torstai 6. heinäkuuta 2017

SEITSEMÄS EPISTOLA

Niin kuin lukija tietää, täällä voiman pimeällä puolella olevat ihmiset asustelevat perunakuopissa, jälttäävät naurista ja kulkevat väinönpipa päässään. Minäkin kuulun niihin ihmisiin. Näin on sanottu suvaitsevais-tiedostavalla puolella joten tottahan sen täytyy olla. Mutta jatketaanpa sitä, mitä tiedostavat ihmiset halusivat meille perunakuoppaihmisille (jotka muuten puolestaan elättävät nämä tiedostavat ihmiset, mutta eipä taas takerruta yksityiskohtiin) epistolanaan julistaa maaliskuun 2017 puolesta välistä aina tähän päivään. Muistutan, että kyseiset avautumiset ovat pääosin oman blogini aineistosta. Jos koko ns. tiedostavan kentän olisi kahlannut läpi niin materiaalin määrä lähenisi Kalle Päätalon Iijoki-sarjaa.


Maaliskuu 2017

Kaleva-lehden toimittajaa Lauri Nurmea otti kovasti päähän se, että perussuomalaisten puheenjohtajakilpaan ilmoittautunut Jussi Halla-aho ei antanut valtamedian suodattaa hänen sanomisiaan valtamedian hyväksi katsomalla tavalla vaan lähestyi ihmisiä ihan ominpäin videotervehdyksen muodossa:

Halutessaan myös Halla-aho olisi voinut järjestää tiedotustilaisuuden, mutta hän valitsi sen asemesta videotervehdyksen lataamisen verkkoon.

Tapa palvelee Halla-ahon strategisia päämääriä, mutta osoittaa samalla pelkuruutta.

Videoäänelle ei ole mahdollista esittää jatkokysymyksiä. Videoäänen puutteellisesti argumentoituja väitteitä ei ole mahdollista kyseenalaistaa samassa yhteydessä.

On epäilemättä selvää, että valtamedian edustajan mielestä on pelkuruutta, jos ei suostu medialahtaamiseen suhteella yksi vs. kymmenen ja ne kymmenen määrittelevät ne asiat joista puhutaan.

Eli kerrataan:

Pelkuri on se henkilö, joka esittää suoraan mielipiteensä niille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita hänen mielipiteistään ja antaa näitten ihmisten tehdä mielipiteistä omat johtopäätöksensä.

Rohkea henkilö on sellainen, joka antaa toimittajien kertoa ihmisille sen, mitä henkilö tosiasiassa sanoi ja ennenkaikkea mitä hän tarkoitti. Eli todella rohkea ihminen ei sano mitään, vaan antaa toimittajan puhua puolestaan. Jonka toimittaja tekee mielellään.

*

Entinen Kansan Uutisten päätoimittaja Yrjö Rautio ei oikein kestänyt sitä, että hänen ideologista utopiaansa pilkotaan pala palalta kappaleiksi. Niinpä hän kommentoi perussuomalaista seuraavaa:

Perussuomalaiset on vaarassa syöksyä kohti pimeyden ja pahuuden aikaa

Perussuomalaiset on vaihtamassa aateperintönsä kansainväliseen oikeistopopulismiin, jonka juuret ovat fasismissa

Nythän hänen ei tarvitse enää kuin näyttää ja todistaa se ns. halla-aholaisuuden fasismi. Muistetaan että kyseessä on jätkä, joka on kannattanut (kannattaako vieläkin) totalitarista kommunistista järjestelmää joka on kunnostautunut nimenomaan ylhäältä puoluekoneistosta sanellusta pakottamisesta ja siitä, että maassa on vain yksi – puolueen määrittelemä - mielipide. Ns. halla-aholaisuus nimenomaan vastustaa ylhäältä saneltua pakottamista ja antaa ihmiselle mahdollisuuden omaan mielipiteeseen.

Nyt on jo kyllin selvästi nähtävissä myös se, millaisiin mielettömyyksiin Donald Trumpin voitto on johtanut Yhdysvalloissa ja kuinka vahingollinen brexit on sekä briteille itselleen että koko Euroopalle.

Tulee muistaa, että kyseinen Rautio kirjoitti juttunsa maaliskuussa 2017 jolloin Trumpin valinnan jälkeen ei presidentti Trump itse ehtinyt saada aikaiseksi vielä kovinkaan paljoa, mutta häntä vastustavat ns. vasemmistoliberaalit olivat kyllä saaneet aikaiseksi huomattavan paljon väkivaltaisia mellakoita.

Veikko Vennamon Suomen Maaseudun Puolue Smp oli suomalaiskansallinen populistipuolue, joka ajoi maaseudun unohdetun kansan asiaa. Muukalaisvihaa siinä ei ollut pisaraakaan.


Nyt puolue on vaihtamassa kaiken tästä aateperinnöstään kansainväliseen oikeistopopulismiin, jonka juuret ovat fasismissa. Fasismi on äärikansallismielisyyttä, joka tavoittelee yhtenäistä kansakuntaa ja yhteisön sisäisten uhkien murskaamista vaikka väkivalloin.

Tämä kuvaa hyvin nykyistä linjaa, eli ns. oikeaa ideologiaa esittävä henkilö voi demonisoida vastapuolensa ilman että hänellä on mitään perusteita. Hotellin respa jättää Raution etsimään niitä natseja ja muistelemaan sitä hyvää aikaa kun hän oli Kansan Uutisten päätoimittajana. Aikaa, jolloin hänen puoluelehtensä kannatti totalitaarista diktatuuria joka puhui venäjää. Mitä tulee aiheeseen SMP ja muukalaisviha, niin siihen aikaan ei Suomessa mitään elintasopakolaisia ollutkaan joten kysymys ei ollut millään muotoa ajankohtainen.

*

Jos lukija kuvittelee, että Helsinki on se Suomen eniten päästänsä sekaisin oleva paikkakunta, hän on väärässä. Pohjois-pohjanmaalainen Pudasjärvi panee paremmaksi:

Osaa kunnista on vaikea saada innostumaan kuntapaikkojen myöntämisestä pakolaisille. Pudasjärvellä on sen sijaan päätetty, että vuoteen 2025 mennessä 10 prosenttia kunnan asukkaista on maahanmuuttotaustaisia.

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa kunnassa tehdään ahkerasti töitä, jotta kaikille tulijoille löytyisi töitä ja tekemistä. Maahanmuuttajien toivotaan tuovan muuttotappiokuntaan uutta elinvoimaa.

Pudasjärven työttömyysprosentti ennen tuota haluttua kymmentä turvapaikkahuilailijaprosenttia on 17,7%.

Huhtikuu 2017

Huhtikuun alussa alkoi tähän päivään asti jatkunut ja aina vain uusia juonikuvioita kehitellyt Marjaana Toiviainen-show:


Kyseisestä punapastorista ja hänen edesottamuksistaan voisi tietysti tehdä kokonaisen postauksenkin, mutta pitäydytään siinä, että esitetään tuo äsken nähty ”ne ajaa mun päälle / tää on Suomen perustuslaki”-video sekä hotellin respan mielestä tähän asti ylittämättömin pläjäys eli Marjaana goes Yleislakko:


Tulee muistaa, että kyseinen Toiviainen on kirjoittanut kuusi ällää ja käynyt yliopiston eikä silti tiedä, mitä yleislakko tarkoittaa. Pistää miettimään sitä, että mitä koulussa oikein opetetaan ja kannattaisiko se kansalaistaito ehkä ottaa takaisin oppiaineeksi.

Kyseisen punapastorin mielenterveyttä on kyseenalaistettu. Täällä hotellin respassa emme omaa diagnosointioikeutta, mutta todettakoon että koska Suomessa on helppoa ja turvallista pelata ihmisoikeusaktivistiroolipeliä taistellen kuvittelemiaan vihollisia vastaan, niin se saattaa lähteä herkkään lapasesta.

*

Eräs arabipoika otti ja hukkui Turkin rannikolla. Hukkumisen perussyynä oli se, että perheen isä päätti tulla korjauttamaan legonsa länkkäreitten rahoilla ja rekvisiitaksi tarvittiin tietysti koko perhe. Tiedostavat yksilöt lännessä tekivät johtopäätöksen että hukkuminen johtui nimenomaan länkkäreistä. Eräs vielä tiedostavampi yksilö oli sitä mieltä, että kyseinen tapahtuma oli niin oleellinen osa Suomen historiaa, että se piti ottaa mukaan Suomen satavuotisjuhlarahasarjaan:


Sarja jätettiin lopulta julkaisematta. Ei kyseisen rahan vuoksi vaan toisessa kolikossa olevan kapinanaikaisen (ja mitä todennäköisimmin) lavastetun teloituskuvan vuoksi.

Toukokuu 2017

”Suomessa tarvitaan toimia oikeistopopulistisen ideologian hillitsemiseksi nuorten keskuudessa”.

Näin totesi Nuorisotutkimusseura kirjassaan ”Nuorten yhteiskunnallinen osallistuminen ja oikeistopopulismi”. Tästä herää muutama kysymys:

1. Kuinka oikeistopopulismi määritellään ja kenellä on oikeus määritellä se? Vasemmistopopulisteillako?

2. Mitä ovat ne toimet, joilla nuorison ajattelua rajoitetaan?

3. Eikö vastavuoroisesti vasemmistopopulistista ideologiaa tulisi hillitä?

*

Mitkä ovat ne kaksi maata Euroopassa, joilla on viimeisten vuosikymmenien aikana ollut paras talous? Ruotsi ja Saksa. Ja nämä molemmat maat ovat vastaanottaneet enemmän maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita kuin muut Euroopan maat.

Vaikka jopa Ruotsin entinen pääministeri Carl Bildt tuumasi, että ei mennyt monikultturismi Ruotsissa ihan putkeen, niin meidän kaikkien yhteinen suosikki Erkki Tuomioja palautti hänet takaisin ainoaan oikeaan ajatteluun. Voi tietysti todeta, että Erkki pisti hieman mutkia suoriksi ja hänen lausuntonsa kuuluu samaan sarjaan korkeitten ulkolämpötilojen ja jäätelönsyönnin positiivisen korrelaation kanssa mutta hittoako sitä tarttua turhiin yksityiskohtiin.

