maanantai 27. kesäkuuta 2016

YHDEKSÄSTOISTA YMMÄRRYSHARJOITUS

Eli Hyvän Ihmisen™ täysin ymmärrettävä pakkoreaktio

Hotellin respassa on seurattu mielenkiinnolla suomalaisen valtamedian Brexitin aikaansaamia itkupotkuraivareita. Raivareitten niin määrä kuin paatoskaan ei ole millään tavalla yllätys, lähinnä yllätyksenä olisi voinut pitää sitä, jos media olisi uutisoinut neutraalisti että Yhdistynyt Kuningaskunta totesi 51,9%:n ääniosuudella että tää oli tässä ja se siitä. Se, mikä hieman kummastuttaa on huomio, että valtamediamme näyttää todella uskovan, että se voi jotenkin nillittämisellään vaikuttaa tapahtuneeseen ja ehkä jopa muuttaa kansanäänestyksen tuloksen tai ainakin saada aikaan uuden yrityksen. Siis briteissä, jossa harvemmin ymmärretään suomenkielistä mediaa. Puhutaanhan siellä kymriäkin enemmän kuin suomea.

Tosin hetken mietittyään voi tuumata, että tämähän on silmänlumetta, sillä luonnollisesti median viesti on suunnattu tavallisille suomalaisille ja sillä propageerataan sitä, että nyt britit tekivät teoista hirveimmän, mutta te suomalaiset ette saa tehdä sitä perässä. Teillä ei ole oikeutta tehdä sitä. Teillä ei ole oikeutta edes ajatella sitä teoreettista mahdollista että joskus tulevaisuudessa saattaisitte haluta tehdä sen. Teidän on pakko haluta Suomen säilyvän EU:n jäsenenä ja mikään ei saa muuttua.

Ja tämä reaktiohan on täysin ymmärrettävä. Sen takana on pelko. Pelko dominopalikkailmiöstä. Nyt kun – hitto vie – osoitettiin, että ero on todellakin mahdollista, niin se voi jossain vaiheessa toistua. Ihan missä tahansa. Jopa Suomessa. Ja sehän on valtamedian edustajille uhkakuvista hirvein.

Sillä hehän kuuluvat siihen uusrälssiin, joka on muotoutunut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Samaan rälssiin kuuluvat broilerihautomossa kasvatetut poliittisen eliitin jäsenet, asemansa poliittisella lojaalisuudella saavuttaneet toimistotason virkamiehet sekä todellisuutta oikeaan poliittiseen muottiin muovailevat ja selittävät yliopistolliset tutkijat. Porukka, joka rapsuttaa toistensa selkää ja hyötyy siitä.

Yhteistä tähän rälssiin kuuluville ihmisille on ajatuksettomuus, mielipiteettömyys, mielikuvituksettomuus, lahjattomuus sekä siitä huolimatta kovin polttava niin vaikutusvallan kuin julkisuuden halu. Heille nykymuotoinen Euroopan Unioni on ollut vastaus rukouksiin ja taivaan lahja, sillä se on antanut heille mahdollisuuden lahjattomuudestaan huolimatta päästä siihen korkeaan tavoitteeseensa ja myös sallinut heidän pysyä siellä. Tämä ihmistyyppi on esiintynyt historiamme aikana ennenkin. Muun muassa Saksan Demokraattisessa Tasavallassa.

Eikä tämän ihmistyypin ole tarvinnut muuta kuin omaksua muutama loukkaamaton ja ikuinen totuus ja toistaa sitä sen jälkeen papukaijana aina uudestaan ja uudestaan.

Ensimmäiseksi heidän on tarvinnut julkisesti kannattaa Euroopan liittovaltiokehitystä. Tähän kannattamiseen kuuluu luonnollisesti kolikon kääntöpuolena kaiken mahdollisen kansallismielisyyteen ja kansallisylpeyteen liittyvän tuomitseminen ja syvä halveksuminen. Heille nationalismi ja natsismi ovat synonyymejä, eikä heidän ole tarvinnut perustella tuon yhtäläisyysmerkin käyttöä sillä hehän ovat Hyviä Ihmisiä™ jolloin he ovat jo asemansa vuoksi oikeassa.

