tiistai 11. lokakuuta 2016

VALTIOLLISTA VAHINKOVITTUILUA

Hotellin respassa on aikaisemminkin käsitelty vittuilun eri muotoja. Mukavin näistä on tietysti kevyt kenttävittuilu jota harrastetaan mm. miesten saunailloissa. Kevyt kenttävittuilu ei loukkaa, koska sitä ei olla tarkoitettukaan loukkaavaksi ja kevyt kenttävittuilija vittuilee myös itselleen. Toista ääripäätä edustaa raskas rynnäkkövittuilu joka pilaa helposti päivän ja usein koko viikon.

Nyt tuli huomattua uusi vittuilun alalaji josta voitaisiin käyttää termiä Valtiollinen Vahinkovittuilu. Kyseessä on asia, jolla ollaan sinänsä pyritty hyvään, mutta kun asiaa hieman tarkemmin tonkii ja itsekseen fundeeraa niin sen vaikutus on lähinnä samanlainen kuin englanninkielisellä termillä ”killing joke”. Purkat pysähtyy ja seuraa kiusallinen hiljaisuus.

Jaa mikäs erinomainen nyt on kyseessä? No, valtiovaltamme osoitti huomattavaa ymmärrystä tavallisille köyhille kansalaisille joten valtiovarain valiokunnan ehdotuksesta Suomen vähävaraisille osoitetaan 1,1 miljoonan euron määräraha. Määrärahaa mainostetaan näin:

– Erityisesti avustus ruoka-aputoimintaan on ainutlaatuinen, sillä valtio ei ole antanut vastaavaa tukea aiemmin huolimatta toiminnan suuresta yhteiskunnallisesta merkityksestä. Nyt annettavalla tuella hankitaan muun muassa nykyaikaisen elintarviketurvallisuuden edellyttämiä kylmäkuljetusautoja, jotka ovat edellytys työn jatkumiselle. 

Vantaan Sanomat sitten meni ja hoksasi, että tällä köyhille suomalaisille osoitetulla ylimääräisellä 1,1 miljoonan euron avustuksella pyöritettäisiin maamme vastaanottokeskuksia peräti 17 tuntia. Valtiovalta varmaankin paukuttaa henkseleitään, mutta hotellin respassa todetaan että vittuilun puolelle taisi vilahtaa. Vaan onhan se hyvä että valtiovallallamme on prioriteetit kohdallaan.


Hallintoalamaisten seurakunta on hyvä, kaivaa virsikirjan esille ja laulaa virren 999 eli ”Mun markkani toisten on taskussa”.

Kiitokset vakikommentoija WhiteHunterille vinkistä. Ja kiitos myös Vantaan Sanomille joka toimi niin kuin sanomalehden kuuluisikin toimia. Ja laitetaanpas sitten tähän lyhyeen postaukseen muistutus muista valtion prioriteeteista joita meille esittää Helsingin poliisin ylikomisario Jussi Huhtela:


Hotellin respassa ei voida välttyä mielikuvalta keskiaikaisesta papista joka vaahtoaa ja pelottelee rahvasta demonien aiheuttamasta vaarasta. Ei pappikaan ollut koskaan niitä demoneita nähnyt, mutta hänelle oltiin kerrottu että kyllä niitä on ja luja uskohan riittää. Suvaitsevaisuutta voidaan sanoa uskonnoksi joka on palauttamassa Suomea keskiajalle. Jahtaamaan demoneita.

21 kommenttia:

Castor kirjoitti...

Suomessa päättäjistä ja itsensä intelligentsiaan nostaneista 85% on ainoastaan vailla diagnoosia, hulluus sinänsä on silmiinpistävää, hullut pyörittävät hullujenhuonetta. Ja poliisi...Mikähän tuonkin ylikomisarion on saanut sekoamaan, ei ainakaan liika (kenttä)työ! Noita viisauksia on kiva päästellä kirjoituspöydän takaa.

Imulippo kirjoitti...

Mutta ihmisten usko The Valtion kykyyn ratkaista kaikki ongelmat verorahalla ei horju!

Valtiouskovaisuus lepää Suomessa vahvemmalla pohjalla kuin usko siihen, että ahkeralla työnteolla voisi vaurastua.

Professori kirjoitti...

Vantaan Sanomat on tosiaan yksi harvoista tiedonvälitystehtävää hoitavista sanomalehdistä tässä maassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Imulipolle ja Professorille & kiitos kommenteistanne.

