torstai 23. toukokuuta 2019

FLIPPERIÄ EUROVAALIEN KYNNYKSELLÄ


Sunnuntaina pidetään sitten eurovaalit joista varmaankin moni – eikä ihan ilman perusteita – ajattelee että hittoako niissä äänestämään kun ei se mitään muuta kumminkaan. Kun katsoo järjestelmäpuolueitten valta-asemaa niin Suomessa kuin Euroopassa (järkensä säilyttänyttä Itä-Eurooppaa lukuunottamatta) niin tokihan se siltä vielä tällä hetkellä näyttää.

Mutta ehkäpä silti raahaudutaan äänestämään. Siihen on jokunen hyvä syy. Ensinnäkin – mikäli perussuomalaiset saavat suurimman puolueen aseman Suomessa – se on kuitenkin hyvä kuitti nykyiselle hallituspullalle jota ollaan vasta leipomassa.

Toisekseen: on selvää että jos järjestelmäpuolueita ei äänestetä pois vallasta niin eivät ne siitä vapaaehtoisestikaan luovu. Euroopassa on tapahtunut kuitenkin muutos kansallismieliseen suuntaan. Vaihe ”alun loppu” on jo ohitettu. Missä vaiheessa siirrytään ”lopun alkuun” jää nähtäväksi. Tuskin vielä näissä vaaleissa mutta on se kuitenkin askel kohti sitä.

Edessä olevien vaalien jälkeen nähdään myös että mikä on se kansallismielisten suosion kynnys jonka jälkeen federalistit heittävät demokratian lopullisesti romukoppaan ja pyrkivät kieltämään kansallismielisten puolueitten toiminnan. Ja samalla osoittavat, mistä EU:ssa on todellisuudessa kysymys.

Noin henkilökohtaisesti voisin määritellä EU:ta monella tavalla mutta tällä hetkellä ajatukseni siitä tiivistyy tähän vakikommentoija Beckerin lähettämään kuvaan (kiitos, Becker):Siinähän muuan juoppo öykkäri suutelee uuden lapsimessiaan kättä. Gretan, ihmelapsen joka näkee hiilidioksidin paljaalla silmällä. Gretan, joka on kunniatohtori Monsin yliopistossa Belgiassa ja mahdollisesti tuleva Nobelin rauhanpalkinnon saaja.

Gretan, jossa The Who-yhtyeen vuonna 1969 julkaisema rock-ooppera Tommy muuttuu fiktiosta todellisuudeksi. Tommyhan oli autistinen lapsi joka kuitenkin sai lopulta aikaan laajan kultin jonka jäsenet seurasivat häntä kirjaimellisesti sokeasti eli pelasivat flipperiä silmät sidottuina, korvat tukittuina ja kapula suussa saavuttaakseen saman valaistumisen tason kuin Tommy itse.

Koska kyseinen rock-ooppera oli fiktiivinen taideteos niin sen lopussa Tommyn seuraajat ryhtyivät kuitenkin ajattelemaan, repivät siteet ja kapulat pois, kysyivät itseltään ja toisiltaan että onko tässä lopultakaan mitään järkeä sekä lopulta särkivät flipperit ja läksivät huuthemmettiin.

Fiktiossa porukalla järkiintyminen onnistuu helposti. Reaalimaailmassa järjestelmä taistelee sitä vastaan. Suojellakseen itseään ja ikuiseksi mieltämäänsä valtaa. Mutta onneksi se ei vielä pysty estämään äänestämistä.Lisäys seuraavana aamuna:

Mainio Keijo Kaarisade on iskenyt jälleen. Ja Aamulehti nieli syötin taas yhtään kakistelematta. 22.5. 2019 klo 18.41 julkaistu mielipidekirjoitus sisältää äkkilukemalla niin hirveetäkamalaa että yksinkertaisempikin ihmettelee että onko tää totta vai trikkikuva.

Mutta katsokaapas kappaleitten ensimmäiset kirjaimet…

Tästä linkistä. Peukut Keijolle. Keijo elää!

42 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

That deaf dumb and blind kid sure plays a mean pinball.

Ilmastomessias Greta ei tietääkseni pelaa flipperiä erityisen hyvin. Silti vertaus Tommy-elokuvan kuuromykkäsokeaan lapseen toimii hyvin,

Eurovaaleissa useimmat ovat varmasti jo huomanneet valtamedian massiivisen ryssä/putin .kampanjan, jossa Perussuomalaisia pyritään tahrimaan hapankaalilla ja mahorkalla. Tuo homma ei tule pitkällä tähtäimellä onnistumaan, koska se on niin läpinäkyvää mustamaalausta.

Puheenjohtajankin pelisilmä petti, kun hän ryhtyi torumaan nuorisojärjestön jäseniä. Twiittauksen kuva oli lainattu Euroopan parlamentin Twitter-mainoksesta ja viestikin oli selvä. Jos et halua korvata suomalaisia etnisesti edistyksellisemmillä kansalaisilla, kannattaa äänestää persuja. Se, että tästä nousi älämölö, ei ole mikään yllätys. Mitä tulee kuvaan, se oli tyypillistä mokupropagandan kuvastoa, jota on nähty jo yi vuosikymmenen ajan.

Sen sijaan yllätys oli, että puolueen puheenjohtaja aloitti harjakaiset edeltäjänsä malliin. Kun moraalisen paremmiston ja valtamedian tahdissa lähtee pomppimaan, saa pomppia koko ajan.

Yhdysvalloissa Trumpin kannattajat eivät piittaa siitä, että valtamedia jatkuvasti kutsuu heitä halventavilla nimityksillä. He ovat täysin immuuneja mollaukselle eli siellä paikallinen paremmisto huutaa lähinnä omassa kuplassaan. Jos Li Andersson ei pidä jostakin, se ei tarkoita, että siihen pitäisi reagoida omia potkimalla.

Anonyymi kirjoitti...

Hulluus etenee ja pahenee:

https://www.verkkouutiset.fi/netin-vihakampanjoiden-tekijoille-esitetaan-rikosvastuuta/


Notta nahkurin orsilla tavataan! mut mie en lähe nöyräin ko koera vaan siin kylmenöö toinekii ukko siin tempus!


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Halla-aho kirjoitti tästäkin osuvasti: ainoastaan yksi puolue Suomessa on vastustanut venäläisten kiinteistökauppoja, viisumivapautta jne mutta tätä yhtä kernaimmin haukutaan putinisteiksi?

