perjantai 27. syyskuuta 2019

SEITSEMÄSTOISTA EPISTOLA


No niin, jatketaanpa tapettien ja tunnelman pilaamista seitsemännentoista epistolan merkeissä.

Toukokuussa 2019 uusi punavihreä hallituksemme kertoi liikenne- ja viestintäministerin Sanna Marinin suulla mitä erityisesti suurkaupunkien ulkopuolella asuvalle muurahaiskansalaiselle on odotettavissa. Eli ilmastohysterian nimellä kulkevan uskonnon varjolla suomalaista elinkeinoelämää ja elämää muutenkin aletaan romuttaa:

Seuraavalla hallituskaudella tulee laatia aikataulu ja suunnitelma uusien myytävien polttomoottoriautojen kieltämiseksi henkilöliikenteessä ja biopolttoaineisiin siirtymiseksi raskaassa liikenteessä.

Kyseinen Marin kuuluu niihin haaveilijoihin joiden on helppo sanoa mitä. Sen sijaan kysymys miten tuppaa jäämään vähemmälle. Samoin kuin kysymykset millä rahalla, kenen kustantamana ja tietenkin millä sähköllä sillä eihän se ydinvoimakaan tule Marinille kysymykseen. Kysymys miten ei Marinilta ole sinänsä ehkä täysin unohtunut mutta ratkaisu on näennäisen neutraalista lauseesta huolimatta aika hyytävä:

Liikenteen päästöjä voidaan pienentää muun muassa toimivalla yhdyskuntasuunnittelulla, joka vähentää liikkumisen tarvetta ja tukee siirtymää yksityisautoilusta joukko- ja kevyeen liikenteeseen sekä investoimalla nopeisiin raideliikenneyhteyksiin.

Alleviivaukset omia. Lukekaapa lause ajatuksella. Mitä muuta tuo tarkoittaa kuin ihmisten pakkosiirtämistä kaupunkien kanakoppeihin? Koska siirtäminen ei taatusti tapahdu vapaaehtoisesti, niin minkälaisia keinoja kyseinen ministeri suosittelisi käytettäväksi? Ja mitä keinoja hän olisi valmis käyttämään? Mikä on ”ekologisesti kestävän” taajaman minimikoko? 100.000? Riittääkö?Kaunis mutta vaarallinen. Ennen kaikkea vaarallisen pihalla. Suomea johtavat tällä hetkellä uususkovaiset. Vanhoille kristityille reaalimaailmakin merkitsi jotakin ja sen mukaan hekin elivät mutta uususkovaiset ovat vapauttaneet itsensä siitä täydellisesti.

Kesäkuussa 2019 vihertypykkä, anteeks kunnioitettu kansanedustaja Iiris Suomela oli kovasti närkästynyt kun vihreitä naisia arvosteltiin ulkonäköperusteilla:Toisaalta hänelle ei ole ollut mikään ongelma arvostella ihmisen ulkonäköä jos kyseinen ihminen kuuluu väärään poliittiseen ryhmään:Ja laitetaanpa sitten väliin pieni katsaus ”suomalaisnaisista”. Katsauksen esittää Yle. No, mikäs muukaan.Jos meikäläinen ei pidä noita suomalaisnaisina niin meikäläinen on viha-ajattelija. No, ollaan sitten. Nuo eivät ole suomalaisnaisia. Niitä ei missään nimessä pidä päästää Suomeen.

*

Valtamedian toimittelijat kilpailevat kovasti keskenään siitä että kuka julkaisee kaikkein eniten reaalimaailmasta vapautuneen lausunnon. Heinäkuussa 2019 Helsingin Pravdan Nyt-liitteen toimittelija Pekka Torvinen pudotti jassosta keskustan joskaan ei ole varmaa kuka sitä absoluuttista kärkipaikkaa pitää. Tavoittelijoita on niin paljon ja kilpailu on kova:

Entäpä jos joskus hamassa tulevaisuudessa kävisi niin, että etniset suomalaiset vastaisivat alle puolta Suomessa asuvista ihmisistä? (HUOMIO! Näin ei välttämättä koskaan käy, tulevaisuus on tuntematon ja maahanmuuttopykäliä kiristettiin jo viime hallituksen aikana tuntuvasti.)

Olisivatko etniset suomalaiset tuolloin vähemmistö omassa maassaan?

Eivät olisi, he (käytän sanaa he, koska minä tuskin olen tällöin enää hengissä) eivät vain olisi absoluuttinen enemmistö. He olisivat edelleen selvästi suurin yksittäinen etninen ryhmä, ja mitä todennäköisimmin myös poliittisesti ja kulttuurisesti ylivoimaisesti vahvin. Suomalaisten kulttuuri, mitä se sitten ikinä tarkoittakaan, eläisi edelleen valtiossa nimeltä Suomi.

Maailmahan on täynnä esimerkkejä valtioista joissa islamilainen väestönosa pitää kunnia-asianaan suojella kristittyä ja muita vähemmistöjä. Samoin tällaiset kansallisuuksien tilkkutäkit ovat suuri menestystarina ja siitähän meillä on esimerkkinä koko Saharan eteläpuolinen Afrikka. Monikulttuurisista valtioista – jopa kulttuureiltaan toisia lähellä olevista – ja niitten suuresta onnistumisista on kertonut esimerkiksi Jugoslavian sisällissota. Mutta toimittajan uskoa erilaisten kulttuurien rauhanomaiseen rinnakkaiseloon ei varmaankaan horjuta mikään.

*

Laitetaanpa sitten feminististä designia heinäkuulta 2019. Niin kuin lukija tietää niin feministille niin sanottu ”manspreading” on suuri ongelma. Ihmisanatomiasta hieman paremmin perillä olevat naisetkin tietävät miksi miehellä on tapana istua hieman jalat harallaan. Muuan englantilainen intervaginaattinen feministi ei tiedä, joten hän suunnitteli manspreadingin estävät tuolimallit ja sai tietysti suunnittelustaan suurta tiedostavaa arvostusta:Maksettiinkohan tuolle jätkälle muuten että hän suostui tuohon kuvaan? Ja paljonko? Vai tuliko maksu luonnossa? Asentohan naisella oli jo suht valmis.

Erityisesti interperspiraationaaleja feministejä vituttaa nimenomaan julkisessa liikenteessä esiintyvä manspreading. Naisten harjoittama ”bagspreading” (johon itsekin törmäsin vielä liikkuessani aikanaan Helsingissä julkisilla) ei taas heitä haittaa koska sehän on, no, naisten harjoittamaa ja tietenkin etuoikeus. Se on ihan eri asia.Yleensä ja erikseen voi todeta että nykyinen feministi on ihminen joka löytää valittamista aivan kaikesta ja varsinkin siitä jos ei löydy valittamista. Hän on ihminen jolla ei ole hyvä olla jos hänellä ei ole sopivalla tavalla paha olla.

*

Ja hei, eihän olisi epistolaa ilman Kaarina Hazardia joka on ansiottoman arvonnousun arkkityyppi. Hän jakoi tyhmille kansalaisille jälleen viisauksiaan heinäkuussa 2019:Tulee muistaa että kyseinen Hazard on mitä varmimmin tosissaan. Muistakaa että häntä pidetään intellektuellina joita meidän muurahaiskansalaisten tulisi kuunnella ja kuunnella vakavasti.

Kun siirryttiin elokuun 2019 puolelle kertoi muuan skotlantilainen kommunisti David MacDougall meille että Vuosaaressa ei ole mitään ongelmaa eikä mitään häiriköintiä vaikka vähän toisenlaista viestiä oli muilta tahoilta tullutkin. Kysymys: minkähän takia kyseinen jätkä mahtoi saada kulkea Vuosaaressa kaikessa rauhassa? Mahtaako joku hoksata?:Ja sitten toinen asiaan liittyvä kuva jossa helsinkiläinen naispoliisi chillailee etnisesti edistyksellisten nuorisorikollisten kanssa:Kysymys: mitä vikaa kuvassa? Vastaus: aika paljon. Ja lisäys omalta uraltani. Olen ollut vuosikymmeniä tekemisissä nuorisorikollisten kanssa ja sanon kokemuksesta että ne, jotka pyrkivät olemaan niitten kanssa kavereita ovat myös samantien heidän silmissään kusetettavia. Ja heitä myös kusetetaan. Ehkä tuo nuori naiskonstaapelikin tuon aikanaan oppii.

Ja laitetaanpa sitten hieman oppia muista, edistyksellisimmistä kulttuureista eli islamilaista Eid-juhlaa:Kyseisissä juhlissahan rääkätään ja tapetaan satojatuhansia eläimiä. Mutta sehän on etnisesti ja kulttuurisesti edistyksellistä joten valtamedia unohtaa asian.

*

Ruotsissahan on etnisesti edistyksellinen väkivalta kasvanut jatkuvasti ampumisten ja räjäyttämisten muodossa. Luoteja lentää kuin pyssyn suusta ja kentällä kylmenee niin gangstereita kuin sivullisiakin. Maata voi sanoa sotaakäyväksi valtioksi joka kieltää käyvänsä sotaa. Normisvensson saattaisi olla asiasta jopa hieman huolissaan mutta eihän hänen tarvitse olla sillä Ruotsin (tunnetaan myös nimellä Absurdistan) pääministeri Stefan Löfvén selitti mistä väkivalta tosiasiassa johtuu:

1. Rikkailla ruotsalaisalueilla käytetään huumeita.

2. Ruotsalaiset käyttävät pimeitten partureitten palveluksia.

Ruotsihan ei ole aikoihin ollut enää valtio vaan sairaus josta yksikään lääkäri ei ole vielä uskaltanut tehdä sairausluokitusta.Kesällä 2019 suvaitsevais-tiedostava näyttelijä Krista Kosonen oli kovasti huolissaan kolmivuotiaasta tyttärestään ja kysyi jopa apua ongelmaansa oikeusministeriön tasa-arvoasiantuntijalta. Jaa mikäs tyttäressä oli vialla? No:

Helsingin Sanomien mukaan Kososen kolmivuotiaalla tyttärellä on menossa päiväkodeista tuttu vaihe, jossa lapsi pukeutuu pinkkeihin mekkoihin ja kertoo olevansa kaunis ja ihana prinsessa.Kai kaikki nyt varmasti huomasivat kuinka edistyksellinen henkilö kyseinen näyttelijä Krista Kosonen on? Ja huomatkaa että tästäkin piti sitten tehdä valtakunnan laajuinen uutinen.

Hotellin respassa muistellaan että jopa ne Kekkoslovakian kovasti edistykselliset (silloin siis kommunistiset) näyttelijät antoivat kuitenkin mukuloittensa kasvaa tyttöinä ja poikina. Mutta hei, edistys edistyy ja kehitys kehittyy.

