maanantai 16. toukokuuta 2016

YHTEISKUNTAJÄTTEENÄ LOPPUSIJOITETUT

Radanvarsikaupungin sosiaalitoimisto, joskus tulevaisuudessa


Radanvarsikaupungin sosiaalitoimiston eräässä toimistohuoneessa istui suomalainen aviopari. He olivat Veikko ja Vilma Värniö. Molemmat iältään 56-vuotiaita. Kahden,  jo kotoa maailmalle lähteneen lapsen vanhemmat. He tiesivät olleensa elämässään ehjän edessä monta kertaa, mutta näin tukalassa paikassa he eivät olleet vielä koskaan olleet. Vaikeinta heistä oli hyväksyä se tosiasia, että he olivat täysin avuttomia sen nöyryytyksen ja ihmisarvon riistämisen edessä minkä he tiesivät olevan tulossa. He olivat olleet molemmat työttömiä viimeiset kaksi vuotta. Peruspäivärahalla. Mitään liiton rahoja ei maassa ollut enää aikoihin ja elämä oli ollut melkoista kituuttamista. Kaksi vuotta oli se raja, milloin yhteiskunnan piti puuttua peliin ja sehän puuttui. Ankarimman jälkeen. Asuivathan Värniöt kuitenkin maksamassaan omakotitalossa ja omakotitaloasumista saattoi pitää huomattavan törkeänä ylikuluttamisena. Vaikka he pääosin elivätkin takapihallaan viljelemillä perunoilla ja vähillä säästöillään. Veikolla oli lisäksi salametsästysporukka joka kaatoi yhden hirvenvasan kerran syksyssä. Siitä sai neljän miehen porukka pakkaseen soppalihoja hyväksi aikaa.

Heidän edessään toimistopöytänsä takana istui virallista hymyä hymyillen Leilalyytiä Jolkkonen. Hän oli 29-vuotias Helsingin yliopistosta valmistunut sosiaaliterminaattorismin maisteri joka oli valmistunut vuotta aikaisemmin ja saanut heti valmistuttuaan vakituisen viran Radanvarsikaupungin sosiaalitoimiston aikuisväestön holhouksenalaiseksi julistamistoimistosta jota kansan keskuudessa myös roskaprässiksi kutsuttiin. Hän teki työtään sillä suurella innolla ja sekä oppiarvon että virka-aseman suomalla itseluottamuksella minkä nuori virallinen ja akateemisen koulutuksen saanut nainen vain saattoi tehdä. Ja miksei tekisi, sillä olihan hän suomalaisen nomenklaturan edustaja turvallisessa virassa, turvallisessa nykyisyydessä ja turvallisessa tulevaisuudessa. Järjestelmän osana ja sen uskollisena palvelijana. Jolkkonen katsoi tietokoneensa näyttöä, otti sitten kasvoilleen virkahymyn ja yliopistossa opetetun noin viidentoista asteen etukenon, jolla viestittiin asiakkaalle että hänestä todellakin välitettiin ja alkoi puhua Veikolle ja Vilmalle edelleenkin sydämellisesti hymyillen.

- Niin, käydäänpä läpi tätä teidän tilannettanne yksi kerrallaan. Sinä Veikko olet siis ollut viimeiset kaksi vuotta työttömänä. Olet ollut ammattimainen rekkakuski sitä ennen?

- No niinhän minä olin. Kolmekymmentä vuotta minä rekkaa ajoin. Kunnes ne latvialaiset ja liettualaiset firmat veivät koko pulaakin kontilleen. Firman omistaja totesi että ei mahda jätkät mitään. Ei näillä taksoilla. Pankrotti tuli että pätkähti. Rekatkin menee myyntiin. Noutohinnalla. Jos ne jollekin kelpaa. Silloinhan minä tiesin, että rekkakuskin hommat on lopun ikää lepo. Yritin minä sitten taksikuskin hommia mutta siihenkin tuli sitten se uusi määräys, että uudella taksikuskilla tulisi olla nelivuotinen AMK-taksikoulutus, johon littyi varsinaisen työn lisäksi totaalisyrjimätöntä asiakaspalvelua, valmistavaa työtä yliopistolliseen liikennetutkimuskoulutukseen, etnosensitiivisen työotteen perus- ja jatkolässyttävä kurssi, yhteiskunnallista tieliikenneasenteellista voimavaltauttavaa yleisbullshittia sekä taksiliikenteeseen liittyvää psykologista opettajapalkkaamiseen keskittyvää joutohöpöä. Sanoisinko että on yleensäkin harvinaisen perseestä, että tässä maassa mukulat opettavat vanhempiaan naimaan.

