torstai 28. tammikuuta 2021

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXXXIV

1. Nykypäivän matematiikkaa

Nykypäivän matematiikka – erityisesti silloin kun puhutaan siitä mitä Suomi joutuu pulittamaan EU:lle – on varsin mielenkiintoista, joskaan ei kovin miellyttävää sillä siinä ei ole kyse teoreettisista numeroista vaan jostain ihan todellisesta, joka revitään suomalaisten selkänahasta tai – vielä pahempaa – laitetaan vielä syntymättömien suomalaisten maksettavaksi. Laitetaanpas otsikko Helsingin Pravdasta:

Oikea otsikkohan olisi ollut ”Suomi joutuu pulittamaan vielä puoli miljardia enemmän kuin mitä se typeränä jo nyt pulittaa” koska Suomen maksuosuus on 6,6 miljardia. Lisäksi Suomen pulittamasta – ja tänne jäävästä osasta – melkoinen osa on varattu huulipunahallituksen ilmastoleikkikaluksi:

Selonteossa suurimmat painopisteet avustuksille ovat vihreä siirtymä, johon on varattu 0,9–1,2 miljardia euroa.

Mainio talousmies Tuomas Malinen totesi asiasta erittäin osuvasti:

Neuvottelijamme, pääministeri Sanna Marin ja eurooppaministeri Tytti Tuppurainen eivät, tietojeni mukaan, ole edes ymmärtäneet mihin ovat Suomea olleet sitomassa. EU:n heinäkuisen rahastosovun jälkeinen hallituksen keskustelemattomuus vahvistaa tätä näkemystä. Pääministeri Marin on, todennäköisesti, luvannut kiinnittää Suomen järjestelyyn, jonka pitkän aikavälin vaikutuksia sekä Euroopalle että etenkin Suomelle hän ei ymmärtänyt. Siksi hän ei myöskään siitä halua keskustella.

Meikäläisellä huulipunahallituksen toimista tulee mielleyhtymä ja takauma. Sen tuo tämä valokuva:

Olihan meinaan aikanaan tämä Spice Girls-yhtye. Sehän julisti sitä loppumatonta ja kaiken yli jyräävää Girl Poweria. Ja sitten kun yhtyeestä läksi yksi typsy pois niin kuinka Girl Power ilmeni? Juu, loput Spice Girlsit menivät toipumaan ja ruikuttamaan vanhan kulahtaneen hintin Elton Johnin kartanoon. No, Vanhasen Matti on tunnetusti hetero mutta jotenkin vaan tällainen mieli- ja muistikuva tuosta kuvasta tulee. Ne on nuo ihmisen aivot aika vekkuli värkki. Ne saa aikaan kaikenlaisia mielikuvia. Valtamediallamme on tietysti aivan toisenlainen mielikuva. Sillehän Sanna  Marin on jumalatar. Teki hän mitä tahansa:

Ja aika moni puolestaan pelkää sitä, mitä Sanna & kumppanit saavat jatkossa aikaiseksi.

2. Kateeksi pistää

Meikäläistäkin kun tuo työn ies painaa vielä eräitäkin vuosia niin tällaiset uutiset herättävät kyllä vilpitöntä kateutta. Miksi mulle ei ikinä tarjota tällaista?

Täytyy vaan hieman huomauttaa eduskunnan oikeusasiamiehen näkemyksestä asiaan liittyen:

Julkisin varoin rahoitettava virka on siten aina olemassa viraston joidenkin tehtävien hoitamista varten. Näiden lähtökohtien vastainen ja mahdoton olisi esimerkiksi sellainen tilanne, jossa perustettaisiin virka, johon ei alun perinkään kuuluisi minkäänlaisia tehtäviä eikä virkaan valittavalle myöhemminkään niitä osoitettaisi.

Muistutetaan, että julkinen sektorimme on toimistotasollaan muutenkin täynnä täysin tarpeettomia hölynpölytyöntekijöitä joiden virkaan ei tosiasiassa kuulu mitään varsinaiseen työhön liittyviä tehtäviä, joiden vaikutus varsinaiseen suorittavaan työhön on parhaassa tapauksessa nolla ja pahimmassa tapauksessa erittäin haitallinen. Näihin akateemisiin suojatyöläisiin uppoaa järkyttävä määrä veronmaksajien rahoja. Mutta valtakoneisto ei edes suostu keskustelemaan asiasta. Yhden viranomaisen disponibiliteetti ei ole ongelma. Sadan tuhannen tosiasiallinen sellainen on.

3. Hah-hah-halal

Mietitäänpäs. Mitäs suomalainen suvaitsevais-tiedostavaisto sanoisi, jos olisi olemassa sellainen suomalainen kristillinen lahko joka määrittelisi uskontonsa mukaisesti tietyt ruuat hyväksyttäviksi ja tietyt ruuat puolestaan saastaisiksi? Ja se lahko vielä teurastaisi eläimet vetämällä niiltä kurkun auki kun ne olisivat vielä tajuissaan ja hoilaisivat samalla jumalaansa?

No, se sanoisi varmaan saman kuin mitä sanottaisiin myös hotellin respassa. Eli että tää on järkyttävää ja typerää eläimiin kohdistuvaa keskiaikaiseen uskontoon pohjautuvaa rääkkäystä. Ei tässä maassa tule sietää tällaista. Mutta entäs kun sama asia koskee suvaitsevaiston lemmikkiuskontoa eli islamia?

Hotellin respassa ei olla huomattu tästä eikä muistakaan samanlaisista tapauksista suvaitsevais-tiedostavaiston taholta muuta kuin syvä hiljaisuus. Ja sen pohjalta heitämme väitteen: Kyseiset suvaitsevaiset ovat itse asiassa niitä rasisteja. Sillä ne pitävät islamilaisia lemmikkeinään. Niin kuin hampstereita tai kissanpentuja. Ei niiltä voi vaatia samaa kuin ihmisiltä. Täällä voiman pimeällä puolella ei olla rasisteja. Me pidämme islamilaisia ihmisinä. Samanlaisina kuin mekin. Ja sen vuoksi me vaadimme, että heidän tulee myös elää ihmisiksi.

Mutta jostain kumman syystä nimenomaan me täällä voiman pimeällä puolella ollaan sitä äärijotakin.

Ja laitetaanpa loppuun kuva & kuvateksti viime vuoden puolelta. Länsi-Saksan ja sittemmin yhtenäisen Saksan Bundeswehr oli pitkään huomattava sotilaallinen voima. Nyttemmin asia on kovasti ”korjaantunut” myös kalusto- ja tarvikepuolelta joka on onneton mutta onhan Bundeswehr sentään keskittynyt kehittämään muita asioita:

Että semmosta Saksanmaalta. Toivotaan, että oma sotavaltiomme keskittyy olennaiseen.


41 kommenttia:

Pekka kirjoitti...

