keskiviikko 27. tammikuuta 2021

EPÄILYKSEN PIRU JA VIRKAMIEHEN OIVALLUS

 

Viikonloppu, Helsingissä, nykypäivä…

Kyllä olut maistui. Ja whisky siinä välissä. Ja sitten olut. Ja sitten taas whisky. Ja välillä tupakki. Ja taas maistui olut. Niin maistui varmaan monelle muullekin suomalaiselle miehelle näin tammikuisena viikonloppuna mutta erityisesti se maistui Sisäministeriön Virkamiehelle joka vietti yksinäistä iltaansa Marjaniemessä sijaitsevassa rivitaloasunnossaan. Lapset olivat tuolta 55-vuotiaalta mieheltä lähteneet jo maailmalle ja vaimokin häipyi muutama vuosi sitten lässyttäen Naisten Lehden jargonia eli kasvoimme erilleen, rakkaus loppui, halusin löytää uutta itsestäni jne.

Tosiasiassa ämmä oli alkanut typeryyttään elää toista murrosikää, läksi etsimään jotain, jota ei koskaan löytäisi ja teki siinä sivussa itsestään naurettavan. Myöhäispuberteettiaan elävä ämmä vei erossa omakotitalonkin mutta saihan virkamies sentään hankittua itselleen kohtuullisen asunnon. Toisin kuin moni muu suomalainen mies eron jälkeen. Asuntolaan ei virkamiehen sentään tarvinnut turvautua. Toisin kuin niitten monien muitten suomalaisten miesten.

Sisäministeriön Virkamies oli elänyt kovia viime kuukausia. Ei vaimon lähdön takia. Ei se ämmä enää häntä kiinnostanut eikä hän sen seuraa kaivannut. Suksikoon hänen puolestaan vaikka helvettiin. Vaan kovaksi elämän oli tehnyt ajattelun syöpä. Se, että hän oli tajunnut koko pitkäaikaisen virkamiehen uransa olleen kansalaisille kallista, haitallista ja viime vuosien aikana jopa vaarallista ja rikollista. Hän tajusi myös, että eihän hänellä elämässään hajonneen perheen lisäksi mitään muuta ollutkaan ja osa palasena järjestelmää oli muokannut hänen minuutensa niin, että ilman sitä palasen osaa hän ei ollut mitään. Hän oli titteli, oppiarvo, asema ja hän tajusi, ettei niiden takana ollut paljon mitään. Sillä postinkantajalla joka toi hänelle postit oli todennäköisesti elämässään paljon enemmän.

Hänen 20-vuotias tyttärensä oli virkamiehen kauhistukseksi eksynyt niin sanotulle voiman pimeälle puolelle. Ryhtynyt ajattelemaan. Kiellettyjä asioita. Tytär oli tietysti silti isälleen rakas ja hän suostui toistuvasti keskustelemaan hänen kanssaan. Keskustelut – joissa tytär oli tuonut esille kiistamattomia faktoja jotka sisäministeriössä olivat olleet tabuja – oli päättynyt aina virkamiehen suuttumiseen jota hän perusteli vain sanomalla että ”tuohon minä en usko” ja ”tuohan on rikollista puhetta”. Sitä, millä tavalla hänen tyttärensä puhe oli rikollista ei virkamies koskaan perustellut. Kunhan oli närkästynyt siitä että hänen eteensä tuotiin jotain jota hän ei halunnut nähdä eikä edes ajatella.

Mitään faktoja Sisäministeriön Virkamiehellä ei koskaan ollut tyttärelleen tarjota. Ainoastaan enää vetoaminen pitkään virkauraansa ja sen tuomaan ymmärrykseen ja kokemukseen. Se lause, joka havahdutti virkamiehen lopultakin ajattelemaan oli tyttären lausuma:

- Isä. Sinä olet ihan hyvä isä. Minulle maailman paras isä. Mutta isyytesi ulkopuolella sinä et ole edes ihminen. Sinä olet kopiokone. Sinulle syötetään ylhäältä A-nelonen ja sinä syötät sen alaspäin täysin kiistämättä ja kyseenalaistamatta. Koska juuri niin sinä uskot hyvän virkamiehen tekevän. Sinulla ei ole mitään muuta tapaa toimia. Sinä et edes ole ajatellut sellaista. Muistelepas niitä sinun kaltaisia hyviä virkamiehiä historiasta. Niitä jotka toimivat samoin. Niillä, joilla oli koppalakki päässä. Ei teillä ole kuin aste-ero.

