tiistai 30. elokuuta 2016

KUULUSTELU TASA-ARVON NIMESSÄ

Lähitulevaisuuden Radanvarsikaupunki, tarkemmin sanottuna Radanvarsikaupungin julkishallintobyroon yleinen asioita säätävä, sähläävä ja säveltävä subdiviisio.

Yleisen asioita säätävän, sähläävän ja säveltävän subdiviision osastopäällikkö Annaluutia Mähkiö-Flöffmann (FM, Tampereen Yliopisto) istui vakavailmeisenä kalliin ja siistin toimistopöytänsä takana. Hänen edessään seisoi osaston atk-tukihenkilö Jouko Jötikkä jonka ilme kuvasi lähinnä kyllästyneisyyttä ja halveksuntaa. Mähkiö-Flöffmann suoritti virallisen kurkunrykimisseremonian ja sanoi sitten hieman vaivaantuneena Jötikälle:

- Niin, ole hyvä ja istu.

- Eikös tämä ole kuulustelu? Niin minä ymmärsin. Kuulusteltavahan yleensä seisoo.

Mähkiö-Flöffman yritti hieman kepeää naurahdusta mutta sai aikaan äänen, joka muistutti lähinnä auton alle jäävän kissanpennun vingahdusta.

- Niin tuota… heh… eihän tämä nyt sellainen… kumminkaan… jos sinä nyt istuisit kumminkin…

Jötikkä istui ja sanoi sitten:

- Oletettavasti taas joku niistä ämmistä joilla on liipaisimessaan vain viiden gramman laukaisuvastus on taas kertaalleen kehittänyt itselleen ankaran henkisen pipin joka ei parane ilman paunaa veristä lihaa.

- Kuule Jouko. Mehän olemme tavanneet näissä merkeissä jo ennenkin ja niin kuin tiedät, niin minä olen joutunut antamaan sinulle sekä suullisen huomautuksen että kirjallisen varoituksen. Toivoisin, että ottaisit tämän tilanteen vakavasti.

- No totta munassa minä potkujen uhan otan vakavasti. Ja nähtävästi vastaus kysymykseeni on kyllä.

- No… kyllä. Osastokollegasi Lisbeth Lättäpee on tullut ilmoittamaan minulle, että sinä olet toistuvasti käyttänyt puolisostasi termiä ”emäntä”, vaikka se termi on todettu yleisessä virkamieskielenkäyttöohjeistuksessa sopimattomaksi ja hyvän tavan vastaiseksi. Lisäksi sinä olet käyttänyt tiettyjen osastokollegoittesi puolisoista termejä ”mies” tai ”vaimo” vaikka heidän ei tiedetä julkisesti kertoneen omaa seksuaalista suuntautumistaan. Tiedät myös hyvin, että uusituissa virkahenkilöitten eettisessä ohjeistuksessa työpaikan lähtökohtainen hetero-olettama on ehdottomasti kielletty. Sinä teet jo puhetapasi kautta sen lähtöoletuksen että ei kai täällä työpaikalla mitään homoja sentään ole. Tällaista ei missään nimessä voida hyväksyä, ei ainakaan mikäli se on toistuvaa käytöstä.

- Niin notta sopimattomia termejä olen viljellyt. Täytyy tähän väliin ensiksi sanoa, että osastolla toimiva sottailumerkonomian pykälänsiirtoarkkiteppo Sukkapekka Koivisto muuten on homo. Hän sanoi sen minulle jo aikaa sitten. Heppu hoitaa työnsä hyvin ja hänen yksityiselämänsä ei kiinnosta minua hevon vittuakaan, eiku siis anteeks ravikavioeläimen määrittelemätöntä sukupuolielintäkään. Mutta sen kysyisin, että onko hän mahdollisesti tullut valittamaan minun käytöksestäni? Meinaan, mielestäni minä tulen hänen kanssaan toimeen oikein hyvin. Ei me mitään henkiystäviä olla, mutta täähän onkin työpaikka eikä mikään kavereitten saunailta.

- Ei ole valittanut. Kävin sen itse häneltä kysymässä. Ja jostain kumman syystä hän ei tuntunut muutenkaan pitävän asiaa kovin merkittävänä. Voi olla, että hän ei halua erottua seksuaalisuudellaan ja sen vuoksi vaikenee asiasta.

- Ei hän haluakaan. Hän on täällä töissä eikä naimassa. Mutta sinä itse ja nuo puolestaloukkaantujat nostatte sen seksuaalisuuden tapetille. Osastollamme on muuten myös pari julkilesboa töissä. Oletkos käynyt kysymässä niiltä minun edesottamuksistani?

- Tuota noin… no, en. Kun he ovat sen varran epätasapainoisia yksilöitä muutenkin niin ne eivät oikein tuppaa tulla toimeen kenenkään kanssa. Ja kun ne ovat sen verran totaalisia miesvihaajia että ne syyttäisivät sinua vaikka Kennedyn murhasta jos menisin kysymään. Tämä oli tietysti vain meidän kesken. Mutta sinä et ole kyllä vastannut nyt niihin syytöksiin, mitä Lisbeth Lättäpee on minulle sinusta esittänyt.

- Voi Hyvä Jumala, kansojemme herra! Anna tään olla pahaa unta. Ihmisistä kumminkin 95 prosenttia on heteroja joten tuntemattomasta henkilöstä saattaa melko helposti olettaa, että hänkin on sellainen joten esmes jonkun miehen puolisosta saattaa tulla käytettyä termiä vaimo. Ei siihen sisälly lähtöoletusta että homot pitäis kärrätä keskitysleirille eikä minkäänlaista tarkoitusta muutenkaan loukata. Jos mies sitten ilmoittaa olevansa homo, niin käytetään sitten toista termiä. No problem. Ja tuskin se homo tuosta pikku virheestä elämänsä mittaista traumaa saa. Eikös muuten heteroilla ole yhtä lailla oikeus loukkaantua, jos häntä puhutellaan ajatellen, että hän olisi potentiaalinen homo? Ai niin juu, mutta minähän olenkin valkoinen heteroseksuaalinen lihaa syövä keski-ikäinen mies jonka uhriutumispääoma on miinus kaksi, joten asia ei koske minua. Minkä ihmeen takia muuten nuo Lättäpeen nillitykset otetaan aina niin vakavasti? Ämmähän on vielä itsekin ainakin pääosin hetero ja käy vähän väliä asiakseen loukkaantumassa milloin homojen ja milloin minkäkin puolesta. Ja se keskittyy työnteon sijasta lähinnä etsimään uusia loukkaantumisen aiheita eli toisin sanoen lisää toisten työtaakkaa.

- Lisbeth Lättäpee on kuitenkin arvostettu ja aktiivinen Social Justice Wankers-aktivisti jolla on paljon sellaista, miten minä nyt sen kuvailisin, näkymätöntä arvovaltaa.

- Joka näkymätön arvovalta ilmenee niin, että eräs sen Social Justice Wankers-kaveri sattuu olemaan Iltalehden toimittaja etkä sinä halua naamaasi lehtiin ainakaan homofoobikoksi tulkittuna.

- Juuri niin. Mitäs minä sitä kieltämään. Minulla on oma urani ja minun on pakko mukautua ajanmukaisiin pillupoliittisiin realiteetteihin. Mutta tilanne on nyt ajautunut siihen pisteeseen, että sinun on kyllä nyt esitettävä julkinen anteeksipyyntö käytöksestäsi ja sitouduttava siihen että noudatat jatkossa uusittua virkahenkilöitten eettistä ohjeistusta kirjaimellisesti.

- Jaa sinä meinaat että revin ihokkaani, kaadan tuhkaa päälleni, pistän alaleuan väpättämään ja suoritan niitten ämmien edessä kyynelehtivät katumusharjoitukset.

- Juuri sitä minä meinaan.

- Homojen hommaa, sanon minä. Revi itte perperisi.

- Valitettavasti sinä et anna minulle mitään muuta mahdollisuutta kuin aloittaa irtisanomismenettelyn.

- Kysynpä tässä sitten näin pitkäaikaistyöttömäksi siirtyessäni, että onko sulla ollut koskaan mitään valittamista minun varsinaisesta työnteosta? 

- Ei koskaan. Ei minkäänlaista.


No niin. Tässä vaiheessa lukija varmaankin tuumailee, että olipa harvinaisen paska tarina ja nyt meni hotellin respassa mielikuvitus jo kumminkin liian pitkälle. Ei tollaista koskaan tapahdu eikä kukaan ole sentään ihan niin typerä että menis pokkana tollaista ehdottamaankaan. Korkeintaan tuo olis mennyt hyvänä sketsinä aikanaan Pahkasika-lehdessä.

Vaan elekeepä hättäilkö, kansalaiset. Sillä 230.000 jäsentä käsittävä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL tai ainakin sen oma lehti Motiivi on toista mieltä. Sen tuoreimmassa numerossa käsiteltiin seksuaalivähemmistöjen syrjintää työpaikoilla. Hotellin respassa ollaan sinänsä sitä mieltä että niin työpaikkasyrjintä kuin työpaikkakiusaaminen on syvältä ja poikittain ja siihen tulee totta kai puuttua. Mutta samoin toisaalta on syvältä ja poikittain se, jos syrjinnäksi aletaan määrittelemään asioita joitten vuoksi tavallinen työntekijä joutuu opettelemaan newspeakia, ettei hänellä vain olisi edes teoreettista mahdollisuutta loukata ketään ja sen newspeakin sisällön määrittelee pienen vähemmistön kovaäänisin osa.