Kohta 1: Jaa. Minä olin luullut, että se Suomelle jäävä 3.2 miljardia oli jossain neuvottelussa sovittu. Sitähän hehkutettiin lehdessäkin, kuinka Sanna näytti neuvottelijankyntensä. Ilmeisesti on kuitenkin niin, että se olikin toiveajattelua. Mitään ei ollut luvattu, vaan ne olivat keskenään arvioineet, että kunhan sitoudutaan, ehkä jotain tuonsuuruista saadaan takaisin.

Minkähänlainen diili olisi saatu aikaan, jos vuonna 1939 meillä olisi ollut tällainen delegaatio neuvottelemassa Neuvostoliiton kanssa rajamuutoksista? "Annettiin Kymenlaakso kaupan päälle, kun saatiin Repolasta ja Porajärvestä niin hyvä tarjous!"

Kohta 2: Pian eläkkeelle jäävälle virkamiehelle on jostain syystä annettu diili, jossa hänelle maksetaan siitä, että pitää silmänsä, korvansa ja turpansa kiinni ja pysyy kaukana toimistolta. Pomot eivät suostu kommentoimaan asiaa.

Tämä tapaus tuo huolestuttavasti mieleen sen, kun Pekka Haavisto yritti määrätä pian eläkkeelle muutenkin jäävän virkamiehen rikkomaan lakia Al Hol -tapauksessa. Silloin virkamies kieltäytyi, mutta jos hän olisi suostunut, hänelle olisi varmaan tarjottu samantyylinen sopimus. Olenkin melko varma, että tämä tyyppi on tehnyt virassaan saman kaliiberin rikoksia, eikä hän ole tehnyt niitä omin päin, vaan ylhäältä annettujen määräysten mukaan. Kukahan tätä asiaa voisi tutkia?

Anonyymi kirjoitti...

Rahan tulosta: pisti eilen silmään Pravdan vieraskynän kirjoitus "Ikuisia lainoja tarvitaan Euroopan nostamiseksi jaloilleen". Siinä George Soros suosittelee suomalaisillekin ikuista velkaa, jota ei tarvitse maksaa takaisin. https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007764438.html.

Jotenkin kuulostaa tutulta...

QroquiusKad kirjoitti...

Uudin 1:
Eihän se Manna Sariini tietenkään ymmärrä mitä tekee ja mihin papereihin nimensä panee.
Hänhän on vain uutistenlukijatyttö marketin kassatytön kokemuksella. Hän tekee niin kuin Suomen valtakunnanjohtajatar, hilpeä Huti-Maisa Herself häntä käskyttää.

Tällä kertaa Huti-Maisa oli katsonut parhaaksi laittaa Mannalle vielä silmänsä ja korvansa Brysselin Tuppu-Tiltun muodossa.
Tämä henkilöoletettu ei suinkaan ole tyhmä, vaikka turhan moni niin luulee ja naamakin sitä vihjaakin jatkuvan typerän illistyksen muodossa:

hän on Huti-Maisaakin vaikea-asteisemmin häiriintynyt piru. Hän ei vain kykene yhtä jäsentyneeseen tuhotoimintaan, mikä on edes pieni lohdunpoikanen.

Uudin 2:
Minustakin vaikuttaa siltä, että tuo virkahenkilöoletettu on maksettu hiljaiseksi jostain syystä. Mikä se on, en voi edes arvaila;
vaikuttaa vain siltä, että viranhoidollaan hän tekisi pahaa hallaa Meidän Asiallemme, italiaksi Cosa Nostra. – Se asia siis on Heidän, ei meidän täällä Voiman Pimeällä Puolella.

Uudin 3:
Onhan tämä todettu jo ajat sitten:
suvaitsevaistoksi itsensä ylentänyt kansanosa edustaa itse rasismia puhtaimmassa muodossaan.

Heidän terminologiassaankaan Afrikassa ei ole bantu- ym. kansoja, vaan heimoja, joita vaivaa heimoajattelu. Suvaitsevaisto pitää siis afrikkalaisia neekerikansan eri heimoina, jotka eroavat toisistaan saman verran kuin hämäläiset pohjalaisista.

Näin siis Afrikassa. Kun sieltä ja Lähi-idästä tulee väkeä Suomeen, he ovat suvaitsevaistolle lemmikkieläimiä, jos edes sitä;
usein tuntuu etteivät he pidä näitä edes ihmisinä, vaan elävinä pehmoleluhalinalleina julkisesti ja seksinukkeina makuukammarissa.

Anonyymi kirjoitti...

Olen seurannut Tuomas Malista videoilta Youtubesta (eihän miestä Yleen uskalleta päästää, eikä Marin uskalla vastata haasteeseen debatista hänen kanssaan!) ja huokaillut, että olisipa meillä tällainen valtiovarainministeri sijaan että meillä on Matti kukkarossa ja oikeastaan täysiverinen Vihtori naislauman komennuksessa. Kansaa on ”hoidettu” tämän elvytyspaketinkin (?) suhteen kuin herkkusieniä, pidetty pimeässä ja syötetty p-skaa. Onhan Sanna niin ihqu...

Tytti Yli-Viikari kunnostautui viime vuonna yli 55.000 euron laskulla veronmaksajille reissaillessaan ympäri maailmaa ja tarjotessaan yhteistä hyvää myös paikallisille yhteistyökumppaneille. Se vaan jäi epäselväksi, mitä hän oikein teki ja mitä hyötyä noista matkoista oli suomalaisille, mutta se lienee sivuasia monen muunkin korkeasti palkatun viran kanssa.

Saksassa on näköjään mopo lähtenyt lopullisesti käsistä. Johan siinä vastustaja ehtii kuolla nauruun, ennenkuin on ensimmäistäkään laukausta ammuttu. Sehän voi kyllä olla siitä parempaa väkivaltaa tai kevytsotaa. Nyt kyllä unohdin, että näille pelleille ei kai saisi nauraa, nykyään kun ei enää tiedä mitä mikäkin on. Muistan taannoin, kun tv:ssä Riku Rantala esitteli kaarnalaivaprojektiaan ja haastattelijan naamasta näkyi selvästi, että hän ankarasti mietti, onko se joku tsoukki vain onko tuo tyyppi ihan tosissaan. Mitähän sillekin kultakaivokselle nykyään kuuluu?

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pekalle, Anolle, Qroquius Kadille ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pekka: Ykkösestä voi todeta että siinä käsityksessä olin minäkin eikä ainakaan valtamedia muuta uutisoinut. Ei summan pitänyt elää. Ja tuo rajaversio oli osuva, tosin tällä porukalla se olisi mennyt niin että ei me oltaisi saatu edes Repolaa ja Porajärveä vaan ”Neuvostoliiton kanssa neuvoteltuamme Moskova luopuu Ilomantsiin ja Lieksaan koskevista vaatimuksistaan. Tilapäisesti. Ellei Neuvostoliiton turvallisuus toisin vaadi”. Kakkosesta voi todeta että asiaa voisi tutkia mutta kukapa tutkii kun koneisto pitää huolen itsestään. Erityisesti vihervasemmistolaisessa nykypäivässä.