Johtuisiko siitä kuinka on helpointa syyttää syytöntä omista tekosistaan?

https://www.suomensotilas.fi/uutuuskirja-erkki-tuomioja-on-venajan-tiedustelun-operatiivi/

Tähän päälle demukoiden lievästi sanottuna erikoiset vaaliehdokkaat, joiden taustoista paljastuu suorastaan psykopaattisia tekoja...

Olen sanonut ennen ja sanon vasta:
Kaikki poliitikoiksi jo pyrkivät pitää laittaa psykologisiin testeihin taustaselvityksineen sekä nuhteettomuusvaatimuksineen! Minä olen nuo seulat selvittänyt (niin harrastuksieni kuin ammattienikin vuoksi), joten eivät ne ole liikaa vaadittu päättäjiksi pyrkiviltäkään.


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Olen pitkälti samaa mieltä noista harjakaisista. Seuraavin perustein:

1. Suvaitsevais-tiedostavalta väestönosalta ei koskaan pysty pyytämään niin paljon anteeksi että se riittäisi heille.

2. Jos lähtee sille linjalle että antaa kyseisen väestönosan määritellä mitä, kuinka, mistä ja millä tavalla saa mainostaa (lue: ajatella ja puhua), niin sen tien päälle ei ole loppua.

3. Ja minä ymmärsin nuorisojärjestön viestin ihan hyvin. En minäkään halua afrikkalaistuvaa Eurooppaa enkä afrikkalaistuvaa Suomea. Miksi minun pitäisi haluta? Mitä hyvää se on meille tuonut? Kivoja peli- ja ruuanlaittohetkiä?

Tvälups:

Viesti1: Jep. Ja millä perkeleellä se vihakampanja tai sen koko määritellään? Onko yksi facebook-kirjoitus ja kaksi tykkäystä siihen jo rangaistava vihakampanja?

Viesti2: Totta. Sekä natsi- että rasistikortti on jo röhönaurettu niin nyt yritetään Putin-korttia. Eikä sitäkään tarvitse perustella. Sen kuin läiskäisee pöytään ja kuvittelee että purkka pysähtyy. En osaa sanoa kuinka paljon broileripoliitikoista löytyy sosiopaatteja mutta luku tuskin on kovin pieni. Tuohon Suomen Sotilaan juttuun pitää tutustua.

Panin muuten sulle sähköpostia. Tuliko perille?

Vesa Haapala kirjoitti...

En missään nimessä ole itse etnonationalisti, mutta suoraan sanoen minusta olisi sääli, jos maaplaneetta ja Eurooppa olisi vaikkapa vuoteen 2080 mennessä pääosin yhä tyhjempi tällaisista valkonaamaisista suomalaisista (0,76 promillea maailman väestöstä ja jatkuvasti pienenee...) ja muista eurooppalaisista, todella surku. Eikö olisi diversiteettiä ja rikkautta, että on kohtuullisesti erilaisia ihmisiä eri paikoissa ja vastuullisesti planeettaa asuttamassa. - Ja toisaalta: Ei kai ihmisissä olennaista ole vain ihon väri vaan perimä ja pidempi perinnöllisten ominaisuuksien ketju, jotka toki tulevat ilmi myös värityksessä, turha kai sitä on kiistää.

No, ehkä vuonna 2150 maailmaa johtavat kiinalaiset, intialaiset ja mustat ja muut ovat tätä menoa vähemmistössä. Milläköhän resursseilla eteläiset perheet Suomea pyörittävät esim. 130 vuoden päästä, jos me valkonaamat ollaan pääosin manan majoilla... Luulen, että kiinalaiset johtaa ja muut tekevät duunin.

WhiteHunter kirjoitti...

No mutta. Suur Johtaja Junker, oli loihelausunut CNN haastattelussa:
"
Nämä populistit, nationalistit, tyhmät nationalistit ovat rakastuneita omiin maihinsa. He eivät pidä niistä, jotka tulevat kaukaa. –– Meidän tulee olla solidaarisia niille, jotka ovat meitä huonommassa tilanteessa, Juncker sanoo CNN (siirryt toiseen palveluun):lle antamassaan haastattelussa.
"
Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-10797605

Eli mielestäni kannattaa olla tyhmä nationalisti ja äänestää €-vaaleissa.
Henkilökohtaisesti en ole halukas antamaan solidaarisuutta noille välimeren eteläpuoleisille kansoille.

ps: Kävin jo äänestämässä ennakkoon.

Anonyymi kirjoitti...

tvälups,

Jos taustat olisi selvitetty niin neljännes persujen ehdokkaista olisi diskattu. Enemmän kuin missään muissa puolueissa.

T. Mäntä

Tupla-J kirjoitti...

Terve,
aiheeseen liittyen voidaan muistutella ihmisiä siitä, että eurokraatit tosiaan haluavat sen imperiuminsa. Onhan meille koko ajan valehdeltu, että ei tämä federalismi tämän pidemmälle mene, mutta nyt [URL=http://voxday.blogspot.com/2019/05/eurocrats-call-openly-for-empire.html]Verhofstadt[/URL] tuli ulos kaapista ja julisti suoraan että imperiumia tässä pykätään.

Siinä mielessä nationalistien saanti parlamenttiin olisi ihan paikallaan.

thinker Dill kirjoitti...

Sama bändi pari vuotta myöhemmin.

"Won't Get Fooled Again"

I'll tip my hat to the new constitution
Take a bow for the new revolution
Smile and grin at the change all around
Pick up my guitar and play
Just like yesterday
Then I'll get on my knees and pray
We don't get fooled again
Don't get fooled again
No, no!

Meet the new boss
Same as the old boss

Taidanpa hakea kitaran ja muistella sormituksia: J. S. Bach BWV996

Anonyymi kirjoitti...

Ilmastovouhotus tuo mieleen kouluneuvostouhotuksen keskikouluajoiltani, vastenmielistä lasten hyväksikäyttöä. Ainoa hupi koitui ns. housulähetyksestä. Yleisdemokrateilta sai parhaat kyydit mutta porvarit oli paremman näkösiä. Politiikkaan jäi teiniliiton ajoilta Ben Zyskowicz, Jaakko Laakso ja Kimmo Sasi ja jokunen muu broileri.

Kun oli viisaimmillani, abina, tulimme kaveripiirissä siihen tulokseen, että ÄO-testin tulos pitäis olla pääsyvaatimuksena eduskunta-ehdokkuuteen. Vaikkapa 110 pojoa. Sen verran himmeää porukkaa oli silloin ja on nyt kansanedustajina.

