lauantai 7. syyskuuta 2019

AFRIKKALAINEN MENESTYSTARINA


Koska hotellin respassa ollaan kuuliaisia ja vallitsevaa järjestelmää kannattavia suomalaisia hallintoalamaisia niin täälläkin otettiin – virallisen kaavan mukaan – suurella surulla vastaan tieto siitä että suuri afrikkalainen valtiomies, rasisminvastainen taistelija, Zimbabwen synnyn isä ja maan vapautuksen ikoni Robert Gabriel Mugabe on siirtynyt ajasta ikuisuuteen 95-vuotiaana. Mugabehan oli sissipäällikkö, strategi, poliitikko, seitsemän yliopistollisen tutkinnon suorittaja sekä myös 11-kertainen kunniatohtori. Tosin kolme näistä kunniatohtorin arvoista on jälkeenpäin peruttu mutta syynä siihen lienee vain valkoisten ihmisten sekä avoin-, piilo- että rakenteellinen rasismi josta länsimaat ovat onneksi pikkuhiljaa luopumassa ja ymmärtämässä niin Mugaben kuin yleensäkin afrikkalaisen elämäntavan viisauden. Ottaahan Eurooppa nykyisin jatkuvasti vastaan afrikkalaista osaamista mitä se epäilemättä tarvitsee aina kasvavissa määrin.

Ennen kaikkea Mugabe oli visionääri.

Hänen visionsa oli muutos. Ja hänen haluamansa muutoksen myötä hän antoi länsimaillekin esimerkkiä afrikkalaisesta osaamisesta. Hän – luoja nähköön – todellakin onnistui muuttamaan maansa toisenlaiseksi.

Hän onnistui muuttamaan Rhodesiasta Zimbabweksi muuttuneen maan menestyksekkäästä viljanviejämaasta nälänhätää kärsiväksi maaksi. Mutta se, että nälänhätää ja maatalouden romahdusta tuodaan esille länsimaisissa populistisissa medioissa on vain osoitus sekä rasismista että suoranaisesta kateudesta. Sillä näissä esilletuloissa unohdetaan säännöllisesti ja tietoisesti se asia että Mugaben hallinto teki osaamisellaan jokaisesta zimbabwelaisesta multimiljardöörin:Kenellä suomalaisella muka on tällaisia rahoja lompakossaan, hä? Kysyn vaan.

Tietyt populistiset mediat ovat tuoneet esille myös sen seikan, että kun zimbabwelaista mustaa väestöä muutettiin multimiljardööreiksi niin samalla murhattiin suuri määrä valkoista maanviljelijäväestöä ja karkoitettiin loput mutta onneksi suomalainen, vastuunsa kantava valtamedia ei ole takertunut tällaisiin yksityiskohtiin vaikka ne sinänsä totta ovatkin. Mutta tulee muistaa että totuuskin on vain sosiaalinen konstruktio.

Suomen vastuullinen valtamedia ei myöskään puutu niihin epämiellyttäviin – joskin tosiin – mutta suuressa suvaitsevaisessa mittakaavassa merkityksettömiin seikkoihin että aikanaan myöskin rikkaassa Etelä-Afrikassa ollaan mugabelaisia oppeja noudattaen lahtaamassa valkoista väestöä ja ajamassa ennen niin rikas maa pankrottiin ja kaaokseen.

Miksi valtamediamme niihin seikkoihin puuttuisi? Sillä tärkeintähän on pitää yllä illuusiota afrikkalaisesta osaamisesta. Ja siitä osaamisesta oli erinomainen esimerkki muuan Robert Mugabe.53 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Mutta onhan hyvä valtamediamme toki ajan hermolla Etelä-Afrikan suhteen:

https://yle.fi/uutiset/3-10957794

Uudin pitää epäilemättä paikkansa. Siinä jätetään vain silleen hauskasti kertomatta tarkemmin kuka tekee mitä kenelle, joskin siihen vihjataan laimeasti.

KKi kirjoitti...

Heheh, vai on tuo talouden- ja valtionhoidon suurmies lähtenyt hoitamaan helvetillisiä asioita. Noh, kohta se on helevettikin konkurssissa.

On muuten hämmästyttävää kuinka neekerit kerrasta toiseen osoittavat kykenemättömyytensä hoitaa edes nakkikioskia ja silti kovasti hehkutetaan moniosaamista. Milloinkahan hokstaan, että pahus, ne siirtomaaisännät olivatkin oikeassa.

Minulle ei muuten tule mieleen yhtään menestynyttä neekerimaata, eikä yhtään tieteessä menestynyttä neekeriä.

Anonyymi kirjoitti...

Kova äijjä oli kyllä toi Mugabe :P
Asiasta toiseen, millanenhan älämölö tämän ns. suvakkipuolelta, jos kirjotukseen usariin olisi laittanut joku perussuomalainen..
http://seso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/280502-burkinit-eivat-kuulu-uimahalleihin

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

KKi:lle sanoisin, että ei se ihonpigmenti vaikuta niinkään, vaan Afrikassa syvään juurtunut klaani ja heimokulttuuri ..
jota sitten avittaa länsimaalaisten idioottimainen kehitysapu..

-jpt-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, KKi:lle ja jpt:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, ei se, mitä kerrotaan vaan se, mitä jätetään kertomatta. Tyypillistä otsikkouutisointia.

KKi & jpt: Onhan niitä mustiä pätevi mustia niin kuin Thomas Sowell mutta hän onkin amerikkalainen. Klaani ja heimokulttuuri sekä islam pitää kansat takapajuisena.

jpt: Joo, tuo oli ns. paha pallo koska tekstin kirjoittaja on etnisesti edistyksellinen.

KKi kirjoitti...

"
KKi:lle sanoisin, että ei se ihonpigmenti vaikuta niinkään, vaan Afrikassa syvään juurtunut klaani ja heimokulttuuri ..
jota sitten avittaa länsimaalaisten idioottimainen kehitysapu..
"

Niinpä niin, pitäähän sitä korrekti olla.

Mietitäänpä sitten sitä miksi juuri afrikassa ne tavat ja kulttuurit ovat takapajuisia. Loogisesti ajatellen siellähän pitäisi sivityksen olla korkeimmalla tasolla. On nääs ollut aikaa kehittyä sillä aikaa kun muu ihmiskunta on matkustellut pohjoisen raukoille rajoille.

Ja ei tosiaan se pigmentti mihinkään vaikuta, vaan onpahan kohtalaisen toimiva varoitusväri.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Tosi on, että ei Afrikka ole saanut oikein aikaiseksi kuin lisää afrikkalaisia. Ja islamilainen maailma kunnostautuu samassa touhussa. Mikä taas ei ole länsimaiselle suvaitsevais-tiedostavalle minkäänlainen ongelma. Kunhan meidän S-marketin muovikassit eivät vaan päädy Tyyneenmereen. Muuan Tatu Vanhanenhan mittaili aikojaan kansojen ÄO-lukuja ja tulos ei ollut aivan poliittisesti korrekti.

Anonyymi kirjoitti...