Ano: Aika huikeaa että kyseisen jätkän kirjoitus on Helsingin Pravdassa. Muistutetaan siitä että sen Suuren Laman aikana korot paukkui taivaisiin eikä se ole mahdotonta nytkään. Kuplan päälle rakentaminen on vaarallista.

Qroquius Kad:

Ykkönen: Itse asiassa Sanna Marinin kokemuksesta arvostan sitä lyhytaikaista kassaneidin kokemusta eniten. Silloin hän on hetken aikaa ollut tekemisissä reaalimaailman kanssa. Mutta valtamedian fanittamana hänen hypetyksensä vain jatkuu. Ja menee valitettavan monelle kansalaiselle läpi.

Kakkonen: Todennäköistä.

Kolmonen: Ei edes todennäköistä vaan sataprosenttisen varmaa. Ja lisätään siihen se egon ruoka kun suvaitsevaisto voi olla lemmikkiensä kanssa Hyviä Ihmisiä.

Rouva Ano: Jos Malinen olisi valtionvarainministeri niin ampuisin ilosta pistoolilla kattoon. Jätkä puhuu kerrassaan järkeä ja vielä niin, että tavallinen ihminenkin sen ymmärtää. Ehkä noiden Yli-Viikarin matkojen kohdalla voi todeta positiivisena että hän toi niiltä takaisin vain itsensä, eikä lisää Säkkivälineen mannekiineja. Saksan armeijan kohdalla muistan lukeneeni että sillä on ampumatarvikkeita kahden päivän sotaa varten niin että salamasota on uudelleen määritelty. Rantalan kaarnalaivaprojektista ei ole tosiaan kuulunut alkuhypetyksen jälkeen yhtään mitään. Onneksi.

Strix Senex kirjoitti...

Ilta-Sanomat: "Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen (sd) mukaan on luonnollista, että Suomi saa vähemmän EU-elvytysrahaa kuin aiemmin luultiin. Tuppurainen selvitti tiistaina Ylen Ykkösaamussa että, käytännössä tässä on kyse hyvästä asiasta. Meidän taloutemme on sukeltanut vähemmän kuin alun perin arvioitiin".

Suomen tasavaltaa edustavalta ministeriltä tuo ei oikein kuulosta. Mutta tuntuuko muuten jotenkin tutulta? Tarkoitan, kuuluuko historian siipien havinaa? Minulle ainakin muistui mieleen emämaan isäntävaltaa edustava ja sen asioita ajava vouti, joka todistelee, että kyllä kruunun alamaisten täytyy nyt maksaa enemmän veroja ja kiristää vyötä, kun emämaassa on satuttu vähän ryssimään.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Erityisesti tuo lammasten rääkkäys veetuttaa niin, että...!
PT-media kirjoitti muuten sykähdyttävästi tänään:

– "Niin, minä en siis ole mikään piilorasisti, jolla on alitajuisia rasistisia ajatuksia ja yrittäisin kiistää ne. Päinvastoin. Minä OLEN rasisti. Minun rasistiset ajatukseni eivät ole mitään salattuja vähän kuin jotain eroottisia haaveita, vaan aina kun näen kaupassa, metrossa, bussissa lauman kolmansista maista tulleita miehiä, niin verenpaineeni huutaa hoosiannaa, pumppu kerjää nitroja ja ainoa ajatukseni on, että mitä helvettiä nuo tekevät täällä. Miksi he eivät ole kotimaissaan vaan täällä mölyämässä ja kirkumassa ja vaatimassa itselleen mannaa ja mirhamia…

– Lisäksi meidän työpaikalla ei ole mitään rakenteellista piilorasismia. Työnantaja sanoo, että hän viskaa samantien roskiin työhakemukset, joissa hakijan nimi on joku Ahmed tai Fatima. Eihän se ole mitään rakenteellista piilorasismia vaan avointa, suoraa ja täysin tietoista rasismia"…

Anonyymi kirjoitti...

Voisi olla hyväkin idea maksaa palkkaa siitä, ettei tee mitään, aika monelle virkamiehelle. Vielä parempi idea olisi potkia ne viranhaltijat pihalle. Se kun on kumminkin edessä. Kun valuuttarahaston väki sanelee, että puolet pois, siinä on turha virkamiesliittojen vikistä. Pehmeämpää olisi NYT laittaa pihalle turhempia. Vaikka kaikki vuoden 1999 perustettujen virkojen haltijat noin aluksi. Tavoitteeksi voisi laittaa 1980 määrän viranhaltijoita. Toki uudelleen sijoitteluja tarvitaan, uudet virat eivät kaikki ole turhia - eikä kaikkia vanhoja tarvita.

Kaikki poliittiset virat ja päällystakkivirat joutaa lopetettaviksi. Ja lakiin pitää kirjata erikseen pykälä, että pormestaria tai apulaispormestaria ei saa palkata virka- tai työsuhteeseen saman kaupungin palvelukseen. Ekä ostaa konsultointia, palkata kunnan firmaan tms. muutoin kiertää lakia.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Muistan toki itse 1990-luvulta, kun eräässä keskeisen Suomen kaupungissa laitettiin tai siirrettiin useampikin isompi änkyrä ja hankala virkamies muutamaa vuotta ennen eläkeikää ns. "erityistehtäviin".

Etteivät tekisi tuhojaan ennen poislähtöään; suututtaisivat yhteistyötahot ja tekisivät piruuksissaan tuhoisia päätöksiä, joita olisi hankala parsia ja isotöinen oikoa jälkikäteen.

Olivat toki tehneet pitkän päivätyönsä aikanaan 1960-1980 luvulla, edenneet työurallaan sopivaan positioon. Tuohon vuosikymmenaikaan taisi olla kesken työpäivän sellaisia ns. "pitkiä lounaita".

Osalle taisi viikonloppuisin huikka maistua reilummin ja aina ei maanantaina muistanut tulla töihin. Tai sitten viikonloppu alkoi jo torstai-iltana. Työuransa loppua kohti katkeroituneet tai muuten muuttuneet riesaksi systeemille.

Kaukokatseisemmat, fiksummat ylimmän johdon esimiehet laskivat kai, että on pienempi paha ja se pienemmän riesan tie kunnallispolitiikalle kun jäärä istuu konttorilla tai muualla tekemättä ja päättämättä mitään...

heppa

Anonyymi kirjoitti...

Tässä ajassa on jotain outoa. Jos kauppias tekee sinulle tarjouksen, ota kolme maksa kuusi, teetkö kaupat? EU tällaista tarjoaa ja kehutaan hyväksi dealiksi. Pitäisikö uskoa kun näin sanovat komissaarit ministerit ja jotkut ekonomistitkin, pankkiireista puhumattakaan. Nehän ovat enemmän kuin asianosallisia. Minä en usko. Uskon vanhaan Ojalan laskuoppiin. 6-3=3

Joppos123 kirjoitti...

