keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

ANTERO LÄRVÄNEN JA MÄÄRITELTY VIHAPUHE

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat ja oikein mukavaa alkavaa kesäkuuta. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnnevadan paikallisradion suorassa lähetyksessä täältä Helsingistä. Saamamme tiedon mukaan Euroopan Unioni tekee sitä mitä se parhaiten osaa eli aloittaa suuren taistelun sosiaalisessa mediassa esiintyvää vihapuhetta vastaan. Niin meillä Pinnanmaalla kuin varmaan muuallakin Suomessa ymmärretään että onhan vihapuhe ilman muuta Euroopan ehdottomasti päällimmäisin ongelma ja sen vuoksi onkin ongelmallista että vaikka se halutaan lopettaa, niin sitä ei silti määritellä.

- Tämä saa tietysti monet ihmiset ajattelemaan, että ettei vain tämä määrittelemättömyys ole tehty ihan taktisesti, että ihmiset eivät puhuisi mitään, ettei vain vahingossakaan tulisi lipsautettua tuomittavaa vihapuhetta. Mutta nyt vihapuheen määrittelyyn saadaan apua korkealta taholta, sillä haastateltavanamme on sisäministeriön saneleva ja ihmisten asioihin kärsänsä työntävä virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen. Lennipirkitta, tervetuloa lähetykseen.

- Hei Antero, ja lämpimimmät terveiseni kaikille pinnanmaalaisille kuuntelijoille. Painotan, että lähetän terveiseni ainoastaan virkani puolesta sillä olettehan te sentään sen verran läpimätiä nationalistisia paskiaisia että se saa minut ajattelemaan että voi kun tämä olisi Itä-Saksa ja minä olisin Margot Honecker. Voisin panna teidänkin kanssa mutkat suoriksi sen kummemmin kikkailematta. Mutta kun en ole, niin kikkaillaan nyt tässä radiolähetyksessä.

- Kiitän teitä näistä lämpimistä sanoista pinnanmaalaisten kuuntelijoitten puolesta ja totean puolestani nyt kun vielä muistan, että Pinnanmaan maakuntavaltuusto toivottaa sisäministeriön johtavalle henkilökunnalle terveyttä ja pitkää ikää äänin 27 – 24. Mutta voisittekos nyt auttaa meitä suuressa vihapuhetiedon nälässämme?

- Niin meillä sisäministeriössä kuin myös muualla virkakoneistossa samoin kuin poliittisessa koneistossa ynnä mediassa ollaan jatkuvasti pitämässä yllä niin rasismin kuin vihapuheen vastaisia projekteja. Ja teillä nuivalla puolella jatkuvasti nillitetään että kuinka te voitte vastustaa jotakin, mitä te ette ole alunperinkään määritellytkään. Niin että kertokaa nyt hemmetissä että mitä se on se vihapuhe ennen kuin alatte kitkemään sitä pois. Mikä minun mielestäni on aivan turhaa yksityiskohtiin takertumista. No, nyt te olette kumminkin päässeet mielenne päähän ja me olemme määritelleet vihapuheen.

- No mutta tuohan on hienoa. Mutta kun minullakin on se ikävä taipumus takertua yksityiskohtiin, niin kysyn vielä että mitä tarkoittaa me? Siis ketkä tarkalleen ottaen ovat määritelleet vihapuheen?

- Parhaat mahdolliset ammattilaiset. Määrittelytyöryhmän puheenjohtajana toimin minä, ja ryhmään kuuluu asiantuntijoita niin demokraattisen lainkäytön ja –tulkinnan, vastuullisen median ja ehdottoman puolueettoman vasemmistolaisen yhteiskuntatutkimuksen taholta. Lisäksi takapiruna, ideoijana ja yleisenä koordinaattorina on toiminut selitteläätiön, soveltavan spedestetiikan ja yliopistollisen asioitten vituralleen hässimisen grand old man eli tohtori Adolf Butler.

- Mutta nythän on pakattu yhteen pakkaan mahdottoman suuri määrä ehdottoman puolueetonta osaamista. Vaan älkääpä pitäkö hullua jännityksessä vaan kertokaa nyt lopultakin, että mitä se vihapuhe oikein sitten loppulaskussa on.

- Johan nyt toki. Vihapuhe on joko suullisesti tai kirjallisesti esitettyä tekstiä joka voidaan tulkita siten, että siinä kehotetaan ihmisiä väkivallan tekoihin etnisesti haastavaa väestöä, poliittisen koneiston edustajia, virkakoneiston edustajia, valtamedian edustajia tai yliopistollisia tutkijoita kohtaan.

