torstai 12. toukokuuta 2016

JOTAIN POSITIIVISTA ASERINTAMALTA

Nykyaikana tuntuu siltä, että miellyttäviä uutisia on niin vähän, että ne vähätkin tuppaavat hukkua suvaitsevaan vihreään kohinaan joten kun sellaiseen törmää, niin tuleehan sitä mainostaa tässäkin blogissa. Eli lainkuuliaisten ihmisten lailliset aseet näyttävät nyt saavan EU:ssa ainakin hetken lisää rauhoitusaikaa. Asian ilmoitti Jussi Halla-aho facebookissaan. Ole hyvä Jussi:

Nyt on pakko tiedottaa lyhyesti, koska tämä on niitä harvoja hetkiä, kun politiikassa on mukavaa.
Kansalaisvapauksien valiokunta LIBE äänesti juuri komission ampuma-asedirektiiviä koskevasta lausunnostaan. Komissio ja vasemmisto ottivat pataan niin että pölähti.

Nurin menivät...

a) puoliautomaattisten kiväärien (esitetyt kategoriat A6 ja A7) kielto.
b) lupien määräaikaisuudet.
c) pakolliset lääkärintarkastukset.
d) suurikapasiteettisten lippaiden rajoitukset.
e) aseiden etämyynnin täyskielto.
f) rajoitukset ampumatarvikkeiden ja lippaiden etäkauppaan.
e) sarjatuliaseiden täyskielto.

Vastuuvaliokuntana on sisämarkkinoista vastaava IMCO, joka äänestää mietinnöstään (ja suurelta osin samoista asioista) myöhemmin, mutta on vaikea kuvitella, että tilanne olisi sielläkään toinen.

Omalta osaltani kiitän Jussia, joka on ollut hyvin aktiivisena asian suhteen. Itse asiassa tämä kirjoitus oli tarkoitus kirjoittaa ikävämmällä otsikolla, mutta Jussin uutinen sai sen muuttumaan. Varsinainen kirjoitus koskee asiaa, josta sain tiedon sähköpostilla kahdestakin lähteestä (kiitos lähettäjille). Eli suomalaisten aseharrastajien järjestö Firearms United Finland käsitteli sitä asiantuntemusta, jolla näitä nyt toistaiseksi hylättäviä asedirektiiviesityksiä on hoidettu. Asiantuntemustaan on antanut EESC eli European Economic and Social Committee (suomeksi ETSK eli Euroopan talous- ja sosiaalikomitea) josta hieman myöhemmin hieman lisää. Mutta luetaanpa ensiksi otteita siitä, mitä tämä aseisiin sinänsä perehtymätön asiantuntijaryhmä on aseista esittänyt:

- Koska paitsi aseiden myös ampumatarvikkeiden jäljitettävyys on tärkeää, ETSK katsoo, että keskipitkällä tai pitkällä aikavälillä tulisi tutkia mahdollisuutta ohjata teollisuuden kehitystä siihen suuntaan, että ammukset varustetaan merkinnöin, joita ei voi poistaa ja jotka on sijoitettu sellaisen paikkaan, joka ei tuhoudu käytön yhteydessä. Mikäli se on teknisesti mahdollista, nämä tiedot ja muut aseita koskevat tiedot, joita lainvalvontaviranomaiset asettaisivat saataville yhteentoimiviin tietokantoihin, edistäisivät huomattavasti tutkimusten tehostamista. Näiden tietokantojen ei pidä koostua yksinomaan kansallisista rekistereistä, vaan niiden on oltava ennemminkin Euroopan laajuinen tietokanta, jota kunkin jäsenvaltion viranomaiset täydentäisivät ja johon niillä olisi pääsy.

Täytyy tähän väliin huomauttaa, että kysymys ”mikäli se on teknisesti mahdollista” on peräti aiheellinen ja ehkä ns. asiantuntijoitten olisi kannattanut miettiä sitä jo ennen kuin antavat asiantuntemustaan. Jos asiaa oikein puntaroi, niin erityisesti haulikon panosten kohdalla tämä menisi jo taiteen puolelle.