Taitaa samariinin euvostoliiton palkkiovirka olla kaikkien aikojen kallein koko maailmanhistoriassa. Tytin mielestä se on ihan ok kun maksellaan lisää koska korona on tappanut täällä paljon vähemmän kuin jossain muualla ja muut lässynläät päälle.

Keskiaikaisella halalteurastuksella oli sijansa aikoinaan kuten myös olla syömättä sikaa. Tämän teurastustavanhan jakavat sekä musut että iipot.
Veri levitti tauteja ja sika oli komposti ja raadonsyöjä trikiineineen.

Jollotukset tulivat mukaan vasta myöhemmin ja terve järki liitettiin ylijumalalliseen käskyyn.

Virkamies joka saa liksaa tekemättä mitään ei ole meidänkään konsernissa harvinaisuus ja joskus joillekkin voisi antaa palkankorotuksen siitä etteivät edes yrittäisi tehdä mitään. Vahingot olisivat paljon pienemmät.

Kyllä germaanien porukoista ihan helvetin koviakin solttuja löytyy ja voin vain kuvitella miten niitä vituttaa nuo yksisarvisjutut.
Onneksi mädättäjät eivät tuota sontaa ole vielä hoksanneet käskeä pakolliseksi Suomen raskaaseen. Tosin siinähän transpataljoonan komma pitäisi paraatiaan ihan itsekseen soittokunnan säestämänä.
Meinaan, että palvelusikäisiä transuja on tässä maassa kuitenkin aikas niukasti.

Anonyymi kirjoitti...

"Suomen talous on kärsinyt koronapandemiassa ennakoitua vähemmän" on siis peruste sille, että puoli miljardia enemmän maksetaan. Nyt vaadin saada tietää, kuka on ennakoinut, milloin ja missä ja noinkin täsmällisesti. Käsittääkseni pandemia ei ole läheskään ohi, tänä vuonna konkursseja tullee ennätysmäärä. Mikä oli tasan se päivämäärä ja piste origo, josta tämä johtopäätös on tehty. Jos Suomen talous tulee menemään todella surkeaan tilaan, kuvitteleeko joku tosissaan, että EU ojentaa auttavan kätensä ja palauttaa edes tuon puoli mrdia? - Että framille vaan nämä ennustaeukot. Ja "vihreä siirtymä" = taloudellinen maanjäristys.

Tuo Vanhaskuva oli aika rivo: viisi naisministeriä nakottamassa pitkää miestä ihailevasti kuin kanat kukkoa. - Tuomas Malinen valtiovarainministeriksi ja Matti Wiren VMn kansliapäälliköksi, never gonna happen. Vaikka olisikin Suomen etu.

Dispo eli disponibiliteetti on ollut ikiaikainen käytäntö ulkoministeriössä. Jos suurlähettiläs on todella haitallinen Suomelle tai mokaa muuten raskaasti, hänet on siirretty dispoon. Joku on sen verran välkky, että siirtyy sovinnolla eläkkeelle, useimmat istuvat kuin tatti eläkeikään asti. Laiskuus ei ole koskaan dispon ollut syy, joskin aropupu Stubbin aikana tähänkin tuli muutoksia.

Ällistyttävän asiaton kommentti nimim. Pekalta, hänhän syytti Haavistolle hanttiin pistänyttä konsulipäällikkö Pasi Tuomistoa suorastaan rikolliseksi. Ihan vaan tiedokseen, että Tuomisto on 55 v. eikä siis "muutenkin siirtymässä eläkkeelle". Eikä todellakaan mikään lahjottava ketku kuten "Pekka" antaa ymmärtää.

Vinkki: Aniamalian röyhkeät feissarit saa pois roikkumasta hihastaan, kun seisahtaa, ottaa kiinnostuneen ilmeen ja kysäisee: mitäpä olette mieltä halal-teurastuksesta?
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Terho Hämeenkorvelle, Pyssymiehelle, hepalle, Anolle, Joppos123:lle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Joo, lähinnä kenraalikuvernööriltä tuo kuulostaa. En ole oikein varma että ymmärtääkö Tuppurainen ollenkaan mitä puhuu vai onko hän pelkkä papukaija.

Terho: Täysin ymmärrettävää. Sen saa aikaan tiettyjen ihmisryhmien pakkotuputus ja niitten ryhmien käyttäytyminen.

Pyssymies: Täysin totta. Kun tuon kuplan olemassaolo valtakoneistossa ensin tunnustettaisiin.

heppa: Tuttua. Yksi näissä toimenpiteissä käytetty titteli on myös ”erityisasiantuntija”.

Ano: Sama täällä.

Joppos123: Ja sen mahdollisen palkkioviran loppusummahan on vielä arvoitus. Islamilaisissakin maissa oltaisiin se sian oikeaoppinen valmistus opittu aikaa sitten jos halua olisi ollut. Mutta kun se on haram. Saksasta varmasti löytyy kovia sotilaita mutta siellä on käsittääkseni se tilanne että niillä sotilailla ei ole oikein työkaluja. Maan puolustus on ollut pitkään aika retuperällä.

tira+: Maininta taloudesta on täysin totta. Ei sitä sopimusta ts. hölmön tölväystä tehtäessä ollut tuollaisesta mitään puhetta. Mikä sopimus sellainen on joka muuttuu päivittäin. Vihreä siirtymä on tahallinen taloudellinen maanjäristys.

Muistan kuulleeni että juuri ulkoministeriössä tämä dispokäytäntö on ollut yleinen. Ja osittain varmaan välttämätönkin.

Nyt kun mietin tuota Pekan kommenttia niin oikeassa olet, tosin kannattaisis tutkia että onko virkamiehiä painostettu kuinka paljon laittomiin toimiin. Mikähän muuten kyseisen virkamiehen tilanne tällä hetkellä on? Kai hänellä virka vielä on? Oli kuitenkin suoraselkäinen eikä suostunut laittomuuksiin.

Hyvä vinkki noista feissariruinaajista. Onneksi asun itse niin syrjässä että täällä niitä ei näy.

Pekka kirjoitti...

Tira+: "Ällistyttävän asiaton kommentti nimim. Pekalta, hänhän syytti Haavistolle hanttiin pistänyttä konsulipäällikkö Pasi Tuomistoa suorastaan rikolliseksi. Ihan vaan tiedokseen, että Tuomisto on 55 v. eikä siis "muutenkin siirtymässä eläkkeelle". Eikä todellakaan mikään lahjottava ketku kuten "Pekka" antaa ymmärtää."

Nyt en ymmärrä, miten sinä tuollaiseen tulkintaan päädyit. Minähän sanoin, että "virkamies kieltäytyi, mutta jos hän olisi suostunut". Hän toimi juuri niin asiallisesti ja rehdisti kuin pitikin, enkä missään vihjannut, että hän olisi mitään muuta harkinnutkaan. Hänelle kumminkin (ehkä) tarjottiin tällaista mahdollisuutta, ja jos hänen tilallaan olisi ollut joku heikompi tyyppi, meillä olisi nyt maassa täysinkoulutettu ISIS-solu ilman, että kukaan edes tietäisi asiasta.