Otetaan hieman otteita lehtikirjoituksesta. SAK:n juristi Anu-Tuija Lehto ilmoitti että seksuaaliseen syrjintään liittyviä tapauksia ei ole mennyt oikeuteen asti ensimmäistäkään. Johon taas kommentoi Helsingin yliopiston tutkija Riikka Taavetti että seksuaalivähemmistöjen syrjintä työpaikoilla ilmeneekin nimenomaan puheen kautta ja ilmapiirinä, joka korostaa hetero-olettamaa ja tekee siksi ei-heteroseksuaalisen työntekijän avautumisen yksityiselämästään riskialttiiksi.

– On syrjivää kielenkäyttöä, jos puhetavan kautta tehdään ilmiselväksi lähtö-oletus, että eihän täällä ketään homoa ole.

Tässä muuten kyseinen Riikka Taavetti laittaa omasta puolestaan sanoja toisten ihmisten suuhun ja ajatuksia toisten ihmisten päähän. ”Ei se noin sanonut, mutta niin se ajatteli. Tai ainakin minä ajattelen että se ajatteli niin”. Joka tapauksessa tuossa äskeisessä tarinassa älyttömältä kuulostanut ”Annaluutia Mähkiö-Flöffmannin” sananpläjäys oli oikeasti sanottu ja sen esitti tämä Riikka Taavetti. Sen toisen pläjäyksen puolestaan esitti kyseisessä lehtijutussa Seta ry:n puheenjohtaja Panu Mäenpää:

Panu Mäenpää kehottaa esimiehiä parhaansa mukaan välttämään tekemään oletuksia työntekijöiden seksuaalisesta suuntautumisesta. Jos ei tiedä, ei pidä esimerkiksi mennä viittaamaan miestyöntekijän kumppaniin ”vaimona”. Sana ”puoliso” on Mäenpään mukaan varsin hyvä ja neutraali termi.

– Se on tottumiskysymys, ja meidän täytyy kielellä yrittää muuttaa sitä asenneilmastoa. Joillekin ihmisille se pitää tehdä varsin näkyvästi, jotta he tiedostaisivat nykyään tekevänsä alaisistaan liikaa oletuksia.

– Ja jotkut tämmöiset ”paremmat puoliskot”, ”emännät” ja ”isännät” ovat sellaisia, joita toivoisin ihan jo hyvän maun vuoksi jätettävän käyttämättä.

Täytyy sanoa, että ensimmäistä kertaa hotellin respassa törmätään väitteeseen, että ”parempi puolisko”, ”emäntä” ja ”isäntä” ovat hyvän maun vastaisia termejä, eikä niitä tulisi käyttää. Tuo kyseinen Mäenpää on varmaankin mielestään ihan ihmisyyden asialla mutta siinä samalla häiskä -  ehkä tajuamattaan – kyllä haastaa sujuvaa orwellia.

Sinänsähän tässä on kyse vain yli-innokkaista ylimitoitetusta homohypetyksestä ehkä jo hieman juopuneista hörhöistä, jotka etsivät ja keksivät asiakseen aina uusia asioita joista voisi loukkaantua. Mutta kun kyseessä on sukupuolivähemmistöön liittyvät loukkaantumisasiat, niin tässä maassa ne otetaan valitettavan todesta. Vaikka joku sinänsä aivan järkevä kansanedustaja toteaisi keskenään ihan selkeästi että kyllä tää menee jo liian pitkälle, niin hän pitää silti turpansa kiinni ja äänestää puoluekurin mukaisesti aina vain uusien loukkaantumislainsäädäntöjen puolesta. Sillä muutenhan hän olisi homofoobikko ja saisi vastaansa lehdistön tukeman joukkorääkymisen. Tiedä vaikka Ultra Bra koottaisiin vielä kerran kasaan osallistumaan ”heittäkää ajatteleva kansanedustaja pois eduskunnasta ja vittu heti”-massahysteriatapahtumaan.

Tämän tyyppisiin asioihin liittyy vahvasti se kuuluisa piru- ja pikkusormi-efekti. Eli jos joku asia on saatu todettua ongelmaksi ja sille ruvetaan tekemään jotain ts. kieltämään se, niin sen jälkeen täytyy tietysti alkaa etsiä sitä seuraavaa asiaa, josta loukkaannutaan. Niinpä hotellin respassa jäädään odottamaan sitä päivää, jolloin työpaikalle saapuu feminiiniset kasvonpiirteet ja muodot sekä selvästi erottuvat rinnat omaava henkilö, jonka nimi on vaikkapa Tiina, Taina tai Riitta ja jonka henkilötunnuksessa löytyy se merkitsevä parillinen numero mutta jonka ennakko-olettaminen naiseksi henkilöltä itseltään kysymättä on loukkaavaa ja hyvän maun vastaista.

Ja jos toisaalta selkeästi naisen oloiselta henkilöltä menee kysymään, että oletko nainen, mies vaiko ehkä jotakin muuta niin epäkohteliasta ja loukkaavaa sekin on. Ehkä nykymaailmassa helpointa VHM:lle olisi yksinkertaisesti viedä revollinpiippu ohimolle ja painaa liipaisinta. Silloin ei loukkaisi kuin itseään eikä sekään kauaa kestäisi. Toisaalta esmes meikäläinen varmaan loukkaa näitä ammattimaisia alaleuan väpättäjiä jo pelkällä olemassaolollaan, niin taidanpa jatkaa entisellä linjalla ja todeta että homojen hommaa koko touhu.


Kiitos MV-lehdelle joka julkaisi asiasta aikaisemmin.

54 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko tosi niin, että työpaikoista on tullut lastentarhoja, joissa työnantaja on vain jonkinlainen leikinohjaaja?

Ihan vtu oikeesti - työn ja työpaikan merkitys ja tarkoitus on hukassa kautta kaiken.

-- Leso

turbojuudas kirjoitti...

kyllä on ihmisen psyyke ja omanarvontunto herkkänä nykyään. harvoin sitä maailmansotaa toivoo mutta olisi sillä ainakin perspektiiviä tarjoava vaikutus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lesolle ja Turbojuudakselle & kiitos kommenteistanne.

Leso: Jos puhutaan julkisesta puolesta niin osittain kyllä. Valitettavasti. Varsinkin jos olet naispuolinen ja johtaja on heikko johtaja jolla ajatukset korvaa ohjeistus varsinaisen ajatuskyvyn puuttuessa niin oikein aggressiivisella loukkaantumisella voi tehdä melkein mitä lystää. Erityisesti jos olet loukkaantunut miesten tekemisestä / sanomisesta / kuvitellusta tekemisestä & sanomisesta. Yksityiseltä puolelta en osaa sanoa. Toivon että tilanne on siellä parempi.

Turbojuudas: Näinpä. Ja niin kuin kirjoituksessani totesin, niin kyse on tämän jatkuvasti kasvavan homohypetyksen aiheuttamasta juopumustilasta joka voi saada / on jo saanut ammatti- ja tapaloukkaantujan ajattelemaan että minä voin vaatia mitä tahansa. Ihan mitä tahansa.

Anonyymi kirjoitti...

Minunkin työpaikalle on eksynyt ainakin pari tällaista suvaitsevuusfeminismi yms. aktivistia. En ole kertaakaan osunut kahvitauolle tällaisen kanssa milloinka EI joku näistä pitäisi monologiaan aiheesta kanssa-kahvittelijoille. Helvetin vaivaannuttavaa kun nämä eivät huomaa, että noin 99% ihmisistä ei kiinnosta. Kovaäänisin näistä on mieshenkilö, ainakin nimestään päätellen. Kun eivät näytä tajuavan sitä nimenomaan, että työpaikalla ihmiset ovat töissä eivätkä naimassa. Oli osuvasti sanottu. Saatan käyttää sitä jos en keventävänä heittona sitten kahvipöydässä, niin viimeistään pikkujouluissa.
T. 715517

Vasarahammer kirjoitti...

South Parkin jakso "Death Camp of Tolerance" kuvaa hyvin tässä kirjoituksessa kuvattua kulttuuria.

Snowcamo kirjoitti...

"Ihmisistä kumminkin 95 prosenttia on heteroja"

Tieteellisten tutkimusten mukaan luku Suomessa on 99.4 % [1]. Erohan ei ole iso heterojen määrässä, mutta se on todella iso homojen määrässä. Kuuluisiko homoille siis määräävä asema, tasa-arvoinen asema, vai 1/200 asema yhteisistä pelisäännöistä päätettäessä?

Ja kuten kirjoituksessa todettiinkin, eihän heteroita kyykyttämässä olekaan yleensä homo, vaan se hysteerinen pride-SJW.