*

Elokuussa 2019 Yle jatkoi ilmastohysteriaa ja nosti esille lisää esimerkkejä joista tässä yksi:Niin notta ihan joogaopettaja? Kannattaisko jättää se lentäminen sitten vähemmälle niin voisi käydä vaikka saunassa? Ja pestä saippualla? Hotellin respassa tuumitaan että saattaisiko veganismin yleistymisen taustalla olla lähinnä sekä muotiin liittyvät että ennen kaikkea mielenterveydelliset syyt? Ainakin taustalla on se hyvä mieli jonka itse toimillaan saa. Vaikka sillä ei olisi mitään vaikutusta mihinkään. Ja mainitaanpa vielä että tämäkin asia oli Ylen mielestä valtakunnallinen uutinen.

*

Uusi sisäministeri Maria Ohisalo sitten antoi hyvää osviittaa siitä, mitä tuleman pitää haittamaahanmuuttokysymyksissä. Tai ei siis tule varsinaisissa haittamaahanmuuttajissa vaan heissä, jotka arvostelevat tuontiväkivaltaa:

- Turvallisuuden tunnetta pyritään rapauttamaan tarkoituksella.

- Tämä tapahtuu lietsomalla epäluuloja ja lyömällä kiilaa eri ihmisryhmien välille. Suomessa väkivaltaan yllytetään nimenomaan äärioikeiston ja maahanmuuttoa vastustavien piireissä.

- Äärioikeiston liikehdintä on uhka avoimelle ja vapaalle yhteiskunnalle.

- Yhteiskunnassa ei saa antaa sijaa äärioikeistolaisille aatteille.

-  Äärioikeiston asettamaan haasteeseen vastaaminen edellyttää arjen turvallisuuden edistämistä. Se edellyttää eriarvoisuuden kaventamista ja syrjäytymisen torjuntaa.

- Me tarvitsemme toimivaa kansalaisyhteiskuntaa ja mediaa, jossa vihapuheeseen puututaan. Hallituskauden aikana toteutetaan poikkihallinnollisesti toimenpiteitä, joilla puututaan nykyistä vahvemmin järjestelmälliseen häirintään ja uhkailuun.

Jälleen kerran – niin kuin monelta muultakin – Ohisalolta jäi selittämättä että keitä ne äärioikeistolaiset oikeastaan ovat ja mistä heidät löytää. Etteivät he olisi vain ihan tavallisia ihmisiä jotka Ohisalo tulkitsee äärioikeistolaisiksi? Ja demoneista pelotellessaan Ohisalo ei sanonut että sille oikealle arkipäivän tuontiväkivallalle – ei kuvitellulle, mihin haittamaahanmuuttoa vastustavat syyllistetään – tehtäisiin mitään. Ja eihän sille etnisesti edistykselliselle väkivallalle mitään tehdäkään. Se selitetään olemattomaksi ja merkityksettömäksi. Suomalaisen sanoma sana on jatkossakin pahempi asia kuin etnisesti edistyksellisen tekemä väkivallan teko. Ohisalo vetosi myös Suomen solmimiin kansainvälisiin sopimuksiin mistä hotellin respasta esitettiin hänelle muutama kysymys:

Missä vaiheessa Suomi on allekirjoittanut sopimuksen, jonka perusteella:

a) Suomeen voidaan tulla toisesta maanosasta sotaakäymättömän Euroopan mantereen läpi hakemaan turvapaikkaa nimenomaan Suomesta eli tosiasiallisesti hakemaan & saamaan elinikäisen elatuksen?

b) Vaikka kyseinen haittaturvapaikanhakija olisi saanut jo viisi hylsyä hakemuksistaan, velvoittaa kyseinen sopimus suomalaiset kustantamaan kyseiselle tyypille aina uuden ja uuden valituskierroksen?

c) Vaikka kyseinen haittaturvapaikanhakija joka ei ole tosiasiassa koskaan tarvinnut mitään turvapaikkaa syyllistyy väkivalta-, seksuaali- ja huumerikoksiin niin Suomi ei ole oikeutettu karkoittamaan häntä vaan ”kansainvälisen sopimuksen” mukaan häntä on kohdeltava tarpeellisena työvoimareservinä?

d) Kansainvälisen sopimuksen mukaan kyseiset turvapaikkastatuksella Suomessa oleskelevat henkilöt voivat lomailla siinä maassa jossa he turvapaikkahakemuksensa pohjautuen ovat välittömässä hengenvaarassa.

e) Kansainvälisen sopimuksen mukaan Suomi sitoutuu siihen, että kohtien a, b, c ja d arvostelu on tuomittavaa vihapuhetta.

Mutta eihän Maria vastaa kysymyksiin koska ei pysty eikä varsinkaan halua. Sillä hän vaatii ihmisiä valehtelemaan vastuullisesti. Pitäen yllä sitä valheellista turvallisuuden tunnetta.Elokuussa myös ajatusten Lievestuoreen Likaoja Juhana Vartiainen jakoi viisauttaan suomalaisille toteamalla näin:Voisiko syynä olla se, että kyseiset tyypit ovat hyvää vauhtia muuttamassa Länsi-Eurooppaa lähtömaittensa kaltaiseksi? Kantaväestön elättämänä ja juhanavartiaisten ansiosta jalustalle nostettuina?

*

Elokuussa Suomessa uutisoitiin asiasta että maahanmuuttajalapsia katoaa lähtömaihinsa pakkonaitettavaksi ja jalkovälistään silvottavaksi. Punaisen valpon perinnettä ylläpitävä ylikomisario Jari Taponen löysi toki asiaan pullantuoksuisen selityksen:

 “Suurin osa lapsista lähetetään vanhempiensa synnyinmaahan, jotta nämä tuntisivat oman kulttuurinsa. Vähän samalla tavalla, kuin suomalaiset ovat lähettäneet lapsiaan kesälomaksi ”mummolaan maalle”.

Tulee muuten muistuttaa että nämä ”mummolamatkat” suuntautuvat maihin joitten turvattomuuden takia suomalaiset ovat myöntäneet niitä turvapaikkoja. Ja näitä juttuja maahanmuuttajien lasten katoamisista oli jo 1990-luvulla mutta valtamedia löytää ne uudestaan kerta toisensa jälkeen ”ensimmäistä kertaa” unohtaakseen ne taas muutamaksi vuodeksi.

*

Viime aikoina on käynyt ilmi että maakuntapresidenttimme Sauli Niinistö on suositumpi kuin koskaan. Muistutetaanpas silti Niinistön tuoreesta lausunnosta:

Niinistö on valmis siirtämään jäsenmaiden omaa ulko- ja turvallisuuspoliittista valtaa Euroopan unionille, jonka hän toivoo nousevan maailman neljänneksi suurvallaksi.

”Sanottakoon nyt selvästi: kannatan voimakkaasti EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan vahvistamista silläkin uhalla, että se vähentäisi tasavallan presidentin valtaoikeuksia.”

Se, että näyttää presidentiltä ja kuulostaa presidentiltä ei tarkoita että on presidentti. Vikdun Quisling myös näytti ihan presidentiltä. Itsenäistä Norjaa kannattaneet eivät vaan oikein pitäneet hänen edesottamuksistaan. Myös Quisling piti hyvänä että Norjan itsemääräämisoikeutta siirretään kansallisvaltiolta suuremmalle yhteisölle.Näyttää ihan presidentiltä

Median suosikkitutkiskelija Oula Silvennoinen totesi että väestönmuutos on äärioikeistolaisten höpinää:Katsotaanpa tilannetta Helsingistä. Mikäs olikaan vieraskielisten osuus tällä hetkellä?

1. Kallahti 38 %

2. Meri-Rastila 38 %

3. Itäkeskus 37 %

4. Kontula 36 %

5. Jakomäki 34 %

6. Kurkimäki 33%

7. Kivikko 33 %

8. Puotinharju 30 %

9. Vesala 28 %

10. Itä-Pasila 27 %

11. Malminkartano 27%

12. Pihlajisto 26 %

13. Kannelmäki 26 %

14. Viikin tiedepuisto 26 %

15. Reimarla 26 %

16. Pihlajamäki 25 %

17. Ylä-Malmi 24 %

18. Tapulikaupunki 23 %

19. Puotila 23 %

20. Mellunmäki 23 %

White flight alkaa lukemissa 20 prosenttia. Mutta tätä Oula ei ole välittänyt selittää. Eikä valtamedia kysy.

*

Kansallismielisten puheita käydään läpi täikammalla jos niistä vaan löytyisi jotain triggeröitymisen ja puolestaloukkaantumisen sekä ehkä jopa rikosilmoituksen aiheita. Mutta kun Suomen kuuluisin haamukirjoittajien käyttäjä ja jätkä jonka ammatti on suomalaisille haistatteleva ulkomaalainen josta ei ole koskaan ollut suomalaisille mitään hyötyä toimii ilman haamukirjoittajia twitterissä niin eihän siihen puutu niin valtamedia kuin virkakoneisto. Hän on etnisesti edistyksellinen suojeltu yksilö:
Valtakunnansyyttäjä Anu Mantilalla ei ollut huomautettavaa tämän Husun avautumisista mutta kantasuomalaisten mielipiteet häntä huolestuttivat:

Kiihottamisrikokseksi puhe muuttuu, kun negatiiviset väitteet ovat valheellisia, puolitotuuksia tai voimakkaita yleistyksiä tai arvostelmat ovat epäkunnioittavia ja koko ryhmää leimaavia.

Muistutetaan että haittamaahanmuuton arvostelu ei pohjaudu puolitotuuksiin vaan faktoihin. Lisäksi kyseinen Mantila oli orwellilaiseen tyyliin huolissaan ajatusrikoksista:

Kysymys on siitä, mitä väitetään, miten mielipiteet ja kritiikki ilmaistaan. Rikosoikeus on tekorikosoikeutta. Pahoista ajatuksista ei voida rangaista. Niistä tulisi kuitenkin päästä eroon.Jälleen herää kysymys onko Mantila oikeasti sitä mieltä mitä selittää vai onko hän vain ajatukseton ja mielipiteetön viranhaltija jolla aivotoiminnan korvaa ohjeistus. Tässä blogissa ei sinänsä puututa ihmisten ulkonäköön mutta hotellin respassa ollaan joskus ajateltu miltä mahtaisi näyttää ja kuulostaa fiktiivinen hahmo Lennipirkitta Löröttät-Sixteen reaalimaailmassa ja täytyy sanoa että Mantila otti tämähetkisen paalupaikan.

*

Ja laitetaanpa sitten syksyistä Ylen itsensä ylistystä. Otsikkoa peliin:

Eurooppalaisten mediatalojen vertailu: Yle nousi luotettavuudessa ykköseksi.

