perjantai 27. lokakuuta 2023

LASTEN PELOTTELU MUOTINA

Jotkut asiat vaan tympii. Niin kuin se, että nämä tiedostavat aikuiset ovat ottaneet muotiasiakseen pelotella lapsia ja nuoria ilmastomaailmanlopulla. Ns. valistuneiden opettajien pakkosyötön avulla on suomalaisia lapsia ja nuoria köijätty erilaisiin ilmastomielenosoituksiin jo vuosia.

Jotenkin luonnollista kehitystä lienee että tuo aivopesu otetaan osaksi lastenkirjallisuutta. Mikäs muu kuin Helsingin Pravda mainostaa kahta uutta lastenkirjaa jossa ”uudet kotimaiset lasten­sarjakuvat vievät pienet päähenkilönsä mytologian ja fantasian maailmoihin” mutta ne syöttävät ilmastopropagandaa:

Kirjan alussa katsotaan yläilmoista, kun perhe ajaa mummolaan lumisessa metsämaisemassa. Talvi ei vain lopu, vaikka on kesäkuu.

Sarjan päähenkilö, pikku Eevi saa mummoltaan salaperäisen kaulakorun. Sen avulla hän näkee metsässä haltiat ja muut olennot. Eevi lähtee haltioiden kanssa pelastamaan Louhen hallitsemasta Tuonelasta Sämpsä Pellervoista, jotta hän voisi herättää luonnon kesään.

*

Ennen kuin siirrytään fantasian maailmaan, aikuiset antavat pitkittyvän talven syyksi ilmastomuutoksen. Vaikka Maapallo lämpenee, Pohjola saattaa tosiaan kylmetä, jos Golfvirta kääntyy.

Lapsillekin on hyvä kertoa ilmastonmuutoksesta, joka ei kuitenkaan korjaannu haltioiden voimin.

Ja ihan varmasti on kerrottu. Pistää vaan noin yleensä miettimään että tuo kovasti mainostettu lasten ja nuorten ilmastoahdistus alkoi ihan samaan aikaan kun alkoi aikuisten heille syöttämä maailmanlopun hysteria. Joka tulee jatkumaan lastenkirjoissakin. Näin ennustaa myös Pravda:

Käsitys sarjakuvasta – varsinkin suomalaisesta – leimallisesti lastenkulttuurina vanheni jo reippaasti viime vuosisadan puolella. Nyt alalla puhutaan, että jotkut kustantamot suorastaan kaipaavat lastensarjakuvia. Kaksi uutuutta voivat olla trendin airuita.

Tuumailen vain keskenäni, tällaisena käppäukkona että eikö kannattaisi uhrata voimavaroja sen jatkuvan ”vihapuheen” etsimisen sijasta siihen, että suojeltaisiin mukuloiden päänuppeja egoaan ruokkivien vihervasemmistolaisten hysterialta?




50 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ulkomailla ollaan jo sormi suussa. Terapeutit (enemmistö punavihreitä naisia) ovat itsekin ilmastoahdistuneita, ja heidän pitäisi auttaa lasten yhä pahenevaa ilmastoahdistusta. Ovat siis puun ja kuoren välissä pattitilanteessa. Vain realismiin paluu auttaisi, mutta siihen ei näytä olevan enää mitään mahdollisuuksia. Kaikki kellokkaatkin ovat uskoon tulleita. Al Gore: ”Valtameremme kiehuvat!” ja YK:n pääsihteeri Guterrez: ”Olemme avanneet [päästöillämme] helvetin portit!” Yritä siinä sitten esittää faktoja: hiilidioksidin vaihteluväli on ollut alle 200ppm:sta yli 5000ppm:aan ja maapallon lämpötila 80. leveysasteella on ollut jopa 20 astetta nykyistä lämpimämpi. Silti jääkaudet ja lyhyet lämpimät ”optimin” kaudet ovat vuorotelleet. Järki palannee vasta seuraavan jääkauden aikana. Kun päällämme on kilometri jäätä, uutisoinnin on pakko vihdoin muuttua.
Nimim: -Beowolf-

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Grrr...Kun nykyään kuulenkin sanan ilmastonmuutos, niin poistan varmistimen...

Anonyymi kirjoitti...

Lastenkirjailijoiksi ryhtyvät ne, jotka eivät ymmärrä elämän realiteetteja.

Ekku kirjoitti...

Eipä sitä arvannut aikoinaan, että oli onnellisessa asemassa, kun sarjakuvat olivat Korkkareita, Asterixejä, Lucky Lukea ja Ahmed Ahnetta.
Näitä voisi suositella näille nykyisille "aikuisille". Niissä oli järkeä sentään ja paljon sarkasmiakin, jota ne eivät ilmeisesti edes ymmärrä.

Anonyymi kirjoitti...

