keskiviikko 11. lokakuuta 2023

ÄÄRIJOTAKIN

Siitä Israelin rähinästähän on kirjoitettu siellä sun täällä eikä minulla ole itse asiaan mitään olennaista lisättävää. Mietin vaan taas kertaalleen tätä niin suomalaista kuin yleensä länsimaista suvaitsevais-tiedostavaistoa ja sen logiikkaa.

Kas sillehän se äärimmäinen perkele ja tuomittavin asia on natsismi. Nimenomaan siksi, mitä se teki juutalaisille. Mutta se ei estä tätä tiedostavaistoa tukemasta täysillä nimenomaan sitä porukkaa joka sekä uhoaa että käytännössä suorittaa tätä juutalaisten tappamista. Toisin sanoen jatkaa siitä, mihin natsit jäivät.

Eikä tiedostavaistoa haittaa sekään, että kyseiset porukat palvovat takapajuista kuujumalaansa ja sen seurauksena me muut – myös kyseinen tiedostavaisto – olemme heille vääräuskoisia eli alempiarvoisia ihmisiä joiden tappaminen ei myöskään ole ongelma.

Eikä kovasti feminististä tiedostavaistoa häiritse sekään että mikään porukka ei alista naissukupuolta niin pahasti kuin nuo kuujumalan palvojat.

Lienee niin, että suvaitsevais-tiedostavaistolle juutalaiset kelpaavat vain kuolleina keppihevosina mutta elävä ja itseään puolustava Israelin valtio on niille haram.

Ja sitä äärijotakin olemme edelleenkin me valkoiset, lihaa syövät länsimaiset heteromiehet. Jotka elättävät tuon suvaitsevais-tiedostavaiston.


52 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muistissa on esim ranskan terrori isku, missä mentiin rynnäkkökivääreillä konserttiin. Jne. Puhumattakaan muista. Esim scania tukholmassa. Tai vaikkapa turku. Minusta nämä ovat selkeitä/ vastaansanomattomia esimerkkejä, mihin ne pystyvät. Ja nehän pystyvät. Imaamit hoilaavat, että ns keräävät voimia Eurooppaan ja se suuri mullistus on tulossa. Veikkaanpa että ei ole mitään kokoustamista, tyyliin kaffeeta&pullaa. Minusta tämä uhka on todettu jo ajat sitten. Silti monet jatkavat sinisilmäistä idioottimaista vaikkapa journalismia, että meillä on velvollisuus yms. Jep tuodaan se paska tänne. Velaksi. Sitten kun IMF salkkumiehet tulevat, niin Helsingin katunäkymä on kerjäläisiä täynnä. Ainut poikkeama on se, että siellä on joukossa suomalaisia. Siis oikein suomalaisia. Kidutusta, vainoa sekä sotaa paenneet ajelevat bemareillaan/mersuillaan siitä ohi. Pizza bisnes on niin tuottavaa sekä vielä kustantaa koko v*tun suvun tuomisen/elättämisen. En vaan jaksa ymmärtää niiden tuomista tänne. Kun ovat ihan avoimesti ilmoittaneet/käyttäytyneet vihamielisesti länsimaailman arvoja kohtaan.

E.H kirjoitti...

Gasa luovutettiin Arabeille muisaakseni v2004 tai 2005 rauhaa vastaan.
Heillä oli täydet mahdollisuudet tehdä alueesta kukoistava ja hyvinvoiva joka luovutuksen tarkoituskin oli.
Mutta gasalaiset valitsivat vaaleissa voiton saaneen ääri-islamilaisen terrorijärjestön maansa johtoon.
Sen jälkeen välittömästi hamas teki alueesta rakettien laukaisualustan ja terrorismin pesän.
Ja se on jatkunut tähän päivään asti , ja he voivat syyttää siitä vain itseään.
Samoin arabeille on lukuisissa nauvotteluissa tarjottu erittäin antelijaita tarjouksia , jotka hyväksymällä heillä olisi oma valtio, mutta aina he ovat kävelleet neuvottelupöydästä pois, koska heillä on niin Fatah PLO kuin Hamaskin ym pienemmät terrorijärjestöiksi luokitelluilla puolueilla /järjestöillä peruskirjoissaan Israelin valtion täydellinen hävittäminen, Siksi mikään kompromissi, jossa myös juutalaisten oikeudet ja oikeutetut tarpeet myös kompensoidaan , ei tule kysymykseen. Israelin yksi poliitikoista Abba Eban totesikin aikoinaan "palestiinalaiset eivät voi olla käyttämättä tilaisuutta olla käyttämättä tilaisuutta "
Tämän järjetön yhtälö nimeltä "neuvottelu" jossa toinen osapuoli haluaa kaiken tai ei mitään ja jos tämä ei toiselle käy niin sitten kieltäydytään neuvottelemasta ja julistetaan maailmalle , että emme neuvottele koska Israel ei tee tarvittavaa myönnytystä neuvottelujen aloittamisen pohjaksi. Joka tarkoittaa , että Israelin tulisi etukäteen jo ilmoittaa että vastaneuvottelijan vaatimus saada kaikki tai ei mitään hyväksytään.
Mistä siis enää neuvotellaan jos tämä on jo neuvottelun alkamisen ehto.
Ja kuka hullu tämmöiseen "neuvotteluun suostuisi?
Kuitenkin tälläista tämä Israelin ja Palejen välinen "neuvottelu" on ollut .
Maailma kuitenkin vaatii ja YK vaatii Israelia että sen tulee pyrkiä neuvottelemaan Palejen kanssa , ja Israel kyllä myös on aina ilmoittanut ,että se kyllä käy.
Samoin Palet ilmoittavat , että heillekin käy, mutta siinä on aina sama mutta , vaatimus neuvottelujen alkamiseksi he esittävät asioita jotka Israrlin täytyy hyväksyä neuvottelujen alun ehdoksi , ja ne ehdot mm Jerusalemin vaatiminen palestiinan pääkaupungiksi jne jotka on kuuminpia keskeisioä asioita jotka myös eritoten juutalaisille ovat merkityksellisiä ja joista nimenomaan tulisi neuvotella ja etsiä kompromissia joka tyydyttäisi molempia osapuolia.

