keskiviikko 25. lokakuuta 2023

KÄPPÄUKOT JA SUVAKKIKOULUTUS

Näinä päivinä, Pinnanmaan mäkisillä tasankomailla…

Huitsinnevadan Örnätjärvellä sijaitsevan omakotitalon grillikodan piisistä nousi ilmoille sankoin joukoin maailman ilmastoa tuhoavia pienhiukkasia ja kaksi ääriainesrumaa käppäukkoa vietti kodan tulilla saunataukoaan. Nehän olivat Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis jotka olivat olleet Huitsinnevadan urheilutalolla valmistelemassa seuraavana viikonloppuna järjestettäviä tunkin pitämisen SM-kisoja. Ykä lisäsi hieman puita tuleen, aukaisi Tsuhnan Koston ja loihe lausumahan:

- Sehän on muuten sillä lailla että tuo yhteiskunta”tieteellinen” koulutus on nykymuodossaan ihan totaalista rahan ja ajan haaskaamista. Se kestää vuosikausia ja sen lopputulemana on likimain aina suvaitsevais-tiedostava yksilö joka on vapauttanut itsensä totaalisesti reaalimaailmasta ja loogisesta ajattelusta. Koska lopputulema on lähes aina sama, niin asianhan voisi hoitaa paljon lyhyemmällä kurssilla.

Lötjönen sanoi tähän että gölgölgöl koska otti juuri hörpyn omasta Tsuhnan Kostostaan. Sen jälkeen hän röyhtäisi sen verran voimallisesti että grillikodan katolla olevat pari närheä läksivät vastalauseitaan rääkyen karkuun. Tämän jälkeen Lötjönen sanoi:

- Joo, tuo pitää kyllä paikkansa. Suunnitellaanpas piruuttamme tässä tauolla se pikakurssi ja katsotaan jos se voitaisiin myydä jollekin yliopistolle. Tai miksei vaikka työväenopistolle tai sitten ihan pelkkänä kirjekurssina. Ensimmäinen suvakkikoulutuksen osio on tietysti maahanmuutto. Maahanmuuttoa pitää saada, koska maahanmuuttoa pitää saada. Jos sitä ei olisi, niin sehän olisi vallan kauheeta koska silloin ei olisi maahanmuuttoa. Ja nimenomaan kehitysmaalaista maahanmuuttoa. Siitä diplomisuvakki pitää kiinni. Joskin ankarin reunaehdoin.

- Joo, eli tänne kelpaa vain afrikkalaiset, arabit ja keski-idän ihmeet. Eli ne, jotka tulevat elatusautomaatille ja yleisperseilemään. Esmes itäaasialaiset tai ukrainalaiset eivät käy. Ensinnäkin niissä on liikaa naisia ja toisekseen ne eivät suostu uhriutuviksi solidaarisuuspokaaleiksi vaan pyrkivät ihan oikeasti integroitumaan. Ja sehän ei ruoki suvakkikoulutettavan aina nälkäistä egoa.

- Ja tässä tulee koulutusta ajatellen muistaa se opinkappale että rotuja ei ole ja kaikki ihmiset ovat aivan samanlaisia. Paitsi silloin kun siitä on aatteelle hyötyä. Niinpä kurssilla opetetaan polvistumaan ja kumartamaan riehuvien, ryöstävien ja polttavien Amerikan neekereiden edessä sekä tekemään katumusharjoituksia. Niiden neekereiden kohtaaman sorron takia. Tietysti jos kurssilla joku esittää kysymyksen että paljonkos niitä neekeriorjia on Suomessa oikeastaan ollut ja eikös nimenomaan suomalaisia ole viety orjiksi niin se tietää kurssilta välitöntä hylsyä ja potkua perseeseen. Kas kun oikea suvaitsevais-tiedostava ei koskaan takerru ikäviin yksityiskohtiin joita myös faktoiksi kutsutaan. Faktat ovat so last millenium. Nyt jyllää vahva tunne.