Tere.
Juu, Tatu-pappa mittaili älykkyyksiä. Ja jos en nyt kovin harhaisia muista niin Matti-poika irtisanoutui aikanaan isänsä tutkimuksista hyvin jyrkin sanoin. Ainakin julkisesti yritti ja vaikutti kovin tuohtuneelta, kun epäitiin että tulokset olivat epäkorrekteja ja agendaan sopimattomia.
Huru-ukko

Suomi Finland kirjoitti...

Tervehdys YP & co!

Toiveikkaana seurasin linkkiä PT-Median sivulta otsikon perusteella. Jouduin kuitenkin pettymään. Kyseessä ei ollutkaan menestystarina, vaan antisellainen.

Nuo älykkystestit ovat ongelmallisia, koska aina voidaan vedota mitä mielikuvituksekkaimpiin selityksiin, että miksi ne eivät päde afrikkalaisiin ja esim lähi-itäläisiin. Tietenkin olisi mahdollisuus tutkia älykkyystestien pätevyyttä seuraamalla niitä tehneitä ihmisiä ja heidän menestymistään länsimaissa.

Olisi todellakin mielenkiintoista tietää, olisiko testissä selvästi eroa länsimaissa koulua käyneen etnisesti edistyneen ja alkuperäisedistyneen välillä. Siis keskimäärin.

Luulisin kuitenkin, että moiset tutkimukset pelottavat suvaitsevaistoa niin paljon, että sellaisia ei edes harkita. Tulos voisi olla epämiellyttävä. Oma arvaukseni on, että länsimaissa kasvaneet ja länsimaista koulua käyneet keharit menestyisivät testeissä paremmin kuin lähtömaidensa alkuperäisasukkaat, mutta kuitenkin selvästi heikommin kuin läntiset ihmiset.

Teoriassa Afrikassakin asustelee tälläkin hetkellä kuitenkin valtava määrä älykkäitä ihmisiä. Älykkyydellä itsellään ei ole kuitenkaan suurta vaikutusta esim valtioiden menestymiseen. Eihän moottorilla liikkuvia ilma-aluksiakaan ole ollut olemassa ennen asioiden kehittymistä tarpeeksi suotuisaan suuntaan, vaikka älykkäitä ihmisiä on historiassa ollut kautta maailmanhistorian.

Pahimmassa tapauksessa kylän älykkäin mies on sen pelätyin noitatohtori.

Anonyymi kirjoitti...

Eurooppalaiset tekivät aikoinaan kaksi virhettä afrikan kanssa: menivät sinne ja lähtivät sieltä.

Suunnilleen kaikilla afrikkalaisilla on joku tauti tai loinen, malaria, halkiomato, AIDS,... Semmoiset pikkujutut kuin vaikka "älä paskanna juomaveteen" eivät ole tulleet mieleen. Eivätkä näytä menevän kaaliin hyvällä. Siirtomaavalta olisi voinut korjata tilanteen muttei ehtinyt ennen kuin lopetti ja jätti toljakket oman onnensa varaan. Intiasta saatiin leskenpoltto ja thugeet hävitettyä hirsipuiden avustuksella...

Omia touhujaan touhuilleet arabit eivät ainakaan helpottaneet afrikan kehitystä. Orjanpyydystys ja islamin levitys levittivät ja levittävät tuhoa.

Kaikenmaailman maailmanparantajat sotkivat lisää tilannetta, oikean rauta-auran afrikkaan tuonut valkoinen viljelijä kuulemma riistää afrikkalaisia. Kas kun ei keppi pärjää auralle -> riistoa. Sama alue joka pystyy elättämään pari tusinaa metsästäjäkeräilijää ja tusinan keppiviljelijöitä pystyy elättämään kymmeniä maanviljelijöitä ja kymmenen tuhatta peltotyöläistä & kaupunkilaista. Silikkaa riistoa.

Ehkä kiinalla on kanttia pelastaa afrikka.

Pyssymies

Kissamies kirjoitti...

Ymmärtääkseni tuolla nuo tällä hetkellä uutisoidut Etelä-Afrikan väkivaltaisuudet ovat ihan mustien välisiä. Siellä oli sen hirveän apartheidin aikaan ja myöhemminkin niin hyvä elintaso, mustillakin, että kaikenlaista onnenonkijaa lampsi sinne muualta Afrikasta rakentamaan parempaa elämää ja paikalliset eivät oikein pidä siitä rikkaudesta varsinkaan nyt kun jaettava kakku alkaa hiljalleen huveta. Valkoisten hidas kansanmurha puolestaan jatkunee edelleen kaikessa hiljaisuudessaan.

Mugabesta ei minulla ole paljoa lisättävää. Ehkä olisi aika jättää Afrikka rauhaan ja antaa Kiinalaisten yrittää saada siitä jotain aikaiseksi. Varmaan polttavat näppinsä siellä omalla tavallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kissamiehelle: Ei ne kinuskit siellä polta näppejään ellei "edistyksellinen länsimainen" kydyydi puutu peliin. Ja nehän puuttuvat, ei epäilystäkään. Tai no, ne afrikkalaiset jotka haluavat leveämpää leipää ja alkavat työskennellä kinuskien kannsa se on heille ok ja sallittakoon. Vaan kun siihen sotpee neääpinsä läntinen suvakisto, perseelleen menee. Ja yksi mikä siinä tulee mättämään, ne työhaluttomat ja muut laiskansitkeät musut pakkaavat laukkunsa ja suuntaavat esim. suomeen ilmaisen elatuksen piiriin. Kas kun täälläei tarvii naisenraiskausta rankempia hommia tehdä.
Huru-ukko
PS. Etiopiassa kinuskit rakensivat teollisuutta, asunnot ruokailut jne vaalmiina kaikille. Ja mitä tekee etiopialainen, lähtee suomeen pakoloiseksi,kas kun täällä ei tartte tehdä mitään saadakseen yhtä hyvän tai paremman elintason kuin kotona.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Jaskan Pauhannan uunituoreeseen blogiin kommentoin jotakuinkin: Onko reaktiivista rasismia olemassa?

Selvitykseni mukaan noin 99,9 % on ihan sitä itteensä. Sitä ei Hutsukaan söis.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Suomi Finlandille, Pyssymiehelle, Kissamiehelle ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

Tatu-papan tutkimukset ja reaktio niihin osoittivat että totuus sattuu eniten ja asioista täytyy valehdella vastuullisesti. Samanlainen ilmiö on ilmastohysteriassa jossa takerrutaan suomalaisiin lillukanvarsiin mutta poliittisesti korrekteista syistä ei saa puhua todellisesta ongelmasta eli väestönkasvusta. Voidaan tietysti tuumailla että saako tietynlainen kulttuuri aikaan alhaista äo:ta vai saako alhainen äo tietynlaisen kulttuurin. Joka tapauksessa Afrikassa ei homma pelitä. Kiinalaiset saattavat onnistua mutta he eivät lähdekään Afrikkaan hellimään omaatuntoaan vaan tekemään bisnestä. Enkä usko että ne välittävät länsimaitten kitinästä mitään. Toteavat että no minkäs teette, hyökkäätte vai?

Nykyiset E-Afrikan (uutisoidut) väkivaltaisuudet ovat mustien keskeisiä mutta ei valkoisten lahtaaminen ole mihinkään vähentynyt.