Toiseksi heidän täytyy luonnollisesti kannattaa ja julkisesti julistaa etnisesti edistyksellistä väestönmuokkaushanketta eli toisin sanoen pitää itseisarvona sitä että Eurooppaan ja sitä myötä tietysti Suomeenkin saadaan mahdollisimman paljon kehitysmaalaista haittamaahanmuuttoa. Maahanmuutossa ainoastaan jatkuvasti kasvavalla lukumäärällä on merkitystä ja muun keskustelun asian tiimoilta voi kuitata lopetetuksi natsikortilla, jonka nostaminen onkin tällaiselle uurälssiin kuuluvalle Hyvälle Ihmiselle™ älyllisyyden ylin ilmentymä.

Näillä kahdella asialla lahjaton, mutta nälkäisen egon omaava ihminen voikin jo kuitata itselleen turvatun tulevaisuuden uusrälssin jäsenenä. Asiaa tietysti auttaa vielä se, jos kyseinen henkilö vastustaa ihmisten yksityisaseita sekä kannattaa feminismin kaikkein hulluimpiakin ilmiöitä mitään kyseenalaistamatta. Tämän jälkeen kyseinen henkilö voikin olla varma turvatusta urasta tyhmemmäksi luokittelemansa (ja hänet elättävän) rahvaan ohjaajana ja opastajana, tapahtui se sitten politiikan, virkakoneiston, median tai yliopiston kautta. Hänen asemaansa ei enää kyseenalaisteta.

Näille ihmisille Brexit on ollut henkilökohtainen loukkaus. Loukkaus heidän varmaa asemaansa kohtaan. Loukkaus heidän elämänsä peruskiveä kohtaan. Loukkaus, joka luo epävarmuuden varjon heidän elämäänsä. Entäs jos tästä tuleekin dominopalikkailmiö? Entäs jos tämä rakennelma sortuukin? Entäs jos liittovaltion myötä menee myös monikultturismin asema kyseenalaistamattomana uskontona? Entäs jos mennyttä kahtakymmentä vuotta ruvetaankin tutkimaan analyyttisesti ja käymään läpi kohta kohdalta että mitä sitä tulikaan tehtyä ja ketkä tekivät?

Hyvä Ihminen™ tietää, että silloin hän saattaa olla enemmän kuin kusessa. Poliittisen eliitin edustaja saattaa jäädä ilman puoluetta. Eikä hänellä ole kykyä rakentaa poliittista uraa omin voimin, sillä silloin häneltä vaadittaisiin omia mielipiteitä, eikä hänellä koskaan ollut sellaisia. Ei häntä broilerikoneistossa koulutettu ajattelemaan vaan toistamaan hänelle opetettuja toisten ajatuksia.

Median edustaja saattaa huomata, että hänen pitäisi alkaa oikeaksi toimittajaksi. Vaikka hän jollain tavoin siinä onnistuisikin, hän saattaisi huomata, että hänen palveluksiaan ei kaivattaisi, sillä kahdenkymmenen vuoden ura propagandapapukaijana ei CV:ssä ole varsinainen suositus. Varsinkin jos maahan oltaisiin luotu oikea lehdistö.

Heikkoa olisi myös virkahenkilöillä ja poliittisilla tutkijoilla. Silloin saatettaisiin tylysti todeta, että teidän virkannehan ovat aikanaan perustettu vain pönkittämään sitä uskontoa, joka juuri äsken otti ja lakkasi olemasta. Te olette tarpeettomia. Menkää etsimään töitä. Pääsette samalla tutustumaan satojen tuhansien kanssasuomalaisten elämään. Ei heilläkään töitä ole. Vaikka he itse asiassa osaisivat niitä tehdäkin. Toisin kuin te.

Uhkana on, että Hyvälle Ihmiselle™ jäisi vain totaalisesti menetetyt kasvot ja tuulen huuhtoma perse.

Ei siis ole ihme, että mediamme räyhää Brexitistä ja toteaa, että demokratia on syvältä. Se haluaa tappaa kylvetyn siemenen alkuunsa. Ennakkotapaus täytyy muuttaa tilastopoikkeamaksi, joka ei saa toistua koskaan. Sillä se on uhka heille, ja muilla ihmisillä ei ole heille niin suurta lukua. Täytyy taas kertaalleen toistaa se aikanaan Total Recall-elokuvassa esitetty keskustelu, yhdellä sanalla muokattuna. Se jotenkin sopii tähän itkupotkuraivarien tunnelmaan:

Richter: Mr Cohagen. You wanted to see me, sir.

