keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA LXXV

1. Luovaa otsikointia otsikoihin keskittyjille

Valtamediamme tietää hyvin, että melkoinen osa lukijoista lukee uutisesta ainoastaan otsikon ja ehkä sitä seuraavan lauseen ja tekee sen perusteella pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Tätähän mediamme on käyttänyt hyväkseen jo pitkään ja kun se kerran toimii, niin älä räplää on linjana edelleenkin. Otetaan esimerkkinä tämä Iltasanomien uutinen, jossa se kertoo siitä, kuinka Iso-Britannian eroaminen vaikuttaa Suomen turvallisuuteen. Otsikko menee näin:

Asiantuntijalta karu arvio Brexitin sotilaallisista vaikutuksista: Näin Suomelle käy

Ja uutisen seuraava lause näin:

Asiantuntijat arvioivat IS:lle, että Suomen turvatakuut EU:sta ovat Brexitin jälkeen huonommat tai olemattomat.

Ja tästä moni lukija sitten osaakin tehdä johtopäätöksen, että niinhän ne perkeleen englantilaiset menivät ja tekivät meille tämänkin. Huononsivat vielä Suomen puolustuskykyäkin. Nollasivat turvatakuut. Saatanan Brexit ja tuhat tulista muutakin kirosanaa. Näin hyvä hallintoalamainen noituu muistamatta kuitenkaan sitä, että ei niitä turvatakuita ollut ennenkään, samoin kuin ei mitään EU:n puolustustakaan. Lisäksi paperillekin kirjoitetut turvatakuut vs. olemattomat turvatakuut eivät juuri eroa toisistaan. Tätä voi kysyä mm. Puolalta. Ne lukijat, jotka taas jaksavat kahlata jutun loppuun löytävätkin asian ytimen, jota valaisee puolustusministeriön entinen kansliapäällikkö, kenraaliluutnantti evp Matti Ahola:

Aholan mukaan Britannian lähtö EU:sta ei todellisuudessa muuta mitään Suomen puolustuksen näkökulmasta.

– EU:n yhteinen puolustus on puhdas paperitiikeri. Ei sellaista ole olemassakaan.

Aholan mukaan Suomessa on elänyt turha toivo, että ulkopuolelta tulisi apua tosipaikassa.

– Nato ei puolusta Suomea, mutta ei kyllä EU:kaan puolusta. Kaikkein vähiten puolustaisi Ruotsi.

Asia selvä. Iltasanomat olisi voinut käyttää rehellistä uutisotsikkoa ja todeta:

Brexitillä ei minkäänlaisia vaikutuksia Suomen turvallisuuteen

Mutta koska Iltasanomien on toimittava oman linjansa mukaisesti, se ottaa esille Timo Soinin (muistaako muuten kukaan vielä sitä, kun Soini tunnettiin EU-vastaisen puolueen EU-vastaisena puheenjohtajana?) joka ilmoitti viime maaliskuussa, siis aikoja ennen Brexitiä, että ”on selvää, että aseellinen hyökkäys yhtä jäsenmaata kohtaan merkitsee sitä, että muut jäsenmaat tulevat sen apuun kaikin käytettävissä olevin keinoin”, mainitsematta tosin sitä, mitä ne keinot mahtaisivat olla eikä Iltasanomat myöskään mainitse, että onko Timo Soinia itse asiassa varsinaisesti haastateltu tähän juttuun ollenkaan. Lisäksi vedotaan Päivi Räsäseen, joka puolestaan pitää tilannetta uhkaavana kun EU:n suurin sotilasmahti lähtee (joka sotilasmahti on edelleenkin Naton jäsen, siis sen järjestön joka vastaa vieläkin Euroopan puolustamisesta).

Mutta saadaanhan juttuun vielä se tarvittava punainen lanka:

Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll arvioi, että Brexit voi heikentää Suomen mahdollisuuksia saada sotilaallista apua.

– Mitä yhtenäisempi unioni on, sitä parempi se on Suomen turvallisuudelle ja EU:n keskinäisen avunantovelvoitteen käytännön toteutumiselle.