Sitä en tiedä, miksi Haavisto luuli, että hänet olisi saatu taivuteltua laittomuuksiin. Oletan, että Haavistolla on vain jokin diktaattorisyndrooma, että tottakai jokainen tottelee, kun korkeampi herra määrää.

Eläkeikä-käsitys perustui niihin ulkoministeriön vuodettuihin sähköposteihin, joissa suunniteltiin, että tehtävään pitäisi nakittaa eläkeikää lähestyvä virkamies siksi, että jos kupru tulee ilmi, työuran katkeaminen ei enää haittaa niin paljoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pekka. Pointti ymmärretty. Mitä tulee Haavistoon niin sen mahdollisen diktaattorisyndrooman lisäksi hän on tyypillinen vihervasemmistolainen joka mieltää olevansa niin absoluuttisen oikeassa että hänen ideologiansa mukainen toiminta menee lakien edelle.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tunnetuimpia "Dispoilijoita" taisi aikanaan olla kauppa ja teollisuusministeriön kansliapäällikkö Bror Wahlroos.

Off-topic:
SDP tekee yötä myöten töitä Satakunnassa. Päivisin Perussuomalaiset kirivät ohi, mutta öisin %-osuudet kiepsahtavat toisin päin.

https://www.kankaanpaanseutu.fi/elamanmeno/art-2000007751966.html?fbclid=IwAR2kd2lOKL9SyIs6jA7VSO-Kp_wlp9f7z4BKeqppmuD2gXjwj66q0X2KiTs

Joppos123 kirjoitti...

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Bajamaja Henrikson on väläytellyt mahdollisuutta siirtää kevään kuntavaaleja koska korona.
Kauhea ja tappava tauti on tartuttanut jo melkein 1 prosentin kansasta ja osa ei ole edes huomannut sitä.
Tätä olkiukkoa hyväksikäyttäen ollaan sitten kumoamassa demokratia ja otetaan aimo harppaus kohti diktatuuria.
Saas nähdä kuinka vaalikarja tähän ehdotukseen suhtautuu.
Itse en oman konsernini edustajana aio olla mukana rakentamassa pohjolan Pohjois-Koreaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Oliko Buntta dispossa?
Itse olin antanut kertoa itselleni, että hän saapui virkapaikalleen aamulla, hoiti aamupäivän uudet ja edellisiltapäivän rästiasiat sinänsä moitteettomasti ja läksi sitten viettämään kosteaa loppupäivää, pysytellen kuitenkin puhelinyhteydellä tavoitettavissa yllätysten varalta.

Olin ymmärtänyt, ettei hän tehnyt varsinaisia virkavirheitä, mutta oli lievästi sanottuna pari piirua liian värikäs persoona tuon tason tehtäviin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Joppos123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

VNV & Qroquius Kad: Buntta oli kyllä värikäs hahmo. Muistelen itse että hän oli uransa loppuvaiheessa dispossakin mutta en ole ihan varma. Mitä tulee VNV:n off-topiciin niin katselin niitä kommetteja ja jos tuo pitää paikkansa niin täähän menee ihan Ameriikan demokraattiseksi tää touhu. In the wee of the night…

Joppos123: Vaalien siirtäminenhän vaan lisää persujen äänimäärää. Itse olen pessimisti ja veikkaan, että persujen toiminta pyritään jossain vaiheessa kokonaan kieltämään.

Joppos123 kirjoitti...

Saatat olla Ykä oikeassa tuossa tavoitteessa persujen kieltämisessä.
Hirveä hulabaloo kun joku tai jotkut olivat käyneet maalaimessa paskalla Suomenkielllä jotain Vihreiden ja olikohan sossujen paikallistoimostojen seiniin Oulussa.
Kaameita terroristejä koska ottihan itse sariini kantaa asiaan.
Eipä ole pissis ollut huolissaan ISIS akkojen asioista.
Siinähän kieltävät persut. Kehitellään puolueelle uusi nimi ja näytetään voima kaduilla.
Alkaa tämä lampaan elämä riittämään ja vituttamaan.
Ei olla varmasti se ensimmäinen kansa joka lähtee kaduille mutta sitten kun lähdetään niin mennään kunnolla.
Olen vannonut monta valaa mutta en diktatuurille.

Joppos123 kirjoitti...

On aika jäätävää kuinka nykyisin aletaan eräissä piireissä kyyristelemään jonkin hämärän EU:n solidaarisuuslausekkeen taakse jopa meidän konsernin asioissa.
Eiköhän se solidaarisuus ole nähty jo maskien ja rokotteiden kohdalla?
Luuleekohan joku pissis hallituksessa,että jos täällä alkaisi luotihippanen Putinin kanssa niin jostain EU:sta tulisi siihen muuta apua kuin sanallista paskaa?
Saksa on kaasuputken kanssa naimisissa Putinin kanssa, nimeenomaan Putinin ei Venäjän.

Täytyy vielä kerran todeta, että onneksi Putin ei tähän väliin laittanut porukoitaan liikkeelle.

Hallitus istuisi käsiensä päällä ja kuuntelisi "herkällä korvalla" ja Putin ottaisi vastaan voitonparaatia Senaatintorilla.
Oltaisin me varmaan jotain tehty ilman kassaneidin päätöksiäkin.
Konsernissa kuitenkin vallitsee ammattilaisten keskuudessa jo jankutukseen asti sanomani slogani. Mielummin 12 tuomittavana kuin 6 kannettavana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123 ja kiitos hyvistä huomioistasi. Toivottavasti sotavaltio pysyy edelleenkin siinä tehtävässä mitä varten se on perustettu. En minäkään muista sotilasvalaani aikanaan vannoneeni tälle touhulle.

QroquiusKad kirjoitti...

Mitäpä tarvetta Moskovan suuriruhtinas ja Koko Venäjän Maan tsaari Vladimir IV Putinilla olisi laittaa minkäänlaista sotilaallista porukkaa maatamme vastaan, julkisesti tai krimiläisesti?
Ennemmin olisi syytä olla huolissaan siitä, että valtamediamme liputtaa tsaari Putlerin puolesta:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3995faeb-3faa-46b0-af47-ae0e950f9b23

Mikä lie motiivina puolustaa väkivaltaista diktaattoria?
Onko se sellaista SomaLiLystikästä parempaa, tai ainakin erilaista diktatuuria? Sellaistakin voisi olettaa, jos kerran Navalnyin vastaisena lyömäaseena voidaan käyttää nimenomaan kansallismielisyyttä. – Onneksemme luotihippaset Imperialistisen Roistovaltio Ryssän kanssa ovat jokseenkin minimaalisen todennäköiset:
kas, vaikka kyseinen roistovaltio yrittää uskotella olevansa mitä parhaissa väleissä Kiinan kanssa, lienee todellisuus jälleen kerran vallan toista.

