tiistai 1. joulukuuta 2015

RAHAA NIIN ETTÄ RANTEET NOTKUU

Tässä internetin aikakaudessa on kyllä kieltämättä monia hyviä puolia. Sehän on tullut sanottua jo useamman kerran, että sananvapaus nykymaailmassa voi toteutua vain vapaan internetin kautta, sillä valtamedia opetustehtävänsä mukaan ”ohjaa totuutta hienovaraisesti ideologisesti oikeaan suuntaan” eli suomeksi sanottuna puhuu paskaa. Toinen, varsin erinomainen piirre netissä on se, että tämmöinen tavallinenkin häiskä pystyy seuraamaan kaikkia suomalaisia maakuntalehtiä ihan tästä työpöydältään. Aikanaan se onnistui vain siten, että otti suunnaksi kirjaston eikä sielläkään tarjonta mikään sataprosenttinen ollut.

Tällä kertaa maakuntalehti, mihin Hommaforumin kautta tuli törmättyä oli Kotkassa ilmestyvä Kymen Sanomat. Maakuntalehdillähän on – niin kuin lukija varmasti tietää – menossa kova keskinäinen kilpailu siitä, mikä lehdistä pääsee samalle tasolle kuin mokutuksen koraani eli Yle ja mokutuksen hadith eli Helsingin Sanomat. Kilpailussa pyritään määrittelemään Suomelle ja suomalaisille kallis, haitallinen ja vaarallinen maahantunkeutujavyöry hyödylliseksi ja välttämättömäksi monin erilaisin, etten sanoisi mielikuvituksellisin tavoin. Kilpailu on kova ja äärimmäisen tasainen, eikä voittajaa ole helppo määritellä, mutta täytyy myöntää, että Kymen Sanomien toimittajalla on päällä kovasti oikeamielinen asenne ja hyvä yritys. Hän ylistää vastaanottokeskuksia niitten työllistävän vaikutuksen vuoksi ja aloittaa epistolansa otsikolla:

Turvapaikanhakijoista töitä tuhansille

Tämän jälkeen hän jatkaa epistolaansa:

Turvapaikanhakijoiden määrän vauhdikas kasvu tuo työtä varsinkin suomalaisille sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Vastaanottokeskukset ovat työllisyyden näkökulmasta nopein kasvuala, minkä on kuntien ja järjestöjen ohella panneet merkille yksityiset yritykset.

Kasvu on niin vauhdikasta, ettei kenelläkään ole tarkkaan tietoa vastaanottokeskuksiin syntyneiden työpaikkojen määrästä. Nyt puhutaan jo tuhansista. Uusia keskuksia perustetaan miltei joka päivä ja työntekijöitä palkataan koko ajan.

Etelä-Kymenlaaksossakin vastaanottokeskuksiin syntynee ainakin yli sata työpaikkaa. Jo nyt seudulle on sijoitettu yli 500 turvapaikanhakijaa ja uusia tiloja keskuksille haetaan koko ajan.

Aikuisten vastaanottokeskuksissa pitää maahanmuuttoviraston suosituksen mukaan olla yksi työntekijä 10—16 turvapaikanhakijaa kohden yksikön koosta riippuen. Alaikäisten hakijoiden tuki- ja ryhmäasunnot vaativat enemmän henkilökuntaa. Yhtä työntekijää kohden on 2—4 nuorta. Nuorten yksiköitä Etelä-Kymenlaaksossa on kolme ja kaksi uutta perusteilla.

Eli tämähän saa – ainakin toimittajan mielestä – taloutemme voimakkaaseen ylöspäin suuntautuvaan ns. takaperoissyöksykierteeseen. Koska toimittaja on toimittaja, niin hänelle on ehkä turha yrittää selittää sitä, mistä se raha tähän toimintaan kerätään ja mistä se taas puolestaan on pois. Jostain vientiteollisuudesta ja varsinaisista nettoveronmaksajista on aivan turha höpöttää, kun eihän se jakeluun kumminkaan mene. Sillä toimittaja  on niitä ihmisiä, joka uskoo meisselin kasvavan pituutta joka kerta kun se siirretään lahkeesta toiseen. Lopulta meisselin kärki pyrkii jo lahkeesta ulos, ja se pitää tunkea sukkaan, ettei tule hätkähdyttävä paljastus.

Mutta jos tämä niin valtion kuin median suosima Kankkulan kaivo-metodi on todellakin se ainoa oikea tapa työllistää, eikä mitään muuta voi edes ajatella, niin hotellin respalla olisi kyllä tarjottavana suomalaisille huomattavan vähemmän haitallista tempputyöllistämistä. Jos lähdetään vaikka ruumiillisen työn puolelta, niin silloinhan voitaisiin työllistää tuhansia ihmisiä tittelillä tiililogistiikkasuorittaja. Tiililogistiikkasuorittajalla olisi työmaanaan sadan kappaleen tiililäjä, jota hänen tulisi siirtää viisi metriä vasemmalle yksi tiili kerrallaan ja tehdä niistä siisti pino. Kun uusi pino on saatu aikaiseksi, hän alkaa siirtää tiiliä taas puolestaan viisi metriä oikealle ja niin edelleen. Siinähän se työpäivä mukavasti kuluukin tiiliä läjäillessä. Varmaankin voitaisiin myös palkata tiililogistiikkasuoritusvalvojia, jotka kirjaisivat ylös kuinka paljon tiiliä on siirretty läjästä toiseen ja varmaan näistäkin jossain virastossa tommosia puolivuotisseurantoja tehtäisiin ja niitä tekemään luonnollisesti palkattaisiin lisää henkilökuntaa.