*

Vihreät puuttuivat aikamme ehkä suurimpaan vääryyteen eli siihen, että henkilötunnuksesta voi päätellä ihmisen sukupuolen ja sehän ei käy päinsä, sillä siitä saattaa tulla jollekin henkinen pipi:

Pyrkimyksessä saattaa yksilöt yhdenvertaiseen asemaan lain edessä sukupuolen suhteen on yksi esteistä nykyinen henkilötunnus, joka jaottelee ihmiset syntymästään joko mieheksi tai naiseksi".

Henkilötunnus on tarkoitettu muuttumattomaksi, mutta esimerkiksi sukupuolenkorjauksessa sitä joudutaan tämän sukupuolittuneisuuden vuoksi muuttamaan. Lisäksi binäärinen käsitys sukupuolesta ei edusta todellisuutta ja aiheuttaa inhimillistä kärsimystä.

Myös Yhdysvalloissa osataan LGBTQTiiTyy ja sen mukana tehty musiikin rääkkääminen. Erityisesti siinä kunnostautui nainen nimeltä Rachel Bloom. ”Cause my sex junk, is so oh oh oh… much more than either-or or or…


*

Opetushallitus puolestaan virkisti nuorison tiedonhaluista mieltä toukokuisella ”tiedon” pläjäyksella:

Millainen on naisen asema islamissa?

"Vastaus: Muslimi on ensisijaisesti muslimi, olipa hän nainen tai mies. Islamin mukaan nainen ja mies ovat tasavertaisia. Muslimimaissa naisen asema vaihtelee paikallisen kulttuurin ja yhteiskuntaluokan mukaan sekä uskonnollisen sitoutumisen mukaan. Mitään yleistystä on vaikea tehdä.

Miten islam suhtautuu muihin uskontoihin?

"Vastaus: Islamissa ei ole samalla tavalla pyrkimystä tehdä kaikista ihmisistä muslimeja kuin ehkä kristinuskossa on. Koraanissa lähtökohtana on, että kaikilla ihmisillä on vapaa tahto uskonkysymyksissä. Kristinusko ja juutalaisuus ovat Koraanissa erityisasemassa Kirjan kansana, sillä heidän uskontonsa perustuu taivaalliseen ilmoitukseen jne jne…

Mikä jihad on?

"Vastaus: Jihad tarkoittaa suomeksi kamppailua, ponnistelua tai kilvoittelua. Suuri jihad on kamppailua omien heikkouksiensa kanssa ollakseen parempi ihminen, parempi muslimi. Jihad voi tarkoittaa aseellista kamppailua, jos islamilaisen maan kimppuun hyökkää toinen valtio. Jokainen maa luonnollisesti puolustautuu tällaisessa tilanteessa jne jne…

Ehkä opetushallitus on löytänyt jonkun aivan uuden länsimaisen islamilaisuuden suunnan ja perustaa opetuksensa siihen.

*

Avoimen yhteiskunnan yksi haavoittuvuustekijä on, että kun meillä on demokratia, jossa ei ole totalitarismia, eikä kaiken kattavaa kontrollia ja rajat pystyy ylittämään kohtuullisella vaivalla, niin näiden täydellinen estäminen ei vain ole mahdollista.

Näin totesi ulkoministeri Timo Soini (PerusS/UuVa/SinTu/WhatEver) Manchesterin terrori-iskusta. 1980-luvulla Suomessa oli rajavalvonta eikä ei terrori-iskujen pelkoa. Soinin mielestä Suomi oli nähtävästi tuolloin totalitaristinen. Joko Soini tai sitten minä itte lienemme eläneet eri valtiossa.

Kesäkuu 2017

Ruotsissa kaikki tehdään paremmin, tai ainakin tiedostavammin kuin täällä meillä Suomessa vaikka kehityksen teillähän mekin ollaan menossa. Niinpä ruotsalaiset feministit pistivät patriarkaattia matalaksi laukkaamalla ja hirnumalla:


Laukkaamis/hirnumisesitys siis tehtiin ratsastajapatsaalta toiselle. Mikä pistää miettimään, että hitto vie, kun Tukholmassa olisi paljon lehmä- ja sikapatsaita. Siitä vasta kunnon performanssi tulisi.

*

Olen sopinut poliisiylijohtajan kanssa, että poliisien Facebook-ryhmän kirjoittelu selvitetään. Rasismille on nollatoleranssi.

Näin totesi sisäministerimme Paula Risikko. Hotellin respasta esitetään toivomus että poliisilla olisi nollatoleranssi myös niitten etnisesti edistyksellisten väestöryhmien edesottamuksiin joita kyseisessä facebook-ryhmässä käsiteltiin.

*

Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä. Kolmellakymmenellä hopearahalla, jotka kavaltaja sai, ostettiin savenvalajan pelto muukalaisten hautausmaaksi.

Näin totesi Timo Soini viikkoa ennen kuin loikkasi perustamastaan puolueesta.

*

Minä en ole nähnyt, että nämä henkilöt, jotka on tuomittu nimen omaan ihmisarvoon kohdistuvasta loukkauksesta, olisivat osoittaneet tehokasta katumista.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö siirtyi Kiinan kulttuurivallankumouksen linjoille ja vaati Jussi Halla-aholta jonkunlaista julkista ihokkaan repimistä ja katumusharjoituksen tekemistä. Muistutetaan, että Halla-aho tuomittiin nimenomaan poliittisessa oikeudenkäynnissä. Mm. eräältä pormestarilta Niinistö ei ole vaatinut niin tehokasta kuin tehotontakaan katumista. Mutta hän tekikin väkivalta- eikä ajatusrikoksen.

*
Ja tämänkertainen epistola on hyvä lopettaa yhden kestosuosikkimme Liisa Jaakonsaaren tuoreella avautumisella:


Liisalla jäi vähän vaiheeseen se pikku seikka että ketkähän siellä niitä tappouhkauksia mahtoivat esittää? Onneksemme Liisa ei ole sähköasentaja sillä hänen tapansa kytkeä piuhoja toisiinsa aiheuttaisi vakavan sekä sähköiskun että tulipalon vaaran.

Osaako kukaan muuten sanoa, millä sivistyssanalla mahdetaan kutsua islamilaista joka on islamofoobikko? Liisa varmaan osaa, mutta ei halvattu kerro.

*

Yleensä ja erikseen voisi näistä kaikista epistoloista todeta, että suvaitsevainen väestönosamme jankuttaa täysin samaa nyt kuin mitä se jankutti jo kymmenen vuotta sitten. Kukas se muuten aikanaan sanoikaan tietyt lauseet…

Kun kerrot valheen, kerro iso ja pysy siinä.

Kun valheen kertoo tarpeeksi monta kertaa, siitä tulee totta.


47 kommenttia:

Heikki Välimäki kirjoitti...

Huomenia, ei mulla muuta mutta jätän vain tämän tähän http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/310130-koulua-suojeltava-iljettavilta-perussuomalaisilta-professorin-vaatimuksesta-repesi ihan seuraavaa epistolaa ajatellen. Perhana kun varmaan tuo muisti pätkii mutta miten tulee mieleen että vastaavia operaatioita on ennenkin harrastettu. Noihin tässä epistolassa esitettyihin asioihin en oikeastaan voi muuta kuin vedota historialliseen auktoriteettiin; Axel Oxenstiernan viisaiden sanojen mukaan: "Poikani, kumpa tietäisit, kuinka vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Heikki. Tuo juttuhan on sinänsä pari vuotta vanha, mutta kuvaa kaavaa hyvin. Hyväksyttävien asioitten määrittelyvalta on annettu vasemmistolaisille ”asiantuntijoille”, jotka löytävät natsin mistä tahansa ja vaativat sen perusteella heidän omaan ideologiaansa kohdistuvan arvostelun kiellettäväksi. Ja Oxenstiernan viisaus pitää paikkansa edelleenkin. Varsinkin täällä läntisessä Euroopassa, jota ei hallita järjellä vaan uskolla.

Anonyymi kirjoitti...

Samalla kun Halla-aho tekee katumusharjoituksensa tuomioon johtaneesta tekstinpätkästä, jota presidenttiä myöten vaadittiin, hän voinee vapaasti toistella muuta Scriptassa sanottua. Nimittäin koko blogihan perattiin huolella valtakunnansyyttäjänviraston eli ylimmän tahon toimesta ennen syytteen nostamista. Voimme siis olettaa, että koko muu materiaali on lain oikealla puolella.

Olavi Koskela kirjoitti...

Mitä Soiniin ja oppi-isäänsä Juudakseen tulee, niin olisi tuo voinut noudattaa oppi-isänsä esimerkkiä loppuun asti...

Juha R kirjoitti...

Huomenta Yrjö, ja kiitos näistä kahdesta mainiosta epistolasta. Tuli jotenkin semmoinen hyvän ja huonon olon sekoitus, ymmärrät varmaan. Hyvä olo siitä, että joku osaa tulkita nämä sekoilut järjellä, ja huono siitä, että tietää kovin monien oikeasti olevan (tai luulevan olevansa) samaa mieltä näiden sekoilijoiden kanssa.
Tähän mitenkään liittymättä kerronpa tapauksen elävästä elämästä nyt, kun muuten saatan sen unohtaa. Tässä ihan hiljattain kuljin Saksan lentoyhtiön Lufthansan bisnesluokassa (siellähän me naurista järsivät keskiolutkuppiloiden syrjäytyneet ja alkoholisoituneet sosiaalivaroilla elävät kouluttamattomat persujen äänestäjät toisiamme yleensä tapaammekin). Eteeni läväytettiin ruokalista, jossa oli muutakin valinnanvaraa kuin "yes" tai "no". Ihan hyvät oli sapuskat, ei siinä mitään. Ruokalistan alanurkassa luki jotenkin näin (revin sen oikein varta vasten irti, mutta hukkasin, joten muistinvarasta): "To better cater for the needs of our passengers we do not offer pork products on our flights." Ja samma på Tyska. Suomennettuna suunnilleen "Jotta voisimme paremmin toteuttaa asiakkaidemme toiveet, emme tarjoa sianlihaa lennoillamme". Nyt siten veikkaamaan, onko tämä anteeksipyyntö juutalaisille holokaustista, vaiko jotakin muuta. Veikkaan jälkimmäistä, mutta meneehän siinä ne juutalaiset tietty samalla. Ymmärtäisin hyvin, jos lennolla Karachiin tai Riadiin ei tarjottaisi possua, mutta minusta tuntuu,että tämä koskee koko Lufthansaa. Ainakin minä lensin kahden länsimaan välillä. Ja olisin tykännyt possunlihasta.

