torstai 2. toukokuuta 2019

TYÖKURAATTORI JA MIELTENPAHOITTAJA


Lähitulevaisuuden Radanvarsikaupunki…


Yksi kahdeksasta Radanvarsikaupungin julkishallintobyroon palvelukseen nimitetyistä sovelletun työhyvinvoinnin kuraattoreista odotti seuraavaa tapaamistaan. Kyseinen sovelletun työhyvinvoinnin kuraattori oli nimeltään Diureetta Vanne-Kiristäinen. Diureetta oli 32-vuotias, varsin näyttävän näköinen nainen joka oli ensimmäisessä varsinaisessa työpaikassaan valmistuttuaan puoli vuotta aikaisemmin Helsingin Yliopistosta selitteläätiön, sovelletun spedestetiikan ja feministisen kiihkokäsitehässimisen maisteriksi.

Diureetta oli valmistunut hyvin arvosanoin ja erityisesti hänen gradunsa oli saanut paljon kiitosta. Gradun aiheena oli ollut ”Pahalle haiseminen yhteisöllisenä ympäristöllisenä kokemuksena” ja se perustui haastatteluihin niitten yliopiston opiskelijoitten parissa jotka olivat ympäristötekona luopuneet wc-paperin käytöstä. Myös Diureetan asenne sopi tähän kuraattorin tehtävään erinomaisesti. Sovelletussa työhyvinvoinnissa ja nimenomaan sen määrittelyssä oli asianlaita pääosin niin että tapaamiset eivät olleet sovittuja vaan määrättyjä ja Diureetan edessä ei ollut asiakas, vaan kuulusteltava. Sellaiseen työhön Diureetta sopi sekä luonteeltaan että koulutukseltaan. Vakka ja kansi olivat kohdallaan.

Se seuraava asiakas/kuulusteltava olikin jo saapumassa. Ovisummeri soi, Diureetta odotti asiaan kuuluvan akateemisen varttiminuutin ja painoi sitten sisään-nappulaa. Ovesta astui sisään Radanvarsikaupungin yleisen asioita säätävän, sähläävän ja säveltävän subdiviision atk-tukihenkilö Jouko Jötikkä joka näytti olevan jotenkin hukassa ja ihmetteli selvästi että mitähän hän täällä oikein mahtaa tehdä. Näytti siltä kuin miehelle oltiin annettu metrijärjestelmän työkalut joilla piti kiristellä tuumakoon pultteja, muttereita ja liittimiä.

- Niin tota, päivää. Toi subdiviision esihenkilö, toi Annaluutia Mähkiö-Flöffmann sanoi että minun pitäisi tulla tänne. Tosin en kyllä oikein ymmärrä miksi. Ei mulla mitään välitöntä valitettavaa työhyvinvoinnissani ole. Minä kun tuumin että hyvinvointini määrittelen itse. Ihan keskenäni. Minä voin hyvin kun voin pitää huolen omista asioistani ja sitten jos joku muu alkaa määritellä hyvinvointiani puolestani niin silloin minä alan voimaan huonosti. Sen vuoksi minua yleensäkin vituttaa kaikenlaiset työhyvinvointipäivät ja olen silloin sairaslomalla äkillisten sydämen rytmihäiriöitten takia.

- Istukaa, olkaa hyvä. Itse asiassa tässä tapaamisessa ei määritellä ensinkään teidän hyvinvointianne vaan subdiviisionne yleistä sovellettua työhyvinvointia. Jota te olette osaltanne selkeästi heikentäneet. Teidän louksinne on hälyttävän korkea.

- Mikä ihmeen louksi?

- Loukkaamis-indeksi.

- Ja mitä maan tulen helevettiä tarkoittaa loukkaamis-indeksi? Onko minut kutsuttu työaikana kuuntelemaan jotain vitsiä? Onks tää piilokamera?

Diureetta huokasi. Taas yksi, joka ei seurannut ajan tapahtumia ja kehitystä ollenkaan. Selvä dinosaurus. No, täytynee taas kädestä pitäen selittää…

- Koska nähtävästi ette seuraa tapahtumia niin yhteiskunnassa kuin työelämässäkään niin briiffaan teitä vähän. Kannattaa muuten kuunnella tarkasti koska asia hipaisee teidän hilsettä aina verinahkaa myöten. Loukkaantumis-indeksi eli louksi pohjautuu niihin ilmoituksiin joita on tehty ILO:on.

-ILO:on? International Labour Organization? Mitä ihmeen kumman tekemistä kansainvälisellä työjärjestöllä on Radanvarsikaupungin virkakoneiston kanssa?

- Ei niin mitään. Sillä kyseessä on toinen ILO. Eli sisäministeriön perustama Ilmianna Loukkaaja-sivusto. Sivusto toimii samalla lailla kuin esmes verohallinnon ilmiantosivusto tai anonymkana tehdyt viharikosilmoitukset. ILO:on voi ilmoittaa, jos on kokenut tulleensa loukatuksi. Ja me, sovelletun työhyvinvoinnin kuraattorit olemme puolestaan saaneet valtuuden tehdä kootuista ilmiannoista johtopäätöksiä sekä tehdä asiaan liittyviä kurinpidollisia toimenpiteitä. Sekä ILO että sovelletun työhyvinvoinnin aktiivimalli on käytössä kaikkialla julkisella sektorilla. Niin valtiolla, kunnissa kuin seurakunnissa. Järjestelmää on tarjottu myös yksityiselle sektorille mutta sehän on jostain syystä aina hidas syttymään edistyksellisiin työelämän toimintamalleihin.

- Kurinpidollisia toimenpiteitä? Nimettömistä ilmiannoista? Tuohan on hitto vie mielivaltaa.

- Ei sinne päinkään vaan se takaa, että työpaikan ilmapiiri paranee ja tasa-arvoistuu.

- Eivätkö ihmiset sitten voisi loukkaannuttuaan sanoa asian päin naamaa? Suoraan ja samantien.

- Niin no, katsokaas… loukkaantuminen on kovasti henkilökohtainen tunne. Usein loukkaantuminen tapahtuu syistä joita loukkaaja ei itse edes huomaa. Ei sellaista osaa naamakkain oikein selittää. Siinä voi jopa loukkaantua lisää. Mutta tärkeintä on kuitenkin loukkaantumisen kokemus. Jos henkilö kokee tulleensa loukatuksi niin silloin häntä on loukattu ja hänellä on myös oikeus sovitukseen.

- Jaa… taidanpa arvata mistä suunnasta noita loukkaantumisia eniten tulee. No, mikäs se minun louksi vai mikäperkelesenytolikaan sitten tällä hetkellä on?

- Kaksikymmentäyksi. Eli teistä on tehty kaksikymmentäyksi ilmiantoa ILO:on. Ja siinä on kuulkaa parikymmentä liikaa. Onko teillä älyviestittimenne mukana?

- Totta kai on.

- Laittakaas se päälle.

Jötikkä käynnisti älyviestittimensä, Diureetta räpläsi hieman omaansa, painoi enteriä ja Jötikän älyviestittimeen alkoi ilmestyä loukkaantumisilmoituksia:

* Olin esittelemässä moniammatillisessa työryhmässä erästä työn kehittämiseen liittyvää ideaani. Jötikkä vaan katseli sillai yläviistoon. Ei hän sanonut mitään eikä kommentoinut mutta ilmeestä saattoi aistia selvän halveksunnan. Ja minusta tuntuu että se puristi pöydän alla pallejaan ettei olisi ruvennut nauramaan. Suupielet väpätti siihen malliin. Voiko korkeaa koulutustani ja ammatillista osaamistani enää pahemmin loukata?

* Työpaikan ruokalassa kerroin kollegoilleni siitä, kuinka olemme sisustamassa kotiamme feng shuin mukaisesti. Samassa pöydässä istunut jötikkä sanoi että ”Joo, minunkin kämppäni feng pthyissä olis vähän säätämistä. Tuppaa meinaan lauantai- ja sunnuntaiaamuina olla joskus vähän hutera olo ja päätäkin saattaa särkeä”. Sitten se päästi päälle sellaisen inhottavan toksisen maskuliinisen naurun.

