maanantai 7. joulukuuta 2015

MITÄS ME ÄÄRIOIKEISTOLAISET

Helsingissä järjestettiin eilen, kuudes päivä joulukuuta itsenäisyyttä kannattava soihtukulkue. Illan tapahtumat voi tiivistää pähkinänkuoreen, niin kuin MC Tsuhnan puolella tuli jo tehtyä eli:

a) Rauhalliset kansalaiset pitivät rauhallisen mielenilmaisun sekä soihtukulkueen, jolla he kunnioittivat Suomen itsenäisyyttä.

b) Leikkipartisaanit halusivat kohdistaa rauhallisiin kansalaisiin poliittista väkivaltaa.

c) Poliisi esti tämän ja leikkipartisaanit saivat selkäänsä.

d) Jälkeenpäin leikkipartisaanit itkivät, että heihin kohdistettiin poliittista väkivaltaa, koska he eivät saaneet harjoittaa poliittista väkivaltaa.

e) Valtamedia on kovasti huolissaan äärioikeiston noususta ja jatkaa sen etsimistä toivoen sen joskus löytävänsä.

Mitä tulee näihin jatkuvalla Che Guevara-elämysmatkallaan oleviin liimatilhiin, punavihervästäräkkeihin ja sukkahousukoppeloihin, niin niistä voi todeta sen minkä aikaisemminkin, eli tällaisia ilmiöitä voi syntyä ainoastaan tällaisissa suht vauraissa pehmolänsimaissa, jotka sen sallivat ja pitävät jostain käsittämättömästä syystä myös hyväksyttynä. Nämä elämysmatkailevat tyypit ihan oikeasti pitävät heille myönnettynä etuoikeutenaan, että he pääsevät harjoittamaan elämysväkivaltaansa ja nimenomaan sellaisia ihmisiä kohtaan, jotka sitä itse eivät halua harjoittaa ja mieluummin väkivallan kohteitten tulisi olla puolustuskyvyttömiä. Ja sitten nämä myötähäpeän kävelevät symbolit vielä ilkeävät itkeä, kun poliisi meni ja esti heidän elämysmatkansa ja kaiken lisäksi heille löytyy vielä viljalti ymmärtäjiä. Kuinkahan monta nettoveronmaksajaa muuten näitten leikkipartisaanien riveistä mahtoi löytyä?

Poliisille tällä kertaa kaikki pisteet. Poliisi varmaan on itsekin tuuminut, että sillä on näytön paikka, sillä sen maine on viime aikoina päässyt – ja aiheestakin – pahasti rapistumaan. Mutta nyt kilpi pysyi kirkkaana.

Mutta eivät leikkipartisaanit sinänsä ole vaarallisia. Heitä voi tavallaan verrata voodoo-uskontoon, eli se vaikuttaa vain, jos siihen uskoo. Leikkipartisaanitkin ovat vaarallisia vain, jos heidän annetaan jatkaa elämysmatkailuaan ja jostain syystä sen vaan annetaan jatkua. Sehän on sitä hyvää vasemmistolaista väkivaltaa, mitä Li Anderssonkin fanittaa. Se, mikä on oikeasti vaarallista on median asenne niitä rauhallisia ihmisiä kohtaan, jotka siellä soihtukulkueessa kulkivat. Median mielestä he ovat äärioikeistolaisia, ja sitä mielikuvaa vahvistamaan tietysti etsitään yliopistoista tutkijoita, jotka vahvistavat, että kyllä, uudesta Lapuan Liikkeestä tässä puhutaan. Esimerkkinä Yle, joka kaivoi esille Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija (eikö ole muuten komea titteli, herättää varmaan yliopistollista katu-uskottavuutta) Erkka Railon, joka totesi asian tiimoilta ja Ylen säestämänä seuraavia:

Politiikan erikoistutkija arvioi, että äärioikeisto pyrkii hyödyntämään itsenäisyyspäivän juhlaan liittyvää isänmaallisuutta omiin tarkoitusperiinsä.

Äärioikeisto järjesti mielenosoituksen Linnan juhlien aikaan saadakseen julkisuutta omalle toiminnalleen ja tavoitteilleen, arvioi Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railo.


Viime vuosina äärioikeiston liikehdintä on tullut näkyvämmäksi ja ehkä myös paremmin organisoidummaksi, Railo arvioi. Hän epäilee, että äärioikeiston itsenäisyyspäivänä järjestämistä mielenosoituksista puuttui aiempi luokkaprotesti.

Hänen mukaansa kansallismieliset yrittävät hyödyntää itsenäisyyspäivän juhlaan liittyvää isänmaallisuutta omien tavoitteidensa saavuttamisessa.

– Yritetään tehdä itsenäisyydestä vääräntyyppistä nationalismia, joka ei ole rakentavaa eikä hyödyksi Suomelle. Täytyy toivoa, että he eivät siinä onnistu. Kyllä he siitä tavoitteesta vielä hyvin kaukana ovat.

Sen verran tässä matkan varrella on oppinut lukemaan mediaa, että tietää valtamedian uutisen tärkeimmän asian olevan sen, mitä siinä ei kerrota. Katsotaanpa mitä sanottiin ja mitä ei sanottu:

Politiikan erikoistutkija arvioi, että äärioikeisto pyrkii hyödyntämään itsenäisyyspäivän juhlaan liittyvää isänmaallisuutta omiin tarkoitusperiinsä.

Äärioikeisto järjesti mielenosoituksen Linnan juhlien aikaan saadakseen julkisuutta omalle toiminnalleen ja tavoitteilleen, arvioi Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railo.

Kyseinen selitteläätiön ja sovelletun spedestetiikan erikoistutkija siis vain tylysti ilmoitti, että soihtukulkueeseen osallistuneet ihmiset ovat äärioikeistolaisia. Esitetty syyte on nykymaailmassa sen verran raskas, että se vaatisi myös välittömät perustelut ja toteennäytön siitä, että kyseiset ihmiset todellakin ovat äärioikeistolaisia.

Perusteliko Railo väitteensä? Ei perustellut. Jatketaan:

Hänen mukaansa kansallismieliset yrittävät hyödyntää itsenäisyyspäivän juhlaan liittyvää isänmaallisuutta omien tavoitteidensa saavuttamisessa.

