torstai 18. elokuuta 2016

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA LXXVI

Allekirjoittaneella on tuolla siviilielämässä ts. töissä ollut sen verran kiirettä että ei ole oikein täysipainoisesti ehtinyt seurata uutisvirtaa. Onneksi apuna on valveutuneita kanssakansalaisia, jotka lähettävät tietoja tapahtumista. Tällä kertaa kiitos WhiteHunterille ja Ink Visitorille.

1. Turhat ja tuottamattomat

Moni viisikymmentä täyttänyt ihminen on kohdannut sen tunteen, että häntä aletaan pitää yhteiskunnan taholta turhana ja tarpeettomana. Suoranaisena painolastina. Kyseinen ihminen tietää olevansa elämänsä viimeisessä työpaikassa ja jos se loppuu, on edessä ensin eläminen liiton rahoilla, sen jälkeen siirtyminen peruspäivärahalle ja kituuttaminen eläkkeelle, joka luonnollisesti on siinä kituuttaessa reilusti pienentynyt, mikä tietysti valtiolle sopii sillä sehän tarvitsee rahaa edistyksellisempiin käyttötarkoituksiin. Samalla kyseinen ihminen joutuu kuuntelemaan niin poliitikkojen kuin talousoppineiden syytöksiä siitä, kun ei ole ollut tuottava ja tarpeellinen työntekijä vähintään 65- ja mieluummin 67-vuotiaaksi.

Lisää vettä tähän tarpeettomuusmyllyyn tuli WhiteHunterin lähettämästä linkistä Talouselämä-lehteen, jossa IMF:n asiantuntijat antavat ikäpolvelleni tylyä viestiä. Jutun otsikko menee näin:

IMF liputti Euroopassa yllättävän ikääntymisongelman - viisikymppiset työntekijät vähentävät tuottavuutta

Ja laitetaanpa hieman otteita kirjoituksesta:

Eurooppalaisväestön ikääntyminen ei pelkästään kasvata eläkeläisten määrää suhteessa työikäisiin vaan syö lisäksi tuottavuutta, varoittaa Kansainvälinen valuuttarahasto IMF.

Iän vaikutuksesta tuottavuuteen on monia teorioita, mutta yleisimmän käsityksen mukaan tuottavuus on huipussaan neli-viisikymppisenä, minkä jälkeen se alkaa hiipua.

IMF:n laskujen mukaan viiden prosenttiyksikön lisäys varttuneempien työntekijöiden osuudessa tarkoittaisikin 2-4 prosentin lovea kokonaistuottavuuteen.

Asiantuntijat eivät sentään tarjoa ratkaisuksi kuulaa kalloon ikääntyville, vaan antavat pientä toivonkipinää:

Ikääntymistä ei voi estää, mutta IMF:n mukaan panostuksilla terveydenhuoltoon ja työssäkäyvien koulutukseen tai jatkokoulutukseen on iso merkitys tuottavuuden heikkenemisen paikkaamisessa.

Sinänsä tuohon koulutukseen ja jatkokoulutukseen voin ainakin oman alani puolelta todeta, että ylimitoitetuilla koulutusvaatimuksilla ei ihmisiä saada tehokkaammaksi vaan ne saadaan pois työelämästä kokonaan. Samoin ainakin Suomessa on tilanne, jossa yli viisikymppisen ihmisen kouluttautuminen ei ole kuin ajan hukkaa, sillä ei sen ikäisiä palkata kuitenkaan. Mutta koska olen vain pieni ihminen itsekin, niin tuo talousasiantuntijoitten avautuminen saa aikaan hieman ajatuksia.

Itsehän olen mieltänyt ajatuksen yhteiskunnasta sellaiseksi, että se on tietyllä alueella toimiva ihmisten yhteenliittymä joka toimii nimenomaan siihen yhteiskuntaan kuuluvien ihmisten hyväksi. Yhteenliittymä, joka ei ryhdy tuomitsemaan ihmistä ikääntymisensä vuoksi vaan joka muistaa ne korret, joita hän on jo kantanut yhteiseen kekoon. Vaikka niitten korsien määrä alkaisi vuosien mittaan hieman vähentyäkin. Ideana on kuitenkin se, että yhteiskunta on olemassa siihen kuuluvia ihmisiä varten, ei niin, että ihmiset ovat olemassa vain jotain hahmotonta yhteiskunnan ideaa ja idean kulisseja varten. Näin käsittääkseni Suomessakin vielä joskus oli.

Nykyisin vaan näyttää olevan niin, että sekä urapolitiikko että kirjoituspöydän takana asioita analysoiva korkeapalkkainen asiantuntija mieltää yhteiskunnan pelkästään jonkunlaisena superorganismina joka on olemassa vain itsensä takia ja jonka hyvinvointia määritellään vain ja ainoastaan tilastolukujen ja käyrien perusteella. Unohtaen yksittäisen ihmisen hyvinvoinnin ja korkeintaan ajatellen häntä eräänlaisena kekomuurahaisena jolla ei ole merkitystä yksittäisenä yksilönä vaan ainoastaan sen superorganismin osana. Kuningatarmuurahaisen elättäjänä. Merkityksettömänä ja tarpeettomana sen jälkeen kun hänen primensa on mennyt ohi.

Onko oikein, että viisikymmentä vuotta täyttänyt ihminen, joka on tehnyt pitkän työuran aletaan nähdä pelkkänä ikääntymisongelmana ainoastaan ikänsä vuoksi? Missä vaiheessa viisikymppisestä tuli vanhus?

Ajattelun myötä päästään siihen seuraavaan kysymykseen, mihin IMF:n asiantuntijat eivät vastaa, koska eivät uskalla sitä kysyäkään:

Koska viisikymmentä vuotta täyttäneet kansalaiset muodostavat ikääntymisongelman, joka ilmenee niin, että heidän työnsä tuottavuus laskee, niin minkä ihmeen takia Eurooppaan otetaan jatkuvasti miljoonia kehitysmaalaisia jotka siirtyvät suoraan eläkkeelle, kantaväestön elätettäväksi ja riesaksi? Miksi tätä mitään tuottamatonta ihmismassaa ei kutsuta ongelmaksi vaan paradoksaalisesti yhtä aikaa voimavaraksi ja velvollisuudeksi? Paljon mainostetun kehitysmaalaisten huippuosaavan työvoiman merkitys ja vaikutus ollaan tässä asiassa noin kolmenkymmenen vuoden aikana jo nähty ja nollaa lähenteleväksi havaittu. Miksi IMF ja muut kovapalkatut asiantuntijat eivät puutu tähän kysymykseen?

Se vielä pitää panna merkille, että kyseinen uutinen siis koski Eurooppaa, ja kyseessä olivat IMF:n asiaa koskevat asiantuntijat Shekhar Aiyar, Christian Ebeke ja Xiaobo Shao. 

Pisti vaan noi nimet silmään. Näin eurooppalaisena. Ja tulee muistuttaa, että hyvin moni suomalainen yli viiskymppinen tienaa vieläkin valtion verokassaan rahaa. Jotta sillä voidaan ostaa puuroa jota potentiaalivoimavaraksi hankittu uussuomalainen voi haukkua paskaksi.


2. Uutisointia ja googlausta Ylen tyyliin

Tästä aiheesta voin taas puolestani kiittää sekä Hommaforumin että Ink Visitorin valppautta. Eli Yhdysvaltain Milwaukeessa siis rähistään. Tai no, jos takerrutaan yksityiskohtiin niin Milwaukeessa mustat rähisevät. Juttuhan meni pähkinänkuoressa niin, että kaksi mustaa poliisia meni ja ampui aseistetun mustan gangsterin. Tämän seurauksena musta väestö pisti hoodeillaan paikat paskaksi ja palamaan ja alkoi etsiä valkoisia piestäväksi.