Joppos123 kirjoitti...

Olen tässä nyt jonkin aikaa lueskellut Ykän kirjoituksia ja useamman kerran lentänyt sumpit näppikselle, miehellä on kirjoittaminen hallussa. Jos kaikki kirjoitettu ei olisi totta niin tässähän olisi ainekset uudelle Kummeli sarjalle, nyt vetää kyllä välillä todella surulliseksi kuinka sekaisin tämäkin maa on muutamassa vuodessa mennyt.
PS: Ykä, lisää nyt helvatissa jokin varoitusteksi tuon "musiikkipläjäyksen" edelle. Itse jouduin huudattamaan Metallican Moth in to flamen täysillä suoraan tärykalvoille ennenkuin siitä tokenin. Verkkokalvot onkin sitten jo vaikeampi juttu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Olavi Koskelalle, Juha R:lle ja joppos 123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Jep, mutta luulen, että uutta yritystä on kyllä tulossa. Ja onhan Halla-aholla se facebook myös. Ei muuta kuin poliittinen poliisi tutkimaan sitä täikammalla.

Olavi: Joo, mutta Juudas ei ollutkaan ammattipoliitikko. Heitän Juudaksesta hieman off-topicia (en halua aiheesta sinänsä sen suurempaa uskonnollista keskustelua) mutta ihmettelen vähän sitä, että Juudas on kristinuskossa niin demonisoitu. Onhan meinaan niin, että ilman Juudaksen petosta ei Jesse olisi päätynyt ristille ollenkaan ja sen myötä olis tämä ihmiskunnan pelastaminen jäänyt pahasti puolitiehen. Eli eikös Juudas toiminut niillä Jumalan monimutkaisilla teillä?

Juha R: Kiitos sinullekin. Tuo kertomasi tapahtuma on ihan helvetin pelottava esimerkki siitä, mihin päin ollaan menossa. Enkä usko, että kyseessä ovat olleet varsinaisesti islamilaisten vaatimukset, vaan toiminta ns. kaiken varalta. Kuinka pitkälle sen ”kaiken varalta” tulee edetä?

joppos 123: Kiitokset ja pahoittelut näppiksestä. Ehkä tuohon Sex Junk-”sävelmään” olisi pitänyt panna joku varoitus. Toivottavasti se ei sentään jäänyt korvamadoksi. Se olis kyllä liian kauheeta.

Juha kirjoitti...

"Voi hitto noita sun juttujas...". !!! Jokin tuossa pilakuvassa jäi kutkuttamaan enemmän, kuin mitä pitäisi...

Snowcamo kirjoitti...

"Eli eikös Juudas toiminut niillä Jumalan monimutkaisilla teillä?"

Aika jännän äärelle mennään... mutta mennään vaan. Tuohan sievenee ikiaikaisesti askarruttaneeseen kysymykseen siitä miten jokin voisi olla ennalta tiedetty olematta ennalta määrätty. Vastaus on että ihminen ei voi sitä mitenkään käsittää.

Mutta jännemmäksi asia muuttuu kun huomataan, ettei kyseessä ole varsinaisesti mikään uskonnollinen kysymys. Aivan yhtä epätyydyttävät vastausvaihtoehdot löytyvät vaikkapa luonnontieteiden puolelta. Onko kaikki (klassisen fysiikan mukaan) täysin ennalta määrättyä vai (kvanttimekaniikan mukaan) täysin satunnaista. Kummassakin tapauksessa kaikki toiminta täällä maailmassa on peräti turhaa ja mieletöntä ja itse asiassa mahdotonta.

Paljon muitakin asioita on, joita ihminen ei voi käsittää ja se kai vaan täytyy totena hyväksyä.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä Zeit-lehden uutinen tästä moskeija-keissistä, on ainakin herättänyt keskustelua ja tätä kirjoitettaessa siellä on vähän yli 400 kommenttia. Tässä lienee jutun punainen lanka:

"Ihre Berliner Moschee vertritt einen säkularen Islam." eli hänen berliiniläinen moskeijansa edustaa maallistunempaa islamia. Ehkä se on eräiden tahojen mielestä sitä "väärää islamia"? Nainen on ainakin saanut yli satakunta tappouhkausta, ja vuonna 1984 hän oli joutunut attentaatin uhriksi kreuzbergilaisessa turvakodissa (Beratungszentrum) mikä toimi turkkilaisten naisten hyväksi, ja Ates oli haavoittunut vakavasti. Ja tässä toinen mielenkiintoinen seikka:

"In der von ihr gegründeten Ibn-Rushd-Goethe-Moschee in Berlin-Moabit dürfen Frauen und Männer, Sunniten, Schiiten und Aleviten gemeinsam beten. Die Moschee steht für einen säkularen liberalen Islam."

Hänen perustamassaan Ibn-Rushd-Goethe-Moskeijassa Berliinin Moabitissa voivat naiset ja miehet, sunnit, shiiat ja alaviitit rukoilla yhdessä. Moskeija harjoittaa maallistunutta liberaali-islamia. Eli uhkaukset johtanevat ns. sylttytehtaalle ja uskallan väittää että noi uhkaajat eivät tällä kertaa ole uusnatseja eivätkä rasisti-fasisteja, vaan omat koirat purevat. Tuosta Goethestä tulee mieleen se saksalainen kirjailija/runoilija/humanisti Johann Wolfgang von Goethe (tai joskus myös Göthe).

Peter Thiel: What is multiculturalism really about?: kun tuota kuuntelee niin kaveri puhuu lähes profeetallisia sanoja jo 1996. Aikas napakymppiin ennustettu sanoisin, jos näkee sortoa & inhoja rasisteja, niin niitä alkaa näkemään vähän joka puolella. Kummeli-sketsiä siteeratakseni "Erittäin hyvin sanottu siellä luokan perällä"!

10 sanaa jotka vasemmistolaiset ovat pilanneet peruuttamattomasti, toi kohdan 6 etuoikeus-bingo on hauska, itsellä nasahti 16/25 eli taidan sitten olla etuoikeutetussa asemassa. Hahhah kun oli hauskaa syyllistämistä jälleen, kyllä nyt pitää tehdä katumus-/pyhiinvaellusmatka "Camino de Santiago" Espanjassa, anteeksi että olen syntynyt valkoihoiseksi alistajaksi [sarkasmi]!

Ykä saa tuolta kommenttiosiosta näppärän kuvan Pride-marssilta jonkun bloggauksensa mausteeksi, kopsasin sen piruuttani omalle koneelle muistojen joukkoon, kommentoija Hector Herisson tarjoaa "s'il vous plaît". Koppalakkihemmolta vain puuttuvat polvisuojat, jos hän meinaa koko marssin mennä tuohon tyyliin niin kyllä on polvet asfaltti-ihottumalla! Plussaa tuosta yläkropan nahkaremeleistä jossa on näppärästi metallilenkki vaikkapa talutusnuoralle. Vakavammin puhuen, pitääkö jo pikkulasten nähdä tällaista freak-show'ta yleisellä paikalla, tuostako pitäisi olla ylpeä? Se mitä joku setä tekee makuuhuoneessa toiselle sedälle, niin sitä ei mielestäni pitäisi tuoda noin selvästi esille. O tempora o mores!

Y.o. artikkelin kommentoijat olivat lisänneet listaan muutamia sanoja, poimin niistä muutaman:
- awareness (kouluissa oli näitä "raising awareness" tempauksia ja muistellaanpaas niitä maksamme velkaa konsertteja 80-luvulla)
- immigrant eli maahanmuuttaja, tähän niputetaan kohta kaikki EU-rajan ylittäjät kuten jo v. 2015 syksyllä oli lukea valtavirran mediasta
- gay (ennenvanhaan toi tarkoitti hauskaa tai iloista, ja joku oli löytänyt 70-luvulta baseball-kortin jossa pelaajalla oli mielenkiintoinen nimi Gaylord Perry)

Plagioin erästä kommentoijaa, muistakaa jotta "Owning a race car is race-ist!" Eipä näistä koohottajista paremmin voisi tehdä pilaa!


- Soomepois Eestist -

Castor kirjoitti...

"Minä olen tuli, minä olen pyörä. Minä olen antibiootti, minä olen rokote, minä olen aivokirurgi. Minä olen transistori, minä olen mikrosiru ja minä olen internet. Minä olen demokratia. Minä olen polttomoottori, minä olen auto, minä olen lentokone, olen raketti ja kuukävely. Minä olen sotilas. Olen länsimainen hyvinvointiyhteiskunta ja elämäntapa. 

Minä olen mureneva muuri valon ja pimeyden voimien välissä."

Valkoihoinen hetero "Nakamuro" HS:n kommenteissa pääkirjoitukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Tästä minä tykkään! Ykä kun ei olekaan mikään tyhjänlätisijä ja asioiden ilmaan heittäjä, joita tuppaavat olemaan useimmat päättäjät ja poliitikot; ovat muka antavinaan lausuntoja, mutta sen sijaan, että perustelisivat sanomisiaan, liukenevat tilanteesta "ei mulla muuta" -asenteella. Voihan tietysti olla, että selittämällä asia menisi vielä huonompaan suuntaan ja tulisivat paljastaneeksi suurimman pelkonsa. Se on nimittäin juuri se, että kansa huomaisi, kuinka vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan.

Jussi Halla-ahokin on vaarallinen mies, jota poliitikot pelkäävät. Hän on liian viisas ja analyyttinen, periksiantamaton ja seisoo sanojensa takana ja hänen viilipyttymäinen olemuksensa saa tyhjän jauhajat raivon partaalle. Siitäkin minä tykkään!

Saamme varmaan vielä sen kahdeksannen ja yhdeksännekin epistolan Ykän terävästä kynästä. Päättäjien ajatusten Tonava ei ainakaan vielä osoita tyrehtymisen merkkejä, valitettavasti.

Rouva Ano


Anonyymi kirjoitti...

Oho, eipä tarvinnut odotella pitkään tätä seuraavaa epistolaa!

Pappi Marjaanalta on unohtunut tärkein: lähetyskäsky. Hänen tulisi julistaa Sanaa hänen vastuulleen annetuille pakanoille ja kastaa heidät kuten lähetyskäskyssä sanotaan. Koska sitten, kun ihminen on uskossa, hän ottaa niin hyvät kuin pahatkin asiat elämässään johdatuksen alaisina asioina. Palautus kotimaahan ja siellä odottava ”varma kuolema” asettuvat oikeaan perspektiiviin. Papittaren hysteria lemmikkiensä kohtalosta ja ennenkaikkea huoli heidän maallisesta hyvinvoinnistaan - eikä heidän sieluistaan - kertoo, että hän ei ole todennäköisesti hajullakaan kristinuskon oleellisimmista perusasioista.

