maanantai 9. toukokuuta 2016

ISKU VÄÄRÄUSKOISIA VASTAAN


Ahmed istui erään eurajokelaisen omakotitalon olohuoneessa, poltti savuketta ja seurasi kannettavasta tietokoneestaan viestiliikennettä. Hänen mukanaan asunnossa olivat Mohamed ja Abdelkader. Ahmed ja Mohamed olivat Suomessa turvapaikanhakijan statuksella. Abdelkader oli puolestaan saanut jo vuotta aikaisemmin oleskeluoikeuden toissijaisen suojelun perusteella. Kyseisen omakotitalon olohuoneen sohvalla istui myös kaksi suomalaista, mies ja vaimo, joskaan eivät kovin mukavasti sillä heidät oli sidottu ja heidän suunsa oli tukittu ilmastointiteipillä. Heidän silmistään heijastui toisaalta jäinen kuolemankauhu ja toisaalta täydellisesti alistetun ja avuttoman ihmisen lammasmainen ilme . Heidän kolme lastaan oli makuuhuoneessa tainnutettuna. Mohamed oli alun perin ollut koulutukseltaan Irakin armeijan lääkintäkersantti ennen kuin vaihtoi leiriä oikeaoppisempaan ja hän oli piikittänyt lapsiin sopivan määrän morfiinia, että he pysyisivät tokkurassa mutta eivät kuolleet. Heitä tarvittiin vielä.

Sohvalla sidottuina istuvat suomalaiset olivat nimeltään Antti Mäkinen ja hänen vaimonsa Anna Ekström-Mäkinen. He olivat osallistuneet SPR:n mainostamaan ”tutustu ja rakastu tulijaan”-projektiin ja tutustuneet sen myötä myös Ahmediin, sillä he olivat halunneet omalta osaltaan lisätä suvaitsevaisuutta ja kansojen välistä yhteisymmärrystä sekä vastustaa rasismia. Ehkä he olivat siinä samalla halunneet korostaa omaa suvaitsevaista egoaan, missä he olivat ainakin facebook-tykkäyksien muodossa onnistuneet erinomaisesti. He olivat tunteneet turvapaikanhakijana Suomeen tulleen Ahmedin jo puoli vuotta ja tämä oli kolmas kerta kun he olivat kutsuneet hänet luokseen syömään. Ahmed osasi varsin ymmärrettävää englantia ja oli vaikuttanut heidän mielestään oikein miellyttävältä mieheltä, maallistuneelta muslimilta joista suomalainen media oli jatkuvasti puhunut ja joitten olemassaoloon Mäkisetkin halusivat uskoa. Tällä kertaa Ahmed ja hänen mukanaan tulleet Mohamed ja Abdelkader olivat hyvin nopealla ja brutaalilla tavalla osoittaneet olevansa jotain aivan muuta.

Tosiasiassa Ahmed oli ISIS-järjestön Suomeen lähettämä operaatiota suunnitteleva ja johtava terroristi, joka oli tullut maahan vain ja ainoastaan järjestämään suurimman terrori-iskun mitä Pohjois-Euroopassa oltiin koskaan tehty. Sinisilmäiset ja typerän hyväuskoiset suomalaiset vain tekivät sen Ahmedille niin helpoksi, huomattavasti helpommaksi kuin Keski-Euroopassa tehdyt iskut. Luonnollisesti tätä iskua oltiin valmisteltu huolellisemmin kuin monia muita. Tämän maan sinisilmäisyyttä kannatti käyttää hyväksi eikä hukata tilaisuutta sooloilevien ja hölmöilevien jätkien tohelointiin. Operaatioon osallistuvat miehet olivat tarkoin valittuja, kokeneita miehiä, jotka olivat myös saapuneet maahan turvapaikanhakijoina. Heitä ei ollut näkynyt uutislähetyksissa valittamassa ruuasta tai tekemisen puutteesta. He olivat olleet hyvätapaisia, hiljaisia ja sitä myötä näkymättömiä miehiä.

Puoli vuotta Suomessa asuttuaan Ahmed oli saanut vahvistuksen uskolleen ja käsitykselleen suomalaisten heikkoudesta ja typeryydestä. Täällä, jumalattomassa ja typerien ihmisten  maassa sitä suurta iskua nimenomaan tarvittaisiin. Ahmedille oltiin kerrottu tästä perverssistä, sinisilmäisestä ja äärimmäisen hyväuskoisesta maasta esimiestensä toimesta jo Irakissa, mutta vasta täällä vietetty puoli vuotta oli aukaissut hänen silmänsä lopullisesti ja täyttänyt hänet inholla. Tämä maa jos mikä tarvitsi Mohammedin viisautta sekä Allahin ruoskaa ja kuria. Erityisesti hän inhosi tuota sohvalla istuvaa sidottua lammasmaista suomalaista miestä joka antoi vaimonsa olla tiukoissa vartalonmyötäisissä vaatteissa vieraitten miesten edessä ja käyttäytyä niin kuin nainen olisi perheen pää. Ja suorastaan keimailla vieraille miehille. Jos Ahmedilla olisi ollut vaimo, ei tuollaista olisi koskaan tapahtunut. Vaimo olisi tietänyt paikkansa tai kuollut oppiessaan sen.

Hän oli oppinut tämän maan vääristyneen käsityksen naisen asemasta. Hän oli oppinut myös  muodissa olevan homohypetyksen. Hän oli nähnyt Tom of Finland-lakanat. Hän oli nähnyt Tom of Finland-kahvin. Hän oli nähnyt Tom of Finland-postimerkit. Hän oli nähnyt ne ihmiset, jotka mielenosoituksissa heiluttivat yhtä aikaa sateenkaarilippuja ja samalla banderolleja islamvihaa vastaan. Hän oli nähnyt ne vastaanottokeskuksen naispuoliset työntekijät jotka olivat nostaneet Ahmedin jalustalle, vaikka eivät edes tunteneet häntä, toivottaneet Ahmedin ja muut turvapaikanhakijat tervetulleiksi tanssimalla heille kuin fanit rock-idolinsa ympärillä, jotka olivat opettaneet heille suomea laulamalla ja lastenloruja hokemalla ja jotka suhtautuivat heihin ihailunsa lisäksi  samalla kuin pieniin lapsiin.

Ahmed tajusi, että nuo naiset olivat henkilökohtaisella elämysmatkallaan ja heille tärkeintä oli heidän elämysmatkastaan saama hyvä suvaitsevainen mieli. Heitä ei kiinnostanut se, mitä Ahmed oli vaan se, mitä he kuvittelivat hänen olevan ja kuinka he käyttivät Ahmedia hyväkseen nostaakseen omaa asemaansa suvaitsevaisena ihmisenä. Ja nuo uskomattomat ämmät näyttivät todellakin kuvittelevan, että Ahmed olisi samanlainen lässyttävä feministinen sosialidemokraatti kuin he itsekin. Voi kuinka Ahmed olisi halunnut viiltää noilta elämysmatkastaan nauttivilta typeriltä länsimaisilta ämmiltä kurkun auki. Mutta hän ymmärsi odottaa. Hänellä oli suurempi tehtävä. Hän ymmärsi tämän maan ja sen selkärangattoman kansan rappion. Se tulisi saamaan rangaistuksensa, Allahin nimessä ja ankarimman jälkeen.

Ainoa asia, mitä hän ei täällä ymmärtänyt oli se, että kuinka tämä jumalaton maa oli onnistunut saamaan aikaiseksi tällaisen elintason ja hyvinvoinnin? Elintason, joka ylitti hänen oman, oikeauskoisen maansa elintason moninkertaisesti? Elintason, jolla oli varaa elättää oman kansansa lisäksi kymmenet tuhannet ilman tosiasiallista syytä maahan tulleet röyhkeät ja kiittämättömät miehet? Elintason ja tietyn hyväksymishysterian, jonka vuoksi ruuasta valittaneita kiittämättömiä ja röyhkeitä turvapaikanhakijoita ei pantu kuriin, vaan heille alettiin valmistamaan heidän vaatimaansa ruokaa ja palveltiin heitä kuin maksavia asiakkaita? Hyväksyttiin kaikki, mitä he vaativat ja tehtiin siitä vielä hyve. Kuinka tällainen hyväuskoisten hölmöjen maa saattoi olla niin suuri menestystarina? Jotain jumalatonta siinä täytyi olla taustalla. Ja jos asia ei ollut jumalasta, se oli saatanasta ja silloin se tulisi tuhota. Ahmedia ei sinänsä kiinnostanut se, voiko maa hyvin. Hänelle ei ollut väliä siitä vaikka maa olisi pelkkiä raunioita. Hänelle riitti, että siellä toteltaisiin Mohammedin viisautta ja kumarrettaisiin Mekkaan päin.

Ahmed ei miettinyt myöskään sitä, että oltaisiinko tässä maassa tehty jopa jotain oikein. Hänen vapaaehtoisesti aivopesemänsä mieli ei siihen pystynyt. Ainoastaan se pystyi teeskentelemään vääräuskoisille ystävää. Tärkeintä hänelle oli  keskittyä antamaan tälle syntiselle maalle opetus jonka se muistaisi ikuisesti. Opetuksessa auttaisi vääräuskoinen ja jumalan hylännyt Mäkisen perhe. Operaatiota oltiin suunniteltu ja valmisteltu kauan. Mutta sen toteuttamiseksi tarvittaisiin ensiksi hämäys, joka tapahtuisi toisella puolella Suomea. Ahmed seurasi kannettavaansa ja sai tiedon, että ensimmäinen harhautusoperaation iskuryhmä olisi perillä ja valmis toimimaan. Se ei ollut lähelläkään Eurajokea, vaan Joensuun Citymarketin parkkipaikalla. Aseitten ja räjähteitten salakuljettaminen oli ollut Schengeniin kuuluvassa Suomessa naurettavan helppoa ja parkkipaikalla odottavat miehet olivat kaikki varustautuneet sekä rynnäkkökivääreillä, pistooleilla että suurella määrällä räjähteitä. Kahdeksan miehen ryhmänjohtaja lähetti Abdulille viestin:

- OLEMME VALMIINA JA ODOTAMME KÄSKYÄ.

Ahmed vastasi:

- TOTEUTTAKAA OPERAATION ENSIMMÄINEN OSA.

Vastaus tuli välittömästi:

- ALLAHU AKBAR!

Joensuun Citymarketin parkkipaikalla kahdeksan miestä nousi kahdesta pakettiautosta ja käveli ostoskeskukseen. Heillä kaikilla oli mukanaan putkikassit joissa oli rynnäkkökiväärit ja räjähteitä. He kävelivät rauhallisesti Citymarketin elintarvikeosastolle, kartoittivat paljonko ihmisiä oli paikalla, totesivat lukumäärän sopivaksi, aukaisivat putkikassinsa, ottivat esiin aseensa ja aloittivat sitten silmittömän tulituksen. Noin minuutin kestävässä tulituksessa kuoli neljäkymmentä suomalaista. Jäljelle jäi kolmisenkymmentä, jotka terroristit ohjasivat elintarvikeosaston perimmäiseen nurkkaan. Heidät jätettiin henkiin, sillä heitä tarvittiin panttivankeina. Toistaiseksi. Vain toistaiseksi. Ostaakseen aikaa varsinaiselle operaatiolle ja tuodakseen paikalle suomalaisten parhaimmat ja osaavimmat voimat.