Castor: Minä en sinänsä jaa diagnooseja mutta totean yhtä tylysti että kyseisen prosenttiosuuden toiminta ylittää rikollisuuden ja maanpetoksen rajat. Samanlainen opportunisti on tuo poliisi. Heitän villin arvauksen että jätkä tullaan näkemään ehdokkaana seuraavissa vaaleissa ja todennäköisimmin kokoomuksen listoilla.

Imulippo: Seuraavissa eduskuntavaaleissa tuo usko tulee valitettavasti realisoitumaan vihervasemmiston veret seisauttavalla vaalivoitolla. Ahkeralla työnteolla ei vaurastu eikä varsinkaan yrittämisellä. Mulla on yksi kaveri, jolla on ihan oikeasti hyvä liikeidea. Mutta kun hän laskeskeli sen, mitä hänen pitäisi firmallaan tienata saadakseen näppiin sen mitä hän saa palkkatyössään, niin hän on kovasti sitä mieltä että anti ollakseen.

Professori: Osaatko sanoa, että mikä on se syy, miksi Vantaan Sanomat uskaltaa pitää ns. journalismin lippua korkealla? Itse en tiedä, mutta nostan siihen suuntaan hattua.

Snowcamo kirjoitti...

Tämä viikko on hyvä aloittaa sanomalla tiukasti ei vihapuheelle, rasismille ja katupartioille.

Ylivoimainen enemmistö katupartioista taitaa olla poliisin katupartioita. Tekisi mieleni mennä sellaiselle sanomaan tiukasti ei, mutta erinäisten sidonnaisuuksien vuoksi hinta muodostuisi kohtuuttomaksi.

WhiteHunter kirjoitti...

Tuolla Vantaan sanomien lopussa on lista kaupunkilehdistä joihin tuo kuuluu. Niillä on kärkeviä ja kantaaottavia juttuja. Hyvä niin. Siellä on vanhoja toimittajia.
Mutta lueppas tämä linkki
http://nyt.fi/a1476152074252

En usko että tiedonvälitys muuttuu

Anonyymi kirjoitti...

Älkäähän nyt kiusatko poliisi parkaa, kunhan yrittää hoitaa hommiaan. Määrärahoja on leikattu ja loput kolleekat istuu näyttöpäätteiden takana kyttäämässä vihapuheita ja muka rasisteja, joten ei ole ketään laittaa katupartioon.
Yrittää tunnollisena työmiehenä hoitaa vaan tehtäväänsä, mutta minkäs teet, kun ei ole ketään laittaa kadulle partioimaan. Pärjätköön kanta suomalaiset omillaan.
Voi Aikoja Voi Tapoja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Snowcamolle, WhiteHunterille ja Voi Aikoja Voi Tapoja-kommentoijalle & kiitos kommenteistanne.

Snowcamo: Hyvä pointti. Erityisesti minua ottaa päähän suunniteltavat nettipartiot.

WhiteHunter: Tuo linkki kertoo sen, että media tulee jatkossakin toimimaan juuri niin kuin nyt. Tuo kuva ei herätä hirveästi luottamusta:

http://www.hs.fi/webkuva/taysi/630/1476152483148?ts=153

Voi Aikoja Voi Tapoja: Etten haistaisi sarkasmia…

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Jussihan on TV:stä tuttu "Huora-Jussi", niiltä ajoilta kun aina jossain kyttäruudussa tai vastaavassa nyt 2000-luvulla ratsattiin niitä "iloluontoisia" naisia ja ravinteleita. :D

PS.
Ei kai se nyt Jussiin liity, mutta tämä kommenttiruutu koko ajan yritti muuttaa tuttu-sanan tutu-sanaksi. :D :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Veikkaanpa että näemme kyseisen Jussin seuraavien vaalien jälkeen kansanedustajana. Huora saa palkkionsa.

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin olin aistivinani tuossa twiitissä sarkasmia. Pitäähän sitä eräässä aiemmassa poliisin twiitissä mainostettua "tekemisen meininkiä" pitää yllä. Jos tiedätte mitä tarkoitan...

Tai sitten vain haluan aistia sitä sarkasmia.

Erkki

Vasarahammer kirjoitti...

Pahinta tässä elätettävien haalimisessa on se, että näin viedään tavallisilta ihmisiltä usko tulevaisuuteen. Jos valtio elää yli varojensa ja samaan aikaan maahan rajan yli kävelleillä on piikki auki, optimismi karisee nopeasti.

Siksi valtiollinen vittuilu on pahasta ja vaarallista.

Ekku kirjoitti...

En ole asiantuntija, mutta käsittääkseni "rakkauden ammattilaiset" veloittavat maksun etukäteen, jos ovat todella ammattilaisia.