- No mutta. Asiahan taitaa olla ihan kerralla kunnossa. Mekään täällä nuivalla puolella emme tykkää väkivallasta emmekä edes sillä uhkaamisesta. Sillä kyllähän tämän määritelmän mukaan voidaan kaikessa rauhassa sallia ja sanotaanko sertifikoida asiallinen ja faktoihin perustuva kritiikki mainitsemiasi ryhmiä kohtaan.

- Ja ei muuten tasan sallita.

- Etteikö sallita? Millä perusteella?

- Anterolta taisi nyt jäädä huomaamatta tuosta vihapuheen määrittelystä termi ”voidaan tulkita” ja sehän on kaiken a ja o. Tässä nimittäin käytetään sitä niin sanottua heikoimman lenkin skenaariota. Meinaan, onhan se nyt selvää, että jos vaikka Huitsinnevadan paikallisradio täysin perustellusti kertoo että että etnisesti haastavan väestöryhmän edustajat syyllistyvät rikostyyppeihin a, b, ja c noin kaksikymmentä kertaa enemmän kuin suomalaiset ja nuo rikokset kohdistuvat nimenomaan kantasuomalaisia kohtaan ja koko lössi on muutenkin ollut suomalaisten elätettävänä isältä pojalle ja jatkossa pojanpojalle niin on mahdollista että on olemassa joku pitkäaikaistyötön elämäänsä totaalisesti väsynyt ja katkera sekakäyttäjä joka aivojensa höyryissä mieltää että näitten – sinänsä täysin perusteltujen – faktojen perusteella hänellä on oikeus lähteä lahtaamaan etnisesti haastavaa vähemmistöä. Se, että sitä ei ole tapahtunut ei ole peruste sille, etteikö sitä voisi tapahtua. Sama koskee  sinänsä perusteltuja väitteitä jotka koskevat myös poliittisen koneiston edustajia, virkakoneiston edustajia, valtamedian edustajia tai yliopistollisia tutkijoita. Fakta on bensaa kuviteltuun psykopaattipaloon ja näin ollen vääränlainen fakta on automaattisesti vihapuhetta.

- No niinhän mä vähän ajattelinkin.

- Etkä ajatellut, vaan hetken aikaa jo hekumoit ajatuksella, että oikeita faktoja voisi käyttää poliittisesti väärällä tavalla. Ja tässähän käsiteltiin vasta fyysistä väkivaltaa ja sen uhkaa. Se ei ole ehkä pahemmin toteutunutkaan, mutta on muistettava jo suurissa mitoissa toteutunut toisenlainen väkivalta.

- Ja mitäs se sitten tarkalleen ottaen on?

- Tietenkin henkinen väkivalta. Eli suvaitsevais-tiedostavalle ihmiselle tullut henkinen pipi. On nähty lukemattomia kertoja tapauksia, joissa oikeamielinen toimittaja on kirjoittanut oikeamielisen ja inhimilliseen hyvyyteen perustuvan kolumnin ja se on nuivalla puolella röhönaurettu nurin. Eikä vaan pelkästään röhönaurettu, vaan tehty se vielä perustellusti ja faktoihin pohjautuen. Ajattele Antero sitä henkisen pipin määrää, mitä tällainen aiheuttaa asiaansa aidosti uskovalle nuorelle, yleensä naispuoliselle toimittajalle. Ei kai Anterokaan hyväksy henkistä väkivaltaa?

- Enhän minä hyväksy niin, mutta jos toimittaja ihan pokkana sanoo, että jos me palautamme rajavalvontamme ja estämme haittamaahanmuuton niin me samalla luovumme pizzoistamme, autoistamme ja elektroniikastamme ja siirrymme takaisin turvekammiin jälttäämään lanttua, niin kyllä siitä mielestäni voi vähän huomauttaa vaikka siitä hiukkasen henkinen pipi tulisikin ja vaikka toimittaja kuinka innokas olisikin. Toimittaja kun kuitenkin kirjoittaa lehteen eikä väsää uutta raamattua tai Neuvostoliiton perustuslakia joten ei hän voi olla arvostelun ulkopuolella.

- Tiedätkös, Antero. Tuolla lausunnolla itse käytännössä ylitit vihapuheen rajan sillä se aiheutti henkisen pipin huomattavalle määrälle nuoria naistoimittajia sekä myös arvostetulle kirjailijalle Jari Tervolle. Ymmärrät varmaan miksi tätä asiaa ei voi jättää tavallisten kansalaisten päätettäväksi, vaan siihen tarvitaan ohjeistusta vastuulliselta niin virkakoneistolta, medialta kuin yliopistollisilta tutkijoilta. Ettei vihapuhe vahingossakaan pääse esille ja turmelemaan sivistymättömän kansanosan mieliä ja sitä kautta aiheuttamaan henkistä pipiä sivistyneelle kansanosalle. Ja niin, siitä tulikin mieleeni, myös kaikenlainen asiaan liittyvä fiktiivinen kirjoittaminen on tietysti automaattisesti vihapuhetta. Varsinkin sellainen, joka sisältää väkivaltaa.