Kertoiko Railo, mitä nämä kansallismielisten omat tavoitteet ovat? Jos hän on kerran niinkin arvostettu tutkija, että valtion virallinen Yleisradio haluaa häntä haastatella, niin toki hän osaisi lyödä faktat pöytään. Löikö hän? Ei lyönyt. Jatketaan vielä:

– Yritetään tehdä itsenäisyydestä vääräntyyppistä nationalismia, joka ei ole rakentavaa eikä hyödyksi Suomelle. Täytyy toivoa, että he eivät siinä onnistu. Kyllä he siitä tavoitteesta vielä hyvin kaukana ovat.

Kertoiko Railo, mitä tämä vääräntyyppinen nationalismi on? Tai mitä on se oikeantyyppinen nationalismi? Ei kertonut. Hän antoi ymmärtää, ja kun uutisessa on mainittu Perkelettäkin pahempi piru eli äärioikeisto, niin asiasta voi tehdä esim. käsivarsinauhoihin, oikean kainalon tuuletuksiin ja krematorioihin liittyviä johtopäätöksiä. Mitä tietysti haluttiin saada aikaiseksikin.

Mutta perusteliko Railo yhtään väitettään millään tavalla?

Ei.

Ei hänen tarvinnut, sillä hänellä on käytössään sabluuna, jota käyttävät niin poliittinen eliitti, media kuin yliopistojen yhteiskuntataiteelliset tiedekunnat. Siinä sabluunassa on määritelty se, mikä on soveliasta, ja se mikä ei kuulu sabluunaan, voidaan välittömästi määritellä äärioikeistolaiseksi, ja se on myös helpoin tapa, sillä silloin sabluunan ulkopuolelta tulevat kysymykset voi jättää huomioimatta. Siihen sabluunaan kuuluu haittamaahanmuuton mitään kyseenalaistamaton hyväksyminen ja jalustalle nostaminen. Ja – ehkä järkyttävintä – on se, että siihen sabluunaan kuuluvat myös nämä leikkipartisaanit. Sillä hehän toimivat sitä sabluunan ulkopuolista määrittelemätöntä vastaan. Ja kun se on määrittelemätöntä, se määritellään automaattisesti äärioikeistolaiseksi ja sitä myötä hiljennettäväksi ja siksi leikkipartisaanitkin – siitä huolimatta, että he elävät vain elämysmatkaansa – ovat hyvän puolella ja liittolaisia.

Tietysti Railo olisi voinut mennä ja kysyä joltain äärioikeistolaiseksi määritellyltä. Esimerkiksi vaikka minulta, Yrjöltä. Minähän olen meinaan äärioikeistolainen. Pakkohan minun on olla sellainen. Minä pidän yllä varsin suosittua blogia, joka on selkeästi nationalistinen (huomautus: se, että selitteläättörit lukevat poliittisessa lukihäiriössään nationalismin natsismiksi on heidän ongelmansa, ei minun) ja blogissa myös selkeästi kyseenalaistetaan nykyinen haittamaahanmuutto sekä myös Railon kaltaisten tyyppien asema totuuden yksinoikeuden hallitsijoina.

Näin ollen minun on pakko olla äärioikeistolainen. Sabluuna vaatii niin. Ja sabluunahan ei voi olla väärässä. Huvittavaa sinänsä, että minuthan voitaisiin lukea mielipiteitteni mukaisesti vieläkin jonkun sortin demariksi, ainakin sellaiseksi mitä demarit ovat joskus aikanaan olleet ja saman sabluunan mukaan voisi sanotaanko vaikka Väinö Tannerin lukea äärioikeistolaiseksi. Mutta paradoksit eivät ole ennenkään olleet este, kun kansalaisille opetetaan ainoaa oikeaa tapaa ajatella.

No, minkäslaisia me äärioikeistolaiset sitten olemme? Minä olen tämän blogihistorian aikana oppinut tuntemaan heistä useammakin. Ihan tapaamisia myöten. Siellä Helsingin soihtukulkueessakin oli mukana tuttuja miehiä.

Yhteinen piirre meissä on se, että jos ei olisi tapahtunut kahta asiaa, eli:

a) Valtion väkisin aikaansaama haittamaahanmuutto ja sen muuttuminen suorastaan uskonnolliseksi itseisarvoksi

ja

b) Suomen itsenäisyyden vapaaehtoinen menettäminen ja Suomen muuttaminen pelkäksi Euroopan Takahikiällä sijaitsevaksi merkityksettömäksi maakunnaksi

niin meistä yksikään ei olisi perustanut blogiaan, vaan me löhöttäisiin sohvalla, luettaisiin Tex Willeriä ja tuumattaisiin yleisistä asioista että eiköhän se valtio ne jollain tavoin hoitele. Ainakin se edes pyrkii toimimaan meidän suomalaisten parhaaksi. Eihän se aina onnistu, mutta tuskinpa me itsekään osattaisi toimia sen paremmin. Ja ennen kaikkea me pidettäisiin julkiset mulliturpamme kiinni. Oikeastaan voi todeta, että olemme luonteeltamme niin tyypillisiä sohvaperunoita, että niin valtion, tutkijoitten kuin mediankin on todellakin täytynyt tehdä parhaansa (tai pahimpansa), että me olemme viitsineet nousta sohvaltamme ja alkaneet rääpiä turpaamme.

Toinen yhteinen piirre meissä on tietynlainen ideologia, jonka voisi tiivistää lauseeseen ”mitä vähemmän meidän tarttee työntää kärsäämme toisten ihmisten asioihin, sen onnellisempia me olemme”. Kas kun me arvostamme toisia ihmisiä, emme pidä itseämme heitä parempina ja emme halua pakottaa heitä ajattelemaan juuri niin kuin me. Suomessa on eräs hyvä sanonta eli ”älä tyrkytä tapojasi” ja sen mukaan me elämme.

Sen sijaan totalitaariseen ajatteluun kuuluu juuri se, että työnnetään kärsä toisten ihmisten asioihin. Määritellään, kuinka ihmisen tulee elää ja ennen kaikkea kuinka hänen tulee ajatella. Sekä poliittinen eliitti, virkakoneisto, media ja Railon kaltaiset tutkijat haluavat tunkea kärsänsä ihmisten asioihin, määritellä kuinka hänen tulee elää ja ennen kaikkea kuinka hänen tulee ajatella.

Jolloin itselläni herää kysymys. Kumpi oikeastaan on äärioikeistolainen? Minäkö, jonka tutkija määrittelee äärioikeistolaiseksi? Vai se tutkija, ja media joka käyttää häntä julistamaan sitä epistolaa, mitä se haluaa kuulla?