* Kerroin kollegoilleni perheeni Intian matkasta. Samassa pöydässä istunut Jötikkä totesi että ”Etkös sinä ole niitä vihreitten kunnallispoliitikkoja ja haluaisit polttomoottorit kokonaan kiellettäväksi? Mainostat sitä kovasti täällä töissäkin. Eikös tossa ole vähän ristiriitaa?”. Todella moukkamaista käytöstä Jötikältä. Ei ihminen saa työntää kärsäänsä toisen perheen asioihin vaikka olisi itse mitä mieltä hyvänsä.

* Minulla oli päälläni avokaulainen paita ja Jötikkä aivan selvästi tuijotti rintavakoani. Kauhea ajatus että nyt hän sitten makustelee mielikuvissaan rinnoillani. Koen, että ruumiillista koskemattomuuttani on loukattu.

* Minulla oli päälläni avokaulainen paita ja kun asioin eräässä työasiassa Jötikän kanssa hän korostetusti katsoi koko ajan poispäin minusta keskittyen vain itse kyseiseen työtehtävään. Hän aivan selvästi halusi mitätöidä naiseuteni. Koen, että naiseuttani on loukattu.

* Jötikkä inhoaa ja halveksii minua. Olen varma siitä. Ei se koskaan ole sillai sanonut mutta sillai se kumminkin ajattelee.

* Kun kerroin Jötikälle olevani Amnestyn jäsen hän sanoi minulle hyvin osaaottavalla äänellä ”Olen todella pahoillani. Onko sinulla minkälainen paranemisennuste?”. Miksei tuollaisia voida heittää suoraa päätä vankilaan?

* Olin ruokalassa syömässä maittavaa ja terveellistä kasvisruoka-annostani. Jötikkä tuli viereiseen pöytään ja kaivoi esille omat eväänsä. Karjalanpiirakkaa, munavoita ja päällä paksuja kinkkuviipaleita. Siinä se sitten natusteli eväitään kuin hyeena haaskalla. Menetin ruokahaluni ja kyseinen henkilökohtaisen mukavuusalueeni loukkaus sai ilmastoahdistukseni puhkeamaan niin pahaksi että jouduin hakeutumaan ilmastoryhmäterapiaan.

Ja niin edelleen. Jötikkä silmäili kaikki ilmiannot, huokaisi, ajatteli itsekseen että no enpä olis arvannut ja totesi sitten:

- Ja näistä siis seuraa kurinpidollisia toimia? Ei ole varsinaisesti kylläkään mitään käräjäkelpoista materiaalia tämä.

Sovelletun työhyvinvoinnin kuraattori Diureetta Vanne-Kiristäinen katseli Jötikkää tyynenä, kevyt edustushymy huulillaan, kädet puoliristikkäin sylissään ja pää noin viisi astetta vasemmalle kallistuneena (asento opetellaan sovelletun spedestetiikan alkeisopinnoissa). Hän vastasi rauhallisella äänellä jossa kuitenkin tietyt painotukset antoivat ymmärtää kenellä oli kädessään ruoska ja suola.

- Epäilemättä. Mutta ei tässä ollakaan menossa käräjille. Koko järjestelmä – ja sen myötä nuo, epäilemättä perustellut – ilmiannot ovat osa sovelletun työhyvinvoinnin aktiivimallia. Ja teillä on louksi-lukemanne perusteella selkeää ja tarkoituksellista positiivisen ajattelumallin puutetta. Siksi minä olen pakotettu saamieni valtuuksien perusteella suorittamaan teille positiivisen ajattelumallin puuttumisesta seuraavan aktiivimallin mukaisen rangaistuksen.

- Joka on?

- Teidän nettopalkastanne vähennetään viisitoista prosenttia seuraavan kuuden kuukauden ajan. Mikäli louksi-lukemanne putoaa tällä ajalla alle viiden, pääsette takaisin normaalipalkallenne. Mikäli taas ei, aktiivisuusvähennys jatkuu sen jälkeen seuraavat kaksitoista kuukautta. Jos tämäkään ei auta, työsuhteenne jatkon edellytykset alkavat olla aika vähissä.

- Huomasin muuten että noissa ILO-ilmiannoissa eikä työpaikalla muutenkaan ei ole tullut minkäänlaista valitusta työni laadusta. Eikö sillä ole mitään merkitystä?

- Ei niin minkäänlaista. Tulee muistaa, että sovelletun työhyvinvoinnin aktiivimalli on ennen kaikkea tasa-arvokysymys. Naisia on sorrettu miesten toimesta maailman sivu. Työelämässäkin. Onhan siihen joku sovitus saatava. Tosi tietysti on, että naiset loukkaantuvat paljon herkemmin ja paljon vähemmästä kuin miehet. Mutta järjestelmä lisää työpaikan keskimääräistä hyvinvointia, sillä sen myötä miehet voivat töissä vähintään yhtä huonosti kuin naiset ja jo tieto tästä kohentaa puolestaan naisten hyvinvointia.

- No niinhän mä vähän arvelinkin. Enkö minä voi tehdä asiasta minkäänlaista valitusta?

- Totta kai voitte. Te voitte irtisanoutua protestiksi koska tahansa. Miten muuten on mahdollista että te ette ole koskaan perehtynyt ILO-järjestelmään ja sovelletun työhyvinvoinnin aktiivimalliin?

- Johtunee siitä että vapaa-ajallani en mieti työtä ollenkaan ja töissä keskityn olennaiseen eli työtehtäviini. Toisin kuin nuo ämmät jotka taas keskittyvät itsensä hoitamiseen sekä ammatti- ja tapaloukkaantumiseen.

- Jaahah, odottakaapas hiukan.

Diureetta hiplasi hieman älyviestintään, painoi sitten enteriä ja Jouko Jötikän louksi-lukema lisääntyi lukuun 22:

* Jötikkä esitti minulle suoran ryhmäsukupuolittavan miesväitteen että työpaikan naiset eivät keskity työhön vaan ammatti- ja tapaloukkaantumiseen.

Jötikkä luki uusimman ILO-viestin tyynenä ja kysyi sitten stoalaisella tyyneydellä:

- Voinen varmaan poistua? Eiköhän tää ollut tältä erää tässä? Minulla kun olisi niitä töitäkin tehtävänä.

- Ette voi. Ja ei ollut.

- No mitä ihmettä nyt vielä?

- Sisäministeriö on – samanaikaisesti sovelletun työhyvinvoinnin aktiivimallin kanssa – kehittänyt VATYVA-algoritmin eli Vastuullisen Työntekijän Valvontajärjestelmän. Sillä seurataan julkisen sektorin työntekijöitten aktiivisuutta sosiaalisessa mediassa. Teillä on facebook-tili omalla nimellänne. Tilillänne ette sinänsä ole julkaissut mitään poliittista mutta olette peukuttaneet nationalistisiksi ja rasistisiksi tulkittuja sivuja kaikkiaan 353 kertaa.

- Ja kaikki peukuttamiset ovat tapahtuneet vapaa-ajallani. Zwidduako se muille kuuluu mitä minä vapaa-ajallani teen?

- Totta zwiddua kuuluu. Ennen kaikkea se kuuluu että mitä te ajattelette. Eihän julkinen sektori voi pitää riveissään viha-ajatteluun taipuvaista työntekijää. Täällähän tehdään tärkeää ja vastuullista työtä yhteisen hyvän eteen ja veronmaksajien rahoilla. Ja mikäli muuten poistatte facebook-tilinne niin se tarkoittaa vain sitä että olette perustaneet feikkitilin ja jatkatte epäilyttävää toimintaanne. Algoritmi seuraa toimintaanne tarkasti ja odotan, että teiltä alkaa tulla peukkuja edistyksellisille, rauhaa, monikulttuurisuutta ja tasa-arvoa ylläpitäville tahoille. Mutta jo tässä vaiheessa olen pakotettu tässäkin asiassa tiettyihin kurinpidollisiin toimenpiteisiin ja niihin syypää olette vain ja ainoastaan te itse.