Toimistotyön puolella taas voitaisiin perustaa tuhansia nelihenkisiä työryhmiä, jotka koostuisivat seuraavista työryhmän jäsenistä:

- 2 kpl toimistotyöntekijää
- 1 kpl sisälähetti eli tsuppari
- 1 kpl valintamenettelyvälineistöinspektööri

Työn kuva etenee näin: Toimistotyöntekijä naputtelee kerta toisensa jälkeen tietokoneen kirjoitusohjelmalla rasti-ruutuun valintapaperin, joka on taas kopioitu vanhasta Kari Suomalaisen pilakuvasta. Eli paperissa on neljä vaihtoehtoa, joista yksi tulee valita:

JAA                                    [ ]
EI                                        [ ]
OTTIATUOTA                  [ ]
BINGO                              [ ]

Sitten hän printtaa paperin ja soittaa paikalle tsupparin. Tsuppari ottaa paperin ja vie sen viereisessä työhuoneessa olevalle toiselle toimistotyöntekijälle ja tuo samalla toisen toimistotyöntekijän tekemän tekemän täsmälleen samanlaisen paperin. Tsuppari poistuu omaan huoneeseensa odottamaan uutta työtehtävää ja toimistotyöntekijät kaivavat työpöydän laatikostaan tikan, jonka he heittävät työhuoneensa seinällä olevaan tikkatauluun, joka on jaettu neljään sektoriin, eli tietenkin JAA / EI / OTTIATUOTA / BINGO. Sen mukaan, mihin tikka osuu, toimistotyöntekijä laittaa ruksin toisen toimistotyöntekijän lähettämään paperiin, soittavat tsupparin paikalle ja paperi & tikkakaruselli jatkuu.

Toimistotyöntekijöillä on käytössään viisi tikkaa, ja kun kaikki nakottavat seinällä olevassa JAA / EI / OTTIATUOTA / BINGO-tikkataulussa, soittaa toimistotyöntekijä paikalle valintamenettelyvälineistöinspektöörin, joka irroittaa tikat taulusta ja asettaa ne toimistotyöntekijän pöytälaatikkoon niille kuuluville paikoille. Järjestys ennen kaikkea. Aina ennen ruokatuntia ja ennen työpäivän loppumista toimistotyöntekijät ynnäävät ylös päivän JAA / EI / OTTIATUOTA / BINGO-otannan, siirtävät sen taulukkolaskentaohjelmaan ja lähettävät ne läänin ottiatuotatutkintatoimistoon, jossa akateemiset ammattilaiset tekevät lukemista ammattimaisia johtopäätöksiä jotka vaikuttavat voimakkaasti jotain johonkin.

Jos halutaan siirtyä näissä tempputyöllistämisissä vielä ylemmille tasoille, niin maassamme voitaisiin palkata myös huomattava määrä tutkijoita, joista muodostettaisiin satoja työryhmiä. Työryhmät miettisivät keskenään sitä, voiko väsynytvesireaktoreita käyttää valtakunnallisessa sähköntuotannossa ja jos voi, niin missä mittakaavassa. Tehtävään kävisivät hyvin yhteiskunnallisten aineitten maisterit ja tohtorit, sillä varsinaista fysiikan osaamista ei tässä tehtävässä tarvittaisi. Pääasiahan olisi työllistäminen, ja työllistämisellä saatavilla huomattavilla verovaroilla Suomella olisi joka tapauksessa varaa ostaa sähköä ulkomailta vaikka väsynytvesireaktoreista ei saataisi irti ensimmäistäkään wattia. Jos joku nyt yleensä pystyisi määrittelemään, että mitä ne väsynytvesireaktorit ovat. Lisäksi vaadittaisiin, että näitten työryhmien kaikki työ tulisi esittää printattuna, että koostunut materiaali voitaisiin silputa ja käyttää polttoaineena kaukolämpövoimalassa.

Nämä kaikki esitetyt tempputyöllistämisen muodot olisivat kieltämättä täysin turhaa jonninjoutoa, mutta ne olisivat silti huomattavasti viisaampi vaihtoehto kuin nykyinen työllistäminen käyttäen keppihevosena sitä, että sillä perustellaan ja vaaditaan ihmisiä hyväksymään maahantunkeutuja-aallon siunauksellisuus. Mikäli näitä hotellin respan esittämiä työllistämistapoja oltaisiin käytetty nykyisen sijaan, niin rahat olisivat menneet yhtä lailla murrin perseeseen, mutta siihen se sitten olisi jäänytkin. Meille ei olisi tullut kymmeniä tuhansia loppuiäkseen elätettäviä jätkiä, naiset saattaisivat edelleenkin lenkkeillä kaikessa rauhassa pimeällä, eikä tilastonikkarien tarvitsisi määritellä päivittäin aina uusiksi sitä, kuinka monta lukua saadaan mahtumaan termin ”yksittäistapaus” alle.

Hotellin respasta heitetään vielä villi veikkaus siitä, että kyseisen jutun kirjoittaneella Seppo Häkkisellä ei ehkä ole käsitystä siitä, minkälaista laitoksissa tapahtuva sosiaalityö on. Ehkä hän todellakin ajattelee alamme työntekijöitten tuumivan, että hienoa, hommia on tarjolla. Päästään paapomaan hiekkaneekereitä. Itselläni on alasta niin pitkä kokemus, että voisin sanoa asian tiimoilta jotakin. Kyseinen työ ei ole ollut mitään varsinaista herkun leipää koskaan, ja varsinkin nykyisin, täysin riisuttujen valtuuksien aikana se on muuttunut aina vain hankalammaksi.

Mutta se on vieläkin työtä, jota jotenkuten pystyy tekemään. Sen sijaan jos puhutaan siirtymisestä laitokseen, jossa asiakkaana ovat suomen kieltä taitamattomat ”alaikäiset lapset” eli ikähaitarilla 16 – 32 vuotta, niin kuinka monen alani työntekijän kyseinen Häkkinen kuvittelee siirtyvän sinne, ellei ole ehdoton pakko? Varsinkin naistyöntekijän, sillä islamilaisesta kulttuurista tuleville jätkille länsimainen nainen on olentona alempi kuin käärmeen maha ja se on valmiiksi jo tosi alhaalla se.