Vaistoan, että tutkija Railo pelkää. Ei hän pelkää äärioikeistoa, sillä hänkin tietää että olematon ei ole uhka. Mutta hän pelkää sitä, että joskus meidän kaltaisemme ihmiset saavat aikaan tilanteen, että hänen kohdallaan ei enää riitä oppiarvon valtuudella esitetyt väitteet. Että häneltä vaadittaisiin niihin perustelujakin. Ja sitä kautta huomattaisiin, että yliopistollisen keisarin perse vilkkuu paljaana. Hänestä, ja hyvin monesta niin tutkijasta, virkamiehestä kuin toimittajasta tulee mieleen eräs kohtaus Total Recall-elokuvasta, jonka esitän tässä. Yksi sana on muutettu. Sanoisinko ajankohtaistettu:

Richter: Mr Cohagen. You wanted to see me, sir.

Cohagen: Richter. Do you know why I´m such a happy person?

Richter: No sir.

Cohagen: Because I´ve got the best job in the solar system. As long as bullshitium keeps flowing, I can do whatever I want. Anything. In fact, the only thing I ever worry about is, that one day, if the rebels win…

…it all might end.


Älä astu tähän rakennukseen. Siellä sinua odottaa julma labyrintti, jossa Epäilyksen Piru johdattaa sinut aina vain enemmän harhaan ja pois oikeamielisestä ajattelusta. Vaikka kuinka pyristelet vastaan, tajuat lopulta, että toivoa ei ole, ja päädyt vääjäämättä Tsuhnan Helvettiin. Lue valtamediaa. Kuuntele oppineita. Usko virkakoneistoon. Usko hallitukseen. Vain siten voit pelastaa sielusi.

29 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toi ääriuhrautuvaiston tyyli vähän ihmetyttää. Huutavat isosti sitä, miten haluavat tapella. Sitten jos joku antaa takaisin, niin alkaa itku. Molempia sukupuolia edustavia neitejä siis liikkeellä.

Poliisillle pisteet täältäkin - vihdoin ja viimein. Jo oli aikakin että poliisi alkaa olla poliisi ja lakkaa leikkimästä lapsenvahtia.

Toi "äärioikeisto" -termi pitää mieltää nykyisin puhujan omaa asemoitumista kuvaavaksi. Jos Jaakko-Marjatta Arvotyhjiö seisoo itse 600 metriä vasemman reunan vasemmalla puolella, niin kommunistitkin näyttävät sen mielestä fasistiselta äärioikeistolta, jonka olemassaolo pitää päättää väkivallon kunhan teurastettava lupaa olla puolustautumatta kun päätä nirhataan irti.

Toi "vääräntyyppistä nationalismia" tarkoittanee sitä, että kyse ei ole internationalismista tai nationalistisesta sosialismista. Jos se olisi ekaa, niin Teippi Kuilu (Erkka Railo) voisi kannattaa sitä. Jos se olisi jälkimmäistä, niin Nauharako voisi kiljua kovaan ääneen löytäneensä nyt sen etsityn syyllisen muualtakin kuin Magneettimedian toimituksesta.

Pöyristyneistöllä alkaa olla vähän ahdasta. Suurin osa nuivalliston ennustamista asioista on toteutunut ja loputkin toteutumassa. Syyllisten perään kysytään yhä useammin, näkyvämmin ja jopa vähän kostonhimoisestikin. Pakkohan särähtäneistön on keksiä jotain, mikä siirtää huomion heille kuuluvasta vastuusta väärään suuntaan.

Noi tommoset soveltavan spedestiikan ja selitteläätön semantiikkapetankia pelaavat hyypiöt saattavat jossain välissä olla vähän ahtaalla. Valta, kansan tunteet, hallitusten agendat, median metelöinti... Vähän kaikenlaisessa on tapahtumassa muutosta. Kun väestö jakautuu kahtia, niin nuo jäävät väistämättä sille puolelle joka ei heitä arvosta, huoli eikä turvaa. Väistämättä, koska molemmat puolet ovat sellaisia.

Vinkki:

Uusi blogi joka vaikuttaa kiinnostavalta ja tolkulliselta:

https://aasintuntija.wordpress.com

Euvostotaivas kirjoitti...

Tiettyjä piirejä ketuttanee sietämättömästi, että mielenosoituksissa väkivaltapuolesta vastaavat vasemmistoanarkisteiksi kutsutut huligaanit. Ah, kuinka raflaavia otsikoita he joutuvat jättämään käyttämättä, itse asiassa he joutuvat jättämään kertomatta melkein kaiken mielenilmaisuista.

Euvostotaivas vieraili taannoin erään pikkukaupungin Rajat kiinni -mielenilmaisussa. Poliisivartio oli osanottajien määrään nähden juhlallinen. Niin kutsutut vastamielenosoittajat kuitenkin loistivat poissaolollaan, joten tunnelma oli harras kuin kirkkokonsertissa, harras mutta surullinen yhteisen maamme tilanteen vuoksi. Multikultifarssin vastustamisen ja oman kansallisen perinnön vaalimisen leimaaminen äärioikeistoksi on suunnaton historiallinen vääryys. Samalla se tuuppii väkeä entistä raivoisammille vesille. Vastavoimahan löytää aina ennemmin tai myöhemmin tiensä purkautua. Kaikkien etu olisi järkevöityä ajoissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Euvostotaivaalle. Sehän tässä minua ihmetyttää, että niin median kuin tutkijoitten mielestä ne tavalliset ihmiset, jotka pitävät tätä yhteiskuntaa pystyssä ovat niitä yhteiskunnalle vaarallisimpia ihmisiä. Eivät ne ole yhteiskunnalle vaarallisia, mutta ehkä ne ovat näitten määrittelyfasistien ansaitsemattomalle asemalle vaarallisia. Ja ilman niitä ”vaarallisia” ihmisiä ei määrittelyfasisteille tulisi leipää pöytään. Elämme tilanteessa, jossa elätettävä haukkuu elättäjään ja virallisesti elätettävä on oikeassa.

Kiitos Anolle linkistä. Täytyy tutustua.

Anonyymi kirjoitti...