- Ja mitähän ne ovat? Toiset viisitoista pinnaa palkasta pois?

- Ei. Saatte sekä suullisen huomautuksen että kirjallisen varoituksen sekä lisäksi huomisesta alkavan kahden viikon asennemotivointiloman.

- Oletan että kyseinen asennemotivointiloma on palkaton.

- Oletatte oikein. Ei kai Radanvarsikaupunki sentään viha-ajattelusta palkallisilla lomilla palkitse.

- Jaa. No, voinko nyt poistua? Niille asennemotivointilomille?

- Se olisi enemmän kuin suotavaa. Ja ottakaa opiksenne.

Jouko Jötikkä poistui toimistosta miettien että minkä helvetin takia hän ei lähtenyt nokisutariksi niin kuin serkkupoika.  Diureetta puolestaan oli taas kertaalleen tyytyväinen työsuoritukseensa. Hän uskoi työosaamisensa ja työmenestyksensä johtuvan hänen filosofiastaan. Olihan niin, että hyvinvointi itsessään oli ollut aina jonkunlaisessa anarkian tilassa. Valvomaton ja ajelehtiva. Ihmiset saattoivat määritellä sen ihan miten lystäsivät. Eihän se sellainen ollut mistään kotoisin. Sehän vihjaisi jopa siihen että muurahaiskansalaiset saattaisivat osata itse ajatella.

Sovelletun työhyvinvoinnin aktiivimalli oli askel siihen suuntaan, että ajattelukyvyttömien muurahaiskansalaisten hyvinvoinnin määrittelisivät jatkossa koulutetut, kokeneet ja motivoituneet virkakoneiston akateemiset ammattilaiset. Tuloksena olisi oikeaoppista, tasa-arvoista ja yhteiskunnallisiin arvoihin pohjautuvaa hyvinvointia.

Meidän kaikkien parhaaksi.

*


Kiitokset inspiraatiosta kommentoijille KKi ja Ano.

52 kommenttia:

KKi kirjoitti...

Huomenta.

Jaha, onko teilläkin joku pahoittanut kovin mielensä?

Eräs syy miksi aikoinaan jätin maisemakonttorihommat olivat juurikin työtoverit. Tai eivät he oikeastaan vaan tietty kyvyttömyyteni ja kömpelyyteni sosiaalisissa tilanteissaa. Eikä turhanaikainen kokoustaminenkaan asiaa auta.

Näissä kuskin hommissa ei juurikaan tarvitse olla toisten kanssa tekemisissä. Puhelimen soidessa tietää, että jotain on perseellään. Muuten kommunikointi kivasti sähköisillä viesteillä.

Toi ei Jötikän tilanne ole niin kaukaa haettua. Olen kuullut toiselta kavereistani, että jopa isommissa yksityisissä kioskeissa, siellä marteelaan pieremisosastolla jossa pukeutuminen niin kovin trendikästä, saa jo varoa vitsejään, ettei kellekään tule paha mieli.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Joo, onhan noihin törmänneet niin minä kuin moni muukin. Ilmiötä on tietysti muuallakin kuin työelämässä. Näyttää siltä että Suomi on pikkuhiljaa muuttumassa ammatti- ja tapaloukkaantujien paratiisiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta Yrjö.
Jotenkin tuli kuvasta ja jutusta mieleen tämä tuore kansanedustaja. Pahoittimielensä, kun miestoimittajat ja mieskansanedustajat istuivat kuppilassa samassa pöydässä. No, mielleyhtymä on ihan omani eikä sitä jutussa niin sanottu. Mutta silti. Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. En ollenkaan ihmettele mielleyhtymää, tosin yritin etsiä kuvaksi vain sellaista sopivan arkkityyppimäistä naisoletettua.

Vasarahammer kirjoitti...

Työpaikoille tarvitaan haavoittuvien ryhmien edustajille oma turvatila. Lisäksi tarvitaan pakollinen häirintäyhdyshenkilö, jolle voi raportoida uhkaavista tilanteista. Vihreiden puoluekokouksessa tuollainen taisi olla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vasara. Joo, vihreäthän tuollaista ovat käsittääkseni ehdottaneet. Ja ainakin amerikkalaisissa yliopistoissahan on niitä turvatiloja joissa on pehmoleluja ja rauhoittavaa musiikkia jos faktistit saavat aikaan henkisen pipin.

Lemminkäinen kirjoitti...

Tuli mieleen tuosta loukkaantumisesta 6-vuotias lapsenlapseni. Ei mikään oletettu sellainen, vaan tyttö. Kun olin lapsenvahtina tässä joku aika sitten ja hän pelasi pelejä vaarin tietokoneella, niin hän sanoi että (oma versioni kuinka hän tarkoitti) jäbät pelissä yrittää elvistellä, mutta ne voivat painua hevon vittuun koska hänellä on poikaystävä ja he ovat pussanneet. Ollessani lapsenvahtina vähän aikaa sitten hän halusi leikkiä ulkona ja lähdettyämme leikkipaikalta hän kertoi että yksi jäbä tuijotti häntä mutta hänellä ei tule enää koskaan olemaan poikaystävää, koska hänellä on ollut kaksi poikaystävää ja ero tuli kummastakin, mutta toisaalta niin esikoulussa on yksi jäbä joka on rakastunut häneen että ei hän sitten oikein kuitenkaan tiedä. Lol. Olisin erittäin hämmästynyt jos hänestä löytyisi ILOna ElVIIRA Nyyhkeläinen vanhempana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lemminkäinen. Ehkä lapsenlapsesi tosiaan kasvaa myöhemmin aikuiseksi. Ammatti-ja tapaloukkaantujat koostuvat niistä porukoista joille se ei koskaan onnistunut ja heillä lause alkaa yleensä ”niimmutku mä haluun”.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Jos nyt katselee näitä maamme mielensäpahoittajien eduskunnan top 3 naisolettuja henkilöitä niin jos siellä toksista maskuliinisuutta huokuvissa kahvipöydissä keskustellaan niin ehkä kesän uistelu-, viehe- tai perhokalastukseen liittyvistä aktiviteeteista kuten perämoottoreista, veneistä, kaikuluotaimista. Tai että mökillä pitäisi maalata, tehdä polttopuita, kenellä on paras sauna ja mitkä ovat parhaat oluet tai konjakit vai yhden tai kolmentähden jallu ja makkarat. Lihakaupoista missä leikataan itse premium kyljykset ja paljonko sitä itseään on kyljessä. Vaikea on naisoletettujen käynnistää keskustelua ilmaston muutoksesta, sukupuolineutraaliudesta positiivisen diskriminoinnin avulla. Vähänaasian ja afrikan partalapsosten kotouttamisesta vaikka ne ovat niin ihquja ja tanssivat ringissä kivasti. Widdu kun ukot eivät osaa käyttäytyä ja keskustella samoista asioista kuin feministien pienryhmä keskusteluissa missä Päivi Istala on edelleenkin idolina ja mantrana toistetaan sika, sika, sika kun kuunnellaan äiti maata. Tosin luulen etteivät oikeasti älykkäät ja pätevät naisetkaan jaksa näitä pissiksiä kuunnella ja katsoa vaan painuvat äijäporukan mukana pelaamaan tuppea tai sököä sekä suunnittelemaan kesän ja syksyn eräharrastuksiin liittyviä toimia.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Sitten yksi havainto nykyisestä yhteiskunnasta. Harvat miehet haluavat mukaan naisten vapaa-ajan harrastuksiin tai yhdistyksiin mutta monet naiset haluavat tulla mukaan miesten vastaaviin ilman mitään feminististä taka-ajatusta nauttien ympärillä olevasta toksisesta maskuliinisuudesta. Syynä voi ehkä olla se että heitä kohdellaan yhtenä jäppisistä ja nauttivat oikeasta tasa-arvosta. Huippuna oli viime juhannuksen alla kun jouduin mastektomiaan ja heräsin heräämössä niin 2 minuutin päästä oikein upean noin nelikymppisen hoitajarouvan kanssa rupattelimme hirvenmettuusta ja siitä hänestä 9,3x62 potkii tissille ja olisiko minun vauriot peräisin 458 winmagista. Rouvista oli hemmetin hauskaa kun herättyäni tarkistin että munat oli tallella eikä ollut D kuppeja.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Yrtsi

Pakko laittaa: http://valpperi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275374-aarioikeiston-paikka-eduskunnassa

(yhtään kaalilaukausta en bongannu edellisistä)

Vappukin käveli pois.