Noin henkilökohtaisesti ajattelen asiasta niin, että jos vaihtoehtoinani ovat:

1. Lähde vastaanottokeskukseen passaamaan parta-ankkureita.

tai

2. Ammu pyssyllä kämmenestäsi läpi.

Niin luulen hyvin vahvasti, että lähtisin asekaapille hakemaan revollini. Ei se ole kuitenkaan kuin kakskakkonen, ja hyvinhän sitä yhdelläkin kädellä pärjää. Vaimoni on vielä enemmän samaa mieltä, sillä minä saan varsin härskin habitukseni myötä ehkä parta-ankkuritkin jonkunlaiseen rotiin, mutta pienikokoisella vaimollani ei ole siihen mitään mahdollisuutta. Hän itse totesi asiasta, että joku raja se on itsensä kiusaamisellakin. Ja suoranaisella häpäisyllä. Jos ei muuta, niin otetaan sitten karenssi. Onhan meillä melko iso perunapenkki. Ja jonkun verran rahaa säästössä.

Kyseinen Häkkinen voisi ehkä itse mennä töihin kyseisiin vastaanottokeskuksiin. Aloittaen vaikka vapaaehtoisena. Eikös niistä ole kova kysyntä?

Yhtä kaikki, hotellin respasta toivotetaan lukijoille hyvää alkavaa joulukuuta. Kai se joulu tulee tänäkin vuonna. Ja joululahjojahan meille tuleekin Tornion kautta joka päivä. Ehkä me vuonna 2016 saadaan lopultakin aikaan se vuosikymmeniä ennustettu työvoimapula.


Ei ole ihmekään, että näitä nuoria naistyöntekijöitä hymyilyttää. Tietäväthän he olevansa pioneereja projektissa, joka toi Suomeen uskomattoman vaurauden ja hyvinvoinnin.

38 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Kieltämättä varsin hyviä tempputyöllistämisen keinoja Ykä esitteli tiilen ladontoineen ja tikan heittoineen. Minäkin keksin yhden tempputyön, mutta se valitettavasti vaikuttaa aivan absurdilta eikä mitenkään sillä tavalla oikeasti toteutettavalta työtehtävältä kun nuo Ykän mainitsemat.

Katsoppas, se menee näin. Verotetaan kansalaisilta heidän rahaansa ja annetaan se Puolueen käyttöön. Puolue palkkaa parikymmentä työntekijää puoluetoimistoonsa, ja nämä valitsevat keskuudestaan puheenjohtajaehdokkaat. Puheenjohtajaksi valittu myy itsensä kaasuyhtiölle, meinaa tukehtua uuniperunaan, vetää kännit ja lyö päänsä kukkaruukkuun, munamankeloi sortseissa kuin pelle Hermanni pitkin Helsinkiä tai on raivoraitis lestadiolainen. Ei sen väliä, tuhoa tulee kuin Dresdenissä.

Sitten nämä tempputyöllistetyt Puoluejohtajat antavat lakeijoilleen tehtäväksi luoda kaiken maailman humpuukisäädöksiä, joilla voidaan puuttua ja rajoittaa kaikkeen, mitä kansalle vaan voi vastaan tulla. Esimerkiksi, säädetään virasto, jonka tehtävä on rajoittaa diesel-autojen hiukkaspäästöjä. Jos kansalaiset poistavat suodattimet eivätkä päästörajat ylity, kansalaiset ovat rikollisia ja virkamiehet syyttävät epätarkkoja mittalaitteita. DEli ei sillä, että päästöjä ei tule vaan sillä, että päästöjä ei tule sillä tavalla kuin siinä lahkeessa pitäisi tulla.

No sitten jatketaan tätä tuolileikkiä niin kauan, että kaikki eväät on syöty ja aletaan haukkua alamaisia rasisteiksi ja mielisairaiksi. Kun tämäkin vaihe on tehty, tuodaan maahan kymmeniä tuhansia väkivaltaan taipuvaisia miehiä ja kutsutaan heitä pojiksi. Muistetaan, että kyllähän tästä asiasta joku tosiaan varoitti, mutta sillä joka varoitti, ei ollut tietoa että laulattamalla lastenlauluja nämä terroristien aateveljet lopettavat barbaariset tapansa ja muuttuvat unelmavävyiksi. Kun vävykokelaat työntävät lahkeessaan kasvanutta elintään vastentahtoisiin koulukotien pissiksiin, muistutetaan että kyllä alamaisetkin harrastavat seksiä ja yllättävän moni ostaa sitä ja korostetaan seksin oston olevan kriminalisoitua.

Kun suurkeittiöissä olleita naisia ja miehiä sitten irtisanotaan säästösyistä, avataan kunniakansalaisille entisiä kouluja ja kasarmeja, joita pyörittämään valitaan taas lakeijoiden joukosta lampaita. Kun suomalainen ravintola kykenee kiltisti kaikki säädökset täytettyään myymään italialaisen perinnepitsan 12 eurolla, myy turkkilainen sen kuudella, koska hän on ahkerampi ja tyytyy vähempään ja koko suku on auttamassa ja serkkupoikakin nukkuu takahuoneessa säästösyistä. Toki joku pissis tulee paksuksi ja lapsen elatuksesta vastaa pissiksen työssä käyvä serkku.

Sen jälkeen saadaan cokikset naamalle ja pyydetään että ei nyt sentään käydä kiinni raiveleihin vaan keskustellaan asiat pahki.

Eihän tuota uskoisi erkkikään, joten antaapi olla.

Jos käytät valtion varoja väärin ja keskityt dokaamaan valtion varoilla, niin show jatkuu viimeiseen hengenvetoon asti. Jos epäilet Puolueen virallista linjaa valkoisessa kaapuasussa Lahdessa, mitkään resurssit eivät estä Puoluetta murskaamasta sinua.