Perskeleen hieno kirjoitus taas kerran. Tämäkin blogisi vakiolukija on äärioikeistolainen, joka tosin kannattaa sananvapautta ja hyvinvointiyhteiskuntaa (aika outo äärioikeistolainen siis). Mitä tulee liimatilhien riekkumiseen, ennustin tämän jo kommentissa joka koski edellisenä vuonna tapahtunutta riekkumista, että tämä tulee olemaan jokavuotista ja taas joku päivystävä tiedostaja tulee sanomaan että riekkuminen on spontaania eikä liity mihinkään ideologiaan. Paskapuhetta, sanon tällä tavalla kansanomaisesti.
Mitä tulee arveluun siitä, montako nettoveronmaksajaa tuossa riekkujasakissa on, se on turhaa, koska vastaus on, että siinä ei ole todennäköisesti yhtäkään veronmaksajaakaan, saati nettosellaista. Syy on yksinkertainen: koska työssäkäyvältä riekkujalta voidaan ulosmitata riekkumisen kuluja palkasta aika raakallakin kädellä, mutta syystä tai toisesta soskun rahoilla elelevältä riekkujalta ei voida.
Lisäksi tämä "anarkia", jota nämä tyypit kannattavat on lähes yhtä hupaisaa kuin suomalaisilla rikollisjengeillä: ollaan niin yhteiskunnan ulkopuolella, niin yhteiskunnan ulkopuolella. Mutta vain silloin, kun se koskee velvollisuuksia. Heti kun poliisi suhtautuu "ulkopuolella" eläviin, kuten kuuluukin, ollaan tekemässä valituksia oikealle ja vasemmalle.
--Viikon Radiokasvo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ja vielä MV-lehdelle, kun se palautelinkki aina vaan herjaa, että ei onnistunut: Te voitte toki käyttää kirjoituksiani, minulla ei ole mitään sitä vastaan, mutta olisitteko ystävällisiä, ettekä laittaisi niihin kirjoituksiin sellaisia valokuvia, joita itse en ole kirjoitukseeni laittanut.

Suuret kiitokset.

Ykä.

Jaska Brown kirjoitti...

Tuo "meistä yksikään ei olisi perustanut blogiaan, vaan me löhöttäisiin sohvalla" osui naulan kantaan. Kyllä ainakin minua vituttaa kirjoittaa. Toivoisin vain että saisin olla rauhassa, mutta eipä se näytä onnistuvan. Jos asiat hoidettaisiin oikein tai edes sinne päin, niin tämä poika pistäisi pillit pussiin. Mikä näin vihjeenä vihakirjoittamisesta huolestuneille tahoille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Viikon Radiokasvolle ja Jaska Brownille & kiitos kommenteistanne.

Viikon Radiokasvo: Meni näemmä taas kommentit ristiin. Sinäkin varmaan äärioikeistolaiseksi määriteltynä ihmettelet, että missä se äärioikeistolaisuus oikein luuraa. Onko se jossain persvaossa piilossa ja tulee esille, kun sinä nukut? Samaa mietin minä. Nämä leikkipartisaanithan olivat muuten mainostaneet jotain puhelinnumeroa, johon kannattaa heti soittaa, jos poliisi ottaa kiinni. Olisi melko mielenkiintoista tietää, että minkälaisia lakimiehiä sen puhelinnumeron takaa löytyy.

Totesit:

”koska työssäkäyvältä riekkujalta voidaan ulosmitata riekkumisen kuluja palkasta aika raakallakin kädellä, mutta syystä tai toisesta soskun rahoilla elelevältä riekkujalta ei voida.”

Muistelen, että korkeimmasta oikeudesta eläkkeelle jäänyt heppu aikanaan totesi, että tässä maassa on varaa käydä käräjiä vain sikarikkailla tai sitten totaalisen persaukisilla. Ja luulenpa, että hän oli oikeassa.

Jaska Brown: Harvinaisen totta. Meidän kaltaiset ihmiset toteavat, että antakaa meidän olla ja elää rauhassa. Ja jos meidän annetaan olla rauhassa, niin me emme taatusti häiritse muitakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vakka yleensäkin pidän Ykän juttuja korkeatasoisina (ne ovat hyvällä maulla valituilla rahvaanomaisuuksillla ryyditettyjä,) tämä ylittää suuren osan aiemmista. Tietysti ajankohtainen aihekin tarjoaa siihen mahdollisuuden.

Elämme nopeiden muutosten aikaa. Monet tahot yhteiskunnassa ovat ottamassa lusikan kauniiseen käteen. Ei ole kauan, kun poliiseilta kiellettiin tietynlainen jullkinen kommentointi, ja nyt vast’ikään poliisi on alkanut julistaa avoimuutta. Maahanmuuttajiin liittyvä uutisointi on tållä hetkellä aivan erilaista kuin kaksi kuukautta sitten. Vastaanpyristelyä vielä ilmenee, mutta toivoa on, että se totuuden murskaavan painon vaikutuksesta vähitelleen kuihtuu. Tähän on oleellisesti vaikuttanut sosiaalinen media (jopa MV-lehti), joka hirveän typeryyden ohella sisältää aivan oikeaa asiaakin.

Toinen professori (Ykä tietää kuka)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Toiselle professorille. Ja juu, taidan tietää, kuka oli kyseessä. Kiitokset kannustuksesta. Poliisin kohdalla näkyy selvästi, että kenttäpoliisit ja toimistotaso elävät aivan eri maailmassa. No, toimistotason edustajat eivät ole poliiseja. Mediankin puolella näkyy (joskin vielä vähän) sitä mitä sanoit. MV-lehden kohdalta voisi sanoa, että se on seuraus voimassaolevasta, ja joku sen olisi keksinyt joka tapauksessa, koska se olisi ollut pakko keksiä.

Vasarahammer kirjoitti...

Poliisiin kohdistuu poliittista painetta. Tämä näkyy erityisesti korkeimpien poliisijohtajien lausunnoissa. Kun matujen raiskaukset räväytettiin julkisuuteen, piti poliisijohdon erikseen korostaa, kuinka rasistiset rikokset ovat lisääntyneet erityisesti internetissä.

Sunnuntaina poliiseja oli Helsingissä todella paljon. Oli perinteisiä maijoja ja uusia mörköautoja. Jalkaisin kulkevat poliisit olivat kaikki mellakkavarustuksessa. Kenttätoiminnassa poliittinen paine ei näkynyt, vaan poliisit keskittyivät oikeisiin asioihin.

Leikkipartisaanit olivat aseistautuneet hätäraketeilla, joita he olivat ostaneet anarkistien omasta nettikaupasta. Näitä pitkään palavia raketteja heiteltiin kohti soihtukulkuetta.

