perjantai 19. helmikuuta 2010

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA IX

1. Rautaa

Perustivat sitten semmosen perustavaa laatua viisaan tutkintalautakunnan. Sen tehtävänä oli tiämmä selvittää, kuinka nelikymppiset joukkomurhia harrastamattomat aseharrastajat eivät muuttuisi jatkossakaan aseharrastajista joukkomurhien harrastajiksi. Ratkaisu tutkijaneuvostolla eiku siis lautakunnalla oli selkeä, eli viedään käsiaseet kaikilta.

Eihän siinä sinänsä, touhuhan on tyypillistä valtion touhua tyyliin ”Perustetaanpa pirun viisas komitea käsittelemään yksityisautoilua Kainuussa. Komiteaan kuuluu seitsemän ajokortitonta helsinkiläistä ja yksi ajokortillinen porvoolainen. Kyllä asiat sitten suttaantuu”.

Eli ei varsinaisesti mitään uutta auringon alla. Vaan eihän se tähän jää. Meinaan: ”Kielto koskisi kaikkia sellaisia käsiaseita, joilla on mahdollista ampua lyhyessä ajassa paljon laukauksia.” Varsin nopeasti (eli akateemisen kolmen kuukauden ryhmäpähkäilyn tuloksena) joku hoksaa kumminkin, että kyllähän tavallisen pulttilukkoisen metsästyskiväärinkin lippaan tyhjentää melko nopeasti. Ja sitten lähtevät metsästysaseetkin.

Puhtaan henkilökohtaisesti tuumin, että meikäläisen oikeustaju ei anna tähän enää myöten. Vietiin sitten multa vain pienoisrevolveri, tai vietiin kaikki torrakot kerralla.

Olen meinaan tottunut siihen, että jos pyssyjen kanssa törttöilee, niin paikalle tulee valtesmanni ja ottaa pyssyt pois. Eikä anna niitä takaisin. Ja näin sen pitää ollakin. Ei aseitten kanssa pidä törttöillä.

Mutta minä kun en ole törttöillyt aseitten kanssa. Olen ostanut ne samaisen valtesmannin luvalla, omilla rahoillani, ja käytän niitä just siihen mihin pitääkin eli metsästykseen ja kympintappamiseen ampumaradalla. Muina aikoina aseet ovat lukitussa asekaapissa.

Jos valtesmanni ilmoittaa mulle, että tuo pyssysi pois, vaikket ole mitään töpeksinytkään, niin en varmasti tuo. Jos multa meinataan pyssyt varastamalla varastaa, niin tulkaa itte hakemaan. Tuokaa lukkoseppä mukananne, sillä mulla on saattanut just silloin asekaapin avain katketa lukkoon. Tai voihan sen kaapin hitsata auki. En tosin suosittelisi hitsailemaan kaappia, joka on puolillaan patruunoita.

En minä hitto soikoon luovu tietokoneestanikaan sen takia, että joku toinen on omalla koneellaan kattellut lapsipornoa. Enkä autostani sen takia, että joku toinen ajaa omallaan kännissä.

Muistakaa tulla pillit päällä, niin naapurustokin huomaa, että Perskeleen huushollissa käy nyt virkavalta varkaissa.

Sitten on tietysti tämä huitsinnevadalainen vaihtoehto.

2. Rehua

Yksi vihreitten märistä unista toteutui, kun ne saivat masinoitua Helsingin kouluihin sen kasvisruokapäivän. Asiasta on väännetty peistä siellä sun täällä, puolesta ja vastaan. Itseäni pistää silmään asiassa vihreitten (ja myös demareitten Osku Pajamäen) käsitys siitä, että tavallinen ihminen ei kerta kaikkiaan pysty ajattelemaan ilman yhteiskunnallista apupönkkää.

Peruste kasvisruokapäivään:

"Kyse on siitä, että koulun tehtävä on kasvattaa myös ruokatottumuksien osalta. On tärkeää osoittaa, miten hyvää ja laadukasta kasvisruokaa on saatavilla"
On siis olemassa hyvää ja laadukasta kasvisruokaa.

No shit?

Tätä ei varmaan olis muuten ymmärretty. Onneksi vihreät valistivat tässäkin. Olen syvästi kiitollinen. Mulla olis muuten muutama mieltäni kaihertanut kysymys, joihin en ole saanut vielä virallista varmistusta. Ehkäpä vihreät valistavat minua niissäkin, ettei epävarmuuden syöpä runtele sielua:

- Onko tosiaan niin, että V8-kone vie enemmän polttoainetta kuin Pappa-Tunturi?

- Pitääkö puu oikeasti ryskettä kaatuessaan?

- Eikö radioaalloilla tosiaankaan voi soutaa?