LIMNÉLLIN mukaan EU:n yhtenäisyys olisi Suomen edun ja turvallisuuden kannalta tärkeää. 

Eli EU:n yhtenäisyys lisää Suomen turvallisuutta, joten selväähän on, että aina vaan tiiviimpään liittovaltioon tulee pyrkiä. Hotellin respassa ei vaan ymmärretä sitä, kuinka maan itsenäisyydestä luopuminen parantaa maan ulkoista turvallisuutta. Tähän mennessä kun se on lähinnä heikentänyt maan sisäistä turvallisuutta. Itsenäinen valtio olisi sanonut viime syksynä 35.000 kertaa ei.


2. Valtteri Vallaton ja Caustisen purppuripelimannit

On selvää, että Suomessa täytyy jatkuvasti olla päällä jonkunlainen (todelliseen tai keksittyyn syyhyn perustuva) rasismicausti, jolloin tiedostava väestönosamme pääsee porukalla päivittelemään sitä kuinka hirvittävää kansaa (poislukien tietenkin tiedostava väestönosa itse) suomalaiset loppujen lopuksi ovat. Suvaitsevais-tiedostavalla väestönosallammehan ei voi olla hyvä olla ellei sillä ole porukalla tiedostavan paha olla.

Johtuuko kesäajasta vai mistä, mutta nyt causteissa on siirrytty uusintavaiheisiin, aivan niin kuin tv-ohjelmistossakin. Lukijahan toki muistaa tämän Valtteri-caustin, jossa kohdattiin se hirvittävä tosiasia että bussi oli ainakin väitteen mukaan ajanut Afrikasta suomalaisen tiedostavan naisen Salla Saarisen adoptoiman Valtteri-pojan ohi pysähtymättä. Suomalainen nöyryys toiseuden edessä saavutti kyseisessä caustissa siihen astisen kulminaatiopisteensä ja presidenttimmekin oli mukana pahoittelemassa tätä tapahtunutta hirveyttä. Unohtaen tietoisesti sen pikkuseikan, että hyvin moni suomalainen olisi ollut kovasti tyytyväinen, jos muuten vaan Afrikasta ja Lähi-idästä ilmestyneet porukat olisivat kulkeneet heidän ohitseen pysähtymättä. Porukoita, joissa oli myös tällaisia ihquja mustia pienokaisia.

No, Valtteri sai sitten fillarin ja tämä kyseinen tiedostava demarinainen Salla Saarinen hetken kuuluisuuttaan ja samalla ilmaista mainosta Radical Soul-yritykselleen (Hinnat:1h 490 euroa, 2h 690 euroa, 3h 950 euroa, 4h 1250 euroa, hintoihin lisätään alv 24% sekä 8 euron laskutuslisä, hintoihin lisätään mahdolliset matkakustannukset ja matka-aika 50e/h).

Causti tuli ja causti meni. Niin kuin edellisetkin. Kunnes siitä otettiin tuoreeltaan pikauusinta.

Jättikö bussi 11-vuotiaan Valtteri Saarisen jälleen bussipysäkille, koska pojan ihonväri ei miellyttänyt kuljettajaa?

Näin epäilee tapauksesta Facebookiin kirjoittanut äiti Salla Saarinen. Hän on tehnyt HSL:lle reklamaation viime sunnuntaina sattuneesta tapauksesta.

Niin notta taas mennään ja pyydellään anteeksi. Tulikohan adoptioäiti liian ahneeksi vain onko Valtterissa Ville Vallattoman tyyppistä ovelaa pirunkuria ja hän tuumasi kokeilla, että meneekö nää höhlät taas kontalleen? Huomatakseen, että meneehän ne.

Todennäköisintä tietenkin on, että tuo kyseinen demarinainen repii kaiken mahdollisen irti adoptiopoikansa orvaskeden väristä. Eikä sitä edes pahemmin peittele.