Anonyymi kirjoitti...

Mullapa on ässä hihassa! Minä naisena voin heittää kunnon sukupuolittunutta stereotypiaa, eikä mulle voida päin naamaan loukkaantua. Koska olen nainen. Tuollainen hieno ilmiantojärjestelmä kyllä olisi poikaa (kuinka sukupuolittunut sanonta!) ilmiantaa fossiiliset mielipiteeni miesten ja naisten töistä ja ihan luontevista rooleista.

Havaintojen mukaan tuollaiset kolmeakymppiä lähestyvät, yliopistosivistyksen saaneet neiti-ihmiset on pahimpia. Näin (yli)kypsässä iässä tiedän vissisti, mistä heillä on puute. Se kun näkyy naamasta. Lääkekin olisi niin yksinkertainen, mutta ymmärrän miksi lääkettä ei ole tarjolla heille.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Anonyymi rouva ajatukset siitä että antoisa ja hyvä ihmissuhde missä tietyt fyysiset tarpeet tulee perusteellisesti tyydytettyä hio särmät pois. Toisaalta ihmisistä tulee paljon itsevarmempia ei tarvitse omaa heikkoa minäkuvaa peitellä aggressiivisilla hyökkäyksillä kuviteltua uhkaa kohtaan. Mutta mene kertomaan näille pissiksille että te tarvitsette semmoisen ruutuflanelli paidassa saapashousuissa kumiteräsaappailla kulkevan menneisyydestä hien lisäksi toksista maskuliinisuuden feremoneja ympäristöön säteilevän kotikönsikkään ja polkee rouvaa kuin tulpatonta mopoa vaikka ne itsekkin tietävät ja salassa haaveilevat siitä kuinka kivaa kun olisi oma äijä jolla olisi sänkiparta hyvin syötettynä ja naituna kuorsaisi olkkarin sohvalla muikea hymy huulilla. Siinä naiset ilmestystä katsellessa tuntisivat naiseutensa puhkeavan kukoistukseen. Voisivat todeta että siskoille tehkääpä perässä, tuo ukko ei pompi aidan toisella puolella kun tietää että mitä kotona on tarjolla. Sori lipsahti Huovismaiseen ajatteluun lampaan syöjien tyyliin. Mutta naisilla joilla on terveet ihmissuhteet on itseluottamusta eikä ole tarvetta agressiivisen minäkuvan esille tuontiin ja tehostamiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Sanoisin tälle hmm kypsässä iässä olevalle leidille, että kyllä sitä olisi tarjolla näille, joiden naamasta se näkyy. Ja ihan itse tänne haalittuna tai haalitettuna, vaan se ei kelpaa koska he tietävät näihin liittyvät vaarat. Kotimaista taas ei ole tarjolla juurikin syystä, joka näkyy naamasta arvelee Huru-ukko.
PS. Pitäisiköhän heille laulaa, että itkisitkö onnesta jos panisin sua kunnolla??

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, Veijo Hoikalle, Anolle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Pate, Ano & Huru-ukko: Mainitsemanne seikan lisäksi näkisin tuossa porukassa tietyn vaatimuksen ansiottomaan arvonnousuun tyyliin ”minut on otettava äärimmäisen vakavasti jo pelkästään siksi että olen nainen”. Ja kun tuon vaatimuksen jälkeen – varsin luonnollisesti – kyseistä naista ei oteta vakavasti niin sitten alkaa itkupotkut. Ja niin kuin Pate tuumasi, niin suurin osa suomalaisista naisista on kuitenkin täysin tolkullista väkeä. Se tolkuton vaan on kovaäänisin ja saa myös helpoiten äänensä julkisuuteen.

Veijo: Toi kyseinen jätkä on sellainen tyypillinen jaanaaja jonkalaisista US tykkää. Vasarahammerhan totesi asiasta hyvin: ”Huusko sensuroi, kunnes Petteri Ritala on ainoa kirjoittaja.”

LW kirjoitti...

Turvatiloista vitsaillaan paljon, mutta kenties ne olisivat silti ajattelemisen arvoinen idea. Kerta toisensa jälkeen olemme nimittäin lukeneet, miten värillistetyt ihmiset joutuvat jatkuvasti joukkoliikenteessä rasististen hyökkäysten kohteeksi. Eihän tällaista arkipäivän terrorismia voi hyväksyä. Kenties olisi syytä perustaa heille turvatilat mm. busseihin, luonnollisesti takaosiin, joissa he eivät joudu pelkäämään marginalisoivia vihakatseita.

Etelävaltioissa hallittiin muinoin tämä todellinen tasa-arvo. Kaiken lisäksi siellä oltiin vielä ihailtavan feministisiä, koska raiskauksen uhria uskottiin aina, eikä häntä traumatisoitu enää millään patriarkaalisella "epäilty on syytön kunnes toisin todistetaan" roskalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, LW. Tuossa on kyllä vinha perä. Sillä onhan niin että rasistinen vihavilkaisu on kumminkin monta kertaa pahempi asia kuin haittamaahanmuuttajan satunnaisesti tekemä vahinkoväkivalta tai tutustumispenetraatio.

Anonyymi kirjoitti...

Heh,parasta settiä ikinä!!

Anonyymi kirjoitti...

btw. Kappas vain?

Joku muukin on havahtunut tähän "ajan nopeutumiseen":

https://www.youtube.com/watch?v=1eZB1DyFvUQ


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitokset. Tää tietysti menee liian läheltä todellisuutta joka on nykyisin kuin englannin kielen termi ”killing joke” eli vitsi, jonka lausumisen jälkeen koko porukka hiljenee vaivautuneena.

Tvälups: Kiitos linkistä. Olen nähnyt montakin selitystä tuohon enkä ota kantaa siihen mikä on paras. Muuten, jos sulle sopii niin otan sinuun lähiaikoina yhteyttä omaan erityisosaamisalaasi liittyen.

Anonyymi kirjoitti...

Sopiihan se

-Tvälups-

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Kyllähän tuossa nyt raavas mieskin mielensä pahoittaisi jos ruokana oletetaan olevan jotain soijakeittoa & ruokajuomana vettä? ;)

https://pbs.twimg.com/media/D5kpiM1W4AI6xFg.jpg

Maallikkodiagnoosina sanoisin, että kyllä se on sitä paksun puutetta hampaiden välissä?

Ja hei, pois ne eriarvoistavat ja naisoletettuja alistavat patriarkaaliset ajatusyhtymät mielestä!
Entisenä Etelä-Pohjalaisena Itikan (nykyinen Atria tai mikä lie) käristettä mää vaan meinasin. :D

Anonyymi kirjoitti...

Nyt näyttää diureetta haukanneen aimo köntsän sitä ihtiään.

Minkä komentomme kankeloi, se kankeloitu on! - ATK-miesten marssi muinaisilta ajoilta, ajoilta ennen reikäkorttia. Reikäpäre, oikea tervattu päre oli käytössä.

Mustanaamion kosto on kaamea - mutta ATK-tukihenkilön kostoa kammoaa Mustanaamiokin. - Byrokratiaviidakon vanha sanonta.

Kaikki loppuu aikanaan, vaan laskutus ei milloinkaan. ATK-osaston motto.

Jumala armahtaa - minä laskutan: ATK-toimintaelokuvan nimi.

Ja vielä: Kapten laevas, Jumala taevas - nämä on pikkukihoja Adminin rinnalla, sillä Admin tekee ihan mitä huvittaa.