Tällaisessa valtiossa kävin monesti 80-luvulla.

intrigööri kirjoitti...

Meikä tuossa just äsken kuunteli yleismamuradiosta, kuinka virallismamuvirasto aikoo helpottaa tulevaa perheiden yhdistämisruuhkaa sähköistämällä palvelujaan. Yleismamuradiotoimittajat kertoivat myös, että mamut ovat myös ainoa konsti pitää maaseutu elävänä. Toimiihan se varmaan hetken verran kuin housupissi pakkasella. Mitä siitä, ettei maalla ei ole oikeita työpaikkoja edes omille peräkammarin pojille ja tytöille. Toisaalta nuo kammarit ovat jo lähes tyhjillään, yhtä tyhjiä kuin maalaismamujen kämpät ensimmäisen vuoden kuluttua. Esimerkiks Kataisesta kuulu Siilinjärvi on Itä-Suomessa virkku ja iso pitäjä, pieni kaupunki, mutta Irakin ukkojen mielestä he tulivat sinne "keskelle ei mitään".

Vasarahammer kirjoitti...

Ykä on tässä päässyt valtamedian taloudellisen ajattelun ytimeen. Kyseessähän on klassinen rikotun ikkunan ongelma:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Rikotun_ikkunan_ongelma

Tarinan tarkoitus on osoittaa, että kokonaiselintaso ei nouse, jos sitä tuhotaan. Kotouttamisbisnes, jossa valtavalla julkisen vallan panostuksella saadaan työntekijöitä, jotka työllistyvät reilusti alle 50 prosentin todennäköisyydellä, ei voi olla kannattavaa taloudellisesti.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1195008520751/artikkeli/turvapaikanhakijoille+kaavailtu+talo+paloi+maan+tasalle+niinisalossa.html

Olavi Koskela kirjoitti...

Eipä taaskaan Ykän näkemyksiin ole lisättävää. Samansuuntaisia, yhä mustempia ja kitkerämpiä viestejä näkyvät kirjoittavan mm Vasarahammer ja Ruukinmatruuna. Mutta onko se nyt ihan todella niin, että mitään muuta ei ole tehtävissä kuin kiroilla, puristaa kättä nyrkkiin taskussa - ja kirjoittaa kiukkuisia blogeja? Eduskuntavaaleihinkin vielä rapiat kolme vuotta. Kunnallisvaalit, no, sehän on nähty mikä on kuntien valta näissä matuasioissa. Ei jumalauta!

Anonyymi kirjoitti...

Pari kommenttia Hommalta:

"
No nyt taas. :D

Ja palkat maksetaan mistä? Aivan.

Eli samaan lopputulokseen päästäisiin jos verovaroin palkattaisiin ihmisiä täyttämään värityskirjoja. Etuna toki se, ettei sattuisi ullatuksia kuten Kempele nimisellä paikkakunnalla.

Niilläkin rahoilla olisi voinut palkata hoitajia vaikka vanhustenhuoltoon.

Olipa pöljä mokutus.
"
"
Ei suinkaan, toveri. Suurena erona on myös mm. se, että 30.000 täytetylle värityskirjalle ei tarvitse maksaa miljardien sosiaalietuja käyttöiän loppuun asti.

Kyllähän nuo tuhannet työpaikat pystyy hallitus näyttämään synnyttäminään työpaikkoina, siihen voit luottaa. Lisäksi palkat voidaan ajaa alas monilla aloilla, koska työttömien määrä lisääntyy - mikä "ei" tietenkään ole hallituksen vika, vaan johtuu jostakin kriisistä. Tämähän on aivan selkeää: hallitus on "toimillaan aikaansaanut työpaikkoja", mutta työttömyys silti kasvaa "pakolaiskriisin vuoksi".

Ja toisaalta, lähes kaikki matujen kulutus näkyy BKT:n kasvuna; joskin BKT henkeä kohti putoaa merkittävästi. Velanotto kasvaa, mutta sehän ei ole hallituksen vika, vaan "pakolaiskriisin vuoksi"

Valtion menot ja velanotto kasvavat merkittävästi, ja se taas on hallituksen "viisas investointi tulevaisuuteen"

Tekisi mieli jatkaa, mutta vatuttaa liikaa...
"

Eipä näihin lisättävää.

-KKi-

IDA kirjoitti...

Aamulla pikaisesti paperilehdestä luin tuon jutun ja siinä oli kyllä huomioitu, että valde maksaa, eikä tuo varsinaisesti tuota vaan vie. Tosin sitä huomiota kyllä lievenneltiin.

Castor kirjoitti...

Muuan linnanvenkula, konnunsuot ja kakolat käynyt, kertoili joskus 80-luvulla, kuinka Kakolassa (en ole varma paikasta!) vangin työllisyysvaatimus toisinaan täytettiin siten, että aamulla ruokailun jälkeen tuotiin kaksi saavia, toisessa sekaisin pultteja ja muttereita. Nämä piti sitten erotella omiin saaveihinsa, mutterit yhteen ja pultit toiseen. Iltapäivällä ne sai sitten laittaa takaisin, sekaisin yhteen saaviin, eli seuraavan päivän työmaa oli valmis. Sama venkula kertoi silloisen Vankeinhoitolaitoksen taholta ehdotetun jo avolaitoksissa loppuun kurssitetuille (Käyrän työsiirtolassa oli vankeja, jotka kävivät viidettä-kuudetta kertaa kirvesmieskurssia) lukkosepän kursseja...olisi tullut hyvä lisä ammattitaitoon! Poliisihallitus esti nämä hankkeet, mikä lienee ollut hyvin ikävä asia vankien kannalta. Kyllä työtä löytyy sen tekijälle, työ löytää tekijänsä, ja työ tekijäänsä kiittää!