Siksi tämä kaikki on täysin järjetöntä joka ei missään muualla maailmassa olisi mahdollista . Ja tästä jakomielitaudista on täysin vastuussa palestiinalainen osapuoli. Israel on länsimainen kulttuurimaa joka ymmärtää mitä neuvottelu tarkoittaa , ja he ymmärtävät sen ihan samalla tavoin kuin me suomalaiset ja toimivat myös sen mukaan.
Mutta kun vastassa on tälläinen osapuoli kuin arabi-islamilaisesta kulttuuripiiristä oleva palestiinalainen osapuoli , asioita ei enää noin vain neuvottelemalla pystytä ratkomaan ja sopimaan, heillä kun nämä asiat ei mene niin kuin meillä lännessä ja maailma ja YK saa maailman tappiin asti vaatia neuvotteluja , muutta niinkauan kuin toinen osapuoli ei opi eikä sisäistä länsimaista neuvottelu ja sopimuskulttuuria tie on ja pysyy täysin tukossa millekään tälläiseen sopimisen kautta rauhanomaiseen rinnakkaiseloon . Se toinen vaihtoehto on vain voimatasapaino jossa keskinäiset erimielisyydet ratkeaa tarvittaessa sodalla, nk se nyt käytännössä tapahtuu.

Vielä suosittelen kuuntelemaan tämän Puopolon suomenjuutalaisen Dennis Mitznerin haastattelun jossa tämä proplematiikka tulee hyvin selväksi ja paremmin kuin tuo minun sepustus .https://www.youtube.com/watch?v=PdPHBVi2r6A

Anonyymi kirjoitti...

Suomenkieliset Tietosanomat Turussa keväällä 1850: Turkinmaalla kuuluu syttyneen sota. Palaamme asiaan syksyn numerossamme, jahka saamme lisätietoja.

Joppos123 kirjoitti...

Vihervasureiden ja suvakkien logiikka on niinqu vaan niin erilaista logiikkaa.
Ei sitä sianlihaa mässyttävä valkoinen heteromies voi ymmärtää. En edes yritä.

Anonyymi kirjoitti...

kyllä,kyyllä saa siinä miia-petteri vääntää vokaalia etttä sais luillee.onnistuu kyllä. en epäile.
taas uus näppis nou can do

Heikki kirjoitti...

Tuossapa olisi joillekin tutkittavaa. Jonkunlainen "Tukholma syndrooma"? Ovat ideologiansa panttivankeja?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, E.H:lle, Ano2:lle, Joppos123:lle, Ano3:lle ja Heikille & kiitos kommenteistanne. Tuo Heikin toteama ”ovat ideologiansa panttivankeja” saattaa muuten olla paras määritelmä tähän mennessä.

QroquiusKad kirjoitti...

Mitäpä kummallista tässä?

Viherkommunistitytöt vihaavat natseja, koska niiden käskettiin Moskovordorista vihata natseja.
Juutalaiset ovat pelkkä tekosyy, oikea syy on kansallissosialismin röyhkeys kehdata haastaa stalinismi.
Israelia viherkommunistitytöt vihaavat samasta syystä:
kun Israelista ei tullutkaan Stalinin siirtomaata, sitä piti vihata, se piti tuhota ja työ lankesi arabimuslimeille.

Arabimuslimeja viherkommunistitytöt rakastavat, koska ne ovat niin ihanan aggressiivisia, impulsiivisia ja tolkuttoman väkivaltaisia.
Psykopaattiset ja narsistiset piirteet miehessä vetävät naisia puoleensa kuin kakka kärpästä, eikä arabimuslimeissa muunlaisia piirteitä olekaan.

Viherkommunistitytöissä on edustettuina molempia sukupuolia (joita on kuten tiedämme vain kaksi) ja kaikkia ikäryhmiä.
Viherkommunistityttöys asuu korvien välissä.

E.H kirjoitti...

Vielä jatkan:
Voimatasapaino jonka kautta käytännössä Israelin aluetta hallitaan ,koska neuvottelujen tie on ed kuvaamani kaltaisesti mahdoton, sen järkyttämiseen tai sitä kautta yliotteen saamiseen palestiinalais/arabi/islamilainen osapuoli on kyllä satsannut ilman toivottua tulosta, muuta kuin karmeimmillaan viime päivien kaltaista järjetöntä eläimellistä teurastusta sadismia ja tuhoa!
Israel on vuodesta 1948 lähtien heti itsenäisyysjulistuksen luettuaan ollut arabi islamilaisten valtioiden hyökkäyksen kohde . Joka ikinen sota ja konfligti on arabiosapuolen aloittama. Siihen kuuluu ne useat naapurivaltioiden aloittamat täydet sodat sekä Israelin alueen sisällä muk luk Länsirannan arabien aloittamat intifadat ja erityisesti surullisen kuuluisan Gasan luovutuksen jälk 18 vuotta jatkunut satoihin tuhansiin granaatteihin ja eritasoisin ja kokoisin rakettein terroripommitus israelin siiviliasutuksiin ja useisiin torjuttuihin terroriryhmien tunkeutumisyrityksiin Israelin puolelle sekä maan pinnalla että sen alla tunneliverkostojen kaivamisen kautta. Lukuisat kiusanteot mm palavien leijojen villitys , joilla on tuhottu lukemattomia hehtaareita peltoja ja metsiä Israelin puolelta , kun välimereltä yleensä tuuli on itään! Oma lukunsa on traumatisoituneet raja asukkaat eritoten lapset jatkuvien ilmahälytysten rikkoessa arkea yms yms.
Kaikki tämä äärimmäinen ilkivalta saavutti lakipisteensä viime lauantaina , jo nyt viimeisin tieto, että jo pitkälle toista tuhatta mitä sairaimmilla tavoin teurastettua raja asukasta ja sen musiikkijuhlan vierasta . Jopa vauvoilta on leikattu päitä irti!??!!
Israel on 18 vuoden aikana tämän ilkivallan vuoksi rakentanut elektronisesti valvottavan aidan sekä rautakupoli ohjustorjuntajärjestelmän jolla se uskoi pystyvänsä suojelemaan itseään.
Hyvin se on myös toiminutkin aina viime lauantaihin asti......

