keskiviikko 4. lokakuuta 2023

JAA DUUNARIN ASIALLA?

Minähän olen ollut jo pitkään sitä mieltä että ammattiliitot eivät ole enää kauhean kiinnostuneita jäsentensä edunvalvonnasta vaan ne ovat keskittyneet olemaan Oy Ammattiliitto Ab jotka elävät oman itsensä vuoksi. Lisäksi ne tietysti pyrkivät vaikuttamaan poliittisesti ts. vasemmistopoliittisesti ja nämä viimeaikaiset työtaistelutoimet pyrkivät lähinnä siihen että vihervasemmistolainen katastrofihallitus pitäisi saada takaisin valtaan.

Lisäksi ammattiliitoissa ihan ylintä johtoa myöten näyttää olevan se pakkomielle että Suomeen pitää saada lisää kehitysmaalaisia maahanmuuttajia siksi koska Suomeen pitää saada kehitysmaalaisia maahanmuuttajia. Tästä tuore esimerkki oli se, että SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta pistäytyi hiljattain joutessaan Ghanassa ja Togossa ja mikäs oli hänen viestinsä sen reissun jälkeen?

No tietysti se, että Suomen pitää saada lisää afrikkalaista työperäistä maahanmuuttoa.

Tuo näyttää olevan pakkomielle niin työnantajapuolella kuin Oy Ammattiliitto Ab:ssa. Väännetään taas kertaalleen ratakiskosta kun rautalanka ei kuitenkaan riitä: Suomi on korkean verotuksen ja korkean sosiaaliturvan maa. Se ei houkuttele kuin tänne elatusautomaatin pariin tulijoita.

Ja muistutetaan se pikkuseikka että Suomessa on 357.000 työtöntä. Alkanut rakennusalan lama tulee lisäämään niitä huomattavasti entisestään. Herää kysymys: mihin ne suomalaiset ovat unohtuneet maailmanhalaamisen huumassa?

Oikeastaan SAK:n ja EK:n puheita on vaikeaa erottaa toisistaan. Ollaanko Suomessa siirrytty siihen korporatiiviseen valtioon?

Vai olisko kyseessä peräti törpöratiivinen valtio?45 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mussolinin unelma: suurkorporaatioiden ja valtion liitto eli fasismi.

Meillä on eu:ssa ja etenkin Suomessa tarjolla tällaista kommunistista fasismia...


-Tvälups-

JJR kirjoitti...

Ei ole suomalaiset ainoita.
Englantilaisessa Emmerdale-sarjassa nuoremmat valkoiset naiset panettavat itsensä mustilla jokainen vuorollaan. Yhdellä kuukerilla on kaksi hoitoa.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi on leikkinyt rikasta hyvinvointivaltiota velkarahalla liian kauan. Olisiko loppujen lopuksi kovinkaan huono asia, jos IMF:n salkkumiehet tulisivat laittamaan asiat kuntoon, kun siitä ei tunnu omin voimin mitään tulevan?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

En ole ymmärtänyt, miksi juuri sieltä Afrikasta pitää väenväkisin raahata väkeä tänne Pohjan perukoille? Mikähän siinä kiehtoo?

Olen vain tosin työskennellyt vuoden tuolla "pimeimmässä" Afrikassa, joten omaan jopa empiiristä kokemusta on hieman enemmän kuin SAK-johtajan lomamatkan verran. Verrokkina AY-matkailuun olen työskennellyt ja opiskellut liki pari vuotta Kaakkois-Aasiassa sekä nähnyt eloa ja oloa Lähi-Idässä.

Voin sanoa omalla suppealla kokemuksella, että väestön ja työvoiman motivaatiolla on eroa. Vai onko se ehkä kulttuurista ominaisuutta?

Afrikan taivaan alla on aikaa. Ollaan ja istutaan apinanleipäpuun alla käsi ojossa odottaen että valkoinen antaa avustusta ja rahaa. Ilmeisesti vuosikymenten saatossa opittu tapa? Yrittäjyys on todella hukassa. Tai ehkä se ei kuulu alkuperäisväestön geeneihin?

Arabimaissakin olen ollut ja oleillut muutaman vuoden. Siellä alkaa kaupankäynti ja vähintään pikkubisnestä tehdään välittömästi oman elämisen eteen.