[1] Kontula O., Haavio-Mannila E. Homoseksuaalinen identiteetti.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjöperskeleelle, ja kommenttia kommenttiin.

Sama juttu se on yksityiselläkin.
Kiitos ammattiliittojen ja niitten sorvaamien soppareitten yksityisyrittäjä on useimmiten kusessa heti, kun alkaa palkkaa maksaa jollekulle toiselle.

Kaikenlaista pskaa saa niskaansa, jopa omaan itseen käyviä herjoja.

Niin koomaan en vaivu ikinä, ettenkö muistaisi mitä se eräskin idealistinen kommari minulle, palkanmaksajalle, huusi, kun esitin, että tää homma tehhään näin:
"MINUA EI EDES KIINNOSTA, MITEN SE TEHDÄÄN!"

Kröhöm. Ammattiliittolaisella kommarilla oli vara huutaa työllistäjälleen.
Muuten ois ollu ammattiliitto niskassa. Siihen ei ole pienyrittäjällä varaa.

Mutta onhan se ihanaa, että on tarpeen puuhastella ja miettiä sitä, että mitens siellä pukukopissa, sorvin tai hellan ääressä ruoditaan rakkauselämiä.
Koska työilmapiiri ja viihtyvyys.
Tuloksesta ja tuottavuudesta taikka palkanarvoisesta lisäarvosta viis.
Se työnantaja kun on vaan olemassa sitä varten, että se maksaa palkkaa.
Tähän naamapalmu.

-- Leso

Anonyymi kirjoitti...

Oikeastaan säälittää tämä lbgt (tjsp) porukka...
Kuinka tyhjää ja onttoa ihmisen ja hänen elämänsä täytyy olla jos kaikki pitää peilata ja arvottaa seksuaali-identiteetin kautta.
Kunhan pohdin...

- Ink Visitor

Anonyymi kirjoitti...

Lisää pohdittavaa...

Se on nimittäin LBTGQ-porukkaa.

Mietis sitä Quuta siinä.
Sitten on ne, jotka ei vaan osaa päättää sukupuolisuuttaan...

Vähemmästäkin on pyörällä päästään ihan tavis hetsku.
Eikä mitään saa edes vttu vitsaillakaan, koska närkästys.

-- Leso

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys 715517:lle, Vasarahammerille, Snowcamolle, Lesolle ja Inki Visitorille & kiitos kommenteistanne.

715517: Samanlaisiin tyyppeihin olen pitkän työurani aikana törmännyt minäkin. Yksikään ei ole kyllä ollut mies, mutten yhtään epäile, etteikö heitäkin löytyisi.

Vasarahammer: Ja pannaanpas sitä hieman linkkinä:

https://www.youtube.com/watch?v=eijhloJjg50

Snowcamo: Meikäläisen lukemat taisivat mennä hieman pieleen, mutta oma viestisi vahvisti asiaa. Silloin muuten kun asuin Helsingissä niin näihin hysteerikkoihin törmäsi enemmän. On niitä täälläkin, mutta huomattavasti vähemmän. Demokratiassa muuten tosiaan on niin, että jos joku osa väestöstä edustaa 1/200 niin sen vaikutusvalta tuppaa olemaan ja myös tulisi olla 1/200.

Leso: Minulla on eräs kaveri. Hänellä on hyvä bisnesidea. Siis todella hyvä. Mutta kun hän on käynyt läpi sitä byrokratia- ja veroviidakkoa, mitä hänellä on edessään ja sitä kuinka paljon enemmän hänen täytyisi firmassaan tienata, että hän saisi nettona käteen sen mitä hän saa nykyisessä palkkatyössään, niin hän on kahden vaiheilla, että kannattaako.

Leson toisesta viestistä: Luulen, että se Q on siinä se tärkein kirjain. Sen kun voi määritellä ihan niin kuin sen lystää. Ja jos joku määritelmän kyseenalaistaa, you can be TRIGGERED.

Ink Visitor: Samaa pohdin minäkin. Elämässä kun on niin paljon muutakin. Mutta nykyisessä Suomessamme tää on hyvä keino päästä pätemään, vaikka ne eväät pätemiseen olisivat muuten niin kovin vähissä.

Anonyymi kirjoitti...

Neuvoni Yrjöperskeleen kaverille:

Katso ensin, että jos vaan voit aloittaa bisnestä jonkun toisen Y-tunnuksen kautta.
Siinä on omat riskinsä, joten tarkkana.

Muuten ei kannata aloittaa.
Niinhän mulle aikoinaan silloin, kun erehdyin yrittäjäksi, sanoi vtun viisas isäukkoni, joka on sekä luonut aikamoisen uran sittemmin konkkaan menneessä isossa yrityksessä ja lamanaikaisen notkahduksen aikana alkoi itse yrittäjäksi, kunnes pääsi taas ansiotöihin:
"Vittu tyttö! No itepähän päätät elämästäs. Parempi ois saaha palkkaa."

Se myös ohjeisti, että elä vittuile verottajalle eläkä hanki liisinkiautoa.

Oujee. Olen nykyisin täysin paariaa.
Älä ikinä ala yrittämään Suomessa ainakaan.

Suoraan sanottuna vituttaa lukea tämmöisiä "työilmapiiri"juttuja ja varsinkin joittenkin pätöjen korkeakirjallisten analyysejä niistä.

tv. nimim. ei tuu joulupukki, vaan verottaja joulukuussa.
No, edes joku tulee ja saa, sinkku ei.

-- Leso

Anonyymi kirjoitti...

Hoh hoijaa...
Kun tätä nykymenoa ja kaikkea vouhaamista miettii niin alkaa vaikuttaa siltä, että olen niin konservatiivi, että olen suorastaan radikaali...

- Ink Visitor

P.S. Siinä sitä kirjainselitystä
https://stackimg.com/images/2016/05/17/ae38a45a57b3167a8ef3ccf44c465364.jpg

Kahden vuoden karkoitus kirjoitti...

Sepä minua sangen suuresti harmittaa ja sydämelleni käy, että minut aina ja joka paikassa ennakolta oletetaan oikeakätiseksi. Siis kyllähän minä oikeakätinen olen, mutta kamaan! hei! nyt eletään nykyaikaa! Ihan niinkuin oikeakätisyys olisi joku normi ja vasen- (tai molempi-) kätisyys olisi joku luonnonoikku, jota jo kansakoulussa opettajat yrittävät korjata. Kuinka monen lapsen elämä (tai ainakin käsiala) on pilattu sillä että on pakotettu muottiin! Ma kusun vaan.

t. Bobrikov, VHLOKrM

Anonyymi kirjoitti...

Ja kun jenkkien sitäsuntätägender-vessasodalle on niin naurettu,niin meikäläiseenkin varhaisopetukseen vaaditaan jo sukupuolineutraalia opetusta,pahin mitä joku nainen radiossa väitti oli,että uusiin opettajien ohjeistuksiin tulisi ohjeistus,että sukupuolia olisi kuusi!Perkule,mitä niillä neljällä on jalkojen välissä...ai,mutta sillähän ei olekkaan merkitystä,mitä haaroissa roikkuu,tai on roikkumatta-tärkeintä on oma fiilis ja halu olla mies/nainen/joku muu/jokin muu!Voi perse tätä touhua-kyllähän tuo Ameriikan vasemmiston hanakkuus viedä oikeuteen vähänkin tervejärkisemmät ihmiset milloin mistäkin syystä-vaikkapa puhumisesta lapsille miehistä ja naisista ainoina sukupuolina-leviää varmasti tännekkin.Ja jotta olisi vielä surkeampaa VHMn elo Suomessa,niin Astrid Turhiskin tulee takaisin!Ei tätä kestä kohta enää...
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

I want Liquor,
You may have Guns,
We both love Bacon,
I have Tits.
Ompa Qveeriä!
Tässähän on taas yhden elämäni romanssin ainekset koossa!
Ei oo kyllä kovinkaan kummoinen palapeli.

Palaan roihusta huolimatta aiheeseen...

Ei oo muuten tainnu sille hutkijalle tulla mieleen sanan puoliso merkitys?
Se on nimittäin niin, minun oikeasta mielestäni niin, että puoliso viittaa nimenomaan virallistettuun parisuhteeseen.
Näin ollen avopuolisoon ei voi viitata sanalla puoliso, koska se tarkoittaisi sitä, että automaagisesti oletettaisiin, että suhde on virallinen.
Ja milläs oikeudella sitä sitten noin arvotettaisiin avoliittoja?

Onko tullut mieleen, mitä?

-- Leso

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lesolle, Ink Visitorille, Bobrikoville ja Veskulle & kiitos kommenteistanne.

Leso:

Viesti 1: Lähetän vinkit eteenpäin.

Viesti 2: Minulla on aviopuoliso. Nainen. Elämäni romanssi ilman mitään queeria.

Ink Visitor: Nykyisinhän konservatiivit ovat niitä radikaaleja, koska 1960-luvun hipit ovat saaneet vallan ja määritelleet silloisen radikalismin konservatiivisuudeksi. Lyhenteen ymmärrän minäkin juuri noin.