Otsikkouutisoinnin mukaisesti Yle sitten kertoi sitten vasta varsinaisessa jutussaan että kyseessä ei ollut mikään yleiseurooppalainen mediatutkimus vaan siinä oli mukana ainoastaan ainoastaan kahdeksan eurooppalaista yleisradioyhtiötä. Ja muutenkaan asia ei mennyt ihan taiteen sääntöjen mukaisesti jonka Ylenkin piti sitten tunnustaa:

Korjaus 10.9.2019 klo 16:06 ja tarkennus 11.9.2019 klo 8.03: Jutussa luki alun perin, että Yle on yksi tutkimuksen tilaajista. Kohta on korjattu seuraavaan muotoon: Yle on tutkimuksen tilaaja. Lisäksi on lisätty tieto, että tutkimuksen ovat rahoittaneet Yle ja PBI-yhteisö.Yle: tilatusti ja maksetusti luotettavaa uutisointia

Syyskuussa 2019 vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula joka käytti itsestään termiä ”eduskunnan ainoa kommunisti” ihmetteli seuraavaa:Hotellin respassa ei omata yhteiskuntatanhuavaa akateemista koulutusta niin kuin Anna Kontula omaa mutta täällä uskalletaan silti epäillä että ennakkoluuloihin on kaksi huomattavaa syytä:

1. Historia

2. Nykypäivä

Ja laitetaanpa sitten ketäs muuta kuin valpoylikomisariota Jari Taposta:Miettikääpäs ihmiset tuota lausetta ihan oikeasti. Ja sitä, että sen sanoo poliisiviranomainen. Ja mennäänpä sitten siihen, mitä peruskoulussamme opetetaan nuorille suomalaisille:Hotellin respassa kyllä vahvasti epäillään että tuon häiskän maha ei johdu raskaudesta vaan liiasta Tsuhnan Kostosta ja läskisoosista. Kas kun miehellä ei ole kohtua. Eikä munasarjoja. Naisella on. Ja siirrytäänpä sitten Ruotsiin jonka pääkaupungissa Tukholmassa meinataan panna ääriväkivaltainen jengirikollisuus kerralla kuriin. Vaan kuinkas se tapahtuu? No näin:

Tukholman kaupunki ottaa nyt kovat käyttöön kitkeäkseen jengirikollisuutta. Käyttöön aiotaan ottaa feminismi ja nuorukaisten kanssa aiotaan keskustella vakavasti mm. sukupuolirooleista.

Tukholman kaupungin sosiaalineuvoston Liberaalipuolueen Jan Jönsson kertoo Tukholman paikallislehti Mittille, että suurin osa rikollisistahan on nuoria miehiä tai poikia.
– Haluamme keskustella heidän kanssaan sukupuolinormeista, kuinka olla poika ja impulssikontrollista.

Jönssonin mukaan väkivaltaisissa gangsteriryhmissä porukka provosoi alituiseen toisiaan ja siellä on taka-ajatuksena, että koskaan ei saa perääntyä tai muuten ei ole mies. Jönsson kertoo, että nuorukaisten kanssa aiotaan keskustella vakavasti näistä miehen normeista.

Niin että vakavasti keskustellaan. Kyllä riekkuminen varmaankin nyt loppuu.

Ja laitetaanpa epistolan lopuksi vielä messiaanista viestiä. Pakkomielteestä kärsivä ruotsalainen lapsimessias Greta Thunberg köijättiin aina YK:hon saakka pitämään puhe joka sisälsi vain latteita kliseitä.Suvaitsevais-tiedostavat yksilöt – joihin kuuluu kollektiivisesti koko valtamedia – laukesivat puheen johdosta totta kai pöksyihinsä. Hotellin respassa tuumitaan asian tiimoilta kuinka helppoa on houkuttaa ihmiset kannattamaan totalitarismia. Aikanaan siihen riitti vain sopivan karismaattinen puhuja. Nykyisin sen puhujan ei tarvitse olla edes karismaattinen.

Tässäpä nämä kootut epistolat tällä kertaa. Mutta uusiin tulee varmasti aihetta. Syksyn jatkoa kaikille lukijoille.

45 kommenttia:

Kissamies kirjoitti...

Joo, tuosta Husun twiitista meinasin silloin sanoa, että siitä voisi melkein kirjoittaa jutun, kun Husu saisi Ikuisuuden rautahanskan käsiinsä ja napsauttaisi olemattomiin 20 % suomalaisista, joista suuri osa on vielä infrastruktuusia pystyssä pitäviä ja nettoveronmaksajia, ja mitä siitä seuraisi. Mutta ei se sitten niin mielenkiintoiselta idealta lopullta kuulostanutkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Miten tästä hullunmyllystä pääsee pois?

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö.
Lievestuoreen Likaoja, ei hemmetti mistä sinä näitä keksitkin?
Ja toinen juttu mitä mie oon miettinyt, että kuinka kauan menisi ennenkuin miekkataksi olisi pihassa ja enstexhaalamiehet tulisivat sitään ilman avaimia? Tapauksessa, että kirjoittaisi Husun jutut uudelleen ja laittaisi persun kohdalle somali. Arvelen että aika pian, vastaavanhan teki Jussi aikanaan kirjoituksessaan täkyjä Ilmanin Mikalle. Huru-ukko
PS. Heh, vieläkin ääneen hymyilyttää Lievestuoreen Likaoja. Olisiko Irwinin Lievestuoreen Liisalla osuutta asiaan?

Hokki kirjoitti...

Tunteella pitää aina mennä, viis nyt historiankirjoista, faktoista tai mahdollisista seurauksista.

Kuinkakohan suuri osa näistä globalisteista/vihervassareista/uusfeministeistä on miehiä? Sillä näitä "miehiä" kyllä löytyy, mutta olettaisin valtaosan olevan naisia?

Ja näitä löytyy ihan fiksuista piireistäkin.

Istuttiin viime kesänä terassilla. Kolme miestä, kolme naista ja ikähaarukka oli 24-55 v.

Joku kertoi tapauksesta, jossa sosiaalisesti huonosti pärjäävä nainen (tai mikä se diganoosi olikaan mutta muija ei ollut "hullu") on saanut ihan "viralliseksi" kaverikseen koiran. Siis että hänen kuuluu saada tuoda koira mukanaan ihan kaikkialle, vaikka kyseessä ei ole opaskoira sillä silmät naisella sentään toimivat.
En tiedä oliko lääkärin tai/ja valtion päätös.

No, muija yritti sitten sisään rafflaan koiransa kanssa ja poke totesi että rakki jää ulkopuolelle. Vihastuneena ämmä oli nyt nostamassa asian oikeuteen.

Kaikki kolme muijaa terassilla suorastaan huusivat "ihan oikein, hyvä!"
Kaikki kolme miestä tosin olivat heti täysin eri mieltä.

Totesin siinä että "minä muuten tarvitsen pärjätäkseni hevosen kaveriksi joka paikkaan."
Puhuimme sitten muista asioista...

Kiinnostavinta tässä oli mielestäni se, että mielipiteet menivät niin karkeasti 3-3 miesten ja naisten kesken.

Ihan kuin miehen aivoissa aina on refleksimäinen vaisto mahdollisista tulevaisuuden ongelmista, kun taas tämä puuttuu tai on paljon pienempi naisilla.
Yleistän, tiedän, mutta kuitenkin...Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kiitokset koosteesta. Tuollaisen läpi luettuaan jää vahva vaikutelma siitä ettei tässä niin sanotussa valtavirta-ajattelussa ole sellaista pohjanoteerausta, etteikö seuraava tahaton parodikko aina panisi paremmaksi.

Tuota meikäläisten kulttuuri-ihmisten impivaaralaista jälkeenjääneisyyttä olen itse eniten ihmetellyt. Joku joskus sanoi että vantaalaisen intellektuellin tunnistaa siitä että hänelle tulee postiluukusta Valitut Palat. Miten on oikeastaan mahdollista että meillä tässä itsensä älyköiksi noteeraavien kulttuuriketkujen joukossa tunnutaan olevan tyystin tietämättömiä ihmistieteiden perusteista ja historiasta?

Ei pelkästään niin, etteivät Durkheim, Freud tai Wittgenstein ole tehneet heihin minkäänlaista vaikutusta, vaan niin, että heidän, hmmm, ikään kuin omat älylliset suunnanantajansa on jätetty läpikäymättä ja käsittämättä. -- "Ilmastotieteestä" puuttuu kokonaan popperilainen itsekritiikki, joka on kaiken tieteellisen edistymisen ensimmäinen ehto -- ilmasto"tiede" on sataprosenttisen puhdasta todistelutarvetta vailla ainoatakaan aktiivista falsifiointiosapuolta -- ja mitä yhteiskuntatieteisiin tulee, Popperilla ("Avoin yhteiskunta ja sen viholliset") olisi siinäkin perustavanlaatuisia opetuksia annettavanaan.

Puhumattakaan vasemmiston omimasta idolista Hannah Arendtista, jota pitäisi nyt lukea historiallisten kerrosten läpi jotta nähtäisiin se miten oikeassa hän oli esitellessään "totalitarismin syntyä". Arendt yhteismitallisti natsi-Saksan ja Neuvostoliiton, ja juuri arendtilaisilla "vallan" laatutekijöillä avautuu nähtäväksemme myös se miten me itse tätänykyä olemme ajautumassa totalitarismiin nimenomaan "ihmisarvo- ja -oikeusideologioiden" nimissä.

Tai sitten tämä tapaus Greta, jonka kipeän sielun haavaisimpia ulostuloja tietty tunteeton poliitikkojoukko nostaa propagandistisiksi aseikseen. Kannattaisikohan vasemmistintellektuellien esimerkiksi lukea oman idolinsa Slovoj Zizekin psykoanalyysi siitä kirjeestä jonka marokkolaistaustainen islamistiterroristi Mohammed Bouyeri pisti puukolla hollantilaisen elokuvaohjaaja Theo van Goghin mahaan kun oli ensin ampunut tämän. Kuolemankultin mekanismit kannattaisi opetella tunnistamaan ennenkuin alkaa hehkuttaa maailmanlopun saarnoja, joita itsetuhoisten julistajien suista enenevästi julkisuudessa kuullaan.

Anonyymi kirjoitti...

Epistolasta kiitokset. On ajan hermolla. Ilmastonmuutospaniikista kannattaa muistaa 70-luvun öljykriisi. Silloin loppui öljy. Media sai silloinkin aikaan paniikin vaikka oli enemmän paperille painettua. Televisio kyllä auttoi parhaansa mukaan. Oli silloin ihan konkreettisesti mustavalkoinen. Öljy ei loppunut, mutta yhtiöiden voitot räjähtivät käsiin.

Kotomaan mittakaavasssa saatiin taannoin aikaan joukkohysteria "paperimiesten palkat", jotka olivat aivan liian korkeat. No, pojat tienasivat n. 50 kiloeuroa vuodessa. Koostui enimmäkseen tulospalkkioista. Nämä "hyvätuloiset" maksoivat sen kauhean progressiivisen tuloveron ja pitivät Suomea pystyssä. Nyt on duunareiden palkat saatu alas ja johtajien palkat ovat vähintäänkin yli 20 kertaiset, ja välttelevät vielä veroja, mutta se tulee heidän erinomaisuudestaan ja veronkierto on nykyisin vain taitavaa taloussuunnittelua.