Sen lauseen myötä Sisäministeriön Virkamies oli saanut uuden ystävän. Sellaisen sarvipäisen ja rikinhajuisen. Se näytti ilmestyneen saunan pukuhuoneeseen tänäkin iltana. Virkamies morjesti ja sanoi:

- Morjens, kaverini. Kaadapas itsellesi whiskyä ja ota jääkaapista olutta. Olen jo vähän odotellutkin.

Epäilyksen Piru teki työtä käskettyä, otti moukun ja ähkäisi nautinnollisesti:

- Näin hyvää whiskyä ei saisi juoda vitutukseen. Vai meneekö se sittenkin ajatteluun?

- Ajatteluun menee. Niin että ei se enkelten pissi hukkaan valu.

- No, mitä olet ajatellut? Oman urasi olet tietysti jo ajatellut pakettiin mutta entäs laajemmin?  Kuinka tulee käymään? Tulevaisuudessa? Koko maassa? Sen virkakoneistosi ja omankin niin sanotun työsi suosiollisella avustuksella?

Sisäministeriön Virkamies otti hörpyn olutta, pani palamaan tupakin ja vastasi:

- Jos luonnollisena kehityksenä pidetään viimeistä kolmeakymmentä vuotta niin seurauksena on luonnollisen kehityksen luonnollinen lopputulos. Eli kaaos. Pankrotti. Väkivalta. Kehitys on kestänyt jo pitkään mutta tämän hallinnon aikana se on pantu turbovaiheella päälle. Yhteiskunnan huomattava osa on täysin riippuvainen julkisista tulonsiirroista. Se tilanne on täysin tietoisesti aikaansaatu. Ja pidetty vielä itseisarvona. Mainostettu hyvinvointivaltiona. Viimeistään tämä ilmastohysteria saa aikaiseksi sen, että niitä yrityksiä, joilta ne veropennit nyhdetään kuplan ylläpitämiseksi ei kerta kaikkiaan ole tarpeeksi. Yhteiskunnan polttoaine nimeltä raha loppuu. Silloin loppuu ruokakin. Ja anarkiahan on yhdeksän syömättömän aterian päässä.

Epäilyksen Pirulla ei koskaan ollut tapana irvistellä pirullisesti kun hänen asiakkaansa puhuu asiaa. Niin oli nytkin. Siksi hän kysyi hyvin myötätuntoisella äänellä:

- Ja lähes kaikki maassa olevat islamilaiset elävät niillä julkisilla tulonsiirroilla. Ovat tottuneet, että vääräuskoisen valtion tissi ja virallisen koneiston sekä median loppumaton arvostus ilman minkäänlaista substanssia on loputon itsestäänselvyys. Ne islamilaiset, joita on edustamasi koneiston toimesta tietoisesti rahdattu tähän maahan. Ja se porukka kasvaa koko ajan. Entäs he?

- No, jos on vähänkin historiaa seurannut – mitä minäkin olen tehnyt mutta virkamiehenä sulkenut ikävät faktat ajatteluni ulkopuolelle – hoksaa että kun islamilaisten määrä kasvaa tarpeeksi suureksi niin ne yrittävät ottaa vallan. Väkisin. Kas kun ei ole olemassa mitään virkakoneistonikin mainostamaa ja jopa siihen uskomaa kevyt-islamia. On vain islam. Äärimmäiseen valtaan pyrkivä islam. Sitten tapellaan. Jos suomalaiset saavat luvan tapella, niin ne voittavat. Suomalaiset ovat pirun hyviä tappelemaan jos niillä on siihen lupa. Mutta hallintomme ei anna lupaa. Vaikka Suomi olisi täydessä sotatilassa niin se kieltää asian olemassaolon ja metsästää lähinnä niitä, jotka toteavat että Suomi on täydessä sotatilassa ja ehkä kannattaisi panna hanttiin.

- Kuinkas sinulle käy jos islamilaiset voittavat ja ottavat vallan?

- Huonosti. Minähän edustan hyödyllisten idioottien vääräuskoista virkakoneistoa. Paskansyöjiä niin kuin KGB:n miehet aikanaan sanoivat. Ei minulle ole Dar al Islamissa mitään käyttöä. Ja islamilaisillahan on kyllä toimivat keinot poistaa tarpeettomat muonavahvuudesta. Ainoa mahdollisuuteni selviytyä olisi alistua, nöyrtyä, häpäistä itseni, alkaa kumarrella Mekkaan päin ja julistaa että kyllä se Allahu on kumminkin kovasti akbaar. Mutta minussa on vielä sen verran miehen rippeitä jäljellä etten ole siihen halukas.