Veijo: Suomessahan ilmiselvän rasismin lisääntymiseen on selvät syyt. Kun Suomessa ei ollut silloin aikanaan jalustalle nostettuja perseilijöitä niin eipä ollut pahemmin rasismia. Ei koko asiaa edes ajateltu.

Joppos123 kirjoitti...

Noilla neekereillä on ilmiömäinen kyky ryssiä ihan kaikki.Mugabe kenties nykyajan esimerkeistä parhain.
Olihan joskus aikoinaan Etelä-Afrikassakin zulukuningas joka kyykytti jopa silloista Brittiarmeijaa.
Silläkin kihahti neekerikusi päähän siinä määrin, että omat tappoivat sen.
Valtahan ei ole mitään jos sitä ei voi käyttää väärin.
Samaahan hutisalo antti kiilapoikanaan väsäilee.
Kandeis varmaan tsiikata historian sivuilta kuinka käy sellaisten tyyppien jotka ovat myymässä isänmaata.

Anonyymi kirjoitti...

Mukapekka oli totta vie Huippuosaaja™, teki kaikista zimbabwelaisista multimiljardöörejä. Eipä taidettu edes ensimmäisen maailmansodan jälkeisessä nixlandiassa tai Unkarissa yltää likellekään samaa. Mikäli olen asian oikein ymmärtänyt, niin kiinalaisilla taisi olla näppinsä pelissä tuon edesmenneen valtiomiehen™ syrjäyttämisessä tuolloin pari vuotta takaperin. No, ehkäpä Kiina saa vielä luotua Afrikkaan jotain tolkullista järjestystä, ainakin jollain aikajänteellä. Siis jyrkkä ehkä, kyseisestä maailmankolkasta puhuttaessa kun on aina syytä koputtaa puuta.

-J.Edgar-

Anonyymi kirjoitti...

Menee hieman offtopic: Suomella on ehkä sittenkin hieman toivoa, Katsi Kulmuni on valittu kepun uudeksi puheenjohtajaksi. Ohi sippilän perintöprinsessa kanki-kaikkosen.
Uusia vaaleja odotellessa Huru-ukko

Becker kirjoitti...

Käsi kädessä käymme näin.....

https://timbro.se/smedjan/socialdemokraterna-kande-till-mugabes-massmord/?fbclid=IwAR2Tl4s4NBN1C6gAAGd_2oV8stNbHDiblmHYKER-lv-4TkBP6P-x-j2XWgg

Demarit jo silloinkin mieliaskareissaan.

Anonyymi kirjoitti...

No joo. Media loi (korkea)jännitystä kummasta tulee kepun uusi puheenjohtaja. Näin maallikon mielestä, ei mitään väliä. Kumankin tavoitteena on tietenkin saada kepun kannatus uudelleen nousuun joka = puoluetuet entiselle tasolle ja kunnantoimistot takaisin kepun puoluetoimistoiksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123, J.Egdar, Huru-ukko, Becker ja Ano & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Nykyinen poliittinen eliitti kun ei edes myy maatamme vaan lahjoittaa sen. Aikanaan historiassa sellaiset ovat saaneet kuulaa ottaansa mutta nämä saavat mitaleita. Mitä Afrikkaan tulee niin jos siellä olisi jossain maassa oikein älykästä sotilasporukkaa niin se ottaisi vallan ja hakisi uudestaan siirtomaa-asemaa. Kirjoitin asiasta aikanaan fiktion:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2014/02/protektoraatti.html

J.Edgar: Joo, kyllähän Zimbabwen hyperinflaatio meni edelle jopa Weimarin tasavallasta. Niin kuin totesin ylempänä niin Kiina ei lähde harrastamaan maailmanparantamista vaan bisnestä. Joka tapauksessa on selvää että Afrikka ei pärjää omillaan eikä se pysty muuhun kuin tekemään lisää ja lisää afrikkalaisia.

Huru-ukko: Luulen, että Kulmuni jatkaa samaa citykepulaista broilerilinjaa. Uutuudenviehätys nostaa galluppeja prosentin, pari. Kepu on nykyisin kertakaikkiaan turha puolue. Sitä on turha pitää vallassa siksi kun se on ollut niin pitkään vallassa.

Becker: Ruotsalaiset ovat diktatuureja vastustaessaan aina flirttailleet diktaattorien kanssa. Ruotsalaista logiikkaa.

Ano: Olen täysin samaa mieltä. Media kertoi kilpailusta kumpi kertoo nollalla enemmän.

Anonyymi kirjoitti...


Herra Kanin pohdintaa hyperinflaatiosta:

"Mikäli harhaanjohtajat voivat mielinmäärin tulostaa ja/tai lainata rahaa, eivät he tarvitse kansalaisiltaan minkäänlaista valtuutusta tekemisiinsä (kansalaiset seuraavat sitä, mistä rahaa saa). Näin ollen harhaanjohtajat ovat (hyper)inflaatioprosessin käynnistävä "voima", eli rahan "arvon" tuhoutumisen alkuperäinen syy."

http://ebolakani.blogspot.com/2011/01/mita-yhteista.html
http://ebolakani.blogspot.com/2012/03/viela-kerran-hyperinflaatiosta.html

Johan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Johan. En osaa sanoa, mistä hyperinflaatio pohjimmiltaan johtuu tai mikä sen laukaisee mutta niin minä kuin vaimoni pelkäämme sitä. Me kun olemme sitä tyypillistä alempaa keskiluokkaa joka on onnistunut pistämään sukanvarteen jo parikymmentä vuotta. Vanhuusvuosia varten. Ajatus siitä että vuosikymmenten säästöillä saa hyperinflaation myötä norttiaskin on pelottava.

QroquiusKad kirjoitti...

Täälläkin päässä ollaan enemmän kuin huolissaan siitä, että Euroopan Keskuspankki keksii laittaa painokoneet suoltamaan euroja zimbabwelaiseen malliin tavoitteenaan mikä lie, eivät he tähänkään mennessä ole läheskään kaikkea näyttäneet tekevät harkitusti ja vakaan tuuminnan pohjalta.

Ajattelin, että jos kaupassa maitotölkin hinta on yhtäkkiä kakisnumeroinen, kipaisen pankkiin ja vaihdan käyttötililläni tarkoituksella pitämäni viisinumeroisen määrän euroja US-dollareiksi.

Mutta eihän se käykään päinsä:
sellaisia summia ei voi enää nostaa omalta tililtään saman tien, koska rahanpesu ja sensellaiset. Muuksi valuutaksi, eritoten US-dollareiksi vaihtaminen veisi varmasti vielä enemmän aikaa, ellei olisi jopa mahdotonta.
Siinä sitten ihasteltaisiin saldoa, jolla ei saisi enää maitopurkkiakaan.

Mitä Kepun kauniiseen Katriin tulee, tämä ihastuttava tytönpompulahan on haastatteluissaan ilmaissut olevansa maahanmuuttoasioissa Huti-Maisan kanssa samalla linjalla ja yhteistyö Perussuomalaisten kanssa on täysin poissuljettua, koska heillä ei kuulemma ole yhtään mitään muuta politiikkaa kuin Hullu-uhon hullussa uhossaan lietsoma sairas muukalaisviha.