Todennäköisesti hän suunnittelee jo ilmoittavansa hepun muutaman vuoden kuluttua johonkin Talent-kisaan tai mitä näitä nyt onkaan. Heppuhan voittaa sen ilman muuta vaikkei esittäisi kuin puolen minuutin kurlaussession sillä raati ei uskalla antaa kuin maksimipisteet. Muuten paukkuu caustia välittömästi ja oma ura viihteen palveluksessa on enemmän kuin uhattuna.

Kun ihminen vanhenee, sen mukanaan tuoma yksi hieno tunne on se että huomaa saavuttaneensa jotain omana itsenään, omilla kyvyillään ja omilla ponnisteluillaan. Kyseinen demariyksilö Salla Saarinen näyttää puolestaan pitävän huolen siitä, ettei Valtteri saa koskaan kokea sitä tunnetta. Sen sijaan hänen täytyy varautua adoptioäitinsä rakentamaan toiseusikonin rooliin. Enkä ole aivan varma, että juuri se on sitä, mitä hän haluaa.

Eräs viisas mies kysyi aikanaan, että onko olemassa niljakkaampaa olentoa kuin pohjoismainen demari?

Aiheellinen kysymys.

Ja toinen aiheellinen kysymys: eikös se ollut niin, että Helsingin julkinen liikenne olisi jo aikaa sitten kyykännyt, ellei siellä olisi niin paljon maahanmuuttajataustaisia kuljettajia?


26 kommenttia:

Reijo Koiras kirjoitti...

Sääliksi käy kyllä pikku-Valtteria. Ei tosin siksi että rasistiset impivaaralaisbussikuskit posottelevat pojan ohi häijysti nauraen mennessään(johon tietoon muuten suhtaudun melkoisella varauksella), vaan siksi että pojan oma äiti noin härskisti käyttää häntä kiillottaakseen suvaitsevaista kilpeään. Minä olen muuten nähnyt Oulussa muutamankin kerran kuinka bussi ei ota tummaihoista kyytiin vaan painelee pysäkin ohi pysähtymättä. Pysäkeillä on tosin tuolloin ollut myös kantasuomalaisia eivätkä hekään ole päässyt kyytiin siitä yksinkertaisesta syystä että bussi on ollut täynnä. Voisikohan Valtterinkin tapauksessa olla kyse jostain tällaisesta, vai onkohan koko juttu tempaistu hatusta, mene ja tiedä.

Kumitonttu kirjoitti...

Poskettomat nuo Radical Soulin hinnat. Ainoastaan järjestöillä on varaa maksaa tuollaisia summia ja toisaalta osaamattomuutta arvioida niitä järkevyyden näkökannalta. Sarasvuomaisia veloituksia, joilla ei ole mitään vaikutusta maksajan taloudellisen suorituskyvyn parantamiseen.

Tällä hetkellä Suomessa konsultin tuntipalkka on satasen hivakoilla ja vain poikkeuksellisen vaativissa projekteissa (kuten rahoituspuolella) veloitus on moninkertainen. Tuollaiset melkein tuhannen euron tuntiveloitukset on tehty sen takia, että Sallan kaverit eri järjestöissä tilailevat kukin kerran kuukauteen jonkun huuhaa-luennon, jotta Salla pidetään kiinni leivänsyrjässä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Reijo Koiraalle ja Kumitontulle & kiitos kommenteistanne.

Reijo: Sääliksi käy joo. Ämmä ei tajua, että hän tekee pienestä pojasta toiseusikonin symbolin joka saa tavalliset ihmiset lähinnä vittuuntumaan. Ei poikaa tule syyttää. Hän on vasta lapsi. ”Äidilleen” hän on valitettavasti solidaarisuuspokaali, jota hän esittelee parhaansa mukaan. Minä muuten itse aikanani asustelin Helsingissä pitkäänkin. Bussi meni ohi useammankin kerran. Ei tullut mieleen soitella HKL:ään eikä varsinkaan Ylelle. Kunhan itsekseni manailin puolisokeaa kuskia tai täyttä bussia ja menin sitten seuraavalla.