Bobrikov: Ymmärsin pointin. Sinänsä tää nykyaika on helpompaa vasureille, koska niitä vanhoja puhelinkoppeja ei enää ole. Hoksaat kyllä idean. Pulttilukkoisia kivääreitä saa kyllä vasureillekin.

Veku: Mitä minä olen seurannut, niin eikös niitä seksuaalisuuden määritelmiä ole jo toistakymmentä.

Anonyymi kirjoitti...

Jos nyt kuitenkin palattaisiin aiheeseen ja sen ytimeen.

Aihe ja ydin on, että todellakin työpaikoilla on aikaa istua ja mietiskellä keskinäisesti käyttämäänsä termistöä.

Onko noin? Onko oikeasti noin?

Jos noin on, niin tiedättekö mitä...?

Anonyymi kirjoitti...

Seta on tunkkaisen impivaaralainen yhdistys; eihän ne ole edes ajan päällä!
https://www.youtube.com/watch?v=qXR6Yjpypmo

Kaikki tiede on samanarvoista! Suvaitkaa! Sukupuolia on yhtä monta kuin mielipiteitä ja koska allahin ulvojien mielestä maa on lättänä* niin sitten se sitä on. Erimielinen rasisti on suljettava välittömästi ulos keskustelusta ja koko yhteiskunnasta.

* https://www.youtube.com/watch?v=RqGt0YV1AMQ

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

AUTS!
Tein kammottavan virheen! Pyydän anteeksi! ANTEEKSI!

Tarkoitin sanoa, että puoliso on joko virallinen tai epävirallinen asuinkumppani tai ollaan naimisissa tai kihloissa tai muuten niin sanotusti vakaalla asialla.
Siis niin vakaa, että se on julkista.
Ja molemmat sen pitää ohjenuorana, ettei petetä tms.

Näin siis minun mielestä sanasta puoliso.
Seurustelusuhteessa ei ole puolisoa.

Yritin aiemmalla viestilläni sanoa sitä, että mistä joku työkaveri voi tietää, että kenenkä kanssa joku asuu ja mistä syystä, ellei se kaveri itse sitä kerro.

Toisin sanoen - koko tällä jutulla syyllistetään taas tavishetskuja, koska niitten pitäis varmaan jostain ihme otsarypystä arvata, että tuo mies asuu toisen miehen kanssa rakkaussuhteessa.

Ei oo tainnu homotyökaverille tulla mieleen yhtenäkään syksynä kysyä hetskutyypiltä, että montako sorsaa tuli tai saitko kaadettua hirven?

riikka kirjoitti...

Mielestäni huolestuttavinta tässä on se, että samaa tuubaa syötetään lapsille ja nuorille. Me aikuisethan kyllä selviämme, nauramme ja kirjoitamme parodiaa. Mutta entä kun herkkä lapsenmieli sekoitetaan tällä? Kauas on tultu siitä, että on opetettu, että homoseksuaaliset ovat tavallisia ihmisiä...

Sekaisin identiteetiltään oleva teini-ikäinen, jonka seksikokeilut ovat ehkä menneet pieleen tai jotain - mitä voi tapahtua tässä ilmapiirissä?

Entä jos heterous ei enää ole tarpeeksi muodikasta? Entä jos on pakko olla queer, vaikka ei tahdo? Mitä jos vain on "ihan tavallinen tyttö" ja tykkää poijista ja toivoo, että kivat pojat tulisivat juttelemaan?

Onks kaikki vaan ok?

Saako muuten termejä 'äiti' ja 'isä' vielä kauan käyttää? Ne on kuitenkin aika rajaavat, ulkoistavat ja binääriset?

Miten olisi huoltaja A ja huoltaja B? (Mutta kumpi on B?!) Lähivanhempi ja etävanhempi?

Nimimerkillä Kalkkis

Ukkeli kirjoitti...

Onhan niitä muitakin normatiivisuuksia. Esimerkiksi pituus. Katselkaapa ympärillenne missä tahansa julkisesa tilassa. Eikös ne olekin mitoitettu keskimääräiselle aikuiselle? Jos olet liian iso, pieni tai leveä, niin vaikeaa voi olla.

Sosiaalisuus tuntuu myös olevan normi. Eikö se syrji ujoja? Itse asiassa sosiaalisten kykyjen puute syrjii valtavasti, mutta sehän on oma vika vai onko?. Kuitenkin nörteille saa nauraa. Kuka auttaisi ujoa teinipoikaa?

Itse aiheeseen sen verran, että työssä pitäisi keskittyä työhön. Jos aikaa on moiseen hiustenhalkomiseen, on selvästikin liikaa pikkujohtajia.

Becker kirjoitti...

Absurdistanissa tuo sketsi on kyllä ihan normaalia arkipäivää. Kaikki kunnalliset toimijat ja nyt myös monet yksityiset ovat hankkineet itselleen HBTQ-sertfikaatin, joita myöntää paikallinen SETA. Business on tuottavaa, sillä SETA laskuttaa noin 4500 kruunua tunnilta, joka on vapautettu alvista. Vuositasolla he kouluttavat noin 3000 ihmistä. On meinaan hyvä business erityisesti kun tiedetään, että sukupuolinen poikkeavuus on kuningaskunnassa eräs arvostetuimpia yhteiskunnallisia positioita ja aivopesty ruotsalainen ei uskalla olla asioista poikkeavaa mieltä. Onhan toki vuosittainen pride juhla tämän kulttuurimarksisimin mädättämän yhtiskunnan suurin vuotuinen juhla.HBTQ = hetero, trans, bi ja queer selväkielelle käännettynä.
Esimerkikisi jos Ykä olisi naapurimaassa hommissa, olisi hänen työpaikkansa jo hankkinut kyseisen sertifioinnin. Ruotsin armeijassa se on jo arkipäivää. Sotimisesta ne ei tiedä mitään, mutta siellä vissiin "miehetkin" saavat varmaan halutessaan pikkuhousunsuojan viran puolesta.
Ruotsissa naisia yleisesti kutsutaan nimellä "kärring" eli akka, mutta se yleensä tapahtuu kyseisen olion ollessa kuulomatkan päässä. Meillä saa kyllä emäntää kutsua emännäksi.

Anonyymi kirjoitti...

"Veku: Mitä minä olen seurannut, niin eikös niitä seksuaalisuuden määritelmiä ole jo toistakymmentä."

Väärin Ykä, kyllä niitä on löytynyt huomattavasti enemmän. Kas tässä tyhjentävää ja todella pitkää listausta. Jos ei muuta niin tuosta rimpsusta oppii monta uutta sanaa, joista en ole aikaisemmin kuullutkaan. Tuo sivusto on muutenkin mielenkiintoinen, suosittelen tutustumaan meille kaikille Voiman Pimeällä Puolella matkaajille. Ainakin joillain on tuo elämä mennyt todella vaikeaksi noiden sukupuolien suhteen.

Tässä sitten "hyvää ja asiallista" analyysia erään suurehkon (vielä) sanomalehden sivuilta, tästä artikkelista tulee eittämättä mieleen Herr Adolf Butler ja selitteläätiön pahimmat iskut. Nauraisin p*skaisen naurun, ellei kyseessä olisi vakava asia, johan on "hutkija" etten pahemmin sano....

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Saakohan vitulla varustettua koiraa tulevaisuudessa kutsua nartuksi, kun on joskus sohvatyynyjä ja vieraiden jalkoja yrittänyt siittää? Emme tiedä koirien sexuaalista suuntausta. Onko se koirakiusattu koska näyttää omasta mielestä urokselta? Jatkossa kun näkee vieraan ihmisen pitää varmaan kohteliaasti ja hienovaraisesti kurkkia mikä varustus löytyy jalkojen välistä, mutta ei käy koska pallit et tee miestä liberaalissa maailmassa koska kyrvän saa näppärästi vedettyä nurinpäin muistuttamaan kuihtunutta lootus kukkaa. Loukkaannuin myös mun moottoripyörän puolesta kun naapuri luuli sitä eri malliksi. Loukkaantukaamme tänään kaikki yhdessä tuntemattomien puolesta kun eivät itse halua loukkaantua. Puolestaloukkaantumispäivänä nimetään puolestaloukkaantumisneuvokseksi poliittinen metroseksuaali joka on omistanut uransa näinkin terveen ja tärkeän asian eteen. Asiat on niin hyvin Suomessa että aikaa ja rahaa on tähän loputtomasti mutta prkl jos joku loukkaantuu vanhusten kohtelusta tai vastaavasta. Saa ja pitää loukkaantua.

Anonyymi kirjoitti...

Itte suhtauduin aikanaan varsin suopeasti ja myötämielisesti erilaisiin seksuaalivähemmistöihin. Pääsyynä oli se, että asetun aika herkästi syrjityn, heikommassa asemassa olevan tai marginaaliin sijoittuvan puolelle.

Vuosien mittaan tilanne on kääntynyt toisinpäin. On tullut nähtyä näiden vähemmistöläisten asenteita, käytöstä, suhtautumistapoja, elämäntapoja yms. jo sen verran että kokonaisuutena poppoo näyttäisi sijoittuvan sosiaalisella mukavuus-tyrkkyisyys -nelikentällä öykkäri-möykkäri-mulkero-julkero -nurkkaan ja nimenomaan hakeutuvan sinne itse.