Anteeksi Ykä, kysyn tässä lukijoilta (kun itse olen ollut kauan poissa Suomesta) että löytyisikö Lapin matkailupuolen tuntijoita? Saattaisi olla todellista duunia tarjolla.

Castor kirjoitti...

Ykä, voit ottaa kysymykseni pois, jos siltä tuntuu, ei siinä mitään!

Varakaani kirjoitti...

Terve, Ykä

Jotenkin aina jaksaa ihmetyttää tuo vihervasemmistolaisten täydellinen ymmärtämättömyys taloudesta ja veroista. Jotenkin heillä on sellainen kummallinen käsitys että kun "valtio maksaa" niin se raha siunaantuu jostain tyhjästä eikä se ole keneltäkään pois?

Maassa jossa ei löydy rahaa edes peruspalveluihin enää riittävästi, pitäisi kustantaa kymmenien tuhansien maahantulijoiden elättäminen eläkeikään saakka, kun heistä ja heidän jälkeläisistään valitettavan harva työllistyy mihinkään sellaiseen työhön joka oikeasti tuottaisi rahaa valtiontalouteen.

Anonyymi kirjoitti...

Otan pankista lainaa-palkkaan lainarahalla jonkun passaamaan luokseni ottamaani Afgasyyirakialaista pakoloista-olen jo ennestään persaukinen-lainaraha loppuu-passaajalle ei palkkaa-passattavalle ei mitään-minulle ei muuta kuin entistä enemmän aukinaisempi perse.Mikä avuksi?Suomenmädättäjien lääke:otan tuplasti isomman lainan-palkkaan kaksi passaajaa kahdelle Afgasyyirakialiselle pakoloiselle-lainarahaloppuu-passaajille ei palkkaa-passattaville ei mitään-minulle taas tuplasti aukinaisempi perse-luottotiedot palaa-ei enää lainaa.Voi vittu...
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö.
Taas taattua "Yrjötystä". Tulee sellainenkin visio mieleen, että milloinka alkaa oikeasti paukkua isompi kuin kakskakkonen, ja jonkun muun kuin ampujan käden läpi+ Johan ne Niinisalossa tekivät ruåtsit, eli polttivat matuasumukseksi aiotun talon. Viime aikojen uutisoinnit kertovat melkein päivittäin tulijoiden tekemistä raiskauksista, eli lienee vain ajan kysymys milloin paukkuu tosissaan. Myyrmannissa paukuteltiin, mutta lienee kyse jäsentenvälisestä, ainakin rivien välistä luettuna. Niin kuin se Pitäjänmäen konepyssyn kanssa haahuillutkin oli näitä rikastuksia, vaikka sitä ei pravda kartonutkaan, eli siinäkin netti toimi tietolähteenä paremmin kuin hyvin. Tämmöistä tällä erää.
Eli iso kiitos Yrjölle Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Se on jännä juttu että syrjäytyneiden ja syrjäytymisvaarassa olevien, kieltä ja kulttuuria osaavien, koulunsa loppuun käyneiden osalta kuntouttava ja työllistävä toiminta nähdään kulueränä ja lukutaidottomien kamelikuskien kohdalla kansantaloudellisesti tuottavana toimintana. Hassua.

Jos tota uutistarjontaa kattoo, niin näyttää vähän siltä että palovakuutusbisnes kasvaa jopa vastaanottokeskusbisnestä nopeammin - ikävä kyllä.

Onko tuo työntekijämääräsuositus muuten per työtunti vai per paikka? Meinaan vaan että jos esim sataa tarhapaikanhakijaa kohti tarvitaan kymmenen työsuhdetta niin se on neljäsosa siitä väkimäärästä joka tarvitaan jos paikanpäällä pitää olla koko ajan kymmenen työntekijää. "Alaikäisten" kohdallahan luvut ovat sitten jo ihan päätähuimaavasti isompia.

Tuo työpaikkamäärän ero olisi muuten jo yksinään riittävä syy testata jokainen monetäärinen maahanmuuttaja lääketieteellisillä ikätesteillä. 300% säästö työvoimakuluissa on ihan huomionarvoinen asia.

Mulle tuli muuten aika hyvä idis...

Humiksia pitäisi palkata tarhapaikkahaastattelijoiksi, mutta urakkalisällä niin että joka kerta kun ne saavat jonkun kieroilijan kiinni epärehellisyydestä ja aiheettomasta diskopaikkahakemuksesta, niin tilillä pämpsähtäis tollanen kolmen sadan euron bonus. Bonus maksettaisiin vain silloin jos kyseinen hakija olisi muuten päässyt läpi seulasta. Eli jos Ali saa Abdin käräytettyä niin että Abdi käännytetään, niin sata käännytettyä Abdia tekisi Alille 30 000€ vuosibonuksen. Musta jotenkin tuntuu, että käännytystoiminta alkaisi tehostumaan ihan ihmeen kummasti.

Aikanaan pidin muuten ihan järjettömän rasistisena kaiken maailman 99% pilaa koko porukan maineen -juttuja. Enää nekään eivät tunnu niin asennevammaiselta kuin nämä yksittäistapauksiksi väittämiset.Becker kirjoitti...

Eikös siinä hölmöläisjutussa ollut juuri jotain säkillä valon kantoa pimeään taloon, vai kannettinko siinä pimeätä ulos talosta. Joka tapauksessa näille aikoinaan naurettiin makeasti, mutta silloinhan ihmiset olivat jotensakkin täyspäisempiä. Nytten tuota säkillä kantoa ihastellaan ja pidetään niinmaan fiksuna touhuna.
Tarvittais vissiin se kolmas maailmansota jotta ihmiset järkiintyis taas n.50 vuodeksi, jolloin tarvitaan taas uusi sota, jotta tolkku löydettäis jälleen jne.