T. Riku Raunioilla

ps. tuo vika kuva on aika paha...

Qroquius Kad kirjoitti...

Islamofobiaa poteva islamilainen? Olisiko egofoobikko? Sellaista fobiaa ei tosin löytynyt googlettamalla. Kilpailevia termejä olisivat voineet olla autofobia ja Loka-Laitiseen (josta ei muuten olekaan kuulunut puoleen vuoteen mitään) liitetty oikofobia, mutta molemmilla on oma määritelmänsä, joka ei sovi oikein tähän.

Pastori Marjaanasta sen verran, että jos Suomi Ensin -leirissä olisi touhunnut pastori Mauri Toiviainen, joka olisi käyttäytynyt samalla tavalla, ei kenelläkään olisi epäilyksiä hänen lievää vaikeammista mielenterveysongelmistaan. Ei kirkollakaan, joka olisi lähettänyt hänet työterveyshuollon kautta vapaaehtoisen pakolliseen laitoshoitoon ilmoituksella, että olet siellä kunnes paranet, muuten menetät pappisvirkasi.

Marjaana on saanut paljon anteeksi sukupuolensa takia. Minusta näyttää silti, että hän on nyt se mauri pienellä alkukirjaimella, joka tekee tehtäväänsä. Kun mauri on tehnyt tehtävänsä, mauri saa mennä. Pidän hyvin mahdollisena, että Marjaana ei ensi vuonna tähän aikaan ole enää pastori, vaan kirkon loppuunkäyttämä ja oman onnensa varaan hylkäämä syrjäytynyt mielenterveyspotilas. Erottamisen perusteena toimivat hänen juuri meneillään olevat aktiviteettinsa, joilla hän palvelee kirkon tosiasiallista tahtoa, mutta joita käytetään häikäilemättömästi lyömäaseena häntä vastaan heti kun hänestä ei ole enää hyötyä.

Lopuksi vielä blogin loppukuvan henkilön nimestä: kohtalaisen laajan näkemyksen mukaan kyseisen propagandaministerin nimen oikea kirjoitusasu oli Josef Göbbels (äännetään "joozef göbels"), jonka anglosaksit väänsivät muotoon Joseph Goebbels (äännetään "dzhouzöf goubls"), ja sellaisena se on jäänyt kummittelemaan.

Kyllä hänen nimensä kirjoitettiin kaikissa Kolmannen valtakunnan virallisissa asiakirjoissa johdonmukaisesti aina Joseph Goebbels.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä outoa Ruotsissa tapahtuu? Onko Expressenin toimittajien lääkitystä sormeiltu?
Expressen tunnustaa: Vaihtoehtomedia ja Ruotsidemokraatit oikeassa koko ajan
Petterssons blogg toivottaa Expressenin tervetulleeksi natsijengiin.

http://mvlehti.net/2017/07/06/expressen-tunnustaa-etta-vaihtoehtomedia-ja-ruotsidemokraatit-oikeassa-koko-ajan/

https://petterssonsblogg.se/2017/07/05/expressen-erkanner-att-alternativmedia-och-sd-har-haft-ratt-hela-tiden/

http://www.expressen.se/ledare/eu-maste-lagga-om-flyktingpolitiken/

Omega

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juhalle, Snowcamolle, Soomepoisille Eestist, Castorille, Rouva Anolle, Rikulle Raunioille, Qroquius Kadille ja Omegalle & kiitos kommenteistanne.

Juha: Kaipa nuo kaksi veitikkaa tuumailivat, että vaikka suuri suunnitelma meni reisille, niin jäihän toimintatavat kumminkin jäljelle ja seuraavat sukupolvet omaksuivat ne yksi yhteen.

Snowcamo: Joo, ehkä moisiin kysymyksiin ainoa oikea vastaus on ottiatuota.

Soomepois: Kiitos tuohon juttuun liittyvästä lisäyksestä. Monikultturismin vaarat on todellakin ennustettu jo aikaa sitten. Ennustajat (jotka ovat olleet oikeassa) on säännöllisesti tuomittu natseiksi. Tuo pilattujen sanojen lista kieltämättä on osuva. Sillä kuvalla tarkoitit varmaankin tätä:

https://uploads.disquscdn.com/images/18680d3b2e802171cf2bf8b294050f8bd1b6d0cd66543ce79d47a639326ef8f5.jpg?w=800&h=467

Kieltämättä kuvaava. Ensin selitetään vuoden verran, että homoseksuaalit ovat sitä yhtä pientä seikkaa lukuunottamatta täysin samanlaisia ihmisiä kuin muutkin. Mitä minäkin haluaisin mielelläni ajatella. Ja sitten, väistämättä, vääjäämättä tulee Pride ja kaikki alkaa taas alusta.

Castor: Ja tuohonpa ei minulla ole lisättävää.

Rouva Ano: Jussi Halla-aho on valtaapitävälle uusrälssille entistäkin vaarallisempi. Hän on aina osoittanut, että keisarin pylly on paljas ja nyt hänellä on tukenaan kansallismielinen puolue. Veikkaanpa, että me emme paskanheitosta tiedä vielä mitään. Sitä on luvassa taajaan ja paljon. Ja muistutetaanpa vielä sitä Gandhin viisautta:

First they ignore you.
Then they laugh at you.
Then they fight you.
Then you win.

Riku: Vaikka en ole kristitty, niin näkisin että kommenttisi kyseisestä papista sattuu kohdalleen. Kaikkein eniten minä pitäisin tuota henkilökohtaisena egotrippinä ja tässä maassahan se onnistuu. Varsinkin (niin kuin QK seuraavassa toteaa) kun hän on nainen.

Qroquius Kad: Anskumä mietin… käännöskoneella englannin sana self kääntyy latinaksi sui ja kun kyseessä on islamilainen joka pelkää islamilaisia niin henkilökohtainen fobiahan siinä on kyseessä elikkä olisko se ”suifobia” tai jotain sinnepäin. Ja totta on, että Marjaana saa sukupuolensa vuoksi leikkiä partisaanileikkiään huomattavasti pidemmälle kuin mies. Tuosta kirjoitusmuodosta voi todeta, että molemmilla kyllä mies tunnistetaan.

Omega: Tuota minäkin olen ihmetellyt. Olisko kyse siitä, että tyhmäkin tajuaa jossain vaiheessa että pään hakkaaminen seinään tekee kipeetä?

Anonyymi kirjoitti...

Alusta tuli tämä mieleen.

HS ja kirjailijan tarkoitus. Kaikki erimieltä ovat olemattomia.
http://www.hs.fi/paivanlehti/01072017/art-2000005274365.html

Veijo Hoikka kirjoitti...

Epistolat luonnehtivat loistavasti sitä mitä viime vuosien historiassa on tapahtunut!

Oiskohan niin, että nuo pride-multiseksikultit jne öyhötykset ovat suunniteltua harhautusta/häirintää, jolla kansalaisten ajatukset ja keskittymiskyky murennetaan ja ohjataan kovalla kohulla sivuraiteille?

Minusta Marjaanalla ei ole kaikki Abdullahit maijassa. Suurempi ongelma on, että hänenlaisiaan aivopestyjä kympin tyttöjä korkeissa posteissa olevat käyttävät säälittä hyväkseen agendojaan ajaessaan.

Uskonasioista sen verran, että Vatikaanissakin järjestettiin Pride-juhlat, tosin yksityistiloissa. Näitähän ei voi estää, koska ehkäisy on haram. Rekvisiitta bileissä oli ollut tajunnan räjäyttävää.Nyt kun joku vuotais vähän kuvamateriaalia orgioista, niin nähtäis miten jutut hoidetaan jumalankartanon b-rapussa!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tuohon juttuun käy hyvin tuo kommenttiosiossa oleva kommentti:

”Kas kun jostain löytyi Hesarin agendan mukainen kirjailija ja kirja josta voi kirjoittaa Hesariin vielä kivan pikku buffinkin. Hurraa HS!”

Veijo: Minä kyllä luulen, että tuo LGBTQTiiTyy-hysteria on kyllä sinänsä ihan itsetarkoitus ja se on lähtenyt siinä määrin lapasesta että harva täysjärkinenkään poliitikko uskaltaa sanoa mitään sitä vastaan ja joutuu uskottelemaan julkisesti että kyllä niitä sukupuolia (sukumonioita) on 37 and counting…

Minulla käy tuota Marjaanaa (äärimmäisen ärsyyntyneisyyden lisäksi) myös hieman sääliksi. Onhan hänen jossain vaiheessa pakko tajuta minkälaisen pellen hän on itsestään tehnyt ja sitten romahdus on melkoinen. Sinänsä luulen, että hän saa töpeksiä ihan mitä tahansa ja evlut-kirkkomme siunaa kaiken hänen toimintansa. Vaikka välillä tartteis käydä lataamossa vähän huilailemassa.

Jaska Brown kirjoitti...

Muutamia kommentteja.
Veikko Vennamon Suomen Maaseudun Puolue Smp oli suomalaiskansallinen populistipuolue, joka ajoi maaseudun unohdetun kansan asiaa. Muukalaisvihaa siinä ei ollut pisaraakaan.
Ei ollut tarvetta, koska siihen aikaan vallitsi poliittinen konsensus siitä että Suomeen ei oteta haittamaahanmuuttajia.

Pudasjärvellä on sen sijaan päätetty, että vuoteen 2025 mennessä 10 prosenttia kunnan asukkaista on maahanmuuttotaustaisia.
Ainoa kunta, jolle tämä olisi järkevä päätös, on Helsinki. Väestötilastoista voi päätellä miksi. Toisaalta eikös tämä ole pudasjärveläisiltä aika rasistista, sillä tiedostavassa versiossa pitäisi lukea "vähintään 10 prosenttia".

”Suomessa tarvitaan toimia oikeistopopulistisen ideologian hillitsemiseksi nuorten keskuudessa”.
Olen ehdottomasti samalla kannalla. Tehokkain toimenpide tämän tavoitteen saavuttamiseksi on pistää haittamaahanmuutolle totaalistoppi ja palauttaa kaikki entiset. Silloin ei olisi oikeistopopulismille mitään tarvetta.