Hotellin respassa tunnustetaan, että eihän tuo reaktio kovin looginen ollut. Yle ajatteli varmaankin samoin ja uutisoi asiasta omalla tavallaan:

Poliisi ampui mustan miehen kuoliaaksi lauantaina Milwaukeessa Yhdysvalloissa. Tapaus on nostattanut mielenosoituksia, jotka ovat muuttuneet osin väkivaltaisiksi.

Mielenosoitukset jatkuivat kaupungissa toista yötä. Mustiin kohdistuvan poliisiväkivallan vastaiset protestit leimahtivat, kun poliisi ampui mustan miehen kuoliaaksi lauantaina.

Muistipa Yle vielä mainita että:

Vuonna 2014 Milwaukeessa järjestettiin enimmäkseen rauhanomaisia protesteja sen jälkeen, kun valkoinen poliisi ampui aseettoman, mielenterveysongelmista kärsineen mustan miehen.

Yleltä jäi siis jotain melko olennaista uutisoimatta, ja asiaahan Yleltä hieman tiedusteltiinkin ja saatiin myös vastaus:


Lukijahan voi itse googlata vaikkapa hakusanoilla ”Milwaukee riots black white” ja katsoa, että mitä sieltä löytyy. Ehkä Yle on kehittänyt oman tavan googlata? Mitähän termiä siitä voisi käyttää? Ehkä yyglaaminen? Mutta laitetaanpas tähän video Milwaukeesta. Kyllä siinä mustat ovat kovasti valkoisten perään, eikä ihan halausmielessä:


Syksyä kohti. Jos todellisuus ahdistaa, niin muistakaa yyglata. Jos ette tiedä kuinka, niin kysykää Yleltä. Kyllä sieltä neuvotaan.

51 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Heh. Numero 1 on tuttu juttu minullekin. Aikanaan, koska opiskelu tuntui tylsältä luikahdin siitä työelämään heti kun tilaisuus aukeni. Siihen aikaan se oli helppoa (1980-luvun loppupuoli, IT-ala). Tutkinto, pyh, proffat voivat vaikka pyyhkiä peppunsa niillä papereilla! Siellä tuli sitten painettua kä-sit-tä-mät-tö-miä työaikoja, ilman ylityökorvauksia; yrityksen osakkuus tuntui kyllä mahtavalta. Erityisesti niinä vuosina kun osinkoja kertyi jaettavaksi asti, ensimmäisenä vuonna taisin saada vuosikausien ylityökorvaukset kertakorvauksena. Ja kyllähän sosiaaliedut olivat pienessä IT-firmassa fantastiset, sen perustaneet jätkät ymmärsivät hyvin, mikä oli sen yrityksen ainoa arvokas pääoma.

Mutta sitten täytyi lopettaa, kun paloin loppuun viimeisen kerran. En vaan kyennyt enää motivoimaan itseäni uuteen ponnistukseen. Pakko lähteä baanalle. Töitä tein tuossa pari vuotta kotiavustajana ja laiteasentajana, mutta kun minulle on kehittynyt terve omanarvontunto silloin parempana aikana, en viitsi kuunnella jonkun ylimeikatun kolmikymppisen helsinkiläismimmin simputusta. Irtisanoin itseni, taas.

Mutta kyllä se tästä, en minä tarvitse etelänlomia (töissä tuli reissattua paljon lomakohteita kiinnostavammissa paikoissa yli tarpeen), en autoa (Turun liikennelaitokselle kiitokset siitä) enkä muitakaan statussymboleja (fuck that s**t, I am an old punk!). Tässä sitä sitten kitkutetaan sillä mitä valtiolta saan otettua takaisin niistä rahoista mitkä se minulta ryösti väkivallalla uhaten (ns. verot), tuottavampana aikana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Yks Turkkulaanen, voimia eloon ja jaksamista. Henkilökohtaisesti veikkaan, että minulla on jäljellä max 5 vuotta töitä sosiaalipiipertäjänä ennen kuin minut realisoidaan ulos alikoulutettuna. Kokemusta siinä vaiheessa on tosin jo reilusti yli 30 vuotta mutta eipä takerruta yksityiskohtiin. Sitten täytyy ruveta elämäntapaintiaaniksi.

Muistatkos muuten sen ajan (varmaan muistat), jolloin suurin osa oppilaitoksia vaati vuoden työharjoittelun ennen kuin saattoi edes hakea opiskelemaan? Se systeemi loppui kai joskus 1980-luvun loppupuolella, mutta ei ollut huono ensinkään. Siinähän jo nuori tyyppi saattoi hahmottaa, että sovellunko alalle ollenkaan.

Etelänlomat ja statussymbolit eivät kiinnosta meitäkään. Se kiinnostaa, että onnistuttiin hankkimaan itsellemme omakotitalo maaseudun rauhasta. Siinä on tukikohta vaikka jäisi työttömäksi. Perunaa on lyöty tonttiin jo hyvän aikaa. Autoa kyllä tarvitaan, kun syrjässä asutaan. Mutta se on jokseenkin karmeaa tajuta, että valtiollemme ei meitä yli viisikymppisiä oikeastaan ole olemassakaan. Ne ovat pelkkä kuluerä, jos ne ovat jääneet työelämän ulkopuolelle. Prioriteettihan ei ole käyttää tämän ikäisten opittua osaamista vaan haaveilla sitä, että potentiaalivoimavara puhkeaa kukkaan joskus vuonna 2386.

Sandscorpion kirjoitti...

Journalistinen prosessi á la Yle Uutiset:

1. Maailmalla tapahtuu jotain.
2. Googletetaan pikaisesti, mitä Hesari ja Iltis asiasta mainitsevat.
3a. Mainitsevatko ne jotain? No, kopioidaan niiden jutut pääpiirteissään meille. Ihan kaikkia pikkujuttuja on kyllä turha kertoa, ettei kansan yleinen mielipide ala liikaa poiketa meidän virallisesta linjastamme.
3b. Eivätkö ne mainitse mitään? No, ei kai sitten meidänkään tarvitse. Niillä on ihan ammattitoimittajia töissä, kyllä kai ne tietävät, mikä on uutinen ja mikä ei.
4. Verorah-- ei kun profit!!!

Hitto, miksen minä ole tuota keksinyt?

intrigööri kirjoitti...

Yks Turkkuulaanen mainitsi loppuunpalamisen. Minulle sellainen nuija jysähti päähän vähän yli nelikymppisenä. Yritin muutamia vuosia vastata pahaan ylivelkaantumiseen tekemällä kahta, kolme työtä lomitusten. Tuntui, ettei vapaa-aikaa jäänyt, kun kotona odotti kone ja iso kasa kasattavien lehtien matskuja ja muutakin. Rahaa tuli hyvin, mutta mikään ei riittänyt.
Kävin siinä Turussa juttukeikalla ja ajelin takaisin Vermon kautta, sain sieltäkin V4:stä pikku tilin. Tuntui, että nyt menee aika lujaa. Pääsin kotia Savoon, niin sitten jysähti. Se keikkajuttukin jäi kirjoittamatta, en saanut sitä tehtyä. Pian loppui viimeinen kunnollinen, mutta määräaikainen työ lehtifirmassa, oli se lamanpaska nääs. Mistään freetöistä ei tullut oikein mitään. Kävin Estonia-syksynä monta viikkoa keräämässä puolukoita myyntiin, kun siinä sai hyvää liikuntaa.
Myöhemmin yrittelin vielä monenlaista, kun tutut houkuttelivat. Kokonaan uusia hommiakin tuli opeteltua ja meni ne siinä, mutta ihan viimeinen rutistus jäi aina puuttumaan. Viimeiset puoli vuotta olin tutussa venefirmassa palloilemassa ja sitten pääsin pienellä tuurilla masiksen takia eläkkeelle. Kirjoittaminenkin jumitti vuosia. Käy se taas jotenkin, mutta ei niin hyvin, että sillä vanha enää tienaisi. Mutta tienaan minä kuitenkin vielä vähän verottajalle ja voudille.
Rasismista Suomessa huudetaan hurjana, mutta kuka huutaisi ikäsyrjintää vastaan ja suomalaisten syrjäänien oikean kuntoutuksen puolesta? Hyvin harva. Jenkkilässä on kuulema sellaisiakin firmoja, mitkä palkkaavat vain vanhoja kääkkiä. Vanhat saavat elämäänsä sisältöä, taaloja taskuun ja firma saa takuulla kokeneita tekijöitä, joista osa lähtee pois vain jalat suorina. Meikäläiset pisnesurpot pitävät jo nelikymppistä työnhakijaa vanhanpuoleisena, tulijoita kun on.
Yyglailla meikä ei osaa, mutta googlaillaan!