Kiinalla kun on tietääkseni (jos joku tietää paremmin, korjatkoon) viisinumeroinen määrä yrityksiään Siperiassa;
niiden henkilöstönä olisi kuusinumeroinen määrä kiinalaisia.

Eipä se IRR liene todellisuudessa mikään Kiinan ystävä, vaan heikompiensa alistaja, joka joutuu koko ajan olemaan herkällä korvalla kuka onkaan se heikompi, ja missä kohta kullakin voimat kulkevat.
Asiaa ei auta demografia, joka julmasti kertoo miesten keskimääräisen eliniän alkavan lähestyä vodkan alkoholiprosenttia.
Kiinalaisille puolestaan kvartaali ei ole neljännesvuosi, vaan neljännesvuosisata.

Niinpä unkarilaista rukousta mukaillen voisikin toivoa Kiinan miehittävän Suomen kolme kertaa, jolloin he kulkisivat Imperialistisen Roistovaltio Ryssöän ylitse kuuteen kertaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. On jokseenkin huvittavaa että länsilehdistö yllätyksekseen hoksaa että venäläinen mies ei ole länsimielinen. Se kuvittelee ymmärtävänsä Venäjää vaikka ei tajua siitä hev zwittua. Kiina ja Venäjä tuskin koskaan pistävät keskinäisiä kovapanosammuntoja pystyyn. Molemmat tietävät että hinta on liian kova. Vaikka Kiina kieltämättä kyttääkin Siperian luonnonvaroja.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka Kiina kieltämättä kyttääkin Siperian luonnonvaroja. Tuossa lainaus Yrjön tekstiin. Siihen lopputoeamana: kyttää ja tulee ne saamaan, kkun moskova on kauempana kuin peking. Vladivostok on myös lähempämä kuin moskova.
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Niin sitähän mä juur tarkotin, sanoi Janne Kivivuori.
Että ei se Kiina mitään sotaa tosiaan hanki eikä meinaakaan, kun sillä on noi Siperian luonnonvarat käteensä putoomassa;
sen kun vartoo vaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuppurainen taisi nokittaa Suomen apua Euroopanunionille muutaman satamiljoonaa lisää että Euroopanunioni pärjäisi paremmin.

klova kirjoitti...

Ydinasevaltiota,kuten Venäjä,ei uhkaa mikään ulkoinen hyökkääjä.Toisekseen miksi yrittää ottaa väkisin kun voi ostaa miitä raaka-aineita ja myydä takaisin valmiita asioita,sitä kutsutaan kaupankäynniksi ja se hyödyttää molempia osapuolia paljon enemmän kuin joku esiteollinen siirtomaaviritelmä.

Venäläisten miesten elinikäodote on 65 vuotta.Se on noussut hiljalleen Neuvostoliiton sortumisesta,jolloin alimmillaan se tais olla reilut 55 vuotta.Tousaalta mitähän suomalaismiesten eliniälle tapahtuisi jos koko heidän tuntemansa yhteiskunta huomenna lakkaisi olemasta,kaikki muhin heidät olisi opetettu uskomaan olisikin huomenna valetta.Tietenkin sellaiset pikkuasiat kuten terveydenhuolto,varmat ja ikuiset työpaikat ja asintojen lämmitys lakkaisivat suurelta osalta olemasta.Toisaalta kansalunnan etu ei ole suuri eläkeläisten määrä,että onko tuo mikään etu jos yhteiskunta kykenee pitämään lääkkeillä ja tehokkaalla terveydenhuollolla ihmiset mahdollisimman pitkään hengissä välittämättä elämänlaadusta.Siis jos käsittelemme asiaa kylmän loogisesti ja heitämme inhimilliset tunteet romukoppaan.

Mitä taas syntyvyyteen ja kansakuntien tulevaisuuteen tulee,niin tänään syntyvä suomalaislapsi tulee näkemään kuinka monissa euroopan maissa väestön dramaattisen vaihtumisen.Saksassa puolet syntyvistä lapsista omaa jonkun muun alkuperän ja kantisten syntyvyys 1.2 ja laskussa takaa tuon.2018 Frankfurt esim muuttui kaupungiksi missä saksalaiset ovat vähemmistö.Sama pätee Italiassa,Espanjassa,Kreikassa ym ym ja tietysti Suomessa.

Sikäli tämä maahanmuuton vastustaminen on turhaa,koska valkoiset eivät lisäänny,niin tilan ja paikan täyttää se joka lisääntyy.

Ja uskoisin että aika moni tännekin kirjoittavista tai lukevista on lapsettomia miehiä,heitähän riittää,puolet suomalaismiehistä ei koskaan tule isäksi.Heidän geeninsä korvaantuvat toisilla ja voittajia pitkässä juoksussa ovat ne jotka lisääntyvät.Kuten Algerian presidentti joskus niin osuvasti totesi.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs jos liittoudutaan kiinan kanssa? Sun Tsun ja Machiavellin ajatusten mukaan: Hanki viholliset läheltä ja ystävät kaukaa.

Kas, kun USA:n tähti on jo laskussa hommataan liittolaiseksi kiina. Kiinalaisia häivehävittäjiä ja muuta verrevää kalustoa saanee sopuhintaan. Lisäbonuksena on se, että saadaan venäjä mottiin. Venäjän alkaessa pullistella itämerellä ihan pieni inauskin ussurilla voi kummasti rauhoittaa tilannetta.

Toisaalta, peking vai taipei? Kuinkas lujassa kommari-dynastia on vallasssa? Pari kvartaalia vasta takana ja napinaa kuuluu. Perinteinen korruptio voi hyvin - onko jo aika vaihtaa dynastiaa. Jos peking alkaa rähinän USA:n kanssa voi tapahtua kummia.

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Valitettavasti.

Pyssymies

Juha Kivela kirjoitti...

Kaikella kunnioituksella nimimerkille klova: ymmärrän kirjoittamasi, mutta siitä puuttuu täysin ne syyt, jotka ovat kantasuomalaisten lisääntymättömien miesten taustalla. Varmasti lisääntyminen kantasuomalaisten nyt lapsettomien miesten keskuudessa olisi ollut ja olisi edelleen suurempaa, mikäli vuosikymmeniä sitten tehdyt järkyttävät poliittiset rikokset eivät olisi jatkuneet tähän päivään asti ja joita pyritään edelleen kaikin mahdollisin keinoin jatkamaan, jotta kantasuomalainen mies ei lisääntyisi, tai että siitä lisääntymisestä tehdään kantasuomalaiselle huomattavasti vaikeampaa kuin jopa laittomalle maahantunkeutujalle.

On toki lisääntyviä kantasuomalaisia miehiä ja edelleen potentiaalisia lisääntyviä kantasuomalaisia miehiä. Ratkaisu ei voi olla täysin avoimet rajat, joiden tarkoitus on korvata se, mikä olisi ollut ja olisi edelleen mahdollista myös ns. kotimaisesta lähtökohdasta. Vastuu on tietysti jokaisella yksilöllä, mutta Suomessa yhteiskunnan vastuuta tässä nimenomaisessa asiassa ei voi sulkea pois. Jo yksistään sen historiallisen totuudenmukaisuuden johdosta.