Ostoskeskuksesta oltiin otettu yhteyttä hätänumeroon heti ampumisen alettua. Ensimmäisenä tuli paikalle Joensuun poliisi, jonka eräs liian innokas konstaapeli ammuttiin terroristien toimesta välittömästi. Joensuulaiset ymmärsivät, että nyt on äärimmäinen tosi kysymyksessä, heidän omat voimansa eivät riittäisi ja ottivat sitten yhteyttä ylemmäksi. Terroristit pitivät suomalaisia panttivankeinaan ja niillä ei näyttänyt olevan mitään kiirettä. Joensuulainen tilannejohtaja sai puhelun Helsingistä:

- Terroristien johtaja on ilmoittanut vaatimuksensa internetin välityksellä. Suomessa on välittömästi vapautettava vankilasta kaikki islamilaisiin kansoihin kuuluvat ihmiset ja maksettava heille rahallista korvausta vankeusajastaan. Lisäksi Suomen hallituksen on suostuttava siihen, että Sharia-laki astuu voimaan koko maassa. Muuten kaikki panttivangit tapetaan.

- Mutta kai ne törpöt tajuavat itsekin, että eihän tuollaisiin vaatimuksiin voi suostua?

- En ole itse asiassa varma, että tajuavatko. Nyt ollaan fanaatikkojen kanssa tekemisissä. Niille on turha yrittää puhua järkeä. Vaikka ylemmiltä tahoilta sitä pian aletaan kumminkin yrittää. Turhaan, saatana, sanon minä. Varmista alue, miehille paras mahdollinen aseistus ja älkää antako niille mitään tekosyytä aloittaa sen pahempaa teurastusta kuin mitä ne ovat jo tehneet. Utista on tulossa erikoisjääkäreitä jotka ovat valmiita toimimaan. Ja niin, Helsingistä on tulossa myös Karhukopla ja byrokraatit vääntävät tällä hetkellä kättä keskenään, kumpi niistä ottaa toimintavastuun. 

Tilannejohtaja kuittasi puhelun ja antoi välittömät ohjeet. Eihän tässä pystyisi tekemään helvettiäkään. Ei näillä miehillä. Ei näillä aseilla. Ei tällä taidolla. Ja ostoskeskuksessa oli kymmeniä suomalaisia hengettömänä. Saman verran panttivankeina. Tilannejohtaja määräsi miehet ohjaamaan vielä paikalla olevat siviilit turvallisesti mahdollisimman kauas tapahtumapaikalta. Eihän hän oikein muutakaan pystynyt tekemään.


Eurajoella Ahmed katsoi tietokonettaan. Kaikki meni juuri niin kuin oltiin suunniteltu. Suomalaisten osaavimmat voimat olivat matkalla kohti Joensuuta ja hänen kannaltaan juuri oikeaan suuntaan eli mahdollisimman kauas hänestä. Hänellä oli alueella useampi turvapaikanhakijastatuksella oleva tarkkailija, jotka pitivät hänet tilanteen tasalla. Paikan miehittäneitten terroristien lisäksi. Ahmed antoi Citymarketin haltuunsa ottaneelle iskuryhmälle käskyn pitää asemansa ja odottaa uusia käskyjä. Hänen itsensä tulisi vain odottaa. Suomalaiset toimisivat hänen puolestaan. Vaikka he eivät tietäisi tekevänsä niin.


Utin erikoisjääkärit lensivät kolmella helikopterilla parasta mahdollista vauhtia kohti Joensuuta. He olivat Suomen armeijan ehdotonta huippua niin osaamiseltaan kuin kokemukseltaan ja he olivat raivoissaan. Raivoissaan siksi, että suomalaisia oltiin teurastettu islamilaisten terroristien toimesta. Yhtä lailla he olivat raivoissaan siksi, että byrokraatit eivät tienneet mitä tehdä. Niin hallituksen kuin poliisijohdon toimesta oltiin annettu selvä käsky, että väkivallan toimista tulisi pidättyä ja terroristien kanssa pyrittäisiin neuvottelemaan.

Samoin oli epäselvää se, että kuka panttivankien pelastusoperaation suorittaisi, jos se päätettäisiin suorittaa. Poliisiylijohto oli sitä mieltä, että koska kyseessä oli rauhan aikana Suomen sisällä tapahtuva tilanne, vastuu kuuluisi poliisille ja sitä myötä poliisin Karhuryhmälle. Erikoisjääkärit arvostivat kyllä kovasti Karhuryhmää, mutta tiesivät olevansa heitä askeleen edellä. He olivat kaikki vuosien koulutuksen saaneita ammattisotilaita, joilla oli kokemusta myös Afganistanista. Kokemusta, josta suomalainen media ei kirjoittanut, koska ei tiennyt. Heillä oli kyky hoitaa tilanne. Mutta helikopterissa lentäessään he tiesivät, että heidän ei ehkä annettaisi tehdä sitä. Pahin vaihtoehto oli se, ettei tilannetta hoitaisi kukaan vaan siviilit keskittyisivät neuvotteluratkaisuun. Miehet itse tiesivät, että iskun aloittaneessa teurastuksessa terroristit olivat todistaneet, ettei sellaista ollut olemassakaan. Mutta hallinto eli edelleenkin unelmissaan.

Erikoisjääkäreitten helikopterit saapuivat alueelle. Paikalla oleva terroristien avustaja laittoi asiasta viesti Eurajoella odottavalle Ahmedille. Hän laittoi Citymarketissa olevalle ryhmälle viestin:

- VÄÄRÄUSKOISTEN ERIKOISJOUKOT OVAT SAAPUNEET. ODOTTAKAA SEURAAVAA KÄSKYÄ.

Sen jälkeen hän soitti nopean puhelun, jota toiset olivat odottaneet. Omakotitalon pihaan tuli kolme pakettiautoa ja sieltä asuntoon tuli kaikkiaan yhdeksän miestä. Oli aika toteuttaa varsinainen tehtävä, jossa Joensuun operaatio oli vain hämäystä, toki tehokasta sellaista ja onnistunut operaatio jo itsessään. Suomalaiset olivat oppineet tänään aivan uusia asioita Allahin vihasta ja oppisivat pian vielä lisää. Lapset ja Mäkisen vaimo siirrettiin ensimmäisen pakettiauton takatilaan. Mäkinen pakotettiin kuskiksi ja Ahmed ilmoitti, että jos hän ei tekisi juuri niin kuin häneltä vaadittaisiin, niin sekä lapset että vaimo ammuttaisiin. Mäkinen oli ammatiltaan insinööri Olkiluodon ydinvoimalassa ja hänellä oli hallussaan henkilökortti, joilla pääsi sisälle kaikkein pyhimpään. Reaktorirakennukseen. Kaikki kolme pakettiautoa läksivät liikkeelle ja alkoivat ajaa kohti Olkiluotoa. 


Ydinvoimalainsinööri Antti Mäkisen ajama pakettiauto saapui ydinvoimalan portille. Ahmed ilmoitti hänelle vielä kertaalleen, että mikäli hän yrittää vähänkin varoittaa henkilökuntaa, niin hänen lapsensa ja vaimonsa surmataan, eikä välttämättä ampumalla. Mäkinen näytti portinvartijalle henkilökorttinsa, vartija moikkasi jo muutenkin tutulle miehelle ja avasi puomin. Silloin Ahmed nousi piilostaan Virtasen vierestä ja ampui vartijaa otsaan vaimennetulla .22-kaliiberisella pistoolilla. Ahmed antoi nopean käskyn radiopuhelimella ja kaksi muuta, sadan metrin päässä odottanutta autoa ajoivat ensimmäisen auton mukana ydinvoimalan alueelle. Nyt oli hämäysoperaation toisen osan aika ja Ahmed lähetti viestin Joensuun yksikölle:

- TOIMIKAA!

Joensuun yksikön johtaja näki älypuhelimestaan Abdulin käskyn. Sen jälkeen hän viittasi kädellään kahdelle miehelle, jotka olivat valmiita siihen, mitä oltiin ennalta suunniteltu. He ohjasivat kymmenen panttivankia rynnäkkökivääreillä uhaten kohti Citymarketin perimmäistä nurkkaa. Se, mitä suomalaiset viranomaiset eivät tienneet, oli se, että jokaisella terroristilla oli ympärillään räjähdevyö. Toiset terroristit komensivat jäljellejääneet panttivangit vastapäiselle puolelle Citymarketin elintarvikeosastoa. Panttivangit nurkkaan paimentaneet terroristit siirtyivät keskelle panttivankien ryhmää, huusivat Allahu Akbar ja painoivat laukaisinta. Vyöllä olevat räjähteet oli vuorattu hauleilla, joten terroristien lisäksi kaikki panttivangit kuolivat välittömästi.

Terroristiryhmän johtaja tiesi, että tässä vaiheessa suomalaisetkaan eivät enää aikailisi vaan laittaisivat erikoisjoukot asialle. Hyökkäys tulisi hetkenä minä hyvänsä. Hän komensi miehensä menemään mahdollisimman lähelle panttivankeja ja kaikki virittivät räjähdevöihinsä käyttöön niin sanotun kuolleen miehen kytkimen. Kauaa ei tarvinnut odottaa, sillä suomalaisten erikoisjääkäreitten tainnutuskranaatit räjähtivät ja lamauttivat niin panttivangit kuin terroristit. Samalla tosin terroristien kädet irtosivat kytkimeltä ja jokaisen ympärillä olevat räjähdevyöt räjähtivät. He kuolivat onnellisina tietäen tappaneensa ja nöyryyttäneensä vääräuskoisia ja ennen kaikkea tehdessään valmistelevan työn vielä suurempaa operaatiota varten.


Eurajoella terroristit ajoivat ykkösreaktorin luo ja heidän mukanaan ollut Mäkinen sai ovet avattua. Samoin kuin seuraavat joita avatessa terroristit ampuivat kaikki vastaan tulleet suomalaiset. Sen jälkeen alkoi olla vaikeampaa, sillä voimalassa oli aseistettuja vartijoita. Siksi oli aika siirtyä suunnitelman seuraavaan vaiheeseen. Ahmed, Mohamed ja Abdelkader laittoivat itseensä kiinni päivärinkoista tekemänsä kantolaitteet, jossa he kantoivat Mäkisten tokkurastaan pikkuhiljaa heräileviä lapsia etupuolellaan. Vielä yhden oven he saivat auki Mäkisen kortilla, mutta sen jälkeen edessä oli neljä aseistettua vartijaa. Ahmed painoi pistoolinpiipun rinnallaan olevan lapsen ohimolle ja huusi:

- Pudottakaa aseet! Tai ammun lapsen!