Unknown kirjoitti...

50 ikävuoden korvilla alkaa kasvaa todennäköisyys, että henkilö on manageri. Ei ihme että tuottavuus laskee. Manageerauksella sekä valtio että yksityiset hiovat tuottavuuden huippuun. En tiedä miksi, mutta esmes HUS antaa vaikutelman jossa on ensin katsottu montako ylilääkäriä tarvitaan ja vasta sen jälkeen katsottu moneenko lääkäriin ja sairaanhoitajaan rahat enää riittää. Ja sihteerit mäkeen, lääkäri on parhaimmillaan kirjureina.

Anonyymi kirjoitti...

Minä törmäsin Yrjö tässä päivänä eräänä uutisotsikkoon missä oli : "Raju lakimuutos, vanhukset väkisin kotihoitoon" Sen tarkemmin en voi asiasta sanoa kun en lehteä ostanut. Että näinkö se homma nyt sitten menee? Ihmiset jotka ovat tätä maata rakentaneet, kymmenet vuodet työtä tehneet, veronsa ja maksunsa hoitaneet, niin heidät pistetään väkisin kotihoitoon. Siinäkö on sitten yhteiskunnan kiitos heille? Pistetään kotihoitoon, vaikka ei siellä välttämättä enää pärjäisikään.

Anonyymi kirjoitti...

No, enpä minäkään liki viisikymppisenä enää uskonut duunia saavani. Mutta niin vaan soittivat ja töihin tahtoivat.

Kyseessä tosin osin suhteilla saatu ja pikkasen spesiaalihomma jossa kokemus on valttia. Aivan tavan kuskin duuneja oli aivan turha kysellä, semminkin kun tässä iässä sitä tahtoo jo oikein palkkaakin.

Tää meidän ala kun tuppaa olemaan semmonen, että juuri kurssilta tulleet penskat ajavat ajamisen ilosta, kunhan vain on iso veekasi kaania.

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Aika uskomatonta tekstiä. Olen itse 40-kymppinen ja hanskaan jo aika hyvin oman alani työt. Sitten ovat ne 50-60 -vuotiaat veteraanit, jotka ovat tehneet samoja töitä viimeiset 40 vuotta. Ne hoitavat aamupäivän aikana sen minkä itse saan tehtyä koko päivänä. Se osaaminen ja tieto on uskomatonta. Kun joku näistä hemmoista aina jää eläkkeelle, sen tietotaidon paikkaamiseen menee pitkä aika. Puolessa vuodessa osaava ja motivoitunut ihminen pääsee hiukan jäljille ja osaa perusteet. Siitä se sitten lähtee; Kymmenen vuoden jälkeen tätä työntekijää voidaan jo kutsua ammattilaiseksi. Hirveää haaskausta kutsua tätä työntekijöiden eliittiä jonkunlaiseksi rasitteeksi millään mittarilla.

Anonyymi kirjoitti...

Jatkoa edelliseen kommentointiketjuun

http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/201691-geenitutkijat-yllattyivat-eurooppa-nyt-jaettu-suomalaisiin-ja-ei
http://www.uef.fi/-/suomalaiset-eivat-ole-perimaltaan-eurooppalaisia

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Kulttuurimarksismi etenee:

http://rakennusliitto.fi/2016/08/18/virkamiehet-haluavat-havittaa-putkiasentajat/

Ammattitaito ja -nimike on korkeakoulun käyneelle suojatyöpaikkalaiselle kauhistus

-Tvälups-

Imulippo kirjoitti...

Päättäjien pitäisi tajuta se, että valtion velkaantuminen on aina seuraavien sukupolvien työn tuottavuuden varastamista.

Yleisesti ottaen kaikenlaisen hörhöilyn (feminismi, haittamaahanmuutto, ilmastonmuutospelleily jne.) tunnistaa siitä, että sitä tehdään verorahoilla niiden toimesta, jotka eivät ole verorahoja itse tuottaneet.

Heitän hatusta tällaisen aika villin idean että mitäs jos olisi tasavero ja jokainen saisi määritellä sen osuuden minkä itse haluaa mihinkin toimintaan sijoittaa, ja kyseistä palvelua käyttäessä saisi prosentuaalisesti "takaisin" sen osuuden minkä on verojen kautta maksanut. Siinä nähtäisiin mikä oikeasti on ihmisille tärkeää. Se myös lisäisi vapaaehtoisuutta ja vastuuta omista päätöksistä kun yhteiskunta hyvin äkkiä muokkautuisi rahoittajiensa näköiseksi. Ei voisi siirtää vastuuta päättäjille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sandscorpionille, Intrigöörille, Unknownille, Ano1:lle, KKi:lle, Ano2:lle, Taisteluvälineupseerille ja Imulipolle & kiitos kommenteistanne.

Sandscorpion: Joo, Yle on kyllä kehittänyt omiin tarpeisiinsa täydellisesti sopivan sabluunan. Ja sen jälkeen se noudattaa vanhaa viisautta eli jos se toimii, älä räplää. Oikeastaan ainoa mielenkiintoinen Ylen tuotanto on silloin harvoin kun se yrittää perustella että ei me mitään propagandaa tehdä.

Intrigööri: Itselläni ei tuollaista ole vielä tullut, mutta tuttavapiirissä kyllä. Ja sen perusteella voin todeta, että burn out ei ole mitään keksittyä vaan siinä ihminen on ihan oikeasti lopussa. Ja siitä nouseminen kestää, eikä kaikilla onnistu. Ikäsyrjintä on tässä maassa oikea ongelma, mutta mitä valtiovalta tekee? No tietenkin ohituskaistoja matuille, että ne saataisiin edes jollain konstilla työelämään. Että voitaisiin väittää, ettei se utopia sentään ihan joka nurkastaan kussut. Jatketaan googlailua.

Unknown: Joo, jos työpaikalle ilmestyy manageri tai varsinkin konsultti, niin on aika ruveta laskeskelemaan että mihinkäs ne liiton rahat riittää, jos sellaisia sattuu saamaan. Lääkärit muuten tosiaan noituvat tuota uutta systeemiä. Ovatten meinaan melko kallispalkkaisia sihteereitä.

Ano1: Tämähän on ollut linjana jo useampia vuosia. Vanhustenhuollon laitospaikkoja vähennetään ja ihmisiä jätetään kotipalvelun varaan, joka käy ehkä kerran päivässä. Ja laitoksiin sijoittamisessa on tietysti sekin puoli, että sijoitetaan sinne, mihin mahtuu eli isommissa kunnissa käy usein niin, että avioparit laitetaan eri laitoksiin, ts. tehdään eräänlainen pakkoavioero. On se vaan niin saatanan väärin.

KKi: Toivotan erityisesti sinulle onnitteluja ja parasta lyckaa, sillä viime aikoina suomalainen kuljetusala on ottanut erityisen pahasti osumaa.

Ano2: Kuulun itse jo siihen veteraaniryhmään ja veikkaan, että minut kokemuksestani huolimatta ulostetaan huuthemmettiin lähivuosina. Pohjaongelma niin omalla kuin epäilemättä monella muullakin alalla on se, että työn osaamisen määrittelevät sellaiset yliopistoihmiset, jotka eivät ole tehneet sitä varsinaista työtä päivääkään.