Sosiaaliterminaattori Jolkkonen katsoi Veikko Värniötä hieman huolissaan ja totesi:

- Vaistoan teistä jotenkin sen, että näette nämä ajanmukaiset koulutusvaatimukset jollain tavoin negatiivisena asiana. Kyllähän teidänkin täytyy ymmärtää, että yhteiskunnallinen psykologinen opettajapalkkaamiseen keskittyvä joutohöpö on yhteiskuntamme toiminnan kannalta erittäin tärkeää. Sillä sen ansiosta saadaan palkattua akateemisia ihmisiä pois kortistosta. Yhteiskunnan inhimillinen tila mitataan sillä mittarilla kuinka hyvin se kohtelee akateemisesti koulutettua väestönosaansa. Minä tiedän tämän, sillä minulle opetettiin se yliopistossa. Teillä ei ole sitä osaamista mitä minulla, joten ette ole virallisesti päteviä arvostelemaan eri ammattiin liittyviä pätevyysvaatimuksia. Ette kai te halua Suomesta jotain Pol Potin Kambodzhaa, jossa akateemiset ihmiset teloitettiin? Mutta jatketaan asiassa. Teillä siis ei ole mitään muuta ammatillista koulutusta kuin ammattiajokortti?

- No ei ole niin. Ja jotta voisin jatkaa rekkakuskin hommia, mikäli joku suomalainen firma vielä sattumoisin on vielä pystyssä mitä kyllä epäilen niin minun tulisi käydä kolmen vuoden mittainen täydennyskoulutus. Kun tässä työttömyyteni aikana tuli siitäkin se määräys. Jos minä menisin siihen koulutukseen, jossa minua opettaa opettajat jotka tietävät hommistani vähemmän kuin mitä minä olen ehtinyt unohtaa, niin valmistuttuani olisin 59-vuotias, Kuka minut enää silloin palkkaisi? Jos olisi edes joku, joka suomalaisia yleensäkään palkkaa?

Sosiaaliterminaattori Jolkkonen haukotteli hieman, hymyili sen jälkeen oikein kaunista virkahymyään ja totesi:

- Niin. Ei teitä kukaan palkkaa. Se on totta. Te olette hyödytön. Mutta käydäänpä läpi Vilman tilanne. Te olette siis koulutason lähikasvattaja joka on koulutettu joskus vuonna maunokoivisto ja teidät on irtisanottu työstänne Radanvarsikaupungin lastensuojelulaitoksesta koska ette ole vallitsevien kriteerien mukaan enää pätevä, eivätkä kunnat hyväksy kilpailutuksessaan sitä, että laitoksissa on palkkaamisensa jälkeen epäpäteväksi jälkikäteen määriteltyjä työntekijöitä vaikka heidät on joskus aikanaan pätevänä työhön palkattukin.

- No näinhän siinä kävi. Vaikka melkein kolmekymmentä vuotta vakituisessa toimessa olinkin. Ei ensimmäistäkään huomautusta eikä varoitusta. Nykyisin kun ei riitä näihin hommiin edes se sosionomi AMK-koulutus vaan pitää olla yliopistokoulutettu sosiopaattimaisteri. Se koulutus kestää tommosen seitsemän vuotta ja en kai minä tässä iässä enää siihen lähde. Ja vaikka se ei tietysti arvon sosiaalieksterminaattoria kiinnosta, niin tuon pätevyysvaatimuksen myötä näistä hommista on käytännössä karkoitettu kaikki miehet ja korvattu yliopistotypyköillä, mikä saa aikaan sen, että itse työ on jo pelkkää anarkiaa.

Sosiaaliterminaattori hymyili mikäli mahdollista vielä sydämellisemmin  ja totesi:

- Olette täysin oikeassa. Ei se minua kiinnostakaan. Paperilla teidän alallanne menee kaikki hyvin. Se riittää minulle ja silloin sen pitäisi riittää teillekin. Satun nimittäin tuntemaan laitoksenne johtajan, hän on oikein miellyttävä nainen ja hän on painottanut minulle sitä, mistä olen itsekin täysin samaa mieltä eli ei ole olennaista se, että menevätkö asiat päin vittua. Olennaista on se, että ne menevät päin vittua virallisen ohjeistuksen mukaisesti. Mutta joka tapauksessa on selvää, että teistä kahdesta ei ole enää mitään hyötyä yhteiskunnalle.

- Eli me olemme vain jonkunlaista yhteiskunnallista ongelmajätettä.

- Nimenomaan sitä. Täysin tarpeetonta. Joten valtuuksieni perusteella minun on tehtävä teitä koskeva päätös.

- Ja mikäs se on?