Kaksi vartijoista käänsi aseen välittömästi alaspäin. Tämä oli jotain, jota varten heitä ei oltu koulutettu ja jota he eivät pitäneet mahdollisena ja kauhistuneen itkunsa aloittaneet lapset vielä lisäsivät tilanteen ylivoimaisuutta.  Kolmas näytti epäröivän, mutta silloin Abdelkader ampui häntä rintaan. Viimeiseltä meni sisu kaulaan ja hän pudotti aseensa. Ahmed sanoi hänelle:

- Avaa ovi! Tai ammun lapsen!

Vartija katsoi hetken Ahmedia, ymmärsi hänen olevan tosissaan ja aukaisi oven. Tämän jälkeen Ahmed ampui kaikki vartijat ja otti heidän henkilökorttinsa. Tie tavoitteeseen oli auki. Mäkiset ja heidän lapsensa pidettiin vielä mukana. Pian heitäkään ei enää tarvittaisi.Valtioneuvoston tilannekeskuksessa Helsingissä päivystäjä eli elämänsä hirvittävintä päivää ja manasi huonoa tuuriaan. Viikkoa myöhemmin hän olisi ollut jo kesälomallaan ja lentämässä kohti Rhodosta perheensä kanssa. Nyt hänellä oli käsissään kaikkien aikojen pahin Suomessa tehty terrori-isku. Ainoa lohtu hänellä oli, että Joensuun iskua pahemmaksi ei tilanne sentään voisi muuttua. Lohtu eli hänen päässään noin kolme sekuntia ja muuttui sitten vanhentuneeksi, sillä puhelin soi. Näkyi tulevan Olkiluodosta. Hittoakos nekin nyt tänne soittelevat? 

- No mikäs teillä siellä nyt? Tässä olis kuule vähän muutakin.

- Kolehmainen Olkiluodon turvallisuudesta! Täällä on piru ja perkele irti yhtä aikaa! Lähettäkää tänne, no, kaikki, jumalauta kaikki!

- Jos et satu tietämään niin Joensuussa se piru vasta irti onkin. Meidän kaikki parhaat voimamme ovat siellä. Mikä siellä teillä nyt niin vakavaa on?

- Kuuntele nyt urpo, ja kuuntele tarkkaan! Terroristit ovat vallanneet ykkösreaktorin. Arviolta tusinan verran raskaasti aseistettuja miehiä ja niillä on panttivankeja. Ykkösreaktorin vartijoihin ei olla saatu yhteyttä ja oletamme heidän kaikkien kuolleen. Alueelta on kuulunut suuri määrä laukauksia.

Päivystäjän aivojen kovalevy löi hetken tyhjää. Ei helvetti, tää oli jo liikaa. Sitten hän kokosi itsensä ja yritti saada käsityksen tilanteesta.

- Mutta niitten vartijoittenhan piti olla päteviä miehiä. Miten ne noin saatettiin yllättää?

- Terroristeilla on suomalaisia lapsia ihmiskilpenään. Siis kirjaimellisesti. Niin kuin luotiliivi. Jormanainen ja Andersson yrittivät mennä ykkösreaktorille, mutta ne ammuttiin jo pihalle. Ja siellä on kuskattu pakettiautoista helvetin iso määrä laatikoita voimalaan ja ne eivät taatusti ole SPR:n avustuspaketteja. Vaikuttaa siltä, että ne hullut pyrkivät räjäyttämään koko laitoksen. Ja sitä perkeleen purkuoperaatiota varmistaa koko ajan yksi jätkä joka pitää pistoolia lapsen ohimolla!

- Ja ykkösreaktori on siis terroristien hallinnassa?

- Onko sulla ongelmia kuulossa vai ymmärryksessä? Kyllä, ykkösreaktori on terroristien hallinnassa!

- Onko tietoa reaktorin henkilökunnasta?

- Osa henkilökuntaa on paennut, itse asiassa suurin osa. Mikä taas ei lupaa välttämättä hyvää, sillä jos terroristit eivät ole kiinnostuneet suuresta määrästä panttivankeja, niin niillä ei ole tarvetta säilyä itsekään hengissä. Ja se taas ei voi tietää kuin yhtä asiaa.

- Tilanne on nyt se, että kaikki parhaat voimat ovat Joensuussa, eivätkä ne sieltä heti sinne pääse. Siellä on just paska iskenyt tuulettimeen pahemman kerran. Yritän järkätä sinne sen minkä pystyn, mutta aika toimii nyt meitä vastaan. Mutta ajakaa nyt ihmeessä se kakkosreaktori alas. Nehän voivat yrittää pian sinnekin. Ja omilla valtuuksillani annan määräyksen, että tästä hetkestä alkaen ammutte, oli niillä lapsia suojana eli ei. Tiedän, että tämä puhelu nauhoitetaan, ja olen valmis menemään vaikka hirteen, mutta ne eivät saa tuhota reaktoria.

- Kakkosreaktoria ollaan ajamassa alas parasta aikaa. Mutta ampumiskäsky taitaa olla myöhäistä. Niillä on siis ykkönen täysin hallussaan, eikä meillä ole tarpeeksi voimaa hyökätä sitä vastaan. Tässä tarvitaan erikoisjääkäreitä. Tai sissejä. Tai saatana vaikka Rajamäen rykmenttiä ja pelastusarmeijaa, kunhan ne vaan saavat tuon saatanan möhkäleen vallatuksi. Ja laita helvetissä lähikuntiin välitön suojaväistökäsky. Siitä ei ole pirunkaan takeita mitä toi ykkönen alkaa pukkaamaan ilmaan hetkenä minä hyvänsä. Tässä voi Tsernobyl kuule jäädä pian toiseksi.

Päivystäjä lopetti puhelun, päästi mielessään muutaman linnunradan pituisen perkeleen ja alkoi toimia. Lähimmistä varuskunnista, lähinnä Porin Prikaatista tuli etsiä porukkaa, jotka pystyisivät hyökkäämään ykkösreaktoriin. Oliko niitä edes? Voi vittu, viikko vielä ja hän olisi ollut Rhodoksella. Ja se sisäministerin nilkki ei vastannut puhelimeen. Se oli vissiin kirjoittamassa avustajansa kanssa lausuntoa joka vapauttaisi hänet vastuusta siitä, mitä oli jo tapahtunut ja mitä vielä tulisi tapahtumaan. Ettei se perkele olisi juovuksissakin? Jätkän ventti meni silmän pitkäksi ja häiskä keskittyi etsimään ihmisiä, joita saattoi syyttää. Ja löytäisihän hän niitä, sillä ei nilkki nilkkiä petä. Ehkä syyllisen mantteli annettaisiin päivystäjälle? Se oli jopa todennäköistä. Hän mietti, että miksi helvetissä hän ei ruvennut veturikuskiksi niin kuin pikkupoikana haaveili?


Terroristien saavuttua reaktorin valvomoon he ampuivat ensimmäiseksi kaikki siellä olleet työntekijät. Oli selvää, etteivät he olisi kuitenkaan suostuneet avustamaan voimalan tuhoamisessa, panttivankeja eli ei. He tiesivät kyllä, mitä se saisi aikaiseksi. Mutta se ei ollut ongelma, sillä Ahmedin miehet kuljettivat samalla valvomoon ja sitä myötä reaktorirakennukseen useamman sadan kilon verran räjähteitä, joista puolet oli termiittiä. Naapurireaktorin vartioijille oltiin ilmoitettu, että terroristeilla oli panttivankeinaan lapsia ja olivathan ne huomanneet sen itsekin. Tämä esti vartijoitten hyökkäyksen ja muutenkin suomalaiset terrorismin vastaiset erikoisjoukot olivat usean sadan kilometrin päässä Joensuussa. Suomalaiset oltiin yllätetty housut kintuissa.

Lisäksi mukana oli Ali. Toisen sukupolven maahanmuuttaja Englannista. Ydinvoimainsinööri. Mallikappale jostain, jota esiteltiin mielellään täysin maallistuneena ja länsimaisena muslimina. Mies, joka oli löytänyt Allahin valon ja ilmoittautunut vapaaehtoiseksi taistelijaksi Syyriaan. ISIS oli tajunnut, että miehen tietotaito meni hukkaan viattomien siviilien lahtaamisessa aavikolla. Miehen kykyjä tulisi käyttää viattomien siviilien lahtaamisessa suuremmassa mittakaavassa suoraan vääräuskoisen vihollisen kotona. Samalla kun Ahmedin miehet alkoivat asentaa räjähteitä Alin tarkasti neuvomille neuvomille paikoille hän itse alkoi säätää reaktorin ylikuumenemaan ja tehdä säätösauvajärjestelmän käyttökelvottomaksi räjäyttämällä sinne menevän niin pää- kuin varavirran kulun. Samalla räjäytettiin tie suoraan reaktorin ytimeen, ja lauhdeveteen sijoitettiin suurin osa termiittiräjähteistä. Pian prosessi olisi peruuttamaton ja räjähteet viimeistelisivät työn. Sitä, kuinka suurta tuhoa isku saisi aikaiseksi tiesi tässä vaiheessa vain Allah itse. Saamastaan säteilymäärästä miehet eivät välittäneet sillä hehän olivat tällä hetkellä jo paratiisin kynnyksellä.

Tässä vaiheessa Ahmed komensi Mäkisen perheen pois voimalasta. Sinänsä hänelle olisi ollut yksi lysti vaikka hän olisi ampunut nuo vääräuskoiset, mutta hän oli jo oppinut sen verran suomalaisesta mediasta että joku, tai itse asiassa useampikin toimittajan planttu kirjoittaisi kuitenkin hänen teoilleen lieventävänä asianhaarana siitä, että terroristi laski hänelle ystävällisyyttä osoittaneen suomalaisperheen vapauteen. Väsäisivät human interest-tarinan, joka ylläpitäisi osaltaan edelleenkin suomalaisten käsittämätöntä sinisilmäisyyttä. Joka puolestaan mahdollistaisi seuraavan iskun, jonka tekisi joku Ahmedin jälkeen. Ja joita jatkettaisiin aina voittoon saakka. Sotaa vääräuskoisia vastaan käytiin monella tavalla ja yksi tapa oli käyttää hyväksi vääräuskoisten hyväuskoisuutta. Allahin juoni oli aina ovelampi kuin vääräuskoisen juoni.