Tvälups:

Viesti 1: No hemmetti. Eikös meidän suomalaisten tulis olla nyt lähinnä kansainvälinen suojelukohde?

Viesti 2: Tuosta herää vain yksi kysymys: miksi ihmeessä?

Imulippo: Niin totta. Eikä velan maksuun taida riittää enää edes se seuraava sukupolvi vaan se kertaantuu vielä sitäkin seuraavalle. Voi että ne tulevat muistamaan nykyisiä päättäjiä lämmöllä. Varsinkin kun ne tietävät, mihinkä tyhjänjoutavaan se velka törsättiin. Tuo veroideasi on mielestäni erinomainen.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Itsellein veikkaan max 7 vuotta vielä. Ja sitten ulostus.

Kotipuolen paikallislehti on tullut jo kolmisenkymmentä vuotta.

Ja nyt oli semmoinen henkilöjuttu "Kuntamme nuoresta toivosta maalikylissä.", jotta täytyy ottaa talteen ja katsoa mitä siitä oikein tulee.

(Lastahan siitä hommasta ei oikein voi enää tulla, niin se on sitten se toinen...) ;)

Becker kirjoitti...

Ruotsista voi, kun oikein täikammalla raapii, niin löytyä positiivisiakin asioita. Ikärasisimia ei maassa esiinny läheskään siinä laajuudessa kuin Suomessa. Ruotsissa viiskymppinenn saa duunia ja jos on vielä suomalainen niin melkoisella varmuudella.
Erityisesti kun maa vilisee kieli ja lukutaidottomia maahantunkeutujia on pohjoismanen työnhakija hyvissä asemissa. Mutta itse asiaan, eli siis ikärasisimia ei esiinny havaittavasti.
Monissa vanhemmisaa ja hienommisssa kulttuureissa heimon, suvun tai perheen vanhimmat jäsenet ovat hierarkiassa korkeimmalla. Heidän elämänkokemusta arvostetaan ja heitä sekä kuunnellaan että kohdellaan kunnioittavasti. No entä sitten nämä sosiaalidemokratian ja kulttuurimarksisimin kyllästämät pohjoiset pahoinvointivaltiot. Vanhus on riesa, joka ei osaa käyttää tietokonetta, pitää luottortin tunnuslukuja samassa lompakossa, ei ole mukana naamakirjassa ja on riesa lapsilleen tai muille perheenjäsenille. Eli itse asiassa turhake jonka poismenoa sukulaiset odottavat jotta pääsevät perintöön käsiksi.
Firmat potkaisevat hänet ajoissa eläkeputkeen jotta saavat säästöjä. Poliitikot jauhavat soopaa vanhusten eläkkeiden verotuksen pienentämisestä ja etujen parantamisesta. Poliitikkoja tosin ei nyt lasketa mukaan sillä he valehtelevat kaikille iästä riippumatta.
Vanhuksia saa ryöstää oli sitten pyörätuoli, rollaattori tai kepit, niin siitä ei rosmo saa edes kovennettua eikä maahantunkeutujaa ajeta maasta. Vanhuksen paras turva on taskuase.
Minä kun vanhenen niin haluan olla himassa. Olen käynyt vanhainkodeissa ja ne paikat hirvittävät meikäläistä. Siinä vaiheessa kun havaitsee, että alkaa tulevaisuudessa muistuttamaan kasvia on parempi lähteä tapaamaan luojaansa omaehtoisesti.
Juttelin hiljakkoin erään omaishoitajan kanssa, joka huolehtii vanhoilla päivillään täysin avuttomasta miehestään, on tavallaan kiinni hänessä 24/7 ja saa kai kuukaudessa pari vapaapäivää. Hän säästää yhteiskunnalta tuhansia euroja kuukaudessa ja saa tästä hyvästä korvausta 400 euroa - 30% verot, jää 280 euroa. Mitäpä maksaa maahantunkeutuja tai somali yhteiskunnalle per kuukausi. Parempi ettei mieti.....

Olen sen verran laiska ettei burnoutti ole vielä päässyt puraisemaan tai oikeastaan työnteko työnteon vuoksi ei ole antanut aihetta huhkimaan liikaa. Tosin tykkään tehdä duunia kunnolla ja vauhdilla, mutta sopivasti säännöstellen. Tosin jos eläkeläinen saa burnoutin, niin on aika hakea ammattiapua.

Nykyjään muuten mediassa ja poliittisissa puheissa pressaa myöten naristaan alvariinsa kahtiajakautuneesta kansasta. Mä nyt en oikein käsitä, että mikä tässä on nyt se ongelma. On niitä joiden mielestä on oikein, että maassa asuu kymmeniätuhansia parasiitteja, joiden elämisen maksvat suomalaiset veronmaksajat. Sitten on niitä joiden mielestä on päin helvettiä, että joutuvat maksamaan kymmenet tuhannet parasiitit omista veromarkoistaan. Niin mikä täsä on se ongelma, voisiko joku viksumpi selittää että miksi ollaan niin kahtiajakautuneita.

Ja sitten eräs asia mikä alkaa rassaamaan oikein toden teolla ,ja se on tämä yleinen vollottaminen. Melkein kaikki urheilijat vollottavat, onnistui tai ei. Poliitikot, valtiomiehet ja valtioiden päämiehet vollottavat, tai vuodattavat krokotiilin kyyneleitä. Tuntemattomat ihmiset menevät onnettomuuspaikoille kaulailemaan ja tuhertamaan tippaa aivan kuin kilpaillakseen siitä kuka vetää dramaattisimman esityksen. TV:ssä kun jotain haastatellan, niin jo on ihme jos jossain vaiheessa ei taas aleta vetistelemään. Onko olemassa jokin yleismaailmallinen uusi ilmiö, jossa aivojen sijasta on alettu ajattelemiseen käyttää munia, eli siis ns. tunnetasolla.
Se että svennet tuhertaa tippaa ei ole mikään yllätys, päinvastoin se kuuluu hysteerisen kansan luonteeseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

VNV: Hjuu, ajat on muuttuneet. Aikanaan heput tässä iässä laskeskeli vuosia eläkkeeseen. Nyt veikkaillaan sitä, monenko vuoden kuluttua meidät potkitaan peruspäivärahalle.

Becker: Tuossa ikä vs. työasiassa Ruotsi on kieltämättä Suomea fiksumpi. Sitä en oikein osaa sanoa, että miksi tää touhu on meillä mennyt tällaiseksi. Ja kyllä meillä se vanhuuden arvostus on jotenkin, ainakin osaltaan, unohdettu. Sitä myötä kun nuorison tavat muuttuvat huonommiksi ja yleensäkin elämänasenne jotenkin itsekkäämmäksi ja hedonistisemmaksi. Olen muuten tullut samaan johtopäätökseen kuin sinä, eli minä en lähde laitokseen odottamaan kuolemaa paskavaipoissa. Kaapista löytyy siihen arsenaalia kyllä tarpeeksi.

Kahtiajakautumisesta voi kai todeta sen, että ne, jotka haluavat tänne niitä parasiitteja aina vain lisää kyllä kuuluvat pääosin itsekin niillä veromarkoilla elätettäviin.

Vollottamisesta voin tuumia, että ymmärrän sinänsä, jos urheilija on antanut kaikkensa ja epäonnistunut. Itku saattaa päästä. Se, että siitä on tehty poliitikkojenkin numero on taas höhlää, samoin kuin tuo täysin tuntemattomille vollottaminen. Tuolle asialle on sukua se, mikä minua on jo pitkään ottanut päähän on tuo ylimitoitettu psykologisen pakkoavun tuputtaminen. Jos jossain Bananamaariassa käydään sotaa, niin tiedotusvälineissakin mainostetaan, että peruskoululaisille on järjestetty kriisiapua. Minä puolestani muistan, kun nulikkana ollessa Lapuan patruunatehdas räjähti ja tuli kymmeniä kuolleita. Koulussa pidettiin aamunavauksessa hiljainen hetki ja sehän oli paikallaan. Mutta jos meille oltaisiin tultu tuputtamaan kriisikeskustelua psykologin kanssa niin me oltais ihmetelty että minkä ihmeen takia.