Valtamedia ei luonnollisesti tuomitse lemmikkejään kovin ankarasti. Sen sijaan poliisin toiminta ja erityisesti uuden ilmanpaineaseen käytöstä arvosteltiin.

Mitä tulee leikkipartisaaneihin, he ovat monikulttuurisen yhteiskunnan ruskeapaitoja eli niitä, jotka pitävät väärinajattelijat kurissa. Heidän avullaan rauhanomainen monikultturisti voi esiintyä maltillisena keskitien kulkijana.

Anonyymi kirjoitti...

Joulutarina joka sensuroitiin.

'

Petteri odottaa jännittyneenä virka-asunnossaan ovikellon kilahdusta. Petterin mielestä on tosi jännää mitä pukki tuokaan. Onhan Petteri ollut kiltti vaalikauden alusta asti.

Ovikello kilahtaa ja orpopojan sydän helskähtää. Mitä jännää pukki tuokaan? Ehkä EU-viran? Petteri avaa itse oven, peukalo hiukan väräjää, pelottaa hiukan, Timonkaan mahan taakse ei pääse piiloon. Entäs jos Petteri onkin ollut tuhma ja siellä onkin pukin säkissä kasvamassa stubbin hampaita?

Abloy lukon lisaksahdus, painallus vanhan pelikonsolin kulutamalla peukalolla, avaa oven. Sisään astuu Joulupukki.

Petteri säihkähtää moista ja pakenee apeiden verhojen taakse piiloon. Houhou tuumaa Jolulupukki. 'Tule Petteri pois piilosta' tuumaa Joulupukki. Et ole vielä viimeisellä rannalla. Minulla on sinulle lahja.

Petteri apeitten verhojen takaa katsoo ujosti, kysyen 'onko sinulla jotain, minulle orpolle?'

Houhouhou, Petteri tänä Jouluna saat jotain ainutlaatuista, sellaista mitä harvalla poliittisella broilerilla on. Korvatunturilla teimme pitkään töitä, vaan saimme rakennettua sinulle Petteri kaksi tarpeellista asiaa.

Moraalin ja munat.
'

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Olisi todellakin mielenkiintoista kuulla, että mitä rivipoliisi tästä nykytilanteesta ajattelee. Olen itse ollut koko työurani ajan tekemisissä poliisin suorittavan tahon kanssa ja he ovat varsin nuivia. Ehkä he ovat vielä tiukemman valvonnan alla kuin oma alani ja sekin on tiukasti valvottu, eli julkista vastaansanomista ei sallita. Kukapas sitä haluaisi työnsä ja elantonsa menettää?

KKi: Voisiko poliitikolle enää parempaa lahjaa antaa? Tosin moraalin ja munien käyttäminen varmaankin tietäisi poliittisen uran loppumista.

Anonyymi kirjoitti...

Tämäkin anonyymi kertoo vitsin, sopii mielestäni varsin hyvin tälläisen blogin kommenttiosioon. Alun perin taisi tulla vastaan pahan alkulähteillä (eli MV-lehden sivuilla). Ao. versio on tosin noin kolme kertaa pidempi kuin alkuperäinen, lyhyt ja ytimekäs taisi olla parempi.


Vankilassa kolme vankia lyö korttia ja tuskailee pitkästymistään. Hiljalleen puhe kääntyy jälleen kerran siihen, miten kaikki ovat itse asiassa syyttömiä tai ainakaan he eivät juuri sitä rikosta tehneet, mistä heitä syytettiin. Miehet aistivat, että ehkä he voisivat sittenkin hieman uskoutua juuri näille jo tutuiksi tulleille pelikavereilleen ja kertoa, mitä oikeasti tuli tehtyä, jotta joutui vankilaan.

Asad rykäisee ja myöntää, että viime kesänä hän saattoi kohdata satunnaisen vastaantulijan, joka pienen fyysisen suostuttelun jälkeen luovutti hänelle lompakkonsa ja kännykkänsä. Asad kuitenkin puolustautuu, että hän oli huutavassa rahapulassa ja vastaan tullut valkonaama vaikutti keskivertoa varakkaammalta, joten ei yksi lompakon menetys häntä häiritse. Katkennut käsivarsikin luutuu varmasti muutamassa viikossa. Hänen saamansa kahden kuukauden ehdoton tuomia on hänestä tapahtuneeseen nähden täysin kohtuuton.

Muhamed tämän jälkeen hieman ääntään madaltaen ja lattiaan katsoen myöntää kokeneen lyhyen mutta kiihkeän kesäromanssin keskustan läheisessä puistossa juhlista kotiin menossa olleen neidon kanssa. Ehkä nuori tyttö ei hirveästi pitänyt hänestä, mutta toisaalta ei hänkään tytön perään ole kaipaillut enää tuo puistossa tapahtuneen kohtaamisen jälkeen. Muhamed selittää kuitenkin vielä, että tyttökin selvästi halusi sitä, ei kukaan muuten olisi siten pukeutunut. Sitä paitsi Muhamed on varma, että tyttö ei edes tunnustanut oikeaa uskoa, joten hänelle ei sinänsä tytön asiat kuulu. Hän ei myöskään voi ymmärtää, miten hänet on voitu tapauksen johdosta tuomi neljäksi kuukaudeksi vankilaan.

Pentti katsoo toisia vakavana ennen kuin aloittaa oman tunnustuksensa. Hän ei oikein osaa edes suoranaisesti selitellä tekoaan, hän nyt vain teki niin, koska hänestä tuntui, että niin on tehtävä. Hän haluaisi nähdä tehneensä jotain, mitä moni muukin hänen sijassaan olisi tehnyt, kun olisi tuntenut itsensä ja varsinkin oman elinympäristönsä uhatuksi. Pentin viime kesänä saama kahden vuoden ehdoton tuomio lietsoo uteliaisuutta entisestään. Pentin puhe katkaistaan kesken, kun kaksi muuta alkavat arvuutella, mitä hän oikein teki, puolustiko kenties perheen kunniaa vai ehkä piti huolen siitä, että epäillystä kilpakosijasta ei enää jatkossa kuulla mitään.

"Ei, ei mitään sellaista", Pentti kuitenkin pyörittää päätään, ja jatkaa hiljaa:"en minä tehnyt mitään muuta kuin kerroin verkossa teidän taustanne ja rikoksenne."