- Totta joo ja tulee muistaa myös loukkaantumiskoulutus. Jos joku sanoo sanan neekeri niin selkäytimestä tulee lähteä lause ”tämä on epäsensitiivinen ja turvaton tila” ja alaleuka pannaan väpättämään saman tien. Oikeamuotoisen loukkaantumisen opettajana voisi olla Tämä Renaz Ebrahim joka väittää olevansa tummaihoinen vaikkei sitä ole.

Lötjönen otti muutaman palasen taukosakuskaksi tuotua aleikum-salamia ja totesi sitten natustelun lomassa:

- Tietysti kyseisessä kurssissa on ehdottoman tärkeää tämä ilmastotietoisuus ja totta kai siinä muodossa että ilmastotoimia on tehtävä nimenomaan Suomessa. Mustalla listalla ovat metsätalous, maatalous, karjatalous ja kaikenlainen teollisuus. Luonnollisesti kurssilla käsketään täysin unohtamaan se tosiasia että Suomi on jo hiilinegatiivinen. Täysipainoinen ammattilainen koulutetaan saamaan aikaan ilmastoahdistusta nimenomaan lapsissa tai ainakin hän osaa kivenkovaan väittää niin. Tässä voisi olla opettajana vaikkapa Veronika Honkasalo.

- Jep ja täytyy muistaa tuo uusi muotisana eli luontokato. Sitä tulee viljellä vaikkei oikein tietäisikään että mitä se tarkoittaa. Mutta tässähän tosin tarvitaan kurssilaisten suhteen ennakkoseulomista. Jos kurssille pyrkivä on ollut liian paljon oikeasti tekemisissä sen varsinaisen luonnon kanssa niin hän on hyvin epäilyttävä. Ja jos huomataan että kurssille pyrkivä harrastaa metsästystä niin fudut tulee ns. alta vällein. Sehän voi olla voiman pimeän puolen myyrä.

- Totta. Ja koulutukseenhan tulee kuulua ilman muuta myös osio feminismistä. Pohja-ajatuksena että nainen on kaikkeen pätevä koska hän on nainen ja jos joku tuota kyseenalaistaa niin hän on misogyyni.

- Joo, ja jos kyseenalaistaa vielä perustellusti niin on misogyyni potenssiin kaksi. Ja tähän osioon kuuluu varmaankin transhysterian opettaminen. Eli sukupuoli on vain ja ainoastaan fiiliskysymys ja biologia itsessään on pelkkä tarpeeton muinaisjäänne. Mutta tuleehan koulutuksessa olla myös osio kansainvälisistä konflikteista.

- Ilman muuta tulee, tosin siitähän selvitään yhdessä oppitunnissa. Eli jos jossain konfliktissa on mukana islamilaisia niin suvaitsevais-tiedostava on islamilaisten puolella koska hän tuntee rauhanomaisen islamin paremmin kuin islamilaiset itse.

Ykä viskasi voimasavuke Bostonin jämän tuleen, otti viimeiset hörpyt Tsuhnan Kostosta ja totesi sitten:

- No joo, eiköhän näillä eväillä se suvakkikoulutus saataisi aikaiseksi. Veikkaan että se kestäisi yksilöstä riippuen tommoset 2 – 4 viikkoa. Ehkä kurssin käyneille annettaisiin arvonimi Sertifikoitu Tiedostava Yksilö.

- Joo, ja kyllähän niille pitäisi jonkinlainen kunniamerkkikin antaa että muurahaiskansalainen osaisi väistää ja antaa ratikassa istumapaikan. Ja että kaupassa saisi alennusta soijalattesta ja biodynaamisesta parsasta. Oliskos vaikka…

- Joo, kyllä tuossa kunniamerkissä se olennainen tiivistyisi. Mutta me unohdettiin koulutuksesta yksi olennainen osa.

- Joo hei, niin olikin. Se armoton viha käppäukkoja kohtaan. Meistä kun saattaa suorastaan aistia sarkakankaan hajun, luvattoman nuotion rätinän, pannulla paistuvan lihan tirinän ja kiväärin lukon loksahtelun.

- Ja tietysti tähän kuuluu meidän lisäksi kaikkien väärinajattelijoiden demonisoiminen. Mutta sepä taitaa olla kurssille hakeutuvilla olla muutenkin jo hyvin hallussa. Eiköhän lähdetä löyläyttelätiön?