- Tekeeks se ihan oikeesti poppaa, jos pistää käden kuumalle hellanlevylle?

- Paskooko karhu tosissaan metsään?

3. Tärkeää asiaa käsittelevän tärkeän tutkijaneuvoston perustava kokous. Puheenjohtajan avauspuheenvuoro. Asiaan otettu hieman vaikutteita elokuvaklassikosta ”Talvisota”.

”En minä sitä sano, etteikö tämä vakava paikka olisi. Mutta sotaa tämä ei vielä ole. Tämä on Ylimääräänen Paskanpuhumisharjootus. Ja me ollahan niin paljon paskaa puhuttu, notta me tieretähän, mitä paskanpuhumisella tarkootetahan. No niin, ennen paskanpuhumista syörähän, tytöt, vähän.”

19 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Jos valtesmanni ilmoittaa mulle, että tuo pyssysi pois, vaikket ole mitään töpeksinytkään, niin en varmasti tuo.

Veikkaan, että tämä saattaa muodostua äkkiä ns. maan tavaksi.

Noin muuten, minun mielestäni toimenpiteillä, joilla:

a) Loukataan ns. yleistä oikeustajua.
b) Loukataan omaisuudensuojaa.
c) Aiheutetaan satojentuhansien laillisten aseiden muuttuminen laittomiksi.
d) Tehdään kunniallisista ja lakia kunnioittavista kansalaisista rikollisia erään äänekkään (ja yleensä vähemmän lakeja kunnioittavan) vähemmistön tahdon vuoksi.
e) Alennetaan rikoksen rikkomiskynnystä muutenkin ("paskatko tässä enää metsästysluvista tai -ajoista välittämään, kun pyssytkin on jo laittomia" tai "ammutaanpa hieman kapakassa, kun pyssyt on laittomia, niitä kuitenkin riittää, hommasta selviää sakolla ja laillisiin ei saa kuitenkaan lupia").
f) Aiheutetaan uudenlaisia vauhti- ja vaaratilanteita noin muutenkin.
g) Luullaan suomalaisia miehiä lampaiksi.
h) Ja ne ns. yleiset syyt.

... ei ainakaan lisätä turvallisuutta eikä paranneta yhteiskuntarauhaa.

VonPee kirjoitti...

Taas pelkkää asiaa Ykältä! Siihen kaappiin kannattaa "kätkeä" pari kiloa mustaaruutia, niin kipinä tuottaa todellisen efektin. Silti oven ja lukon pystyy hitsaamaan umpeen, mutta kuka avaa sen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kullervolle ja VonPeelle sekä kiitos kommentista.

Kullervo: esittämäsi kohdista a - h olen täysin samaa mieltä.

VonPee: Tuskinpa minä asekaappiani sentään miinoitan. Poliiseissa on paljon metsästyksen ja ammunnan harrastajia. Omassa metsästysseurassanikin on poliiseja. Tuskinpa he ihan omasta halustaan tulevat rehellisten ihmisten tykö varkaisiin. Mutta vapaaehtoisesti en torrakoitani poliisiasemalle vie. Ehkäpä täytyy ottaa käyttöön huitsinnevadalainen vaihtoehto.

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa! Pyssypelkoisten hoplofoobikkojen meitä kohtaan harjoittama loanheitto ja aikuisten koulukiusaus meni nyt liian pitkälle. Valmistellaan asekieltolakeja ja perustellaan tutkijalautakuntia, joissa ei ole yhtä viisasta poliisimiestä lukematta kuin pyssypelkoisia idiotteja!

Voi tulla karu yllätys ensi eduskuntavaaleissa, kun menee suojatyöpaikka katkolle.

Imulippo kirjoitti...

Jälleen kerran Vihreät osoittavat olevansa todellisuudessa tulipunaisia - Oikean Ideologian edistyksellisyydestä vakuuttuneina halutaan lainsäädännön kautta pakottaa kaikki noudattamaan omaa arvomaailmaa. Tässäkin asiassa kiihkoilijat ampuvat tosiasiassa omaan nilkkaansa demokraattisesti kestämättömien toimintatapojensa takia, vaikka itse asian substanssi voisikin olla hyvä.

Henkilökohtaisesti pidän kasvisvoittoista ruokaa parempana ravintona kuin lihavoittoista enkä olekaan syönyt maaeläinten lihaa enää vuosiin mutta tämänkaltaista valtion puuttumista ihmisten yksityisyyteen pidän naurettavana perseilynä ja haitallisena ensisijaisesti itse asialle. Veikkaanpa, että kun tämä kokeilu todetaan tehottomuuden kautta pelleilyksi (enemmistöllä on onneksi vielä jäljellä taipumus reagoida pakottamiseen vastustamisella), päädytään tilanteeseen jossa sekaruoan syöjät ovat entistä vankemmin sekaruoan syöjiä - entistä vankemmin kasvisruokaa vastaan. Edistyksellisten tahojen tarkoitus on edistää sanomaa kasvisruoan Edistyksellisyydestä, mutta autoritääristen toimintatapojensa takia saavat vastustajansa vain assosioimaan kaiken kasvis-syöntiin liittyvän kaikkeen vittumaisena pidettyyn.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset kommentoijille.