Nuo taustaselvitykset, alan slangilla supotukset, ja kallonkutistajien testit on tuttuja. Pariinkin hommaan tehty omat ja nykyiseen taloon sisälle tullessa ja tittelinvaihdon yhteydessä. Jos minäkin ne läpäisen, niin läpäisemättömät on kyllä kummallisia. ja, juu tunnen koko joukon poliitikkoja, semmoisia jotka kenties ei läpäisisi. Ja on niissä ministereitäkin joukossa, aika monesta puolueesta. Kiltisti sanottuja eksentrikkoja, maanikkoja, psykopaatteja, tyhmiä, kelmejä ja ostettavia / ostettuja.

Toisaalta muassa on myös haukuttuja mutta oikeasti rehellisiä, fiksuja tyyppejä.

Olen IT-hommien lisäksi ollut monenmoisessa yhdistystoiminnassa mukana, siksi tunnen kaikenmoisia ihmisiä.

Muuten, olen sitä mieltä, että Karthago on tuhot - eiku: muistakaa äänestää!

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vesa Haapalalle, WhiteHunterille, Männälle, Tupla-J:lle, thinker Dillille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Vesa Haapala: Joo, ja ei maailmassa ole olemassa kuin yksi suomalaisten valtio. Jos sen antais säilyä sellaisena. Afrikkalaisten valtioita taas riittää. Sitä paitsi afrikkalaiset valtiot ovat omasta puolestaan erinomainen esimerkki siitä, mitä se monikulttuurisuus saa aikaiseksi.

WhiteHunter: Toi sama Suuri Johtaja oli myös aikaisemmin todennut että kansallismieliset eivät tule saamaan ensimmäistäkään komissaarin paikkaa oli se vaalitulos mikä hyvänsä. Brysselissä tarvitaan aina enemmän nationalisteja nimenomaan siksi että se EU-hirviö saadaan lopettamaan itsensä. Niin kuin Neuvostoliittokin älysi aikanaan tehdä.

Mäntä: Jaa että diskattu? Meinaatko vaalikelpoisuuden menettämistä? Siihen vaaditaan kuitenkin enemmän kuin se, että ehdokkaat eivät miellytä sinua.

Tupla-J: Niin haluavat mutta tämä imperiumi muistuttaa Roomaa sillä poikkeuksella että se kutsuu barbaarit tuhoamaan itsensä jo ennen kuin siitä tuli imperiumi.

thinker Dill:

” Meet the new boss
Same as the old boss”

Tuo muistuttaa erityisesti suomalaista konsensuspolitiikkaa viimeisen kolmenkymmenen vuoden ajalta.

Pyssymies: On varmaan niin että jo pitkään vallassa ollut poliittinen broilerihautomojärjestelmä ei houkuttele politiikkaan niitä tolkullisia ihmisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tulevia gulad-kavereita:
https://www.aamulehti.fi/a/56142fd1-c70e-44d4-a743-4291014f87a5


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Ja jesh! Keijo Kaarisade iski jälleen! Luin läpi ja totesin että olipa niin kökköä tavaraa että aloin katsomaan vähän tarkemmin. Ja kappaleitten ensimmäisistä kirjaimista se löytyy: K-E-I-J-O. Täytyi ihan ottaa kuvakaappaus kaiken varalta.

Anonyymi kirjoitti...

Demarinaiset ovat kunnostautuneet jakamalla Risto Reipas- tasa-arvopalkintoja kunnon kansalaisille, viime vuonna sen sai kissojen väkivaltaisiin tappajaisiin nuorena osallistunut Mikkel Näkkäläjärvi ja tänä vuonna ex-vaimonsa väkivallan takia turvakotiin ajanut Hussein Al Taee. Vahingonilo on rumaa, mutta joskus siitä nauttii...

Kun Teuvo Hakkaraista jaksetaan jatkuvasti muistuttaa nuorena kirkkohopeiden varastamisesta, niin olisi syytä ottaa isommastikin otsikoihin tämän Näkkäläjärven eli nykyisen SDP:n EU- edustajaehdokkaan luonteenlaatu, joka ei 15-vuotiaana tunne minkäänlaista empatiaa viattomia luontokappaleita eikä kunnioitusta toisen omaisuutta kohtaan; rikotaan ja sotketaan paikat, hakataan jääkiekkomailoilla kissanpentuja ja poltetaan nuotiossa. Vastenmielinen Risto Rohkea!

Perussuomalaisten nuorten etnistä perheonnea esittävä kuva vaalimainoksessa sen sijaan on tietenkin aiheuttanut rasistisen kohun. Afrikkalaisen perheonnen vaikutukset tällä pallolla on kyllä jo nähty ja huonoksi havaittu, ja sitä paitsi kuvaa oli nuorten eduksi myös reilusti rajattu; siitä puuttui 6-7 muuta normiperheeseen kuuluvaa lasta, jotka ehdottomasti pitää saada tänne suomalaisten elätettäväksi.

Itse pidän tätä yksittäistä kuvaa paljon pahempana sitä, että vihreät nuoret ovat joitakin vuosia sitten ehdottaneet pedofilian sallimista ja seksin hyväksymistä lähisukulaisten kesken. Jostakin syystä ei aiheuttanut kuohuntaa mediassa. Alkaa muuten jo huvittaa se into, jolla Uuden Suomen päätoimittaja Huusko käy perussuomalaisten kimppuun aina kun siihen on pieninkin mahdollisuus. Pelkoko sieltä pilkistää, jos kansa taaskin äänestää väärin?

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Näen, että niin kyseisen Huuskon kuin muittenkin epätoivoisten persujahtaajan mielessä taustalla varmasti on pelko. Sillä koska elämme kuitenkin demokratiassa niin jopa täydellinen järjestelmän muutos äänestämällä on mahdollinen. Pelätään ketsuppipulloefektiä ja siksi demonisointi on niinkin epätoivoista. Taustalla ajatus että entäs jos menetämme kasvomme, asemamme ja itse asiassa kaiken.

LW kirjoitti...

Puolustan vähän tuota etnonuorten harjausta. Itse mainos ei niin kovin kummoinen ollut, mitä nyt vähän kömpelö. Samassa sumpussa tuli kuitenkin myös muuta, kuten suora toteamus, että he vastustavat "tummaihoisia, sillä he eivät ole eurooppalaisia". Eikä tämä ole edes ensimmäinen kerta, kun tuolta porukalta tulee radikaaleja ulostuloja. Oliko se nyt Kinnunen vai Sipola, joka halusi ajaa Suomesta juutalaiset ja romanit pois verotuksen avulla...?