- Vaan jos ruvetaan miettimään tuota fiktioväkivaltaa ja sen kieltämistä niin eikös esmes Agatha Christie pitäisi kaivaa haudastaan ja panna syytteeseen? Ei hän kyllä noin niinkun lihassa tehnyt kenellekään mitään mutta ei hänellä käsittääkseni ollut ensimmäistäkään kirjaa jossa ei pantu ainakin yhtä ihmistä kylmäksi.

- No eihän Christie tähän mitenkään liity. Hänen kirjoissaan valkoiset ihmiset pistivät toisia valkoisia kylmäksi ja sehän on vain fiktiota joka ei kiihota ketään. Mutta jos kirjoitetaan vaikka tarina, jossa etnisesti haastavan väestönosan edustajat kohdistavat kantasuomalaiseen väkivaltaa ja kantasuomalainen vastaa siihen väkivallalla ja asia esitetään vielä myönteisessä tai edes neutraalissa valossa niin tässä tullaan taas siihen heikoimpaan lenkkiin ja sen myötä kyseessä on selvä kehotus väkivaltaan etnisesti haastavaa väestönosaa kohtaan.

- Entä jos kirjoitetaan sellainen fiktiivinen kirjoitus jossa kantasuomalainen kohdistaa väkivaltaa etnisesti haastavaa väestönosaa kohtaan ja etnisesti haastava väestönosa kostaa organisoidulla vastaiskulla?

- Jaa… tuo onkin mielenkiintoinen kysymys. Varmaankin tuo sallittaisiin, varsinkin jos etnisesti haastavan väestönosan puolelle tulisi suuri joukko suomalaisia ja se suomalainen väkivallantekijä asetettaisiin mahdollisimman huonoon valoon. Esimerkiksi juuri jonkunlaiseksi syrjäytyneeksi kiljuskiniksi. Tai niin no, ehkäpä tavallinen työssäkäyvä perheenisäkin kävisi. Sehän vahvistaisi sitä ennakkoasennetta että suomalaisessa elää sisäinen natsi joka halajaa väkivallantekoja ja joka pysyy aisoissa ainoastaan tiukalla viranomaisohjauksella. Ehkä tuosta saisi aikaiseksi jopa Ylen tuottaman draamasarjan.

- Vaan mitenkäs on tämän Euroopan Unionin kohdalla? Saako stä arvostella? Edes perustellusti?

- Ei tietenkään. Euroopan Unioni toteuttaa uusia eurooppalaisia arvoja ja niitten vastustaminen on demokratian vastustamista.

- Eli jos henkilö kirjoittaa että EU:ssa vallitsee täysin epädemokraattinen politbyroovalta sillä perusteella että komissiota ei olla valittu demokraattisesti, niin tämä henkilö syyllistyy demokratian vastaiseen vihakirjoitukseen?

- Paskooko karhu metsään?

- Voimme siis todeta, että kaikki esmes Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin aineisto voidaan tulkita vihapuheeksi?

- Lärvästä ei suotta sanota nopeaälyiseksi.

- Mennään sitten vielä human interest-osastolle. Lennipirkitta, sinä taidat tykätä työstäsi.


- Tykätä? Ei, Antero, minä rakastan sitä. Minä olen jo lukiosta asti tiennyt olevani pelkkä keskinkertaisuus, jos sitäkään. Sellainen tyypillinen kympin tyttö jolla ei ole koskaan ollut omia ajatuksia mutta jolla on kyky opetella asioita ulkoa. Tässä virassani minulla ei tarvitse olla ajatuksia. Minulla on ohjeistus. Ja tämä antaa kaiken sen minkä haluan. Valtaa, näkyvyyttä ja ennen kaikkea mahdollisuuden härkkiä minulle ventovieraitten ihmisten asioita. Tää ei ole Antero pelkkä työ. Tää on yhtä juhlaa. Ja siitä maksetaan hyvin. Niitten ihmisten rahoilla joitten elämää minä teen hankalammaksi.

- Sisäministeriön saneleva ja ihmisten asioihin kärsänsä työntävä virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen, Huitsinnevadan paikallisradio. Siirto studioon.

- Ja täällä Huitsinnevadan paikallisradion studio. Soitamme seuraavaksi asiaa hieman sivuavaa  musiikkia eli vuorossa Antero Kasken vitutuslaulu.


Myöhemmin, matkalla kohti Pinnanmaata.