Ano: Tuo "aikuisten koulukiusaus" on asiassa varsin osuva termi.

Imulippo: Ei mullakaan ole kasvisruokaa vastaan mitään, mutta se, mitä ihminen suuhunsa lapioi, ei kuulu todellakaan millekään poliittiselle elimelle.

Anonyymi kirjoitti...

terve Ykä,
juuri näin se menee, kyse on saatana periaatteesta!
olen ne aseet, pistoolit, pitkät ja haulikot kaikki hankkinut omalla rahalla ja saanut ne luville tietenkin.
ja sitten ai vittu, että jotkut liima-hamput säätää ne minulta pois-otettaviksi, ei tule onnistumaan ilman reaktiota, ei tule!
joko tähän maahan syntyy kapina, eli Vapaussota 2, tai sitten jos tämä lammaskansa vaan alistuu, muutan vittuun täältä, se on taivaan tosi!
muuten, on täällä ennenkin ollut sisällissota, käydään vaan se nyt kunnolla loppuun tällä kertaa....!
Parabellum!

Lakeudenmies kirjoitti...

Tervehdys. Ja kiitos ykälle tärkeästä aiheesta.

Tuon työryhmän mietinnössä lukee sellainen pieni kohta jossa mainitaan ennä aseet voidaan kerätä pakkolunastuskella pois.

Ystävällistä... Mietitäänpäs. Maan pakkolunastus hinta on 10 % markkina - arvosta. Ja jos laki astuisi voimaan niin käsiaseiden hinta tippuisi kuin pyy kuusen oksalta. Jos laskentaperiaatetta sovellettaisiin käsiaseisiin niin saisimme siis aseistamme n. 5-7% niiden nykyisestä markkina-arvosta.

Ei meinaan naurata.

Ei tarvitse kauaa ynnäillä ennenkuin huomaa että yksityishenkilön pussille tällainen kävisi kokonaiskustannuksena aikaasta kalliiksi.

JA sinänsä mielenkiintoista että tuo työryhmä toteaa että täytyisihän noihin mielenterveyspelveluihinkin panostaa, ja että mielialalääkityksiä ei saisi aloittaa mielenterveysasioihin perehtymätön henkilö... Tosiaanko?
Luulin että tämä on edelleen käytössä lääkehuoltotoimissa, joku lienee kumonnut sen jossakin vaiheessa.

Kuullostaa samalta kuin että meikäläinen laitettaisiin ropeltamaan jumbojetin moottoreiden kanssa, sujuuhan tuo puimakonekin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lakeuden Miehelle & Anolle ja kiitos kommenteista.

Faultyman kirjoitti...

Ja juurikin tästä syystä jatkan lukemista.

Omat aseeni ovat hyvinkin lukollisessa ja massiivisessa asekaapissa ja Yksipiippuisella Huntterilla (haulikko on jos ei tähän mennessä arvannut) ei kyllä kovin nopeasti ammuta peräjälkeen... mutta Remington saattaa sen viisilaukausta napsautella aika tahtiin jos tarvetta ilmenee, tosin isä ukko opetti, että jos ei ensimmäisellä tipu on toista ammusta turha tuhlata vaan parempi lähteää kotiin oluelle.

Petteri kirjoitti...

Voi teitä ase- ja lihahulluja! Ettekö te nyt ymmärrä, että parempi olisi teidänkin olla syömättä lihaa, ja jättää ne pyssyleikit pois. Eihän nyt kukaan järkevä ihminen tarvitse lihaa tai pyssyjä. Teillä taitaa olla jokin Oidipus-kompleksi. Ja olette sitäpaitsi piilohomoja: asehan on fallos. Niinkuin on lihakin! Ja ennenkaikkea: Parempi on vain teidänkin antaa kaikki herrojen haltuun. Kyllä he tietävät teidän parhaanne.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kommentoijille:

Kuhitsu: "jos ei ensimmäisellä tipu on toista ammusta turha tuhlata".

No näinhän se menee. Siks toiseks latvaan ohiammuttu teeri jää harvemmin sitä toista paukkua odottelemaan.