Sellaista politiikkaa meille on luvassa Kepun suunnalta.
Katri saattaa kylvää pahempaa tuhoaa kuin Pipilä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Pelottavinta tuossa on että tavallinen ihminen ei mahda tuolle mitään. Tartteiskos ryhtyä ostamaan kulta- ja hopeakolikkoja?

Ja joo, Kulmuni tekee monikuristajana hyvää työtä eli tekee parhaansa että kepu häipyy historian roskakoriin minne se kuuluukin.

Becker kirjoitti...

Kultaan sijoittaminen ei ole ollenkaan tyhmää. Sen arvo toki vaihtelee mutta kohtuullisissa raameissa. Ja pitää toki muistaa että se ei koskaan menetä arvoaan jonkun hyperinflaation vuoksi. Pankkeihin eikä heidän neuvoihin pidä koskaan luottaa, siinä voi käydä vanhanaikaisesti. Ja on usein käynytkin. Jos on tarkoituksena säästää pesämunaa tai vanhuutta varten, eikä tienata epävarmoilla sijoituksillaan, niin kulta on varma vaihtoehto. Nykyinen meininki on sen verran hurjaa että mulla on muutama tuttava sijoittanut kultaan, jos eivät kaikkea mutta kuitenkin sen verran että kun paska lentää propelliin niin pää ainakin pysyy pinnan yläpuolella.

Kiinalaiset ovat fiksuja. He rakentavat Afrikkaan infrastruktuuria, mutta eivät ilmaiseksi. Ottavat vastapalvelukseksi kaikkea mahdollista mitä rikas maanosa pystyy tuottamaan, toki kiinalaisten omilla menetelmillä. Mm. teiden rakentamisessa oli tarkoitus käyttää osittain paikallista porukkaa työvoimana. Siitä ei tullut hevonv:tä. Kiinalaiset käyttävät omaa porukka mm. rakentamiseen. Paikallisväestö on täysin saamatonta ja korruptoitunutta. Länsimaat mm. Suomi ja Ruotsi ovat tunkeneet sinne miljardeja ja lopputulos on ollut täysi nolla ellei nyt klaanien pomojen alati uusiin vaihtuvia Bemareita oteta huomioon.

QroquiusKad kirjoitti...

Kesän erään rankkasateen yhteydessä uutisoitiin muistaakseni raumalaisesta pankista, jonka tallelokeroihin vesi oli päässyt vuotamaan. Haastateltu asiakas manaili vahingon olleen lievää suurempaa, hänellä kun oli ollut lokerossaan lukuisia osakekirjoja sekä paksu nippu US-dollareita.
Osakekirjojen kohtaloa en muista, mutta taalat hän vei kotiinsa ja levitteli yksitellen lattialle kuivumaan.

Hänelläkin näytti olevan tiettyjä epäilyksiä tulevaisuuden finanssien suhteen. Hänen ratkaisunsa oli oikeastaan aika hyvä:
kulta- ja hopeakolikoissa ja -harkoissa saattaa tulla ongelmia rahaksi muuttamisen suhteen.
Tuo isäntä voi inflaation iskiessä käydä tallelokerollaan hakemassa dollareita vähän kerrallaan samaan aikaan, kun muuttaa tileillään olevia euroja vessapaperista valuutaksi.

Bwana kirjoitti...

Ykä.

Standing ovations eli lakki päästä, salute you ja nailed it.

Mun ei tarvitse sanoa muuta.

vieras kirjoitti...

Se kumpi kellottaa Kepulle pienempiä kannatusprosentteja gallupeissa ja nimenomaan vaaleissa, on parempi. Luulin että kähminnästä ja suhmuroinnista tuomittu Kanki-Kaikkonen olisi parempi tekemään tuon. Siksi ajatelin että voisi olla paras jos Kanki valittaisiin.

Kulmuni on hottis mutta nuori nainen ei ole politiikassa harvinaisuus kun sillä saralla on kilpailua puolueiden välillä ja sisällä. Joten sille ei varmaan nosta kannatusta pysyvämmin ylös. Uutuudenviehätys tuo julkisuutta ja media suitsuttaa mutta ei taida auttaa kun tietää ettei siitä ollut apua uuvateille.

Toisaalta voi olla että Kepu ei enää välitä kannatuksesta ja vaalituloksista, vaan siitä että saa ministerinsalkkuja, tukea maatalouteen ja sekä hillotolppia. Tuo taitaa olla Ruotsin kepun toiminta, kun sen kannatus on 5-10 prosentin välillä. Se on kuitenkin päässyt pienpuolueena hallitukseenkin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Centre_Party_(Sweden)#Election_results

Harmi kun Katri ei ole nuiva nykypersu. Nuivalla puolella saisi olla hottiksia enemmän jos sitä kautta saisi enemmän kannatusta nuorten naisten keskuudessa.

Aiemmin Kepu taisi olla ainoa vaihtoehto jos ei halunnut sosialismia, ja jos taas Kokoomus tuntui liian kaupunkikeskeiseltä kauppakamaripuolueelta. Lapin ja Oulun vaalipiirien kunnissa Kepun kilpailija oli lähinnä SKDL ja myöhemmin Vasemmistoliitto. Tuo on vähän ankea tilanne äänestäjälle.

Sdp ja Kokoomus ovat hallinneet etelää ja Kepu taas pohjoista. Kepu on pienehkö etelässä kun taas Sdp ja Kokoomus ovat pienehköjä pohjoisessa. Kepu on leimaantunut "maaseudun" ja "maakuntien" puolueeksi ja Sdp ja Kokoomus taas "etelän" ja "kaupunkien" puolueeksi. Persuilla ei ole tuota ongelmaa. Persuilla on 2011 vaaleista alkaen ollut siinä mielessä loistava tailanne, että kannatus on melko lailla tasaista kaikkialla maassa. Kannatus ei merkittävästi heittele vaalipiirien kesken, ja on melko lähellä valtakunnallista kannatusta. Kannatus on melko saman kokoista myös erikokoisten paikkakuntien kesken joten se ei ole "maaseutupuolue" eikä "kaupunkipuolue" vaan yhtä paljon kumpaakin.

Etelässä persujen tehtävä on kerätä kannatusvuotoa demareilta ja kokkareilta, kun taas pohjoisessa ja Väli-Suomessa pitäisi kerätä kannatusvuota kepulta.

Jos persut haluaa kerätä itselleen kepusta lähtevän kannatusvuodon, niin tällöin persujen tarvitsee toden teolla aktivoitua maaseudun, maatalouden ja muiden maaseutuelinkeinojen osalta. Tähän tarvitaan maatalouspersuja julkisuuteen.

Persuilla on mahdollisuus asemoida itsensä matemaattiseen keskustaan taloudessa ja työllisyydessä, sekä sosiaali- ja terveysasioissa. Näin se olisi keskustakonservatiivinen puolue. Kansalliskonservatiivinen, arvokonservatiivinen ja talouskeskustalainen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Qroquius Kadille, Bwanalle ja vieraalle & kiitos kommenteistane.