Ja jotta ei tässä jo olisi riittämiin, Libanonissa on toinen yhtä sairas islamilainen terroripesäke nimeltä Hizbollah ja sen täysin sairas fanaattinen mihinkä tahansa Hitleriin tai Pol potiin verrattava johtaja . Heillä on vielä valtavampi ase ja eritoten ohjusarsenaali jota se on kasannut vuosien mittaan myös nk hamas ,Iranin tuella , ja on todella suuri vaara , että sieltä alkaa tulla semmoinen ohjus-salvo , että mikään ohjuspuolustusjärjestelmä ei kykene kaikkia torjumaan nk ei pystynyt rautakupolikaan kun 20min aikana ammuttiin 2000 ohjusta! Ja ne Hizpollahin ohjukset on vielä ihan toista luokkaa!

Tälläinen on Israelin tilanne! Vuosia valtamedian syötetty Palestine Free järjestön levittämä narratiivi nurkkaan ahdetusta sorretusta palestiinalaisraukasta on kuitenkin tuottanut valtavaa satoa ihmisten mielissä ja asenteissa Israelia ja juutalaisia kohtaan että edes tälläinen juuri nähty järjetön teurastus vailla minkäänlaista inhimillisyyttä ei saa ihmisiä uskomaan mitään muuta, ja jopa lähdetään tälläisen kuolemankultin tukimarsseille ?
Israel on hallinnut voimatasapainoa satsaamalla valtavasti sotilaalliseen arsenaaliin. Ja jos ei kenellekään vielä valjennut miksi , lukekoon uudestaan tuo aiempi kirjoittamani!
Israelin olemassaolo on täysin siitä kiinni jokaisen täysjärkisen se pitäisi käsittää!
Israel on kuitenkin länsimainen demokratia ja sitoutunut kansainvälisiin lakeihin. Jos Israel haluaisi voimaansa käyttää yli sen , ja lähteä valloittamaan se pystyisi siihen varmasti mutta ed main syystä se ei niin tee.
Jos voimatasapaino olisi arabi-islamilaisella puolella , on varmaa että sitä käytettäisiin täysin toisella tavalla kansainvälisistä laeista piittaamatta , ja Israelia ei sen jälkeen olisi!
Ihmisten pitäis vähän miettiä , mihin kelkkaan haluaa lähteä, tutustua vähän tarkemmin asioihin ennenkuin hyppäävät ensimmäisenä asemalle saapuvaan propagandajunaan !

Anonyymi kirjoitti...

Herroilta unohtuu muuan pikkuseikka:
In politics, nothing happens by accident. If it happens, you can bet it was planned that way.

- Franklin D. Roosevelt
Tuo herra tiesi taatusti enemmän näistä asioista kuin kommentoijat yhteensä

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi nyt vain. Tuo Tukholma syndrooma on kulunut. Minusta pitäisi nyky olosuhteiden puolesta käyttää sanomaa allahu akbar. Kun tiedetään, että pelkästään ruotsissa on satoja tuhansia muslimeja, jotka vihaavat meitä. Eli länsimaalaisia. Korjaan 2 miljoonaa ruotsissa. Kun mietiskelin asiaa vaikkapa tiskipöydällä eräässä baarissa, kun juhlivat hamasin terrorismia, niin huomioni kiinnittyi ihan suomalaisiin sekä naisiin/miehiin. Että tietävätkö ne mille hurraavat? Naiset hurraamassa muslimien kanssa. Ajattelin siinä, että ok. Saavat mitä tilaavat.

-TR- kirjoitti...

Yksi historian hyssytellyimmistä tapahtumista on natsien ja arabien läheinen suhde toisen maailmansodan aikana.

Strix Senex kirjoitti...

"Mietin länsimaista suvaitsevais-tiedostavaistoa ja sen logiikkaa". Kyllä se logiikka löytyy ja jopa selvä sellainen. Täytyy vain etsiä oikeasta paikasta. Se ei löydy julistetun ideologian ja käytännön todellisuuden välisistä yhteyksistä eli siitä että teot olisivat mitenkään yhtäpitäviä julistettujen oppien ja julistetun arvomaailman kanssa. Se ei löydy myöskään siitä, että erilaiset opinkappaleet olisivat mitenkään keskenään yhteensopivia tai ristiriidattomia niin, että ne muodostaisivat jonkinlaisen loogisen kokonaisuuden. Riittää, että julistetut opinkappaleet hyväksytään siinä muodossa, jossa kulloinkin hallitseva auktoriteetti ne on julistanut ja niitä toteutetaan sillä tavalla kuin hallitseva auktoriteetti niitä vaatii toteutettavan. Se logiikka on lamaolion logiikka, jossa kaikessa yksinkertaisuudessaan merkitystä on vain laumaan kuulumisella, uskollisuuden vannominen sille ja asemalla laumahierarkiassa. Laumassa korkeammalla oleva on aina oikeassa, alempana oleva on samaa mieltä tai hän on väärässä.

