakkoja ja korvauksia joita ei tarvitse maksaa.

Samaan aikaan toisaalla, suomalaiset joutuvat jättämään tai myymään asuntonsa kalliiden vuokrien ja kalliin sähkön vuoksi.