Sosiaaliterminaattori Leilalyytiä Jolkkonen naputteli hetken aikaa tietokonettaan, painoi sitten enteriä, aukaisi sitten työpöytänsä laatikon, otti sieltä esille Glockin ysimillisen pistoolin, veti liikkuvat taakse, asetti pistoolin eteensä työpöydälle ja totesi, edelleen sydämellisesti hymyillen:

- Tätä pistoolia ei teidän tule mieltää minkäänlaisena uhkana, vaan se on puhdas varotoimi. Olemme nimittäin huomanneet, että monet asiakkaamme ovat jostain syystä suhtautuneet päätöksiimme jopa aggressiivisesti. Ja se päätös, johon minä olen kohdaltanne pakotettu on se, että teidät asetetaan holhouksenalaiseksi sillä te olette yhteiskunnalle täysin turhia ja tuottamattomia yksilöitä enkä voi nähdä mahdollisena sitä, että teistä koskaan enää sellaisia tulisikaan.

- No mitä tämä sitten tarkoittaa?

- Sitä, että teidät siirretään välittömästi asumaan Radanvarsikaupungin sosiaalikuutioasuntoon. Teillä on siellä käytettävissänne kuuden neliön kuutioasunto jossa on kerrossänkypunkka teille molemmille, televisio joka näyttää kaikkia maksuttomia kanavia sekä wifi-yhteys, mikäli teillä on tietokone. Teille annetaan sosiaaliasuntokuutiokombinaatin toimesta puhtaat alusvaatteet kerran viikossa ja päällys- sekä petivaatteet kerran kuukaudessa. Ne vaihdetaan asuinkombinaatin rättivarastolla.

- Hä? Mutta meillähän on sekä alus- ja päällysvaatteita. Ja petivaatteita.

- No oikeastaan ei ole enää. Niin kuin ei ole myöskään asuntoanne eikä muutakaan omaisuuttanne. Omakotitalonne on siirretty päätökselläni Radanvarsikaupungin haltuun. Samoin kuin kaikki siellä sijaitseva irtain omaisuus sekä myös autonne. Hetken kuluttua soitan paikalle vartijat, joitten seurassa voitte käydä hakemassa takavarikoidusta asunnostanne itsellenne välttämättömät tarvikkeet, mutta muistutan, että tulevan kuutioasuntonne säilytystila on vain noin puolitoista kuutiometriä, joten kannattaa ottaa mukaan vain välttämätön. Mutta ei teillä siellä ole hätää, sillä teillehän tarjotaan viihtyisien asuintilojen ja tarpeellisten vaatteitten lisäksi aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala asuinkombinaation ruokalassa. Ruokalassa teillä on myös luettavananne Radanvarsikaupungin Lehti sekä Helsingin Sanomat.

- Minä olen kyllä kuullut paljon juttua niitten asuinkombinaattien ruokatarjonnasta eikä yksikään juttu ole positiivinen.

- Kas tässä vaiheessa minä siteeraan Tuntematonta Sotilasta sillä olenhan minäkin sen lukenut. Eli ruoka on ehtottomasti kaikki vaatimukset täyttävää. Jos valitatte siitä, teidän eteenne lyödään sellainen rätinki jolla perustellaan että teillä ei voi olla nälkä. Ja syöminenhän ei ole velvollisuus. Jos ruoka ei maistu, niin sen voi jättää syömättä. Lisäksi saattehan te kunnalta elatuksenne ja asumisenne lisäksi viidenkymmenen euron kuukausittaisen käyttörahan, jolla te voitte hankkia haluamaanne muonaa. Kuutioasunnossa on pieni jääkaappi, yhden pisteen keittolevy, kahvinkeitin ja mikroaaltouuni. Ei teillä pitäisi olla mitään valittamista.

- Mutta entäs meidän omakotitalomme? Ettehän te sitä noin vain voi meiltä viedä. Me ollaan se kuitenkin itse maksettu ja rakennettu.

- Totta kai voimme ja ilman muuta viemme. Meillä on siihen valtuudet. Omakotitalonne takavarikoidaan maksuksi loppuiän elatuksestanne. Mutta ei se omakotitalo hukkaan mene. Siihen sijoitetaan maahanmuuttajaperhe, jolle on ilman muuta  käyttöä myös jättämällenne irtaimelle omaisuudelle. He ovat somaleja, jotka ovat saapuneet Marokon kautta Suomeen turvaan paetessaan Syyriassa käytävää sotaa, joten tuon kauhujen tien kuljettuaan he ansaitsevat jotain parempaa. Katselin sopivia ehdokkaita tiedostoistani ja varasin asuntonne heille saman tien, itse asiassa jo ennen tätä tapaamistamme sillä sen lopputulos oli jo etukäteen täysin selvä. He muuttavat siihen heti kun vain olette käyneet hakemassa henkilökohtaisen omaisuutenne siihen puolentoista kuution säilytystilaan. Ja niin joo, pankkitilillänne teidän on turha käydä. Minä olen siirtänyt sen kunnan tilille maksuksi kuutioelatuksestanne. Minulla on siihenkin valtuudet.