Cohagen: Richter. Do you know why I´m such a happy person?

Richter: No sir.

Cohagen: Because I´ve got the best job in the solar system. As long as bullshitium keeps flowing, I can do whatever I want. Anything. In fact, the only thing I ever worry about is, that one day, if the rebels win…it all might end…


Ja muistakaapa Fixit-adressi. Tällä hetkellä allekirjoituksia on jo 15.741. Se on aika hyvin näin lyhyessä ajassa, sillä vaatiihan se myös tunnistautumisen joka on itsessään jo suuri kynnys. Toisin kuin Iso-Britannian uutta kansanäänestystä vaativassa adressissa, jossa uutta kansanäänestystä on vaadittu aina Pohjois-Koreaa myöten. 

14 kommenttia:

Olavi Koskela kirjoitti...

Joo, britithän, siis englantilaiset, eivät ole olleet varmaan lähes tuhanteen vuoteen kenenkään alamaisia, ennen kuin liittyivät Unioniin 70-luvulla. Niinpä heillä on oikeasti munaa sanoa, että pidäpä nyt Juncker tunkkisi. Mutta skotit ja Pohjois-Irlanti ovat taas olleet vuosisatoja engelsmannien saappaan alla, mikä kyllä näkyy myös äänestystuloksessa: ei osata kuvitella olotilaa ilman jotain pomottajaa. Lienee ihan turha odottaa, että omat orja- ja alamaismentaliteetilla varustetut päättäjämme uskaltaisivat tehdä asiassa yhtään mitään, mikä asettaisi Brysselin aseman kyseenalaiseksi. Suorastaan surkuhupaisaa oli tuo Sipilän kiirehtiminen vakuuttamaan, että ei me vaan Suomessa semmoista julkijumalatonta...

Vasarahammer kirjoitti...

Tuosta Brexitin aikaansaamasta itkupotkuraivarista on olemassa toinen versio, jota kutsun "espoolaiskokoomuslaiseksi". Siinä pelotellaan markan tulolla ja 25 prosentin hintojennousulla sekä kaikkien äimistykseksi ladojen paluulla Suomen teille.

Tästä syntyi leikkimielinen hashtagi #ladauhka

Anonyymi kirjoitti...

Palkittu suomalainen lehdistö lyö suukapulan kurkkuun asti ennen kuin tavalliset suomalaiset ovat hätinä ehtineet brexit-uutisen lukemaan. Vastaavanlaista median käytöstä ei ole nähty sen koommin, kun valheilla ja vääryydellä taivutettiin Suomen kansa liittymään EU:hun. Mitta alkaa täyttyä muuallakin Euroopassa ja dominoefekti olisi enemmän kuin suotavaa. Toivossa on hyvä elää samalla kun tukka nousee kauhusta pystyyn uutiskuvista, joissa tuhansia mustia afrikkalaisia ongitaan taas Välimerestä.

Rouva Ano

Allaspalo kirjoitti...

Ykä katohan, Saksan mahtimummo ärähti!

"Kukaan muu ei sitten saa Brexitistä mitään tyhmiä ideoita!"

Epäselväksi jää miten nomenklatuura estää muita maita lähtemästä jos dominopalikat alkavat kaatua.

Anonyymi kirjoitti...

Mamma-Merkel sitten jo jyrähti:muiden maiden ero EUsta on estettävä!Eli näin nationalistina kysyn,että oliko tämä nyt tässä?Rauhanomainen lähtö EU-diktatuurista tehdään kielletyksi.Federalistit siis haluavat sotaa,sisällissotaa,johon ovat tuoneet ja tuovat yhä lisää barbaarisia,ihmishengestä piittaamattomia teurastajia reservikseen-omaa kansaa vastaan aseen nostavia kun voi olla vaikea rekrytoida,ja porukka joka haluaisi kansallismieliset kanssaihmisensä tappaa ovat luokkaa anarko-Marko ja ituhippi-Iines,koneistokin tietää,että omaa valtaansa tukevista "hyvistä ihmisistä" koottu armeija olisi pelkkä vitsi.Mutta jännäksi menee...
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Tere.
No tuota juu. Vähänkin kaikki kynnelle kykenevät, ja osin kykenemättömätkin huutavat kuorossa, että väärin äänestetty, kansanäänestykset on syvältä. Kuten Jungner vai mikä junkkeri se oli, on kuin arpanoppa heittäisi. Jos kaiken jättäisi "eliitin" varaan, se se vasta olisi nopan heittoa se.
Britit näyttivät suunnan mihin tulee pyrkiä, menee siihen aikaa vuosi tai vuosikymmen, suunta on selvä , eli ulos niin tulee tulos.
Arvelee Huru-ukko