Ykä voi toimia tarvittaessa tämän kommentin moderaattorina. Mikäli tekstini ei riittävästi osoittanut, etten hyökännyt tai arvostellut nimimerkkiä klova henkilökohtaisesti, vaan tarkoitukseni oli puuttua täysin nimimerkin klova kirjoittamaan asiaan. Tämä on juuri keskustelun tarkoitus. Keskustelukulttuuri ei Suomessa valitettavasti ole kovin kummoinen, vaan usein erinäiset henkilöt lähinnä ilmoittavat oman tai taustansa ohjelmoiman kannan asiaan tai asioihin, joista sitten ei keskustella avoimesti. Päätökset pyritään Suomessa tekemään edelleen hyvin useissa asioissa ns. junttausmenetelmällä. Se ei ole hyvä asia. Junttausmenetelmällä pyritään ylläpitämään esim. Suomessa kotokutoista diktatoorista päätäntävaltaa, jolla pyritään ylläpitämään tiettyjä "sallittuja" ja "on päätetty" agendoja ja ideologioita, jotka yleensä hyödyttävät tiettyjä väestönryhmiä toisten väestönryhmien kustannuksella ja tappioksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Qroquius Kadille, Anolle, klovalle, Pyssymiehelle ja Juha Kivelälle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko, Qroquius Kad & klova: Niin kuin klova totesikin, ei Kiinan kannata sotia koska kaupankäynti on paljon tuottoisampaa. Taiwanin suuntaan se tietysti uhoilee mutta en usko, että se hyökkää. Sota on kaikkiaan pahaksi bisneksille eikä Taiwanin puolustus ole mikään ylikäveltävä.

Ano: Joo, ja Espanjahan alkaa suunnitella kokeilevansa nelipäiväistä työviikkoa.

klova & Juha: Nimenomaan haittamaahanmuuton vastustaminen ei ole turhaa koska sitä kautta ei ole tulossa yhteiskuntaa ylläpitäviä voimia vaan elätettäviä. Mitä tulee blogin lukijarakenteeseen niin enpä ole tuota lukijoilta kysellyt joten klovan arvaus on hänen omansa. Lieneekö se kuittailuksi tarkoitettu.

Pyssymies: En tiedä tuosta liittoutumisesta mutta kiinalainen kalusto ei käsittääkseni ole enää suinkaan mitään sekundaa. Sieltä läheltä eli Etelä-Koreastahan ostettiin jo sitä telatykistöä.

klova kirjoitti...

Niin enhän minä käsittääkseni kirjoittanut mitään syytä alhaiseen syntyvyyteen,kaikissa länsimaissa alle kansan uusiutumisen kantaväestöllä.Eli pitkällä aikavälillä ja joissain maissa keskipitkällä edessä on A)sukupuutto tai B)väestön etnisyyden korvaantuminen maahanmuuton kautta.Jos kuolemme sukupuuttoon niin ne voittivat jotka lisääntyivät,olivat sitten kuinka tyhmiä tahansa.

Siinä ne.Kirjoitin tuon kommenttina tähän Venäjän ja ent Neuvostoliiton väestötilanteeseen.Kuinka aina muistetaan kertoa kuinka kiinalaiset,maa jolla on edessään vielä hirveämpi demografinen ongelma,valtaa Venäjän lun venäläiset kuolevat sukupuuttoon.Venäjän syntyvyys on kuitenkin jertaluokkaa parempi kuin länsimaissa.

Matemaattinen totuus nyt vaan on,että me länkkärit vähenemme ja ennen kaikkea harmaannumme.2019 kanta-suomalaisten hedelmällisyysluku oli jotain 1.2 eli kansanmurhaa lähentelevä luku,muutama sukupolvi ja suomessa syntyy 25 000 lasta joista kolmasosa maahanmuuttajien toimesta..Siinä ihan raakaa todellisuutta ja en edelleenkään syytä lapsettomia miehiä.Itse asiassa jos jotain syyttää täytyy,niin lapsettomia naisia,uros kun ei käsittääkseni tule tiineeksi.

Se että kirjoitin että tätäkin lukee tai tänne kirjoittaa lapsettomia miehiä on ihan päättelyn tulos.Ensinnäkin puolet miehistä on lapsettomia.Tällaiset asiat harvemmin kiinnostavat lisääntymisikäisiä naisia,he lukevat erilaisia blogeja.Ihan oman kokemuksenikin mukaan nämä asiat kiinnostavat enemmän perheettömiä miehiä.Ja se ei muuten ole mikään syytös,minulle on ihan se ja sama kuinka kukin elämänsä elää.

Nyt sitten joku tarttui tähän lapsettomat miehet,no jos jaetaan lukijat kolmeen kategoriaan:Isät,lapsettomat miehet ja naiset eiköhän tuo lapsettomat voita nuo kaksi gategoriaa.Ja se edes ei ollut mikään pointti.Jutun pointti oli,että jos suntyvyys jatkaa tätä nykyistä,niin suomalaiset loppuvat ja ennen loppumista,yllättävän äkkiä,maasta tulee asuinkelvoton nuorille jo ihan eläkejärjestelmän vuoksi.

Sitten loppuun vielä,että maahanmuuttokriittiset moittivat esim vihreitä omassa kuplassa elämisestä.Ovatko maahanmuuttokriittiset ikinä miettineet sitä,että elävätkö he myös eräänlaisessa kuplassa.Aivan samanlailla jos koko elämä perustuu johonkin aatteeseen siitä tulee elämää määräävä tekiä.

Joo,kyllä minä voin ihan hyvin lopettaa tänne kommentoinnin.Minä nyt vaan kommentoin yleensä vain jos minulla on asiasta jotain sanottavaa tai olen jopa erimieltä jostain yksityiskohdasta.Olen aina ollut siinä käsityksessä,että eri mieltä saa ja täytyy olla jos pystyy perustelemaan asiansa.En ole mielestäni kauheasti tänne petättömiä kirjoitellut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, klova. En minä ole missään vaiheessa kieltänyt sinua kommentoimasta. Mitä tulee edelleenkin tuohon haittamaahanmuuttoon niin elätettävien haaliminen on maalle kestämätöntä. Ei se mitään korvaa, eikä ole luonnollista kehitystä vaan se on loinen. On sitten myös se kolmaskin tie mitä tekee myös Unkari ja siellä lapsien määrä on lisääntynyt. Yleensäkin tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa. Se, mitä tapahtuu nyt ei välttämättä tapahdu kahdenkymmenen vuoden päästä.

klova kirjoitti...

Sen verran vielä,että minä vastustan haittamaahanmuuttoa,että se siitä.