Julkisen puolen menoja piti karsia oikein reilusti, mutta taikasana mamu muutti kaiken päälaelleen. Mutta väliäkö sillä, sillä Prysselissä kehutaan vastuunkannosta kun pottunokka maksaa loppumetreillä viulut ja kärsii muustakin kuin rahanmenosta.

Tämän hetken uutisia tutkiessa tulee mieleen, jotta olisi ihan mielenkiintoista löytää olisiko jossain joku poliitikko tai oligarkki tai hallinto toiminut fiksusti.
Edes hetken häivähdys järkevästä ja tolkullisesta toiminnasta. Saa kyllä pitkään plärätä nettiä, jotta sellaista kohtaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Castor, mulla on yks hyvä kontakti, joka tuntee tuota bisnestä. Voidaan vaihdella meilit aiheesta jos kiinnostaa.

Haukionkala kirjoitti...

Tarjoan (tuulivoimatukien innoittamana) takuupalkkaa ratkaisuksi työttömyysongelmaan: Jokaisesta paperilla tehdystä työtunnista maksetaan työntekijälle 10e korvaus (max 40h/vko). Maassa on pian täystyöllisyys ja uutta yritystoimintaa erilaisten perseelläänistumisenvälitystoimistojen muodossa. Työllä Suomi nousuun!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Intrigöörille, Vasarahammerille, Ano1:lle, Olavi Koskelalle, KKi:lle, IDA:lle, Castorille, Varakaanille, Veskulle, Huru-ukolle, Ano2:lle, Beckerille ja Haukionkalalle & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Kommenttisi tuntuu äkkiseltään sellaiselta zombie-elokuvan ja dystopiascifin sekoitukselta, mutta kun sitä hieman pureksii, niin siinä on jotain kovin, kovin tuttua…

Intrigööri: Tuon perheitten yhdistämisen myötä voi olla, että me ei olla vielä sitä invaasiota nähtykään. Ja tuohan on nähty, että ei nää i-mamut maalla viihdy. Kaupunkiin ne haluaa. Sama on nähty vielä suuremmassa mitassa Ruotsissa. Ei näistä jätkistä todellakaan uusia Saarijärven Paavoja tule. ”Saarijärven salomailla asui, tilallansa hallaisella Ahmed, perkas, hoiti ahkerasti maataan;
mutta Allahilta kasvun toivoi.”

Vasara: Tuo rikotun ikkunan ongelma kuvaa asiaa hyvin, ja näyttää siltä, että vihervasemmistossamme on ihmisiä, jotka ihan oikeasti uskovat, että momentilta toiselle siirretty raha on tuplaantunutta rahaa.

Ano1: No, tää oli odotettavissa. Mitäs tuohon muuta sanoisi?

Olavi: En minä oikeastaan tällä hetkellä keksi muuta kuin tään posken soittamisen. Pyssysille en halua lähteä, ja poliittisen vaikuttamisen mahdollisuudet ovat nolla. Ehkä tää poikii tulevaisuudessa jotakin, mutta viivytyksen hinta tietysti kasvaa päivä päivältä. Ainakin Ruotsin kohdalla on varmaa, että siellä on vaihtoehtona joko ampuminen tai sitten täydellinen alistuminen.

KKi: Erittäin hyvin sanottu myös Hommalla.

IDA: Onhan se hyvä, että edes paperilehdessä näin sanotaan. Luulisi, että ihmiset tajuaisivat tämän muutenkin, mutta kaikki eivät näytä tajuavan. Tai vaikka tajuaisivat, niin ne eivät välitä, sillä luja usko utopiaan menee yli kaiken muun.

Castor: Minä muuten tunsin aikanaan hepun, joka oli ollut murtomies, saanut tuomionkin ja meni sittemmin hommiin Abloylle. Niin että siinä kysyntä ja tarjonta kohtasivat.

Castor & Kumis: Näyttää siltä, että heti natsasi. Vaihtakaa yhteystietoja keskenänne ja mikäli tuo saa aikaan suomalaisia työpaikkoja, niin ilmoittakaa tännekin. Voidaan todeta, että ”vastamedia” näytti taas oman voimansa.

Varakaani: Niin kuin olen tuossa aikaisemminkin todennut, niin osa vihervasemmistolaisista ei todellakaan tajua tätä, ja ne jotka tajuavat eivät välitä, sillä ajatus kasvojen menettämisestä perseelleen menneen utopian puolustamisessa on liian pelottava.

Vesku: Just noinhan tuo menee. Ja meidän pitäisi jotenkin hyväksyä, että tuossa on järkeä. Ja jos ei sentään järkeä, niin kumminkin velvollisuus.

Huru-ukko: Kiitokset sinullekin. Niin minä kuin (uskoisin niin) tämän blogin lukijatkin ovat niitä, jotka hartaasti toivoisivat, ettei pyssysille ruveta. Mahdollisuus sen välttämiseen vaan pienenee päivä päivältä. Minä muuten luin tuosta konepislarimiehestä myös ja näyttää siltä, että se ei ollutkaan tosiaan mikään han-suomalainen. Olen kuullut muualtakin, että i-pakolaiset ovat käyneet ihan laillisista asekaupoista kyselemässä itselleen mutkia. Tässä tapauksessa tiukat aselainsäädännöt ovat ehkä kohdallaan.

Ano2: Vaan tuohan oli ihan hemmetin hyvä idea. Hoidetaan homma vielä niin, että laitetaan aina sunna kuulustelemaan shiiaa ja shiia sunnaa, niin hylkäysprosentti pamahtaa saman tien toiseen potenssiin.

Becker: Juu, valoahan siinä säkillä tupaan kannettiin. Jonkunlainen kahina nykymenolla saadaan kyllä aikaiseksi. En tiedä, että kävikö siinä niin, että länsimaiset kulttuurit kehittyivät liian pitkälle ja sitä myötä kehittivät tällaisen kansallisen arvon mitätöintiin keskittyneen ammattiryhmän, joka omalta osaltaan nakertaa yhteiskuntaamme siihen suuntaan, että, niin no, sen ryhmän elättämiseen ei olekaan enää varaa. En vaan tiedä, että tarviiko tässä saada sota aikaiseksi ennen sitä.