Anonyymi kirjoitti...

MInä kyllä luulen, että vanhan ajan urehilijat eivät olisi itkeneet häviötänsä ainakaan julkisesti, vaan olisivat pitäneet sitä häpeällisenä. Tosin, eipä minulla varmaa tietoa tästä ole.

Yleisesti ottaenkin nykyisin ei julkisuudessa ymmärretä hävetä juuri mitään. Näiden samojen itkijänaisten kielenkäyttö saattaa kuulostaa tallaisen vanhemman ihmisen korvissa aivan tavattoman törkeältä. Ei sitä ennen vaan sillä lailla...

Toinen professori

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Toinen professori. Saattaa hyvinkin olla noin. Tiedän, että tarkoitit tuskin itkijänaisilla niitä naisia, jotka minulle termistä tulee mieleen, mutta saatat muistaa vuoden 1987 toimintansa aloittaneessa eduskunnan istunnossa lehterillä metelöineet ”itkijänaiset”. Wikipedia muistaa myös:

”Uusi eduskunta aloitti työnsä. Avajaisistunnossa herätti huomiota joukko naisasialiikkeeseen kuuluneita "itkijänaisia", jotka heittelivät lehteriltä istuntosaliin nenäliinoja, joihin oli kirjoitettu vihreitä arvoja ja rauhanaatetta kannattavia iskulauseita.”

Ensimmäinen vihreitten naisten täsmäisku? Virolaisen Jussihan se sitten komensi vartijoita kuskaamaan ämmät huuthiiteen. Täsmäiskujen taso ei ole vuosien saatossa tuosta noussut.

Ukkeli kirjoitti...

Lake Placidin olympialaisissa 1980 Juha Mieto hävisi olympiakullan sadasosalla, partajouhen mitalla, Ruotsin Thomas Wassbergille. En muista, itkikö Juha Häviötään, enempi taisi kiroilla. Ainakin joissakin kisoissa häviäminen harmitti häntä niin, että meni sukset jalassa saunaan. Oi niitä aikoja!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ukkeli. Mietaahan meni sukset jalassa saunaan silloin Lahden MM-kisoissa 1978. Mietaalla meni voitelu vituralleen ja hän hiihteli latupartion mukana maaliin ja muistaakseni totesi jälkeenpäin, että ”tein kansanhiihdon”.

Käsittääkseni Mietaa olisi voittanut Falunissa 1974 kultaa, jos olisi hiihtänyt silloin käyttöön tulleilla lasikuitusuksilla perinteisten Järvisten sijaan.

WhiteHunter kirjoitti...

Jeb, kun alkaa käydä kuudetta kymmenettä, sitä näköjään muuttuu turhaksi.
Yksityiselle sektorille on ihan turha hakea töihin, sillä siellä yli 50v ihmiset ovat vain ongelma. Miettiiköhän nämä 30-40v nuoret johtajat koskaan sitä että vuodet kuluu heilläkin ja ne myös kuluttaa.
Tässä on hyvä näkemys asiasta:
https://tyopaikat.oikotie.fi/tyontekijalle/artikkelit/tyokyopeli-blogi/aikamme-uraputkessa-viilettavan-tietotyolaisen-lohduton-tulevaisuus?utm_source=fb&utm_medium=fb_postaus&utm_campaign=fb_myynninammattilaiset&cmp=fb_myynninammattilaiset

Joskus nuorena pojan kloppina minulle sanoi yksi vanhempi herrasmies näin:
" Tee vesilasitesti. Ota lasi vettä, työnnä sinne etusormesi. Ota sormi pois vedestä ja katso lasiin. Jos vesilasiin jäi sormenmentävä kuoppa, olet korvaamaton. "

Tuo kannattaa muistaa, kun meinaa sairaana mennä töihin tai tekee iltaisin/viikonloppuisin töitä vaikka ei siitä maksettaisi.

IT-alalta on nyt parin viimeisen vuoden aikana lähtenyt työpaikkoja runsaasti. Kukaan ei ole kertonut, että palkkaisi runsaasti lisää väkeä.

Tuohon yli 50v 2-4% tuottavuuden laskuun. Ne vanhat jäärät nyt vain osaa tehdä ja ratkaista ongelmat kokemuksen avulla. Jos juuri valmistunut AMK:n käynyt tuskailee jonkun jutun kanssa puoli päivää, niin lopulta tulee vanha jäärä joka näyttää 5min miten se pitää tehdä.... Työn tuottavuus.

IT-alalla on pieni yritys nimeltä Cisco. Sen osaajia sertifioidaan ja vaativin sertifikaatti on vaikea, CCIE. Siinä on loppukoe jossa on 8h aikaa tehdä annetut tehtävät. Tehtävät ovat sellaisia, että kuka tahansa pystyy ne tekemään. Tosin 95% tietoliikenne ammattilaisilta menisi siinä kahdesta neljään viikkoa. Tuossa on hyvä esimerkki siitä, kun on ammattitaitoa ja kokemusta versus nuori ja kokematon..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, WhiteHunter. Tuo laittamasi linkki kertoo hyvin tylyä tekstiä IT-alalta. Ja vesilasitesti on tuttu minullekin. Sitä pitäisi uskoa. Kukaan ei ole korvaamaton ja ennen kaikkea työpaikkansa takia ei kannata tapattaa itseään. Itse toimin täysin toisella alalla ja olen niitä vanhoja jääriä ja yllättäin minä tuppaan olemaan se, jolta kysytään. Mutta veikkaan silti, että minulla ei ole monta vuotta jäljellä näissä omissa hommissani. Kouluasteen pätevyys, katsos.

Dr Outhouse kirjoitti...

Terve. Hoiturialalla on onneksi vielä pyyde kokeneista keski-ikäisistä hoitajista. Leikkurissa instrumenttiassisstenttina ei parempaa ole, kuin kymmeniä vuosia työkokenut reilu hoitaja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Dr Outhouse. Hyvä, että jollain alalla sentään vielä arvostetaan kokemusta ja osaamista.

Anonyymi kirjoitti...

Pikkasen muuten ihmettelen tuota suhtautumista keski-ikäisiin. Voisi äkistään kuvitella, että tyyppi joka on jo pennut tehnyt, eikä juuri iltariennotkaan kiinnosta olisi työnantajan kannalta hyvinkin potentiaalinen.

Nimierkillä: "Aina tämä kotiolot voittaa"

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Joo, en minäkään oikein ymmärrä. Viisikymppinen nainenkaan kun harvoin on enää äitiyslomilla.

vieras kirjoitti...

Piti lähettää kommentti kun aloitin täällä kuusi vuotta sitten, eka kommentti päivätty 11.8.2010. Ei ihan mennyt päivälleen tämä kommentit.

Nojoo, pahoittelen, Ykä, tämä on Uudesta Suolesta, mutta tuolla on hyviäkin kommentteja seassa, kuten Kiinassa majaileva lakimies.

http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221372-vaara-unelma

Slovakiassa on älykkäämpää porukkaa kuin ns. lännessä. Arpa osui kohdalle kun on vieläpä EU:n puheenjohtaja. Jos puheenjohtajuus pitää antaa jollekin niin just entiselle itäblokin maalle. Mieluiten niin että noilla mailla olisi peräkkäisiä jaksoja. Ehkä ne eivät vielä suoraan esitä EU:n lakkauttamista hallinnollisella päätöksellä mutta hieman pelivaraa voi tuoda, että tilaisuus koittaa jossain kohdin. Noissa entisissä itäblokin maissa on muutenkin realistisempi lähestymistapa. Jos nuo Slovakiassa ovat sosialidemokraatteja, niin onko Ykä lähettänyt sinne Tannerin, Sillanpään tai Koskelan aikakoneella?

