maanantai 16. syyskuuta 2019

VIIDESTOISTA EPISTOLA


Näitten epistoloitten kokoaminen on tavallaan vaikeaa ja tavallaan helppoa. Helppoa siksi että aineistoa on niin valtavasti. Vaikeaa siksi että, no, aineistoa on niin valtavasti ja jos kaiken keräisi kasaan niin sen rinnalla Kalle Päätalon Iijoki-sarjakin olisi lähinnä lyhyehkö novelli. Mutta miellän että näitä koottuja suvaitsevais-tiedostavia pläjäyksiä kannattaa joka tapauksessa toistaa. Sillä niitten kautta huomaa että kyseessä ei ole ikävästi ympärillä pyörivä pimppari vaan aivan jumalaton määrä pimpparin pesiä täynnä niitä pimppareita. Aivan kuin aikanaan Nyrok City-sarjakuvassa Wimbledonin loppuottelussa korvatulppansa menettänyt Björn Borg tuumi Juha Jokisen selostuksesta että ”helvattu… onks se noin mahdotonta…”.

Edellinen, neljästoista epistola keskittyi ainoastaan tapaukseen ”Oulu ja merkityksettömiksi selitetyt tutustumispenetraatiot” mutta jatketaan nyt laajemmalla suomalaissuvaitsevalla yleisafrikkalaisella linjalla. Materiaalia olisi siis tietysti paljon, paljon enemmän mutta raapaistaan pintaa kumminkin. Ettei vaan kukaan kuvittelisi että elämme täysjärkisessä maassa. Materiaalia oli kuitenkin niin paljon että näitä epistoloita tulee kaikkiaan kolme. Mutta nyt se ensimmäinen. Tai siis viidestoista.

Aloitetaan lokakuusta 2018 ja vasemmistoliiton kansanedustajasta Anna Kontulasta joka kertoo osuvasti suvaitsevais-tiedostavan yksilön logiikasta tai sen puutteesta johon törmätään jatkuvasti:1. Yhdeksäs lokakuuta Kontula vaatii että kapitalistisesta yhteiskuntajärjestelmästä on luovuttava ilmastomuutoksen pysäyttämiseksi. Hotellin respassa ei nyt käsitellä sitä mitä Kontulan fanittamaan sosialismiin siirtyminen on saanut maailmanhistoriassa aikaiseksi. Todetaanpahan vain että hän on selkeästi hyvin, hyvin huolissaan ilmastonmuutoksesta.

2. Kaksi päivää myöhemmin, 11. lokakuuta sama Anna Kontula ilmoittaa tukevansa laittomien maahanmuuttajien piilottamista Suomessa. Kontula tietää oikein hyvin että kyseiset laittomat maahanmuuttajat tulevat juuri väestöräjähdysalueelta ja että väestöräjähdys on ihmiskunnan ongelmista se polttavin. Sen ilmastonmuutoksenkin kannalta. Hän on jatkuvasti kannattanut haittamaahanmuuttoa eikä hyväksy sen rajoittamista. Vaikka kyseiset haittamaahanmuuttajat Suomeen tullessaan kymmenkertaistavat sen hiilijalanjälkensä joka on taas punavihreässä ajattelussa pahempaa kuin Herrasta Perkeleestä.

Mitään ristiriitaa Kontula ei näissä asioissa näe. Joku muu maksaa. Joku muu tekee. Joku muu kustantaa. Annalle on edessä valmis, toisten kattama pöytä.

Laitetaanpa hieman lisää viherlogiikkaa muualta Iiris Suomelalta joka on nykyisin kansanedustaja mutta kuvan ottamisen aikaan vielä vain innokas viherpiipertelevä maailmanparantaja. Erityisesti ilmaston suhteen:Älkää tehkö niin kuin minä teen. Tehkää niin kuin minä sanon. Ja sitä samaa logiikkaa noudattaa Helsingin kirjamessujen johtaja Ronja Salmi:Kyseinen Salmi muuten deletoi Kiuas-kustannuksen Helsingin kirjamessuilta. Salmesta ja samanlaisista pimuista kirjoittiin (valitettavasti en enää löydä) lehtijuttu jonka otsikossa luki ”nuoret alykkäät naiset”. Jotenkin nuo kolme sanaa kuulostavat aivan helvetin pelottavilta. Haluaako lukija että ”nuoret älykkäät naiset” pääsevät tunkemaan kärsänsä heidän asioihinsa?

Lokakuussa 2018 Euroopan ihmisoikeustuomioistuin teki päätöksen että profeetta Muhammedin kutsuminen pedofiiliksi ei kuulu sananvapauden piiriin. Päätös tehtiin uskonrauhan varjelemisen perusteella.Tuo uskonrauhaan vetoaminen oli tietysti paskapuhetta. Todellinen syy oli se, että nimenomaan islamilaiset ovat valmiita ampumaan, räjäyttämään ja leikkelemään kurkkuja kuujumalansa kunnian puolustamiseksi. Kristityt eivät joten esmes Jeesusta saa pilkata just niin kuin lystää ilman seuraamuksia. Nykyisin yhdeksänvuotisen nussiminen on tai ei ole pedofiliaa. Se kaikki riippuu vain siitä onko yhdeksänvuotiaan nussijalla uhriutumispääomaa.

Valtamedia edelleenkin pitää yllä päivitettyä kansallisuusmääritelmää:Vaikka suvaitsevais-tiedostava henkilöoletettu siitä saattaa alaleukaansa väpättääkin niin hotellin respasta todetaan että Munir Awad, Omar Abdalla Aboelazm, Sahbi Zalouti ja Mounir Dhahri eivät ole ruotsalaisia.

Siirrytäänpä marraskuulle 2018 ja annetaan suuren suosikkimme Anna Kontulan jatkaa puheenvuorojaan:On jokseenkin eeppistä että kansanedustaja ei ymmärrä mistä se verokertymä tulee ja vielä mainostaa ymmärtämättömyyttään. Tietysti jokseenkin yhtä eeppistä mutta myös surullista ja pelottavaa on se, että hänet on äänestetty eduskuntaan kolme kertaa peräkkäin. Kannattaisiko kansalaistaito palauttaa peruskoulujen oppiaineeksi?

*

Joulukuussa 2018 silloinen sisäministeri Kai Mykkänen puuttui – niin kuin suvaitsevais-tiedostavan yksilön tulee puuttua – anonyymiin nettikirjoitteluun toteamalla:

Sisäministeri Mykkänen haluaisi puuttua anonyymiin nettikirjoitteluun EU-tasolla – "Sinun pitää tuoda kasvosi esiin, kun osallistut keskusteluun".

Yksi syy julkisen keskustelun koventumiseen ovat anonyymit profiilit Facebookissa ja Twitterissä.

Mykkänen puhui paskaa. Keskustelun koventumisen syynä on vain haittamaahanmuuton aiheuttama kantaväestöön kohdistuva väkivalta sekä jatkuvasti kasvava taloudellinen rasite jonka arvostelun hallintokoneisto pyrkii aktiivisesti kieltämään. Mikä kieltäminen sekin osaltaan koventaa asenteita. No, toisaalta Mykkänenhän keksi Oulun etnisesti edistyksellisen raiskausaallon myötä hämmästyttävän havainnon:No shit, Sherlock? Politiikkaan hakeutuvat Suomen terävimmät aivot jotka tekevät kaikkensa kansalaisten hyvinvoinnin hyväksi. Näinkö se meni? Edustaako Mykkänen heitä?

*

Täytyyhän tässä epistolassa mainita myös äärimmäisen kunnioitettu ja onneksi jo evp. tasavallan ensimmäinen toveri Tarja Halonen joka omalta osaltaan selitti tuontitavaran seksuaalirikollisuutta:

Presidentti Tarja Halosen mukaan erilainen kulttuuri tai yhteiskunta eivät ole selityksiä maahanmuuttajien seksuaalirikoksiin.