Anonyymi kirjoitti...

Morjens,

Olipa erittäin erinomainen tiivistys heti alkuun. Päätä meinasi särkeä jo kun yritin itse pukea parodian sanoiksi, mutta lähellekään noin ytimekkäästi en olisi sitä saanut sanottua.
Mieleen tulee Kummelin larppaaja-sketsi, jossa yhtä kopsahtaa ja alkaa rääkyminen "Jätkä löi oikeesti!"

Nyt olisi paikallaan jotenkin tutkia mitä mieltä kansa oikeasti on näistä asioista. Mediaa seuraamalla saa helposti käsityksen, että maahanmuuttovastaiset ovat pieni, matalaotsainen uusnatsiporukka ja kunnon ihmisillä on edelleen unelma. Reaalimaailmassa puolestaan näppituntumalta heitettynä ainakin 80% alkaa olemaan vähintäänkin nuivahkoja. Pientä muutosta on mediassakin jo havaittavissa, ehkä pikkuhiljaa alkaa todellisuus potkimaan siihen malliin persauksille ettei sitä voi enää sivuuttaa kädenhuitaisulla?

Vrka

Anonyymi kirjoitti...

Lahjatilauksena kuukauden verran minulle tulevassa maakuntalehdessä oli eilen toimittaja Millamari Uotilan juttu "Kuka päättää mielipiteistämme?" Lehden verkkosivuilla sitä ei ollut, mutta jutun alkuosa löytyi Savon Sanomilta

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/geeneilla-on-nappinsa-pelissa-mielipiteen-punninnassa/2187374

Puuttuvat 4 kohtaa ovat 4.sosiaalinen media. 5.kansalsiskeskustelu, joka kasvokkain kuulemma lisää myönteisyyttä (siis maahanmuuttoa kohtaan) varsinkin jos keskusteluryhmässä oli läsnä maahanmuuttaja. 6.hyvä itsetunto, joka artikkelin mukaan "avartaa". 7."yllättävä lähde", esim. kantansa muuttanut asiantuntija tai julkisuuden henkilö, vaikuttaa voimakkaasti.

Siinäs kuulitte. Mielipiteellänne ei ole mitään tekemistä harkintakyvyn ja itsenäisen ajattelun kanssa. Nuivuutenne johtuu vain huonoista geeneistä, laumasieluisuudesta, somesta, keskustelun puutteesta, kehnosta itsetunnosta ja vääristä esikuvista.
Miten sitten suvaitsevaisuus sijoittuu tähän juttuun, ei minulle ihan selvinnyt. Avaruutta ja hyvää itsetuntoa ainakin heillä on enemmän, tottakai.

-koppelo

Castor kirjoitti...

Erkki Railo, tutkii kansanedustuslaitosta!

Suurin osa niistä poliiseista, joitten kanssa aikoinaan työskentelin, ovat jo eläkkeellä. Heidän joukossaan eivät mielipiteet nykyisestä menosta "jakaudu". Nykyistä kenttäväkeä en luonnollisestikaan tunne, mutta enpä oikein jaksaisi uskoa, että kukaan erityisesti kannattaisi epävarmuuden lisääntymistä ja ilmeistä työturvallisuuden huononemista.

Olen viimeaikoina lueskellut EU:n hajoamista ennustavia kirjoituksia. Suurimman osan sisältönä on ollut sellainen viesti, jota aika lämpimästi kannatan: terveen kansallisvaltion palaaminen, joka kuitenkin päässee tapahtumaan vasta ylilyöntien jälkeen. Jos sosiaalisesta konstruktiosta puhuvat pysähtyisivat hetkeksi ajattelemaan (ja mikäli heillä olisi siihen tarvittavia avuja), he ymmärtäisivät, että juuri kansallisvaltio on luonut kansalaisilleen kaikkein parhaat elinmahdollisuudet, muiden mukana näille relativisteille. Minä en jaksa millään ymmärtää sitä, että kansallisuusatteeseen pyritään liittämään jokin ääri-, nasse- tai vaskistileima. En sitten millään. Asun maassa, jonka kansalaisten isänmaallisuutta ja kansallismielisyyttä ei varmasti minkään muun maan kansa ylitä. Täällä ne katsotaan hyveiksi, Suomessa näemmä synneistä pahimmiksi. Jos paikallisille kertoo, miten Suomessa(kin) toimitaan, niin lievin reaktio on hämillinen naurahdus, paremmat ystävät sanovat suoraan että helvettiä päin olette menossa.

On se kummallista, että kiinalaiset rakastavat maataan, joka ei kuitenkaan tarjoa kansalaisilleen läheskään samanlaisia oloja kuin Suomi omilleen ja näemmä kaikille muillekin. Suomessa oman maan ja sen kansalaisten halveksunta on intellektuelleina itseään pitävien lempiharrastus ja kansanhuvi. Hehän ovat Suomeen ja Suomelle aivan liian hyviä omasta mielestään. Kummallista on kuitenkin se, että näille intellektuelleille ei ole minkäänlaista kysyntää hieman isommissa ympyröissä. Valitettava totuus on se, että he eivät kelpaa muualle kuin Suomeen, jossa kykenevät toteuttamaan sen paradoksin, että he tottavie ovat profeettoja omalla maallaan! Käsittämätöntä.

Anonyymi kirjoitti...

Taas tuhtia tekstiä Ykältä. Itse kiinnitin huomiota median otsikoihin Itsenäisyyspäivän jälkeen. iltalehti mm. kirjoitti "rähinöistä." Kun Jyväskylässä oli loppukesällä rauhallisen mielenosoituksen jälkeen muutaman taparikollisen keskinäinen tappelunnujakka, kyseessä oli "mellakka", jota puitiin mediassa päiväkaupalla. Silloinkin syyttävä sormi osoitti vaaralliseen äärioikeistoon. Naurattaisi, jos ei itkettäisi.

Ennen Itsenäisyyspäivän linnanjuhlia haastateltiin presidenttiä, joka totesi, että maahantulijoiden on omaksuttavaa maan tavat. Jonkun ajan päästä saatiin nähdä suorassa televisiolähetyksessä, kuinka Iranin suurlähettiläs ei suostunut kättelemään illan emäntää. Television juontajat eivät olleet huomaavinaankaan. Kun eliittiin kuuluva vieras käyttäytyy näin ja presidenttikään ei ulostuloissaan lyö kunnolla nyrkkiä pöytään, vielä vähemmän arvovaltaa löytyy yli-innokkailta kukkahatuilta, jotka luulevat lastenlaulujen ja leikin avulla tekevänsä muslimeista länsimaisia ihmisiä.

