torstai 9. toukokuuta 2019

RAJA, HETKEÄ ENNEN


Jatkoa kirjoitukselle Karkoittaja

Oulun Hiukkavaara, helmikuun loppupuoli, joskus tulevaisuudessa…Hiukkavaaran vanhalla kasarmialueella oli pystytettyinä suuri määrä puolijoukkuetelttoja joitten kamiinoitten piipusta nousi pimentyvään helmikuun iltaan sankka savu. Alue oli tällä hetkellä varsin hiljainen vaikka siellä olikin paljon sotilaita. Suurin osa oli teltoissa elpymässä. Muutama ajoneuvo liikkui alueella toimittaen jotain jostain jonnekin toisaalle ja alueella kiersi myös muutamia vartiomiehiä. Varsinaisesti mikään uhka ei aluetta uhannut, paremminkin alueelle tunkeutuja olisi itse ollut suuressa vaarassa sillä Hiukkavaaraan oli tällä hetkellä majoittunut noin kymmenen tuhatta sotilasta joille oltiin jaettu paukkupatruunoiden lisäksi myös kovia patruunoita. Vartio kuului kuitenkin normaaliin sotilasrutiiniin. Sotilas vartioi koska sotilaan kuului vartioida.

Yksi vartijoista oli Sotkamosta kotoisin oleva jääkäri Martti Tuomisto jonka loppuvan vartiohukin toinen jääkäri oli juuri vaihtanut. Tuomisto marssi teltalle, nosti ovikankaan ja kömpi sisälle valopetroolilampun valaisemaan sotilaan olo- ja makuuhuoneeseen. Edessä olisi vielä parin tunnin kipinä. Tähän asti kipinässä ollut jääkäri Kääriä totesi että kamiinan päällä on kuumaa vettä. Tuomisto kiitti, kaatoi pakinkanteen vettä, lisäsi sekaan pikakahvia ja laittoi sitten kamiinaan pari klapia lisää. Kääriä kömpi makuualustalleen ja ahtautui makuupussiinsa. Ulkona oli vain muutama aste pakkasta joten kamiinan lämmittämässä teltassa pärjäsi oikein mukavasti.

Sekä Tuomisto että muut jääkärit olivat olleet mukana ylimääräisessä kertausharjoituksessa joita oltiin pidetty Suomessa jo toista vuotta. Harjoitukset olivat olleet aina kolmeviikkoisia ja Tuomistolla kavereineen oli omaa harjoitustaan kestänyt jo kaksi viikkoa. Harjoiteltu oltiin tosissaan ja hikisesti mutta normipurnaamisen lisäksi ei suurempaa mutinaa ollut esiintynyt. Olivathan kaikki miehet olleet mukana pari vuotta aikaisemmin tapahtuneessa kansannousussa ja oppineet sitä myötä että koulutus ei tapahtunut turhan takia. Osa oli ollut silloin varusmiehinä ja suurin osa – niin kuin Tuomistokin – kansalaiskaartin jäseninä. Nuo kaartit olivat kansannousun jälkeen organisoitu yhtenäisen, puolustusvoimien kanssa yhteistyötä tekevän koneiston alaiseksi joka muistutti hyvin paljon suojeluskuntia. Kansalaiskaartille oli taattu itsenäinen asema juuri siksi että se pelkällä olemassaolollaan varmisti sen, ettei yhteiskunta päätyisi taas siihen tilanteeseen minkä vuoksi kansannousu oli alkanut. Sitä saattoi sanoa kansalliseksi vakuutukseksi.

Kertausharjoitukset erosivat varsin paljon siitä mihin joskus aikanaan oli totuttu. Ensinnäkin ne käytiin lähes keskellä Oulun kaupunkia. Toppilan, Alppilan ja Iskon kaupunginosat olivat olleet ennen kansannousua asutettu yksinomaan etnoväestöllä ja kansannousun myötä ne olivat jääneet tyhjiksi. Väliaikaishallinto oli tehnyt päätöksen että noita pitkäaikaisten asukkaittensa ränsistyttämiä ja kalliin remontin tarpeessa olevia kaupunginosia ei tulla asuttamaan uudestaan vaan ne luovutetaan puolustusvoimien kaupunkisodankäynnin harjoitusalueeksi. Maassa oli kaksi muuta samanlaista harjoitusaluetta. Toinen Helsingin Vuosaaressa ja toinen Turun Varissuolla. Myös niillä alueilla pidettiin jatkuvia kertausharjoituksia.

Harjoitusten sisältö koostui sekä asutuskeskustaistelusta että suurten ihmisjoukkojen hallinnasta ja siirtämisestä. Harjoituksen myötä Tuomiston ja koko hänen joukkueensakin rooli oli muuttunut. He olivat varusmiehinä koulutettu panssarintorjuntamiehiksi mutta nyt koko joukkue oli koulutettu Venäjältä hankituille RPO-A Shmel-singoille joita käytettiin nimenomaan asutuskeskustaisteluissa. Sinko toimi tavallaan kuin etäliekinheitin sillä se ampui termobaarisen kranaatin jopa puolen kilometrin päähän, tosin tehokkaana ampumaetäisyytenä pidettiin pariasataa metriä. Sisätiloihin ammuttaessa kranaatti sai aikaan erittäin voimakkaan lämpö- ja paineiskun tuhoten kaikki kyseisissä tiloissa olevat viholliset. Suomalaisten kesken Shmel oli nimetty uudestaan ”Piiskaksi” vanhojen suorasuuntaustykkien hengessä.

Jääkäreille oli päivää aikaisemmin ilmoitettu että harjoitusta varten muodostetulle pataljoonalle annettiin nyt parin vuorokauden lepo saunomismahdollisuuksineen. Sen jälkeen harjoitus jatkuisi, mutta missä muodossa, sitä ei oltu tarkemmin ilmoitettu. Tuomisto jatkoi kipinävahtiaan ja söi samalla näkkileipää jonka päälle hän väänsi säilyketölkistä lihaa. Kun seuraava vartiomies tuli puolestaan omasta vuorostaan kipinään kömpi Tuomisto haukotellen omaan makuupussiinsa ja nukahti pian. Ennen nukahtamistaan hän ajatteli sotilaitten keskinäistä huhujen tietotoimistoa jossa tosin oli usein perääkin. Viimeisen kuukauden aikana oli harjoitusten määrää kuulemma vielä lisätty. No, senhän näki omin silminkin. Mutta harjoituksiin oli uudelleen kutsuttu niitäkin miehiä jotka olivat jo olleet kertaamassa viimeisen puolen vuoden aikana. Valmiutta oltiin selvästi lisätty ja aseissa oli huomattava määrä koulutettuja miehiä. Kyseessä taisi olla mobilisaatio. No, oltiinhan sentään päästy käymään saunassa ja syöty kupu täyteen.

Ilmassa leijui odotuksen henki. Jotakin oli tapahtumassa. Kyse ei ollut enää pelkästä kaiken varalta harjoittelusta.

Aamulla joukkue seisoi asennossa joukkueenjohtaja vänrikki Tuomas Aallon edessä. Aalto oli samalla lailla reserviläinen ja kansalaiskaartilainen kuin suurin osa muistakin miehistä. Pidetty, asiallinen ja jämpti mies joka ei sinänsä leikkinyt legendaarista Koskelaa sillä hän tiesi tämän vain fiktiiviseksi hahmoksi. Silti miehen joukkueelleen pitämä käskynjako muistutti erästä toista, kauan sitten Paloaukealla eräässä kirjassa pidettyä:

- Miehet. Semmonen asia. Kertauspataljoonamme on täydennetty kirjavahvuiseksi ja se on tästedes vasta perustetun 32:n jalkaväkiprikaatin toinen pataljoona. Sen myötä mekin siirrymme ensiksi autokuljetuksin rautatieasemalle josta meidät kuljetetaan toiseen paikkaan. Ja tämän myötä kertausharjoitus on päättynyt ja me olemme kaikki mobilisoituja vakinaisen väen palvelukseen. Teidän varustuksenne on muutenkin tarvittava taisteluvarustus ja muu siihen liittyvä joten mitään luovutettavaa ei ole. Tai niin no, paukkupatruunat. Niitä ei enää tarvita. Puolen tunnin sisällä jaetaan lisää kovia patruunoita ja muita ammuksia. Myös piiskan ammuksia. Ryhtykää kasaamaan telttoja ja romppeitanne. Kyllä te osaatte.

Muuan alikersantti Laaksonen ei malttanut olla matkimatta sitä kuuluisassa kirjassa käytyä käskynjakoa:

- Mihi sit me oike lähretä? Vissi helvetti asti?

Aalto totesi hymyillen ja vitsin tajuten:

- No, ei ainakaan itärajan yli. Niin kuin silloin aikanaan. Sen voin sanoa, että lopullinen käskyjako pidetään Kemissä. Sen enempää jatkosta en minäkään tiedä.

Parin tunnin kuluttua härkävaunuun ahtautuneet miehet siirsivät jaettuja tuliannoksia lippaisiinsa ja tuumailivat samalla että tässä taidetaan lähteä jahtaamaan niitä pieniä vihreitä miehiä. Jotka eivät tosin puhu venäjää eivätkä ajele partaansa.Samaan aikaan Kemissä…

Prikaatikenraali Keijo Suopanki kävi läpi täyteen vahvuuteen mobilisoitujen joukko-osastojensa tilannetta. Pari vuotta aikaisemmin hän oli ollut vielä kapteeni mutta kansannousun myötä hän oli ylennyt nopeasti sillä puolustusvoimat oli taas kertaalleen siirtynyt sodanaikaiseen mentaliteettiin eli johtamaan tarvittiin häikäilemättömiä ja aikaansaavia upseereita. Aikaisemman ja silloin kaadetun järjestelmän uskolliset suosikit olivat nyt evp-asemassa ja siellä myös pysyivät. Suopanki johti nyt useasta prikaatista koottua ryhmää.

Kansannoususta alkaen Suomi oli satsannut puolustukseen minkä oli muulta yhteiskunnan jälleenrakentamiseltaan pystynyt ja Suopangin komentama 8. mekanisoitu valmiusprikaati oli niin hyvässä iskussa kuin sillä hetkellä saattoi ajatella. Kainuun prikaatista nuorilla ja hyvin kertausharjoitetuilla reserviläisillä täydennetyt neljä pataljoonaa olivat varustettuja joko BMP 2-rynnäkköpanssareilla tai MT-LB-kuljetuspanssareilla. Tykistörykmentti oli vedettävää kalustoa mutta sisälsi 36 putkea kotimaisia 155 K 98-kanuunoita. Panssarin- ja ilmatorjunnan lisäksi prikaatin teki vahvennetuksi prikaatiksi 60 Leopard 2 A 4-vaunua.

Karjalan Prikaatiin pohjautuva 5. mekanisoitu valmiusprikaati ja Porin Prikaatiin pohjautuva 2. mekanisoitu valmiusprikaati olivat vielä hieman paremmin varustettuja ja nämä kolme prikaatia edustivat PV:n parasta iskuvoimaa. Myös 5. mekanisoitu valmiusprikaati oli  Suopangin komennossa. 2. mekanisoitu valmiusprikaati oli etelämpänä mutta myös sodan ajan kokoonpanossa. Jo kuukauden ajan kestäneessä hiljaisessa mobilisaatiossa oltiin aseistettu kaikkiaan kahdeksan prikaatia ja viisitoista erillistä pataljoonaa. Koska reserviläisillä oli aseet ja varusteet kotonaan ja perustamiskeskukset olivat olleet jo puolitoista vuotta korotetussa valmiudessa oli liikekannallepano ollut sekä nopea että hiljainen. Mobilisointia jatkettiin koko ajan.