Antero: No niin, jätkät, ystäväni ja työtoverini. Nythän me saatiin rautaisannos siitä, mikä on vihapuhetta ja mikä ei. Mitäs jos yritettäis? Jos me käytäis tässä ajellessa keskustelu jossa ei olis ollenkaan vihapuhetta? Jos minä aloitan, Hösse jatkaa ja Pertta lopettaa.

Hösse: Okke.

Pertta: Okke.

Antero: ____ ____, _____ _____. _____ _____.  ____ ____ ?

Hösse: _____ _____, _____: _____ _____, _____ _____ !

Pertta: _____ _____ _____ ? _____ _____, _____ _____, _____ _____.

Antero: Jaa, meni hieman läskiksi. Kun puheesta poistettiin vihapuhe, niin eihän siihen jäänyt jäljelle kuin välimerkit. Meillä on pojat vielä kyinen pelto kynnettävänä näissä suvaitsevaisuuden viljelytöissä…

Huitsinnevadan paikallisradion vihatransit jatkoi matkaansa kohti Pinnanmaan mäkisiä tasankomaita. Pinnanmaan rajan ylitettyään eräs yli lentänyt korppi päästi viharääkäisyn samoin kuin hetkeä myöhemmin Transitin yli lentänyt kaakanaparvi piti yllä vihapulputusta. Tien vieressä ollut peltipoliisi mittasi Transitin vihanopeuden mutta se jäi alle sallitun. Transitin tiellä ollut rusakko huomasi vaaran ja otti vihaspurtin viereiselle pellolle. Selvää oli, että nämä vihan kyllästämät miehet ostaisivat Huitsinnevadan Veijo Essolta raikasta Tsuhnan Kosto-vihalageria ja vihamakkaraa samalla kun tankkaisivat autoonsa vihabensiiniä. Vieläpä ne ryökäleet söisivät ennen matkan jatkamista vihapiirakat ja jatkaisivat matkaansa Lällävedelle vihalöylyihin…

…Helsingissä Lennipirkitta Löröttät-Sixteen katseli ikkunasta juuri siihen ilmansuuntaan missä Pinnanmaa sijaitsi ja tuumi, niin kuin virallinen ohjeistus vaati häntä tuumimaan, että tuolle perkeleen Pinnanmaalle pitäisi virkakoneiston lopultakin tehdä jotakin. Se kun ei ollut vain maa-alue jossain hornan perseessä. Se oli myös ajatus. Ja virallisen ohjeistuksen ulkopuoliset ajatukset olivat vaarallisia. Uhka, joka tulisi hävittää.

Mukavaa alkanutta kesäkuuta kaikille lukijoille.

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt, herra Ykä, näkisin jotta onnistuitte osumaan napakymppiin. Loistava kirjoitus, jossa puit sanoiksi sen tragikomiikan, mitä aiheen takia kivistävä päänuppini pursuaa. Nyt kuitenkin mennään pelottavalla tavalla sananvapautta rajoittavalle linjalle, joten luulisi jollain median edustajalla kiinnostavan esittää kysymyksiä aiheesta "mitä ja kenen määrittelemänä?"

Jos aiemmin olin optimistinen sen suhteen, että kyllä eurooppalaisetkin löytävät järjen äänen tämän hulluuden keskellä, niin nyt olen luopunut toivosta. Enkä enää, usko pelkästään inhimilliseen tyhmyyteen motiivina. Jonkun tahon agenda täytyy olla alistaa kansat keinoja kaihtamatta ja keskittää niin valta kuin rahatkin. Ei nimittäin pahinkaan tyhmyys voi olla näin määrätietoista. Ei edes vihervasemmiston...

Vrka

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vrka ja kiitokset. Täytyy tunnustaa että alan olla yhtä pessimisti kuin sinäkin. Pidän blogini agitproppia yllä sitä ajatellen, että asioihin voisi ehkä vielä vaikuttaa äänestämällä, mutta melko toivottomaltahan tämä näyttää. Todennäköisintä on, että Euroopan asiat menevät kaaokseen ja sisällissotaan ennen kuin niitä voidaan alkaa rakentaa paremmalle tolalle. Ehkä yksi syy vielä, miksi pidän blogiani yllä on se, että voinpahan sentään todeta että olin yksi niistä, jota sentään varoittivat. Minä muuten uskon siihen vihervasemmiston tyhmyyteen. Ne todella uskovat siihen, mitä julistavat. Eivät ne siihen mitään Bilderbergiä tarvitse. Miksi tarvitsisivat, sillä yhteiskunta elättää heidät. Juuri se sama yhteiskunta joille he itse ovat täysin hyödyttömiä ja jota he halveksivat. He elävät omassa kuplassaan.

Imulippo kirjoitti...