Becker: Joo, silloin jos paska iskee tuulettimeen niin kulta ja hopea ovat käypäistä tavaraa. Samoin muuten viina ja tupakka. Meillä on kyllä vielä rahat sijoitettu niihin normaaliin kanaviin ja täytyy toivoa etteivät ne romahda. Mikähän muuten mahtaa olla se kokonaismäärä rahaa jota suomalaiset ovat työntäneet kehitysavin kankkulan kaivoon? Kun eihän sillä olla saatu aikaiseksi kuin hyvää suvaitsevaista mieltä.

Qroquius Kad: Tässä oli kyseessä kai sellainen ”force majeure”-systeemi. Kulta ja hopeahan ei sinänsä vettä säikähdä.

Bwana: Suuret kiitokset.

vieras: Persuille se keskustakonservatiivisen puolueen asema ei olisi yhtään huonompi. Mitä tulee kepuun niin tulee muistaa että se on alun perin maalaisliitto joka on kymmeniä vuosia yrittänyt saada ääniä kaupungeista tajuamatta että ei se niitä koskaan saa. Puolue joutaa kuolla.

vieras kirjoitti...

Sdp ja Kokoomus eivät ole saaneet maaseudulta ja pohjoisesta kummoista kannatusta koska ovat liiaksi eteläsuomalaisia kaupunkipuolueita. Joten maaseutu ja pohjoinen ovat jääneet kepulle. Kepu on pysynyt hengissä koska aiemmin ei ole ollut vakavasti otettavaa kilpailijaa joka asemoituisi matemaattiseen keskustaan ja myös saisi kannatusta maaseudulta ja pohjoisesta. Persut ovat pistäneet kuvion uusiksi viimeiset kahdeksan vuotta.

Siinä Suunnan säilyttäminen-tarinassa Kepu ja SMP fuusioituivat uudeksi puolueeksi. Tavallaan siinä palattiin henkisille juurille mutta samalla taattiin puolueen jatkuminen siinä oloissa kun maatalous ei enää työllistänyt entiseen tapaan.

Harmi kun oikealla aikajanalla Johannes Virolainen ja Veikko Vennamo eivät fuusioineet puolueitaan 1970-luvulla. Tuollainen fuusiopuolue olisi ikään kuin Jussi Halla-aho siirtäisi nyky-persut aikakoneella 1970-luvulle. Nimeksi vaikka KKP eli keskustakonservatiivinen puolue tai PKP eli peruskeskustalainen puolue tai jokin mikä kuvaisi puolueen matemaattis-ideologista sijaintia. Jos Jussi haluaisi tehdä nimenmuutoksen nyky-persuille niin nämä kaksi olisivat sopivia tarjokkaita.

vieras kirjoitti...

Kepun äänimenetys 2019 eduskuntavaalissa on isompi kuin mitä Paavo Väyrynen sai sitoutumattomana presidenttiehdokkaana 2018. Kepusta lähti 202298 ääntä eli 7,34 prosenttiyksikköä. Voiko sanoa että Kepusta lähti väysysläiset? Väpe sai presidentinvaalissa 185305 ääntä mikä teki 6,19 prosenttia.

Kepun pysyvämmästä laskusuunnasta voidaan kiittää myös Väpeä joka erosi tai erotettiin Kepusta. Sipilä ei päästänyt Väpeä ministeriksi eikä Sipilä muutenkaan kuunnellut Väpeä missään. Väpen poistuminen Kepusta on selkeä merkki sille että nyt on "lupa" hylätä Kepu, mikäli ei aiemmin ole uskaltanut sitä tehdä vaikka olisi halunnut. Eivät ne väyrysläiset kuitenkaan siirtyneet Väyrysen perässä kun hän sähläsi sen kansalaispuolueen ja tähtiliikeen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta hyperinflatiosta ja rahanarvon alenmisesta, kullan sijaan suosittelisn ostamaan hyvinsäilyviä ruokasäilykkeitä ymm varastoihin jos vaan pystyy, se tavara kyllä säilyttää arvonsa paremmin ku kulta, kultaa on hankala syödä, mutta säilykkeillä on sentääs vaihtoarvo ..

-jpt-

vieras kirjoitti...

Niin kun Robert Mugabe on tämän jutun aiheena niin Junes ja Tiina lähettivät skriimin Bobin muistoksi.

https://www.youtube.com/watch?v=DjxP63j9B4Q

Veijo Hoikka kirjoitti...

Kiinalaisten touhut alkavat kiinnostaa, mikä on hyvä asia. Hehän tiettävästi investoivat ja rakentavat infraa Afrikkaan afrikkalaisten suureksi riemuksi...

Mielenkiintoinen video kinkkien maailmoja syleilevistä toimista:

https://www.youtube.com/watch?v=4cwXifDaCjE

Videossa haastateltu kiinalainen puhuu chinglishtä, mutta kyllä hänen puheestaan asiasisältö tulee hyvin esiin.

Haastattelija jututtaa toisella videolla Steve Bannonia:

https://www.youtube.com/watch?v=qH5QzuzD01A

Ps. Minulla suomalaisella on tuollainen seteli lompakossa. Toki vain 50 miljardia Mugaben dollaria. Säästän sitä pahan päivän varalle. Saattaa vielä tulevaisuudessa olla käypästä valuuttaa Euroopassa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin se Afrikka museoituu pikkuhiljaa. Valkoisen ihmisen kädenjälki pikkuhiljaa katoaa. Jännä seurata millaisen jäljen Kiina tuonne jättää.

Anonyymi kirjoitti...

Lukeminen avartaa maailmankuvaa.

Kannattaa lukea siirtomaa-aikaisia romaaneja ja muistelmia. Miten Rift Valley avattiin asutuksella, kuinka rata Nairobiin rakennettiin, koska viimeksi Singaporen Rafflesin pihassa hiipparoi tiikeri, miksei intialaispoliisien kivääreissä ollut makasiinia,...

Karen Blixen: Minun Afrikkani on mainio kertomus afrikan arjesta ja haasteista 20-luvulla. George Adams - tuttu mm. Elsa vapaana syntynyt kirjan kirjoittajan puolisona, oli ammattimetsästäjä ja kirjoitti muistelmansa, ainakin ennenmuinoin löytyi kirjastosta. Sam Fadala: Pyssymiehiä - kokoelma ase- ja metsästysjuttuja mm. afrikasta. Oikeita eläneitä ihmisiä, joista osa on muistellut ihan kirjallisestikin.

Yksi esille tuleva ilmiö on alkuasukkaiden muutosvastarinta, laiskuus, ahneus ja vetämättömyys.

Toinen on siirtomaiden vapauttamisen typeryys, eivät todellakaan olleet kypsiä itsenäisyyteen. Eivät edes itsehallintoon. Itsenäistyminen romahdutti heti tai pikku viipeellä yhteiskunnan.

Varsinainen typeryyden riemuvoitto oli näiden wakandojen mukaanotto YK:hon - eivät hallitse edes omia asioitakaan, miten voivat seota muiden asioihin.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Yksi suuri syyllinen afrikan kaaokseen on USA, vaati WWII:n apunsa vastikkeeksi siirtomaiden vapauttamista. Länsimainen paremmisto teki myös kaikkensa tilanteen pahentamiseksi. Intia oli kai ainoa taloudellisesti kannattava siirtomaa, sen itsenäistyminen johti kaaokseen ja kansanmurhiin. Johtaako vielä ydinsotaan - veikkaan: kyllä. Ja suuri syyllinen Gandhi, se laiha hippi siis.