Suomi oli hankkinut kuluneena aikana lisää varustusta sieltä mistä saattoi ja maahan suhteitaan uudelleen lämmittävä Venäjä myi vanhaa varastoaan hyvinkin kohtuulliseen hintaan. Euroopan niin poliittinen kuin sotilaallinen kartta oli muuttunut varsin radikaalisti. Nato oli hajonnut ja Euroopan Liittovaltiosta eronneet itä-Euroopan maat sekä Iso-Britannia, Italia, Tanska ja Norja olivat sopineet Yhdysvaltain kanssa erilliset puolustussopimukset. Jäljelle jäänyt Euroopan Liittovaltio sinnitteli omalla – kansalaistensa valvontaan keskittyvällä – luurankoarmeijallaan ja Itävalta, Sveitsi sekä Suomi pysyivät edelleenkin puolueettomana mutta olivat vahvistaneet puolustustaan voimakkaasti.

Venäjä ei halunnut heiluttaa eurooppalaista venettä sotilaallisesti sillä vaikka se tiesi Euroopan Liittovaltion jossain vaiheessa hajoavan lopullisesti edessä olevan sisällissodan ja todennäköisen kaaoksen myötä se silti osti edelleenkin Venäjältä sille elintärkeä energiaa. Pohjois-Euroopassa Venäjä puolestaan tiesi edessä olevan oman konfliktinsa ja nyt näytti siltä että sen apua siinä ei sekä tarvittaisi eikä ennen kaikkea haluttaisi. Se hoidettaisiin omin neuvoin.

Sitä tulevaa Pohjois-Euroopan konfliktia oli käsitellyt se vajaa kaksi vuotta aikaisemmin pidetty kokous jossa Suopanki oli ollut mukana. Kokoukseen oli osallistunut sotilaita Suomesta, Tanskasta, Norjasta, Puolasta, Virosta, Latviasta ja Liettuasta. Kaikki osallistuivat hallituksiensa valtuuttamina sillä salaisissa valtiotason kokouksissa oltiin tehty tarvittavat poliittiset johtopäätökset. Kaikilla näillä mailla oli yksi äärimmäinen uhkatekijä. Uhkatekijä, jollaiseksi sitä ei aikanaan olisi voinut kuvitella ja joka oli ajan myötä muodostunut sellaiseksi typerän sinisilmäisen utopisminsa vuoksi.

Ruotsi.

Ruotsin demografinen kehitys oli hälyttävä. Se oli pahentunut entisestään kun sekä Tanska, Norja ja Suomi olivat omien sisäisten aseellisten konfliktiensa seurauksena ajaneet etnisen ylijäämäväestönsä Ruotsiin. Ei kestäisi kovinkaan kauaa kun ruotsalaiset olisivat lopullisesti etnisenä vähemmistönä omassa maassaan. Jo ennen sitä saattaisi hallintovalta siirtyä etnisille ts. islamilaisille sillä kantaruotsalaiset oli vallannut jonkunlainen yhteiskunnallinen apatia joka näkyi alhaisina äänestysprosentteina. Apatiaa oli lisännyt ruotsidemokraattien laittomaksi julistaminen. Miksi äänestää, kun kaikki puolueet julistivat yhteen ääneen monikultturismin ihanuutta, välttämättömyyttä ja väistämättömyttä. Vi är svensk. Vi alla.

Sen vuoksi oli mitä todennäköisintä että joko seuraavissa tai viimeistään sitä seuraavissa vaaleissa Riktiga Islamisk Partiet RIP saisi absoluuttisen hallitusvallan. Tämä sai aikaan skenaarion jossa oli kaksi vaihtoehtoa. Huono ja huonompi.

Huono: Ruotsi muuttuu pikkuhiljaa täydellisen anarkian vallassa olevaksi maaksi jota hallitsevat jossain alueelliset rikollisjärjestöt, jossain islamilaiset järjestöt ja jossain järjestöt joissa oli piirteitä kummastakin. Tämän seurauksena Ruotsin talous romahtaa ja maa ajautuu sekasorron lisäksi nälänhätään. Ruokittavia olisi yksinkertaisesti liikaa.

Huonompi: RIP pystyy organisoitumaan tehokkaasti ja kehittää oman, muita vahvemman väkivaltakoneistonsa. Tämän myötä siitä tulee Ruotsin absoluuttinen vallanpitäjä joka onnistuu pakkovallalla pitämään Ruotsin talouden siinä määrin kunnossa että Ruotsi säilyy nippa nappa toimivana – joskin voimakkaasti köyhtyvänä – maana joka tulee voimakkaasti satsaamaan armeijaansa, joka puolestaan siinä vaiheessa on puhdistettu kokonaan kantaruotsalaisista. RIP:n aktiivit ja moskeijoissa saarnaavat imaamit julistivat jo täysin avoimesti että Ruotsista tulee kalifaatti ja kalifaatti leviää. Tavoitteena ei ollut enempää eikä vähempää kuin kokonaan islamilainen Pohjola. Jos ei hyvällä niin sitten ampumalla.

Kokoukseen oli osallistunut salaa myös ruotsalaisia sotilaita. He tunnustivat avoimesti että kaikesta tapahtuneesta huolimatta ruotsalaiset eivät pystyisi enää puolustautumaan eivätkä ryhtymään samanlaiseen kansannousuun kuin mitä sen naapurimaissa oli tapahtunut. Pientä kapinahenkeä oli olemassa sekä jäljellä olevissa luurankopuolustusvoimissa sekä lakkautetussa Hemvärnetissä. Muu väestö vain toivoi lähinnä ihmettä. Osa, hyvin suuri osa ei edes uskaltanut ajatella että vallitseva kehitys olisi jotenkin väärin. Sehän tarkoittaisi sitä että maailman paras valtio ja edistyksellisin kansa olisi pettänyt itseään koko ajan ja tahkonnut silmät kiinni  saippuaa omaan hirttoköyteensä. Mutta ruotsalaisten apaattisuus tarkoitti myös sitä, että se ei pystyisi myöskään millään muotoa vastustamaan sitä odotettua ihmettä jos se puhuisikin ruotsin tai arabian sijasta naapurimaitten kieliä. Se ei panisi hanttiin. Kenellekään. Siitä ei olisi siihen.

Islamilainen – ja itsensä sotilaallisesti vahvistanut – Ruotsi uhkaisi kaikkia naapureitaan. Samoin se uhkaisi vapaata meriliikennettä sillä se saattaisi ainakin yrittää tukkia Juutinrauman. Sotilaat tiesivät että riskiä siihen ei voisi ottaa. Silloin siihen puuttuisi Venäjäkin. Oli toimittava ennen kuin Ruotsissa ylitetään lopullisesti Libanon-kynnys. Poliittinen päätös oli jo tehty. Tuossa kokouksessa päätettiin aloittaa päätöksen sotilaallinen valmistelu. Ja nyt, vajaa kaksi vuotta myöhemmin valmistelu oli tehty. Samaan aikaan Ruotsi ei ollut valmistautunut muuhun kuin jatkuvasti lisääntyvän etnisen väestön elättämiseen ja edes näennäisesti rauhallisena pitämiseen.

Ajatus siitä, että seitsemän maata hyökkää sen kanssa rauhantilassa olevan maan kimppuun ei ehkä ollut kaikkein reiluin ja solidaarisin mutta loputtomaan solidaarisuuteen uskovat ruotsalaiset olivat itse saaneet typeryyttään tilanteen aikaiseksi.

Operaatio Ragnarökin idea oli periaatteessa varsin yksinkertainen. Suomen, Tanskan, Norjan, Puolan, Viron, Latvian ja Liettuan joukot hyökkäisivät Ruotsiin, lamauttaisivat kaiken vastarinnan, eristäisivät etnovähemmistön ja siirtäisivät sen omalle alueelleen eteläisimpään Ruotsiin. Sieltä etnoväestö joko siirrettäisiin vapaaehtoisesti Ruotsista pois tai sitten elätettäisiin sillä elintasolla mikä oli normaalia pakolaisleireillä muualla maailmassa. Ruotsi oli itse asiassa helpottanut suunnitelman tätä vaihetta sillä se oli suostunut siihen että lähes koko Skåne oli täysin tyhjennetty kantaväestöstä ja sillä oli autonomisen alueen asema jolla oli hallituksen vahvistama virallinen lippu. Autonomisella alueella ei enää käytetty Ruotsin lippua. Poikkeuksena autonomisessa alueessa oli Malmö jossa tarvittiin kantaruotsalaisia pitämässä yllä välttämätöntä infrastruktuuria.

Suopanki kävi vielä kertaalleen läpi tulevan operaation osa-alueet maittain. Ensimmäisenä tietysti täytyi tietää, että mitä oli vastassa.

RUOTSI

Joskus aikanaan Ruotsilla oli liikekannallepanovahvuudessaan yli puolen miljoonan hyvin varustettu ja hampaisiin asti aseistettu armeija joka olisi pystynyt panemaan hanttiin kenelle tahansa. Nykytilanteessa se oli samanlaista satua kuin Peppi Pitkätossu, tosin Peppi oli realistisempi. Ruotsi oli aikanaan päättänyt että maailmassa puhkesi rauha, riisui puolustusvoimansa rauhanturvatehtäviin keskittyvään ammattiarmeijaan, yritti sen jälkeen jälleen rajoitettua asevelvollisuutta kunnes utopiapoliitikkojen myötä luopui siitä uudestaan.

Ruotsin tosiasiallinen liikekannallepanovahvuus varsinaisten operatiivisten joukkojen osalta oli noin 10.000 miestä. Noin seitsemän pataljoonaa joilla ei ollut tykistöä kuin ne 24 parikymmentä vuotta työn alla ollutta  Archer-putkea. Hemvärnet eli kodinturvajoukot oltiin hajoitettu poliittisesti epäilyttävinä kymmenisen vuotta aikaisemmin ja ne oltiin riisuttu aseista. Ironisinta oli että Hemvärnetin AK – 4-automaattikiväärit oltiin aseistariisunnan jälkeen luovututettu Etelä-Ruotsin etnisen alueen poliisille joista ehkä puolet oli päätyneet rikollisjärjestöille. Virallinen ja epävirallinen kun ei niillä alueilla mennyt aivan niin kuin ruotsalaisessa kansankodissa oltiin opittu ajattelemaan.

Sinänsä – ruotsalaisten upseerien kertoman mukaan – mikäli miehitys alkaisi, niin Ruotsin jäljellä olevat puolustusvoimat keskittyisivät lähinnä siihen että etniset ryhmät eivät pääsisi käsiin Ruotsin hallussa oleviin vähäisiin raskaisiin aseisiin. Gripen-hävittäjät tulisivat lentämään turvaan naapurimaihin ja merivoimien alukset yhtä lailla karkaisivat ruotsalaisista satamista. Ruotsin luurankopuolustusvoimat olivat vieläkin varsin kantaruotsalaisia. Riktiga Islamisk Partiet oli voimakkaasti kannattanut Ruotsin puolustusvoimien luurankomiehitystä sillä se ei halunnut voimakasta vastavoimaa omille pyrkimyksilleen. Tulevaisuudessa, kun maa ennemmin tai myöhemmin siirtyisi islamilaiseen komentoon  tilanne muuttuisi radikaalisti.

Miehittäjää vastassa olisi myös noin 50.000 aseistettua etnisten alueitten asemiestä mutta nämä olivat järjestäytymättömiä, maksimissaan muutaman kymmenen tai sadan hengen rikollisryhmiin kuuluvia gangstereita joilla oli hallussaan vain kevyttä aseistusta. Ruotsin sekava tilanne palveli hyökkääjää sillä maan etnoväestö oli vailla yhtenäistä johdettua organisaatiota. Eri rikollisjärjestöt taistelivat lähinnä keskenään eikä niistä olisi vastusta järjestäytyneille ja koulutetuille sotilaallisille organisaatioille.

Siinä oli Ruotsi. Suopanki kävi vielä läpi hyökkäysvoiman maa kerrallaan.

SUOMI

Suomella oli tällä hetkellä – hiljaisen mobilisaation myötä – aseissa seuraavat voimat:

Tornionjokilaakso, lähinnä Tornion ympäristö sekä Aavasaksa että Karesuvanto.