Haukionkala: Aina vaan lisää uusia mahtavia ideoita. Suomea odottaa suuri, ja ennen kaikkea vakavarainen tulevaisuus!

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä Ykä, osuit taas niimmaan perskeleen hyvin maaliin. Minä laitoin jokin aika sitten väärämieliselle ystäväpiirilleni aihetta sivuavan ehdotukseni, koskien "tyhjiä asuntoja" pursuavan Kemijärven. Nehän voisi vuokrata vaikka kiville:
eivät raiskailisi, pahoinpitelisi, eikä ainakaan valittaisi huonosta ruoasta. Eikä liioin rasismista.

t. Khalifatta

Anonyymi kirjoitti...

YLEn kotimaanuutisiin ilmaantui 8:53 tämmöinen...

http://yle.fi/uutiset/maahanmuuttajien_lapset_keskittyvat_harvoihin_kouluihin__katso_koulusi_tilanne/8494270

...juttu jonka avulla tavallinen pulliainen voi pohtia että minne ei voi muuttaa, minne voi ja mistä kannattaa muuttaa pois.

Erityisen hyödyllinenhän tuo on lapsiperheille ja lapsia suunnitteleville pariskunnille.

Castor kirjoitti...

Dänks Ykä ja Kumis! Kirjoitettu on.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on unelma!


http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/146487-avautuminen-poliisista-pelkaan-pahoin-etta-kohta-suomen-kaduille-tulee-sotilaita

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Khalifattalle, Anolle, Castorille ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Khalifatta: Kieltämättä kivet olisivat vuokralaisena huomattavasti vaivattomampia.

Ano: Kiitos linkistä. Sopii tosiaan erityisesti lapsiperheille. Ihme sinänsä, että tuo oli Ylellä. Niin kuin tämä toinenkin, varsin kuvaava uutinen, joka tosin on tiedetty jo melkein kaksikymmentä vuotta, mutta nyt siitä vasta aletaan puhua laajemmin:

http://yle.fi/uutiset/erityisluokan_uupuneet_tyontekijat_ei_maahanmuuttajia_samoihin_kouluihin/8495109

Castor: Lyckaa bisneksille.

Taisteluvälineupseeri: Eikä tämäkään ollut millään lailla yllätys. Ei tässä tarvittukaan kuin muutama kuukausi vapaaehtoisesti maahan laskettua invaasiota, niin ollaan tässä pisteessä.

Anonyymi kirjoitti...

Ykältä (jälleen) hyvä kirjoitus! En nyt muista olenko tästä asiasta Ykän blogissa aikaisemmin pohdiskellut, mutta kavereideni kanssa heitettiin sitten tavallaan hyvästit ympäristöystävällisyydelle ja -normeille. Eli poistimme autoistamme katalysaattorin, ja tilalle laitettiin ns. suora putki. Sitten kun auto pitää viedä katsastukseen, auto nosturilla ylös ja osan vaihto. Nythän se auto toimii edes kerran vuodessa, niinkuin H. Hautala, S. Hassi ja L. Jaakonsaari haluavat sen toimivankin.

Kuuntelin autolla ajellessani (juurikin se josta nyt puuttuu katalysaattori) radiota ja sieltä tuli jotain tuohon Pariisin ilmastonkokoukseen liittyvää juttua. En ala niitä tässä sen paremmin ruotimaan, mutta Hautalan ja Jaakonsaaren mielipiteet haastattelussa saivat verenpainearvoni taas sen verran korkealle, jotta oli parempi vaihtaa kanavaa.

Kun kerran Volkswagen k*settaa päästöissä, niin sitten alan myös itse ympäristörikolliseksi! Ideaa tuosta katalysaattorin vaihtoprojektista saa muuten käyttää vapaasti. Sitä päivää odotellessa kun poliiseilla on pakokaasumittarit autoissansa....

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Niinkuin jo tiesitkin, pahalainen, tilanne on.

-Iordios

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist ja Iordiosille & kiitos kommenteistanne.

Soomepois Eestist: Kiitokset. Kumishan tuossa kommenttiketjun alussa viittasi samaan asiaan. EN pistä pahakseni tällaisen ympäristörikollisuuden lisääntymistä, kun kyseinen rikollisuus itsessään on määritelty vihreitten keskuudessa. Sinänsä se ei maailman ympäristötilannetta muuttaisi mihinkään, vaikka kaikki suomalaiset ajaisivat vanhoilla UAZeilla joissa päästöjä taatusti riitti.

Iordios: Eihän tää ikeniä juuri naurata.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Ykällä mitään tietoa siitä, että mikä on totuus Kempeleen raiskauksen ja UNESCO-päivän välisisiin yhteyksiin liittyvissä nettiväitteissä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tarkoitat varmaan tätä MV-lehdessäkin julkaistua juttua:

http://mvlehti.net/2015/11/30/tallainen-nettihuhu-kiertaa-nyt-kempeleen-raiskaukseen-liittyen/

Minulla ei ole siitä yhtään enempää tietoa kuin sinullakaan. Jäämme seuraamaan.

Becker kirjoitti...

Kaiken tämän kaaoksen keskellä kävin lueskelemassa J.Sakari Hankamäen blogia ja täytyy kyllä todeta että kaveri tuulettaa tätä nykyistä meininkiä oikein kunnolla ja pirun älykkäästi vieläkin. Sitä tuli oikein hyvälle tuulelle, suosittelen:

http://jukkahankamaki.blogspot.se/

Anonyymi kirjoitti...