Aasiassa tartutaan toimeen heti. Siellä tehdään hommia kovasti oman elintason eteen ja yrittään parantaa omaa ja varsinkin seuraavan sukupolven elämää. Eli nähdään elämää eteenpäin jatkumona. Toki Aasiassakin puijataan länsimaalaista, mutta se tehdään hymyssä suin.

heppa

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Suomi on tätä menoa mennyttä kalua muutamassa vuosikymmenessä. Jonka jälkeen ne niin rakkaat maahanmuuttajatkin siirtyvät paremmille apajille.

Olenkin suositellut pojilleni etsiä vähän täyspäisempää maata missä luoda itselleen tulevaisuus. Ehkä Norja? No, se on heidän valintansa enkä siinä osaa juurikaan auttaa. Ikävä on ollut huomata että heille ruotsinkieli on ollut niin vastenmielinen, vaikken ole koskaan sitä itse panetellut. Minulle koulussa se oli vain yksi kieli monien joukossa. Sieltä helpoimmasta päästä, toim. huom.

Bogreol kirjoitti...

Elorannan tulisi keskittyä duunareitten asiaan Suomessa, eikä haikailla globaaleista työvoimamarkkinoista. Meillä eivät työnantajat eivätkä ammattiliitot ole enää tiukasti kansallisen hyvinvoinnin rakentajia, vaan kaikenlainen kulttuurimarxismi on sekoittanut molempien päät työläisten vahingoksi.

YK (GCM-sopimus), WEF (Maailman talousfoorumi) ja globaalit kansalaisjärjestöt eivät ole kansallisvaltioiden työläisten puolella, vaan toimivat uudenlaisen korporaatiojärjestelmän kauppiaina. Kaunistelluin ilmauksin kuten "julkisyksityinen kumppanuus", "sidosryhmäteoria" saadaan korporaatiot näyttämään yhteistyöltä, mutta päätökset tehdään isoissa finanssifirmoissa, suurteollisuudessa ja kansainvälisissä järjestöissä. Palvele YK:ta ja tuo afrikkalaisia siirtolaisia Suomeen GCM-sopimuksen mukaan, saat maksajaksi kansallisvaltion veronmaksajan.

Poliittisille päättäjille kelpaa seurustella Davosissa punomassa juonia globaalin eliitin kanssa. Eihän täällä enää muut kuin äärioikeistoksi haukutut aja työväen kansallista hyvinvointia, duunareiden puolueet ovat siirtyneet "kaikkein heikoimmassa asemassa olevien" etnisten vähemmistöjen, LGBT- ja ilmastoasioiden hoitamiseen ja kantaväestön ihmisoikeuksien vastustamiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Ei muuta kuin äkkilähdöt noista liitoista. Liittopomot parantakoon keskenään maailmaa yhdessä viheriäisten kanssa.

Tapsa vaan

Zones kirjoitti...

Olin opiskeluaikoina - silloin sai vielä maksaa markoilla - RIA:n jäsen. Muutaman kerran vuodessa tupsahti jäsenlehti, jossa oli joka kolmannella sivulla kuva puheenjohtajasta ja viisi artikkelia kertoi kuinka puheenjohtaja on kokoustanut Lapin majalla. Joo, yhdistyksellä oli huvila Ylläksellä ja jostain syystä pj piti kokoukset siellä, ei Helsingin toimistolla.

Maankäyttö- ja rakennuslakia uudistettiin niihin aikoihin ja kävi sen verran hassusti, että oma koulutusohjelma oli jäänyt pois niistä, joilla sai pätevyyden tiettyihin alan töihin. Kysyin asiaa yhdistyksestä ja vastaus oli 'kyllä se on siellä'. No ei ollut, eikä tullut. Lopetin jäsenyyden siihen paikkaan, en kokenut saavani rahoillani mitään. Jäsenmaksu oli aika muhkea jo silloin, nyt näytti olevan 348 euroa vuosi.


Rakennusliiton toimintaa on tullut seurattua vierestä ja kovasti paljon ihmettelen miten kaikki on mennyt läpi. Raja avattiin ja niin alkoi lahden takaa tulla rakennuksille töihin jokainen pullakuski ja kosmetologi. Mitä teki RL? Sitten keksittiin korttirumba; liekö tulityökortti oli ensimmäinen, nyt niitä on varmaan kymmeniä. Mielestäni on suorastaan loukkaavaa laittaa hitsari kurssille "opettelemaan" rälläkän käyttöä ihmiseltä, josta näkee, ettei hän tiedä kummasta päästä vasaraa pidetään kädessä. Mikä on ollut RL:n kanta tähän pelleilyyn?

Tiedättekö, pesuhuoneen seinään kun vedetään pensselillä kosteussulkua niin pitää olla kurssi ja kortti ja sertifikaatti. Voi vain arvailla paljonko korttirumba maksaa vuodessa.