Torniossa ryhmä Suopanki:

- 5. mekanisoitu valmiusprikaati
- 8. mekanisoitu valmiusprikaati

Molemmat prikaatit olivat vahvistettu panssarivaunupataljoonalla. Lisäksi Suopangin alaisuudessa ja täydessä taisteluvalmiudessa olivat:

- 4. jääkäriprikaati
- 6. jääkäriprikaati
- 26. jalkaväkiprikaati
- 32. jalkaväkiprikaati

Aavasaksalla rajan ylitykseen valmiina oli 16. jääkäriprikaati ja Karesuvannossa 33. jalkaväkiprikaati. Reservissä Tornionjokilaakson alueella oli lisäksi kahdeksan erillistä jalkaväkipataljoonaa ja mobilisoinnin myötä uusia joukko-osastoja perustettiin parasta aikaa.

Merenkurkussa oli rahtilaivoihin lastattuina ja lähellä Ruotsin aluevesiä 2. mekanisoitu valmiusprikaati ja sekä Vaasan että Kokkolan satamissa valmiudessa:

- 14. jääkäriprikaati
- 27. jalkaväkiprikaati

Näitten joukkojen tarkoituksena oli tehdä maihinnousu Uumajaan. Sekä Uumajassa että Tornionjokilaaksossa oli ollut jo viimeisen kahden viikon ajan turistiksi naamioituneita sotilaita sekä erikoisjääkäreistä, merivoimien erikoistoimintaosastosta, erikoisrajajääkäreistä sekä erikoiskoulutetuista sotilaspoliiseista. Nuo erikoisjoukot lamauttaisivat rajavartioston ja poliisin Tornionjokilaaksossa ja ottaisivat myös haltuun Uumajan sataman sekä lentokentän johon toimitettaisiin heti toiminnan alettua pataljoonan verran laskuvarjojääkäreitä.

Kaiken kaikkiaan jo pelkästään suomalaisten sotilaallinen voima ylittäisi ruotsalaisten vastaavan moninkertaisesti. Kaiken lisäksi ruotsalaiset yksiköt olivat kasarmeillaan syvässä rauhantilassa. Ruotsin sotilastiedustelu ei nähnyt millään lailla tarpeelliseksi varoittaa maan poliittista johtoa. Se oli kertonut poliittiselle johdolle että niin Suomen kuin muittenkin maitten sotilaallinen liikehdintä liittyi Venäjän uhkaan ja Venäjä ruokki maskirovkaa pitämällä yllä molemmin puolin puhtaasti näyteltyä diplomaattista kriisiä.

Eikä Suomi ollut yksin:

NORJA

Norjalla oli aseissa tällä hetkellä kaikkiaan neljä moottoroitua prikaatia ja samalla oltiin mobilisoitu kaksikymmentä Heimevernet-pataljoonaa. Norjalaiset joukot valtaisivat Kiirunan sekä etenisivät etelä-Norjasta Ruotsin puolelle edeten etelässä kohti Göteborgia sekä pohjoisempana kohti Karlstadia ja Örebrota ja lopulta kohti Tukholmaa. Norjalaisten hyökkäystä valmistelisivat turisteiksi naamioituneet Forsvarets Spesialkommando- ja Marinejegerkommandoen-joukot.

TANSKA

Tanskan osuus hyökkäyksessä olisi alkuvaiheessa kaikkein vaikein. Frømandskorpset-erikoisjoukot iskisivät Malmön satamaan ja ottaisivat haltuunsa Juutinrauman sillan. Sitä seuraisivat kaikkiaan kuusi rykmenttiä jotka saartaisivat Malmön, varmistaisivat sillan ja jatkaisivat etenemistään Skånessa sekä itään että pohjoiseen jossa ne kohtaisivat norjalaiset että puolalaiset joukot. Joukkojen perässä seuraisi kaikkiaan kaksikymmentä Hjemmeværnet-pataljoonaa.

PUOLA

Puolalaiset GROM- ja JWK-joukot olivat turisteiksi naamioituneena Blekingessä sijaitsevan Karlshamnin ympäristössä. Joukot ottaisivat haltuunsa sataman, lamauttaisivat viranomaiset ja varmistaisivat paikalle hyökkäävien laskuvarjojoukkojen hyökkäyksen. Merellä odotti rahtilaivoihin lastattuna 12. mekanisoitu divisioona joka tekisi maihinnousun, varmistaisi alueen ja turvaisi kahden muun laivoihin lastatun divisioonan maihinnousun. Samalla GROM-joukot ottaisivat haltuunsa Kristianstadin lentokentän johon tekisi maihinlaskun 1. ja 6. maihinlaskuprikaati. Puolassa odottaisi laivoihin lastaamista vielä kaksi divisioonaa. Joukot jatkaisivat etenemistä kohti sekä Malmöä että Tukholmaa.

VIRO, LATVIA JA LIETTUA

Kukin näistä maista toisi mukaan moottoroidun jalkaväkiprikaatin. Virolaiset joukot kuljetettaisiin suomalaisten tueksi Uumajaan ja latvialaiset sekä liettualaiset puolalaisten joukkojen tueksi eteläiseen Ruotsiin.

TSHEKKI, SLOVAKIA JA UNKARI

Kyseisten maitten ilmavoimat olivat valmiina tukemaan hyökkäystä sekä mahdollisin rynnäköintitehtävin että huoltokuljetuksin.

HYÖKKÄYSSUUNNITELMA:Punainen: ensimmäinen vaihe
Sininen: toinen vaihe
Vihreä: kolmas vaihe
Maihinlaskut Kristianstadiin ja Uumajaan

Ruotsin kaikki tärkeimmät strategiset alueet vallataan. Kaikki vastarintapesäkkeet tuhotaan panssarien, tykistön ja ilmavoimien raskaalla tulella. Tämä koskee myös ase kädessä olevia ruotsalaisia mikäli he asettuvat vastarintaan. Pääasiallinen vastarinta on odotettavissa sekalaisista etnisistä joukoista. Nuo joukot ovat erikoistuneet lähinnä toistensa ampumiseen ja siviiliväestön terrorisoimiseen. Niillä on vain rajoitettu määrä ampumatarvikkeita ja nekin vain kevyisiin aseisiin. Mikäli etniset joukot ottavat alueillaan vielä mahdollisesti olevia kantaruotsalaisia panttivangeikseen ja surmaavat heitä niin jokaista surmattua kohden surmataan kaksikymmentä etnisten joukkojen vankia. Surmatut haudataan siansisälmysten sekaan ja asia esitetään julkisesti.

Kyseinen menettelytapa varmasti herättää laajaa vastustusta eritoten vielä liittovaltioon kuuluvilla alueilla mutta Suopanki tiesi että vastassa olivat joukot jotka tottelivat vain aseellista voimaa ja ennenkaikkea ylivoimaa. Niin fyysistä kuin henkistä. Ne olivat tottuneet ruotsalaisten jatkuvaan alistumiseen ja pitivät sitä loputtomana. Kun ne tajuaisivat olevansa alakynnessä ja hyökkääjän pystyvän samanlaiseen häikäilemättömyyteen kuin ne, se saisi aikaan oman lamauttavan shokkivaikutuksensa.

Etninen väestönosa on sijoittunut omille erillisille – saattaisi sanoa ruotsalaisista etnisesti puhdistetuille – alueilleen. Nämä alueet saarretaan, niiltä katkaistaan sähkö ja vesi sekä kaikki elintarvikekuljetukset. Mikäli alueilla yritetään aseellista vastarintaa niin se lopetetaan kuolettavalla voimalla. Alueelta pääsee pois vain erillisten tarkastuspisteitten kautta josta etnoväestö siirretään rautatie- ja maantiekuljetuksin Skånen itäosaan johon perustetaan erillisalue. Erillisalueelta vapaaehtoinen poistuminen joko esim. Saksaan tai sitten lähtömaihin järjestetään rahtilaivakuljetuksin ja sitä tullaan kannustamaan. Erillisalueelle ei sallita minkäänlaista laiva- tai lentoliikennettä vaan sinne tulevat mahdolliset avustuskuljetukset tarkistetaan ensin Malmön, Karlshamnin tai Karlskonan satamissa. Aluetta ei tulla jatkossa käsittelemään osana Ruotsia vaan maakunnan kokoisena pakolaisleirinä ja alueen elatus tulee olemaan samalla minimitasolla.

Etenevien kärkijoukkojen taakse jääneitten alueitten tarkistamiseen, puhdistamiseen ja väestönsiirtoihin voidaan käyttää myös vapaaehtoisia ruotsalaisjoukkoja, lähinnä aseistariisuttua Hemvärnetiä jota varten suomalaisjoukoilla on mukanaan varastoistaan otettuja itäsaksalaisia rynnäkkökivääreitä.

Itä-Skånen eristettyä erillisaluetta lukuunottamatta muu vallattu Ruotsin alue alistetaan miehityshallinnon alaisuuteen ja jaetaan erillisiin miehitysvyöhykkeisiin. Miehitysvyöhykkeitten sotilasviranomaiset tekevät päätökset siitä, ketkä etnisiin väestöryhmiin kuuluvat saavat jäädä varsinaisen Ruotsin alueelle. Kyseessä ovat lähinnä henkilöt jotka ovat ruotsalaiselle infrastruktuurille tärkeitä. Jäämisen ehdoton edellytys on islamin harjoittamisen kertakaikkinen kielto.Keminmaan ja Tornion raja, helmikuun loppupuoli, puoliltaöin

Jääkäri Martti Tuomisto elpyi puolijoukkueteltassa mutta ei saanut enää kunnolla unta. Samoin muut miehet kääntelivät säännöllisesti kylkeään unta etsiessään. Sille ei olisi enää aikaa kuin muutama tunti. Tuomisto muisti vänrikki Aallon pitämän viimeisen käskynjaon.

- No niin… nythän on siis selvää se että me lähdetään miehittämään Ruotsia. Miehittämään ja vapauttamaan se sitä omasta puolestaan miehittävästä etnoväestöstä. Kärkiprikaatit menevät Haaparannasta läpi ennen meitä ja me seuraamme. Mikäli ne joutuvat taisteluihin niin me avustamme niitä. Mikäli eivät, niin meidän ensimmäinen kohteemme on Boden jossa me saarramme etnoalueen, katkaisemme siltä veden ja sähkön ja alamme puhdistamaan sitä. Alueella on noin neljä tuhatta etnoa ja arvion mukaan muutama kymmenen tai maksimissaan muutama sata asemiestä.

- Aseellinen vastarinta lamautetaan kaikin mahdollisin keinoin ja siinähän meidän piiskajoukkue on erityisen tärkeä. Ilman  vastarintaa antautuvia on kohdeltava hyvin ja ne siirretään erikseen määritellylle eristysalueelle josta ne siirretään sitten aikanaan rautatie- ja maantiekuljetuksin Itä-Skåneen. Mitä taas tulee vastarintaa tekeviin niin muistutan sitä, mitä minullekin on muistutettu ylempää. Eli: ne eivät ole minkään valtion sotajoukkoja jotka tulisi ottaa sotavangiksi. Ne ovat rikollisia ja terroristeja joita eivät koske mitkään sodankäynnin lait. Muistakaa tämä ja tehkää omat johtopäätöksenne.

- Ehdoton käsky on se, että jos ase kädessä oleva tyyppi ei pudota asettaan ja nosta tassujaan pystyyn niin silloin ammutaan välittömästi ja ammutaan tappaakseen. On selvää että se joudutaan jonkun kerran tekemään ennen kuin ne uskovat että tällä kertaa ollaan tosissaan ja vielä tosissaan murskaavalla ylivoimalla. No niin, koettakaa elpyä. Uni voi olla lähiaikoina kortilla.

Johtopäätökset oli tehty. Ne oli tehty jo aikanaan. Silloin kun Suomea oltiin vapauttamassa. Tällä kertaa touhu tulisi mitä varmimmin olemaan askelta rumempaa. Etnojoukot eivät uskoisi ennen kuin ne jyrättäisiin. Mutta niin Tuomisto kuin muut miehet tiesivät että he olivat menossa niittämään sitä minä jotkut muut olivat kylväneet. Ne muut voisivat ottaa tulevan omalletunnolleen.Kemi, kello 02.50

Prikaatikenraali Keijo Suopanki – samoin kuin koko miehitysoperaation johto Helsingissä – odotti viimeistä signaalia. Itse asiassa Operaatio Ragnarök oli jo alkanut yksittäisillä erikoisjoukkojen operaatioilla ympäri Ruotsia. Silloin kun viimeinenkin operaatioista oli suoritettu alkaisi varsinainen invaasio. Tiedot tähän astisesta näkyivät Suopangin näytöllä.