Toki on todettava että yksilöiden väliset erot ovat isompia kuin ryhmien väliset erot, mutta niinhän ne aina ja kaikessa.

Yleensä tilanne on neutraali jos asiasta kuin asiasta saa tuoda esille yhtä paljon hyviä kuin huonojakin puolia. Homohypetyksen ja mamupropagandan kanssa tilann on vääristynyt. Keksittyjä ja liioiteltuja hyviä puolia työnnetään mediakoneiston koko voimalla ulos ja todellisiakaan kääntöpuolia ei saa sivuta edes ratkaisuhakuisella tavalla joutumatta kompromettointiuhan kohteeksi.

Meikäläinen kuuluu kans niihin jotka selvästikin loukkaa tiettyä feminatsi-puolestaloukkaantuja-rääkyanneliporukkaa jo olemassaolollaan. Olen ajatellut että koska oma olemassaoloni on minulle ja läheisilleni tärkeä asia ja kumpaakin sukupuolta edustavien rääkyanneleiden loukkaantuminen kiinnostaa yhtä paljon kuin dementikkoyleisölle suunnatut draamasarjat, niin mikä ettei, ärsytetään sitten olemassaolon lisäksi myös päätä aukomalla.

Mikähän siinä muuten on, että setasakille on sosiaalisesti sallittua ellei jopa suotavaa tyrkyttää seksielämänsä sisältöä muille, mutta tavallisille kunnon kansalaisille sellainen olisi paheksuttavaa ja moukkamaista. Jos tämä tuntuu paikkansapitämättömältä väitteeltä, niin voipi miettiä, että mitä olisi tapahtunut jos lakanafirmat ja media olisivat tunkeneet hetero-sadomaso-roolileikkipornokuvastoa kaikkien ikäryhmien julkaisuihin samalla innolla kuin näitä homppeli-Tomppeli -sarjakuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Jos toi Snowcamon mainitsema 99.4% hetero-osuus pitää paikkansa, niin autismikirjoon kuuluvien ja autismipiirteisten prosentuaalinen osuus väestöstä on suurempi kuin setasekoilijoiden. Enpä ole kuitenkaan nähnyt missään samanalaista hysteriaa autistien tasa-arvoisen kohtelun, neurotypikaaliolettaman moraalittomuuden jne. suhteen.

Missä on joukkorääkyminen ja puolestaloukkaantuminen?

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs tuumaisitte komediallisesta takaisinrääkymisestä. Todetaan, että kyse ei ole LBTG-porukasta eikä edes LBTGQ-porukasta vaan LBTGQFSMAA-porukasta. Tuossa F on fetississitin, SM sadomaso, A elukannussijat ja toinen A aseksualistit.

Ja sitten katsotaan että miten LBTG(Q) -poppoo suhtautuu siihen, että pitäisi hyväksyä "asiaankuulumattomia" seksuaalivähemmistöjä "asiaankuuluvien" seksuaalivähemmistöjen porukkaan. Ja sen popkorninäytelmän jälkeen vaaditaan paria lisäkirjainta ja kirjainten uudelleenjärjestelyä, sillä onhan toki fetissestejä enemmän kuin lepakoita ja aseksuaaliisiakin aika paljon ja...

Nyt heti valtava kampanjointi QVHDSAIULFHSIULASDFJNAULIASDFIBAS -porukan syrjintää ja olettamaolettamaa vastaan! Erityisesti toi olettamaolettaman vastainen työ on lähellä meikäläisen sydäntä, joten maailman pitää taipua siihen mitä MINÄ haluan!

Anonyymi kirjoitti...

Mietitääs asiaa demokratian, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden näkökulmasta....

Seta on siis etujärjestö, joka edustaa jäseniään. Niitä Setan jäseniä on... montako? Jäsenjärjestöjen kautta Setan oman tiedon mukaan noin 4 000 kinkyä ja puolestaloukkaantujaa.

Sitten mietitään, että kuinka iso sananvalta yleisiin, kaikkia koskeviin asioihin 4 000 jäsenen etujärjestöllä pitäisi tässä maassa olla. Ja samantien mietitään että mitäs muita, vähän toisentyyppisiä etujärjestöjä ja minkä kokoisilla jäsenmäärillä oikein löytyy ja kuinka paljon voimakkaammin niiden vaatimuksia pitäisi kansalaisyhteiskunnassa kuunnella herkällä korvalla?

Persunuoria on 2 600 ja lisääntymässä. Sen sananvalta julkisella areenalla pitäisi siis olla lähes yhtä suuri kuin Setalla.

Kennelliitolla on noin 150 000 jäsentä. Median, politiikan ja virkamiestyöskentelyn pitäisi siis huomioida sen vaatimukset ja toiveet noin nelikymmenkertaisesti painokkaammin kuin jonkun jäsenmäärältään marginaalisen Setan.

Sitä paitsi.. Jos lepahomppeleita on niin paljon kuin Seta valehtelee, niin eikös se kerro Setan omiensa parissa nauttimasta moraalisesta legitimiteetistä aika paljon, että niin harva lepahomppeli haluaa olla Setan jäsen?

Maanpuolustus- ja reserviläisjärjestöistä en jaksa etsiä yhteenlaskettua jäsenmäärää. Isoin järjestö on Reserviläisliitto - 34 000 jäsentä - ja järjestöjä on noin kiljoona. Reserviläisliitossa 357 jäsenjärjestöä ja muut samanhenkiset päälle. Veikkaisin että jäsenmäärä lienee yhteensä noin satakertainen Setasakkiin verrattuna. Joten siitä vain media, virkanaisisto jne. huutamaan kuorossa isänmaallisten ja maanpuolustushenkisten järjestöjen sanomaa.

Astma-, syöpä-, hengityselin-, sydän- jne. sairausjärjestöissä on valtavasti jäseniä. Niilä on tärkeää sanomaa ja useita tärkeitä vaatimuksia, joilla on ihan eri tason merkitys kuin jollain homonormatiivisen yhteiskunnan vaatimisella.

Vammaisjärjestöt mukaan. Kehitys-, neurologiset, tuki- ja liikuntaelin... Sanomaa ja vaatimuksia riittää ja osa niistä hyvin perusteltuja ja tärkeitä.

Harrastusjärjestöt ratsastuksesta ammuntaan, suunnistuksesta moottoriurheiluun, martoista majakkabongareihin...

Seta edustaa vain jäseniään - ei ketään muita. Niinpä sen painoarvon pitäisi olla alle tuhannesosa koko väestön yhteisestä poliittisesta painoarvosta - jos siis elettäisiin oikeudenmukaisessa, demokraattisessa ja tasa-arvoisessa yhteiskunnassa myös seksuaalisuuden suhteen.

Anonyymi kirjoitti...

"... QVHDSAIULFHSIULASDFJNAULIASDFIBAS -porukan..."

Onko tuo H niinku hetero?

Jos ei ole, niin pitäiskö perustaa oma järjestö?
Muotoillaanko nätisti näin, että en todellakaan jaksa perata läpi, että mitä nuo kaikki kirjaimet merkkaa. Masentaa jo ajatuskin, että seksuaalisuuksia on kymmenittäin...
Eikö tuohon viidakkoon jo hävitä itsensäkin?

Pahus. H on siellä kaksi kertaa. Onhan H niinku hetero se ensimmäinen?

Nyt alkaa itkettää. Miksi pitää vaikeuttaa elämää entisestään?

-- LesoLW kirjoitti...

Poliittisessa korrektiudessa on sama ongelma kuin suurinpiirtein kaikessa muussakin vihervasemmiston tuottamassa. Siinä on taustalla ihan hyvä ja järkevä idea, eli että ihmisiä pitää kohdella asiallisesti ja kohteliaasti, vaikka he olisivatkin mitä lie afroja, homppeleita tai vaikka sellaisia valkoisia heteroita, jotka eivät elä ihan sillä tavalla, kuin kunnon miehen/naisen pitäisi erinäisten mielensäpahoittajien mukaan elää. Koska idea oli hyvä ja järkevä, se meni läpi varsin nopeasti. Ikävä kyllä, koska useiden tarkoituksena ei ole ajaa läpi hyviä ideoita, vaan pönkittää omaa egoaan tiedostamalla asioita, mitä tyhmät massat eivät tajua, näiden täytyi siirtyä radikaalimpiin teemoihin. Ikävä kyllä se järkevä perusliberaali ei myöskään oikein tunnu osaavan panna näille vastaan, ei edes nauramalla räkäisesti samaan tapaan, kuin täällä nauretaan erinäisille isäm maamn puollustajille.