Olen ollut siis julkisella puolelle ja julkista organisaatiota tukemassa yksityisellä. - ja yksityistä yksityisellä - Ja kyllä: diureettoja riittää, kaikkia 867 sukumoniota, lisänä nanohitlerit ja besserwisserit. Hra. Isopomo aikoinaan huomasi lahjani kusipäiden käsittelyssä, kohtelias kylmänviileä vittuilu lannisti sinnikkäimmänkin toljakkeen. Tarvittaessa jyrkkä, törkeä, vastavittuilu kuului myös arsenaaliin. Taustalla tietoisuus yhdeksänvuotiaasta alkaneen itämaisen liikunnallisen mietiskelyn tuomasta immuniteetista - mikään kahdella jalalla kulkeva ei mulle pärjää. Ja tietysti ATK-don pelätyin liike: laskutus.

Nämä diureetat on enimmäkseen julkisella sossutätejä ja yksityisellä HR-väkeä, kummassakin kaikenmaailman koordinaattoreita tai muita turhakkeita. Maistereita, kandeja, tohtoreita joltain humhöpsis-alalta. Osaaminen ja itsevarmuus puuttuu, mieltä kalvaa vakava epävarmuus. Bonuksena luonnevika.
s
ITC, entinen ATK, on ala jossa oikeasti pitää osata. Naispuoliset työtoverini ovat olleet siis täyspäisiä ja älykkäitä. Räyhäfemakoita tai muita kummajaisia ei ole paljon joukossa näkynyt. pari sihteeriä osoitti hieman oireita, ryhmäpaine palautti ruotuun. TYKY-rahojen käyttöä ehdotti taannoin joku sihteerikkö tiedostavaan teatteri-iltaan ja ja kasvisateriaan muodikkaassa vegemestassa. Hipin näköinen tietokantagurutar ehdotti "pyssymies voi tuoda kassillisen espanjalaispistooleita ja hitlerinsirkkelin, mennään XX:n radalle. Se oli viimeksikin hauskaa. Ja sit pihvipaikkaan.". Verkkovelhotar puolestaan kannatti Jämijärvelle laskuvarjoilemaan menoa tai uuteen mikroautorataan tutustumista. Ukkoköörilläkin oli kanta asiaan. No, emme menneet teatteriin.

Myös lounaskeskustelut mimmien kanssa ovat mielenkiintoisia: Lammas vai sika, kumpi maukkaampaa. Stana:n nutaajat motarilla. Ruusut ja pionit. Pionit ja kaonit. Lippa, vaappu vai lusikkauistin kesäkuussa hauelle. Onks se asiakkaan p nn-osaston uus hemmo homo vai trendipelle. Liti vai optimisti teinille. Bensakone vai turbodiesel....

Sitten tämä J. Jötikän tapaus: El pueblo unido jamás será vencido!
Mitä se on - ATK-hemmoille ei mikään porukka pärjää, kunhan porukka pysyy yhtenäisenä ja tiukkana. Jötikän lomaillessa alkaa ERP, sähköposti, rahaliikenne, kirjanpito ja vaikka mikä oikutella. Ja asialle ei juur ny voi tehdä mitään kun spesialisti JJ lomailee. Kuka pentele sen nyt lomalle päästi, kun on tämä stiiknafuuliapäivityskin menossa...

Yllättäen Ilmianna Loukkaaja-sivustolla käyvien koneiden verkkoliikenne hidastelee, verkkotuki tietää vian lienevän sivuston ongelma. Tuleekohan sieltä jotain haitakkeita. Asian tutkiminen ei tuota kuin laskutusta, paljon laskutusta.

Hiljalleen alkaa kirstunvartijoita kiinnostaa rahaliikenteen tökkiminen ja rahanmeno.

Ja: Voi kauheaa - diuretan koneelta paljastuu rasistista ja seksistä aineistoa. Ja kotihakemistostaan LAPOa.

Ilmianna Loukkaaja-sivustokin ilmiannetaan - ulkomailta - virustorjujalle mahdollisena haitakesivustona ja DOS-hyökkäysten lähteenä.

Sisäinen tarkistus ja hiljalleen polliisikin alkaa kiinnostua diureetasta. Loppu lähenee...

Workstation Specialist aka Pyssymies

Vasarahammer kirjoitti...

Yksi vähemmälle huomiolle jäänyt uusi muotitermi on "kokemusasiantuntija". Hän on sellainen, joka on kokenut jotakin ja on sen perusteella asiantuntija. Yleensä tämä kokemus toisintaa sortavia rakenteita. Luonnollisesti kaikki empiirisyys ja objektiivisuus loistaa kokemusasiantuntijan tietämyksessä poissaololla. Kokemusasiantuntijuus on henkisen pipin elämistä ja subjektiivista kokemista, jonka perusteella maailma pannaan uusiksi.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tänään tuli seurattua lemmenjoen kertauksen loppupalaveria. Kyllä on herttinen sentään herkkä hipiäisiä reservinupseereita aivan kapteeneja. Puheet olivat kuin eskarin leikkikentältä, puuttui vain heitä homo voltti. Vai oliko kysymys aivan jostain muista syistä. Eversti tasolla on nuorilla leijonilla kyllä kyynerspää taktiikkaa ja halua kalifiksi kalifin paikalle. Eskelisen ja Lindbergin tapauksissa haisee lentokonekaupat ja nato-optiot. Toivottavasti sinne lemmenjoen majalle tehdään häirinnästä vapaa tila missä seinät ovat vaalean siniset ja pehmeät säkkituolit sekä nallet joita mielensä pahoittanut voi halia sekä sinne tilataan vihreälanka ja vulva tukilukemiseksi ja sosiaalikuraattori auttamaan järkytyksen saaneita. Itse katsoisin taas että huonon viinapään omaavan ei kannata lähteä isännäksi jos ei pysty muutamaa päivää olemaan kuivin suin ja katsomaan vierestä amatöörien tonttuilua.

Joppos123 kirjoitti...

Meitä ammattisotilaita vituttaa tällainen julkisuus, toki ollaan sinisille veljille vittuiltu koko ajan armottomasti mutta veljellisesti.
Päiviö on esimerkki siitä kuinka järjestelmä voi pettää ja siitä pitää ottaa opiksi.
On tässä 32 vuoden aikana aika monta luonnehäiriöistä tullut vastaan ja muutama aidosti hullu.
Siihen aikaan näistä ei vaan puhuttu, saunailloissa vedeltiin toisiamme pataan ja ainoastaan päällikkö oli koskematon.
Väitän, että olen samat vittuilut laukonut urani aikana, nyt oli vaan kyse siitä, että Päiviö on syntymästään asti kokovartalomulkku ja alaiset kylläistyi sen sekoiluun.
Näin mulle siniset veljet tänään kertoivat.

Joppos123 kirjoitti...

Ihan pikkasen ilmasto-ahdistuksesta. Vitutti kävellä kesäkuosissa tänä aamuna räntäsateessa duuniin korvat ja koskettimet jäässä.
Missä helvetissä ne huojuvat palmut ovat?

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Minulla on aina ollut periaate mitä mökillä tapahtui jää mökille. Kannattaako ihan oikeasti herkkähipiäisiä itkuliinoja roudata lemmenjoelle? Helsingistä ja jopa Kuopiosta varmasti löytyy joku vegaaniravinteli missä voi juoda sherryä ja vinettoa pikkulilli ojossa sekä varmast joku itkupotkuraivarifeministin vaginamonologi illan ratoksi. Päiväohjelmana voi pitää seminaaria lennosto ja ilmaston muutos miten voimme estää sen tai lennosto ja moniarvoisen monikulttuurisuuden sekä sukupuolineutraalisuus miyen lennosto voi edistää sitä sekä lopuksi kirsikkana harjoituksen voisi kruunata lennosto ja kotouttaminen. Ja kaikilla oli niin mukavaa, voi kun itse olisin saanut olla mukana. Kotiin pästyään nämä arvoisat reservinupseerit voivat sitten keskenään kikatella ja tirskua kaikkea mitä hassua tapahtui retkellä kun vaikka Aake vaihtoi Viljon ranskalaisen after shave vedet siitä Macroninkin käyttämästä Menneniin. Vanhana perusreserviläisenä ja varsinkin ampumatapahtumien järjestäjänä voin sanoa että tapahtuma onnistuu sitä paremmin varsinkin kun kaikki reservin yliluutnantit, -kapteenit ja majurit älyävät pysyä poissa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tuossa Lemmenjoen tapauksessahan oli kyse juurikin sitä, että Päiviö oli Päällikkö.
Itsekukin voi miettiä, mitä olisi tapahtunut, jos noissa harjoituksissa luutnantti Koskela olisi vetänyt viinaa samaan tahtiin ja tehnyt sitten samat temput samoilla sanoilla.
Eritoten Päiviöön kohdistettuna.