ETSK toteaa, että Eurooppa voisi tarkastella mahdollisuutta ottaa esimerkkiä Australian ja Yhdistyneen kuningaskunnan aseiden takaisinosto-ohjelmista ja pystyä näin poistamaan markkinoilta tuhansia aseita. Vaikka liikkeellä olevien aseiden määrän ja rikosten määrän välillä ei ole osoitettu olevan suoraa yhteyttä, on kuitenkin tilastollisesti todennäköistä, että tällöin rikoksia tehtäisiin vähemmän, onnettomuuksia sattuisi harvemmin ja aseita päätyisi vähemmän rikollisten käsiin.

Alleviivaus oma. Ase ei tee ihmisestä rikollista, mutta rikollinen ihminen etsii kyllä aseen oli se sallittua eli ei.

ETSK kannattaa laadukkaiden ja eurooppalaisia vähimmäisvaatimuksia vastaavien pakollisten lääketieteellisten testien käyttöönottoa fyysisen ja psyykkisen terveyden arvioimiseksi aseenkäyttö- ja -kantolupien myöntämistä ja uusimista varten. Tätä käytäntöä noudatetaan jo eräissä jäsenvaltioissa. Komitea huomauttaa kuitenkin, että direktiivissä voitaisiin yhtä lailla edellyttää säännöllistä koulutusta ampuma-aseiden käsittelystä sekä asettaa vaatimuksia aseiden ja niiden osien turvalliselle säilyttämiselle (nimenomaan asekaapissa, kuten eräissä jäsenvaltioissa on jo pakollista) ja turvalliselle kuljettamiselle.

Se, minkälaisia nämä pakolliset testit voisivat olla en viitsi edes miettiä. Suomen kohdalla pelkään, että psykologisten testien kohdalla turvattaisiin suurimpaan mahdolliseen erittäin puolueettomaan ja erittäin asiantuntevaan apuun eli laitettaisiin testien laatijaksi Jaana Haapasalo, joka psykologina ilman psykiatrin valtuuksia diagnosoi aikanaan kaikki suomalaiset metsästäjät latvabee-osastolle.  Mutta sitä kyllä mietin, että jos olen jo vajaa neljäkymmentä vuotta sitten oppinut sekä turvallisen aseenkäsittelyn, kuljetuksen ja säilyttämisen, niin mitähän varten minun täytyy ne säännöllisin väliajoin opetella aina uudestaan ja kenen ihmeellisen ihmisen turvallisuutta se lisää? Epäilemättä tämän kaltainen säännöllinen koulutus olisi maksullista ja kustantaisi esim. 300 euroa per kärsä per kerta. Asioista, jotka koulutettava tietää aivan varmasti yhtä hyvin kuin kouluttajakin.

Vaan mikä on tämä EESC eli ETSK? Pulaaki oli minulle uusi tuttavuus. Asiahan selviää kun ottaa selvää eli kyseessä on EU:n alainen sottailutoimikunta jonka tehtävänä on antaa EU:lle mielipiteitä. Siis mielipiteitä. Kyseisessä Euroopan talous- ja sosiaalikomiteassa on 350 erittäin hyväpalkkaista jäsentä joitten palkat vaihtelevat minimipalkasta, joka on 123.890 € per vuosi aina 180.000:n euroon per vuosi joten voi todeta, että tässä pulaakissa työskentelevät tyypilliset EU:n huonostipalkatut virkamiehet.

Wikipedian mukaan tämä Tupperware-kerho antaa keskimäärin 170 mielipidettä per vuosi ja kun kyseisen kerhon budjetti on 130 miljoonaa euroa per vuosi, niin voi sanoa yhden neuvon hinnaksi noin 765.000 euroa. Hotellin respa heittää haasteen ja aloittaa tarjouskilpailun eli täällä ollaan valmiita pudottamaan mielipiteitten hinta sadasosaan nykyisestä eli annamme mielipiteen asiasta kuin asiasta hintaan 7.500 euroa kappale. Halpaa kuin saippua, eikä mielipiteitten laatu välttämättä huonone millään, eikä väliä vaikka huononisikin, sillä eihän niitä oteta huomioon kumminkaan. Joka tapauksessa väitän, että näistä aseasioista täältäpäin annetut neuvot olisivat voineet perustua kokemukseen eikä puhtaaseen akateemisella arvolla harjoitettuun sivistyneeseen sottailuun.