Suhtautuminen natsismiin on hyvä esimerkki. Samaan hengenvetoon voidaan vaikeuksitta tuomita natsit ja vihata heitä sekä hyväksyä ja jättää huomiotta se, että arabit olivat Hitlerin liittolaisia ja edelleen arvostavat häntä. Heittäydytään täysin tietämättömäksi siitä, Palestiinan arabien uskonnollisen ja poliittinen johtaja, Jerusalemin suurmufti Haj Amin al-Hussein vieraili Hitlerin luona marraskuussa 1941, kaksi kuukautta ennen kuin holokaustista tehtiin päätökset, ja häntä epäillään holokaustin ideologiseksi isäksi, vaikka tästä pitäviä todisteita ei olekaan.

E.H kirjoitti...

Jatkuu

Euroopasta ja venäjältä tulleet juutalaiset ostivat maata näiltä maanomistajilta , joka lienee ollut ensimmäinen epäsovun aiheuttaja Fellahien ja maan uusien omistajien kesken.
Toisaalta lisääntyvä juutalaisasutus ja heidän aloittama uudisraivaus toi työtä ja toimeentuloa aivan toisella tavalla myös heille ,jopa niin, että alueelle muutti paljon myös arabeja muista osista ottomaanivaltakuntaa joka nykuisin on lukuisten arabivaltioiden aluetta mukaanlukien pieni juutalaisvaltio Israel.
Sitten jossain vaiheessa alkoi arabinationalismi joka johti kiistoihin alueen omistuksesta Juutalaisten ja arabien kesken.
1 maailmansota muutti tilanteen Ottomaanihallinnon kukistuttua ja voittajavaltioiden Ranskan ja Englannin saadessa omat mandaattialueensa .
Nyk Israel ,ja Jordania kuuluivat Englannin mandaattiin jonka tehtävä oli järjestää alueen hallinta ja jonka tehtäväksi myös ratkoa riita Juutalaisten ja Arabien välillä !
Jakosuunnitelmia tehtiin useita jotka Juutalaiset hyväksyivät mutta arabi puoli ei hyväksynyt !
YK:n edeltäjässä Kansainliittossa asioista oli neuvoteltu myös ja päätetty Juutalaisvaltion perustamisesta.
1948 2 maailmansodan traagisten tapahtumien jälkeen kun Enlanti oli päättänyt vetää joukkonsa ja lakkauttaa mandaatin Israel julistautui itsenäiseksi! Heti seuraavana päivänä alkoi sota ympärysvaltioiden (jotka oli saaneet osansa mandaattialueista ja myös itsenäistyneet) hyökätessä pienen Juutalaisvaltion kimppuun(huom ei siis "palestiinalaiset") Tämä sota, josta kaikki länsivallat olivat varmoja että se lopettaa juutalaisvaltion alkuunsa , Israel ihmeen kautta voitti!
Tästä lähtien Arabien viha on ollut leppymätön eikä se ole lakannut tähän asti yrittämästä samaa . Viime lauantai oli tämän vihan jatkumoa!

Tämä kirjoitus on minun oma käsitykseni vapaasti kirjoitettuna . Siinä voi olla joitakin asiavirheitä ja epätarkkuuksia mut noin se suurinpiirtein on mennyt , jokainen voi tarkistaa!

Eiköhän tämä riitä minun osalta . Anteeksi pitkät tekstini

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, E.H:lle, Ano1:lle, Ano2:lle, TR:lle ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Hyvin tiivistetty mutta en usko että niillä viherpimuilla on sinänsä käsitystä tuosta historiallisesta aspektista. Kunhan menevät muodikkaasti lauman mukana ja tuntevat itsensä sitä myötä paremmiksi ihmisiksi.

E.H: Kiitos kattavasta katsauksesta.

Ano1: Ei unohtunut. Se oli oma tilintasi.

Ano2: Tukholma-syndroomalla ei kyllä tässä tapauksessa tarkoitettu aivan tuota. Mutta pointtisi on kyllä kohdallaan.

TR: Totta.

Strix Senex: Hyvin kirjoitettu. Ja kyllä, laumaolion logiikka.

QroquiusKad kirjoitti...

Eipä tuossa E.H.:n historiikissa oikein muuta ollut väärin kuin että Juudeaa ei nimetty Philisteaksi Tituksen toimesta vielä vuonna 70 vaan vasta viimeisen, Simon Bar Kochban johtaman juutalaiskapinan jälkee Hadrianuksen toimesta vuonna 135;
samalla suuri osa juutalaisista hajotettiin ympäri Imperium Romanumina, että loppuu se kapinointi!

Jerusalemista tehtiin Aelia Capitolina ja Juuudeasta Syria Palaestina;
jälkiosa oli roomalaistettu versio kreikkalaisten sanasta, joka alunperin tarkoitti siis Filisteaa, noiden juutalaisten muinaisten ja kukistettujen vihollisten maata.
Nyt filistealaiset olivat muka saaneet voittonsa.

Arabit keksivät ottaa termin al-Filastin käyttöönsä vasta 1960-luvulla, että sellainen arabien ikiaikainen perintömaa se Palestiina.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad ja kiitos lisäyksestä.

KKi kirjoitti...

Persereikäkansat tekee mitä persereikäkansat ovat aina tehneet. Turakit turakoi, neekerit neekeröi ja ählämit sähläävät.

Lännen sinipunaviherwokeltajat suvaitsee ja sotilaat sekä realistit puristelee nyrkkejään taskuissaan ja ovat vittuuntuneita kun mitään ei saa tehdä. Koska humanismi ja ihmisoikeudet, ainakin neekereillä ja ählämeillä.

Tämä ählämeiden sähläys loppunee kuitenkin. Noi nykyjuutalaiset kun eivät ole juurikaan kiinnostuneita wokeltajien jokeltelusta. Saattavatpa harrastaa sitä voimkasta voimankäyttöä.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Syntyman jälkeen lapsi aistii valoa ja varjoja, isoja ja pieniä asioita, ja kokee hyviä ja pahoja hetkiä. Vastakohtaisuudet jäsentävän maailmaa alusta alkaen.