Suvaitsevaisten hyväksyntää ei tietenkään saa muuten kuin työntämällä piikin aivojensa prefrontaalilohkoon ja pyöräyttämällä sitä muutaman kerran. En suosittele lobotomiaa kenellekään. Jos mainos olisi ollut fiksummin muotoiltu, tyyliin "Tämä on EU:n näkemys tulevaisuudesta. Mikä on omasi? Äänestämällä voit vaikuttaa", niin aivan tasan tarkkaan siinä olisi nähty rasistinen pohjavire, ja asiasta ulistu. Ainoa vaan, että nyt sen rasismin näkevät muutkin, kuten tässä maassa hyvin yleiset puolinuivat, jotka suhtautuvat nihkeästi nykymuotoiseen maahanmuuttoon, mutta eivät ole rasisteja, eivätkä pidä minkään sortin hörhöilystä. Normiulinaan he reagoivat halveksuvasti tuhahtaen, mutta jos puolue ei tee mitään nuoriso-osaston saarnatessa verilinjoista ja rotuopeista, jotkut heistä alkavat ajatella, että puolue hyväksyy sellaiset jutut. Sitten äänestetään Kokoomuksen "järkityyppiä", kun se on "vakavasti otettava" ja "persuja äänestäessä ei koskaan tiedä mitä hörhöä tulee tukeneeksi".

Totean erikseen, että minulla ei ole ongelmaa etnonationalismin tai rotujuttujen miettimisen kanssa. Aikuinen mies osaa elää erimielisyyksien kanssa. Osa etnonationalisteista on kuitenkin se toinen ääripää. Sama kirkassilmäinen usko oman asiansa oikeuteen kuin suvaitsevaisilla, sama ylenkatse kompromisseja kohtaan, ja sama kyvyttömyys tajuta, miltä oman kuplan jutut kuulostavat sen ulkopuolella. Fanaattinen asenne yhdistettynä radikalismiin on huono yhdistelmä, erityisesti politiikassa. Soini antoi harjaamiselle huonon maineen, mutta harkitusti käytetyllä harjalla on silti paikkansa puolueessa. Haittamaahanmuuttoa voi vastustaa ilman ensimmäistäkään viittausta rotuun, joten näiden juttujen laukomisesta PS:n nimissä on pelkkää vahinkoa asialle.

Tuumailija kirjoitti...

Taannoin olin nakkikioskin jonossa, edelläni kaksi about parikymppistä nuorta joiden ulkonäkö viittaisi jonnekin Intia-Pakistan-Iran -akseliin. Merkillepantavaa on kuitenkin se, että kumpikin puhui virheetöntä suomea, vieläpä nuorisoslangia. Kummallakin oli tavalliset nuorten vaatteet. Tytöllä oli meikkiä kasvoilla, ei huivia. Jonottivat rauhallisesti ja käyttäytyivät yleisesti ottaen hyvin. Ainoa erikoispyyntö asiakaspalvelijalta oli lähinnä se, että saako kahta eri limua samaan mukiin.

Se jäi jotenkin mietityttämään, kun ajattelin samalla PS-nuorten mainosta. Onko suomalaisuus etnisyys- tai ihonvärikysymys? Vaikka toisaalta stereotyyppisesti sanasta "suomalainen" tulee mieleen valkoihoinen pohjoismaalainen ihminen, enkä minä oikein mitään etnistä väestönvaihtoakaan kannata... Mutta toisaalta ajattelen, että jos nuo kaksi lounaisaasialaistaustaista nuorta ovat kunnollisia ja tekevät työnsä, eivätkä vaadi erityiskohtelua, niin hehän ovat Suomen kannalta parempia kansalaisia kuin valkoihoiset Emma Kari tai Tytti Tuppurainen koskaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys LW:lle ja Tuumailijalle & kiitos kommenteistanne. Minä ajattelen asian sitä kautta että ns. suvaitsevais-tiedostava väestönosa pitää kyseenalaistamattomana itseisarvona sitä, että Suomeen täytyy saada lisää etnisesti edistyksellistä väestöä. Näen sen täysin järjettömänä enkä jaksa lähteä moittimaan niitä, jotka toimivat kampanjassaan tätä kyseenalaistamatonta itseisarvoa vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa hieno kuva, itseaiheutetussa satunnaisessa iskiaksessa hoiperteleva tollo suutelemassa pyhän ilmastolapsen kättä. Mitähän seuraavaksi? Jos tuolle Gretalle on ehdotettu Nobelin palkintoa, niin mikähän mahtaa olla kategoria? Kemia, fysiikka, lääketiede, kirjallisuus, talous vai rauha? Veikkaisin viimeksimainittua, koska rauhan asiallahan nuo sotaisasti faktoihin suhtautuvat ilmastovouhot ovat.

Vihreät ja vassarit kannattavat lämpimästi EUn verotusoikeutta. Mitäpä suomalaisille vahingollista he eivät kannattaisi. En kyllä ole oikein saanut selville, minkä valtion esimerkkiä suomalaisten pitäisi noudattaa, vai onko heidän tarkoituksensa luoda uusi tummempi (ehkä hieman kuitenkin beigeen vivahtava) utopia jossa lampaat ja leijonat käyskentelevät tassu tassussa ja sorkka sorkassa ja jossa he kaadereineen tietenkin olisivat niitä leijonia. Hautala ja Hassi jo ikänsäkin puolesta ehkä enemmänkin puumia.

Mutta EUlle verotusoikeus kansallisten verojen lisäksi. Voivatko edes nuo ehdokkaat olla niin naiiveja, että kuvittelevat että kansallisia veroja laskettaisiin sitten vastaavalla prosentilla? Ja mitä sitten tulisi tapahtumaan: Suomi ryntää ensimmäisenä helmat hampaissa mallioppilaana tilittämään jokaikisen sentin kun taas suurin osa muista jäsenmaista toteaa taas kerran "ei koske meitä koska me ei haluta, piste". Ja sanktioitta jäävät. Miksi Suomea niin nämä potentiaaliset sanktiot kauhistuttavat? Jos maksamme nettona EUlle 245 miljoonaa ja saamme - ehkä - parin millin näpäytyksen, niin aika paljon voiton puolella kuitenkin ollaan. - Veronmaksajaa alkaa kauhistuttamaan: kunnallisvero, valtionvero, kulutusverot, maakuntavero, ilmastovero, EU-vero ja seuraavaksi ilmeisesti globaalivero jolla autetaan niitä "kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia", ja koska ihmisarvo on jakamaton niin nämä saavat itse kertoa haavoittuvaisuudestaan. Kehitysapua ei tietenkään lopeteta kun se on niin tehokasta auttamista. Tulokset suorastaan huutavat tuen lisäämistä ja jos et tuota huutoa kuule olet joko kuuro tai persu.