- Klo 02.00: Ruotsin sotilasviestintään ja viranomaisverkostoon sekä SVT:n lähetyskalustoon syötetty virus aktivoitu.

- Klo 02.05: Erikoisrajajääkärit: Ylitornion raja-asema vallattu.

- Klo 02.07: Sotilaspoliisin erikoisyksikkö: Karesuvannon raja-asema vallattu.

- Klo 02.08: Forsvarets Spesialkommando: Riksgränsenin raja-asema vallattu

- Klo 02.20: Erikoisjääkärit: Haaparannan raja-asema vallattu.

- Klo 02.21: Marinejegerkommandoen: Svinesundin raja-asema vallattu

- Klo 02.24: Erikoisjääkärit: Uumajan lentokenttä vallattu

- Klo 02.28: GROM: Karlshamnin satama vallattu

- Klo 02.33: Erikoisjääkärit: Uumajan satama vallattu

- Klo 02.45: JWK: Kristianstadin lentokenttä vallattu

Samaan aikaan sotilastiedustelu ilmoitti ettei Ruotsin puolustusvoimissa ollut tapahtunut minkäänlaista liikehdintää, poislukien se että Gripeneitä oli alkanut lentää kohti Suomea, Tanskaa ja Norjaa. Gripenit lensivät tarkalleen sellaisessa suunnassa etteivät ne uhanneet yhtään naapurimaan sotilasyksikköä. Luulajassa sijaitsevasta F 21-laivueesta oli lentänyt kuusi Gripeniä kohti Oulua ja Suomen ilmatilaan saavuttuaan ne olivat vapaaehtoisesti siirtyneet suomalaisten hävittäjien saattamiksi.

Puuttui enää yksi tieto. Ja se saapui klo 02.50. Tanskalaiset Frømandskorpset-erikoisjoukot olivat ottaneet haltuunsa Juutinrauman sillan Ruotsin puoleisen pään. Tanskan 1. rykmentin panssarit olivat asemissa sillan Tanskan puoleisessa päässä ja aloittivat etenemisensä. Suopangin koneelle tuli uusi viesti. Se tuli operaation johdolta ja sisälsi vain yhden sanan:

RAGNARÖK

Suopanki antoi käskyn. Torniossa 5. mekanisoitu valmiusprikaati ylitti rajan ensimmäisenä. Ylitorniossa sen teki 16. jääkäriprikaati ja Karesuvannossa 33. jalkaväkiprikaati. Laivat, johon oli lastattu 2. mekanisoitu valmiusprikaati lähestyi Uumajan satamaa ja laskuvarjojääkäreitä Uumajan lentokentälle kuljettavat lentokoneet sekä helikopterit saapuivat Ruotsin ilmatilaan.Tukholma, aamulla noin kello seitsemän

Ruotsin pääministeri, 42-vuotias sosialidemokraattien puheenjohtaja Ingeborg Korspindel raivosi epätoivoisen itkun partaalla huomatessaan että jatkuvat ja toimivat viestiyhteydet eivät olleetkaan jatkuvia ja toimivia. Koko viranomaisverkko oli nurin. Yhteyttä ei saanut minnekään. Televisiokuva oli pimentynyt ja radio hiljentynyt. Ja juuri nyt niitä satans yhteyksiä tarvittaisiin. Korspindel oli herätetty puoli tuntia aikaisemmin kaikkien kusiherätysten äitiin ja hänelle oltiin ilmoitettu että Ruotsi oli sodassa. Tai eihän sitä voinut sodaksi kutsua vaan lähinnä Ruotsia miehitettiin kaikista mahdollisista ilmansuunnista.

Osa hallituksen omista kännykkä- ja internet-yhteyksistä sentään pelasi ja Korspindelin avustaja sai lopulta kiinni puolustusvoimien komentajan johon hän otti videopuheluyhteyden. Komentaja ei näyttänyt olevan kovin sotaisen näköinen sillä hän näytti olevan pelkkä pyyhe päällään saunan pukuhuoneessa. Ikkunasta näkyi että hän oli Tukholman saaristossa. Kieltämättä se näytti kauniilta näin talviaikaankin mutta maisema oli nyt pikkuseikka. Korspindel karjaisi komentajalle:

- Mitä helvettiä sinä teet?

- Jaa minäkö? No, saunon ja ryyppään. Aloittelin tuossa aamuviideltä. Minä olen täällä mökilläni.

- Etkö tiedä  että Ruotsia miehitetään?

- Juu, tiedän kyllä.

- Etkö sinä saatana aio tehdä mitään?

- Totta kai aion. Minähän teen parhaillaan. Saunon ja ryyppään. Tulepas Ingeborg sinäkin tänne. Mulla on mukava mökki, mukava sauna ja viinaa riittää. Tiedä vaikka otettais vaakamambotkin. Sinähän olet ihan naitavan näköinen nainen ja meillä työttömillä aikaa kyllä riittää.

Korspindel olisi normaalitapauksessa alkanut valmistella rikosilmoitusta seksuaalisesta ahdistelusta mutta nyt sen edelle tuli toinen, vielä tärkeämpi kysymys:

- Työttömillä? Mitä helvettiä sinä tarkoitat?

Puolustusvoimien komentaja otti tukevat hörpyn oluttölkistään, ähkäisi ja sanoi sitten virnistäen:

- Niin sinä et vieläkään tajua? No, anskumä yritän vääntää rautalangasta. Tiedätkö, mikä on pataljoona?

- No suurinpiirtein. Vaikka en minä sotilasasioissa ole mikään asiantuntija. Eikös se ole semmonen sata miestä?

- Ei vaan semmonen tuhannen miestä. Meillä on jotenkuten käyttökelpoisena seitsemän pataljoonaa. Teoriassa. Sillä nekin ovat ihan kasarmikunnossa eivätkä missään valmiuskokoonpanossa. Seitsemän. Ilman mitään kranaatinheitintä raskaampaa aseistusta. Miehittäjällä on arvioni mukaan jo tällä hetkellä toimissa tommonen ehkä sata pataljoonaa ja se mobilisoi koko ajan lisää. Ja sillä on käytössään huomattava määrä raskasta aseistusta. Minä en anna sellaista käskyä joka velvoittaisi ruotsalaisen sotilaan tekemään täysin tarpeettoman itsemurhan. Maa miehitetään ja me molemmat olemme pian työttömiä. Hyvällä tuurilla vain työttömiä.

- Minäpä otan yhteyden suoraan joukko-osastoihin.

- Neiti on hyvä. Minä nimittäin tiedän mitä sieltä vastataan. Vastaus on ”Me odotamme että miehittäjä tulee, antaudumme ja kysymme että saammeko liittyä porukkaan. Tosin ne todennäköisesti riisuvat meidät aseista ja käskevät suksimaan helvettiin. Ja kun katsoo Ruotsin viimeisen parinkymmenen vuoden edesottamuksia niin emmepä ihmettele. Emme mekään luottaisi ruotsalaisiin.”.

- Etnisillä alueilla on kymmeniä tuhansia aseistettuja miehiä. Entäpäs jos nimeän ne hallituksen joukoiksi?

- Jos haluat varmistaa päätyväsi köyden jatkoksi niin kaikin mokomin. Panevathan ne etnogansterit tietysti jonkun aikaa hanttiin silkkaa uhoavaa typeryyttään mutta ne jyrätään nopeasti ja aivan varmasti lopullisesti. Miehittäjä valtaa Tukholman ja vangitsee niin sinut kuin hallituksen. Jos olet nimittänyt sen etnoporukan omiksi joukoiksesi ja saanut sen myötä lisää tuhoa aikaiseksi niin voit uskoa että sinun käy huonosti. Katsos, siinä vaiheessa kun miehittäjän tankit ovat Tukholmassa niin silloin aletaan etsiä syyllistä. Tosi on että sinä et ole aikaansaanut sitä hirviötä miksi Ruotsi on ajan kulussa muuttunut. Mutta sinä olet ruokkinut sitä jo syntynyttä hirviötä äärimmäisellä innolla. Ja nyt nuo panssarit ovat tulossa lopettamaan sen hirviön.Sangis, Ruotsi, noin 30 kilometriä Haaparannasta länteen, samana päivänä

Kärkiprikaatien perässä etenevän 32:n jalkaväkiprikaatin ajoneuvot kulkivat pienen Sangiksen taajaman läpi. Mukana oli myös vänrikki Aallon joukkue ja sen mukana jääkäri Martti Tuomisto. Kuorma-auton lavalla miesten mukaan pakattuina oli Shmel-sinkoja mutta niille ei vielä ollut tarvetta. Niin kuin ei rynnäkkökivääreillekään. Minkäänlaista aseellista vastarintaa ei ollut esiintynyt. Ei edes passiivista vastarintaa eikä mielenosoituksia. Sangiksen kylässä tien vieressä oli muutama ihminen. Parilla oli pieni Suomen lippu.

Sama tilanne oli ollut Haaparannassa. Tien vierellä olleet – varsin ilahtuneilta vaikuttaneet – ihmiset olivat selvästi paikallisia suomalaisia. Ruotsalaiset katsoivat passiivisina ikkunoistaan. Passiivisina, mutta selvästi pelokkaina. Jo lyhyt kokemus tilanteesta sai suomalaiset jääkärit ajattelemaan että Ruotsi oli heräämässä unesta, eikä tiennyt halusiko se siitä herätä. Siitä huolimatta että se oli ollut painajainen. No, nyt unilukkarit olivat tulleet eivätkä kysyneet enää lupaa.

Ajoneuvot ohittivat kylän ja etenivät. Ei kuulunut laukauksia. Ei kaukaista tykin jyskettä.

Vain moottoreiden ääni.

Ääni maasta joka oli alistunut jo kauan aikaa sitten.

54 kommenttia:

Becker kirjoitti...

Jävlar också, olipas tarina. Toivottavasti tapahtuu minun elinaikanani jotta pääsee mukaan talkoisiin. Ruotsin armeijan mainoksissa paistellaan makkaroita metsän siimeksessä ja toivotellaan tervetulleeksi kaikki mahdollinen ihmisen näköinen sekasikiö. Mistään sotimisesta ei ole puhettakaan vaan kaikilla on vaan niin saatanan myyssigt ja valtio maksaa. Ei noista ole tappelemiseen vaan varusvarastolle tai pesulaan. Ja maassa vellova vanhustenryöstäjä ja naisten raiskaajaporukka ei tee vastarintaa vaan painelee pakoon lahkeista valuvan ripulin tiristessä sandaaleissa varpaiden välissä.
Tarina pitäisi jotenkin kääntää vaikka Googlella Ruotsiksi mutta epäilen että jokin nuuskijaohjelma sen kuitenkin tulppaisi. Joku paikallinen tuttu sen varmaan mielellään lukisi. Mutta hyvin esitetty dystopia jonka eteen oltiin nähty paljon vaivaa. Well done!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker, ja kiitokset. Ruotsista vaan tulee tosiaankin mieleen maa joka on alistunut. Täydellisti pää pusikossa. Jos Ruotsi olisi vaikkapa keskellä Atlanttia niin ei se silloin paljoa haittais mutta kun se sattuu olemaan naapurimaa.

Anonyymi kirjoitti...