- Entäs jos ne suomalaiset toimivatkin vastoin odotuksia, eivät kysykään lupaa, panevat ranttaliksi ja voittavat?

- Huonosti minulle käy silloinkin. Minähän olen osa sitä koneistoa joka sai kaiken aikaiseksi. Eikä siinä vaiheessa enää toimittaisi niin kuin nykypäivänä toimitaan. Eikä välitettäisi nykypäivän laeista. Silloin etsittäisiin enää kostoa. Minun olisi turha sanoa, että noudatin vain määräyksiä. Jos hyvä tuuri olisi, niin selviäisin tiilenpäitä lukemalla. Mutta minä en ole aikoihin uskonut enää hyvään tuuriin. En tässä maailmassa.

Epäilyksen Piru otti taas moukun whiskyä, katsoi Sisäministeriön Virkamiestä hiljaa ja kysyi sitten:

- Voisitko jotenkin vaikuttaa, että näin ei tapahtuisi?

Sisäministeriön Virkamies otti myös whiskymoukun. Selvästi hän oli odottanut tuota kysymystä ja ajatellut sitä tarkkaan. Hän vastasi:

- En. En mitenkään. En enää. Voisin tietysti avautua julkisuudessa. Mutta silloin minut joukkorääyttäisiin työttömäksi ja hylkiöksi. Utopistien valta on päässyt liian suureksi. Sitä ei uskalleta enää vastustaa. Olen ajatellut keskenäni että virkakoneistoon olisi jo kauan aikaa sitten pitänyt perustaa epäilevän virkamiehen virkoja. Se epäilevän virkamiehen ainoa tehtävä olisi kysyä virkakoneiston päätöksistä että onko hei tässä mitään järkeä, mitä tää maksaa, tarvitaanko tätä ja mitä tää saa aikaiseksi? Onko tää pakko tehdä vain sen takia että joku utopisti poliittisessa koneistossa haluaa näin tapahtuvan? Perustelkaa perkele. Ja epäilevän virkamiehen kaikki esitykset olisi pitänyt käydä täikammalla läpi. Ja jos epäilevän virkamiehen epäilyjä ei saisi faktoilla perusteltua nurin niin hänellä olisi veto-oikeus.

Sisäministeriön Virkamies otti uuden whiskymoukun ja tuumasi sitten varsin katkeralla äänellä:

- Mutta se epäilevä virkamies olisi samalla ajatteleva virkamies ja ajatteluhan on kaiken utopian pahin vihollinen. Kaikki on liian myöhäistä. Haluaisin vain itse päästä irti tuosta hirviöstä. Pistooli olisi yksi vaihtoehto mutta ei tässä oikein itseään huvita ampua. Ainakaan vielä. Pitäisi miettiä jotain muuta. Muita töitä. Joitain oikeita töitä. Mutta kuka tolkullinen ihminen haluaisi palkata sisäministeriössä pitkän uran tehneen 55-vuotiaan hallintotieteitten maisterin? Joihinkin tolkullisiin töihin? Kas kun eihän minulla ole edes mitään ammattia eikä ammattitaitoa. On vain oppiarvo ja virallisen paskanpuhumisen kyky. Mitä helvetin hyötyä minusta kenellekään olisi?

Epäilyksen Piru katsoi Sisäministeriön Virkamiestä sympaattisesti hymyillen. Sitten hän ojensi virkamiehelle lapun:

- Tässä sinulla saattaisi olla ulospääsy. Tienesti tietenkin putoaa, mutta onko sulle sillä enää niin väliä?


- Ja minä vähän luulen, että siellä Pinnanmaalla sinä voit avautuakin. Huitsinnevadan Paikallisdemokraatti ei sensuroi eikä Pinnanmaalla tunneta väärinajattelua. Siellä tunnetaan vain ajattelu. Funtsaapas.