Castor kirjoitti...

Upeaa on ollut katsella suomalaista journalismia näiden parin päivän aikana Brexitistä, ikään kuin heinäsirkkaparvia ja ruttoa väistellen. Hiukan eri tavalla asioista on kirjoittanut mm. aina asiallinen (vaikkakin saksalainen) Handelsblatt, ja tietysti Sveitsin lehdet, mukaan lukien minulle läheinen "paikallislehti" St. Galler Tagblatt. Ruotsissa Aftonbladetin pääkirjoituskirjoittaja (?), joku Lindberg, sai täyden paskahalvauksen, ja heitti Twitterissä Brittein saarten siirtymisestä natsismiin.

Skotlanti voi veto-oikeudellaan kaataa Brexitin (veto-oikeus on kaikilla kolmella, Walesilla, Pohjois-Irlannilla ja Skotlannilla), mutta eipäs ole tällaisessa asiassa, vaikka suomalainen lehdistö kuinka inttäisi. Kun kirjoitettua perustuslakia ei ole, niin pääministeri luo sitä sanomalla, että kansanäänestyksen tulosta on noudatettava, vaikka ilmoittaisikin erostaan seuraavana päivänä. Muutenkaan näillä ei ole veto-oikeutta silloin, kun maa on kriisissä, ja eikös se nyt juuri sellaisessa olekin?

Ja Uusi Suomi ja sen puheenvuorot! Yritin sinne pistää pari mkommenttia keskusteltuani englantilaisten kollegoiden ja Englannin Shanghain pääkonsulaatin kaupallisen osaston päällikön kanssa asiasta (hänkin juristi). Mutta siellä oli asiasta paljon paremmin perillä olevia kommentoijia, joten jätin silleen. Voihan virvokioski, mitä porukkaa!

Jos nuo Brittein saaret ovat tärkeät EU:lle, niin kuin näyttää, niin pirun hyvän sopimuksen engelsmannit saavat.

Mutta kerrankin Ykälle moitteita: Ykä sanoo hyviä ihmisiä mielipiteettömiksi, joka ei pidä paikkaansa muuta kuin siltä osin, että näitä hyvien ihmisten mielipiteitä kutsutaan nyttemmin toisella nimellä, eli tosiasioiksi.

Castor kirjoitti...

OT: mikä suomalaisia vaivaa?

Kahden kuukauden vuokra ja vuokratakuu päälle, että kuntaan saadaan musulmaani-mulli?!? Elämään toimeentulotuella:

– Tarkoitus on tukea sitä, että asiakkaat muuttavat sellaisiin asuntoihin, joiden vuokran he pystyvät maksamaan myös jatkossa, kun he elävät toimeentulotuella, sanoo tulosalueen johtaja Olli Snellman Maahanmuuttovirastosta.

Yleltä ja Mediaseurannasta tämä ilosanoma tuli. Miksei saatana anneta Helsingin ghettoutua oikein kunnolla, sittenpähän saavat hyvät ihmiset, jotka pääasiassa pääkaupunkiseudulla asuvat, sitä odottamaansa väriä ja vauhtia, voivatpa saada nauttia jopa vaarallisista tilantesitakin. Ja sitten ainakin mullit olisivat samassa aitauksessa myöhempiä toimenpiteitä varten.

Allaspalo kirjoitti...

Ja juuri kun oli valoa tunnelin pääässä:
Junckerin palli heiluu Brexitin takia. Jyrki-boy tilalle!

Anonyymi kirjoitti...