En tiedä, mutta jos pyydettäisiin arvaamaan, luulisinpa että huumorintaju olisi loppunut hyvin nopeasti, ja sitten alkaneet toiset toimet.

Juha R kirjoitti...

Minulla on semmottinen mielikuva, että tämä tapaus Päiviö on saanut ansaitsemaansa enemmän huomiota siksi, että toimittelijat valmistautuvat vastustamaan Ilmavoimien isoa hävittäjähankintaa. Sinänsähän kyseinen eversti on toki käyttäytynyt sikamaisen huonosti, mutta kukaan ei kuollut, eikä edes saanut fyysisiä vammoja. Ehkä (ja vain ehdottomasti ehkä) herran oli syytä siirtyä töppäilynsä takia eläkkeelle, mutta homma on saanut julkisuudessa ihan kohtuuttomat mittasuhteet. Minulla on sinisiä tuttuja, ja olen ymmärtänyt, että Joppos123 on aikalailla oikeassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Pyssymiehelle, Vasarahammerille, Patelle Pankavaarasta, Joppos123:lle, Qroquius Kadille ja Juha R:lle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Okke. Palailen sitten tuonnempana.

VNV: Oliskos kaiken kaikkiaan kyseessä ns. bernsteiniläinen feminismi? Eli: tärkeintä ei ole päämäärä vaan jatkuva nalkutus.

Pyssymies: Kiitos hyvistä huomioista. Omalla kohdallani muuten olen siinä onnellisessa tilanteessa että nykyisessä lähimmässä työporukassa ei ole ensimmäistäkään ammatti- ja tapaloukkaantujaa. Jo yksikin ns. säätäjäyksilö saa tilanteen huononemaan olennaisesti.

Vasara: Omankin työni pohjalta allekirjoitan kommenttisi sataprosenttisesti.

Pate, Joppos123, Qroquius Kad & Juha R: Minun on pakko tunnustaa että tuo kyseinen episodi on jäänyt hyvin vähälle seurannalle. Luin asiaa koskevia uutisia silloin aikanaan mutta en seurannut tarkemmin sillä muistelin omista kokemuksista että tottahan niin kapiaisille kuin varusveijareille vapaa-aikana viina maistuu eikä käytetty kieli välttämättä sovellu aapiskukkoon. En arvannut että asia paisuisi niin isoksi. Saattaa olla, että tuo Juha R:n veikkaus saattaa osua hyvinkin kohdalleen.

Joppos123 kirjoitti...

Mulla on aika paljon sisäpiirintietoa tästä tapauksesta. Ihan "normisettiä" vielä joitain vuosia sitten miinus vittuilu.
Näinhän näitä hoidellaaan ihan siviilipuolellakin.
Hajaantukaa, ei mitään nähtävää, hajantukaa...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Tuosta asiasta bongasin uutisen jonka mukaan (kyseiseen tapahtumaan liittyen) joku häiskä kommentoi (no tietysti Ylellä) jätkäpusukuvalla varustettuna että homottelun käyttäminen kirosanana tulee loppua. En halua kyseiselle häiskälle mitään pahaa mutta totean että hänenkin on parempi tajuta että normaaleissa heterojätkäporukoissa termillä ”homo” ei tule koskaan olemaan positiivista tai edes neutraalia merkitystä. Sitä käytetään haukkumasanana jatkossakin. Vaikka kuinka vaatisi ja ruikuttaisi.

KKi kirjoitti...

Mitä pikaseen vilkaisin, niin Lemmenjoki ceississä nykyajan soijajuusoille on tullut henkinen pipi. Henkinen pipi touhusta joka meidän pappojen aikana oli normi. Nykyään kun intissä pitää äityleitten käydä vaihtamassa soijapojille housut ja vaipat.

Pyssymiehen avautuminen huvitti. jotenkin huvittavaa kun joku kynäniska nörtti uhoaa. Älä ota enää. :D
Bitinviilaukseen löytyy nykyään kioskeja parikymmnetä tusinasta ja naapurin nörttipoika sekä päiväkodin leppäkertturyhmän bittikerho päälle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Ainakin omana inttiaikanani kestovitutus oli vakio. Pyssymiehen avautumisessa oli kyllä myös kieltä poskessa. Ja jätetään ne kynäniskajutut kun ei tunneta heppua josta kommentoi.

Hemuli kirjoitti...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4b88a190-cbeb-42f2-a381-9995de181357

Muslimi afgaani tuli Suomeen ja kääntyi kristityksi, jonka jälkeen KHO antoi turvapaikan koska kristittyjä vainotaan Afganistanissa.

Mitä vit***

Se siitä sitten. Nyt on olemassa ennakkotapaus, jonka perusteella saat aina turvapaikan Suomesta. Ei tarvita edes sitä Rinteen työpaikkaa... käynti kirkossa, kaste ja loppuelämän elatusautomaatti on taattu.

Tätä ne katuvalotolppien "Jeesus pelastaa" julisteet tarkoittivatkin!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Hemuli. Jep. Menivät perkeleet ja avasivat Pandoran lippaan. Kuinka ihmeessä nuo tuomarit voivat olla niin hyväuskoisia typeryksiä? Ei muuten tarvita kovin suurta Sherlockia ennustamaan että sitten kun – ei siis jos, vaan kun – tuo kyseinen jätkä saa Suomen kansalaisuuden niin se kääntyy takaisin islamiin ja nauraa paskaisen naurun. Suomen kansalaista kun ei saa karkoittaa vaikka se olisikin kusettanut.

KKi kirjoitti...

No juu no. Mulla vain on hiukan hapan käsitys tuosta bitinviilauksesta. Totta tosin, että olen anteeksipyynnön velkaa. Kynäniska nörtiksi kutsuminen on todellakin loukkaus. Olen pahoillani.

Hommassa oli Miljonääripalyboilla muuten rakentava ajatus koskien tätä uusinta muslimikeissiä. Joku saa hyvän bisneksen kun alkaa kastamaan rättipäitä kristityiksi ja naittamaan pulleroille ihan liukuhihnalta. Automaattisesti ilmoitukset paskastanioihin ja vot, kelagold myönnetty.

On käsittämätöntä millaisiin pöljyyksiin KHO pystyy. Ilmeisesti siellä elellään ihan toisella planeetalla ja suuren humanismin houreissa.