Päivästä toiseen vihervassurikommunistit sekä VMP ns inisevät rasismista jota on joka paikassa ja suomalaiset ovat syyllisiä kaikkeen. Ilmastonmuutos hysteriaa pukkaa sekä ihanan sannan avustajat ulisevat, miksei heitä nostettu/nosteta jalustalle. Naisvihaa ihan selvästi. Verenpaineet taas nousussa.

Strix Senex kirjoitti...

Näiden itseään tiedostavaksi väittävien touhuista tulee taas kerran mieleen moraalin ja moralisoinnin ero. Moraalissahan on kyse niistä vaatimuksista ja velvoitteista, joita ihminen asettaa itselleen. Moralisoinnissa on kyse niistä vaatimuksista, joita ihminen asettaa muille. Niinpä moralisointi ja kaksinaismoraali ovatkin useimmiten erottamattomia kuin siamilaiset kaksoset.

Tällaiselle parkkiutuneelle aikuiselle on ehtinyt kehittyä sen verran kokemusta ja suhteellisuudentajua, että noiden vihreiden ankeuttajien jutut herättävät lähinnä kiusaantumista, mutta lasten suhteen asia on valitettavasti pahemmin, heissä ne herättävät ahdistusta. Ja kun samat ahdistuksen levittäjät esittävät moralisoivia mielipiteitä heidät itsensä aiheuttaman ahdistuneisuuden ja psyykisten ongelmien lisääntymisestä, silloin alkaa viha nousta pintaan. Ihmisluonnon alhaisimpia piirteitä on nimittäin juuri tuo, että ensin synnytetään ongelmia, sitten niitä kauhistellaan ja lopuksi niillä rahastetaan.

Ekku kirjoitti...

Ja lopuksi syytetään yhteiskuntaa itse aiheutetusta ongelmasta. Ja rahoitus ongelman korjaamiseksi pitää tietysti tulla verovaroista.

Bogreol kirjoitti...

Britannian tyttökoulujen yhdistyksen puheenjohtaja Samantha Price nousi puolustamaan lapsia, jotka ovat aidosti huolissaan rasismista, seksismistä ja ilmastonmuutoksesta, heitä ei tule kutsua woke-nuoriksi. Douglas Murray vastasi hänelle, että nuoret oppivat olemaan huolestuneita asioista, joista heille on kerrottu ja joista heitä opetetaan olemaan huolestuneita. Varttuneemmat ihmiset ovat päättäneet kasvattaa ilmastoaktivistien sukupolven, joka pitää ilmastoa maailmanloppuna. Koulupinnari Greta johtaa joukkoja.

Murray korosti, että asenteet opetetaan, koulu ja media pumppaavat jatkuvaa negatiivisuusvirtaa nuorten ihmisten mieliin, elämme muka "systeemisen rasismin" oloissa, näkymät noukitaan kymmenien vuosikymmenten takaa, julkkikset ovat mukana syöttämässä nuorille näitä narratiiveja. Nuoret seuraavat Instagramia ja muita somealustoja, ja ahdistuvat. Tämä on lasten hyväksikäyttöä, ilmastonmuutosahdistuksessaan monet eivät enää halua tehdä lapsia. Lajillamme on ollut paljon pahempia haasteita, nälänhätää ja sairauksia, moniin nykyisiin haasteisiin pystytään vastaamaan. Aikuisten ei tule tehdä nuorille näissä asioissa myönnytyksiä, vaan ojentaa heitä ymmärtämään tilanne.

Antifilatelisti kirjoitti...

Sara Forsberg on tullut ulos intersukupuolisena. Hänellä on Swyerin oireyhtymä, eli hänellä on miehen kromosomisto (46-XY) mutta toimimaton SRY-geeni, jonka vuoksi hänestä kehittyi tyttö. Hänellä ei ole kohtua eikä munasarjoja, eikä hän voi tulla äidiksi. Mutta hän on antanut kasvot Suomessa intersukupuolisuudelle.

En voi oikeastaan sanoa kuin tsemppiä tämän transmielipuolisuuden keskellä. Swyerin oireyhtymän yleisyydeksi arvioidaan noin 1:90 000.

Janne kirjoitti...

Minun nuoruudessani sarjakuvat olivat ensin Aku Ankka, Asterix ja Lucky Luke, sitten vähän kasvettuani Korkeajännitys (kaikki variantit) ja Tex Willer. Ei silloin kukaan höpissyt mistään ilmastokatastrofista. Tosin kasarilla kommunistitkin olivat suhteellisen tolkkua porukkaa.

-TR- kirjoitti...

80-l lapsia peloteltiin ydinsodalla ja se oli ihan todellinen vaara mutta kyllä me silti normaalia lapsuutta elimme.

Tämä nyt ajankohtainen kahakka saattaa eskaloitua ties mihin.

Oma näkemykseni on että Ukrainan tapauksessa meidän Venäjän rajanaapureiden pitää olla solidaarisia toisillemme sillä ei sitä tiedä milloin itse on avuntarvitsijan asemassa.