- Mitä ihmeellistä siinä somaliperheessä on että te ryöstätte talomme ja omaisuutemme niille? Me ollaan kuitenkin tehty yhteiskunnan hyväksi töitä kymmeniä vuosia ja ne ovat olleet elättejä siitä päivästä alkaen, kun ne ovat tänne tulleet.

- Te ette ymmärrä suurempaa kuvaa. Se somaliperhe edustaa tulevaisuutta ja samalla se on velvollisuus. Sen sijaan te edustatte menneisyyttä ja te olette rasite. Pelkkä hyödytön kulu jolla ei ole edes humanistista merkitystä. Ei teitä voi käyttää tiedostavan ihmisen sosiaalisen egon pönkittämiseen. Teidän täytyy ymmärtää, että yhteiskunnan täytyy sekä satsata tulevaisuuteen että hoitaa velvollisuutemme. Teillä ne asiat saattavat mennä ehkä sekaisin ja aiheuttaa hämmennystä, mutta teillä ei olekaan asian vaatimaa akateemista koulutusta.

- Mutta yhtä kaikki, mikäli ette ole tyytyväinen päätökseeni te voitte toki kääntyä Valtiollisen eutanasiaviraston puoleen joka lopettaa kärsimyksenne nopeasti ja kivuttomasti. Teillehän myönnettäisiin siitä postuumisti Valtiollinen Uhrautumismitalikin. Joka tapauksessa se on teillä edessänne mikäli satutte sairastumaan syöpään, sillä ei holhouksenalaisille kalliita syöpähoitoja aleta kustantamaan. Olisitte tyytyväisiä. Ruotsissa kaltaisillenne yli 55-vuotiaille työelämästä syrjäytyneille kantaruotsalaisille tehdään valtion määräämä pakkoeutanasia ihan normaalina virastomenettelynä ilman valitusoikeutta. Me sentään sallimme teidän elää. Mukavassa kuutioasunnossa. Ja kun sitä Väinö Linnaa siteerasin tuossa aikaisemmin, niin siteeraan vielä kerran. Eli vastarinta ja kaikenlaiset mielenilmaukset ovat turhia. On viisainta alistua väistämättömään.

Muutamaa tuntia myöhemmin, kuutioasunnossa…

- Jaa, kumpikos meistä ottaa tuon yläpunkan?

- Ota sinä. Minä kun tuppaan pyörimään unissani. Putoan vielä lattialle.

Veikko ja Vilma aukaisivat kuutioasunnon seinällä olevan pienen television. Televisiokuvan alareunassa kulki niitten kansalaisten lista, joille oltiin kuluvan viikon aikana myönnetty Valtiollinen Uhrautumismitali. Yleisradion uutislähetyksessä vasemmistokokoomuslainen valtionvarainministeri valitti sitä, että suomalaiset varastavat yhteiskunnalta, koska he eivät tee työtä 68-vuotiaaksi mikä nykyisin oli eläkkeen rajana. Valtionvarainministeri piti tätä kestävän kehityksen kannalta täysin kestämättömänä. Sen jälkeen haastateltiin viherkeskustademareitten opetusministeriä joka totesi, että on hämmästyttävää, että suorittavalla taholla on vakituisissa töissä vieläkin aivan liikaa alikoulutettuja ihmisiä. Tilanne tulisi saada säällisen akateemiselle tolalle mahdollisimman pian sillä se oli kestävän kehityksen kannalta täysin kestämätöntä…

Vilma sulki television ja istui Veikon viereen alapunkalle.

- Mitä me Veikko nyt tehdään?

Veikko antoi suukon vaimolleen, kapusi yläpunkkaan ja vastasi:

- Kai me vaan ollaan näissä punkissamme mahdollisimman hiljaa ja liikkumatta ja opetellaan olemaan vainajia. Kas kun mehän ei olla enää mitään.

- Niin… kai se viisainta on. Hyvää yötä rakas.

- Hyvää yötä kulta. 

Veikko sammutti kuutioasunnon valot ja asuntoon laskeutui hiljaisuus.


19 kommenttia:

Reijo Koiras kirjoitti...