Etelä-afrikka olis toiminut mutta Hyvät ihmiset sekosivat asiaan, aparheid oli kuulemma niiiiin väärin. No, nyt ei ole apartheidiä on kaaos.

Rhodesia - väärin itsenäistytty. Taistelu koko maailmaa vastaan päättyi ja hyvyys voitti: zimbabwe - tuo ikuinen onnela syntyi.

Kenia, Tansania, Uganda olivat kehittymässä hyvää vauhtia - itsenäistyminen romamahdutti tilanteen. Kehitysapu, erikoisesti pohjoismainen, pahensi kaaosta.

Neilikkavallankumous syöksi portugalin siirtomaat mettärosvojen & neukkumielisten sotakentiksi.

De Gaulle petti Algerian, USA ja Neukut esti Nasserin pieksemisen - olis pohjois-afrikka ja koko lähi-itä rauhallisempi jos olis näytetty musuille kaapin paikka.

Loput ranskan ja espanjan siirtomaista vapautui rauhallisesti kuin ripulipaska. Ei virkamiehiä, ei lääkäreitä, ei insinöörejä - mutta heimopäällikön kavereita piisas.

Ja jalokivenä kongo. Ensin Leopold II sikaili ja riisti, sitten belgia hallitsi ja kehitti. Itsenäistyminen johti kaaokseen, sotiin ja totaaliseen romahdukseen. Kaikki yritykset saada järjestystä ja tolkkua torpattiin nohevasti YK:n, USA:n, neukkujen ja ennen kaikkea hyvien ihmisten toimin.

Etiopian ja afrikan sarven pilasi USAn ja neukkujen kisa. No, osasivat paikallisetkin tolloilla. Rosvoilu esmes ei ole kovin kestävä elinkeino.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle, jpt:lle, Veijo Hoikalle, Anolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Kepun suurin ongelma on ollut jo pitkään se, että se on pyrkinyt haalimaan ääniä kaupungeista joista se ei niitä saa. Sinänsä jos maassamme ei olisi enää kepua niin ei maamme siinä mitään menettäisi.

jpt: Ja tietysti tiukan paikan tullen myös savukkeet muuttuvat käyväksi valuutaksi.

Veijo & Ano: Kiinan ero länsimaihin on todellakin se, että kiinalaiset investoivat. Länsimaat pumppaavat rahaa rahanpumppaamisen vuoksi.

Pyssymies: Varsinkin Afrikan valtioitten itsenäistyminen olisi tullut hoitaa hyvin pitkän siirtymäajan mukaan. Tosin en tiedä että oliskos tuo toiminut sittenkään. Ja tuo kakkosviestin katsauksesi osuu kohdalleen. Tosin arabimaissa elämä oli huomattavasti rauhallisempaa sotilasdiktaattorien aikana. Se väkisin viety demokratia sai aikaan kaaoksen.

Jaska J. kirjoitti...

Tuosta iq:sta viela. Kun eurooppalaisten iq on keskimaarin 100, on afrikkalaisten noin 85 eli ero on toistuvasti havaittu olevan yksi standardipoikkeama. Se on aika paljon. Samalla syyta muistaa, etta kyseessa keskiarvojen ero ja jakautuman muodosta seuraa, etta afrikkalaisista noin 20 % on fiksumpia kuin keskimaarainen eurooppalainen. Toisaalta eurooppalaisista tasan 50 % on fiksumpia kuin keskiarvojamppa. IQn ero on muuten sama myos amerikan neekereilla, jotka ovat jo monta polvea saaneet kayda kouluja. Kulttuurin (hah) vaikutus varmaan edistaa sita, etta Saharan etelapuolella tahtoo tuo valtion muodostaminen olla haasteellista.

vieras kirjoitti...

Sdp:n ja kokoomuksen vika on toisaalta siinä etteivät ne ole yrittäneet vallata maaseutua. Jos demarit ja koksut olisivat panostaneet maaseutuun samalla voimalla kuin kaupunkeihin, niin kai niillä olisi maaseudullakin yhtä isot kannatusluvut kuin kaupungeissakin. Kepua ei olisi perustettukaan ja maalaisliittokin olisi haihtunut tätä kautta.

Ykä varmaan muistaa oliko joskus "maaseutudemareita", pientilallisia tai maataloustyöläisiä jotka työskentelivät maatiloilla palkattuina työntekijöinä?

Ja onko ollut porvarismaalaisia jotka ovat äänestäneet kokoomusta? Mustavalko-elokuvien kartanon tai ison maatilan omistaja tai hänen pehtoori tms.

Sen demukoille ja kokkeleille on riittänyt ettei kepulaiset saa kaupungeissa kannatusta. Siksi ne ovat "tappaneet talonpoikia" ja tyhjentäneet maaseutua jotta porukka valuisi maalta kaupunkiin. He haluavat lisää äänestäjiä siinä toivossa että maalta kaupunkiin siirtyneet alkaisivat äänestää heitä. Kun tapetaan talonpoikia, tapetaan kepu. Viitsiikö maalla asuva äänestää tällaista demaripuoluetta tai kokoomuspuoluetta?

Tästä syystä jussi-persuilla on mahdollisuus olla puolue jota voi äänestää kaikentyyppisillä paikkakunnilla ja kaikissa vaalipiireissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jaska J:lle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Jaska J: Tottahan tuo. Mikko Ellilä kirjoitti aikanaan tuohon pohjaavan kirjoituksen ja sai sakkotuomion vaikka ei ollut millään muotoa väärässä. Yhteiskuntamme vaatii vastuullista valehtelua.

vieras: Tuo menee spekuloinnin puolelle. Niitä maaseutudemareita on kyllä ollut mutta eivät he minun elinaikana enää olleet mitään renkejä vaan lähinnä yhdistelmiä pientilallinen/metsätyömies. Demareitten kohdalta näen että eivät he maalaisia halua vaan curley-efektin myötä nimenomaan etnisesti edistyksellisiä äänestäjiä.

Anonyymi kirjoitti...

Sata vuotta sitten oli rengeillä, piioilla ja torppareillakin ammattiyhdistyksiä, jotka kuuluivat työväenyhdistyksiin = demareihin. sittemmin metsä- ja uittotyöläisillä oli ammattiosastoja, jäseninä demareissa.

Kokoomusta ei ollut. Oli nuor- ja vanhasuomalaisia, perustuslaillisia ja vapaamielisiä. Kartanoiden, kauppojen ja sahojen yms. omistajat äänestivät maalla näitä.

Maahenkinen, Alkiolainen, maalaisliitto perustettiin ihan tarpeseen, ajamaan talonpoikaisten viljelijöiden etuja.

HUOM: Torpparit oli eri sakkia kuin talonpojat - eivätkä köyhälistöä kuten rengit vaan keskiluokkaa.

uudempia puolueita ovat demareista erkaantuneet kommunistit, sodanjälkeinen TPSL - työläisten ja pienviljelijöiden sosialistinen liitto. Katosi 60-luvulla. Kepusta erkaantunut SMP - Sirkka, Minä ja Pekka - vennamolaiset, näistä erosi sittemmin seteliselkärankaisten oma poppoo. Vapaamielisitä tuli liberaaleja, jotka rahojen loputtua hävisivät liityttyään kepuun. Lyhenne KEPULI - oli hyvä.