Lopputulos? Loukkaantumisesta on tullut itseisarvo, todiste uhriudesta, joka antaa sinulle moraalisen ylemmyyden ja loukkaajalle velvollisuuden pyytää nöyrästi anteeksi. Jos kohta sananlasku "sticks and stones may break your bones, but words will never hurt me" onkin hieman liioiteltu, niin minulla on sitä kokemusta molemmista, ja siltä pohjalta voin sanoa, että loukkaaville ja satuttaville sanoille voi kyllä kehittää paksun nahan, mutta fyysisen kivun kanssa homma ei olekaan ihan niin yksinkertainen. Aikaa ja harjoitusta tämä kehitys toki vaatii, ja se on parasta aloittaa jo lapsena. Nykyään sitä harjoitusta ei enää tapahdu, vaan päinvastoin ihmiset harjoittelevat loukkaantumaan mahdollisimman syvästi ja kivuliaasti, koska se on hyödyllistä. Järkevästä turhan loukkaamisen välttämisestä on tullut järjetöntä, turhaa loukkaantumista.

Entäs se asian toinen puoli, että käytössäännöillä oli jossain määrin paha tapa koskea ennen vain oman ryhmän jäseniä, ja niiden homojen sun muiden kohtelulla ei ollut niin väliä? No, koska ihmisellä taitaa laumaeläimenä olla biologinen vietti jakaa lajitoverit meihin ja muihin, ja tiedostava feministi ei ole millään tapaa tämän yläpuolella, niin yllättäen poliittisesta korrektiudesta on tullut ryhmäidentiteetin merkki ihonvärin yms. vanhojen juttujen sijaan, ja niitä ryhmän ulkopuolisia "rasisteja ja homofobeja" saa ja pitääkin kohdella käytössäännöistä murehtimatta. PK:sta on tullut juuri sitä, mitä vastaan se taisteli, mutta sehän ei monia kiinnosta, koska tällä kertaa kuraa lentää niiden ihmisten päälle, joita he inhoavat.

Tietysti jokaisella voimalla on tapana synnyttää vastavoimansa, joten nyt meillä on alt-rightin valkoista identiteettipolitiikkaa ja muuta vähemmän mukavaa kuin vanhan koulukunnan värisokeat liberaalit ja maalaisjärkevät konservatiivit. Happy now, fuckers?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Taisteluvälineupseerille, Ano2:lle, Riikka Purralle, Ukkelille, Beckerille, Soomepoisille Eestist, Ano3:lle, Ano4:lle, Ano5:lle, Ano6:lle, Ano7:lle, Lesolle ja LW:lle & kiitos hyvistä kommenteistanne ja havainnoistanne. Vielä hieman omiani.

Se, mitä Riikka totesi on tärkeää. En yleensäkään pidä hyvänä että seksuaalisuutta (minkäänlaista) aletaan tuputtamaan pikkulapsille. Eikä varsinkaan mitään LGBTjne-materiaalia. Mutta muoti ja ajan henki on toisenlainen. Sitä kai kuvaa parhaiten se, että Tom of Finland-näytelmään haetaan 9 – 12-vuotiaita esiintyjiä:

http://static.mvlehti.net/uploads/2016/08/tom-of-finland-lapsihomot.jpg

Ja niin kuin Riikka totesi, voi termit ”äiti” ja ”isä” olla seuraavaksi tähtäimessä.

Nuo kommenteissa esitetyt erilaiset seksuaalisuuden määritelmät saivat tässä päässä ns. purkan pysähtymään.

Samoin pysähtyi purkka tuosta Beckerin kertomasta HBTQ-sertifikaatista. Täytyy sanoa, että hyvän bisneksen ne ovat keksineet, ei siinä mitään. Kai maailman piti edetä siihen pisteeseen että pervoilusta tuli normi.

Monessa kommentissa todettiin se, että lukumääräänsä nähden tällä HBTQ-vaahtoavalla porukalla on aivan suhteettoman suuri vaikutusvalta ja se pitää kyllä paikkansa. Varsinkin koska eihän tuo edusta edes koko homoväestöä. Eiköhän melkoinen osa siitä halua kuitenkin elää ihan tavallista elämää eikä halua tulla nostetuksi jalustalle.

Yleensä ottaen voi todeta, että jos kuvitellaan, että tällä tavoin nostetaan homoväestön arvostusta niin pahasti reisille menee.

Vielä Soomepoisille tuosta linkistäsi: Joo, olen tutustunut ja voi olla, että palaan siihen postauksen myötä.

LW: Kuvaelmasi poliittisesta korrektiivisuudesta ja sen karkaamisesta lapasesta oli erittäin hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Helsingin kaupunki lopetti matkailuyrityksille tarkoitetun "Gay Friendly" koulutuksen jolla matkailuyritys saattoi saada "Gay Comfort" sertifikaatin. Kaupungin mukaan homma ei ollut riittävän kustannustehoksta...

http://yle.fi/uutiset/helsinki_lopetti_matkailuyrityksille_tarjotun_gay_friendly-koulutuksen/8175985

Nykyään tuota koulusta järjestää kaupungin sijasta yksityinen Out Now Consulting, joka luonnollisesti laskuttaa osallistujia...

- Ink Visitor

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä Ykä, kun näin tuon listauksen niistä sukupuolijutuista, niin eihän siinä voinut kuin pudistella epäuskoisena päätänsä. Hulluksi on maailma mennyt ja meno taitaa vain pahemmaksi äityä.

Tässä Lauren Southern haastattelee nuoria naisia Vancouverin kadulla liittyen raiskauksiin ja sukupuoliasioihin, kohdasta 4:30 eteenpäin alkaa kiihtynyt keskustelu tämän bloggauksen aiheesta. Tätä pätkää kun katselee niin tunne on sama kuin tutkiessa tuota pitkää listausta, keskustelu maahanmuuttoasioista lienee samankaltaista väittelyä. Koita tuossa nyt puhua faktoista, niin se kaikuu kuuroille korville. Tunteet, ne tunteet.

Unohdin tämän tutkimustuloksen aikaisemmasta kommentistani, "hutkijana" on kuitenkin sama henkilö. Olisi mielenkiintoista päästä hänen päänsä sisälle ja tutustua hänen ajatusmaailmansa rakenteisiin hieman tarkemmin. Millä ihmeellä esim. Odinien toiminta on samankaltaista kuin jossain Bagdadin miliisien katupartioilla? Mielestäni noita ei voi verrata keskenänsä, Suomessa ei tietääkseni ole Odineilla ollut tuliaseita katupartioinnissa mukana, samaa ei voi sanoa Irakin miliiseistä (olkoon ne sitten shiioja tai sunneja). Jotain suhteellisuudentajua, kiitos.

Tähän kommenttiin pitää todeta sen verran, että missä ihmeen haavemaailmassa he elävät, no ei hän turhaan kutsu heitä idealisteiksi. Tervetuloa tosi elämään ja maailmaan, ulos sieltä tutkijankopperosta.

"Viime vuosi oli osoitus sitä, että me idealistit ehkä voimme ajatella, että kaikki turvaa tarvitsevat tervetuloa Eurooppaan. Me kaikki kuitenkin huomasimme, että sitten syntyy kovin odottamattomia reaktioita."

Niin, ja minkähän ihmeen takia niitä "odottamattomia reaktioita" tulee? Mistä tosiaan rahat kaiken tuon sirkuksen pyörittämiseen => otetaan velkaa, leikataan sitten opiskelijoilta ja vanhuksilta jne. Eikö tutkija pysty näkemään kokonaiskuvaa ja elääkö hän jossain LaaLaa-maassa? Meikäläinen on nähnyt tämän savuverhon taakse (eli nuivistunut) jo aikoja sitten, kehitysapu kuuluu samaan kategoriaan.

OT, vanhassa kotikaupungissani on kiehunut sen Särkänniemen delfiini-kaustin takia. Huhhuh, että ne eläinaktivistit vetivät herneet nenukkiin kun ne eväkkäät siirrettiin salaa Kreikkaan, tiedottamatta asiasta. Tämän seurauksena sitten muutamat artistit eivät esiinny huvipuiston päättäjäisissä. Voi hyvä Luoja minkälainen hulabaloo tästäkin nousi! Olen jotenkin sanaton...


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ink Visitorille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Ink Visitor: Kumma muuten, että tuosta ei ole tullut suurempaa meteliä. Tuohan on selvää syrjintää, jos kaupunki ei kustanna gay-sertifikaatteja.

Soomepois: Kiitos linkistä. Mitä tulee tuohon Juntuseen, niin itse asiassa minulla on työn alla ”Kaljupäisiä Uutishavaintoja” joissa häiskä on varsin vahvassa roolissa. Julkaisen huomenna mikäli se menee Ylvan sensuuriseulasta läpi.

Noista delfiineistä voi todeta tai ainakin heittää kysymyksen, että nostettiinko ne niin suuresti framille ettei tarvinnut uutisoida tietyistä Nurmijärven tapahtumista?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Eräs ano laittoi vanhaan koulukiusaamisjuttuun kommentin, jonka ajattelin laittaa ihan tähän tuoreeseenkin kirjoitukseeni:

*

Anonymous has left a new comment on your post "KAKSI TARINAA KIUSAAMISESTA":

Tuoreita linkkejä aiheesta: http://yle.fi/uutiset/tuomari_koulut_selvittelevat_sisaisesti_sellaisiakin_kiusaamistapauksia_jotka_kuuluisivat_vakavuutensa_puolesta_poliisille/9114304

http://yle.fi/uutiset/koulukiusattu_jaa_helposti_pois_korkeakoulun_railakkaista_tutustumisjuhlista_voi_olla_aika_rankka_ja_raaka_kokemus/9128011

Päätekstissä esitetty malli otettakoon käyttöön, eikä mitään kiva-koulu lässytystä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei pitäis vastata, mutta kun itsehillintä ei kuulu mun luonneskaalaan...