Oivallinen kirjoitus. Maalaat tosin hieman masentavan kuvan, mutta kun tätä touhua katsoo, niin eipä se tulevaisuus niin ruusuiselta vaikuta. Minä olen tehnyt suorittavan tason hommia yksityisellä sektorilla eräässäkin puljussa. Eipä ne hommat ole aina muutenkaan mitään herkkua, mutta kun yhtälöön lisätään vielä todellisuudesta vieraantunut virastossa homehtunut virkakyösti, joka marssii paikalle niin kuin Jupiter konsanaan ja kertoo miten ne hommat kuuluu tehdä, niin raskas rynnäkkövitutus alkaa olla tosiasia. Ja se taitaa nykyisin olla homman nimi vähän alalla kuin alalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Reijo. Me elämme maassa, jossa jatkuvasti tavallisia suomalaisia ihmisiä putoaa työelämän ulkopuolelle. Osaksi siksi, että teollisuutemme romuttuu, osaksi järjettömien pätevyysvaatimusten vuoksi. Ja ennen kaikkea siksi, että näitä ihmisiä ei valtiovallallemme ole edes olemassa. Sen sijaan meidän kaikkien pitäisi osallistua talkoisiin, että turvapaikkahuilailevat, kieli- ja ammattitaidottomat arabijätkät pääsevät nopeutetussa aikataulussa työelämään oikealta ohi. Viimeisin ideahan oli, että koulutetaan näistä puolessa vuodessa koodareita. Entä suomalaiset ihmiset? Mihin he katosivat?

Becker kirjoitti...

Hyytävä lähitulevaisuudennäkymä. Ja tässä hulluuteen vajoavassa maailmassa täysin mahdollinen. Suomi on Euroopan byrokraattisimpia maita. Ja kuten tunnettua niin byrokratia on jarru kaikelle yrittämis ja kansalaistoiminnalle. Byrokraatit toteuttavat pilkuntarkasti kaikkia Brysselin mielipuolten virittämiä säädöksiä. Suomi polkee paikoillaan ja tulee polkemaan jatkossakin. Keinot talouden elvyttämiseksi ovat kyllä tiedossa, mutta silloin poliitikot ja virkamiehet joutuisivat tunnustamaan olleensa väärässä, mutta sitä ei kasvojensa menettämisen pelossa tehdä.
Kansaa työnnetään työttömyyskortistoon enenevästi, eikä uusia työpaikkoja synny kun ei kukaan näe järkeväksi perustaa yrityksiä maahan, Viroon kylläkin. Hallinto syyllistää työttömiä, muttei näe omassa toiminnassaan mitään virheitä.
Suomessa itseasiassa poliittiinen aateli pelaa omaa peliään kansalaisten hyvinvoinnista piittaamatta. Maahan tunkevien parasiittien tulevaisuus ja hyvinvointi on agendassa etusijalla ja arvostele tätä niin olet rasisti.
Tuhotun Saksan käsittämättömän nopea nousu tuhkasta oli suurelta osin silloisen valtionvarainministerin Helmut Schmidtin ansiota. Hän vähensi kaiken byrokratian minimiinsä, jotta terve elinkeinoelämä ja kilpailu saatiin nopeasti aikaiseksi.
Voittajavaltio Englanti, jossa sodanaaikainen valvonta ja byrokratia jäi voimaan oli suurissa taloudellisissa vaikeuksissa vuosikymmenet sodan jälkeen. Aivan niinkuin Suomikin sodan jälkeen. Toki sotakorvausteollisuus auttoi alkuun, mutta mieletön kontrolli ja byrokratia jäi systeemiin ja siitä me edellenkin saamme nauttia.
Mutta kun vaalit koittavat, niin liput vedetään salkoon ja nöyrä rahvas pukee paremmat päälleen ja mene suorittamaan tätä pyhää kansalaisvelvollisuuttan eli äänestämään jatkoon näitä valehtelevia egoisteja, joita myös sarkastisesti kansanedustajiksi kutsutaan.

Anonyymi kirjoitti...

Musta jotenkin tuntuu, että tuon tyylisissä tilanteissa aika moni talo syttyisi vahingossa tuleen siinä irtotavaroiden nouto-operaation yhteydessä.

Sen sijaan on vaikea uskoa, että Sosiaaliterminaattori Jolkkonen selviytyisi ysimillisestä Glockista ilman työtapaturmia. "Ase, jota et osaa käyttää, kuuluu vastustajallesi." Joku asiakas saisi siis Jolkkoselta nitojan jolla niitata päätösprosessi seuraavaan faasiin.

Anonyymi kirjoitti...

Hulluksi on tämä maailma mennyt ja taitaa vielä hullummaksi mennä. Tässä hiljan taisi Suomessa olla "sattumus" tuolla Kangasalan suunnalla, että lasten iltapäiväkerhossa harjoittelijana oli tällainen "herrasmies". Käsi sydämelle, veisitkö oman lapsesi tällaiseen kerhoon hoitoon? Minä en. Paikallinen seurakuntakin näyttää olevan mukana kuvioissa, onneksi erosin kirkosta ja olen siten kristitty omalla tavallani. Ei tuollaisessa järjestössä ole mitään järkeä enää olla, mikä ei pidä omiensa puolta. Huhhuh!! Ne Mäkisen mielipiteet olivatkin sitten meikäläiselle se viimeinen niitti.