Tunto ja kuulo ovat ensimmäiset käyttöön otetut aistit, eivätkä vastasyntyneet pelkää juuri muuta kuin putoamista ja kovia äkillisiä ääniä. Putoamisen pelko on tuntoaistin ensimmäinen tuote -- vauvaa on pideltävä lujalla otteella, ja tämä pito-ote sitten toistuu läpi koko myöhemmän elämän -- jopa niin, että vielä parisuhteen muodostamisessa törkeätä roolia näyttelevä turvallisuudentunne vahvistuu kun osapuolet syleilevät toisiaan tiukasti.

Kuulohavainto on "kaikkiallinen", eli ääni on jotain joka valtaa ja vaikuttaa avaruudellisessa tilassa, ja vaikka vauva oppii kääntämään päätä äänen suuntaan, ääntä ei milloinkaan voi silmillä nähdä. Siksi kuuloaistin varaan rakennettu maailma on "kaikkiallinen", ja tämä kaikkiallisuus yhdessä hoitajan edustamaan kaikkivaltaisuuden kanssa ovat esimerkiksi maailman kaikkien uskontojen pohjimmaisia perustuntoja.

Ja noista komponenteista sitten löytyy täydellinen selitys myös niille käsitteellisiä vastakohtia koskeville paradokseille, joita tosiaan nykymaailma on täynnä. Korostan, että nämä ääriliikkeiden älyttömyydet ovat todellakin tiedollisia -- lähinnä käsitteellisiä -- sekoiluja, eikä niitä kannata lähteä käsitteellisillä määritelmillä käsittelemään eikä oikomaan.


Kyseessä on vain oman aikalaisajattelumme ominaisuus -- eurooppalaisen uuden ajan tiedolliseen ja "opilliseen" ajattelulaatuun kuuluva valuvika, joka varsinkin keskiajalla tuotti nykyihmisen silmissä varsin huvittavia älyllisiä häränpyllyjä.

Periaatteessa perimmäinen harha liittyy tapaan jolla käsitteellistämme vastakohtia. Emme lähde liikkeelle siitä mistä elämä varhaisimmassa lapsuudessamme on lähtenyt liikkeelle -- että siis hahmotamme maailmassa vastakohtaisuuksia -- vaan idealisoimme maailman joka periaatteessa voisi koostua vain jonkin vastakohta-akselin toisesta ääripäästä.

Tämä ei ole mikään maallikoille ominainen ajatusvirhe, vaan samaan harhaan sortuu myös esimerkiksi sosiologia rakentaessaan vastakohta-akseleiden varaan nelinkenttiä ja pisteyttäessään akseleille merkittävien ominaisuuksien rankiarvoja.

Tosiasiassa kaikki ominaisuudet sisällyttävät itseensä myös oman vastakohtansa, ja siellä missä jokin ominaisuus on voimakkaimmillaan, myös sen vastakohta on vahvimmillaan. Niinpä ne ovat veljekset kuin ilvekset ja lyövät kättä keskenään ihan samassa päässä ja samojen korvien välissä. Tietoisuuteen niistä kuitenkin nostetaan vain aina toinen osapuoli toisen painuessa visusti alitajunnan pimentoihin.

Mutta ei siis pidä ihmetellä sitä, että sitä-ja-sitä opillista aatetta julistava ihminen on kaikkien muiden paitsi omasta mielestään pikemminkin juuri anti-se-ja-se -ihminen.

Joppos123 kirjoitti...

Hamasille on tullut " tappokiima".
Näin vanhana sotilaana ymmärrän ilmiön.

Anonyymi kirjoitti...

Onko totta, että toimittajakoulutuksen professori TY:ssa sai palkkaa Suomen valtiolta ja yleisliittolaiselta radio-tv yhteisöltä? Jos näin on, en ihmettele toimittelijoiden yksisilmäisyyttä.

Anonyymi kirjoitti...

Itselleni tulee mieleen näistä loppumattomista sodista ja kähinöistä tuolla alueella pikkupoika, joka hiekkalaatikolla särkee naapurin pojan rakentaman hiekkalinnan, saa siitä hyvästä turpiinsa ja painuu itku silmässä kotiin kantelemaan äidille. Gazan äiti on YK ja vasemmistolainen media, jota ei kiinnosta syy, vaan seuraukset ja tarinan roisto on tutkimattakin aina tiedossa.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Ton pariisin keikkaiskun jälkimainingeissa on semmonen hauska yksityiskohta että illan pääesiintyjänä toimineelta bändiltä kiellettiin osalistuminen muistokonserttiin. Nämähän nimittäin menivät kertomaan semmoisen ikävän yksityiskohdan haastatteluissa että helppo tapa estää musujen terroristi-iskuja on olla päästämättä näitä maahan ja yksityinen aseenkanto-oikeus auttaa tilanteen perkelöityessä.

Antifilatelisti kirjoitti...

Mielenkiintoista on, että suvaitsevaisto etsii natseja vaikka kiven silmästä - viimeksi tuo 98-vuotias veteraani - "antisemitismin" verukkeella, mutta ei räpäytä silmäänsäkään palestiinojen mouhoamiselle ja parranpäristykselle.

Juutalaiset kelpaavat suvaitsevaistolle kuolleina, mutta eivät elävinä.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Vähän vielä lisäyksenä tuohon ansiokkaaseen historiaan se, että nämä maanomistajat eivät suinkaan myyneet juutalaisille ostajille sitä parasta maataan jota fellahit viljelivät, vaan joutomaata ja suota, joka ei ollut viljelykelpoista fellahien menetelmillä ja osaamisella. Ongelmat alkoivat kun arabit tajusivat että juutalaiset saivat sen joutomaan kasvamaan julmetulla työllä ja uusilla menetelmillä kaivetulla vedellä paremmin kuin fellahit sen paremman maan. Iski kateus ja hyökkäykset kibbutseille alkoivat. Sen myötä juutalaiset organisoituivat puolustamaan itseään ja kibbutsejaan. Syntyi kibbutsien sotilaskoulutus, etenkin ensimmäisen maailmansodan jälkeen, kun maahan tuli juutalaisia upseereja ja sotilaita jotka olivat palvelleet sodassa eri maiden armeijoissa. Syntyivät Hagana ja Palmach jotka sitten toimivat ytimenä ja siemenenä Israelin armeijalle. Samoin syntyi esimuodot Mossadista kun piti pysyä selvillä mitä arabit suunnittelevat ja mihin kylään ovat seuraavana hyökkäämässä. Siinä mielessä tämä lauantainen on vain satavuotista jatkumoa sille mitä arabit ovat siellä tehneet. Ei mitää uutta auringon alla.