Lähi-Idän jutussa Suomella ei ole pienintäkään intressiä ottaa kantaa suuntaan tai toiseen. Vuosikausia kestänyt päättymätön kiista joka ei meitä koske millään tavalla.

Joppos123 kirjoitti...

Sarjakuvista tulee heti mieleen kuinka esmes "Tintti Kongossa" känselöitiin.
Ennen kakaroita peloiteltiin mustalaisilla nykyisin ne ajetaan jo synnytyssalissa ilmastoahdistukseen.
Valkoihoinen piltti on ilmastorikos mutta musta on rikkaus. Näin se menee ainakin vihervasemmiston mielestä.
Nyt somalii raakkuu,että Suomen korkeantorjunnan ilmapuolustusta ei saa laittaa kuntoon kun pahat iipot pommittavat Hamasilta paskoja ulos.
Somalii on oiva esimerkki maanpetturista.

Anonyymi kirjoitti...

Samoin. Obelixia lainatakseni, hulluja nuo vihervasemmisto feministit " tok tok tok " .

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beowolfille, Terho Hämeenkorvelle, Ano1:lle, Seppo Oikkoselle, Ekulle, Ano2:lle, Strix Senexille, Bogreolille, Antifilastelistille, Jannelle, TR:lle, Joppos123:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Lienee niin että nykyisin yhä useampi aikuinen – yleensä nainen – pyrkii levittämään omia mielenterveyden ongelmiaan lapsille.

Tuosta off topic-jutusta: Toivotan kaikkea hyvää Sara Forsbergille. Hänen kohdallaan kun ei ole kyse mistään mielialajutusta vaan ihan oikeasta lääketieteellisestä asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Eturivin kyltti on paradoksaalinen. Paniikissa kun tulee tehtyä lähes aina tyhmiä ratkaisuja. Ja sehän on toki vihreiden tarkoituskin. Luoda paniikkia, jotta heidän aatteensa menisi panikoijille helposti kaupaksi. Ja lapsiin sitä on helppo luoda. Kun järki otetaan päätöksenteossa huomioon, niin vihreiden opit saa heittää roskakoriin.

Eilenkin taas sieltä aivopieru pääsi ilmoille. 1125 euroa kuussa tienaava on hyvätuloinen eläkeläinen. No jos lusikalla on annettu, niin kauhalla ei voi vaatia.

Tapsa vaan

Joppos123 kirjoitti...

Skideistä ollaan hyvää vauhtia tekemässä hysteerisiä hermoraunioita. On ilmasto- gender ja sotahysteriaa.
Ennen kaikki oli oikeasti paremmin. Ei ollut joutavaa hysteriaa vaan lapset saivat olla lapsia.
Tosiasia on edelleen se, että miehet käyvät urologilla, naiset gynekologilla ja kaikki muut psykologilla.

Joppos123 kirjoitti...

Joo, ihmisten sairauksille tai synnynnäisille ominaisuuksille irvailu on raukkamaista ja alhaista.
Meillä käy hirviporukassa yksi suuri maanomistaja joka on lievästi kehitysvammainen. Sellainen pikkupojan asteella oleva 70 v ukkeli.
Sillä ei ole aselupia eikä edes ajokorttia.
Jotkut natisee sen selän takana mutta minun mielestä ei se tiellä ole.
Hyvä kun lähtee saamaan vähän sosiaalisia kontakteja eikä nökötä itsekseen kotona.
Hyväntahtoinen ukkeli.

QroquiusKad kirjoitti...

Lapsiahan tässä nyt täytyy ilmastonmuutoksilla ja muilla keksityillä katastrofeilla pelotella, kun liian monella aikuisella on todellisia asioita pelättävänään ja maailmanloppua on povattu liian usein:

1966: Öljy loppuu kymmenessä vuodessa
1967: Nälkä valtaa maapallon 1975
1968: Ylikansoitus uhkaa maapalloa
1969: Koko ihmiskunta tuhoutuu ydinsodassa 1989 mennessä
1970: Maapallon luonnonvarat on käytetty loppuun 2000 mennessä
1970: Saastuminen johtaa siihen, että ulkona on käytettävä kaasunaamareita 1985
1970: Typpi tekee maan viljelyskelvottomaksi
1970: Saasteet tappavat meristä kaikki kalat
1970: Jääkausi palaa vuonna 2000
1972: Meillä on YK:N ilmastopaneelin mukaan 10 vuotta aikaa pelastaa maapallo uudelta
jääkaudelta
1971: Uusi jääkausi viimeistään 2030
1972: Uusi jääkausi viimeistään 2070
1972. Satelliittien mukaan uusi jääkausi tulee nopeasti
1974: Yhdysvalloissa aloitetaan veden ja elintarvikkeiden säännöstely
1974: Otsonikerroksen oheneminen uhkaa elämää
1974: Tutkijat yksimielisiä, planeettamme jäätyy ja tulee pula elintarvikkeista
1976: Öljy ennustetaan loppuvan 90-luvulla
1978: Alkanut pakkaskausi ei tule loppumaan
1980: Happosateet tuhoavat elämän merissä
1980: Öljyn ennustetaan loppuvan 2000
1988. Ennen näkemätöntä kuivuutta ennustetaan 1990-luvulle
1988: Sää lämpiää sietämättömäksi
1988: Malediivit ”uppoavat” viimeistään 2018
1989: Nouseva merenpinta uhkaa maailmaa
1989: New York City West Side Highway veden alla 2019
1989: Meillä on YK:n mukaan 10 vuotta aikaa pelastaa maapallo
1996: Öljy loppuu 2020
2000: Lapset eivät tiedä mitä lumi on
2000: Nälkä iskee kymmenessä vuodessa ellemme lopeta kalan ja lihan syöntiä
2002: Öljy loppuu 2010
2004: Britannia on kuin Siperia vuonna 2024
2005: Manhattan veden alla 2015
2006: Megahirmumyrskyjä
2008: Arktis jäistä vapaa 2018
2008: Al Gore ennustaa että Arktis on jäistä vapaa 2013
2008: Prinssi Charles sanoo, että meillä on 96 kuukautta aikaa pelastaa maailma
2009: Britannian pääministeri sanoo, että maailmalla on 50 päivää elinaikaa jäljellä
2009: Al Gore muuttaa ennustettaan ja ennustaa että Arktis on jäistä vapaa 2014
2013: Arktis jäistä vapaa 2015
2014: 500 päivän kuluttua maailma syöksyy ilmastotuhoon
2018: Meillä on tutkijoiden mukaan 10 vuotta aikaa pelastaa maapallo
2019: Meillä on erään pikkutytön mukaan 5 vuotta aikaa pelastaa maapallo.

Kun poika huusi kolmannen kerran sutta, kukaan ei enää tullut apuun.
Tosin siinä faabelissa susi tuli oikeasti.
Nuo eivät tule.
Vaikka niin moni niin kovasti toivoo.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Joppos123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Ja katsopas piruuttasi noita kuvia. Näyttävätkö nuo sinänsä pelokkailta? Niistähän on nastaa olla mielenosoituksessa. Ainakin alemman kuvan vanhemmat nuoret. Yläkuvan lapset tuskin edes tajuavat mistä on kysymys mutta opettaja köijäsi ne osoittamaan opettajan mieltä.

Joppos123:

Viesti1: Olet täysin oikeassa.

Viesti2: Ei muuta kuin hyviä jahteja hänelle.

Qroquius Kad: Tosi tiukka lista. Ja yksi ainoa kohta on 100%:sesti totta eli se vuoden 1968 ennustus. Josta sattumoisin on vaiettu jo pitkän aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon QK listaan ei lisättävää. Paitsi että loppu on nyt tulossa. Jälleen kerran. Tai niinhän se onkin tulossa, kun suomalaiset eivät lisäänny. Eli tee lapsia. Siihen on oikein kannustettu. Sen sijaan, mikäli oikein olen ymmärtänyt, yli 51 000 osaajaa on tullut tänä vuonna. Ne tosi osaajat ovat sitten laskettavissa, sanotaanko sadoissa. Loput "insinöörit " sitten lisääntyvät valtion avustuksella ongelmaksi asti. Lievästi sanoen.

Anonyymi kirjoitti...

Pieni huomio nykyisiin säätiedotuksiin, aina sanotaan tavanomaista lämpimänpää, kylmempää, tuulisempaa, jne, mikä on se tavanomainen ? ..

Joppos123 kirjoitti...

Ylikansoitusta ruokitaan jatkuvasti. Hedelmällisessä afrikassa on monta maata joissa jengi notkuu puun alla odottamassa seuraavaa ilmaista ateriaa. Ei ne edes viitsi tehdä mitään kun safka tulee ilmaiseksi.
Onpahan joskus tullut mieleen,että jos neekerit poistaisi afrikasta ja valkoinen mies alkaisi hoitaa asioita niin siitähän tulisi muutamassa vuosikymmenessä maapallon vaurain alue.
Maaperä ja luonnonrikkaudet ovat käytännössä loppumattomat.
Kun kädelliset hoitavat hommia niin hommahan menee ja on mennyt perseelleen.
Valkoisten vallan alla mm Zimbave- Rhodesia oli maailman vilja-aitta. Mitä se jäämistö on nykyisin?
Tunkio.
Apina voi lähteä viidakosta mutta viidakko ei koskaan lähde apinasta ja jälki on sen mukaista.
En ole rasisti vaan roturealisti.
Jos se ÄO on luokkaa sandaalinkoko niin ei asioista vaan tule mitään.
Koko afrikka pitäisi jättää omilleen. Rajat kiinni ja antaa niiden siellä lisääntyä ja hakea omia ratkaisujaan.
Ongelmaa ei ratkaista sillä, että koko maailma muuttu afrikaksi.

