maanantai 20. lokakuuta 2008

LYHYESTI ERÄÄSTÄ PSYKOLOGISTA

Eihän siinä sitten pitkään kestänyt, kun vastuullinen mediamme kaivoi jostain kolosta besserwisserin saarnaamaan metsästystä vastaan. Varttitunnin julkisuudestaan nauttii tällä kertaa kriminaalipsykologian desantti eiku siis dosentti Jaana Haapasalo, joka myös harrastelee politiikkaa kommunistisessa valtuustoryhmässä.

Jos harrastettais asiallista keskustelua metsästyksestä, niin sehän sopisi kyllä, mutta arvon psykologimme diagnosoi kerralla muutaman sataa tuhatta suomalaista latvalahoksi. Onneksi mamma sentään käyttää termiä ”mielestäni”. Käytänpä siis minäkin.

Mielestäni psykologit ovat yleensäkin yksi maailman turhimmista ammateista. Mielestäni psykologia on tyhjänaikaista näennäistiedettä, jota ihmiset lähtevät opiskelemaan siinä toivossa, että saavat siinä sivussa apua omille yläkerran ongelmilleen, yleensä huonolla menestyksellä.

Mielestäni psykologit ovat ylipalkattuja arvailijoita, joitten tehtävänä on lähinnä sotkea muitten ihmisten työntekoa. Ihmettelen suuresti, miksi Suomessa on puoskaripsykologisoinnin salliva ilmapiiri.

Erityisen vastuutonta psykologeilta on mennä sotkemaan alaikäisten lasten päänuppeja.

Mielestäni on myös epänormaalia, että ihminen kannattaa ideologiaa, jonka varjolla maailmassa on tapettu kymmeniä miljoonia ihmisiä. Suorastaan sairasta on se, että ihminen kannattaa tätä ideologiaa siitä huolimatta, että hyvin tietää näistä murhatöistä. Mielestäni tämmöisellä ihmisellä on sairas kiinnostus murhatöitä kohtaan.

Vähän heikkoa on tämmösen tyypin tulla sanomaan, mikä on normaalia ja mikä ei.

No, joka tapauksessa minun ei tarvitse edelleenkään kysyä metsästysharrastukseeni lupaa Jaana Haapasalolta. Poliisin ja maanomistajan lupa riittää kyllä. Vaikka se Jaanaa kuinka vituttaisikin.

5 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Sinänsä tuo ei kommunistin suusta kuultuna ihmetetytä, että nimenomaan pojat saatiin tälläkin kertaa osoitettua sairaiksi, koska pojista enemmistö käy armeijan ja armeijaan kuuluu tietty kiinnostus aseisiin.

Dr. Doctor kirjoitti...

Jaanan kollegat puolenvuosisadan takaa tietäisivät mistä kyse.

Klassinen "peniskateus" tapaus.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa muistaa, että psykologit ovat psykiatreja, jotka eivät ikinä päässeet lääkikseen..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset kommentoijille.

Kumitontulle:

Tietysti täytyy muistaa, että tämä koskee vain kapitalistisen maan armeijoita. Edesmenneen Rauhanvaltion ongelma tämä ei ollut. AK-47:n luoti ei tee niin kipeetä kuin Nato-pyssyjen. Ja väitteet siitä, että nykyisenkin Venäjän armeijassa kuolee jätkiä rauhanajan harjoituksissa pienen sodan verran, ovat vaan törkeää panettelua.

Dr. Doctorille:

En oikein jaksa uskoa tuohon peniskateuteen. Perusteettomaan miesvihaan kylläkin.

Anolle:

Juu, näin on. Itse asiassa psykologit ovat wanna be-psykiatreja. Psykiatrit ovat lääkäreitä, psykologit eivät.

Anonyymi kirjoitti...

Näin ammuntaa harrastavana nuivisti-ammattipsykologina lohduttaudun sillä, että ammattikuntaamme kuuluu vain yksi jaana haapasalo.