Kyseiset teot ovat kiellettyjä kaikissa yhteiskunnissa ja kulttuureissa.

– Se on YK:n ihmisoikeussopimuksen vastaista ja kaikki maat ovat allekirjoittaneet sen.

Halonen joko tietoisesti jätti sanomatta tai sitten ei tiedä – mikä kahden kauden presidentille on aika hälyttävää – että islamilaiset maat puolestaan ovat allekirjoittaneet Kairon julistuksen joka pohjautuu shariaan ja joka näkee asian hieman eri tavalla. Joka tapauksessa yksikään etnisesti edistyksellinen niin seksuaali- kuin väkivaltarikollinen ei ole ilmoittanut että Tarja Halosen viisaus on saanut heidät ajattelemaan asioista toisin.

*

Kun siirryttiin tammikuuhun 2019 kertoi meille Yle – jälleen kerran – oman pakolaislogiikkansa afganistanilaisista (ettei sittenkin Iranista tulleista ja siellä vuosia asuneista) pakolaisista:

Nuoret suunnittelevat tulevaisuutta myös paljon pidemmälle. He voivat saada Suomen kansalaisuuden 4–5 vuoden päästä, jonka jälkeen he voivat käydä tapaamassa perhettään entisessä kotimaassaan tai naapurimaassa.

Mitenkäs ne oikein menikään ne turvapaikanhaun perusteet? Samaa voisi kysyä Somaliassa lomailevilta somaleilta.Ei ihme että hymyilyttää. Ovatko nuo länkkärit noin tyhmiä syntyjään vai käykö ne siihen jonkun kurssin?

Ja laitetaanpa sitten tähän väliin kuva joka oli eräässä tammikuisessa jutussani. Muistoja muutaman vuoden takaa jolloin Vihreät De Utopistiska opettivat suomalaisia:Jostain syystä vihreät ovat poistaneet tuon kuvan sivuiltaan. Mikähän siihen mahtaisi olla syynä?

*

Tammikuussa 2019 kansanedustaja Päivi Räsänen kertoi erään seikan ”turvapaikan” hakijoista:

- Turvapaikanhakijoiden vastaanottorahaa olisi mahdollista alentaa, jos hakija ei osallistu vastaanottokeskuksen koulutukseen suomalaisesta yhteiskunnasta. Tätä sanktiomahdollisuutta ei kuitenkaan ole käytetty.

- Turvapaikanhakijoiden vastaanottorahan sanktiomahdollisuutta ei ole käytetty muun muassa siksi, että se koetaan turvallisuusriskiksi.

- Näille henkilöillehän maksetaan vastaanottorahaa, jota voidaan vähentää enintään 20 prosenttia kahden kuukauden ajaksi, jos henkilö ilman perusteltua syytä kieltäytyy työ- tai opintotoiminnasta, mutta saamamme tiedon mukaan näitä vähennyksiä ei käytännössä juurikaan tehdä eli tätä periaatteellista velvoittavuutta ei käytännössä käytetä.

- Yksi syy, joka [valiokunnan kuulemisissa] nousi esiin, oli se, että asiakkaiden sanktioiminen nähdään turvallisuusriskinä eli pelätään, että henkilöt reagoivat turvallisuutta vaarantaen siihen, jos heiltä vähennetään vastaanottorahaa.

Miettikääpäs ihmiset noita lauseita ajatuksella. Suomi hankkii maahansa rikollisia joille maksetaan suojelurahaa etteivät ne rupea riehumaan. Ja kyseinen tilanne on vielä humanismin nimiin tapahtuva kyseenalaistamaton itseisarvo jonka arvosteleminen on tuomittavaa vihapuhetta.Tammikuussa 2019 ehti Yle tarjota myös suomalaisille ilmastoahdistusta käsitteleviä työpajoja. Jutun otsikko meni "Herätys", huusi Viivi Hamarila, 14, ilmastoahdistusta käsittelevässä työpajassa – tukahdetut tunteet voivat johtaa outoon alakuloon. Ilmastoahdistusta potevat kokoontuvat nyt yhteen tuulettamaan tunteitaan.Siis neljätoistavuotias opetetusta ilmastoangstista kärsivä typsy. Esimerkkinä meille kaikille. Typsy, jolle syötetään maailmanlopun profetiaa ja sitä että Suomen pitää tuhota elinkeinoelämänsä (joka elättää myös sen typsyn) sen estämiseksi mikä ei tietenkään vaikuta maailman ilmastoon yhtään mitään. Kyllähän meitäkin peloteltiin aikanaan ydinsodalla – mikä muuten oli ihan mahdollinen – mutta ei me mitään terapiaryhmiä tarvittu. Mutta ehkä noista työpajoista tulee hyvä, tiedostava ja osallistuva mieli. Ainakin ne ovat muotia. Niin kuin aikanaan Bay City Rollers ja Dingo. Ja mitä näitä on nykyisin? Räppäreitä?

Siirrytäänpä sitten helmikuuhun 2019, Ruotsiin ja tarkemmin sanottuna Gävleen. Perinteinen ruotsalainen toivottaa Gävlessä vieraat tervetulleeksi:Tähän ei varmaankaan tarvitse lisätä mitään. Ruotsi ei ole valtio. Se on diagnoosi johon kukaan lääkäri ei ole vielä uskaltanut lyödä leimaa.

*

Helmikuussa oikeusministeriö jatkoi Poliisileijona-hengessä opetusvideoitten tekemistä ja kertoi mitkä sen prioriteetit ovat:
Hotellin respassa jäädään odottamaan kyseisen oikeusministeriön etnisesti edistyksellisillä kielillä tehtyä videota jossa todetaan että ”tiesitkö että pahoinpitely ja raiskaukset ovat rikoksia”. Ei kannata pidättää hengitystä odottaessa.

*

Helmikuussa 2019 valtamedia kaivoi myös esille erään naispuolisen tutkiskelijan joka opetti miehille epistolaansa:Kyseisellä tutkiskelijalla jäi hoksaamatta kaksi asiaa:

1. Ilman noita autolla töihin ajavia miehiä hänen ruokavalionsa koostuisi pääosin hänen omista kynsistään.

2. Suomessa kaikensorttinen teollisuus ja siihen liittyvät työpaikat tuppaavat olla sellaisissa paikoissa joihin julkinen liikenne ei oikein vie.

Mutta senhän me kaikki tiedämme että Suomi on näitten reaalimaailmasta itsensä täysin irroittaneitten tutkiskelijoiden paratiisi.

*

Suurinpiirtein vuodesta 2005 on niin mediassa kuin mielipidekirjoituksissa esiintynyt kommentteja jotka ovat sinikopioita toisistaan ja joitten perusteella tulee mieleen että kirjoittaja on iästään riippumatta jäänyt lukion ykkösluokalle ja kirjoittaa kerta toisensa jälkeen samanlaisen kaunista angstia sisältävän aineen jolla kuvittelee että tälläpä pantiinkin rasisteille jauhot suuhun niin kerta kaikkiaan ja saadaan vielä opettajalta arvosanaksi takuuvarma kymppi. Helmikuussa 2019 kyseisen itseään toistavan aineen teki Kirkko ja Kaupunki-lehden uutispäällikkö Pauli Juusela. Otsikko kirjoitukselle oli komeasti ”Toimittajalta: Monikulttuurisuus on todellisuutta – sitä ei voi pyyhkiä pois”. Otetaanpa otteita:

Suomi on aina ollut kansainvälinen ja täällä on aina asunut muualta muuttaneita. Sellaisia me olemme itse kukin. Olemme riippuvaisia ulkomaankaupasta ja kansainvälisistä yhteyksistä. Jos ulkomaankauppa pysähtyisi edes muutamaksi päiväksi, kaupat olisivat tyhjiä.