Joppos123 kirjoitti...

QK laittoi jonoon kaikki ne maailmanloput jotka jäivät tulematta. Ilmastohysterialla tehdään rahaa.
Joku autistinen Greta palloilee hamasin väreissä tietämättä syytä miksi palloilee hamasin väreissä.
Taitaa senkin likan taustavaikuttajilla olla pajatso aika tyhjä kun pitää saada palstatilaa hamasin terroriteoilla.
Iipot ovat päättäneet tuhota hamasin ja se maksaa lisää myös siviiliuhreja.
Hamas nääs piiloutuu siivilien taakse. Palet ovat ihan itse äänestäneet hamasin valtaan joten sitä saa mitä tilaa.
Aineissa olleet hamaspaskat tappoivat kaiken eteensä tulevan ja nyt mm meidän vasurit vinkuvat hamasin puolesta.
Sama laulu on kaikilla vasureilla ympäri maailmaa.
En voi käsittää mikä vasureita kiehtoo siviileihin kohdistuvassa sadistisessa väkivallassa.

QroquiusKad kirjoitti...

No kun siviileihin kohdistuva sadistinen väkivalta on muslimien tekemänä sellaista parempaa väkivaltaa, saattaisi soma Li Lystikäs sanoa.
Noista toteutumattomista ennustuksista näyttäisi olevan pian käsillä tuo "Britannia on kuin Siperia vuonna 2024".
Ehkäpä ensi vuonna Golf-virta pysähtyy ja Britannia jäätyy!

Uutta jääkautta ei kannata odottaa seitsemän vuoden päähän, kun sitä kerran korjattiin melkein saman tien vuoteen 2070.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Joppos123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: En tiedä tulleiden osaajien määrää mutta nettoveronmaksajia siellä ei tungoksesti asti ole.

Ano2: Hyvä kysymys. Minä tosin olen koko ajan nähnyt ihan tavanomaista säätä niin kesällä kuin talvella.

Joppos123:

Viesti1: Valitettavan totta. Ja kun siihen siirtomaavaltaan ei voida palata, niin kannatan rajojen totaalista sulkemista.

Viesti2: Hyviä huomioita tässäkin. Mitä tulee vasureihin niin nehän ovat mestareita itselleen valehtelemisessa. Ei niitä reaalimaailma pahemmin liikuta.

Qroquius Kad: Joltain Li Anderssonilta on ihan turha kysyä yhtään mitään. Hän elää niin omassa kuplassaan. Ja joo, jäädäänpä odottamaan Britannian jäätymistä. Tosin Suomi on pohjoisempana niin mehän jäädytään ensiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Maailma tuhoutuu lopullisesti joko meteoriitin/asteroidin johdosta. Tai ydinsodan seurauksena. Ihmiset vain viivyttävät sitä kaiken maailman paskan puhumisella. Kukaan ei nosta esille sitä nykyään olemassa ongelmaa. Eli että eräät lisääntyvät liikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi ette panikoi, kysyvät nuoret. Siksi että on noita ilmoja nähty, erilaisia. Nykyisinhän tulvat ja kuivuus johtuvat ilmastonmuutoksesta. Niin ennenkin, mutta osattiin tehdä jotain. Muinaiset roomalaiset rakensivat akvedukteja joilla hallittiin vettä ja torjuttiin kuivuutta. Maanviljelys toimi ja valtakunta kukoisti. Nykyisin istutaan peukalo perseessä, osoitetaan mieltä ja odotetaan että EU lähettää säkillisen rahaa kun on tuo ilmastonmuutos niin kurjaa.

En osaa päättää kumpi on turhempi korruptiokeskus, EU-parlamentti vaiko YK. Kova kilpailu on alalla.

Anonyymi kirjoitti...

Tää on niin tätä! Eniten ehkä ärsyttää se, että suhteellisuudentaju on täysin hukassa. Onpa jotkut neropatit keksineet laskelmissaan, että jos kaikki käyttäisivät luonnonvaroja kuten suomalaiset, tarvittaisiin neljä maapalloa. Se, että maailman kahdeksasta miljardista ihmisestä 0,07 prosenttia on suomalaisia, ei merkitse mitään. Sen sijaan kehitysmaiden väestöräjähdys on tabu, sitä ei ilmastonmuutoksesta puhuttaessa mainita edes sivulauseissa ja jokaisen afrikkalaisen hiilijalanjälkikin taitaa muuttua vihreissä aivoissa negatiiviseksi täällä pohjoisessa.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Ekku: Unohdit Siivet, Mustanaamion ja Shokki-lehden. Näitä lapsi ahmi 70-luvun alkupuolella. Edella mainitsemisesi ohella.

Ekku kirjoitti...

Joo. Minä olen 76-syntynyt ja luin noita kaikkia. Niitä löytyi vähän joka huushollista ja divareista 80-luvulla.