Itsekin sporalla joskus 70-luvulla ajelleena seisoin vanhemman miehen vieressä käytävällä joka sanoi, istukaa nuoret että jaksatte vanhana seistä. Historia tässsä kaikessa vain toistuu. Unohtuu helposti parissa vuosikymmenessä ja tulee takaisin.

Tuplis kirjoitti...

Ottiatuota. Paljon asiaa, joista viimeiseen on vain todettava, että Gretardi* vihannee tuhdisti termiittejä, jotka päästelevät metaania ja hiilidioksidia enemmän kuin kaikki ihmiset yhteensä. Odottelen spesisidaalista lausuntoaan, mutta saattaa olla, että sitä saa totisesti odotella. Onneksi odottelun lomassa on muutakin tekemistä.

Ohisalosta tuli mieleen puolestaan, että kun hän sanoi Turvallisuudentunnetta pyritään rapauttamaan tarkoituksella, niin vaikea siitä on eri mieltäkään olla. Kaikki mediat toitottavat, että joka paikassa vaanivat nasset, jääkarhut sukupuuttoon tappavat ilmastomöröt puhumattakaan transformersien vihaajista, jotka varmaan ihan heti kohta tappavat ensimmäiset pervonsa. Minä vaan luulen, että Ohisalo ja minä ollaan ihan eri mieltä siitä, ketkä sitä turvallisuudentunnetta rapauttavat. Minun nähdäkseni se on seurausta median valehtelusta ja matujen 30 vuotta jatkuneesta perseilystä.

*Joo, ammun toki kovalla retoriikalla. Sillä ihmiskilvistä pääsee eroon. Se on ainoa signaali, jolla saa niiden käytön loppumaan.

Anonyymi kirjoitti...

“… kommunismiin liittyviä ennakkoluuloja…”

Jos emme kommunismista mitään tietäisi, meillä saattaisi olla tähän aatteeseen liittyviä ennakkoluuloja. Meidän käsityksemme kommunismista kuitenkin perustuu tietoon ja suurten ihmismassojen kokemuksiin, joten ennakkoluuloista ei ole ollenkaan kyse.

Toinen professori

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Kiitos, Ykä, jälleen kerran päivityksistä, vai olisiko luettava päivitutuksista!
Uusia aiheita tulee takuuvarmasti kuin turkin hihasta. Tässä pari vinkkiä lehdeltä nimeltään Kotimaa, joka joskus ennen oli kirkon (joka sekin joskus oli kirkko) äänenkannattaja. Saattaa olla vieläkin, en tiedä, mutta sehän kertookin olennaisen molemmista.
Kas näin otsikoi Kotimaa:

1) "Hussein al-Taee kiitteli eduskunnan täysistunnossa arkkipiispa emeritus Kari Mäkistä. Eduskunta käsitteli täysistunnossaan tiistaina hallituksen esitystä uudeksi kirkkolaiksi. Hussein Al-Taee piti lähimmäisenrakkautta kirkon tärkeimpänä oppina valtiolle".

2) Piispa Kaisamari Hintikka Greta Thunbergista: "Se mitä nuoret sanovat, on kallisarvoista"
– Meidän keski-ikäisten olisi syytä oppia ymmärtämään, että se mitä nuoret sanovat, on kallisarvoista. Sillä pitäisi olla nykyistä enemmän painoa, totesi Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka tänään keskiviikkona Radio Dein ja Kotimaan yhteisellä Piispan kyselytunnilla.

HOHHOIJAA, sanon mä, kun en muuta osaa!

LW kirjoitti...

Vakuutuin juuri siitä, että jälleensyntymä on todellinen ilmiö. Kuka muukaan Sanna Marin voisi olla kuin Ranskan vallankumousajan kuningattaren, Marie "syököön leivoksia" Antoinetten reinkarnaatio. Ai haja-asutusalueiden junteille tulee hankaluuksia autoilla töihin? Ajakoon ratikoilla. Tosin yleensä noihin jälleensyntymäjuttuihin liittyy idea siitä, että ihminen oppii ainakin useamman elämän jälkeen virheistään, mutta ilmeisesti tässäkin säännössä on poikkeuksensa. Reinkarnaatiopiruksi ylennetty alakoulun rautatäti repii luultavasti jossain nutturaansa, kun oppi ei vain uppoa kalloon.

Sähköautot sinänsä ovat aivan jees, mutta toistaiseksi akut joko vaativat suhteellisen harvinaisia raaka-aineita ja käyttöikänsä jälkeen niistä tulee hankalaa ongelmajätettä, tai sitten ne ovat liian tehottomia laajamittaiseen käyttöön. Ehkä joskus 2030-luvulla voisi alkaa tekemään noita kunnianhimoisia suunnitelmia sähköautoihin siirtymisestä. Nyt siitä seuraisi vain se, että suomalaisten on pakko ostaa ylihintaisia, nopeasti vanhentuvia ja loppupeleissä ei niin kovin ympäristöystävällisiä rakkineita. Lisäksi polttomoottoriautojen myynnin lisäksi olisi pakko kieltää myös ulkomailla ostettujen autojen rekisteröinti, tai tsuhna menee vain autokaupoille Viroon. Siinä saattavat taas tulla pyhät EU-direktiivit vastaan, tai vähintäänkin ulkomaalaiset asukkaat tykkäävät kyttyrää, jos heitä kielletään rekisteröimästä autojaan täällä. Ja jos sitä ei kielletä, voi aina ostaa "vähän käytetyn, hyväkuntoisen" auton virolaiselta jobbarilta...

Gretaa pidetään lapsimessiaana, ja sellaisena hän taitaa pitää itseäänkin, mutta tytön tosiasiallinen funktio taitaa olla ihan toisenlainen. Eliitti lentää ympäristökonferenssiin yksityiskoneillaan ja kuuntelee, kun Greta ruoskii heitä sanallisesti. He tuntevat huonoa omaatuntoa maailman tilasta, ja sitten kun ahdistava tilanne on ohi, he ovat tehneet oman osansa. On aika lentää kotiin ja miettiä, miten myös muurahaiskansalaiset saadaan tekemään oma osansa. Ja kas kummaa, heille on varattu jotain konkreettisempaa kuin ontto performanssi, jossa kestetään pikkuisen epämiellyttäviä tunteita ja taputetaan päälle. Gretaa itseään en sinänsä tässä syyllistä. Hän on pelkkä mielenterveysongelmista kärsivä lapsi, jonka niskaan on kaadettu ihmiskunnan historian uusin paniikki maailmanlopusta, ja jota käytetään kyynisesti hyväksi. Kun hyväosaisia alkaa hiljalleen ärsyttää Gretan naaman näkeminen ja saman levyn jatkuva soitto, hänet heitetään roskiin kuin risainen sukka.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi sanoi...

"Epistolasta kiitokset. On ajan hermolla. Ilmastonmuutospaniikista kannattaa muistaa 70-luvun öljykriisi. Silloin loppui öljy. Media sai silloinkin aikaan paniikin vaikka oli enemmän paperille painettua. Televisio kyllä auttoi parhaansa mukaan. Oli silloin ihan konkreettisesti mustavalkoinen. Öljy ei loppunut, mutta yhtiöiden voitot räjähtivät käsiin."

Peak Oil - Happosateet - Ydinsota - Otsonikato ...

Niin ne vain ovat jo unohtuneet nämä aiemmat välittömät uhat mutta onneksi "ilmastonmuutos" taitaa kattaa ne kaikki sinällään? Erehdyin hetken katsomaan ylenannon suoraa lähetystä ilmastolakkolaisista ja lyhyt analyysini on, että nuoret osallistujat ovat aivopestyjä ja vanhempi kaarti mielenterveysongelmaisia.

ruottin reetta eli gretardi oli mennyt takalukkoon kun haastattelussa oli kysytty asioista suoraan sen sijaan, että tyttöraasu olisi saanut saarnata muistiinpanoistaan tai teleprompterilta.

"Fossiilisten polttoaineiden käyttäminen on lopetettava!"
- tosin vaatimus koskee vain länsimaita ja mikäpäs siinä sillä öljy (jatkojalosteineen) ei ole fossiilista vaan abioottista eli uusiutuvaa ainetta.
Kannattaa katsoa:
https://www.youtube.com/watch?v=O9FomyQ52eE
- Peak Oil = Cui bono? = Follow the Money...


-Tvälups-

Tuumailija kirjoitti...

Yritin tässä moneen kertaan aloittaa kommentin kirjoittamista eri tavoin ja pyyhin sen joka kerta, kun mikään ei tunnu soveltuvan. Alkaa sanottavat loppua. Elämme pellemaailmassa.

Anonyymi kirjoitti...

Huomaitkos Ykä muuten mitä eu on tekemässä lyijylle?
Täyskielto metsästyksessä ja kalastuksessa! Tulee koskemaan myös ampumaratoja sen kosteikkomäärityksen perusteella koska Suomi on 95% märkä maa.

Kuinka näppärä tapa vähentää ampuma-aseita! Luvat peruutetaan ympäristölain perusteella ja `ettehän te missään voi enää ampuakaan moisella saati kun patruunoitakaan ei saa enää valmistaa, myydä tai hallussapitääkään`.

Koskee muuten muitakin aseita kuin vanhoja ei teräshaulikelpoisia haulikoita; nimittäin ilma-aseet, pienoiskiväärit ja -pistoolit sekä mustaruutiaseet, kaikki käyvät ja kukkuvat lyijyluodeilla ja/tai -hauleilla, eikä korvaavia materiaaleja ole vielä olemassakaan.


-Tvälups-

Becker kirjoitti...

Tuosta blogin alussa olevasta kuvasta tuli mieleeni Ruotsi, joka on kuin kasa haisevaa ja raatokärpästen täyttämää lehmän lantaa joka on päällystetty kermavaahdolla. Minä näen sen lehmänlannan, mutta aika usea, erityisesti suomenruotsalaiset, näkevät sen kermavaahdon. Niitä raatokärpäsiä voidaan kutsua myös muilla termeillä, mutta sen jätän muiden mielikuvituksen varaan.

Epistolasta ei voi muuta todeta kuin että kollektiivinen hulluus on rantautunut myös Suomeen. Nuoret vasemmistolais feministiset poliitikot eivät ole saaneet aikaan muuta kuin kaaosta. Ruukinmatruuna aikoinaan totesi että osalla naisista aivojen älyllinen toiminta hiipuu radikaalisti heidän täytettyään 30 vuotta. Ja nämä ovat nyt sitten poliitikkoina. Ja jälki tulee olemaan karmeaa.