Kysymys: kuinka moni haittamaahanmuuton vastustaja haluaa lopettaa ulkomaankaupan? Ja loppuuko se, jos haittamaahanmuuttajat karkoitetaan?

Meille maistuvat pizza ja kebab ja monenlaiset muut etniset ruoat. Riisi kasvaa Aasiassa ja Italiassa, ei Karjalassa, vaikka se onkin olennainen osa karjalanpiirakkaa. Makaronilaatikon perusaines ei ole suomalainen keksintö.

Kristinusko on globaali uskonto, syntyjään Lähi-idästä. Siniristilippumme risti on lainaa muualta. Maamme-laulun säveltäjä syntyi Hampurissa. Sen kirjoitti ruotsinkielinen runoilija, jonka isä oli maahanmuuttaja.

Kiitos selvityksestä asioista jotka epäilemättä jo muutenkin ymmärrettiin. Ja näillä perusteillako haittamaahanmuutto väkivalta- ja seksuaalirikoksineen sekä valtavine taloudellisine rasituksineen pitäisi sallia? Suvaitsevais-tiedostavat yksilöt saavat kerta toisensa jälkeen syyttää ajatteluun syyllistyviä ihmisiä siitä että he haluavat muuttaa Suomen Pohjois-Koreaksi. Kertaakaan valtamedia ei kysy heiltä sitä olennaista kysymystä. Eli:

Millä sä jätkä tuon oikein perustelet?Nykyisinhän pyritään orwellilaisella tavalla sensuroimaan ja muuttamaan historiaa esim. lastenkirjoista. Erityisesti Ruotsi kunnostautuu tässä. Vetipä tietyistä asioista helmikuussa 2019 kik-herneet nenukkiinsa myös muuan 40-vuotias suomalainen perheenäiti joka suivaantui Radioteatterin Peppi Pitkätossu-kuunnelmasta:

- Jaksossa sanotaan tosi monta kertaa neekerikuningas ja neekerit. En halua selittää lapselle, mikä on neekeri tai neekerikuningas. Lapseni on päiväkodissa, jossa on paljon tummaihoisia lapsia. Olisi katastrofi, jos suvaitsevaiseksi opettamani lapsi alkaisi hokea neekeri-sanaa ihmisten ilmoilla.

- Kieli rakentaa maailmaa, ja Yle tuputtaa lapselleni tällaista tunkkaista maailmankuvaa!

Joku lukijoista voisi tässä vaiheessa todeta että eikös ihmisellä ole oikeus mielipiteeseensä? Toki on. Mielipiteenvapaus on tärkeää. Mutta se, että Iltalehti julkaisi mielipiteen valtakunnallisena uutisena pistää miettimään. Se kun ei ole silloin enää mielipide. Se on propagandaa. Vastakkaisia mielipiteitä kun valtamedia ei pahemmin julkaise.Tarvitaanko asialle Winston Smithiä? Peppi Pitkätossun sukkanauhojakin on muuten vaadittu sensuroitavaksi.

Maaliskuussa 2019 annettiin eräs oikeuden päätös. Asian taustanahan oli se, että etnisesti edistyksellinen jätkä oli yrittänyt Uuraisilla saada bussin törmäämään toiseen bussiin huutaen Allahu Akbaria. Pahimmillaan häiskä olisi saanut aikaan onnettomuuden jossa olisi kuollut kymmeniä ihmisiä. Mitä tuumasi asiasta Keski-Suomen käräjäoikeus? No, seuraavaa: Häiskä mahdollisesti  kärsikin paniikkihäiriöstä joten syyte kaappauksesta kaatui. Asia etenee hoviin mutta mikäli se kaatuu niin etnisesti edistyksellinen saa ns. koppikorvausta jopa 10.000 euroa.

Entäs jos kyseisen uroteon olisi tehnyt kantasuomalainen huutaen vaikka Heil Hitleriä tai vaikka ”Jeesuksen Kristuksen kunnian nimessä”? Mikä olisi ollut käräjäoikeuden linja?Ehkä lopetan tämän epistolan tällä kertaa tähän ja jatkan tuonnempana kuudennessatoista epistolassa.42 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitäpä tuohon osaisi sanoa. Kovin on tuttua huttua uusia seuranneille ja rivienkin välejä lukeneille. Sitä kuudettatoista odotellessa köllähdän ison mahani viereen sulattelemaan tämän tarinan antia. Jospa se unijukka jotain kommenttia maalaisi näkyville. Sellaista järkevää tuohon järjettömyyteen mitä tässä maailmassa tuntuu olevan liiankin kanssa. Kiitos tästä Ykä:)
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Kaiken epistolassa mainitun voi tiivistää termiin:
intersektionaalinen feminismi.

Länsimaisen, valkoisen heteronaisen keksimä kuvitelma siitä, että hän on eräs maailman sorretuimmista ihmisryhmistä, ja koska ei itsessään omaa (itselleenkin ehkä hämäräksi jäävästä syystä) tarpeeksi uhripääomaa ryhtyäkseen taisteluun Sortajaa (eli valkoinen heteromies), on hänen syytä ja jopa tärkeää liittoutua kaikkien valkoisen heteromiehen sortamien ihmisparkaryhmien kanssa.

Tämä taistelu on Annalle, Iirikselle, Ronjalle ja kumppanittarille sekä kivaa että turvallista, koska "vihollinen" ei tosiasiassa ole heidän vastustajansa.
Päinvastoin valkoinen heteromies suojelee heitä koko ajan, heidän elämänsä kautta kehdosta hautaan, vaikka nuoret tytönpompulat kuinka hyppisivät heidän silmilleen.

Intersektioaaliset feministit ovat kuitenkin nyt alkaneet siirtyä vaaralliselle alueelle alkamala hankkia itselleen vaarallisia lemmikkejä.
He haluavat ihailla niitä valkoisen heteromiehen tiukassa otteessa - mutta lystin mentyä ohi he käskevät päästää lemmikkipedot irti.

He tekevät näin, koska luottavat valkoisen heteromiehen ottavan nämä vaaralliset lemmikkipedot kiinni, ennen kuin ne ehtivät alkaa raadella.

Anna, Iiris ja Ronja asuvat sen verran korkealla, etteivät muiden lemmikkipedot ole päässeet raatelemaan heitä. Vielä.

Ja niin kauan kuin he voivat asua siellä, he jatkavat vaarallisten lemmikkipetojensa maahantuomista, käytyään katsomassa näitä petoja niiden luonnollisella elinalueella, nauttien niiden väkivaltaisesta käyttäytymisestä.

Anonyymi kirjoitti...

Kun joku onnistuu muodostamaan Jessen sinänsä oikeamielisten opetusten pohjalle oikein ahdasmielisen lahkon, kukaan tolkuissaan oleva ei halua olla sen kanssa tekemisissä. Mutta kun valloittajaprofeetta tunkee sontaansa Suomeen, uskonvapaus ylittää kaiken, saudiarabioille tarjotaan valtakunnan ykköstonttia ja kaikki on ihanaa.

Onko se se rasistileiman pelko, että imaamin kuolemanjulistukset homoille Suomen tv:ssä vain naurattavat? Vai onko kaikki etninen vain ihanaa, joiden terrori-iskukin johtuu siitä, ettei saanut yhtään hymyä osakseen? Yksikin olisi riittänyt.

Valtsu

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti ei ole vain aivopestyt 14-vuotiaat jotka hokevat virallista agendaa naama punaisena, vaan myös vanhukset ; 70+ sukulaismies kuuntelee YLE uutiset radiosta tunnin välein ja lukee Turun Sanomia, näistä hän muodostaa maailmankuvansa.

On hyvin vaikeaa yrittää hienotunteisesti murtautua tämän aivopesumuurin läpi kyseenalaistamalla agendauutisointia selvillä faktoilla. Välillä vanhus kummastelee hiukan miksi näin, kun näytän uutisia muista lähteistä, mutta jatkaa yksisilmäisesti YLE/Sanoma uutisten seuraamista.