Kumis: Tuon panin merkille itsekin. Yksityisellä sektorilla mietittäisiin se, että mitä hyötyä mahdollisesta konsultoinnista olisi suhteessa siihen maksettuun rahaan. Kun siellä se raha on omaa. Niin järjestöt kuin julkinen sektori toimivat toisten rahoilla, joten niillä ei tätä pidikettä ole.

Anonyymi kirjoitti...

Moro

Jotenkin tulee mieleen että pikku Valtsun äitimuori tuotteistaa täyttä häkää poikaansa. Uusi Jani Toivola itku-potku-raivareineen. Eduskuntavaali ehdokkaaksi heti kun on täysi-ikäinen. Ja varman valinnan jälkeen äiti kirjoittaa kaikki puheet ja mielipiteet. Kaikki äänestäjät jotka äänestävät muita kuin Valtsua ovat rasisteja ja äiti ilmoittaa jokaisesta erikseen Ylen toimittaja ystävilleen.

t.
S.E.P.


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, S.E.P. Saatat olla oikeassa. Pidetäänkö pojasta eräänlainen NHL-draft demareitten, vasemmistoliiton ja vihreitten välillä kun ikää tulee tarpeeksi? Toivottavasti poika on itse tarpeeksi vahva haistattamaan pitkät tälle draftille.

Anonyymi kirjoitti...

Kumma juttu tosiaan. Minun lähipiirissäni on 2 afrikasta adoptoitua lasta tai no aikuista nykyään. Kumpikin on opiskellut, saanut päättötodistuksen ja molemmat toimivat työelämässä (eivät ole matuteollisuuden töissä, vaan yksityisellä sektorilla). Ovat saaneet työpaikat, asunnot, ovat siis itse puskeneet itsensä tuottaviksi kansalaisiksi. Varmasti hekin ovat kokeneet rasismia, mutta eivät ole jääneet siihen piehtaroimaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ehrensvärd jo ammoin varoitti suomalaisia luottamasta vieraan apuun.
Mannerheim-Paasikivi-Kekkonen ymmärsivät geopoliittisen sijantimme ja asemoituivat sen mukaan maamme linjassa/suhtautumisessa itänaapuriimme.

Mikään ei ole ikuista on opetus mikä ei ole uponnut eu-federalistien kalloihin!
ei assyyrit, egyptiläiset, roomalaiset, ottomaanit, ranskalaiset, britit, sev-blokki Neuvostoliittoineen varmasti koskaan uskoneet kaatuvansa mutta silti yhtäkaikki jokainen imperiumi on vuorollaan romahtanut. Näin käy onneksi myös eu:lle.

Sitä odotellessa on kuha nyt otillaan ja kannattaa nautiskella tästä kesästäkin.

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...


Jeps...Pidetäänkö pojasta eräänlainen NHL-draft demareitten, vasemmistoliiton ja vihreitten välillä kun ikää tulee tarpeeksi? Toivottavasti poika on itse tarpeeksi vahva haistattamaan pitkät tälle draftille.

Valitettavasti tuntuu viestimien antaman kuvan ja uutisoinnin perusteella että hänellä sitä mahdollisuutta ei ole. Sen verran SUURELLA unelmalla ja oman aseman rakentamisella on äiti varustettu. Siinä ei Valtsulla ole sanan sijaa. Hän on tässä täysin väline äidin agendalle.
Ja kilpajuoksu noiden mainitsemiesi puolueiden välillä on jo toden näköisesti alkanut.

t.
S.E.P.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Ihan soopaa moinen. Suomessa kuten muuallakin maailmassa voi joutua nuivituksi tai jopa kolhituksi snagarijonossa ilman erilaista pigmenttiä, pelkkä murteesta ilmenevä ulkopaikkakuntalaisuus riittää. Vaikka tarina olisi tosikin, poika ei ole joutunut kokemaan mitään sellaista mitä liki jokainen tällä pallolla joutuu kokemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Rasismin vastaisen viikon 21.3.2016 - 27.3.2016 piti täyttää suuren yleisön tajunta. Voimme vain arvailla, mitä kaikkea oli luvassa. Mutta kohtalo puuttui peliin.