Tosin keskimääräinen veronmaksaja on yleisesti ottaen varmempi maksaja kuin "huoripukki", joten maksun saanee jälkikäteenkin ja korkojen kera.

Kyllä tässä yhteiskunnassa on PALJON vakavampia ongelmia, kuin vihapuhe tai katupartiot. Näille tärkeämmille ongelmille on vaan vaikeampaa tehdä mitään, joten on varmaan helpompaa aloittaa viikko heittämällä tyhjänpäiväisiä viestejä sosiaaliseen mediaan kuin tarttua käsiksi oikeisiin töihin.

Anonyymi kirjoitti...

Vittuilua voi olla niin monenlaista. Tässä uutisessa näkyy että osaavat ne ruotsalaisetkin:
http://www.hs.fi/kotimaa/a1476151841867?ref=hs-b-kommentit
(pahoittelen linkkausta hyysärin sivuille…)
Taitaa olla, etteivät ruotsalaiset sitten ihan kuitenkaan ole unohtaneet alusmaansa noloa menettämistä…
T. Riku Raunioilla

Anonyymi kirjoitti...

On se Yrjö hyvä että poliisi toimii päättäväisesti näitä suurimpia uhkia vastaan mitkä tätä yhteiskuntaa uhkaa. Siellä istutaan näyttöpäätteiden ääressä etsimässä netistä vihapuhetta ja rasismia, katupartioiden jokaista liikettä seuraa poliisipartio haukan lailla.
Entäs se yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvonta, rikosten ratkaisu ja niihin syyllistyneiden kiinni saaminen, nämähän ne pitäisi olla poliisin tärkeimmät tehtävät, niin joo, nyt astuu kuvaan se kauhea resurssipula.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Erkille, Vasarahammerille, Ekulle, Rikulle Raunioilla ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Erkki: Minä veikkaan, että heppu on tosissaan. Arkkityypin virkamies.

Vasara: Tuo on totta. Ja se sotii totaalisesti suomalaista oikeudenmukaisuuskäsitystä vastaan.

Ekku: Ja luonnollisesti nämä ns. rakkauden ammattilaiset ovat työssään huomattavasti rehellisempiä kuin housut jalassa huoraajat.

Riku: No joo, vittuilun puolellehan tuokin vilahti.

Ano: Poliisin työ alkaa muistuttaa hyvin ikävällä tavalla poliittista poliisia.

Castor kirjoitti...

Vaikka olisi kuinka off-topicia, tämä kannattaa katsoa: https://www.youtube.com/watch?v=zEn6iNzJKik

Länsimaissa kusetetaan ihmisiä joka suunnasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor ja kiitos linkistä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Keskiaikaisesta papista joka julistaa seurakuntalaisilleen demonien kauhuista vaikkei ole niitä koskaan nähnytkään tuli mieleen tällainen episodi:

https//fi.wikipedia.org/wiki/Martinin_pirut

Tiivistäen siis 1880-luvun Suomessa tapahtunut oletettujen paranormaalien ilmiöiden tapahtumasarja, jonka päätteeksi kruununnimismies, siis ilmeisen oppinut ihminen täysin vakavissaan alkoi ajaa noituussyytettä. Tapahtumien tosiasiallisesta luonteesta voi olla monta mieltä, mutta aikalaiset kokivat ne ilmeisen todellisiksi.

Nykypäivän lukijaa voi episodi naurattaa: että saattoi vielä tuohon aikaan olla ihmisten ajattelu tuolla tasolla. Lienevätkö nähneet maahisia ja menninkäisiä arkisina havaintoinaan, he he...

Mutta mutta; ollaanko sitä sittenkään edistytty noista ajoista - vai onko joillain tahoilla kenties taannuttu jollekin aiemmalle kehitysasteelle?

Anonyymi kirjoitti...

Menee vahvasti ohi aiheen...

Calaisissa mielenosoitukseen osallistunut entinen Ranskan muukalaislegioonan komentaja kenraali Piquemal on viimein saanut sanktiot osallistumisestaan, hänet poistettiin upseeriluettelosta...

http://galliawatch.blogspot.fi/2016/10/general-piquemal-fired.html?m=1#!/2016/10/general-piquemal-fired.html

- Ink Visitor

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Ink Visitorille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Aika hurja episodihan tuo oli. Ja kysymyksesi oli aiheellinen. Maahisia etsitään edelleenkin, mutta toisilla nimillä.

Ink Visitor: No niin. Ranskalainen kenraali saa siis kenkää siksi että pyrkii vastustamaan maahantunkeutumista. O tempora o mores.