Tällaisessa tilanteessa, jossa toinen laita ei kannata sananvapautta Voltairelaisessa hengessä, kaikki yhteiskunnallinen "keskustelu" on turhaa. Läpeensä korruptoitunut YLE on tästä hyvä esimerkki. Siellä järjestetään jeesusteluiltoja, joissa lähes kaikki ne oikeat vihapuhujat ovat asiasta samaa mieltä ja illan lopuksi osallistujat taputtelevat toisiaan selkään ketään loukkaamattomasta ja tyhjänpäiväisestä "keskutselusta". Miten helvetissä nämä hörhöt eivät ymmärrä toimivansa sitä vastaan mitä sanovat kannattavansa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Imulippo. Olet oikeassa. Yle pitää yllä verorahoitteista vihervasemmistolaista ideologiaa eikä edes kiistä sitä. Ylen näkemys keskustelusta on se, että otetaan yksi vastapuolen edustaja kolmea oman puolen edustajaa vastaan ja sitten pyritään lahtaamaan se vastapuolen edustaja. Sinänsä ihmettelen, että miksi ns. nuivat kansanedustajat edes viitsivät olla Ylen tai yleensäkään muun valtamedian haastateltavina. Netin kautta he voisivat panna mielipiteensä (ja myös vastaukset valtamedian taholta esitettyihin kysymyksiin) omalla ajallaan, mietittynä ja harkittuna. Suomalainen poliittinen, median johtama keskustelu alkaa muistuttaa amerikkalaisia lakimiessarjoja. Ei ole tärkeintä se, kuka on oikeassa vaan se, kuka asiansa julkisesti uskottavimmin esittää.

Vasarahammer kirjoitti...

Pahinta chutzpahia näissä vihapuheen metsästäjien puheenvuoroissa on niiden härski valehtelu. Puheissa sensuurista tuleekin yllättäen sananvapauden puolustamista.

<a href="http://www.breitbart.com/london/2016/05/31/facebook-and-twitter-sign-up-to-eu-hate-speech-policy-promise-to-promote-counter-narratives/>Tästä artikkelista</a> lainaus:

The Commission argues that expanding censorship will somehow protect and expand free speech, because “[hate speech] negatively impacts those who speak out for freedom, tolerance and non-discrimination in our open societies and has a chilling effect on the democratic discourse on online platforms”.

Eli vihapuhe vaikuttaa negatiivisesti niihin, jotka puolustavat vapautta, suvaitsevaisuutta ja syrjimättömyyttä avoimissa yhteiskunnissamme, ja sillä on lamaannuttava vaikutus demokraattiseen diskurssiin online-alustoilla.

Tuo voisi olla suoraan Lenni-Pirkitta Löröttät-Sixteenin suusta. Pahojen ihmisten sananvapaus kuuluukin tukahduttaa, jos siitä on haittaa hyvien ihmisten mielipiteille.

Reijo Koiras kirjoitti...

Oivallinen kirjoitus jälleen. Olen sen tainnut aiemminkin sanoa, mutta fanaan näitä Lärväsen haastatteluja ihan kybällä. Aina tulee mainiota dialogia, kun Antero haastattelee Lennipirkittaa/Butleria/Tuomiojaa. En nyt jaksa luntata, mutta muistelenko oikein että Lennipirkitta on ollut mukana ihan blogisi alkuajoista lähtien? Minulla oli Lennipirkitta mielessäni(plus tietysti todellisuuden Ritva Viljaset ja Mervi Virtaset) kun loin Grönmarxin hahmon.

Edellisiin kommentteihin viitaten täytyy sanoa, että kyllä tässä alkaa itseltäkin usko loppumaan. Sitä on tietysti vaikea sanoa miten tämä kaikki tulee päättymään, mutta se, että tämä ongelma saataisiin ratkaistua rauhallisesti ja demokraattisessa järjestyksessä alkaa kyllä jo vaikuttaa melko utopistiselta.

Mutta tänään on Reijolla vapaapäivä ja aurinko paistaa lämpimästi, joten taidanpa tänään nauttia jokusen tuopin huurteista ja asenteellista vihalageria. Hyvää alkavaa kesää Yrjölle, Ylvalle sekä respan henkilökunnalle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille ja Reijo Koiraalle & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Olet aivan oikeassa ja pelottavaa tuossa on se, että tuo kerta toisensa jälkeen lausutaan täysin pokkana ja naama näkkärillä. Mikä pistää minut miettimään että onko kyseessä äärimmäisen härskit valehtelijat vai uskovatko ne tuohon epistolaansa ihan tosissaan? Kun hehän täysin tosissaan väittävät että sananvapauden rajoittaminen on sananvapauden turvaamista. Aivan sama jos lääkäri sanoisi että verenvuodon kiihdyttäminen on verenvuodon tyrehdyttämistä.