Käppäukot lisäsivät tuleen hieman puita ja kävelivät pihan poikki sisälle löylyyn. Pihassa kävellessään heistä leijaili ilmaan huomattavat määrät käppäukkojen pirunkuria joka eteni tuulten mukana ilmassa etelään päin ja laskeutui lopulta Pinnanmaan ulkopuolella erään vihervasemmistolaisen perheen sähköauton päälle saaden aikaan oikosulun ja matkan täydellisen tyssäämisen sekä perheenäidin hysteerisen kohtauksen.

Helvetin käppäukot.

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ottaisiko veroradiomme, Yle, käppäukkojen mietteet ohjelmistoonsa? Tai sittenkin edes Järviradio?

Anonyymi kirjoitti...

Terve Jäsen Y
Uuden näppiksen saisit noin vertauskuvallisesti korvata. Kiitos tarinasta.
T. Ymmi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Ymmille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tuskin Järviradio. Siellä kun on ihan asiallistakin ohjelmaa. Ylellähän tuo on oikeastaan jo käytäntöä.

Ymmi: Kiitokset sinullekin ja pahoittelut näppiksestä.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuo kurssihan on sisällytetty peruskoulun oppimäärään.
Ja koska peruskoulu on Maailman Paras Koulu, voidaan kaikki muut oppilaitokset lakkauttaa.
Peruskouluhan tekee täydelliseksi ja kaikentietäväksi.
Eikä kaikkien siellä peruskoulussakaan tarvitsisi olla, osaavathan ne jo valmiiksi tehdä pirusti pahaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Niin, tämähän oli vain tiivistelmä suvaitsevais-tiedostavan ajatusmaailmasta. Mutta joo, kyllä peruskoulussamme tuputetaan tuota ikävän paljon. Valitettavasti opetusministerinä on Anna-Maja Henriksson joten kovin suurta korjausliikettä ei ole odotettavissa.

Antifilatelisti kirjoitti...

Älähän nyt viattomia ajoneuvoja ryhdy tuhoamaan. Me juuri vähän aikaa sitten siirryimme sähkökauteen auton osalta, tosin plugarihybridin muodossa. Koska ajamme suurimman osan ajosta kaupungissa, se on aivan yliveto sen osalta, ja polttomoottori puolestaan toimii Atkinson-kierrolla Otto-kierron sijaan ja tarjoaa 43% hyötysuhteen kun normibensalenkkari pääsee hädin tuskin 30% pintaan.

Olemme ajaneet yhdellä tankillisella nyt 980 km. Toki suurin osa siitä on ollut sähköajoa, mutta yhtä kaikki.

Sähköauton paras puoli on sen kiihtyvyys - se jättää bensalenkkarit kuin seisomaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Antifilatelisti. Eihän tässä sinänsä noita ajoneuvoja vastaan hyökätty. Joskin minä pitäydyn bensakoneessa. Sähköauto ei ole näillä leveysasteilla millään muotoa käytännöllinen vehje. Ainakin jos asuu kaupunkien ulkopuolella.

Antifilatelisti kirjoitti...

Siksi me ostimme hybridin - se tarjoaa parhaat puolet molemmista maailmoista.

Sähkön etu on aivan ylivoimainen kiihtyvyys sekä yksinkertainen teknologia - sähkömoottori on triviaali hyrrä verrattuna monimutkaiseen polttomoottoriin. Samoin energiakulutuksen osalta vekotin on kaupungissa säästöpossu. Akussa on kapasiteettia 100 km ajoon ja sen lataaminen nollasta 100% kapasiteettiin maksaa noin kaksi euroa taloyhtiön tökkelistä. Sähkö on myös täysin äänetön.

Mutta Suomi on pitkien etäisyyksien maa, ja akkuteknologia ei ole vielä (2023) aivan sillä tasolla, että sillä pärjäisi talvella haja-asutusalueilla. Ajamme myös pitkää matkaa, ja siksi polttomoottori on parempi idea toistaiseksi pitkälle ajomatkalle (100 km+). Atkinson-moottorin etu ottomoottoriin verrattuna on parempi hyötysuhde (= enemmän kilometrejä per euro) ja parempi vääntö. Haittapuolena, että se toimii parhaimmin vakiokierroksilla. Ottomoottori puolestaan sopii sellaiseen ajoon, jossa tulee kiihdytyksiä ja jarrutuksia paljon ja kierrokset vaihtelevat.