Anonyymi kirjoitti...

Missä ne juutalaiset sortaa muslimeja? Kertokaa minulle. Israelin kovat reaktiot muhammettilaisiin palestiinalaisiin Israelissa johtuvat vain ja ainoastaan näiden pölkkypäiden omasta uhmakkaasta asenteesta. Niiden geenit on juutalaisvastaisia ja niissä kiehuu juutalaisvastainen veri. Hamasin toiminta on vain yksi ääriesimerkki tästä saatanallisesta taipumuksesta. Kaikkialla maailmassa musut vainoaa juutalaisia ja kristittyjä.

Täällä härmässäkin sitten viherkommunistit vainoaa musujen tavoin juutalaisia ja kristittyjä. Joten ei ole ihme, että viherkommunistit varovat puhumasta pahaa musuista.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Egypti on tarjonnut gazan porukoille monta kertaa, 1000 neliökilometrin aluetta, jokaliitettäisiin gazaan. Mutta kun se ei noille kelpaa. Ainoa minkä ne kelpuuttaisivat, olisi juutalaiset ajettuna välimereen, mutta se taas, ei sattuneista syistä tule koskaan tapahtumaan, mikä parrapäristäjienkin, olisi korkea aika alkaa ymmärtämään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Seppo Oikkoselle, Joppos123:lle, Ano1:lle, Rouva Anolle, Ano2:lle, Antifilatelistille, Thorvald Eskilinpojalle, Tapsalle vaan ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Pitkälti näin. Sinänsä iipot eivät kai kovin mielellään lähde lanaamaan sitä Gazaa vaikka kyky olisikin. Kun ne joutuvat miettimään sitä kansainvälistä reaktiota joka taas ei arabeja kiinnosta.

Seppo: Kiitos lisäyksestä.

Joppos123: Saattaa olla näin. Ano1: Valtioltahan se palkka niille tulee.

Rouva Ano: Osuva vertaus. ”Toi löi ekaks takaisin”.

Ano2: Jep. Eli suvaitsevaisuus kumartaa väkivallankin edessä.

Antifilatelisti: Totta.

Thorvald: Kiitos lisäyksestä.

Tapsa vaan: Joo, missään arabeilla ei ole niin hyvä olla kuin Israelissa.

Ano3: Näin olen minäkin ymmärtänyt. Ne ympäröivät arabimaathan ovat tämän jo oppineet ja tehneet rauhansopimuksia.

QroquiusKad kirjoitti...

Nyt olisi iipoilla gaziljoonan sekelin paikka liiskata gogo Gaza gerralla ja Länsiranta samaan hintaan.
Ukrainan sota on omiaan heikentämään kansainvälisen viherkommunismin kirkunaa jota Israelille siitä osoitteesta muutenkin tulee jatkuvasti, tekipä se jotain tai ei mitään.
Lisäksi on vaikea uskoa, että USAn talouselämässä vaikuttavat juutalaiset sallisivat Luvatun Maan joutua tuhoisten seuraamusten kuten totaalisten taloussaartojen ja sensellaisten kohteeksi.

Sitä paitsi, hävittämällä Gazan ja Länsirannan Lähi-itään tulee rauha.

alianor d'aquitaine kirjoitti...

2000-luvun länsimaalaisten vasemmistolaisten syvä juutalaisviha on huolellisesti piilotettu hyväksytyn Israel vihamielisyyden taakse. Koska Israel on tehnyt sitä ja sitä on aivan oikeutettua polttaa synagogia ja terrorisoida koululapsia maissa, joissa juutalaisilla ei ole mitään tekemistä Israelin valtion tekemisten kanssa. Ei tarvitse kuin katsoa Malmön juutalaisten tilannetta sosiaalidemokraattien valtakaudella tai Brittien Labour-puolueen toimia saati kotimaisen ammattihurskastelija Veronika Honkasalon ulostuloja vauvojen teurastamisen hyväksymisen puolesta.

Lehdistö länsimaissa voisi joskus osoittaa vasemmiston fasismin sellaisena kun se todellisuudessa ilmenee.

Anonyymi kirjoitti...

Suvakit on tietty suvakkeja, mutta osaavat ne muutkin. Entäpä sitten Partisaani-verkkomedia ja aktivisti nimeltä Junes Lokka? Tukevat Hamasia vain oman antisemitisminsä takia. Siinä, että he ovat vastustaneet tuota täysin samaa kuujumalaansa palvovaa sakkia silloin, kun he ovat astuneet Suomen maaperälle ja harrastaneet kaiken maailman rötöstelyä mukaan lukien yläasteikäisten suomalaisten pissaliisojen gruumaaminen ei aiheuta heille minkäänlaista kognitiivista dissonanssia. Mitäa logiikkaa se tämä sitten on? Sitä parempaa anti-suvaitsevaistiedostavaista logiikkaa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, alianor d´aquitanelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Olen pessimistisempi. Iran jää tukemaan terrorismia ja lisää Hizbollahin tukemista. Enkä usko Israelin ottavan riskiä Gazan liiskaamisesta.

alianor d´aquitane: Ja kun muuten seuraa suomalaistakin mediaa niin antisemitismista ei kylläkään syytetä sitä varsinaista tahoa vaan etsitään sitä äärioikeistoa.