Tämä lienee selitys , miksi demarit saavat vielä nykyäänkin ääniä , vaikka tämä kyseinen vanhus ei heitä äänestäkään, mutta voisi kuvitella että ei SDP äänestäjä linjaansa vaihda jos ainoa tiedonlähde on YLE/Sanoma konserni...

Anonyymi kirjoitti...

Paljonkohan co2 päästöjä tulisi vähemmän jos vesimelonit (päältä vihreä ja sisältä punainen) pysyisivät kotonaan reissailun sijaan ja 1/3 maailman hotelleista suljettaisiin pysyvästi?

Krypta kirjoitti...

Olipa jälleen hyvä kooste järjettömyyksistä.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä, riisi ei kasva Karjalassa vaikka se on karjalan piirakan täytteenä. Häiskä on ihan oikeassa, ei kasva riisi täällä, mutta se ei myöskään ole alkuperäinen täyte kyseisessä leivonnaisessa. Alkujaan, kun riisiä ei ollut, täytteenä oli peruna ja joissakin paikoin ohra. Kotimaisia molemmat. Riisi oli "hienompaa" herroille tehtyihin piirakoihin käytettyä, sitten kun sitä rupesi saamaan, rahvaalle se oli liian kallista. Ja minun mielestä se perunapiirakka on vaan parempaa.
Tuo allahu akbaarin huutelija ei onnistunut bussin suistamisessa koska sattui ratin taakse ammattimies Suomesta. Samoin kuin siinä, oliko se Loimaalla, vastaava tapaus. Tietenkin sillä huutelijalla oli tai on mielenhäiriö, niinhän niillä kaikilla jos ja kun eivät muuten saa ikuista tarhapaikkaa ja ilmaista maleskelua suomalaisten piikkiin. Siinä olisi kopin oven pielet paukkuneet jos olisi huudellut kuten Yrjö mainitsee, eli jee jee jesse pelastaa tai aatu oli hieno mies.
Tämmöistä tällä kertaa..
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

oi aikoja, oi tapoja!

Näiden zankarien kannattaisi lukea kirja "Browning, Christopher R.: Aivan tavallisia rivimiehiä : 101. reservipoliisipataljoona ja lopullinen ratkaisu Puolassa" eli kuinka rivipoliiseista koottu sotilasjoukkio kykeni suorittamaan sotarikoksia vailla omantunnontuskia.
Raja siihen kuinka tavallinen byrokraatti kykenee hirmutekoihin oikeuttamalla ne kulloisenkin vallan tahtotilalla on historiamme valossa hyvinkin alhainen.

Samaa sarjaa katselusuosituksena Mikko Niskasen ohjaama Pulakapina eli kuinka pula-aika ajoi Vapaussodan sotineet suojeluskuntalaiset pohjalaiset talonpojat karikolle valtiovaltamme virkamiehistön kanssa.

Se mikä tänään voi tuntua hyvinkin oikeutetulta voi jo ylihuomenna olla rikollista. Asia joka jokaisen politbroilerinkin olisi syytä sisäistää.


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Tulia mieleen eli pasahti päähän sinä Yrjö kun tomit lastensuojelussa, niin voisiko siihen lastensuojeluun oikeasti kuulua lasten suojelu ilmstohysterialta ja kaikenmoiselta titiytt-agendan pakkosyötöltä??
Näitäkin pohtii Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

TVäl-upseerille sanoisin että paska tapahtuu kuten jenkki sanoo. Se pinna katkeaa joskus ja mitään pidäkkeitä ei enää ole eli seuraavaksi näemme verta ja suolenpätkiä.

terveisin kevyen IT:n kuli

QroquiusKad kirjoitti...

Olen lukenut Browningin, ja sen sanoma oli minusta ehkä toisenlainen kuin veli Tväl-upseerin näkemys:

Reserve-Polizei-Batallion 101 oli koottu etulinjan tehtäviin hieman iäkkäämmänpuoleisista reserviläisistä. Osa päällystöstä oli rauhan ajan ammattipoliiseja, osa koulutettiin rauhan ajan koulutuksensa tai ammattinsa perusteella poliisiupseereiksi.
Alipäällystö ylennettiin rauhan aikana pitkään ja ansiokkaasti palvelleista järjestyspoliiseista.
Miehistö koottiin keski-ikää lähestyvistä reserviläisistä. Sodan edetessä riviin otettiin aina vain vanhempaa henkilöstöä.

Pointtini on, ettei pidä katsoa, mitä me teemme nyt rauhan aikana aivan tavallisina keski-ikäisinä miehinä. Monella on vaimo ja lapsia, kuten velipojallani; poika ja tytär.
Mitä me, hyvät veljet ja sisaret tekisimme sen totisimman paikan tullen kun minä, veli Ykä ja varmaan moni muukin veljistä olemme liian vanhoja etulinjaan.

Olemme silti saaneet sotilaskoulutuksen, osa jopa ammattilaisina.
Mitä teemme, kun meistä muodostetaan Poliisi-Krenatööri-Pataljoona 911, jonka tehtäväksi annetaan teloittaa tuhat pahaksi ilmoitettua ihmistä?

Anonyymi kirjoitti...

Yrjöperskelleelle itelleen tiedoksi että mininulla oli kuukausien tauko lukemisessa, tulipa tässä muutamassa päivässä tilanne korjattua.


tv: kevyen IT:n kuli

Anonyymi kirjoitti...

Jutun afgaaninuoret taitavat olla nuoria samassa merkityksessä kuin demarinuoret on nuoria - alaikäräraja 40-vuotta. Eikä näillä afgaaneilla kuulu olla minkäänlaista tulevaisutta suomessa. Ihan kotomaansa vieressä on laaja valikoima kotoisia stanioita tarjolla.

Ilmastohysteeriset arbuusit on epäloogisuudessaan huvittavia, sinkoilevat ympäri maapalloa lentäen ja syyllistävät paperi-petteriä. Kehtaakin mokoma ajella töihin autolla, eikä bussilla. Kah: paperitehtaalla vuorossa ei ole enää 200 hemmoa. On 20, ja eivät tule tehtaan asuinalueelta. Tulevat omista asunnoistaan aika laajalta alueelta. Bussia ei ole tarjolla. Pitää tulla kuudeksi, kahdeksi, kymmeneksi, pääsee kuudelta, kahdelta, kymmeneltä. Bussiyhteyttä ei ole, ei kannata.

ITC-Iivarikin, rontti, ajaa 60 kilometriä kahdeksaksi neljänä aamuna viikossa konttorille. Asuu nimittäin viljatilansa vanhassa talossa. Viljatila tuo perheelle leivän, ITC tuo kevytlevitteen ja nyhtökauran leivälle. Matka sujuu pikkukunnasta toisen pikkukunnan läpi kaupunkiin. Näiden kahden pikkukunnan välillä oli viimeksi bussiyhteys 1972.

Minäkin kuljen autolla vaikka työaika on vapaa - raha tulee tekemisestä, ei olemisesta - oma auto lyhentää työpäivää ja mahdollistaa liikkumisen eri asiakkaiden välillä. Sopii miettiä, jos maksuliikenneohjelmasi ei toimi, sopiiko korjaus tunnin kuluessa vai ensi viikon torstaina?

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Ohoh!

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006240644.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=4a16e0a794da94cf15007793d3526282

että kerrankin kuva ja vielä tapahtuman ollessa suht` tuore eli ei noin 2-6kk tapahtuneesta.

Omalle kohdalle osuessa ei tuollaiset romorosmot saisi paljoakaan armoa, eikä tapausta uutisoida..


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Qroquius Kad sanoi... "Olemme silti saaneet sotilaskoulutuksen, osa jopa ammattilaisina.
Mitä teemme, kun meistä muodostetaan Poliisi-Krenatööri-Pataljoona 911, jonka tehtäväksi annetaan teloittaa tuhat pahaksi ilmoitettua ihmistä?"