Mitkä ovat ne kaksi maata Euroopassa, joilla on viimeisten vuosikymmenien aikana ollut paras talous? Ruotsi ja Saksa. Ja nämä molemmat maat ovat vastaanottaneet enemmän maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita kuin muut Euroopan maat.
"Viimeisten vuosikymmenien aikana" ei ole tullut turhiksia eli turhikset ovat seurausta onnistuneesta taloudesta, ei toisinpäin. Tarkastellaan tilannetta Ruotsissa parinkymmenen vuoden kuluttua niin ollaan viisaampia. Olettaen että Ruotsi on vielä tarkasteltavana.

Pyrkimyksessä saattaa yksilöt yhdenvertaiseen asemaan lain edessä sukupuolen suhteen on yksi esteistä nykyinen henkilötunnus, joka jaottelee ihmiset syntymästään joko mieheksi tai naiseksi.
Onhan näitä transuja. Toisaalta kaikissa biologian oppikirjoissa mainitaan, että ihmisellä on kymmenen sormea. Eikö niissäkin pitäisi sitten lukea, että ihmisellä voi olla 0 - n kappaletta sormia (en tiedä mikä on ME, joten merkitään ylärajaa n:llä). Kyllä minä, meinaan, ihmisiä joilla on jotain muuta kuin kymmenen kappaletta sormia huomattavasti useampia kuin transuja.

Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön.
No mutta tässähän ei sanota, etteikö Soini näin tekisi. Siinä vain todetaan, että se olisi mieletöntä, mikä oli kyllä aivan oikea johtopäätös.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Jaska ja kiitos hyvistä huomioista. Aikamme sairautta kuvaa kai parhaiten se, että suvaitsevais-tiedostava väestönosa mieltää kommenttisi puhtaasti natsismiksi tai ainakin siksi kuuluisaksi oikeistopopulismiksi. Jos ei viesti miellytä eikä viestiä voi perustella nurin, niin ammutaan viestintuoja ja kuvitellaan ettei viestiä koskaan kerrottukaan.

Soinin kohdalla käytän sitä bändivertausta. Heppu sai bändinsä listoille, koska bändissä oli tyyppejä jotka osasivat soittaa, säveltää ja sanoittaa. Sitten Soini siirtyi soolouralle laulamaan toisten biisejä ja lopputuloksena oli politiikan Justin Bieber.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Pakko lainata (mv lehti tänään):

Heppu Korhonen
Tohtori kysyi Marjaanalta, kuinka olet pärjännyt ADHD kanssa?
- Kiirettä on pitänyt.

vieras kirjoitti...

Marko Hamilo arveli minulle, että islamofobia on brittivasemmiston keksintö 1990-luvun lopulta. Sitten Muslimiveljeskunta lanseerasi sen muslimien keinoksi uhriutua. Olisko arabien öljyrahojakin käytetty promoamiseen.

Veikkaan että länsimaiden ulkopuolella olevat kafirit (vääräuskoinen) eivät ole suostuneet siihen että heitä ehdollistettaisiin ja manipuloitaisiin termin avulla.


Toinen juttu. Tästä on juttua Homman puoluekannatus-keskusteluketjussa mutta pistän tähän mitä siellä sanottiin.

Vähän aikaa sitten oli puoluekannatus jossa persujen kannatus oli 9,7 prosenttia ja uuvattien 2,3 prosenttia. Jussi Halla-ahon johtamat persut pääsevät rauhassa aloittamaan nousun, kun uuvatit on potkittu pois.

Edellinen persujen kannatus oli 9 prosenttia ja se oli ennen puoluekokousta.

Jos persut+uuvatit on 9,7 + 2,3 = 12, tällöin nousua on 3 prosenttiyksikköä. Suhteellisesti se tekee 12/9 eli n. 33,3 prosenttia eli kolmasosan nousu.

Mutta jos edellisestä mittauksesta poistaa uuvatit eli 9 - 2,3 = 6,7. Tällöin 9,7 - 6,7 = 3 eli nousua on 3 prosenttiyksikköä. Suhteessa se on 9,7/6,7 = 44,8 prosenttia.


Jos 2011 jytkystä miinustetaan 9,7 prosenttiyksikköä niin saadaan ex-persujen osuus eli 19,1-9,7 eli 9,4 prosenttiyksikköä. Ex-persuista on nuivia 9,4 - 2,3 = 7,1. Tämä tekee 7,1/9,4 eli pyöristettynä 76 prosenttia. Ex-persuista on soinilaisia 2,3/9,4 eli pyöristettynä 24 prosenttia. Ex-perusuista 3/4 on nuivia ja 1/4 soinilaisia.

Tuo uuvattien 2,3 prosentin kannatus on varmaankin se mikä on Soinin tai soinilaisten kannatus. Se ei siitä varmaankaan nouse enää. Persut ylitti 2 ja 3 prosenttia ekan kerran Taloustutkimuksen mittauksissa vuoden 2003 aikana. Noita lukuja persut saivat Taloustutkimuksen mittauksissa vuosina 2003-2006.


Kun Soini saa sen hillotolpan niin uuvattien tarina häviää savuna ilmaan. Muita hillotolpalle pääsijöitä ei ole montaa. Osaa loikkaa muihin puolueisiin ja tavoittelee pääsyä ehdokkaaksi, mutta valinta on epätodennäköinen koska melkein aina loikkarin äänimäärä on pienempi kuin aiemmin. Osa jättää politiikan jos on niin vanha että pääsee eläkkeelle. Olisko jollakin pääsy siviilitöihin tavallisena kuolevaisena? Huonoimpien kohtalo on lyhytaikainen sopetumisraha ja sen jälkeen huonoimmillaan työttömyyskortisto. Paska säkä mutta mitäs läksi.

Kiinnostaa tietää ovatko soinilaiset ja SMP:läiset sama ryhmä. Ovatko kaikki soinilaiset SMP:läisiä ja ovatko kaikki SMP:läiset soinilaisia. SMP:ssä oli aikoinaan joitain ryhmiä ja Soini itse kuului johonkin. Olisiko kuulunut vistabackalaiiin. Sieltäkö on perua Soinin ja Vistbackan kieroilut? Veikko Vennamolla ei ollut mairittelevaa sanomista Vistbackasta:

http://mvlehti.net/2017/06/12/video-vennamo-pohtii-smpn-tuhoa-1979-raimo-vistbacka-oli-myyra-jo-tuolloin/

Taitaa osa SMP:läisistä osoittaa tukea Jussille. Ainakin osa SMP:ssä olleista persuista on tuominnut loikkarit:

https://www.suomenuutiset.fi/puolueveteraani-toivo-makela-ministerin-paikka-soinille-tarkeampi-perussuomalaiset-loikkari-mika-loikkari/

https://www.suomenuutiset.fi/veteraanikansanedustaja-pentti-kettunen-tuli-lopullinen-pettymys-hyvaksy-soinin-kumppaneiden-petosta/

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä, no joo tuota kuvaa juurikin tarkoitin, näppäilyvirhe ilmeisesti poisti linkkauksen tuohon kuvaan. No tekevälle sattuu.

M. Toiviaisesta vielä jotakin, tämän jälkeen en enää kommentoi hänen edesottamuksiansa, ellei hän sitten oikeasti matkusta sinne Tansaniaan ja jää sinne pidemmäksi aikaa. Alkaa olemaan liian hapokasta menoa häneltä ja tunne on kuin katselisin Yksi lensi yli käenpesä leffaa.

Hampurissa on sitten meneillänsä kunnon katumellakat, äityvätkö sitten yhtä pahaksi kuin Detroitissa silloin kultaisella 60-luvulla jää nähtäväksi. Hieman yli 100 poliisi-setää on loukkaantunut ja joutunut käymään lasareetissa. G20-kokouksessa kun on kaksi pääpahista mukana, Trump & Putin, niin tottakai sitä pitää hiukan rähistä. Tää on paha heitto:

"Sota, ilmastonmuutos ja riisto ovat tulosta kapitalistisesta järjestelmästä, jota G20 edustaa ja jota 20 000 poliisia ovat puolustamassa, mielenosoittaja Georg Ismail kertoi AFP:lle."

Enpäs yhtään ihmettelisi vaikka tuolla olisi antifan ja jonkun muun vasemmistoanarkistijärjestön tyyppejä riehumassa ja laittamassa paikkoja remonttiin. Ehkä toi on noille tyypeille jonkunlainen tulikoe tai kastautumisriitti järjestön jäseneksi pääsylle tai jopa ylennys? Vahinkojen suuruus on jo nyt ainakin merkittävä ja muualta Saksasta on taatusti lähetetty tuonne poliiseja, epäilen ettei Hampurin poliisivoimissa ole noin paljon henkilökuntaa omasta takaa.

Tästähän rikolliset sitten kiittävät ja kuittaavat muualla Saksassa. Olisihan se muuten näky jos Tante-Merkel joutuisi kutsumaan joko Saksan armeijan tai jopa NATO-joukkoja kurinpalautukseen...


- Soomepois Eestist -


P.S. jos viesti tuli kahteen kertaan, niin toisen voi poistaa

Anonyymi kirjoitti...

Kaivoin kirjahyllystäni teoksen "Jyviä ja akanoita - suomalaisten sanomaa vuosilta 1958 - 1988" Toimittaneet Elsa ja Sakari Virkkunen. Kyseessä siis Suomen Kuvalehden suositulta palstalta koostettu kokoelmateos. Tähän yhteyteen voisi sopia seuraava lainaus.

"Eräskin työläisäiti kirjoitti, että jos hän saisi aloittaa elämänsä alusta, hän ei kouluttaisi lapsiaan enempää kuin kansakoulun. Nykyään ei niistä tule muuta kuin nuorisoradikaaleja ja marksilaisia."

Yhteisvoimin-lehti 6/70

Sama meininki ollut jo silloin. Onneksi sentään kaikki eivät sairastu sosialismiin, mutta paljon on sitten tartunnan saaneita ja osa vielä tärkeillä posteilla. No koetetaan kestää.

maallikko

Ps. En vieläkään uskalla noita videoesityksiä katsoa.

vieras kirjoitti...