Ano: En ole kyllä Lokan kohdalla tuollaista huomannut. Joskaan en seuraa häntä aktiivisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Lokka kirjoittelee noita juttuja Twitterissä/X:ssä aamusta iltaan. Siellä häntä pystyy seuraamaan. Ei Israelin tukeminen tietenkään mikään etnisen suomalaisen velvollisuus ole, mutta jännää, että on nyt ruvennut vastustamaan juutalaisuutta ja fanittamaan Hamasia noin obsessiivisesti.

QroquiusKad kirjoitti...

Mikäli olet oikeassa, silloin Israelin tuho on vain ja ainoastaan ajan kysymys.
Arabimuslimit voittavat lopulta kyvyllään loputtomaan ihmishengistä piittaamattomaan kulutussotaan ja itäisestä Välimerestä tulee islamin sisämeri.

Mutta jos kerran Israel haluaa tehdä länsimaistyyppisen, oudon hidastetun itsemurhan niin se on sitten heidän asiansa.
Islam saa siitä kyllä valtavasti lisävoimaa Euroopan tuhoamiseen, joka on sekin vain ajan kysymys, mutta jos se on valinta, niin ei kai siinä mitään voi.

Tähän asti nähdyn varassa minun on kylläkin todella vaikea uskoa iippojen haluun tehdä hidastettu kansanitsemurha.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Ei kyllä kuulosta siltä Lokalta jonka tekstejä ja videoita olen joskus nähnyt. Onko varmaa että on hän eikä joku putinin trolli? Vai onko hän seonnut läheisen poismenon jälkeen?

Antifilatelisti kirjoitti...

Vihervasurit noudattavat vanhaa kiinalaista strategiaa #26: osoita päärynäpuuta kun kiroat omenapuun. Eli syyttämällä "uusnatseja" antisemitismistä ja juutalaisvihasta he samalla siunaavat islamistien juutalaivihan.

Anonyymi kirjoitti...

Ano 18.18
Onko luetun ymmärtäminen aivan kohdillaan?? En ole Lokan kirjoituksissa moista, sinun väittämääsi huomannut.
Oletko partisaanin&vkk: agentteja kenties??
Huru-ukko

Joppos123 kirjoitti...

Olen vähän samoilla linjoilla QK:n kanssa.
Nyt on hyvä syy lanata koko Gaza mereen. Ei iipot voi loputtomasti jahkata tuon asian kanssa.
Tehdään olevinaan joku aselepo joka ei johda mihinkään.
Iipoilla on nyt aika vahva kansainvälinen tuki tuhota Hamas ja olisi tyhmää jättää tilaisuus käyttämättä.
Iranin munattomat papit saisivat samalla oppitunnin siitä kuinka nykyaikaisessa sodassa käy.
Jenkkien ulkoministeri on parhaillaan Israelissa ja ainoa tehtävä on laittaa hidastetta Gazan lanaamiseen.
Ei kyllä käy kateeksi iippoja. Vain vihollisia ympärillä.

Joppos123 kirjoitti...

Nyt kun ryssä on alkanut katkaisemaan putkia niin minulla olisi ehdotus vastavetoon.
Tuolla Itä- meren pohjassa on aika paljon viime rähäkän miinoja. Niitä kosautellaan jos on tarve mutta niitä lojuu pohjissa vielä kaksytmonta.
Nostetaan yksi lähelle pintaa kun ryssän jokin alus tulee kohdalle.
Kaleeri pohjaan ja kukaan ei voi syyttää ketään vaikka ryssä tietäisi, että tahallaan tehtiin.
Viesti ryssälle.
Tekemättömyys on se huonoin vaihtoehto.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Qroquius Kadille, Thorvald Eskilinpojalle, Antifilatelistille, Huru-ukolle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano, Thorvald & Huru-ukko: Kävin siellä twitterissä ja suoraan sanoen en saanut asiasta täyttä tolkkua.

Qroquius Kad: Sinä menet tässä kyllä asioitten edelle. Ei Israelin valtio ole mihinkään häviämässä.

Antifilatelisti: Näin voisi sanoa.

Joppos123: Ei käy kateeksi iippoja. Mutta odotellaan sen putkiasian kanssa että saadaan tarkempaa tietoa.

Anonyymi kirjoitti...

Joku jo saman totesikin mutta on tää vasemmisto sitten taitavaa porukkaa. Se kykenee löytämään rasismia vaikka kiven silmästä pöyhiessään vanhoja kirjoituksia tai muita mikroagressioita. Ainoastaan tällainen aivan päin naamaa roiskahtava rasismi tuottaa hankaluuksia. Silloin kyse on nyansseista ja konteksteista ja muista hienoista sanoista, joiden tarkoitus on kertoa, että tämä ei ole rasismia ollenkaan vaan uljasta vapaustaistelua. Ei vaan mene vasurilla jakeluun. Ei vaikka arabit itse ovat kertoneet syyksi antisemitismin. Aina kysyttäessä. Jo 80 vuoden ajan. Hamasin perustamiskirjassa kerrotaan, että mikään ei riitä ennen kuin kaikki juutalaiset on alueelta hävitetty. Tämän mukaan he johdonmukaisesti toimivat. Tässä ei ole mitään nyansseja, asia on sangen yksinkertainen: konfliktin ydin on siinä, että arabit haluavat juutalaisten kuolevan, mutta juutalaiset, saatanan penteleet, haluavat elää. Varsin epäkohteliasta juutalaisilta, tycker jag. Samanlainen osa meille eurooppalaisillekin on luvassa jos islamistien haaveet toteutuvat. Pahoin pelkään, että saatamme osoittautua juutalaisia kohteliaammiksi.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei Israel ole ihan heti häviämässä, mutta jos näin jatketaan, se on ajan kysymys.
Junes näyttää julkaisevan muiden kirjoittamia, tolkuttoman Israel-vastaisia kommentteja.

klova kirjoitti...