Olen ymmärtänyt jotta suomalaisilta työntekijöiltä tuolla alalla vaaditaan sitä sun tätä todistusta, kuten esim. otetta rikosrekisteristä. Nyt yht'äkkiä säännöt muuttuvatkin sitten toisenlaisiksi kun kyseessä ovat "lähi-idän ihmeet". Tällainen toiminta on todella kaukana ns. reilusta meiningistä, joten suosittelen minimoimaan veronmaksun tälle "sirkukselle" kaikin mahdollisin keinoin. Hallinto ei enää piittaa laeista ja määräyksistä sekä asettaa toiset etuoikeutettuun asemaan, niin ei kait sitten minunkaan pidä noudattaa normeja?!

Tosiaan, mihin ovat unohtuneet ne kymmenet tuhannet työttömät (ja koulutetut) suomalaiset, jotka olisivat halukkaita tekemään edes jotain työtä. Hetkinen, onko heitä jopa yli 100.000 vai jopa enemmän? Muutenkin noista kaikenmaailman työturvallisuuskorteista ja hygieniapasseista tulee eittämättä mieleen armoton rahastus.

Eipä tässä enää lohduta mikään, vaikka Suomi voittaisikin "kiakon" MM-kultaa. Jotenkin tuntuu vapauttavalta, etten ole enää wanhassa kotimaassani näkemässä tätä peetä mitä saan lukea ns. vaihtoehtomedioista ja blogeista. Valtavirran meedian uutisiin en ole suhtautunut enää vuosiin vakavasti, ainoastaan säätiedot, urheilu-uutiset, TV-ohjelmat ja sarjakuvat ovat luettavaa tavaraa. Muu onkin mitäänsanomatonta höttöä, rumia sanoja en kehtaa käyttää.

- Soomepois Eestist -

P.S. viime Tampereen reissuni aikana näin sen "Eroa kirkosta!" auton pyörivän kaupungin liikenteessä, ja joka kerta kun näen kaverin ajelulla, ilmestyy naamalleni ironinen hymy....

Anonyymi kirjoitti...

No niinpä.

Mitähän tuohonkin taas sanos, fiktiota toki vaan dystopiat tuppaa toteutumaan.

Törmäsin sellaiseenkin kiintoisaan ilmiöön, että käytännössä kaikkiin kuskin duuneihin vaatimuksena on, ammattipätevyyskortin lisäksi, oltava repullinen muita kuponkeja. Kappale hintaan noin 300€. Ja jos nämä ovat päässeet vanhaksi, ne pitää uusia ennenkuin asiaa ohjaimiin. Vaan milläs rahalla uusit jos perusrahalla nökötät.
Juu, TE saattaa jopa auttaa asiassa kunhan saat firmalta kupongin, että työpaikka valmiina heti kun kuponki kourassa.

Omaa kitinää kyllä kun kupongit vanheni nyt keväällä 2016. Lusin direktiivit vuonna 2011. Hain niillä sitten ammattipätevyys kortin 2014 joka voimassa 2019 asti. Enpä tullut ajatelleeksi, että ne kupongit kuitenkin vanhenee.

Alkaa vähän tuntua siltä, että pitäköön tunkkinsa.

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Laskeskelin tuossa, että jos yksikön kilometrisuorite on 10'000km niin pelkästään direktiivipelleilyiden kustannus kilometrille on luokkaa 0,02€/km. Tässä huomioin toki senkin, että kuljettajalle pitää maksaa palkka siltä ajalta kun hän kuuntelee kakanjauhanta generaattoria. Kuljettahan ei myöskään kakkaa kuunnellessaan ole tuottavassa työssä, vaan pikemminkin päinvastoin.

Tekkööpi sillai, että direktiivien hinnalla, esittelemilläni reunaehdoilla, ostaisi tommosen viistoista litraa dieseliä. Taikka kunnon aterian kuskille.

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Anolle, Soomepoisille Eestist ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Totta puhut. Poliitikkojen toiminta on ymmärrettävää, sillä he ovat yksinkertaisesti politiikan ammattilaisia ja mieltävät olevansa vastuussaan vain omalle viiteryhmälleen eli toisille poliitikoille. He ovat vähän kuin NHL-ammattilaisia, jotka pelaavat eri joukkueissa mutta yhteistä liigaa yhteisillä säännöillä. Tervejärkinen virkakoneisto pystyisi tulppaamaan suurimman hulluuden tai ainakin viivästyttämään sitä mutta kun sen johtotehtäviin on palkattu ihmisiä joilla ei itsellään ole ajatuksia eikä mielipiteitä niin sekin toteuttaa kaikkein järjettömimmätkin määräykset Jumalan sanana kun sillä ei ole minkäänlaista kykyä asioitten kyseenalaistamiseen. Seuraavien vaalien kohdalla mulla onkin sitten suuremman luokan tenkkapoo. Joko meni Aku Ankan äänestämiseksi?