Ja tuskinpa tuokaan humanistien jumala sieltä paskastaniasta on saapunut. Eiköhän välissä ole ollut aika monta turvallista maata. Täällä euroopan pussin perällä kun ei oikeastaan pitäisi olla ensimmäistäkään turvapaikanhakijaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Reilun miehen reilu anteeksipyyntö välitetty eteenpäin. Luin Hommasta sen Miljonääriplayboyn ajatuksen ja sehän menee sketsinä hyvin mutta tuo KHO:n idioottimainen ennakkopäätös ei pahemmin ikeniä naurata. Laitan varmaan huomisen puolella itsekin siitä postausta. Se KHO:n päätös kun mahdollisti pysyvän notkumisen jokaiselle islamilaisesta maasta Suomeen – läpi turvallisen Euroopan – tulleelle. Ja pääosa noista ns. afgaaneista on vielä tullut Iranista joissa niitä ei kyllä varsinaisesti vainota. Suomessa on vaan tarjolla varma ja pysyvä leipä. Vituttaa vähä tää maailman meno.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Kysymys on al-taqiyya eli shiaamuslimien al-taqiyya doktriini joka oikeuttaa suomeksi jos tilanne vaatii puhumaan puuta heinää varsinkin vääräuskoisille. Tämä tunnetaan myös sunnimuslimien parissa ja on täysin hyväksyttyä islamilaisessa kulttuurissa ja täällä suomessa. Noista käännynnäisistä vanha kansa sanoi vanhoina vihapuheaikoina että kannettu vesi ei pysy kaivossa. Meillä migri voisi ottaa ulkopuolisia konsultteja selvittämään turvapaikka kysymyksiä. Mesopotamialaisille esimerkiksi Abu Azrael voisi suorittaa arvioinnit kuten keillä on selvittämättömiä rikosoikeudellisia asioita Irakin hallinnon kesken kuten vaikka sotilaskarkuruus. Muutenkin kun yllättäen onkin homoseksuaali kristitty niin kysely kuvan kera kotikylään että onko näitä taipumuksia ollut jo aiemmin. Samoin minusta pitäisi selvittää esim. Natsiman perheen turvapaikan saannin oikeellisuus. Onko sillä isukilla jotain selvittämättömiä juttuja Afganistanin kansan kesken. Ja kaikki turvapaikka ja oleskeluvat jotka on hankittu vilpillisesti pitäisi laittaa uuteen harkkintaan ja palauttaa vaikka siihen turvalliseen maahan mistä ovat tulleet. Joten Rinkeby, Jarva ja Malmö kutsuvat.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ja vielä satusetä al-Taeen joka oli käynyt oikein höpönassun pesällä ennen vaaleja. Nyt julkisuudessa on likkunut tietoja jotka pistävät demarien arvopohjan pahasti sekaisin. Kunnon demari taitaakin olla tiukasti islamilaisen vallankumouksen ukkoja. Kaiketi Husseinin mielipitetä kunnioittaen demari naiset verhoutuvat säkkiin hyväksyvät naisten hengiltä kivityksen, pimpslooran uudestaan muokkauksen ja sen että suku voi ottaa kunniakysymyksissä eukon hengiltä. Anter Yasa on kyllä pistänyt pikkuisen pahan syötön, sitten voisi vielä laittaa kuvakavalkadin keitä lelu Rami veti retkuun. Kirsikaksi kakun päälle nämä Oulun varavaltuutetut.

Qroquius Kad kirjoitti...

Kristityksi kääntyminen ei ehkä välttämättä täysin poista arabi-, afro- ja afgaanimuslimin luontaista tarvetta keppostella ja allahuakbaroida? Mutta eipä hätää, Etelä-Karjalan käräjäoikeus on ojentanut auttavan kätensä taannoisella päätöksellään:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006089881.html

Eli tiivistäen:
törkeisiin väkivaltarikoksiin syyllistynyttä naista ei voitu tuomita rangaistukseen, koska hän oli tekojensa aikaan syyntakeeton.
Vaan eipä häntä myöskään voitu määrätä tahdosta riippumattomaan mielenterveyshoitoon
(jossa muuten Suomessa ollaan vastoin yleistä käsitystä huomattavasti vankeusrangaistusta kauemmin),
koska hän oli oikeudenkäyntiin mennessä parantunut oikealla hoidolla psykoosistaan!

Siinä mallia oikeuslaitoksellemme seuraavaan kertaan, kun keittiöveitsi heiluu tai Scania ajaa ihan issekseen väkijoukkoon:
syytetty oli tekohetkellä hullu, mutta eipä ole enää käräjillä. Ei siis linnaa eikä hullujenhuonetta, vaan vapaaksi kadulle kävelemään ja yrittämään uudestaan.

Kysymykseesi, kuinka ihmeessä nuo tuomarit voivat olla niin hyväuskoisia typeryksiä voin vain todeta etten tiedä, mutta jos pyydettäisiin arvaamaan, luulisin heidän olevan ennemminkin pahoja kuin tyhmiä.

Anonyymi kirjoitti...

Olen nörtti, tiedän sen / mutta ylpeä sellainen.

Nörttilukion, nörttiluokan, nörteimmän nörttisisäpiirin jäsen.

rehtoriakin harmitti, meillä oli kaikilla ihan liikaa tunteja. Pitkä matikka, fysiikka ja kemia - ja siitä huolimatta kaikki reaaliaineet ja pakolliset kielet. Ja tietysti sähläsimme joka helevetin kerhossa, tanhukerhoa ja raamattupiiriä lukuun ottamatta.

Taannoin luokkakokouksessa sisäpiirimme avec:eineen oli samassa poydässä. Tekniikan tohtori ukkoineen, MIT:n tutkija, Proffa stadin universtaalta, elukkaopin proffa jostain maalta, kolme ylilääkäriä, poissa oli Yalen tutkija, taiteilija ja pari tuomaria. Lady of the House ihmetteli, eikö luokalle osunut yhtään normaalia.

Avecit sitten kertoivat vertaistuen merkeissä toisilleen millaista on elää aidon nörtin kanssa. Katselee netistä mm. R. Feynmanin luentoja, CERNon tiedotustilaisuuksia, eikä pornoa niinq normaali-ihmiset. Ja muuta outoa.

Mitä kynäniskisuuteen tulee, olen suomesta löytänyt kauluspaidan, jonka kaulus on sopiva ja hihat eivät ylety polviin joskus 70-luvulla. Seatlen reissulla löytyi putiikki, jossa oli sopivia paitoja. kauppamatka vaan liian pitkä edes vuosittaiseen käyntiin. Se hiilijalanjälki, tiiättehän. Räätälillä on pitänyt teettää edustuspaidat - virman piikkiin. Nykyään suosin herrainvaatehtimo Varustelekaa.

Olen kuulemma enoni ja isoisäni kanssa samanlaisia ruumiinrakenteelta, isoisä kisasi TULlin painikisoissa ja eno Svullin ja SM ja jossain vinqueindiassakin 60-luvulla - sain aika päheitä tuliaisia. Kuulemma, nelivuotias kun olin, ei mielikuvaa aiheesta. Niska on kuin härällä ja keskivartalon lihakset vahvat, hyvä painija mennyt hukkaan valittivat salilla vaarin tuttavat. 175 cm / 110 kg oli mitat aktiiviaikoinani. Nyt treenaan enää kevyesti, 85 kg vain painoa.

Firman kallonkutistajan mukaan mulla on joku autismin kirjon juttu - niin on muuten aika monella muullakin datasählärillä. Ihmiset ja niiden jutut ei kiinnosta / hetkauta, jos on jotain kiinnostavaa askartamista. Nimitys Senior ITC Consult:iksi vaati kaikenlaisia joutavia testejä ja kyselyihin vastaamisia. Ja jo kauan sitten mut on SUPOtettu ja tutkittu akuutin hulluden varalta. Asiakkaat joilla on N*10 K konetta ja kaikenlaista salaista kamaa vaatii kaikenlaista.

Joo, ja huumorini on outoa. Kaikenlaisten sanontojen ja riimien vääntely on hupinani.

KKi voi olla huoleti, en ole loukkaantunut. Ei se koputus ovella ole hitman.
Diureetta kuitenkin varokoon, vaikka puhelin on kiinni toimii mirofoni ja Maskulaarinen Illuminati kuuntelee...

Pyssymies

KKi kirjoitti...

@Pyssymies

Joo, myönnän toki. Elämme ihan eri kuplissa, melkeinpä eri planeetoilla. Ei minkäänlaista kosketuspintaa.

Pahoitteluni vielä kerran.

Minä viihdyn ihan hyvin dieselinkatkuisessa kuplassani jonne pulpahdin PLC ja SCADA rasittavista sermikonttoreista melko loppuun palaneena.