Kyllähän Israel Hamasin voittaa. Ja sitten tulee uusi ja sen jälkeen seuraava.

Gazassa asuu 2 milj ihmistä. Vailla, osin omaa syytään, tukevaisuutta, siellä ei kovinkaan paljon tarvitse harjoittaa rekrytointia terroristien riveihin.

Jollain tapaa Israelin pitäisi saada jonkinlaiset välit noiden ihmisten kanssa tämän sodan jälkeen, kun ei niitä tappaakaan voi. Hamasin kukistavat kuten oikein onkin, mutta se ei muuta kokonaiskuvaa mihinkään. Kuten sanonta menee, Israelin täytyy voittaa joka kerta ja vastustajien vain kerran.

Ja joskus tulee se vain kerta.


Anonyymi kirjoitti...

Hamas irroitti 40 vauvan päät!
Hamas tappoi 260 tekno-nuorta!
Hamas tappoi naisia ja lapsia!

Uskotteko Te edelleen kaiken mitä media suoltaa?
Jos näin niin laitan pari siltaa myyntiin, hyysärin etusivulle Helsinki-Tallinna ja Turku-Tukholma -siltojen perustusosakkeet ovat kohta kaupan!

Pakko olla totta! Mediakin kertoi!

En jaksa olla enää edes pettynyt. Uskokaa kaikki ja menkää piikille.

Vetäkää henkeä. Odottakaa hetki (tai pari päivää). Analysoikaa asia PUOLuEeTToMASti, kokeilkaa. Tai älkää. Uskokaa kaikki, minulle tämä on lopunperin ihan sama.
Viisitoista vuotta olen koittanut vaikuttaa, monin eri kanavin, aivan turhaa kaikki. En minä Teitä herätä, ei siihen kyennyt pastori Niemullerkään aikoinaan.

Putin varmaan laittaa mulle hyvät massit tästä, one can effin wish!
Alkaa olla aika likellä hetki kun totean, että over and out.


-Tvälups-

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Partisaani = paskasaavi.

Anonyymi kirjoitti...

Mediassa Ukrainan sota lopetti plandemian, terroristiryhmä Hamas Ukrainan sodan, kaasuputki seuraavaksi lopettaako terrorismin Israeliin? IS:ssa ei Ukraina mahdu edes 12. ekaan juttuun. Ruotsista eivät uskalla rehellisesti kirjoittaa vieläkään. Viime yönä taas posahti, 2 naista tällä kertaa pääsi hengestään Ruotsissa.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Nyt alan epäillä ettei toveri tvälupsilla ole kaikki ihan hyvin. Paranoia on vaikea kumppani jos se pääsee niskanpäälle. Otan osaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Qroquius Kadille, klovalle, Taisteluvälineupseerille, Terho Hämeenkorvelle, Ano2:lle ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne. Tvälupsin kommenttia en minäkään oikein ymmärtänyt.

Anonyymi kirjoitti...

No onpa täällä keskustelu ns kuumana. Tietty näyttäähän se siltä maailmanpoliittinen tilanne, että kaikki on päin sitä itseään. Tai sitähän se onkin. Kunhan ei nyt leviä. Kun tuossa on nyt mainittu erinäisiä epämääräisiä vaihtoehto medioita, Myönnän itsekin hieman saaneeni sitä ns provokaatiota. Ja joskus kommentit menevät ns yli. Verenpaineet ovat kohonneet usein, mutta syylliset ovat olleet enimmäkseen vaikkapa vihervasemmistolaiset. Itse pyrin jatkossa(kin)kommentoimaan ns kieli poskella, kuitenkaan liikaa vitsailematta. Sekä loukkaamatta ketään tietoisesti paitsi niitä prkl:n murjaaneja. Eikä niitäkään. Totuus on vain totuus. Tänään on muuten oluen päivä. Kippis!

Anonyymi kirjoitti...

Hamasista kehoitetaan viettämään "global day of jihadia" tänään, jos oikein ymmärsin. Ihme on jos muutama "lone wolf" ei aktivoidu. Mikäli joku pääsee hengestään niin ei se ainakaan islamista johdu. Kysykää vaikka asiantuntijoilta. Jos väkivaltaisuuksia tulee niin toivottavasti edes muutama silmä aukeaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Kippis.

Ano2: Ja niitä ”asiantuntijoita” kiikuttaa kuultavaksi VMP.

Qroquius Kad: Piru vie, pistää miettimään…

Anonyymi kirjoitti...

Thorvalds Eskilinpojalle:
Voitaisiinko hieman yksinkertaistaen sanoa, että ne alueet, jotka YK vuoden 1947 jakoehdotuksessaan tarjosi arabeille, käsittivät pääosan niistä, joita fellahien keinoin voitiin viljellä, kun taas ne alueet, joita se tarjosi juutalaisille, olivat niitä, jotka vasta juutalaissiirtolaiset olivat tehneet viljelykelpoisiksi?
Se alue, joka nykyisin tunnetaan Länsirantana, taisi kyllä olla Gazan seudun ohella Palestiinan tiheimmin asuttu osa ennen kuin juutalaissiirtolaiset alkoivat muuttaa maahan, varmaankin juuri tästä syystä.
YK:han kyllä tarjosi arabeille enemmänkin alueita kuin nykyisen Länsirannan ja Gazan, jotka kuitenkin epäilemättä muodostivat heille tarjottujen alueiden keskeisimmät osat.
Ja pieneksi jäänyt Gazan aluehan on nykyisin jo liki kokonaisuudessaan kaupunkimaisen tiheään asuttua niin, ettei siellä asutusten väliin enää ole viljelyksille juuri tilaa jäänyt.
Entä miten on sen Gazan vieressä olevan lisäalueen laita, jota Egypti on palestiinalaisille tarjonnut? Voitaisiinko sitä viljellä fellahien menetelmien? Vai onko se pääosin liian kuivaa autiomaata?