Toki nuita Forssan, Nurmijärven yms. tapahtumia peitellään.
Tai ei edes peitellä, jätetään vaan kertomatta. Yksinkertaisesti.

Näkisin, että delfiinikeississä on kysymys aivan luonnollisesta ihmisreaktiosta, eli että keskitytään Johonkin Täysin Muuhun kuin siihen, mihin Oikeasti Pitäisi Keskittyä, siihen millä on Oikeasti Merkitystä ja/tai Vaikutusta.

Muistaakseni juuri eläinsuojelujärjestöt tms. olivat suureen ääneen vaatimassa, että delfinaariosta pitää päästä eroon, koska eläinten oikeudet ja paha mieli. Nyt kun ne sitten hoideltiin siististi, ja ennen kaikkea elävinä, pois, niin Iltalehdessä luki, jotta eiku eläintensuojelujärkkäreiden mielestä ne pätö nisäkkäät oiskin pitänyt toimittaa johonkin delfiinien vanhainkotiin. Delfinaarion johtaja taisi todeta, että semmoista ei ole olemassakaan.

Delfiinien vanhainkotiin? Taas oppikirjaesimerkki Mutqu-Eiku-Mä-Haluusta.
Väärin siirretty.
Olen satavarma, että operaatio suoritettiin salaa, jottei ne järjestöterroristit päässeet sotkemaan kaikkea. Ne ois varmaan vapauttaneet ne delfiinit kuivalle maalle. "Pärskyttele vapauteen, Leevi!"

Ihan sama turkistarhauksen kanssa.
Yksi Suomen vahvuuksista, vaanku eiku ei oo kivaa.
Lopetetaan turkistarhaus ja bisnes siirtyy Kiinaan.
Siellä on minkillä mukavata.

Pääasia, ettei oo täällä imby. Maailma on taas parempi ja kauniimpi.

-- Leso

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Leso. Tuo Nurmijärven homma selitettiin poliisinkin toimesta niin että kyseessä oli vaan loppuneen seurustelusuhteen aikaansaama pettymys. Sitä ei tosin selitetty että oliko se seurustelusuhde vain arabijätkän korvien välissä ja oikeuttiko se väkivallan käyttöön. Mitä tulee tuohon delfiiniasiaan, niin olet varmaankin oikeassa. Ja varmaankin kiinalaisissa turkistarhoissa minkeillä on mukavampi olla kuin suomalaisissa...

Anonyymi kirjoitti...

By the way: Lähtökohta noihin jutun kuulusteluihin on se, että ilmoitat tulevasi paikalle luottamusmiehen sekä asianajajasi kanssa. Sitten se ilmoitettu aika siirtyy ja sen luonne muuttuu ihan täysin...

Nimim.
Tulepas tänne kulmahuoneeseen allekirjoittamaan yksi paperi
-tulen mutten yksin
...
Lopunperin siellä mitään allekirjoitettu.

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Totta puhut. Mihinkään noihin ”kuulusteluihin” ei kannata mennä yksin. Kokemusta on.

Anonyymi kirjoitti...

Se oli arabijätkän korvien välissä.
Minä tunnen sen sata muhamettilaista. Ne on aina samaa.
Menepä niille selittämään ABCDEFG...-seksuaalisuuksista. Lykkyä pyttyyn vaan.

Se, mikä meille kaikille (kanta)suomalaisille on tasolla tahi toisella normia, tuttua ja itsekoettua elämää suurempaa teinirakkautta, ei todellakaan ole sitä kivikautiselle.

Ainoa, mitä osaan sanoa, on, että ne vaan ei tajuu. Ja se on vaan tajuttava ITSE.
Sitä ei voi selittää tyhjentävästi saati ymmärrettävästi.
On vaan tajuttava ITSE, että miten se menee.

Yleistin kyllä nyt varmaan liikaa.
Jotkut parhaista kavereistani ovat musuja. Miehiä. Koulutettuja.

Mutta peripointti on se, että "tunne vihollisesi".

Vielä enempi aiheeseen palatakseni...
Kokemuksiani, tuntemiani ihmisiä ja häröilevää järkeilyäni vasten ja peilaten minua suorastaan vtuttaa ihme lässytykset siitä, että mitä termiä saa työkaverin kumppanista käyttää. Olen sen jo tainnut sanoakin. Toistettakoon.

Nurmijärven tapauksessa syyllinen on vain ja ainoastaan se musu.

-- Leso

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Leso. Joka tapauksessa voi todeta, että tavallinen suomalainen oikein hyvin ymmärtää, että jos ihastuksen kohde ei vastaa ihastukseen, niin se ei oikeuta leipomaan lättyyn.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä. Ja se on siinä.

En minäkään mene leipomaan lättyyn Craigin Danielia, vaikka se huuhailee ties kenenkä kanssa.

Jotain rotia ja itsekunnioitusta.

-- Leso

Anonyymi kirjoitti...

Kun tasa-arvoista avioliittolakiesitystä valmisteltiin, tulin tutustuneeksi joihinkin tilastotietoihin. Tutkimuksia seksuaalisten poikkeavuuksien esiintyvyydestä eri väestöryhmissä oli tehty pitkältä ajanjaksolta. Yleensä homoja ja lesboja oli alle 5 % väestöstä. Suomessa heitä oli vähän keskimääräistä enemmän. Muistaakseni noin 5,6 % väestöstä.

Valtava mediakohu tälle pienelle seksuaalivähemmistöryhmälle tehdystä tasa-arvoisesta avioliittolaista (kammottava sanahirviö, joka ei tarkoita mitään, koska nykyinenkin avioliittolaki on tasa-arvoinen) oli kohtuuton.

Mielestäni tälle syksylle oli suunniteltu trans-ja muille normaalista seksuaalisesta käyttäytymisestä poikkeaville omia lakejaan, mutta kovin hiljaista on ollut. Vai viedäänkö transulakia eteenpäin salaa kansalta?

Uskomatonta myyräntyötä tehdään lastentarhoissa, joissa alle kouluikäisiä aivopestään sukupuolineutraalilla (valheellinen sanahirviö) opetuksella. Ennen biologiantunneilla koulussa opetettiin, että ihmisellä on vain kaksi sukupuolta, mies ja nainen. Nykyäänkin syntymän jälkeen määritetään lapsen sukupuoli ja virallistetaan ulkoisten sukuelinten perusteella mieheksi tai naiseksi. Intersukupuolisia syntyy Suomessa erittäin vähän, noin 5-8 vauvaa vuodessa (Jenni Kömi, tutkielma:Synnynnäiset sukupuolielinpoikkeavuudet - elämänlaatu aikusuudessa. Oulun yliopisto, Lääketieteellinen tiedekunta, 2015). Kymmenessä vuodessa syntyy alle 80 intersukupuolista lasta. Pienen vähemmistön vuoksiko normaaleille lapsille pitää muokata epänormaali sukupuoli-identiteetti? Vai onko taustalla jokin syvempi viisaus kuin häiritä lapsen normaalia kehitystä?

Vihervasemmiston mielestä on lapsen oikeus saada itse päättää sukupuolestaan. Siis valita niistä kaikista ihmeellisistä sukupuolipoikkeamista itselleen mieluisin. Kysyn vaan, millä perusteella ja argumenteilla joku kolmivuotias napero valitsee itselleen sopivan sukupuolen? Pitääkö vanhempien hyväksyä lapsen valitsema sukupuoli? Entä jos lapsi muuttaa mieltään kerran kuukaudessa, niin muutetaanko hänen sukupuolensa kaikissa rekistereissä vastaamaan muuttunutta toivetta?

Arkkipiispakin perääntyi entisistä kannanotoistaan. Kirkko ei vielä ensi keväänä alakaan vihkiä homo ja lesbopareja.

Mieletön maailma!

Die Heimat

Anonyymi kirjoitti...

Aika vähällähän tuossa Nurmijärven parisuhdehässäkässä päästiin jos vain tönittiin ja läpsittiin. Viimeksi kun matu selvitteli parisuhdesotkua kantistytön kanssa niin avuksi tarvittiin köyttä ja bensiiniä...

- Ink Visitor

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lesolle, Die Heimatille ja Ink Visitorille & kiitos kommenteistanne.

Leso & Ink Visitor: Oletettavasti islamilais-kehitysmaalaisen miehen näkemys seurustelusta on, että jos suomalainen tyttö vastaa katsekontaktiin, niin seurustelu on alkanut ja sehän ei sitten lopu kuin miehen päätöksestä.