Yhtä kaikki, aseet saivat hetken rauhoitusajan, mutta eihän vaara ole ohi ja omassa maassammekin löytyy yllin kyllin väkeä joka haluaa takavarikoida lainkuuliaisilta kansalaisilta ne hirvittävät itselataavat kertatulta ampuvat sarjatuliliekinheitinsinkokonepistoolit ja muut mörssärit. Ja siinä sivussa tietysti ne tavalliset metsästys-, reserviläis- ja harrastusaseet. Ihan sillä perusteella kun ne tuntuu itsestä jotenkin ällöltä niin eihän niitä saa olla muillakaan.

Yksi näistä ihmisistä on epäilemättä seitsemänteen jatkumattomaan sukupolveen kunnioitettava Erkki Tuomioja, joka oletettavasti on repinyt päätöksen vuoksi peliverkkarinsa ja kärsii armottomasta vituttelaatiosta. Tulee muistaa että kyseinen Tuomioja aloitti viimeisen ulkoministerinpestinsä toteamalla että sivistyneissä maissa aseita on vain viranomaisilla. Unohtaen siinä erään piirisarjan tekijän nimeltä Yhdysvallat jossa aseenkanto-oikeus on betonoitu perustuslain toisessa lisäyksessä. Ehkä Erkki muistaa lämmöllä sellaisia sivistysmaita kuin Neuvostoliitto, jossa aseita oli vain viranomaisilla. Joka tapauksessa hotellin respassa ajatellaan, että silloin kuin Erkkiä vituttaa, niin täälläpäin vituttaa astetta vähemmän kuin yleensä.

Menossa on tulitauko, mutta sota ei ole ohi joten ostakaapa lukijat niin patruunoita kuin irtolippaita varastoon. Sillä tuette myös suomalaisia asekauppoja, joilla ei tällä hetkellä mene kovin hyvin.


Tavallinen suomalainen ase- ja metsästysharrastaja ei näytä tältä, vaikka moni niin ehkä kuvitteleekin.


Ja laitetaanpa loppuun vielä vinkki, jonka avulla voi katsella lätkän MM-kisojen kaikkia otteluita youtubessa.

1. Lataa koneellesi Tor-verkko. Se toimii siis täysin samalla tavalla kuin muutkin selaimet, mutta kierrättää signaalisi huuthemmetin kautta, joten sillä kierretään youtubessa oleva geoblokkaus.

2. Mene osoitteeseen https://www.youtube.com/user/icehockey ja siitä sitten vaan. Selostukset on englanniksi, vaan eipä tuo haitanne. Meidän kaikkien rakastama Yle on mainostanut ns. vastuullista rahankäyttöään. Likimain ainoa asia, mitä meikäläinen televisiosta katsoisi on lätkän mm-kisat, joten olisivat perhanat käyttäneet vastuullista rahankäyttöään edes siihen.

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hetkellinen hengähdystauko tämä vain on sillä hoplofoobikko ei hellitä.
Vastahyökkäyksen paikka eli suojeluase takaisin ampuma-aselakiin ja kaasusumuttimet pois sen alaisuudesta kuten muuallakin neuroopassa.

Vaan voi tuota lätkää ilmaiskatsoa ilam TORriakin ja se onnistuu tuolla:
http://www.batmanstream.com/hockey-live-streaming-video-2015.html

-Tvälups-

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Tor-verkkoa nopeampi (ainakin minun koneellani) ratkaisu on Opera-selain + Hola addon. Sen lisäksi TOR-verkon viimeinen linkki saattaa sekin osua sellaiseen maahan missä YouTuuba ei näytä matseja. Ensimmäinen TOR-kokeiluni linkitti Liberian kautta, mikä ei toiminut.

Ekku kirjoitti...

Kyllä noista "asiantuntija"-lausunnoista putoaa aina pohja pois, kun niiden antamiseen ei edellytetä mitään asiantuntemusta käsiteltävästä aiheesta.

Pelkkä poliittinen tarkoitushakuisuus ei riitä, kun tosiasiat pilaa hienon konseptin.

Mitenkäs on, onko nämä Suomessa nykyään myönnettävät määräaikaiset luvat sitten todettu Eu-tasolla laittomiksi?

WhiteHunter kirjoitti...

Tuohon Tuomiojan mielipiteeseen sen verran, että Saksassa kansallissosialistit keräsivät yksityisiltä kaikki aseet pois, kun he pääsivät valtaan. Heillä kun oli IBM:n tietokoneet ja siellä väestörekistei, jonne oli mm merkitty pikku juttuja ihmisestä, kuten onko juutalainen tai omistiko aseita ja mitä. Tämä rekisteri oli hyvä ja ajantasalla. Siksi tehokas saksalainen virkakoneisto hoiti työnsä, kun käskyn saivat.