Vähän mukavampi kysymys: jos haluaa uunittaa possun leikkeitä tai pihvejä, vaikka kassleria tai kyljyksiä jne. mikä on Ykän vinkki? Ei siis isoa jöötiä vaan leikkeitä, pihvejä jne. viipaleita. Pelkässä uunissa, avonaisella lasivuoalla, ei pannulla. Millä asteella ja miten kauan? Miten maustaminen, ja kuinka kauan etukäteen? Tarvitaanko foliota?

vieras kirjoitti...

Tuossa iässä odotellaan lapsenlapsia. Ei kai työnantaja sitä pelkää että muija hoitaisi lapsenlapsia ja vaatisi sitä varten mummolomaa? Mummo ja ukki ovat muutoin parhaimmat lastenhoitajat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Huhtasaari puhuu asiaa. Ja se mainitsemasi lakimies kommentoi säännöllisesti tännekin. Suomalaisten kannattais kuunnella Itä-Eurooppaa. Ne kun tietävät oikein hyvin, mitä on väkisin maahan tuotu ideologia. Luulen, että tämä EU-hirvitys alkaa hajota siitä suunnasta. Possun leikkeet tekisin niin, että laittaisin voin kanssa folioon (joku grillikastike mukana ei pilaa ollenkaan) ja sitten uuniin tommoseen 225:een ja parikymmentä minuuttia. Mausteeksi possuun käy kyllä ihan perusmausteet. Toinen vaihtoehto on kääriä ne pekoniin (niitten tarttee olla silloin suht paksuja) ja pitää muutama tunti 150 asteessa. Silloin niihin kannattaa laittaa juustokuminaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Täällä on tänään itsenäisyyspäiväjuhlallisuudet (tästä artikkelista annettava plussaa Ylelle), 25 vuotta sitten Viro antoi itsenäisyysjulistuksen kun CCCP:ssä alkoi se Janajevin juntan vallankaappaus. Mikä tosin jäikin sitten yritykseksi, kuten Turkin taannoinen viritelmä.

Sitten tuosta väkivaltateemasta jotakin, tässä pätkä norjalaisesta dokumenttisarjasta Hjernevask - aivopesu, tuossa koitetaan tasapainoilla poliittisen korrektiuden ja sen tosiasian välillä, että jotkut kulttuurit vain ovat väkivaltaisempia kuin toiset. Rivien välistä voi huomata, että mitkä ne ongelmatapaukset ovat. Myös noi muut osat k.o. dokkarista ovat mielenkiintoiset.

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Morjens.Joo,itellä kanssa pitkäaikainen työpaikka puljussa,joka lakkautetaan puolen vuoden päästä,tämänhetkisen tiedon mukaan,ja tulee siirto isompaan organisaatioon ns.vanhana työntekijänä.Mitään tietoa ei ole edelleenkään minne siirto tulee,mutta "ketään ei jätetä työttömäksi,eiks se ole kiva!"on joka palaverissa kuultu vastaus,kun yrittää saada selville,että onko mitään konkreettista päätetty.Tämmösenä 50in pyykin ohittaneena olisi mukava saada selvä vastaus tulevaisuuteensa,oli se sitten mikä tahansa.Kilometritehdas jos odottaa,niin töitä tuskin hetkeen saa,elikkä sitten jää Uudenmaan pölyt taakse-emäntä onneksi on alalla,jolla on kysyntää melkeen joka paikassa.
Tuo Milwaukeen tapaus on taas uusi katkennut sulka valtamedian reikäseen hattuun,käsittämätöntä mielipiteen manipulointia.Kannattaisi medialampaiden tutustua esim. mainioon mustaan pastori Manningiin,joka laukoo totuuksia Amerikan todellisesta ongelmasta eli mustista nuorista miehistä.Esim. Hirvisaaren blogissa hieno saarnanpätkä katsottavissa( kirjoitus294:Kansanpetturit).Sanotaanko,että ei mitään lisättävää pastorin sanoihin-eikä miestä voi rasistiksikaan kutsua.
T:Vesku,yhteiskunnallinen ongelmajäte,rasisti ja hyi (valtaelitistien määritelminä)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist ja Veskulle & kiitos kommenteistanne.

Soomepois: Jep, onnea Virolle. Se toinen itsenäisyyshän on jo kestänyt pidempään kuin se ensimmäinen. Toivotaan, että se kestää jatkossakin. Tuohon sarjaan olen törmännyt ennenkin. Täytyy ottaa se jossain vaiheessa työn alle.

Vesku: Toivotaan, että töitä riittää. Se epävarmuus on tunteista yksi karmeimpia. Manningsiin olen tutustunut minäkin ja laitetaanpa linkki, jossa heppu puhuu isoilla kirjaimilla:

http://mvlehti.net/2016/07/09/manning-nekrut-ovat-edelleen-nekruja-ja-he-tulevat-olemaan-nekruja-video/

vieras kirjoitti...

Turkista: se Turkin vallakaappaus ja sen torjunta olivat luultavasti teatteria. Siinä harjoiteltiin vallankaappausta ja sen torjuntaa. Sen varjolla sulttaaniksi ja kalifiksi pyrkivä presidentti Erdogan sai syyn pidättää ja erottaa ja vangita niitä joita pitää vastustajina. Pian Erdogan vaati sitä Amerikassa majailevaa Fethullah Gulen-nimistä ukkoa luovutettavaksi, hän on aiempi liittolainen jonka kanssa sittemmin ajautui riitoihin.

Miksi vanja ei vallannut Konstantinopolia 1877-78 Turkin sodassa...Bulgaria, Romania ja Serbia ja Montenegro olivat mukana tuossa rähinässä, ja näin saivat valtionsa itselleen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Russo-Turkish_War_(1877%E2%80%9378)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Kyllähän siitä Turkin systeemistä on kovasti puhuttu että teatteria oli ja Erdoganin pussiin siinä pelattiin. Mutta jos venäläiset olisivat vallanneet Konstantinopolin, niin valtauksen varmistaakseen ne olisivat joutuneet kyllä valtaamaan koko Turkin. Pelkkä Konstantinopolin alue olisi ollut erillinen ja eristetty osa Venäjää. Enkä minä oikein ymmärrä, että miksi niitten loppulaskussa sitä aluetta olisi pitänyt vallata. Vähän sama idea kuin että Venäjä olisi kaiken varalta vallannut Tanskalta Sjællandin saaren varmistaakseen meriliikenteen Juutinraumassa.

Ja kiitokset lähettämästäsi sähköpostista.

vieras kirjoitti...

Mikä on Ykän arvio Turkin ja Azerbaijanin väleistä?

Turkin ja azerin kielet ovat hyvin lähellä toisiaan. Ilmeisesti kykenevät puhumaan toiselleen omalla kielellään. Shaahi tapasi Atatürkin ja shaahi puhui azeria ja Atatürk puhui turkkia. Shaahi itse taisi olla persialainen.

http://www.kysy.fi/kysymys/ymmartavatko-turkkilainen-ja-azeri-toisiaan

Turkkilaiset ovat enimmäkseen sunneja, azerit ovat enimmäkseen shiioja. Turkilla ja Iranilla on kilpailuasetelman ja sunni-shiia-aseteleman takia epäilevät suhteet. Kumpikin tukee Syyriassa olevia proxyja jotka sotivat toisiaan vastaan.