Juha R kirjoitti...

Jotta lapsia voitaisiin pelotella on ensin pitänyt pelotella joukko aikuisia niin taitavasti, että he todella uskovat näihin ilmastosatuihin. En nimittäin usko, että nämä lasten pelottelijat ovat oikeasti pahoja ihmisiä, ainakaan kaikki. Oikeasti pahat ovat niitä pääpiruja, joille tästä huuhaasta on todellista (=taloudellista) hyötyä.
Hiilidioksidista semmoinen havainto, että melkein puoli vuosisataa sitten, kun opiskelin hivenen meteoriologiaakin muiden asioiden ohessa, meille kerrottiin, että ilmakehässä hiilidioksidin osuus on 0,4 promillea. Tässä liki puolessa vuosisadassa, kun ihmiskunta on surutta tunkenut hiilidikosidia taivaalle, on tapahtunut semmoinen kehitys, että CO2:n osuus ilmakehästä on edelleenkin 0,4 promillea. Siis neljä kymmenestuhannesosaa hengittämästämme ilmasta on tätä kauhistuttavaa hirmumyrkkyä, edelleenkin. Kuullostaa tylsältä, mutta nerokkaat maailmanlopun toitottajat ovat keksineet ovelasti puhua CO2:n määrästä miljoonasosina. 0,4 promilleahan on 400 miljoonasosaa. Nyt saadaan hiukan eroja lukemiin. Jos jaksaa - suurin osa muurahaiskansalaisista ei jaksa - funtsia hiukan, niin 350 miljoonasosaa on 0,4 promillea. Niin on myös 449 miljoonasosaa.
Hiljattain (=jokunen vuosi sitten) kerrottiin, että Mauna Loan havaintoasemalla Havaijilla ylitettiin 400 miljoonasosan raja ensi kerran. Huimaa. Mauna Loan juurella on vissiin vuosikymmenet purkautunut Kilauea-niminen pienempi tulivuori. Työntää laavaa ja siinä sivussa hiilidioksidia sun muuta kaasua ulos jatkuvasti. Hienon näköinen, muutama vuosi sitten katselin sitä helikopterista, kun olin työmatkalla sillä saarella. Mutta edelleenkin sitä hiilidioksidia on ilmakehässä se 0,4 promillea. Edelleenkin se on neljä kymmenestuhannesosaa. Paljonko maapallo mahtaisi lämmetä, jos sitä jonakin päivänä olisikin vaikka 451 miljoonasosaa, eli 0,5 promillea?

Snowcamo kirjoitti...

Koska sanoilla on voima, kannattaa suosia hyviä sellaisia. Esim. 'suvakki' ja 'vihervassari' ovat jo muodostuneet yleiskäsitteiksi.

Tämänkertaisesta aiheesta suosittelen: "Lasten ilmastoahdistelu". Ottakoot vihreät omakseen.

Ja siitä ilmastosta, tutustukaapas MISSÄ on jo NYT 1.5 astetta lämpimämpi ilmasto. Esim. Jyväskyläläisille se on Tampereella, Tamperelaisille Hämeenlinnassa jne. Hui hirveää! Järvet kiehuvat!

Puutarhakasvien kasvuvyöhykkeet ovat noin 1 aste kukin. Saman paikkakunnan sisällä paikallisilmastot vaihtelevat helposti 3 asteella (harjun etelä- versus pohjoisrinne).

Anonyymi kirjoitti...

Lapsista en tiedä, mutta ainakin nuorisolla alkaa koulujen aivopesu ilmeisesti saada aikaan jo vastakkaisia reaktioita. Sen verran suosittu meidän nuorison keskuudessa tuo uusi ”Diktaattori” elokuva on. Eilen sen itse katsoin eikä se anna nykywokelle armoa ei sitten tippaakaan. T Simo

Strix Senex kirjoitti...

Jotenkin nämä ”tiedostavat aikuiset, jotka ovat ottaneet muotiasiakseen pelotella lapsia ja nuoria ilmastomaailmanlopulla” tuntuivat jossakin kirjallisuudessa vastaan tulleilta hahmoilta. Ja välähtihän se. Kyseessä ovat Harri Potterista tutut ankeuttajat.

Laitetaanpa niistä lyhyt kuvaus sieltä Harri Potterin puolelta. On nimittäin muotokuva huomattavassa määrin näköinen.