Kun Olkiluoto III saatiin linjoille, sähkön hinta on romahtanut. Ydinvoima on myös saasteetonta, joten Gretan olisi syytä olla tyytyväinen sen osalta.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olin jo aamukahvini juonut, ettei käynyt kuin Ymmille. Näiden synkkien pilvien keskellä kun ihminen kaipaa vähän iloa ja valoa elämään, niin nyt sitä tuli, eikä siihen tarvittu edes mitään tajuntaa laajentavaa. Ykän verbaalisestikin ratkiriemukas blogi sai päivän alkamaan parhaalla mahdollisella tavalla ja naurun kautta elämäänkin tuli varmasti muutama lisäminuutti.Tästä on hyvä jatkaa ja näkyy tulevan myös kaunis, aurinkoinen syyspäivä. Kiitos!

Rouva Ano

Antifilatelisti kirjoitti...

Sillä välin Roskalehdessä Sanna Ukkolaa tökkii uhriutumiskulttuuri: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/dfd4489f-ff26-4db3-bd34-5635f77faee8

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Antifilatelistille ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Antifilatelisti:

Viesti1: Kiitos lisäyksestä. Itse asun sen verran syrjässä että pitäydyn bensakoneessa.

Viesti2: Ukkola kirjoittaa tuossa kyllä asiaa.

Rouva Ano: Lämmin kiitos sinullekin.

Anonyymi kirjoitti...

Minä en asu kovin syrjässä, että sen puoleen se patteriautokin olisi ehkä; Huom! ehkä käypäinen kulkine näihin minun vähiin ajoihini. Mutta siltikin valitsin perinteisen nokivasaran kun tässä taannoin vaihdoin vanhan rakkaani parikymmentä vuotta nuorempaan, kuten ilekeämieliset/ilkeäkieliset sanoo vanhojen äijien tekevän.
Syitä siihen voisin luetella pitkän rivin, jos vaan muistaisin ne kaikki:) Tärkein syy kuitenkin lie tottumus ja mukavuudenhalu. Sitä kun on oppinut kurvaamaan siihen nokipumpulle siellä missä menovettä myydään ja se helpppous tankkauksessa. Ja se, että ei ainakaan vielä tarvitse "tsijoonaa äppiä" että matka jatkuisi. Vieläkin löytyy paikkoja joissa saa sitä menovettä ihan vaan perinteisesti paperirahalla. Ja se on tänään yhtä halpaa kuin esim. 10v sitten. JOs ostit automaatista kympillä menovettä niin sait kympillä menovettä. Aivan sama tänäänkin, kympillä saat kympin edestä lientä tankkiin.
Huru-ukko
PS. On nää nykyset kulkineet hienoja. Minullekin on mnet hienoudet tässä paljastuneet joita en tiennyt olevankaan tuon uuden kulkineen kautta/kanssa. Vaikka sitä ohjekirjaakin olen lukenut.
Miten se joku sanoikaan: En olis tuotakaan tiennyt jos olisin eilen kuollut.
Ja tuohon otsikon aiheeseen: Suvakismi/suvakit ym siihen luettava porukka. Niiden uudelleenkolutus on aivan turhaa ja hukkaan heitettyäaikaa/vaivaa/rahaa. Ne nyt vaan on mitä ne on. Niihin ei päde edes QK:n ihaileman "konsta-aapeli pyllyttären" maininta että hyvää se tekee koulutus terroristillekin. Niihin sopii parhaiten tämä vanhankansan viisaus: Tyhjän saa pyytämättäkin.

QroquiusKad kirjoitti...

Pyllytär on Ylikomissaari ja valtsikkataiteen tohtoori eikä konsta-aapeli.
Ukko-Sanna puolestaan kirjhoittaa pimatsuista, jotka kiukuttelevat kun taas kerran Isot Pojat Kiusaa Koska Olen Tyttö!
Ja kuitenkin kaikki, todellakin KAIKKI mitä nämä pimatsut ovat elämässään saavuttaneet on ansaittu vain ja ainoastaan sukupuolella.