Ano: Tosi tilanteessa näin varmaan kävisikin. Kirjoitin aikanaan vähän sen tyyppisen tarinan:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2014/11/vanha-mies.html

Annoin tässä kirjoituksessa Jolkkoselle pistoolinkäsittelytaidon tekotaiteellisten vapauksien vuoksi, mutta tosimaailmassa on hyvin suuri mahdollisuus, että hän ladatessaan saattaisi lasauttaa itseään polveen.

Soomepois: Kangasalan tapaus on tuttu mullekin, ja hurjinta on se, että tällaisen toiminnan arvostelu on välittömästi rasismia ja kiihottamista kansanryhmää vastaan. Lähi-idän ihmeitten kohdalta vaatimukset näyttävät muuttuvan, niin todistuksen kuin varsinaisen osaamisenkin kohdalta sillä niin poliitikot kuin virkakunta ovat antaneet koko kansalle pyhän tehtävän työllistää mahdollisimman monta turvapaikkahuilailijaa. Niin että ne menevät kantasuomalaisista oikealta ohi. Tavalliset suomalaiset ovat kadonneet jonnekin. Heitä ei niin virka- kuin poliittiselle koneistolle ole olemassa.

KKi: Ja enitenhän tämä yliturvotettu pätevyysvaatimus kolahtaa yksityisiin ihmisiin ja pieniin firmoihin. Jotkut suurfirmat kyllä noista selviävät, mutta pienemmillä se pistää harkitsemaan, että minkä kokoista urakkaa kannattaa ottaa vai kannattaako ollenkaan. Minulla omalla alallani on se tilanne, että hommien jatkuminen loputtomiin ei ole myöskään ensinkään varmaa ja jos ne loppuvat, niin päädyn myös tunkittomaan ratkaisuun ja rupean elämäntapaintiaaniksi.

ukkeli kirjoitti...

Tuossa tilanteessa kannattaisi harkita paria poliittista murhaa. Vankilassa kun palvelu pelaa ja vankien ihmisoikeuksista ollaan huolissaan ihan ulkomaillakin. Vankilan täysihoito on lisäksi ilmaista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ukkeli. Voi olla, että vankila voittaa myös monen vanhainkodin olot.

Juha kirjoitti...

Hassu virkailija - suostuu ilomielin käyttämään tuliasetta, kuvittelisin näiden kaikkien olevan vähintäänkin vakaumuksellisia hoplofoobikkoja ;)

Ev.Lut.Kirkon touhuja seuratessa, ei voi kuin tuumia, että olisikohan pian riittävästi kysyntää ns. vanhan ajan kirkkokunnan perustamiselle? Malli 60-80 luvun opeista, ilman julistavaa vaahtoa suunpielessä...

Anonyymi kirjoitti...

Niin suuri on viha suomalaisuutta,ja etenkin suomalaista heteromiestä,kohtaan näissä suvakkivaikuttajien piireissä,ettei tämäkään fiktio ainankaan kaikilta osin ole fiktiota tulevaisuudessa!Kyllä nykyisin oppositiossa oleva porukka siihen malliin terottelee kirveitään tulevaa vaalivoittoa varten,ja kokkeleista ja kepuleista löytyy sympatiaa Suomen tuhoajille yllin kyllin.Koskahan muuten alkaa käytännössä näiden "uussuomalaisten" sotaveteraanien ja terroristien värväys erilaisiin asetta kantaviin viranomaistoimijoihin?Esim. poliitikkojen ei kannata tällä menolla kauaa luottaa kantasuomalaisiin henkivartijoihin ja turvamiehiin,joten kaulankatkojiahan voisi palkata "trampoliinitöihin" euron tuntipalkalla,bonuksena lupa ampua rasisteiksi epäiltyjä jo pelkän oletetun turvallisuusuhan varjolla.Ja elon ehtoopuolella olevat naisministerit voisivat eräitä palveluksia vastaan nostaa palkan vaikka tuplaksi-winwin-tilanne kaikille muille,paitsi tietty suomalaisille elämäntapaansa puolustaville impivaaralaisille,mutta paskat niistä(meistä).
T:Vesku

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

YlenAnnon Sanna kirjoitti jatko-osaa...

Sille ajalle kun Radanvarsikaupungin Sosiaalitoimisto räknää kuutiomajoituksenkin liian kalliiksi "rikastuneelle(tm)" yhteiskunnalle.

http://yle.fi/uutiset/sanna_ukkola_laakkeeksi_kuolemaa/8883377

acc kirjoitti...


Hetkinen. Tuohan on melkein jo toteutunut. Eikös jo tällä hetkellä kunnalliseen laitoshoitoon vanhuuden takia joutuvalta viedä lähes kaikki tulot. Olenko oikeassa? Siis vaikka tulot eli useimmiten eläke olisi kuinka suuri tahansa, kaikki viedään pientä kaikille tasasuuruista taskurahaa lukuunottamatta. Ehkä yhteiskunta vie omaisuudenkin eli pistää asunnon lihoiksi.