Ja mistä ihmeestä näitä professoreita, dosentteja ja tutkijoita löytyy aina vaan sillä ainoalla ja oikealla tavalla selittämään asioita ja ilmiöitä tässä valtakunnassa? Onko viran hakupapereissa oltava mukana jäsenkirja, kuten 60- ja 70-luvulla? Tällaisena ajatusrikollisena ihmetyttää myös ne lukemattomat instanssit ja tutkimuslaitokset, joissa tämä porukka majailee, nostaa isoa palkkaa ja tekee konkreettisesti... siis mitä? Vaatimaton veikkaukseni on, että vaikka puolet viroista lakkautettaisiin, sen vaikutus tähän yhteiskuntaan olisi yhtä kuin itikan pissa Itämeressä.

Rouva AnoAnonyymi kirjoitti...

Mahtaako "Aku Valtti" saada Amerikoissa suuntaa vähän käännettyä?Pankkiirit voinevat silti järjestää "komplikaatioita",vaikka onkin SS:n vartioinnissa.(siis Secret Servicen)

Unknown kirjoitti...

Itse kiteyttäisin näin:

Anarkistit itkevät sitä että heidän "vapaata liikkumisoikeuttaan rajoitettiin" poliisin toimesta niin etteivät he voineet rajoittaa mielivaltaisesti soihtukulkueen liikkumisoikeutta.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli mieleeni tuosta yhdestä selli/tuomiojutusta, olisiko ollut puolalainen selli, jossa myös kolme vankia juttelivat tuomioista ja niiden syistä.
Ensimmäinen sanoi saaneensa 10v siitä, kun huusi hyvä Gomulka, toinen siihen että hän sai 15v kun huusi alas Gomulka. No se kolmas ei virka mitään ja sellitoverit kärttämään, että sano nyt paljonko sinä sait kakkua? 30v tämä viimein virkkaa, ja toiset, että mitä sä oikein teit, tapoitko jonkun? Hetki jos toinenkin menee hiljaa, vimein hän vastaa sellitovereilleen, ei kun minä olen Gomulka.
Elämme ihmeellisiä aikoja arvelee Huru-ukko.
"Ei mulla muuta":)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Vrkalle, Koppelolle, Castorille, Rouva Anolle, Ano2:lle, Ikirikko Blogille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne. Täytyy näin alkuun todeta, että Suomenmaa-lehti meni mukaan härkkimiseen ja löytää Mörköjä muualtakin kuin mellakkapoliisin välineistöstä:

http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/23/60658/526ab26e36&t=Isanmaallisuudella_elamointi_ei_kuulu_suomalaisuuteen

Ano1: Tuo vitsi oli kyllä harvinaisen kuvaava nykypäiväämme ajatellen.

Vrka: Tuon tiivistyksen mukaanhan se touhu meni. Näitten tyyppien pitäis ihan oikeesti antaa leikkiä partisaania ilman vastarintaa, ja jos niin ei käykään, niin niille tulee henkinen pipi. Jotkut oikeat sissit sanotaanko vaikka aikanaan Vietnamissa olis nauraneet ittensä tärviölle, kun olisivat kuulleet noista. Minä veikkaan muuten, että se mainitsemasi lukema on siis vähintään 80%, todennäköisesti enemmän.

Koppelo: No toihan se vasta mainio oli. Kai siitä voi tehdä sen lopputuleman, että esmes Ykän mielipiteillä ei ole merkitystä, koska isä-Perskeleellä lorahti kusta sekaan jätkää väsätessä. Ehkä se vielä hätäilikin touhutessaan ja kaikkihan tietävät, mitä siitä seuraa…

Castor: Kyllähän esmes eurooppalainen hyvinvointi on saatu aikaiseksi ihan näitten kansallisvaltioitten aikana ja toimesta. Kansallisvaltiot ovat osanneet olla yhteistyössä muitten valtioitten kanssa mutta samalla ovat pystyneet olemaan sopivalla tavalla itsekkäitä. Kansojen Euroopassa ei tällaista kansainvaellusta olisi koskaan sallittu. Jo Etelä-Euroopan maat olisivat tyssänneet sen vaikka väkivalloin, sillä siinä tilanteessa ne olisivat tietäneet, että ne eivät voi dumpata tulijoita rajansa pohjoispuolelle. Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että terveisiin kansallisvaltioihin ei enää voida palata pelkän politiikan keinoin. Joitain näitä ylilyöntejä varmasti tapahtuu. Kynnys siihen on ylitetty. Kansallisuusaatteen jatkuvaan demonisointiin varmaan liittyy demonisoijien huoli omasta urastaan, sillä sehän rakentuu nimenomaan monikultturismiin ja sinisilmäiseen rajat auki-ajatteluun. Tuo Kiina-vertauksesi oli hyvä, ja siihen nähden suomalaisten tulisi olla valtavan ylpeitä siitä, minkälainen maa me ollaan saatu aikaiseksi vähistä raaka-ainevaroista ja ankarasta pohjoisesta sijainnista huolimatta.

Rouva Ano: Näen mielessäni sellaisen suorastaan ihanan tilanteen, että presidenttimme Niinistö olisi – huomattuaan, että Iranin suurlähettiläs ei suostu kättelemään hänen vaimoaan – ottanut häiskää niskaperseestä kiinni, kantanut tyypin ulko-ovelle, heittänyt katuun ja todennut, että meillä täällä Suomessa osataan sentään käyttäytyä. Mitä tulee noihin mainitsemiisi ylikoulutettuihin, niin varsinkin yhteiskuntataiteitten alueella ei eroa huomattaisi, vaikka 90% viroista lakkautettaisiin. Me ollaan vissiin suurinpiirtein samaa ikäpolvea, ja meidän nuoruuden aikanamme maassa vaan keksittiin sellainen idea, että mitä useampi ihminen on yliopistokoulutettu, sen suurempi autuus siitä tulee. Unohdettiin vaan se, että jonkunhan sitä pitää ne varsinaiset työtkin tehdä.

Ano2: Minä en kovin tarkkaan seuraa Yhdysvaltojen tilannetta, mutta olen siinä käsityksessä, että Obaman kauden jälkeen siellä on kovasti kysyntää huomattavasti konservatiivisemmalle vaihtoehdolle. On jopa mahdollista, että Trump voittaa vaalit.