äärimmäisen hyvä teoreettisen filosofian kysymys!

Vastakysymys: Kumpi on enemmän syyllinen?
Se joka käskee vai se joka noudattaa tappokäskyä?

Vastaan omalla mielipiteellä: se joka tottelee koska tämä "tein vain mitä käskettiin" -puolustus kumottiin jo Nurnbergin (näytös-)oikeudenkäynneissä ja Suomen osalta on meillä omaakin synkän mustaa historiaa taannehtivasta oikeudenjaosta...

Mikä on se auktoriteetti joka kykenee määräämään Sinut sodan lakien / kv-oikeuksien vastaiseen toimintaan? Itselleni sellaista ei ole; vain itse tietoisesti asian hyväksyen voisin osallistua moisien käskyjen noudattamiseen ts vapaaehtoisuus sekä halukkuus. Auktoriteettivastaisuuteni vaiko ns korkea moraalini on tämän päätöksen takana, muiden osalta en sano mitään vaan jokaisen on asia sisimmässään ratkaistava ja mieluusti jo näin rauhan aikana.


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Qroquius Kadille, Valtsulle, Ano1:lle, Ano2:lle, Kryptalle, Taisteluvälineupseerille, kevyen it:n kulille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko:

Viesti1: Kiitokset sinullekin. Unijukkakin on ihan järkevä hahmo joten ehkä hänelläkin menee sormi suuhun.

Viesti2: Juuri näin. Riisi tuli piirakkaan paljon myöhemmin mutta eihän se tiedostavaa yksilöä haittaa. Jos muuten suomalainen olisi tosiaan tehnyt saman huudellen jesseä tai aatua niin tuomiohan olisi tullut ilman muuta terrorismirikoksesta.

Viesti3: Voisi ja saisi kuulua mutta lastensuojelukin on osa virkakoneistoa ja noudattaa virkakoneiston omaksumia arvoja. Tosin suorittavalla tasolla ei ole johtaja aina vahtimassa.

Qroquius Kad: Tuo, mitä tuumit intersektionaalisesta feminismistä pitää täysin paikkansa. Tosin se on onnistunut liiankin hyvin eli ei valkoisella heteromiehellä ole enää mahdollisuutta suojella feministejä lemmikeiltään. Nykyinen feminismi on aggressiivinen syöpä joka haluaa levitä kaikkialle.

Valtsu: Varmaankin kyse on suvaitsevais-tiedostavaiston muodostamasta ikiomasta fantasiakuvasta siitä mitä islam on. Ja siitä, etteivät ne kykene tunnustamaan että ne ovat olleet hyödyllisiä idiootteja.

Ano1: Tuo on täysin totta. Ja onhan niin että yli seitsenkymppisen kanssa ei oikein enää viitsi alkaa kinastelemaankaan. Antaa elää mielikuviensa kanssa.

Ano2: Hyvä kysymys. Ja kuinka paljon niitä tulisi jos haittamaahanmuutto kiellettäisiin.

Krypta: Kiitokset. Kiitoshan kuuluu tiedostavaiston vilkkaalle, tosin rajoittuneelle mielikuvitukselle.

Tvälups & Qroquius Kad: En ole lukenut kyseistä kirjaa mutta te heitätte hyviä ja pohtimisen arvoisia kysymyksiä. Joka tapauksessa on selvää että organisoitunut ja jollain lailla virallisen hyväksynnän alla toimiva joukko pystyy niihin kaikkein suurimpiin lahtausorgioihin. Sillä niitten ei tarvitse ajatella olevansa rosvoretkellä vaan niillä on sekä:

a) lupa

ja

b) velvollisuus

Ja tuohon velvollisuuteen vedoten ja sen suojan takana voikin sitten tehdä mitä hyvänsä. Qroquius Kadin kysymykseen pataljoona 911:stä ja sen tappokäskystä on näin rauhantilan aikana vaikeaa vastata. Tällä hetkellä ajattelen juuri niin kuin Tvälups eli en helvetissä rupea moisiin touhuihin. Toisaalta muistan myös isä-Perskeleen viisaan lauseen Jugoslavian hajoamissodan ajalta eli ”jos multa ammuttaisiin vaimo ja lapset niin musta tulis epäilemättä hyvin vittumainen mies”.

kevyen it:n kuli: On myös mahdollisuus täydelliseen alistumiseen. Ja jos (kun) Libanon-kynnys ylitetään niin sekin saa aikaan verta ja suolenpätkiä. Ja tervetuloa takaisin.

Pyssymies: Hyviä ja osuvia huomioita.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjöperskeles sanoi... >>Toisaalta muistan myös isä-Perskeleen viisaan lauseen Jugoslavian hajoamissodan ajalta eli ”jos multa ammuttaisiin vaimo ja lapset niin musta tulis epäilemättä hyvin vittumainen mies”.<<

Tuolla tullaan sen kolikon toiselle puolelle taikka sivusyrjälle: kyseisessä tilanteessa ei ole enää edes tarvetta käskylle sillä kosto motiivina ei edes kysele sitä vaan suorittaminen tapahtuu siitä huolimattakin/välittämättä. Edelleen se vaatii sen vapaaehtoisuuden sekä halukkuuden.


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Noissa asioissa ollaan sen äärellä että niitä on mahdoton ennustaa ennalta. Sen tietäisi vasta itse tilanteessa. Me molemmat tietysti halutaan ettei sitä tilannetta koskaan tule. Valitettavasti järjestelmämme sinisilmäisessä typeryydessään tekee kaikkensa että se tulee.

Unohtui kommentoida siitä lähettämästäsi uutisesta. Kaiken kaikkiaan tuumin että jos toisen manttaalille tullaan ryöstämään ja käydään vielä päälle niin korpilaki sopii siihen tilanteeseen vallan mainiosti.

Hemuli kirjoitti...

Laitetaan tännekkin Jaska Brownin uusinnasta pätkä:
"Kuusi vuotta sitten Octavius julkaisi asteikon monikulttuurin etenemisestä. Tuolloin Suomi oli siirtymässä viitostasolta kuutoselle. Tämän vuoden alussa kirjoitin, että olemme siirtymässä tasolle 7. Nyt olemme tasolla 7 ja hyvää vauhtia siirtymässä tasolle 8."

https://octavius1.wordpress.com/2009/05/14/monikulttuurisen-yhteiskunnan-eri-tasot/

Sopii varsin osuvasti myös Ykän epistolaan!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Hemuli. Octavius oli oikeassa ennustuksessaan ja Jaska nykytilanteen määrittelyssä. Ikävää, että Octavius on poistunut blogirintamalta. Hän oli yksi parhaista.

Anonyymi kirjoitti...

Ei Annan sosialismin kaipuu mitenkään perusteetonta ole. Meillä on tästä erinomainen esimerkki nimeltä Korea. Sosialismia puhtaimmillaan noudattavassa pohjoisessa hiilidioksidipäästöt luokkaa 1 per asukas ja kapitalistisessa etelässä luokkaa 11 per asukas.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, Pohjois-Korea on peräti ympäristöystävällinen valtio. Ei välttämättä kovin ihmisystävällinen mutta ei nyt takerruta yksityiskohtiin.

Anonyymi kirjoitti...

Sitä mie vaan, että pappa-Perskeleen tavoin minustakin lupsakasta savolaisesta kehkeyisi moisessa tilanteessa ite pääpiruun varrattava olio...
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Nämä epistolat ovat varsin opettavaisia: kyllähän noita älyttömiä ulostuloja on aikoinaan luettu, mutta kun ne nyt on kasattu yhteen niin saa vähän laajemman näkemyksen siitä missä mennään. Ja eteenpäin mennään, hiljaa ja hivuttamalla. Väärään suuntaan.