Ali nosti peukaloaan. Raja oli ylitetty. Mikään ei voisi sitä enää estää. Ahmed sanoi miehilleen, että tekisivät itsensä kanssa rauhan ja valmistautuisivat kohtaamaan Jumalansa. Aikaa oli minuutti. Sen jälkeen hän painoi laukaisinta. Räjähdykset alkoivat vavisuttaa reaktorirakennusta. Korkealla kuumuudella palava termiitti muutti ympärillään olevan veden vedyksi ja hapeksi kiihdyttäen reaktiota ja saaden aikaan suuren vetyräjähdyksen. Ykkösreaktorin rakennus ei ulkoapäin katsottuna tuhoutunut mitenkään näyttävästi, mutta kakkosreaktorin henkilökunta näki jo paljaalla silmällä savusta ja liekeistä että rakennus vuotaa. Kuinka paljon ja kuinka laajalti, se oli vielä selvittämättä, mutta ainakin oli selvää, että terroristit olivat lamauttaneet suuren osan suomalaisesta sähköntuotannosta. Ykkösreaktori oli tulessa, kakkosreaktori suljettu ties kuinka kauaksi aikaa ja kolmosreaktorin rakennustyömaa oli välittömästi evakuoitava.


Yleisradion ylimääräinen uutislähetys kertoi terrori-iskusta. Ykkösreaktorin rakennus paloi edelleenkin eikä ollut vielä tietoa koska varsinaiset sammutustyöt voisi aloittaa. Asiantuntijat veikkasivat, että varsinainen ydinreaktio olisi kuitenkin jo loppunut, sillä kun termiitti oli palanut loppuun reaktoriin laskettu boorihappoa sisältävä vesi oli todennäköisesti lopettanut reaktion. Säteilyvuoto oli kuitenkin osoittautunut erittäin suureksi joten Eurajoen, Rauman, Euran, Säkylän, Luvian ja Nakkilan asukkaita oltiin parasta aikaa evakuoimassa. Tämä tarkoitti noin 70.000:n ihmisen evakuointia. Suurin evakuointi Suomessa sitten Karjalan evakuoimisen jälkeen.

Pääesikunta ilmoitti, että se oli varusmiesten välittömän käyttöönoton lisäksi nopeasti mobilisoimassa 30.000 reserviläistä, joita tultaisiin käyttämään evakuoinnin avustamisessa. Se, mitä ei ilmoitettu oli tosiasia, että reserviläisistä 10.000 tultaisiin määräämään suojelemaan vastaanottokeskuksia suomalaisten kostotoimenpiteitä vastaan. Jotka olivat jo jossain määrin alkaneet ja joita epäilemättä tulisi lisää. Varsinkin se, mikä oli ongelma ja mistä ei uutisissa kerrottu oli tieto, että kaikki palvelukseen kutsutut reserviläiset olivat kyllä hyvin halukkaita auttamaan satakuntalaisten asukkaiden evakuoinnissa ja pakolaisten auttamisessa, mutta samalla lähes kaikki olivat kieltäytyneet suojelemasta vastaanottokeskuksia. Mitta oli täynnä. Noitten kiittämättömien, röyhkeitten ja ruuasta valittavien jätkien laukkuja ei enää kanneltaisi. Niihin suhtauduttaisiin niin kuin vihollisiin tulisi suhtautua. Valtiovalta kohtasi sen kysymyksen, että tulisiko sen laittaa poliisi vahtimaan reserviläisten toimintaa. Ja sitä myötä se kohtasi seuraavan kysymyksen: jos reserviläiset olivat aseistettuja, kuinka se pystyisi sen tekemään? Ja olivatko rivipoliisitkaan halukkaita tehtävään vai siirtyisivätkö hekin reserviläisten puolelle?

Valtiovalta törmäsi vielä uuteen ongelmaan, joka oltiin suunniteltu ISIS-järjestön taholta. Al Jazeera-kanavalla uutisoitiin jatkuvasti tiedosta, jonka mukaan Olkiluodosta vuotanut säteily oli levinnyt paljon laajemmallekin, aina Tampereelle saakka, mutta suomalaiset viranomaiset pimittivät kansalaisiltaan tiedon tästä. Tieto levisi hyvin nopeasti suomalaiseen sosiaaliseen mediaan ja alkoi aiheuttaa paniikkia huomattavasti laskeuma-aluetta laajemmalla alueella aiheuttaen pakenevien ihmisten aikaansaamia suuria liikenneruuhkia ja lukemattomia peltikolareita. Viranomaisilta meni kaksi kallista vuorokautta vakuuttaakseen ihmiset siitä, että laskeuma-alue ei todennäköisesti ulottuisi paljoa Eurajokea pitemmälle. Sitä ympäröivät kunnat oltiin evakuoitu vain kaiken varalta, koska säteilyn turvarajat saattaisivat siellä ylittyä, mutta itse rajat oltiin määritetty Suomessa hyvin alhaiseksi.

Uutislähetyksen jälkeisessä ajankohtaisohjelmassa haastateltiin Mäkisen pariskuntaa, jotka kyyneleet silmissä kiittivät terroristeja, jotka olivat päästäneet heidän perheensä pois alueelta. Ohjelmassa ei tosin käsitelty sitä säteilymäärää, jonka perheen jäsenet olivat mahdollisesti saaneet. Ei ollut yllätys, että virallinen media – vaikka tietysti lööpit kirkuen iskuista uutisivatkin -  eivät toisaalta juurikaan tuoneet esille maassa sillä hetkellä vallitsevaa paradoksia. Nyt olisi ollut tarjolla oikeita pakolaisia oikeasta kuolemanvaarasta. Media ei hirveästi mainostanut sitä, että nämä oikeasti kuoleman uhkaa paenneet suomalaiset oltiin majoitettu tilojen puutteessa koulujen luokkahuoneisiin, liikuntasaleihin ja telttoihin. Ei juuri mainostettu sitäkään, että näissä pakolaisissa oli nyt yllin kyllin naisia ja lapsia. Ei nostettu esille sitä, että pakolaiset käyttäytyivät alkeellisista oloista huolimatta hyvin, eivätkä valittaneet ruuasta vaan pistelivät ohrapuuronsa mutisematta. Ei korostettu sitä, että pakolaiset ilmoittivat palaavansa kotiin heti, kun se vain on mahdollista. Ja ennen kaikkea ei mainostettu sitä, että samaan aikaan huomattavasti mukavimmissa oloissa majaili kolmisenkymmentätuhatta pääosin nuorta miestä, jotka olivat omanlaisella turvapaikkainterrailillaan ja valittivat palvelun tasosta. Ja joissa turvapaikkainterreilaajissa oli mitä varmimmin jo uuden iskun suunnittelijoita.

Sen sijaan ajankohtaisohjelmassa haastateltiin vielä yliopistollista tutkijaa, joka totesi, että terroristit ovat ekstremistejä jotka eivät edusta oikeaa islamia ja suomalaisten tulisi nyt yhdessä liittyä asennetalkoisiin, etteivät Joensuuhin ja  Olkiluotoon tehdyt iskut lisäisi rasismia. Seuraavana päivänä pääministeri piti kansalle puheen, jossa totesi että tämän järkyttävän tapahtuman tulisi yhdistää niin suomalaisia kuin uussuomalaisia yhteiseen rauhanrintamaan eikä pelolle ja suvaitsemattomuudelle tulisi antaa tuumaakaan periksi…


Kiitokset kommentoija Jani Alanderille pohjaideasta. Selväähän on, että kirjoituksessa löytyy reaktorirakennuksen sisältä varmasti virheitä, mutta antanette anteeksi, sillä enhän minä ydinfyysikko ole. Enkä toisaalta halua räjäyttää minkään muunkaan tyyppistä voimalaa. Sähkölle on tarvetta eikä voimaloita muutenkaan passaa räjäytellä. Se on hullun touhua se semmonen.

35 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Islam todellakin on maailman laajimmalle levinnyt saatananpalvonnan muoto. Toki kommunismi ja natsismikin ovat olleet varsin laajalle levinneitä ja tuhoisia, mutta edes ne eivät ole saaneet aikaan yhtä paljon pahaa kuin islam.

Islamististen terroristien "panttivankien" lienee realistisinta tajuta heti alussa, että vastaan taisteleminen on ainoa mahdollinen keino selviämiseen. Vaikka selviämisen todennäköisyys olisi kuinka pieni, niin sitä on kuitenkin jonkin verran. Jos tottelee vastaan tappelematta, niin kuolee varmasti - ja samalla moni muukin. Toki voi ja kannattaa näytellä pelokasta tottelijaa siinä toivossa että pääsee yllättämään.

Ydinvoimalan tapaisen kohteen vartijoiden tulisi aina tajuta, että terroristien eteenpäin pääsemisen estäminen on laajan tuhon estämiseksi tärkeämpää kuin paikalla olevien (vartijat, mahdolliset panttivangit, terroristit...) hengen tai hyvinvoinnin tilapäinen "pelastaminen".

Katastrofiharjoituksista puuttuu aina se tärkein elementti eli katastrofi ja sen ketjuuntuvat vaikutukset. Sen vuoksi harjoittelu ja toiminta pitäisi järjestää myös sillä tavoin ositettuna, että katastrofi olisi jollain tavoin mukana.

Kaiken maailman todellisuudesta vieraantuneet riemuidiootit hallinnossa, mediassa ja tutkijanvakansseilla suoltavat jatkuvasta puutaheinää integroitumisen ja kotoutumisen tarpeesta. Vaan jos katsoo terrorismia, ISIS-kuvioita, jihadismia... niin kaikkein vaarallisin ja ikävällä tavalla tehokkain toiminta rakentuu lähes aina juuri erinomaisesti kotoutuneiden ja integroituneiden islamistien osaamisen, suunnittelemisen ja verkostoitumisen varaan. Jihadismin näkökulmasta integroitunut, kotoutunut ja verkostoitunut jonkin alan osaaja on tärkeämpi resurssi kuin kymmenen tai sata syrjäytynyttä luuseria yhteensä.

Nyt kun länsi retostelee ISIS-järjestön ahtaalle pistämisellä, niin sama järjestö keskittyy pitämään värvätyt länsimaissa koulutettavana ja motivoitavana sabotaasi- ja terroritoimintaan. Ja jos/kun iso osa sabotaaseista on sellaisia, ettei kukaan edes tiedä onko kyseessä vahinko, ilkivalta, terrorismi vai jotain muuta, niin tekijät saavat mellastaa rauhassa.

Suvaitsevaisto väsää loputtomasti noita human interest -henkisiä tarinoita. Yleensä ne pohjautuvat totuuden puuttumiseen tai vääristelyyn. Nuivalliston pitäisi oppia käyttämään samaa genreä apunaan, mutta ehdottoman tiukan toasiasiapohjaisesti ja vieläpä niin, että faktat täytyy voida tarkastaa luotettavista lähteistä. Politiikkaa ei muuteta tiedolla vaan tunteella. Tätä nuivallisto ei ole missään vaiheessa tajunnut kunnolla - ikävä kyllä. Silloin harvoin kuin nuivallisto onnistuu herättämään tunteita, niin keskitytään negatiivisten tunteiden herättämiseen. Se taas kääntyy itseään vastaan.

Eikös noiden Belgian ja/tai Ranskan terroritekojen yhteydessä ole ollut jokin kohonnut ydinvoimaloihin liittynyt riski? Jotain sellaista, missä joku ydinvoimalatyöntekijä huomattiin islamistiseksi jihadistiksi, ISIS-jäseneksi ja terrorismitoimintaan mukaan verkostoituneeksi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tuosta saatananpalvonnasta en sinänsä sano mitään, koska en ole itse uskovainen eikä teologia ole vahva alueeni. Mutta noin yleensä olen pitkälti samaa mieltä siitä, mitä totesit.