Rakentamisen laatu on tippunut järkyttäväksi ja mitä tehdään RL:ssa? Levitellään käsiä jos viinerin syönniltä ehtii.

Voisin kuvitella menon olevan samanlaista muissakin ammattiliitoissa, eivät ne todellakaan ole jäseniään varten.

Paha vain tämä ei koske pelkästään ammattiliittoja, meillä on julkisella puolella isoja organisaatioita, jotka ovat olemassa itseään varten. Omakohtaista kokemusta on kuntoutus- ja työkykyarviotoiminnasta n. 15 vuoden ajalta, ja voisin kirjoittaa aiheesta pitkän ja surullisen artikkelin.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on sitten Suomen ev.lut. kirkkokin ryhtynyt avoimen poliittiseksi toimijaksi. Tämän päivän Ylessä arkkipiispa Luoma arvosteli voimakkaasti hallitusohjelmaa ja sen kirjauksia. Näitä avoimen vihervasemmistolaisia lausuntoja on toki kuultu kirkon piiristä aiemminkin, mutta kun arkkipiispa sen tekee, on kirkko virallisesti valinnut puolensa.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

"Mutta että, ei näytä Perussuomalaiset olevan enää työväenpuolue. Duunarit menivät ymmälle."

Niin, mitä on olla työväenpuolue? oletuksena on kai että ajaa työväen etuja.

No, mitä ne työväen edut ovat?

Ovatko ne sitä että työttömyyskorvaukset ovat niin suuria, ettei ole niiltä kovin kiire sitä työtä tekemään? kuuluuko omaehtoisesti tuilla makoileva työväkeen, vai kuten ennen sanottiin, loisiin?

Ovatko ne sitä että irtisanomisen suoja on niin kova ettei sitä työväkeä pienempi työnantaja uskalla palkata lainkaan tai mahdollisimman vähän, tai mieluiten veljenpojan, sen kun on tuntenut lapsesta saakka eikä se ole laiskuri tai huijari? Se mantra että työväessä ei ole laiskureita ja kusipäitä joista pienen työnantajan on likipitäen pakko päästä eroon tai menee firma nurin, on niin menneen talven lumia että. Ei ole niiden muiden työtekijöiden etu että he joutuvat tekemään näiden työt ja silti firma menee alta.

Ovatko ne sitä että verot ovat niin kovat, ettei kansalla ole irtorahaa mitä käyttää sen ostamiseen mitä haluaa ja näin firmoilla työväellä töitä? Ne jotka verorahat pääosin käyttää eivät ole työväkeä vaan yliopistoista tulleita jakkupukukalkkunoita... ei ole työväen etu että kaikki raha imuroidaan yhteiskunnasta niin että koko systeemi pysähtyy ja rahaa on vain valtiolla ja siitä riippuvaisilla tahoilla, ei riitä töitä ja rahaa silloin kaikille.

Ovatko ne sitä että valtio ja sen virkakalkkunakunta paisuu kuin pullataikina joka vuosi, mutta niillä rahoilla jotka siihen laitetaan ei tule yhtään mitään lisäarvoa, vain haittaa ja hidastetta joka paikkaan kun näiden virkatahojen pitää päästä pätemään siinä nichessään mihin heidät on asetettu? Liiketoiminnassa kiertävän rahan on pakko tuoda lisäarvoa tai firma kaatuu. Mutta jos se raha jolla firmat saataisiin pyörimään, imuroidaan valtiolle ja käytetään byrokratiaan, ei työväellä ole töitä, vain niilla virkakalkkunoilla.

Ja jotain tällaista PS vastustaa ja yrittää saada yhteiskunnan pyörimään jotta työväellä olisi rahaa ja elintasoa. Samaa teki aikoinaan, huomaa, siis aikoinaan, ei enää, myös SDP. Nyt SDP ja Vasemmistoliitto ja Keskusta ovat keskittyneet tekemään juuri tuota mitä yllä kuvasin. Kannattaa siis miettiä oikeasti omalta kohdaltaan mikä se työväen etu oikein on, ja mikä ei.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Ano1:lle, JJR:lle, Rouva Anolle, hepalle, Yhel Turkkulaasel, Bogreolille, Tapsalle vaan, zonesille, Ano2:lle ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne. Niin kuin Tvälups totesi, niin mehän elämme korporatiivisessa maassa. Ja sellaisessa, jossa molemmat työmarkkinoiden osapuolet pyrkivät Suomen kannalta huonoimpiin ratkaisuihin. Niinpä voi olla pian niin kuin Rouva Ano totesi että salkkumiehet nurkissamme häärii.