Ja miten ne siitä kiittävät?
Tälläkin tavoin:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009948258.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

Tuon luettuani tajusin arvostavani Hamasia paljon enemmän kuin länsimaisia fempsoja.
Hamas on puhtaan rehellisesti paha.
Se ei valehtele kuten fempsat.
Se on aito ja rehdisti paha.

Jos fempsatkin myöntäisivät vihaavansa länsimaista miestä ja tekevänsä kaiken tuhoamiseksemme, arvostaisin niitäkin rehellisestä pahuudesta.
Nyt en toivo niille kuin päätymistä Hamasin vangeiksi.
Ja sitten tulee eteen tällaista:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009946967.html

Shalom, sanoo israelilainen vasemmistolainen rauhanaktivistifempsa hamasilaisille oltuaan niiden vankina.
Näköjään mikään ei enää ole tarpeeksi.
Ei mikään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Ihan samoja ajatuksia minulla on tuosta autoilusta. Ja nykyautot tuppaavat olemaan tosiaan liiankin hienoja. Ja noilla suvakeilla on vaan vieläkin aivan liian suuri valta.

Qroquius Kad: Tuosta tutkimuksestahan voi sanoa että siinä on sanottu taikasanat eli ”tunnetko kokeneesi” ja on helppo arvata mitä siihen vastataan. Ja mitä tulee Pravdan otsikon lauseeseen ”näin ei voi jatkua” niin tottahan se jatkuu ja siitä pitävät huolen nimenomaan nämä tutkiskelijat jotka löytävät rasismia vaikka karhun pihkatapista.

Anonyymi kirjoitti...

Noista nykyautojen hienouksista. En minä niitä hetimiten laita "roskikseen". Niistä moni auttaa tämmöistä köppäästä laiskanpulskeaa käppäukkoa aamurutiineissa, just niissä vittumasimmissa. Näillä kymenillä sitä jo arvostaa pientä hienoutta. Varsinkin kun ei ole paremmasta aiempaa entistä kokemusta.
Mutta joo, svakit. Kävelkää tai ajakaa fillarilla. Ihan mihin vaan haluatte ihan milloin vaan meille sopii vaikka se ei sopisikaan teille.
Huru-ukko
PS. Oli se hienoo tänäänkin lähteä kylille: Puoli tuntia ennen lähtöä, siinä keittiö pöydän ääressä, aamukahvin ja Bostonin nauttimisen lomassa painoin nappia. Ja kas, kun lähdön aika koitti puolen tunnin päästä oli vastassa lämmin nokivasara:)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Minä laitan autoon pihan kiinni aamulla. Kas kun omakotitalossa asun. Lämpimään autoon on mukava mennä ja säästäähän se konettakin.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei kun se "näin ei voi jatkua" tarkoitti sitä, ettei tämä suomalaisten maailman kauhein rassissmi voi enää jatkua.
Siihen päägangsteri Petturi Urpo ehtikin kehaista tällaista:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009947504.html

Että rassissmin Suomesta hävittävä toimenpideohjelma on jo tehty ja resursoitu ja kohta pannaan Koko Programmi Toimeen.
Että tässä sitä nyt sitten odotellaan, millä tavalla se maailman kauhein rassissmi kohta aletaan hävittää.
Ehkäpä somaleille ja muille paskavarpaille aletaan maksaa tapporahaa suomalaista rassissteista?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tuotahan on hävitetty Suomesta jo pian kolmekymmentä vuotta. Mutta ei ihmisten ajattelua – joka perustuu todellisiin kokemuksiin – pysty muuttamaan. Tuo on vain teatteria.

QroquiusKad kirjoitti...

Täältä näyttää kadonneen kaksi kommenttiani, niiden puuttumista osoittaa vain vastauksesi niihin.
Mistä tämä johtuu?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Olen ymmälläni. En ole niitä itse poistanut. Tarkistin vielä tuolta bloggerin editorista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kävin vielä läpi sähköpostin, löysin kommenttisi ja julkaisin ne uudestaan. Nyt pitäisi näkyä.