Kirjoitin tämän jutun ajatellen fundamentalistisen islamilaisen terrorismin näkökulmaa. Mikä olisi itse asiassa houkuttelevampi maa sellaisen jätkän kohteeksi kuin Suomi? Perusteet:

1. Suomi on maa, joka hoitaa terrorismin vastaisen uhkansa toteamalla, että Suomessa ei ole terrori-iskun uhkaa, koska siitä on sekä poliittinen- että virkamiespäätös sekä lisäksi asiantuntijoiden arvioita.

2. Suomi on maa, joka on nostanut jalustalle ja arvostelun ulkopuolelle juuri sen ihmisryhmän, jonka jäsenet näitä iskuja suorittavat ympäri maailmaa. Tähän ihmisryhmiin kuuluvien terroristien julmuus ja täydellinen piittaamattomuus ihmiselämän arvosta on suomalaiselle virkamieskoneistolle täysin mahdoton asia edes ajatella eikä se pystyisi siihen reagoimaan, sillä se keskittyy miettimään keskenään, että mahtoiko tämän ryhmän edustajalle tai puolestaloukkaantumiskoneiston edustajalle tulla henkinen pipi, kun joku tavallinen suomalainen arvostelee sitä, että tämän ihmisryhmittymän jatkuvaa maahanmuuttoa pidetään itseisarvona.

3. Islamilaisen terroristin näkökulmasta Suomi on yksi maailman perversseimpiä valtioilta. Ohi menee ehkä vain Ruotsi, mutta Ruotsi ei ole enää maa, vaan tiettyjen rajojen sisällä elävä älyllinen ihosairaus.

Kumitonttu kirjoitti...

Tähän astihan muslimien iskut ovat olleet näyttäviä mutta varsin yksinkertaisia, kuten lentokoneella lentäminen päin pilvenpiirtäjää tai junan räjäyttäminen. Se, että he kykenisivät räjäyttämään ydinvoimalan ei varmaan onnistu vielä, mutta ehkä myöhemmin.

Muslimit eivät juurikaan ole hyökänneet merkittäviä poliitikkoja vastaan, ja siihen voi tulla muutos. Kaikissa muissa EU-maissa on näkyviä poliitikkoja, jotka ovat arvostelleet islamia ja muslimien maahanmuuttoa. Heille voi olla tiedossa hankalia aikoja. Toisaalta sitten vastaavasti islamiin myönteisesti suhtautuvia poliitikkoja ei nyt vielä ole lähdetty viemään "vastuun kantoon", mutta sitäkin voi kohta puoliin tapahtua.

Kun Eurooppa satoja vuosia vähitellen ajautui kohti kansallisvaltioita, viimeisen 20 vuoden aikana nähty yritys lopettaa kansallisvaltiot on ollut uskomattoman typerä virheliike. Aivan varmasti sekin virheliike jossain välissä korjataan, mutta peruuttamatonta tuhoa on jo saatu aikaiseksi. Tulevaisuuden mallia voi etsiä jostain Kap Kaupungista, Chicagosta tai Jerusalemista. Monikulttuurisuus toimii vain riittävän korkean poliisimäärän turvaamana.

Castor kirjoitti...

Hiukan tuosta kristinuskon siunauksesta ja arkkipiispan viisauksista US:ssa tänään, kaiken sen muun jatkoksi, jota tämä hameniekka on surkeasta suustaan päästänyt:

"Hänen (siis Mäkisen) mukaansa on selvää, että ”kuva kulttuurisesti ja uskonnollisesti yhtenäisestä Suomesta on romantisoivaa taaksepäin katsomista”.

– Syvintä mikä meitä yhdistää, ei ole kieli tai kulttuuri, ei yhteinen historia. Syvintä on, että elämme Jumalan luomina ja lunastamina tässä kohtaa maailmaa juuri nyt, Mäkinen sanoo."

Arkkipiispa pyrkii nostamaan papiston samaan rälssiin muun eliitin seuraksi. Kirkko on ollut täysin mitätön yhteiskunnallinen vaikuttaja jo vähintään neljä vuosikymmentä, mutta nyt sen tilaisuus on tullut: kirkkoa aikaisemmin kammoksuneet halal-hipit nyökyttelevät tyytyväisinä ylistäen arkkipiispaa. Minulle tämä epäpyhä allianssi on eräänlainen antiloogisuuden voittokulun kirkkain esimerkki: kristillinen ylipappi seurakuntineen avaamassa sydäntään ja maan rajoja sellaiselle seurakunnalle, joka haluaa fyysisesti repiä tuon sydämen ulos näiden ihmisten rinnasta. Minun on todella vaikea pidätelä suoranaista vihaani näiden ihmisten sokeuden edessä. Suvussani on (valitettavasti?) eräällä haaralla selkeä yliedustus papiston puolella, ja he ovat herännäisyyttä edustaneen kirkkoherran jälkeläisiä. Kirkkoherran kaksi veljeä kaatui valkokaartissa 1918. Täytyypä kysyä, mitä mieltä tämän arkkipiispan puheista ollaan, kun sukua on taas kesällä koolla. Yksi kirkkoherran lapsenlapsista, pappi hänkin, on kiihkeä vihreä, joten vastauksen ainakin siltä ikäluokalta taidan jo tietää etukäteen. Iäkkäämmässä joukossa on kyllä entinen (rauhajan) taistelulentäjä...

Itse Ykän jutusta: taas päästiin asiassa ns. ytimeen (pun intended). Teemusinkkoset, joiden mielestä Punahilkka on todellisempi kuin ISIS, saavat kansalaiset "uskomaan" omiin satuihinsa. Miten helvetissä noin asioita täysin tuntematon ihminen kuin tuo Teemu Sinkkonen voi olla "erikoisasiantuntija" alalla, josta ei tunnu tietävän eikä käsittävän tuon taivaallista? No, Suomessa tarttee niin saatanan vähän, niin kuin eräs kaverini mielellään sanoo.

Koko asetelma on täysin järjetön: ihmisiin, joilla ei ole minkäänlaista käsitystä siitä kulttuurista ja yhteiskunnasta, johon he tulevat, sovelletaan tasavertaisuuden nimissä kaikessa, hyvässä ja nimenomaan pahassa, niitä keinoja, jotka ovat kieltämättä osoittautuneet hyviksi keinoiksi silloin, kun vastaanottavana puolena on yhteisön kanta-asukas, jonka esi-isät ja -äidit ovat ollet luomassa nuo keinot ja rakenteet. Ne ovat kanta-asukkaille ikäänkuin geneettisesti määräytyneitä (sic!), mikä ei tieteellisesti tietenkään pidä paikkaansa, mutta kun en parempaakaan ilmaisua keksi. Kaikille muille ne ovat uusia asioita, joita ei tulla koskaan, toistan koskaan, täysin omaksumaan. Tiedän sen itsestäni: olen asunut Suomen ulkopuolella yli PUOLET aikuisiästäni (kahdennenkymmenennen ikävuoden jälkeen), joista nyt 16 vuotta Kiinassa. Tänne on helppo sopeutua, koska meitä ulkomaalaisia ei ole korotettu täällä mihinkään erityisasemaan, vaan arvostus (tai vastaavasti halveksunta) tulee puhtaasti käytöksemme pohjalta. Mutta edes minua kauemmin täällä olleet eivät edes yritä väittää omaksuneensa kiinalaista kulttuuria, koska se on täysin mahdotonta. Kulttuuriin pitää syntyä, jotta sen voisi omaksua. Asia ei ole sen kummallisempi.

Oleskeluluvassani lukee muuten edelleen "alien residence permit". Mutta teemusinkkoset tietävät paremmin, heillä on ylivertainen äly ja lukeneisuus minuun verrattuna, minähän olen ainoastaan itse kokenut nämä asiat ja kokemus on aina subjektiivinen ja ei-tieteellinen.

Jani Alander kirjoitti...

Aa tosi mainion kirjoituksen teitkin :) Toivottavasti ei osoittaudu profeetalliseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Totuus on joskus tarua ihmeellisempi ja tämäkin fiktiivinen tarina voi joskus olla totta, valitettavasti. Kun EU lisää vettä myllyyn ja ehdottaa 250 000 euron sakkoa jokaisesta turvapaikanhakijasta, jota ei suostuta ottamaan vastaan, se sortuu diktatuurin ja totalitarismin tielle, jossa itsenäiset valtiot eivät saa enää päättää omista sisäisistä asioistaan. Saa nähdä, missä maassa käämit palavat ensimmäisenä. Se on ainakin varmaa, ettei se ole Suomi.

Nyt kiristetään aselainsäädäntöä, lässytetään rasismista ja vihapuheesta sekä vastuullisesta sananvapaudesta, joka oikeasti tarkoittaa sitä, että ellet kannata nykyisenlaista maahanmuuttoa eli turvapaikkaturismia, niin turpa kiinni. Nämä tulijat ovat meille rikkaus ja mahdollisuus, jota emme voi jäädä paitsi. Kummallista, miten pieni Suomi rynni pienessä ajassa sotien ja massiivisten sotakorvausten maksamisen jälkeen maailman hyvinvointivaltioiden joukkoon ihan omalla porukalla! Apua ja innovaatioita on aikoinaan tullut satunnaisten muuttajien mukana, mutta niistä ei yksikään ole ollut Afrikasta tai Lähi-idästä kotoisin...

Päivä toisensa jälkeen saa lukea uutisia, jotka saavat vain ihmetystä aikaan; miten tämä voi olla mahdollista! Tänään saatiin lukea asiasta, jonka kaikki tiesivät, mutta josta virallisesti ei saanut aikaisemmin totuutta kertoa; Kreikan miljardiavustuksien katoamisesta saksalaisten ja ranskalaisten pankkien tukemiseen. Lontooseen valittiin ensimmäinen muslimi pormestariksi ja Husu Hussein ehti jo Uudessa Suomessa kertomaan, kuinka tämä pakistanilaisia syntyperää oleva mies on luonut eurooppalaisen unelman. Sanat loppuvat nyt.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä.
Ajatuksia herättävä juttu. Monessakin mielessä. Ensinnäkin siinä, että meillä on liikaan ihmisen hyvyyteen uskovia, varsinkin mitä tulee näihin tarhapaikanhakijoihin. Meillä ei ketään epäillä, vaikka syytä monesti olisi, ja nekin joita epäillään pestään puhtaaksi niiden muutaman harvan kunnollisen statuksella. Maailmalta on nähty ettei ns. kunnollisetkaan ole lopulta kunnollisia, esim. Pariisi ja Bryssel.
Pitäisikö sinun jakaa tämäkin juttusi kansanedustajille suoraan, saisivat vähän erilaista ajateltavaa, kun me nuivat kuitenkin ollaan kuin huutavan ääni korvessa omissa puolueissamme.
Tämmöistä pohtii Huru-ukko tykönään.