Reijo: Kiitokset. Sinänsä näihin Lärväsen juttuihin tulee yleensä kaikkein vähiten kommentteja. En muista tarkkaan, milloin loin tämän Lennipirkitta-hahmon, mutta on se ollut mukana varmaan tommoset viisi - kuusi vuotta. Usko rauhanomaiseen ratkaisuun on vähissä minullakin, mutta en oikein keksi että mitä muutakaan osaisin tehdä kuin soittaa poskeani. Joka tapauksessa täältä päin toivotellaan sinulle oikein antoisaa vapaapäivää ja mukavaa kesää yleensäkin.

Castor kirjoitti...

Sananvapautta turvataan rajoittamalla sananvapautta. Tämä sopii nykyiseen logiikkaan erinomaisesti, eihän tässä mitään ihmettelemistä ole. Mutta Orwellin 1984 julkaistiin varoituksena, ei sitä oppikirjaksi ollut tarkoitettu. Toisaalta: mitä kauemmin tätä paskaa kansalle syötetään, sen varmemmin tulee voimakas vastareaktio. Nämä idiootit kuvittelevat, että kun edetään pikku hiljaa, kansalaiset eivät tajua mistä loppujen lopuksi on kysymys. Näitä samankaltaisia aliarviointeja historia on pullollaan. Kuinka pahaa jälki tulee olemaan, se nähdään vasta sitten. Mutta mätä on edennyt jo aika syvälle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor. Näkisin, että nykytilanne on sekoitus Orwellia ja Huxleytä. Orwellia siltä osin, että sananvapautta rajoitetaan jatkuvasti ja newspeak on jo olemassa. Huxleytä siten, että ihmisiä turrutetaan tolkuttomalla viihdemäärällä ja myös päihteillä, mikä nuoremman väestöosan kohdalta vain korostuu. Vastareaktio tulee viimeistään siinä vaiheessa kun huomataan, että nyt tuli se paljon varoiteltu pankrotti eikä rahaa tähän enää ole.

Becker kirjoitti...

EU on paljastamassa todelliset kasvonsa. No onhan tämä jo nähty ajat sitten, mihin suuntaan EU "kansalaisvapauksia" vie. Noin rajun pyrkimyksen sensuuriin luulisi jo herättävän tai sen itseasiassa pitäisi jo herättää koomassa kulkevat kansalaiset.
Siitä on jo huomattavasti aikaa kun 1984:n luin ensimmäistä kertaa ja ajattelin, että piru mitä utopiaa, eihän tällainen ole modernissa yhteiskunnassa mahdollista. Mutta kyllä se jumaliste taitaa olla mahdollista. Olen aina joskus leikkinyt ajatuksella, että millaista olisi elää DDR:ssä, etenkin kun olen käynyt siellä aikoinaan, mutta nythän alkaa vaikuttaa siltä, että yhä enenevässä määrin EU alkaa muistuttaa DDR:ää.

Anonyymi kirjoitti...

https://twitter.com/_AltRight_/status/738486907508641792?lang=fi

Työvoimapulaa torjutaan oikein urakalla(tavallaan)

acc kirjoitti...

Castor kirjoitti:
"Nämä idiootit kuvittelevat, että kun edetään pikku hiljaa, kansalaiset eivät tajua mistä loppujen lopuksi on kysymys. "


Tuosta tuli mieleen sammakonkeittämisen strategia. Eli pikkuhiljaa nostetaan lämpötilaa ja sammakko ei älyä hypätä pois.

Viimevuotinen muukalaistulva saattaa olla myös osa strategiaa. Jos sammakko osoittaa heräämisen merkkejä, lämmön hiljaisen lisäämisen sijasta pannaan lämpö täysille. Kaadetaan vaikka 32000 litraa kiehuvaa vettä sammakon päälle.

Vasarahammer kirjoitti...

Becker: "EU alkaa muistuttaa DDR:ää"

EU:n suurimman maan johtaja on kotoisin DDR:stä. Entisillä kommunisteilla on myös suuri edustus EU:n hallintoelimissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Anolle, acc:lle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Becker & Vasara: Asiahan on niin kuin Vasara totesi. Olisi muuten mielenkiintoista rupatella jonkun edesmenneen (ja EU:ssa ehkä uudelleen syntyneen) DDR:n viranomaisen kanssa. Ajatteliko hän toimivansa Hyvän puolesta Pahaa vastaan vai ymmärsikö hän olevansa pakkovallan käsikassara?