Sisäministeriön Virkamies mietti hetken ja päätti sitten viikonlopun jälkeen ottaa yhteyden Lälläveden Läski & Leivonnaiseen. Mitä hänellä oli enää täällä Helsingissä? Ja hän mietti uraansa. Sen rumuutta. Käsikassarana toimimista. Tajusihan hän sinänsä sen, että eivät utopistit olleet varsinaisesti vaarallisia. Eivät ne mitään pahaa itsessään saaneet aikaiseksi. Pelkkää sekavaa epistolaa. Mutta utopisteja sokeasti totteleva, ajattelematon ja kyseenalaistamaton virkakoneisto sai. Jonka koneiston jäsen hänkin oli ollut jo pitkään.

Hyvänä virkamiehenä. Sillä ajatteluhan oli utopian pahin vihollinen. Ehkä oli aika hypätä pois virkamiehen urasta ja siirtyä töihin joissa ajattelu oli sallittu.


25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tänään on taas vuosipäivä sille kun SDP aloitti aseellisen kapinan laillista valtaa vastaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, niinpä muuten on. On muuten ainoa puolue Suomessa joka on moisen kapinan aloittanut.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Mukava teksti, varsinkin kun Epäilyksen Piru ei myllyttänyt eikä muiluttanut virkamiestä vaan antoi tälle hyvän vinkin; ehkä Piru säästää voimia kaikenmaailman Flooramargariini Tuulihattu Syöttiläiden kiusaksi?

Tänäänhän tuo kapina alkoi, ja vieläkään siitä eivät ole syylliset esittäneet pahoittelujaan, muut kyllä saavat olla pyytelemässä anteeksi kaikkea senkin edestä. Ja olihan se nyt valkoisen puolen syy, että kapina alkoi, koska ilman valkoisia vallankaappaus olisi onnistunut paljon helpommin!

Itse ehkä ajoittaisin kapinan alun jo sinne 1900-luvun alkuvuosiin, Viaporin kapinaan ja suurlakkoon. Silloinkin ammuttiin laukauksia ja ihmisiä kuoli.

Yst. terv. Ano Nyymi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano Nyymi ja kiitokset. Nämä ovat niitä tuumailujani virkakoneistosta. Se kun on aina vain enemmän muuttumassa ajatuksettomien ja mielipiteettömien ihmisten koneistoksi. Jollaista totalitarismi tarvitsee. Demarit muuten voisivat tosissaan - nyt kun tämä anteeksipyyntö on uusi kansallisurheilu - esittää anteeksipyynnön siitä että ne aloittivat sodan jossa kuoli kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

hieman asian vierestä, mutta tuli tuolla netissä seilatessa vastaan (ehkä) Varustelekaakin parempaa läppää heittävä nettifirma. Sijaitsee nähtävästi Pinnanmaan viereisessä kinkeripiirissä nääs Tampereella. Nimikin valittu osuvasti. Lainaan tähän
erään firman "uutiskirjeistä": https://www.valco.fi/blogs/tuotekokeilut/tiesitko-taman-mustasta-perjantaista

hervoton :)

Sepi

Anonyymi kirjoitti...

Kuinkahan pljon on eläkettä tienattuna? Voi olla hyvinkin järkevä idea vaihtaa mukavampiin hommiin, halvemmille elinkustannuksille eläkepäiviä odottelemaan.

Jos nyt sitten ei saa sovittua sopparia, ettei tarvi, eika saa tehdä töitään, eikä kertoa olevansa virkamies - täydellä palkalla. Valtiontalouden tarkistusviraston malliin.

Epäileviä virkamiehia on aina välillä ilmaantunut. Ja saanut potkut hyvin äkkiä. Osa syystä, osa syyttä.

Kun olen julkishallinnon kanssa ollut tekemissä on kaikenmoisia viranhaltijoita tullut nähtyä. Osa epäilijoistä on semmoisia, että 2+2=5 ja joka muuta väittää on väärässä - nämä änkyrät yleensä istuvat kuin tatti virassaan. Sitten on semmoisia, jotka väittävät ettei 2+2 voi olla viisi. Ja nämä on usein saatu ulos kohtuullisen nopsaan, tai ohjattua sivuraiteelle. Osa toisinajatelijoista on sitten ihan vaan mulkkuja, osa taas normaaleja mutta erottuvat, koska kaikki muut on mulkkuja.

Pyssymies

Pekka kirjoitti...

Virkakoneisto jauhaa loputtomiin, mutta lopussa virkamiehelle annettiin mahdollisuus valita vapaus. Uskaltaako vanki valita vapauden?