Jani Alander kirjoitti...

Sinänsä tosiaan teknisesti tuo on hivenen epätarkka, mutta annettakoon moinen anteeksi, joka tapauksessa oikein(teknisessä mielessä) tehty isku voimalaitokseen voi aikaansaada pahan säteilyvuodon.

Säätösauvakoneistosta virran katkaisu ei jumita sauvoja ulos, ne on tehty niin että ne pysyvät ulkona virran ollessa päällä, ilman sitä sauvat painuvat reaktoriin ja sulkevat reaktion. Reaktoriin itseensä on hyvin vaikea päästä käsiksi, se on syvällä rakenteissa, ja kiehutusvesireaktori on luontaisesti vakaa ts. sitä ei saa reaktion voimalla sulamaan. Mutta kyllä sen hajalle saa. Fukushima on hyvä esimerkki, eli katkaistaan jäähdytysveden kierto niin pääjärjestelmästä kuin apujärjestelmistäkin, reaktorin radioaktiivisten isotooppien hajoamisesta aiheutuva jätelämpö tekee sitten tehtävänsä.

Tosin vaarallisin kohde ei olekaan niinkään kumpikaan reaktoreista, vaan korkea-aktiivisen jätteen varasto. Se on heikommin rakenteellisesti suojattu kuin reaktorit, materiaali on vesialtaassa suoraan saatavilla (toki hiton vaarallista käsitellä, mutta kuka siitä välittää kun on paratiisiin menossa) ja sitä on ältsisti enemmän kuin kamaa kummassakaan reaktoreista. Siksikin olisi hyvä jos se ydinjäteluola tehtäisiin, saataisiin suurin osa siitä kamasta paljon varmempaan talteen.

Ukkeli kirjoitti...

Juttu on kuin Clancyn kynästä tai Remeksen. Ydinvoimala on oikeasti vaikea rasti, mutta Ruotsinlaiva olisi surmanloukku. Aseet olisi helppo viedä autossa, eihän laivoille ole tarkastuksia. Miten poliisi toimisi tositilanteessa? Jokelassa ja Kauhajoella nähtiin. Ruumiita tuli paljon, eikä poliisi tehnyt mitään. Odotti vain, kunnes tulitus loppui.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Castorille, Jani Alanderille, Rouva Anolle, Huru-ukolle ja Ukkelille & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Joo, niitten tyyppien kyky organisoituneeseen toimintaan jää huomattavasti muista jälkeen, mikä on nähty mm. eräissä Lähi-idän sodissa. Noita iskuja johtajia vastaan saattaa tulla, tosin siviilit ovat edelleenkin näille terroristeille houkuttelevampia kohteita juuri siksi, että heillä ei ole turvamiesten laumaa ympärillään. Ja mainitsemaasi mallia voi ihailla myös Detroitin keskustassa. Siellä olis halpoja neliöitä myynnissä. Lisäksi mainostettua monikultturismiahan nähdään Afrikassa ja sehän on tunnetusti ollut maailmanlaajuisestikin huippuluokan menestys.

Castor: Kirkko jatkaa valitsemallaan tiellä kohti Yleistä hyve- ja suvaintovirastoa ja onnistuu ylittämään itsensä noin viikottain. Tällä helvatun arkkipiispalla jää vaan unohtamatta se, että imaamit puolestaan eivät saarnaa samanlaista yhteisen ekumenian epistolaa. Siks toiseks toteaisin, että Mäkisellä ei ole valtuuksia määritellä sitä, kuka minut on lunastanut ja millä hinnalla. Samoin luomiseni on ollut isä- ja äiti-Perskeleen tekosia eikä Mäkisellä siihenkään asiaan ole antamaani kommentointilupaa.

Mainitsemasi teemusinkkoset toimivat omalla tavallaan loogisesti, eli he ovat luoneet islamilaisesta kansanryhmästä mielessään tietyn teoreettisen mallikuvan ja määrittelevät sen touhuja sitten sen mallikuvan mukaan. Sillä, että kyseisellä mallikuvalla ei ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä ei ole merkitystä kyseisille häiskille. Ja miksikö kyseiset häiskät pääsevät tapetille? Varmaan siksi, että ne kertovat sen, mitä niin media kuin poliittinen eliitti haluavat kuulla.

Jani: Kiitos täsmennyksistä. Tuo korkea-aktiivisen jätteen varasto olisi varmasti ollut otollisempi kohde ja saatu hajalle helpommalla. Mutta ehkäpä tämä amatöörin tekotaiteellinen vapaus sallitaan.

Rouva Ano: Tuo 250.000 euron uhkasakko per turvapaikkahuilaileva kärsä on jo sen tason vittuilua kansallisvaltioita kohtaan, että luulisi sen herättävän hitaammankin. Mutta kai me länkkärit noin suuressa mittakaavassa ollaan vielä hämäläisiäkin hitaampia. Tuohon muuhun toteamaasi sanon vain että ei lisättävää.

Huru-ukko: Jos tämmöisen jutun jakaisi kansanedustajille, niin kieltämättä se herättäisi ajatuksia mutta lähinnä siihen suuntaan, että kuinka läpivalistetussa yhteiskunnassamme voi vieläkin olla tuollaisia vihakirjoittajia. Lopputulema olisi, että tarvitaan vielä enemmän suvaitsevaa valistusta.

Ukkeli: Tuota Ruotsinlaivaa kohteena on pohdittu muuallakin. Suoranainen unelmakohde terroristeille ja totaalinen surmanloukku.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Anonyymin kommenttiin: "Eikös noiden Belgian ja/tai Ranskan terroritekojen yhteydessä ole ollut jokin kohonnut ydinvoimaloihin liittynyt riski? Jotain sellaista, missä joku ydinvoimalatyöntekijä huomattiin islamistiseksi jihadistiksi, ISIS-jäseneksi ja terrorismitoimintaan mukaan verkostoituneeksi?"

Näköjään Brysselin 03/2016 terroristi-etsintöjen yhteydessä 7 ydinvoimalatyöntekijää todettiin 'jotenkin verkostoituneeksi'. Tosin taisivat väittää näiden olleen voimalan ei-kriittisten alueiden hommissa.

Belgiassa 2 ydinvoimalaa (= 7 reaktoria).

https://en.wikipedia.org/wiki/Tihange_Nuclear_Power_Station

Ja näköjään toisessa laitoksessa joku meinasi aiheuttaa reaktori ylikuumenemisen vuonna 2014?

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/03/26/brussels-attacks-nuclear-breach-fears-as-two-more-charged-with-t/

Anonyymi kirjoitti...

Castor:

Länsimaissa asuvat jihadistit eivät luultavasti hyökkää vielä pitkään aikaan islam-kriittisiä poliitikkoja vastaan. Syy: poliitikkoja vastaan kohdistuvat hyökkäykset herättäisivät uinuvatkin poliitikot. Seurauksena olisi politiikan jonkinasteinen järkevöityminen ja sitä jihadistit eivät halua.

Ton arkkisusi Mäkisen horinoista tulee mieleen, että on se kumma kun suomalaisten yhtenäisyyttä ja yhteisöllisyyttä todistetaan valheeksi aina kun moinen palvelee kulttuurimarxilaista agensaa. Ja yhtenäisyyden rikkoutumista ja yhteisöllisyyden katoamista puhutaan juuri menossa olevaksi aina kun sellainen palvelee kulttuurimarxilaisuutta. Miten voi olla niin, että jokin mitä ei ole koskaan ollut, on sen jälkeen kadonnut ja uhkaa nyt kadota taas ties kuinkamonennen kerran?

Jani: Olen käynyt Olkiluodossa sisällä pienellä porukalla. (Piti antaa henkilöitiedot Supoa varten etukäteen.) Oli kiinnostavaa. Kyseisen käynnin perusteella minulla on oma näkemys siitä, millainen terrori-isku ydinvoimalaan omaisi suurimmat onnistumis- ja tuhopotentiaalikertoimet, mutta en halua mainita moista näkemystä julkisesti.

Kumis:

Pohjoismaissa on valtavasti helppoja kohteita terrorismille. Onneksi täällä ei vielä ole paljoakaan jihadia - vaikka jihadisteja kyllä piisaa. Kekseliäisyyden ja suunnitteluosaamisenkin kanssa taitaa olla siinä suunnassa vähän niin ja näin. Jos kotouttamis- ja integroimiskuvitelmat toteutuisivat, niin seurauksena olisi sitten myös intifadan ja jihadin toteutustapojen muuttuminen. Se olisi katastrofi.

Anonyymi kirjoitti...

Huu, olipas hyytävä tarina! Toivottavasti se pysyy täysin fiktiivisenä tuotoksena ilman minkäänlaisia profeetallisia elementtejä. Suvakkiperheen jättäminen henkiin "human interest-miinaksi" oli aika kiero idea...
http://www.mikkoniskasaari.fi/node/227 -tuolta löytyy Niskasaaren viimeisin ylistys suomalaiselle virkamieskunnalle - saa nauttia!
T. Riku Raunioilla

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Anolle ja Rikulle Raunioilla & kiitos kommenteistanne.

VNV: Joo tuosta Belgian hommasta luin jostain itsekin, mutta en tiennyt homman tarkempaa sisältöä. Sen toisen kommentin jätin pyynnöstäsi julkaisematta, mutta ihan oikeassahan sinä siinä olit.

Ano: Ihan asiallisia kommentteja. Tuosta viimeisestä, Kumikselle laittamastasi tuli mieleen ajatus, että oliskos niin, että kun tietyn yhteiskunnan jäsenet alkavat oppia toimimaan keskenään tehokkaan organisoidusti, niillä tuleekin hoksaaminen, että tämänhän voisi kanavoidakin rakentavaan työhön sen sijaan että räjäyttelee ihmisiä jonkun kuujumalan nimiin. Islamilaisilla kansoilla ei tätä kynnystä ole vielä tainnut tulla ylitettyä.

Riku: Tuo linkki oli taas hyvin kuvaavaa ja tympeää settiä viranomaisen mielivallasta.

Anonyymi kirjoitti...

No,tätähän pienessä mittakaavassa sitten tapahtuikin heti Saksassa.Allahu akbaria huutava oikeauskoinen hyökkäsi työmatkalaisten kimppuun puukon kanssa ja sai postinjakajan hengiltä,sekä ilmeisesti neljä muuta sairaalaan.Poliisin mukaan teolla saattaa olla myös islamistinen motiivi.Yle oli jo vissiin julistanut hyökkääjän nuoreksi saksalaismieheksi,liekö Jessi Aron huumeita kollegat vedelleet.
T:Vesku

Castor kirjoitti...