Toi sähköauto hype on saanut suorastaan messiaaniset mittasuhteet, jonka vaikutukset ovat vielä täysin pimennossa. Se on ainakin varmaa että ne eivät syrjäytä traditionaalisia kulkuvälineitä siinä suhteessa kuin ennustetaan. Polttomoottoriautojen käytön mahdollinen kielto on isku tyhjään. Viimeistään tässä vaiheessa alkaa kansalaisten kuppi täyttyä.
Tullee olemaan mielenkiintoista nähdä sähköautot kolareissa. Saattaapi olla että onnettomuudessa muuten turvalaitteiden avulla olisi hengissä selvitty, mutta akkujen ansiosta hengenlähtö on johtunut sähköiskusta. Menisitkö ihan noin muuten vaan auttamaan sähköautossa olevia kolarin uhreja Eristävät hanskat ja vyötärölle asennettava maadoittava kuparikaapeli kuulunevat tulevaisuuden ensiapu pakkaukseen.

Tvälupsin kommenttiin lisäisin että fossiilisista polttoaineista puhuminen on kusetusta. Mm. venäläiset tutkijat ovat todenneet että kaasua ja öljyä syntyy maapallon uumenissa rajattomat määrät. Ei siellä mitään ikivanhoja metsiä ole.

Kannattaa muuten vilkaista Petteri Järvisen blogia https://pjarvinen.blogspot.com/
ja sieltä aihetta "Snowden ja netin kultaiset vuodet." Siinä pohditaan miten netti mahdollisti ihmisile miltei kaiken tiedon maailmassa. Ja mihin sitä nyt sitten käytetään. Ei ainakaan tiedon hankkimiseen. Taitaa nykyinen netti ylittää ihmisten älyllisen kapasiteetin.

Ilmastonmuutos hysteria on muuten loistavasti junailtu kusetus. En olisi ikimaailmassa kuvitellut että suuret massat ja jopa lukeneet ovat menneet halpaan tai sitten tietoisesti hypänneet mukaan riekkumaan. Mielenkiintoista ja samalla pelottavaa.Saas nähdä mihin kaikkeen tämä johtaa. Jopa rahvaan suuresti ihailema tasavallan presidenttikin on lausunut että ilmastonmuutoksen arvostelu on paha, paha, hyvin paha. Se levittää vääränlaista ilmapiiriä. Jaaha, sitä sitten ollaan pahoja, natseja ja islamofobeja. Saisko näistä jonkinlaisen diploomin vaikka seinällä pidettäväksi tai nimen perään joitain titteleitä kuten Becker, Evil. Nazi. Fob.Islam.

Anonyymi kirjoitti...

Mansen oma Greta lausunnoi:

"Seuraavalla hallituskaudella tulee laatia aikataulu ja suunnitelma uusien myytävien polttomoottoriautojen kieltämiseksi henkilöliikenteessä ja biopolttoaineisiin siirtymiseksi raskaassa liikenteessä."

Minulle sopii aikatauluksi kaikkien polttomoottoriautojen totaalikielto alkavaksi vuonna 3023. Raskas liikenne siirtyköön biopolttoaineisiin, pilkkeisiin ja turpeeseen vuonna 2862.

Polttomoottoreiden totaalikiellon voi aloittaa vaikka heti mopoista, kevytmoottoripyöristä ja mopoautoista. Tokihan Gretajugend haluaa olla edelläkävijänä maapallon pelastamisessa.

Ja lisää manselista viisautta:

"Liikenteen päästöjä voidaan pienentää muun muassa toimivalla yhdyskuntasuunnittelulla, joka vähentää liikkumisen tarvetta ja tukee siirtymää yksityisautoilusta joukko- ja kevyeen liikenteeseen sekä investoimalla nopeisiin raideliikenneyhteyksiin. "

Mitähän tuo tarkoittaa? Muuten käveleekö Sanna eduskuntaan kämpältään tampereella - ettei vain ajelisi yksityistaxilla, ydinvoimajunalla ja toisella pienhiukkasia tupruttavalla dieseltaxilla? Onko Sannalla kenties toinen asunto kävelymatkan päässä eduskunnasta - mikä vaikutus tällä on helsingin asuntopulaan. Miksi Sanna on tärkeämpi kuin syrjäytymisvaarassa oleva paperiton yksintullut alaikäinen turvapaikanhakija. Taitaa olla rasisti tämä Sanna. Entäs toisen asunnon hiilijalanjälki!

Rasisti-Sanna haluaa hukuttaa vääränväristen asuttaman Tuvalun!

Ihan vaan tiedoksi sannoille: oma auto on matkalla työpaikalle ja takaisin 1½ tuntia bussia päivässä nopeampi, viikossa siis yksi kokonainen työpäivä. Omaa autoa kun ei tarvitse odotella pysäkillä - sen aikataulun voi määrätä ihan ite. Eikä oma auto kiertele noukkimassa pysäkeiltä seisoskelijoita kyytiin. Oma auto, itse maksettu muuten - ei verorahoilla subventoitu - vie ovelta ovelle. Tarkemmin kämpän seinustalta työpaikan parkkihalliin. Noin neljän peninkulman työmatkan kulkeminen kevyellä liikenteellä aamuin illoin ei ole realistinen idea. Ei edes kesällä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Seppo Oikkoselle, Ano1:lle, Tuplikselle, Toiselle professorille, Terho Hämeenkorvelle, LW:lle, Taisteluvälineupseerille, Tuumailijalle ja Beckerille sekä kiitos hyvistä kommenteista ja lisäyksistä.

Kaiken kaikkiaan asian voi tiivistää niin että maassamme on meosaa kaksi päällekkäistä hysteriaa.

1. Ilmastohysteria jonka varjolla Suomesta pitää tehdä elinkelvoton.

2. Monikulttuurihysteria jonka varjolla Suomeen pitää saada mahdollisimman paljon kehitysmaalaisia maahanmuuttajia.

Nuo kaksi hysteriaa ovat täysin ristiriidassa keskenään mutta samat ihmiset ylläpitävät molempia hysterioita.

Ja niin kuin Tvälups totesi, niin aseriisuntaa ajetaan pikkuhiljaa kuin käärmettä pyssyyn.

DuPont kirjoitti...

Melkoinen epistola taas tällä kertaa. Asiaa on, ettei tiedä mistä aloittaisin, joten tyydyn vain kiittämään Ykää siitä, että tuollaisia asioita on syytä nostaa esille. Joskus sitä toivoisi Suomea, ja maailmaakin, jossa ei tapahtuisi näin paljon, mutta minkäs teet. Tuulettimessa on sitä ihteään...

Missä on se isänmaallinen ajatusmalli, jonka johtotähtenä on Suomen ja suomalaisten menestys ja hyvinvointi? Se reilu kilpailu toisten itsenäisten kansojen kesken, kuin rehdissä Suomi-Ruotsi-maaottelussa. Nyt kilpaillaan siitä, kuka syytää eniten rahaa ideologiseen hapatukseen ja kehitysmaiden väestönkasvun ylläpitoon. Kokoomuslaiset ovat ihan oikeassa siinä, että arvoja pitää nostaa esille. He vain eivät tunnista hyvää arvomaailmaa Anna Kontulaa paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Tässäpä muuten mainio luento tuosta paljon kauhistellusta ilmastosta.

https://youtu.be/g6sGvlhYy5I

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys DuPontille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

DuPont: Kysyit:

”Missä on se isänmaallinen ajatusmalli, jonka johtotähtenä on Suomen ja suomalaisten menestys ja hyvinvointi?”

Ja se ajatteluhan on päättävillä tasoilla kuollut. Utopisteille heidän reaalimaailmasta irtautuneen utopisminsa vuoksi ja opportunisteilla federalismin vuoksi. Ja se poltettu raha on symboli sille että ollaan onnistuttu. Mitä enemmän poltetaan, sen suurempi menestys.

Ano: Kiitos linkistä. Ehdin katsoa osan ja vaikutti mielenkiintoiselta.

Anonyymi kirjoitti...

>uusien myytävien polttomoottoriautojen kieltämiseksi henkilöliikenteessä

Sehän olisikin erinomaista, jos lopultakin linja-autoilun sähköistämisestä alettaisiin kohkata yhtä innokkaasti kuin henkilöautoilun sähköistämisestä. Varsinkin kun linja-autoihin sähköistys sopii kymmenen kertaa paremmin kuin henkilöautoihin, koska
- tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta linja-autoliikenne tapahtuu suurilta osin linjoilla, joiden pituudet tunnetaan ja joille voidaan mitoittaa riittävä ajokapasiteetti toisin kuin henkilöautoliikenteessä matkat ovat heikommin ennustettavissa ja varakapasiteettia pitäisi olla myös paukkupakkaskelien pitkille matkoille
- tehokkaan pikalatauksen mahdollistavat keskijännitelaitteet (elektroniikka ja pantografit) mahtuvat linja-autoihin toisin kuin henkilöautoihin
- linja-autot tuottavat merkittävän osan taajamien ilmansaasteista, mistä osoituksena Helsingin seudun ilmanlaatuongelmat, jotka ovat seuranamme vuodesta toiseen siitäkin huolimatta, että paperilla autojen päästöt ovat jatkuvasti alentuneet

Luultavasti autoalalla on jälleen mielenkiintoiset ajat edessä, kun uudet autot käydään ostamassa naapurimaista ja Suomeen jää vain käytettyjen autojen kauppa. Tai vaikeahan sitä on tietää, mitä tuo "myytävien" tarkoittaa. Onko olemassa ei-myytäviäkin autoja? Sellaisia sosiaalisia valtionpropaganda-autoja, joita Loviisassa atomivoimalaa rakentaneet neuvostoliittolaiset uskoivat suomalaisten työläisten omien autojen olleen?

Täällä kaupungin kanakopissa on jo pitkään eletty siinä uskossa, että Krista Kosonen, Pirjo X ja nämä muut tiedostavaiset näyttelijät vetävät roolia myös esiintyessään tiedostavaisina. Kyseiset henkilöt ovat koulutettuja ammattiteeskentelijöitä, joten heille näiden julmetun hulvattomien loihelausumien esittäminen ei tuota minkäänlaista ongelmaa, vaikka ne eivät olisikaan heidän oikeita mielipiteitään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tulee myös muistaa että ei julkista liikennettä ole läheskään kaikkialla Suomessa. Eikä siihen ole mitään mahdollisuuttakaan. Yksityisautoilla on pakko pärjätä. Mitä tulee porukkaan Krista & kumpp niin minä itse veikkaan että he ovat tosissaan. Kun on elänyt tietyssä kuplassa niin eihän muuta totuutta ole.

Anonyymi kirjoitti...

Monikulttuuriset onnelat:

Tanger: Saksa,Ranska, Iso-Britania ja italia 1928 alkaen takasivat järjestyksen. Sveitsiläiset katsoivat päältä. "1900-luvun alussa kaupungissa asui 40 000 ihmistä, joista 10 000 muslimia ja 9 000 juutalaista Euroopasta (joista 7 500 oli espanjalaisia). " - tietää Wikipedia.