Komeasti aloitettiin raskaalla tykistöllä. Presidentti Niinistö kertoi YLEn aamu-tv:ssä 21.3.2016 järkyttyneensä 11-vuotiaan Valtteri Saarisen jättämisestä bussipysäkille.
http://yle.fi/uutiset/presidentti_niinisto_jarkyttyi_11-vuotiaan_valtterin_kokemuksista/8758704
"Valtteri antoi rohkean mallin rasismin vastaiselle viikolle! Niinistö kirjoittaa sivustolla."

Helsingin Sanomat kirjoitti Valtterin bussipysäkkikokemuksista 21.3.2016 kello 16:40.
http://yle.fi/uutiset/hsl_lupaa_selvittaa_valtterin_tapauksen__pysakin_ohi_ajamisesta_valitettu_660_kertaa_alkuvuonna/8758688


Pidän mahdollisena, että bussipysäkkikausti oli ajoitettu rasismin vastaista viikkoa varten. Pojan adoptioäidillä on omien sivujensa mukaan kokemusta viestintäkampanjoiden suunnittelusta ja toteutuksesta. Hyvin toimittu, kun sai presidentinkin lausumaan toivotut sanat.
http://radicalsoul.fi/salla-saarinen/

Seuraavana päivänä 22.3.2016 tapahtuivat Bryssellin pommi-iskut. Rasismin vastainen viikko jäi niiden varjoon.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Brysselin_pommi-iskut_2016

acc

Anonyymi kirjoitti...

Tämä rasismivouhotus on mennyt aivan mahdottomuuksiin. Lisäksi rasismin käsite tuntuu laajentuneen kovasti. Muistetaanpa vaikkapa sisäministeri Orpon syksyinen lausahdus, että turvapaikanhakijoiden motiivien kyseenalaistaminen on rasismia.
PP

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Taisteluvälineupseerille, S.E.P:lle, Thorvald Eskilinpojalle, acc:lle ja PP:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Nähtävästi heidän adoptiovanhemmillaan ei sitten ollut tarvetta kohottaa egoaan. Kaikkea lyckaa heille.

Tvälups: Joo. Varmaankin noissa kaikissa mainitsemissasi imperiumeissa on ajateltu että historia loppuu täjän ja olemme siinä viimeisessä yhteiskunnassa. Aivan sama koskee EU:ta.

S.E.P: Tuoltahan se valitettavasti näyttää.

Thorvald Eskilinpoika: Näinpä. suomessa vaan on tämä pigmenttilisä, joka nostaa tietyn kärsimyksen, kuvitellunkin, toisten yläpuolelle.

acc: Hyv pal mahd. Hyvä huomio on muuten se, että noita valituksia oli siis 660 kappaletta, mutta vain yksi nousi uutiseksi.

PP: Kyllä. Ja kyseinen törpön toimia siihen aikaan mainostetaan nyt jämäköinä ja onnistuneina. No, toisaalta kyllähän hän otti jämäkästi sen linjan, että nyt ei tehdä mitään.

Heikki Välimäki kirjoitti...

Nojoo ei tähänkään pitänyt mitään kommentoida mutta menköön nyt. Tuohon jatkuvaan vinkumiseen Ruotsin avusta puolustuksessa voinee muistaa sen että ruotsalaiset ovat kautta historian taistelleet uljaasti viimeiseen suomalaiseen asti.
Tuohon pysäkkikaustiin niin lähinnä tulee mieleen aika vuosien takaa kun suomalaisia avoimesti jaettiin neuvostovastaisiin, muistaakseni sen jälkeen tuli rauhanpuolustajien aika jolloin jaettiin ihmisiä sotahulluihin jos ei vastustanut kaikkia muita kuin Neuvostoliiton rauhanaseita. Sitten tuli vihreys ja luonnon tuhoajat ja nyt sitten rasismi.... jotenkin tuntuu että kun katselee vanhoja kuvia niin samat naamat pyörivät jokaisen "hyvän" aatteen touhuissa mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti joku innokas julkaisee muutaman vuoden päästä sen, että miten toi runsas valtakunnallinen mainonta on vaikuttanut tuon Salla "Valtteri-on-mun-elinkeino" Saarisen ja hänen yrityksensä tuloihin ja vaurauteen. Vähän silleen haisee jos tuntiveloitus on puoli tonnia ja työmatkastakin veloitetaan 50€/h.