Pistänkö folioväinämöisenlakin päähän mutta onko George Soros rahoittanut noiden antifanttien touhut Hampurissa? Ei kai tuollainen organisoitu juttu ole ilmaista toteuttaa? Vai ovatko he pelkällä aatteen voimalla liikkellä, tai saavatko palkkaa alkoholin, hampun tai muiden huimausaineiden muodossa? Vai onko Soros maksanut Reeperbahnin ja muille huorille ennakkoon että antifantit voivat käydä panemassa?

Muuten, mitä Ykä veikkaa, onko juutalaisilla foliokipa ja sikheillä folioturbaani? Katolisten paavilla, kardinaaleilla ja piispoilla on varmaan sitten foliozucchetto.

turbojuudas kirjoitti...

Opetushallitukselle pisteet siitä, että kaverit ovat onnistuneet löytämään jotain, mikä oli yli 1300 vuotta kadoksissa: yhden oikean islamin tulkinnan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veijo Hoikalle, Vieraalle, Soomepoisille Eestist, Maallikolle ja Turbojuudakselle & kiitos kommenteistanne.

Veijo: En sinänsä puutu kyseisen henkilön mielenterveyteen, mutta sanotaan niin, että jos joku ns. nuivalta puolelta olisi pitänyt samanlaisen shown niin diagnooseja tehtäisiin aina lehdistöä myöten.

Vieras:

Viesti1: Näin muistelen minäkin tuosta termistä kuulleeni. Halla-ahon johtamien persujen kannatuksesta en lähde tässä vaiheessa spekuloimaan sillä tulee muistaa että nyt on kyseessä aivan uusi tilanne ja oikeasti kansallismielinen puolue. Siihen nähden vanhat spekulaatiot lakkasivat olemasta. Katotaan tommonen puoli vuotta viiva vuosi eteenpäin niin aletaan olla kartalla.

Viesti2: Soroksesta en osaa sanoa, kun en ole kulissien takana kurkistelemassa. Ja kaipa kyseisillä väestöryhmillä on omat salaliittopäähineensä. Inkkareilla vissiin sitten foliosulkapäähine.

Soomepois: Tai ehkä kyseessä on Yksi lensi yli käenpesän tosi-tv. Tuosta Hampurin mellakoinnista voisin todeta sen minkä ennenkin, eli länsimaissa on helppoa, vaivatonta ja turvallista leikkiä partisaania valvotuissa oloissa. Ei siellä mitään ihmisoikeuksia ajeta eikä riistoa vastusteta, vaan leikitään puhdasta egotrippiä kun poliisi ei ammu. Menisivät Kiinaan riekkumaan.

Maallikko: Kyseinen työläisäiti taisi lausua suuren viisauden. Kaiken kaikkiaan yliopistoissa ja erityisesti sen yhteiskuntataiteellisella puolella ihmiset sairastuvat kaikkein helpoimmin kaikenlaisiin utopiaideologioihin. Paras lääke niitä vastaan on reaalimaailma, mutta kun sitä ahkerasti välttelee, niin voi olla autuas uskossaan.

Turbojuudas: Ja sehän siinä huvittavinta on, että kyseinen tulkinta on varsinaisilla islamilaisilla vieläkin kadoksissa.

vieras kirjoitti...

Jussi tarjosi taktisessa mielessä ja diplomaattisena eleenä loikkareille mahdollisuuden palata persujen ryhmään, jos palaa kesäkuun loppuun mennessä. Kaksi edustajaa palasi, Kike Elomaa ja Arja Juvonen. Jos laitan foliokipan päähän niin olisivatko he Soinin lähettämiä myyriä? Jussi hyväksyi Kiken ja Arjan takaisin persujen ryhmään, vaikka olisi voinut torjuakin heidät. Ehkä Jussi arveli että heidät uskaltaa päästää takaisin.

Kike ilmeisesti teki paniikkiratkaisun kun lyhyessä ajassa piti päättää meneekö loikkareiden mukana vai jääkö persuihin. Jos on olematon harkinta-aika niin on riski tehdä paniikkipäätös. Aika nopeasti alkoi katua loikkausta ja päätti palata. Kun kysyi Facebookissa äänestäjiltä pysyykö uuvateissa vai palaako persuihin. Suurin osa ei hyväksynyt loikkausta joten hän päätti palata.

Arja ehti paniikissa erota persujen ryhmästä ja puolueesta mutta ei liittynyt uuvatteihin kun häntä ei sinne huolittu. Siinä oli sitten semmoinen pitäkää tunkkinne-tilanne. Ei kuitenkaan heti palannut vaan oli hetken yhden hengen eduskuntaryhmänä. Ehkä välitön paluu persujen ryhmään olisi ollut huono mediatemppu ja Arjaa olisi pidetty päättämättömänä tuuliviirinä? Siksi taisi olla tuumailun paikka. Pitäneekö paikkansa jos kosintoja olisi ollut muista eduskuntapuolueista, mitä olisivat luvanneet? Muuten, yhden hengen muodostama "arjalainen eduskuntaryhmä" olisi ollut aika jännä ryhmän nimi....

Lähetin Arjalle sähköpostiviestin jossa sanoin että palaa persujen ryhmään ja ota se puheeksi Jussin kanssa. Jos hyväksyt maahanmuuttokritiikin ja eurokritiikin niin varmaan Jussi hyväksyy sinut ryhmään. Keskity vaan niihin sosiaali- ja terveysjuttuihin niinkuin tähän asti.

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja työmies Matti Putkonen eivät loikanneet. Jos laitan folioturbaanin päähän niin kysyn ovatko he Soinin myyyriä? Ehkä Jabballe ei ollut sellaisia hillotolppia mitä olisi voinut tarjota Slunga-Poutsalolle ja Putkoselle? Toisaalta Jussi on tähän asti pärjännyt hyvin Slunga-Poutsalon ja Putkosen kanssa, kun Jussi on vieraillut niillä Putkosen tuumaustunneilla.

Jos Putkonen jää loppuvuonna eläkkeelle, niin ehkä Marko Hamilo ja puoluesihteerikisaan osallistunut Jarmo Keto voisivat olla seuraavat työmiehet? Nämä hallitsevat mediaan liittyvät kiemurat. Jussin persut saavat täydet puoluetuet joten saa niistä budjetoitua noille palkat ainakin lopun vaalikauden ajaksi.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Muslimien folioniqab

Torsti kirjoitti...

Kiitos Ykä jälleen kerran painokkaista faktoista, hienoa että jatkat palstasi pitoa vuodesta toiseen. Ja vilpitön kiitos.

Yksi asia, mikä aina silloin tällöin mietityttää itse kutakin on tämän 'Oikean Mielipiteen' todellinen kannattajajoukko. Vallassa olevan narratiivin mukaanhan kyseessä on suuri, suvaitsevainen enemmistö, jota pieni ja mitätön rasistinen joukko kiusaa. Olen seuraillut mielenkiinnosta erästä aikoinaan Hyysärissäkin mainostettua kansalaisaloitetta joka näyttää nyt saavuttaneen asymptoottinsa. Todennäköisesti linkitetyn aloitteen allekirjoittajista arviolta puolet ovat toimittajia tai muita operatiiveja, mutta tästä sittemmin vaietusta aloitteesta jota ei voi poistaa julkisesta näkymästä voinee päätellä jotain todellisista voimasuhteista. En tietenkään voi kuin spekuloida ylittääkö kannattajien määrä kriittisen 50000 rajan syyskuuhun mennessä, mutta en kuitenkaan pidättele hengitystä sitä odottaessa.

Täydellisestä "jalat tukevasti ilmassa"-asenteesta kertoo että tuo on edes perustettu. Kupla on pieni mutta vahva ja yhteiskunnassa valitettavan tehokkaasti posituoitu.

Anonyymi kirjoitti...

Jatkekaanpas näillä "nadshi" linjoilla eli sakemannien apu Jatkosodassa lento-osasto Kurt Kuhlmeyn muodossa Suomelle. Tätä on ollut jotenkin nostalgista näyttää saksalaisille opiskelijakavereilleni aikoinaan. Heistä on jopa osa ihmetellyt, että Suomen armeija on käyttänyt ns. "kraut-kypärää"? Mut joo, Suomella ja Saksalla on pitkät perinteet sotahistoriassa.

Meikäläisen isoisät kun olivat tuolloin Suomen tykistössä Ihantalan rintamanosalla ja he muistivat kertoa kuinka saksalaisten Stukat syöksyivät kohti venäläisten hyökkäysryhmittymiä vastaan ja nostattivat joukkojen taistelumoraalia. Kuten tuossa dokkarissa todetaan, ilman Kuhlmeyn lento-osastoa noi Itäystävän hyökkäysryhmitykset olisivat tulleet linjasta läpi. Vanja-enolla oli toki omat Shturmovikinsa ja PE-2 (Peltyakov) pommarit käytössä vastatoimiksi.

Saksmanni-kavereiden isoisät selvisivät Berliinin lopputaisteluista, jotta huhhuh. Erään heistä tapasin joskus 80-luvun lopussa ja hänen sotamuistelonsa ovat edelleenkin "hieman" mielenkiintoiset ja ikuisesti mielessä. Kuinka voi siitä h-vetistä joku selvitä hengissä ja vielä jalkaväessä? Venäläisillä kun oli sitä tykistöä "hiukan" käytettävissä plus muuta arsenalia millä mällätä.

Ite olen ns. nurmipora ja koulutettu käyttämään PST-aseita, ehkä toi kevyt kertasinko ja Apilas vielä menettelee, mutta että "panzerfaust" tai "panzerschreck". On se inhaa että natsit pelastivat Suomen Neuvostoliiton totaalimiehitykseltä aseavullaan [sarkasmivaroitus]....


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Torstille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Tuossa on paljon tuumailua, johon en osaa sanoa kuin ottiatuota. Pois lukien ehkä Slunga-Puotsalo joka ei ole kansanedustaja ja jolla elanto on puoluesihteerin hommista kiinni. Putkosesta en ole oikein koskaan perustanut ja varmasti Hamilo sopisi hänen paikalleen.

VNV: No jumaliste, tuossahan olis selvä markkinarako.

Torsti: Kiitos kannustuksesta. Tuon tyyppinen palaute auttaa osaltaan jatkamaan. Tuo linkki eli ”Työnhakuoikeus paperittomille ulkomaalaisille” oli kyllä mielenkiintoinen. Erityisesti menestyksensä (tai siis sen puutteen osalta). Jos asialle olisi enemmän nostetta niin luulis olevan osallistujiakin. Jos meinaan kannattaa yleistä rajat auki-linjaa, niin eihän siitä elämään mitään hankaluutta tule. Lähinnä meriittiä. Ja kukas muukaan siellä aloitteen tekijänä olikaan kuin lähes legendaarinen Ana Maria Gutierrez Sorainen.