-Mies oli toiminut hotellin laukunkantajana useamman vuoden ja halusi vaihtaa alaa. Työkkärissä todettiin että ainut ala jossa hänen työkokemuksestaan olisi hyötyä on Suomen puolustusvoimat. XD
Tästä laukunkanto asiasta mä tulen viisastelemaan Suomen puolustusvoimille ja kaikille armeijaintoilijoille niin kauan kuin mun keuhkoissa kulkee henki, koska kyse on niin häpeällisestä episodista että sen hyvittämiseksi vaaditaan kyllä aikamoisia sankaritekoja, joita emme kyllä taida saada kuin fiktiivisissä kertomuksissa, toki tilanne ei ole vielä niin paha kuin Ruotsissa.
Länsinaapurimme on jo tehnyt itsemurhan, jos se koskettaisi vain heitä niin asia ei kiinnostaisi millään tavalla, mutta kun oma kansa on seuraamassa esimerkkiä ja kyse on naapurista niin sen ongelmat heijastuvat kyllä lopulta meidänkin elämäämme. Suomalaisten ikivanha sotastrategia on juosta metsään piiloon ja kun vihollinen seuraa sinne niin ne väijytetään ja tapetaan. Niin Suomalaiset päihittivät Ei-Vielä-Silloin-Niin-Pyhän Olavin rosvojoukot Herdalerin taistelussakin. Niin kauan kuin meillä riittää metsää ja me emme menetä yhteyttä luontoomme niin niin kauan me pärjäämme, vaikka kaduillamme juoksisi minkälaista saastaa. Ongelma tosin on että nykyään haikaillaan apua mieluummin myymällä Amerikalle ja EU:lle persettä,toivoen että joku muu ratkaisisi meidän ongelmat, kuin siitä että luotettaisiin omaan sisuun ja Suomen omaan luontoon apuna sodankäynnissä. Me emme ainoastaan puolusta maatamme, vaan maamme puolustaa myös meitä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos. Liikutuksen kyynel jälleen silmässä väkevän tekstin vuoksi. Kyllä tämä saaga pitäisi kirjana painaa, koska muutenhan palkintoraadit eivät tajua palkita!

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ensimmäinen asia mikä tulee näin NATO kriittiselle mieleen etten usko jos Sallan Korpiselässä rähinöidään että Ranskan presidentti poistaa Juravuoristossa ja sukellusveneissä ydinaseiden varmistimia, yhtävähän että Elisabeth II ja May parkkeeraa isonbritannian laivaston ohjussukellusveneitä Hailuodon ja Ajoksen eteen. Luulenpa ettei Trump mene Eero Saarisen suunnittelemaan kriisien hallintakeskuseen vaan kääntää kylkeään Melanien vieressä tai ehdottaa pieniä jyrskäyksiä. Skenaario on hyvä itämeren valtiot pois lukien maamo Merkkelin saksa ovat varmasti huolissaan ruotsin kehityskulusta kuten Norja. Venäläiset moses on moses mutta business on business, maskirovka on halpaa tukeaa ja aseiden myynti asevelihinnoilla hyvää politiikkaa. Parasta on venäjän turvallisuuspoliittisten etujen turvaaminen niin että joku muu tekee sen. Sodan käynnin huono puoli on siinä kuten ranskan kuninkaalle vastattiin mitä tarvitaan milanon herttuakunnan(?) valtaamiseksi 1600 luvulla, marsalkka sanoi että rahaa, rahaa, rahaa. Todennäköisesti ruotsin viranomaisten toiminta kyky romahtaa lukuunottamatta dialogipoliiseja ja erilaisiin häirintöihin eli kantaruotsalaisten seksuaaliseen häirintään keskittyneitä feministisiä iskuryhmiä. Kannattaa muistaa että huhtikuussa 1940 Saksa miehitti divisioonan kahden voimin Tanskan 6 tunnissa. Ruotsissa kantaruotsalaiset tarjoavat kahvia ja sahramipullia tulijoille ja näin vahingossa hidastavat hyökkäyskärkeä. Etniset rikoĺlisryhmät pistävät pyssyt piiloon ja kertovat kuin fundamentalistit ovat terrorisoineet. Luultavasti vasta isoissa kaupungeissa ja skoonessa on järjestäytynyttä vastarintaa. Itäskoone on alkuun kuin suurennettu Gaza mutta tuskimpa ne kaivat tunneleita itämeren alitse saksaan. Väki voitaisiin siirtää esim. jos uskonveljet eivät huoli niin Grönlantiin, Labradoriin tai muille näille Kanadan saarille. Trudeau voisi perustaa islamilaisen osavaltion koilliskanadan arktisille saarille, Novaja Zemlija voisi olla hyvä pakolaiskeskus. Siellä olisi kaikkea uhanalaista suojeltavissa pakoloisista jääkarhuihin.

Jani Alander kirjoitti...

Mainio kerrassaan taas kerran :)

Apoliteia kirjoitti...

Mainiot tarinaa, kovasti toivon jatkoa - mikäli skenaario vain antaa myöten.

Mikäli muuten joku muu allekirjoittaneen lailla tykkää seurailla näitä Ykän tarinoita myös kartalla, löytyy Ruotsilta oma, kotoista karttapaikkaa vastaava sivu Lantmäterien kautta:

https://kso.etjanster.lantmateriet.se/#

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Lähinnä Maarianhaminasta Ahffenanmaan remilitarisoidulta vyöhykkeeltä tukeutuen kuten Poriin voitaisiin suorittaa maihinnousu liittoutuneiden eli puolan, latvian, liettuan, viron ja suomen yhteisesillä voimilla tukkiholman ympäristöön ja näin kaappauksen omaisella hyökkäyksellä lamaannuttaa kalifaatin hallinto. Prinssi Philipistä tehtäisiin uusi kuningas Kustaa III valtiosäännöllä ja suurin osa hallintovirkamiehistä voitaisiin väliaikaisesti internoida venäläisiltä vuokrattuihin sateenkaariluotoihin kuin seiskari, tytärsaari ja suursaari.

Janne kirjoitti...

Se on kyllä sitten suuri häpeä mikäli tämä tarina ei saa jatkoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Patelle Pankavaarasta, Jani Alanderille, Apoliteialle ja Jannelle & kiitos.

Ano1: Olihan se laukunkantoepisodi aika pohjanoteeraus. Sinänsä mullakin on jonkun verran tuttuja sotavaltiolla ja asenne on että kyky toimia löytyisi sillä sekunnilla kun annettaisiin valtuudet.

Ano1: Kiitos sinullekin. Mutta selväähän on että ei tämmösiä nykyisessä Suomessa kirjana julkaista.

Pate: Asiassahan on ihan oikea uhka. Mitä vähänkin järkevissä valtioissa tuumittaisiin ankarasti. Naapurivaltio on muuttumassa sekä etnisesti että ideologisesti meille vihamieliseksi. Mitä tehdä? Pyöritelläkö peukaloita? No, tämä tuleva hallituksemme pitää Ruotsia lähinnä ihannetilana johon meidänkin tulisi pyrkiä.

Jani: Kiitokset.

Apoliteia & Janne: Saatan kirjoittaa jatkoa, tosin en sellaista 2002:kertomaton tarinaa. Sellaisen kun olen jo tehnyt.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Hieman jäin miettimään, että minkä pirun takia suomalaisten pitäisi mennä "auttamaan" ruotsalaisia noinkin kalliilla operaatiolla. Sotilasyksiköt rajoille varmistamaan ne etnojen ja hurrietnojen pysyminen Suomen rajojen ulkopuolella. Ruotsin kieli kiellettäisiin Suomen rajojen sisäpuolella, RKP siirrettäköön Ruotsiin ihquilemaan.

Ongelmana on nimittäin se, että Ruotsin puhdasrotuiset kantakirjaruotsalaiset nousevat kuin se kuuluisa iso lintu tuhkasta, eikä aikaakaan kun suomalaiset alkavat seurata ruotsalaisten sekopäiden kommelluksia. Se on heillä ja meillä geeneissä.

Onko muuten totta, että Suomen sotilaiden rynäkkökiväärit on uusittu? Niihin on muun muassa kiinnitetty näppärä koukku laukun kantamiseen!?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Veijo. Kyseisessä fiktiossahan ei menty vapauttamaan Ruotsia vaan miehittämään se. Määrittelemättömäksi ajaksi. Ymmärtäen että ongelman pohjasyy ovat ruotsalaiset itse. Rynkkyjä uusitaan juu. Mutta en lähtisi syyttämään sotavaltiota siitä, että se joutui toteuttamaan poliittisen johdon järjettömiä käskyjä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Coup d'etat eli putch järjestämiseen tarvitaan toimiva oppositio joka pystyy heti ottamaan haltuunsa valtionhallinnon. Irakissa ei ollut, Turkissa ei ollu, Afganistanissa ei ollut ja useimmissa afrikan vesakko sodissa ei ole ollut. Miksi Ruotsi on miehitettävä ja pitäisikö ottaa keskieuroopasta sodan jälkeinen ajatus käyttöön että ajetaan Ruotsin teollisuus alas ja tehdään siitä maatalousvaltio. Suomi voisi miehityksen korvauksena liittää suomalaisalueet takaisin valtakunnan yhteyteen. Kainuujoen pohjoisranta sekä nämä suomalaismetsät enklaavina, Tanskalle korvauksena skoone, Göteborg ja öölanti ja Gotlanti sekä Norjalle sieltä myöskin Göteborgin pohjoispuolelta. Mutta miehityshallinto tulee sen takia että Ruotsissa pitää kieltää nykyiset puolueet ja purkaa virkamiesrälssi eli aloittaa puhtaalta pöydältä. Hallitsijaksi Carl Philip ja muokattu Kustaa III valtiosääntö. Rauhanturvajoukot Katangasta ja muistuttaa että kiitos Dag Hammarsjöldin, Wallenbergien ja Moskovan Katangan itsenäisyys meni Kongon miehittäessä sen. Voisivat pitää ruotsalaiset kurissa, kuskaisivat kädet sidottuina demaripolitiikkoja torilla ja välillä roitelisivat pampulla vauhtia. Etnojen käsittelyyn tarvitaan osaavia miehiä semmoisia jotka muistuttavat otteiltaan Siegfried Mulleriä.

Anonyymi kirjoitti...

Se mulla on pakko sanoa, että jos esim. Kiuas-kustannus tekisi näistä jutuista jonkun vaikkapa tuhatsivuisen koosteen, olisin ensimmäisenä tilaamassa sitä ja maksaisin vielä lisähintaakin Yrjön signeerauksesta!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja Anolle & kiitos kommenteistanne. Ja alkuun pahoittelu siitä että jouduin ottamaan kommenteissa sen sanavahvistuksen takaisin. Spammia tuli niin ettei saappaanvarret piisannut. Sanavahvistusta ei tarvita jos on kirjautunut ennen kommentoimistaan bloggeriin tai g-mailiin.

Pate: Saksastahan muuten tosiaan meinattiin tehdä kakkosrähinän jälkeen pelkkä maatalousvaltio. Sitten – käsittääkseni Yhdysvaltain vaatimuksesta – Saksasta haluttiin voimakas liittolainen Neuvostoliittoa vastaan. Ruotsin kohdalla jonkunlainen olemassaolevan järjestelmä purku olisi välttämätön. Maa on sairaus, joka haluaa levitä.

Ano: Lämmin kiitos kannustuksesta. Tuleva hallitus ei ainakaan lievennä suhtautumistaan meihin viha-ajattelijoihin.

Joppos123 kirjoitti...

Eipä tässä enää Ruotsista tarvitse olla huolissaan. Saadaan nimittäin sellainen hallitus, että ollaan ihan kevyesti samassa jamassa 2021.
Oma vahva veikkaukseni on, että sisäisenturvallisuuden ja PV:n budjettia leikataan rajusti.
Hävittäjähankinnat menevät houldiin tai sitten ostetaan pari käytettyä JAS:ia Ruotsalaisilta.
Säästään jäävät rahat tungetaan Afrikkaan ja tänne lampsiville läpsyttelijöille.
Jokainen läpsyttelijä saa kansalaisuuden alta vuoden ja avot, SDP voittaa seuraavatkin vaalit.
Vihreät muuttavat koko kehä kolmosen ulkopuolisen maan suoksi, koska vitun hiilinielu.
Vasemmistoliiton anarkistit pistävät kaiken tielleen osuvan paskaksi ja palamaan.
RKP runkkaa ruotsitsi ja on muutoin hiljaa.
Hintalappua kukaan ei tiedä eikä noita persläpiä kiinnosta.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Siellä on tulevan oikeusvaltion periatteita vetämässä Dan Koivulaakso vielä kun Li tuo 'ei saa henkeä' Suvi Auvisen mukaan ja yli-inspehtoori Taposen ollaankin Heinrich Heinen ennustamassa tilassa tai Orwellin 1984 missä Kallion basaareissa juodaan punkkua ja kärytellään libanonilaista sekä haetaan kansatieteen arkistoista taikasieniä ja langetaan loveen. Kas sen jälkeen meillä on uudet normistot vihapuheelle, seksuaaliselle häirinnälle, rassismin rakenteellisuudelle ynnä ynnä muulle joka kokonaisuutena muodostaa uuden yhteiskunnan vastaisen asosiaalisen käytöksen normiston mitä voitaisiin parhaiten kuvata Kazimir Malevitsin 'Mustalla Neliöllä' eri versioita 1913-1932 mitä löytyy Venäjän tunnetuimmista gallerioista.

vieras kirjoitti...