Minun mielestäni tämne saa tulla kun täyttää muutamat kriteerit,työnteko ja lakien noudattaminen,ei vaadi erityiskohtelua ym ym

Varmaan 80% suomalaisista on aika lailla samaa mieltä.Tosin asia ei ole heidän listallaan ensimmäisenä ja siksi he äänestävät esim demareita.

Juha Kivela kirjoitti...

Ykä ennätti näköjään myös vastaamaan jo klovalle. Omassa viestissäni tahdon myös ilmaista, että en ole kieltänyt tai tahtonut nimimerkin klova kirjoittavan kommentteja koskaan, eikä sellainen ole edes ollut tausta-ajatuksissanikaan. Erikoista, että sellaiseen johtopäätökseen päädyit. Olet sen verran fiksu ja sanavalmis kirjoittaja, että kannustan toki sinua klova jatkossakin kirjoittamaan kommentteja, joihin sinulla näyttää selvästi olevan valmius.

Itse en nyt ehdi vastata perusteellisemmin, mutta totean, että Ykän viittaus Unkarin toimiin on yksi erittäin varteenotettava vaihtoehto, myös Suomen tilanteessa. Toki sitä on jossakin muodossa ymmärtääkseni kokeiltukin, mutta paikoin heikoin tuloksin:

https://yle.fi/uutiset/3-11748945

Itse artikkelista ja kommenteista käy kuitenkin ilmi joitakin tekijöitä mahdolliseen lapsettomuuteen. Syyt ovat Suomessa syvällä ja kokonaistilanne on haastava. Kaikesta huolimatta se tulisi kyetä ratkaisemaan. Politiikalla siihen on mahdollista vaikuttaa. Useita tärkeitä poliittisia valintoja Ykä onkin nostanut todella kiitettävästi esille vuosien aikana!

Identiteettipolitiikka kaikkine tiityyineen on yksi ongelma, jolla lasten ja nuorten normaaliin kehitykseen puututaan mielestäni tarpeettomasti. Lyhyesti kirjoittamalla asiaa ei voi tyhjentävästi selvittää.

Kuplassa elämisestä lyhyesti: jokaisesta poliittisesta ja ei-poliittisesta tapauksesta riippumatta löytynee niitä, jotka elävät "omassa kuplassaan". Kuplaantumista voitaneen jossakin määrin estää avoimella keskustelulla. Aina toki löytynee niitä tosiuskovaisia, jotka eivät näe eivätkä kuule kuplansa sisälle. Uskoisin tuon kategorian olevan Suomessa kuitenkin varsin marginaalinen, joskin viime vuosina huolestuttavalla tavalla lisääntymään päin oleva...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys klovalle ja Juha Kivelälle & kiitos kommenteistanne.

klova: Lienemme siis kyseisessä asiassa varsin samaa mieltä. Se mainitsemasi 80% on myös sitä porukkaa joka saa kaiken tietonsa valtamediasta. Tästä tuli mieleen kaksi asiaa sivuavaa mainiota Reijo Koiraan Ryppy & Reikä-strippiä:

http://ryppyjareika.blogspot.com/2019/12/ryppy-ja-isa.html

ja

http://ryppyjareika.blogspot.com/2019/12/ryppy-ja-isa-osa-ii.html

Ja totean vielä, että kommenttisi ovat edelleenkin tervetulleita vaikkemme kaikesta samaa mieltä olisikaan.

Juha: Noin yleensä en hyväksy ajatusta että suomalaisten väheneminen/sukupuutto on jonkunlainen luonnonvoima joka tulee vain hyväksyä. Mitä kupliin tulee niin täällä meidän ”kuplassa” sentään seurataan mitä vastapuoli ajattelee. Se toinen ”kupla” taas ei halua keskustella, eikä edes riidellä. Se haluaa vain vaientaa vastakkaiset mielipiteet.

Tinahattu kirjoitti...

Väestön jatkuva kasvu ei suinkaan ole itseisarvo eikä välttämättömyys ( no, eihän sitä kukaan väittänytkään ). Teollisuuden mekanisoituminen vaatii aina vähemmän työvoimaa ja toveri kansalaisen ruokkiminen on silti olennainen arvo ellei ole peto.

Ääritapaus väestön hallitsemattomasta kasvusta on satamiljoonainen Egypti joka ei kykene ruokkimaan itseään ja on siten altis poliittiselle kiristykselle.

Tuossa eräs egyptiläinen (Alfred) kertoo:

Lähde:
Buzzed Cairo, Wrecked Alexandria and a Third-Class Train Ride
Linh Dinh • January 25, 2021
• 3,000 Words • 226 Comments
https://www.unz.com/ldinh/buzzed-cairo-wrecked-alexandria-and-a-third-class-train-ride/#comment-4434491
[…]
After my last article, one “Alfred” commented, “Alexandria was a beautiful Greek city. The Greeks of Alexandria were vastly richer and more cultured than the Greeks of Athens. As a kid, I went to some of their houses. They were like palaces on a hill with big gardens and overlooking the Mediterranean. Like the best of the Côte d’Azur. Their kids spoke 4 languages—Arabic, Greek, Italian and French. I felt like a peasant next to them.”

That Alexandria and those Greeks are gone, and so is Alfred and most other Egyptians of his class.
[…]


75. Alfred says:
January 27, 2021 at 10:12 am GMT • 3.5 days ago • 300 Words   ↑
@Linh Dinh
[…]
The historic population of Egypt was always between 2-4 million people – for 5000 years. Currently, it is 100 million and growing by 2 million per year. In the past, cholera and famine were the regulators. I don’t think the future will be very different – famine alone is sufficient.

Last year, 130 kilograms of wheat were imported per Egyptian. The world is facing a food shortage and China is stocking up. Argentina, Russia and Ukraine are limiting exports of grains and oils. Egypt is not prepared.
[…]

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tinahatttu. Väestönkasvu nimenomaan kehitysmaissa on aikapommi ja robotisoituminen todellakin saa aikaan valtavan määrän työttömiä kehittyneissäkin maissa.

Tinahattu kirjoitti...

Reijo Koiras 15. joulukuuta 2019 klo 18.17
http://ryppyjareika.blogspot.com/2019/12/ryppy-ja-isa-osa-ii.html?showComment=1576426667091#c1434991866021266095

MikkoK: Jep, papan soisi vähän nopeuttavan ajatustyöskentelyään. Tässä kun alkaa jo olla vähän kiire. Osmo Soininvaara tuolla kertoili sellaisia, että Suomen pitäisi alkaa varautumaan miljooniin maahantulijoihin. Ovat kuulemma ilmastopakolaisia ja meiltä ei siinä vaiheessa enää edes kysytä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin tuota,mistääs semmoonen tilasto löytyy,että puolet suomalaismiehistä on lapsettomia.Kiinnostaas tietää..?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tinahatulle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tinahattu: Osmo puhuu kaikenlaista. Niin kuin sitäkin että aseella pystyy kylmäharjoittelemaan vaikka sen lukko on poliisilaitoksella.

Ano: En ole moista nähnyt minäkään.