Anna Kontula on tyypillinen Tampereen yo:n tuote: saa rahoituksensa mm. tutkimalla seksiä, huoria, rakenteellista rasismia byggoilla ja tietenkin ihmiskauppaa Moldaviassa. Ehkä tällä on jotain tekemistä hänen käsitykseensä verotuksesta? Niin, miksipä kenenkään verot olisivat sen arvokkaampia kuin toisen? Kun Abdul maksaa sen pelkän kunnallisveron tulkkikeikoistaan ja hakee lopun perheenelatuksen sossusta, hänen veronsa ovat moraalisesti ihan yhtä suuret kuin Koneen omistajan. Ongelma onkin siinä ettei Anna tajua että se Abdulin sossuraha tulee Koneelta eikä allahilta.

Iiris Suomela on kelpo vihreä ja lisäksi hyvin perillä maantieteestä; jo lapsikin tajuaa että lyhyin reitti stadista Lontooseen menee Jordanian ja Kreikan kautta. Iiriksen sukupolven motto on "mutta kun mä haluun".

EIT on nöyristelevä (en tosin tiedä ketä) paskalafka - sehän on jatkuvasti nokkimassa Suomea mm. liian pienestä sosiaaliturvasta. Liian pienestä, siis Euroopan anteliainta? Voin hyvin elää sen kanssa, että mohista ei saa sanoa pedofiiliksi mutta mohis ja tämä peruste uskonrauha eivät nyt vaan kuulu samaan lauseeseen. Tai mohis ja sananvapaus.

Älykkäät nuoret naiset, niin aina. Ne on vaan median tuotteita, ihan niin kuin Jari Tervo on älykkö tai Timo Harakka työministeri.

Valtamedia se ei edelleenkään näytä erottavan käsitteitä kansalaisuus ja kansallisuus. Eihän ne erota edes monietnisyyttä monikulttuurista. Karjalanpiirakka on monietninen eikä -kulttuurinen, mutta kukahan mahtoi keksiä munavoin?

Mykkäselle lapsilukko suuhun - ikuisesti.

"Afgaaninuoret suunnittelevat tulevaisuuttaan myös paljon pidemmälle". Haha. Heille suunnitellaan se, sitä varten on paljon virkakaisoja valjastettu tähän arvokkaaseen toimintaan. Ja mistä helvetistä lähtien kansalaisuuden saa vain 4-5 vuodessa, nytkö jo tuokin on lukkoonlyöty fakta joka tulijoille taataan? Halvalla menee.

Luin aikoinaan tuon Räsäsen lausuman ja mieleen tuli tietenkin ensimmäisenä sanana kiristys. Yks yhteen Turkin kanssa. Jenkeillä on aika selkeä suhtautuminen tuollaiseen: ammu, älä antaudu ikinä kiristyksen kohteeksi. Oli muuten käytössä jo ennen Trumpia. Ja vastoin kaikkia korrektiuden sääntöjä, Mossad on ihan kiva. Kun on ongelmia, ne hoidetaan.

Mitäs vielä. Ai niin, "keski-ikäisten (setä)miesten julkista liikennettä kohtaan osoitettu karsastus liittyy kulttuurisiin ihanteisiin miehisyydestä". No näinhän se on, ilman muuta. Tämä Turun yliopiston tuote ei tosin ole tutkinut asiaa mutta koska keski-ikäisille miehille on sallittu kasata kaikki ikeet, niin menkööt tämäkin. Kun joku kiljukaulastallari keksi jo 1960-luvulla että "auto on miehelle peniksen jatke", niin tämä mantra tuntuu edelleenkin olevan voimissaan. Ihan turha kertoa että auto on kulkuneuvo jolla mennään paikasta toiseen ja jos sen voi autolla suorittaa vaivattomammin ja nopeammin kuin reellä, vankkureilla, suksilla tai kävellen, niin ihan näppärä keksintö. Siksi se keksittiin. Ja ihan vaan tiedoksi näille älykkäille nuorille naisille kun kompuroitte umpikännissä sieltä tiedostamisiltamistanne, taksi = auto.

Ruotsi nyt on Ruotsi. Pepin isä on kohta ylösnoussut Ingvar Kamprad. Piparit värinsä vuoksi edelleen pannassa, mutta jotain upeaa on saatu aikaiseksi: kaikille pigmenteille sopivanväriset laastarit. Mutta varjele jos etiopialaisille, somaleille tai eritrealaisille on yritetty tuputtaa sitä samaa sävyä...

Olen 75 v. naispuolinen kommentoija, ja arvaas miten kivalta kuulosti tuo "Ja onhan se niin, että yli seitsenkymppisten kanssa ei oikein enää viitsi alkaa kinaamaankaan." Olinko tässä havaitsevani tiettyä ikärasismia? No en, kunhan myötäilit ystävällisesti erästä kommentoijaa. Idiootteja kun on missä ikäluokassa tahansa, kuten välkkyjäkin.

Seuraavaa epistolaa odotellessa.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Joo. Kosto saa ihmisen tekemään hirveitä. Ja aikanaan suomalaisiakin pidettiin lupsakkoina ja lammasmaisina tsuhnina. Sitten tuli vuosi 1918.

tira+: Erittäin hyviä kommentteja. Toi ”mutta kun mä haluun” on muuten ikävän yleinen peruste nykyisin. Kaikkeen. Töissänikin. Ja tarkoitukseni ei ollut olla ikärasisti. Oli vain mielessä tietyt omat yli 70-vuotiaat sukulaiseni joitten mielipiteet ovat betonoitu jo Paasikiven aikana ja jotka seuraavat vain valtamediaa. Ei heidän kanssaan viitsi kinastella. Mutta ymmärrän loukkaantumisesi ja pahoittelen.

Becker kirjoitti...

Onhan tuo kyllä niin karseata luettavaa ettei sitä meinaa tajuta että miten tuollaiset ääliöt saavat mediassa sanavuoroa ja pahimmillaan vielä vaikutusvaltaa. Mutta sen voin kertoa jos se ketään lohduttaa että Ruotsissa on vieläkin mielettömämpi poppoo saanut hallitusvastuun siis "vastuun". Kuten olen joskus täällä maininnut niin mun verenpaineeni ja vatsahapot joutuu kestämään kahden maan mielettömyyttä. Ja vielä hengissä ollaan.
Kun kuulen sanan sosiaalidemokraatti, lähden kurkkaamassa josko asekaapin avain on jemmassa paikallaan.

Vaikuttaa pahasti siltä että tällainen rauhanajan kylläinen elämä ei oikein sovi kansalle kun ne noin alkavat sekoilemaan. Ruotsalaiset hyvänä esimerkkinä.

Luin aikoinaan jostain että Balkanin rähinän eräs verisimpiä teurastajia oli rauhallinen kalastuksesta tykkäävä kylän konstaapeli. Mutta sitten kun hermostui niin jälki oli kamalaa. Jokaisessa ihmisessä on ominaisuuksia jotka tulevat esiin vasta jossain ääritilanteessa. Ominaisuuksia joiden olemassaolosta ei normaalisti olla tietoisia. On sankaruutta, pelkuruutta ja kaikkea näiden väliltä.

Hyvistä syistä nimellä Ano kirjoitti...

Pari seikkaa ns. Valviran hyväksymän valantehneeltä älykkyyden tutkijalta ja paniikkihäiriöihinkin perhetyneeltä, siihen toisen valan tehneeltä. Ei, ei ole kaksi kirjoittajaa vaan ihan sama henkilöoletettu.