Kukin tyylillään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Totesin jo tossa uudemman jutun kommenttiosiossa että Taqiiyan uusin muotohan on siitä hämmästyttävä että siinä se vääräuskoinen valehtelee islamilaisen puolesta. Nimenomaan siksi että se tiedostava vääräuskoinen on muodostanut islamilaisista päässään aivan ikioman kuvansa. Islamilaiset varmaan keskenään tuumii että ovatkohan noi länkkärit syntyjään noin tyhmiä vai käykö ne siihen jonkun kurssin. Demarithan taas tosiaan hankkivat itselleen epätoivoisesti niitä etnisesti edistyksellisiä ehdokkaita ja niitten tuuri siinä on ollut kyllä suorastaan eeppinen.

Qroquius Kad: No voi helevetti… tietysti jos asiaa katsoo oikeuskikkailun kautta niin varmaankin se täyttää kaikki kriteerit mutta mitä muuta tuo tuomio enää on kuin rikokseen yllyttämistä?

Pyssymies & KKI: Viestit välitetty molemmin puolin. Itse näen asian niin että tämän blogin lukijoissa ja kommentoijissa on monenlaista porukkaa kaikilta elämän aloilta mutta yhteinen piirre on että me kaikki ollaan samalla puolella. Arvostetaan siis toisiamme.

Qroquius Kad kirjoitti...

Miten määritellään länsimaa? Ehkä nykytilanteessa sellaiseksi voidaan Euroopassa katsoa nyt ainakin EU:n jäsenmaat. Niissäkin on melkomoisia eroja:

https://yle.fi/uutiset/3-10765672

Tuosta uutimesta tulivat mieleeni loppuvuodesta 2015 Unkarissa kuvatut uutisfilmit, joissa piikkilangan taakse suljetut nuoret, aggressiiviset miehet raivosivat kurkku suorana allahuakbaria ja suorasanaisia uhkauksia.
Seuraavan vuoden alkupuolella tulikin toisenlaista kuvaa:
abdullahit istuivat maasssa keho kyyryssä pää hartioiden välissä, vilkuillen ylöspäin pelko silmistä ja koko kasvoista paistaen.

MItä oli tapahtunut?
En tiedä, mutta jos pyydettäisiin arvaamaan, olivat unkarilaiset odottaneet vasemmistoliberaalin valemedian häipymistä vaikkapa kuvaamaan Ruotsin ja Suomen rajalla tapahtuvaa Luonnollista, Väistämätöntä ja Ihanaa väestönvaihtoa.
Saatuaan mediarauhan he sitten opettivat abdullaheille unkarilaisia käytöstapoja.

Saattaisin jopa olettaa ja oletankin, että linkatussa uutimessa mainittu menettelytapa oli tuolloinkin yksi opetusmetodeista, jotka näkyvät osoittautuneen varsin menestyksellisiksi:
Unkarista kotiinpalannut abdullah tuskin innostaa serkkupoikiaan lähtemään Unkariin, koska siellä on aivan hirvittäviä vääräuskoisia!
Sellaisia, jotka kohtelevat heitä, muslimimaahantunkeutujia juuri sillä tavalla kuin normaalijärkinen ihminen voisi odottaa!

Ehkäpä abdullahin serkkuineen kannattaisi opiskella Euroopan historiaa. Se tekee toki meillekin hyvää, sillä vasta tällä viikolla tuli vastaani tämä:

https://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_invasions_of_Europe#/media/File:Kalandozasok.jpg

Olen toki tiennyt jo 1980-luvulta unkarilaisheimojen pitäneen 900-luvulla tuolloisia saksalaisia ja italialaisia valtioita kauhun vallassa toistuvilla sotaretkillään, mutta en ollut ennen tiennyt niiden ulottuneen al-Andalusiin asti.

Unkarilaisilla on siis yleiseurooppalaista kansallisperintöä muslimien kurinpalautuksessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Toi Ylen uutinen oli muuten ehkä lyhyin uutinen ever ja se pistää vähän epäilemään. Sinänsä minulla ei ole mitään sitä vastaan että unkarilaiset opettavat käytöstapoja niille, joilla itsellään niitä ei ole. Näkisin mielelläni saman Suomessakin. Tuo toinen linkkisi oli mullekin ihan uutta tietoa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ylen uutinen oli toki epäilyttävän lyhyt, mutta ilmeisesti ei valeuutinen mikäli sitä epäilit, koska ainakin nämä tahot ovat uutisoineet asiasta laajemmin:

https://www.irishtimes.com/news/world/europe/un-office-urges-hungary-to-stop-depriving-migrants-of-food-1.3880215

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/un-hungary-asylum-seekers-food-far-right-orban-human-rights-a8897906.html

https://www.dw.com/en/un-hungary-depriving-rejected-asylum-seekers-of-food/a-48593938

Uskoisin siis unkarilaisten todellakin toimineen ja toimivan edelleen juuri siten, mistä heitä on syytetty, ja se on minusta tasan oikein toimittu!

Voin vain omasta puolestani toivottaa unkarilaisille yleisesti ja Viktor Orbánille erityisesti voimaa, taitoa ja tahtoa jatkaa kamppailua Unkarin kansan ja valtakunnan puolesta. Kuten mainittu, perinteitä heillä piisaa asian tiimoilta vaikka muille jakaa.

Kuten tavallaan myös meillä suomalaisilla, näin ratsuväen kansainvälisiä tehtäviä ajatellen jos modernisti ilmaistaan:
mitä saataisiinkaan aikaan, jos voitaisiin yhdistää madjaariratsumiesten 900-luvun perinteet ja kolmikymmenvuotisen sodan hakkapeliittaperinteet?

Anonyymi kirjoitti...

Jostain matkan varrelta tarttunut tämmöinen sanonta tajuntaan: Tuota tuota, suksentuohta ja mäystintä. Tarkoittanee entisaikaista luistonestolaitetta ja potkun tehostinta siinä potkusuksen pohjassa ja mäystin taas sitä koivunvitsaksesta tehtyä, nykyin siteeksi sanottua laitetta. Sanonta liittyy asian vakavaan pohdintaan, nimenomaan vakavan asian. Näitä on mukava lukea, näitä Yrjön juttuja ja näiden kommentteja. Joskus huonoina hetkinä käy mielessä, että mä oon aika outo ja käyn hitaalla, mutta näitä lukiessa pääsee taas oikealle aaltopituudelle, en mä niin outo olekaan. Iso kiitos teille kaikille oikein asiallisista ja välillä vähän aiheen ohi menevistä kommenteista. Ja kiitos myös Yrjölle, näitä on mukava lukea kun Unijukka odotuttaa itseään, luke ja hihitellä, ihan ääneenkin.
KIITOS!!!! Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Juu, samaa mieltä. Jos unkarilaiset tekevät turvapaikkahuilailijoille selväksi että tänne ei kannata tulla niin nehän ovat tehneet sen työn mitä meiltä suomalaisilta lampailta on jäänyt tekemättä.

Huru-ukko: Kiitokset sinullekin hyvistä kommenteista.

Taksimies kirjoitti...

Tuollaisia diureettoja ja kertomuksen kaltaisia naisia on paljon. Kuvitelkaapas tilanne kun moiset koppelot ovat olleet porukalla Helsingissä ja istuneet iltaa jossain kasvisliemikapakissa ja psyykanneet itsensä hurmostilaan...

Sitten pitää lähteä kotiin ja vaikka kuinka suvaitsevaisia ovet niin ei niistä kukaan ota asema-aukiolta taksia jossa ähly tai sompanssi kuskina kun muistavat miten viimeksi meni vaan etsivät sitten kantasuomalaisen ajaman taksin.

Noiden kanssa saa lystikkäitä keskusteluja ja homman suola on siinä kun eivät voi mulle mitään, olen vain taksi tuhansien joukossa ja työttömäksi en jää vaikka kuinka soitan poskeani vaikka oimeasti se on vain perusteltuja argumenttejä ja joitain kyseenalaistamisia. Eivät edes ala räyhäämään kun tietävät että agressiivinen poka pääsee jatkamaan matkaa kä ellen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taksimies. Noissa taksihommissa epäilemättä näkee diureettojen lisäksi muutenkin kaikenlaista.