IKL tuli ja meni. Suomen kansaalissosialistinen puoue tuli ja liittyi demareihin. Perustuslailliset ilmestyivät uudelleen ja katosivat taas. Nuorsuomalaiset ilmestyivät uudelleen risto ei-penttilän projektina ja katosivat appi-ukko reenpään rahojen ehdyttyä.

Myös joogalentäjillä, eläkeläisillä ja eu:n vastustajilla on ollut ihan omat puoluensa.

Pyssymies

vieras kirjoitti...

Törmäsin alla olevassa linkissä mainittuun toteamukseen ettei pidä tarkertua organisaatiohin ja rakenteisiin vaan niiden pohjalla oleviin arvoihin. Jos pitää arvoista kiinni niin silloin ei haittaa vaikka organisaatio solutetaan, vallataan tai jos se näiden takia romahtaa. Organisaatioita ja rakenteita voi tehdä tarvittaessa sitten tehdä kun arvot on pidetty.

https://hommaforum.org/index.php/topic,110621.msg2181376.html#msg2181376

Tuossä oli aiheena evlut-kirkko eli kirkon irvikuva, joka on verrattavissa Raamatussa mainittuihin epäjumalanpalveluksiin. Mutta yhtä hyvin tuo pätee puolueisiin. Persujen kohdalla kävi sillä tavalla tuuri että organisaatio ja rakenteet on parin vuoden aikana siivottu mikä vastaa nyt paremmin arvoja. Poliittisen toiminnan pyörittäminen nyt vaan edellyttää organisaatiota ja rakenteita. Puolue ei kuitenkaan ole itsetarkoitus vaan väline jolla toimitaan politiikassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Hyvä katsaus historiaan. Suomessahan politiikan mannerlaatat liikkuvat hitaasti jolloin uusien yrittäjien on vaikeaa päästä esille. Kakkosrähinän jälkeen niitä on ollut oikeastaan vain neljä eli kommunistit, SMP, vihreät ja perussuomalaiset. Toinen isoäitini muuten oli TPSL:n aktiivi.

vieras: Kyllä. Ei puolueen eläminen ole tärkeää vaan se, mitä se saa aikaiseksi. Kulmuni totesi että hänen päätavoitteensa on saada kepun kannatus nousuun. Miksi? No siksi että yritys nimeltä kepu pysyy kartalla.

QroquiusKad kirjoitti...

Kyllähän se Kepu pysyy Suomen puoluekartalla nyt ja jatkossakin, koska ne molemmat ovat traditionalistipuolueen arkkityyppejä:
puolueita, joita äänestetään nyt, koska niitä on aina ennenkin äänestetty perheen, suvun, ammattikunnan, maakunnan, yhteiskuntaluokan ym.ym. johdosta.

Tai paremminkin pakosta.
Ei heille ole muuta vaihtoehtoa; sen estää heidän korviensa väliin muodostunut poliittinen ajatuslukko, joka pakottaa äänestämään niin, kuin ei ehkä todellisuudessa haluaisi.

Sama tilanne on monella SDP:n ja Vasemmistoliiton armeijan käyneellä keski-ikäisellä duunarimiesäänestäjällä:
sitä Omaa Puoluetta on pakko äänestää vaikka se ei enää aikoihin ole ollut se oma puolue:
SDP:stä on tullut pullakahvittelevien jakkupukumaistereiden puolue ja Vasemmistoliitosta poika- ja tyttöoletettavien linnunpelättimien hampunhajuinen riekkujaisseurue.

Jos soma Li Lystikäs tipautettaisiin johonkin Aarne Saarisen isännöimään SKDL:n tapahtumaan, olisi hän varmaankin pahemman kerran ymmällään:
mitä nuo hänen ympärillään olevat miehet ja naiset (joiden sukupuolesta ei ole edes mitään oleteltavaa) puheillaan oikein tavoittelevat?
Eivät selvästikään mitään intersektionaalista feminismislamismia, koska ihanien arabien ja afrikkalaisten hoivasiirtolaisuudesta ei puhuta yhtään mitään?

Ja jos näin jotenkin voisi käydä, mitä Aarne mahtaisi kysyjäneitoselle vastata?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Niin kepu kuin SDP ovat arkkityyppipuolueita. Niin kuin muuten kokoomuskin. Vanhat kokkariäänestäjät äänestävät vieläkin 1950-luvun kokoomusta tajuamatta mikä se puolue nykyisin on. SKDL oli sellainen myös mutta Vasemmistoliitto ei. Vasemmistoliiton peilistä katsoo vastaan Li Andersson, Silvia Modig ja Veronika Honkasalo.

Veikkaan, että aina useampi vanha äänestäjä tympiintyy arkkityyppipuolueisiin mutta tekee ratkaisun että siirtyy nukkuvien puolueeseen. Tämä johtuu siitä että suurin osa heistä seuraa vain valtamediaa ja uskoo kyseisen median väitteen että perussuomalaiset ovat jonkun sortin natsipuolue. Eihän natseja voi äänestää.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, mannerlaatat liikkuu hitaasti mutta hirmuisella voimalla. Niiden väliin hautautuu ja jauhautuu mitä vaan. Mannerlaattojakin. 1800-luvun puolueista ei taida olla jäljellä kuin rkp ja Suomen Työväenpuolue - vuodesta 1903 sdp.

!700-luvun hatuista ja myssyistä ei enää hajuakaan politiikassa.

Puoluekartta on todella muuttunut 1900 luvun alusta, liberaalit olivat aikoinaan merkittävä puolue konkurssi ja kepu 70-luvulla vei. Kokoomus ilmestyi vuonna -18. Sen perustivat monarkiaa kannattaneet (Vanha)suomalaisen puolueen enemmistö sekä Maalaisten Kansanpuolueen monarkistinen vähemmistö ja Nuorsuomalaisen puolueen nationalistishenkinen vähemmistö, siis kolme puoluetta otti kerralla osumaa. Suuri muutos.

SKP ja SKDL putkahtivat kuin kani taikurin hatusta, taikurina valvontakomissio.

Pariksi vuosikymmeneksi vakio: KOK, KEPU, SDP & SKDL isoja, takiaispuolue rkp ja pieni lipilaariporukka. 50-luvulla kepu ja sdp hajoilivat smp ja tpsl ilmestyivät. 60/70-lukujen vaihteessa tpsl katosi ja smp hajosi.

Veikkaanpa, että tulevaisuudessa vihreät & PS ovat pääpuolueet, kok, sdp, kepu, rkp, krisset pikkupuolueita. Vas katoaa kuin lipilaarit konsanaan.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Luin kommenttini moneen kertaan etsien krijiotusvihreitä, ja oltuani varma niiden karsimisesta jäi huomaamatta, että kommentin ensimmäisestä lauseesta puuttui ennen pilkkua "samasta syystä kuin Kokoomus".