Ensiksi "älykkäistä nuorista naisista". Niitä on. Jonkinvärisen lehdistön esillenostamien tyrkkyjen, siis julkisten nuorten naisten älykkyys voi olla hyvä, keskitasoinen tai alle keskitason. Voin pyynnöstä (jopa siitä huolimatta) tutkia ja todeta, onko totta vai ei. Jonoa ei ole ollut, vaikka muutaman tuhannen ihmisen tutkimisen kokemus takana. Älykkäiksi mielletyilllä voi vallan hyvin olla kohtalainen tai jopa vähän (ei paljon) alle keskitason äo, eli status ei juurikaan selitä älykkyyttä, mutta asia on ajateltava toisinkin päin. Vaikkapa politiikassa voi pärjätä, vaikka opinnot jäivät yliopistossa siihen kandiin tai ei siihenkään. Suomela ei ole kuin yo, Haavisto ja Biaudet samoin. Älykkyyden osatekijät toki vaihtelevat, mutta niitä kaikkia yhdistää g-faktori, joka peritään, kun siittiö osuu kohdalleen.

Menestys? Jos on joko tunnollinen, ahkera, järjestelmällinen JA älykäs, odotusarvo on hyvä. Jos on älykäs ja jotakin muita piirteitä kuin mainitut hyveet, voi käydä miten tahansa. Pelkkä tunnontarkkuus voi johtaa rajattuun menestykseen.

Katsokaapa näiden "älykkäiden nuorten naisten" uraa sanotaanko 10 vuotta. Miten meni?

Paniikkihäiriöstä. Jos käräjäoikeus ottaa todesta oletetun (näyttö?) paniikkihäiriön lieventävänä seikkana, voisi kysyä, päteekö sama murhaan? Saattoi ymmärtää, että tappaminen on väärin tai lopullista tai saattoi olla ymmärtämättä. Ei kuitenkaan tutkittu kuten muuten tehdään, koska Jorubiasta oli hän..

Paniikkihäiriön hyvin tuntevana en edellistä ymmärrä lainkaan. Eivät sitä ymmärrä paniikkihäiriöstä oikeasti kärsivät ihmisetkään.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä noista afgaaneista. Miksi neljän - viiden vuoden maleksinta palkitaan kansalaisuudella. Oikeasti, tuntemattomille vieraille vetelehtijöille myönnetään kansalaisuus. Silkkaa hulluutta.

Aihe pataljoona 911 - tämän pitäisi vihjata läpsyille, että kun länkkärillä napsahtaa ja käsky käy, kyyti on kylmää. Vinkki:jos on vielä henkilökohtainen syy, kyyti kylmenee lisää.

Sen verran on tullut itsetuntemusta, että aavistus on siitä mitä seuraisi käskystä ja henkilökohtaisesta hyvästä syystä. Ei mitään pehmeää ja pörröistä ainakaan.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Hyvistä syistä Anolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Demareitten kohdalla voi todeta että jos niillä olisi ollut järkeä ne olisivat joskus 1970-luvulla todenneet että ”Kaikki, minkä halusimme toteuttaa on toteutettu. Nyt pyritään enää säilyttämään”. Mutta eihän se niille riittänyt joten ”sorron yöstä” nostettavaksi haalitaan afrikkalaisia ja arabeja. Ja teurastamisesta tuli mieleen että eikös se porukan rauhallisin heppu oli juuri se, jota ei kannata ärsyttää? Ruotsalaisten viimeisin ”oivallus” herättää säälinsekaista hymähtelyä:

https://pt-media.org/2019/09/17/tukholma-aikoo-kitkea-jengirikollisuutta-feminismiopetuksella/

Jengirikollisille feminismiä ja sukupuolirooleja? Kyllä perseily nyt varmaan loppuu. Laitetaan loppukommentit Star Trekistä:

https://pics.me.me/triple-facepalm-not-even-double-facepalm-can-explalin-how-much-52025043.png

Hyvistä syistä Ano: Kiitos hyvistä täsmennyksistä. Minulla vaan on sellainen kuva että nykyisin älykkääksi tulkittu ihminen osoittaa älykkyytensä toistamalla suorastaan fanaattisesti feministis-monikultturistista epistolaa. Paniikkihäiriön kohdalla (case Uurainen & oikeus) voitaneen puhua ”poliittisesti tulkitusta” paniikkihäiriöstä.

Pyssymies: Suomen kansalaisuuksia on myönnetty kuin HKL:n kuukausikortteja ja se on typeryyden lisäksi puhtaasti rikollista. Mitä tulee napsahtamiseen niin olen monta kertaa muistuttanut että tsuhnia pidettiin lammasmaisena porukkana aikanaan. Sitten tuli vuosi 1918.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, kiitokset pahoittelustasi mutta en pätkääkään loukkaantunut, uhriutumisenkin unohdin. Ikä on siitä korni juttu ettei siitä voi sanoa että ikiä tulee ja ikiä menee, noin yksilöllisesti. Se ikä nyt vaan istuu ihmisessä kuin tatti ja turha murehtia asioita joille ei voi mitään.

Olen siinä onnellisessa asemassa, että minulla ei ole vanhempia sukulaisia joiden kammottavia mielipiteitä pitäisi kuunnella saati myötäillä. Onnea jaksamisellesi!
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Olen itse ollut pitkään ikä että paras ikä on se, jota juuri nyt elää. Kun se ikä ei tosiaan vaihdu mihinkään. Ainakaan minkään nuoruuden perään en haikaile yhtään.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Elämä on ihmisen parasta aikaa.

Armeijakin marssii osan jotoksistaan marsunsuualla. Nyt ingat ja kreetat, laajentakaa toiminta-aluettanne: Marssilakko niinä päivinä, jolloin on tarjolla muuta kuin vegeä. Niinä päivinä, jolloin on vain rehuruokaa, lakkoon, koska ilmastonmuutos. Ja tämä lakkoilu koskisi kaikkia puolustusvoimissa palvelevia varusoletettuja (myös sateenkaaritaistelijoita).

Ettei ole laillista vai? No yllähän on lueteltu paljon toimintaa, jonka voisi tulkita jopa laittomaksi. Vinkkari vasemmalle ja siitä se lähtee liikkeelle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Veijo. Tuosta saattaa joku vielä saada ahaa-elämyksen.

Joppos123 kirjoitti...

Mulla on 1 dan vittumaisuudessa ja 17 dan ihan missä vaan.ykä tietää.

Juha Kivela kirjoitti...

Ykä aloittaa tämän 15. epistolan toteamalla, että "Näitten epistoloitten kokoaminen on tavallaan vaikeaa ja tavallaan helppoa. Helppoa siksi että aineistoa on niin valtavasti. Vaikeaa siksi että, no, aineistoa on niin valtavasti ja ..."

Noniin.. tuo kiteytti jo kaiken, sillä aineistoa tulee jatkuvalla virralla lisää, lisää ja lisää.. kuten tässä https://yle.fi/uutiset/3-10982555 muuan kokoomuslainen Kai Mykkänen jatkaa, että "Meillä on aika iso byrokratia, joka nielee sekä virkamiesten aikaa että rahaa". - Tosiaan, no shit, Sherlock? - Tyyppihän on kuin ilmetty Ajatusten Tonava, eikä edes yleisesti käytetty huomautus, että lainaus olisi irroitettu asiayhteydestä muuta tilannetta.. Jätkähän oli edellisessä hallituksessa ihan ministerin pestissä, niin eikös sille byrokratialle, joka nielee niin virkamiesten ajan kuin veronmaksajien rahat, olisi voinut tehdä jotakin?!

Kai Mykkänen kuorruttaa kermakakun kirsikallaan artikkelin lopussa toteamalla, että "Mykkäsen mukaan saatavuusharkinta ei ole tähänkään asti pystynyt tehokkaasti estämään "vilunkipeliä". – Siihen tarvitaan toisenlaisia jälkivalvonnan keinoja". Tervejärkinen saattaa tässä vaiheessa hieraista silmiään ja nipistää itseään ihan vain tarkistaakseen, ettei satu todistamaan painajaisunta.. Anskumä.. niin toisenlaisia jälkivalvonnan keinoja.. hmm.. lisää byrokratiaa siis.. jaa.. mitäs tää jätkä olikaan siis sanomassa noin niinku ylipäätään..