Soomepois: Osasto Kuhlmey ansaitseen kaiken kunnian ja kiitoksen ja on hyvä, että sitä viime vuosina on alettu muistelemaan vähän laajemminkin. Mitä noihin pst-aseisiin tulee, niin minun aikaan sitä Apilasta ei vissiin vielä ollutkaan. Tai ei niitä tykistöllä ollut kumminkaan. Kessi on tuttu ja minun aikaan oli käytössä vielä kevytsinko eli 55 S 55. Niistä luovuttiin sitten melko pian.

Anonyymi kirjoitti...

Arja Juvonen loukkaantui, kun hänen kanssaan ei etukäteen puhuttu joukkoloikkauksesta, ja siksi ei liittynyt uuvatteihin. Hänen poseerauksensa puoluekokouksessa Hilla Halla-ahon kanssa oli ehkä liikaa. Paluuta persuihin hän on perustellut mm. vanhempiensa mielipiteellä.

Se että Slunga-Poutsalo ja Putkonen eivät loikanneet voi johtua yksinkertaisesti siitä, ettei ollut puoluetta mihin loikata! Toistaiseksi he ovat olleet uskollisia palkanmaksajalleen ja hyvä niin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Juvosesta en osaa sen tarkemmin sanoa. Slunga-Puotsalolla ja Putkosella on se tilanne, että ainakaan sellaista puoluetta mikä maksaisi heille palkkaa ei löydy. Putkosella on helpompaa, hänhän voi aina jäädä eläkkeelle.

DuPont kirjoitti...

Kiitokset taas Yrjölle. Tuollaisesta mediakritiikistä moni "media-ammattilainen" saisi ottaa mallia. Tuo Opetushallituksen islampläjäys on mielestäni pahin esimerkki siitä silkasta valehtelusta, mitä meillä julkisuudessa esitetään. No, onhan siihen totuttu maahanmuuttokeskustelun tiimoilla. Soini ja Jaakonsaari, voi ristus... prkl.

Väittelin itse tuossa Ruotsinsetäni kanssa asioista. Hän on sen verran änkyrävasuri, ettei myönnä islamissa, Rosengårdissa tms. olevan mitään muuta vikaa, kuin meidän rasismimme. Taidanpa lähettää tuosta kirjoituksestasi googlekäännöksen hänelle, vaikka turhaa on. 70-vuotias ei aatettaan muuta, vaikka on Göteborgissa nähnytkin P:n lentäneen tuulettimeen jo vuosia sitten... "Mutta kun se on rasismimme syytä..."

Mutta hienoa, että näitä asioita nostetaan esille, koska niitä täytyy nostaa esille. Yhteiskuntamme ei ole vasuri-idealistien leikkikenttä, vaan myös yhteiskuntamme, jossa jälkeläisemme joutuvat elämään. Siksi yhteiskunnan kanssa ei pitäisi leikkiä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tämä Saksan sotilaallinen apu Suomelle kesän 1944 suurhyökkäyksen torjuntaan oli suoraa seurausta Risto Rytin valtakunnanulkoministeri Joachim "von" Ribbentropin (joka ei todellisuudessa ollut aatelismies) tekemää sopimusta. Se sitoi Suomen Saksan liittolaiseksi, mutta se oli tehtävä, koska muuten Saksa olisi vetänyt Suomelta tukensa pois.

Paitsi ettei olisi! Sen lisäksi, että rekyylittömiä pst-aseita oli hankittu Suomeen jo huhtikuussa 1944 määrä, joka olisi riittänyt suurhyökkäyksen torjuntaan saapui Gefechtsverband Kuhlmey Suomeen Hitlerin 12.6. lähettämänä. Seuraavana päivänä hän teki periaatepäätöksen, että Suomea autetaan niin kauan kun se jatkaa sotaa.

Päätöksellä ei ollut mitään tekemistä suomalaisten sinisten silmien kanssa: jos puna-armeija olisi vallannut vaikka vain Etelä-Suomen, se olisi päässyt koukkaamaan Suomenlahden yli Heeresgruppe Nordin selustaan Virossa. Todellisuudessa Ribbentropilla ei ollut 22.6. yhtään mitään, millä Rytiä kiristää. Hän oli maassamme vain sooloilemassa. Ryti uhrasi itsensä turhaan.

Me tiedämme sen nyt. Ryti ei tiennyt silloin. Jos muuten niin tehokas tiedustelumme olisi kyennyt hankkimaan hänelle reaaliaikaisen tiedon Hitlerin periaatepäätöksestä, olisi hän voinut toivottaa viikkoa myöhemmin tälle Kolmannen valtakunnan hanttimiehelle hyvää matkaa huuthelvettiin häiritsemästä vakavien asioiden kanssa painivia valtiomiehiä.

Mutta Rytillä ei tätä ratkaisevan tärkeää tietoa silloin ollut, eikä siis muuta mahdollisuutta kuin yrittää tehdä Suomen tulevaisuuden kannalta paras mahdollinen päätös käytettävissä olevilla tiedoillaan. Eipä tuo loppujen lopuksi niin huonosti mennytkään. Eikä suurhyökkäyksen torjunnnan tueksi Suomenlahden yli toimitetulla ase- ja materiaaliavulla sekä Sturmgeschütz-Brigade 303:n Kannakselle lähettämisellä ollut ainakaan taistelutahtoa heikentävä vaikutus, vaikka niitä ei olisi siis tarvittukaan.

Mutta kuten sanottu, sitähän ei voinut edes Mannerheim silloin tietää. Ollaan tyytyväisiä lopuutulokseen, kun on aika vaikea ajatella, miten olemassaolevilla rakennuspalikoilla olisi voitu parempikaan saada.

vieras kirjoitti...

Jos joku tuntee porukkaa Hampurissa niin voisi kertoa mitä mieltä paikalliset ovat noista antifanttien rettelöinneistä. Mitä Ykä veikkaa mitä Hampurin satamassa työskentelevät duunarit ajattelevat rettelöitsijöistä? Tai ne ulkkarit jotka ovat siellä työkomennuksella tai paikallisella työsopimuksella? Pitäiskö niksmannien pyytää järjestyksenpitoon virka-apua Puolalta tai vaikka Venäjältä kun Kaliningradin oblastissa (Itä-Preussi) on sotilasosastoja...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys DuPontille, Qroquius Kadille ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

DuPont: Kiitos sinullekin. Valtamediassa ”ammattilaisuus” tarkoittaa nykyisin että seuraa sokeasti punavihreää ideologiaa. Ja valitettavasti samanlaista ”ammattilaisuutta” löytyy yllin kyllin myös virkakoneistosta. Tuo Ruotsinsetäsi on hyvä esimerkki siitä, kuinka kauan ihminen pystyy valehtelemaan itselleen. Harvallapa tuossa iässä olevalla ja tiettyä ideologiaa vuosikymmenet kannattaneella ihmisellä on pokkaa tunnustaa julkisesti että reisille meni homma jo alusta pitäen.

Qroquius Kad: Yksi osa siitä Saksan avusta muuten oli Suomeen toimitettu vilja jolle oli tarvetta. Mutta totta on se, että emme me nykypäivän tiedoilla voi mennä tuomitsemaan ihmisiä jotka silloin toimivat niitten tiedonrippeitten varassa mitä oli tarjolla. Lopputulos oli kuitenkin olosuhteisiin nähden varsin hyvä.

Vieras: Enpä tunne saksalaisia duunareita mutta en usko heidän juurikaan lämpiävän noitten takkutukkien ajatuksille. En muuten usko, että saksalainen tarvitsisi mitään virka-apua. Tarvittavat valtuudet riittäisivät.

Anonyymi kirjoitti...

Kun noista "bankstereista" kerran puhutaan maailmalla, niin tässä mielenkiintoinen puheenvuoro, kandee katsella noi muutkin Ronald Bernardin pätkät. Ehkä toi hiukan avaa noita suomuja silmiltä, mitä kansainvälinen pankkimaailma oikeasti tekee ihmisille.

Jopa sveitsiläiset pankit 1940-luvulla tekivät businessta natsien kanssa, puhumattakaan amerikkalaisista suurpankeista, vaikka hyvin tiesivät mitä siellä tapahtuu kaikkine keskitysleireineen. En ole silleen salaliittoteorioiden fani, mutta nämä pätkät laittavat hieman pohdiskelemaan.

Mitenkäs se wanha sanonta taasen menikään, raha ei haise...?


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois. Ja joo, niin pankeille kuin pörssiyhtiöille raha ei haise, sillä ei ole isänmaata eikä moraalia. Muistan hyvin kun sen suuren laman aikana Suomessa pelastettiin pankkeja. Onkohan kukaan laskenut kuinka paljon se operaatio aiheutti itsemurhia, perheitten hajoamisia, pienyrittäjien pankrotteja ja sitä kautta loppuiän jatkuvaa velkavankeutta?

Qroquius Kad kirjoitti...

Niin, pankeille ja pörssiyhtiöille raha ei haise eikä sillä ole isänmaata saati moraalia. Pankit ja pörssiyhtiöt toimivat silti valtioiden alueilla niiden lainsäädännön alaisina, ja viimemainittu käytännön toteutuksineen heijastaa demokratioissa ainakin osittain valtion ja sen kansakunnan yleistä moraalia.

Islannissa oli tällä vuosituhannella samantapainen pankkikriisi kuin meillä 1990-luvulla. Siellä asia käsiteltiin aivan toisin kuin täällä: Islannin tasavalta antoi liikepankkien kaatua omaan onnettomuteensa noustakseen sieltä jos ovat noustakseen, ja suuntasi verovaroja sosiaaliturvaan kansalaisilleen, jotka olivat menettäneet tässä rytäkässä rahansa. Lopputuloksena Islannin pankkitoimi nousi jaloilleen varsin nopeasti, kun oli noustava, ja saivat asiakkaikseen islantilaiset, jotka olivat kyenneet valtionsa avustamina pysymään jaloillaan kunnes pysyivät niillä taas itse.