Mitä tulee traditionalistipuolueiden mahdollisiin tulevaisuudennäkymiin, en itsekään jaksa uskoa Kepun maakuntaväen kykenevän siirtymään muualle kuin nukkuvien puolueeseen. SDP:n ja Vasemmistoliiton duunarimiesten sen sijaan toivoisin kyllä siirtyvän sinne sen sijaan, että alkaisivat etsiä uuden Punakapinan johtajaa.

Kaikesta huolimatta minulla on edelleen pientä toivoa Kokoomuksen suhteen. Nykyinen puheenjohtaja on nähdäkseni totaalisen moraaliton opportunisti, joka on valmis kääntämään takkinsa heti uuden tuulen suuntaan.
KaKo on myös myöntänyt maistelleensa mahdollista hallitusyhteistyötä Perussuomalaisten kanssa, jonka kaikki muut Järjestelmäpuolueen osapuolueet (kuten myös KaKo virallisesti) kielsivät.

Ja ennen Jytkyvaaleja KaKon tuolloinen puoluesihteeri Taru Tujunen kertoi valtamedialle heille tulleen koulutetuilta, hyvässä yhteiskunnallisessa asemassa olevilta äänestäjiltä yhteydenottoja, jotka alkoivat:
"En ole rasisti, mutta..."

Kokoomus tietää heidän olevan olemassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Nykyiset valtapuolueet tietysti ajattelevat että historia on loppu eikö uusia puolueita saisi enää tulla. Se olisi jotenkin väärin. Ettei jopa rikollista. Ennusteesi tulevasta saattaa sattua kohdalleen eli vastakkain ovat utopistit vs. realistit.

Qroquius Kad: Minä olen sinänsä hyvin pessimistinen kokoomuksen suuntaan. Sehän on Suomen federalistisin puolue. Puolueella on joitain ns. tolkun puhujia mutta kun on aika äänestää eduskunnassa niin hekin painavat fed-kokoomuksen nappia. Kokoomus ei muuta linjaansa ennen kuin koko EU romahtaa. Ja sen jälkeenhän sitä ei tarvitakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, Ykä ja muut ystävät!

Muistutan, että Maalaisliiton isällä Santeri Alkiolla oli varsin paljon erittäin fiksuja ajatuksia. Tätä alkiolaisuutta on liikkeen keskuudessa varjeltu vaihtelevalla intensiteetillä. Viime sotien jälkeen karjalaisten asutustoimen päällikkönä toiminut Veikko Vennamo (s. Fennander) oli myös maalaisliittolainen, mutta riitautui UKK:n kanssa. Perusti Pientalonpoikien puolueensa v. 1959. Kun Maalaisliitto J. Virolaisen käsissä muutti nimensä Keskustapuolueeksi 1966, Vennamo rekisteröi puolueensa nimeksi Suomen Maaseudun Puolue.

On huomattava, että Vennamo ja kekkoslaisten Kepu riitelivät koko ajan Alkion henkisen perinnön omistuksesta. No Pekkahan sitten sivuutti tämmöisen idealismin täysin. Mutta jos katsomme PS:n Vennamon henkiseksi perilliseksi, puolueella on ikään kuin vaatimus Santeri Alkion perinnön esikoisoikeuteen edelleen vireillä. Kepu ja PS ovat vähän kuin puu ja sen vesa. Joskus käy niin, että vanha puu lahoaa sisältään, mutta vesa jatkaa saman genotyypin elämää terveenä.

Terv. Achtung

vieras kirjoitti...

Persujen kannattaisi toden teolla tavoitella maakuntien kepuäänestäjiä. Persujen pitäisi laatia maatalous- ja maaseutupoliittinen ohjelma ja rummuttaa sitä pitkin maaseutua. Arto Luukkanen kirjoitti persujen kepulais-strategiasta:

https://beta.oikeamedia.com/o1-119609

Mitä kokoomus muuten tekee sen jälkeen kuin EU romahtaa tai kun se virallisesti todetaan lakanneeksi?

Taitaa olla hyvä että Kooma-Rinne otti kepun hallitukseensa eikä kokoomusta. Jos Rinne olisi jättäyt kepun oppositioon, kepu voisi yrittää profiloitua oppositiossa ja se estäisi kepuäänestäjiä siirtymästä persujen äänestäjiksi. Mutta kun kepu onkin hallituksessa ja persut oppositiossa niin persut voi kasvaa paremmin. Kepuun pettyneet eivät siirtyneet vaaleissa kannattamaan kokoomusta, eikä varmaan ole kannattaneet oppositiossakaan olevaa kokoomusta.

Persujen täytyy osata vedota tiettyihin kohderyhmiin jos haluaa kerätä kannatusvuotoa demareilta, kepulta että kokkeleilta. Demareilta voi kaapata ääniä jos osaa vedota työläisiin, pienituloisiin ja työttömiin. Kepulta voi kaapata ääniä jos osaa vedota maaseudun asukkaisiin ja maaseutuelinkeinojen harjoittajiin. Kokkeleilta voi kaapata ääniä jos osaa vedota keskiluokkaan, yrittäjiin ja oikeistokonservatiiveihin. Näitten kaikkien kohderyhmien kaappaminen on mahdollista eikä niiden saanti ole toisiaan poissulkevia.

Nukkuville täytyy takoa päähän että äänestämättä jättäminen ei ole protesti. Äänestämättä jättäminen tarkoittaa äänen antamista sille joka lopulta saa eniten ääniä. Nukkuvia täytyy ehkä vähän härnätä ja trollata että nostaisivat perseensä ja menisivät vaalikoppiin. Vetäkää vaikka korvasta tai kantakaa käsistä ja jaloista että menisivät vaalikoppiin. Ei nukkuvia pidä syyllistää mutta heidät pitää saada kyseenalaistamaan oma nukkuminen.

vieras kirjoitti...

Aikaisemmin totesin että persujen kannattaisi pakottaa Kokoomus valintatilanteeseen, jossa sen on pakko valita kummat äänestäjät se haluaa pitää, konservatiivit vai liberaalit. Molempia ei voi saada. Kun valitsee toisen, menettää toisen. Tämä olisi persuille win-win mutta kokoomukselle lose-lose.

Jos kokoomus valitsee konservatiivit, se tulee lähemmäksi persujen linjauksia. Tällöin se menettää liberaalit jotka etsivät uuden kodin ja Kokoomuksen kannatus laskee. Jos Kokoomus valitsee liberaalit, se menettää oikeistokonservatiivt persuille ja kokoomuksen kannatus laskee. Kävisikö tuossa niin että puolue hajoaa kahtia, vai lakkauttaako puolue itsensä minkä jälkeen äänestäjät menevät kuka mihinkin?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Toki hänellä oli hyviä ajatuksia. Mutta sen ajan valtiomiehillähän ei ollut mitään käsitystä siitä minkälaiseksi Suomi aikanaan muuttui. Demaritkin olivat aikanaan ihan tarpeellinen työväenpuolue.

vieras: Varmasti perussuomalaisissa mietitään noita kysymyksiä. Mutta persuilla on tietysti ongelmana se, että valtamedia demonisoi puolueen jatkuvasti ja suurin osa ihmisistä seuraa vain valtamediaa.