Sekä zonesin että Thorvaldin kommentit työelämästä olivat osuvia. Kas eihän idea ole siinä että elätetään ihmisiä valtion rahoilla vaan jonkun se raha täytyy tehdä. Eli viisainta on antaa työnantajalle mahdollisuus ja uskallus palkata uusia työntekijöitä.

Joppos123 kirjoitti...

Taisipa joku rakennusliiton pomokin ottaa kantaa siihen, että mistään kakkimaja-afrikasta ei pidä ottaa yhtään lapioonnojaajaa kun on noita työttömiä raksaäijiä ihan omastakin takaa.
Mitä joku savanni-aapeli osaa tänne rakentaa, kakkimajan?
Mustasta maanosasta on noi innovaatiot ollut muutoinkin pikkusen kortilla. Taitaa se viimeisin keksintö olla kivikirves. Sen jälkeen ollut hiljaisempaa.
Afrikkalaisten rakennustaidosta kertonee aika paljon jo se, että Libyassa, joka nyt kuitenkin ei kuukerimaa niin talot romahtelee jos pikkuisen maa tärähtelee ja sataa vettä.
Samanlaiset kakkamajat ne sinnekkin bygaa uudestaan. Jopa laakamato oppii kun sitä sähköllä kouluttaa mutta eräät eivät vaan opi ikinä mitään.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Joo, kirkko on valinnut puolensa jo takavuosina, kun hra Mäkinen oli arkipiiskurina. Siinä oli muuten DDR:n ideologialle vihkiytynyt toveri - satun tietämään. Mädätys alkoi ja nyt Luoman on helppo jatkaa sitä tietä. Mutta kun ne vihervasurit eivät taatusti irkollisveroja maksa - ei kyllä kohta tvallinen tallaajakaan.

Kirjoitin aikoinani hra Mäkisen DDR-ylistyksestä näin: "Enpä ole ennen saanut kuulla niin räikeää propagandaa DDR:n järjestelmän autuuksista ja yhteiskunnallisista saavutuksista kuin tuona iltapäivänä v. 1985 Vanhassa Mattilassa! Kaikkea kuulee ja näkee kun vanhaksi elää! Ja monet meistä olivat sentään käyneet tuossa sirpin ja haravan maassa ja tehneet ns. kriittisiä huomioita#,

Joppos123 kirjoitti...

Kyllähän nuo liitot kusevat tällä hetkellä omiin muroihinsa. Selvästi on nähtävissä SAK:n kuolinkouristukset kun jäsenistö on lähtenyt kävelemään.
Johto tappelee vain enää oman perkeleen ison palkkansa puolesta.
Kyllähän duunarikin tajuaa kenen etua noi pomot ajavat,omaansa.

Joppos123 kirjoitti...

Meikäkin maksoi vuodesta -91 aina tämän vuoden alkuun liitolle 500-1400 vuodessa, tuloista riippuen.
Sillä sai sellasen taskuun mahtuvan kalenterin, 8 kertaa vuodessa ilmestyvän lehden, oikeuden käyttää tiettyjä virkistysalueita mökkeineen ( niistä piti maksaa erikseen) ja tärkeimpänä vastuuvakuutuksen.
Kaksi viimeistä on se syy miksi pysyin jäsenenä.
Nuo virkistysalueiden mökit ovat hyviä ja virassa ollessa jos paska olisi lentänyt tuulettimeen niin tuo vastuuvakuutus oikeusapuineen oli ihan paikallaan.
Nyt maksan evp-jäsenenä 50 ekeä vuodessa ihan vaan noiden mökkien takia.
Meidän liitto lienee yksi varakkaimpia. Jäsenistö ei ole koskaan ollut lakossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Joppos123:lle ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Jep. Demarit olivat se tekjiä joka esti kommunistien valtaannousun. Lisäksi voi mainita SKP:n Aarne Saarisen jonka myötä SKP siirtyi parlamentaristiseen järjestelmään ja hylkäsi ajatuksen väkivaltaisesta vallankumpuksesta. Vaan siitä kaikesta on kovin pitkä aika.

Joppos123: Sellaista olen lukenut minäkin. Afrikkalaiset innovaatiot taitavat rajoittua lisääntymiseen ja toistensa tappamiseen. Ja suurin osa liiton jäsenistä taitaa olla jäsenenä ansiosidonnaisen takia. Ajatus siitä että PV menisi lakkoon on kyllä aika karmea.