Hieno paikka lähteä Afrikan tähden jahtiin.

Toisen maailmansodan aikana espanjalaiset miehittivät Tangerin ja se palautettiin Marokolle vuonna 1956 - 40,000 Muslimia; 31,000 kristittyä; ja 15,000 Juutalaista. 60- ja 70-luvuilla hippien suosiossa, rauhaa, ruohoa ja rakkautta. Nyt toisen luokan turistiläävä. Montakohan juutalaista mahtaa asustaa tangerissa nyt?

Casablanca: Elävistä kuvista tuttu paikka. Beberien pykäämä. Toista tuhatta vuotta samanlainen läävä kuin muutkin merirosvorannikon kaupungit. 1906 ranskalaiset alkoivat periä velkojaan ko. kylän päälliköltä ja rakentaa satamaa, rautatietä ja muuta joutavaa. Paikallista heimoa tämä pänni ja tappoivat veturillisen valkoisia, 9 kpl. Ranskalaiset paukuttivat kylään järjestystä tykkiveneillä, 15 000 heimolaista vainajoitui ja sepeliä tuli korttelitolkulla. Heimolaiset innostui tästä ja ryösti & poltti eurooppalaisten ja juutalaisten korttelit. Ranskalaisia homma ei yhtään huvittanut, valtasivat koko marokon. 1912 asiasta sovittiin kaikkien asiaan osallisten kesken. Arabeilta ei kysytty mitään, tietenkään. 1942 sitten Pattonin ykä ja kaverinsa tulivat kylään. Rakensivat tilapäisen huoltolentokentän - Muhamed V:n kansainvälinen lentokenttä nykyään. 1947 ranskan siirtomaajoukkojen senegalilainen osasto ihan vaan pikkuisen joukkomurhaili marokkolaisia työläisiä. Seurasi normaalia äbäläwäbälämeininkiä ja heti 1956 marokko itsenäistyi. 1961 - -64 mossad evakuoi juutalaiset koko marokosta, paljolti casablancan kautta. - Mut hetkinen, koskas se monikulttuurillinen onnela oli? Roomalaiskaudellako, vai puunilais-?

Jugoslavia - tuo Balkanin ruutitynnyrin onnela. Eiku - unohdetaas tämä.

Viipuri, monikulttuurin onnela. Ainakin Hansaliiton aikaan. Kai. Ja pikku joukkomurhien, valkoisten, punaisten ja venäläisten, jälkeen 1920-luku ja 1930-luku. Sittemmin osa työläisten paratiisia.

Olikos näillä jotain yhteistä? Onnelan suhteellisuus ja lyhyt kesto - oliko muuta? Ai niin, verinen loppu.

Kannattaako sitä monikulttuurista onnelaa tavoitella. Onko se onnelan horisontissa siintävä Cordoban - eiku kouvolan teehuone sen väärti. Tai Oulun ihqut pelihetket?

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. No ei kannata tavoitella niin. Ja yksi hyvä esimerkki monikulttuurisesta onnelasta on koko Saharan eteläpuolinen Afrikka.

Missähän vaiheessa muuten Suomeen lanseerattiin se lause ”monikulttuurisuus on rikkaus”? Joskus 1990-luvulla vissiin.

Joppos123 kirjoitti...

Aika pyshdyttävää lukemista, varsinkin kun se on totta. Joskus tulee mieleen olenko ollut väärässä ja tapellut väärän hepan puolesta. Kun kuitenin tuo maailma on tuota ja mä kyllä tiedän, että se on välillä jopa pahenpaa.
Mites nyt selittäisin, en mitenkään. En pysty. Joten jätän väliin mutta Ykä, loistava kirjoitus.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalainen, harkitsetko maastamuuttoa? Tässäpä sinulle potkua päätökseesi, juuri ilmestynyt teos "Seitsemäntoista epistolaa".

Sanna Marin, Tampereen yliopiston taattua ideologialaatua. Ja kappasta vaan, niin Iiris Suomelakin.

Hesari varmaan katuu katkerasti, että kun al-Hol-ensihuumassaan tuli paljastaneeksi näiden suomalaisnaisten taustoja, niin totuutta oli lipsahtanut sekaan eli somalithan siellä taas ja muut Suomen kansalaisuuden saaneet. Vain kaksi natiivia käännynnäistä. Nyt tuota juttua ei enää löydy. Kumman hiljaista on muutenkin ollut al-Hol-rintamalla, mikä on tietenkin samalla tavalla pelottavaa kuin täyshiljaisuus lastenhuoneessa. Jos ei jotain pahaa päättäjämme ole jo tehneet, ainakin kiivas suunnittelu meneillään.

Eiväthän nykyfeministit ihan kaikesta valita, siskot ovat rakkaista rakkaimpia. Kunnes alkavat pirkkosaisioimaan. Väärät mielipiteet eivät pelasta edes lesboja. Jos et ole yksi meistä, olet meitä vastaan. Tuleeks jollekin kommunistit mieleen?

Ohhoh, vai että Kaarina Hazardikin Tampereen unin laarista, ettei vaan opinahjo jotenkin muokkaisi mielipiteitä. No ei kai sentään mokoma ole mahdollista, sentään akateemisissä piireissä kun liikutaan. Hazardin pääteos muutan on hauskasti nimeltään "Kontallaan". Jokainen voi sitten itse päätellä mihin suuntaan.

Aina kiukuttaa, kun tuon umpipöljän Löfvenin naamasta tulee syytön Eikka Grön mieleen. Hesarin "kuin kaksi marjaa"-osiolle ei tule, heille Trump ja sika näyttävät samoilta. Kun on vaaleanpunaiset lasit päässä, kaikki näyttävät tietenkin porsailta.

Maksamme siis valtion kovapalkkaiselle virkailijalle siitä, että hän käyttää työaikaansa Kososen lapsenhoitoangstiin. Luulisi, että Antti Jokisella olisi varaa palkata privaattiterapeutti, siis vaimolleen. On täysin normaalia että pikkulikka leikkii prinsessaa, mutta että täysikasvuinen nainen pitää tätä ongelmana ja itseään niin etuoikeutettuna, että voi riesata ihan toisiin tarkoituksiin perustettuja instansseja, on jo aika harhaista.

Joogasta puheenollen, missähän mahtaa nykyään olla tämä joogalentäjät eli luonnonlain puolue? Nythän sillä pitäisi olla valtava kysyntä.

Viimeksi kirjoitin liian pitkästi joten systeemi vei tekstin. Sopinee että jatkan uudella kun kommentoitavaa riittää.
tira+

QroquiusKad kirjoitti...

Jos tähän lohduttomaan tuhon kavalkadiin yrittää edes jotain keventävää saada, niin onkohan tuo värisevien kultamunien kanssa chillaillut poliisitar sama kuin tämä Porvoon poliisiammuskelun vangitsemisoikeudenkäynnissä hyvämuotoista pyllyään esitellyt:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=28200&start=1350

Onko poliisittarien univormussa nykyään yleisimminkin noin pyllynmuotoja hivelevä leikkaus vai oliko tuolla housuvalinnalla kenties tarkoitus tavoitella jotain muuta?
Jos he olivat yksi ja sama poliisitar, mahtoiko hänellä olla jalassaan nuo pyllynhivelijähousut chillaillessaan kultamunien kanssa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, tira+:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Kiitokset. Aika ajoin käy itsellänikin mielessä että kannattaako edes yrittää. Antaa kaiken romahtaa kun ihmiset – ainakin äänestämisensa perusteella – tuntuvat olevan sitä vailla.

tira+: Olipa taas sen verran kattava ja hyvä kommentti ettei tuohon paljoa lisäämistä ole. Muuta kuin ehkä se, että elämme mielenkiintoisia aikoja. Ja mielenkiintoinenhan ei ole synonyymi miellyttävän kanssa. Harmi että blogger nieli aikaisemman kommenttisi. Ne ovat aina tervetulleita.

Qroquius Kad: Jaa-a… tuohon en osaa sanoa mitään. Nätti pyllyhän tuolla poliisilla oli. Veikkaan tosin että Porvoon käräjillä on porvoolaisia poliiseja.

Anonyymi kirjoitti...

Ohisalosta puheenollen, jos täällä olisi enemmän noita raamatun halveksumia käteviä Marttoja kuin Jesuksen (nimen saa muuttaa) jalkojen juuressa ihailevasti katsovia ja tumput suorana makoilevia Marioita niin voiskohan, voiskohan asiat olla vähän paremmin? Viimeisin älynväläyshän oli tuo ehdotus, että jokaiselle lopullisen hylsyn saaneelle työlupa ettei tarvitse kotiin palata häntä koipien välissä kun se nyt vaan on niin noloo, naapurin Mohis alkaa epäkunnioittavasti lällätellä. Nollatuntisopimus serkkupojan kuppilaan entisten kymmenien lisäksi - pysyvä oleskelulupa - kansalaisuus, näin Marian aatokset menevät. Ihmiset ovat tietenkin kaikki yhtä arvokkaita (haha) eikä heitä saisi pitää koekaniineina, mutta jos sentään sen verran kokeiltaisi että ensin työllistettäisiin nuo maassa jo kymmeniä vuosia olleet. Oliko se somalien työllisyysaste 29 vuoden jälkeen jo peräti 18? Että jospa tästä aloittaisi? Asunnothan heillä jo on ja perhe yhdistetty, ja tuossa ajassa varmaankin kieli jo täydellisesti hallussa. Ja jos ei, niin väärin kotoutettu.

Todellakin, missä noita vaarallisia äärioikeistolaisia oikein luuraa? Mulle ei tule mieleen muita kuin Tuure Junnila ja Georg Ehrnrooth, mutta silloin äärioikeistolaisuus = kekkos- ja neukkuvastaisuus. Eipä ole herrojen mainetta rehabilisoitu. Jotkut räyhäävät klanipäät maihareissaan eivät ole äärioikeistolaisia, ne on vaan räyhääviä klanipäitä. Ihan samanlaisia aivopuutteisia kuin nämä jengirikollisetkin.

Älä enää twiittaa Vartiainen. Suomi on hyvinvointiyhteiskunta (no jaa) koska suomalaiset ovat tehneet sen sellaiseksi. Nuo "sietämättömät" maat ovat tietenkin omat kansalaiset sellaisiksi tehneet. Vartiaisen logiikka ilmeisesti on se, että älä nosta sormeasi vaan anna talosi lahota, sytytä lopuksi palamaan päästäksesi koko paskasta eroon ja valtaa hyvinhoidettu naapuritalo. Jos omistaja valittaa, valjasta lauma virkailijoita ja juristeja ja päättäjiä sinua palvelemaan ja muistuta YKn ihmisoikeusjulistuksesta. Vaikka itsellesihän se Kairon on mieluisampi. Kiva kun on kaksi pullaa josta poimia rusinat, ja solong suckers!