Ankeuttajat ovat sieluttomia olentoja, joita pidetään iljettävimpinä olentoina maan päällä. Kirjoissa ankeuttajien kuvaillaan olevan ihmisenmuotoisia, haamumaisia olentoja, joilla ei ole lainkaan silmiä ja suun kohdalta niiltä löytyy suuri aukko. Ankeuttajat lisääntyvät kuin sienet, pimeissä ja kosteissa paikoissa. Ankeuttajat omaavat ilmeisesti muutaman taikakyvyn. Yksi ankeuttajien tähdellisimmistä kyvyistä on "ankeuttajan suudelma", jossa ne imevät ihmisen sielun pois suun kautta. Uhrista jää jäljelle vain tyhjä kuori, joka ei pysty ajattelemaan eikä paranemaan. Uskotaan, että ankeuttajan suudelman saaminen on pahempaa kuin kuolema. Koska ankeuttajat ovat sokeita, ne aistivat ja ruokkivat itsensä positiivisilla tunteilla, onnellisuudella ja ihmisten hyvillä muistoilla, pakottaen nämä muistamaan vain pahimmat muistonsa. Ankeuttajien läsnäolo tekee ympäristön ilmastosta kylmän ja pimeän.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Rouva Anolle, Ano3:lle, Ekulle, Juha R:lle, Snowcamolle, Simo:lle ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Joskus 1970-luvulla väestöräjähdyksestä puhuttiin laajemmin. Sitten siitä ei enää puhuttu koska se ei olisi poliittisesti korrektia.

Ano2: Kilpailu on kova mutta suorien määräystensä myötä EU on Suomelle haitallisempi.

Rouva Ano: Ja ne samat neropatit säännöllisesti vaikenevat siitä, että Suomi on hiilinegatiivinen.

Ano3 & Ekku: Minä olen vanhempi mutta nuo kaikki tulivat aikanaan hyvin tutuiksi.

Juha R & Snowcamo: Hyviä huomioita teillä molemmilla.

Simo: Toivotaan että nuoriso on fiksumpi kuin sitä edeltäneet sukupolvet.

Strix Senex: Sanoisin että varsin osuva vertaus.

-TR- kirjoitti...

Minä olen viime vuosina pettynyt suomalaisiin. Nimittäin, ajattelin ennen että olemme immuuneja suuren maailman hömpötyksille.

En tietenkään tarkoita etteikö maailman asioita pitäisi seurata tarkalla silmällä mutta että meillä olisi kyky nähdä kusetusten läpi.

Mikähän minut moista sai aikoinaan uskomaan? Itse asiassa en tiedä.

QroquiusKad kirjoitti...

Uskoin kerran suomalaisiin
En nyt uskone enempi
Suomalaiset ilvesheimo!
Paha, karsas, kahlehdittu
Jos joku kohoopi heistä
Sen he iskevät ijäksi
Riemuitsevat rinnassansa:
Ollut meitä ei parempi!

Mitä se on?

Älä luule, että sinä olet jotain.
Älä luule, että olet yhtä hyvä kuin me.
Älä luule, että olet viisaampi kuin me.
Älä kuvittele, että olet parempi kuin me.
Älä luule, että tiedät enemmän kuin me.
Älä luule, että olet enemmän kuin me.
Älä luule, että sinä kelpaat johonkin.
Älä naura meille.
Älä luule, että kukaan välittää sinusta.
Älä luule, että voisit opettaa meille jotakin.

Tätä se on.

Joppos123 kirjoitti...

On siinä vasureilla varmaan sitäkin , että kun ne hipit eivät itse kykene enää väkivaltaan niin ihannoidaan noita rättipäitä.
Nehän kykenee.
Gaza saa mitä tilasi ja nyt iipot kolaavat koko paikan tasaiseksi.
Onhan se perseestä, että siinä menee aikalailla myös siviilejä mutta palet ihan itse äänesti Hamazin valtaan.
Sama koskee ryssiä.
Ensivuoden vaalien jälkeen alkaa ihan oikea liikekannallepano ryssälässä.
Moskovan ja Pietarin junnut lähtetään teuraaksi.
Nythän putler on saanut joukkonsa lähinnä siperiasta missä kansa paskoo edelleen metsään kun ei ole sisävessoja.
Ihmettelen kyllä mikä into on nyysiä posliinipyttyjä Ukrainasta jos ei ole ryssän kotikylässä viemärijärjestelmää?
Kai ne paskoo pytyt täyteen ja ihmettelee kun ei toimi.

Anonyymi kirjoitti...

Kusetuksen näkee helposti. Se alkaa aina sanoilla, on välttämätöntä, ei ole vaihtoehtoa. Siinä on kaksi tapaa. Joko puhuja ei ymmärrä asiaa ja hänelle on joku pannut sanat suuhun tai, hän ymmärtää mutta kusettaa kansaa kuitenkin. Politiikassahan on maan tapana panna ihminen säätämään asioita joista vähiten ymmärtää.

QroquiusKad kirjoitti...

Hommahan menee niin, että Bûzgal Burjaatti ryöstää Ukrainasta posliinipytyn, pyykkikoneen, tiskikoneen ja taulutelevison.
TV laitetaan suurimman huoneen lattialle kumolleen, pytty huoneen nurkkaan ja pesukoneet jonnekin missä on tilaa.