Jatkoa odotellaan. Minkälainen on sitten Tukholman valtaus, hallituksen jäsenten pidätys...?

Onko tässä tarinassa Trumpia pidetty tämän suhteen ajan tasalla? Tai jos tämä tapahtuu 2025 tai sen jälkeen, niin seuraavaa republikaanipresidenttiä?

Ukkeli kirjoitti...

Itse asiassa Yhdysvallat noudatti Morgenthau-suunnitelmaa melkein Korean sotaan asti. Maan hallinnossa oli sen verran punaista väkeä, mikä nyt tuntuu uskomattomalta, mutta katsopa Wikipediasta Henry Wallace, joka oli Rooseveltin varapresidentti 1944. Hän kävi ihastelemassa Stalinin kuolemanleirejä. Rooseveltin hallinnossa oli paljon muitakin Joe-sedän ihailijoita. Ei tarvitse yhtään ihmetellä, miksei Suomea autettu talvisodassa.

Luultavasti tavallisen saksalaisen sotilaan kannatti antautua venäläiselle 1945, eikä amerikkalaiselle, sillä kuolleisuus länsileireille oli melkoista. James Bacquen Other Losses kirja kertoo Saksan miehityksen kauheuden, joka on nykyään unohdettu, tiputettu Orwellin muistiroskiin.

Luin Lothar Rendulicin muistelmat, hänhän oli Lapin polttaja. Hän johti divisioonaa itärintamalla 1941, kertoo ihmetelleensä, miksei joukkoja täydennetty syksyllä 1941. Talvivarusteita ei jaettu, koska piti valita, kuljetetaanko rintamalle talvivarusteita vai ammuksia. Hän siirtyi 1942 Ukrainaan keskelle vaikeita taisteluita. Ihmetteli, miksei armeijakunnallaan ole reservejä, siirti jokaisesta divisioonastaan rykmentin reserviin, Hitler kiitti ja komensi Balkanille.

Stalingradin operaatiossa oli vähän järkeä, se oli hyvin kaukana huollon kannalta. Bakun öljy oli vielä kauempana. Vaikka Saksa olisi voittanut Stalingradissa kuten Harkovassa, niin mitä sitten. Stalin olisi vetäytynyt Uralin taakse ja sota olisi jatkunut lännessä. Ei Saksa olisi voinut seurata kovin paljon kauemmas.

Tulee mieleen nykyinen Afganistanin sota. Yhdysvallat on jo hävinnyt. Bushin olisi kannattanut julistaa voitto 2002 ja poistaa joukot maasta. Nyt on sodittu kohta 18 vuotta. Mitä on saavutettu?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Patelle Pankavaarasta, vieraalle ja ukkelille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Monet veikkauksistasi ikävä kyllä voivat osua kohdalleen. Nyt alkaa utopistien neljän vuoden etsikkoaika. Neljässä vuodessa ehtii tuhota paljon.

Pate: Joo, leikkipartisaani Dan Koivulaakso ja oikeusvaltion periaatteet samassa lauseessa on sama kuin englannin kielen termi ”killing joke” jonka jälkeen pöytä hiljenee vaivautuneena. Pannaanpas se kuuluisa pätkä:

https://www.youtube.com/watch?v=2Z17r9jUTEc

Sitä, mitä tuleva kukkamultahallitus kehittelee sananvapautta vastaan en osaa enkä uskalla arvioida.

vieras: Niin kuin olen ennenkin sanonut, en jatka tarinaa tuplamittaiseksi kommenttiosiossa.

Ukkeli: Kiitos kyseisestä lisäyksestä. Minä luulen että saksalaisen sotilaan kohtalo oli huono, antautui hän kummalle osapuolelle hyvänsä. Meinaan, oli se kuolleisuus niissä venäläistenkin leireissä hurjalla tasolla. Yleensäkin Saksan hyökkäys Neuvostoliittoon sisälsi paljon virheitä ja vääriä arviointeja. Niin Stalingradissa kuin muualla. Siellä Afganistanissahan on sodittu jo ikivanhasta brittimiehityksestä lähtien. Ja samanlainen persläpi se paikka on kuin oli silloinkin. Venäläisetkin oppivat yhdeksässä vuodessa että tyhjän saa pyytämättäkin.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=hyc93qg0yUw


-Tvälups-

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ukkelille tuosta talvisodasta ja avusta muistaakseni anekdoottina että oliko Lousianan mustien tupakankorjaajat jotka päättivät talvisodan syttyessä tukea Työväen ja Talonpoikien Puna-armeijaa rahallisesti Suomen köyhälistön vapauttamiseksi kapitalismin ikeestä. Samoin Rooseveltin hallinnosta, on olemassa operaatio Venoma johon liittyy eräs puoliksi palanut kirja. Kirja on saatu kun 22.06.1941 suomalaiset tunkeutuivat NL:n konsulaattiin Petsamossa. Kun tämä nelinumeroisten koodien purkukirja sotien jälkeen 1944 ilmestyi USA:n silloiselle tiedustelupalvelulle OSS:lle Rooseveltin hallinnon NL:lle spioneille tuli kiire. Ja presidentti Rooseveltti käski palauttaa kirjan NL:n koska liittolaiset ja herrasmiehet eivät vakoile toisiaan. Kenraali Donovan teki niin kuin käskettiin mutta kopio sen. Sen avulla purettiin 1930 ja 1940 lukujen NL suurlähetystön viestiliikenne ja koodikirja oli syvänä valtiosalaisuutena 60 vuotta. Mm näiden Rooseveltin hallinnon ja atomipommi vakoilijoiden paljastuminen on tämän kirjan ansiota. Seuraavaksi itse epäilen että McCarthyn komiteaa käytettiin savuverhona kun varsinaisiin oikeustoimenpiteisiin ei voitu kansallisenturvallisuutta vaarantamatta puhdistettaessa NL yhteistoimintamiehiä USA:n hallinnosta. Pitää muistaa ettei ennen toistamaailmansotaa USA:ssa ollut keskitettyä ulkomaan tiedustelua ja FBI äkseerasi perinteisten rikollisten parissa. Mutta koska Saksan, Ranskan, Englannin ja USA:n tiedustelu oli pitkään kylmänsodan aikana KGB:n masterplanin kohteena on todennäköistä kuten Anatoly Golytsin kuulusteluissa Jesus Angeltonille kertoi että tiedusteluelimissä ja niitä valvovissa parlamentaarikoissa oli korkean tason myyriä mitä myös epäili Peter Wright Isossabritanniassa. Kukapa mahtoi olla agentti Timo. Myöhemmin kuka oli Itä-Saksan tunnustamiskomiten puheenjohtajatar ja joka karhupuistossa joskus 1975 julisti Hertta Kuusisen tavoin mikä tie Suomella on edessä. Golytsin on todella tutkimisen arvoinen sekä meillä että maailmalla, niin monessa paikassa politiikoilla meni löysät pöksyihin ja ottaa millä tarmokkuudella hänen väitteitään kumottiin. Tämä meni ihan offtopic, olen muuten lueskellut netistä löytynyttä pdf Pentti Luntisen Saksan Keisarillinen Laivasto Itämerellä. Antaa paljon tietoa vapaussodasta ja itsenäisyyden alkuaikojen tapahtumista, suosittelen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Patelle Pankavarasta & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Toi heppu puhuu aina asiaa joten ei ole ihme että hänet pyritään hiljentämään.

Pate: Tässä oli niin paljon sellaista mistä minulla ei ole aavistustakaan joten en kommentoi sen enempää.

Hep0nen kirjoitti...

Onhan tuo aika mehukas juttu mutta.. eihän kukaan oikeasti haluaisi Ruotsia riesakseen. Mutta hyvä juttu kuitenkin.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Sillä minä ehdotinkin coup d'etat eli perinteistä putchia. Carl Philipistä Kaarle nn Kustaa karoliinien ja viikinkien hengessä. Kustaa III modernisoitu valtiosääntö Kekkosen ja Paasikiven tyyliin käytettynä missä kuningas voi vetää pelinpoikki kun alkaa mennä kieroon sahaamiseksi. Veikkaan että naapurissa voisi huoletta 2/3 virkamieskunnasta riippuen alasta ehkä enemmänkin vapauttaa yksityisen sektorin innovatiiviseksi työvoimareserviksi. Epäilen kyllä näiden kykyjä sibyllan nakkien paistajina tulisiko niillä siitäkään lasta taikka paskaa punnerruksen jälkeen. Verotus ja sakea polittinen byrokratia pakusuna epämääräisenä läpinäkymättömänä kerroksena ovat vuosien varrella taltuttaneet karoliinien ja viikinkien perillisten verien kuohahtelut jos jo paskalla käymisestä demarit ovat varmaan tehneet jonkinlaisen parlamentaarisen ohjesäännön jossa on huomioitu kaikkien vähemmistöjen ja kehitysmaiden tarpeet sekä solidaarisuuden.

vieras kirjoitti...

Kepun kentällä taidetaan nyt huomata huomata mitä tarkoittaa on se kun tekee "soinit". Tosin siinä on se ero että kepulaiset eivät kummiskaan ole uuvatteja. Uuvatit eivät olleet mitään mieltä mistään eikä heillä ollut mitään vaatimuksia minkään suhteen. Sitävastoin kepu ulosmittaa Rinteeltä kaiken mahdollisen ja mahdottoman. Rinteellä on vaihtoehtoina suostua siihen tai sitten ottaa kokoomus tilalle joka ei ole sen mieluisampi. Persu-vaihtoehto kun on suljettu ajat sitten pois. Tai sitten hallitusneuvottelut kaatuvat ja hallitustunnustelut aloitetaan uudestaan, ja tunnustelija vaihtuu...

Rinne voisi terveydentilaansa vedoten heittää rukkaset pöydälle ja sanoa että joku muu saa kokeilla. Eduskunnan (vara-)puhemiehenä, demareiden ryhmänjohtajana tai jonkin valiokunnan puheenjohtajana olisi varmaan pikkaisen rauhallisempaa toimia. Voiko ukko toimia pääministerinä tai edes ministerinä jos voi saada sydärin tai jotain muuta vakavaa? Naama on milloin punainen, kalpea tai keltainen. Se on merkki jostain. En ole lääkäri enkä hoitaja mutta jotain tuolla ukolla on.

Hommalla joku sanoi jossain ketjussa siihen malliin että demarit ja kepu eivät enää välitä vaikka uuden hallituksen toiminnan myötä molemmat puolueet romahtaisivat myöhemmissä vaaleissa ja häviäisivät kokonaan kartalta. Siksi ne aikovat pistää uudessa hallituksessa urut täysille. He tyhjentävät hillopurkkeja kuin vihoviimeistä päivää, sen aikaa kun ovat ministerinsalkuissaan kiinni. Itselle ja kavereille haalitaan hillotolppia sekä intressiryhmille säädetään mieluisia lakeja ja ohjataan rahaa.

Vaaliromahduksen jälkeen puolueen koko omaisuus pistetään lihoiksi ja jaetaan tärkeimpien johtohenkilöiden kesken.

Miltä tämmöinen teoria kuullostaa? Voisiko tämä olla mahdollinen tapahtumakulku?