Enimmäkseen ihmiset tuntuvat ottavan "puolensa" ihan tunteen ja ylhäältä annetun perusteella: näin pitää ajatella, koska sivistyneet, fiksut ja humaanit ihmiset kuulemma ajattelevat näin. Uskoisin saman pätevän myös suurimpaan osaan lehdistön edustajistakin, heillä tuntuu olevan kova tarve korostaa omaa älyllisyyttään ja syvällistä maailmantuntemustaan. Lieköhän edes alitajuisesti osaavat miettiä tuossa omaa etuaan pitkässä juoksussa. Lehdistön ylemmillä pampuilla, omistajat mukaanlukien, varmaan agenda onkin.

Vrka

Castor kirjoitti...

Mitä Suomessa kirjoitettiin siitä, että ihmiset googlasivat "mikä EU on" Englannissa Brexitin takia?

No, tuossa on tulos:http://www.google.com/trends/explore?hl=en-US&q=what+is+the+eu%3F&date=today+12-m&cmpt=q&tz=Etc%2FGMT-8&content=1#q=what%20is%20the%20eu%3F&date=today%2012-m&cmpt=q&tz=Etc%2FGMT-8

Tulos on ajalta 19. - 25.6. Peräti 100 (sata)! Eikä voida tuloksen pienuuden osalta edes sanoa, mistä haut tulivat! Vastuullinen lehdistö ja päätoimittajat asialla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Olavi Koskelalle, Vasarahammerille, Rouva Anolle, Allaspalolle, Veskulle, Huru-ukolle, Castorille ja Vrkalle & kiitos kommenteistanne ja asiaan liittyvistä lisäyksistä. Olemme siinä mielessä hyvässä tilanteessa, että toisin kuin niillä muilla ikuisiksi suunnitetuilla virityksillä EU:lla ei ole yhteisen johdon alla toimivaa väkivaltakoneistoa. Tosin jos tuo linkki pitää paikkansa, niin hinku siihen näyttäisi olevan:

http://mvlehti.net/2016/06/27/vuodettu-eun-supervaltiosuunnitelma-yhdeksan-sivua-kansalaisilta-salattua-tietoa/

Pistää vaan miettimään, että kuinkahan tuo sitten oikein pannaan pakolla toimeen esim. Itä-Euroopassa. Meillähän se onnistuisi omien nilkkien myötätuella, sillä johan Sipilä totesi, että hänen hallituksensa ei vie EU-äänestystä hallitukseen. Tämä siitä huolimatta, vaikka tuo adressi kerää väkeä ihan pirusti.

Castorilla oli hyvä huomio tuosta google-hausta. Väitän Castor vieläkin, että nämä ihmiset ovat mielipiteettömiä. Meinaan, jos yleinen totuus olisi tällä hetkellä ”kaikki valta neuvostoille” tai ”ein Volk, ein Reich, ein Führer”, niin se olisi heidän mielipiteensä. He ovat tyhjiä tauluja joita härskimmät maalaavat.

Tuumailija kirjoitti...

Hei Yrjö. Toivottavasti juhannuksesi meni hyvin, töistä huolimatta. Pakko jakaa iloani, sillä tässä on henk-koht tullut paljon mukavia asioita.

-Juhannusviikonloppu oli erinomainen, säät suosivat, grilli ja sauna olivat kuumana, seura miellyttävää ja järvi uintikelpoinen. Muurinpohjalätyt maistuivat juhannusyönä.
-Kesken juhannusvieton tuli uutinen että Brexit voitti äänestyksen. Ilo oli korkealla.
-Tänään allekirjoitin **TYÖSOPIMUKSEN** puoleksi vuodeksi!
-Kaveri T. lupasi auttaa Japaniin lähtemisen byrokratian kanssa.
-Kaveri K. lupasi auttaa auton korjaamisessa lähiaikoina.
-Uusi kiintolevy saapui postissa.
-Tein piste-ennätyksen eräässä lautapelissä.

Ainoa miinus on verensokerin kohoaminen edellisestä mittauksesta, mutta ei onneksi vielä riskirajoilla. Kuntoilusuunnitelma on jo tehty, nyt vain laihduttamaan ahkerasti. Jospa sitten tyttöystäväkin löytyy? :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tuumailija. Isot peukut sinnepäin ja kaikkea lyckaa. Minun juhannukseni töissä meni erittäin rauhallisesti.