Kun tämä maahanmuuttajien lasten lähettäminen "kasvatettaviksi" ja silvottaviksi on ollut framilla jo 1990-luvulla, miksi ei tästäkään voida puhua oikeilla nimillä koska Suomessa ei silpomiskulttuurimaista ollut muita kuin somaleja. Ja hei Tapola, onko poliisi saanut useitakin ilmoituksia maalaismummojen tekemistä silpomisista (herneet erikseen).

No jopas olikin tomera kannanotto Niinistöltä. "Silläkin uhalla, että ne vähentäisivät TPn valtaoikeuksia". Siis mitä valtaoikeuksia? Ulko- ja turvallisuuspolitiikka jota nyt siis on sitäkin vähää työntämässä EUlle. Puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa aiheuttaa kammoväristyksiä. Maa, joka ei saa edes alaikäisiä jengejään kuriin, siinäpä meille yhteistyöturvaa. Eikö päättäjät ole oppineet historiasta yhtään mitään.

Oula Silvennoinen "Taustalla oletetaan olevan juutalaisten kv. salaliitto". Siis kuka olettaa, Oula vai joku muu? Passiivimuoto on aina kiva kun siitä ei joudu vastuuseen. Vaikka miten veivaisin ajatusta, että juutalaisten intressi olisi saada Euroopastakin kehittymätön muslimivaltio, ei vaan mene läpi. Maa, joka on kehittymättömien ja vihamielisten muslimivaltioiden ympäröimä tuskin tällaista ketkuilua rahoittaisi. - Ihmettelen muuten tätä vihreiden juutalaisvihaa: Israelhan oli mitä ekologisin pläntti. Istutti valtavan määrän puita, kehitti kastelujärjestelmiä, teki karusta maaperästä tuottavan. Tiedostavat 70-luvulla suorastaan kilpailivat päästäkseen kibbutzeille ilmaistöihin. Mutta nykynäkemyksen mukaan siis väärin tiedostettu. Olivat ahneiden ja hyväksikäyttävien siionistien uhreja.

Tuo viimeinen kuva - Gretan katse. Noin paljon häijyä vihaa en ole aikaisemmin nähnyt kenelläkään muulla kuin Jouko Turkalla.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Ja jälleen erinomainen kommentti. Tuosta lopullisen hylsyn saaneitten työluvista multa tulee postaus aivan hetken kuluttua. Vaan tokihan minä Vartiaisen twiittejä levitän. Kyllä hulluutta kannattaa levittää ihmeteltäväksi. Hulluutta joka nykyisessä Suomessa mielletään viisaudeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Miten minä jotenkin muistaisin että nämä epistolat olivat ennen vähemmän mielenvikaisia. Vauhti kiihtyy? Olen jo kauan ollut sitä mieltä että tämä on vihreää kommunismia jota nuo ajavat kuin käärmettä pyssyyn. Missä suhteessa ovat kyyniset paskapäät ja hyvää tarkoittavat idiootit, sitä on vaikea sanoa. Päämäärä on joka tapauksessa kuin Neuvostoliitossa. Valtion tulee saada päättää missä ihmiset asuvat, millä liikkuvat, mitä syövät jne ja kun siihen lisätään vielä näitä nykyajan muita uskontoja tykö niin myös kenen kanssa seurustelevat, mitä puhuvat, harrastavat tai jopa ajattelevat. Koska ilmaston muutos. Koska monikulttuuri. Totalitarismia. Se mitä noi on tehneet tolle pikkutytölle on anteeksiantamatonta. Käyttää nyt lasta tuolla tavalla hyväksi. Vankilaan joutaisivat. Vanhempansa ainakin ovat täysin vastuuttomia. Uhrata nyt lapsensa tuolla tavalla: "Greta hei, jonkun täytyy uhrautua utopian vuoksi..." Sairasta. Maailma on kiertymässä uuteen vaiheeseen...nykyajan uskonnot vs Donald Trump, Brexit, country jihad jne jne. Jotain tulee pian tapahtumaan. Toivomaamme että maailma jälleen loksahtaa luonnolliselle radalleen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Taidatpa muistella oikein. Vapaapudotus kiihtyy. Nykyisen hallituksen kohdalla voidaan perustellusti sanoa että hyvää tarkoittavat idiootit ovat enemmistössä. Ja ne hyvää tarkoittavat idiootit ovat viemässä yhteiskuntaamme kohti totalitarismia. Toivotaan että se loksahdus tapahtuu. Mutta EU-establishmetti pyrkii tietysti estämään sen kaikin keinoin.

Anonyymi kirjoitti...

Niin huolellisesti kuin yritänkin kommentoida herkullisia epistoloitasi, niin yksi oli unohtua eli arkki-inhokkini husu. Saanen jatkaa. En vaan yksinkertaisesti voi käsittää miksi juuri hänet on nostettu tuollaiseksi maahanmuuttajamannekiiniksi. Hän on ollut maassa parikymmentä vuotta, ei silti hallitse kirjallista suomea kuin välttävästi. Tällaista suomalaista sanottaisiin a) laiskaksi, b) tyhmäksi tai c) jälkeenjääneeksi. Hän on häijy ja röyhkeä ja nyt tulee jättipotti Iiris Suomelalle, kaiken lisäksi ruma. Kukaan ei ikinä olisi koko tyypistä kuullutkaan, jollei yle suuressa viisaudessaan olisi antanut hänelle ohjelmaa jossa hänellä oli vain statistin osa. Hän on kaupunginvaltuutettu mutta hirveä pyrky eduskuntaan, eikä suinkaan ole salannut motiivejaan. "Kun MINÄ pääsen valtaan, systeemit muuttuvat ja kaikki alkavat kunnioittaa meitä somaleja". Tämä "me somalit elätämme teidät maakuopissa asuvat suomalaiset"-blogin olisi pitänyt herättää edes yhden valtuutetun, vaan ei. Kun toi nyt on vaan tollanen somali eikä oikein mistään tajua, lienee tiedostavien rektio. Jota ei tietenkään ääneen sanottu.

husu on nyt kirjoittanut kolme todella törkeää twiittiä jolllaisia ei ikimaailmassa olisi suomalaisilta hyväksytty. Mutta onneksi husu on myös ihan hemmetin tyhmä: hän tulee ylimielisyyksissään ja kuvitellessaan olevansa koskematon kirjoittamaan sen neljännenen tai viidennen, jota ei enää voi lakaista demlan mambojambon maton alle. Oi sitä onnen päivää sanoisi vuoristoneuvos.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Husuhan on samanlainen palkattu ulkomaalainen kuin oli aikanaan Umayya Abu-Hanna joka onneksemme häipyi Hollantiin. Husuhan aikanaan totesi että kun Afrikka aikanaan auttoi Suomea talvisodassa niin Suomella on velvollisuus auttaa Somaliaa. Eivätkä Ylen toimittajat kysyneet että perusteletko jätkä väitteesi. Mutta veikkaanpa että Husu saa kirjoittaa ihan mitä tahansa eikä valtamedia nosta sitä tapetille. Oikeastaan Husu ei ole ongelma. Valtamedia on.

QroquiusKad kirjoitti...

Piti katsoa tarkemmin pienen Gretan naamakuvaa. En nähnyt siinä joukoturkkamaista häijyä vihaa, vaan pienen uhmaikäisen suurta kiukkua, kun maailma ei pyörikään hänen tahtonsa mukaan.
Tällä menollahan pieni Greta tulee puberteettiin joskus 2030-luvun alussa?

Joppos123 kirjoitti...

Mulla on yksi hyvä kaiffari jonka kanssa lyödään tarvittaessa selät vastakattain ja katsellaan ketä tulee, noin ihan oikeesti.
Ollaan samaan aikaan oltu tappelemassa sekä A maassa että Balkanilla.
Tuossa juuri vertailtiin kummat oli pahempia,talebaanit vai serbit/Albaanit.
Molemmat pahoja vastustajia mutta teletapeista jäi enemmän paskoja muistoja, ne eivät ole meidän mittapuun mukaan käytökseltään ihmisiä.
Jokaisen sotajoukon ammttimaisuuden määrittelee loppupelissä se kuinka määräyksiä noudatetaan mutta sekin saattaa joskus murentua eikä sille vaan voi mitään.
Nämä on oikeasti joskus vaikeita asioita ja se,että joku täällä vihreän veran ääressä lähtee niitä puntaroimaan on perseestä.
Tulkoot mukaan ja arvioikoon sitten.
Noi husut sun muut vituttaa aikas paljon aina kun omat hommat on tullut tehtyä. Toivottavasti herra Husu ei koskaan tallustele vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kerta toisensa jälkeeb nämä Ykän blogit ovat sellaisia täysosumia, että pitäisi saada isompaan jakeluun. Itse kun olen jo eläkkeellä, voisin lähteä flyereina jakamaan kotikaupunkini kävelykadulle, mutta ehkä vasta sitten kun ovat köijäämässä vanhainkotiin, vankilahan on nääs paljon mukavampi paikka ja sitä paitsi ilmainen...

Greta-tyttösen kritiikittömästä palvonnasta (en tosin ole montaakaan minuuttia hänen ulostulojaan pystynyt seuraamaan) mieleeni hiipii epäilys hänen oikeasta osaamisestaan ja ymmärryksestään, tietojaan fysiikasta ynnä muista luonnontieteistä, puhumattakaan sitten tekniikasta ja sen mahdollisuuksista torjua tätä väistämättä edessä olevaa maailmanloppua. Median olisi syytä järjestää tämänsuuntainen keskustelu jonkun asioista oikeasti perillä olevan kanssa (Suomi Areena ensi kesänä?), mutta se voisi olla ja olisikin koko hypetyksen loppu ja tyttöparka voisi joutua katselemaan valkotakkisia ympärillään lopun ikänsä. Läheisten aikuisten olisi syytä lopettaa tämä pelleily ennen kuin on liian myöhäistä.


Rouva AnoAnonyymi kirjoitti...

Sanna Marin kirjoitti:
"Liikenteen päästöjä voidaan pienentää muun muassa toimivalla yhdyskuntasuunnittelulla, joka vähentää liikkumisen tarvetta ja tukee siirtymää yksityisautoilusta joukko- ja kevyeen liikenteeseen sekä investoimalla nopeisiin raideliikenneyhteyksiin."
Mihin Yrjöperskeles vastasi:
"Mitä muuta tuo tarkoittaa kuin ihmisten pakkosiirtämistä kaupunkien kanakoppeihin?"

Luin ajatuksella. Liikkumistarpeen vähentäminen yhdyskuntasuunnittelun avulla on hänellekin keino, ei varsinainen tarkoitusperä. Tarkoituksenahan sen sijaan on liikenteen päästöjen vähentäminen. Kun tämä otetaan huomioon, voin todeta, että Yrjöperskeles ilmeisesti ymmärsi väärin. Tarkoituksena ei ollut pakkosiirtää ketään minnekään eikä edes arvostella kaukana kaupunkiseutujen ulkopuolella olevien syrjäseutujen asukkaita vaan kaupunkiseutujen sisäistä suunnittelua, ja erityisesti niiden liepeille muodostuneita hajanaisia esikaupunkialueita.