Neuvostoliitossa oli yksityisiltä henkilöiltä kielletty aseet ja veneet. Veneet pakenemista varten ja aseet kapinan aloittamiseksi.

USA:ssa on jonnekkin sinne kirjoitettu, että jos hallinto on huono niin kansalaiset voivat nousta kapinaan. Jokainen voi etsiä sen kohdan jos haluaa. Nykyinen USA:n presidentti on vaikeuttanut suomalaisen ammunnan harrastajan toimintaa. Kun hän uhkasi kieltää asioita, niin niitä on nyt hamstrattu niin että eurooppaan on myyty "ei oota".

Minun mielipiteeni (ja jonkun kuuluisamman sanoneen myös näin)
Niin kauan kun politikot pelkäävät kansaa, on kyseessä demokratia. Jos kansa joutuu pelkäämään politikkoa ja hallitusta koneistoineen, on kyseessä diktatuuri.

Kiitokset Jussille työstä jota on tehnyt!
Ilman Jussia olisi perussuomalaiset hyvin huonossa asemassa ja oppositiossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Yhel Turkkulaasel, Ekulle ja WhiteHunterille & kiitos kommenteistanne sekä lätkävinkeistä.

Tvälups: Todennäköisesti näin ja uutta hyökkäystä on kyllä luvassa.

Yks Turkkulaanen: Mulla toi Tor pelittää ihan hyvin, mutta joskus se tekee tuon minkä sanoit, jolloin täytyy sulkea selain ja yrittää uudelleen paremmalla onnella.

Ekku: Tätä asiantuntemusta voisi verrata siihen kuuluisaan Saurin asetyöryhmään, jossa vain yhdellä ihmisellä oli haju siitä, että mistä oikeastaan on kysymys. Määräaikaisten lupien kohtalosta en osaa sanoa. Joutaisivat kyllä häipyä historian roskakoriin.

WhiteHunter: Sehän on totalitaarisille valtioille yhteistä että kansalaisten pyssyt kerätään pois. Se jenkkien perustuslain toinen lisäys on nimenomaan siksi, että kansalaiset voivat puolustautua niin ulkoisia kuin sisäisiäkin vihollisia vastaan. ”A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed..”

Nykyisille poliitikoille ei kansaa ole mielestäni edes olemassa. On vain joukko, joka kustantaa utopian. Ja Jussille nostan hattua. Samalla harmitellen, että hän näyttää olevan nyt puolueestaan sivuraiteella. Soini tulppaa kaiken järkevän toiminnan.

Castor kirjoitti...

En ollut koskaan aikaisemmin käyttänyt tuota Toria, kun minulla on japanilainen VPN, joka vie minut minne milloinkin. Se on nyt alkanut lakkoilla, eli estot ovat päällä. Latasin Torin, ja ainakin täältä Kiinasta pääsen gmailiin ilman VPN:ää. Hidas tuo on kuin mikä, mutta Kiinan Internet on muutenkin surkea nopeudeltaan. Kiitokset vihjeestä!

Ei tuollaista EU-virkamiesten tekstiä voi lukea kuin surullisena. Virkamies on surkean palkkansa ansainnut.

Becker kirjoitti...

Tässä on aika hyvä VPN palvelu:
https://www.hidemyass.com/
Niillä on servereitä ympäri maailmaa, joten voi valita mitä kautta haluaa mitäkin katsella. Se on myös aika kohtuuhintainen.

Totta, että sotaa ei vielä ole voitettu, vaan vasta ensimmäinen taistelu aseiden hallussapidosta. Mutta tilanne toki vaikuttaa hieman valoisammalta.
EU (Europas Undergång) on mielstäni hirviö, jossa isopalkkaiset idiootit keksivät kaikkea mahdollista huonontaakseen ihmisten elämänlaatua ja heikentääkseen heidän oikeuksiaan. Siellä sitten juoksevat nämä meidänkin Brysselin perseilijät tohkeissaan kehumassa miten nöyrästi Suomessa toteutetaan byrokraattien keksimiä säädöksiä.