On se hyvä, että Suomessa on noita kokoomuslaisia ajatusten tonavia - mitä tästä oikein muuten tulisikaan? Tai mitä Suomi olisi jo tähän mennessä saavuttanut ilman heitä? Maanpäällisen paratiisin? Oikeudenmukaisuuden? Tasa-arvon? Tasaisemman toimeentulon kaikille? And the list goes on..

Palaamme siis lähtöruutuun.. materiaalia syntyy kuin ehtymättömästä lähteestä.. sitä suorastaan pulppuaa valtamediamme julkaisemana verkkokalvoillemme ja korvakäytävässä sijaitseville vasara- ja alasinluille taukoamatta.

T. Juha

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Suomalaisesta totaalisen ylimitoitetusta byrokratiasta kun on puhe niin kannattaa vilkaista tuo linkki. Siinä on asiaa enkä epäile siinä esitettyä lukemaa ollenkaan:

https://www.verkkouutiset.fi/tietavat-ettei-heita-tarvita-naita-holynpolytoita-yha-useampi-tekee/

Juha Kivela kirjoitti...

Kiitos Ykä verkkouutisten linkistä, allekirjoitan tuon ilmiön, johon itsekin havahduin 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alkaessa, josta lähtien se sektori on vain pöhöttynyt ja paisunut kuin pullataikina. Ensimmäisellä kommentoijalla Pasi Kulovaaralla olikin asiaan jo oiva lääke, joka saattaisi olla pian käytettävissä, elleivät poliitikot tahdo varta vasten jatkaa pullataikinan vaivaamista ja paisuttamista, mikä vaara on aina olemassa.

Brittien pikainen, ehkä mielellään sopimukseton ero, ja nopeasti etenevä taloudellinen lama saattaisi pelastaa mitä pelastettavissa on. Tässä suhteessa katson tilannetta kuitenkin tällä hetkellä pessimistisesti, vaikka pyrin aina valitsemaan myönteisen, positiivisen ja optimistisen (terveen) vaihtoehdon.. tulee olla kuitenkin myös realisti.

Sanoisinpa, että meillä on globaalisti ihmiskuntana mielenkiintoiset viikot ja kuukaudet aivan juuri nyt käsillä.. ja kuten Ykä olet sanonut, niin mielenkiintoiset tässä eivät tarkoita välttämättä miellyttäviä aikoja..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Tuo hömppätyöntekijöiden määrähän sisältää oikeastaan räjähtämättömän aikapommin jota ei uskalleta purkaa. Muutamasta syystä:

a) Jos koko ilmiö tunnustetaan, niin seuraa kysymys, että miten helvetissä tämä on päässyt tapahtumaan.

b) Aikapommin purkamisen seurauksena koko nykyinen ajattelu koulutuksesta ja sen tarpeellisuudesta pitäisi panna totaalisen uusiksi.

c) Tulisi myös tietysti kysymys että mitä helvettiä tuolle akateemisten suojatyöläisten laumalle tulisi tehdä? Kun niistä ei ole totaalisesti mitään hyötyä kenellekään.

EU:han yrittää epätoivoisesti estää Britannian eroa koska se pelkää esimerkin voimaa. EU-eliittihän kun ei halua mitään kauppaliittoa vaan täysin keskitetyn johdon alle alistettua yleiseurooppalaista valtiota.

QroquiusKad kirjoitti...

Kysymykset:

a)
tämähän pääsi tapahtumaan, kun korkeakoulutus julistettiin Kekkoslovakiassa itseisarvoksi, ja joka maakuntaan piti saada yliopisto. Vaan eipä hätää:
syyllinenhän oli Kekkonen, joka teki maalaisliittonsa/keskustapuolueensa aluepolitiikkaa.

Syyttäkää siis minua, Kekkosta, sanoi Kekkonenkin aikoinaan:
https://areena.yle.fi/26-53686

b)
sitä voidaan pohtia, kun on saatu vastaus kohtaan

c)
akateemisten suojatyöläisten lauma nauttii tänään palkasta, joka suoritetaan heille tuottavasta liiketoiminnasta kannetuista veroista.
He ovat siis nytkin verovaroin elätettäviä, joten mikään ei muutu jos heidän suojavirkansa lakkautetaan ja heidät siirretään pitkäaikaistyöttömiksi tai vaikkapa suoraan takuueläkkeelle. - Paitsi yksi asia muuttuu:

verorasitus huojentuu melkomoisesti heidän palkkojensa ja suojatyövirkojensa ylläpitokustannusten osalta.
Takuueläkeläisinä he ovat edelleen samalla tavoin verovaroin elätettävinä, mutta valtavan paljon huokeammin kuin nyt.
Niinpä heidän höpövirkojensa poistamisesta vapautuvia verovaroja voidaan siirtää toimeentulotukeen heille ja muille.

Ensin pitäisi vaan saada kohdat a) ja b) toteutettua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. En syytä pelkkää Kekkosta vaan yleistä silloin alkanutta akateemista hysteriaa. Jossa unohdettiin että pomomiesten lisäksi pitäisi joittenkin tehdä varsinaiset työt. Vielä 1980-luvullahan maisterin paperit olivat liki takuuvarma pääsy johonkin kuntaan eläkevirkaan. Takuueläke olisi tietysti nykyistä halvempi vaihtoehto akateemisille suojatyöläisille mutta en ymmärrä, miksi heitä pitäisi kohdella yhtään paremmin kuin muitakin pitkäaikaistyöttömiä. Jotka sentään ovat tehneet varsinaisia töitäkin.

QroquiusKad kirjoitti...

Se takuueläke tuli mieleeni lähinnä eräänlaisena vakuutusajatteluna:

jos höpövirkojen haltijat siirretään ansiosidonnaisen kautta pitkäaikaistyöttömiksi, heissä saattaa nousta jonkinlaista vastarinta-ajattelua.
Se puolestaan saattaa kannustaa tätä naisvaltaista syrjäytyneisjoukkoa etsimään elämälleen sekä merkitystä että vapaa-ajan iloa tällaisesta toiminnasta:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/23a54a1a-9c53-4bab-b8be-9bcbdf8b9f2c

Tuon artikkelin vastenmielisin kohta oli mielestäni tämä:

"Lukuisten 1900-luvun alun suomalaisten ohella helsinkiläinen opettaja ja kirjailija Aino Malmberg tuli bolsevikkikapinallisten vankaksi tukijaksi.
Hän majoitti kotiinsa tunnettu [sic] terroristeja ja kätki heidän aseitaan ja pommejaan. Useille tutuilleen hän toisteli avoimesti: 'Ei muuta kuin pommeja ja revolvereja!'

Hän toimi myös viestinviejänä ja luovutti terroristeille kotinsa avaimen.
Tämä sosialismiin hurahtanut nainen kirjoitti eräässä kirjeessään:
'Yhtään kamppailua vapauden ja totuuden puolesta ei ole voitu johtaa ilman että viatonkin veri vuotaisi.' Hän oli hyvin tietoinen lehdissä olleista artikkeleista, joissa kerrottiin kuinka pommihyökkäyksissä viatonkin veri virtasi."

Pointtini on, että takuueläke saattaisi passivoida nuo tämän päivän ainomalmbergit pelkiksi batiikkinoidiksi, sen sijaan että ryhtyisivät hautomaan islamistisia kultamunia räjähtelemään?

Suurin osa pitkäaikaistyöttömistä ansaitsisi paljon enemmän. Batiikkinoidat ainomalmbergeistä puhumattakaan valtavan paljon vähemmän.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Veikkaan kyllä että noista nykyisistä batiikkinoidista ja akateemisista suojatyöntekijöistä ei olisi mihinkään tuollaiseen. He ovat täysin riippuvaisia heitä elättävästä yhteiskunnasta.