Huomioidaanko lastensuojelutyössä muuten alaikäisten mediariistämistä mitenkään?

Anonyymi kirjoitti...

Salla Saarinen & transsiyhtye Radicalsouls esittää tänään reippaan pankki-hölkkä-marssin "More passion more profit for nonprofit". Kappale esitetään koko pankkiinmenomatkan ajan räkäisesti nauraen.

Anonyymi kirjoitti...

Muistattehan sen mainion brittisarjan "Todella upeeta?" Edinan tytär oli saanut afrikkalaisen kanssa hyvin tummaihoisen lapsen. Edina ja - Patsy tietenkin myös - oli aivan täpinöissään, kun pääsi ulos näyttäytymään tämän lapsen kanssa. Voi kun oli mahtavaa kun oli musta lapsi rintarepussa, hän sanoi sitä "asusteeksi", ja sitähän se vain olikin hänelle. Piste iin päälle muotitietoiselle naiselle, kaikki näkivät, kuinka valveutunut ja aikaansa seuraava hän oli.

Tällä nyt en tietenkään vihjaa että meillä sellaista olisi..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Heikki Väiläelle, Ano1:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Heikki Välimäki: Minusta vaan tuntuu että tämä nykypäivän fanatismi on vielä astetta hurjempaa kuin mitä oli silloin rauhanaseitten aikaan.

Ano1: Hyvä kysymys tuosta mediariistämisestä. Väittäisin, että ei huomioida. Asia on oikeastaan aika uusi, eikä kyseisen Saarisen toimintaa varmaan uskalleta tuomita koska r-kortti.

Ano2: Naulan kantaan.

Ano3: Joo, meillä ne eivät ole asusteita, vaan käveleviä solidaarisuuspokaaleita.

Anonyymi kirjoitti...

Brexitillä ja Suomen turvallisuustilanteella nyt ei ole mitään tekemistä keskenään,EUlla kun ei ole mitään millä turvata ketään,ei ollut ennen brexitiä,eikä ole nytkään.EU on sen sijaan Suomen turvallisuudelle riski niin kauan,kun kielensä Brysselin herrojen perseessä pitävät ns.päättäjämme orjallisesti vouhottavat pakotteita sun muuta anti-Venäjä roskaa,mitä nyt mikäkin EU-maa keksii-vitut siitä,että suomalaisia jää työttömäksi,vitut siitä,että Venäjän kauppa olisi riippumattomalle Suomelle mahdollisuus nousta EU-tunkiosta.Voi sitä mielihyvän punaa,kun Merkel tai Juncker vähän kehasee-on niin hienosti pantu oma kansa pölkylle yhteisen-ei vain Euroopan,vaan koko maailman-hyvän puolesta.
Nuo Ranskan ja Saksan suunnitelmat "supervallan" luomisesta kyllä toisivat EUlle armeijan kansallisten armeijoiden kustannuksella,mutta miten se lisäisi turvallisuutta Suomessa,koska kaikki viittaa siihen,että EU valmistautuu murskaamaan SISÄISEN vastarinnan-Natohan käytännössä jo hoitaa ulkoisen puolustuksen EUn puolesta.Ja koko ajan vittuillaan Venäjälle,vaikka sen apu voi tulla tarpeeseen hyvinkin pian,kunhan islam vahvistuu siihen pisteeseen,että Euroopassakin voidaan panna hyrskynmyrskyn...Tosin tuntuu,että eliitti haluaakin juuri sitä,ei tätä touhua muuten voi käsittää.
Tuosta Salla Saarisesta:SDP tiivistettynä yhteen ihmiseen:muita hyväksikäyttäen ja muiden rahoilla kohti monikulttuurista onnelaa.
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Monet ulkomailta adoptoidut lapset joutuvat tekemisiin lastensuojelun kanssa, kuten blogisti usein on maininnut. Ehkä adoptioäiti haluaa varmistaa, ettei häntä voida syyttää kasvatuksen epäonnistumisesta, kun rasistit, sortajat ja muut vievät lapsiparan tuhon tielle.