Terho: Onnekseni en ole maksanut kirkollisveroja kymmeniin vuosiin. Sääliksi käy sinänsä sinunlaisia vanhan ajan tolkullisia pappeja.

Joppos123 kirjoitti...

Harppisaksa oli oikeastaan pelkkää hölmöyttä ryssien suunnalta. Saivat toki toimivan koneiston kun sinne jääneet jätkät vaihtoivat pääkallon punatähteen.
Saatiin valtio joka oli koelaboritario sosialismin tiellä ja vituiks mään.
Kun jengi halusi onnelasta pois niin laitettiin linnaan tai ammuttiin piikkilankoihin.
Samaa rataa meinaa mennä tuo itänaapurikin. Olkoonkin, että sieltä on ne 1,5 miljoonaa välkyintä ottanut jo ritolat.
Nyt putelle kelpaa tykinsafkaksi jopa raajarikot ja kehitysvammaiset.
On se metka maa.

Kalle Pelttari kirjoitti...

Tuossa muutama päivä sitten taidettiin jossain lehdissä kysellä, että ovatko ministerit valmiita alentamaan palkkojaan. Aiheellinen kysymys olisi ollut, kuinka paljon ammattiyhdistysjohtajat olisivat valmiita alentamaan jopa suurempaa palkkaa kuin pääministerillä. Enpä henkeäni pidätellen odota, että esim. Eloranta vaikka juuri esimerkin vuoksi ilmoittaisi vaikka 5000 alennuksesta. Kuitenkin vielä jäisi 5-6 kertaa se normaaliduunarin palkka. Viherkommarit ja ammattiyhdistysliike käyttävät Göbbelsin ohjetta, että kun riittävän kauan jotain toistetaan, siitä tulee totuus. Olen huomannut mitä nämä SDP, viherkommarit ja ammattiyhdistyliike ovat kuin keskenään sopineet, että toistetaan lauseita "kaikkein vähäosaisimmilta viedään" ja "kun tulee se sairaussakko, niin ei voi sairastaa"; "kaikkein vähäosaisimmilta viedään" ja "kun tulee se sairaussakko, niin ei voi sairastaa"; "kaikkein vähäosaisimmilta viedään" ja "kun tulee se sairaussakko, niin ei voi sairastaa"; "kaikkein vähäosaisimmilta viedään" ja "kun tulee se sairaussakko, niin ei voi sairastaa".

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tämä ei tähän ploggaukseen liity, mutta kun olen vähän jälkeenjäänyt (siis blogin kirjoitusten lukemisessa). :D

Aikaisemman Muurahaiskansanvalvonta-kirjoituksen innoittamana, menin Stas...eiku Poliisin www-sivuille de-aktivoiduista lukemaan.
Huomasin että osa ase-lomakkeista on vain sähköisiä ja tunnistautumisen takana.

Mitenkähän käy jos menen ja kokeilen täyttää de-aktivoiduista/luvattomista ampuma-aseista pitkän listan pyssyjä, pateja ja kertasinkoja ym.
Vaan en sitten lähetäkään sitä.
Kuinkahan pitkään menee ennen kuin Stas...eiku Poliisi on tekemässä etsintöjä? :D :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Kalle Pelttarille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Harppisaksahan oli se suomalaisten vasemmistolaisten paratiisi.

Kalle: Hyviä huomioita.

VNV: Hyvä kysymys. Pelkään vastausta.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ammmattiyhdistyliikkeen vuokra-asuntoyhtiö Kojamo taisi juuri ilmoittaa oliko 75 kpl lomautusta/irtisanomista.

Miten se Orwellin sanonta menikään?
"Kaikki siat ovat samanarvoisia paitsi toiset siat ovat enemmän samanarvoisia." Tai jotain.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Ei se niin kamala ajatus ole että pv menisi rauhan aikana lakkoon noin kaiken kaikkiaan ole. Liitto ei aikoinaan suostunut 80-luvun lopulla hoitamaan yhtään millään lailla meidän asiaamme palkan suhteen, kun meillä oli jo aavistuksen parempi palkka kuin muilla. Mutta ajanmittaan ero muuhun ilmailutoimintaan vain kasvoi ja kasvoi, alkoi olla rekrytointi vaikeaa.