Muutama vuosi sitten rupesin seuraamaan usarin blogeja ja silloin siellä oli mielestäni ihan asiallisia tekstejä, joitakin toki vielä nytkin, parhaimpana Matti Viren. Mutta tuo Huusko on kaikkea muuta kuin mitä päätoimittajalta vaadittaisiin. Persut ovat hänelle päähänpinttymä, ja hän antaa runsaasti tilaa täysin paranoidiselle petteri ritalalle, joka on joku peräkammarin tuhti poika joka saa kirjoittaa mitä törkeyksiä tahansa kunhan ne kohdistuvat persuihin. Aika ironista, mies pitää divaria mutta kielenkäytöstään päätellen ei ole lukenut yhtäkään kirjaa. Tuollaista tyyppiä voisi yrittää ymmärtää/sääliä, jollei olisi niin häijy. Ilkeys on muuten usein tyhmien puolustuskeino.

Kiitos Rouva Anolle tietoiskusta, enpä tiennytkään että tämä Al Taee on kaiken lisäksi vielä ihan tavallinen vaimonhakkaajakin. Toki tämän on täydellisen kotoutumisen syytä, ikinä ei olisi Irakissa vaimoansa vahingoittanut. Ja eikö se Ahtisaari vieläkään tule kommentoimaan tätä rauhanenkeliään? Ai niin, se 12 milj. euroa CMI:lle on jo myönnetty, eikä takuulla takaisin peritä. - Onkohan meillä muuten yhdessäkään Afrikan maassa ollut niin suurta bwanaa esittävää kuin Ahtisaari? Kun oululainen kansakoulunopettaja pääsi mustille herraksi, niin ei siinä paljon tasa-arvosta ja jakamattomasta ihmisarvosta paljon tietoa ollut käytännössä.

On meillä ollut pressaonni, Halonen ja Ahtisaari. Median luomia - ja seuraavaksi Haavisto.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4087883-yk-raportoija-britannian-hyvinvointivaltio-tuhottiin-ideologisista-syista

https://tuonenjoutsen.blogspot.com/2019/05/pyrkyrointia-ja-selkaanpuukotusta.html


-Tvälups-

Joppos123 kirjoitti...

Korjatkaa veljet jos olen väärässä.
Maakuntahimmeli verotusoikeuksineen tulee siis valtion ja kuntaverotuksen päälle?
Tähän kun tuuppaa suunnitteilla olevan EU:n verotusoikeuden niin millähän ihmeellä täällä härmässä elellellään?
Varalliisuusvero velkaista asunnoista ja ilmeisesti myös hengittämisestä.
Alkaa pikkuhiljaa vituttamaan tämä touhu.
Nyt kannattaisi Rinteen ja kumppanien miettiä tarkkaan kuinka paljon ne alkavat vittuilemaan kaltaisilleni.
Olemme mukavia kuin kumimunat mutta meille on ihan turha kusta niskaan ja väittää sitä sateeksi.
Rahaa on vissiin ainakin Afrikan väestöräjähdykseen ja ISIS akoille kakaroineen.
Oma vaatimaton mielipiteeni noiden kaapuakkojen kanssa on simppelisti JDAM .
Joku lapsitättähäärä vaatii jo julkisesti, että päänkatkojien seuraava sukupolvi pitää hakea Syyriasta pois, vaikka väkisin.
Tättähäärä on vaan hyvä ja lähtee hakemaan, minä en lähde.
Tuon JDAM:n voin lähteä osoittamaan kohteeseen.

Joppos123 kirjoitti...

Alllah tuli kylään Ranskan Lyonissa. Missähän vaiheessa Euroopplaiset ymmärtää, että tuo barbaarilauma pitää ajaa taas kerran pois?
Se on jouduttu aikaisemminkin ajajamaan pois ja sama edessä.
Onkohan Eurooppalaisista enää siihen?

Qroquius Kad kirjoitti...

Halla-aho on osoittanut omaavansa loistavan strategisen pelisilmän. Niinpä en oikein jaksa uskoa sen pettäneen tässäkään tapauksessa.
Uskoisin asian liittyvän Perussuomalaisten kesäkuun lopussa pidettävään puoluekokoukseen, jossa valitaan jälleen kerran puheenjohtaja.

Jussilta kysyttiin monta kertaa Timosauruksen voimien päivinä, aikooko tämä haastaa Johtajan. Jussi vastasi aina ettei ainakaan lähiaikoina:
hän ei pidä johtajuduesta eikä ole johtajatyyppi.

Hän astui lopulta kaksi vuotta sitten lopullisesti pois mukavuusalueeltaan estääkseen Soinia muuttamasta PS:ää osaksi Järjestelmäpuoluetta perintöprinssinsä kautta.
Sen jälkeen hän johti PS:n läpi Soinin uskomattomimman petoksen aiheuttamien myllerrysten, vakiinnutti puolueen aseman ja oman asemansa sen johtajana ja lopulta luotsasi puolueen komeaan vaalivoittoon.

Aika paljon miehelle, joka ei pidä julkisuudesta eikä johtajuudesta? Onko ihme, jos hän haluaa jättää hommat jollekin valovoimaisemmalle? Kenties Lauralle, josta tulisi Suomen Marine Le Pen?

Hän saattaa pohjustaa vallanvaihdosta alkamalla näyttäytyä epäluotettavana. Puoluekokouksen lähestyessä häneltä aletaan alkaa kuulla lisää outoja lausuntoja, joiden yhteydessä hän valittelee jaksamistaan. Kulissien takana hän valmistelee vallanvaihdoksen äänestystä vaille.
Kun uusi puheenjohtaja on valittu, hän huokaa median edessä helpotuksesta: se on ohi...

Sitten hän ryhtyy PS:n pääideologiksi palaten jälleen tutulle linjalleen vailla puheenjohtajuuden painolastia, mutta aina käytettävissä milloin uusi puheenjohtaja tarvitsee sivustatukea maahanmuuttokritiikille.

Tämä olisi paras vaihtoehto. Toinen ja pelkäänpä pahoin että ainoa olisi se, että Jussi on korruptoitunut näinkin lyhyessä ajassa puoluejohtajudesta ja vaalivoitosta.