Halla-ahoa saa kiittää hänen toiminnastaan ampujien edunvalvojana.
Toivottavasti Tuomioja jää pian hyväpalkkaiselle eläkkeelle ja pitää sen leipäläpensä kiinni.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille ja Beckerille & kiitos kommenteistanne. Minähän en ole mikään tietokoneammattilainen, joten ihan kiva että sain neuvon annettua. Tuo VPN on minulle vieras, ja Torin etu on se, että se on maksuton. Miettikääpäs piruuttanne, mitä tuolla 130 miljoonalla eurolla saisi aikaan Euroopassa noissa suorittavan tahon tarpeellisissa tehtävissä. Nyt kaikki menee murrin perseeseen. Tuomiojasta täytyy vielä tuumia, että jos asiat menevät oikein vituralleen, niin siinä on meidän seuraavan hallituksen ulkoministeri. Taas kerran.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta Tuomiojasta ja Jaakonsaaresta sen verta, että aina kun uutisotsikoissa lukee, että Eki tai Lissu pöyristyvät tai kritisoivat jotain, voi varmaksi olettaa että joku asia on vihdoinkin mennyt oikeaan suuntaan.. Toimivat hyvinä indikaattoreina oikeansuuntaisten päätösten tekemisessä... :)

Tämä asejahti on mennyt aivan älyttömäksi sekoiluksi. Nyt taas on hiukan aikaa henkäistä ennen seuraavaa hyökkäystä. Nuilla byrokraateilla on täysin kieroonkasvanut käsitys ase-/ammunta-/metsästysharrastajista. Eli tietoa EI ole YHTÄÄN, kaikki perustuu vain luutuneisiin, ja todella outoihin ennakkoluuloihin. Olen itse maalla lapsuuteni kasvaneena saanut onneksi realistisen kuvan aseista ja metsästyksestä, ja yrittänyt paria vihreää saada metsään mukaan.. Turhaan toki. Noi oikeasti luulee, että kun mennään metsäreissulle, siellä ammutaan sadistinen kiilto silmissä kaikkea liikkuvaa elollista ja vielä sarjatulella! Oikeasti.. Nämä ihmiset päättävät meidän "yhteisistä asioista" tietämättä hevonvittua asioista ja ehdottomasti kuuntelematta ketään tai mitään muuta, kuin omaa mielikuvitustaan...

Kun poliitikot ovat näin täydellisesti vieraantuneet/loitonneet tavallisten ihmisten elämästä, ei mitään hyvää voi juuri tuollaiselta koneistolta odottaa..Ei yhtään mitään. Onneksi siellä nyt sentään on Jussi, joka yrittää pitää edes pientä järkeä mukana tässä yksipuolisessa "keskustelussa".

-Mikko-

Anonyymi kirjoitti...

Ja taas mennään...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=656404771192657&substory_index=0&id=584764451690023&refid=17&_ft_=top_level_post_id.656404771192657%3Atl_objid.656404771192657&__tn__=%2As

- Ink Visitor

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Mikolle ja Ink Visitorille & kiitos kommenteistanne.

Mikko: Joo, ja tuohon listaan voi lisätä vielä Annika Lapintien. Siinä on sellainen yhteiskunnallinen ph-mittari minkä mukaan on hyvä mennä. Niin minulla kuin varmasti monella muulla on alkanut tulla mieleen se ajatus että vaikka me ollaan puhuttu kuin Ruuneperi ja selitetty asiaa asiallisesti eikä se mene millään läpi, niin oikeastaan ei huvita enää edes puhua. Toteaa vain, että aseitani ette vie. No, sitten ne on laittomia. Ja kun sitten kerran ollaan jo valmiiksi rikollisia, niin kynnys hankkia konetuliase ei ole enää mitenkään korkea.

Ink Visitor: Kiitos linkistä. Eihän tämä ollut millään muotoa yllätys.

Anonyymi kirjoitti...

Ensinnä monet kiitokset Halla-aholle Oikean Asian ajamisesta ja eteen päin viemisestä.

Turkkulaaselle: saako tuohon Opera-selaimeen Hola addonin lisänä vai vaatiiko se muita toimenpiteitä? Ajaako se saman asian kuin TOŔ-verkko? TOR-verkko on kiinnostanut, mutta netti-yhtys on nykyään pelittänyt 10 MG nopeudella ja tietääkseni TOR vaatii kunnolla toimiakseen nopeampaa yhteyttä. Voisin tietty maksaa nopeammastakin yhteydestä pelkästään TOR-verkon vuoksi.