CAIVS OCTAVIVS THVRINVS pistää meikäläisen miettimään, että nykyisessä verkkomaailmassa on sinänsä vaikeaa aina hahmottaa, kuka on trolli ja kuka ei. Onko kyseessä oikea mielipide, vaiko kieli poskessa naputtelua. Kun en telepaatin kykyä omaa, kirjataan, että "merkitään tiedoksi, ei aiheuta toimenpiteitä".

Anonyymi kirjoitti...

Mulla olisi tähän aivan loistava ratkaisu! Annetaan kaikki suomalaisten pyssyt maahanmuttajille. Näin niitten "kotiutuminen" onnistuisi parhaiten kun niillä olisi jo jotain tuttua kourassa, eikä tarttis sitten pelätä niin paljon sitä sossun kukkahattutätiä.

Ari Laakso kirjoitti...

Voisiko olla niin, että tuo yltiöpäisin viherpiiperrys on sortunut viimeisiin virheisiinsä?
Vihreillä oli sentään joku tolkku Cronbergin aikana. Nyt hölmö Sinne-Tännemäki olisi viemässä 20.000 työpaikkaa...ja on sentään työministeri. Kyseessä on tietysti meille pohjalaisille tärkeä turkistalous ja sen lopettaminen. Pakkokeinoin - tietysti!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kommentoijille:

Ano: En ole aivan varma, innostunko ehdotuksestasi. Toisaalta HeSakin on kehunut somalien sovittelutaitoja, joten ehkäpä pyssyt olisivat heillä paremmassa turvassa. HeSahan ei valehtele. Koskaan.

Ari: Kun nykyisen työministerin varsinaisena työkokemuksena on muutama kuukausi jossain kansainvälisyysprojektissa, niin eipä tuon kummempaa voi odottaakaan.

Jos piipertäjät ovat kovasti tarhauselinkeinoa vastaan, niin heidän kannattaisi varmaankin osoittaa mieltään tyyliin "turkistarhaajille saatava vaihtoehtoisia elinkeinoja".

Tosin jos turkiseläimiltä voitaisiin kysyä, haluavatko ne olla tarhassa Pohjanmaalla vaiko Kiinassa, niin eiköhän Lakeuden kutsu iskis eläimiin. Ja kiinalaiset eivät elinkeinojaan lopeta, vaikka täällä piiperrettäisiin mitä. Naureskelisivat vain isonenien tyhmyydelle.

Virkarikolliset käräjä- ja hovioikeudessa vastuuseen.EIT-valitus ja tuomionpurku 8.6.2010 mennessa kirjoitti...

Totta eikä vain tarua

Ensin lähti pyssyt tammikuulla 1994, sitten lähti oikeus julkisiin tilaisuuksiin mm. mielenosoituksiin ilman talteenottoja, lumedemokratia taasen esti tasavuoroisen ehdokkuuden radio- ja tv-esiintymisissä kun oli ehdokkaana, kun oli taasen kaikki tervetulleita, se tarkoitti että ei koske seppo lehtoa mm. ulkoministeriön kaikille eduskuntavaaliehdokkaille tarkoittama Tampere-talon tilaisuus, kunnallisvaaleissa 2008 vietiin putkaan estäen tasaveroinen ehdokasteemojen esittely jne.

Joten kyllä tässä 2 vuotta ja 4 kk ehdotonta vankeutta maahanmuuttokriittisistä puheenvuoroista tai sellaisiksi tulkittavista jopa toistenkin sellaisista laittaa miettimään, että olisiko niillä aseilla jotakin muutakin tehtävää kuin niiden rasvaus ja pilkkaanampuminen.

Demokratia tämä ei ole, kyseessä lienee Enwer Hoxan tapainen kansandemokratia tai P-Korea.

Ensin viedään oikeudet, sitten viedään elämä ... näinhän se on ennenkin mennyt?

Maahanmuuttokriittinen Seppo Lehto Kansakunnallinen ajatusrikollinen uudessa Eläinten vallankumouksen tapaisessa Tsuhnalassa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ei muuta kuin helvetisti voimia eloon Sepolle. Ei tässä muuta voi oikein sanoa.

Vapaussotien soihdunkantaja vapaussoturi Seppo Lehto Tampere suojeluskuntaperinteiden reinkarnaatio kirjoitti...

Kiitos Yrjö Perskeleelle henkisestä tuestasi samoin kuin muille jotka olette rohkeasti ja sitkeästi ottaneet kantaa oikeusmurhatilanteeseeni

Seppo Lehto
Islam- ja maahanmuuttokriitikko

PS: Miksi shariaa vaativat ja sitä tänne suosivat tahot mm mika illman ovat unohtaneet vaatia kivittämistäni

Yrjöperskeles kirjoitti...

Toivotan voimia eloon Sepolle. Tapauksesi on todellakin oikeusmurha.