Niimpä melkoinen joukko virassa olevia haki sitten Finnairille kun laittoivat sellaisen melkein kuin meille osoitetun haun päälle. Sitten komentaja ja finskin pääjohtaja tapasivat ja tekivät herrasmiessopimuksen, että meitä ei kutsuta edes valintakokeisiin. Sehän nyt oli jo lain mukaan syrjintää, mutta ei siihen kukaan puuttunut, ei oma liittokaan tai mikään oikeusasiamies. Perustettiin oma yhdistys. No sitten eräänä päivänä olivat kaikki sattumalta sairaana.... ihan sattumalta. Pientä köhää, köh köh.. Sitten yhtäkkiä meidät otettiinkin tosissaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne.

VNV:

Viesti1: Ja Kojamon osingot ovat verovapaita.

Viesti2: Tämänkin on sitten joku virkakyösti keksinyt.

Thorvald: Kiitos lisäyksestä.

-TR- kirjoitti...

Eikös tekoäly lopulta tee suurimmasta osasta ihmisiä hyödyttömiä joten mitään työvoimapulaa ei ole ja silloin alhainen syntyvyyskin on ihan se ja sama?

QroquiusKad kirjoitti...

Jos sairaanhoitajat eivät voi mennä oikeasti lakkoon, vaan heidän on pakko tehdä suojatyövelvoite, miten sitten PV voisi?
Ja jos skabbarit pistävät tosiaan perseet penkkiin ja sanovat, että lisää liksaa tai ostakaa Blackwater tilalle, mikseivät sitten hoiturit voi tehdä samoin ja sanoa että lisää liksaa, tai potilaat kuolevat ja se on teidän syynne?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TR:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

TR: Tähän suuntaan ollaan kyllä menossa.

Qroquius Kad:

Viesti1: Tähän en osaa sanoa mitään.

Viesti2: Ikuinen. Niin kuin Paavo Väyrynen.

Joppos123 kirjoitti...

Kun -90 luvun lama alkoi todenteolla nakertamaan niin meikäkin joutui olemaan pakkolomalla 2 tuntia per päivä.
Eli niiltä tunneilta ei maksettu liksaa mutta eihän tupsuniskoja heitteille voinut jättää,kalustosta puhuttamakaan.
Silloin liitto kyseli lakkovalmiutta mutta sitä ei löytynyt. Sen koommin ei ole kyselty.
Ei meidän lafka ole tai ollut silloinkaan mikään punarintama.
Hommat hoidettiin vaikka se hetkellinen palkanalennus vituttikin varsinkin meitä perheellisiä.
Nykyäänhän intin liksat ovat ihan kilpailukykyisiä ihan ilman lisiäkin.
Päivystykset ja harjoitukset tuovat tarvittaessa pikkuisen tai itsestään riippuen paljon lisää.
Tuo naapurin kouhotus Ukrainaan nosti päivystysten määrän aika tappiinsa. Meikälläkin pelkät varallaolot nostivat viimeisen vuoden liksaa yli kymppitonnilla.
Kyllähän ne varallaolot rajoittavat elämää mutta saa niistä ihan ok korvauksen.
Ja huoli pois Ykä. Me ei lakkoiltu ja en usko,että nykyisetkään soltut tulevat sitä tekemään.
On kuulemma nykyisin aikalailla motivaatio kohdillaan.

Joppos123 kirjoitti...

Yliviikari on asiantuntijoita ( jokusta ystävääni jotka ovat psykiatrian alalla) lainaten persoonallisuushäiriöinen narsisti. Mene ja tiedä. Meikäkin kuulemma vähintäänkin varttihullu.

Anonyymi kirjoitti...

TR 22.11. Tuo ajatus askarruttaa minunkin vaatimatonta aivotoimintaani. Löytyisikö täälta vastaus, jota olen turhaan hakenut muualta? Kaikkia töitä ei voi robotit ja muu tekoäly hoitaa, mutta eiköhän niihin muihin tälle pienenevälle kansakunnalle löytyisi tekijät ihan kotimaan rajojen sisäpuolelta? Tilannehan voisi olla win-win; täystyöllisyys ilman maahanmuuton ongelmia? Utopiaako?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Päivän il kertoo kuinka monikulttuurisuus toimii vierailtaessa sankarihautausmaalla...


-Tvälups-

QroquiusKad kirjoitti...

Eiköhän tuosta nyt kyllä aivan selvästi käy ilmi, että nuo rääkyjät olivat musliminpentuja.

Ekku kirjoitti...

Eipä olisi hyppijät ja heidän vanhempansa koskaan päässeet maahan sen sukupolven eläessä, ketkä niissä haudoissa makaa.

Anonyymi kirjoitti...