Ikirikko Blog: Erittäin hyvin määritelty tuokin.

Huru-ukko: Joo, minäkin muistan tuon vitsin. Oikeastaan silloisissa kansandemokratioissa suusta suuhun etenevä huumori oli ainoa mahdollinen vastarinnan muoto. Radio Jerevanhan on legenda, ja googlaamalla niitä vitsejä löytyy vieläkin viljalti.

Lakeudenmies kirjoitti...

Tervehdys Ykälle, mainiota tekstiä taasen.

Mielestäni on kuitenkin hieman surkuhupaisaa se että meille pyritän pakkosyöttämään täysin utopistista kuvaa todellisuudesta ja julkisesti loukkaannutaan siitä että kyseistä utopiaa ei hyväksytä ja niellä karvoineen.

Demokratian ajatus on aikainaan perustunut keskusteluun, omien näkökulmiensa perusteluun faktoihin ja tätä kautta parhaan mahdollisen, tai kulloisella hetkellä valitun toimintamallin totauttamiseen.

Nykyinen jäärjestelmä on kaukana siitä ja kauemmaksi vielä mennään, jo nyt on valjastettu lait tukemaan ihmisten ajattelun määrittelyä, mielenkiinnolla odotan mitä on seuraavaksi tiedossa.

Täytyy vissiin kaivaa se säkkikangan ja tuhkasäkki esiin ja valmistautua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lakeudenmiehelle. Kyseisen utopian mukaan meitä vaaditaan elämään. Nykyisin demokratiaksi sanottu asia ei pohjaudu keskusteluun, vaan saneluun ja käskyihin. Muistapas myös se, että katumusharjoituksissa ei säkki ja tuhka riitä, vaan ihokaskin täytyy repiä ensimmäiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

"Niklas Herlin paljasti asenteensa isänmaallisista suomalaisista: Roskajoukkoa

Helsingin keskustassa oli eilen itsenäisyyspäivänä lukuisten kansalaisjärjestöjen kuten Suomen Sisunkin organisoima kulkue, jonka päämäärä oli mennä soihtukulkueena Hietaniemen hautausmaalle. Tuonne ottivat osaa myös monet erityisesti Perussuomalaisten kansanedustajat mm. Sebastian Tynkkynen ja Olli Immonen.

Nyt Kone -yhtiön perintömiljoonilla rikastunut Niklas Herlin avasi itsenäisyyspäivän iltana baari-illan jälkeen hieman sanallista arkkuaan ja kertoi suoraan sen, että mitä mieltä hän on isänmaallisista suomalaisista, jotka haluavat marssia tämän suomalaisuuden puolesta...

Mutta jos menet vaikka tuonne Herlininkin omistaman uusisuomi-foorumille ja bloggaat, että "maahanmuuttajat ovat roskajoukkoa", niin teksti lähtee samantien pois moderaattorin toimesta. Siihen ei kenelläkään suomalaisella ole oikeutta käyttää sananvapauttaan, koska se on elitistien mukaan "rasismia"...",

Koko artikkeli: http://nwohavaintojapromo.blogspot.fi/2015/12/niklas-herlin-paljasti-asenteensa.html

Anonyymi kirjoitti...

Näin Suomen kansan verorahoilla toimiva Yle, jonka rikolliset vallanpitäjämme ovat kaapanneet propaganda-koneekseen SUOMEN KANSAA VASTAAN:

”YLEN KÄYTTÄMÄT ASIANTUNTIJAT, NUO PÄIVYSTÄVÄT DESANTIT
Viime vuoden tapaan punavihrertävälle Yleisradiolle ottaa koville isänmaallinen 612-soihtukulkue. Koska yleläisten harmiksi osallistujamäärältään (ilta-Sanomien mukaan noin 600 osallistujaa) yli kaksinkertaiseksi paisunut tapahtuma sujui omalta puolelta rauhallisesti, toimittajen on pitänyt löytää joku sopiva muttei pätevä asiantuntija kaivaamaan soihtukulkueesta jotain negatiivista. Samalla se yrittää ymmärtää loputtomasti punaisten anarkofasistien katuhuliganismia ja kauhistella sitä kuinka poliisi on käyttänyt paineilma-asetta herttaisia apurahakapinallisia vastaan.

Tämän vuoden aikana Yle on kertonut moneen kertaan Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railon suulla, että äärioikeisto sitä ja äärioikeisto tätä, kieltäähän se mystinen kabaali vähintään pitäisi. Yle Watchin toimitukselle ei äkkiseltään tule mieleen niin vastenmielistä hallitsevan nomenklatruuran lipojaa kuin Erkka Railo. Asian voi tarkistaa Ylen verkkosivujen uutisesta ”Tutkija: Äärioikeisto yrittää kääntää itsenäisyyteen liittyvän isänmaallisuuden nationalismiksi”. Hän on juuri sellainen omahyväisesti partaansa myhäilevä yliopistopyrkyri, jonka ”asiantuntemusta” valtamediat haluavat kuulla…”,

Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2015/12/ylen-kayttamat-asiantuntijat-nuo.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Herlinin kohdalla voi muistuttaa, että mikäli aikoo kirjoittaa julkaistavaa tekstiä, se kannattaa kirjoittaa selvinpäin. Kone Oy:n yhtenä perillisenä hänen ei tietysti tarvitse olla kovin huolissaan elannostaan, niin kuin meidän muiden.

Ano2: Kiitos linkistä.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Castor kirjoitti...

Thabeet al-Aswad, irakilainen universaali matkailija HS:ssa (Mediaseuranta): ”Palvelu täällä ei ole sitä, mitä me odotimme." Olikohan päässyt toimittelijalta vahingossa mukaan? Vai tiputellaanko näitä herkkupaloja aina sopivasti tekstiin niin että kuva alkaa sokeammallekin kirkastua? En valitettavasti usko toimittelijoiden olevan näin älykkäitä, on pakko olla kyse vahingosta!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Nuo kuvaavat hyvin ihmisten tympiintymistä tilanteeseen.

Castor: Vahinko varmaan. Mutta kuvaa suomalaista nöyrtymisen tasoa osuvasti. Minä olen muuten melko vanhanaikainen ihminen, ja miellän, että jos käytetään termiä ”palvelu”, niin silloin on kyse maksavasta asiakkaasta.