Mielestäni lastensuojeluun pitäisi kuulua myös se ettei lasta hyväksikäytetä vanhempien omiin agendoihin mediassa.

Inhottaa lukea lehdistä milloin mitäkin sairautta potevasta lapsesta jonka jokainen neulanpistokin dokumentoidaan ja puidaan lehdissä ja kiillotetaan vanhempien sädekehää. Jos on valmis luovuttamaan lapsensa medialle niin pitäisi olla myös itse valmis avaamaan omat sairautensa ja ongelmansa.

Juha kirjoitti...

http://www.bbc.com/news/world-europe-36681475
"In its ruling, the court said election rules had been broken in a way that could have influenced the result.But it said there was no proof the count had been manipulated."
(Itävallan vaalit menivät uusiksi, niissä ilmenneiden rikkeiden vuoksi.)

Mitäköhän tästä sitten seuraakaan, jos uutinen ei ole ankka? Luotan kyllä varsin paljon BBC:n uutisiin, mutta mistäänhän ei voi olla varma.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veskulle, Anolle ja Juhalle & kiitos kommenteistanne.

Vesku: Olen pitkälti samaa mieltä. Tosin Venäjän apua en kaipaa, se tulee aina miehittäjänä, ei koskaan ystävänä. Mutta sen kanssa on pakko tulla toimeen. Se kun sattuu olemaan rajanaapurimme. Mutta suunniteltua yhteistä väkivaltakoneistoa käytettäisiin nimenomaan Euroopan Liittovaltion sisällä sisäisen vastarinnan tukahduttamiseksi. Määritelmäsi Salla Saarisesta sattui noin sataprosenttisesti kohdalleen.

Ano: Adoptoidut lapset sinänsä ovat määrällisesti hyvin pieni osuus vaikka esmes Saarisen tapauksessa on melko selvää, että lasta käytetään hyväksi ”äidin” egon kohottamiseksi. Suurempi ongelma ovat suomalaisten ja ulkomaalaisten keskenään tekemät lapset. Kirjoitin siitä kokemukseni pohjalta aikanaan näin:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2008/10/puolikkaista.html

Juha: Ei ole uutisankka. Vaalit menevät uusiksi.

Castor kirjoitti...

Noista vapausrangaistusten pituuksista: jos syyttäjä olisi aktiivinen, ja edes joskus uhrinkin etuja huomioon ottava, rikoslain 2 c luvun 11 pykälää voitaisiin soveltaa tässäkin tapauksessa, eli nämä kundit eivät saisi nuorisoalennusta eivätkä muutakaan alennusta. Syyttäjän vaatimuksesta tuomioistuin voi määrätä koko rangaistuksen suorittamisen vankilassa, jos teko on ollut murha tai tappo (laissa on muitakin tekoja, mutta viittaan nyt näihin kahteen) ja tuomittu rangaistus on vähintään kolme vuotta vankeutta. Mutta eiväthän ne syyttäjät tällaista vaadi, eivätkä tuomioistuimet tällaisia tuomioita määrää.