"Munchen" kirjoitetaan US:ssa...Siis Münchenin Griefingin asemalla on neljää ohikulkujaa puukotettu, yksi kuolonuhri. Tekijä on huutanut Jallua avuksi. Näiltäkö ei arkkipiispan mielestä saisi suojautua? Näittenkö takia ihmisten pitää kärsiä kohtuuttomasti? Mikä ihme noita arkkipiispan kaltaisia ihmisiä vaivaa? Hybris, paremmuuden tunne, tyhmyys, yksinkertaisuus, hyvyyden orgastinen kokeminen pahoja ihmisiä suojellessa?

Jos luterilaisella kirkolla, joka ei siis ole suomalainen, ja siis suomalaisuus ei ole myöskään luterilaisuutta, olisi jokin yhteiskunnallinen sanoma tänä päivänä, niin se ottaisi kantaa siihen suomalaisten köyhyyteen ja osan kurjistumiseen, johon niin suuresti on vaikuttanut liberaali fascismi ja EU, siis kulttuurimarxismi, jonka etujoukkoon arkkipiispa näyttää liittyneen. Enpä olisi uskonut näkeväni tällaista päivää. Olen mielestäni hyvästä syystä pitänyt pappeja tyhmänpulskeina julleina, joilla ei ole ollut minulle minkäänlaista viestiä. Arkkipiispoja ja piispoja yleensä olen katsellut lähinnä huvittuneena, samoin paavia, jonka homoileva asukokonaisuus on aina ollut minulle hilpeyden aihe. Nyt kun tuo 80-vuotias neitsyt ja kotimainen 61-vuotias seniiliyden selkeästi riivaama älykääpiö päästelevät suustaan milloin mitäkin, en ole enää huvittunut. Kirkot ovat ilmeisiä pahuuden pesiä, ja kristinusko "armossaan" jotain uskomattoman vaarallista yhteiskunnalle, ihmisille ja vielä olemassa oleville instituutioille. Itsetuho ei olekaan ainoastaan islamiin liittyvä ominaisuus!

Kun maahantunkijoiden, näiden mullien, marginaalisen ryhmän hyvinvoinnista tehdään tärkeämpi kysymys kuin oman maan ja kansalaisten turvallisuudentunteesta ja yleisestä elämäntilanteesta, ei vaihtoehdoksi jää mikään muu kuin selkeä vastarinta. Olen kirjoittanut mileipideosastoille omalla nimelläni, ja minut on bannattu. Täytyy näemmä keksiä aivan uusia harrastuksia näin vanhemmilla päivillä.

Castor kirjoitti...

Asema on Grafing.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veskulle ja Castorille & kiitos kommenteistanne. Tuo puukkohyökkäyshän muuten menee ihan samalla kaavalla kuin mitä on mennyt Israelissakin, kun arabit puukottelevat juideja. Allahu akbarin huutamisella saattaa tosiaankin olla hieman islamistinen motiivi. Tai sanoisin että islamilainen sillä en minä islamia ja islamismia osaa mitenkään erottaa toisistaan.

Tuo mitä Castor sanoi kirkostamme osui kohdalleen. Kirkon virkamiehistö ei ole enää niitä tyhmänpulskeita julleja vaan aktiivisia poliittisia vaikuttajia, jotka tosin vaikuttamisellaan kaivavat hautaa omalle kirkolleenkin jota tosin nykymuodossaan jää harva kaipaamaan. Mutta oletan heidän mieltävän kirkon enää puhtaasti maallisena organisaationa enkä näe heissä mitään eroa vaikka vihreitten tai vasemmistoliiton kansanedustajiin.

Jos unohdetaan politiikka ja tilanne muutenkin ja mennään niin pappeihin kuin imaameihinkin, niin minä tämmösenä konservatiivisena raappahousujätkänä ajattelen, että kuinka vakavasti voi ottaa miehen, joka tekee töitä mekko päällä ja vaatii että hänet otetaan vakavasti?

Anonyymi kirjoitti...

Niin,ja itse tarinaan,joka toivottavasti ei toteudu nopeammin,kuin osataan odottaa-monet Ykän visiot kun tuppaavat muuttumaan fiktiosta todellisuudeksi aika nopeastikin.Juurikin tuon taktisen osaamisen kehittyminen oli Pariisin iskuissa Ranskan viranomaisille suurin yllätys:iskut tehtiin korkeimman valmiusasteen vallitessa,niin tiedustelun,poliisin kuin armeijankin joukkoja oli poikkeuksellisen paljon jo ennen iskuja valmiudessa-ja silti iskut onnistuivat!Suomen media lässyttää aina syrjäytyneistä ja sorretuista jotka "ajautuvat" terrorismiin,ja syy on tietysti valkoisten länkkäreiden,mutta maailmalla mediassa on jo monesti kiinnitetty huomiota näihin muslimisiirtolaisten valioihin,jotka opiskelevat nimenomaan kovia tieteitä:fysiikkaa,kemiaa,biologiaa ja lääketiedettä-sekä siihen,että nimenomaan tästä porukasta aivan suhteettoman suuri osa radikalisoituu,vai ovatko radikalisoituneet jo aiemmin ja tehneet uravalinnan siltä pohjalta?Niin IS kuin AlQuaidakin ovat nimenomaan kannustaneet hyväksikäyttämään länsimaiden tarjoamia,ja vieläpä lähes ilmaisia,koulutusväyliä,joista sotaan sadaan suurin hyöty.Ja ydintegnologiahan ei ole enään vierasta muslimimaailmassa:Iran ja Pakistan omaavat jo melkoisen joukon alan asiantuntijoita omastakin takaa,ja Gaddafin ydinohjelmasta luopumisen jälkeen hän totesi,että niin ydinmateriaali kuin myös -asiantuntijatkin on hajautettu ympäri arabimaailmaa.Ja yhteistyöhän sujuu hyvin myös vastuullisuudestaan tunnetun Pohjois-Korean kanssa...
Suomessa muuten media keskittyy vain ISn vastaiseen sotaan,mutta lähes vaikenee siihen sidoksissa olevien ryhmien noususta Afrikassa,näkyvimmin Nigeriassa sekä Somaliassa,joissa järjestöt ovat vyöryneet jo naapurimaihinkin.Ja AlQuaidan toipuminen Bin Ladenin kukistumisesta,sekä aktivoituminen myös Afrikassa sekä Keski-Aasiassa on täysin vaiettu täkäläisissä medioissa.Kartasta kun katsoo näiden kärkiryhmien jihadin leviämistä,niin se mikä pistää silmään on,että Eurooppa on saarrettu Afrikasta Lähi-idän kautta Turkin läpi Keski-itään asti-ainoa islamvapaa EUn henkireikä on Venäjä!Eli massat tulee,ja eurooppalaiset työnnetään mereen tai Venäjälle!Ehkä Putiniinkin kannattaa jonkinlaiset välit ylläpitää,hän kun sulkee rajan,niin siitä ei muuten sitten mennä.
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Pitääpä ihan oikaista,ja pyytää anteeksi yleltä:Saksan hyökkääjä taisikin olla saksalainen käännynnäinen!Eli teossa onkin nyt tärkeintä saksalaisuus,ei motiivi.
T:Vesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vesku. Sitähän vastapuoli väittää alinomaan, että köyhyys aiheuttaa terrorismia ja unohtaa taktisesti nämä hyvin koulutetut ja hyvin syöneet terroristit. Ne kun eivät sovi teoriaan. Suomalainen mediahan ei tosiaankaan kerro noista mainitsemistasi alueista ellei siellä tapahdu vähintään ydinräjähdys.

Siitä saksalaisesta hyökkääjästä media ilmoittaa että saksalainen. Tässä vaiheessa ei tiedetä että tarkoittaako se Saksan kansalainen, joka taas voi tietenkin tarkoittaa vähän mitä sun hyvänsä. Islamistinen tausta on ainakin mainittu.

Anonyymi kirjoitti...

Se saksalainen puukkuhippailija kärsi mediamme mukaan mielenterveysongelmista.
Ergo islamin usko l. muslimius on mielenterveysoneglma.

Aiheesta toiseen:

Jk Hyviä uutisia Brysselistä (uskomatonta eikö totta?!)

"Jussi Hallaaho
20 t ·

Nyt on pakko tiedottaa lyhyesti, koska tämä on niitä harvoja hetkiä, kun politiikassa on mukavaa.

Kansalaisvapauksien valiokunta LIBE äänesti juuri komission ampuma-asedirektiiviä koskevasta lausunnostaan. Komissio ja vasemmisto ottivat pataan niin että pölähti.

Nurin menivät...

a) puoliautomaattisten kiväärien (esitetyt kategoriat A6 ja A7) kielto.
b) lupien määräaikaisuudet.
c) pakolliset lääkärintarkastukset.
d) suurikapasiteettisten lippaiden rajoitukset.
e) aseiden etämyynnin täyskielto.
f) rajoitukset ampumatarvikkeiden ja lippaiden etäkauppaan.
e) sarjatuliaseiden täyskielto.

Vastuuvaliokuntana on sisämarkkinoista vastaava IMCO, joka äänestää mietinnöstään (ja suurelta osin samoista asioista) myöhemmin, mutta on vaikea kuvitella, että tilanne olisi sielläkään toinen."

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Viime viikolla näitä hyviä uutisia kuului Keski-Euroopasta:

"Sveitsi veti herneen nenään ja ryhtyi vastahyökkäykseen.

1. Aseiden rekisteröintiehdotus (Sveitsin sisäistä tauhkaa) ammuttiin lopullisesti alas.
2. Sveitsi (kuuluu Schengeniin), joten se olisi sitä kautta pakotettu noudattamaan EU:n tuliasedirektiiviä. Tämä ei nyt vaan käy ja sveitsiläiset lähtivät juuri kaikkien mahdollisten keinojen kautta vaikuttamaan siihen, että tämä direktiiviehdotus ammuttaisiin alas.
3. Samalla sveitsiläiset aloittivat projektin saadakseen CCW:n. Perustelu: Euroopan turvallisuustilanne.
4. Ja ihan vain koska halusivat ärsyttää EU:ta, he käynnistivät ohjelman nuorten opettamiseksi ampumaan rynnäkkökiväärillä. Aiemmin alaikäraja oli 17, nyt, koska turvallisuustilanne ja EU, se tulee olemaan 15."

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Joo, järkevissä yhteiskunnissa muslimius miellettäisiin mielenterveysongelmaksi. Törmäsin noihin Jussin uutisiin itsekin. Sanotaan näin, että rauhoitusaika jatkui, mutta suvakit eivät varmaan taisteluaan lopeta. Esmes eräs E. Tuomioja repii peliverkkarinsa. Sveitsiläisille nostan hattua taivaan korkealle.

Anonyymi kirjoitti...

Tjaa-a, Ykä perskeles, ei saisi kirjoitella tällaisia juttuja. Tämä voi kohta oikeasti tapahtua! Mielenkiinnolla odottelen Ranskan tulevia potkupalloilun EM-kisoja.

Tässä sitten päivän huumoripläjäys, noi tyypit tarvitsisivat lisää oppitunteja aseidenkäsittelystä. Varsinkin tuo sankari joka ampuu singolla, huhhuh. Heh, tästä tulee eittämättä mieleen ne Kummelin Aziz the combat fighter sketsit.