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Unohdin ylenannon areenalla pyörii kun vakoiluelokuva John le Carren pappi, lukkari, talonpoika ja vakooja. Näkymättömät sankarit on siloiteltu ja kaunisteltu, äijät muiluttivat Chilestä ulos turvallisuusorgaaneille solidaarisuusapua antaneet harppisaksan konsultit vajaasta 2000 hengestä 170 lensi tänne ja ullatus ullatus loput itäberliiniin. Ruotsalaisten siirtämissä oli Kuuban tiedustelupalvelun upseereita ja Chileläisiä yhteistoiminta miehiä. Miksi moisesta vaiettiin sarjassa? Ehkä kiusallinen totuus ei sovi edelleenkään tiettyjen tahojen agendaan.

Anonyymi kirjoitti...

Supolainen ryssänrakkaus kauas kantaa.

Unknown kirjoitti...

Supolainen ryssänrakkaus kauas löyhkää.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että suomikin kantaa internationalistisen vastuunsa ja tukee ruåtsin proletaattia!

Joo, eiku kiva tarina. Luulen kuitenkin, että ruåttalaiset pystyisivät raivokkaampaan vastarintaan. Dialogipoliisi puhalluttaisi kolonnia ja puuttuisi likaisiin rekisterikilpiin ja puuttuviin ajopiirtureihin. Aselupien tarkistus ja aseiden lataamatomuuskin huolestuttaisi Sven-Mahmoudia.

Sotilllinen tarkkuus alkaa lähetä Yleisesikuntamajurien (evp) analyysejä syrjäntauksen ratkaisutaisteluista tms. Puuttuu enää hämärät kartat täynnä rasteilla, rukseilla, mytiäisillä ja satiaisilla täytetyitä suorakulmioita, vinokkaita, suunnikkaita ja ympyröitä.

Kommenteissa on vihjattu nukkekuninkaan asettamisen tarpeellisuudesta. Minusta ruotsi pitää vain tylysti miehittää ja jakaa protektoriaatteihin. Puolueet lakkauttaa ja niiden jäsenet toimittaa uudelleenkasvatusleireille ja tuomittaviksi vaikkapa Visbyn tuomioistuimeen. Valitettavasti Albert Pierrepoint ei ole enää käytettävissä. Niinpä tuomiot lusittaisiin norjan tarjoamalla Longyearbyenin majoituskompleksilla. Tanska varmaan saa sovittua grönlantiin vastaavat fasiliteetit. Suomi tarjonnee kouvolaa.Korialla olis joutavaa majoitustilaa.

Männäviikolla tuli hieman ristiriitaisia kommentteja suunnitellusta hallitukseta. Pörssi ei sukeltanut, toisaalta parissa palaverissa meni aika kampaviinereiden ja berliininmunkkien natusteluun. Projektit jäihin kunnes selviää ketä hallitukseen.

Paras kommentti kuultiin yhdelta dippainssi-ekonomittarelta. Katseli iltapulusta kuvaa kolmikosta rinne-haavisto-sipilä, "trio elähtäneet irstailijat". Analyysiänsä lopusta suunniteltua hallitusta en tähän kirjaa, tätähän voi lukea joku viaton sielukin.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hep0selle, Patelle Pankavaarasta, vieraalle, Anolle/Unknownille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Hep0nen: Kiitokset. Saatat kyllä olla oikeassa. Mutta eihän se estä fiktiota kirjoittamasta. Tietysti jos ajan myötä naapurinamme on de facto Syyria niin pistäähän se miettimään.

Pate: Niin joo, onhan niitä kuninkaitakin Ruotsissa aikanaan syrjäytetty. Ruotsin kohdalla tietysti esille nousee kysymys että kuka sitä keikausta uskaltaa yrittää ja onko sillä tarvittavat:

a) konstit
b) röyhkeys
c) tuki

Se virkakunnan siirtäminen suuressa mittakaavassa työvoimareserviksi olisi muuten paikallaan meilläkin. Tuosta Chilen hommasta voi yleensäkin tuumia että oliko Pinochet pelkästään paha vai pelastiko hän maansa vielä huomattavasti pahemmalta?

vieras: Minä en oikein usko siihen kepun laaja-alaiseen ulosmittaukseen. Sen vaalimenestys oli onneton eikä sillä kannata elvistellä. Sitä maakuntamalliahan ne haluavat ja sen saattavat saada. En myöskään usko noissa puolueissa olevan ihan sellainen ”loppuunmyyntiajattelu” menossa. Ennemminkin näen (erityisesti vasemmalla) sellaisen utopistisen riemun että me voidaan tehdä neljä vuotta ihan mitä lystätään. Ja noitten puolueitten omaisuudenjakamisesta en osaa sanoa sillä en tiedä kuinka se on suojattu.

Ano/Unknown: En saanut oikein selvää että mihin suuntaan kuitti oli heitetty. Nähtävästi se tuli sitten minulle.

Pyssymies: En tiedä mikä Ruotsin kohdalla olisi viisainta mutta sen tiedän että tässä tapauksessa olisi kerrankin paikka (asialliselle) yhteiskunnalliselle tutkimukselle otsakkeella ”kuinka kansa sai itsensä aivopestyä niin pahasti). Tulevasta hallituksesta tulee varmasti monenlaista kommenttia. Varsinkin kun se pääsee vauhtiin. Hallitusohjelman julkaiseminen varmasti viivytellään tarkoituksella ja julkaistaan vasta 26.5. jälkeen.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

1973 Chile oli sisällissodan partaalla. Allende tukijoineen suunnitteli itäsaksalaisten ja kuubalaisten kanssa vallankaappausta, kysymys oli siitä kumpi ehti ensiksi. Juntan maalilistoilla oli tulevan vallankumoushallinnon kaaderit. Toisaalta Chilen talous oli 2-3 vuodessa romahtanut täysin, kansa oli kyllästynyt talouden pitoon ilman CIA apuakin. Vain kolmisen vuotta myöhemmin vallankaappauksen jälkeen alkoi Chilessä todellinen talouskasvu. Pinotchetilla oli myös oikeustieteentutkinto ja juntta purki itseitseään aika nopeasti talouden ja hallinnon asiantuntijoilla. Tämä Chile on kuin Etelävietnam historian kirjoitus on sangen valikoivaa vieläkin ja tarkoituksen hakuista, periaatteella Pohjoisvietnam ei ikinä hyökännyt etelään eikä se sota alkanut 1956. Kun Nicaraguan Ortega oli meillä kaikki alkaen Melasniemista pönöttivät rinnalla mutta tänä päivänä ei kukaan kirjoita kuinka Ortega on kaapannut itselleen tuotantovälineitä, luonut banaanitasavallan hallinnon ja kunnioittaa ihmisoikeuksia yhtäpaljon kuin aikoinaan 'Vuohi' Trujillo tai Papa Doc Duvalier.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Mitä tuohon kepuun tulee niin se on takiaspuolue jota viedään kuin pässiä narussa teuraalle, heille ainoa tärkeä asia on maakuntahimmeli. RKP:lle riittää turkistarhaus, Vaasan yöpäivystys, Uudemmaanbrigaati, pakkoruotsi ja se että rantaruottalaiset saavat ahvenanmaalla ja merunkurkussa pyytää kutemaan menevät nousulohet. Vihreät haluavat kaataa koko metsäteollisuuden ja lopettaa autoilun sekä muuttaa tämän maan islamilaiseksi sukupuolineutraaliksi tasavallaksi. Li haluaa että antifasta tehdään valtionjohdon hyväksymä ngo joka taistelee paremman kaikenlaisesta syrjinnästä ja rassismista sekä ps ja muista inhotuksista vapaan rajattoman suomen.

QroquiusKad kirjoitti...

Eivät nuo supolaisen ryssänrakkauden kommentit itsellenikään avautuneet. Eipä niistä siis sen enempää, vaikka tiedossa onkin tiettyjen kansallismielisten piirien outo ajatusharha Venäjästä suojelevana isoveljenä, jonka voisi kutsua apuun tekemään sellaisen kivan kilttimiehityksen, joka jälkeen se palaisi kotiin lentävien lehmien kera.

Haluan uskoa, että heitä on kuitenkin hyvin vähän. Niinikään haluaisin uskoa, että batiikkinoitia olisi myös hyvin vähän siihen nähden, kuinka paljon he saavat media-aikaa, toki kaikille ymmärrettävistä syistä.

Tässä jälleen kerran erinomaisessa bloggauksessa mainittiin silti pahimpien jihadistien kohtelu hautaamalla teloituksen jälkeen siansisälmyksiin ja julkaisemalla hautausvideot.
Menettely laukaisisi islamilaisessa maailmassa tuttuun tapaan apinakohtauksen, joka saattaisi vaikuttaa jopa valtiotasolla lopettaen Persianlahden suunnan öljykaupan kansallismielistyvään Eurooppaan.

Pahempi seuraus olisi jihadistien määrätietoinen vaellus EU:n jäännöksiin komentamaan Euroopan liittohallitusta antamaan sen pikavauhdilla perustetun EuroCorpsin ohjuskalusto Profeetta Muhammadin Oikeauskoisten Vääräuskoisia Rankaisevien Prikaatien käsiin, tai muuten...!

Sitten näitä uusia Euro-ohjuksia alkaisi sataa kautta niin miehitetyn Ruotsin kuin sitä miehittävien valtioiden. Miten ne pysäytettäisiin?

Yllä mainitut batiikkinoidat muodostaisivat silti sen kenties pahimman turvallisuusuhan:
osalla heistä vittu haisee jalkojen välissä, osalla vain korvien välissä mutta pahimmilla molemissa.
Sukupuoleen katsomatta se himoitsee arabi-, afgaani- ja afromiestä. Tämä ohjaa heidän kaikkea yhteiskunnallista toimintaansa, ja siksi he tekisivät niin miehitetyssä Ruotsissa kuin sen miehittäjävaltioissa kaiken mahdolisen myyräntyön, mihin suinkin kykenisivät.

He ottaisivat avosylin vastaan mainituille alueille tavalla tai toisella rajojen yli hiipimään päässeet soluttautujat tarjoten heille piilopaikan huoltoineen.
En usko, että heidän tarjoilemansa jalkojen- tai korvienvälinen enää soluttautujile kelpaisi, mutta mistäpä minä tiedän?

Keskuuteemme on pesiytynyt islamistista maahantunkeutumista fanaattisesti palvova Viiden Kolonna, ja näkisin sen suurimmaksi vaaratekijäksi kansallisessa kurinpalautuksessa niin Ruotsissa kuin sitä edeltäneessä Suomessa.
Unkari ja muut eivät sellaista tarvitse, koska heillä ei sellaista tarvetta esiinny.

Mutta miehitetyssä Ruotsissa ja sitä miehittävissä Suomessa, Norjassa ja Tanskassa tuo Viides Kolonna aiheuttaisi todennäköisesti sen suurimman turvallisuusuhan, johon olisi ensimmäisenä puututtava.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pate: Silloin, vuonna 1973 elettin YYA-aikaa joten oli selvää että Chilen tapahtumiin suhtauduttiin ns. oikeaoppisesti eikä mietitty että estettiinkö sillä paljon suurempi paha. Siitä suuremmasta pahasta on hyvänä tuoreena esimerkkinä Venezuela. Tuosta Papa Doc Duvalierista muuten tuli mieleen että haitilaisethan vuonna 1986 kaivoivat jätkän haudasta ja tappoivat kaiken varalta vielä uudestaan. Mitä tulee kakkoskommenttiisi niin valitettavan lähellähän se totuutta on.

Qroquius Kad: Keskenäni tuumailen että kansallismielisissä ne Venäjän kevytmiehitystä toivovat voidaan laskea sahatyömiehen sormilla. Batiikkinoitia taas on paljon enemmän.

Luulen muuten että arabimaat möisivät öljyä niin kuin aina ennenkin. Niillä kun ei ole mitään muuta myytävänä. Enkä muuten jaksa uskoa että niin Ranskan kuin Iso-Britannian sotilaat luovuttaisivat ydinaseensa islamilaisten käsiin. Jossain on se raja.

Olen myös eri mieltä noista batiikkinoidista. Ne ovat nykyisen yhteiskunnan tuote. Yhteiskunnan elättämiä ja jalustalle nostamia täysin tarpeettomia ja ilman yhteiskunnan tukea täysin avuttomia yksilöitä. Jos yhteiskunta lakkaa elättämästä heitä niin ei heistä mitään vastarintaliikettä tule. Ei niistä ole siihen.