James Lindsay kirjoitti hiljan tästä länsimaita vaivaavasta hulluudesta:

Psychopathy and the Origins of Totalitarianism

Lindsay kuvaa nykyisen eliitin ajamaa valetodellisuutta, joka kylvää vain tuskaa ja kuolemaa. Valetodellisuus on kuoleman kultti,kuten Jim Jonesin lahkon Jonestown. Lahko tarvitsee johtajia ja hyödyllisiä idiootteja voittaakseen, juuri tuollaisia uskollisia virkamiehiä.

Lindsayn mukaan elämme valetodellisuudessa. Ainoa tie ulos on hylätä koko valetodellisuus ja kieltäytyä julistamasta, minkä tietää valheeksi. Mitä pitempään annamme valetodellisuuden jatkua, sitä enemmän kärsimme ja sitä vaikeampaa on palauttaa järki maailmaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Niinhän asia on;
me elämme valetodellisuudessa. Siitä ulos pääseminen onkin sitten hiukkasen vaikeampaa:

kas, ne valetodellisuuden ylläpitäjät julistavat itsensä Totuuden Airuiksi sekä Faktantarkistajiksi ja heitä vastaan puhuvat Voiman Pimeän Puolen edustajat valetodellisuuden luojiksi ja ylläpitäjiksi.

Ja meillä vähintään 70 % kansasta uskoo kaiken, mitä heille julistetaan Valetodellisuusteollisen Kompleksin voimin.
Asiantilan muuttaminen tuntuu niin kertakaikkisen mahdottomalta. – Toisaalta yhtä lailla mahdottomalta tuntui myös Saksan yhdistyminen ja Neuvostoliiton hajoaminen ilman III maailmansotaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sepille, Pyssymiehelle, Pekalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Sepi: Pidetään pulaakille peukkua. Pirunkurille on aina tilaa.

Pyssymies: Pitkän virkaurani aikana olen huomannut että niiden kopiokonejohtajien määrä vain kasvaa. Ajatteluun ei todellakaan kannusteta. Tuohon täyden palkan nollavirkamiehen juttuun saatan vielä jatkossa puuttua. Itse ottaisini sellaisen sopimuksen mielelläni vastaan.

Pekka & Qroquius Kad: Qroquius Kad tiivisti kyllä suomalaisen valetodellisuuden ikävän osuvasti. Ja toisaalta muistutti että toivottomuudenkin aikana voi olla toivoa ja asiat voivat tapahtua nopeasti.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtaako joillakin naisilla olla sittenkin halua olla alistettuna. Islamissahan naisen paikka on määrätty. Se on kotona ruoan ja lapsien teossa. Vai olisiko joillakin vain vittumainen taka-ajatus, toiset naiset alistetaan, minua ei. Justiinsa kun naiset olivat saamassa sitä tasa-arvoa niin tuuli kääntyy. Tai no, meillä tasa-arvo tarkoittaa, että minä miehenä teen kaikki ulkohommat ja vähintään puolet sisähommista.

Miten integroida tai peräti "työllistää" nainen joka ei saa lähteä kotoaan eikä vaihtaa sanaakaan vieraiden miesten kanssa ilman aviomiehensä tai sukulaismiehensä lupaa? Tuo ongelma ei taida ratketa rahallakaan. Ei vaikka satsattaisiin miljardi vuodessa "suvaitsevaisuuteen". Se kun ei ole meistä suomalaisista kiinni.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. En oikein usko, että kyseiset naiset haluavat alistamista. Ennemminkin he uskovat siihen mielikuvaan kevytislamista. Mitä tuumit tuosta integroitumisesta niin siinä olet aivan oikeassa.

Isä Nicolae kirjoitti...

Niin, ja nuo usein korkeakoukutetut (huom: 'k' eikä 'l') naiset eivät ymmärrä yhtikään islamista, sen paremmin mielikuvalight'istä kuin muusta. Ja vielä vähemmän sitä, ettei ole olemassa kuin islamia ilman määreitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Isä Nicolae. Totta joo.

Tinahattu kirjoitti...

Niistä ISIS-lennoista:
Olisiko asia niin että pekat, mariat ja sannat mekastavat etuovella kun ISIS hiipii takaovesta. Harhautusta.
Kuka/mikä heidät pani tykkäämään maahantulijoista niin hirveästi, siinä iso kysymys. Tuskin heillä on omaa tahtoa niissä asioissa.