Kohta on pytty paskottu täyteen kylässä, missä ei ole viemäri- eikä vesijohtoverkostoa.
Eipä ole myöskään sähköä, joten Bûzgalilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin värväytyä uudestaan päästäkseen selvittämään mitkä ovat ne ukrainalaiset taikasanat, joilla nämä ukrainalaiset taikalaitteet saa toimimaan kuten ne siellä toimivat!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TR:lle, Qroquius Kadille, Joppos123:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne. Selvää on että suomalainen vihervasemmisto ei pysty saamaan aikaiseksi mitään kapinaa vaan teettää sen toisilla. Lähinnä se on onnistunut tavoitteissaan eduskunnassa. Valitettavasti.

Anonyymi kirjoitti...

TR kirjoitti, että on pettynyt suomalaisiin, joiden luuli olevan immuuni kaiken maailman hömpötyksille. Tervetuloa kerhoon; Woke, BLM ym. ja nyt ajankohtaisesti kokonaan tosin eri sarjassa painiva Halloween, joka on mielestäni outo ja vastenmielinen "juhla". Kun tässäkin blogissa on lapsista kyse, niin miten mahtavat ihan pienetkin piltit suhtautua luurankoihin, mustakaapuisiin noitiin ja hämähäkkeihin. Pelottelun jälkeen saa karkkeja ymmärtämättä ollenkaan mistä on kysymys. En ymmärrä kyllä itsekään, mutta olenkin jo muinaisjäänne kaukaa edelliseltä vuosituhannelta. Kai se sitten on hauskaa ja kauppiaat kiittää kun Kiinasta konteilla tuotu krääsä ja rekvisiitta käy kaupaksi.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Hjuu, en minäkään ole kyseisistä kinkereistä innostunut. Keinotekoisesti Suomeen tuotu amerikkalaisten juhla.

Anonyymi kirjoitti...

Ydinaseilla peloteltiin jo 70-luvulla. Nimenomaan USA:n ydinaseilla, koska Neuvostoliitossa oli pelkästään rauhan aseita. Happosateilla peloteltiin myös.

Ainoa, mikä jäi pelottelusta, oli syvä vastenmielisyys vasemmistoa kohtaan. Ja myöhemmin myös vihreitä sekä eri värisiä niinsanottuja liberaaleja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Muistan hyvin tuon ajan. Siihenhän kuului tietysti myös YYA-liturgia josta me möllit väännettiin monen monta vitsiä.

QroquiusKad kirjoitti...

Eiväthän ne moskoviittien ydinaseet olleet edes aseita, vaan rauhankynttilöitä.
Niillä Rauhanvaltio suojeli Rauhanvalliin tukeutuen Rauhanarmeijansa rauhanpanssareilla kansalaisiaan ja itäblokki-suojattejaan hullun NATO-USAn hullulta sotahulluudelta.

Pietarin trollit voikin tunnistaa siitä, että ne joskus haksahtavat edelleen tuohon samaan terminologiaan, joka Suomessa näyttää nykyään hoopolta jopa stalinistisen ongelmajätteen silmissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, silloinhan meuhkattiin Suomessakin että Pohjola – joka oli ydinaseeton – piti saada ydinaseettomaksi mutta Kuola – joka ei ollut ihan ydinaseeton – ei kuulunut sen vouhkaamisen piiriin.

Ironmistress kirjoitti...

Qrooquius Kad, tuohon on pakko todeta kuten K toteaa elokuvassa: Miehet Mustissa: There's always an Arquillian Battle Cruiser, or a Corillian Death Ray, or an intergalactic plague that is about to wipe out all life on this miserable little planet, and the only way these people can get on with their happy lives is that they do not know about it!

Se, mitä ihmiset eivät ymmärrä, on että nuo uhkakuvat joko ovat vääriä (kuten uusi jääkausi) tai niille voidaan tehdä jotain (kuten otsonikato ja happosateet) tai teknologian kehitys mitätöi ne (kuten nälkäongelma) tai niitä on liioiteltu rajusti (kuten valtamerien pinnannousu). Ei niin, ettenkö minäkin tykkäisi siitä, että saan parempaa ilmaa hengitettäväksi, mutta vähempikin koohotus riittäisi. Kysykää keneltä tahansa pohjalaiselta, että mitä kuuluu maankohoamiselle Merenkurkussa, ja saatte aika tyhjentävän vastauksen.

Soylent Greenin piti tapahtua 2022, ja ainakaan vielä emme kierrätä vainajiamme ruoaksi. Myös Itämeri on paremmassa kunnossa kuin mitä se oli 1980-luvulla.

Vasarahammer kirjoitti...

Yksi totalitaristisille valtioille tyypillinen ilmiö on lasten erottaminen vanhemmistaan. Tässä ilmastopelottelussa on jo edetty tälle tasolle, eli ihmisiin yritetään vaikuttaa heidän lastensa kautta, manipuloimalla näiden ajatuksia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vasara. Tuo on täysin totta, ja pelottavaa sellaista.