Azereilla on nähtävästi paremmat välit Iraniin, ja azereita asuu Iranissa, ollen persialaisten jälkeen toiseksi suurin etninen ryhmä. Iran haluaa nukettaa Israelin. Turkilla oli suhteet Israeliin jäissä kuusi vuotta, suurlähettilästaston suhteita ei ollut, mutta Turkilla on hinku saada iipoilta kaasua ja myydä se edelleen Eurooppaan, se houkutti niin paljon että se vastahakoisesti palautti suhteet. Azerbaijanilla on suhteet Israeliin. Jotain sotilasyhteistyötä on ollut. Iipot ovat ostaneet azereilta öljyä. Ehkä azerit halusivat muistuttaa Iranille ja Turkille, ettei ole kummankaan vasalli.

Iippojen kannattaisi pistää kaasuputki Kyprokselle, josta se jatkuisi Kreikkaan ja sieltä muihin maihin. Tämä siltä varalta jos Turkki alkaisi blokkaamaan kaasun kulun Eurooppaan.

Turkki yrittää turkkilaistaa kurdeja ja jos ei siinä onnistu, niin sitten teurastaa niitä. Azerbaijanissa asuu kurdeja, mutta azerien välit niihin kaiketi asiallisemmat, tosin kurdit ovat paljolti sulautuneet azereihin eikä kurdin kieltä hirveesti esiinny.

Armenia pärjää Iranin kanssa paremmin kuin Turkin tai Azerbaijanin. Iranissa on armenialaisyhteisö. Siinä Kertomaton tarina 2002-tarinassa azerit ja armenilaiaset sotivat vanjaa vastaan. Tunnustivatko ne toisensa valtiollisesti?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Ei minulla riitä tietämys vastaamaan tuohon. Mitä tulee 2002-tarinaan, niin varmaankin ne tunnustivat toisensa ja pyrkivät löytämään rauhanomaisen ratkaisun väleihinsä, koska suurempi uhka uhkasi.

Reijo Koiras kirjoitti...

Pantiinko hotellin respassa merkille tätä uutispläjäystä? Hesari tykittää objektiivista ja tasokasta journalismia: http://www.hs.fi/kotimaa/a1471663286715

Anonyymi kirjoitti...

No jaa pitääpä yrittää tunkeutua tänne taas.
Tuosta amerikkalaisten poliisien militarisoitumisesta ja kansalaisten ammunnasta vain että kyllä ne ampuvat enemmän valkoisia kuin mustia. Tämä on tutkittu tosiasia, en viitsi kaivaa linkkejä.

Will Grigg on kirjoittanut poliisiasiasta vaikka miten paljon: Pro Libertate: http://freedominourtime.blogspot.com/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Reijo Koiraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Reijo: Jätänpä kommentoimatta. Tätä blogia saattaa meinaan lukea alaikäisetkin.

Ano: Kiitos linkistä. Tosiasiahan on se, että mustan miehen ampuu Amerikoissa yleisimmin toinen musta mies.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Laatujürnalismin nousevat tähdet Sampsa Oinaala ja Akseli Valmunen ovat löytäneet Englannin Valioliigan piilossa pidetyn helmen: "South Hamptonin" joukkueen. ;)

Becker kirjoitti...


Tyhmemmällekkin pitäisi jo alkaa selvitä miksi ex-Hesaria kutsutaan "Somalian Sanomaksi." Reijon linkkaama artikkeli on jo sen tason somalien perseennuolentaa, että sellaiseen ei törmää missään muussa julkaisussa. Valheita, puolitotuuksia ja propagandaa sisältävä uloste on oikea poliittisen korrektiuden työnäyte.

Lieksassa menee kaikkea muuta kuin hyvin. Korkea työttömyys, somalien aiheuttamat kulut kaatuvat nyt paikallisille veronmaksajille ja muutenkin kaupungin matala status ei nosta mielialoja. "Hesarin" haastattelemat Lieksalaiset olivat mielipiteiltään siitä lievimmästä päästä. Oliko yllätys!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

VNV: Oliskos niitten seuraava vastustaja Liver Pool?

Becker: Montakohan haastateltavaa muuten HS ehti käydä läpi ennen kuin sopivat löytyivät? Mutta totta tuo. Valtakunnan suurin sanomalehti yrittää jatkuvasti propagoida sitä, että tarpeeton, kallis ja vahingollinen miellettäisiin hyödylliseksi ja välttämättömäksi.

vieras kirjoitti...

Tämä ei ehkä liity mitenkään blogin juttuun, mutta jos olisi käytössä presidentin valitsiamiesvaalit, niin miten paljon tulokset poikkeaisivat siitä mitä oli suoralla vaalilla? Väitän että valitsijamiesvaaleihin suhtauduttaisiin vakavammin ja ne otettaisiin enemmän tosissaan kuin suora kansanvaali. Suora kansanvaali kun on paljolti sirkushupia.

Seuraava on eräänlainen yhdistelmä oikeasti käytössä olleesta vaalitoimituksesta sekä eduskunnan puhemiesten ja varapuhemiesten valinnasta.

Vaalin toimittaisivat 301 valitsijamisestä jotka valittaisiin vaalipiireittäin kuten kansanedustajat. Valitsijamiehet valittaisiin tammikuun kolmantena sunnuntaina joka on varsinainen vaalipäivä. Pitäisikö olla annakoäänestys vai pelkkä tuo yksi päivä? En tiedä, no leikitään että on ennakkoäänestys sekä varsinainen vaalipäivä.

Valitsijamiesten toimittama vaali pidettäisiin 15. helmikuuta, tai jos se on sunnuntai, niin seuraavana päivänä. Valitsijamiehet voisivat äänestää vain puolueiden asettamia virallisia ehdokkaita, joten listan ulkopuolella olevia mustia hevosia ei sallittaisi. Oman puolueen ehdokkaan äänestäminen ei olisi juridisesti sitovaa, mutta se olisi moraalisesti sitovaa.

Vaalitoimitus pidettäisiin eduskuntatalossa. Vaalitoimitusta johtaisi pääministeri joka istuu eduskunnan puhemiehen tuolilla, apunaan eduskunnan pääsihteeri joka keräisi vaaliliput uurnaan. Vaali suoritettaisiin suljetulla lippuäänestyksellä. Valitsijamies kirjoittaisi ehdokkaan nimen niin että se on siinä selvästi luettavissa. Jos vaalilippu on tyhjä tai siinä on virheellinen merkintä niin se on hylätty. Eduskunnan pääsihteeri pitäisi nimenhuudon aakkosjärjestyksessä, jonka mukaan valitsijamiehet tiputtavat lippunsa uurnaan. Ääntenlaskun suorittavat neljä pääministerin kutsumaa henkilöä jotka on valittu valitsijamiesten joukosta.

Annettuja ääniä ei julkilueta, ei siis mitään Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen. Vain äänestyksen tulos luetaan ja sen lukee on pääministeri. Jos kukaan ehdokas ei saa ensimmäisessä äänestyksessä vähintään puolta annetuista hyväksytyistä äänistä, pidetään toinen äänestys kahden ensimmäisessä äänestyksessä eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken. Toisen äänestyksen voittaja on valittu presidentiksi ja virkakausi alkaa 1.3.

Valitsijamiesten ääniä annetaan 301 etteivät äänet mene tasan. Teoriassa siinäkin voi mennä äänet tasan mutta se on epätodennäköistä. Ennen äänestyksen nimenhuudon aloittamista hälyytetään valitsijamiehet paikalle hyvissä ajoin, ettei tulisi poissaoloja. Tarvittaessa etsitään kissojen ja koirien kanssa että jokainen on aivan varmasti paikalla. Tämä siksi kun ei voi äänestää jos ei ole paikalla nimenhuudossa. Jätä vaikka tyhjä lippu mutta paikalla pitää olla sakon uhalla.

Niin, miltä tuo yllä oleva kuvaus vaikutti?

Tom Kärnä kirjoitti...