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/12/03/norjassa-nostettiin-kasvuennustetta-syyna-pakolaiskulut/201516057/12?pos=tuoreimmat

Tätä juttua ei jostakin syystä voi kommentoida...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Joo, kyllähän Hankamäki kirjoittaa maahanmuutosta erittäin osuvasti.

Ano: No ei ole ihme, että kommentointia ei ole. Sinänsä saahan BKT:ta nostettua vaikka taivaan korkealle, jos siirtää rahoja momentilta toiselle. Sen tosiasiallinen vaikutus vaan on nolla.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä alkaa olla jo pelottavaa.
Poliisijärjestöillä huoli työturvallisuudesta: Kymmenet vihamieliset miehet piirittivät partion
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1449126264838.html
Missä Ruotsi edellä, siinä suomi perässä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, eikä asiasta tule edes mitään rikostutkintaa. Tämähän on selvä viesti noille, että ne voivat tehdä just mitä lystäävät. Veikkaanpa, että jos kantasuomalaiset olisivat riehuneet noin, niin paikalle oltaisiin tultu panssariautojen ja konepistoolien kanssa ja partioita olisi varmasti ollut riittävästi.

Castor kirjoitti...

"Lainsäädäntö ja kansainväliset sopimukset estävät kansoja tekemästä päätöksiä omista lähtökohdistaan". Tämähän ei tietenkään pidä paikkaansa. Vaikka EU-säännökset olisivat ensisijaisia, millä valtiot pakotetaan noudattamaan niitä? EU:lla on jossain jemmassa 7. laivasto? YK pakottaa noudattamaan sopimuksia? Missä sen 7. laivasto on? Olen viimeinen ihminen kannattamaan anarkiaa, mutta jos jonkin sopimuksen ei katsota vastaavan sen solmimishetkellä vallinneita olosuhteita, sopimusta on mahdollista muuttaa tai luopua koko sopimuksesta. On sellainenkin asia kuin "kansallinen etu" jonka pitäisi KAIKESSA päätöksenteossa olla ehdottomasti etusijalla.

"Suomen maine menee, jos emme noudata sopimuksia". "Suomen kaupalliset edut kärsivät, jos emme noudt sopimuksia". "Mitä meistä ollenkaan sitten ajatellaan"? Voin aivan suoraan sanoa, että Suomesta ja suomalaisista ei kovinkaan monessa paikassa ajateltaisi mitään pahaa tai negatiivista, eivätkä ainakaan kaupalliset etumme kärsisi, jos ottaisimme kansallisen edun huomioon (vrt. nykyisen hankintalain suomalaisesta noudattamisesta johtuvat älyttömyydet, kun missään muualla sitä ei "suomalaisittain" tulkita suomalaisten vahingoksi). Messinkipallien näyttäminen saattaisi itse asiassa nostaa arvonantoa monissa paikoissa, olen tästyä jokseenkin varma.

Ja lopuksi: nyt kun poliisit eivät enää kykene hallitsemaan mullilaumaa, niin seuraavaksi ovatkin sitten käytössä pasit ja muu hiukan raskaampi kalusto. Ja Halla-ahoa pidettiin sekopäänä kun tämä ennusti tankkien tuloa Kreikan kaduille...

Anonyymi kirjoitti...

Kyl mää nyt niin maan kauhiast ihmettelen...

Ne "päivystävät dosentit" tuppaavat olemaan erilaisia yhteiskuntataiteiden vasemman reunan häröjä. Mikä ihmeen onnettomuus se nuivan rintaman näkökulmasta olisi jos niitä vähennettäisiin tommottet 60%? Vai onko se niin, että jos Sipilä kritisoi selitteläätön ja soveltavan spedestiikan suojatyöpaikkojen liiallista määrää, niin se on paha koska Sipilä, mutta jos Ykä, Jussi, Matruuna tms. kritisoi samaa niin se on hyvä?

Akateemisesta maailmasta voi leikata ihan tolkuttomasti esim. niin, että lisätään oikeiden töiden ja aiheiden + yhteistyöhankkeiden määrää graduissa/dippatöissä/kandintöissä/lisureissa/väikkäreissä... ja silleen, että leikataan 85% laadullisesta yhteiskuntataiteesta pois, lisätään kvantitatiivista 50% (=toinenkin numeroita ymmärtävä tyyppi Borgin kaveriksi tän nykyisen lisäksi) ja ilmoitetaan naistutkijoille että sellaisia graduja ei oteta käsittelyyn, joita tilastokeskus ja VTT eivät ottaisi tosissaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano. Tuo Sipilän sanoma on mennyt mulla ohi. Mutta noin yleensä olen ihan samaa mieltä kanssasi. Yliopistoista jos leikellään, niin oikea kohde on yhteiskuntataiteet.

Anonyymi kirjoitti...

Heh heh, mikäli huhu pitää paikkansa että poliisimies olisi perseraiskattu hennalassa ja tapahtuma kuvattu arabien toimesta, niin tämä selittää miksi virallinen suomi on hiljaa asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Monet valtion turvallisuuspalveluissa työskentelevät kenttätyöntekijät ovat erittäin huolestuneita nykyisestä tilanteesta. Moni pitää asian omana tietonaan, osa ottaa asiaan kantaa jollakin asteella. Suurin syy hiljaisuuteen VOI OLLA se, että ei haluta aiheuttaa kuohuntaa kansalaisissa tuomalla epämiellyttäviä viestejä "kaikkien tietoon" ja näin luomalla turvattomuuden tunnetta.

Toiveena ovat lakimuutokset, joilla tämä tilanne saadaan haltuun. Tekijöitä löytyy, kunhan annetaan valtuuksia ja työkaluja sen hoitamiseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: No jotain siellä on joka tapauksessa tapahtunut, kun poliisi pitää asiasta niin visusti turpansa kiinni.

Ano2: Noitten työntekijöitten tulisi avautua. Muuten noita lakimuutoksia ei tule. Siitä pitää hallituksemme huolen.