QroquiusKad kirjoitti...

En ajatellutkaan niillä uusilla Euro-ohjuksilla ydinkärkisellaisia, vaan vain konventionaalisia. Dystopiani Tynkä-EU:ssa niitäkään ei olisi kuin Ranskalla, Saksalla ja BeNeLux-mailla.

Enkä ajatellut batiikkinoitien todellakaan muodostavan mitään vastarintaliikettä, koska eihän heistä sellaiseen ole.
Huoleni kohdistui siihen, että jihadistiterroristit vastaisivat Ruotsin miehitykseen aloittamalla massiivisen soluttautumisoperaation. Mistä he voisivat teoriassakaan saada tukialueen?
Eivät mistään, mutta batiikkinoidat tarjoaisivat jokaiselle oveaan koputtavalle yösijan. Sekä ruokaa. Että lupaisivat majoittaa myös muita oveenkoputtajia.

Eivät he tietenkään mitään verkostoa muodostaisi millään tavalla:
hehän olisivat vain Hyviä Ihmisiä, jotka ovat avanneet ovensa Yössä Harhailevalle Kulkijalle.

Mutta olet varmaankin oikeassa:
ei heidänlaisiaan ole riittävästi muuhun kuin harmintuottoon rauhan ja hyvinvoinnin keskellä liian kauan eläneeseen Pohjoismaahan.
Siinä he ovat vähän liiankin eteviä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Varmaankin batiikkinoita antaisi sen rakkauden turvapaikan ja yösijan. Muuhun he eivät pystyisi. He kun ovat täysin riippuvaisia toimivasta yhteiskunnasta.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Joo voodoo pappi Papa Doc ja Vuohi olivat 1950 luvun lopulla ja 1960 luvun alussa Haitin ja Dominikaanisen tasavallan presidentit. Papa Docin ylöskaivu liittyy voodoo uskontoon ja muuallakin roomalaiskatolilaisessa maailmassa vampyyrien ja noitien torjuntaan millä estettiin ylösnousemus elävien kiusaamiseksi. Batikhäxorna minusta tuntuu olevan osittain seksuaalista turhautumista, puutteessa olemista ja heikommassa asemassa olevan hyväksikäyttöä. Eli vinttisekaisin. Tuo Putini sitä ja Putini tätä on sumutusta jolla pyritään kääntämään huomio muualle lähinnä unionin omasta kehityksestä ja perustelemaan kansallisen itsemäärämisvallan kaventamista venäjän uhalla. Kun puhutaan somesta ja ulkoisesta vaikuttamisesta kuka uskoo siihen. Huhuja voidaan levittää mutta paljon tehokkaampaa on kilautella meikäläisille päättäjille ja kysyä vanhojen muisteluista. Siellä on aika monella jos jonkinlaista luurankoa kaapeissa.

vieras kirjoitti...

Mitä Ykä arvelee miten Rinteelle itselleen käy pääministerinä? Jos pumppu reistailee ja ukko joutuu saikulle niin voiko tuo jatkaa pääministerinä? Vai meinaako saikutella tämän tästä?
Oli jo lomalla sairaalassa (koomassa?) ja kotimaassa saikulla. Älyääkö erota ennen kuin käy vanhanaikaisesti? Mitä sen jälkeen? Uuudet hallitusneuvottelut vai uudet vaalit?

vieras kirjoitti...

Mitä Ykä veikkaa, minkälainen poliittinen tai metapoliittinen vastustaja olisi paras tai vähiten huono, jos arvioidaan nuivien tavoitteiden toteuttamista? Minkälaista vastustajaa vastaan on helpointa ja mitä vastaan on vaikeinta toimia? Pitäisikö järjestelmäpuolueita johtaa sellainen joka on:

1. Älykäs ja laiska
2. Älykäs ja ahkera
3. Tyhmä ja laiska
4. Tyhmä ja ahkera

Löysin nuo luonnehdinnat Jaskalta.

https://jaskanpauhantaa.blogspot.com/2009/03/opinto-ohjausta.html

Tuota nelikenttää voisi käyttää myös siihen minkälaista porukkaa pitäisi olla nuivalla puolella mukana politiikassa ja metapolitiikassa. Miten Ykä arvioi sitä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Eipä minulla ole pahemmin lisättävää.

Viesti1: Sinänsä pääministerin vaihtuminen ei vaikuta suurestikaan hallituksen toimintaan. Se on nähty ennenkin. Se toimii valmiin sabluunan mukaan.

Viesti2: Jos puhutaan järjestelmäpuolueista niin oikeastaan tuo nelikenttä ei käy. Sillä jos ihmisellä ajatuslihas oikeasti toimii niin hän ei ole järjestelmäpuolueessa. Ne tarvitsevat ajatuksettomia ja mielipiteettömiä sanelukoneita.

Ja kiitos kissoista.

vieras kirjoitti...

Huomasiko Ykä minkä näköinen on Juneksen vaalitarra:

https://pbs.twimg.com/media/D5jgN_hW4AEewam.png:large

Tässä on hyvä sarjakuva:

https://pbs.twimg.com/media/D6NbodKXoAMAk8g.jpg:large

Pääministeri Viktor Orban pääsi ihan hetki sitten tapaamaan Donald Trumpia.

https://www.youtube.com/watch?v=o7WjYxUlVvY

Kymmenisen päivää sitten Trump tapasi Slovakian pääministerin.

https://www.youtube.com/watch?v=7Y_V0BprFU4

Kateeksi käy. Tulevan Rinteen hallituksen ministereitä ja hallituspuolueiden kansanedustajia ei varmaan kutsuta Valkoiseen taloon. Mahtaneeko edes varapresidentti tai kukaan kabinetin ministeri kutsua vieraaksi. Itse en kutsuisi heitä. Sanoisin heille, Helsingin-lähettilään välityksellä, että menkää tapaaman demokraattien edustajia ja senaattoreita tuonne Capitoliin. Tästä saatte viisumit. Kun te niistä niin tykkäätte. Demokraattipuolue on nykyään mennyt sen verran vasemmalle ja sosialistiseen suuntaan että siellä on hyvää seuraa. Washingtonin ravintoloissa ja baareissa voi viettää iltaa. Soma-Li varmaan pyörtyisi onnesta kun tapaisi AOC:n. Shiia-Tae pääsis juonimaan rauhantekoa sen somppuakan ja paleakan kanssa.

Harmi kun ei olla vähään aikaan näkemässä sitä kun pääministeri Jussi Halla-aho tapaisi Trumpin. Tai olisi se aika jännää jos Trump tapaisi oppositiojohtaja Halla-ahon Valkoisessa talossa, käy sekin mulle.

Joppos123 kirjoitti...

Terveisiä täältä ummehtuneesta Impivaarasta nimeltään Puola ja tarkemmin Krakova.
Olen potenut jo muutaman päivän outoa angstia ja nyt hoksasin mistä se johtuu.
Vastaan ei ole tallustellut ensimmäistäkään kaapuakkaa, kadunkulmissa ei päivystä liian pieniin takkeihin sulloutuneita, päänsä geeliämpäriin upottaneita sotilaskarkureita ja muutoinkin meno rauhallista.
Kyllähän EU:n pitää jollain saada tähän touhuun rotia ja jotain värinää kaduille täälläkin.
Nämähän jäävät aivan paitsi multikultin ihanuuksista kuten kivoista kokkaus-ja pelihetkistä.
Voi Puolalaisraukat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Joppos123:lle

vieras: Minusta tuo Lokan vaalijuliste oli parempi:

https://i.ylilauta.org/48/b102b462.jpg

Tuleva hallitus varmaankin tekee parhaansa heikentääkseen Suomen ja Yhdysvaltain välejä.

Joppos123: Ei muuta kuin terveisiä sinne Puolaan vaikka siellä ei ostetakaan vokaalia. Puolalaiset ovat huomattavan paljon fiksumpaa porukkaa kuin me. No, 50 vuotta neuvostomiehitystä opetti ehkä jotakin.

vieras kirjoitti...

Tuossa Juneksen julisteessa on kattava tarjonta erityyppisiä ehdokkaita. Yks heppu totesi että ehdokkaat ovat nämä:

https://twitter.com/valvontatsto/status/1127559054363172864

Harmi kun Antero ja äänimiehet eivät ole samalla aikajanalla kuin me. Muuten sanoisin Ykälle, että voisitko kysyä Anterolta, voisko hän järjestää Junekselle ja Tiinalle toimittajan töitä Paikallisradiosta ja Paikallisdemokraatista. Palkattuna tai freelancerina.

vieras kirjoitti...

Yhtäkkiä kävi mielessä mitä sille Helena Eroselle tapahtui? Muistan vaan että hän oli Muutoksen eurovaaliehdokas 2014 ja Junes oli samalla listalla. Onko Helena sittemmin suvakoitunut vai mitä hänelle tapahtui? Jotenkin muistelen että hän alkoi höpistä jotain kummallista. En pysynyt enää kärryillä.

Joppos123 kirjoitti...

"Punaisilla" tuntuu olevan vähän revanssihenkeä. Yksin eivät pysty joten taktiikkana on kärrätä maahan niin paljon kuin mahdollista muuta pohjasakkaa.
Nyt vaan unohtuu se seikka, että Suomen Armeija upseereineen ja jääkäreineen ei koskaan alistu minkään kalifaatin alle.
En muuten pidä ollenkaan mahdottomana, että jossain vaiheessa tulevaisuudessa suomessa olisi sotilashallinto.
Siihen asti kun hulluus on lopetettu.

vieras kirjoitti...

Meikä meinaa äänestää eurovaaleissa joko Olli Kotroa tai Arto Luukkasta. Onko Ykä valinnut ketään?

vieras kirjoitti...

Ilta-Sanomien jutussa arvellaan että kokoomukselle koittaa hankalat ajat oppositiossa persujen seurassa.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006104903.html

Joppos123 kirjoitti...

Vieraalle.
Itse aion äänestää Luukkasta, äänestin jo edeuskuntavaaleissa mutta jäi varasijalle.
Fiksun oloinen sälli. Kirjoittelee "Oikeamedian" sivuille hyviä juttuja.
Nykyisiä jo kansanedustajiksi valittuja persuja en aio äänestää, niitä tarvitaan täällä kotona.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Joppos123:lle & kiitokset kommenteistanne.

vieras: Erosen edesottamuksista en osaa sanoa yhtään mitään. Voipi olla että äänestän Matti Vireniä.

Joppos123: En osaa sanoa, onko kyseessä revanssihenki vaiko pelkästään järkyttävän typerä sinisilmäisyys. Luukkanen on järkevä ja asiallinen mies. Hänen Alfa-tv:n keskusteluohjelmistaan muuten Yle voisi ottaa oppia.

vieras kirjoitti...

Äänestin tänään Arto Luukkasta. En viitsinyt odottaa vaalipäivään kun silloin pitäisi äänestää tuolla koululla. Se on kolkon tuntuinen paikka. Hienompaa äänestää kaupungintalolla.

Joppos123 kirjoitti...

Nyt tähän väliin sponsoroimaton mainospläjäys täältä Puolasta.
Kävin eilen illalla hakemassa muutaman tölkin ohrapirtelö lähikaupasta ja kuinka ollakkaan muovipussista hajosi pohja ja tölkit pitkin katua. Kulmilla notkui niinkuin kaikkialla joukko teinejä ja ajattelin, että eipä taida hetken päästä olla oluista kuin muisto jäljellä mutta olinpas väärässä.
Junnut jeesasi keräämään pilsnerit ja hakivat kaupasta ehjän kassin tilalle.
Hyvin kasvatettuja ja avuliaita nassikoita.

Anonyymi kirjoitti...

Päässäni kehitin tästä jo version jossa vapauttamaan saapunut plösähtänyt reserviläinen on kuuminta hottia kauniiden dottirien mielestä.
Sitten tuumin että tuossa vaiheessa ehkä pelkäisin etelän pöpöjä liikaa.