Olen aika varma, että EU-diktatuuri haluaisi kieltää kaikkien aseiden hallussapidon EU-maissa. Tämä ei tähän jää. Aseelliset kansalaiset tulevat aina olemaan uhka diktatuureille.

Voihan sitä aina ammuksia hamstrata, mutta mitä niillä tekee, jos viranomaiset tulevat takavarikoimaan lailliset aseet? Ammuksia on toki on aina hyvä olla varmuusvarastossa. Itsellänikin niitä on haulikkoon ja kivääriin melkoinen määrä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Minulla ei ole kuin kuuden megan yhteys, mutta kyllä noita matseja on Torin kanssa pystynyt katsomaan. Ammuksien hamstraamisella meinasin tietysti myös sitä, että pyssyt piilotetaan. Onhan niitä asekätköjä ollut ennenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Voisi tuota TOR-verkkoa kokeilla. Aika paljon epäilen, että miten voi tänä päivänä noista aseita piilotella. Joka ase on rekisterissä ja numeroitu. Jos aseen jemmaa piiloon, viranomaiset tulee kyselee missäs se pyssy olikaan? Ehkä se putos viime syksyn sorsamettällä veneestä. Ja molemmat kiväärit samalla...

Anonyymi kirjoitti...

Jaakonsaari vauhdissa...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=656457904520677&substory_index=0&id=584764451690023&_ft_=top_level_post_id.656457904520677%3Atl_objid.656457904520677&refid=17&__tn__=%2C%3B

- Ink Visitor

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Ink Visitorille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Niin no, kerrankos se haulikko jortaniin mulahtaa. Tai saattaa käydä niin, että kun tuli käytyä ampumaradalla kaikkien pyssyjen kanssa ja tuli yllättävä kakkahätä eikä muistanut lukita autoa, niin silloinhan se pitkäkyntinen kävi. Mitenkä pääsikään sattumaan?

Ink Visitor: En voi sanoa pitäväni tätä varsinaisena yllätyksenä.

Anonyymi kirjoitti...

Sanotaanko Yrjö vaikka näin että vaikka aseet kuinka kiellettäisiin niin aseen avulla harjoitettava rikollisuus ei siitä mihinkään vähene. Rikollinen ei ole ennenkään aseeseen mitään lupia hakenut tai sellaisia tarvinnut, rikollinen hankkii edelleenkin sen laittoman aseen jostain.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tosi on. Ja mikäli ihmisten lailliset aseet takavarikoidaan, niin sillä ei myöskään taatusti estetä ensimmäistäkään terroritekoa.

Anonyymi kirjoitti...

Koko EU:n tulevan kehityksen kannalta oleellista: valiokunta jyräsi komission aivan täydellisesti.

Tarkkuudeltaan, luotettavuudeltaan jne. heikentyneiden vanhojen aseiden takaisinosto-ohjelma olisi kyllä ihan hyvä asia. Harrastajalla ei välttämättä ole hyötykäyttöä raatoaseelle, mutta ei sitä haluta ilmaiseksikaan hävittää. Jos valtio antaisi siitä jonkinlaisen korvauksen 50€ tms. niin käytettyjen aseiden markkinat saattaisivat tervehtyä monessakin mielessä. Ammattirikollisten käsiin päätyvien aseiden määrään tämä ei vaikuttaisi mitenkään, mutta wanna-be -rikollisten kohdalla merkitys voisi olla isokin. Korvaus tulisi tietenkin maksaa myös laittomista aseista ja niiden luovuttamiseen tulisi olla mahdollisuus ilman rangaistuksen pelkoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Takaisinostotouhu voisi sopia juuri sellaisille aseille, joita omistajatkaan eivät halua pitää. Sama voisi toimia perikuntien kohdalla, mikäli kukaan perikunnasta ei halua aseita itselleen.

Anonyymi kirjoitti...

Klikkaa TOR selaimesta sitä sipulinkuvaa ylhäällä ja vasemmalla "New Tor circuit for this site" niin ei tarvi turhaan käynnistää uudelleen sipuliselainta jos ensimmäinen exit node sattuu olemaan maassa johon Youtuben geoblokkaus ylettyy. Siitä hetken napsuttelemalla löytyy sopiva.