Viimeisen 20 v aikana yksi jos toinenkin pääministeri/ulkoministeri/presidentti, ovat mainostaneet, miten sitä " työvoimaa " on nyt saatava suomeen. Esimerkkinä sverige. Muistaakseni eräs Katainen varoitteli, että suomea kohtaa katastrofi, jos 1.2 miljoonaa " osaajaa " ei saada suomeen. Sama jätkähän varoitteli, että ne miljardit sekä takaukset on kreikalle annettava, tai koko maailma syöksyy kurimukseen. Siihen, että miksi niitä ongelmia pitää tänne raahata, taustalla on suurelta osin nämä avustusjärjestöt. Joissakin on suojatyöpaikoissa olevia entisiä poliittikoja. Lisäksi laitan suuren vastuun yhdelle suomen historian suurimmalle virheelle. Tavja Haloselle.

Anonyymi kirjoitti...

Lisätään nyt vielä, että 1 + 1 = vaikkapa 4. Onhan se nyt selvää, että tällainen invaasio ongelmien tuomiseksi sallitaan ainoastaan korkeimmalta johdolta. Ja se korkein johto ei ole suomen jallitus. En ole mikään ryssä trolli , mutta näin se pitää nähdä. Follow the money vanha totuus.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään oli uutisissa tieto, että persujen kannatus on taas laskenut kuussa yhden prosenttiyksikön, laskien jo neljättä kuukautta putkeen. Alkaakohan porukka pikku hiljaa kypsyä siihen, että oikeistopopulistit eivät näytä saavan mitään aikaiseksi ja niiltä ei saa edes kysellä vaalilupaustensa pitämisen perään, vaan niitä pitää paapoa ja ymmärtää kuin kehitysvammaista lasta, jolle tikku-ukkopiirroksen piirrettyään sanotaan, että kyllä sinä niin hienon piirroksen piirsit? Uhriudutaan ja syytetään vihervasemmistolaisia? Jos vaalilupausten pitämistä ei saa odottaa, niin mikä ihmisiä edes motivoi pysymään persujen kannattajina? Onko kyseessä pelkkä poliittinen kultti? Järjestetäänkö nyt megalomaaniset itkupotkuraivarit, muilutus- ja lynkkausuhkaukset ja raivotaan ja syytellään puolueen viimeksi hylännyttä prosenttiyksikköä putinisteiksi alatyylisin termein niin kuin aina tähänkin asti?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Rouva Anolle, Taisteluvälineupseerille, Antifilatelistille, Qroquius Kadille, Ekulle, Ano1:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Toivotaan että PV pitää valmiutta yllä jatkossakin. Niitä persoonallisuushäiriöisiä narsisteja tunnen kyllä virkakoneistosta enemmänkin.

Rouva Ano: Ainakin on selvää, että automaatio vähentää työpaikkoja eikä uusia synny. Moni suomalainen syntyy tällä hetkellä koko elämän pituiseen työttömyyteen. Ja siihen ei kyllä ulkomaan elätettäviä tarvita.

Tvälups, Antifilatelisti & Qroquius Kad: Mitä varmimmin muslimipentuja. Rikastusta ja kulttuurintuntemusta…

Ekku: Eikä niitä päästettykään vielä 1980-luvullakaan.

Ano1: Oikeita huomioita.

Ano2: EU:han se korkein johto on. Ja sen lankoja nykii WEF.

Ano3: Kiitos jaetusta mielikuvituksestasi. Onhan se joo karmeaa kun 20 pinnan kannatuksella ei saa aikaan täydellistä muutosta.

Anonyymi kirjoitti...

Lähinnä odottelen minkälaisia selityksiä kuuluu kun Suomeen pasahtaa halki euroopan matu-aalto kuten vuonna 2015. Lambedusaa ollaan tyhjentämässä ja viranomaiset maassamme ovat aloittaneet samat ennakoivat toimet kuin tuolloinkin...
Hajoaako ps kuten viimeksi vai miten tämä nyt selitellään?