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää tarinaa taas Ykältä pukkaa, kun nyt ei vaan osoittautuisi ennusteeksi, kuten monet muut tekstit ovat tahattomasti osoittautuneet... Juurikin tuo ählyjen ylimielisyys ja koppavuus ovat piirteitä, joita Lähi-idän ihmeissä itse karsastan. Nyt kun nuo vielä ovat huomanneet, että lehdistö/media on täysin heidän puolellaan ja sitäkautta miltei hallussa. Viime syksynä kävi melko selväksi, että monet nuista tiesivät, miten saada julkisuutta, ja miten sitä käyttää paikkaansapitämättömien nyyhkytarinoiden muodossa hyväkseen! Säälipisteet toimittajan avulla kotiin... Voipi olla, että maassa jo asuvat irakit ovat opastaneet, mistä naruista vedellä.

Itse saattelin viime viikonloppuna hautaan sukumme viimeisen "wanhan kansan" edustajan, ja täytyy myöntää että haikea oli ja on mieli. Tuossa sodat nähneessä sukupolvessa oli suoruutta, rehellisyyttä ja selkärankaa, piirteitä jotka taitavat painua pikkuhiljaa unholaan. Itse näiden ihmisten keskellä kasvaneena opin arvostamaan tuollaisia ominaisuuksia ihmisissä. Mutta näin vain ajat muuttuvat, nykyäänhän suurimmat paskanpuhujat ja varkaat taitavat olla niitä "menestyneitä" immeisiä...

-Mikko-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist ja Mikolle & kiitos kommenteistanne. Ei tällainen mahdotonta ole, ja jos sellaista tapahtuu se ei johdu kirjoituksistani vaan aivan muusta.

Soomepois: Kattelin videon joo. Voi todeta, että jos noilla olisi ollut vastassa aivan tavallisia suomalaisia joukkoja, niin ei olis heput kauaa vanhentuneet.

Mikko: Kiitokset. Veikkaanpa, että niin suurta iskua ei tule tapahtumaankaan, että media ja puolestaloukkaantumiskoneisto antaisi loputtomassa suvaitsemisessaan tuumaakaan periksi. Ja kun vanhaa polvea ajattelee, niin suorastaan hävettää. Ei riitä, että heidän tienaamansa kuorma on syöty, vaan sen lisäksi se on jaettu muille ja tehty asiasta vielä itseisarvo.

Castor kirjoitti...

Noista hameniekoista vielä: kuka haluaa nähdä kaduilla miehiä äitiysmekoissa ja virkattu kupu päässä ja näiden (mahdollisesti lukuisia) vaimoja jätesäkeissä? Kuuluuko kulttuurisesti olla iloinen ja tyytyväinen tuosta "monipuolisuudesta" ja "värikkyydestä"? Tällaiset asiatko meiltä ovat puuttuneet, ja nyt kun niitä ilmestyy yhä enemmän ja enemmän, niin niillä on jollain lailla meitä sivistävä tai muuten vain surkeaa suomalaista elämänmuotoamme rikastuttava vaikutus? Nämäkö ne niitä kansainvälisyyden ja Suomen kannalta myönteisen kehityksen merkkejä ovat?

Minut ne saavat voimaan fyysisesti pahoin. Minulle riitti vajaa viikko Algeriassa työmatkalla. Takaisin en mene mistään rahasta.

Minulle kansainvälisyyden tunnuksia ovat kaupankäynnin ja muun taloudellisen toiminnan kautta syntyneet liikesuhteet muualle maailmaan, muualta tulleiden liikemiesten täyttämät hotellit Suomessa, suomalaisten kauppamiesten lisääntyvät joukot maailman metropoleissa ja hiukan syrjemmälläkin, Helsinki-Vantaan ja muiden Suomen kenttien jatkuva laajentaminen liikematkailun koko ajan lisääntyessä, valtion ja kuntien järjestämät tarjouskilpailut ainoastaan suomalaisille yrittäjille ja yrityksille, oppiminen siihen, että asiallisiin sähköposteihin vastataan edes saman vuorokauden sisällä, lisääntyvä todellinen kielitaito, jotta ymmärretään, että "How are you doing today" ei tarkoita sitä, että kysyjälle toistetaan oma epikriisi tai siihen ollaan kokonaan vastaamatta, että ei ole häpeä olla suomalainen tai olla ylpeä omasta historiastaan tai oman maansa saavutuksista, ja että toisten matkiminen on surkein muoto imartelua, jolle matkinnan kohde nauraa paskaisesti.

Ulkomaalaisten elättien maassa pitäminen taas ei ole kansainvälistymistä, se on oman kansan resurssien jakoa ihmisille, jotka halveksivat syvästi resurssien jakajien kulttuuria ja elämänmuotoa, jonka nämä rälssin lempilapset ennen pitkää tulevat tuhoamaan olematta tuhoamisessaan edes kovin aktiivisia tai taitavia, lähes yrittämättä. Se että näin tulee väistämättä tapahtumaan lähi-itäläis-afrikkalaisen joutoväen lisääntyessä tulisi olla selvä tosiasia kaikille edes jollain tavalla tässä maailmassa mukana oleville ympäriltä silmille lyövien esimerkkien valossa, mutta tästä yhteisöjen mädäntymisestä sisältäpäin ei haluta puhua, siitä puhumista on alettu kutsua vihapuheeksi. Valheessa elämisestä on tullut osalle ihmisistä todellisutta todellisempaa, ja kun paska aina valuu kuitenkin alaspäin, kaikkein huonoimmassa asemassa olevat saavat ensimmäisinä ja eniten kärsiä tästä. Siis ne, joista kukaan ei välitä, ja jotka eivät jaksa itse enää välittää oikein mistään.

"The object of life is not to be in the majority, but to escape finding oneself in the ranks of the insane".

- Marcus Aurelius, Meditations

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor. Ei tuohon paljon lisättävää. Sen totean, että kun Suomessakin puhutaan näistä ns. maltillisista muslimeista, niin kuuluuko siihen sekin jengi joka pistää naisensa kulkemaan kaduilla Säkkivälineen tuotteissa? En miellä tuota kovin maltilliseksi.

Becker kirjoitti...

Olipas pirun hyvä veto. Ykän kirjoitus oli puettu fiktion muotoon, mutta on hyvinkin todennäköistä faktaa jonkun aikajanan puitteissa. Valitettavasti vaikuttaa siltä, että tuontyyppinen terroriteko vaaditaan, että edes osalta porukasta valahtaa rähmät silmiltä. Eurooppaa mädättävä islam ja kulttuurimarksisimi ovat jo edenneet niin pitkälle, että en oikein jaksa uskoa niitä äänestämällä eliminoitavan. Suurimmat syylliset ovat päättäjät ja media, jotka enemmistön tahdon vastaisesti suosivat parasiitteja jopa alkuperäisväestöä paremmilla eduilla. Länsimainen kulttuuri ja elämäntapa seisoo pian kuilun reunalla, jollei muutosta ala tapahtua.
Kävin juuri entisessä kotimaassani ja Helsingin katukuva muuttuu mielestäni joka kerta synkempään suuntaan. Tai juuri siihen suuntaan jota kaupungissa valtaa pitävät halajavat.

Anonyymi kirjoitti...

Maltillinen muslimi joo... Jos joku pukeutuu, kumartelee, syö, teurastaa lihansa, halveksii muita uskontoja, on ylimielinen, säkittää akkansa ja kasvattaa penskansa ikivanhan kirjan oppien mukaan, onko hän silloin maallistunut muslimi?

Monenko kritityn uskovaisen tiedätte esim. teurastavan uhrikaritsoita, tai syövän vanhan testamentin antamien ohjeiden mukaan? Ööö, eipä taida montaa löytyä.

Vöi jösses tätä touhua.. Ihminen on maallistunut ainoastaan silloin, kun hän voi käyttää koraania vaikka pannunalusena, ilman että odottaa suuria rangaistuksia taivaasta...

-Mikko-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Mikolle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Ja veikkaanpa että on myös valitettavan paljon sellaisia ihmisiä joilla ei rähmät häivy silmistä vaikka islamilaiset käyttäisivät atomipommia. Päättäjät ja media ovat aivan liian syvällä tässä federalismin ja pakkosuvaitsevaisuuden suossa että uskaltaisivat tunnustaa mokanneensa.

Mikko: Kaipa se maallistunut muslimi on sellainen, joka ei avoimesti ala rähisemään. Jos joku suomalainen eläisi elämänsä puhtaasti Raamatun oppien mukaan, häntä pidettäisiin sekopäänä fundamentalistina.

LW kirjoitti...

Njoo, onhan näitä tataareita ja muitakin melko harmittomia muslimeja. Otetaan nyt esimerkkinä vaikka ahmadiyyat, joita ei sinänsä kannata alkaa mitenkään idealisoimaan, mutta jotka ovat kuitenkin jo pitkään sanoutuneet yksiselitteisesti irti aseellisesta jihadista. Elämä yhtenä uskontona muiden joukossa on ihan ok, ja islam on reformoitavissa oleva juttu, joka ei tullut valmiiksi 600-luvulla.

Ei tule varmaan suurena yllätyksenä, että kyseinen lahko ei ole kovin suuressa suosiossa valtavirtasunnien keskuudessa, ja kun maahan päästetään suvaitsevaisuuden nimissä mitä tahansa muslimeja, joskus käy näin:

http://www.bbc.com/news/uk-scotland-glasgow-west-35976958

Hittomaista, miten maskottien päähän ei vain tunnu uppoavan, että ainoastaan valkoinen mies vihaa rodun tai uskonnon perusteella, ja vähemmistöjen pitäisi laulaa käsi kädessä tiedostavan kansanosan johdolla kumbayaa.

Anonyymi kirjoitti...

Loistava novelli ja skenaario. Miksi muuten jihadistit EIVÄT saisi käsiinsä jollain aikataululla likaista tai puhdasta ydinasetta tai muuta joukkotuhoasetta? Eikö kaikki kirjoitettu historia tue väitettä, että rahalla on kaikkea saatavilla. Aivan kaikkea. Ei ehkä ihan heti verkkokaupasta suoraan kotiin, mutta aktiiviselle ja kärsivälliselle toimijalle kuitenkin saatavilla.
Ja sitten kun ase on saatu, niin osoittaako nykyhistoria että näillä kavereilla olisi jotain pidäkkeitä tai moraalisia estoja niiden käyttämiseen? Päinvastoin, eikö vain?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano ja kiitokset. Onhan sitä ollut paljon puheita esmes niistä kadonneista Neuvostoliiton ydinsalkkupommeista. Luulen, että mitään sellaista ei ole päätynyt islamistiterroristien käsiin. Ainakaan vielä. Päättelen sen siitä, että sellaista ei ole käytetty. Sillä niin kuin totesit, niin niillä häiskillä ei todellakaan ole mitään pidäkkeitä tai moraalisia estoja niitten käyttämiseen.