40-luvulla viisikymppinen oli vielä vanhus. Mutta viisikymppisten kuntoisuus on siitä parantunut, kun kansan keskimääräinen ikä on noussut. Ei viisikymppisiä tulisi pitää vanhuksina.

Mutta ainakin alkavalla viikolla on Linuxin 25-vuotisjuhlat. Torstaina. Jotain juhlimisen aihetta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Tom Kärnälle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: No valitsijamiesvaalithan meillä oli aikanaan ja silloin presidentin valta oli suuri. Silloin kun siirryttiin suoraan presidentinvaaliin niin presidentin valtaa oleellisesti kavennettiin ja kun ottaa huomioon että Suomessa elettiin Halosen aikaa 12 vuotta niin se oli viisas päätös. Jätät tuossa ehdotuksessasi kertomatta sen, että olisiko presidentti nykyinen edustuspresidentti vai olisiko hän Kekkosen tyylinen valtapresidentti.

Tom: Joo, minä olen itsekin viisikymppinen enkä itseäni vielä kovin raatona pidä. Linuxiin ei ole koskaan tullut tutustuttua. Jotenkin tuntuu, että osaamiseni ei siihen oikein riitä.

vieras kirjoitti...

Jätin sen auki onko presidentti valtapresidentti vai edustuspresidentti. Jos oltaisiin pidetty valitsijamiehet niin jäin ihmettelemään miten 1994-2012 pidetyt vaalit olisivat menneet, ketkä olisivat olleet ehdokkaita, miten paljon he olisivat saaneet valitsijamiehiä, ja miten valitsijamiesten toimittamat vaalit olisivat menneet.

Voi olla että Punamuumia ei oltaisi valittu valitsijamiesten toimittamissa vaaleissa 2000 ja 2006. Punamuumin blokkaaminen olisi edellyttänyt sitä että porvariyhteistö olisi onnistunut valitsijamiesten keskuudessa.

Koivisto teki ovelasti. Hänellä oli yhtä paljon valtaa kuin Kekkosella, mutta supisti seuraajiensa valtaa.

Tom Kärnä kirjoitti...

Linuxissa on kolme asiaa, jotka kannattaa siitä tietää:

1) Se on "konepellin" alta täysin erilainen kuin Windows, vaikka sen käyttöliittymät saattavatkin muistuttaa Windowsin käyttöliittymää.

2) Linux on projektina heterogeeninen, eli ei voi sanoa, että Linux on täsmälleen juuri tällainen ja tällainen.

3) Koska Linux on heterogeeninen, niin pelkästään sen vuoksi keskimäärin Linux tulee luultavasti aina vaatimaan käyttäjältä jonkin verran enemmän "lukeneisuutta" kuin Windows.

Edelliseen kohtaan liittyen vielä tämä: on olemassa mobiili- ja taulutietokoneita varten Android-käyttöjärjestelmä. Se on todella helppo käyttää, vaikka on Linux.

Kaksi ja puoli vuotta sitten julkaisin seuraavan blogimerkinnän Linuxista:

Mikä on Linux "hauki on kala" -menetelmällä

PS Linux on toki Windowsiin tottuneelle aina jonkinlainen kulttuurishokki.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle Ja Tom Kärnälle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Mitä todennäköisimmin punamuumia ei olisi valitsijamiesvaaleissa valittu. Punamuumin valinnasta voi syyttää lähinnä suomalaisia naisia, jotka halisivat presidentiksi naisen sen pahemmin nenänsä eteen katsomatta.

Tom: Toi Linux on kuitenkin enempi asianhallitsijoitten juttu joihin minä en kuulu.

vieras kirjoitti...

Onko Ykän hotellissa töissä palkattu nörtti vai miten tuo tietokonepuoli hoidetaan?

Median toiminnasta tämmöinen:

http://3.bp.blogspot.com/-ZgLQ8C1qAuY/VEnOq6KTjnI/AAAAAAAAJqE/Fr2gQc-llxM/s1600/medienmanipulation.jpg

Hyvää nimileikkiä täällä:

https://pbs.twimg.com/media/CmWZ5YtVMAE5TA2.jpg:large

Nuivasti tehtyjä uutisia etsiessä olen törmännäyt aika usein Breitbart- ja Politico-nettilehtiin. Onko Ykä kuullut noista?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Ei täällä nörttejä ole. Itse hoitelen. Tuo blogger on alustana sen verran yksinkertainen. Tuossa alemmassa kuvassa on se tavoite. Nuo lehdet ovat minulle uusia tuttavuuksia.

vieras kirjoitti...

Muutama juttu esimerkkinä:

http://www.breitbart.com/london/2015/10/06/europes-rape-epidemic-western-women-will-be-sacrificed-at-the-alter-of-mass-migration/

http://www.breitbart.com/london/2016/07/23/hungary-pm-orban-becomes-first-eu-leader-endorse-trump/

http://www.breitbart.com/london/2016/07/24/hungarys-border-control-strong-man-viktor-orban-backs-trump/

http://www.breitbart.com/london/2016/08/24/farage-trump-rally-put-walking-boots-form-peoples-army-beat-clinton/

Viktor Orban on äijä. Uskaltaa omasta virka-asemastaan käsin tukea Donald Trumpia. Nigel Farage kävi Trumpin vaalitilaisuudessa puhumassa.

Viime vuonna oli joitain arveluja on että Unkari ja Bulgaria olisivat tilanneet iipoilta aitatyypin joka pohjautuisi Israelin ja Egyptin väliseen raja-aitaan. Kuvien perusteella unkarilaisten aita matalampi. Iippojen aita on koko rajan pituinen, se on
5-6 metriä korkea, siinä on piikkilanka-aita päällä, siinä on liiketunnistimet ja valvontakamerat. Jos joku tai jokin räpelöi aitaa niin partio tulee paikalle. Ennen aitaa rajan ylitti laittomasti 9570 onnenonkijaa vuoden 2012 ekalla vuosipuoliskolla, vuoden 2013 ekalla vuosipuoliskolla 34 onnenonkijaa pääsi yli laittomasti. Näin ollen aita blokkasi 99,64 prosenttia laittomista ylityksistä.

Voisi kai joku yrittää kiivetä pitkillä tikaportailla aidan yli, tehdä hitsipillillä tehdä aukon aitaan, kaivaa lapiolla kulkureitti aidan ali, räjäyttää aidasta jonkin kohdan auki, ampua siihen jollakin millä saa aukon, tai ajaa kovaa vauhtia autolla aitaan pahki ja saada sitä kautta siihen aukon tms. Mutta tuo kaikki huomattaisiin ja vaikka pääsisi läpi, yli tai ali, niin onnenonkija otettaisiiin kiinni suurella todennäköisydellä.

Trump on joissakin kampanjapuheissa kehunut tuota iippojen aitaa. Iipot tekisivät hyvän tilin jos myisivät Amerikalle samalaisen aidan koko Meksikon rajan pituudelle, tai jos toimisivat neuvonantajaina tai toimittaisivat jotain välineitä. Iippojen aseteollisuus ja turvallisuusala on aika suuri, kun on vuosikymmeniä täytynyt pysyä pari askelta vihollisia edellä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Israel%E2%80%93Egypt_barrier

vieras kirjoitti...

Mihin ketjuun tämä pitäisi laittaa mutta, Ykän blogin jossain viestiketjussa oli jokus aiemmin mainittu George Sorors ja hänen edesottamukset. Ai niin, täällä se on:

https://yrjoperskeles.blogspot.fi/2015/10/paivitetyt-nalkapaivan-kyltit.html?showComment=1444082850474#c862621254043054715

Tuoreempi Sorosin touhuihin liittyvä juttu löytyy Jerusalem Postin kolumnista:

http://www.jpost.com/Opinion/Our-World-Soross-campaign-of-global-chaos-464770

tai täältä kolumnistin omilta sivuilta:

http://carolineglick.com/soross-campaign-of-global-chaos/