Ano: Toi oli aika paha…

acc: Ne 32.000 litraa ovat aukaisseet aika monen ihmisen silmän, mutta ongelma on edelleenkin siinä, että ei ole muita vaikuttamisen keinoja kuin mutista joko netissä tai Veijo Essolla. Ja sitä nettimutinaakin ollaan kovasti sulkemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Jos mikäli Tarronto land neitonen sai melkoista pöhinää aikaiseksi niin, että asia nostettiin iltalehdistöönkin niin mitä sitten seuraa kun jo aiemmin suosittelemani Tuonen Joutsen aloittaa tuplajuonnot toisen herkullisen nuivan nyydelin kera?
https://www.youtube.com/watch?v=0Yyy0p_gkFc&feature=share


Muistakaas sitten poijaat seuraavat ohjeet ynnä neuvot:
http://tuonenjoutsen.blogspot.fi/2016/06/miten-naisia-ei-ainakaan-isketa-netissa.html

No niin ja ei minua distraktoi esittäjän ulkomuoto (tosin hassua kuinka ne hurjimmat suvaitsevaiset ovat ulkoisestikin yleensä m/petolinnun perälisto)...

Päinvastoin muuten minulle miehisyys ei ole sitä, että vähäpukeisuus tai alastomuus aiheuttaisi minussa välittömän -pakko ottaa- -pakko raiskata- efektin.
Ei. Minulle opetettu miehisyys on sitä, että minä kykenen pitämään tuon eläimellisyyden (nainen ei todellakaan ole mikään "kissaa härnäävä lihapala") aisoissa niin itsessäni kuin tarvittaessa muissakin miespuolisissa kanssaeläjissä.

Lienen sitten katoavaa kansanperinnettä mutta muunlaista käytöstä en hyväksy.

-Tvälups-

Jk näihin Antero L -juttuihin ei tule kommentoitua koska ____, ___! _______...

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä ja muutkin blogin lukijat!

Joo, kyllä toi FB:n, Twitterin, Googlen (Youtube) ja Microsoftin diili EU:n kanssa näyttää orwellimaiselta tapaukselta. Vai että vihapuhe ja kuka sen määrittelee? Tästä onkin sitten enää kukonaskel "vääräuskoisten" vainoihin ja keskiaika-tyyppisiin noitajahteihin ja -rovioihin.

Ehkä olette aikaisemmin törmänneet tällaiseen neitiin Tuben puolella kuin Evalion? Ainakin hänen pätkänsä voivat loukata herkkiä ihmisiä, tässä eräs näyte tuolta Tuben puolelta kuin Miksi Aatu ei ollutkaan niin paha.

Sitä en osaa sanoa, jotta onko tehty provomielessä vai tositarkoituksella? Mutta tällaista olen lukenut tästä nuoresta vbloggaajasta, otapa tuosta sitten selvää.

Tässä hyvä saitti, josta taitavat löytyä hänen Pahimmat iskut. Menevät kirkkaasti "vihapuheen" tuolle puolen, itse olen ottanut noi suurimmaksi osaksi huumorin ja kettuilun kannalta nykymenoa kohtaan, mutta monelle monelle muulle ne taitavat tuottaa ylitsepääsemätöntä hampaiden ja vanteen kiristymistä pään ympäri.

Nyt alkaa kohta olemaan käsillä se Tor-selaimen vakavampi käyttö, ja jos on FB- tai Twitter-tiliä, niin niiden armoton boikotointi. Pitää siirtyä viestittelemään s-postin välityksellä. Skypekin taitaa kohta olla kontrollin alla?

Eivät edes Aatu, Jooseppi, Mao tai Hoenecker olisi pystyneet toivomaan noin tarkkaa mielipiteenkontrollia kuin minkä Internet voi pahimmillaan tarjota viranomaisille. Ja pelkäänpä että tuosta mennään vielä astetta pahempaan suuntaan. Niinpä, ei taida enää edes vaaliuurnilla ja lompakolla äänestäminen muuttaa mitään, vaan sitten on radikaalimpien toimenpiteiden vuoro, tilanne jota en olisi koskaan halunnut kokea. En ainakaan näin vanhoina päivinäni....

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: No joo, minähän olen ollut jo pitkään avioliiton onnellisessa satamassa ja olen onnellinen ja uskollinen ukkomies joten minä en noita iskemisvinkkejä sinänsä tarvitse. Mutta totean sen, että se, mikö silloin vapaana miehenäkin ollessani sai minut tuntemaan mieheksi isolla M:llä oli se, että nainen osoitti haluavansa minua. Ja jos ei osoittanut, niin sitten tuli siirryttyä suunnitelma B:hen eli oltiin ilman. Hyvin yksinkertaista. Ja muunlaista käytöstä en minäkään hyväksy.