Ajettua kilometrimäärää kohtihan päästöjä tulee ylivoimaisesti eniten silloin, kun joudutaan matelemaan ruuhkassa moottori tyhjäkäynnillä. Tätä ongelmaa ei ole haja-asutusalueilla, sikäli kuin ne todella sijaitsevat kaupunkeja ympäröivien työssäkäyntialueiden ulkopuolella eivätkä niiden asukkaat kovin usein käy kaupungissa asioimassakaan.

Sen sijaan kaupunkien ympärillä olevat hajanaiset esikaupunkialueet, joissa julkinen liikenne ei toimi ja joissa sen järjestäminenkin olisi hankalaa ja kallista, ovat jo eri asia. Niiden asukkaistahan suuri osa joutuu kulkemaan päivittäin pitkiäkin matkoja autoruuhkissa. Voi niissä olla asukkaiden kannalta hyvätkin puolensa, mutta yleiseltä kannalta olisi parempi, jos niiden asukkaat asuisivat lähempänä kaupungin keskustaa.

Pienikin kaupunki (vaikkapa Savonlinna), josta ei käydä töissä muualla, on tältä kannalta katsottuna parempi kuin sellainen suuren kaupungin lähettyvillä, mutta julkisen liikenteen ulottumattomissa oleva hajanainen pientaloalue, jonka asukkaat kuitenkin käyvät päivittäin töissä kyseisessä kaupungissa ja jossa ei myöskään ole mitään palveluja.
Helsingin seudulla muuan askel oikeaan suuntaan oli, kun paljon tilaa keskustan läheisyydessä vieneet tavarasatamat siirrettiin Vuosaareen ja entiset satama-alueet otettiin asuntorakentamiseen. Tämä vähentää liikkumistarvetta aika paljon verrattuna siihen, että vastaava määrä asuntoja olisikin rakennettu Vuosaaren nykyiselle satama-alueelle. Vastaavia esimerkkejä voinee löytää muistakin kaupungeista.

Kysyit vielä: "Koska siirtäminen ei taatusti tapahdu vapaaehtoisesti, niin minkälaisia keinoja kyseinen ministeri suosittelisi käytettäväksi?"
Oletan: ei minkäänlaisia. Sen sijaan niiden (luultavasti varsin monien) osalta, jotka joka tapauksessa ovat muuttamassa syrjäseudulta kaupunkiseudulle, pitäisi voida kaupunkisuunnittelun keinoin vaikuttaa siihen, mihin kohtaan kaupunkiseutua he muuttavat.

Aika moni toki haluaakin asua mahdollisimman lähellä kaupungin keskustaa, minkä asuntojen hinnatkin osoittavat. Vaikka asunnot olisivat suuriakin (eivätkä siis todellakaan mitään "kanakoppeja"), niiden sijainti voi hyvinkin paljon vaikuttaa liikenteen määrään. Korkeatkaan talot eivät ole välttämättä huono ratkaisu: eiköhän yksi ja toinen aika mielelläänkin asuisi niiden ylimmässä kerroksessa, josta avautuisi laajat näköalat.

Eli jos olen ymmärtänyt oikein, mitä Marin tarkoitti, Sinulla ei ole hänen vuokseen syytä huoleen. Asu huoletta siellä Huitsinnevadassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tvälupseille tiedoksi:
Joskus 1980-luvulla niihin aikoihin kun puhuttiin siirtymisestä lyijyttömään bensiiniin, Pahkasika-lehdessä esiteltiin toinenkin ympäristöystävällinen keksintö: lyijytön patruuna.
Se oli pelkkä hylsy ilman luotia.

Anonyymi kirjoitti...

P.S. Jatkoa aikaisempaan viestiini.
En tietenkään voi olla varma siitä, kuinka johdonmukainen Sanna Marin itse on ajatuksissaan. Mutta käsittääkseni olen kyllä pystynyt päättelemään yhtä ja toista siitä, mitä hänen(kin) käyttämistään perusteluista seuraa. Ja myös, mitä niistä ei seuraa. Ja siltä pohjalta kirjoitin sen edellisen viestini.

Anonyymi kirjoitti...

Perustelu luphakemukseen; terapiaväline sairauden/vamman hoitoon.
https://www.guns.com/news/2019/09/25/healing-through-gun-therapy

-Tvälups-

Allaspalo kirjoitti...

Asiassa on valoisa puolensakin, jos yksityisautoilu kielletään Euroopan-Liittovaltion koillisterritaariossa niin Suomi muuttuu vähemmän houkuttelevaksi maahanmuuttajien silmissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Joppos123:lle, Rouva Anolle, Ano1:lle, Ano2:lle, Taisteluvälineupseerille ja Allaspalolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Tuli tuosta mieleen se koiranleukojen väsäämä death metal-versio Gretasta:

https://www.youtube.com/watch?v=1kD1zubg3cA

Joppos123: Ja niin kuin olet todennut, jos islamilaisia vastaan ei taistella siellä niin niitä vastaan joudutaan taistelemaan täällä. No, joudutaanhan täälläkin aikanaan. Kun katsoo väestötilastoja niin syy löytyy sieltä.

Rouva Ano: Lämmin kiitos. Tosin eihän näitä koskaan jaeta muualla kuin täällä netissä. No, sentään täällä. Greta on ilmiö joka on luotu että ilmastohysterian myötä saadaan aikaan yhteiskunnan muutos totalitaristiseen suuntaan.

Ano1: Tulkitsit asian noin ja epäilemättä halusit tulkita sen noin. Vihervasemmisto on kuitenkin tehnyt hyvin selväksi sen että haja-asutusalueitten omakotitaloasuminen ei ole (heidän mielestään) ekologisesti kestävä asuinmuoto. Eikä keinoiksi tarvita mitään härkävaunuja. Jatkuvasti lisääntyvä verotus ja erilaiset ympäristömaksut riittävät kyllä. Ennenkaikkea tulee muistaa että Marin & kumpp haluavat ”korjata” maata joka hoitaa ympäristöasiansa muutenkin esimerkillisesti. Suomi on luonnonvarojen nettotuottaja. Sillä Suomessa on sopiva väkiluku pinta-alaansa nähden. Väestöräjähdyksestä vihervasemmistolaiset eivät puhu mitään vaan keskittyvät egonsa ruokkimiseen Suomea kyykyttämällä. Kun mitään muuta ne eivät pysty kyykyttämään. Mutta sallin toki sinulle oman mielipiteesi.

Ano2: Ei riitä, prkll. Ruutipanoshan saattaa tulla silmille. Suosittelen klikkipatruunaa joka suojelee iskuria ja jonka sisällä on pelkkä jousi.

https://www.retkitukku.fi/carlsons-klikkipatruuna-haulikolle.html?gclid=EAIaIQobChMIuLuiq-Hz5AIVyoKyCh1wMQVlEAQYASABEgJkKfD_BwE

Tvälups: No hemmetti, tää oli mulle uutta. Ei taitais onnistua Suomessa. Ampuminen on muuten myös loistava stressinvähentäjä. Kun kesittyy laukaukseen ei ajattele mitään muuta.

Allaspalo: Positiivinen ajattelu rulettaa…

KLS kirjoitti...

Muuan anonyymi kirjoitti:
"Sehän olisikin erinomaista, jos lopultakin linja-autoilun sähköistämisestä alettaisiin kohkata yhtä innokkaasti kuin henkilöautoilun sähköistämisestä. Varsinkin kun linja-autoihin sähköistys sopii kymmenen kertaa paremmin kuin henkilöautoihin, koska..."

Tiedoksi vain, että niinkin on jo alettu tehdä, ainakin Helsingissä, vaikkakaan asiasta ei ehkä ole mediassa kovin paljon puhuttu. Helsingissä on jo nyt käytössä myös sähköllä kulkevia busseja. Ja Rautatientorille on rakennettu latausasema nimenomaan sähköbussien akkuja varten. Toistaiseksi niitä on vain pieni osa seudun busseista, mutta niitä ollaan hankkimassa lisää.
Onhan sähköbusseja kyllä ollut ennenkin, mutta yksi oleellinen ero näihin uusiin verrattuna niissä oli. Niissä sähköenergiaa ei varastoitu akkuihin, vaan virta tuli kadun yläpuolelle asetetuista johtimista. Sellaisia sanottiin johdinautoiksi, ja niitä oli aikoinaan käytössä Helsingissäkin, joskin vain yhdellä linjalla, sekä myös Tampereella. Ne eivät voineetkaan kulkea muualla kuin siellä, missä kadun yläpuolelle oli kiinnitetty johtimet niitä varten.

Anonyymi kirjoitti...

Onko prinsessa-sanasta jo tullut ikään kuin uusi kirosana? Pitäväkö nyt sekä Ovatko nyt sekä lasten vanhemmat (ainakin Krista Kosonen) että päiväkotien henkilökunta tarkoin huolen siitä, etteivät koskaan vahingossakaan lausu sitä sanaa, ainakaan lasten kuullen? Eivätkä varsinkaan lue sellaisia satuja, joissa prinsessoja (esimerkiksi Ruusunen) esiintyy.
Ja jonakin päivänä he saavat kuitenkin kauhukseen huomata, että lapsi on sittenkin oppinut sen sanan jostakin.
Mistä? Todennäköisimmin joltakulta vähän itseään vanhemmalata lapselta, joka taas vuorostaan oppinut sen joltakulta itseään vähän vanhemmalta lapselta ja niin edelleen, kunnes tullaan johonkuhun, joka on oppinut sen äitinsä lukemasta iltasadusta.
Ei ole kauan siitä kun pienten lasten vanhemmatkin yleisesti kutsuivat tyttäriään pikku prinsessoiksi. Ehkä monet sanovat niin vieläkin, suhtautuipa Kosonen asiaan miten tahansa.
Vähemmän varmaa tietysti on, tietääkö Kososen tytär jo, mitä prinsessa-sana oikeastaan tarkoittaa, kuninkaan tytärtä. Ehkäpä hän luulee sen tarkoittavan vain ylipäänsä erityisen kaunista tai hienosti pukeutunutta tyttöä. Ja epäilen vahvasti, että vaikka hän olisikin välttynyt koskaan kuulemasta koko sanaa mutta tulee kuitenkin joskus nähneeksi "prinsessamaisia" asuja jossakin tai jonkun yllä, hän haluaisi mielellään pukeutua itsekin juuri sellaisiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KLS:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

KLS: Kiitos lisäyksestä. Tuolla Tallinnan puolellahan niitä johdinautoja oli enemmänkin. En tiedä onko enää kun en ole siellä aikoihin käynyt.

Ano: Nykymeininkiinhän kuuluu orwellimainen sanojen kieltäminen ja uusien keksiminen.