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Minä tein sen viimein, yli 40 v rak liiton jäsenyyden jälkeen liityin YTK kassaan ja katkaisen jäsenmaksun A- kassaan.Kait sieltä liitosta jotakin maksua laittavat mutta ei ole pakko maksaa jos ei halua olla enää liiton jäsen.
Minua on aina tympinyt liiton lehden vasemmistolainen propaganda ja sen vuoksi lehti on pääsääntöisesti jäänyt lukematta.
Liitoilla on varmaan ollut oma merkitys työmarkkinasopimus osapuolena ja työntekijän etujen turvaajana sitä en kiellä.
Mutta tämä viimevuosina yhä enentyvä politisoituminen yhä vihervasemmistolaisemmaksi ja tämä ihan viimeaikuinen nykyhallituksen haukkuminen ja sen työn haittaamispyrkimykset on minulle viimeinen pisara!
Äänestän jaloillani, että jospa siellä ruvettaisiin oikeasti miettimään josko sittenkin tuöväestön ja liiton jäsenistön joukossa on muitakin kuin vasemmistoatteen palvojia.
Minusta tuntuu ja on aina tuntunut siltä, että niitä kommareita on varsin vähän , ja useimmat liiton jäseniä vain työttömyysturvan vuoksi. Itsekin senvuoksi jäsen ollut .
YTK kuitenkin samat työttömyysturvaedut takaa. Olen monesti aikonut vaihtaa siihen mutta jostain syystä vain on jäänyt mutta nyt sen verran kuumottaa että tein sen.
Tuommoinen epädemokraattinen, fanaattinen poliittinen häiriköinti ilman mitään oikeaa mandaattia jäsenistöltä ,( eikä sellaista edes mandaatin kannssa )saa kuulua ammattiliiton toimenkuvaan tänä päivänä. Suomi ui sen verran syvällä velkaongelmassa joka pitäisi pistää vakavaksi , että pyrittäisiin yhteisymmärryksessä tästä nousemaan !

Anonyymi kirjoitti...

Minun vaatimaton veikkaus on se, että Suomi jakaantuu entisestään. Suomi on noin 3 miljoonaa pienempi kansa, kuin ruotsi. Minusta poliisi on osittain oikeassa, että näiden jengien on turha yrittää ns vittuilla suomalaisille. Tarkoitan, että olemme sen verran pieni kansa, että muistissa on 1939. Jne. Tai sitten vain unelmoin. Vai olisiko suomalaisilla sellainen vitutus vielä ? Nyt ei puhuta mistään kehä 3 sisällä olevista viheridiooteista. No joo näen unta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Joo, tiedän tilanteen. Hallitus on sinänsä suunnittelemassa maahanmuuton kiristämistä mutta se lainsäätäminen on niin pirun hidasta. Se silloin hajonnut PS oli kyllä Timo Soinin henkilökohtainen uraprojekti joka joutikin hajota.

Ano: Erittäin hyviä huomioita ja luulen että teit oikean ratkaisun.

Anonyymi kirjoitti...

Kun halutaan lisää ydinvoimaa ( tai liittyä natoon) on hallituksessa vihervasemmisto.
Kun maahan lasketaan kärkiosaajia kehitysmaista niin hallituksessa on ps.

Erikoista, miettien sitä kuinka nämä puolueet profiloituvat..?


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Toivottavasti et näe unta. Kyllä kansalla on oikeus puolustaa itseään.

Tvälups: Niin vihervasemmistohan se ei niitä kärkiosaajia tänne laskenut? Eikä se Välimeren uusi aalto ole vielä tänne tullut. Mitenkä, ruvataanko kannattamaan vihervasemmistoa vai mennäänkö joukolla mettään ja ammutaan kuula kalloomme? Vai mitä sinä oikein haluat?

QroquiusKad kirjoitti...

Kun liityttiin NATOon asialla oli tasavallan presidentti, puolustusvoimien ylipäällikkö Sauli väinämö.
Viherkommunistitytöt tekivät kaikkensa estääkseen, kunnes Sauli Väinämö sysäsi ne syrjään.
PS ei ole ei ole aiemmin ollut koskaan hallituksessa.
Soinilaiset eli Sintu-uuvatit olivat.
Kyllä Jussin olisi pitänyt muuttaa puolueen nimi uuvattien revittyä sen kahtia, kun monet eivät näköjään vieläkään osaa erottaa perussuomalaisia uuvateista.

Tässä blogissa on jonkinlainen kiukuttelun tasapaino:
silloin kun minä en kiukuttele, muut tekevät sitä.

Anonyymi kirjoitti...

Kunhan ennustelen tulevaa (viitteenä aiemmat tapahtumat)...

Jätetään ne vasemmistoon liittymiset ja itsemurhat ( sama asia ) ihan toisille, metsään menemistä tai siellä käymistä suosittelen lämpimästi itse kullekin; metsästyskausi on käynnissä, kuten sienestyskin. Näitä kannattaa harrastaa.


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Hyvin todettu.

Tvälups: On siellä tullut käytyäkin.