Jos niin on, ei meillä ole enää mitään toivoa:
tulkoonpa jollekin kansallismieliselle puolueelle unkarilaisjytky tai sotilasvallankaappaus, sen johtajat korruptoituisivat hyvin pian ja alkaisivat kumartaa jotain vierasmaalaista.
Vaikka perkele Pohjoisnavan Keisaria, jos joku keksisi itsensä sähköpostitse sille uudelle hallitukselle esitellä!!

En halua uskoa sellaista. En voi uskoa sellaista.
Mutta Jussin strategisiin kykyihin uskon.

Aaro Kustaanheimo kirjoitti...

Tässä linkki EU-parlamenttivaaliaiheiseen kirjoitukseeni: http://aarokustaanheimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275939-tuliasedirektiivi-ja-poliittinen-muisti-eu-parlamenttivaaleissa

Firearms United - Finlandin viimeisin Eurovaalipostaus on osoitteessa: https://www.facebook.com/FirearmsUnitedFinland/posts/1362440627255731

Veijo Hoikka kirjoitti...

Tuumailijalle olisin vastannut:

Nakkikioskijonot eivät liene monikulttuuristen arvojen tieteellisesti luotettavia tutkimuskohteita. Eli selvällä suomenkielellä: ei pidä yleistää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys nimimerkki Männälle, Anolle, Taisteluvälineupseerille, Joppos123:lle, Qroquius Kadille, Aaro Kustaanheimolle ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

Alkuun nimimerki Männälle: Kiitos uhkailuistasi. Tosin bloggerin kommenttipalstan kautta ei kenenkään henkilöllisys selviä joten menitpä joittenkin omien arveluittesi perusteella maalittamaan jonkun toisen. Vaan kovasti sinä haluaisit hiljentää minut. Kai tuo pitää ottaa jonkunlaisena kannustuksena.

Ja sitten muut.

Ano: Kaiken kaikkiaan hyviä havaintoja.

Tvälups: Kiitos linkeistä. Tuosta Tuonen Joutsenen asiasta tuumin että pyrin itse pysymään väleissä kaikkien kansallismielisten kanssa vaikka mielipide-eroja onkin. Keskinäinen riitely kun menee aina vastapuolen pussiin.

Joppos123: Etpä taida olla väärässä. Tuo maakuntamalli tietää hemmetinmoista rukoa hallintopäälliköitä, projektikoordinaattoreita ja muuta turhaa. Tuosta Lyonin jutusta tuli mieleen että me ollaan tilanteessa jo niin syvällä että nykyisin tulee ajateltua että olipa hyvä kun tuli ”vain” haavoittuneita.

Qroquius Kad: En lähde spekuloimaan tästä asiasta. Tarttee seurailla vaan.

Aaro Kustaanheimo: Kiitos tuosta. Seuraavan hallituksen aikaan ei asetilanne ainakaan parane.

Veijo: Näin tuumin minäkin.

Tuumailija kirjoitti...

Veijo Hoikalle: En ymmärrä mitä yritit kertoa, vai oliko tarkoituksesi vain vittuilla minulle. Olen nyt lukenut nakkikioskitarinani kolmesti läpi, enkä kykene näkemään, missä kohtaa juttuani tein jonkin yleistyksen. Kerroin vain kahdesta nuoresta (jotka joo ovat yksittäistapauksia), ja sanoin että se sai ajattelemaan. Mikä tässä oli ongelmana? Sanoin, etten kannata etnistä väestönvaihtoa. Se taas ei myöskään tarkoita että haluaisin sulkea portit ihan kaikilta. Meillä on taatusti muitakin vaihtoehtoja kuin mamuhelvetti ja Pohjois-Korea. Ja kuten totesin Emma Karista ja Tytti Tuppuraisesta, ihminen voi tuhota Suomea ja suomalaista kulttuuria vaikka olisi geeneiltään kuinka valkoinen. Ensi kerralla ennen kuin kirjoitat näsäviisastelevan kommentin, lue vähän tarkemmin mitä sanoin ja mitä en.

Mutta kiitos että päätit kouluttaa tietämätöntä. Enhän minä olekaan tosiaan ollut maahanmuuttokriittisessä skenessä vielä pitkään, luin Scriptaa ekan kerran niinkin myöhään kuin 2007. En ilmeisesti lapsellisuuttani osaa vielä olla yleistämättä kahta jännänväristä hahmoa yleiseen kehitysmaalaistulvaan. Etenkin toisessa lauseessasi ollut rautalanka oli todella tarpeellinen, minä kun olen ilmeisesti mielestäsi niin helvetin tyhmä etten olisi muuten tajunnut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tuumailija. Minun mielestäni Veijo totesi vain että ei kannata yleistää. Ei sen kummempaa. Koska sinä kuitenkin puhuit vain parista tyypistä. Mutta samalla puolella me kaikki silti ollaan.

vieras kirjoitti...

Mikä on Ykän arvio siitä mistä tuossa persujen ja persunuorten jutussa on kyse? Se persunuorten kommentti-twiitti siitä EU:n virallisesta vaalimainos-twiitistä oli hyvä. Mitä tuomittavaa siinä persunuorten kommentissa oli? Ei siinä uhattu ketään eikä yllytetty mihinkään. Olen samalla kannalla, en halua Euroopasta Afrikkaa enkä Lähi-itää. Afrikan tulee olla Afrikka ja Lähi-idän tulee olla Lähi-itä.

Kohusta tulee ulospäin vaikutelma että persupuolue ei pidä omien puolia vaan heittää ne bussin alle. Tulee vaikutelma että persut alistuvat valtamedialle. Ei kai tässä palata Soinin aikoihin? Ei kai Jussi ole Timo? Onko tämä taas valtamedian ja suvakkien koordinoitu hyökkäys just vaalien alla? Heittääkö suvakit ikinä toisiaan bussin alle jos kohu tapahtuu...?

Homman keskustelussa jotkut ovat paniikissa etnojen takia ja pelkäävät vaalitappiota. Jotkut vaativat etnojen harjaamista tai potkimista puolueesta. Jotkut taas kannattavat etnoja ja jotkut uhkaavat äänestää Junesta. Jotkut ovat hillittyjä asian suhteen. Somessa persuja syytetään nuorten harjaamisesta ja uhkaavat siksi äänestää Junesta.

Onko tässä taas kyse siitä ettei persuilla ole edelleenkään kunnollista viestintästrategiaa sisäisesti eikä ulospäin, eikä myöskään puolueen ja nuorisojärejstön kesken. Mikäli olisi hyvä viestintästrategia, niin kohut menisivät ohi kuin yhtä selvästi kuin vesi valuu hanhen selästä.