Näin Islannissa. Meillä valtio keskittyi suuntamaan verovaroja itsensä suohon ajaneiden liikepankkien tekohengitykseen jättäen rahansa menettäneet kansalaiset pelkästään maksumiehen ja -naisen asemaan. En tiedä, kuinka paljon tämä tuli Suomen kansakunnalle maksamaan rahallisesti, mutta pelkästään itsemurhista on langennut niin raskas inhimillinen hinta, ettei sitä voi edes kuvitella hinnoiteltavaksi.

Oikeinajattelevaistomme opettaa meille yhä uudestaan, kuinka surkean sisäsiittoista Suomen kansaa ehdottomasti pitäisi rikastuttaa voimallisemmalla geenistöllä, jota poliittinen eliitimme onkin parin kuluneen vuoden aikana kiitetävästi ryhtynyt toteuttamaan. Mitenkähän minusta tuntuu, ettei Islannissa kuultane tällaisia lausumia, vaikka islantilaiset ovat asuneet saarellaan tuhannen vuotta pahemmin sekoittumatta. Silti he kykenevät mm. kokoamaan 300 000 ihmisen populaatiostaan 100 % omaa kansaansa edustavan jalkapallomaajoukkueen, joka niittää menestystä kansainvälisillä kentillä. Suomen "Huuhkajat" ovat rankingissa kovasti alempana kuin Islannin "Strákarnir okkar"; "meidän pojat".

Rahalla ei ole isänmaata eikä moralia. Ihmisillä on, ja islantilaisten moraali näyttää suuntautuvan niin kovin eri tavalla isänmaataan ja kansaansa kohtaan kuin suomalaisten, mikä näyttäytyy niin pankkikriisien hoidossa kuin jalkapallomenestyksessä maajoukkueiden lempinimiä myöten....

Aina joskus tulee mieleen, että Suomen ja Ruotsin kansakuntien historian suurin onnettomuus oli Haminan rauha. Ilman sitä Ruotsin itäraja olisi Venäjää vastaan, mikä olisi tehokkaasti estänyt ruotsalaisia veltostumasta nykyisenlaisiksi möfföttäviksi föfföiksi. Heidän olisi ollut pidettävä terästä selkärangassa niin Idän välittömän sotilaallisen uhan kuin sieltä soluttautumaan pyrkivän kommunismin varalta, ja tämä olisi varmasti estänyt ruotsalais-suomalaista sosialidemokratiaa rämettymästä rautakouraisesta työväenaatteesta jakkupukumaistereiden nännismi-lellismiksi.

Me Itä-Ruotsin suomalaiset asukkaat emme valittaisi pakkoruotsista, vaan kilpailisimme keskenämme, kuka osaa sujuvimmin herrojen kieltä. Kotikielenä puhuttaisiin suomea, jonka ohelle olisivat kehittyneet suomenruotsin hämäläis-, savolais- ja pohjoismurteet. Olisimme Pohjois-Euroopan ja mene tiedä vaikka koko muunkin nyky-Euroopan sotilasmahti, jonka silmille eivät hyppineet neuvostokommunistit puna-armeijoineen eivätkä saksnatsit Wehrmachteineen ja SS:ineen, ja siksi eivät nytkään hypi satan's också och perkelevie mitkään lähi-idän ihmeet! Ollaan meinaan ylpeitä omasta pohjoisesta, viikinki-kalevalaisesta verenperinnöstämme!

Näin asiat voisivat nyt olla. Voisivat ne tietysti olla aivan toisinkin, sitähän ei voi tietää. Nyt ne joka tapauksessa ovat niin Suomen kuin Ruotsin kannalta vähän helvetin huonosti, ja on todella vaikea nähdä todellista parantumisen mahdollisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, tuolta Uuden Suomen puheenvuoropalstalta löytyy eräs laman & kusetuksen uhri, nimimerkillä Pelisuomi. Mielenkiintoista muuten se, että tuolloinen valtiovarainministeri Iiro Viinanen taisi tokaista, että markka devalvoidaan vain hänen kuolleen ruumiinsa yli. Vaan mitenkäs sitten kävikään? Markka devalvoitiin kaksikin kertaa ja mies on silti elossa. Ihan samaa settiä kuin mitä Timo Soini on tässä lähiaikoina esittänyt. Jos yrittäjä oli ottanut velkaa ulkomaan valuutassa (useimmiten USA:n dollari), niin sitten yhdessä yössä sitä velkaa tuli 20-30%:a lisää plus se toinen devalvointi päälle.

G20-kokouksesta hyviä tunnelmakuvia, noi lienevät loputon lähde nettimeemeille.

Ylelle sen verran plussaa, että siellä on näytetty sarjaa "Suomi on venäläinen", aikaisemmin tuli "Suomi on ruotsalainen". Mutta hyvää ja asiallista historiallista tietoa & infopläjäystä. Ennen sotia Viipuri oli monikansallinen suomalainen kaupunki, siellä oli venäläistä, saksalaista, suomalaista ja ruotsalaista syntyperää olevia ihmisiä plus muut päälle. Tästä jo näkee, että me suomalaiset olemme "cocktail" eri Itämeren kansoja jotta eikös me olla jo monikulttuurinen kansa? Mihin me tarvitsemme "maahanmuuuttajia" jostain Afrikasta? Geeneissä on ainakin moninaisuutta vaikka muille jakaa.

Onhan se kokemus kävellä Pietarin Nevski Prospektilla ja katsella sitä väenpaljoutta. Yhdessä kaupungissa elää enemmän ihmisiä kuin Suomessa. Löydettiin jopa sellainen elintarvikemyymälä mikä piti kommunistisia perinteitä kunniassa (v. 2004). Eli kun menit kauppaan näytit myyjätär A:lle mitä halusit ostaa, hän kirjoitti tuotteet lapulle. Näytit lappua myyjätär B:lle joka toi tavarat hyllystä ja hän kirjoitti laskun. Kävit maksamassa laskun myyjätär C:lle jolta sait kuitin ja tätä vastaan sait ostokset myyjätär B:ltä. Oli ainakin työllistävä vaikutus!

Huumoripläjäyksenä pätkä Pohjalaiset leffasta, itse muistan parhaiten tuosta leffasta sen kohtauksen kun häjyt tulivat vaatimaan isännältä lammasta syötäväksi. Järjestettiin painiottelu ja voittaja sai päättää mitä tehdään. Häjyjen nokkamies hävisi painin ja hän tyytyi lopputulokseen, eivät saaneet lammasta murkinaksi. Kertoo hyvin pohjalaisten kansanluonteesta. Heh, voihan vallesmanni!


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Jep, Islanti toimi kyllä asian suhteen erittäin fiksusti. Maata voi muutenkin pitää menestystarinana jonka perustana eivät ole valtavat raaka-ainevarat vaan islantilaiset. Pelkään pahoin, että Suomessa vastaavassa tilanteessa otettaisiin uusinta 1990-luvulta seurauksista piittaamatta. Haminan rauhasta en sen enempää kommentoi, historia on täynnä niitä kuuluisia perhosvaikutuksia. On sinänsä muistettava että Suomi kehittyi valtioksi nimenomaan autonomian aikana.

Soomepois: Silloisen laman seuraukset vaikuttavat vieläkin. Silloinen raskaan markan politiikka sai pitkälti sen laman aikaiseksi ja lienee aiheellista kysyä, että mitähän järkeä meidän oli sitoa taloutemme vielä raskaampaan euroon.

G20-kokouksen tiimoilta uskon, että monen saksalaispoliisin liipasinsormi on syyhynnyt niitten elämysmatkalaisten riekkumisen kanssa. Mitä Saksaan muuten tulee, niin tämä kongolaismies kertoo asiasta harvinaisen tylyä settiä:

https://www.youtube.com/watch?v=zfhYf5KwswA&feature=youtu.be

Totta kai Suomi on ottanut vaikutteita muualta vaikka tiedostavat yksilöt jatkuvasti selittävät että me halutaan kieltää pizzatkin. Tämä on sitä globaalinationalismia josta Jaska Brown julkaisi hiljattain erinomaisen postauksen. Suosittelen:

http://jaskanpauhantaa.blogspot.fi/2017/07/globaalinationalismi.html

Qroquius Kad kirjoitti...

Tuon esseniläisen kongolaismiehen avautuminen on tosiaan sen verran rankkaa, etten ehkä itsekään olisi vielä kymmenen vuotta sitten ottanut sitä muuna kuin väkivallan provosointina, tarkoituksena päästä hyötymään joko kunniasta rasistin hakkaajana tai rasistiselle hakkaajalle tuomittujen korvausten nostajana nauraen koko matkan pankkiin.

Tänään ei voi kuin olla tyytyväinen siitä, ettei tuo maininnut Suomea. Mutta kohtapa tuo on meilläkin edessä, kiitos hyvän sisäministerimme Risikon, joka meitä on jo valmistellut lähitulevaisuudessa odottavaan taakanjakoon.

Kuten olen useampaankin otteeseen kertonut, minulla ei ole lapsia, mutta veljelläni on. Tuon videon nähtyäni tuntuu aina vain vittumaisemmalta ajatella heidän tulevaisuuttaan tässä EUrabian osavaltiossa, jonka nimi on jotain al-Aitihad al-Islâmiyah al-Uwrubiyu al-Wilayah al-Finlandi.

Sledge Hammer kirjoitti...

Lyhyet lisälaukaukset.

Ensiksi, A. Oxenstiernan lausuma tarvitsee päivitystä. Rajallinen järki olisi luonnollista ja ymmärrettävää. Tämä on jotain muuta, ja siksipä nykypäivänä sitaattia tarvittaisiin muodossa "...kuinka suurella hullluudella maailmaa hallitaan."

Suifobia tmv. on mielestäni tarpeeton ilmaisu. Riittää todeta, että ympäristölleen vaarallisia islamin uskontulkintoja kannattava henkilö kärsii musulmaniasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Sledge Hammerille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Jep. Tarvitaan musta mies sanomaan kuinka asiat ovat. Jos valkoinen sanoisi samansisältöistä, niin häkki heiluisi. Tuo kyseinen häiskä ei käsittääkseni ole itse yhtään tyytyväinen asioitten tilaan, vaan vissiin pyrkii herättämään saksalaisia. Vaan joka sanahan tuosta pulinasta oli aivan totta.

Sledge Hammer: Joo, kyllä tuo sinun väännöksesi Oxenstiernasta taitaa olla lähempänä totuutta. Musulmania on hyvä termi. Sen rinnalle sopii egomania sillä omaa egoahan tuolla toiminnalla lähinnä ruokitaan.