Soomepois: Tää taitaa olla kyllä trolli. Minä en henk koht kertakaikkiaan jaksa noita juutalaissalaliittojuttuja. Mulla muuten on tuo Tor-verkko jo käytössä mutta minä en pääse sen kautta sähköpostiini kun g-mail herjaa että joku toinen pyrkii sähköpostiisi omalla salasanallasi.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, kyllä tuli tuo Evalion löydettyä jo ennen kuin hänelle tehtiin shoah, kuten hän itse asian ilmaisee. En kyllä kerennyt katsomaan kaikkia videoita. Trollausta tai ei, siinä on jotakin hypnoottista kun tuollaisella pikkutytön äärellä kerrotaan, miten tunnistat juutalaisen ja kuinka Teletapit ovat kommunistista aivopesua, joka on turmellut koko milleniaalisukupolven. Lisäksi hän ainakin tuntui olevan hyvin perillä tuon porukan retoriikasta.

Toinen mieleentuleva tapaus on se, kun skotlantilainen mies opetti koiransa heilaamaan ja pidätettiin sen takia. Se muistuttaa tapauksesta niiden ihan oikeiden natsien kanssa.

- Kissamies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kissamies. Tota noin… minä pistän nyt tälle stopin kun tiedän, että tänne seuraavaksi tulee magneettimiehiä selvittämään sitä että Mossad etäaivopesee ihmisiä etäaivoökkötölöhölököttimella. Sori.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä,
parin viikon lomailu päättymässä,säätkin suosi irrottautumista arjesta,mutta eliitti se jatkaa kiihtyvää sekoiluaan vanhaan malliin.Tämä maailmanlaajuinen aivopesu alkaa olla avoimempaa,en tiedä mikä saa nämä globalisaattorit niin ylimielisiksi,että ihan avoimesti julistetaan sensuuri välttämättömäksi aseeksi sananvapauden puolustamiseen!Tositeeveen lomassa näytettävien ylen tai mtv3n/nelosen uutiskatsauksen mikä tahansa rimanalitus uppoaa kuin häkä yllättävän isoon osaan ihmisiä,ja gallupit kertoo,ettei kukaan enää kannata rasisteja (jättäen kertomatta,että suurin puolue on nukkuvien puolue),ja Li Anderrssonista yritetään tehdä jotain median lempilasta,mainitsematta ollenkaan mihin hänkin haluaa yhteiskuntaa viedä:multikultturistiseen globaaliin tyranniaan,jossa maailman tuloerot ja varallisuus "tasoitetaan".Eli vasemmiston jo yksilötasolla harrastama siipeily todellista tuloa saavien työläisten ja yrittäjien kustannuksella laajennetaan koskemaan kansoja ja alueita,afrikkalaiselle sarjaraiskaajalle kun kuuluu ehdottomasti sama elintaso,kuin suomalaiselle hitsarille,koska globaali maailma ilman rajoja,rasismi ja se saatanan orjalaivan terva!Pärstä meikattuna Annaan,Eevaan tai mitä näitä Gloorioita on,pari "asiantuntijana" toimittajien myötäilemänä annettua lausuntoa aamu-TVssä Välimereen hukkuneista,Syyriasta,Karjalan evakot tietysti mukaan,ja lopuksi haukutaan Trumpia-a vot:äänivyöry ensi vaaleissa!
Kuten mainitsit aiemmin,nämä hyödylliset idiootit eivät tarvitse Bildenbergejä,mutta uskon,että ns.Bildenbergiläiset tarvitsevat näitä hyödyllisiä idiootteja-ja näitähän riittää:Merkel,Soros,Hollande Obamoineen ja öljysheikkeineen voivat nukkua yönsä rauhassa-valitettavasti duunillaan bailut kustantava eurooppalainen,kuten amerikkalainenkin,veronmaksaja saa niitä unettomia öitä senkin edestä.Ja kun paska tulee tuulettimesta,niin sehän korjataan pistämällä tuuletin kovemmalle-uusi paska peittää vanhan paskan hajun tehokkaasti,mutta jonain päivänä se paska sitten yltää eliitilläkin nokkaan asti,ja sehän tuppaa olemaan pystyssä,joten eikun joka suvakki sitten vetää sen viimeisen rahvasta halveksuvan,syvän henkäyksen...
T:Vesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vesku. Toivottavasti lomat sujuivat mukavasti. En osaa sanoa näistä salaliitoista. Järki ei riitä. Mutta Li Anderssonista voin todeta, että minusta hänestä ja hänen kaltaisistaan tulee mieleen ne pimut jotka fanittivat 1970-luvulla Bay City Rollerseja ja 1890-luvulla Dingoa. Piti fanittaa, sillä muuten ei kuulunut porukkaan. Se, mikä erottaa Lin näistä tytöistä on se, että ne pääosin kasvoivat aikuiseksi. Li fanittaa vieläkin.