Etnonationalismia ei juuri tässä vaiheessa tarvitse erikseen korostaa mutta pääasia on ettei persupuolue harjaa persunuoria. Annetaan Overtonin ikkunan liikkua etnonationalismille suosiolisemmaksi niin että siitä tulee salonkikelpoinen ilman että tarvitsee mistään tinkiä. Tässä suhteessa tulee jatkaa toimintaa metapolitiikassa ja kulttuurissa.

Etnonationalismi on oikeastaan hölmö sana koska siinä on tautologiaa eli tarpeetonta toistoa. Vähän kuin kansandemokratia eli kansankansanvalta. Nationalismi eli kansallismielisyys perustuu jo itsessään etnisyyteen ja kieleen. Kieli ja etnisyys muodostavat yhdessä kulttuurin.

Ehkä pitäisi mieluummin käyttää sanaa etnosentrismi. Siis samaistutaan omaan etniseen ryhmään (siis kansallisuuteen) jota preferoidaan; jossa on vahva yhteenkuuluvuus ja yhteishenki; jota puolustetaan; jossa pidetään omiensa puolta. Sitä voidaan korostaa endogamialla eli sillä että valitaan puoliso omasta etnisestä ryhmästä.

Muistuttaa tribalismia mutta tribalismi eli heimokuntaisuus menee alemmalle tasolle. Etnisen ryhmän eli kansallisuuden voi jakaa heimoihin, heimon voi jakaa klaaneihin, ja klaanin voi jakaa sukuihin, ja suvut voi jakaa perheisiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. En lähde kommentoimaan sen kummemmin mutta totean, että tuo sanomasi:

”Annetaan Overtonin ikkunan liikkua etnonationalismille suosiolisemmaksi niin että siitä tulee salonkikelpoinen ilman että tarvitsee mistään tinkiä.”

Pitää kyllä paikkansa. Ei kannata pelata vastapuolen pelikorteilla.

vieras kirjoitti...

Maakunta-ajatusta ei kannata torpedoida ilman että ensin miettii mitä maakunta tarkalleen ottaen tarkoittaa. Halla-aho on muistaakseni jossain sanonut kannattavansa Suomen sisäistä federalismia, siis osavaltiollistamista. Varmaan sillä viitataan semmoisiin kuten Sveitsin kantonit tai Itävallan osavaltiot.

Kuntayhtymät eli sairaanhoitopiirit, koultuskuntayhtymät ja maakuntaliitot sekä jotkin muut toimivat maakunnan alueella. Jos maakunnat muodostetaan pistämällä kuntayhtymät saman katon alle niin se kävisi minulle. Siinä ei tehtäisi mitään uutta himmeliä vaan uudelleenjärjestettäisiin olemassa olevat systeemit. Maakuntavero kelpaa sillä ehdolla että vastapainoksi kevennetään valtionveroja ja kunnallisveroa, eli plus miinus nolla. Tässä juttu joka selittää asian paremmin kuin minä osaisin.

https://blogit.kansalainen.fi/maakuntamallia-puoltava-kirjoitus/

Jos taktikoi oikein, niin maakuntamallin avulla voisi vastustaa mokutusta jos maakuntia hallitsisivat kansallismieliset. Tämä tarkoittaisi sitä että persujen tulee ottaa maakunnat haltuun ja syrjäyttää kepu Salpausselän pohjoispuolella ja sossut ja kokkarit eteläpuolella.

Niinkin voitaisiin tehdä että suvakit voisivat muuttaa omat maakuntansa mokuparatiiseiksi. Etnohelvetti Helsinki tai koko pääkaupunkiseutu rajattaisiin kaupunkiosavaltioksi, jotteivät ongelmat leviäisi laajemmalle. Ankallismieliset sitten muuttaisivat omat maakuntansa impivaaroiksi. Sitten nähdään kummat menestyvät paremmin ja kummissa viihdytään paremmin.

vieras kirjoitti...

Miksi kämyt riitelevät keskenään mutta suvakit on pitävät omiensa puolta? Tiina kummasteli äsken jossain twiitissään miksei kämyillä ole keskinäistä solidaarisuutta. Olen kummastellut tätä vuositolkulla. Mikä on Ykän arvio? Pitäisikö kämyjen tästä tehdä jokin selvitys joka etsisi ongelmakohdat ja ehdottaisi niihin ratkaisuja?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras.

Viesti1: Kyllä minä miellän asian niin että tällä touhulla sekä lisätään hallintohimmeliä että viedään pienemmistä kunnista loputkin palvelut pois. Ja tuo maakuntien kaappaaminen persuille ei valitettavasti ole tällä hetkellä kovin realistinen toive.

Viesti2: Jaa-a. Tätä olen fundeerannut kyllä itsekin mutta en keksi selitystä. Itse olen pyrkinyt pysymään erossa noista rähinöistä.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä oli hengästyttävässä tuotteliaisuudessaan postannut tänne jo uuden blogin, mutta aihe on minulle niin vieras, etten osaa sanoa siihen yhtikäs mitään. Ihmettelen taas vaan kerran hänen asiantuntemustaan, joka epäilemättä ko. asiaan liittyy.

Tässä blogissa eräs kommentoija mainitsi suomalaiset Isis-vaimot ja -lapset, joiden ”saamisesta” Suomeen nyt keskustellaan. En ymmärrä sitäkään asiaa. Ei Suomen valtiolla ole tapana hakea kotiin kansalaisiaan, jotka ovat itse sössineet asiansa ulkomailla. Taaperoikäiset lapset ovat tietysti eri asia ja ehkäpä heille olisi pelkästään eduksi tulla erotetuksi äideistään, joilla ei tunnu pääkopassa olevan kaikki kohdallaan ja jotka voivat oikeasti olla radikalisoituneita ja vaarallisia. Ykällä olisi varmasti lastensuojeluun ammattinsa puolesta painavaa sanottavaa. Ei vaan taideta asiantuntijoilta kysyä, kun poliitikot tietävät asiat paremmin... Suomen ei pitäisi tuhlata ainakaan näihin naisiin yhtään resursseja; vuosikausien tutkimukset, oikeudenkäynnit ja terapiat ovat sulaa hulluutta. Viisi miljoonaa euroa yhden ruandalaisen pastorin edesottamuksiin on tuoreessa muistissa.