Tuossa joku “arapi” vai olisiko oikein emämuslimi esitteli omia arvauksiaan:

113. Sirius says: https://www.unz.com/ldinh/buzzed-cairo-wrecked-alexandria-and-a-third-class-train-ride/#comment-4433587
January 27, 2021 at 7:07 pm GMT • 49 minutes ago • 300 Words   ↑
@Talha
[…]
It’s only in recent times that extremely intolerant “Muslims” have entered the arena, supported by Saudi/Wahhabis, Zionists and Anglo-Americans. These are the ones all of the anti-Islamic pseudo-experts hear about, and they somehow think they know something. Some of these ignoramuses are on this forum.
[…]

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tinahattu. Minä luulen että meidän pölvästit osaavat hyväuskoisen typeryytensä ihan ilman wahhabiittien-juutalaisten-jenkkien yhteistä salaliittoa.

QroquiusKad kirjoitti...

Se wahhabiittien-juutalaisten-jenkkien salaliitto taisi tässäkin olla toimittelijan primus motor kirjoitukselleen:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007770495.html

Kirjoitus alkoi niin asiallisisissa merkeissä, että aloin loppua kohti jo mielenkiinnolla odottaa, miten hän kääntää sen Oikeaoppiseksi Tiedonvälitykseksi.
Eikä tarvinnut pettyä! Kyllä se noilta sujuu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tuo Varjushan on kusipää valokuvaansa myöten.

Anonyymi kirjoitti...

Tarinan virkamiehen olisi kannattanut pysyä virassaan.

Olisi voinut olla kuin ellun kana ja viettää kissanpäiviä. Hyvä palkka, hyvä työterveyshuolto yksityisellä. Jos olisi päässyt "sivuraiteelle", niin työtkään eivät olisi rasittaneet.

Hänen yhteiskunnallisesti merkittävin panos olisi ollut, että hänen paikalleen ei olisi tullut ketään vihervasemmistolaista. Olisi siis ollut palkkansa arvoinen ellei enemmänkin.

Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Acc. Tuo voi olla totta. Tosin jos hän olisi alkanut julkisesti ajattelemaan, hänet oltaisiin painostettu virastaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Nyt vasta huomasin, että 27. tammikuuta oli myös vainojen uhrien vuosipäivä. Se ei saanut kovin suurta huomiota Viralliselta Suomelta.
Tarkemmin sanottuna ei minkäänlaista, ainakaan sellaista jonka olisin voinut huomioida.

Mistähän se olisi voinut johtua?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Isoviha ehkä? Sen muistaminen kun ei ole kovin muodikasta. Suomalaisethan ovat sortajia. Eivät sorrettuja. Ainakin virallisesti. Tai ainakin valtamediamme mielestä.

Tinahattu kirjoitti...

Eiköhän liene yksi ja sama onko murrikaanien keulakuva putlikaani vai pirunrotta. Sama laiva, sama kapteeni, sama komento, sama reitti, pieniä riitoja purjeiden reivaamisesta.

Ilta-Sanomat
Kommentti: Biden kävi Trumpin suursaavutuksen kimppuun – laukeaako loukku?
Joe Biden hankkii itselleen mahtavia vihollisia. Kulkeeko hän Donald Trumpin virittämään ansaan, kysyy erikoistoimittaja Seppo Varjus.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007770495.html

“ Yhdysvaltojen sisäisen poliittisen pelin kannalta ei ole merkityksetöntä, jos Biden suututtaa Israelin ja Saudi-Arabian. Israelin vaikutusvalta Yhdysvaltain politiikassa on merkittävä ja ulottuu myös demokraattisen puolueen sisälle. ”

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tinahattu. Ei Israelilla varsinaisesti ole vaikutusvaltaa Yhdysvaltain politiikassa vaan maan juutalaisvähemmistöllä. Ja tähän mennessä jenkit ovat pitäneet positiivisena että siinä maailmankolkassa on edes yksi suhteellisen sivistynyt valtio. Jos muuten pidät tuota Varjusta jonkinlaisena puolueettomana lähteenä niin oma on asiasi.

Tinahattu kirjoitti...

Varjuksella on kieroutuneita näkemyksiä kuten Ilta-Sanomissa yleensä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tinahattu. Tyypillinen valtamedian toimittaja. Tai no, tyypillisin on kyllä nykyisin varsin nuori nainen joka kuvittelee tietävänsä kaiken kaikesta.