Die Heimat: Karmeaa ajatella, että kyseisen kaltainen opetus olisi edennyt jo lastentarhoihin. Mutta tosi on, että jos asioita määritellään murto-osan murto-osan murto-osan murto-osan tarpeitten mukaan, niin se on enää hulluutta. En ole muuten varma, että ovatko nämä intersukupuoliset kaikkein kovimmin meuhkaamassa vai onko kyse ihan vaan moraalisäteilyn hankkimisesta. Vihervasemmiston ajattelun loppujen lopuksi hoksaa melko helposti. Jos mietitään, että mitä tällainen tavallinen arvokonservatiivi keski-ikäinen pitää arvokkaana, niin kun käännetään se kokonaan ympäri, saadaan vhervasemmistolainen arvomaailma. Sanoihan se Rosa Meriläinenkin hiljattain, että vaikka pikkupojalla olisi pippeli niin kyllä hän voi silti olla se isin ja äidin ihana pikkutyttö.

Anonyymi kirjoitti...

Pakkohan tähän on vastata, kun kärsivällisyyttä on kuin undulaatilla...

Tiedän, ettei tämä varmaankaan ole tällaisen keskustelun paikka, mutta onpahan paikalla oikeita äijiä.

Minulla on oikeasti tapana mennä peilin ääreen melkein minkä tahansa nettikommenttini jälkeen. Tutkistelen paitsi finnejäni ja mustapäitä, myös esittämiäni mielipiteitä.

Yllättäen ne usein tarkentuu, ja taputan sitten itseäni olalle.
Mikä onkin helppoa, koska siellä on joku ihme juttu joka vähän väliä kutittaa.

Asiaan...
Aina puhutaan siitä, että tyttösten pitäisi opetella itsepuolustusta, ja tällä tarkoitetaan siis fyysistä kontaktia. Ei siinä mitään pahaa ole. Kävin itsekin nuorena tyttönä karaten peruskurssin, joten tiedän, miten se nyrkki pitää vetää.

Mutta minun mielestä, siis vain minun mielestä, tärkeämpää olisi opettaa tyttösille itsetuntoa. Semmoista, ettei ne hetkeäkään epäröi vetää lättyyn yhtäkään tyyppiä. Siinä ei kerkee tekniikoita miettiä. tv. nimim. kok. on.
Tyyliin nyt lähet jätkä vetään tai korvat soi.

Jopas tuli taas huonosti selitettyä, mutta pointti on siinä, että tytön pitää olla tarpeeksi rohkea antamaan vastusta.
Tiedän tämän omasta kokemuksesta.
Vaikka vastustaja ois mikä ninja, niin se ällistyy liikaa päättäväisyydestä.

Teinitytöt ovat yleisesti vaikka miten pissiksiä, niin silti kuin mimosankukkia.
Musut ei ikinä ole siihen valmistauneita. Niillä ei riitä älyä, että se ei tarkoittaakin tosiaan ei ja sen jälkeen olet korvasta vetäen kanveesissa.

-- LesoAnonyymi kirjoitti...

Yksinkertaistaen: tyttöjen opittava käyttämään VÄKIVALTAA.

Sori vaan, mutta näitä aikoja eletään ja pahempaa on tulossa.
Minun näkemys.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lesolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne: Näin henkilökohtaisesti suosittelisin ennemminkin käsiasetta naisille. Jos naisella ei ole musta vyö karatessa, se ei pärjää itseään paljon isommalle ja voimakkaammalle miehelle. Jos suomalainen nainen ampuu raiskausta yrittävältä islamilaismieheltä aivot mäelle, niin minä en pidä sitä kovinkaan suurena rikoksena. Jätkä sai mitä tilasi.

Anonyymi kirjoitti...

Vttu muuten pärjää, kun on lujatahtoinen.

Nöyryytys.
Aina pitää heti lähteä väkivaltaisesti nöyryyttämään.
Yhtään ei saa aikailla, vaan heti on ryvetettävä.
Se on siinä. Mihinkä osoitteeseen pistetään paketti?

-- Leso

Anonyymi kirjoitti...

Leson kanssa osittain samaa mieltä.

Tyttöjen ja naisten kannattaa oppia kohtaamaan uhkaa ja väkivaltaa, välttämään sitä ja puolustautumaan siltä.

Puolustautumisessa mikään peruskurssi ei riitä. Eikä mikään sellainen treenaaminen missä kontakti on ihan täyttä teatteria. Ellei treenatessa tunnu kipua, niin siitä ei ole juurikaan tositilanteessa hyötyä.

Tilannekuva on kuitenkin kaikkein tärkein asia. Kannattaa treenata sellaisia asioita, jotka auttavat hankkimaan ja ylläpitämään tosiasioihin pohjautuvaa ja ennakoivaa tilannekuvaa.

"Nollasta sataan ilman välivaiheita" on toiseksi tärkein juttu. Yllätys, hyvä tekniikka ja apinan raivo jossa harkinta pelaa... Se tekee heikommastakin pahan vastustajan. Sitä paitsi arabeista ja afrikkalaistaustaisista suurin osa on pelkureita. Jos kohtaavat kovaa vastusta, niin pupupöksyisyys tulee esille.

Kolmas juttu on kengät. Jos ne eivät suojaa rajussa liikkumisessa nilkkaa, lähtevät väärällä hetkellä jalasta tai eivät suojaa varpaita potkiessa, niin kaiken maailman treenamisesta menee hyöty harakoille oikeissa tilanteissa. Se ei ole mikään sattuma, että sotilailla, vartijoilla ja poliiseilla on käytössä tietynlaisia kenkätyyppejä ja toisenlaisia taas ei ole.

Kaikenlaiset mielikuvitustehoon perustuvat "itsepuolustusvälineet" kannattaa unohtaa. Hiuslakat, avainniput sun muut... Teho nolla ja taatusti kiihdyttävät hyökkääjän raivoa kun tämä huomaa että häntä on sohittu tehottomalla "itsepuolustusvälineellä". Jos haluaa käyttää suihketta, niin turvaspray tai pippurispray. Jos haluaa käyttää lyömäasetta niin kannattaa etsiä lautaseinä tai lehtipuu ja lyödä sitä täysillä sillä vehkeellä jota harkitsi. Sitten näkee, että onko juuri se vehje hyvä apuväline vai ei.

Ja jokaisen kannattaa muistaa, että autossa saa kuljettaa melkein minkälaisia työkaluja ja valaisemisvälineitä tahansa. Hyvä ja pieni taskulamppukin on hyvä itsepuolustusväline. Ei siis mikään nuijamainen vehje vaan sellainen mikä mahtuu kokonaan vaikka farkkujen etutaskuun ja nyrkin sisään puristettuna tulee molemmilta puolilta vähäsen ulos.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lesolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne. Mitä Ano totesi pitää tietysti paikkansa. El nimenomaan nollasta sataan ilman välivaihetta ja sitten jos tapellaan niin tapellaan tosissaan täydellä vahingoittamistarkoituksella. Jos puolilla tehoilla toimii niin häviää aivan varmasti.

Castor kirjoitti...

Tervehdys ja kiitos Ykälle jaksamisesta. Onnistuin kolme päivää sitten Keskuksen Valtakuntaan palattuani eilen törmäämään mielipaikassani engelsmanniin, jonka mielestä kaikki maailman ongelmat johtuvat siitä, että kun siirtomaista luovuttiin (?), jengiä siellä ei ohjeistettu demokraattiseen elämiseen. Olipahan kokemus, mitäpä tuohon sanot muuta kuin että huonosti opetettiin ja kaikki Afrikan ongelmat ovat suomalaisten syytä, eli me maksamme edelleen tervavelkaa. En tässä iässä enää osallistu turpaanlyöntikilpauluihin, mutta tässä olisi ollut hyvä kohde. Ja tulee se 60 kaikille jotka elävät täyteen. Vituttaa vain niin saakelisti tämä ajatus "velan maksamisesta" johonkin helvatan afrikkalaiseen kylään...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille ja kiitokset. Täytyy yrittää jaksaa. Tuota demokraattista elämistähän on koeteltu mm. arabimaissa viime vuosina ja lähinnä on saatu aikaiseksi kaaosta ja anarkia. Suomi muuten oli osa Venäjää sata vuotta ja sai harjoitella hallinnon perustamista ja toimintaa. Ja suomalaiset ottivat asiasta opikseen. Sisällissota tietysti tuli, mutta sen jälkeen saatiin aikaan sekä toimiva hallinto (joka tietysti toimi jo tsaarin aikana) sekä se paljon mainostettu demokratia. Veikkaanpa muuten, että monessa itsenäisessä Afrikan maassa ei pantaisi pahakseen jos ne muuttuisivat uudestaan siirtomaiksi. Ne kun eivät vaan osaa. Ja tulee muistaa, että kyse ei ole vain valkoisen miehen pahuudesta sillä itäisen Aasian entiset siirtomaan ovat saaneet homman pelittämään kuitenkin huomattavasti Afrikkaa paremmin.

Sametti kirjoitti...

"Pillupoliittinen"

:D

"Newspeak"

:D

Joo, näiden hulluudella ei ole mitään rajaa.

Kommenteissa linkattu Tumblr-sukupuolien lista aiheutti totaalisen tipahtamisen täällä päässä. Olen kuitenkin aika kovaksikeitetty LGBT-hapossa ja jopa minusta tuo oli jo kokonaan uusi leveli.