Ykän kirjoituksessa edellä kuvaamaani on vain varhaistettu. Kirjoituksen maailmassa ei odoteta vanhan ihmisen joutumista vuodepotilaaksi vaan lähes kaikki viedään hyväkuntoisilta vanhoilta. Tuo maailma voi toteutua.

acc kirjoitti...


Anonyymi kirjoitti May 17, 2016 at 8:14 PM "Koskahan muuten alkaa käytännössä näiden "uussuomalaisten" sotaveteraanien ja terroristien värväys erilaisiin asetta kantaviin viranomaistoimijoihin?"


Todennäköisesti muutaman vuoden sisällä. Tulijoista usealla on "poliisi" tai "sotilastausta" taikka yleensä vain kokemusta väkivallan käytöstä. Ei heistä ole mihinkään muuhun. Eivät opi kieltä. Ei Suomessa tarvittua ammattia. Edustavat väestöä, jonka keskimääräinen ÄO on 85. Siis keskimääräinen. Nämähän ovat ihanteellisia nyrkkejä valtaväestöä vastaan. Eliittimme todennäköisesti erehtyy luulemaan, että pystyvät hallitsemaan uusia apureitansa. Tulijoilla ei ole mitään moraalisia esteitä käyttää väkivaltaa kantaväestöä kohtaan.

Katsokaapa tätä.
http://mvlehti.net/2016/05/17/royhkeaa-irakilainen-kertoo-miten-huijata-oleskelulupa-suomesta-video/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juhalle, Veskulle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja acc:lle & kiitos kommenteistanne.

Juha: Juu, toi pyssy oli mukana vaan tekotaiteellisella vapaudellani. En oikein osaa sanoa varmaksi tuohon kirkkokysymykseen mitään, sillä en tiedä, kuinka paljon oikeasti uskonnollisia ihmisiä Suomessa on. Oikeastaan joku tunnustava kristitty olisi parempi vastaamaan.

Vesku: Pelottava tulevaisuudennäkymä. Kun ajatellaan, että nykyinen hallitus jo käytännössä toteuttaa vihervasemmistolaisen vapaata maahanmuuttopolitiikkaa eikä suostu pienentämään turvonnutta julkishallintoa ollenkaan. Ja jos seuraava hallitus on punavihreä ja se tuumii, että nyt otetaan aimo harppaus vasemmalle ja vielä avoimempien rajojen suuntaan. Mitähän helvettiä siitäkin tulee?

VNV: Tuo eutanasia on niin suuri kysymys, että en osaa muodostaa siitä lukkovarmaa mielipidettä. Se on ainakin varmaa, että ei sitä saa käyttää eläkepommin purkamisessa.

acc:

Viesti1: Olet oikeassa. En nyt muista lukuja, mutta kyllä laitoshoitoon joutuneella vanhuksella jää eläkkeestä käyttöön vain suolarahat.

Viesti2: Tuo on hyvinkin mahdollista. Ei siitä ole kuin pari vuotta, kun hallinnolla oli joku projekti jossa halutettiin kouluttaa mamuja julkishallinnon johtotehtäviin. Se projekti meni vissiin reisille, kun ei siitä ole sittemmin mitään kuulunut. Mutta ideana oli siis pomomiesten hankkiminen etnisen profiloinnin perusteella. Kysehän oli siis aseettomista organisaatioista, mutta hyvällä tiellä ollaan.

Anonyymi kirjoitti...

Toistetaan tämä kertaalleen. P.A. Luty, Expedient homemade firearms.
Loput netin ihmemaasta.
Yrittäkää pärjätä.
Terveisin Syrjänperäläiset

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys syrjänperäläisille. Viesti otettu vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Syrjänperäläisillä ihan kiintoisa linkki.

Linkistä tuli mieleeni,, että joskus vuonna kivi ja kives oli erään radanvarsikaupungin kansalaisopistolla sellainenkin kuin mustaruutiaseen valmistuskurssi.

Jäipä aikoinaan käymättä, koska jostain syystä olisi vaatinut kaikenmoisia lupia kurssille osallistuminen, eikä muistaakseni ollut kovin ilmainenkaan.

Tällainen löytyi vielä kuukkelilla. Vaan jostain syystä ko. kurssia ei enää ole.

"
Mustaruutiaseet 72,00 € | Jyväskylän kansalaisopisto
https://www.opistopalvelut.fi/jyvaskyla/course.php?t=10818
Valmistetaan ja korjataan vanhanaikaisia mustaruutiaseita. Edellytetään ... Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 16, kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle.
"

-KKi-