Tänä iltana on varmasti paljon parjattu kansallistunne huipussaan, kun Suomi vastoin kaikkia ennakko-odotuksia pelaa jääkiekon MM-finaalissa. Ei ole syytä jarrutella kotona, katsomossa eikä kaukalossa, vaan ilo irti, jos siihen on aihetta! Kiinnostus EU-vaalien tulosta kohtaan tulee olemaan sen rinnalla todella laimeaa.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Noista LKP-blogeista kiitos kuuluu myös kommentoija Taisteluvälineupseerille jolta olen saanut hyvää apua. Mitä tulee itse kommenttiin niin olen lukenut paristakin paikasta että kyseiset lapset pitäisi sijoittaa lastensuojelun hoiviin. He eivät tiedä sitä että lastensuojelun keinot ovat nykyisin niin olemattomat että valmiiksi radikalisoituneen ja vaarallisen lapsen päätä ei siellä kyllä käännetä. Kun ei voida kunnolla yrittääkään. Ja pirunmoista lyckaa jätkille finaaliin. Tosin olen minä tyytyväinen jo tähän astiseen. Nollaodotuksista finaaliin. Ei ihan huono.

Qroquius Kad kirjoitti...

En voi mieltäni malttaa olla kopioimatta tähän hieman aiemmin tänään Nils-Aslak Näkkäläjärven blogiin kommentoimaani kommenttia asiaa koskien:

"Kelpo sisäasiain (tyhjän)toimitusministerimme Mykkänen loihe lausumaan ISIS-lapset tahdottavan Suomeen mutta ilman äitejään:

https://yle.fi/uutiset/3-10799617

Matkassa on kuitenkin pikkuinen mutka:
lapsukaiset pitäisi tietenkin ottaa Suomessa lastensuojelun huostaan, ja sehän ei vaikuta onnistuvan ilman vanhempien suostumusta. - Sitä vanhempien tahtoa ei jostain syystä tarvita, kun kantasuomalaisten lapsia huostataan, vaan se päinvastoin ylikävellään.
Siis niiden ISIS-äitiläisten, joiden lapset on haettu Suomeen vaikka väkisin, kuten hyvä lapsiasiavaltuutetuttaremme pauhaa, suostumus on saatava heidän lapsukaistensa huostaamiselle?
MIllähän tavoin?

Eli siis:
ISIS-kakarat haetaan Suomeen, jossa ihmetellään mitäs näille tehdään, ja haetaan heidän äityliininsä heti perään.
Pikku jihadistipiltit saavat jatkaa jihadismiaan äippiensä burqanhelmoissa ja iloisia oomme me kaikki...
paitsi he, joiden lasten päiväkotiin tai koululuokalle nämä ihmispäillä jalkapalloa pelaamaan tottuneet arabimuslimipenikat sijoitetaan.

Antamiensa lausuntojen, kuten mm. tämän

https://yle.fi/uutiset/3-10800531

perusteella lapsiasiavaltuutetuttarellamme itsellään tai hänen läheisillään ei ole tarha- eikä kouluikäisiä lapsia, tai sitten hän ei välitä heistä paskaakaan."

Näinkö se menee?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Näin se mitä todennäköisimmin tulee menemään.

vieras kirjoitti...

En sitä ajanutkaan että kunnilta viedään pois mitään mitä ne eivät erikseen halua pois. Puhumattakaan siitä että haluaisin maakunnista poliittisten hillotolppien ja läänitysten paratiisia. Jussi torjui SOTE:n yhteyteen koplatun maakuntamallin siksi kun se tekisi maakunnista pelkkiä valtion syöttiäitä ilman omaa päätösvaltaa.

Tuota mainitsemaani kuntayhtymien kokoamista yhden katon alle ei ole kummemmin ollut esillä. Laskin että kuntayhtymiä on nyt 127 joten siinä on melkoisesti päätöksenteko-elimiä ja luottmaushenkilöitä. Jos kuntayhtymien kokoamisesta tehtyjä maakuntia olisi saman verran kuin on manner-Suomen eduskuntavaalien vaalipiirejä eli 12 niin olisi siinä aikamoinen tiputus päätöksenteko-elimiin ja luottamushenkilöihin. 12 valtuustoa ja hallitusta 127:n asemasta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuntayhtym%C3%A4

Se mitä minä olen tuumaillut pitemmän aikaa, melkein kaksikymmentä vuotta, on valtion hallintovallan ja päätösvallan osittainen siirtäminen alueille. Erityyppiset alueet kehittäisivät itseään omista lähtökohdistaan ja omalla tahdilla. Sitä varmaan Jussikin tarkoitti "sisäisellä federalismilla".

Minä kun olen maakuntahenkinen regionalisti ja suhtaudun vahvaan keskushallintoon lähtökohtaisesti nuivasti. Miksi höpötän Sveitsistä ja Itävallasta? Sveitsi ja Itävalta ovat vertailukohteita koska ovat Suomen tavoin ns. pieniä maita. Itävallan nuivapuolue FPÖ on ollut tiettyjen osavatioiden hallituksissa ja sillä on toisinaan ollut myös pääministerin paikka.

vieras kirjoitti...

Huomasitko kun lähetin kuvia hevosen jauhelihapihveistä? Tein maanantaina jauhelihataikinan jossa oli 1,7 kiloa hevosen jauhelihaa johon pistin sekaan 280 grammaa pieniä pekoninpaloja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Ymmärrän pointtisi mutta olen itse pessimistinen. Suomi on yksi maailman byrokraattisimmista valtioista ja se vain kasvattaa byrokratiaansa. Ja kiitos kuvista. Näytti herkulliselta.

vieras kirjoitti...

Itävallassa ja Sveitsissä ollaan varmaan älykkäämpiä tässä suhteessa.

Tuleeko monesti ajateltua että eniten byrokratiaa on valtion laitoksissa ja ne sijaitsevat suurimmaksi osaksi Helsingissä plus Vantaalla ja Espoossa? Niitä on varmaan kymmeniätuhansia valtion virkamiehiä ja muita työntekjöitä. Miksi nuo valtion työpaikat ylipääään ovat olemassa? Kuinka paljon näistä viroisa voisi lakkauttaa? Ilman pääkaupungin asemaa Helsinki olisi kuin jokin Loviisa.

Mitä Pauno Blääd tuumii noista pihveistä? Milloin olet muuten itse syönyt viimeksi hevosen jauhelihaa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. On sitä tyhjänkäyntibyrokratiaa myös kunnissa ja kaupungeissa. Eikä ihan vähän olekaan. En ole vissiin koskaan syönyt hevosen jauhelihaa. Olen syönyt hevosen kokolihaa ja säilykettä.