Kumis on aivan oikeassa viitatessaan Ritva Viljaseen. Rikoslain vankesrangaistusta ja sen määräämistä koskeviin lukuihin otettiin kovastikin määräyksiä humaanista NL:sta. Katsokaapa nyt esimerkiksi tuon kirjoittamani lauseen sanamuotoa: "koko rangaistuksen suorittamisen vankilassa" tarkoittaa sitä, että rangaistuksen suorittamiseksi katsotaan myös ehdonalaiseen vapauteen päästetyn ja tälle määrätyn koeajan "kärsiminen"! Siis vempula kärsii edelleen rangaistusta, kun on ehdonalaisessa vapaudessa ja koeajalla. Miten sitä muuten lusitaan? Kopin ymmärrän, mutta että koeaika on edelleen "rangaistuksen kärsimistä"?

Eivät Muhoksen tapauksesta kärsineet lohtua olisi saaneet tuomion pituuksista, mutta 2 c -pykälää sovellettaessa teon moitittavuus olisi mielestäni tullut voimakkaammin esille. Nyt tuomiot ovat ns. normaaleja, sama kuin kolme vuotta yhteen menoon ryypänneet porukat saavat puukkohippaloista. Ensikertalaisina molemmat pääsevät puolella, aivan totta. Ei anna kaunista kuvaa siitä, miten tekojen törkeysasteet ja moitittavuus erotellaan.

Äärimmäisen kummallista tuomioissa ylipäätään on se, että laissa annetaan kyllä mahdollisuudet (kuten tässäkin tapauksessa) paljon kovempiin kakkuihin. Olen tätä aikaisemminkin ihmetellyt. Nykyään hoetaan vankeusrangaistusten kalleudesta, mutta lisäbudjetteja tehdään maahantulevien mullien takia. Ei se vankeus "minun aikananikaan" ilmaista ollut, mutta jotenkin ehdin pois alta juuri siinä vaiheessa kun tilanne alkoi tulla aivan älyttömäksi.

Muhoksen kaltaiset teot ovat täysin käsittämättömiä, ja niihin ei pitäisi reagoida rutiininomaisesti, vaan käyttää olemassa olevia keinoja osoittaa että tällaisia tekoja ei voida pitää tyypillisinä ja rangaista niistä ottamalla huomioon kaikki ne seikat, jotka tekevät rikoksesta törkeysasteeltaan ja halveksuttavuudeltaan poikkeavan. Tämä tulisi kirjoittaa selkeästi esiin myös tuomiolauselmassa, ja syyttäjän tulisi pitää asiasta tuomioiden lausumisen jälkeen lehdistötilaisuus. Kyllä, minun mielestäni näin pitäisi toimia, jotta selviäisi, miten tällaiseen paskaan suhtaudutaan. Jos syyttäjä lehdistötilaisuudessa ilmoittaisi, että hänen vaatimuksestaan tuomioistuin määräsi molempien tuomittujen KOKO rangaistúkset täytäntöönpantaviksi ja että hän tulee toimimaan samanlaisissa tapauksissa aivan samalla tavalla, uskon, että se vaikuttaa enemmän kuin 12 ja 8 vuoden kakut, joista puolet istutaan. Siis ennaltaehkäisevästi.

Voimia eloon Ykälle, neuvoja en osaa antaa, kun viranhaltijana en ollut koskaan sillä ehkäisevällä puolelle, jouduin vain korjaamaan jälkiä parhaani mukaan.

Castor kirjoitti...

Poisto

Anonyymi kirjoitti...

http://www.talouselama.fi/uutiset/professori-kanniainen-koskaan-en-ole-kritisoinut-euroopan-unionia-nyt-on-sen-aika-6563757

Anonyymi kirjoitti...

Ykä: Se "more profit for nonprofit" on poimittu suoraan tädin bisnessivuilta. Googleta kuvahakuna Salla Saarinen Radical.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Castor: Kaiken kaikkiaan kiitos erittäin hyvästä kommentistasi.

Ano1: Kiitos linkistä.

Ano2: Pannaanpa tuo kuvalinkkinä:

http://image.slidesharecdn.com/tapahtumanviestintjamarkkinointisallasaarinenradicalsouloy-150310070112-conversion-gate01/95/tapahtuman-viestint-ja-markkinointi-2-638.jpg?cb=1425988989